Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Megbontanák a Jobbik egyeduralmát a radikális jobboldalon
  2016-04-04 21:26:42, hétfő
 
  hidfo.ru 2016.04.04. 20:06
Megbontanák a Jobbik egyeduralmát a radikális jobboldalon

Végleges érdekegyezés alakult ki a baloldali és jobboldali liberálisok, valamint a kormánypárt közt arra vonatkozóan, hogy a Jobbik szervezetéről végleg le kell szakítani a párt radikális szárnyát, - a leszakadó tagság felfogása érdekében pedig új szélsőjobboldali párt jöhet létre. Egy ilyen új formáció célja a jobboldali radikális személyek kontroll alatt tartása lenne, hogy politikai tevékenységük ne jelentsen valódi nyomásgyakorlást a kormánypártra nézve.

Néhány hónap leforgása alatt is nagy mértékben átalakulhat a hazai politikai paletta: nem csak, hogy újabb liberális párt létrehozása valószínűsíthető a következő évek során, de még a választási kampány teljes sebességre kapcsolása előtt létrejöhet egy új szélsőjobboldali párt, aminek célja elsősorban a Jobbik végleges megszelídítése, és a politikailag aktív radikális személyek újbóli karanténba zárása lenne. Egy ilyen új politikai formáció zászlóbontását egy a Jobbik elleni összehangolt médiahadjárat előzne meg, ami elsősorban a párt radikális tagságának leszakítását célozza; ennek eredményeként a párt végleg hiteltelenné válik a szélsőjobboldali mozgalmak szemében, amivel egy időben megkezdődik egy új szélsőjobboldali formáció megismertetése a nyilvánossággal. Ennek bekövetkezte mindinkább valószínűvé válik: az utóbbi hónapok során érdekegyezés alakult ki a balliberális politikai erők, a kormánypárt, és a Jobbik mérsékelt ága közt arra vonatkozóan, hogy a szélsőjobboldali személyeket újra politikai karanténba zárják, mert a Jobbik soraiban folytatott tevékenységük által már hatással lehetnek a kormánypolitikára és állami szervek működésére.

A rettegő liberálisok

A belpolitikát nem funkcionalista szemszögből vizsgáló politikai elemzők számára furcsán hathat ez a megállapítás, de Magyarországon elsősorban a liberális baloldali pártok érdeke, hogy jelen legyen egy harsány, erőszakos, a kisebbségeket verbális és fizikai agresszióval fenyegető politikai erő. Érdekükben áll egy ilyen szervezet szabad működése, mert a liberális baloldali pártok ezáltal tudják maguknak biztosítani a fenyegetett kisebbségi lakosság szavazatainak egy részét. Egy szélsőségesen zsidó- és cigányellenes párt működése mindenkor garantálja a legerősebb balliberális párt számára a parlamenti bejutási küszöb elérését, emiatt érdekük az általuk neonácinak nevezett szervezetek szabad működése: bizonyos korlátok közt, mert - mint azt a kései Jobbik esetében is láthatjuk -, egy ilyen politikai formáció valós megerősödését soha nem engednék meg. 10-20% közti támogatottság esetén már megkezdődik a párt belső bomlasztása, a politikai centrum felé elmozdulást követően pedig külső beavatkozással megkezdik a radikális személyek kiszorítását a pártból. Annak okán, hogy a Jobbik második-harmadik legnagyobb támogatottsággal bíró párttá vált, a liberális baloldal többé nem riogatásra használja a pártot, hanem elsősorban annak belső törésvonalai mentén próbál szakadásokat előidézni.

Nyomás a kormánypárton

A Fidesz számára szintén kezelendő problémává vált a Jobbik további erősödése; a kormánypárt számára azonban - a közhiedelemmel ellentétben - nem a párt tömegtámogatása vagy a szavazók elvándorlása jelent fenyegetést, hanem elsősorban a már parlamentbe jutott politikusaik által képviselt politikai irányvonal.

A kormánypárt számára a Jobbik ott kezdett el tényező lenni, amikor a párt olyan pozíciót vívott ki, hogy a kormánypártot bizonyos törvényjavaslataik támogatásáért cserébe radikális jobboldali intézkedések meghozatalára tudja kényszeríteni. Ezáltal a radikális személyek eltávolítása nélküli Jobbik további erősödése a közélet egészét maradandó jelleggel megváltoztathatja; végleg veszélybe sodorja az elmúlt két évtized politikai elitje által képviselt liberális demokráciát, és idővel elő tudna idézni egy olyan állapotot, amiben a kormánypárt részéről már nem elégséges pusztán a radikális jobboldali retorika átvétele, de ennek megfelelő intézkedéseket is kellene hozzon.

