Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Akkor golyó vagy kötél?
  2015-06-29 18:54:08, hétfő
 
  Évtizedek óta a területen gazdálkodó állattartók vesztették el a területeik - és ezzel a megélhetésük - kisebb-nagyobb részét, viszont a hatalom kegyencei többszáz hektáros uradalmak gazdái lettek.




2015. június 29. hétfő
Fazekas tanácsadójának családja és a kunok taroltak a hortobágyi földbérlet-pályázatokon
hortobágy - új urak

A 2013-ban indult földbérlet-pályázatok a Hortobágyi Nemzeti Park kezelésében lévő területek esetén sikerültek a leginkább botrányosra. Évtizedek óta a területen gazdálkodó állattartók vesztették el a területeik - és ezzel a megélhetésük - kisebb-nagyobb részét, viszont a hatalom kegyencei gyakran többszáz hektáros uradalmak gazdái lettek.

A néphagyomány a tavasz kezdetét Szent György napjától, április 24-étől számítja: évszázadok óta ekkor hajtották ki a jószágokat a téli szálláshelyekről. Idén április 25-én ünnepelték a Szent György-napi kihajtást. Több tucat hortobágyi gazdának azonban nem volt oka az ünneplésre: a földmutyinak köszönhetően legelő nélkül maradtak, így az állataikat el kell adniuk.

Velük szemben viszont van olyan szerencsés pályázó, aki az egy szem kecskéjét hajtja ki 200 hektár legelőre, de van olyan is, aki a kecskéjét 320 hektár földön legelteti. Igaz, ezen ketten is osztoznak - mármint a kecskén.

Így készült a cikk: Komondorokat uszítottak a földmutyi után nyomozó újságíróra a Hortobágyon

De vannak itt még furcsább történetek: egy gazdának sikerült négy év alatt különböző jogcímeken103 millió forint támogatásra szert tenni, miközben saját bevétele évi nettó 6 - 10 millió forint között mozog. A szerencsés gazdálkodó idősebb Kobza Miklós, Fazekas Sándor miniszter személyi tanácsadójának édesapja. De Kobza szerencséje eltörpül dr. Kun Péter családi vállalkozásának mesébe illő gyarapodása mellett: Kun és családja 2010 óta 470 millió forint támogatáshoz jutott.

Kifizetődő tanácsadói állások

Az ifjabbik Kobza Miklós látványos karriert futott be a Fideszben: a hvg.hu információi szerint főiskolás kora óta, bő tíz éve dolgozik a párt - később a kormány - kommunikációs csapatában. Egy időben tagja volt a miniszterelnök szűkebb beszédírói csapatának, illetve feladata volt Orbán Viktor online népszerűsítése. Újabban fotósként bukkant fel Orbán mellett Kazahsztánban. Kobza húga, Kobza Csilla 2012 óta dolgozik a Miniszterelnökségen, és ma már a lakossági kapcsolattartásért felelős Levelezési Osztályt vezeti.

Ifjabb Kobza Miklós 2014 júliusa óta csaknem hárommillió forintért tanácsadóként dolgozik a földművelésügyi minisztériumban, az ő feladata a nagy megtekintő miniszter közéleti megjelenéseinek koordinálása. A kormányzati tanácsadó édesapja, az idősebb Kobza évtizedek óta a Hortobágyon gazdálkodik, a környéken a módosabb gazdák közé számít. A szülők az ezredforduló környékén még aktív tagjai voltak az SZDSZ-nek, de a Hajdú-Bét-csőd kormányzati kezelése miatt kiábrándultak a pártból. A család ma már a baromfi mellett főleg húsmarhát nevel.

Idősebb Kobza Miklós a kilencvenes évek elején alapított Kobza+1 Bt-vel indult a 2013-ban meghirdetett földhaszonbérleti pályázaton. Összesen négy birtoktestért szállt ringbe, és mind a négy pályázattal nyert. Így a 2010-ben még csak 65-70 hektár földterületen gazdálkodó Kobza+1 Bt. tavaly év végén már bő 200 hektár területen gazdálkodhatott. (A négy területből az egyik, a HB-60/2013-as birtoktest egy jelentős részén már régóta gazdálkodik Kobza, egy másik területet egy részét pedig egy másik gazdával megosztva használhatja.)

Az elnyert földek éves bérleti díja 2,6 millió forint - ehhez képest csak a területalapú támogatás révén évente 15 millió 439 ezer forinthoz jut a cég. De nemcsak az automatikusan járó területalapú támogatással járul hozzá az állam és az unió Kobzáék sikeréhez: a család vállalkozása az elmúlt négy évben különböző jogcímeken összesen 103 millió 584 ezer forint támogatáshoz jutott. Ugyanebben az időszakban a Kobza +1 Bt. összes bevétele nem érte el nettó 30 millió forintot, alkalmazottainak átlagos statisztikai létszáma 2 fő volt.



