Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Milliókat folyattak Seszták autószalonjába különböző cégeken
  2014-11-17 17:09:30, hétfő
 
  Milliókat folyattak Seszták autószalonjába különböző cégeken keresztül

35 hozzászólás propeller.huPropeller július 29., 18:35

Három kis kft. kifejezetten azzal a céllal pályázott és nyert egyenként 10-10 millió forintot, hogy a miniszterhez tartozó ingatlanban, annak ügyvédi irodája és Opel-kereskedése mellett vásároljon magának helyiséget. A cégek annyira ,,barátiak" voltak, hogy az egyik alapítását maga Seszták Miklós intézte, így a pályázati határidőre el is készült a bejegyzése. A miniszter szerint üzleti titok, hogy a támogatások mekkora része vándorolt a cégéhez - írja az Index oknyomozó riportjában.

A King, a Várda King és a Great Alexander Kft. 10-10 millió forintot nyert mikrovállalkozások fejlesztésére kiírt, infrastrukturális beruházásra kiírt pályázaton. A cégek további 10-10 milliós kölcsönt is kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítványtól. A három kft. a kétszer 10 millióból ,,megvásárolta a Kisvárda Kölcsey utca 4. szám alatt található új ingatlanját", kettőt a földszinten, egyet az emeleten. Így mindhárom cég egy helyen kötött ki, Seszták autókereskedésében, sőt itt van Seszták fideszes főhadiszállása is, ahol ünnepelt a választásokat követően, illetve itt van az ügyvédi irodája is.

Így működik egy pályázatmutyi

"Seszták Miklósnak van egy autószalonja Kisvárdán, ami veszteséges, elég rosszul megy. Megjelenik az Új Széchenyi Terves GOP-pályázat, amiből cégek ingatlanok vásárlására is pályázhatnak. Társasházzá alakítják Seszták autószalonját. Seszták és ügyvédtársa cégeket alapítanak. Ezek a cégek pályáznak azokra a helyiségekre, amik Seszták autókereskedésében vannak. Összesen 30 millió vissza nem térítendő és ugyanennyi visszatérítendő támogatást nyernek, amelyből meg is veszik a kiszemelt ingatlanrészeket. Ennek kívülről nincs semmilyen nyoma, a nyertes cégek nincsenek feltüntetve a házon" - foglalja össze időrendben a lényeget, az Index.


http://propeller.hu/itthon/2963685-sesztak-30-milliot-palyazott-ossze
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ELHOMÁLYOSULT ABSZOLUTIZMUs
  2014-11-17 17:03:10, hétfő
 
  2014. november 16., vasárnap

ELHOMÁLYOSULT ABSZOLUTIZMUS


Azt mondják az okos történészek, hogy a leghatékonyabb államforma a felvilágosult abszolutizmus, mert a döntések hamar születnek, a megvalósításukhoz szükséges hatalom egy kézben koncentrálódik, mely kezet egy olyan agy irányítja, mely nincs beleájulva saját mérhetetlen okosságába, mely a hatalmat nem célnak, hanem eszköznek tekinti.

Errefelé erre két példát lehet hozni, II. Józsefet, a kalapos királyt és Kádár Jánost, a sorsuk annyiban közös, hogy mindketten egy utópia megvalósításában serénykedtek és mindkettőjük munkája kudarcot vallott - tulajdonképpen nem kellettek senkinek.
Így aztán nagy művük rombadőlt - még életükben.
Igaz, csak percekre voltak a haláltól, mikor kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy senkit nem lehet akarata ellenére boldoggá tenni, de annak azért örülnének, ha tudnák, hogy a történelem nem futott keresztül a fejük felett nyomtalanul.
A felvilágosult abszolutizmusban az a szép, hogy az egyeduralkodó saját elhatározásából, korának leghaladóbb társadalompolitikai irányzatait figyelembevéve kormányozza országát.
Eszébe sincs az avítt struktúrákat fenntartani, ezért aztán folyamatosan sérti azok érdekeit, akik koruk iszapfürdőjében remekül megtalálták saját kis gödröcskéjüket, melyben boldogan dagonyázhatnak, ezért aztán nem is nagyon szeretik a meggabalyodott szuverént.

Érdekes, de általában azok sem nagyon kedvelik, akik érdekében tevékenykedik, legfeljebb elismerik a munkáját, de azt se túl lelkesen.
A nép ugyanis szereti, ha hazudnak neki, és a nép által kedvelt hazugságok között előkelő helyen szerepel vezetőjének idealizált képe, országának felmagasztalása, a nemzeti tulajdonságok túlértékelése.
A választó szereti a méltóságteljes, Harrach-típusú pofákat, a pompázatos ünnepségeket, szívesen azonosul mindenféle sosemvolt viseletek alapján készített jelmezekkel, díszmagyarral, zászlóval, pitykével meg sarkantyúval, szereti, ha hízelegnek neki és különbnek nevezik őt másoknál.
Minden marhaságot elhisz, a történelmét, melyben Eisenach óta - ahol előzetes bosszút álltunk a Wartburgért - egyetlen győzelmet sem tud felmutatni, folyamatos diadalmenetként prezentálja, magát Európa védelmezőjeként tünteti fel, holott még saját magát sem védelmezte, mikor ehhez a katonai ereje meglett volna, mert akkor is torzsalkodott a többi magyarral.

Egy felvilágosult uralkodó persze a szigorú logika és a tiszta ész alapján állva ilyen attrakciókra nem hajlandó, nem is fogja meg mondókája Julcsa lelkét, akitől legtávolabb talán a logikus gondolkodás áll, de minél kevésbé tanult ember valaki, annál inkább gondolkodik a szívével, mint az eszével, és a szívet becsapni nem egy nagy kunszt.
Ha magyarember megtudná a libáról, hogy okos jószág, meglehet, kisebbségi érzetétől gyötörve, undorodva kiköpné még a libamájat is.

Így aztán elviseli - sőt, ünnepli - azt a diktátort, aki kifosztja, belerúg, senkinek nézi és megalázza, aki szolgává silányítja a gyermekét.
Mert az ilyen vezető erős, hiszen még azt is meg merte tenni, hogy elvette a pénztárcáját, a nyugdíját, az egészségügyi ellátását, a munkahelyét - tulajdonképpen ellopta az egész, egyszeri és megismételhetetlen életét.
Lehet tőle félni, és rettegni jó, hiszen a félelem az ember természetes állapota a kardfogú tigris óta, nem is lehet ezen változtatni.
Olyasmi ez, mint a béke, mely csak szünetet jelent két háború között, és melyet semmire sem becsül senki a hullajelöltek közül, hiszen béke idején nincs kit gyűlölni, nincs kire fenekedni, nincs kinek a kegyetlen elpusztítását tervezgetni bélkitépésig bezárólag, hát mit ér az ilyen élet?
Semmit, bátran állíthatjuk!