Ennek okán a kormánypártnak szintén érdekévé vált a Jobbik szakítása: nem a párt szavazóbázisának megbontása érdekében, hanem, hogy ne juthassanak túl nagy befolyáshoz azok a személyek, akik Magyarországon tényleges politikai változást akarnak. Az ő kiszorításuk létfontosságúvá vált a Fidesz számára, és ezt a fejleményt a “lassú víz partot mos" elv alapján személyes konfliktusok kiélezésével tudja leghatékonyabban elérni, valamint olyan információk nyilvánosságra hozatalával, amelynek megismerését követően a Jobbik radikális tagjai maguk döntenek úgy, hogy inkább elhagyják a pártot. Mindenki számára kellemetlenné váltak egy kormánypozíció közelébe erősödő pártban, de több száz embert zsarolással eltávolítani nem egyszerű művelet: a legegyszerűbb, ha megsértődnek vagy csalódnak, és önként távoznak. Megfordítva a dolgot: a jelenlegi hatalmi elit addig nem fogja engedni a Jobbik kormányra erősödését, ameddig le nem zajlik a valódi jobboldali személyek száműzése a Jobbik soraiból.

Jobboldali liberálisok

A Jobbik “mérsékelt vonala" számára szintén kulcsfontosságúvá vált, hogy a párt radikális vonalának meghatározó alakjait megalázó mértékben háttérbe szorítsák, a pártban betöltött szerepüket olyannyira jelentéktelenné tegyék, hogy az állandósuló szélmalomharc miatt inkább önként kilépjenek. A radikális személyek kiszorítására a Jobbik “mérsékeltjeinek" (liberálisainak) szintén pozitív fejlemény minden egyes, a párt ellen kezdett sajtóoffenzíva, ami a radikális tagság lemorzsolódásának irányába hat. Több tucatnyi, számukra veszélyes személyt kizárni nem tudnak, ezért

a Jobbik mérsékelt vonala gyakorlatilag paralizált állapotban várja, ameddig a politikai ellenfelek külső támadásokkal lemorzsolják a radikális tagságot.

Részben ez a tényező magyarázza a párt látványos háttérbe húzódását a migrációs válság idején, a korábban a párt egészére jellemző retorika kiszorítását és vadhajtássá nyilvánítását; remélik, hogy a radikális tagság nem fogja tűrni a pártpolitika lagymataggá válását, és már csak vérmérsékleténél fogva is önként elhagyja a pártot, mielőtt még a párt kormányzásra kellene készüljön. Ők a nemkívánatos személyek, akiket a baloldali liberálisok, a kormánypárt, és a Jobbik mérsékelt vonala egyaránt újra a politikai paletta szélére akar száműzni, hogy tevékenységével lehetőleg ne gyakoroljon érdemi befolyást az állami szervek működésére.

Új szélsőjobboldali párt

A baloldali liberálisok túl sokat veszítenek a Jobbik “domesztikálásával", ezáltal ugyanis fellazul az a tényező, ami két évtizeden át valamilyen formában mindig is biztosította a liberálisok számára a parlamenti jelenléthez szükséges minimumot. A Jobbik radikális retorikájának megszűnésével a korábban fenyegetett kisebbségek kevésbé hajlamosak balliberális pártra szavazni, a fenyegetés csökkenése fellazítja a pártpreferenciák eloszlását a hazai zsidóság és cigány lakosság körében. Ennek ellensúlyozása érdekében azoknak a radikális személyeknek, akik a Jobbik radikális tagságának lemorzsolását követően még mindig nem ment el a kedve a politikától, hamar be lesz hozva a köztudatba egy új szélsőjobboldali párt, amit a balliberális sajtó a korábbi vehemenciával ellenségképként jelenít meg, és ezáltal hitelesíti azt a szélsőjobboldali személyek körében.

“A kocka el van vetve" - ebben a tekintetben már nem sok változás várható, de annyit mindenképp érdemes megállapítani, hogy egy az elmúlt két évtized politikai erőinek érdekegyezéséből létrejött szervezetbe semmilyen felelős személynek munkát fektetni nem érdemes. Amennyiben a radikálisok mégsem a Jobbik újbóli ellenőrzés alá vonásának lehetőségét választanák, könnyen felismerhetnek egy hiteles szélsőjobboldali politikai erőt: ilyenekről ugyanis semmilyen vonatkozásban nem beszélne a fővonalú sajtó, mert amiről beszélnek, azt egyben ismertté is teszik, és a nem kontroll alatt tartott szervezeteket soha nem akarnák széles körben ismertté tenni.

A döntés

Alapvetően az kerülhet eldöntésre a következő hónapok során, hogy a politikailag aktív radikális közösségek hajlandóak-e elviselni, hogy miután hosszú évek munkájával felépítettek egy pártot, néhány hónap leforgása alatt száműzik őket a saját munkájuk eredményéből, és a még nem nihilizmusba süllyedt személyeket egy újabb mókuskerékbe irányítják át cirkuszi bohócnak. Talán ez a döntés már a Jobbik következő tisztújító kongresszusán láthatóvá válik: lehet-e kívülről meghatározott irányba terelni a magyar radikális közösségeket, vagy képesek még az érdekérvényesítésre.

