Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Equilor: 330 forint is lehet jövőre a dollár
  2015-09-15 21:40:14, kedd
 
  Equilor: 330 forint is lehet jövőre a dollár

2015. szeptember 15. kedd 10:16:59


Az amerikai kamatok emelése lehet a következő időszakban a legfontosabb hatással a piacokra - vélik az Equilor szakemberei.

A csökkenő kamatkörnyezet megváltoztatta a befektetők hozzáállását, egyre többen fordulnak a kockázatosabb befektetések felé. Sokan választották a magyar lakossági befektetők közül a Budapesti Értéktőzsdét, és jelentős arányban vásároltak befektetési alapok jegyeit is.
A statisztikák szerint a megtakarítások növekednek, egyrészt készpénzben, de más formákban egyaránt. Az év elejei brókerbotrányok után például (kissé meglepő módon) nőttek a lakossági befektetések a BÉT-en, mondta el Szécsényi Bálint, az Equilor vezérigazgatója.

Milyen várakozások várhatók a globális környezetben?

Amerikában nagyon érik a kamatemelés, ugyanakkor elképzelhető, hogy a szeptemberre tervezett lépéseket decemberre halasztják. Az EKB esetében inkább további lazítás elé nézünk, a japán jegybank várhatóan nem fog a közeljövőben lépni. Az angol jegybank lehet ugyanakkor a Fed után a következő, amely szigoríthat, taglalta a részleteket Kiss Mónika vezető elemző.
Pénzt keresne a devizapiacokon? Próbálja ki 20 napig ingyenesen az mfor tradert!

Ami az egyes piacokat illeti, az elemző szerint a kötvénypiacon a ,,tankönyvi" folyamatok várhatók, vagyis kamatemelés, hozamemelkedés, és csökkenő kötvényárfolyamok. A részvénypiac helyzete nem ennyire egyértelmű, mert a tankönyvi séma alapján a kamatemelésnek árfolyamesést kellene hoznia. A Fed lépését azonban érdemes abból a szempontból is vizsgálni, hogy ez jelezés a piac számára: a gazdaság rendben van, így egy megtorpanás után növekedés is jöhet. A korábbi tapasztalatok alapján a Fed alapkamat emelése az elmúlt 20 évben nem okozott azonnal árfolyamesést a piacokon. A kamatemelés dollárerősödést hozhat, de nem csak amiatt, mert nő a kamatkülönbözet, hanem a gazdaság erősödése miatt is.

Az utóbbi időben a média sokat foglalkozott Kínával, a növekedés lassulása azonban nem most kezdődött, hanem évek óta tart. A GDP növekedésének megtorpanása azonban nem feltétlen okoz problémát. A kínai áruk továbbra is jönni fognak, a vesztesek azok lehetnek, akiknek jelentős árbevételük származik onnan. Európai cégek közül pl. BMW vagy az Infenion, amely jelentős árbevételt realizál itt. Emellett a kisebb dél-kelet-ázsiai országok számára jelent a kínai gazdaság növekedésének lassulása problémát.

Az olajpiac Kiss Mónika szerint nem okoz meglepetést, folytatódhatnak az eddigi trendek. A kínai lassulás miatt kisebb kereslet lesz, emellett az amerikaiak jelentős készleteket halmoztak fel. Szaúd-Arábiának és Oroszországnak jelentős károkat okozhat ugyanakkor az alacsony olajár.



Milyen befektetési alternatívák lehetnek?

Az amerikai kötvényeknél az Equlior elemzője szerint short pozíció felvételét látják javasoltnak a kamatemelés megindulása előtt, és a dollár további erősödését valószínűsítik. Indexek esetén nem látnak általános erősödésre esélyt, viszont egyedi részvényekben lehetnek lehetőségek. A globális piacon ilyen lehet az Apple, amelynek az utolsó negyedéve tradicionálisan nagyon erős. Új részvény a Covestro, amely a világ legnagyobb műanyag gyártója.

A Budapesti Értéktőzsdén az év elején tapasztalt optimizmus eltűnt. Hektikus árfolyammozgások lehetnek, ez részben amiatt is van, hogy a forgalom visszaesett. A magyar piacon a Richter lehet a legjobban teljesítő papír, jelentős árfolyammozgást az hozhat, ha a vállalat megkapja a Cariprazinra az amerikai engedélyeket.

