Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
KSH machine
  2015-12-04 23:11:30, péntek
 
  KSH machine

http://41.media.tumblr.com/53d7a674d8b9d884bc77186880ab7fd8/tumblr_nyudsrx2Ib1s4e w3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rabosítottak, mert azt írtam Kocsis Mátéról, hogy uszít
  2015-12-04 23:08:34, péntek
 
  Rabosítottak, mert azt írtam Kocsis Mátéról, hogy uszít
JámborAndrás


2015. december 3. csütörtök, 17:49
Kocsis Máté

A napomat ma délelőtt az V. kerületi rendőrkapitányságon indítottam. Azt pontosan nem tudtam még, miért kell odamennem, csupán azt, hogy egy becsületsértési ügyben. A történet két hete kezdődött, amikor tanúként hívtak be a kapitányságra, és nem mondták meg, milyen ügyben. A tanúkihallgatásomon végül egy másik ügyintéző volt bent, mint aki behívott, és ő azt állította, nem ismeri az ügyet, így nem mondhatja meg, mi is az. De onnantól kezdve, hogy az ,,internetezési szokásaimról" kérdezett kérdezgetni, elég egyértelművé vált a dolog, és amikor ott tartottunk, hogy nem tudom, milyen ügyben hallgatnak ki tanúként, de azt kérdezik, kinek van még hozzáférése a blog.hu-s useremhez, megtagadtam a választ a kérdésekre, és békésen elbúcsúztunk. A kihallgató nem akarta elmondani tehát, mi az ügy, de annyit elmondott, hogy becsületsértés.

rab.jpg

Majd jött az idézés a hét elején, hogy már gyanúsított vagyok. Így beballgatunk ügyvédemmel, Fazekas Tamással (akinek külön köszönet, hogy elvállalta a védelmemet) az V. kerületi rendőrkapitányságra, ahol megtudtuk, mi a gyanúsítás.

Talán emlékeztek még, augusztusban Kocsis Máté egy Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írta, hogy a menekültek a Köztársaság téren tüzet raknak a parkban, szemetelnek, őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak. Azóta sem látott napvilágot olyan eset, amelyben menekült késelt volna, a lopás, a rongálás sem került bizonyításra, és a többi állítás is légből kapottnak tűnt. Ennek a bejegyzésnek a kapcsán írtam egy cikket, amelyben azokat a kommenteket szedtem össze, amelyek cáfolták már akkor Kocsis mondatait (pl. azzal, hogy a menekültek és a civilek együtt szedték a szemetet). Ebben a cikkben így fogalmaztam: ,,Kocsis Máté egy Facebook-bejegyzésben követte el az uszítás és a rémhírterjesztés bűntettét."

Ez lenne a becsületsértés tárgya. Ennek a mondatnak a kifogásolása miatt kell a rendőröknek dolgozni, emiatt kerültem be a bűnügyi nyilvántartásba, hiszen Kocsis Máté közvádas eljárást indított velem szemben, mert szerinte polgármesteri mivoltában sértettem meg a becsületét. A közvád miatt pedig rabosítottak, ujjlenyomatot kellett adnom, illetve a fényképem bekerült a bűnügyi nyilvántartásba.

A kihallgatáson az eljárást vezető nő nem kérdezett tőlem semmit, vallomásommal megerősítettem, hogy én írtam a cikket, és közöltem, fenntartom annak állításait, illetve jeleztem, hogy a Helsinki Bizottság pont az általam kifogásolt Facebook-bejegyzés kapcsán indított pert Kocsis Máté ellen. A gyanúsítás ellen egyébként panasszal éltünk, mert nem állítottam valótlanságot Kocsis Máté kapcsán, hiszen nem arról számoltam be, hogy elítélték ezért a tettért, csupán a véleményemet mondtam el a tevékenységéről, a mondatairól, erre pedig mind az Alkotmánybíróság gyakorlata, mind az Emberi Jogok Európai Egyezménye szerint lehetőségem van.

A panasz mellett pedig kezdeményeztük az eljárás megszüntetését, mert véleményünk szerint szó sincs semmilyen bűncselekményről. Ha az ügyészség mégis úgy dönt, van, akkor iratismertetés és vádemelés következik a bíróságon. Állunk elébe.

Kocsis Máté az elmúlt időszakban többször szörnyülködött, hogy milyen sok időt visznek el a közérdekű adatigénylések a VIII. kerületi önkormányzat munkájából. Mindeközben pedig kerületi lakosként a közpénzből származó fizetéséből ügyvédi irodát bérel, hogy randomra bepereljen, és újabban feljelentgessen mindenkit, aki szembejön vele. Vajon tényleg nincs jobb mód a rendőrség erőforrásainak felhasználására, mint Kocsis Máté ügyeivel foglalkozni?

Az elmúlt időszakban egyre több a közvádas eljárás kommentelők, újságírók ellen. Siófokon 17 embert állítottak elő valaminek a Facebookon történt megosztásáért, de ismerjük a tatai sztorit is. A jog nem arra való, hogy a hatalmasok visszaéljenek vele, nem arra, hogy akinek van pénze, az mindenkit bepereljen, akit lát. Nagyon nem jó az a törvényi tényállás, aminek következtében egyre több állampolgárt idéznek bíróság elé, rabosítanak a véleménye miatt. Nem jó irányba megyünk.