Amennyiben a Jobbikból kiszorításra kerülnek a radikális személyek, a kormánypárt részéről is mérséklődhet a radikális jobboldali retorika: egy ilyen helyzetben ugyanis - a Jobbik szakítása, új szélsőjobboldali mókuskerék kialakítása esetén - a kormánypártra már semmilyen belpolitikai kényszer nem nehezedik abban a vonatkozásban, hogy nemzeti radikális retorikához alkalmazkodjon.


http://www.hidfo.ru/2016/04/megbontanak-a-jobbik-egyeduralmat-a-radikalis-jobbold alon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miniszteri biztos lesz Fodor Gábor élettársa, ötmilliárdos p
  2016-04-04 20:19:29, hétfő
 
  Érdekes lehetnek a családi vacsorák, apu ellenzéki képviselő, anyu miniszteri biztosként a kormány 5 milliárdos projektjét vezeti.

********************************



Miniszteri biztos lesz Fodor Gábor élettársa, ötmilliárdos projekttel
Szabó Dániel Vilmos

2016.04.04. 16:54

Nők kékben címmel nyílt fotókiállítás autista gyermekeket nevelő családokról a budapesti Madách téren szombaton, az autizmus világnapján. Itt jelentette be Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, hogy Czeizel Barbara, a korai fejlesztés elismert hazai szakembere miniszteri biztosként a korai intervenció ügyéért felel majd.


Czeizel Endre genetikus lánya, Barbara 1994-ben házasodott össze Fodor Gáborral, az SZDSZ korábbi, az ellenzéki Magyar Liberális Párt jelenlegi elnökével. Amikor a liberális politikust 2009-ben környezetvédelmi miniszternek nevezték ki, a Blikk arról írt, hogy két év különélés után elválnak egymástól. Azonban Fodor legfrissebb képviselői vagyonnyilatkozata szerint most együtt élnek: házas/élettárs rovatban Czeizelt tüntette fel. Tavaly, Czeizel Endre halálakor is apósaként emlékezett meg Fodor a genetikusról. Házasságukból két gyerekük született.

A miniszteri biztosi kinevezése kapcsán megkérdeztük a Magyar Liberális Párttól, hogy mennyire tartják összeegyeztethetőnek az ellenzéki munkával, hogy Fodor élettársa a kormánynak dolgozik? Megkeresésünkre közölték:

Czeizel Barbara Fodor Gábor felesége, bár nem élnek együtt. Czeizel Barbara a korai fejlesztés területén Magyarország legelismertebb szakemberei közé tartozik. Szakmájával, munkájával kapcsolatban maga hozza meg döntéseit.

Balog Zoltán egyébként szombaton azt is bejelentette, hogy Czeizel miniszteri biztosi kinevezésén túl egy több mint ötmilliárd forintos keretösszegből egy korai fejlesztést célzó programot is indítanak, főként uniós fejlesztési forrásokból.


http://index.hu/belfold/2016/04/04/miniszteri_biztos_lesz_fodor_gabor_felesege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polt "Arcpirító" Péter az Indexnek: egyre eredményesebb a ko
  2016-04-04 20:15:09, hétfő
 
 

Polt "Arcpirító" Péter az Indexnek: egyre eredményesebb a korrupció elleni harc


VIDEO

//index.indavideo.hu/video/Polt_Peter_az_Indexnek_egyre_eredmenyesebb_a_korrupcio _elleni_harc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valós adatokat csak akkor vesznek elő, ha az a kormánynak jó
  2016-04-04 20:08:08, hétfő
 
  a KSH tényleg azt csinálja, hogy miközben lelkesen emlegeti a különböző kormányintézkedések fehéredési hatását, nem csökkenti a feketegazdaságra adott becslését. Vagyis kétszer veszi számba ugyanazt a gazdasági tevékenységet. Ennyit a GDP adatról:









Valós adatokat csak akkor vesznek elő, ha az a kormánynak jó


2016-04-04 11:58:03



Batka Zoltán

Hiába jönnek pontos adatok az online pénztárgépekből, a számokat csak akkor veszik elő, ha igazolják a kormány mondásait. Ha nem, maradnak a KSH szebb képet festő számainál.

Több mint 1500 milliárd forinttal felülbecsülte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a hazai kiskereskedelem, illetve a vendéglátás és a kereskedelmi szálláshelyek összesített forgalmát az online pénztárgépek tényleges forgalmi adataihoz képest - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján végzett számításainkból.

Az adóhatóság a napokban kiadta az online kasszák 2015-ös adatait: Magyarországon tavaly összességében 8464 milliárd forint volt az online kassza használatára kötelezett kiskereskedők, illetve vendéglátóhelyek és kereskedelmi szálláshelyek összesített forgalma. A KSH-nál ezeknek a kategóriáknak az összesített forgalma meghaladja a 10 ezermilliárd forintot. Az online kasszák adataiban nincs benne az online kasszát egyelőre nem használó autókereskedők és webshopok forgalma.