Állattartók föld nélkül

A földterületek egy részét egy több mint harminc éve itt gazdálkodó, mintegy 200 tehenet gondozó családi gazdaság elől nyerte el a Kobza +1 Bt. és egy másik, igazából csak hobbiállattartónak nevezhető ügyvéd. A területe nagy részét elvesztő családnak - akárcsak számos más, az eddigi területeit a pályázaton elbukott helyi gazdálkodónak - jelentősen csökkentenie kell az állatlétszámot.

Ugyanakkor az is megfigyelhető, hogy aki nem volt a tűz közelében, kevés esélye volt egybefüggő földterületet kapni. A fent emlegetett gazda által elnyert területek egy jelentős része például lényegében használhatatlan, ugyanis mások szántóin kellene keresztülhajtania az állatokat, hogy a legelőiket használni tudja. De a különböző támogatási pályázatoknál is a kevésbé szerencsések közé tartozik: támogatást például tavaly nem folyósítottak nekik, ígéret van arra, hogy majd idén.



A Váncsodi Rákóczi Gazdaszövetkezet is a vesztesek táborát gyarapítja. A szövetkezet 1990 óta gazdálkodik a Hortobágyon, a mostani földhaszonbérleti pályázatokat megelőzően közel 200 hektár szántó és legelő biztosította az állatok takarmányát. A társaság stabilnak mondható gazdálkodással évről évre 100 millió forint körüli nettó árbevételt ért el, 20 embernek és családjuknak biztosítva megélhetést. Viszont a pályázatok során elvesztették az általuk használt földterület jelentős részét, mintegy 154 hektárt.

A szövetkezet vezetője elmondta: 46 hektár föld nem elegendő 100 fejőstehén takarmányának a megtermelésére, ezért leépítették az állatállományt, és négy munkatársuktól megváltak. A váncsodiak számára a jövőt sem túl biztató: a bérelt legelőkön való legeltetés csak augusztusig biztosított, ha utána ismét eredménytelenül pályáznak, akár a teljes ellehetetlenülés is bekövetkezhet. A szövetkezet fejlesztésre, korszerűsítésre az elmúlt öt évben nem kapott támogatást, noha pályáztak, de forráshiányra hivatkozva elutasították őket.



Akinek igazán bejött az élet a Hortobágyon

Dr. Kun Péter - végzettségét tekintve néprajzkutató - hortobágyi gazda szerepe ellentmondásos és nehezen kibogozható a hortobágyi földhaszonbérleti pályáztatás történetben. Annyi biztos, hogy ő az egyik fő nyertese az Orbán-kormány újraelosztási elképzeléseinek. Kun Pétert a helyi gazdák egy része egyszerűen ,,fő döntnökként" emlegeti. Több helyi forrásunk is a földekről döntő bírálóbizottság elnökeként emlegette Kunt, de ez inkább csak a Kunnak tulajdonított befolyásról és hatalomról szól, erre utaló adatot ugyanis nem találtunk.

Találtunk viszont egy olyan dokumentumot, amely rávilágít arra, miért tulajdonítanak a helyiek ilyen jelentős szerepet Kunnak. Még 2011 februárjában a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. felügyelő bizottságának rendes ülésén váratlanul megjelent Kun, és ott a maga és néhány más helyi gazdálkodó nevében bejelentette igényét mintegy 1400 hektárnyi területre. A felügyelőbizottsági jegyzőkönyveket az akkor még országgyűlési képviselő LMP-s Lengyel Szilvia perelte ki 2013-ban.

A jegyzőkönyv tanúsága szerint a felügyelőbizottság informálisan hallgatta meg Kunt, aki nemcsak a területre, de a terület után járó támogatásra is bejelentette igényét. Indítványát egyrészt a gazdákat preferáló új kormányprogrammal, másrészt Fazekas miniszterrel történő előző este történt egyeztetésével nyomatékosította:

,,Annyit szeretnék még mondani, hogy egyeztettem erről a Vidékfejlesztési Miniszter Úrral, aki tegnap este is megerősített abban, hogy a Kormány program, a kis- és közép vállalkozások megerősítése és mindenképp jó lenne ha ezt tényleg most van olyan helyzet, hogy a HNP a HHG Zrt. Nonprofit Kft. együtt egy irányba húzza az evezőket, és ha ehhez még a gazdákat is hozzá lehet venni akkor ezt a feszült viszonyt megoldják..."

Az fb elnöke, dr. Ertsey Imre válaszában egyértelművé tette, hogy néhány száz hektár legeltetésre történő átengedéséről lehet tárgyalni, de a 140 millió forint földalapú támogatásról nem mondhatnak le. Kunék követelése a jegyzőkönyvek tanúsága szerint többé nem került az fb elé - viszont Ertsey Imre 2013 tavaszán, a nagy földosztás előtt kikerült a felügyelőbizottságból: mandátuma lejárt, és sem a tulajdonos, sem Ertsey nem akart hosszabbítani.

