Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Megfogva - A Rogán-paradoxon és az Orbán-rendszer
  2016-12-03 18:02:12, szombat
 
  Megfogva - A Rogán-paradoxon és az Orbán-rendszer
szerző
A szerk.
publikálva2016/46. (11. 17.)


Ha nem értette, hogy miért nem rúgja ki az egyre kellemetlenebb ügyekbe keveredő Rogán Antalt Orbán Viktor, akkor most elmagyarázzuk!

A sokat látott orosz közéletben van egy igen találó kifejezés, alkalmazzák bár azt befolyásos moszkvai politikusra, vagy csupán a rendszeresen megkent vidéki kishivatalnokra. Ez a kulcsszó a sapka.Ha van sapka az illetőn, akkor a piramisszerűen felépülő hatalmi struktúrában van fölötte valaki, aki megvédi a rendőrségtől, az ügyészségtől, a maradék független sajtó támadásaitól. Ha nincs rajta sapka, akkor az illetőt előbb-utóbb láncra verik (ha szerencséje van, csak az állásából rúgják ki). Az, hogy valaki mikor veszti el a sapkáját, sok mindentől függ, de leginkább a rendszer belső, sokszor teljesen kiszámíthatatlan mozgásától, a belső intrikák olykor lenyűgöző dramaturgiájától. Egyébként ha valaki fejéről leröpül a sapka, az nagyon jól mutat az Oroszországban sugárzott propagandacsatornák műsoraiban: lám, Putyin elnök elkötelezetten küzd a korrupció ellen. A király jó, a gonoszt mindig a körülötte lévők között kell keresni.

Ahogyan kellAhogyan kellFotó: Kovács Tamás / MTI


A hazai közbeszédben ugyan nincs egyszavas kifejezés erre a jelenségre, de azért a mi nyelvünk is képes ezt megnevezni: kiesni a pikszisből.

Rogán Antal propagandaminiszter a 2010 után megszaporodott, és különösen az utóbbi két évben sűrűsödő botrányai ellenére sem esett ki a pikszisből (egyelőre). Erről a piramis csúcsán elhelyezkedő legfőbb autoritás biztosította a minisztert hétfőn nyilvánosan, az Országgyűlés plenáris ülésén, amikor az őt Rogánról kérdező ellenzéki képviselőknek kijelentette: ,,Minden egyes támadás, amit hallottam a témában, a miniszterem iránti bizalmat növeli."

Persze, az orbáni kiállás simán értelmezhető befelé szóló figyelmeztetésnek is, és ez esetben ez lehet a jelentése: kóstolgathatjátok Rogánt, szivárogtathattok róla, de ezzel valójában engem támadtok, mert Rogán a védelmemet élvezi - világos, hódmezővásárhelyi barátom?

Címlapon

A Lázár János kancelláriaminiszter és a Rogán Antal közötti konfliktus tavaly tavasszal vált mindenki számára láthatóvá, ekkor merült föl először, hogy Orbán a Miniszterelnökséget vezető Lázár munkakörének egy részét Rogánnak kívánja adni. Elterjedt vélekedés szerint a Rogánhoz köthető és egyre szaporodó botrányok nem függetlenek ettől, és bár néhány esetben valóban fölmerülhet, hogy belülről súgtak a sajtónak egyes leleplezésekhez, ennek nem tulajdonítanánk különösebb jelentőséget. (Hogy mást ne mondjunk, az V. kerületi ingatlanügyeket tárgyaló cikkünk - az egyik első írás a később számos oknyomozást produkáló témában - klasszikus újságírói munka volt, amelyben például a véletlen is nagy szerepet játszott.)

Az viszont tény, hogy Rogán politikusi pályája, különösen a 2014-es választások óta, túlzás nélkül nevezhető kétes ügyek sorozatának. A két képviselőtársával 2012-ben beterjesztett, majd a következő évtől már működő letelepedési kötvény körüli bizniszről mindent ugyan továbbra sem tudunk, de éppen eleget ahhoz, hogy a lényeget lássuk: a Rogán menedzselte törvény értelmében a Rogán vezette bizottság választott ki offshore cégeket az ügyletek bonyolítására, amelyek évi tízmilliárdos hasznot realizáltak - miközben a magyar költségvetés bukott az egészen. Rogán minderről mást állít: legutóbb egy hete az ATV műsorában, ahol minden lényeges pontban hazudott a kötvénybizniszről.

Rogán politikusi ténykedése hovatovább amúgy is abban merül ki az utóbbi hónapokban, hogy kérdezik az ügyeiről, ő válaszol valamit, amiről aztán rövid időn belül kiderül, hogy hazugság. Ez történt a helikopterügyben, amikor először tagadta a röpködés tényét, sőt perrel fenyegette az érdeklődő Népszabadságot, majd a bizonyító erejű fénykép láttán hallgatásba burkolózott, hogy később bicskanyitogató magyarázattal álljon elő: a helikopterezést hivatalosan nem tagadta, csak az újságíróval folytatott magánbeszélgetésben. Részben hasonló a koreográfia a Rogán körüli hálózatot feltáró indexes írás esetében is: Rogán tagadta a kapcsolatot azzal a Kertész Balázs ügyvéddel, aki a jelek szerint a rogáni ügyletek egyik ,,lepapírozója", majd megpróbálta az ismeretséget bizonyító közös fotó nyomát eltüntetni az internetről. Csak hát a cikkben bemutatott hálózat, amely hosszú évek alatt épült ki Rogán körül a közvagyon megcsapolására, nem törölhető egyetlen kattintással.