Pontos adatot ad, mégis ritkán használják a számait
Népszabadság



Az eltérés a KSH eltérő módszertanából fakad: a statisztikai hivatal a cégek adóbevallásaiból és saját becsléséből állapítja meg a forgalmi adatait. A gépek adatai fillérre pontosak. A KSH-t köti a saját, cégek bevallásán és becslésen alapuló módszertana. A kormánynak tisztában kell lennie azzal, hogy jókora az eltérés. Mégis, rendre a jobban hangzó KSH-adatokat kommunikálják, míg a valós adatokat mutató pénztárgépes számokat csak akkor hozzák elő, ha azok a propagandát igazolják, például, hogy a vasárnapi bezárás nem ártott a piacnak. Ilyenkor persze rendre elhallgatják, hogy az online kasszák adatai­ban nemcsak a kiskereskedelem, hanem a vendéglátós szektor egy részének a forgalma is benne van.

Tiszta helyzetet teremthetne, ha a kasszák adataiból leszűrnék külön a vendéglátósok és a kereskedők forgalmát is. De felvetésünkre hivatalos helyeken rendre azzal érvelnek, hogy a rendszer kialakításakor ,,nem gondoltak arra, hogy szükség lehet erre". Ettől még tény: néhány óra programozói munka elég az adatok leválogatásához, amelyre így is, úgy is szükség lesz, különösen most, hogy jelentősen bővül az online kasszák használatára kötelezettek köre. Mint arról írtunk, a KSH már jó ideje megkapja az online kasszák adatait, azonban azokat nem lehet csak úgy a meglévő statisztikába illeszteni, az többéves folyamat.


http://nol.hu/gazdasag/kisebb-a-forgalom-mint-a-ksh-adatai-jelzik-1609355
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan a döbrögista magyarázat!
  2016-04-04 20:02:43, hétfő
 
  Megvan a döbrögista magyarázat!


Posted on 2016-04-04 by Admin


Államtitkár: Gyurcsány a hibás a fideszes offshore botrány miatt
Világméretű offshore botrány robbantott ki egy német lap, melyben magyar részről eddig csak Horváth Zsolt, korábbi fideszes képviselő.

Horváthnak hivatalos bevallása szerint sem komoly üzleti tevékenysége, sem megtakarításai nem voltak, 2013-ban mégis tulajdonosa lett egy Seychelle-szigeteken bejegyzett cégnek. A következő évben egy újabb cég került a neve mellé.
Ahogy az várható volt, a téma a parlament hétfői ülésén is előkerült. A jobbikos Szilágyi György Horváth Zsolt volt fideszes képviselő offshore-ügyéről kérdezte a kormányt parlamentben. Dömötör Csaba államtitkár érdemi választ nem adott, helyette az “elmúlt nyolc évet" vette elő.
Dömötör szerint az előző MSZP-s kormányok alatt “mindennapos gyakorlat volt, hogy közpénzeket visznek ki offshore cégeken keresztül az országból."
Horváth Zsoltról, illetve az offshore cégéről egy szót sem ejtett. Tehát nem tudhattuk meg, hogy ha a kormány mit szól ahhoz, hogy egy volt fideszes képviselő is érintett az offshore-botrányban. A parlamenti szabályok miatt Szilágyi nem tudott erre reagálni, és a szocialisták sem kaphattak szót.
Aztán a Fidesz gyorsan elhatárolódott az offshore botrányba keveredő Horváth Zsolttól.
Elhatárolódott a Fidesz Horváth Zsolttól, miután a kormánypárti politikusról kiderült, hogy offshore cégei vannak - válaszolt a kormánypárt sajtóosztálya a vs.hu kérdésére.
Sietve szocialistáztak egyet:
“A baloldal kormányzásával ellentétben ma sem a kormányban, sem a kormánypárti frakcióban nincs helye offshore lovagoknak."
Majd hozzátették, a Fidesznek semmi köze Horváth Zsolt magánügyeihez, aki tagja maradt a pártnak, de a Fidesz már jó ideje nem áll vele kapcsolatban. Mivel Horváth nem képviselő és nem kormánytag, egyedül ő maga felel tetteiért.
(propeller)
Bal-Rad komm: Bámulatos! A döbrögista horda úgy ráz le magáról miden rávetült mocskot, mint kutya az esővizet! “MINKOTTSEVAÚTUNK!" AZEEMÚÚTTNYÓÓCÉVALATT!
“...a Fidesznek semmi köze Horváth Zsolt magánügyeihez, aki tagja maradt a pártnak, de a Fidesz már jó ideje..." - lovaglásra irányította át! Offshore lovaglásra!

http://www.balrad.com/2016/04/04/megvan-a-dobrogista-magyarazat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bréking: Mikola István unokaöccse a szeretője lesavazásával
  2016-04-04 20:01:50, hétfő
 
  Bréking: Mikola István unokaöccse a szeretője lesavazásával vádolt orvos!

2016. április 04. 13:43 - Első Kézből

A Nyugati Fény kiderítette: Mikola István unokaöccse az az orvos, aki a vád szerint savat öntött szeretője nemi szervére, majd szőnyegbe csavarta és magára hagyta. Vajon ez a kapcsolat segített abban, hogy a Polt Péter vezette ügyészség 4 hónap előzetes után szabadon engedte a fideszes rokont?

