Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Balhé a pesti klinikán: orvosok nélkül maradhatnak a betegek
  2015-12-01 21:00:15, kedd
 
  Balhé a pesti klinikán: orvosok nélkül maradhatnak a betegek

Pénzcentrum/Index.hu
2015. november 30. hétfő 18:32


Több mint száz kórházi dolgozó nem kapta meg az októberi fizetését a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ több osztályán - írja az Index.

Száz részmunkaidőben és félállásban dolgozó kórházi alkalmazott - többek között ápolók, nővérek, betegszállítók, és adminisztrátorok - még nem kapták meg az októberi fizetésüket a Péterfy Sándor utcai kórházban. A kórház igazgatója szerint technikai problémáról van szó, ugyanis az Államkincstárban átálltak KIR3-ról KIRA bérszámfejtő rendszerre, és emiatt volt egy kis fennakadás, amiről előre szóltak.

Az államkincstárban dolgozók szerint nincs szó arról, amit a kórház állít, ők már rég átutalták az intézmények fenntartójának a pénzt. A Péterfy egyik dolgozója azt állította, hogy azért késnek a bérek, mert a kórház akut pénzhiánnyal küszködik.

A Péterfyben van olyan dolgozó, akit a fizetési elmaradás miatt kitettek az albérletéből. A kifizetetlen alkalmazottak közös fellépésre készülnek. Többen állítják, hogy ha nem kapják meg december 1-jéig a bérüket, akkor nem mennek be dolgozni.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/balhe_a_pesti_klinikan_orvosok_nelkul_maradhatn ak_a_betegek.1047313.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_camp aign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jüan az új világvaluta?
  2015-12-01 20:52:57, kedd
 
  A jüan az új világvaluta?

Fellegi Tamás, 2015. december 01., 16:05


Megtörtént, amire még rég napirenden volt: az IMF bevette a kínai fizetőeszközt az SDR-kosárba, vagyis az eddigi öt mellett hivatalosan is tartalék-, más néven világvalutává tette. Mekkora ennek a jelentősége, és milyen tényleges várható hatása lesz?

Kötött gazdaság

A kínai gazdaság 35 éve fejlődik nagy ütemben, hatalmasat nőtt azóta, és miután a világ legnépesebb országa, gazdasága a legnagyobbak közé került. Úgy tekinthetjük, hogy Amerika után a második. Óhatatlanul felmerül, hogy a legnagyobb gazdaságok valutája is jelentős szerepet kap, két okból. Az egyik, hogy az adott országgal folytatott kereskedelmet előbb-utóbb egyre nagyobb mértékben az adott ország valutájában folytatják, másrészt a világ sok országa a sajátjánál erősebb, nagyobb jelentőségű valutákat tart tartalékként, és a világ második gazdaságának valutáját egyre nehezebb ebben megkerülni.

Ha Kína egy klasszikus kapitalista piacgazdaság lett volna (lenne), akkor valutája a gazdaságával párhuzamosan tett volna szert erre a megtisztelő szerepre, ahogy ez a második világháborúban vesztes, de aztán gazdasági csodát megvalósító két ország valutájával, a jennel és a nyugatnémet márkával történt.

Kínában azonban valamelyest kötött gazdálkodás folyt, így a valutára vonatkozó szabályok is szigorúbban voltak, mint az említettek esetében. Ezért sokáig nem is nagyon használták a jüant az ország egyre növekvő külkereskedelmében, a dollár volt a fő eszköz, ami az országnak szinte korlátlan mennyiségben állt rendelkezésére, tekintettel arra, hogy külkereskedelmi mérlege vastagon pozitív volt.

Világvaluta lett

Az ország gazdasága aztán szép lassan megelőzte a korábbi legnagyobbakat, Nagy-Britanniát, Németországot, Japánt, így óhatatlanul felvetődött, hogy valutájának is nagyobb szerepet kéne kapni, sőt be kéne lépnie a világvaluták közé. A folyamatot továbbra is csak az hátráltatta, hogy a jüanra vonatkozó szabályozás az IMF szerint még mindig túl szigorú volt, ezért 2010-ben az IMF el is utasította a jüan világvalutává tételét.