Igazából egyetlen egy dologra tudom felhasználni Kocsis feljelentését. Arra, hogy a megfélemlítő eljárást úgy alakítom át, hogy abból a Kettős Mérce profitáljon. Ha ti többen támogattok minket, mint amennyit csak Kocsis Máté elképzelhet! Úgyhogy tényleg csak annyit tudok kérni, támogassátok a Kettős Mércét, hogy Kocsis Máté ne nyerhessen, és hogy a politikusok még több disznóságát írhassuk meg!


http://kettosmerce.blog.hu/2015/12/03/rabositottak_mert_azt_irtam_kocsis_materol_ hogy_uszit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békésen is botrányba fulladt a kisiskolásokra rászabadított
  2015-12-04 23:02:35, péntek
 
 
Békésen is botrányba fulladt a kisiskolásokra rászabadított túlkoros cigányok "oktatása" - ez megy az egész országban


Olvasónk írja:

Kedves Kurucok!

A Békés városi helyzetről szeretnék beszámolni nektek. Itt is beindult a túlkoros, debil cigányok rászabadítása a kisiskolásokra. Az "oktatás" első napján holtrészegen jelentek meg, és a tanóra keretében szétverték a tantermet. Az iskola és a fenntartó december másodikára válságtanácskozást hívott össze, mert ezek után egy pedagógus sem akarja vállalni ezeknek az állatoknak a tanítását. Az egész horda teljesen fegyelmezhetetlen, mert semmi következménye annak, ha nem tanul egy mukkot sem, és megbukik. Csak egy követelmény van: jelen kell lenniük, mert akkor jár a plusz "munkabér", meg a segíjke.

Az ügyben teljes a hírzárlat, mindenki kussol az országos és a helyi médiában is. A jelekből nyilvánvaló, hogy a Fidesz a méltán kimúlt SZDSZ-t is felülmúlva pusztítja a közoktatást. A tanárok elmondása szerint a felnőtt korú cigányok némelyike olvasni sem tud, a szövegértésről nem is beszélve. Ezeket szabadították rá a kisiskolásokra. A legszebb, hogy ezeknek is ugyanaz a tananyag van előirányozva, mint a kicsiknek. Kevesen gondolták, hogy az SZDSZ-es magyarbálinti őrületet még fokozni lehet, de Orbánnak sikerült. Úgyhogy Békés városa is "jobban teljesít". Gőzerővel zajlik az integráció, a még tanulni képes diákok életének tönkretétele, iskolájuk megutáltatása és integrálása a legidiótább cigányok szintjére.

Zárásként egy javaslat: mindenki írja meg a saját tapasztalatait az ügyben a szerkesztőségnek, mert csak így tudjuk áttörni Orbánék teljes hírzárlatát és hazugságát, hogy Magyarországon nemzeti kormányzás zajlik! Mindenki azt hiszi, hogy csak a saját településén történik ilyen, de egyébként az országban minden rendben, hiszen az összes országos és helyi média mélyen kussol az ügyben (a Kuruc.infót leszámítva, természetesen). Törjük át a hallgatás falát, ne hagyjuk tönkretenni az iskoláinkat, a jövőnket az SZDSZ volt testvérpártja által!

Bajtársi üdvözlettel:

egy békési kuruc

(Kuruc.info, kép: miskolc.jobbik.hu)



https://www.facebook.com/nemzeti.hirek/photos/a.596609047056488.1073741828.596196 010431125/645901965460529/?type=3&fref=nf&pnref=story
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiegyezést!
  2015-12-04 22:44:08, péntek
 
  Kiegyezést!

2015.12.04. 19:35

Magyarország végletesen megosztott. A magyar társadalmat kibékíthetetlen ellentétek szabdalják fel és ez - most már mindenki számára világosan láthatóan - az ország felemelkedésének legfőbb akadálya.

A legfontosabb törésvonal ma Magyarországon abban van, hogy Orbánék minden el akarnak lopni. Nem, újrakezdem. Ebben pont hogy ötszáz éve nem látott nemzeti egyetértés van. A nézetkülönbség abban van, hogy helyes-e vagy káros, hogy Orbánék mindent el akarnak lopni. Ebben nem ért egyet kormánypárti és ellenzéki, szegény és gazdag, fiatal és idős, cigány és fradista. Mi itt a Vincenten nem szeretnénk állást foglalni ebben a vitában, mert nem szeretnénk megsérteni azokat az olvasóinkat, akik maguk is az Orbán-rendszer korrupt haszonélvezői vagy reménytelenül retardált nyálcsorgató idióták.

Ehelyett az alábbi konstruktív javaslatot bocsátanánk az ország közvéleménye elé.

Oké, lopjanak, amennyit csak akarnak. Beleírjuk az alkotmányba, belevéssük a Lánchíd pilléreibe, hogy ez nekik jár. Itt van, így nézne ki a költségvetési törvény:

“I. Fejezet: Mészáros és Mészáros
II. Fejezet: Rogán szomszédja (nem jut eszembe a neve)
stb. stb.
LXXIX. Fejezet: Minden egyéb, például oktatás meg egészségügy meg a többi baromság."