Bejárta a médiát annak a nőnek az ügye, akivel példátlanul brutálisan járt el egykori szeretője. Renner Erika több sajtóorgánumban névvel, arccal vállalja, hogy mi történt vele.

Mint elmondta: 2013. március 12-én reggel egy maszkos férfi a háza előtt várakozott rá. Amikor kilépett az ajtón, megragadta a nyakát, majd betuszkolta a lakásba. A földre teperte, zsineggel összekötözte, majd combon szúrta kábítóinjekcióval. A támadó ezután leöntötte maró anyaggal a nő nemi szervét. Az ájult asszonyt végül szőnyegbe csavarta, majd távozott.

Az életveszélyes égési sérülésekkel járó bűncselekmény elkövetésével Bene Krisztiánt, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori főigazgatóját gyanúsították meg. Ő Renner Erika hajdani általános iskolai évfolyamtársa, a férfinak és a nőnek a támadást megelőzően szerelmi kapcsolata volt. Amikor a nő szakított, a férfi sokáig zaklatta.

A nő a nol.hu-nak így mesélte el a pokoli napot:

Levetkőztetett, levette rólam a zoknit, a cipőt, a nadrágot, a melltartót, a trikót, a pulóvert, a kabátot, mindent, bevitt a fürdőszobába, rám öntötte a lúgot, és végignézte, ahogy ez az anyag lemarja a nemi szervemről a húst. Nem tudom felfogni, hogy ehhez mekkora gonoszság kellett. Bevonszolt a fürdőkádba, és a saválló kesztyűvel elkente a nemi szervemen az anyagot.

Az életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsított Bene Krisztián 4 hónapot ült előzetesben, ám 2013 júliusában szabadlábra helyezték.

Pedig Erika cipősszekrénye előtt talált madzagdarabon kimutatták Bene DNS-töredékét. Bene autójában megtalálták a fecskendőket, rajtuk a pszichotróp anyag maradványaival, tovább Bene megbukott a poligráfos hazugságvizsgálaton is.

A bizonyítékok tömkelege ellenére az ügyészség megszüntette a nyomozást a ,,keresztény-konzervatív családban felnőtt" Bene Krisztián ellen, aki ekkor a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója volt.

Hogy ez miképp történhetett, ahhoz közelebb vihet a Nyugati Fény több független forrásból megerősített információja:

A szadista Bene Krisztián ugyanis nem más, mint az Orbán-kormány egykori egészségügyminiszterének, Mikola Istvánnak az unokaöccse!

mikola-bene.png

Bene Krisztián egyébként nem is titkolózik különösebben. Cikkünk megjelenésének idején nyilvános Facebook-adatlapján megtalálható ismerősei között a teljes Mikola-família, így például Kaszáné Mikola Eszter, akinek adatlapján egyszerre szerepel rokonként Bene Krisztián, valamint Mikola Csenge, Mikola István lánya.

Azt, hogy a savazással vádolt Bene Krisztiánnak az Orbán-kormány volt egészségügyminisztere a nagybátyja, több független forrás, így Renner Erika egy közeli ismerőse is megerősítette lapunknak.

Arról viszont csak sejtéseink lehetnek, hogy ez a rokoni szál segíthetett-e abban, hogy minden egzakt bizonyíték ellenére a Polt Péter vezette ügyészség előbb megszüntette a nyomozást Bene Krisztián ellen. A maffiaszerűen működő Fideszt ismerve megvan a magunk tippje...

Mikola István egyébként jelenleg is aktív politikus, 2014 óta biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár.

Renner Erika ügyvédje panaszt nyújtott be a nyomozást megszüntető határozattal szemben. A panaszt a Legfőbb Ügyészség befogadta, így a nyomozás mégis folytatódik. A tanúk meghallgatásával 2016 januárjában elkezdődött Bene Krisztián büntetőpere, életveszélyt okozó testi sértés miatt. A perbeszédekre májusban kerül sor, utána megszülethet az elsőfokú ítélet.

Megnyugtató lenne, ha egy ilyen brutális, barbár cselekedet alól nem lehetne kisikálni senkit, akkor sem, ha történetesen egy fideszes főember unokaöccséről van szó.

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/04/04/breking_mikola_istvan_unokaoccse_a_szeretoj e_lesavazasaval_vadolt_orvos
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“A valós helyzet maga a földi pokol”
  2016-04-04 19:57:28, hétfő
 
  A cél, hogy egyre kevesebben éljék meg a nyugdíj korhatárt és ne kelljen kifizetni a beszedett nyugdíjjárulékot...

