Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A kormány mindennap ad okot a tüntetésre. Ha kedd, akkor nyu
  2014-11-23 21:48:16, vasárnap
 
 


A kormány mindennap ad okot a tüntetésre. Ha kedd, akkor nyugdíjpénztár
2014, november 23 - 11:20


Egy tollvonással szünteti meg a kormány a magánníugdíj-pénztárakat azzal, hogy a vonatkozó törvénybe bekerül az a passzus is, miszerint az a pénztár is megszüntetendő, amely esetében a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám 70%-a alá csökken.

Mivel a tagdíjfizető tagok száma minden pénztárban 10% körüli , ezért ez a törvénytervezet gyakorlatilag kinyírja az összes magánnyugdíjpénztárat.

A megmaradt pénztárak a korábbi 3000 ezer milliárdos vagyonhoz képest ma már csak 60 ezer embernek kb 200 milliárd forintját kezeli: ők azok, akik a végsőkig kitartottak megtakarításaik megőrzésében. A tervezet hírére Facebook-csoport alakult, amely vasárnap reggel elérte közel a 3000 szimpatizánst. Ez a csoport kedd este hat órára tüntetést szervez a József Nádor térre a Pénzügyminisztérium elé.

hvg.hu - alfahir.hu

http://alfahir.hu/a_kormany_mindennap_ad_okot_a_tuntetesre_ha_kedd_akkor_nyugdijp enztar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Cár igazsága: „mi egyszerűen erősebbek vagyunk, és i
  2014-11-23 21:42:52, vasárnap
 
  A Cár igazsága: ,,mi egyszerűen erősebbek vagyunk, és igazunk van"

2014. november 23. 17:57
Hunhír.info

Oroszország nem akarja elszigetelni magát a külvilágtól, és nem hagyja azt sem, hogy bárki falat építsen köré - közölte Vlagyimir Putyin egy vasárnap megjelent interjúban. Az orosz államfő szerint országa nem akar hosszas vitába bocsátkozni a Nyugattal, s folytatni kívánja a párbeszédet, mindazonáltal megvédi saját geopolitikai érdekeit. Putyin úgy vélte, hogy "Oroszország alig áll lábára, megerősödik és kinyilvánítja jogát saját érdekeinek védelmére külföldön, rögtön megváltozik a viszonyulás az államhoz és vezetőihez"

Példaként Borisz Jelcint említette, aki, mint mondta, "kezdetben bármit csinált, arra Nyugaton hurráztak". Amint a volt orosz államfő Jugoszlávia védelmére kelt, a nyugatiak szemében azonnal alkoholistává vált, és majdnem a Nyugat ellenségévé. "Mind hirtelen megtudták, hogy Borisz Nyikolajevics szeret inni. Talán ez korábban titok volt?" - méltatlankodott a jelenlegi orosz elnök.

A politikus szerint ugyanez a helyzet Ukrajnával kapcsolatban, ahol Oroszország a saját érdekeit védi, de azoknak és az ott élő orosz ajkúaknak, a "sajátjaiknak" a megvédésében a Nyugat megakadályozza Moszkvát. Úgy vélte, hogy egyáltalán nem a Krím félszigettel és Ukrajnával kapcsolatos politikája miatt támadják Oroszországot külföldön: "Ha ez nem lenne, akkor találnának más indokot." Hozzátette, hogy nem kell dramatizálni a helyzetet, ilyen a világ berendezkedése", és a geopolitikai érdekekért vívott harcról van szó.

Putyin közölte, hogy a március végén Oroszországhoz csatolt Krím félszigettel kapcsolatosan hozott döntések következményeivel előre számolt az orosz vezetés. Azt mondta, hogy stratégiai döntéseket hoztak" és nem kétlik ezek sikerét, "mert az igazság Oroszország oldalán van". Arra a kérdésre, hogy jól végződik-e az orosz lépés (a Krím annektálása), azt válaszolta, hogy "gondolom, így lesz". "Mi egyszerűen erősebbek vagyunk és igazunk van. Az orosz ember legyőzhetetlen, ha érzi, hogy igaza van" - tette hozzá. Putyin kizárta, hogy a Kreml Ukrajna-politikája miatt alkalmazott nyugati büntetőintézkedések, valamint a kőolaj árának és a rubel értékének zuhanása katasztrofális következményekkel járna az orosz gazdaság számára.