Mondják meg, hogy mennyit akarnak lopni Paks2-ből, és megadjuk. Csak ne robbantsák fel a Kárpát-medencét. Mondják meg, mennyit akarnak ellopni az olimpia megrendezéséből. Megadjuk, plusz még húsz százalék a várható költségnövekedés miatt. Csak ne építsenek baszom épületeket, amik mindenkinek csak útban lennének, ráadásul rondák is, mint egy lefosott sámándob. Mondják meg, mennyit akarnak kilopni a kormányzati negyedből, már utaljuk is, csak ne építsenek kormányzati negyedet. Ha mostantól kezdve abbahagynák az amúgy is kelletlenül végzett kormányzást és csak néha-néha csöngetnének le a Várból, hogy most éppen kéne három-négy milliárdocska a kisebbik leány kelengyéjéhez, már mindenki jól járna.

Ennél gálánsabb ajánlatot nem tudok tenni.

A második leggálánsabb ajánlatom, hogy nem vágom el a torkukat álmukban. A harmadik leggálánsabbon még dolgozni kell.

Kiegyezhetünk?

http://orulunkvincent.blog.hu/2015/12/04/kiegyezest_263
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel már tudja, hogyan szorongassa meg Orbánt, hogy az f
  2015-12-04 22:39:17, péntek
 
 
Brüsszel már tudja, hogyan szorongassa meg Orbánt, hogy az fájjon
Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Kósa András

- 2015. december 4. 11:20


Nem lesznek látványos politikai nyilatkozatok, jogsértéseket vizsgáló bizottságok, új ,,Tavares-jelentések", ehelyett más módon megy neki az Európai Bizottság Orbán Viktornak, ha szükségesnek tartja - több forrásunk is erről beszélt a VS.hu-nak Brüsszelben. A tét több száz milliárdos is lehet, ráadásul a választások előtti évben kellene meghúzni a nadrágszíjat.

,,Technikailag ki lehet pörgetni rövid idő alatt annyi pénzt, amennyit a magyar kormány próbál az idén, de hogy szabályosan teszik-e ezt meg, az azért kétséges. Mi pedig nagyon fogunk figyelni minden szabály betartására" - erről beszélt nemrég egy az EU regionális és kohéziós fejlesztési pénzeire rálátó tisztviselő egy informális találkozón egy uniós bizottsági forrásunk szerint.

Magyarország a 2007-2013-as időszakra nagyjából 8700 milliárd forint támogatást kapott Brüsszelből. Az EU-ban hétéves fejlesztési ciklusokat határoznak meg, a pénzek felhasználására ezen túl még két év áll rendelkezésre, ami most december 31-én zárul. Ezért fejezik be rohammunkában a budai fonódó villamost, ezért dolgoznak nagy erőkkel a budaörsi csomóponton, vagy a Széll Kálmán téren.
Fotó: MTI / Máthé Zoltán
a budai fonódó villamoshálózat építése

Az EU mindezek után még két éven át - azaz 2017 végéig - ellenőrizheti a magyar állam által szétosztott uniós pénzek felhasználását. Informátorunk szerint 2016-2017-ben az EU (akár szakosított szervezete, az OLAF révén) nagyítóval vizsgálja majd, hogy milyen magyar uniós pályázat esetében sérthettek jogot a kiírók, és ahol lehet, büntetni fognak, visszafizettetik a támogatást, vagy egy részét. Több brüsszeli forrásunk is arról beszélt, hogy a Jean-Claude Juncker vezette Bizottság részéről egyfajta ,,taktikai váltás" ez az Orbán-kormánnyal szemben a José Manuel Barroso vezette bizottság hozzáállásához képest.

A tét százmilliárdos nagyságrendű. Kisebb-nagyobb szabálytalanságok a pénzek felhasználása körül gyakorlatilag bárhol előfordulhatnak, ezért az EU eleve visszatartja az ellenőrzések végéig a tagállami pénzek 5 százalékát (vagyis 435 milliárd forintot, ami a magyar GDP 1,5 százaléka). Ezt a kormányok jellemzően saját költségvetésükből előfinanszírozzák.

Az Orbán-kormány az elmúlt évek tapasztalata alapján úgy számol, hogy a 8700 milliárdnak két százaléka miatt majd indul eljárás, ennyit nem tudunk majd felhasználni, vagy másra kell majd kiosztani, úgynevezett korrekcióval. Vagyis adódik egy 260 milliárd forint nagyságrendű különbség az eltérő kalkulációkból. Ez a kormány kockázata, hiszen mire kiderül, hogy ezt a pénzt esetleg mégsem kapjuk meg, már régen kifizették a magyar költségvetésből.

A helyzetet bonyolítja, hogy amíg a pályáztatási időn belül, vagyis idén december 15-ig az elvont uniós pénzt elvben még újra lehetne pályáztatni, ha a tagország megegyezik az Európai Bizottsággal, a zárás után erre már nincs lehetőség. Vagyis az utólagos ellenőrzésnél feltárt szabálytalanságok miatt elveszett pénzek nem csak a pályázóknak hiányzik majd, hanem az országnak is. Ráadásul 2018-ban választás van, ez politikailag is rosszul jöhet ki.
Fotó: MTI/EPA / Stephanie Lecocq
Orbán Viktor; JUNCKER, Jean-Claude
Eddig máshol támadtak

A 2010-es választások utáni magyar kormányzati lépések (az új médiaszabályozás, a bírák nyugdíjazása, az új alkotmány, az Alkotmánybíróság és egy sor testület pártkatonákkal való feltöltése) nyomán az akkori bizottsági vezetés egy sor frontot nyitott Magyarország ellen: Viviane Reding, az EU alapjogi biztosa, Neelie Kroes médiáért felelős biztos, vagy éppen az EU szerveitől független, az alkotmányosságot figyelő Velencei Bizottság gyakran kritizálta a kormányt.