Ezek miatt, no meg a hazudozást, korrupciógyanút a röhejességgel ötvöző esetek (a naponta négyzetméterekkel táguló Pasa parki lakás vagy a feltaláló Rogánról szóló híradások) miatt már a ,,Fidesz belső ügyeit testközelből figyelő források" is azt találgatják, mikor válik a propagandaminiszter Orbán Viktor számára annyira kínossá, hogy az ,,elengedje a kezét". Mi több, ott tartunk, hogy a békemenetes, csontorbánista Magyar Demokrata hetilap nemcsak hogy rendel egy kutatást, hanem nyilvánosságra is hozza annak eredményét, miszerint Rogán politikai hulla - hiszen ha valaki népszerűtlenebb, mint Gyurcsány Ferenc (ez az eredmény jött ki), annak politikailag vége a jobboldalon. A válasz.hu-n pedig azt olvassuk, hogy egy blöffnek bizonyult füles Rogán bizalmi emberéről, Kertész Balázsról hozzájuk is befutott. ,,Nem is akárhonnan jött a hír, két, egymástól független, kormányközeli (sic!), abszolút megbízhatónak tűnő forrás állította ugyanazt. Még azt is mondták, hogy látták Kertész Balázst, amint berakják a rendőrautóba." Ezek után nem véletlen, hogy a pártban akadnak olyanok, akik szerint Orbán még az idén vagy jövő tavasszal megválik Rogántól.

De lehet, hogy ez a pillanat egyáltalán nem jön el - mi erre tennénk -, és Rogán Antal az égvilágon nem repül sehova, mert (Lázárral együtt) ő a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legfontosabb bástyája. Szerepének fontossága pedig épp a rendszer természetéből következik.

A NER valósága

A NER nem politizál, a NER gyűlöli a politizálást (a közügyekkel foglalkozást, a közjóért való kitartó munkát), sőt gyengeségnek tartja azt. A NER nem akar megoldani semmilyen társadalmi problémát, a NER-nek nem fűlik a foga átfogó reformhoz. A NER nem is tud valódi eredményeket felmutatni. Nem kormányoz, hanem főtevékenysége, a közvagyon magánvagyonná alakítása mellett kizárólag kommunikál. Párhuzamos világot hoz létre médiája révén, álvalóságot kreál álhírekkel, manipulációval, agresszív propagandával. E tevékenység célja teljesen világos: bármi módon és eszközzel (pénz nem számít) biztosítani a relatív többséget Orbán Viktor miniszterelnökségéhez. Az e Potemkin-világ létét napról napra meghosszabbító munka a legkevésbé sem könnyű: így az, aki e szerteágazó tevékenységet koordinálja, a rendszer nélkülözhetetlen eleme. Ezt a feladatot Rogán Antal látja el.

false Fotó: MTI


Rogán hatékonyan végzi a munkáját, erről ő maga dicsekedett múlt héten Kálmán Olgának az ATV már említett műsorában, amikor két perrel fenyegetőző megjegyzése közé beszúrta, hogy a Fidesz népszerűbb, mint a 2014-es győzelem után. És Rogán Antal ezúttal nem hazudott. (Azért a bőréből nem tudott kibújni, mert teljesen igazat sem mondott: a kozvelemenykutatok.hu-n található összesítés szerint a Fidesz nagyjából úgy áll, mint 2014 tavaszán, ami persze igen jó teljesítmény egy kormánypárttól.)

De kinek köszönhető ez a népszerűség? Melyik miniszternek? Varga Mihály kitartó favágásának a Nemzetgazdasági Minisztériumban? Vagy Simicskó Istvánnak? Netán Fazekas Sándornak? Ugyan. Akkor Orbán Viktornak? Orbán személye biztosan számít, de korántsem annyira, mint mondjuk 2010 előtt. Orbán kopik, fárad, és ez egyre láthatóbb is; mind többen utálják szerte az országban, nyilvános megjelenésével immár a nyílt kifütyülést kockáztatja, vagy ami a számára talán ennél is rosszabb, az őt zavarba ejtő (mert valódi) újságírói kérdéseket.

Megismételjük, mert Orbán Rogán Antal melletti hétfői védőbeszédének ez a kulcsa: a Fidesz magabiztos előnye a közvélemény-kutatásokban ma alapvetően annak a propagandamunkának (s ez jelentékeny hányadban menekültellenes, rasszista uszítás), annak a naponta megvívott kommunikációs háborúnak köszönhető, amit Rogán Antal koordinál. Rogán köti össze a ma már jobbára Londonban élő Habony Árpádot, a Tv2-tulajdonos Andy Vajnát, a közmédiát de facto irányító Várhegyi Attilát, a közvéleményt állandóan mérő Századvéget és Nézőpontot a Csetényi Csaba és Kuna Tibor típusú politikai kivitelezőkkel, akik megtervezik, kinyomtatják, sugározzák és országszerte kifüggesztik az ún. politikai üzeneteket. Az új médiacézárok termékei (a Lokál-csoport, a Tv2, a közmédia) a szükséges időben és adagolásban terítik a szükséges üzeneteket, sok millió potenciális szavazó figyelmét uralva, megzavarva, befolyásolva a főleg az orosz propagandaiskolától elsajátított módszerek alapján. Ez a struktúra a Simicska Lajossal történt szakítás után másfél évvel kiépült, és a maga elé tűzött céloknak eddig megfelel. Eredményesen működik, elvégre nem rossz eredmény majd' 3,3 millió embert rávenni egy teljesen értelmetlen népszavazási kérdés támogatására.