Úgyhogy a demokrácia csak a balfékeknek való, ide egy erőskezű, határozott, nemzetéért égő vezető kell, aki tudja, hogy mit akar.
Sokáig magam is úgy gondoltam, hogy nem minden társadalom érett a demokráciára és rengeteget röhögtem Amerikán, mely egyszerre gyűlölte Che Guevarát a forradalom exportja miatt, miközben vadul, de eredménytelenül exportálta az angolszász típusú parlamentáris demokráciát.
Aztán kiderült, hogy Churchillnek bizony igaza volt, ez egy ócska társadalmi berendezkedés, de jelenleg nincs jobb, és most tekintsünk el a szocializmusnak nevezett magyar kísérlettől, mely korai elhalálozása előtt felcsillantotta egy új modell kialakításának lehetőségét.
Maradjunk a realitásoknál.

Viszont ne feledjük azt, hogy demokráciának is vannak árnyoldalai, például Hitler óta tudjuk, hogy a szélsőség demokratikus úton is hatalomra kerülhet, és ebben a tapasztalatunkban Orbán egyeduralmi törekvései és Ózd csak megerősíthet bennünket.
Orbánról valaha azt gondoltam, hogy bolsevik típusú, kleptomániás népboldogító, ma már nem ezt hiszem, hanem inkább Al Caponéhoz hasonlítanám, útban az Alcatraz felé, ahonnan - már, ha egyáltalán ép ésszel kerül be, de ép ésszel már soha nem kerül ki.
Itt már régen nem társadalmi kérdésekről van szó, itt már csak a pőre vagyongyűjtésről szól a történet, melynek során elvesztett minden gátlást, a cselekedetei és megnyilatkozásai minden racionalitást nélkülöznek, elfogyott a kreativitás, elkoptak a sablonok, a módszerek.
A gyógyszervegyészet diadalának lassan vége, a természet legyőzi a tudományt.

A tét holnap az, hogy meddig engedi a nép elhomályosult diktátorát randalírozni?
Kiszámíthatatlan, mint ahogy az volt Caligula és Néró esetében is, de időben kellene lépni, mert Ózd figyelmeztető jel: a megoldás nem mindig a legésszerűbb eredményt hozza, van úgy, hogy több kárral jár, mint haszonnal.
De holnap a Kossuth téren még van esélyünk, még el tudjuk indítani a folyamatokat valami normális irányba.
Azt is el kell mondanom, hogy ez pártok nélkül nem fog menni, mert óbégatni lehet egyénileg, civilkedve is, de az érdekek megjelenítésére a pártokat találta ki a történelem.
Ezen is el kellene gondolkodni, mielőtt belelépünk valami olyan csapdába, melyből aztán nehéz lesz kiráncigálni a lábunkat.

Nem könnyű a helyzet, és nincs időnk illúziókat kergetni, abból a politikusi garnitúrából kell választanunk, aki rendelkezésünkre áll, és nem szabad abban reménykedni, hogy a mennyekből aláereszkedik egy optimális megváltó.
De szervezettnek kell lenni, mert ötszáz szervezett ember szét tud verni egy ötvenezres szervezetlen tüntetést, ezzel tisztában kell lenni.
Holnap nem lenne szabad hibázni, nem lenne szabad hülyeségeket követelni, nem lenne szabad a tüntetés után hazamenni és várni, hogy majd március tizenötödikén megint találkozhassunk.
Kíváncsi vagyok, hányan leszünk, kíváncsi vagyok, hogy kijöhet-e abból valami, hogy a téren tudjuk majd meg, hogy mit is akarunk.
Hát, majd kiderül...


http://www.pupublogja.hu/2014/11/elhomalyosult-abszolutizmus.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sávok, arányok és igazság
  2014-11-17 16:52:35, hétfő
 
  2014.11.13. 20:26
Sávok, arányok és igazság



Egy találós kérdéssel kezdeném: Ha innen nézem fehér, ha onnan fekete. Mi az?

Mielőtt bárki földhöz vágná a sapkáját idegességében, hogy ilyen nincs is, elárulom, hogy van. Méghozzá a magyar adórendszer.

Hogy honnan veszek ilyen sületlenségeket? Természetesen onnan, hogy itt élek ebben az országban.

De nézzük a tényeket:

SZJA

Fehér: egy sáv, arányos és igazságos

Fekete: több sáv, aránytalan és igazságtalan

Nekünk egy olyan adórendszert kell létrehoznunk, amit Magyarországon arányos, egykulcsos adórendszernek neveznek, ami arra a nagyon egyszerű filozófiára épít, hogy aki tízszer többet dolgozik, az tízszer több adót fizet, de tízszer többet is keres. Ez szerintem minden gazdasági növekedés fundamentuma.

Orbán Viktor beszéde a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi konferenciáján

2011. október 19. Budapest





Reklámadó

Fehér: több sáv, arányosabb és igazságosabb

Fekete: egy sáv, aránytalan és igazságtalan

"A közteherviselés elve mindenkire vonatozik, ahogy a munkavállalónak személyi jövedelemadót, úgy a jövőben a reklámpiac szereplőinek reklámadót kell fizetniük"

Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának közleménye.

(Az adóalap a reklámból befolyt nettó árbevétele, a kulcs pedig sávosan változik. A félmilliárd forintot meg nem haladó része után nem kell a cégeknek reklámadót fizetniük. 5 milliárd forintig 1 százalékot, az adóalap 5 milliárd forintot meghaladó, de 10 milliárd forintot meg nem haladó része után 10 százalékot, 10 milliárd forintot meghaladó, de 15 milliárd forint alatt 20 százalékot, 15 és 20 milliárd között 30 százalékot, míg 20 milliárd forintot meghaladó rész után 40 százalékot kell adózniuk a médiavállalatoknak.)



Dohányadó

Fehér: több sáv, arányosabb és igazságosabb

Fekete: egy sáv, aránytalan és igazságtalan

Az új adó egyik célja, hogy "érvényt szerezzen az igazságos(abb) közteherviselés alapvető célkitűzésének"

Szatmáry Kristóf törvényjavaslata



(Az adó alapja a 2014. adóévben elért nettó árbevétel lenne. Az adó mértéke pedig ettől függően sávosan alakulna:

0-30 milliárd forint között: 0,2 százalék, de legalább 30 millió forint
30-60 milliárd közé eső részre: 2,5 százalék,
az adóalap 60 milliárdot meghaladó része után pedig 4,5 százalék.)



Azt hiszem, hogy a példákból egyértelműen kitűnik, hogy ma kis hazánkban lehet ugyanaz (adó) egyszerre fehér és fekete is. Csupán attól függ, hogy honnan nézzük.