Belpolitikai kérdésekről szólva az orosz államfő kijelentette, hogy nem akar "örökre" ezen a poszton maradni, mert az ártana az országnak, és neki sincs arra szüksége, de nem zárta ki, hogy 2018-ban indul az elnökválasztáson. Az orosz alkotmány lehetővé teszi, hogy a 2012-ben harmadszor is elnökké választott politikus ismét indulhasson az államfői posztért. Putyin szerint az orosz társadalom meglehetősen liberális törvények szerint él, ezt azonban nem szabad kihasználni annak érdekében, hogy kívülről beavatkozzanak az Oroszországi Föderáció belpolitikájába és meggyengítsék az országot. Szombaton Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azzal vádolta a nyugati államokat, hogy a gazdasági szankciókkal rendszerváltást akarnak előidézni Oroszországban.

Hunhír.info - mti - PressTV

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=80124
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a magyar gógyi árfolyama
  2014-11-23 21:40:33, vasárnap
 
  a magyar gógyi árfolyama


Magyarország elkeserítő eredményt ért el: a 2005-ös 16. helyről az utolsó 10 közé csúszott le. [...] a 2014-es összesített listán ingen hátul, az 51. helyen áll. Ezzel az összesített eredménnyel a visegrádi országok között a legrosszabb teljesítményt nyújtotta, hiszen a lengyelek a 36., a csehek a 37., a szlovákok pedig a 46. helyen állnak.

www.napi.hu/.../veget_ert_egy_mitosz_hatalmasat_romlott_magya...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horváth Imre nyerte a mandátumot Újpesten
  2014-11-23 20:43:39, vasárnap
 
 
Horváth Imre nyerte a mandátumot Újpesten
MTI|2014. nov 23. 20:21


Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt jelöltje nyerte az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választást a szavazatok 90,36 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint.
hirdetés

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán olvasható adatok szerint Horváth Imre 12 120 szavazatot kapott, ezzel megszerezte a szavazatok 50,74 százalékát.

Hollósi Antal Gáborra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a választópolgárok 30,57 százaléka, míg Urbán Flóriánra, a Jobbik jelöltjére 9,75 százaléka szavazott, Kanász-Nagy Mátét, az LMP jelöltjét 5,1 százalék támogatta.

A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani.

http://nepszava.hu/cikk/1040439-horvath-imre-nyerte-a-mandatumot-ujpesten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgári fejlődés a 20-21. században
  2014-11-23 20:12:40, vasárnap
 
  Polgári fejlődés a 20-21. században

1900-as évek: kondás

1910-es évek: kondás

1920-as évek: kondás

1930-as évek: kondás

1940-es évek: kondás

1950-es évek: kondás

1960-as évek: kondás

1970-es évek: kondás

1980-as évek: KISZ-titkár

1990-es évek: fiatal demokrata

2000-es évek: populista

2010-es évek: illiberális

2020-as évek: kondás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint jönnek, fosztogatnak...
  2014-11-23 19:23:22, vasárnap
 
  Megint jönnek, fosztogatnak...

2014.11.22. 21:39


Mindent megmondtunk előre.

Megmondtuk, hogy nyom nélkül el fogják herdálni a kétmillió-kilencszázezer ember nyugdíj-megtakarítását.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor bűncselekménnyel vádolják a pénztárakat.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor a pénzügyi veszteségekkel riogatnak.

Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor egyéni nyugdíjszámlákat ígérnek.

Minden szavuk hazugság volt ezeknek az utolsó tolvaj trógereknek. Orbán. Matolcsy. Rogán. Selmeczi. Naszvadi. Mészáros. Ez a nevük azoknak a tolvaj trógereknek, akik felelősek kétmillió-kilencszázezer ember nyugodt öregségének ellopásáért és elherdálásáért, és ezt nem fogják megúszni.

