Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
A 10 éves kisfiú az édesapjával sétál.
  2015-12-23 21:45:06, szerda
 
 


A 10 éves kisfiú az édesapjával sétál.
Egyszer csak egy piros lámpás ház elé érnek, ahol erősen kifestett lányokat látnak.
A gyerek megkérdezi:
- Apu! Milyen ház ez?
Az apa nem tudja hirtelen, mit mondjon, nem akar hazudni, mire nagy nehezen kitalál valamit:
- Ez egy kupleráj. Tudod, itt hölgyek nyújtanak örömöt férfiaknak pénzért.
A kisfiú tudomásul veszi. Hazamennek, a fiút nagyon furdalja a kíváncsiság, hogy milyen örömöt kaphat, összeszedi minden zsebpénzét, elmegy a kuplerájba. Ott a madam elé kiteszi az összes zsebpénzét, és azt mondja:
- Örömöt szeretnék!
A madam ránéz, hát gondolja, azért mégsem kellene a kisfiút még beavatni, hát süt neki palacsintát. Miután végzett a kisfiú, hazamegy. Otthon kérdezi az apja:
- Hol voltál, kisfiam?
- A kuplerájban voltam.
Az apának hatalmasra nyílnak a szemei:
- És milyen volt?
- Hát, kilencet bírtam, a tizediket már csak széthajtottam és kinyaltam....
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Érkezik a postára egy levél, a Mikulásnak címezve.
  2015-12-23 21:43:17, szerda
 
  Érkezik a postára egy levél, a Mikulásnak címezve. A postások felbontják, kiderül, egy kisgyerek írta:
- "Kedves Télapó! Mi nagyon szegények vagyunk, így nem tudok a szüleimnek ajándékot venni. Jó lenne, ha tudnál küldeni nekem 20.000 forintot."
A postások megsajnálják, gyűjtést rendeznek, össze is jön 10.000 forint, ezt elküldik a kisfiúnak.
Megérkezik a köszönőlevél, izgatottan olvassák:
- "Kedves Télapó! Köszönöm a pénzt, de képzeld, ezek a mocskos postások lenyúlták a felét!"
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ez azért egy elég kemény vallomás a Juhász-Deutsch drog perb
  2015-12-23 21:41:19, szerda
 
  Ez azért egy elég kemény vallomás a Juhász-Deutsch drog perből



1. Rendőr vallomása

Alulírott ....(adatok)...... a polgári perrendtartásról, valamint a büntetőeljárásról szóló törvényekben foglalt, a tanúkra vonatkozó eljárási jogok, így különösen a vallomástétel megtagadásának jogára, a hamis tanúzásra és a hamis vádra vonatkozó jogszabályi rendelkezések ismeretében az alábbi nyilatkozatot teszem. Tudomással bírok arról, hogy jelen nyilatkozatom a Deutsch Tamás által Juhász Péterrel szemben indított perben kerül majd felhasználásra, továbbá kijelentem, hogy a peres felekkel perben haragban nem állok, így nyilatkozatomat minden szempontból érdektelenként teszem meg.

1998-tól dolgoztam a BRFK kábítószerbűnözés elleni osztályán, mint nyomozó. 1998 nyarának végén, augusztusban érkezett egy információ arról, hogy a XVI. kerület, Sashalomban található masszázsszalonban kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik rendszeres jelleggel. Konkrétan heroinról és kokainról volt szó. Az információ feldolgozását követően akciót szerveztünk a helyre. A késő esti órákban az egységünk megjelent, igazoltattuk a bent tartózkodókat, emlékezetem szerint néhány személyt elő is állítottunk, illetve kábítószer gyanús anyagokat foglaltunk le. Azt tapasztaltuk, hogy az egyébként számunkra ismeretlen vendégek között ott tartózkodik Deutsch Tamás is. Klinikai tünetek alapján, megítélésem szerint kábítószer hatása alatt állhatott, viselkedése zavart volt, beszéde összefüggéstelen. A mentelmi jogra való tekintettel vizsgálatot nem végezhettünk rajta, nem igazoltathattuk, de munkám során rengeteg olyan emberrel találkoztam, aki hasonló tüneteket produkált, és később bebizonyosodott róluk, hogy kábítószert fogyasztottak. Kokaint és heroint abban a helységben is találtunk, amelyben Deutsch Tamást tartózkodott.
Kivittük az épületből, vele szemben intézkedni nem volt lehetőségünk, hiszen országgyűlési képviselő révén mentelmi joga volt. Sokan voltak a környéken, az akció fölébresztette a környező házak lakóit. Deutsch fejét letakarva gondoskodtunk az elszállításáról. Az események további alakulása előttem ismeretlen.
Pár hónappal a Sashalmi eset után ismételten információt kaptunk, hogy a Margit utcában üzemel egy kupleráj, ahol kábítószer terjesztés és fogyasztás zajlik. Kiérkezésünk után a helyszínen kokaint találtunk. Az ott tartózkodó személyeket igazoltattuk. Közöttük Deutsch Tamást ismertük fel, viselkedése ismét zavart volt, tudatmódosító szer hatása alatt lehetett. Ám mentelmi joga miatt őt nem igazoltathattuk, és nem állíthattuk elő. Parancsnokunk gondoskodott az elszállításáról.
Mindkét esetben a kábítószer terjesztésén és fogyasztáson túl az illetékes szakszerv több személy ellen is lefolytatott eljárást üzletszerű kéjelgés és üzletszerű kéjelgés elősegítése gyanújával.