***********************


“A valós helyzet maga a földi pokol"


Posted on 2016-04-03 by Admin

Kórházi dolgozónak állt a politikus

A valós helyzet maga a földi pokol. A tegnapi napom után állíthatom: nem túlzás, hogy az emberek lassan meghalni járnak majd a kórházakba - írja Facebook-oldalán Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, aki elhatározta, hogy maga jár utána a rémhíreknek a kórházi állapotokat illetően, ráadásul “alulnézetből" teszi ezt; beállt segédápolónak.
“Egy hónapig önkéntes segédápolóként fogok dolgozni egy budapesti kórház belgyógyászatának kardiológiai osztályán, hogy belülről is megismerjem a magyar betegellátást, és saját szememmel lássam, mekkora a baj. Remélem, tudok majd érdemben segíteni a betegeknek és az itt dolgozó ápolóknak és orvosoknak! Mert az hétszentség, hogy az egészségüggyel nem lehet tovább szórakozni!" - írta a PM-es politikus, aki a tapasztalatait, a munkanapjai történéseit a blogján osztja meg, ebből következik egy részlet.
Pénteken reggel megkezdtem az egy hónapos kórházi munkát. A belgyógyászaton, ahol segédápoló vagyok, szinte kizárólag idős bácsik és nénik fekszenek, többen sajnos a végstádium állapotában, magatehetetlenül. Többen vannak, akiket nem látogatnak vagy csak ritkán, akiknek az ágyon és a pizsamán kívül nincs bent semmi. Az ágy melletti kisasztal üres. Nincs tányér, pohár, evőeszköz, nincs WC papír. Aki mostanában volt kórház közelében, tudja, ezeket ott senki nem kap csak úgy. A nővérek sem.
A reggeli kiosztása közben vajazom a kenyeret, az egyik nővértől kérdezem, hogy hova rakjam a kész “szendvicset", amin egy szinte felismerhetetlen eredetű felvágott volt. Nem tudom sehova rakni - mondja. A kezemből adom az idős bácsi kezébe: jó étvágyat! Szégyellem magam, hogy így kell ennie. Később kérdeztem a főnővért, nincs-e bent legalább szalvéta, mire felnézett keserűen mosolyogva: idejét sem tudja, az mikor volt itt utoljára.
Ő az egyébként, aki bámulatosan zsonglőrködik a havi kb. 260 ezer forinttal, amit a komplett kardiológiai osztály kap eszközökre egy hónapra, hogy a részleg működőképes maradjon. Még egyszer: 260 ezer forint egy hónapra. Kevesebb, mint amennyit Lázár János a milánói hotelszobájára költött egyetlen éjszaka. Mivel pénteken április 1-je volt, azaz a hónap első napja, így az osztályon meg kellett rendelni az egy hónapra való eszközöket. A fő kérdés az volt, hogy miből rendeljenek kevesebbet, mint amennyi kell: pészméker elektródából, széklettartályból, pelenkából vagy gumikesztyűből. Mindenre nem telik. Ügyesen kell tervezni, mert, ha kifogy, 2-3 nap, amíg valahonnan kérnek még pénzt és leszállítják. Addig nincs vizsgálat. A gumikesztyűvel spórolunk, mondta az egyik nővér. Ezzel nem a betegeket, hanem magunkat veszélyeztetjük egy vizsgálatnál, de hát ez van, tette hozzá. A múltkor el is kapott egy fertőzést, 2 hétig otthon volt.
A nővérhiány tarthatatlan. Az osztályon ketten vannak egyszerre 12 órában közel 20 betegre. Egyikük 3 év után 90 ezer forintot keres, ő 8 éves kora óta ápoló akar lenni. A másik 32 év ápolói munka után 140 ezret. (...) Ezek az ápolók reggel 6-kor lemennek a nővéröltözőbe átöltözni. Utána néha kisöprik az aznap leomlott vakolatot a szekrényükből, ne szálljon fel a por a ruhára. Indul a műszak, én 7 után érkezem, ők akkor már nyakig benne a munkában. 11-kor ránézek az órára, ők még nem ültek le egy percre sem. Emberfeletti, ahogy bírják mindennap 12 órán át.(...)
És te mivel foglalkozol, amikor nem itt vagy? - kérdezik tőlem. Megkönnyebbülök, nem tudják, ki vagyok, nincs patyomkin nővérkedés, nincs elhallgatás, nincs VIP hónap. Csak a nővérek és a betegek vannak. ,,Most ne gyere be, mert a bácsinak kötést cserélünk a fekélyes lábán Ezt inkább ne nézd!" Megyek, gondoltam, majd kijövök, ha rosszul leszek. Rosszul lettem. A sebet nem láttam, csak a levetett kötszert. Attól. Néztem a fiatal nővér arcát, ő is megfogja egy pillanatra az éjjeli szekrényt.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Derék egy dolog ez a “mai magyar történelem alulnézetből" való megszemlélése! Nagyszerű tapasztalásokra adhat lehetőséget. Megtapasztalni, hogy NINCS PÉNZ! Ugyanezt tapasztalhatná bármely politikus, bármely más költségvetési ágazatban. NINCS PÉNZ! SEMMIRE SINCS PÉNZ!
AMIRE KÉNE!-ARRA NINCS! Nem is lesz! Nincs miből finanszírozni!
Szabó Timea-vagy bármely más ellenzéki maffiacsalád tagja-jobban tenné, ha nem ilyen tapasztalásokra vágyna. Hanem annak járna utána, hogy MIÉRT NINCS PÉNZ?!
Ellopják!-tudjuk! Most Döbrögiék lopják el. Máskor mások lopták el. Így megy ez már 26. eszendeje! ELLOPJÁK! Nem nagy ügy ez! Ez csak aprópénz ahhoz képest, hogy a FINANSZÍROZÓI HÁTTERET-A MAGYAR GAZDASÁGOT!-ELSIKKASZTOTTÁK!
Na ennek kellene utánafutni! HOGY KIK?-ÉS MIÉRT?
Arra kár is lenne időt, energiát pocsékolni, hogy mennyiért! Merthogy jószerivel ingyen mérték! Mindazt, amit ez az ország, ez a nép létrehozott 45 év alatt. 1945-től '90-ig!