Az egy sávos adó lehet arányos és igazságos abban az esetben, ha az a miniszterek, államtitkárok, NAV elnökök, állami vezetők és más hűbéresek érdekét szolgálja. Viszont ugyanez az egy sávosság azonnal aránytalan és igazságtalan lesz, amennyiben az a Kedves Vezető és bandája szemében fekete bárányoknak kedvezne.

Jól látható, hogy a több sávos adóknál szépen címkézve vannak a sávok. Pl. a reklámadónál 1 %-tól 40 %-ig. Negyvenszeres különbség! A tervezett dohányadónál is több mint húszsoros az eltérés.

A reklámadónál tudjuk, hogy miért alakultak úgy a sávok, ahogy alakultak. Azt hiszem, nem lehet az sem teljesen véletlen, hogy dohányadónál a legkisebb adósáv (0,2%) az egyetlen magyar dohánygyár (melynek a vezetője írta anno a dohánytörvényt, és hogy-hogy nem ő lett a legnagyobb trafikhálózat tulajdonosa) árbevételéhez lett igazítva. A cég árbevétele 2013-ban 23,294 milliárd Ft, az adósáv 0-30 milliárd Ft. Ugye milyen érdekes?

Van egy javaslatom. Fehérítsük ki az adózást! A példákból látható, hogy a több sávos adó az arányos és igazságos (fehér), javaslom az alábbi sávok bevezetését a jövedelemadónál:

0-250 000 Ft 1%
250 000 - 500 000 Ft 20%
500 000 - pofátlanságig 40%





Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

http://okos-tojas.blog.hu/2014/11/13/savok_aranyok_es_igazsag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vége lesz hamar a bálnak
  2014-11-17 16:31:54, hétfő
 
  Vége lesz hamar a bálnak

Mandula Viktor


2014. november 17. 15:14



Egyre nagyobb tömegek mondják ki hangosan, hogy nem Simicskának és Andy Vajnának akarnak dolgozni, hanem maguknak és a gyermekeiknek.
Aegon nyugdíjbiztosítás garantált hozammal, 20%-os adójóváírással »

Kiestek a ritmusból a kormányzó nagyurak. Az emberek rezdüléseire korábban oly érzékeny Fidesz az elmúlt hónapokban látványosan ütemet vesztett, hibát hibára halmoz. Pedig már épp úgy tűnt: a fiúk megtalálták az örök siker receptjét. Amihez a ballibek túl finnyásak és szégyellősek voltak, ők büszke daccal vitték tökélyre.

Konkrétan azt csinálták, hogy a közvélemény-kutatásokban megnézték, miről mit gondol a nép, és onnantól az lett a politikájuk. Az abszurditásig feszített populizmus olyan védjegyévé vált a Fidesznek, mint Bochkor Gábornak a '83-as Bundesliga-frizura.

Az egykori polgári eszmények utolsó torzóit Németh Szilárd zúzta szét a pattintott kőbaltájával.

Ezek háromszáz forintért az anyjukat is megnépszavaztatnák.

Egy ideje viszont mintha az ellenzék írná a kormányzati pávatánc kottáját. Pár hónap alatt tucatnyi szubkultúra, kisebb-nagyobb társadalmi csoport haragját sikerült begyűjteniük. Bayer Zsolt legyen a talpán, aki arcpír nélkül képes megmagyarázni, hogy frankó dolog autóbusznyi kommandóssal szállni meg civilszervezeteket, távoli diktatúrák despotái előtt csúszni-mászni, internetadóval fenyegetni Európa legmagasabb áfáját fizető lakosságát, vagy épp egy nullszázalékos párt ötletére elvenni az emberektől a hétvégi nagybevásárlás komfortját.

A kitartó baszkurálással a kormány felbolygatta a ,,nettó büdösbogarakat", akik először csak bátortalanul, el-elcsukló hangon, majd egyre magabiztosabban kezdték kimondani az evidenciát: korrupt bűnözőknek nem adózunk.

Mert a legjámborabb ápolónő és tűzoltó is az asztalra csap egyszer: mi a bánatból van ezeknél minden jöttmentnek 200 milliós villája, ami nekem háromszáz év munka lenne, váltott műszakban.


Himnusz
Fotó: MTI / Beliczay László

Nem mozdult a tömeg, amikor 30 évre eladósították az országot Putyinnak; épp az X-Faktort nézték, mikor ellopták a nyugdíjukat. Egy hangos szó nem kísérte, hogy trafikoktól kaszinókig komplett iparágakat játszottak át a haveroknak és hogy a költségvetés jelentős részét egyetlen ember vitte haza közbeszerzésnek álcázva.

Amikor a koncesszióért jöttek, nem szóltam, mert nem vagyok koncesszió.

De a kontroll nélküli, belterjes hatalomgyakorlásba bele van kódolva a saját veszte is: ahogy egyre jobban úrrá lesz a páciensen a ,,bármit megtehetek"-pszichózis, elkezdenek becsúszni azok a szarvashibák, amelyek miatt már ott tartunk, hogy hetente meg lehet tölteni Budapest legnagyobb utcáit és tereit csalódott, dühös emberekkel.

Lassan egymásra talál egy heterogén társaság, amelyik egyre jobban ráérez az ízére annak: milyen, amikor nagy célokért közösen mozdul meg sok tízezer ember. Ez az élmény mindeddig a jobboldal kiváltsága volt.

Trafikkárosultak, röghöz kötött egyetemisták, az egyes ágazatok ezernyi aljas módon átvágott dolgozói, vagy csak lebüdösbogarazott fiatalok, akik nem akarják, hogy Semjén Zsolt mondja meg nekik, hány gigabájtot netezhetnek és mikor lesz zárva a Westend.

Egyre nagyobb tömegek mondják ki hangosan, hogy nem Simicskának és Andy Vajnának akarnak dolgozni, hanem maguknak és a gyermekeiknek. Hogy a kormány a saját népét árulja el, amikor a négymillió szegény országában a tehetősek zsebébe tömi azt a kis pénzt is, ami még marad az MTVA, a Közgép és a stadionépítések után.

Gyorsítja az eszmélést a hatalmasságok viselkedése is. A kivagyi, újgazdag prolitempó ott van minden gesztusukban: a mindennapos újságíró-alázásban a parlamenti folyosókon, Lázár harmincmilliós Audijában, Rogán Loius Vuitton-táskájában, Szijjártó giccspalotájában.

Láthatóan fogalmuk nincs róla, hogy náluk sokkal okosabb emberek is belebuktak már a pöffeszkedő arroganciába.

Az alázat hiányába.