itt is lesz megosztásért feljelentés?

sokszor láttam a margit hídon megkülönböztető jelzéssel a villamos síneken áthajtani esténként az ism-100-as audit. akkor csak viccnek gondoltam hogy hova siet, de ezek szerint nem vicc volt.


http://deadheadingcrew.tumblr.com/post/135640380300/ez-az%C3%A9rt-egy-el%C3%A9g-k em%C3%A9ny-vallom%C3%A1s-a-juh%C3%A1sz-deutsch
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a saját kamutanulmánya is meghazudtolja az Orbán-kormány
  2015-12-23 21:00:21, szerda
 
  Még a saját kamutanulmánya is meghazudtolja az Orbán-kormányt



Még a saját kamutanulmánya is meghazudtolja az Orbán-kormányt


2015-12-23 16:52:47


Hargitai Miklós

- Független nemzetközi tanácsadók szerint is megtérül a Paks II beruházás - állítja egy kormányközlemény egy frissen megjelent, a kormányzati honlapon is hozzáférhető tanulmányra hivatkozva. A hír igaz, csak éppen a megtérüléshez a duplájára kell nőnie az áramáraknak, a hivatkozott ,,független" tanácsadó pedig a paksi bővítés ügyében dolgozó lobbicég, soraiban Orbán egyik volt államtitkárával.
hirdetés

A kormány honlapjára kedden este, a nyomtatott sajtó lapzártájának időpontjában került föl a közlemény, amely szerint a Miniszterelnökség úgy döntött, hogy nyilvánosságra hozza a Paks II beruházás független gazdasági értékelését, amelyet ,,a nemzetközi Rothschild bankház készített". A szövegből kiderül, hogy a kormány az anyagot a bővítés ügyében eljárást folytató Margrethe Vestager versenyjogi biztosnak is elküldte.
Duplázni kellene


Amint arról lapunk 2014 januárjában, az orosz-magyar nukleáris együttműködési megállapodás aláírása után beszámolt, a Rothschild-csoport komoly szerepet vállalt az egyezmény tető alá hozásában, illetve annak előzetes (a fejlemények alapján nem igazán eredményes) brüsszeli elfogadtatásában. Emiatt függetlennek aligha tekinthető, ráadásul a kötelékében dolgozik Orbán Gábor, az NGM volt adó- és pénzügyi államtitkára is, ami szintén nem a kormánytól való függetlenség ismérve.



A Rothschild-csoport közreműködésére tavaly az Átlátszó is rákérdezett, ám a válasz csupán azt tartalmazta, hogy ,,a kért adatigénylés vonatkozásában a miniszterelnökség nem rendelkezik megismerhető adattal" (a választ megfogalmazó Mikecz Péter helyettes államtitkár feltehetően arra utal, hogy a szóban forgó információkat titkosították).

Miközben a Századvég gazdaságkutató Energetikai monitor című kiadványa azt tartalmazza, hogy az idei első félévben a külpiaci tőzsdei áramár alig haladta meg a 31 euró/Mwh-s szintet (az értékelés arra is kitér, hogy ,,a napelemek teljesítményének gyors növekedése a tőzsdei áramár leszorítása mellett sajátos változást is indukált az árak szezonalitásában, illetve a termékárak viszonyában", ami aligha jó hír az atomerőmű-építést tervezők számára), ráadásul 2011 óta csökkenő trend érvényesül,

a Rothschild-tanulmány tartósan 65 eurós tőzsdei árral számol, és ehhez képest tartja valószínűnek, hogy az 50,5-57,4 euró közötti áron termelő Paks II a 60 éves tervezett életciklusa végére megtérülhet.