http://www.balrad.com/2016/04/03/a-valos-helyzet-maga-a-foldi-pokol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megint arcul ütötte a kétkezi közmunkásokat a luxuskormány
  2016-04-04 19:51:50, hétfő
 
  2016. 04. 4. 16:39

Megint arcul ütötte a kétkezi közmunkásokat a luxuskormány

Elpufogtathatjuk ismét a népszerű közhelyet: a közmunka éhen halni ugyan sok, de megélni kevés. A közmunkaprogram célja eredetileg ugye a rendes munkaerőpiacra való visszatérés elősegítése lenne, azzal a nyíltan felvállalt eszközzel, hogy ugyan többet fizet, mint a segély, de kevesebbet ad mint a piaci minimálbér. Rend a lelke mindenek, mondjuk el: túl sokan éltek eddig ingyen, napot loptak, meg ami kezük ügyébe került, tehát az alapötlet tetszetős. De, mint mindig az ördög, azaz a rendszer tényleges célja a részletekben bújik meg. A luxuskormány luxuspropagandája leomlott, a hazugság mögül felsejlik a keresetlen igazság.

Mint arról a Világgazdaság nyomán korábban is írtunk,

kialakult egy olyan rendszer, amelyben ott is közmunkásokat alkalmaznak, ahol egyébként lennének piaci munkahelyek.

Az önkormányzatoknak megéri korábbi alkalmazottjaikat kirúgni, majd közmunkásként újra felvenni, hiszen olcsóbban kijönnek így. A közmunkás mozgalom is felhívja a figyelmet arra, hogy a kormány logikája az, hogy

a segélyezés helyett tömegeket kényszerít egy másodlagos munkaerőpiacra, miközben

nem fordít elég forrást a munkaerőpiac valódi fejlesztéséhez, és a tartósan munkanélküliek elhelyezkedését segítő eszközökre. Nem költenek olyan apróságokra, mint: hatékony munkaerő közvetítés, képzések, elhelyezkedési támogatások, lakhatás és munkába járási támogatás és a többi.

Így lesz a közmunkáslét átmeneti intézményből, tartós létforma, egyre szélesedő társadalmi réteg.

Idén azonban a közmunkások számára is felcsillant a remény: öt és fél százalékkal emelkedett a minimálbér, ami azt jelenti, hogy körülbelül 73 ezer forintot kapnak kézhez az érintettek. A közmunkások abban reménykedtek, különböző kormánypárti nyilatkozatokban hülye módon megbízva, hogy a közfoglalkoztatottak bére is követni fogja ezt az ,,elképesztő" béremelkedést.

Hát nem, a közmunkások pofára estek, hogy csak úgy csattant. Az emelés ez eddig nem történt meg, nem is nagyon fog. Januárban, februárban és márciusban is maradt a nagy büdös semmi, azaz nem történt érdemi előrelépés.

A kormánypropaganda szerint ugyan igen, mert egy közmunkás körülbelül 52 600 forintot is megkereshet immáron, ez a bér azonban csupán a bevallott infláció mértékében lett némileg kiigazítva, alig több mint

kemény másfélszázalékkal.

Ugye emlékszünk arra a cinikus mondatra, amit soha nem felejtenek el a keményen és sokáig dolgozó, mégis keskeny pénztárcájú magyarok? Ez négy éve hangzott el. Négy elcseszett esztendeje. A közmunkások éhbére eközben nem lett sokkal több, mint az a bizonyos 47 ezer forint. Az új közfoglalkoztatási időszak eközben elkezdődött, marad tehát minden a régi. Ez az elmaradás havi átlagban negyedmillió embertársunkat, illetve háztartást érint előnytelenül. Miközben a hátrányos helyzetű térségekben sok családnak a közmunkában megszerzett bér jelenti azt a bevételi forrást,

amely a mélyszegénységből való kikerüléshez édeskevés ugyan, de a túléléshez elegendő.

A kormány tehát eleve alacsonyabbra értékeli a közmunkások kétkezik munkáját, mások munkájánál. De, a fentiek alapján ki kell jelenteni, hogy

a másodrendű munkavállalók széles tömegeit idén ismét arcul ütötte.