Két héttel később pedig az fb tagja lett Kun Csaba, szentendrei fideszes önkormányzati képviselő, Kun Péter rokona, a kft ügyvezetőjévé pedig Szabó Csabát, Fazekas miniszter bizalmi emberét nevezték ki. Szabó aztán havi bruttó 150 ezer forintért határozatlan idejű szerződéssel személyes tanácsadójává nevezte ki Kun Pétert.

Hogy a Kun Péter által vázolt ügylet ebben a konkrét formában megvalósult-e, az a rendelkezésre álló dokumentumokból nem derül ki, de nem is valószínű. Annyi bizonyos, hogy 2013 elején a kérdéses földeket kezelő Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kft-t a Nemzeti Vagyonkezelőtől a Fazekas minisztériuma alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Parkhoz telepítették. Az ügylettel kapcsolatban maga Fazekas nyilatkozta, hogy

,,(...) e lépés következtében 6-8 ezer hektár föld hasznosítása kerülhet a környező családi vállalkozásokhoz elsősorban legeltetésre, illetve takarmánytermesztésre."

2013. május 23-án aztán a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósága módosította a Nonprofit Kft-vel 2009. augusztus 31-én kötött földhaszonbérleti szerződést. Ennek értelmében a bérbe adott területekből 83 hektár legelőt kivontak a szerződésből, és még ugyanazon a napon ezeket a területeket a HNP bérbe adta dr. Kunné Kocsis Enikőnek, Kun Péter feleségének.

Kun Péter nyilván nem a levegőbe beszélt, amikor azon az ominózus fb-ülésen Fazekas Sándorral való jó kapcsolatára célozgatott. Valóban hosszabb ideje ismerik egymást, hiszen mindketten a Kunszövetség oszlopos tagjai: az egyesületnek Fazekas az elnöke, Kun Péter az ügyvivő testület tagja, a felügyelőbizottság elnöke pedig Kun Csaba. Illusztris alakja az egyesületnek Horváth László milliárdos, tiszteletbeli kazah konzul - ő a Kunszövetség honlapján külön aloldalon tájékoztatja az érdeklődőket a kun-kazah kapcsolatok állásáról.

(folytatjuk)

Becker András - Móricz Csaba

http://atlatszo.hu/2015/06/29/fazekas-tanacsadojanak-csaladja-es-a-kunok-taroltak -a-hortobagyi-foldberlet-palyazatokon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma délután egy szép nagy hitelt vett fel Magyarország
  2015-06-29 18:48:54, hétfő
 
  Ma délután egy szép nagy hitelt vett fel Magyarország


Posted on 2015/06/29 Szerző: Admin

Az Európai Beruházási Bank 500 millió eurós hitelt nyújt Magyarországnak.

Az EIB központi épülete Luxembourgban

A Nemzetgazdasági Minisztérium meghívója szerint a mintegy 157 milliárd forintnak megfelelő értékű hitelszerződést Baranyay László, az EIB alelnöke és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írta alá délután 3-kor.
Tavaly és tavalyelőtt is 750 millióra szerződtünk
Baranyay László egy áprilisi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az EIB 2014-ben 756 millió euró összegű új hitelszerződést írt alá magyarországi projektek finanszírozására, miközben a folyósítások elérték a 891 millió eurót.
A 2013-ban aláírt hitelszerződések összege 753 millió euró, a folyósításoké 962 millió euró volt. A folyósítások összege az elmúlt két évben meghaladta az aláírt hitelszerződésekét - ismertette akkor az alelnök.
Idén dupla hitelkeret jöhet
Megemlítette azt is, az EIB-nél arra számítanak, hogy az utóbbiak volumene az idén megduplázódik, a 2014-től kezdődő uniós költségvetési periódus támogatásainak kiegészítő finanszírozására ugyanis 2015-ben kötik meg a szerződéseket.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: Ezek a magyarországi projektek-amelyek uniós támogatásokból valósulnak meg, és a “magyar" önrészt finanszírozza qrmányunk az EIB-hitelekből-ezek kimondottan közlekedési infrastruktúrális fejlesztések. Utak, vasutak!
A magyarok túlnyomó többsége már nem utazik! Sem közúton, sem vasúton! Nincs miből, és nincs miért!
Akkor hát KINEK?-MINEK? ezek a fejlesztések?
2013-ban 962 millió euro hitel. 2014-ben 891 millió euro lett fölvéve! Most félmilliárdnak írtak alá Vargáék. Ezt is túl fogják “teljesíteni"! nyilván. Ezek szerint az utóbbi három évben közel 2,5 milliárd eurot vettek föl HITEL GYANÁNT!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/29/ma-delutan-egy-szep-nagy-hitelt-vett-fel- magyarorszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi is csődbe megyünk, ha így folytatjuk
  2015-06-29 18:46:17, hétfő
 
  Mi is csődbe megyünk, ha így folytatjuk

Posted on 2015/06/29 Szerző: Admin


Varga Mihály szerint a görög válság ránk vajmi kevéssé lesz hatással. A szakértő ezzel rövid távon egyetért, később azonban komoly következményekkel számolhatunk. ,,Aki azt állítja, hogy ezt be tudja árazni, az sokat gondol magáról" - fogalmazott Pogátsa Zoltán.

