Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Ahogy azt előre jeleztük, megindult a brutális exodus
  2015-06-22 22:32:56, hétfő
 
  Toroczkai László

Ahogy azt előre jeleztük, megindult a brutális exodus, egyre többen jönnek, hogy még a kerítés előtt bejussanak az országunkba. Becslésem szerint az elmúlt napokban napi ezer fő lépett be itt a mi vidékünkön Magyarország területére. Tegnap csak a tűzoltóságnak köszönhető, hogy nem történt katasztrófa, mert a bevándorlók felgyújtották az erdőt. Az egy szem mezőőröm pedig éjjel megállított egy 20 bevándorlót szállító csempészbuszt, a magyar embercsempész az erdőbe futott, ahol két román (vendég)rendőr vette üldözőbe, de nem tudták elkapni. A mezőőröm, oldalán egy gázpisztollyal, órákon át egyedül őrizte a megvadult bevándorlókat, mire megérkezett a rendőri erősítés. Miután Szegedre szállították a migránsokat, az ügyész az ásotthalmi mezőőrt kezdte támadni, hogy miért foglalkozik ő a bevándorlókkal, van-e ehhez egyáltalán joga. Vérlázító...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Körbefonják a Fideszt a brókerbotrányok szálai
  2015-06-22 22:32:17, hétfő
 
 
Körbefonják a Fideszt a brókerbotrányok szálai
Hírszerkesztő

2015. március 13

Visszaüthetnek a Fideszre és a kormányra a Buda-Cash és a Quaestor bukása kapcsán sorra napvilágra kerülő információk.

Nemcsak azért, mert a hatóságok munkájára árnyékot vet, hogy brókercégek százmilliárdos nagyságrendben csaphatták be ügyfeleiket, hanem azért is, mert a vállalkozások tulajdonosi szerkezete és üzletei sora is kapcsolódik a kormánypárt felső köreihez.

Úgy látszik, a Fidesz kommunikációs részlegét megfogta a Quaestor csődje. Jellemző, hogy Tuzson Bence szóvivő arra jutott, a 2010 előtt regnáló Gyurcsány- és Bajnai-kormány felelős az újabb botrányért. A vezető politikusok többsége viszont mélyen hallgat. Lapunknak sem kívánták érdemben kommentálni az ügyet, ám annyit többen is elmondtak, igen kínosnak tartják a botrányt, pláne annak kormánypárthoz vezető szálait.

Ezek amúgy mind nagyobb számban lelhetők fel: a Quaestorról például már tudható, hogy napokkal ezelőttig résztulajdonos volt a moszkvai vízumközpontban, és több szálon kötődött a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárd Miklós korábbi agrárdiplomatához. Ahogy az Index feltárta, Kiss Mészáros Lőrinc ,,feledékeny" felcsúti polgármesterrel is alapított közös oroszországi céget.

Az ellenzék valamennyi pártja gyorsan reagált a fejleményekre. Pápa Levente, az Együtt alelnöke például úgy fogalmazott: ,,Ez a Fidesz Kulcsár-ügye."

Hogy az-e, nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a Buda-Cash ügyébenhárman már rács mögé kerültek. A Budai Központi Kerületi Bíróság ugyanis a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt harminc napra elrendelte V. Péter, Gy. János és T. Péter Árpád letartóztatását.

Az ügyben ugyanakkor az elkövetők mellett a hatóságok és a könyvvizsgálók felelőssége is felvetődik. A Buda-Cash-hez tartozó Dél-dunántúli Takarék Banknál például a mindössze öt könyvvizsgálóval dolgozó DN & P Kft. ellenőrizte a mérlegkimutatások megfelelőségét. A kicsinek számító DN & P felbukkant a Magyar Postánál is, és 2011 óta a teljes magyar közmédia auditálása hozzá tartozik.

http://civilhetes.net/belfold/korbefonjak-a-fideszt-a-brokerbotranyok-szalai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendszerváltozás lett a magyarság II. trianonja
  2015-06-22 22:10:45, hétfő
 
  A rendszerváltozás lett a magyarság II. trianonja

Pontosan ezért gondolom azt, hogy az a legnagyobb paradoxon - az egész Trianont-emlegetősdiben, amikor azok hozakodnak elő vele, akik gátlástalanul megrendezték - rendszerváltozásnak hazudva - a II. "Trianont"!

*

Mert, bizony,

- a szocializmus becsődöltetése,

- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;

- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a NÉP-hez tartozó rétegét érintette végzetesen!