Ezzel a rendszer újfent emberi és munkavállalói jogokat sérthet. Ellehet mondani, hogy a közmunka nem mindig nyújt hatékony szolgálatot a társadalom számára, de erről a legkevésbé a szerencsétlen közmunkás tehet, hiszen mint arra társadalomkutatók is felhívják a figyelmét: nem is kapnak mindig hasznos feladatokat, ami leginkább éppen a közmunkások önbecsülésére van káros kihatással. De, ha ezt nagyképűen, lekezelőlen, mindentudóan el is mondjuk, akkor miért van az, hogy a kormány annyira büszke arra, hogy hivatalosan 6,1% a munkanélküliségi ráta? Ugyanis, ha

a közfoglalkoztatásban dolgozókat is munkanélkülinek tekintenénk, akkor ez a szám jelentősen megugrana: átlagosan 500 000 fő felett lenne foglalkoztatás nélküli.

Ebben a számításban ráadásul nincsenek benne azok akiket nem regisztráltak munkanélküliként, vagy azok akiket kizártak a nyilvántartásból.

Egyenrangú alkalmazottnak tehát alkalmatlanok, rendes bért nem érdemelnek a közmunkások, de amikor a luxuskormány bűvészkedni akar a stasztikákkal, akkor nagyon is megfelelnek a számokká alázott embertársaink?

Természetesen lehet legyinteni, hogy mit érdekel ez minket, aki beleesett ebbe az ördögkörbe, mókuskerékbe, az annyit is ér. Érdemes figyelni azonban arra, hogy a rendszer ennél is több közmunkást akar, a program költségvetési támogatása alapján

tulajdonképpen rabszolgatartó társadalmat irányzott elő a luxuskormány.


http://alfahir.hu/megint_arcul_utotte_a_ketkezi_kozmunkasokat_a_luxuskormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TAO az NEM KÖZPÉNZ!
  2016-04-04 19:26:59, hétfő
 
  A TAO az NEM KÖZPÉNZ!

Posted on 2016-04-04 by Admin

Belekötött az MSZP a stadionépítésekbe

Az MSZP szerint a magyar focit a bundázás egy új formája, a társaságiadó- és osztalékadó-kedvezménnyel, a sportfejlesztési támogatással való visszaélés tartja el. Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja vasárnap Budapesten annak a véleményének is hangot adott, hogy a részben tao-támogatással épülő új stadionok nem hozzák, hanem viszik a pénzt.
E stadionok nem mások, mint egy korrupt és idejétmúlt rendszer emlékművei - fogalmazott az ellenzéki politikus az épülő MTK-stadion előtt tartott sajtótájékoztatóján, hozzátéve, ,,ezt az árat kell megfizetnünk azért, hogy Orbán Viktor a VIP-páholyokban köpködhesse a szotyit az oligarcha haverjaival".
Mint elmondta: a Fidesz-kormány a legvisszafogottabb becslések szerint is 80 milliárd forintot költött eddig stadionépítésekre, ehhez jön az új Puskás Ferenc Stadion megvalósításának 125 milliárd forintos költsége. Eközben az NB I látogatottsága meccsenként átlagosan alig haladja meg a kétezer nézőt - jegyezte meg.



Ezzel szemben példaként említette, hogy néhány hete a Csepel-Ferencvárosi TC II. NB III-as mérkőzésre 11 ezren látogattak el egy olyan stadionba, amire egy fillért sem költöttek az utóbbi években. Vagyis kijelenthető, nem az új stadionok vonzzák a nézőket - vélekedett. Amikor pedig a kormány rájön majd, hogy az új stadionok fenntartása finanszírozhatatlan, megalkotja a tao 2-t, amiből a ,,szellemstadionok" működtetését is közpénzből lehet fedezni - fogalmazott.
Bárány Balázs kérdéseket is feltett Orbán Viktornak. Például arra várnak választ a miniszterelnöktől, hogy kívánnak-e tárgyalásokat folytatni a sportfinanszírozásról az ellenzékkel, a szakmai szervezetekkel, továbbá, ha valami az állami költségvetésből vesz el forrást, mint a tao, az miért nem minősül közpénznek.
(mno)
Bal-Rad komm: “...arra várnak választ a miniszterelnöktől, hogy kívánnak-e tárgyalásokat folytatni a sportfinanszírozásról az ellenzékkel, a szakmai szervezetekkel, továbbá, ha valami az állami költségvetésből vesz el forrást, mint a tao, az miért nem minősül közpénznek..."
-Miért tárgyalnának? A Memmzetthy Ügyek Qrmánya teszi a dolgát-MAGABIZTOSAN! Köszönhetően “a zeemúúttnyóócév" maszopos-libsi lopássorozat miatt kiábrándult, (ám ismét jól átvert) magyarok bizalmából. Mert az, hogy most Döbrögiéket illeti meg a fosztogatás joga!-az bizony nem a véletlen műve! MOST ÖVÉK A JOG!-ÖVÉK A HATALOM!
-Így aztán ŐK MONDJÁK KI, hogy a TAO-t illető szóbeszéd az csak kommunista hangulatkeltés!

https://youtu.be/8vnyb_9nmI0


http://www.balrad.com/2016/04/04/a-tao-az-nem-kozpenz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2016.03 2016. április 2016.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.