A magyar kormánnyal szembeni uniós ellenérzések betetőzését jelentette, amikor az Európai Parlament megszavazta, hogy Ruis Tavares portugál EP-képviselő készítsen országjelentést Magyarországról. A terjedelmes dokumentum elkészült, azt meg is tárgyalta az EP - majd nem történt semmi, sőt, a kormány a hazai közvélemény számára hatásosan érvelt amellett, hogy politikai színjáték áldozata. Hozzá kell tenni azonban, hogy nem is nagyon történhetett semmi, hiszen az Európai Unión belül a jogállamiság vizsgálatának nem volt meg a mechanizmusa.

Forrásaink szerint ezért választott Jean-Claude Juncker politikailag kevésbé látványos, de hatékonyabb, vagyis a magyar kormány számára kellemetlenebb taktikát: jogi eljárásokat indítanak Magyarországgal szemben, minden esetben, amikor lehetséges. Elvileg ez kötelező dolog - vagy stimmel egy jogszabály, vagy nem, de a gyakorlatban azért nyílik némi mozgástere Brüsszelnek, hogy milyen ügyekre helyez hangsúlyt.

Egy magas rangú bizottsági informátorunk szerint például biztos, hogy kötelezettségszegési eljárás indul a szeptember 15-től életbe lépett új menekültügyi törvényekkel szemben. Ezek gyakorlatilag lehetetlenné teszik, hogy Magyarországon valaki menekültstátuszt kapjon, a bíróságok futószalagon hozzák meg az ítéleteket, amiket magyarul kapnak meg az érintettek. Informátorunk szerint ez, illetve az, hogy fiatalkorúakat is felnőttként kezelnek a hatóságok, és kiutasíthatnak, rabosíthatnak, szinte biztos, hogy uniós jogot sért, így garantált az eljárás.

Egy másik bizottsági forrásunk szerint ugyanakkor ,,ez olyan ügy lenne, amiből a magyar kormány odahaza jól is kijöhet", annyi politikai érzéke pedig van a bizottságnak, hogy ne ilyen szituációkat kreáljon. Így szerinte alapvetően korrupcióellenes, vagy versenyjogi eljárások jöhetnek majd - de azok akár eddig nem látott mennyiségben is.

Időben ezek akár egybe is eshetnek a 2007-2013-as pénzek ellenőrzésével, vagyis a magyar kormánynak duplán is rossz lehet a választások előtt, amikor
“

százmilliárdos összegben fizettethet vissza támogatást az EU.

A kormány persze vitathatja majd ezek jogosságát, de a jogvita idejére a bizottságnak lehetősége van az adott összegű pénz visszatartására az aktuális támogatásokból.
a rettegett fegyver azért továbbra sem reális

Vera Jurova, a Bizottság jogállamiságért felelős biztosa ráadásul külön is figyel majd a magyar kormányra - egyik forrásunk szerint ez ugyancsak elhangzott egy bizottsági ülésen. Igaz, Jurova már tavasszal kijelentette, hogy nem csak a magyar kormányt, hanem egy sor más tagállam intézkedéseit is figyelemmel kíséri, de informátorunk szerint nemrég arról beszélt, hogy komoly jogsértés esetén az EU alapszerződésének uniós szavazati jogot, és támogatásokat felfüggesztő úgynevezett 7. cikkelyének alkalmazását is indítványozhatja majd.

Az uniós szakzsargonban csak ,,atomcsapásként" emlegetett cikkely valódi alkalmazását senki nem tartja reálisnak, a bizottság mégis jóváhagyta, hogy aláírásgyűjtés induljon ennek érdekében a magyar kormánnyal szemben. Hét tagállamban kell legalább egymillió aláírást összegyűjteni, de még ez sem bír kötelező erővel, a bizottságnak csak napirendre kell venni a kérdést, a cikkelyről a tagállamokat tömörítő Tanácsnak kell döntést hoznia.

Információink szerint ugyanakkor a magyar kormány az Európai Bíróságon támadja majd meg a döntést, mert szerintük ez ellentétes az uniós alapszerződésekkel. Ennek megítélésében brüsszeli forrásaink megosztottak voltak, de abban mindenki egyetértett, hogy a Bizottság akkor sem tesz lépéseket a 7. cikkely alkalmazására, ha összejön a megfelelő számú aláírás.

http://vs.hu/kozelet/osszes/brusszel-mar-tudja-hogyan-szorongassa-meg-orbant-hogy -az-fajjon-1204?utm_source=hrstrt&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KSH szerint azért olyan sok a szegény Magyarországon, mert
  2015-12-04 22:34:47, péntek
 
  A KSH szerint azért olyan sok a szegény Magyarországon, mert ez itt a panaszkultúra társadalma