Most azonban úgy döntöttek, nem húzzák tovább a dolgot, noha van még mit tennie Kínának a szabályozás terén. Így tehát a jüan része lesz az SDR-nek, mégpedig 11 százalékos súllyal, jócskán megelőzve az angol fontot és a japán jent. A mérték ésszerűnek tűnik, vagyis nem azt a súlyt kapja a kínai valuta, amit a kínai gazdaság alapján kaphatna (ekkor nem negyede lenne a dollár súlyának, hanem a fele vagy még annyi sem), hanem a jüan tényleges szerepének, illetve a fokozatosság elvének betartásával.

Az SDR szerepe

Nézzük ezek után, hogy is működik az SDR. Ez inkább egy elszámolási egység, mint valutanem, amit arra hoztak létre, hogy valamilyen egészséges arány alakuljon ki a legnagyobb valuták iránti kereslet-kínálatban. Ennek igazából a 70-es évek elején volt nagy jelentősége, amikor véget ért a Bretton Woods-i valutarendszer, és megszokásból mindenki dollárt és aranyat akart. Az SDR megalkotásával az IMF tagállamok elfogadták, hogy ez egy irányadó arány a világvaluták közt.

Ez nem azt jelenti, hogy pontosan ebben az arányban tartalékolnak valutát, sőt a legtöbb esetben ettől nagyon is eltérően, sokszor az ország külkereskedelmi igényeihez adódóan. Például Magyarország túlnyomórészt eurót tart, miután ezer szálon kötődünk az eurózónához úgy földrajzilag, mint gazdaságilag. Ugyanakkor a világ egészének szintjén még mindig a dollár a legnépszerűbb, jóval nagyobb arányban tartják az SDR-ben szereplő amúgy is nagy súlyánál.

A bizalom a lényeg

Az IMF elismerés, vagyis az SDR tagság rendkívüli mértékben megnöveli a bizalmat egy valuta felé, így a jüan szerepének növekedése elkerülhetetlen. Már eddig is sokan kezdtek jüan venni, előkészület gyanánt az IMF döntésre, és ez a folyamat most folytatódni fog. Ugyanakkor ettől egyik napról a másikra nem fog a jüan szerepe akkorát nőni, és messze nem fognak belőle 11 százalékos arányban begyűjteni. Az SDR nem olyan, mint mondjuk a tőzsdéken az MSCI index, amit sok alap egy kötelező súlyozásnak tekint, és ahogy az változik, aszerint haladéktalanul átrendezik a portfóliót.

Ahhoz, hogy a jüan szerepe erősen tovább növekedjen, az szükséges, hogy Kína teljesen liberalizálja a devizapiacát, vagyis korlátlanul átváltható, utalható legyen mindenki számára, és az árfolyama is többé-kevésbé szabadon alakulhasson. Ez most még azért távolról sincs így.


http://privatbankar.hu/reszveny/a-juan-az-uj-vilagvaluta-288044
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A saját lábon állók kaptak még egy lábat
  2015-12-01 20:50:28, kedd
 
  A saját lábon állók kaptak még egy lábat

Hogy a Fidesz-KDNP megszavazza, az érthető: nettó hazaáruló maffiózók, legfőbb érdekük a magyarok kiszipolyozása, persze hogy megírják és megszavazzák. Ez a rész nem szorul magyarázatra.

Annál inkább érdekelne, hogy Fodor Gábor és a DK pontosan hogyan érvel e mellett a törvény mellett. Indoklásuk szerint miért szavazták meg ezt a csomagot?
legálissá tették a lopást. elég sokáig tartott mire rájöttek, hogy ezt így is lehet csinálni
Engem az zavar igazából, hogy hol van ennek a vége? Mikor fogják azt mondani az emberek, hogy elég és ne tovább?! Még egy sima felhördülést se hallani...szégyen.

sajnos nem tudok annyit enni, amennyit hányni szeretnék!