Azaz - ahogyan Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője kérdésünkre kifejtette - az Orbán-kormány által felkért lobbicég is arra jutott, hogy az áramár megduplázódása a megtérülés feltétele, vagyis szó sincs arról, hogy Paks II lenne az olcsó áram hosszú távú garanciája.


Jávor a Népszabadságnak nyilatkozva

rendkívül alacsony színvonalú, alapadatok és hivatkozások nélküli munkának nevezte a Rothschild-tanulmányt, amely szerinte egyáltalán nem foglalkozik a bővítés alternatíváival,

például a megújuló energiaforrások tartósan csökkenő ártrendjeivel, és semmivel nem támasztja alá azt a vélelmet, hogy az importáram jelentősen drágulni fog. A politikus nonszensznek minősítette továbbá, hogy egy 2015 szeptemberében készült megtérülési számítással próbálnak igazolni egy olyan kormánydöntést, amely minden bizonnyal 2013-ban született meg, és amelynek következményeként a magyar kormány 2014-ben kötelező érvényű szerződéseket kötött Oroszországban.
A Greenpeace egyik tiltakozó akciója a bővítés ellen. Alternatívákat nem is kerestek


Szél Bernadett, az LMP képviselője arra hívta föl lapunk figyelmét, hogy léteznie kell más számításoknak is: 2014-ben egy parlamenti bizottsági ülésen az Orbán-kabinet illetékes államtitkára ígéretet tett rá, hogy még aznap bemutatják a testület tagjainak a bővítési döntést megalapozó anyagokat - majd a téma tárgyalását a fideszes többség Aradszki András jelenlegi energiaügyi államtitkár javaslatára levette a napirendről.

Szél szerint

ideje lenne tisztázni, milyen szerepet játszik a Rothschild-csoport a bővítési projektben, és mindez mennyibe kerül az adófizetőknek,

ezért közérdekű adatigényléssel próbálják megszerezni a szükséges információkat. Az ellenzéki képviselő jelezte: pártjának továbbra is az az álláspontja, hogy a folyamatban lévő uniós eljárások lezárásáig egyetlen fillérnyi további közpénzt sem szabad a beruházásra költeni.

http://nol.hu/belfold/meg-az-orban-kormany-kamutanulmanya-szerint-is-rossz-uzlet- a-paksi-bovites-1581457






nol.hu/belfold/meg-az-orban-kormany-kamutanulmanya-szerint-is-rossz-uzlet-a-paksi -bovites-1581457
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-kormány még inkább rászáll az egyetemekre
  2015-12-23 20:48:29, szerda
 
 
Az Orbán-kormány még inkább rászáll az egyetemekre


2015-12-22 09:56:02



Boda András

Rohamtempóban formálta tovább az idén a felsőoktatást a kormány. Bár a szakértők úgy vélik, számos döntés szakmailag indokolható, azt nem lehet nem észrevenni, hogy folytatódott az egyetemek megszállása, a kabinet szisztematikusan számolja fel az intézményi autonómiát.
hirdetés

,,Továbbra sem vett vissza a tempóból a kormányzat. Az idén is egymást érték a felsőoktatás működését kisebb-nagyobb mértékben befolyásoló döntések a központi ponthatárok meghatározásától, a hallgatók kompetencia-felmérésén, az idegen nyelven hallgatható kurzusok bevezetésén át egyes karok egyetemek közötti áthelyezéséig. Bár az idei döntések között jócskán akad kifogásolható, sokkal nagyobb baj az, hogy az intézkedések összessége világosan mutatja:

a kormányzat még inkább rátelepszik a felsőoktatásra

- így összegzett megkeresésünkre Manherz Károly, aki másfél évtizeden át volt az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja, 2006 és 2010 között pedig felsőoktatási szakállamtitkárként dolgozott.