Szántó András az Equilor lakossági üzletágvezetője szerint az alacsony magyar kamatkörnyezet a 2016-os évben is fennmaradhat. A forint a mostani sávban mozoghat, így továbbra is a 305 és 320 közötti árfolyamokat láthatunk az euróval szemben.

A magyar gazdasági növekedéshez az uniós források, az NHP és a kedvező nemzetközi környezet is hozzájárult, a jövő évben ugyanakkor a növekedés üteme visszaeshet, az idei évre 3,1, míg jövőre 2,7 százalékos bővülést vár az Equilor. A jelenlegi nulla körüli infláció emelkedhet majd, de még mindig moderált marad, 2 százalék körüli 2016-ban. Az államháztartás egyenlege jövőre is stabil -2,4 százalékos lehet. Ezzel párhuzamosan az államadósság, ha minimálisan is, de tovább csökkenhet.

A deviza árfolyamok esetén stabilitást biztosít, hogy a devizahiteleket kivezették, így erre az amerikai kamatemelés jelenti a legnagyobb kockázatot majd. Első lépés már idén jöhet, majd ez folytatódhat jövőre. Idén 10 bázispontos emelést várnak, jövőre pedig további 50 bázispontot. Emiatt a dollár árfolyama 2016-ban átlépheti a 300-as szintet, de akár a 330-ig is elmehet, mondta Szántó András.

mfor.hu

http://mfor.hu/cikkek/makro/Equilor__330_forint_is_lehet_jovore_a_dollar.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rekordon az adósságunk
  2015-09-15 21:38:57, kedd
 
  Rekordon az adósságunk

2015. szeptember 15. kedd 18:31:59


Múlt hét végén újabb történelmi csúcsra emelkedett a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága - derül ki az adósságkezelő előzetes adataiból.

A szeptember 11-ével záródó héten a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága 25 356 milliárd forint volt, aminél magasabbra még sosem volt példa. A korábbi csúcsot a július 10-ével záródó héten regisztrálhattuk, és 98 milliárddal alacsonyabb is volt a mostaninál.

A friss adat egyébként 138,5 milliárd forintos, egy hét alatt bekövetkezett növekedés eredménye, és ez egyben azt is eredményezte, hogy csak szeptemberben eddig már 303,8 milliárd forinttal emelkedett a kormányzati adósság. Igaz, ahogy korábban, úgy most is érdemes hangsúlyozni, hogy az év közbeni adósságszint csak tájékoztató jellegű, a lényeg az év végi állapot lesz majd.
Ha EU-forrásokra pályázna, segítünk!

Tavaly év végéhez képest egyébként 1475 milliárd forintos emelkedés történt 2015 során. A növekedéshez több tényező is hozzájárult:

a hazai fizetőeszköz gyengülése,
a BKV-tól átvállalat adósság,
a költségvetési hiány - mint természetes adósságnövelő folyamat,
az MFB által felvett hitel, melyből a Budapest Bankot vette meg az állam
marked-to-market betétek növekedése (a dollár erősödése miatt)
az uniós projektek előfinanszírozása. Amíg ugyanis nem érkeznek meg Brüsszelből az uniós pénzek az állam önerőből finanszíroz meg egyes uniós projekteket.

Néhány hét azonban és a tavalyi évből kiindulva látványosan el kellene kezdenie apadni a kormányzati adósságnak, ha év végére "trükkök" nélkül szeretné beállítani a kormány a szükséges, minimum 0,1 százalékponttal csökkenő adósságrátát.

Tavaly év végén ennek mértéke 76,9 százalék volt a GDP arányában. A friss előzetes adat ismeretében, a második negyedév végi államháztartáson belüli egyéb adósságállománnyal kiegészítve most a teljes államháztartási adósság 26 163 milliárd forinton állhat. A második negyedéves nominális GDP-t figyelembe véve az ÁKK becslését alapul véve a mostani ráta 79,5 százalék lehet. Ez pedig mindössze 0,1 százalékponttal alacsonyabb a hivatalos második negyedév végi adósságrátánál. A számok tehát jól érzékeltetik, hogy vagy az eddiginél gyorsabb GDP-növekedésre, vagy nagyon látványos adósságcsökkentésre lesz szükség a következő hónapokban a cél eléréséhez.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/123170.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyilatkozik az egyik német televíziónak egy vidám afgán legé
  2015-09-15 21:30:08, kedd
 
  Nyilatkozik az egyik német televíziónak egy vidám afgán legény, és kifejti, ő nem akar Németországban maradni, regisztrálni sem hajlandó meg ujjlenyomatot adni sem. Neki jobban tetszik Finnország, Svájc, esetleg Svédország. Még gondolkodik rajta, hogy hol fog letelepedni.