*************************


A kormány megpuccsolta a parlamentet, majd elfogadott egy jogszabályt arról, hogy Tiborcz István és a miniszterek szülei és gyerekei is indulhassanak közbeszerzéseken

sarkadizs
bűnügy
ma 20:13
0
282

A kormány egyetlen nap alatt nyomott át a parlamenten egy 58 oldalas törvénytervezetet. Hétfőn benyújtották, majd rendkívüli eljárásban kedden már el is fogadták. Ha ez nem lenne elég, az elfogadott szabályok a kihirdetésük másnapján életbe is lépnek, hiszen januártól alkalmazni akarják őket.

Az egyes törvényeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításával, valamint a költségvetési tervezéssel és gazdálkodással kapcsolatos módosításáról címet viselő törvénycsomag első ránézésre olyan, mintha főleg a NAV-val foglalkozna, az igazság azonban az, hogy

30 törvény több száz pontját érinti a közbeszerzéstől a nyugdíjszabályokon át a korrupció elleni harcig.

Egy elég fontos változást eszközöl például a közbeszerzésekről szóló törvényben. Ez a törvény eddig tiltotta, hogy a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a miniszterelnök-helyettes, az Országgyűlés elnöke vagy alelnöke, a miniszter, a Kúria elnöke, a legfőbb ügyész, az Alkotmánybíróság elnöke, az Állami Számvevőszék elnöke, a Közbeszerzési Hatóság elnöke, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, vagy a Központi Statisztikai Hivatal elnöke tulajdonában álló cég, vagy a felsoroltak hozzátartozóinak tulajdonában álló cég közbeszerzéseken vegyen részt.

A mostani módosítás viszont leszűkíti ezt a tiltást. mostantól már csak akkor nem vehet részt a felsorolt állami vezetők hozzátartozója a közbeszerzéseken, ha

az állami vezetővel egy háztartásban él.

Ráadásul ez a rész visszamenőleges hatályú: már 2015. november 1-jétől hatályos.

A módosítás súlyát talán a legegyszerűbb egy példával szemléltetni.

Ha például valaki a miniszterelnök veje, akkor az ő cége sajnos a régi szabályok szerint nem indulhatott közbeszerzésen. Az új szabályok szerint viszont igen, sőt, ha esetleg 2015. november 1 óta már indult, az sem baj.

De a szabály nemcsak a miniszterelnök vejére vonatkozik, ezentúl bármilyen állami vezető fia, lánya, apja, anyja, testvére, veje, menye, nagyapja, nagyanyja vagy bárkije indulhat és nyerhet közbeszerzésen, feltéve, ha nem él az adott vezetővel egy háztartásban.

Talán kár is mondani: a javaslatot fideszes és KDNP-s többséggel elfogadta a parlament, de igennel szavazott Fodor Gábor, és a DK-sok is.


http://444.hu/2015/12/01/a-kormany-megpuccsolta-a-parlamentet-majd-elfogadott-egy -jogszabalyt-arrol-hogy-tiborcz-istvan-es-a-miniszterek-szulei-es-gyerekei-is-ind ulhassanak-kozbeszerzeseken
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VÁRURAK és VÁRJOBBÁGYOK
  2015-12-01 20:35:07, kedd
 
  2015. december 1., kedd

VÁRURAK ÉS VÁRJOBBÁGYOK


Van érzéke a szimbólumokhoz, ez kétségtelen.
Ha ma alakulna a Fidesz, szóba se kerülhetne a narancs, helyette valószínűleg egy alma lenne a logó - egy aranyból készült országalma, habár - gyémántok hiányában - nem biztos, hogy ez hűen tükrözné saját magáról alkotott értékítéletét.
De azt azért már bizonyára unhatta, hogy felséges orra az alattvalók seggelyukával van egy szinten, és unhatta a barkásmegoldásokat is, meg aztán öregszik is, és a francnak sincs kedve egy koron túl székre állni, onnan egy nagyot kiáltani.
Megkereste tehát az egyetlen szóbajöhető megoldást, majd felmászott egy székre és elkiáltotta: Enyém a Vár, tietek a lekvár!
Lásd: nyakig ülünk a lekvárban...