A szakember mindenekelőtt a rektorok mozgásterének további szűkítését kifogásolta. Míg a kormányzat által bő egy éve kinevezett kancellárok elsősorban a gazdasági ügyeket vonták magukhoz, addig a most megalapítandó konzisztóriumok - amelyeknek vétójoga is lehet - már szakmai-stratégiai kérdésekben is dönthetnek.
Mind a felsőoktatásban, mind a köznevelésben tovább folytatódott a centralizáció, de a folyamat tele van buktatókkal
Mind a felsőoktatásban, mind a köznevelésben tovább folytatódott a centralizáció, de a folyamat tele van buktatókkal


Ez nemcsak elvi, hanem gyakorlati szempontok alapján is erősen aggályos helyzetet teremthet,

ezután ugyanis a rektor, a szenátus, a kancellár, a konzisztórium és a szaktárca között kell lavíroznia az egyetemeknek



- mutatott rá Manherz Károly.

Súlyos problémának tartja a korábbi államtitkár, hogy a kormányzat további szakokat kíván megszüntetni. Az önkényes döntéssel visszafogják többek között a társadalomtudományi képzést, a bölcsészképzést, a művészeti képzést. ,,A gazdaság számára hasznos szakemberek képzésére fókuszál a kabinet, holott természetesen nem csak a gazdasági mutatók jelzik az egyes képzések, szakemberek hasznosságát" - fogalmazott. Megemlítette: a kormányzat számára kiemelt jelentőséggel bíró, idén bevezetett

duális képzés - vagyis hogy a diákok cégeknél szerezzenek gyakorlatot - sem biztos, hogy mindenütt gördülékeny lesz.

Ott, ahol működnek nagyvállalatok, például Kecskeméten, Győrben, van létjogosultsága a rendszernek, de félő, hogy sok helyen egyszerűen nem lesz elég gyakorlati képzési hely a hallgatóknak. Manherz Károly a felsőoktatás finanszírozásáról két adattal jelezte véleményét. Mint mondta, tíz éve 186 milliárd volt az ágazati támogatás, az évek során körülbelül 130 milliárdra csökkent ez az összeg.
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Ennél ha nem is sokkal, de optimistábban látja a felsőoktatás anyagi helyzetét Tőrös Szilárd, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) elnöke. Mint mondta, a felsőoktatás változatlanul alulfinanszírozott, de legalább nem csökkent tovább az ágazat támogatása. Tőrös, a szerinte ,,zaklatott és ellentmondásokkal teli év" másik nagy eredményének a beharangozott, januártól esedékes fizetésemelést tartja. Igaz, gyorsan hozzáfűzte azt is: bár az illetménytöbblet ,,jól jön", hiszen a garantált fizetések 2008 óta nem nőttek a felsőoktatásban, de

a bérek januártól sem érik el az elvárható mértéket.

Ráadásul - tette hozzá - a béremelés csak az oktatókat érinti, a többi dolgozónak központi forrásból egy fillér sem jut.

A szakszervezeti vezető beszélt arról is: annyiban nem nem hozott újdonságot ez az év, hogy a kormány a korábban látott sebességgel és módszerekkel alakította az ágazatot. Erről szerinte sokat elárul az, hogy a nyáron salátatörvénybe rejtve módosították több ponton a felsőoktatási törvényt, s így döntöttek még olyan fontos kérdésekben is, mint az egyetemek autonómiáját közvetlenül érintő konzisztóriumok létrehozása.
Előadóterem a Corvinus Egyetemen. Súlyos probléma, hogy további szakokat akarnak megszüntetni
El

A kancellári rendszerről szólva Tőrös Szilárd úgy fogalmazott: bizonyos területeken gazdaságosabbá tették az intézmények működését, ám az sokszor nem egyértelmű, valódi tartalékot tártak-e fel, vagy egyszerűen megszorítást alkalmaztak. Az elnök több más változás kapcsán is kétségeinek adott hangot. Kiemelte például, hogy fontos és jó döntés a közösségi főiskolák létrehozása, de mivel a kisebb városokban létrejövő, csak néhány szakot működtető intézmények gazdája a település, a finanszírozás kapcsán jócskán akadnak nyitott kérdések. Hasonlóan kérdésesnek látja azt is, hogy az egyetemek, főiskolák átstrukturálása csak táblacserét jelent az épületeken, vagy pedig a szakmai, anyagi feltételek is adottak lesznek a valódi átalakuláshoz.