Na, kérem szépen, nagyon remélem, hogy a németek előbb-utóbb rá fognak jönni, az ilyen vidám afgán és egyéb legények arcáról viharsebesen és a legradikálisabban le kell olvasztani a mosolyt, és beleverni a buta fejükbe: Nem trafikban vagy, öcsi, hogy válogass, melyik cigarettát veszed meg! Szerinted Európa térképe egy SPAR-katalógus, ahol kényedre-kedvedre válogathatsz? Ha saját jogon vagy ilyen hülye, akkor gratulálunk, ha meg nem, akkor mehetsz reklamálni azokhoz, akik ezzel a sok szép mesével megetettek odahaza, vagy akárhol.

Ha viszont nem így lesz, akkor utólag elnézést fogok kérni a vidám afgán legénytől, és be fogom látni, nem ő a hülye, hanem a németek, és meg is érdemelnek mindent, ami a jövőben történni fog velük meg az országukkal.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az osztrákok elhallgatják a migránsok elől, hogy nem Németor
  2015-09-15 21:28:10, kedd
 
  Az osztrákok elhallgatják a migránsok elől, hogy nem Németországba viszik őket


2015. szeptember 15. 08:44

A Die Presse tudósítása szerint az osztrákok a burgenlandi gyűjtőpontnál úgy tájékoztatják a migránsokat, hogy a buszok a német határhoz viszik őket. A tolmácsok kifejezett utasítást kaptak, hogy ne említsék: először a befogadóállomásra viszik a menedékkérőket. A múlt héten az osztrák kancellár Orbán Viktort bírálva a holokauszthoz hasonlította azt, hogy úgy rakják vonatra a migránsokat, hogy nem tudják, hova mennek.

Félretájékoztatják az osztrák hatóságok a magyar-osztrák határnál összegyűlt migránsokat - írja a Die Presse. A lap tudósítása szerint a burgenlandi gyűjtőpontnál tolmácsok segítségével hangosbemondón tájékoztatják a migránsokat: azt mondják nekik, hogy az érkező buszok a német határhoz viszik őket.

A tolmácsok a lapnak azt mondták, hogy kifejezett utasítást kaptak: ne mondják a migránsoknak, hogy először ausztriai befogadóállomásokra viszik őket a buszok, nem pedig a német határra. Az elhallgatás célja, hogy a tömeges csalódást és a helyzet eszkalációját elkerüljék - írja a lap.

A múlt héten Werner Faymann osztrák kancellár élesen bírálta Orbánt és a holokauszttal vont párhuzamot a magyarországi migránshelyzet kapcsán, mikor úgy fogalmazott: ,,Kontinensünk legsötétebb korszakának emlékét idézi", amikor menekülteket vonatra helyeznek abban a hitben, hogy ,,teljesen máshova" fognak majd utazni.



Fotó: Die Presse (Stanislav Jenis)

http://mandiner.hu/cikk/20150915_az_osztrakok_elhallgatjak_a_migransok_elol_hogy_ nem_nemetorszagba_viszik_oket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány dzsihádot hirdetett
  2015-09-15 21:25:55, kedd
 
  2015.09.14. 09:02 Fabius

Gyurcsány dzsihádot hirdetett

Tegnap Feri kidobolta amit ki kellett. A menekült ügyet felhasználva szidta Orbánt ahogy kell, üzent Európának, hogy ő támogatná a kvóta rendszert, minket szívünk kinyitására kért, és mondott olyat is, amitől a jobb és szélsőjobb a migránsinváziónál is sokkal jobban retteghet:

Ha az MSZP nem találja meg tökét a gatyában, akkor ők lesznek a baloldal legnagyobb pártja. ( = Orbán és a Fidesz kihívói)

gyf2.jpg

Szent Háborúja lesz ez Ferinek. Egyrészt Orbánt le kell győzni, ezt mindenki beláthatja, másrészt ha senki más nem teszi meg a demokratikus oldalról, akkor neki kell. Annyira komolyra veszik a figurát, hogy miközben politikai haszonszerzésre is felhasználják az átvonuló menekülteket és a kormány valóban ellenérzéseket kiváltó törvénycsomagját, ők nem fogják a véleménykutatásokat nézni. Istenuccse nem szavazat és szimpátiaszerzés a cél, tecciktunni, ugyanis Feri, aki - mára kb kimondhatjuk - a jelenlegi felhozatalból a baloldal egyetlen olyan alakja aki képes működő taktikát kiagyalni, ebben az esetben ki nem állhatja a taktikázást.