DiószegiHorváthNóra
2015. december 4. péntek, 9:13


Úgy tűnik, a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) ismét sikerült találnia néhány újító ötletet, hogy megmagyarázzák a magyar emberek szegénységének kézzel fogható, számszerűsíthető tényét.

bardos_tamas_kontraszt.jpg

Bárdos Tamás: Kontraszt

Valamiért a jelenlegi kurzus nem szereti azt hallani, hogy Magyarországon van szegénység. Még akkor sem, ha ennek egyik oka épp az, hogy rendelkezéseik százezreket hajtanak ebbe az irányba. Mi is lenne jobb példa erre, mint a legutóbb bűnbaknak megtett dolgozói szegénység. Mert igen, ilyen is van, ahogy azt a minap Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese kiemelte a 2014-es, a háztartások életszínvonalát összegző kiadványuk bemutatásakor.

Dolgozói szegénységnek mostanság leginkább azt nevezzük, amikor valaki közmunkából próbál megélni, de valójában a fizetése meg sem közelíti a piaci jövedelmet. ,,Ezek az emberek kikerültek ugyan a mélyszegénységből, de a közmunkával megszerezhető jövedelem nem éri el az átlagjövedelmet" - fogalmazott az elnökhelyettes. Azt persze senki sem feszegette, hogy a közmunkával megszerezhető jövedelem miért is marad el ennyire az átlagtól, ki állapítja meg azt, és milyen alapon osztják...

Amikor egy másik mutató, a munkanélküliség kapcsán kerül szóba a közmunka, a kormány diadalként szokta értékelni a közmunka-programot. 2010 óta évről évre halljuk, mennyivel többen dolgoznak, és mennyivel kevesebb a munkanélküli hazánkban. Ezeket a számokat kivétel nélkül a közmunka-program kozmetikázza. A legújabb jelentés szerint immár csaknem ugyanannyi a közmunkás, mint a munkanélküli: előbbiből kicsit több, mint 230 ezer, utóbbiból 290 ezer van Magyarországon (ez az adat egyébként 11 éve nem volt ennyire rossz). Amennyiben tehát elfogadjuk Németh érvelését, van közel 300 ezer ember, akik mélyszegénységben élnek vagy afelé tartanak (csaknem felük tartósan munkanélküli, vagyis legalább egy éve nincs munkája), és van 230 ezer, akiket ebből a lesújtó kategóriából az úgynevezett dolgozói szegénység csöppet sem tisztes nyomorába ,,emelt fel" a kormány. Félmilliónál is több magyarról beszélünk.

Még ennél is érdekesebb az, hányféle módon igyekszik épp a statisztikai hivatal leplezni, hogy valóban van szegénység Magyarországon. Hiszen akár örömhírként is értékelhetnénk, hogy a KSH (ismét) bejelentette: csökkent hazánkban a szegénység. Ha nem lennénk kissé gyanakvóak. Amikor például egy évvel ezelőtt, hasonló lelkesedéssel közölték ugyanezt, az európai statisztikai hivatal, az Eurostat adatbázisából valahogy épp az ellenkezője derült ki: szerintük tragikusan nőtt idehaza a szegénység. Akkor a KSH magyarázkodni kényszerült: az ő adataik valóban csökkenést mutattak, csakhogy azt elfelejtették közölni, hogy a kutatás módszertanát megváltoztatták, így az adatok, amiket frissnek akartak beállítani, valójában egy évvel korábbra vonatkoztak... Ez okozhatta azt a jelentős eltérést, ami az európai és a hazai adatok közt megjelent: míg az Eurostat adatsorában azt látjuk, hogy Magyarországon az emberek 26,8 százaléka súlyos nélkülözőnek számított, addig a KSH-nál ez a szám ,,csupán" 23,9 százalék volt. 2014-ben a KSH még arra hivatkozott, ,,módszertani megfontolások miatt" döntött úgy, hogy jóformán figyelmeztetés nélkül változtat saját módszertanán.

Még ennél is megdöbbentőbb volt azonban, hogy ezen a nyáron eltörölték azt a fogalmat, ami valójában jelezhette volna, hol is kezdődik a szegénység, és hányakat érint. (Ferge Zsuzsa írása erről itt olvasható.) A létminimum fogalmának kivezetését a statisztikai hivatal azzal indokolta, hogy torz képet közöl a szegénység mértékéről. A létminimum valóban összetett képet közöl: azt a határvonalat jeleníti meg, amely fölött az embernek még nem kell azon vacillálnia, ennivalót vegyen-e, a rezsit fizesse be, vagy a gyógyszereire költsön inkább. Aki tehát ez alatt a küszöb alatt él, annak már megélhetési problémái vannak. Jó lenne persze tudni, hányan is vannak azok, akiket ez a probléma érint, csakhogy a KSH ilyen adatokat 2011 óta egyáltalán nem közöl. Idén pedig a mutatót is megszüntették - talán nem nehéz megérteni, hogy miért.

És most itt az új indok. A KSH természetesen elöljáróban jelezte, hogy ,,összességében javult a magyar háztartások jövedelmi helyzete 2014-ben", de még mielőtt bárki pezsgőt bontana, azért a tényeket is közölték. Ezekből pedig többek közt az is kiderült, hogy a megkérdezett háztartásokban élők 70 százaléka számára bármilyen váratlan kiadás gondot okoz, és közel negyedük(!) kétnaponta sem tud húst venni. Mi erre a magyarázat? Ésszerűen az lenne: nem élnek jól a magyarok.