Ezzel meg is kezdődött a tervezés a Miniszterelnöki Hivatal költöztetésére, a budai Királyi Várba.
Megfelelő embert a megfelelő helyre.
De, hogy ne érezze magát egyedül, maga mellé költözteti Pintér belügyminisztert, meg a Vargamiskát - jó az, ha a pénzesláda állandóan szem előtt van - ha néhány kilométerrel meg kell toldani a felcsúti szuperexpress pályáját, kéznél legyen a forrás.
Pintér meg maga a felismert szükségszerűség - már régen leesett volna a létrája, ha ismerik a kulcs helyét, mely azt a széfet nyitja, melynek polcán ott hever egy vastag, Orbán Viktor feliratú iratgyűjtő, benne Pintér életbiztosítási kötvényeivel.

Úgyhogy költözünk a Várba, ezentúl nem kell érzékeltetni, hogy ki áll a táplálkozási lánc csúcsán, csak felnézünk a Várhegyre és eloszlanak utolsó kételyeink is.
Bagatell kétszáz milliárdból már meg is ússzuk a dolgot, de van miből, hiszen takarékoskodtunk, például a gyermekek iskolaszüneti étkeztetéséhez szükséges pármilliárdot sem szavazta meg a nép képviselete.
A hajléktalan-ellátásra is a lakosságtól kalapozzuk össze a pénzt, a közmunkások léha életmódját se támogatjuk, nem szólva a betegekről, nyugodjanak békében...

Csak a hülye nem látja, hogy amire ma szükségünk van, az a Várban egy új kormányzati negyed kialakítása, olyan épületekben, melyek a hivatali munkára tökéletesen alkalmatlanok, nem is igen lehet erre alkalmassá tenni, gazdaságosan üzemeltetni meg semmiképpen - egyetlen dologra jó - a procc pöffeszkedésre.
Aki itt fogja intézni ügyeit, az az alattvaló pozíciójából kérelmezhet, aki pedig ezután is szolgáltató államról beszél, az sürgősen keresse fel orvosát, gyógyszerészét.
A Budai Vár legújabb kori történelmünkben nemigen töltött be pozitív szerepet, az elmúlt ötszáz évben magyar király nem használta uralkodói székhelyül.
Az utolsó magyar királyt Horthy be sem engedte a Várba, helyette inkább ő költözött be, mint kormányzó, mígcsak aztán a kormányzói fürdőszoba illemhelyén ülve alá nem írta dicstelen lemondását.

Volt már másnak is elképzelése új kormányzati negyed kialakítására - Gyurcsány a Nyugati Pályaudvar vágányainak helyére álmodott egy környezetbarát és energiatakarékos ,,zöld" kormányzati negyedet, melyben valamennyi minisztérium és országos főhatóság helyet kapott volna.
Ennek lett volna értelme, hiszen a jelenlegi helyzetben a sok régi, értékes, de korszerűtlen épület üzemeltetése igen költséges, emellett egy koncentrált kormányzati centrum őrzési, kommunikációs és sok egyéb szempontból is rengeteget hozott volna a költségvetésnek és javította volna az államigazgatás minőségét, megfelelő parkolóhelyeket lehetett volna kialakítani, az állampolgárok részére is.
A Várban erre nem lesz mód, de minek is, nem neked épül, akinek meg igen, annak elfér a kisbusza meg a páncélozott autója.


Arról nem szólva, hogy a Várban már ott van a prímási palota, benne a legkeresztényibb magyar prímással, a keresztény szír menekültek védelmezőjével - már előre rettegek, mi lesz, ha az Úri utcán sétálgatva találkoznak a miniszterelnökkel, aki inkább fizet, de ide ne jöjjön senki, még ha keresztény, akkor se.
Szír reformátusok esetleg jöhetnek...