Rogán egyelőre épp oly fontos Orbánnak, mint a végrehajtói hatalmat napi szinten működtető Lázár János. A pártban egyiküknek sincs alternatívája, így Orbán számára pótolhatatlanok. (Nemcsak Rogán ússza meg most a botrányait, hanem Lázár is megúszta, amikor - éppen Rogán miatt - ultimátumot adott Orbánnak, hol­ott a főnök az ilyet nagyon nem szereti.) Igen, jelenleg Rogán is pótolhatatlan: hiszen Kocsis Máté, aki a Fideszből egyáltalán fölmerülhetne a helyére, a jelek szerint éppen leszállóágban van.

Egyelőre erősíti

Rogán Antal munkája, eredményei nélkülözhetetlenek a NER fenntartásához. Ám mindez rávilágít a NER alapvető belső problémájára is. Nevezzük Rogán-paradoxonnak: a miniszter pozíciója erős, mégis ezer sebből vérzik. A sebek minden egyes leleplezett hazugsággal csak sokasodnak, ám ezek a sebek a NER-ben ismét csak erősítik a pozícióját - és így tovább. Orbánnak a táboron belüli tekintélye (vagy inkább a mindenkit megfélemlítő hatalma) elegendő ahhoz, hogy legalább a kormánypárt környékén ne mindenki Rogán sebeit bámulja. De Orbán szavai - melyek szerint a Rogánra vonatkozó megannyi állítás blöff csupán - csak abban az univerzumban érvényesek, amelyet éppen Rogán (is) épít neki hazug, és a valódi jelentésükből kiforgatott szavakból.
Egy országos közvélemény-kutatás két hete, a helikopterügy kapcsán azt mérte, hogy az a vélemény, miszerint Rogán Antalnak nem kell távoznia a kormányból, relatív többségben van a választókorú népesség körében. Eljön-e a pillanat, amikor ez a vélemény kisebbségbe kerül: s ha igen, hogyan dönt majd kulcsminisztere és bizalmasa sorsáról a kormányfő? Akár menne, akár maradna, a rendszer mérföldkőhöz érne. Ezért kulcsszereplő Rogán Antal.

http://magyarnarancs.hu/publicisztika/megfogva-101597
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megy az országúton 70-el a házaspár, a férj vezet. A feleség
  2016-12-03 17:27:37, szombat
 
  Megy az országúton 70-el a házaspár, a férj vezet. A feleség megszólal:
- Tudod, sokat gondolkoztam a dolgon, de rájöttem, hogy nem tudok veled élni. Szeretnék elválni tőled.
A férj nem szól semmit, de rálép a gázra, immár 90-el mennek.
- Találtam egy olyan férfit, aki kedvesebb, mint te, jobb az ágyban, a gyerekeket is jobban szereti.
A férj ismét gyorsít, immár 110-el repesztenek.
- A gyerekek természetesen nálam maradnak, a házra is igényt tartok. A pénz fele a miénk lesz.
A férj továbbra is csendben van, de már 130-at mutat a sebességmérő.
- Miért vagy ilyen szótlan, neked semmi sem kell?
- Nekem mindenem megvan, amire szükségem van. - mondja a férj nyugodtan.
- Igen, és mi az a minden?
- A légzsák...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Jól megszívatja saját dolgozóit az állam a karácsonyi Erzséb
  2016-12-03 16:02:29, szombat
 
  Jól megszívatja saját dolgozóit az állam a karácsonyi Erzsébet-utalvánnyal

“De ami a legmeglepőbb: azt írták, hogy a 2,7 millió nyugdíjasnak kiszállított 10 ezer forintos utalványra a kormány összesen 42 milliárdot szán. Ez azt jelenti, hogy utalványonként több mint 15 ezer forintot, egészen konkrétan 15 555 Ft-ot. “

15 milliárdba(!!!) kerül a 27 milliárd forintnyi Erzsébet kiszállítása, a Posta 1,2 milliárdért kivitte volna, de az drága .... keresse meg a logikát!

Ha jól értem, minden nyugdíjas kaphatott volna 15 555 forintot hozzácsapva nyugdijához, de akkor nem lett volna “kézzelfogható" Orbán ajándéka, így ezért inkább Erzsébetet kapnak, kézbe kapva, még ha ez plusz 15 milliárdba is kerül ?
Bravó!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Titkos ország
  2016-12-03 15:57:47, szombat
 
  2016.nov.28.


Írta: Csaba Lőrincz

Titkos ország

fidesz-parlament.jpgOkkal érezhetjük magunkat kívülállónak hazánkban, ha azt figyeljük mennyi esemény válik titkosítottá. Így lett értelmezhetetlen jelenséggé az éppen idén emlékévvel kitüntetett 56 is. A felnövekvő generációk egymásnak szögesen ellentmondó adatokból kénytelenek ünnepelni egy olyan eseményt, aminek lényegét jelentő dokumentációja szinte teljes egészében titkos.

Ám nem csupán a szabadság felé tett erőfeszítések kulcsfontosságú részleteitől fosztották meg az utókort. Mert mire is lehet használni egy olyan ellenőrizhetetlen folyamatot, mint a titkosítás? Példának kiváló okáért közpénzek lekövethetőségét.

TAO-pénzek, a miniszterelnök Várba költözése, Paks 2 - a fideszes képviselők futószalagszerűen szavazták meg a több százmilliárdos beruházások titkosítását. A Célpontnak nyilatkozó szakértők szerint a közpénz költésének titkosításával felmerülhet a gyanú, hogy a kormány nem megfelelően bánik a közvagyonnal.
34 milliárd forintból villamosítják az esztergomi vasútvonalat. A fejlesztés ára nyilvános adat, a részletek viszont elrejthetők a nyilvánosság elől. A beruházás műszaki adatait 30 évre titkosíthatná a kormány nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva.