Keleti szomszédunknál mostanában elég sok Boss-oltönyöst fenyeget a veszély, hogy hirtelen annyija lesz, amennyit ér. A mieink még feszítik a húrt. Még fent tartja őket, hogy a másik oldal címeres balfaszokból áll. Még van négy évük, hogy folytassák harcukat a civilizált nyugat ellen, hogy az Azeri Testvérközösséghez csatolják az országot. Tíz falu építsen egy stadiont és békemenet induljon a 35%-os áfáért meg Simicska Ildikóért. Hogy folytatódjon a szürreális téboly Matolcsyval, Semjénnel, Kerényivel.

De minden inga visszaleng. Egyszer fognak bukni, de akkor nagyon.


http://www.hir24.hu/velemeny/2014/11/16/vege-lesz-hamar-a-balnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez egy genetikailag kontraszelektált politikusokat termelő o
  2014-11-17 16:29:16, hétfő
 
  Magyarországon MINDIG a tehetségtelen emberek kerültek hatalomra: a dzsentrivilág,rákosi és bandája, kádár alatt is a kontraszelekció ment és most is pontosan ez a mintázat.
Ez egy genetikailag kontraszelektált politikusokat termelő ország.
Mi vagyunk isten kalapján a "kontraszelekció".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Porosenko Oroszországból venne áramot – pár nap és leá
  2014-11-17 16:16:37, hétfő
 
  Porosenko Oroszországból venne áramot - pár nap és leállnak a hazai erőművek

Megjelenés 17 nov 2014


Petro Porosenko ukrán államfő utasította az energiaügyi minisztert, készítse elő annak lehetőségét, hogy Oroszországból importáljanak elektromos áramot, és készítsék elő az előrefizetéses rendszerre átállást az energetika minden szektorában.




A szombaton kiadott rendelet azzal indokolja a döntést, hogy így Ukrajna "saját forrásait megtakaríthatná". A közelmúlt eseményei azonban azt támasztják alá, hogy a kormány nem tudja megoldani az ország energiaellátását. Korábban, október 30-án az Európai Unió közvetítésével aláírtak egy "téli csomagnak" nevezett megállapodást, amiben rögzítik, hogy Moszkva március végéig folytatja a gázszállítást, humanitárius megfontolások miatt. Az előzetes ígéretekkel ellentétben az európai országok nem tudták megoldani Ukrajna energiaellátását, mivel saját fogyasztásukat is képtelenen fedezni. Washington pedig nem segített, cseppfolyósított földgáz helyett csak újabb hitelcsomagokat adnak, amiből Kijev egyedül Oroszországtól tud energiát venni.

A délkeleti régiók leszakadása Ukrajnáról azzal a következménnyel járt, hogy a kormány is el kellett ismerje, mindössze néhány napra elég széntartalékuk van, utána leállnak a széntüzelésű erőművek és az ország egy részén megszűnik az áramellátás. A Donyecki Népi Köztársaság területén található szénbányák korábban Ukrajna hazai széntermelésének mintegy 80%-át biztosították, ami Ukrajna teljes áramfogyasztásának több mint 30%-áért volt felelős. A DNK energiaügyi minisztere azonban néhány napja bejelentette, hogy nem adnak el szenet Ukrajnának, amennyiben az nem szüntet be minden ellenséges tevékenységet az ország területén.

Mivel Kijevnek a néhány napi széntartaléka éppen most fogy el és utána megszűnne az áramellátás, kénytelenek lesznek a délkeleti hadmozdulatokat is leállítani, és nyugati hitelekből előrefizetéses rendszerben az oroszoktól elektromos áramot importálni, ameddig lefolytatják a tárgyalásokat a szénszállítás újraindításáról.

Látható, hogy Ukrajnában a nyugati átmenet geopolitikai értelemben egy öngyilkosság volt. Az ország területi egysége megbomlott az EU-csatlakozásra készülés miatt, mert a délkeleti orosz lakosság nem fogadta el a fegyveres puccsal hatalomra jutott atlantista kormányt. Ukrajna maradék területei pedig szintén életképtelenek Oroszország nélkül. Az orosz földgáz és szén nélkül ezen a télen Ukrajnában nem lenne se fűtés, se áram, amit az atlantista kormány nyugati forrásból sem tud megoldani. Porosenko bármennyire is a nyugat embere, kénytelen az egyetlen elérhető forrásból venni az energiát, ha csak nem akarja, hogy a fűtés és áramellátás leállása miatt pillanatokon belül sokmilliós tüntetések kezdődjenek Kijevben.

http://birkakvagytok.hu/porosenko-oroszorszagbol-venne-aramot-par-nap-es-leallnak -a-hazai-eromuvek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szíjjártó jól fölmondta az atlantista leckét moszkvai útja e
  2014-11-17 14:24:49, hétfő
 
  Szíjjártó jól fölmondta az atlantista leckét moszkvai útja előtt

Posted on 2014/11/17 Szerző: Admin

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel közölt interjút vasárnap a Die Welt című német konzervatív lap online kiadásában “Úgy érezzük, igazságtalanul bánnak velünk" címmel.
A lapnak adott interjúban Szijjártó Péter nem hagy kétséget afelől, hogy Magyarország támogatja az újabb oroszellenes szankciókat, de újra szembeszáll az Európai Bizottsággal, ha az túlságosan kritikus lesz OrbánViktorral szemben. Az újság azután kereste meg a külügyminisztert, hogy a Die Welt nem tartotta elég mélyrehatónak a magyar kormányfővel készült müncheni beszélgetést, így nem közölte azt, amit a magyar fél igencsak rossz néven vett. Szijjártóról azt írja a bevezető, hogy még egy hónapja sincs hivatalban, de máris meglehetősen biztos a dolgában, de hát új tisztségében csak azt csinálja, amit eddig szóvivőként, hogy tudniillik, külföldön magyarázza Orbán Viktor lépéseit.
A miniszter visszautasította, hogy a magyar fél kevésbé keményen viszonyulna Oroszországhoz, mint a lengyelek. Mint mondta, teljes mértékben vállaljuk az EU irányvonalát, így azt a döntést is, amely hétfőn várható a külügyminiszterek tanácskozásán. A magyar vezetés nem kívánja sürgetni sem a megtorló intézkedések lazítását, sem pedig a szigorítását. Szijjártó ugyanakkor nem foglalt állást az ügyben, hogy szükség van-e a NATO katonai jelenlétének erősítésére Kelet-Európában.
Egy kérdésre válaszolva visszautasította, hogy Magyarország szakított volna a demokráciával, szerinte a nemzetközi sajtó néha igazságtalanul kezeli az országot. Kifejtette, hogy minden konkrét kifogásról lehet tárgyalni, de szerteágazó előítéletek ellen nehéz harcolni. Hozzátette, hogy az elmúlt négy évben a magyar vezetés megoldást talált a Brüsszel által felvetett minden problémára, miközben feltehetőleg nincs még egy tagállam, amelynek a törvényhozását szigorúbban figyelnék, mint a mienkét. Már előre jelezte ugyanakkor, hogy az átfogó reformintézkedések várhatóan újabb vitákat váltanak ki, de ezeket konstruktívan kívánják rendezni Brüsszellel.
Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor meggyőződéses híve Európának, saját érdekünk, hogy jó kapcsolataink legyenek az EU-val és az USÁ-val. Azonosak az értékek, és szerinte ez ügyben a hiba Orbán tusványosi beszédének fordítása során történt. Mert a kormányfő nem kérdőjelezte meg sem a demokráciát, sem az alapvető polgári és szabadságjogokat. Csupán olyasmit vetett fel, mint pl. hogy az államosítások használhatnak az újraiparosítás szempontjából. Kínát, Törökországot és Oroszországot pedig csak abban az összefüggésben említette, hogy érdemes megnézni, miért olyan sikeresek gazdasági téren, lehet-e tanulni valamit a kínaiak gazdasági eredményeiből. De nem javasolta, hogy vegyük át az ottani politikai rendszert. Szíjjártó kiemelte, hogy keresztény európai ország vagyunk, megfelelő kulturális és történelmi értékekkel, ezeket nem dobjuk ki.
(atv.hu)
Bal-Rad komm: “...teljes mértékben vállaljuk az EU irányvonalát, így azt a döntést is, amely hétfőn várható a külügyminiszterek tanácskozásán..."
-Orbán eddigi legutolsó és legburvább hibája Szíjjártó külügyminiszterré vakó kinevezése volt. Ezt az egyént odaereszteni Lavrov elé - egyenesen sértés Oroszország irányába. Ép elmével föl nem fogható, hogy mi késztette Orbán Viktort erre a lépésre!
Mindenesetre ORSZÁGUNK külügyére jól felmondta az atlantista leckét!
Holnapután várják Moszkvában!