A magyarországi oktatás problémáiról többcikkes összeállítást készítettünk, amelyet a ,,2015 az oktatásban" címkére kattintva érhetnek el.





http://nol.hu/belfold/az-orban-kormany-meg-inkabb-raszall-az-egyetemekre-1581173
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚGY IGAZI, ha hitelt vesz fel rá!! :)
  2015-12-23 20:43:08, szerda
 
  Mellimplantátum: a népszerű karácsonyi ajándékok egyike

2015. december 23. szerda 18:30


Sokan kapnak mellplasztikát vagy éppen ajakfeltöltést karácsonya, de olyan is akad aki a házi kedvencét lepi meg karácsonykor.

A mellplasztika és az ajakfeltöltés is az egyik legkelendőbb beavatkozás karácsony előtt, sokan ezt kapják karácsonyi ajándéknak. Az egyik budapesti magánklinikán karácsony előtt, de a két ünnep között is szinte megállás nélkül műtenek. Nagyon sokan élményprogramokat adnak ajándékba, vannak, akik még a kutyájukat is ritka, egyedi ajándékkal lepik meg - hangzott el a kedden a Tényekben.

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/mellimplantatum_a_nepszeru_karacsonyi_ajandeko k_egyike.1047616.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
111 ezer forinttal dübörög a magyar minimálbér 2016-ban
  2015-12-23 20:12:09, szerda
 
 

2015. december 23. szerda, névnap: Viktória

111 ezer forinttal dübörög a magyar minimálbér 2016-ban

Doki 2015. december 22., kedd 18:40

111 ezer forint lesz 2016-ban a minimálbér. Az kb. 354 euró. A magyar gazdaság jól teljesít, a kormány sajnos még a helyén van. Statisztika: a bérek 2,1 %-át költik átlagosan Európában a rezsire. Magyarországon ez 22 %. Nálunk a minimálbér 354 euró, Európában a segély is 800 eurónál indul, a bérek 1500 eurótól. Valami nem stimmel ezzel a dübörgő gazdasággal. Persze képviselőként, a jegybank gazdag dolgozójaként, és egyéb csókos állásban megkeresett havi 1-2-3-8 millióval és is vallanám a dübörgő gazdaságot. És akkor a rezsim már csak a megkeresett bér 2 %-a lenne. De nincs annyi, és a bérből élők 90 %-ának nincs annyi. minimálbérNézzük meg, hogy alakult a minimálbér 2000 óta. 25.500 ezer forint. 2001-ben hirtelen, választási év előtt voltunk, ne feledjük, 40.000 ezer forintra emelték. Majd ötvenezerre, és utána már csak évente 2-5 ezer forinttal nőtt évente. 2012-ben hirtelen, pedig nem választás előtti év volt, emelkedett 78 ezerről 93 ezerre. Ez volt 2001. után a legnagyobb emelés, 15 ezer forint. Majd ismét visszaállt a néhány ezer forintos évenkénti emelésre. 2016-ban 6000 forinttal lesz több. Ez megjegyzem nem kevés, bár eléri majdnem a 20 eurót. A rezsi csökkentéses szép dumát felejtsük el, hiszen egyértelműen kimutatták, hogy a világpiacon csökkent az energia hordozók ára, tehát ez nem Orbánék érdeme, csak ügyesen kihasználták és jó kampányt tettek mellé. Mindezt csak azért gondoltam végig, hogy láthassuk, pártoktól függetlenül egyik kormány sem szállt el a minimálbér emelésével, csak néha. Erre válasz a sok-sok magyar gazdasági kivándorló, (migráns, amiket itthon nem szeretünk), persze azt sem, ha egy gyönyörűen felújított 400 ágyas klinika, vagy új nevén Janus Pannonius klinikai tömb dübörög az ürességtől, mert sem orvos, sem ápoló, de minden ajtó mozgásérzékelős. Szép, szép, de az épület nem gyógyít, és nem ápol. Meg kellene tölteni a betegek mellett szakemberekkel is. És bár demagóg, de elhiszem, hogy azok az ország sorsáról dönthető emberek, akik 5-6 ezer eurót keresnek havonta, nem annyira szociálisan érzékenyek, mint teszik azt a parlamenti üléseken, szóban. Tettekben vajon hová lesznek? Mert ismét kiemelem, Magyarországon ma a minimálbér 354 euró, és a jól fizetett szakemberek is csak 800 euró (kb. 260 ezer forint) közelében keresnek. Persze mindez bruttó, vonjuk le belőle azt, amit elméletileg a nyugdíjakra és az egészségügyi ellátásra fizetünk, de sem nyugdíj, sem ellátás. Na, dübörögjünk még tovább talán száz évet, és ezzel a politikai elittel elérjük, hogy mi is lőhetünk évente egyszer fácánt, mint Lázár János.

http://patacsipilvax.hu/?p=55751
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KDNP megmutatja, hogyan takarékoskodj a nyomoroddal!
  2015-12-23 19:43:43, szerda
 
  A KDNP megmutatja, hogyan takarékoskodj a nyomoroddal!