Németh Zsolt szerint viszont más oka van ennek: az adatok, amiket kénytelenek voltak a köz elé tárni, önbevalláson alapulnak (magyarán a megkérdezettek ismerték be, hogy nem kerül kétnaponta hús az asztalra), emellett pedig ,,mi a panaszkultúra társadalma vagyunk, és ez itt is megmutatkozik". Figyeljék tehát, mitől lesz szegény manapság egy magyar ember: attól, hogy a KSH kérdezői előtt is beismeri, hogy az. Ettől válik ez az egész igazán rettenetessé - attól a cinizmustól, hogy immár nem is a körülményekre, a gazdasági helyzetre, a munkanélküliségre vagy hasonló csacskaságokra próbálják kenni a szegénységet. Hanem az egyes emberekre, akik egy kérdezőbiztosnak vallják be (mert panasznak azért ne tituláljuk azt, ha valaki a feltett kérdésekre válaszol...), hogyan is élnek.

Ezek után mégis mit kéne még tennünk ahhoz, hogy a kormány végre megszabaduljon a szegénység rémétől? Hazudjunk?


http://kettosmerce.blog.hu/2015/12/04/a_ksh_szerint_azert_olyan_sok_a_szegeny_mag yarorszagon_mert_ez_itt_a_panaszkultura_tarsadalma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír
  2015-12-04 21:57:10, péntek
 
  A krónikus orvoshiány miatt a kormány dedikált Orbán Viktor képeket juttat az esetleg kórházba kerülő fidesz hívőknek, valamint közvetlen hozzáférést a fidesz.hu weboldalra a mielőbbi gyógyulásuk érdekében. Aki ennek ellenére is távozik az élők sorából, annak egyenesági rokona részt vehet a következő békemeneten.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tízmillió rabosított balfasz
  2015-12-04 21:54:48, péntek
 
  Tízmillió rabosított balfasz
Orbán trónfosztásánál nagyobb feladat lesz az értelmétől és saját akaratától megfosztott magyarokra rátukmálni a demokráciát és a szolidaritást.


Banánköztársaság | Szerző: Zsebesi Zsolt | 2015. december 4.

orbannakkezetcsokolnak

Magyarország maradék szabad sajtójának legfrissebb gumicsontja, hogy hány embert rabosítottak kritikus internetes bejegyzése, vagy politikusokat dehonesztáló cikkek lájkolása miatt. A legújabb felhorkanás tárgya bizonyos K. Máté nevű kerületi polgármester, aki egyben az FTC alelnöke is. A méltóságos úr, - aki uszítani nem szégyell, csak azt szégyelli, ha uszítónak nevezik, és persze azt is szégyellné, ha meleg lenne -, a távbeszélőjén szólt a magyar királyi rendőrségnek, hogy fingassák meg azt a szemétládát, aki a neten uszítással vádolta meg, amiért ezt-azt mondani merészelt a migránsokról a hálón.

Nos, vitathatatlan tény hogy, amit ez a K. Máté mondott, az tényleg uszítás volt, pont ugyanolyan uszítás, mint amilyen a főnökének, egy nagyobb kaliberű uszítónak, egy bizonyos O. Viktornak rossz szokásává vált az utóbbi időben. O. Viktor, aki jelenleg a magyar miniszterelnök, mostanság már napi rendszerességgel uszít, sőt van úgy, hogy naponta kétszer is, éspedig nem csak a migránsok, de szinte mindenki ellen.

Keményen uszít a határokon túli politikusok, az EU, az USA, a NATO és számos egyéb rövidítés ellen, főleg azokra hajt, akikkel egy politikai-gazdasági és katonai szövetségben vagyunk. Azért őket csepüli, mert akik itthon állítják, hogy O. Viktor politikája gyalázatos és ő maga egy chicágói gengszterbe ojtott Adolf Sztálin, vagy Erdogán és Putyin zabigyereke, azokat nagy ívben leszarja, szóra sem méltatja, ők nem ellenfelek számára. (Mondjuk, ebben igaza is van.)

O. Viktor az ujját sem mozdítaná azért, hogy hazai bírálóinak rabosítását kérje, és - azt is őszintén be kell ismerni -, hogy ezidáig egyetlen Brüsszel-bérenc, Sorossal egy gyékényen hazát áruló, mocskos liberális, idegen szívű szemétládát sem dobtak helikopterről a Balatonba. Tehát: hol van itt diktatúra, nácizmus, vagy fasizmus? Vagy hallott valaki arról, hogy bárkit is bevagoníroztak volna? A zsidók és a többi értelmes ember 100 ezer számra maga ül vonatra és húz el a bánatos francba. Még csak nem is kell őket küldeni, mennek maguktól. Vissza se lehet őket édesgetni, pedig a kormány a túró ruditól kezdve a zsíros magyar állásajánlatokig mindent bevet.