Érdekes, Gyurcsány ésszerű javaslatát össznépi felháborodás fogadta, most meg akkora a kuss, mint amikor Karak bekukucskál a libaólba.
Már megint nem Orbán a csodálkozás tárgya, hiszen ő egy sérült ember, akinek az egész élete egy nagy kompenzálás, szíve szerint lehet, Tigris tankkal járna és mindenki másnak térdből lefűrészelné a lábát - Gyurcsánynak combtőből.
De hogy ez a nép ennyire bamba, az azért mindig meglep.
Ezermilliárdokat lopnak el, szórnak szélbe ostoba hobbikra, tolnak a vazallusok zsebébe, gátlástalanul
urizálnak, dzsentroid allűrjeikre költenek, a sok éhes, nyomorgó szerencsétlen meg áhítattal bámulja őpofátlanságát és rablóbandáját.
Mintha el lenne varázsolva ez a nép, mely egykor jó humorral, erős kritikai érzékkel szemlélte a hatalom süketeléseit, ma meg úgy mennek ez után a kókler után, mintha maga a megváltó lenne.
Vagy hallgatnak.


Ezt valószínűleg keleti bölcsességből teszi ez az - Orbán szerint - európai jövevénynép, melynek vezetője indiai bölcsességről tesz tanúbizonyságot napról-napra.
Ő már csak tudja, ő is migráns.

Gyütt-maradtak vagyunk, nincs mit tenni.



http://www.pupublogja.hu/2015/12/varurak-es-varjobbagyok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Cserbenhagyta" a kirabolt dolgozókat a Fidesz
  2015-12-01 20:32:55, kedd
 
 
Belföld
"Cserbenhagyta" a kirabolt dolgozókat a Fidesz

MSZP Sajtó|2015. dec 1. 18:52

Még az Országgyűlés napirendjére sem voltak hajlandók venni a kormánypártok azt a javaslatot, amellyel a Honvéd Egészségpénztár önhibájukon kívül kárt szenvedett tagjainak segítettünk volna - írja a szocialista párt közleményében.

Több mint 27 ezer tag - zömmel katona, honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozó - megtakarítása ragadt bent a Buda-Cash brókerház érdekkörébe tartozó DRB Banknál, a kár összege megközelíti az 1,8 milliárd forintot. A brókerkormány és képviselői mindent megtesznek azért, hogy ezek az emberek ne kapják vissza a pénzüket, pedig a gyors állami segítségnyújtás a minimum lenne.

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság korábban olyan javaslatot nyújtott be, amellyel elő lehetett volna teremteni a szükséges pénzt, így elfogadásával a tagok hozzájuthattak volna a megtakarításukhoz. A brókerkormány ezt is elutasította.

Mivel a jelenlegi szabályok nem teszik lehetővé a probléma megoldását, külön törvény elfogadására lenne szükség. Az MSZP azt javasolta, hogy szálljon az államra a Honvéd Egészségpénztárnak a DRB-vel szembeni követelése, amit így a kormánynak kellett volna érvényesíteni.

Az erről szóló javaslatunkat elutasították, amivel ismét bizonyították, hogy nem keresik a megoldást a megtakarításukat elvesztő tagok megsegítésére. Az MSZP továbbra is azonnali cselekvésre szólítja fel a kormányt! Felőlünk fideszes aláírással is benyújthatják a javaslatot, csak fogadják el végre! - írják a közleményben.


http://nepszava.hu/cikk/1078253

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A spanyol király a visszaédesgetett zsidóknak: "Mennyire h
  2015-12-01 20:11:13, kedd
 
  Franco tábornok és elődei meg forognak a sírjukban !
Ha már ennyire hiányoztak neki, a magánvagyonából fizetett kárpótlást "az elűzöttek utódainak"?
Ja, hogy azt majd a spanyol adófizetők pengetik ki...
A spanyolok az elmult 500 evben nem ereztek a zsidok hianyat es boldogan eltek.Ez hamarosan radikalisan meg fog valtozni.Nem telik bele egy generacio es masodrendu allampolgarok lesznek a sajat orszagukban--akarcsak mi magyarok.Nem hittem volna,hogy a spanyol kiralynak a szellemi kepessegei olyan silanyak mint I.Istvan kiralynak volt ezer eve.
Innen is tudnánk küldeni pár tízezret!