Harrach Péter KDNP-s frakcióvezető szerint a nehéz helyzet az anyagiak hiánya mellett kulturális sajátosságokból is fakadhat. Sokszor a megfáradt, munkanélküli szülők nem tudják gazdaságosan, takarékosan felhasználni forrásaikat.
Hozzátette hogy főleg karácsonykor fordúl ez elő.
Az a hír járja, hogy a KDNP-t megcsapta a karácsony előtti keresztényi, felebaráti szeretet nagyszerűsége.
Körülnéztek és kisajtolták, mi kisajtolható volt a párt akárhányadik kerületi tagjainak zsebéből: összeállítottak 50 darab ajándékcsomagot a Katolikus Karitász “Akarom" modellprogramjában résztvevő, mélyszegénységben élő családoknak.
Teljességgel érthetetlen a hír.
Egyfelől azért, mert Magyarországon köztudottan nincs szegénység. Mint ahogy gyermekéhezés sincs, és egyáltalán bármilyen típusú nélkülözés.
Aki az ellenkezőjét állítja, az baloldali és árulja a hazát. Ehhez mérten a KDNP oldalán mélyszegénységet reklámozni... Na mindegy, ők tudják.
A következetes politikai kommunikáció se nem erény, se nem dícsőség. Ugye.
A másik dolog az, hogy természetesen megszólalt az ügyben Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, aki azt mondta: a program egybevág a párt szociálpolitikai elképzeléseivel, hiszen alapvetően nem a családok segélyezését célozza, hanem az önerő és a takarékos szemlélet kialakulását segíti. Megtanítja a pénzzel gazdálkodni a családokat.

A politikus szerint a nehéz helyzet az anyagiak hiánya mellett kulturális sajátosságokból is fakadhat. (!!!!???)
Sokszor a megfáradt, munkanélküli szülők nem tudják gazdaságosan, takarékosan felhasználni forrásaikat - fogalmazott Harrach.

RT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most kaptak 60 milliárdot, de megint 46 milliárd a kórházak
  2015-12-23 19:41:32, szerda
 
  A Várbaköltözés költségéből futná a kiegyenlítésre és normalizálásra.
Nos, vajon Orbán melyiket választja...?

***********


Most kaptak 60 milliárdot, de megint 46 milliárd a kórházak adóssága
tegnap, 16:46

71 milliárd forintos mínusszal indult a kórházaknak az év, s bár idén volt egy hatvanmilliárdos konszolidáció, az intézmények megint majdnem 47 milliárd forinttal lógnak a beszállítóiknak - írja a napi.hu.

A nyári adósságkonszolidáció egészen októberig tartott, akkor kezdtek megint nőni az adósságok. Tizenöt nagy intézmény tartozik még mindig / már megint egy milliárd fölött, a csúcstartó a Honvédkórház a maga 3,229 milliárd forintos adósságállományával.

A napi.hu szerint meg lehetne akadályozni a kórházak adósságának elszállását, bár a forrásokhoz igazított ellátórendszer valószínűleg nem a betegeknek kedvezne:

A kórházi adósságok folyamatos növekedésének szakértők szerint csak a kórházi alapdíjak emelése vethetne gátat, vagy az ellátórendszer struktúráját kellene a rendelkezésre álló forrásokhoz igazítani.

http://propeller.hu/itthon/3180013-most-kaptak-60-milliardot-de-megint
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy Bandó András: Levél Kövér Lászlónak és Kovács Ákosnak
  2015-12-23 19:15:24, szerda
 
  Nagy Bandó András: Levél Kövér Lászlónak és Kovács Ákosnak


Tisztelt Kövér Úr és Ákos Úr!


Bocsássanak meg, hogy levelemmel zavarom Önöket!

Én egy végtelenül egyszerű magyar nő vagyok, nem kötődöm pártokhoz, de ha azt kérdeznék, van-e pártszimpátiám, azt felelném: igen, van, hozzám a legközelebb a Fidesz és a KDNP áll, tőlük kaptam eddig a legtöbbet, szívesen elárulom, miért, de ezt hagyom a végére.