http://balrad.wordpress.com/2014/11/17/szijjarto-jol-folmondta-az-atlantista-leck et-moszkvai-utja-elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsákutca végén tűzfal
  2014-11-17 14:16:00, hétfő
 
  2014. nov 17.
Zsákutca végén tűzfal
írta: Edgar Swan

Hetekkel ezelőtt kezdett átcsúszni a honi helyzet egy egészen tragikomikus, szatírikus dimenzióba. Ha ilyen dimenzió eddig nem volt, most lett. Néha az a benyomásom, realizálódott az "Indul a bakterház" és a "Tanú" című film, egybe olvadt és én ebben élek.

Nem mondom, hogy nem tudok röhögni rajta, mert de. Közben meg kínosan is érzem magam és szégyenkezem, amikor az ország elitje, a politika csúcsán álló emberek szánalmas igyekezetét figyelem. Ugyanis rám nézve is szégyen az, ami történik. Nyilván, nem csak én érzem így, de a magam nevében tudok beszélni és ezt meg is teszem.

Rossz volt nézni Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vergődését a vasárnapi Szabad Szemmel című műsorban. Szép dolog, hogy kiáll Vida Ildikó mellett, de valójában nem Vida Ildikó személyéről van szó és nem is arról, hogy Vida Ildikó kaphat vízumot az USA-ba, vagy nem kaphat. Teljesen lényegtelen. Ami fontos és amiről kínosan igyekszik nem beszélni sem Varga Mihály, sem más kormánypárti politikus, az a kitiltások oka. Terelnek, kiforgatnak és Varga Mihály csöndesen célozgat arra, hogy amennyiben azonnal nem fejeződik be a NAV korrupciós ügyeinek feszegetése, még az is előfordulhat, hogy veszélybe kerül a nyugdíjak kifizetése. Szép üzenet a híveknek, ronda sugallat. Úgy csapkod a kormányzat minden irányba, mint egy agysérült és ezért kontrollját vesztett polip. A kormányoldal kikéri magának, hogy egy külföldi diplomata, jelen esetben André Goodfriend beavatkozik a magyar belügyekbe. Holott nem ő, hanem egy kormányközeli lap hozta nyilvánosságra a kitiltási botrányt. Közben azt követelik tőle, hogy hozza nyilvánosságra a kitiltás okait, tegyen feljelentést, mert különben az erkölcsi etalonnak számító CÖF jelenti fel, lecsukatja, felnégyelteti, kitiltatja az országból, kirúgatja. A sorrend változhat.

A mindig pártatlan és korrekt Magyar Nemzet szerzője, Megyeri Dávid felfejti a Nagy Titkot a "Korrupciós botrány a baloldalon" címmel, 2014. 11. 16.-án megjelent hosszadalmas írásában. Bevallom, többször olvastam el a cikket. Nem azért, mert annyira tetszett, hanem a megértés vágyától hajtva. Idézek a műből. Egyébként végig ilyen, mind stílusában, mind szellemiségében.

"Mindenekelőtt ott van Gyurcsány Ferenc, aki már jó ideje szemet szúrhatott a kérlelhetetlen purifikátor hírében álló washingtoniaknak azzal, hogy csak az elévülés miatt nem lehetett felelősségre vonni ingatlan- és más zavaros, helyesebben nagyon is egyértelműen gyanús ügyei miatt. Információink szerint az sem javítja a volt álbaloldali miniszterelnök Amerikába jutási pozícióit, hogy nyolc évvel ezelőtt oly vehemensen verette véresre a fél országot, a tüntető, sőt ünneplő civileket, hogy a Tamás bátya kunyhójában szereplő legkegyetlenebb rabszolgatartó ültetvényesek is leckét vehettek volna tőle brutalitásból."

Jaj nekünk! Csoda, hogy maradt élő ember az országban.

Fene tudja miért, de kezd ebből elegem lenni. A magam részéről nem a múltban élek. Nem is a jövőben. A jelenben akarok normális életet egy élhető országban.

Nem érdekel Vida Ildikó személye, sem az ő lelke. Vida Ildikó egy olyan intézmény felelős vezetője, amely intézmény tiszta, korrekt, átlátható működése közérdek. A NAV átvilágítása nem a NAV feladata, arra pártatlan és nemzetközi szakértőket kell felkérni. Mégpedig azért, mert az itthoni, vizsgálatra jogosult szervek hiteltelenné váltak, a NAV-val együtt. Nem Mr. Goodfriendtől kell követelni a vádak nyilvánosságra hozatalát. Miért nem hozza a kormány nyilvánosságra Horváth András ominózus, zöld dossziéjának tartalmát? Goodfriend úr nem, a kormány viszont jogosult ezt megtenni. Lássuk, mit tartalmaz a feljelentés! Baloldali politikusok is szerepelnek benne? Helyes! Tisztítsuk meg a baloldalt, a jobboldalt és általában a közéletet! Amennyiben Gyurcsány Ferenc vádolható valamivel, nyomozást kérünk! Miért nem történt eddig feljelentés? Vagy történt? Miért húzódhatott addig az ügy, ameddig elévült? Nekem két ötletem van ezzel kapcsolatban.

a., Nem sikerült bizonyítani semmit.

b., A mostani kormánypárt és az ellenzék már régen alkut kötött, nem rántják le a másikat.

