Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A paraziták ostoba gondolkodásmódjáról
  2014-07-07 11:05:40, hétfő
 
  A paraziták ostoba gondolkodásmódjáról
2014. július 7.

,,Minden parazita ostoba, lévén csakis a jelenben képes gondolkodni. Nem képes megérteni, hogy a gazdatestet életben kell hagyni, különben nem lesz kin élősködnie, s maga is elpusztul.
Egy kihaló fehér Európában az utódnemzésre képtelen kapcsolatokat népszerűsíteni egyenlő a kihalás siettetésével, és a helyére beáramló idegen elem és kultúra támogatásával.
De ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az iszlám EZT el fogja tűrni? A fehér, patriarchata, keresztény Európa ellen küzdőknek üzenem, jobb, ha tudják, hogy minden lépésük a saját megkövezésük, de legalábbis munkatáborba záratásuk időpontját sietteti...."
Pozsonyi Ádám
SVPSZ
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán szerint összeomolhat a nyugdíjrendszer
  2014-07-07 11:03:27, hétfő
 
  Orbán szerint összeomolhat a nyugdíjrendszer

2012-04-27 18:14:00
Budapest — ,,A magyar nyugdíjrendszer pillanatokon belül össze fog omlani. Ezért nekünk egy új nyugdíjrendszert kell létrehoznunk" - nyilatkozta tegnap a Kossuth rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök.

A kijelentés már csak azért is meghökkentő, mert a kormány néhány korábbi intézkedéséről azt állította: sikerült megvédeni az emberek nyugdíját.

A miniszterelnök beszámolt az Európai Bizottsággal a bírák nyugdíjkorhatáráról folytatott vitáról, s ennek kapcsán mondta az összeomlást. Azt mondta: meg kell szüntetni a magyar nyugdíjrendszer ,,szitajellegét", azt, hogy mindenkire más szabályozás vonatkozik. Ezért kell az egységes korhatár, ami azt is jelenti: akinek ennél magasabban volt a nyugdíjkorhatára - a bírák esetében év elejéig 70 év volt -, annak lejjebb hozzák.
A miniszterelnök az Európai Bizottsággal a bírák nyugdíjkorhatáráról folytatott vitával kapcsolatban mondta az összeomlást

Kíváncsiak voltunk, mire alapozta a kormányfő, hogy olyan súlyos a helyzet, miszerint az összeomlás sem kizárt, illetve mik lehetnének egy ilyen helyzet következményei.

- A kormányzás átvételekor azzal szembesültünk, hogy a magyar nyugdíjrendszer a csőd szélén egyensúlyoz - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. - A nyugdíjrendszer megmentése érdekében a kormány számos döntést hozott: megszüntettük a kötelező nyugdíjtőzsdét, biztonságba helyeztük az emberek időskori megtakarításait, egységes nyugdíjkorhatárról döntöttünk. Ezek mindegyike szükséges a magyar nyugdíjrendszer hosszú távú, kiszámítható, biztonságos működéséhez.

Így a szóvivőtől nem tudtuk meg, milyen további veszélyek leselkednek még, s milyen esetleges újabb intézkedések kellenének. Orbán szavaiból azonban az tűnt ki: a nyugdíjrendszerrel máig komoly bajok vannak, s ezt eddig is sejthettük. Tényleg romba dőlhet a rendszer?

- Akkor omolhat össze a mostani ellátás, ha a kormány a nem adja fel azt a tervét, hogy nyugdíjat csak az erre a célra beszedett pénzből fizesse - magyarázta Mihalovits Ervin, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Nyugdíjas Választmányának elnöke. - A járulékok nem elegendőek a mostani ellátásra, ahhoz évente akár 5-600 milliárd forintot is hozzá kell tennie a költségvetésnek. Ez nem magyar sajátosság, a világ sok országában ki kell pótolni a nyugdíjkasszát az adókból.

A szakértő ezért úgy látja: ha a kabinet nem változtat az álláspontján, akkor a mostaninál sokkal több járulékot kell beszednie. Meg kell fogni azokat, akik feketén dolgoznak, vagy eltitkolják valós jövedelmük egy részét. De ha ez nem sikerül, úgy a nyugdíjak csökkenése sem lesz kizárt.

Blikk-összeállítás

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/orban-szerint-osszeomolhat-a-nyugdijrendszer-2 087208

--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------

Tegye vissza a 3000 milliárdot, amit az alapból loptak el, és nem omlik össze ! Ki ne találják, hogy velünk befizettették, ők ellopták, és ellátás nélkül maradunk ! Onnan vesznek el, ahonnan akarnak !

A kézcsókolgató nyuggerek remélem kéregetni fognak a Blahán elébb-utóbb.... Szerintem a kommunikációs stáb most azon dolgozik ezerrel, hogy kéne ezt is Ferkóra kenni.