A woman walks past a wall bearing graffitti concerning Greece's possible exit from the Euro in Athens on June 28, 2015. The European Central Bank was set to hold emergency talks on June 28, 2015 on whether to keep or cut its financial lifeline to Athens, as France warned of a "real risk" Greece will leave the euro. After talks in Brussels broke down in acrimony Saturday between Athens' left-wing leaders and the rest of the eurozone, Greece hurtled toward default with its EU-IMF creditors, left solely reliant on emergency cash from the ECB. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a mediterrán ország bankrendszerének állapota alig van összefüggésben a magyaréval, hazánkban ugyanis nincsenek jelen görög pénzintézetek, ellentétben például a bolgár vagy a szerb cégekkel. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a devizapiacra és az állampapírok hozamára azért lehet hatása a krízisnek, ezek pedig a magyar gazdaság számára sem közömbösek.
A tárcavezető szerint az elmúlt hetekben az euró árfolyamát tekintve a világpiacok már beárazták a görög válság aktuális eseményeit, egy esetleges államcsőd vagy a valutaövezetből történő kilépés hatását. Az állampapírpiacon azonban előfordulhat, hogy a befektetők most a perifériaországok kötvényei helyett más célpontokat keresnek. Így hozamemelkedésre, vagyis a finanszírozás drágulására lehet számítani, de Varga nem számol nagy kilengésekkel.
Nem a rövid távú hatás a fontos
Portálunk megkeresésére Pogátsa Zoltán közgazdász a görög csőd lehetséges következményeiről elmondta: egyetért azzal, hogy rövid távon csekély hatása lesz az eseményeknek, azonban hosszabb távon két nagyon komoly fejleménnyel számolnunk kell.
Az első az események gazdaságfilozófiai hatása lesz. A fő tanulság az, hogy ha egy ország kevesebbet áldoz az olyan növekedést indukáló alrendszerekre, mint az oktatás vagy a kutatás-fejlesztés, az összeomláshoz vezet. Vagyis a megszorítások politikájának véget kell vetni Európában. ,,Az a baj, hogy Magyarországon az oktatási rendszerből ugyanígy kivettük a pénzt" - hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette: ez a politika mindenképpen vissza fog ütni a jövőben, ha nem változtatnak rajta.
Átértékelődik az euróövezeti tagság
Pogátsa Zoltán szerint a görög csőd másik következménye az euróövezet átértékelődése lesz; felvetődik majd, hogy mennyire fontos egy országnak bekerülnie, vagy hogy milyen viszonyt érdemes ápolni az övezettel.
A szakértő rámutatott, hogy ez a kérdés eddig is aktuális volt Magyarországon. Amikor a Magyar Nemzeti Bank 2002-ben azt vizsgálta egy tanulmányában, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járna az euró bevezetése, még csak előnyöket láttak. Az elmúlt pár évben viszont ugyanezek a közgazdászok már jelentős hátrányokról is írtak.
Az eurózóna-tagságnak mára annak stabilitási része vált a legfontosabbá, vagyis mindazok a kritériumok, amelyeket egy országnak a ,,bebocsátásért" teljesítenie kell. Ha ezeket egy állam eléri, akkor már tulajdonképpen be sem kell vezetnie az eurót, hiszen anélkül is stabilnak tekintik. Ráadásul ha nem lép be, megmarad a lehetősége arra, hogy valutája leértékelésével serkentse a gazdaságát. ,,Iszonyatosan megnőtt annak a jelentősége, hogy egy ország képes legyen leértékelni fizetőeszközét" - tette hozzá a szakember.
Beláthatatlan következmények
A közgazdász felhívta a figyelmet arra, hogy - Varga Mihály állításával szemben - ma képtelenség beárazni a görög válság aktuális eseményeit. A fő feltételezés az volt, hogy a felfordulás az állampapírhozamokra lesz hatással, vagyis hogy a spanyol és portugál kötvényárfolyamok megemelkednek. A görög választások előtt egy héttel vezették be azt a szabályt, mely szerint az Európai Központi Bank (EKB) ezeknek az országoknak a kötvényeiből is vásárolhat, így ha a piac felfelé nyomná a hozamokat, akkor az EKB majd lefelé korrigál. Mára azonban kiderült, hogy a kérdés sokkal komplexebb, a tőzsdemutatók és a devizaárfolyamok is teljesen máshogy mozogtak, mint az várható volt. ,,Ha valaki azt állítja, hogy ő ezt be tudja árazni, az túl sokat gondol magáról" - szögezte le Pogátsa Zoltán.
Egy kalap alá vesznek-e Görögországgal?
Arra a kérdésünkre, hogy a múlt héten elfogadott magyar költségvetést mennyire boríthatja fel a görög csőd, Pogátsa Zoltán elmondta: ez csak abban az esetben történhetne meg, ha elszállna a forint-euró árfolyam, azonban ennek kicsi az esélye.
Itt két lehetőség van: ha a befektetők egy kalap alá veszik Görögországot és Magyarországot, akkor gyengülhet a forint. Ez azonban nem valószínű, mert aligha vannak olyanok, akik szerint Magyarország olyan helyzetben van, mint az államcsőd szélén lévő Görögország. A másik lehetőség, hogy az euró árfolyama gyengül, ebben az esetben viszont a forint relatíve felértékelődne.
A közgazdász szerint ugyanakkor könnyen lehet, hogy mindezek nem is következnek be, ekkor pedig érdemben nem mozdul el egymáshoz képest az euró és a forint értéke. Hozzátette: ha Görögország visszatérne a saját valutájához, a drachma leértékelődne az euróhoz képest, így ha a forint árfolyama stabil marad, olcsóbb lesz a nyaralás Görögországban.
A nagy játékosoknak nem érné meg a csőd
A Portfolio.hu elemzője szerint ma egyetlen külső szereplőnek sem érdeke, hogy a görögök jól jöjjenek ki a válságból. A hitelezők érdeke, hogy bizonyítsák: a Sziriza útja nem járható, de legalábbis a költségei sokkal nagyobbak, mint az ortodox megoldásé. Az EU és az IMF felé nem érheti meg a csőd, mert az precedens lenne más országoknak.
Pogátsa Zoltán ezzel kapcsolatban jelezte: egyetért a szerző megállapításaival, hiszen a tárgyalások lényegében nem gazdasági jellegűek voltak. ,,Az IMF ugyanis épp a saját kutatási anyagaiban ismerte el a görög és más eurózónás megszorítások kudarcát és káros voltát. Hogy mégis ezt erőltette, az arra utal, hogy a cél politikai volt" - tette hozzá.
(mno)
Bal-Rad komm: “... ma egyetlen külső szereplőnek sem érdeke, hogy a görögök jól jöjjenek ki a válságból... a cél politikai ...."
-Kb. itt lehet(ne) pontot tenni a dolgok végére! Ami mi is lehet?
Bukik a Syriza-buknak a görögök! Az összes következmény rájuk zúdul majd! Őket fogják PÉLDAKÉNT STATUÁLNI-SZÁMUNKRA! Számunkra pedig CSAK EGYETLEN tanulság lehetne: ÍGY NEM SZABAD AHOGY A GÖRÖGÖK CSINÁLJÁK-CSINÁLTÁK!