Halogattam, próbáltam elhessegetni magamtól mindazt, ami véremig hatolt, de bárhogy kísérleteztem, nem és nem, nem ment ki a fejemből mindaz, amit a Fidesz kongresszusán Kövér Úr mondott, és az sem, amivel Ákos popénekes és zeneszerző Úr az ominózus tévés beszélgetésben Kövér Úr szavaira ráerősített, olajat öntve a tűzre.

Előzetesen csupán ennyit:értem én, hogy Önök azt szeretnék, hogy fönnmaradjon a magyar nép, hogy el ne fogyjunk, és persze dicsérendő ez az igyekezet, de azért ennek a vággyal teli akaratnak vannak árnyoldalai is.Hogy csak egyet említsek: ahhoz, hogy a férfiak eltarthassák asszonyaikat, legalább annyi fizetés kell, amennyit egy minisztériumi tanácsadó, vagy egy miniszter keres, meg ne sértődjenek ezért, és kimondom: tán még az is elég volna, amit egy jó nevű popénekes söpör be koncert gázsijaiból és jogdíjaiból. Tudom, ez picit demagóg, de muszáj volt ezt is leírnom, ha már eszembe jutott.

Engedjenek meg egy kis múltidézést: én még emlékszem Kövér Úr egykori parlamenti beszólására, és szégyellem is, hogy akkoriban nem emeltem föl szavam ez ellen, jelesül, hogy

Csuhások, térdre, imára!

Azóta megbocsátottam ezért a durva és felelőtlen beszólásért, lévén Kövér Úr megtért, és a szabad szájú liberálisból hithű keresztény ember lett, hála a Jóistennek, nagy része volt benne!

Nem szóltam akkor sem, amikor elhangozott a parlamentben ez az ocsmányság:

Fogd be a pofád, kisanyám!

pedig ez is vérig sértett, így egy nővel nem beszélhet még egy lerészegedett kocsmázó tahó sem, nemhogy egy országgyűlési képviselő!

Igaz, elítéltem azt a képviselőt is, aki képes volt ezt mondani:

attól, hogy cigány vagy, még ledöfnélek

mégsem hallattam a hangomat, röstellem is, szerfölött! Megjegyzem, ezek a mocskos szájú képviselők mindketten a kormányzó párthoz tartoznak, Isten bocsássa meg nekik, hogy így beszéltek!

Nem emeltem föl szavam az ellen a képviselő ellen sem, aki hazugságba keveredett, amikor a vak komondorára fogta felesége veréstől kékült arcát, pedig az a képviselő is jobboldali, és a kormányzó párt képviselője.

Magamba fojtottam mindazt, amit legszívesebben torkom szakadtából kikiabáltam volna magamból, de hát mit tegyek, ilyen vagyok, csöndes szavú, halk életű, istenesen élő, és kimondom: Orbán Viktorért imádkozó magyar nő.

Bevallom, ezt a levelet is alapos gondolkodást követően kezdtem el írni, de muszáj volt, egyszerűen nem tehettem meg, hogy tovább hallgatok.

Kövér Úr szavai korbácsolták föl a lelkiismeretemet, hogy aztán Ákos popénekes és zeneszerző Úr szavai adják a kezembe a tollat. Nem hallgathatok tovább.

Egész életemben az önmegvalósításom érdekelt, és ezt akkor is vállalom, ha ebbe nem tartozott bele a szülés. Mit tegyek, ilyen vagyok, ilyenné lettem: nem akarok gyereket szülni! Nem akarok anyává lenni! Akkor sem, ha Kövér Úr azt állítja, hogy

Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.

Unokát sem akarok szülni, és egyáltalán: semmilyen gyermeket nem akarok szülni! Engem csakis az önmegvalósításom érdekel, Kövér Úr, és Ákos popénekes és zeneszerző Úr! Ezen az sem változtat, hogy Önök mindezt abnormálisnak tartják. Az sem, ha fogy a magyar!

Kérem, vegyék tudomásul! És fogadják el, hogy így is lehet élni egy magyar nőnek!

Tisztelettel üdvözli önöket Sarolta nővér, egy magyar apáca

Forrás:http://24.hu/

Írta:Nagy Bandó András 2015 12 18

http://24per7.info/nagy-bando-andras-level-kover-laszlonak-es-kovacs-akosnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.11 2015. December 2016.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 411 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.