Ezekkel a rendőrségi rabosításokkal csak néhány kis kaliberű, másodosztályú fideszes tolja túl, mert nem képes eltalálni a mértéket. Olyan félagyúak, mint amilyen ez a K. Máté is, akiknél el-el szakad a cérna. Hirtelen felindulásból az őket bírálókra uszítják a vérebeiket, mindenekelőtt a magyar királyi rendőrséget, ritkábban a P. P. vezette ügyészséget. (A félreértések elkerülése végett, még véletlenül sem Pol Potot takarja a P. P. rövidítés, hanem Polt Pétert. Ő az, aki mindig akkor lesz legfőbb ügyész, amikor O. Viktor kormányfő.)

O. Viktor rendőrségi rabosítást elvető magatartásának oka, hogy arra semmi szükség nincs. Anélkül is rabosítva van gyakorlatilag az egész ország. Vagy kétmillióan az ő varázslatos egyéniségének a rabjai. Eszüket veszejtik, ha csak meglátják, de főleg ha meghallják. A keresztény polgároknak erekciójuk lesz szellemileg pezsdítő és egészséges magyar humortól átitatott szónoklataitól. A honleányok pedig már akkor bizsergést és nedvesedést éreznek, amikor megpillantják kipattanni magyarosan erős felső- és alsótestét a Volkswagen Multivan kormánya mögül.

A többiek meg a saját beszariságuk, vagy tehetetlenségük rabjai. A neten (ha lehet név nélkül), a kocsmában, vagy otthon úgy vicsorognak és morognak, mint egy gryzzly medve, hogy aztán a közéletben, vagy a nyílt utcán igazi teddy macik legyenek. Az állami hivatalokban, közintézményekben, vagy az új magyar nábobok farmjain, az állami doppingtól izmosodó magyar nagytőkések kolbásztöltő kombinátjaiban pedig úgy húzzák az igát, mintha mindig erre vágytak volna. A zablát ugyan rágják erősen, de kiköpni nem merik, ezért csak a szájuk habzik és a nyálukat verik. Azt is csak módjával.

Vannak persze néhányan, akik komolyan gondolják, hogy jobb lenne az élet Magyarországon a Fidesz, O. Viktor és családja, barátai és volt egyetemi társai, csicskásai és strómanjai nélkül, de ők viszont annak a korrekt politizálásnak a rabjai, ami O. Viktor szerint egész Európa vesztét okozza és mára halálra van ítélve, amit ő maga már régen a sutba dobott. Azt hiszik, hogy korrekt politizálással térdre lehet kényszeríteni egy diktátort.

Abban bíznak, hogy demokratikus eszközökkel: népszavazással, parlamenti választási győzelemmel, meg a nyilvánosság erejével, a tiszta eszme felmutatásával le lehet győzni a nemzeti együttműködés rendszerét. Nem számolnak azzal, hogy O. Viktor rendszerének lényege pontosan a szabad, demokratikus választás, a népszavazás, tehát a közvetlen demokrácia, a szabad, független sajtó létén alapuló, a hatalmat ellenőrzés alatt tartó nyilvánosság felszámolása.

Az igazság kedvéért be kell ismerni, hogy a demokratikus magyar parlamenti ellenzéknek állati nagy pechje van. Mert, ha - mondjuk - Orbán Viktor, - ahogyan tervezte is - alkotmányjogot tanítana az egyetemen, és nem hallgat Simicska Lajos barátjára, aki szerint sokkal jobb üzlet politikusnak menni, akkor még ma is olajozottan működne hazánkban a demokratikus váltógazdaság, amelyben négy, vagy maximum 8 éves rotációval lehet szerényen, a szocialisták által szabadalmaztatott egyszerű eszközökkel lopni a köz javait, pont, mint ahogy az más demokratikus országokban is szokás. Az egy egészen más meccs lett volna. (Mondanák a magyar labdarúgó szakértők.)

Így azonban, hogy már csak a Fidesznek van licence a lopásra nálunk, az ellenzék úgy vélte, nem tehet mást, mint megszavazza a lopás jogának kiterjesztését a vezető politikusok családtagjaira is. Ebből arra lehet következtetni, hogy a parlamenti ellenzék létezésének és parlamenti működésének semmi értelme nincs. Abban az esetben, ha mégis igaz lenne, hogy véletlenül szavazták meg az inkriminált törvényt, akkor meg pláne. Egy szó mint száz: nem az a baj, hogy néhány tucat embert a rendőrség rabosított, hanem az, hogy O. Viktor 10 milliót.

A kiút pedig ebből a méltatlan helyzetből csak az lehet, ha első körben O. Viktort, a belügyminisztert és a legfőbb ügyészt rabosítjuk. Aztán sorban a többieket. De, ha ez sikerült, mert sikerülhet, akkor még mindig ott marad a legnagyobb kérdés: hogyan lehet a több millió értelmétől, vagy/és saját akaratától megfosztott magyarra rátukmálni a demokráciát, a szabadságot, a polgári önérzetet és megtanítani nekik, hogy mit jelent a szolidaritás. Ez utóbbi feladat - ma legalábbis úgy látszik -, nehezebb lesz, mint O. Viktort és csapatát lapátra tenni, mert ez utóbbin immár Európa normálisabb és erősebbik része is keményen dolgozik.