Melyik az igaz?

Vergődik a kormány, a zavarodottság jól látható. Nem veszik észre, hogy hiába kapták elő Gyurcsányt, történetesen most nem vele állnak szemben.

Az általuk "álcivil"-nek titulált valódi civileknek van teli a puttonya azzal, ami évek óta történik ebben az országban. Az ellenzéki pártok összesen nem tudnának ennyi embert utcára vinni. A töredékét sem. Egyszerűen az történt, hogy egy csomó embernek elege lett. A családi vállalkozás elbízta magát, amikor hülyének nézett mindenkit. Azt gondolták, nyíltan lehet garázdálkodni, senki nem veszi észre. Eddig lehetett, mostantól nem lehet.

Senki nem adott felhatalmazást a kormánynak arra, ami itt történik. Nem csak a rájuk szavazók élnek ebben az országban. Mindannyiunk adójából garázdálkodnak, mindannyiunk életébe avatkoznak be önös érdekeik szerint, mindannyiunk életét teszik nehezebbé.

A kormány csatateret csinált az országunkból. USA, Unió, Norvégia, Oroszország. Egymás ellen fordított csoportok, erősödő egyházi befolyás, tudatosan manipulált statisztikák, becsapott, hazugságokkal tömött polgárok. Mélyülő szegénység, bizonytalanság, alapvető létfeltételek megszűnése. Az oktatáshoz, egészségügyhöz, joghoz való hozzáférés nehezítése. Piaci verseny torzítása. Valódi munka helyett közmunka.

Bizony, el kell számolni. Most nem a szintén sokféle módon besározódott ellenzéki pártok kérik számon a kormányt, hanem azok az emberek, akiket sikeresen kifosztottak, mégpedig közös erővel.

Igen, jogunk van követelni a NAV átvilágítását, ahogy egyébként az összes többi hatóság átvilágítását is, az alkotmánybíróságtól az ügyészségig, a rendőrségtől az összes minisztériumig, a köztévétől a Századvégig. Jogunk van követelni, hogy a rokonok és barátok, a különféle családi kapcsolatok folytán pozícióba került vezetők számoljanak el a vagyonsosodásukkal. Aztán pedig, amennyiben törvényt, vagy jó erkölcsöt sértettek, örökre távozzanak a hatalomból, becsületes szakembereknek adva át a helyüket. Jogunk van elvárni, hogy a közös kasszából ne stadionok épüljenek, hogy a közös pénz ne juthasson magánzsebekbe. Az indokoltalan és agyatlan sarcolások helyett gazdaságpolitkát akarunk, mégpedig olyat, ami fejlődést tesz lehetővé. A mindenkivel való csatározás helyett rendezni akarjuk a viszonyunkat a többi országgal. A jogrend visszaállítását, a bíróságok függetlenségét, a sajtó szabadságát akarjuk. A civil szféra erősödését, az államosítások átvilágítását, az újraosztott piacok felülvizsgálatát akarjuk. Az alkotmányos rend helyreállítását akarjuk. Szakértő, becsületes kormányt akarunk.

Jogunk van tisztán látni, jogunk van számonkérni, jogunk van elszámoltatni, jogunk van változtatni.

Jogunk van élni és élhető országot hagyni a gyermekeinkre.

Magyarország nem családi vállalkozás, nem magántulajdon.

Nem mások ellenére, nem valamelyik párt híveinek rovására akarunk változtatni, élni. Együtt akarunk itthon lenni.

Európai, magyar, élhető országban akarunk dolgozni, tanulni, adózni és látni minezek eredményét.

Magyarország a mi, közös otthonunk.

Követeljük vissza!

http://orditok.blog.hu/2014/11/17/zsakutca_vegen_tuzfal#more6908635
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy korrupt rendszer hazugsága
  2014-11-17 14:10:47, hétfő
 
  Egy korrupt rendszer hazugsága

Feladta: 2014, november, 17

Dicsőséges Kormányunk majdnem legfőbb csúcsvezetője, Dzsentri Dzsoni, ez a kedvesnek aligha nevezhető, antipatikus fiatalember megnevezte a Legújabb Célt: “Minél kevesebben éljenek az államból!“. Ezt pedig a társadalmi kiadások további mérséklésével köll elérni, hiszen a Diktatúra egyik alaphazugsága szerint az állam messze a lehetőségein túl költ szociális célokra. Pedig csak arról van szó, hogy Nekik még több köll!

Az előző rendszerben, amikor Orbán Viktort és díszes társaságát még hírből sem ismerhettük (illetve pontosabban: más néven!), az egyik alapvető hazugság a “Teljes Foglalkoztatottság" volt. Ezt a “kapun belüli munkanélküliséggel" érte el a manapság nosztalgikusan emlegetett uralmi rendszer, ami azt a tévképzetet keltette a társadalom elsöprő többségében, hogy itt “csak az nem dolgozik, aki nem akar". (Ez pedig tökéletesen alkalmas volt arra, hogy a Hatalom a “sokat ugráló" - értsd: aktív - ellenzékieket bebörtönzés nélkül különítse el embertársaitól. Hiszen elég volt csak feltenni őket a sehol nem alkalmazhatók listájára, s rögvest ki lettek közösítve, azaz nem számíthattak semmiféle szolidaritásra.) További, praktikus rendszerhazugság volt, hogy csakis a “valódi termelőmunkát" végző “munkásokat" és “parasztokat" nevezték “osztálynak" (a munkásokon belül a szolgáltatásokat végzők voltak a “határesetek"), míg az “értelmiséget" csupán egy “rétegnek", melyet az osztályok “tartanak el". Utóbbiak így a perifériára szorultak, tekintélyük (ezzel pedig a társadalomra gyakorolt hatásuk) elvileg alig volt több a nullánál.
A rendszerváltás után ez az általánosan elterjedt nézet nem hogy megmaradt, de még tovább is erősödött. Az, hogy az állástalanság egyenlő a munkakerüléssel (tehát a lustasággal, a társadalmon való élősködés szándékával) megrögzött vélemény volt(?) a szerencsésebb (tehát fejlettebb infrastruktúrájú) Fővárosban, valamint az észak- és nyugat-dunántúli régiókban. Mivel ide hamarabb telepedett be a munkahelyteremtő nyugati tőke, ezen különösebben nem is csodálkoztam. Amin azonban igen, hogy ez az elmélet ugyanilyen szilárdan tartotta magát az egyre jobban lecsúszó térségekben is: a korszerűtlen, tehát fenntarthatatlan (szocialista) nehéziparral és bányászattal “sújtott" Dél-Nyugat és Észak-Kelet Magyarországon, meg a zömmel a mezőgazdaságból (meg a feldolgozóiparból) élő, de szétkárpótolt keleti és dél-keleti megyékben is! Mindez annak ellenére, hogy az ott élők öléggé tisztában voltak a valós körülményekkel (saját bőrükön tapasztalhatták!). Dühüket azonban sikerrel fordították az országot “eladósító" és “vadprivatizáló" kommunisták, a tészeket “szétrabló" úgynevezett “Zöldbárók", no meg persze a segélyen, tehát “ingyen" élő cigányok ellen.
(Egy észak-dunántúli ismerősöm húsz esztendőn keresztül hitte csökönyösen, hogy náluk azért élnek jobban az emberek, mert “itt mindenki dolgozni akar és tud is", míg például “Keleten" csak “gyerekpotyogtató, munkakerülő cigányok, meg lecsúszott, alkoholista magyarok" élnek, akiknek derogál ásót és kapát fogniuk a kezükbe. Osztán úgy három esztendővel ezelőtt, amikor már náluk is kezdte éreztetni hatását az “Unorthodoxia", azaz egymás után zártak be a cégek és mind nehezebb volt munkához jutni, annyiban revideálta korábbi álláspontját, hogy az ott tapasztalhatók kizárólag Orbán hibáinak eredményei, “Keleten" azonban ... és a többit már ismerjük.)