CSAK GYORSAN ÉS DRASZTIKUSAN!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/29/mi-is-csodbe-megyunk-ha-igy-folytatjuk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Andy Vajna nyerte a szépségversenyt
  2015-06-29 18:38:23, hétfő
 
 
28.
június
Andy Vajna nyerte a szépségversenyt


Olyan neveket utasított maga mögé, mint Hajas László, Hajdú Péter vagy Fásy Ádám.

A méltán nagy sikerű, egyben nemzetmegtartó jellegű, továbbá a konzervatív felfogáshoz nagyon is közelálló Miss Hungary szépségverseny után máris túl vagyunk a legújabb hasonló megmérettetésen, a Mr. Hungary 2015 döntőjén.

06-28-vajna.jpg

Andy Vajna (a képen balról) itt még zakóban

Az állami média csak a jövő héten tűzi műsorára a nem mindennapi finálét, mi azonban ott lehettünk élőben, így most első kézből tudósíthatjuk a kedves olvasót.

Az első körben atlétatrikóban és mackó nadrágban jöttek ki a versenyzők, majd utóbbitól megszabadulva immár alsógatyában és zokniban tettek újabb kört a kifutón. Közben Ákos dala szólt.

Természetesen a világ dolgairól is elmondták véleményüket, hiszen egy ilyen verseny elsősorban nem a külsőségekről szól.

A szürke fecskét viselő Andy Vajna például arra hívta fel a figyelmet, hogy "Nem elég szépnek lenni, annak is kell látszani".

Fásy Ádám viszont azt mondta, hogy "A szépség mindenkiné' belülrő' jön, csak az a nem mindegy, hogy milyen mélyrő'".

A zsűri végül Andyt kiáltotta ki győztesnek. Hajdú Péter sportszerűen gratulált, de azt mondta, jövőre megpróbál még szebb lenni, mert úgy érzi, idén is mindent megtett.


http://avakkomondor.blog.hu/2015/06/28/andy_vajna_nyerte_a_szepsegversenyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább nőhetnek a kötelezők díjai: ezért fizethetünk egyre t
  2015-06-29 18:29:28, hétfő
 
  Tovább nőhetnek a kötelezők díjai: ezért fizethetünk egyre többet

Világgazdaság
2015. június 25. csütörtök 09:34


Egyre drágábbak a kötelező gépjármű felelősség biztosítások (kgfb), márciusban 27 ezer forint volt az átlagdíj, ráadásul ez még tovább növekedhet - írja a Világgazdaság.
hirdetés



Egy évvel ezelőtt még alig 20 ezer forint volt egy átlagos személyautó éves kötelezőjének az ára, most már 26,2 ezer forint fölötti díjon kötik a szerződéseket. Az idén egyébként volt már drágább is a biztosítás átlagdíja:

március végén 27 ezer forint fölötti tarifával szerződtek a biztosítókkal az autósok.