HírTV

Magyarán mindennek amit a kormány tesz épp csak azon részletei maradnak vasfüggöny áttetszésű fátyol mögött, amik alapján elszámoltathatók lennének.

Márpedig egy, a módszerességet preferáló ember számára ez a körülmény elegendő gyanút ad, hogy a legrosszabbra gondoljon. Hogy ez Magyarországon nem történik meg, azt a szándékosan és oktatásügyileg kiölt kreativitással, illetve a mindenkori hatalom engedelmesség iránti feltétlen igényével indokolhatjuk.

Fotó: hirhatar.com

http://huvos.blog.hu/2016/11/28/titkos_orszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögista diadaljelentés a semmiről
  2016-12-03 15:37:33, szombat
 
  Döbrögista diadaljelentés a semmiről


Közzétéve 2016-12-03 | Szerző: Admin

Elengedi a Fidesz az alaptörvény módosítását

A kormány egyértelmű sikerről, a Jobbik az emberek félrevezetéséről beszél az alkotmánybírósági döntés után


A kormánypártok szerint az ellenzék kudarca, az ellenzékiek szerint viszont a kormány fiaskója az a határozat, amelyet az Alkotmánybíróság a kötelező kvótákkal és a csoportos betelepítéssel kapcsolatban a napokban közzétett.


A kormánypárti politikusok Orbán Viktor kormányfőtől Halász Jánosig, a Fidesz-frakció szóvivőjéig már második napja ünnepelték tegnap az Alkotmánybíróság döntését, ami azért is érdekes, mert a testület nem hozott semmilyen konkrét határozatot a migránsok tervezett tömeges áttelepítésével kapcsolatban. Csupán elvi állásfoglalást adott ki, miszerint ha beadvány érkezik, akkor vizsgálhatják, hogy kiolvashatók-e a jelenlegi alaptörvényből is bizonyos következtetések. Vagyis hogy ,,az Európai Unió intézményei útján történő közös hatáskörgyakorlás sérti-e az emberi méltóságot, más alapvető jogot vagy Magyarország szuverenitását, illetve történeti alkotmányán alapuló önazonosságát".

Ráadásul leválasztották az éppen a migránsok csoportos betelepítésével kapcsolatos lényegi kérdést a többi ombudsmani felvetésről (Székely László fordult korábban a testülethez), és csak később tárgyalják. Sokat elárul a helyzetről, hogy az MDF-, Fidesz-, majd KDNP-képviselő, jelenleg alkotmánybíró Salamon László különvéleményben fejtette ki, hogy a testület határozata ,,ezekből az elvi alapokból nem jut el az alapjogi biztos kérdéseire vonatkozó konzekvenciák levonásáig".

Az érvénytelenül végződött október 2-ai népszavazás, valamint az alkotmánymódosítás november 8-ai kudarca után viszont ennyi is elég volt a Fidesznek arra, hogy újabb kommunikációs lavinát indítson, és az ellenzék kudarcának állítsa be azt, amit az Alkotmánybíróság (nem) mondott.

A határozat hivatkozási alappá válhat a korábban létfontosságúnak ítélt alaptörvény-módosítás elengedésére. - A helyzet az, hogy amikor ezt meghallottam, akkor először megemeltem a kalapomat az Alkotmánybíróság döntése és a magyar alkotmánybírók előtt, utána pedig földobáltam az égnek, mert óriási segítséget kaptam ahhoz a csatához, amit Brüsszelben meg kell vívni - ezt mondta Orbán Viktor tegnap az állami rádiónak, célozva a december közepén esedékes uniós csúcsra.

Hozzátette, most már zárójelbe lehet tenni ,,az ellenzék gáncsoskodását", mert az Alkotmánybíróság kimondta, alkotmánymódosítás nélkül is, a mostani alkotmányszöveg alapján is joga és kötelessége a kormánynak kiállnia Magyarország önazonossága és elemi érdekei mellett. - Ez azt jelenti, hogy nem támogathatnak olyan brüsszeli döntést, mely sérti a szuverenitást, és nem mondhatja meg más, ki éljen itt, azaz külső döntéssel nem lehet megváltoztatni az ország népességét - tette hozzá Orbán Viktor.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője pedig úgy fogalmazott tegnap, hogy az ellenzék súlyos veresége az uniós kvótarendszerrel összefüggő szerdai alkotmánybírósági állásfoglalás. Ezt azzal magyarázta, hogy az ellenzéki pártok megakadályozták az alkotmánymódosítást, amelynek célja épp a migránsok betelepítésének megtiltása lett volna.

Belpolitikai játszma

- Örülünk az Alkotmánybíróság döntésének, de nehezen érthető, miért lenne az ellenzék kudarca, ha kiderül, hogy a jelenlegi alaptörvényből is kiolvasható az ország szuverenitásának, önazonosságának védelme - fogalmazott érdeklődésünkre Staudt Gábor (Jobbik). Utalt rá, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői az alaptörvény-módosítás parlamenti szavazása előtt úgy állították be a helyzetet, hogy mindennek vége lesz, ha nem sikerül elfogadni, most mégis ennek ellenkezője derül ki, vagyis épp a kormánypártok vezették félre az embereket. Szerinte így az egész népszavazási kérdés csak belpolitikai játszma volt, hiszen a kormánypártoknak tudniuk kellett, hogy várható az Alkotmánybíróságon ilyen határozat. Staudt Gábor ezzel együtt úgy látja, az alkotmány módosítása nem felesleges, hiszen ha majd a testületnek a lényegi kérdésben is döntenie kell, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen érvekre és az alkotmány milyen szakaszaira támaszkodhatnak. (A Jobbik is az alaptörvény-módosítás mellett állt, de a szükséges kétharmad létrejöttéhez csak a letelepedési kötvények kivezetése esetén járultak volna hozzá. Ezt azonban a Fidesz nem volt hajlandó elfogadni.)