Nekünk pedig ezt el kéne hinnünk.

Ami nekem speciel nem megy. Mert hiába gondolom Orbánról, a nerről, a menekültügy kezeléséről amit, azt sem szeretem sokkal jobban, ha a másik oldal használja ezeket az embereket a saját céljaira. De ezek szerint ott tart ma a politikai kultúra, hogy semmilyen esetben nem tesz kivételt: haszonszerzés esélye nélkül nem csinál itt senki semmit. Igen, Feri, te sem.


http://varanus.blog.hu/2015/09/14/gyurcsany_dzsihadot_hirdetett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria éjféltől lezárja határait
  2015-09-15 21:20:13, kedd
 
  2015. szeptember 15., kedd 18:37 Papp Zsolt


Ausztria éjféltől lezárja határait


Az osztrák kormány kedd éjféltől ideiglenesen bevezeti a határellenőrzést több határszakaszon - jelentette be kedden a bécsi belügyminisztérium. Az erről szóló rendeletet kedd délután fogadta el a kormány.

Az intézkedéseket a reggeli óráktól érvényesítik. A közlés szerint az ellenőrzések elsősorban Ausztria Magyarországgal, Olaszországgal, Szlovéniával és a Szlovákiával közös határát érintik. Pontos időpontot és helyszínt nem közöltek.
Az Európai Bizottságnak írt tájékoztató levélben az osztrák belügyminisztérium kitért arra is, hogy a határellenőrzés bevezetése a harmadik országból érkezők nagy száma miatt, valamint a közrend és a biztonság veszélyeztetésének elkerülése érdekében szükségszerű. Az intézkedéssel a rendőrség, a mentők és az ellátási rendszer túlzott kihasználtságát kívánják ellensúlyozni.

A tárca úgy fogalmazott, hogy a nagy segítőkészséggel, amelyet a Ausztria az elmúlt hetekben tanúsított, nem szabad visszaélni. Egyúttal utaltak arra, hogy az európai jog szerint Ausztria az érintett menekültek többségének ügyében nem illetékes. A menedékkérőknek el kell fogadniuk, hogy nem választhatják ki azt az uniós országot, amely majd védelmet nyújt nekik - áll a levélben.

Az Európai Bizottság számára készített dokumentumban Ausztria kitért a közös európai megoldás fontosságára is, miszerint az egységes európai jogi keretek összességében csak akkor működhetnek, ha minden tagállam szolidárisan közös felelősséget vállal.

Az unió szerint az Ausztria által bevezetett ideiglenes határellenőrzés megfelel a schengeni egyezmény előírásainak. A bizottság szerint az a cél, hogy a belső határok minél előbb újra megnyíljanak. A belügyminisztérium szóvivője szerint egyéb ausztriai határszakaszokra is kiterjedhet az ellenőrzés a beutazó menekültek számától függően - jelentette a Reuters hírügynökség.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ausztria_ejfeltol_lezarja_hatarait.603108. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányellenes a nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdem
  2015-09-15 20:56:14, kedd
 
  Mindenki tudja kinek az emberei ülnek az Ab-ban...a Fidesz ezt a kezdeményezést is elgáncsolta !

Nem alkotmány ellenes csak Orbán kormány ellenes, fidesz ellenes. Ha van pénz az életvitel szerűen nem magyarországon élő de ugynevezett Magyar állampolgárok nyugdíjára Úgy hogy egy fillért nem fizettek a TB kasszáb ) akkor kellene hogy legyen pénz a Magyar országon élő magyarok nyugdíjára is


************************



2015. 09. 15. 17:38
MTI

Alkotmányellenes a nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezés

Az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntése szerint alkotmányellenes a Kúria azon döntése, amely lehetővé tette a férfiak - nőkhöz hasonlóan - 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést.

Így nem lehet megtartani az erről szóló népszavazást.

A Kúria most megsemmisített végzése a Nemzeti Választási Bizottságnak azt a határozatát változtatta meg, amely megtagadta a férfiak és nők egyenlő nyugdíjkorhatárára vonatkozó országos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtő ívén szereplő kérdés hitelesítését - közölte az Ab a honlapján.