Egy ilyen környezetbe robbant bele 2010-ben a kleptokratikus Új Diktatúra, amely a legbonyolultabb és legsúlyosabb problémákra is képes volt tőmondatos, “egybites" magyarázatokat adva, teljesen elvenni a társadalom maradék kis eszecskéjét. No meg lenullázni az egyébként is alig létező szolidaritását és a plusz végtelenig fokozva annak legrosszabb tulajdonságait/ösztöneit.

“Magas a munkanélküliség?" - tették fel a kérdést. “Ez kérem azért van, mert a Bukott Baloldal eladósította és tönkre tette az országot!" - hangzott a válasz, majd rögvest jött az ígéret is: “Mi négy év alatt egymillió új munkahelyet teremtünk!“. “Hurrá! Tedd a dolgod Viktor és légy a mi igazságos királyunk!" - kiáltott fel akkor úgy 2,7 milliónyi Csodaváró, akik többségének osztán később már nem tűnt fel, hogy az a bizonyos “négy év" tízre növekedett, lévén megelégedtek a “magyarázattal", miszerint a “válságot rosszul kezelő" Európa a hibás.
“Tűrhetetlen, hogy ebben az országban százezrek élősködnek az adófizető társadalomból!" (később “a társadalom" át lett nevezve “Az Állam"-má) “Segély helyett munkát kell adni nekik, szolgálják csak meg a Zemberek (később a “Zállam") által nekik nyújtott szolgáltatást!" - kurjantott fel ugyanezen Hatalom. “Igaza van!" - ordította vissza az egoizmusában felerősített, veszélyérzetében pedig eltompított Zemberek egy aktív kisebbsége. “Kaszát, kapát, ásót, lapátot és seprűt a kezükbe! Nekünk sem adják ingyé' a fizetést, keményen megdolgozunk érte!“. ... Közben pedig fel sem tűnt nekik, hogy az állatból emberré válás egyik legfontosabb “állomása" az volt, amikor a Közösség erősebb/potensebb tagjai gondoskodni kezdtek a gyengébbekről, a sérültekről, a magukat már önállóan létfentartani nem képes tagjairól, ennek megtagadása (pontosabban személyes teljesítményhez kötése) pedig sima visszafejlődés, antiszocializáció, az állati szintre való lesüllyedés.

De miért is tűnt volna fel nekik, amikor a maguk nyakára ültetett Hiénáknak pont ez volt a céljuk! ... Hogy ők is hiénákká, pontosabban sakálokká és keselyűkké váljanak, akik a “Csúcsragadozók" maradékjaiból, a nekik felkínált “beteg állatokból" éljenek mindaddig, amíg a Csúcsragadozók azt megengedik!
(Egyik közelkörnyéki ismerősöm két esztendővel ezelőtt még hittel és meggyőződéssel verte a kocsmaasztalt a Közmunka bevezetésének helyessége mellett. Osztán egy esztendővel később, amikor már maga is “érintett" lett, s diplomásként utcát köllött sepernie, rögvest alább hagyott a vehemenciája. Amikor pedig őt is elküldték a hírhedt “napocskaszámlálós" tanfolyamra, ismét visszatért az asztalverős kedve! ... Csak nem “pro", hanem “kontra".)

Most ott tartunk, hogy a Dicsőséges Hiénakormányzat (Alcsúti alatti) Alcsúcsragadozója, az a bizonyos “Ántipatikus Fiatalember" ugyi bejelentette, hogy még mindig túl sokan élnek az Államból, s ezek létszámát csökkentendő úgy 100 milliárddal köllene megkurtítani jövőre a szociális (no meg az egészségügyi és az oktatási) kiadásokat. Ezért osztán lecsippentünk úgy 13 milliárdot az egyébként majd' tíz esztendeje “helyben topizó" családi pótlékból, bő hatot a gyesből (nehogy mán túlszaporodjon a magyar! ... jut eszembe: a szülesztőgörcsben szenvedő KDNP véleménye?!), lenullázzuk a munkanélküli segélyt, de 2018-ra bevezetjük a teljes foglalkoztatottságot, hiszen több pénzt adunk a Közmunka-programra. Kevesebbet azonban a “csak érettségit adó" gimnáziumoknak, valamivel többet a szakképzőknek (ahol nem azzal köll foglalkozni, hogy bepótolják azt az alapismeretet, melyet az általános iskolákban nem vertek bele a hülye kölkökbe!). A felsőoktatásról pedig ne is beszéljünk! Ott is bevezetik a “piaci igények" szerinti képzést (Parragh nertárs fogja ezt évente meghatározni), a pazarlást pedig megszüntetik az Állam által kinevezett kancellárok (kik közül legalább az egyik anno, még polgármesterként, simán tönkre vágta az általa mesterkedett település komplett pénzügyeit és vagyoni alapjait!)