A Fidesz újabb kudarcáról és a kormány vereségéről beszélt az Alkotmánybíróság határozata után Bárándy Gergely is. Az MSZP képviselője kérdésünkre kijelentette: nem mondták azt, hogy akarják a betelepítési kvótát, ahogy az alaptörvény módosítására is nemet mondtak. Szerinte amit a Fidesz csinál, az ,,gyerekes viselkedés", hiszen az Alkotmánybíróság döntése épp a szocialista álláspontot igazolja, a jogi helyzet ugyanis az alkotmánymódosítás nélkül is olyan, mintha a változtatást elvégezték volna. Népszavazás nélkül pedig ,,húszmilliárddal beljebb lennének, és elkerülhető lett volna a gyűlöletkampány is".

Figyelemelterelés

- Ha a jelenlegi alaptörvényből levezethető mindaz, amiért Orbán Viktor ,,harcolt", akkor az alkotmány módosítása körüli felhajtás csak figyelemelterelés volt a Fidesz részéről - erről már Gál József, az LMP szóvivője beszélt érdeklődésünkre. Szerinte a kormánypártoknak tudniuk kellett, hogy a jelenlegi alkotmányból milyen következtetések vonhatók le, így az egész ,,hercehurca" csak arra volt jó, hogy eltereljék a figyelmet például a továbbra is nagyon alacsony bérekről.
(mno)

Bal-Rad komm: A döbrögista talárosok kimondták: Döbrögisztán “szuverén" állam! Ennek a megállapításnak örvendezik a döbrögista horda!

Amúgy a “bölcsek" megállapításával a lőtéri kutya sem foglalkozott volna, ha a döbrögista megmondók oly nagy feneket nem kerítettek volna a dolognak! De igen nagy feneket kerítettek! Kicsavartak a megállapításból egy diadaljelentést! Megint van a kommunikációjuknak egy kis muníció! CSAK ŐK HAZZAFFYAK!-minden más álellenzéki banda hazaáruló.

Ezen az új gumicsonton egy darabig rágódik mindenki. Addig sem foglalkoznak legalább a letelkötvények dolgával. Amelyek forgalmazása új lendületet vett időközben!

Úgyhogy: özönlenek a migránsok Döbrögisztánba! Döbrögista szervezésben, döbrögista zsebeket tömve! Vagy csak NÉHÁNY DÖBRÖGISTA ZSEBÉT tömve?


http://www.balrad.com/2016/12/03/dobrogista-diadaljelentes-a-semmirol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rettenetes otthonokban laknak a magyarok
  2016-12-03 15:33:55, szombat
 
  Pusztulás, romok!

Közzétéve 2016-12-03 | Szerző: Admin

Rettenetes otthonokban laknak a magyarok



A magyar lakosság több mint 25 százaléka rossz lakhatási körülmények között él, míg a zsúfoltsági ráta meghaladja a 40 százalékot. Ez azt jelenti, hogy a lakosság több mint 40 százaléka nem megfelelő méretű lakásban élt tavaly, míg az uniós átlag nem éri el a 17 százalékot - írja a Portfolio.hu.


A lap az európai és magyarországi lakáshelyzetet összehasonlító cikke szerint hazánkban

-az egy főre jutó lakóingatlan terület az Európa más országaihoz képest az alacsonyabbak között van;

-viszont magasabb, mint a régió más országaiban, így Lengyelországban, Szlovákiában vagy Romániában;

-a rossz lakáskörülmények között élő lakosság aránya nagyon magas európai viszonylatban;

-hasonló a helyzet a zsúfoltság terén;

-jelentősek az eltérések a magyarországi régiók között, és a különbségek csak növekednek, mivel ott épülnek új lakások, ahol már amúgy is jobb lakáshelyzet.

A Portfolio gyűjtéséből kiderül például, hogy Magyarországon a lakosság több mint negyede olyan helyen él, ahol nedvesek a falak és a padló, szivárog a tetőn a víz, vagy elkorhadtak a nyílászárók.

Az Európai Unióban átlagosan ez az arány csupán 15 százalékos, hazánknál csak 3 országban rosszabb a helyzet.

rh

Itthon emellett a lakosság több mint 40 százaléka olyan lakásban élt 2015-ben, ahol a család tagjainak számához, életkorához vagy családi állapotához képest nem volt elegendő terület, szoba az otthonban.

zsu

A legjobb a helyzet Közép-Magyarországon, itt csak a lakások 4 százaléka rossz minőségű, a legmagasabb ez az adat a Dél-Alföldön, ahol 14 százalék az élhetetlen élőhelyek aránya.
(index)

Bal-Rad komm: Döbrögisztán magyar lakosságának 40 százaléka nyomorban tengődik! A minapi orkán erejű szél a lakóépületekben IS komoly károkat okozott. A lakosság tekintélyes hányadának nincs pénze a károk kijavítására!

PUSZTULNAK A KÁDÁR-KOCKÁK!

27 esztendeje megtört az ország!

MA MÁR MINDEN JÓLÉTI STATISZTIKA VÉGE TÁJÁN KULLOGUNK!

Vannak még mögöttünk!-ez igaz. FELJÖVŐBEN! Az utánunk lévők közelítenek, miközben mi egyre lejjebb sorolódunk!

Nemmzetthesseyink CSOK-olóznak, az Új Nemmzetthy Elyth pedig várkastélyokba, palotákba költözik.