Minden hazugság, rágalom, zsarolás, manipuláció és ígérgetés ellenére mégis voltunk százezren, akik nem hittünk a tolvaj trógereknek. Négy évvel ezelőtt világosan megmondtuk nekik, hogy nem akarjuk odaadni a megtakarításunkat. Vállaltunk minden hátrányt, amivel fenyegettek. Nem ijedtünk meg sem a zsarolástól, sem a riogatástól. Aláírtuk a papírt, amit kértek. Itt van:

,,Nyilatkozat
a magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszony fenntartásáról

(Név)] (TAJ) (Lakóhely) a(z) (magán-nyugdíjpénztár) tagja kijelentem, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi CLIV. törvény rendelkezéseinek ismeretében magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszonyomat fenntartom.

Dátum, aláírás."

És most megint itt vannak, és megint el akarják venni tőlünk, ami a miénk.

Hát mi a kurva anyátokat nem értetek azon, hogy ,,fenntartom", ti tolvaj trógerek? Tetováljam a homlokotokra, hogy felfogjátok?

AZ ENYÉM. Nem adom oda. Ha elveszed, eltöröm a kibaszott karodat.

Ehhez tartsd magad, te darab szar, ha a magántulajdonom közelébe jössz.

http://orulunkvincent.blog.hu/2014/11/22/megint_jonnek_fosztogatnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Januártól könnyebb lesz lopni: megint lehet majd közpénzből
  2014-11-23 19:17:16, vasárnap
 
  2014. november 22. szombat
Januártól könnyebb lesz lopni: megint lehet majd közpénzből támogatni a pártközeli szervezeteket és a családot


A pénteken benyújtott költségvetést megalapozó törvényjavaslatban a Kormány a hazai forrásból finanszírozott költségvetési támogatásokra vonatkozóan jelentősen korlátozza a nyilvánosság szintjét, az összeférhetetlenségi szabályokat, így például azt, amely szerint a döntéshozók, a kormánytagok és hozzátartozóik, valamint a pártokhoz kötődő szervezetek nem támogathatóak, nemes egyszerűséggel megszüntetné. Mindezt persze a 194 oldalas törvényjavaslatban gondosan eldugva, egy hangnyi tartalmi indokolás nélkül.

Az ember ül egy jó csésze kávé mellett péntek délután, olvasgatja a frissen benyújtott költségvetési salátatörvényt, jóleső izgalommal, miként a karácsonyi ajándékokat bontogató gyermek. Majd ráköpi a kávét a monitorra. Először ott, amikor a 120. oldal alján, a 293. §-ban megtalálja a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény alábbi rendelkezéseinek hatályon kívül helyezését:

6. § (1) Nem indulhat pályázóként, és nem részesülhet támogatásban

f) az az egyesület vagy szakszervezet, illetve ezek önálló jogi személyiséggel rendelkező azon szervezeti egysége, valamint az egyházi jogi személy

fa) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást kötött vagy tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt),

fb) amely a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson,

Ennek indokát is adja az előterjesztő Varga Mihály: a cél a “civil szervezetek közötti megkülönböztetés megszüntetése". Ennél azonban jóval komolyabb következményekkel jár az a módosítás (42. oldal, lap teteje, 54. § 62. pont), ami az államháztartás alrendszereiből nyújtott minden költségvetési támogatást (azaz minden hazai támogatást) kivesz ugyanennek a törvénynek a hatálya alól.

Hogy ennek jelentőségét felmérjük, tudnunk kell, hogy hét éve - amúgy szocialista képviselők javaslatára, egy uniós támogatásokat érintő botránysorozat után elfogadott - támogatási átláthatósági törvény egyrészt viszonylag széleskörű nyilvánossági követelményeket támaszt a támogatási pályázatok, döntések és szerződések esetében, másrészt összeférhetetlenségi szabályokat mond ki, például kizárva, hogy a kormánytagok és a többi állami vezető, a támogatási döntést meghozó személyek vagy családtagjuk támogatásokat kaphasson. Ebben a törvényben szerepel a ma a fenti tilalom a pártokhoz kötődő szervezetek támogatására.