2015. december 1. 15:17


A spanyol király a visszaédesgetett zsidóknak: "Mennyire hiányoztatok!"


VI. Fülöp spanyol király hétfőn Madridban tiszteletét fejezte ki az Ibériai-félszigetről több mint 500 éve elűzött szefárd zsidók leszármazottainak, és megköszönte "hűségüket" a spanyol nyelvhez és hagyományokhoz.
A világ számtalan országából érkeztek vendégek a spanyol fővárosban rendezett "ünnepségre", amelynek apropója, hogy egy október 1-e óta hatályos törvény szerint a XV. században elűzöttek utódai - "történelmi jóvátételként" - megkapják a spanyol állampolgárságot. "Mennyire hiányoztatok!" - fogalmazott beszédében a spanyol uralkodó, hangsúlyozva, hogy "Spanyolország még nem felejtette el mindazt a tehetséget, amellyel a szefárd zsidók évszázadokon át hozzátettek fejlődéséhez". Példaként említette mások mellett Maimonidészt, aki egy személyben volt orvos, filozófus és jogász a középkorban. VI. Fülöp köszönetet mondott, amiért az elűzöttek leszármazottai "azt tanították gyerekeiknek, hogy szeressék a spanyol hazát", hogy "a szeretet diadalmaskodott a gyűlöleten". (A zsidók pont erről a hozzáállásról híresek az egész világon - a szerk.) A katolikus királyok 1492-ben megparancsolták a spanyolországi zsidóknak, hogy vagy térjenek át a kereszténységre, vagy hagyják el a félszigetet. 100 ezren maradtak, 200 ezren útra keltek, és a világ különböző országaiban telepedtek le. Rafael Catalá spanyol igazságügyi miniszter beszámolt róla, hogy eddig több mint 4 ezer állampolgársági kérvényt hagytak jóvá, és jelenleg 583 további beadvány vár elbírálására. Továbbá mintegy 10 ezren kértek konzultációt az állampolgárság megszerzésének módjáról. Az eddig benyújtott kérelmek Venezuelából, Törökországból és Marokkóból érkeztek. A spanyolországi zsidó hitközségek szövetsége szerint az elűzöttek leszármazottainak régi vágya volt visszanyerni a kapcsolatot az "anyaországgal". A kérelmezőknek igazolniuk kell származásukat, szoros kapcsolatukat a spanyol kultúrával és nyelvvel. Az okiratokon, dokumentumokon kívül bizonyíték lehet a családnév is. A madridi szefárd központ történészek segítségével listát készített azokról a nevekről, amelyek jellegzetesen spanyol eredetű szefárd nevek.


(MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/4/151891/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy vadászboltnak adtak el légvédelmi rakétákat
  2015-12-01 20:03:02, kedd
 
  Hát ez azért nagyon érdekes. Tordai Bence, a PM szóvivője ma feljelentést tett egy giga mutyi miatt, amire azonnal megindult a magyarázkodás.
Az igazi kérdés, hogy vajon egy apró "mezei" kft hogyan és miért vesz a Honvédelmi Minisztériumtól ÉLES RAKÉTÁT és REPÜLŐRE SZERELHETŐ GÉPÁGYÚT, amit csak egy hivatásos hadseregben lehet használni?? Tán csak nem valami mutyiról van már megint szó, tisztelt fideszes urak? A feljelentésen túl várjuk Simicskó István honvédelmi, Varga Mihály nemzetgazdasági és Pintér Sándor belügyminiszter urak megtisztelő válaszát.


*********************

Egy vadászboltnak adtak el légvédelmi rakétákat

2015.12.1.

Egy olyan vadászbolt vásárolt fel a honvédségtől több mint ezer rakétát, amelyik 2012-ben még csak húszmillió forint árbevételt ért el - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Párbeszéd Magyarországért (PM) szóvivője.