*

Tették és tehették ezt büntetlenül, miközben az ezt végrehajtó politikusok továbbra is baloldalinak és azokkal szolidárisnak hazudják magukat, akik "mertek kicsik lenni"!

Egyébként semmiféle baloldaliságnak nem lett volna létjogosultsága 1990-et követően!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pajtás! Nem vagy te túl geci?
  2015-06-22 21:40:58, hétfő
 
  2015. jún 21.
Pajtás! Nem vagy te túl geci?

írta: Edgar Swan

Érik az uborka, itt a nyár. Szeretjük, gyorsan megszokjuk a meleget. Ez jó.

Mindent gyorsan megszokunk. Ez nem jó.

Percek alat elfelejtünk mindent, rárepülünk a következő morzsára, hogy holnapra azt is feledve várjuk az új szenzációt, amit elénk szór a politika. Mindent elfogadunk és engedelmesen megyünk arra, amerre terelni akarnak minket.

Ki emlékszik már a paksi paktumra? Kit érdekelnek a földjeiket veszített parasztok? Ki tudja már, ki volt András juhász?

Érdekel még valakit a trafikosok elveszített megélhetése? A nem-tandíj, ami milliós tétellé áll össze az egyetem évei alatt és a fiatal tetemes adóssággal vág neki az életnek? Arra sem emlékszünk, tegnap hányan hagyták itt az országot, azzal nem törődünk, ma hányan hagyják itt és arra nem gondolunk, mi lesz holnap. Holnap, amikor a szintén múltba temetett magánnyugdíj-vagyonunkat megélhetésre kellene váltani, de azt már elköltötte a kormány. Holnap, amikor nem lesznek egyéni számlákra átvezetve a megtakarítások, mert nem kértük számon a hazugokon az igéretet. Holnap, amikor több fiatal fizet adót és nyugdíjjárulékot más országban, mint itthon. Holnap, amikor az akkori nyugdíjasok jól láthatóan éhen fognak dögleni, mert nem törődünk a tegnappal, sem a mával.

Ki foglalkozik Andy Vajna teljhatalmú filmcézárral, az általa bekebelezett milliárdos kaszinóbiznisszel? Senki nem feszegeti, hová lesz az a nyereség, vagy Mészáros Lőrinc uniós pénzen létesített disznófarmjára ki gondol? Arra a Mészáros Lőrincre ki figyel, aki évente milliárdos nyereséget vesz ki a cégeiből? Ki kérdezi meg, hogy hová lesz az a rengeteg pénz? Kinek oszt vissza, teszem azt? Senki. Ahogy Simicskát sem kérdi senki, hogy is volt az az elmúlt húsz évben, hová lettek a milliárdok annyi éven át.

Már nem érdekes a tönkretett kishantosi biogazdaság sem. Pedig most akár hír is lehetne, mert a bíróság jogtalannak ítélte a földek elvételét. Mi több: megállapította, hogy a pályázónak indulnia sem lett volna szabad, hiszen nem felelt meg egyetlen feltételnek sem. Nem kérdezzük, hogy lesz-e felelősségre vonás ez ügyben, hogy kirúgják-e a pályázat döntnökeit, tesznek-e valamit azért, hogy a többi - hasonló károkat okozó - mutyi napvilágra kerüljön. Már nem érdekes, nem hír. Kishantost az új tulajdonos gondosan megszórta vegyszerekkel, így a gazdaság éveket várhat, ameddig ismét használni tudja majd a területet. Évtizedek munkája ment pocsékba, de ez már nem hír.

Megszoktuk a közpénzből finanszírozott kormánymédiát, legyintünk az okádatos gyűlöletplakátokra, természetesnek vesszük Szijjártó balfaszkodását.

Néhány napig fel voltunk háborodva Gömöri Zsolt aljasságán, de az már rendben van, hogy a nem kevésbé gerinchúros Deutsch Tamás toccsant az elnöki posztba. Átmenetileg. Gömöri nem kért bocsánatot, Deutsch pláne nem, nálunk nem szokás. Hagyománya van ebben az országban a féregségnek, suttyóságnak, az élősködő pofátlanságnak. Hiszen már Schmitt Pál sem kért bocsánatot, amiért a képünkbe hazudott. Röhögve felveszi a busás fizetését, mellé az újonan kapott nemzet sportolója cím után járó juttatást és senki nem kérdi meg tőle: Pajtás! Nem vagy te túl geci?