A törvény szabályai,amelyek egyaránt vonatkoznak a hazai támogatásokra, az uniós támogatásokra, valamint a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb támogatásokra, az elmúlt hét évben érdemben nem változtak. A hivatalban lévő kormány talán eddig se szerette túlságosan ezeket a korlátozásokat, de például a KEHI norvég alapos adatkéréseiben lényegében az ebben található nyilvánossági szabályok képezték az egyetlen komolyan vehető jogi hivatkozást.

Most azonban, így a választási év végén, a kormány megszabadul attól, ami kellemetlen neki: mindenek előtt - valószínűleg éppen azért, mert a kormánypártok egyes szövetségesei most jöttek rá, hogy a következő öt évben nem kaphatnának közpénzeket - a hazai, az uniós, sőt, a norvég, svájci, stb. pénzekre is megszűnne a párthoz kötődő (vele közös jelöltet indító vagy együttműködési megállapodással rendelkező) szervezetek támogatásának tilalma. Ez különösen ahhoz képest nagyon elegáns, hogy ha visszaemlékszünk, akkor a norvégozás anno úgy indult, hogy a Kormány által jóval közvetettebb összefüggés alapján pártközelinek gondolt szervezetek kaptak támogatást,most meg az se lesz gond, ha valaki formálisan is pártokkal együtt állított jelöltet.

Az igazi aljasság azonban az, hogy a három támogatási kategória közül a hazai költségvetési támogatásokra egy különösen sunyi módosítás eredményeként szabad kezet adna magának a Kormány. Kizárja a félreértést, hogy az indokolás a teljes támogatási átláthatósági törvény hatályon kívül helyezéséről szól (azaz valószínű, hogy az eredeti szándék minden támogatás esetében a garanciák megszüntetése volt, és ez valamikor benyújtás előtt változhatott), egyben arról tájékoztat, hogy a törvény “érdemi és az államháztartásról szóló törvény kereteibe illeszkedő rendelkezései az államháztartásról szóló törvény önálló alcímébe kerültek átemelésre". Hát, sajnos elég kevés illett az NGM szerint az államháztartási törvénybe, mert ez azt jelenti, hogy ugyan a nyertes pályázatokra és azok végrehajtására vonatkozó adatok maradnak nyilvánosak, de a vesztesekre vonatkozóak nem, sőt törölni kell őket az elbírálás után (ami szinte kizárja a visszaélések utólagos feltárását, lásd a trafik- és a földügyekben követett hasonló megoldást), mint ahogy a bírálók személyre vonatkozó adatot se kell mostantól közzétenni.

Igazán azonban - az amúgy nem túl szigorú, valójában az alapvető etikai követelményekből következő - összeférhetetlenségi szabályok eltörlése a felháborító a történetben: januártól hazai közpénznél semmi sem tiltja majd, hogy a támogatást a miniszter felesége, a helyettes államtitkár, a támogatási döntést meghozó közhivatalnok gyermeke vagy a támogatási döntést előkészítő személy saját maga kapja. Persze a hazai kulturális hagyományokkal a Rokonok megírása után nyolc évtizeddel is ez van inkább összhangban, de ettől még ehhez a jogalkotási húzáshoz iszonyatos cinizmus és pofa kellett.

http://atlatszo.hu/2014/11/22/januartol-konnyebb-lesz-lopni-megint-lehet-majd-koz penzbol-tamogatni-a-partkozeli-szervezeteket-es-a-csaladot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar "értelmiségi "elit"...:):):)
  2014-11-23 18:58:58, vasárnap
 
  A magyar "értelmiségi "elit"...:):):)

Csizmadia: “Az oroszokban nem lehet bízni..."