A kgfb drágulását elsősorban a kárkifizetések emelkedése indokolja. A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) adatai szerint 2012-ben még 83,5 milliárd forintnyi kötelezős díjbevételből 66,6 milliárd forintnyi kárt kellett a biztosítóknak megtéríteniük. 2013-ban a díjbevétel 82 milliárd forintra csökkent, a kárkifizetések volumene viszont 77,3 milliárd forintra emelkedett, tavaly pedig a 89,6 milliárd forintos díjbevétellel csaknem 81 milliárd forintnyi kárkifizetés állt szemben. Azaz két év alatt alig 7 százalékkal nőtt a díjbevétel, miközben a kárráfordítás 21,5 százalékkal emelkedett.


http://www.penzcentrum.hu/biztositas/tovabb_nohetnek_a_kotelezok_dijai_ezert_fize thetunk_egyre_tobbet.1045298.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európa válaszúthoz érkezett. A Trojka intézményei nem csak G
  2015-06-29 18:20:52, hétfő
 
  Európa válaszúthoz érkezett. A Trojka intézményei nem csak Görögországot pusztítják el;

mindannyiunkat el akarnak pusztítani. Most itt az idő, hogy felemeljük hangunkat az európai elit általi zsarolás ellen.
Állj ki Görögország mellett, és írd alá a petíciót!
Mi, a szakszervezetek, politikai csoportok és szociális mozgalmak tagjai szerte Európából összegyűltünk Athénban ezekben a történelmi időkben.
Következő vasárnap a görög nép arról szavazhat, hogy elutasítja azt a megszorító zsarolást, és leteheti a voksot a méltóság mellett - reménnyel egy másmilyen Európáért.
A történelmi pillanatban mindenkinek fel kell szólalnia és állást foglalnia.
NEMet mondunk a megszorításokra, a nyugdíj-csökkentésre és az áfa emelésére;
NEMet mondunk a szegénységre és a kiváltságokra;
NEMet mondunk a zsarolásra és a szociális jogok megszüntetésére;
Mind NEMet mondunk a félelemre és a demokrácia elpusztítására.
IGENt mondunk a tisztességre, a szuverenitásra, a demokráciára és a görög néppel való szolidaritásra.
Ez nem Görögország és Európa konfliktusa.
Ez két ellentétes Európai szemlélet konfliktusa: a mi szolidáris és demokratikus Európánké, amelyet alulról építenek, bezárt határok nélkül; és az ő víziójuk, amely tagadja a szociális igazságot, leépíti a demokráciát, és ellenzi a leggyengébbek védelmét és a gazdagok megadóztatását.
Elég volt !
Basta !
Enough !
Lehet más Európa !
Hadd mondjunk egy hangos és tiszta OXI-t Európa szerte a saját szavazófülkéinkben, online és helyben, szimbolikusan Európa utcáin és terein.
Ennek a történelmi pillanatnak a hevében felszólítjuk Európa népeit, a szakszervezeteiket, politikai csoportjait, szervezeteit és mozgalmait, hogy pénteken nyilvánosan mondjanak NEMet szerte Európában.
Találjátok meg a módját, hogy kimondjátok: 'NEM!' ‘NO!' ‘NON!' ‘NEIN!' ‘OXI!'
Vasárnap fontos nap lesz Európa történelmében, számunkra, Európa népe számára; az álmainkért, a reményeinkért. De tudjuk, hogy nem ez lesz az utolsó állomás a reményünk útján, közös harcunkban egy másmilyen Európáért, a nép által a népért. Folytatjuk a demokrácia megvédését.
Állj ki Görögország mellett, és írd alá a petíciót!


http://www.altersummit.eu/accueil/article/no-to-austerity-yes-to-democracy?lang=f r
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak a miénk legyen és fideszes!
  2015-06-29 18:14:40, hétfő
 
 
Csak a miénk legyen és fideszes!
Hírszerkesztő

2015. június 29

Csak. Csak azért. Csak azért is.

Vannak igazgatók, pedagógusok, szülők, akik még mindig nem értik: véget ért az az időszak, mikor a vezető kiválasztásának szakmai és emberi szempontjai voltak.