Tordai Bence a honvédelmi tárca szerződéseire hivatkozva azt mondta, hogy 2013-ban és 2014-ben a kft. összesen 7,5 millió forintért vett 1357 repülőgépről indítható éles rakétát, 83 darab repülőgépre szerelhető gépágyút, 52 légvédelmi rakétát. Egy másik szerződés szerint a cég 501 helikopterről indítható páncéltörő, 57 légvédelmi, 214 levegő-levegő és 1203 darab egyéb rakétát vett, miközben megvásárolt öt darab mozgócél-felderítő lokátort is.
Szavai szerint a cég ezekkel az ügyletekkel vélhetően több száz millió forintos árbevételt produkált és a leselejtezett, de még működőképes fegyverrendszerek "egy no name vadászbolton keresztül áramlottak ki az országból, nem tudjuk, pontosan kihez".
A politikus azt mondta, ezek lejárt szavatosságú, de felújítás után működő, éles harci eszközök, amelyek bevethetőek, "mondjuk közép-afrikai diktátoroknak vagy közel keleti terrorszervezeteknek tökéletesen megfelelnek". Hozzátette: "lehet, hogy ilyen légvédelmi rakétákkal, vagy levegő-levegő rakétákkal támadják" a Szíriában lévő NATO-egységeket.
A párt hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz, illetve kérdéseket intéz Simicskó István honvédelmi, Varga Mihály nemzetgazdasági és Pintér Sándor belügyminiszterhez - jelentette be.
Kérdésre válaszolva Tordai Bence azt mondta, nincs arról biztos adatuk, hogy ezeket a fegyvereket külföldre adták volna el. Úgy fogalmazott: ennek komoly esélye van, mert az ilyen eszközöket kizárólag hadseregekben lehet felhasználni és nem tartják életszerűnek, hogy ezek az eszközök Magyarországon maradtak.





MTI 2015. december 1., kedd 13:54

https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hir/egy-vadaszboltnak-adtak-el-legvedelmi-rak etakat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
rENDŐRDUMÁK
  2015-12-01 12:06:47, kedd
 
  RENDŐRDUMÁK

- A bilincs azért olyan szűk, mert még új. Ha már viseli majd egy ideje, meglátja hogy kitágulnak!

- Ha elszalad, fáradtan megy a börtönbe.

- Szóval, nem tudja, mennyivel ment. Ez akkor azt jelenti, hogy annyit írhatok be, amennyit akarok?

- Igen, uram, beszélhet a szolgálatvezetővel, de nem hiszem, hogy érdemes lenne. Ó, azt mondtam már, hogy én vagyok a szolgálatvezető?

- Figyelmeztetés? Csak egy figyelmeztetést akar? Jól van, akkor figyelmeztetem, hogy ne csinálja ezt még egyszer, mert újra megbüntetem.

- Ez az utolsó kérdés megmutatja, ivott-e vagy nem. Nos, Miki egér macska volt, vagy kutya?

- Igen, normában vagyunk. Még két büntetés és a feleségem kap egy kenyérpirítót.

- Nem, uram, nincsen büntetési norma. Egy időben volt ilyen, de most már annyi embert büntethetünk meg, ahányat csak akarunk.

- Na, és mekkora volt az a két sör???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több tízezer egészségügyi dolgozó nem kapott novemberben fiz
  2015-12-01 11:59:10, kedd
 
 

Több tízezer egészségügyi dolgozó nem kapott novemberben fizetést. (2015. november)

Többségükben ápolók, mentősök és hasonlóan alulfizetett dolgozók.
Havi bérük sok esetben 80-120 eFt/hó. Ez éhenhaláshoz sok, de a létminimumhoz, pláne a tisztes megélhetéshez kevés.
Az állam azonban még ezt a kevés pénzt sem fizette ki nekik, valami technikai hibára hivatkozva.

A FIDESZ vezérek azzal vigasztalták a dolgozókat, hogy várhatóan egy hónappal később már megkapják a járandóságukat.

Addig miből éljenek? Mit egyenek?

A FIDESZ vezérek a tőlünk lopott, rabolt pénzből luxus életet élnek. Dúskálnak a javakban.