Ha erre nem lép az ország apraja-nagyja, akkor megérdemli ! Ugyanis ez érint fiatalt, időset egyaránt !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idióták felelősek a magyar felsőoktatásért
  2014-07-07 10:53:34, hétfő
 
  Idióták felelősek a magyar felsőoktatásért
2014.07.06. 12:35



"A kormány vállalja a társszerzőséget a Magyar Rektori Konferenciával, hiszen tudós emberek között a társszerzőségben írott cikk minden esetben értékesebb, mint az egyedül jegyzett, mert ez mutatja meg igazán a felek együttműködési képességét és vezet komolyabb eredményekhez. (Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság)"

MINDEN ESETBEN. Tehát, A.Supiczky-B. Strafonek-G. Töttössy:" Egy huzalozási probléma rendszerelméleti megalapozása". (2006) Bélapátfalvai Műszaki Füzetek no. 1. 235-256 az értékesebb, mint az Albert Einstein "On the Electrodynamics of Moving Bodies", (1905) Annalen der Physik 17 (10): 891-921. Ezt írta le a józsi. Várjuk már nagyon a felsőoktatás átalakítását.

http://orulunkvincent.blog.hu/2014/07/06/idiotak_felelosek_a_magyar_felsooktatase rt


Azért ez még nem olyan ütős, mint amikor Klinghammer azt fejtegette, hogy igazán előírhatnák a felvételihez a nyelvvizsgát, hisz a középkorban is simán megtanultak latinul a parasztgyerekek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ausztrál kormányt nem érdeklik a "jogvédők": visszaküldik
  2014-07-07 10:49:53, hétfő
 
  2014-07-07. 10:32
Az ausztrál kormányt nem érdeklik a "jogvédők": visszaküldik a feladónak az illegális bevándorlókat

Az ausztrál hatóságok megerősítették hétfőn, hogy az ENSZ és a jogvédő szervezetek tiltakozása ellenére visszaküldenek Srí Lankára 41 menekültet.
Scott Morrison bevándorlási és határvédelmi miniszter hétfőn elmondta, hogy a 37 szingalézt és négy tamilt a múlt héten a Kókusz-szigetektől nyugatra, a nyílt tengeren állította meg az ausztrál parti őrség azt gyanítva, hogy illegálisan hajóztak ausztrál vizekre.
Az ENSZ a múlt héten "mélységes aggodalmának" adott hangot Ausztrália menekültpolitikája miatt, és a világszervezet menekültügyi főbiztossága (UNHCR) nemzetközi kötelezettségeire - egyebek közt a menekültkérelmek esetenkénti átvizsgálására - emlékeztette csütörtökön Canberrát.
Az ország két, mintegy kétszáz Srí Lanka-i menekültet szállító hajót tartóztatott fel a múlt héten, az egyiket a Kókusz-szigeteknél. Morrison a második hajó sorsáról nem nyilatkozott. Újságírók úgy tudják, hogy a 153 Srí Lanka-i menekültet szállító vízi jármű napok óta veszélynek kitéve hánykolódik ausztrál vizeken.
Az elmúlt három hónapban három, átmeneti vízummal Ausztráliában tartózkodó tamil menekült felgyújtotta magát amiatt, hogy Canberra esetleg visszaküldi őket Srí Lankára. Jogvédő csoportok úgy vélik, hogy a kormányerők és a legyőzött szeparatista tamilok közötti hosszadalmas, 2009-ben véget ért polgárháború lezárása ellenére a kisebbségben lévő népcsoportot továbbra is üldözi a Srí Lanka-i hadsereg.
Tony Abbott ausztrál miniszterelnök tavaly szeptemberben részben azért került hatalomra, mert kemény fellépést ígért a menekültekkel szemben. A kormány adatai szerint 2013 decembere óta nem érkeztek illegális bevándorlók ausztrál területre.
(MTI nyomán)


https://kuruc.info/r/4/130112/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félmilliárdos hitelből kampányol a Fidesz - Miskolc működőké
  2014-07-07 10:48:12, hétfő
 
  2014-07-07. 10:15
Félmilliárdos hitelből kampányol a Fidesz - Miskolc működőképességét csak kölcsönökből tudják finanszírozni

Az adósságkonszolidáció után sem változott semmi: tovább folytatódik Miskolc eladósítása, hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter. A Jobbik polgármesterjelöltje szerint a Fidesz városgazdálkodásának a csődje, hogy már a kátyúzást és a játszóterek építését is hitelből finanszírozzák.
A Fidesz nemrég azzal ámította a miskolciakat, hogy a kiváló gazdaságpolitikának köszönhetően idén több jut városüzemeltetésre. Ehhez képest a városvezetés közel félmilliárd forint hitelt igényelt kátyúzásra és játszótérépítésre, vagyis ma már Miskolc működőképességét is csak kölcsönökből tudják finanszírozni. Hol van már a 2010-es választási ígéret, miszerint Kriza Ákos nem vesz fel hiteleket - tette fel a kérdést Jakab Péter, aki szerint a Fidesz az újabb hitelből akar a kampányban működőképes gazdaságot imitálni. ,,Ez csak a Fidesz bankárpolitikusa, Soós Attila szóvivő szerint lehet előremutató" - fogalmazott.
Jakab Péter nyomatékosította: a hitelt csak akkor tartja elfogadhatónak, ha abból olyan beruházás valósul meg, amely munkahelyeket generál, és kitermeli a törlesztő részleteket, jelenleg azonban a mostani félmilliárdot feléli a város. Hangsúlyozta: a Jobbik a bankok helyett Miskolc fenntartására fog koncentrálni, olyan munkahelyteremtő városgazdálkodás kialakítására, amely mind a várost, mind a lakosságot bevételhez juttatja.