Vannak letérkövezett, szökőkutas főtereink!

A pórnép pedig menekül! A tehetetlenebbje pedig csodára vár! Pedig hát...csodák azok nincsenek!

Azazhogy mégiscsak vannak. Mert ez a nép bebizonyította 1945 és 1989 között, hogy csodákra képes. Igaz, kellett hozzá némi külső segítség is!


http://www.balrad.com/2016/12/03/pusztulas-romok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A lopás magasiskolája
  2016-12-03 15:32:35, szombat
 
  A lopás magasiskolája

Közzétéve 2016-12-03 | Szerző: Admin

15 ezerbe kerül a 10 ezer forintos nyugdíjprémium kiszállítása

Orbán Viktor kedden váratlan bejelentést tett: egyszeri, 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas, még az idén. Annyit már tudni, hogy ezt nem postás fogja kézbesíteni, hanem egy kormányhivatalnok egy biztonsági őr kíséretében. A Miniszterelnökség adatai szerint 15 ezer forintra jön ki egy tízezres utalvány kiszállítása, mindennel, az NGM azonban egyelőre nem részletezte, hogy hogyan jön ki ez az összeg - írja az Index.


A 2,7 millió nyugdíjasnak kiszállított 10 ezer forintos utalványra a kormány összesen 42 milliárdot szán. Ez azt jelenti, hogy utalványonként több mint 15 ezer forintot, egészen konkrétan 15 555 Ft-ot - írja az Index.

A Fidesz 2010-ben a nemzeti konzultáció keretében levelet küldött minden nyugdíjasnak. 1,7 millió nyugdíjas háztartásba, akkor azt mondták, egy ilyen levél (válaszlevéllel) elkészítése tíz forint darabonként. Bátran számoljunk 2016-ban 15 forintos elkészítési árral az utalványos borítéknál. Tehát 10 ezer az utalvány, 15 forint a boríték előkészítése és 500 forint a biztonsági őr bére. Azzal kapcsolatban, hogy miből áll a fennmaradó 5000 forint, az Index megkérte a Miniszterelnökséget, részletezze, akik azt a választ kapták, hogy ezt már a Nemzetgazdasági Minisztérium fogja tudni megmondani.
(portfolio)

Bal-Rad komm: A legnagyobb probléma valójában az, hogy a döbrögista horda azzal kalkulál, hogy a magyarok MÁR SZÁMOLNI SEM TUDNAK!

Egy qrmányalkalmazott egy biztonsági őrrel egy napon kb. brutto húszezer forintért visz ki-mondjuk-húsz utalványt. Az ezer forint/"kézbesítési díj"!

VALAKIKNEK még mindig megmarad 4500 ft/utalvány. Valamivel több, mint 7 és fél milliárd!

Hogy KINEK/KIKNEK?

Csak Varga Mikhál nemmzetthgarázdálkodássy minister a tudója! Lézerjani ministériuma csak megrendel.

Így vész el a sok bába közt a gyerek! Ill. a pénz!


http://www.balrad.com/2016/12/03/a-lopas-magasiskolaja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilépett a Fodor Gábor vezette Liberálisokból a párt esze, f
  2016-12-03 15:30:44, szombat
 
  LELÉPETT A LIBERÁLISOKTÓL BODNÁR ZOLTÁN - FODOR KAMUPÁRTJÁNAK KAMPEC

Kilépett a Fodor Gábor vezette Liberálisokból a párt esze, főpolgármester-jelöltje és gazdaságpolitikusa, Bodnár Zoltán.

Bodnár az Indexnek azzal indokolta a döntését, hogy feloldhatatlan nézetkülönbségei támadtak Fodorral. Közölte továbbá:

"ez a párt politikai karanténba került az ellenzéki oldalon, és nem látom, hogy lehet ebből kijönni"

Reális helyzetértékelés - jobb későn, mint soha.


Bodnár korábban az Eximbank vezérigazgatója és az MNB alelnöke volt - elismert gazdasági szakember. Teljes tévedés volt a részéről egy ilyen sötét kamupártot legitimálni a nevével. Most megtörtént a korrekció.

Bodnár döntése utólag is igazolja a Nyugati Fényt: helytállóak voltak a Liberálisokkal kapcsolatos kritikáink.

Fodor Gábor a sikertelenség és a csőd szinonimája a politikában: kamupártja négy év működés után a világon semmilyen eredményt nem tud felmutatni. Párttaggyűlésüket egy nagyobb teherliftben is meg tudnák tartani.

Miközben él 15 százaléknyi liberális beállítottságú ember ebben az országban, addig az egyetlen "liberális" párt egy árva százalékot nem tud felmutatni. Érdemi munka nem folyik, vidéki szervezetépítés nincs, lakossági fórumok nincsenek, tüntetést életükben nem szerveztek. Pedig durván ki vannak tömve pénzzel: a százmilliós nagyságrendű párttámogatás fölött egy szűk gazdasági érdekkör diszponál. (Nagy sikerű interjúnkat a pártot leleplező alapítóval itt olvashatják >>)

Fodorék kizárólag akkor aktivizálják magukat, ha Orbán érdekei szerint az ellenzéki tábort kell megosztani.

Ezzel lehetett torkig Bodnár Zoltán és ezzel vannak torkig az ellenzéki érzelmű szavazók, akiket Fodor nem tudott bepalizni, mert átlátnak a szemfényvesztésen.

Ennek a pártnak minden jel szerint kampec - másfél évig még bohóckodnak, bejárkálnak a tévéstúdiókba, lenyúlják a maradék párttámogatást, aztán mindenki kereshet magának valami tisztességes munkát.