Csizmadia László nem tart attól, hogy nem mennének ki elegen egy újabb békemenetre, viszont úgy gondolja: most nyugalomra van szükség, és az sem baj, ha a kormány megismeri az ellenvéleményeket. A szervezet vitatott pénzügyeiről is beszéltünk a Civil Összefogás Fórum alapítójával.
Segítene eligazodni Lázár János, Kövér László és Bencsik András utóbbi időkben tett kijelentései között? Barátunk az Egyesült Államok, szövetségesünk, mindkettő, egyik sem?
Szövetségesünk az Egyesült Államok, hiszen szerződéssel is megerősítettük a NATO-ba való belépésünket. Tehát ez nem lehet kérdés, de azt gondolom, a magyar emberek többségének nem is az, a CÖF-CÖKÁ-nak meg pláne nem. Barátaink, szövetségeseink az amerikaiak. Diplomáciai szempontból viszont komoly lépésekre lenne szükség a két ország jelenlegi helyzetének rendberakására. Ezt a CÖF-CÖKA többször kérte is, egyrészt publicisztikákban, másrészt André Goodfriend ideiglenes ügyvivőtől személyes tárgyaláson. Azt halljuk, látjuk egyébként, hogy magyar emberek bizonyos erkölcsi deficitet éreznek az Egyesült Államok irányába 1956 miatt. Akkor segítséget ígértek, de nem jöttek.
Ezeket a diplomáciai lépéseket nem lehetetleníti el, hogy kormánypártiak olykor igen keményen bírálják az Egyesült Államokat?
Én nem érzem, hogy keményen bírálnák az amerikai vezetést. Inkább védekezik a kormány. Amikor Paks2-ről vagy a Déli Áramlatról beszélünk, akkor nyilván az Egyesült Államok részéről érkezik bírálat. Szerintünk természetesen a magyar érdekeket kell figyelembe venni, és nincs olyan kormány, amelyik ha jobb ajánlatot kap ilyen fontos kérdésekben, nem azt választja.
A NAV-vezetők és az állítólagos kormányközeli üzletemberek kitiltása óta találgat a közvélemény, és sokan az oroszok felé való közeledést tartják a mögöttes oknak. Tényleg ez lehet mögötte? ,,Pávatáncolhat" egy szövetséges?
Szerintem arról nincs szó, hogy a magyar kormány ilyen értelemben az oroszok felé közeledne. A történelem már sokszor bebizonyította, hogy jobb, ha kellő távolságot tartunk politikailag az orosz féltől. De ha a gazdaságot nézzük, azt látjuk: Magyarország az USA-t, Franciaországot, Németországot másolja, akiknek a gazdasági kapcsolataik jóval erősebb az oroszokkal, mint nekünk. Más kérdés, hogy Putyin felfogását nem tudjuk ajnározni, a történelem már számtalanszor megtanította: nem lehet bízni bennük...
(vs)
Bal-Rad komm: Talán ennyit elég is idézni ennyit a birkamenetes - társvezér agymenéséből. Aminek végülis az a lényege: aggyatokpízt - de útálunk benneteket! (Pedig hát Csizmadia - mint Bétex - tulaj - nem ártana ha tudná: a barátság alapja a pontos elszámolás!)
Lehet ám “finomra hangoltan" is közvetíteni kormányzati szándékokat. Mondjuk úgy, ha egy vén - kormányközeli hazaáruló és kitartott mondja el a “saját véleményét"!
A vén gazember pedig a hazugságok és történelmi csúsztatások további gombolygatásával tovább hülyít. Sem '56 - ban, sem azt megelőzően az USA nem ígért segítséget!
'88-89 - be pedig pótolta a “bizalmi deficitet"! Ami nélkül Csizmadia legföljebb egy nyugdíjas rőfös lehetne ma!
A “magyar" diplomáciai nagyhét végeredménye így a hét végére azért szép lassan kezd körvonalazódni! Csizmadiának pedig megsúghatjuk: készülhet a politizálásmentes, szerény nyugdíja évekre!
https://balrad.wordpress.com/.../csizmadia-az-oroszokban-nem.../
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 496 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.