Például Poltné, kamu állásban, személyzetisként évi 60 millió forintot (havi 5 millió) keres. Ötvenszer annyit, mint egy ápolónő. Miközben az ápoló nőknek, mentősöknek sokszor az életünket köszönhetjük, Poltné munkájára nincs szükségünk, az a FIDESZ korrupció része.

Orbán és ezek a felfuvalkodott FIDESZ vezérek el sem tudják, és nem is akarják elképzelni, hogy az átlagemberek, hogyan élnek. Mit jelent, ha a fizetés néhány napot késik. És mit jelent, ha egy hónapot?!

Az Orbán kormányt és a FIDESZ-KDNP vezetést nem érdekli, hogy mi hogyan élünk, mik a problémáink. Csak saját zsebüket tömik, a tőlünk ellopott, elrabolt pénzből, és aljas türkökkel őrzik hatalmukat.

Mielőbb el kell zavarni őket.
Aztán jöhet az elszámoltatás.
A teljes vagyonelkobzás, a börtön (a haveroknak és a segítő családtagoknak is.)
A vezéreknek pedig a tényleges életfogytiglan.


https://www.facebook.com/245315675667043/photos/a.245325092332768.1073741827.2453 15675667043/416488248549784/?type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros szerint nyílt pályázaton nyerte meg a szilvásváradi
  2015-12-01 11:57:33, kedd
 
  Még a legprimitívebb tolvajok is összebeszélnek, hogy egyformán hazudjanak a vallomásukban
Neki még ez sem sikerült.
Valaki elmondaná amúgy, hogy egy lovarda felújítása miért kiemelt fejlesztés? Mi van ott a fákon és homokon kívül, ami 6 milliárdba fáj még extrában? Biztos mindjárt 30 évre letitkosítják... Ha ez az, akkor a magyar egészségügy meg oktatás mi? Kiemelt felejtés?....
Mit vártok tőle? azt is a híradóból tudta meg, hogy az állami földjén parlag füvet termeszt.
De azt már egy héttel korábban tudta, hogy a polgármesteri választáson esélyes ellenfele autóbaleset áldozata lesz.
Ezért jó, ha elhülyítik teljesen a népet. Nyílt pályázat, közpénz, stb., nem érti a szerencsétlen. Annyit fog fel a világból, hogy vérmigráns, meg hogy gyurcsánytakaroggy.

****************************

Mészáros szerint nyílt pályázaton nyerte meg a szilvásváradi ménes felújítását, pedig nem

Botos Tamás
POLITIKA
ma 9:47
0
185

Múlt hét szerdán derült ki, hogy a felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. az egri Euro Campus Kft.-vel közösen összesen

6,2 milliárd forint közpénzért

újítja fel a szilvásváradi lovardát. A felújításról és tenderről pár tény:

A meghívásos tenderen a Mészáros és Mészáros volt az egyedüli pályázó.
A kormány kiemelt fejlesztéssé nyilvánította a beruházást.
A 6,2 milliárdos bekerülés 1,6 milliárddal magasabb, mint az előzetes becsült ár.
A projekt 100% közpénzből valósul meg.

A HírTV hétfőn este járt a falu lakossági fórumán, ami után megkérdezték, hogy mégis hogyan nyerte meg ezt a munkát. Mészáros szerint ez egy nyílt tender volt, de csak ők vették fel a pályázat kiírását,

"pedig akár százan is felvehették volna."

Pedig nem volt nyílt az eljárás:

"meghívásosként"

szerepel a Közbeszerzési Értesítőben is.

http://coub.com/view/9hqcw


A HírTV riporterre arra is rákérdezett, hogy az előzetesen kalkulált összegnél miért lett végül 1,6 milliárddal drágább a munka. Mészárosnak mint jó cégvezetőnek, erről fogalma sem volt.

http://444.hu/2015/12/01/meszaros-szerint-nyilt-palyazaton-nyerte-meg-a-szilvasva radi-menes-felujitasat-pedig-nem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.