Zsebesi Zsolt

http://gepnarancs.hu/2015/12/tizmillio-rabositott-balfasz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gond
  2015-12-04 21:33:49, péntek
 
  Pozsonyi Ádám
2013. december 1. ·

Gond

Gondban vagyok. Van a pincémben egy rozsdás cső - még Endre bátyámmal vittük le, ezelőtt sok évvel, hátha jó lesz valamire, aztán nem kezdtünk vele semmit. Ott áll, már iksz éve, hátul a sarokban. Rozsdás, éles, és most pánikba estem, hogy törvénybe ütköző, amit csinálok.
Hogy miért? Hát mert tisztességes, törvénytisztelő állampolgár vagyok, aki becsülettel ott ül a tévé előtt minden este, a reggeli kávéhoz átnyálazza az újságot, nem holmi kocsmai szóbeszédeknek hisz, és eszébe sem jut kételkedni.
A hírekben mondták, hogy van valami gazda, aki a pincéjében tárolt boroshordókba fagyállót öntött. És jöttek a betörők, elvitték a hordóit, a fagyállót megitták, és kórházba kerültek. Az újság azt is írta, hogy a rendőrség eljárást indított az illető gazda ellen. Mert, hogy ártalmas dolgot tárolt a hordójában.
Letettem az újságot, s döbbenten meredtem a falra kitacepaozott áruházi katalógusra. S a vascső? A vascső az én pincémben, ami vág, és rozsdás az éle? És mi van, ha valaki betör a pincémbe, elviszi - karónak, a fémtelepre, vagy puszta szórakozásból -, vagy nem viszi el, de véletlen beletenyerel, megfogja, megvágja a kezét, és kórházba kerül? Atyaég! Még engem állítanak elő!
Nem beszélve a sógorom vétkéről. Törvénybe ütköző bűnelkövetési módozatokat hajt végre, mert a tíz éve lejárt gyógyszereket még nem szelektálta ki. Ott vannak abban a kis dobozban, a cukortartó mellett. Láttam, amikor legutóbb náluk jártam.
És ha valaki betör hozzájuk, és véletlen megeszi?
Meg a fürdőszobájuk is kész törvénysértés. Ha az ember zuhanyozik náluk, mindig magára rántja a fregolit. És mi van, ha a betörő a lakás kirámolása után, még szeretne egyet zuhanyozni is. Joga van hozzá, nem? És majd a fejére esik a fregoli.
Megyek is, és szólok a sógornak, hogy kösse fel a gatyát, mert igencsak rájár a rúd. Maguk meg kérem, adjanak tanácsot: mi a fenét kezdjek, azzal a rozsdás vasdarabbal a pincében?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sztahanov besírna: napi termelési rekord született a bükkábr
  2015-12-04 21:17:38, péntek
 
  Kövér Làszló elvtàrs kezett fogott az Orbàn Viktor szociofeudalista brigàd tagjaival, majd a vàndorzàszló àtadàsa utàn megtekintette a Deutsch Tamàs òvoda műsoràt.

Nem lennék most a nap- és szélenergián tengődő Nyugat helyében!
Dolgozó népünk mindent megtesz épülő-szépülő országunkért!
A munkás-paraszt kormány győzni fog!
őőő, és ha elfogy a lignit?
tudom tudom éjjel nem süt a nap


******


Sztahanov besírna: napi termelési rekord született a bükkábrányi lignitbányában

Herczeg Márk
gazdaság
ma 18:04


Az MTI híréhez hozzá sem nyúltam:

,,Új, 21 264 tonnás napi termelési rekord született csütörtökön a Mátrai Erőmű Zrt. bükkábrányi lignitbányájában - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

Közleményükben idézték a Mátrai Erőmű bükkábrányi bányaigazgatójának a helyszínen, pénteken tartott Szent Borbála napi ünnepi köszöntőjét. Mata Tibor kijelentette: az erőmű teljesíti idei termelési és értékesítési célját: villamosenergia-termelése meghaladja a 6000 gigawattórát, a visontai és a bükkábrányi bányák együttes lignittermelése pedig eléri a 9 millió tonnát.

Mata Tibor az esztendőre visszatekintve kijelentette: a Mátrai Erőmű Zrt. a magyar villamosenergia-rendszer megbízható alapegysége. »Legfőbb törekvésünk, hogy hosszú távon is gazdaságosan és versenyképes áron állítsunk elő hazai lignitbázisú villamos energiát« - mondta.

A Mátrai Erőmű Zrt. 74 százalékban a német RWE Power AG., illetve az EnBW csoport tulajdonában van, 26 százalékát pedig a Magyar Villamos Művek Zrt. birtokolja.

A 950 MW beépített teljesítménnyel rendelkező erőmű Magyarország legnagyobb lignittüzelésű erőműve és az energiaszektor második legnagyobb áramtermelő üzeme, amely a teljes magyar éves villamosenergia-felhasználás 15 százalékát állítja elő.

A mintegy 2100 embert alkalmazó társaság nettó árbevétele 101,5 milliárd forint, adózott eredménye pedig 8,9 milliárd forint volt 2014-ben, míg 2013-ban 95,6 milliárd forint nettó árbevételt, és 10,5 milliárd forint nyereséget könyveltek el."


http://444.hu/2015/12/04/sztahanov-besirna-napi-termelesi-rekord-szuletett-a-bukk abranyi-lignitbanyaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.