Az eddig megszokott viharos tapséljenzés azonban mintha elmaradni látszana. Mert ölég nehézkes dolog megmagyarázni, hogy ha “Magyarország jobban teljesít!" és itt minden annyira “csudijó", akkor mi az ördögért szükséges újabb adókat kivetni és csökkenteni a szociális kiadásokat (közben pedig az éves költségvetés 44 százaléka köré növelni az állami működés fedezetét)? Arról meg mán' nem is beszélve, hogy ha ennyire takarékoskodni kell, akkor mijafaszér‘ nyüzsög annyi államtitkár, helyettes államtitkár, meg miniszteri/miniszterelnöki biztos a kormányzat háza táján, mint amennyi? Miért telik a “jobban teljesítő", de mégis szűkölködő kasszából milliós fizetésekre és miért nem mondjuk a szociális dolgozók, meg a bölcsődei gondozók átlagos nettó bérének minimum havi 100 ezer forintra növelésére? Miért köll az adófizetőknek bő 200 milliárddal finanszírozniuk a matocsysta MNB Hülyealapítványait és miért csak 136 milliárd jut idén az egyetemi hallgató kölkeink képzésére? Miért van az, hogy a Nemzeti Kormány szerint bár fussa 160 milliárd az újabb stadionokra, de sokallja a segélyekre idén fordított usque 70 milliárdot? És miért van az, hogy miközben 10 milliárdot akar beszedni a dohánygyáraktól, további 2-3 milliárdot a reklámoztató médiáktól, 6-7 milliárdot az “élelmiszerláncos" multiktól, simán lemond a kaszinók (és az elektronikus szerencsejátékok) 8-10 milliárdos áfájáról, nem szedeti be az élelmiszeripari áfacsalások évi 900-1000 milliárdját, az ebben tehetlenkedő(?) adóhivatali Nertársnőt pedig simán a posztján hagyja? Nem köllene esetleg a Korrupción megtakarítani legalább annyit, hogy ne zuhanjon immáron a “középosztály" is a létminimum, sőt, a nyomorszint alá?
“Nem! Itt társadalmi igazságosság és általános közteherviselés van, nem pedig korrupció!“ - hangzik a Hiénahatalom öntudatos válasza. Szerintük az, aki mást állít, az csupán egy fecnilobogtató Gútfrend, egy Norvégbűnöző, akik a Legfőbb Közellenség “kottájából" muzsikálnak. Utóbbiról pedig immáron köztudható, hogy mint ellenzéki politikus, tudatosan és bevallottan a kormány megdöntésére szervezkedik! (Pfuj! Ahelyett, hogy együttműködne! Úgy, mint a Jobbik. Avagy a Lömpikék. ... Hát nem?!)
(Aljas rágalom, hogy a Századvég csupán egy pénzmosoda, amelyik mindenféle érdemi munkavégzés nélkül kap milliárdokat a kormánytól! - körülbelül ezt állította Heim Péter, az inkriminált cég elnöke. A tehetségtelennek bizonyult devizaspekulánsból és befektetési bankárból lett Elnök szerint az, amit egykori munkatársa/beosztottja, Mellár Tamás állít, bizonyíthatóan hamis. Sem ő, sem pedig a Századvég-csoport soha nem vett részt semmiféle korrupcióban, Mellárt - aki egyébként egy rossz elemző - pedig csak azért tűrte meg évekig a munkahelyén, mert tekintettel volt a korára! ... Kisebb legyecske a levesecskében, hogy a Századvég legutóbb egy olyan, az Egyesült Államokban folytatandó lobbitevékenységért nyert el 1,3 milliárd forint közpénzt, melynek pályázatát “egy bicikliző majom is megírhatta volna", ráadásul a megrendelő-oldali elszámoltatója egy volt századvédes, jelenleg miniszterelnökségi hálámtitkár! ... De hát rossz az, aki rosszra gondol! ... Nemde?!)

Nem tudhatom, hogy ma este, a “Közfelháborodás Napján“, valamint azt követően, miféle kérdések fognak felmerülni. Csak bízom benne, hogy ezek is, ráadásul heteken, hónapokon át. Ha mégsem, úgy nyugodtan lehúzhatjuk magunkat a vécén! ... Az utolsó ne feledje eloltani a lámpát!

http://szendamondja.wordpress.com/2014/11/17/egy-korrupt-rendszer-hazugsaga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar-finn: blama, meglopták az ellenfél játékosát Budapest
  2014-11-17 13:59:55, hétfő
 
  Magyar-finn: blama, meglopták az ellenfél játékosát Budapesten
nemzetisport.hu
2014.11.16. Frissítve: 2014.11.17 01:50


A finn és az orosz sajtó is foglalkozik a hírrel, amely szerint a finn labdarúgó-válogatott budapesti szálláshelyén pénteken ellopták Roman Eremenko pénztárcáját, orosz útlevelét és tabletjét. Ügynöke szerint nem véletlenül Eremenkót lopták meg: a tettes azt akarta, hogy a finn csapat legjobbja ne tudjon százszázalékosan összpontosítani a péntek esti Magyarország-Finnország (1-0) Eb-selejtezőre.
Roman Eremenko (Fotó: Reuters - archív)


A bűntény néhány órával a magyar-finn Eb-selejtező előtt történt, akkor, amikor a finn válogatott tagjai ebédelni voltak. Eremenko szobatársától, Jarkko Hurmétól nem loptak el semmit.
MINDEN HÍR A MAGYAR-FINN EB-SELEJTEZŐRŐL!

A finn Ilta-Sanomat vasárnapi beszámolója idézi Lennart Wangelt, a finn delegáció vezetőjét, aki szerint a szálloda biztonsági kamerája rögzítette a tolvajt, a rendőrség azonosította - arról nincs hír, hogy elfogták-e.

Az eset - az anyagi káron túl - két okból különösen kellemetlen: egyrészt Eremenko nem volt képes megfelelően ráhangolódni az Eb-selejtezőre, másrészt erősen kérdéses, hogy a finn-orosz kettős állampolgárságú játékos megfelelő úti okmány híján időben, szerdára visszaér-e majd klubjához, a moszkvai CSZKA-hoz.

A finnek kedden Zsolnán játszanak felkészülési mérkőzést Szlovákiával. Északi szomszédainknál november 17-e állami ünnep, azaz Eremenko aznap biztosan nem juthat orosz útlevélhez.

Az orosz hírügynökség, a TASZSZ megszólaltatta a játékos ügynökét, Marco Trabuccót is, aki úgy véli: nem véletlen, hogy éppen Roman Eremenkót lopták meg Budapesten.

,,Roman a meccs előtt kénytelen volt ezzel a kellemetlen üggyel foglalkozni, ahelyett, hogy nyugodtan készülődött volna a mérkőzésre. Mivel sem a szobatársától, sem a többi játékostól nem loptak el semmit, megfogalmazódik a gyanú, hogy szándékosan ki akarták zökkenteni lelki nyugalmából a finn válogatott legjobb játékosát" - mondta Trabucco.


http://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/magyar-finn-blama-megloptak-az-ellen fel-jatekosat-budapesten-2376873
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.