Az ügyben a Kúria döntését követően megkezdődött az aláírások gyűjtése, eközben azonban több magánszemély és érdekvédelmi szervezet alkotmányjogi panasszal fordult az Ab-hez, kérve a Kúria végzésének megsemmisítését.

Az Ab határozatát hivatalosan a jövő héten teszik közzé. Tekintettel azonban az ügyben folyó aláírásgyűjtésre, az Ab indokoltnak tartotta a döntésről való tájékoztatást - közölte a testület.


http://alfahir.hu/alkotmanyellenes_a_nyugdijazasarol_szolo_nepszavazasi_kezdemeny ezes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kartellezett a zsidó gyógyszer-mamut
  2015-09-15 20:47:54, kedd
 
  Kartellezett a zsidó gyógyszer-mamut

2015. szeptember 15. 19:23
Hunhír.info

A Gazdasági Versenyhivatal kedden ismertette, hogy a Budapesti Egészségközpont Zrt. 2011. novemberében gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárást írt ki a fővárosi önkormányzathoz tartozó tizenkét kórház számára, évente ötmilliárd forint értékben.

A kiíró külső szakértőként alkalmazta a PharmAudit Kft.-t, amely az eljárás alá vontak összejátszását szervezte a Mezadin Piackutató és Marketing-kommunikációs Kft. segítségével.

Az elmarasztalt vállalkozások közösen érték el a pályázati kiírás módosítását úgy, hogy a pályázati feltételeket csak az Euromedic-Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Zrt., a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt. és a TEVA Gyógyszergyár Zrt. tudja teljesíteni, így a keret-megállapodásos közbeszerzési eljáráson csak ez a három nagykereskedő tudott indulni - közölte a versenyhivatal.

A GVH ezért a három gyógyszer-nagykereskedő cég mindegyikére 792 millió forint, a Mezadin Kft.-re 66,6 millió forint, a végelszámolás alatt álló PharmAudit Kft.-re pedig 12 ezer forint bírságot szabott ki.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=86651
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100-ból 2 bevándorló ISIL terrorista lehet
  2015-09-15 20:35:54, kedd
 
  100-ból 2 bevándorló ISIL terrorista lehet

2015. szeptember 15. 11:27
Hunhír.info

Ezt állította David Cameronnak, a britek vezetőjének a libanoni oktatási miniszter. Elias Bousaab szerint a dzsihádisták menekültnek álcázzák magukat, hogy így jussanak Európába - írta Daily Mail.Bousaab azt mondta, a terroristák gyerekeket is maguk mellé állítanak az iskolákban és menekülttáborokban, mielőtt megszervezik, hogy az embercsempészek Európába vigyék őket.

Az ISIL nem fog megállni a libanoni határnál, Európában lesz, mielőtt észrevennénk - tette hozzá az arab miniszter, aki szerint azzal lehet leginkább segíteni a menekülteken, ha abban támogatjuk őket, hogy maradjanak ott, ahol vannak. Ehhez pedig megfelelő élelmezésre, oktatásra és egészségügyi ellátásra lenne szükség a közel-keleti menekülttáborokban.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=86625
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdödik ma megszállás
  2015-09-15 08:54:39, kedd
 
 
2015. 09. 14. - 21:43
forrás: MTI
Elindult Magyarországra az amerikai katonai konvoj

A konvoj, amely 550 katonából, 150 katonai gépkocsiból, valamint 54 szállítókocsiból áll, hétfőn este 10 óráig hat csoportban hagyja el a Brünnhöz közeli vyskovi kaszárnyákat - közölte Monika Nováková, a Vyskovi Katonai Akadémia szóvivője. A konvojban több Stryker típusú lövészszállító harcjármű is van.
Cseh és szlovák források is azt jelezték, hogy a katonai konvoj áthaladása közlekedési problémákat okozhat az autópályán. Az amerikai katonák, akik a bajorországi Vilseckben lévő amerikai támaszpontról indultak Csehországon és Szlovákián át Magyarországra, cseh közlések szerint a NATO Brave Warrior 2015 elnevezésű hadgyakorlatán vesznek részt Magyarországon.


http://www.hirado.hu/2015/09/14/elindult-magyarorszagra-az-amerikai-katonai-konvo j/?source=hirkereso
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.