Fodor Gábor 56 éves korában - életében először.


http://nyugatifeny.blog.hu/2016/12/02/lelepett_a_liberalisoktol_bodnar_zoltan_fod or_kamupartjanak_kampec
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY RÉGI MÁNIÁM - tANKKAL VÉGIGMENNI ROMÁNIÁN...
  2016-12-03 15:28:29, szombat
 
  2016. december 3., szombat
EGY RÉGI MÁNIÁM - TANKKAL VÉGIGMENNI ROMÁNIÁN...

Ezt énekli üdvözült képpel a jómagyarember, mikor már béb@ßott, mint állat és felhorgadt benne a hazaffyság. Ennek nálunk két mércéje van: a russzofóbia meg a románellenesség.
Utóbbiról írnék most, mikor a magyar külügyi vezetés megint zseniális lépést tett a nemzetek közötti megbékélés érdekében.
A magyar külügyminiszter megtiltotta minden külképviseleten dolgozó magyar diplomatának és mindenkinek, aki a minisztériumban dolgozik Budapesten, hogy részt vegyen akár Magyarországon, akár külföldön rendezendő román nemzeti ünnepi alkalmakon.
A román külügyminisztérium meglepetésének és értetlenségének adott hangot a budapesti döntést illetően, arra utalva, hogy az Európai Unióban és a NATO-ban alapérték a nemzeti jelképek iránti tisztelet.
Szijjártó azt mondta csütörtökön a közmédiának nyilatkozva: "a magyar embereknek nincs mit ünnepelniük december 1.-én, furcsa lenne, ha a Magyarországot képviselő diplomaták, külügyminisztériumi alkalmazottak román nemzeti fogadásokra járkálnának ezen a napon."
Nem is a magyar emberek ünnepelnek, hanem a román emberek, mi meg a jelenlétünkkel legfeljebb kifejezzük, hogy tiszteletben tartjuk a szomszéd ország népnek döntését.
Erre persze azonnal jött a válasz: Basescu volt államfő azt fejtegette, hogy a budapesti politikai kalandoroknak meg kell érteniük, hogy az igazi Románia a Tiszáig terjed.
Kinek kell ez?

Mindketten hülyeségeket beszélnek, mégis van egy alapvető különbség a két megnyilatkozás között: egyikük egy parlamenti bejutásért küzdő mikrópárt elnöke, másikuk pedig a hivatalban levő magyar külügyminiszter, akinek már csak "szakmájából" adódóan sem illene ilyen megnyilatkozásokat tennie, de persze tudjuk jól, ő csak kesztyűbáb Nagyurunk vaskezén...
Aki egy mocskos állat, mert úgy handabandázik, hogy a kezében a tökén tökmagon kívül nincs semmi, míg akikkel ujjat húz, azoknál egy és negyedmillió magyar túsz található, akik közül az értelmes többség csak élni, boldogulni szeretne, nyugodtan, békében.
Tulajdonképpen mit akarhat ez az örök békétlen?
Hadserege nincs, gazdasági ereje nulla, lobbiereje a NATO-n belül ugyanennyi, esélye a status quo megváltoztatására annyi, mint Hitlernek volt a bunkerben a győzelemre - ehhez nem kell más, csak józan ész.
Igaz, annak nem használ, ha rendszeresen belebabrálnak az elmekurkászok.
Pedig nem buta ez a tróger, tudja mit csinál.
Fogytán az ellenség, a migráncsokkal már nem nagyon lehet operálni, hiszen ott a kerítés, ami leküzdhetetlen akadály a sok rohadt gazdasági migráns előtt, ha meg nem leküzdhetetlen, akkor a nemzet már megint szar munkát végzett, az meg, ugye létezhetetlen...

Új ellenség kell, mely arról nevezetes, hogy erre a feladatra jó a régi is, hiszen alig használt, még ki sincs fordítva.
Jöjjenek hát a románok, több új elemet egyelőre nem bír el a rendszer, őket meg már rutinosan lehet szidni, nem kell új ötletekkel bíbelődni.
Persze Basescu sem teljesen épeszű, hiszen nyilvánvaló marhaságot beszél.
A Tisza partján fegyvertelen románt akkor láttak utoljára, mikor kézen fogva andalgott egy pingvinnel, de a pingvin szerint az se román volt.
Mindezzel együtt ideje lenne már tudomásul venni a realitásokat, elfogadni a nemzetek önrendelkezési jogát, és ha az erdélyi magyarok számára autonómiát követelünk, akkor vicces kétségbevonni a románok gyulafehérvári döntésének jogosságát, melyet aztán Trianon pecsételt meg.
Igazságtalanságról legfeljebb a székelyföld esetében lehet beszélni, ami egy sziget a román tengerben, de ez a hepciáskodás e tekintetben sem megoldás.

A megoldást Európai Uniónak hívják, mely magával a létével megoldja szinte az összes problémát, feltéve, ha nem szórunk sót rendszeresen a felszaggatott sebekbe.
Persze, akkor nincs ellenség, akkor itt állunk a tükör előtt, és eredménytelenül keressük az ellenséget, de nem találjuk semerre.
Márpedig ellenség nélkül nem élet az élet, a mi Szeretett Szociopatánk betegsége ragályosnak bizonyult.
Normális országokban, tisztességes egészségügyi ellátás esetén az ilyeneket már régen elkülönítették volna, de itt a fertőzés elég nagy tömeget ért már el, így valamilyen más terápiát kellene alkalmazni.
A betegség nem ismeretlen, az irigység, a kapzsiság, a kisebbségi érzés túlkompenzálása évezredek óta ismert, de hát ennek a szerencsétlen nemzetnek annyi betegsége van, - hogy miért büntet még ezzel is az Úr minket, azt csak végtelen ostobaságunk és nagyszámú bűneink indokolhatják.