De mehetünk messzebb is a múltban, találunk bőven szégyentelen szégyenfoltokat. Volt nekünk Torgyánunk és még hány, de hány károkozónk! De mi két napnál régebbre nem tekintünk vissza és két napnál előbbre nem gondolkodunk. Nekünk ez így jó. Nem tanulunk, nem gondolkodunk, viszont rohamtempóban felejtünk. A szégyenletes közelmúltat feledjük, a dicsőnek gondolt régmúltat visszasírjuk. A jelennel nem foglalkozunk, azt oldja meg más.

Már csak legyintünk Lázár János napi 280 ezer forintért bérelt autójára. Mi az? Aprópénz. Közben persze aki kórházba kerül, az vigyen magával evőeszközt, ágyneműt, kötszert, ételt, gyógyszert, szikét, orvost, ápolót.

A nagy legyintgetéssel meg is elégszünk. Az már fel sem tűnik, hogy itt az új generáció. Orbán Viktor legidősebb lánya és az ő férje, Mészáros Lőrinc lányának vőlegénye. Nem ügy. Nőnek az Orbán gyerekek, nyilván lesz párja mindnek. De nőnek a Szijjártó, Lázár, Rogán és egyéb, nagy múltú arisztokrata családból származó csemeték is.

Mi pedig elégedetten hátradőlhetünk: ha már egy orvos sem lesz az országban, ha családok halnak is éhen, ha minden fiatal külföldre menekül, az Orbánok, Lázárok, Szijjártók, Rogánok, Simicskák, Kósák, Selmeczik, Deutsch-ok, Schmittek és társaik akkor is boldogan, bőségben és érinthetetlenül fogják élni világukat.

A kiéhezett trolloknak a végére, mert idáig nem szokásuk olvasni: rohadtul nem a fideszről beszélek, hanem az egész magyar társadalomról és arról, amit politikának hiszünk, pedig nem az.

Csak egyszerű rablóbanda, vagy maffia. Kinek mi tetszik.

Nekem speciel semmi nem tetszik.

http://orditok.blog.hu/2015/06/21/pajtas_nem_vagy_te_tul_geci
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újranyithat-e valaha az ország talán legszebb strandja?
  2015-06-22 21:38:40, hétfő
 
  Újranyithat-e valaha az ország talán legszebb strandja?


Posted on 2015/06/22 Szerző: Admin
Újranyithat-e valaha az ország talán legszebb strandja?


Újjáépül-e valaha az elpusztított lepencei strandfürdő?
Magyarország talán legszebb strandját - a Dunát, a visegrádi várat is lehetett látni innen - jó néhány esztendeje bezárták, majd nagy részét ledózerolták. Az ígéretek ellenére új fürdő nem épült, néhány esztendeje viszont Visegrád visszaszerezte a korábban évtizedekre bérbe adott gyógyvízkútját.

Ma is kijárnak a visegrádiak fürdeni a város melletti lepencei strand romjai közé. Abba a néhány négyzetméteres lyukba ülnek be, amely a 39 fokos termálvíz forrásánál található. Szemben Zsigmondy Vilmos (1821-1888) egykori alkotóháza áll, ami ma múzeum. A neves geológus-bányamérnök találta meg annak idején a lepencei hévizet, de Zsigmondynak köszönhetjük többek között a városligeti Széchenyi gyógyfürdő és Harkány forrásának felfedezését is.
Az 1400 méter mélyből a felszínre törő, a bél- és gyomorbántalmak, illetve a gyulladások ellen javallt gyógyvíz fölé 1977-ben emeltek fantáziadús találékonysággal teraszos kialakítású, igaz, a kor építészetét magán viselő strandot. A gyönyörű panorámájú fürdő, amelynek medencéi is lépcsőzetesen egymás fölött voltak, hamar a visegrádiak, a Dunakanyarban lakók, sőt a budapestiek egyik kedvenc pihenőhelye lett. A strand ősszel kiürült, ekkor - a törzstagok még emlékezhetnek rá - egy, a helyiek által Gizinek nevezett őz vette birtokba a területet, sokáig még tavasszal is maradt, amíg kevesebb volt a vendég. Így érte a rendszerváltozás a hétvégeken zsúfolt, a hagyományos hazai strandos gasztronómiával, olajos lángossal, palacsintával, rántott hallal fölszerelt, több ezer embert is befogadni képes komplexumot.
Kié a víz?
Az események ekkor, a nehezen követhető, sokszor zavaros gazdasági ügyletek fénykorában váltak egyre bonyolultabbá. Tanulságos, szomorú, úgy is mondhatnánk, szokványos ágas-bogas történet: a fürdőhelyet a kilencvenes évek elején évi egymillió forintért adta bérbe a Hadházy Sándor független polgármester vezette visegrádi önkormányzat az egykori focista, Simon Péter által vezetett Castrum Kft.-nek. A Castrum 1995-ben megkapta a vízhasznosítási jogot is, ezzel 2030-ig a forrásvíz kútjának kezelőjévé, haszonélvezőjévé vált, innen vásárolt a palackozóüzem is.