Olvasni most megint újabb, a döntéshozói reakciók szerint fölösleges "lázadozásokról", amikor az évek óta mindenki elégedettségére , magas szakmai színvonalon dolgozó iskolaigazgatók pályáztak újra, és bár teljes körű támogatást kaptak tantestületüktől, és a szülőktől is, de "fent" úgy döntöttek, nem ők lesznek a megfelelők, hanem más, akit senki sem akar, csak ők, ott "fent".

Nem számít már más, a baráti szálak mindent elrendeznek, és az önös érdek, a pozícióvágy, vagy az édes bosszú jegyében elérik végre a célt, kipenderítik az igazgatói székből azt, aki ott ül, és a helyére ülhetnek, vagy ültethetik azt, akinek legfontosabb érdeme, hogy "jó politikai kapcsolatokat ápol."

Ez van mindenhol, nincs mind csodálkozni, látjuk, a politikai kapcsolatépítés a legfontosabb, az juttathat földhöz, trafikhoz,közbeszerzéshez, vagy e nélkül is megrendeléshez, igazgatói székhez, vezetői pozícióba, stb. ,ahol aztán mindent lehet, mindent szabad, a Vezetők mutatják a példát.

Régen is így volt, aztán jött egy rövid időszak, a rendszerváltás után, amikor úgy tűnt, megváltozik minden, a tudás lesz a fontos, a szakmaiság, az intézményvezetők kinevezései nyíltak és demokratikusak lesznek, mint minden más. Ezt hittük akkor. Nos, tévedtünk.

Ma újra "fent" döntenek, ők, akiknek nem kell helyi tapasztalat, és egyetértés, hiszen az ő informátoraik elégségesek, és a döntéseik egyébként is megkérdőjelezhetetlenek, nem kell indok sem, semmi, elég, hogy a döntés tőlük jön. Punktum.

Persze az, hogy ez így működési alaptétel lett, sok mindent magával hoz. Sok dolgon kell változtatni, és nem lehet kétségünk, hogy meg is változik majd, ez is, mint minden.
Pl. ott van az intézményvezetők oktatása. Ahhoz, hogy ma iskolaigazgató legyen valaki, rendelkeznie kell közoktatás-vezetői szakvizsgával.

Ahol tantárgy az is, milyen a jó vezető, a jó iskolaigazgató, milyen tudással, emberséggel, szakmaisággal kell rendelkeznie ahhoz, hogy jó tantestülete legyen, hogy kell demokratikus, bizalmon alapuló, motiváló légkört teremteni, stb. Ott, elég elavultan (legalábbis a mostani rendszerhez viszonyítva úgy) még mindig azt tanítják, az iskola szolgáltatást nyújt, és a partneri elégedettség elérésére törekedni kell. Hogy elégedett legyen gyerek, szülő, a partnerintézmények.

Egyet most nem tanítanak ott: azokat a vezetői kompetenciákat, amivel meg lehet felelni annak a helyzetnek, amikor a politika felülírja a szakmaiságot. Amikor az ennek való megfelelés fontosabb lesz, mint bármi.

Új tantárgyak kellenek hát a vezetőképzésbe, a maximális lojalitásról, alkalmazkodásról, végrehajtásról, bólogatásról, megalkuvásról, és persze a politikai kapcsolatépítésről, a mutyizásról, új menedzsmenttudás ez, más, mint amit eddig tanultak az iskolaigazgatók, vagy aspiránsok.

Egyre erősebben épül az új vezetői réteg. Akik meghatározzák majd a tantestületekben folyó oktatást, és persze ezen túlmutatva, a következő generáció nevelését. Akik úgy kezdik a munkát, hogy ahol dolgozni fognak, ott nem akarták őket. Sem a kollégák, sem a szülők, sem a gyerekek. Akiket mindez nem érdekel.

Csak a hatalom. Csak azért. Csak azért is.


http://civilhetes.net/velemeny/csak-a-mienk-legyen-es-fideszes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET A BUDAPESTI OLIMPIA NYERESÉGÉBŐL TESs
  2015-06-29 18:12:58, hétfő
 
 
A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYET A BUDAPESTI OLIMPIA NYERESÉGÉBŐL TESSZÜK MAJD RENDBE

ma 15:27


Határozati javaslatot nyújtott be Rogán Antal és Harrach Péter az országgyűlés elé. A javaslat arról szól, hogy a parlament támogatja a 2024-es olimpia rendezésére beadandó budapesti pályázatot. A határozati javaslat legjobb része, amiben leírják, hogy

az olimpia megrendezéséből származó költségvetési többletbevételeket döntően az egészségügyre kellene költeni.

Az mondjuk nem zavarja az előterjesztőket, hogy az elmúlt évek olimpiáinak csak nagyon rövid távú haszna volt, a rendezőországok számára inkább többletkiadást jelentettek. Na, nálunk ez mind megy majd az egészségügybe. Éljen.