Ha Pirézia azt mondja, hogy az ő nemzeti ünnepe február 31, amikor az országban élő libák kivívták függetlenségüket a hattyaktól, hát ez az ő dolguk, és utóbbiaknak legfeljebb alacsony szinten kell képviseltetni magukat az ünnep tiszteletére rendezett kukoricázáson, de durva nyilatkozatokat tenni bárdolatlanság és felesleges is.
Persze a jó modort a Vezér, mikor abban a szobában, melyet konyhának hívtak az asztal alatt ült, nem tudta elsajátítani, és nem is egy tanulékony típus.
Ő inkább írat egy új illemtankönyvet: nem illendő, mikor belefújtad az orrod a terítőbe, a terítő szélét a halkéssel vakargatni...
Ebből háború még nem lesz, de az ilyesmi bármikor hozhat olyan intézkedéseket, melyek a határontúliak számára kedvezőtlenek.
Ez a kisebb baj, a nagyobb, hogy már megint manipulálják a magyar társadalmat.

Vajon mikor jön rá jómagyarember, hogy már megint hülyének nézik?


http://www.pupublogja.hu/2016/12/egy-regi-maniam-tankkal-vegigmenni.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szavazatszerzés több járulékos haszonnal
  2016-12-03 15:26:00, szombat
 
  Szavazatszerzés több járulékos haszonnal

Ennyit ér a nyugdíjas ajándék

2016. december 3.

Nagyon sok nyugdíjas (főleg a kisebb vidéki falvakban élők) fogadta értetlenül, hogy miért Erzsébet-utalványban kapják a miniszterelnök év végi ,,ajándékát". Ez nyilvánvalóan nem véletlen, a húzás pedig a maga nemében mindenképpen zseniálisnak tekinthető.

Ennek a kormányzatnak az eddigi tapasztalatok szerint nem kell a szomszédba mennie a remek ötletekért. Ilyen lehet az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett ,,karácsonyi gesztus" is, amelynek keretében 2,7 millió idős ember (öregségi, rokkant és özvegyi nyugdíjas) kap 10 ezer forintot Erzsébet-utalványban.

Nagyon sokan vélik úgy, hogy ezzel akár el is dőlhetett a 2018-as választás. Az mindenesetre tény, hogy a nyugdíjasok számára ez igazán szép gesztus lehet. A lépés viszont az esetleges szavazatszerzés mellett járulékos haszonnal is jár a kormány számára. Ilyen például a kiskereskedelmi költések felpörgetése.

Tízmilliárd visszafolyik az áfából


Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint a teljes kiskereskedelmi forgalom mintegy 50 milliárd forinttal lehet több decemberben a tavalyinál. Ezt fejeli meg a nyugdíjasoknak kiosztott Erzsébet-utalványok értéke. Az a kormányzat számításai szerint 42 milliárd forint, vagyis máris sikerül így a várt növekmény majdnem duplájával feltornászni az év végi kiskereskedelmi költéseket. A kiadott 42 milliárdból pedig majdnem 10 milliárd befolyhat az áfából.

Az Erzsébet-utalvánnyal ugyanis mindenképpen olyan dolgokra lehet költeni, amelyekből be is folyik a pénz a költségvetésbe (a forgalmazó szerint országosan 60 ezer az elfogadóhelyek száma). További előny, hogy a mostani kabinettől egyáltalán nem távol álló utalványforgalmazó is megkapta így a maga ajándékát. Ez különösen annak tükrében nem elhanyagolható, hogy a következő évi cafeteriás változások igen kedvezőtlenül érintik az Erzsébetet is (erről itt nézheti meg a részleteket).

A kormányhivatalnokok olcsóbbak a postánál


Sokak szájízét viszont némiképp elronthatja az egész dolog lebonyolításának módja. A postai kézbesítésen ugyanis spórolni akar a kormány. Mint a kancelláriaminiszter szokásos tájékoztatóján elmondta: az Erzsébet-utalványt a kormányhivatalok, járási hivatalok fogják kézbesíteni, mert a posta 480 forintért vinné ki darabját. Kiszámoltuk: ez 1,3 milliárd forintot (a teljes összeg 3 százalékát) tenné ki.
A Miniszterelnökségi Sajtóiroda hangsúlyozta: az Erzsébet-utalványt személyesen kell átadni a címzettnek, akinek egy átadási ívet is alá kell írnia. Ha a címzett nincs otthon, a hivatalnok értesítést hagy a helyszínen, amelyben tájékoztatja az érintettet, hogyan tudja átvenni az utalványt a helyi járási vagy kormányhivatalban. Az utalványok kézbesítése várhatóan december közepétől kezdődik


A kormányhivatalok munkatársai jelentősen le vannak terhelve, az Erzsébet-utalványok kézbesítése pedig nem tartozik a munkakörükbe - mondta az InfoRádiónak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke. Hozzátette, hogy még mindig munkaerőhiány van a járási hivatalokban, napi tíz órákat dolgoznak a tisztviselők. Nyomatékosította, hogy a dolgozóknak az eredeti feladatukban kell helytállniuk, mert ha nem intéznek el megfelelő időben egy ügyiratot, akkor rendbírsággal sújthatók. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda viszont úgy látja: az utalványok kézbesítését a kormányhivatalok munkaszervezéssel gond nélkül meg tudják oldani. Az ügyfelek így a megszokott módon és időben intézhetik ügyeiket.


http://azénpénzem.hu/cikkek/ennyit-er-a-nyugdijas-ajandek/3668/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2016.11 2016. December 2017.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.