https://kuruc.info/r/57/130109/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napokig próbálták eltussolni a bajt - a helyiek nem kaptak m
  2014-07-07 10:43:16, hétfő
 
  2014-07-07. 10:38
Napokig próbálták eltussolni a bajt - a helyiek nem kaptak megnyugtató tájékoztatást a lépfenefertőzés ügyében

A legfrissebb hírek szerint már 8 embert kezelnek, illetve vizsgálnak a kórházban, akik valamilyen módon megfertőződhettek a Tiszafüred-Kócsújfalu egyik tanyájáról származó, lépfenével fertőzött szarvasmarháktól, vagy azok étkezésre szánt húsával.
Két embert gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség. A térségben attól is félnek, hogy a turizmus is megérzi az ide irányult nem kívánt figyelmet, mert a fertőzés hatására a szálláshelyeken sokan mondhatják vissza foglalásaikat.
Néhány napja újabb kór ütötte fel a fejét a mindössze 160 lelket számláló Kócsújfalun. Mint ismeretes, és mindezt hivatalos közlemény is megerősíti, az egyik tanyán lépfenével fertőzött szarvasmarhák betegedtek meg, s még a hatósági állásfoglalás szerint is többen fogyaszthattak ezen állatok húsából. A kócsújfaluiak manapság nagyon mérgesek.
- Mit is mondhatnék mást, igenis félünk, hiszen a lépfenefertőzéssel érintett gazdaság itt van a közelünkben - mutat a 33-as főút túloldalára Baracsi Zoltánné Katika.
- Persze, valamelyest megnyugtattak bennünket a csütörtöki és a pénteki lakossági fórumon, de azért az csak felháborító, hogy napokig nem közöltek velünk semmit. Az azért most is bosszant minket, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóság illetékesei elkerülték a fórumot és nem adtak nekünk megnyugtató tájékoztatást az ügyről - vélekedett az asszony. Katika azt is elmondta, hogy az egyik illetékes szakember a rádióban arról számolt be, hogy elképzelhető, a Tisza moshatta a környékre a fertőzést. Bántja, hogy ez a szakember nincs tisztában a térképpel és azzal, hogy a szőke folyó a fertőzött tehenészettől is kilométerekre van.
- Felháborító, hogy a beteg állatok gazdái, egy helyi nagyvállalkozó napokig próbálta eltussolni a bajt, és még az elhullások után is értékesített húsárut a közétkeztetéshez - panaszolta ezt már Nagy Zsigmond. - Az pedig tényleg felháborító, hogy mennyire lassú és még ma sem teljes körű a lakossági tájékoztatás. A hivatalnokoknak és a hatóságoknak azt kellene megérteniük, hogy nem a pletykákra vagyunk kíváncsiak, hanem az értelmes párbeszédre, mert mi és a környező településeken élők, valamint gyermekeink is az említett közkonyháról étkezünk - hangsúlyozza Nagy Zsigmond.
(Szoljon nyomán)
Frissítés: Néhány napon belül hazamehetnek az első lépfenével fertőzött betegek
Ha szövődmények nem lépnek fel, néhány napon belül hazamehetnek az első betegek azok közül, akik lépfenefertőzéssel kerültek a debreceni Kenézy-kórházba. Vélhetően valamennyien közvetlenül érintkeztek a fertőzött hússal.
Jelenleg az a nyolc beteg tartózkodik lépfenefertőzés gyanújával a debreceni Kenézy-kórházban, akit a múlt héten vettek fel - jelentette ki a Várkonyi István, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet intézetvezető főorvosa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Mint mondta: valamennyien jó állapotban érkeztek, egyéb alapbetegségük nem volt. Állapotuk az antibiotikumos kezelésnek köszönhetően javult, tüneteik enyhültek. Az első betegek néhány napon belül elhagyhatják a kórházat, ha addig nem jelentkezik váratlan szövődmény.
Kérdésre válaszolva elmondta: ez a betegség nem terjed emberről emberre. A megfertőződöttek vélhetően közvetlenül érintkeztek a megfertőzött hússal.
Az érintkezés után 2-4 nap a lappangási idő, de lehet akár egy hét is. Vagyis azokon, akik közvetlenül érintkeztek a fertőzött hússal, már meg kellett jelennie a bőrtüneteknek - magyarázta.
(Kossuth Rádió)


https://kuruc.info/r/2/130107/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.06 2014. Július 2014.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 589 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.