A javaslatban benne van, hogy Magyarország olimpiai nemzet, és hogy az olimpiai család megbecsült tagjának kell lennünk, meg ezek a hasonló hülyeségek. Magára a rendezésre vonatkozóan a dokumentum előírná, hogy létre kell hozni egy részvénytársaságot, ami a pályázat koordinálásáért, a nemzetközi tájékoztatásért és a lobbizásért lenne felelős. A cég tevékenységét a parlamenti frakcióval rendelkező pártok ellenőrizhetnék. Az építkezések során az átláthatóságra kell törekedni, és kerülni kell a felesleges beruházásokat (akkor már talán hagyhatnánk is az egész rendezést a fenébe).

Rogánék szerint létre kellene hozni egy 24 fős Olimpiai Pályázati Bizottságot is, aminek tagjai ,,Magyarországon elismert és közmegbecsülésnek örvendő személyek" lehetnek. (Van egy ezresem rá, hogy ha lesz ilyen bizottság, Schmitt Pált valahogy beültetik.) (via napi.hu)

http://444.hu/2015/06/29/a-magyar-egeszsegugyet-a-budapesti-olimpia-nyeresegebol- tesszuk-majd-rendbe/
******************

Kimondottan ügyes húzás: már most megmagyarázták, miért nem lesz a magyar egészségügy soha a büdös életben rendberakva...
konkrétan zsarolni próbálnak.
vagy rendezhetnek olimpiát, vagy mindenki bekaphatja és nem lesz semmilyen rendbetétel.
bár, ezeket ismerve szerintem utána sem lenne, mert egyszerűen elfelejtenék amit mondtak.
csak a szokásos.
továbbra is fenntartom, hogy aki teheti az addig meneküljön innen, amíg tud.
A Miniszterelnök Úr csak kedveskedni próbál nektek ezzel a kis olimpiával, ti háláltlanok! Meglátjátok, hogy annyira nyereséges is lesz, hogy nem csupán az egészségügy lesz rendbetéve, hanem lesz még pénzosztás is!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kinél robban a görög bomba?
  2015-06-29 18:06:23, hétfő
 
  "A hitelezők nem a jóváhagyásunkat akarták, hanem azt, hogy adjuk fel méltóságunkat, amit el kell utasítanunk. Abban az országban, amelyben a demokrácia bölcsője ringott, nem kérünk engedélyt Dijsselbloem és Schäuble uraktól (Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az Eurócsoport elnöke és Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter) arra, hogy népszavazást rendezhessünk."
(Alekszisz Ciprasz)


********************************

Kinél robban a görög bomba?
2015. június 28. 1 hozzászólás

A hírek szerint az Európai Központi Bank azt tervezi, hogy nem biztosít készpénzt (eurót) a Görögországban működő kereskedelmi bankoknak.

Arra számítanak, hogy a hírre a lakosság pánikba esik, megrohamozza a bankokat, ki akarja venni megtakarításait, de pénz hiányában a bankok nem tudnak majd fizetni. Azt remélik, hogy az elégedetlenség a baloldali kormány ellen fordítja a lakosságot, és végül nem lehet majd megtartani a népszavazást, a politikusok pedig belekényszerülnek egy újabb memorandum aláírásába. Persze ez a memorandum arról kell, szóljon, hogy a lakosság fizeti meg a bankok megmentésének költségeit.

tsipras4b

Az EKB várható döntése azonban lényegében azt jelenti, hogy elismerik a kereskedelmi bankok fizetésképtelenségét, vagyis csődjét. A korábbi propagandával ellentétben tehát itt nem egyszerűen az állam csődjéről, hanem az egész rendszer bedőléséről van szó. A becsődölt bankot szükség esetén az állam azonnali hatállyal államosíthatja, hiszen a közszolgálati funkciók fenntartása - például nyugdíjak kifizetése, kórházak, állami intézmények működtetése - az elsődleges. És ugye nem kell külön magyarázni, hogy most olyan helyzet van, amikor az állam szükségét fogja látni az államosításnak.

Ha tehát az EKB felrobbantja a banki bombát, akkor a baloldali kormány azonnali hatállyal államosíthatja a fizetésképtelenséget, csődöt jelentő bankokat. A lakosság megkapja a pénzét, és a bomba az EU és az IMF vezetőinek a kezében robban fel.

Nem biztos, hogy alaposan mérlegelték a jelenlegi helyzetért felelős politikusok és bankárok, milyen következményei lesznek a Görögország ellen indított pénzügyi háborúnak.

Frissítés: A legújabb hírek szerint az Európai Központi Bank meghátrált, és közleményben jelentette be, hogy nem állítják le a görög bankoknak juttatandó készpénzt.


http://www.amiidonk.hu/antiimperializmus/kinel-robban-a-gorog-bomba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Konföderációs zászló
  2015-06-29 17:56:32, hétfő
 
 
HA VALAKI ESETLEG EZT SZERETNÉ A SOK BUZERÁNS,SZIVÁRVÁNY HÁTTÉR HELYETT!



https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11350424_1130132097002 980_1105255486651690431_n.jpg?oh=edf85ab9f196ef1bc1d7348184c5df19&oe=5614BAE1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.