Az önkormányzat egyébként feltételül szabta a cégnek a strand fejlesztését, amely ugyan elmaradt, ám ez a helyi vezetőket egyáltalán nem zavarta. Olyannyira nem, hogy 1997 februárjában a bérlőt rendkívül gáláns módon hivatalosan is mentesítették fejlesztési kötelezettsége alól.
Ugyanebben a hónapban a Castrum Kft. kettévált: Castrum Visegrád Kft.-vé és egy új Castrum Kft.-vé. Előbbinél maradt a strandüzemeltetés, utóbbinál pedig a hévízkút-üzemeltetés és a vízhasznosítás joga.
Az ezredfordulón aztán a visegrádi önkormányzat jóvoltából, az akkor már a Fidesz színeiben politizáló Hadházy Sándor polgármester közreműködésével új lendületet vettek az események. A visszaemlékezők szerint a Lepence fejlesztésére összehívott közgyűlésen a képviselő-testület mindenfajta komolyabb előzetes felmérés nélkül, a lakosság számára fontos ügyben a választópolgárok megkérdezését elmulasztva viharos sebességgel úgy döntött, hogy alig több, mint 150 millióért eladja a fürdőt, a mellette található erdőrészt, és megerősítve a korábbi helyzetet harminc esztendőre átengedi a hőforrás fölötti tulajdonosi jogokat. Az akkori képviselők egy része ma is úgy véli, a döntés államcsínyt megszégyenítő módon történt.
Hadházy Sándor, aki jelenleg a Fidesz országgyűlési képviselője, viszont úgy véli, nem történt semmi puccsszerűen, hiszen előtte éveken keresztül folyt a döntés-előkészítés.
Nem nehéz kitalálni: a vevő az addigi bérlő, a Simon Péter-féle Castrum Visegrád Kft. volt, amely komoly fejlesztéseket - gyógyszállót, modern fürdőkomplexumot - ígért. A strand fejlesztését persze senki nem kifogásolta volna, hiszen az 1977-es technika akkorra kétségtelenül elavult. A felháborodás a váratlan privatizáció miatt tört ki. A helyiek magukénak tekintették Lepencét, s joggal bosszantotta őket, hogy - amint mondják - szinte suttyomban döntöttek a magánosítás mellett. A volt polgármester, Hadházy Sándor arra a felvetésre, miért nem volt másnak még csak esélye sem a vásárlásra, annyit mondott, hogy a Castrum Visegrád Kft.-vel 2003-ig érvényes szerződésük volt. Hadházy szerint ha másnak adják el, esetleg szerződésszegésért beperelhette volna őket a cég. A lepencei strand egyébként is veszteséges volt, ráadásul az ezredfordulóra komoly verseny bontakozott ki a gyógyvízzel rendelkező települések között. A fejlesztéshez tőke kellett, ezért is döntöttek a privatizáció mellett.

Éveken át tartó pereskedés
A visegrádi mozi zsúfolásig megtelt nézőterén a szerződés nyilvánosságra kerülése után többen a képviselő-testület lemondását követelték, ennek azonban nyilván nem volt realitása. A két jelentős helyi civil szervezet, a Visegrádi Vállalkozók Egyesülete és a turisztikai egyesület együtt szervezte a tiltakozást.
A gyűlést sikeres, négy kérdésből álló népszavazás követte: a polgárok 54 százaléka vett részt a voksoláson, 84 százaléka elutasította a megkötött szerződést, s szavazott igennel többek között arra a kérdésre: ,,Elvesztette-e a bizalmát ön előtt a helyi önkormányzat a lepencei strand eladásával?"
Az önkormányzatnak a vox populi nyomán vissza kellett vonnia a strand és az azt körülvevő terület eladásáról hozott határozatát, tárgyalásokat kellett folytatnia a vevő Castrum Visegrád Kft.-vel a szerződés megegyezéses felbontásáról. (Tegyük hozzá: a fair play szabályai szerint le is kellett volna mondania.)
Mivel ez nem vezetett eredményre, éveken át tartó kényszerű pereskedés következett. Ennek is tudható be, hogy a Széchenyi-tervből lehívható pénzből az út másik oldalán idővel megépülő szálloda kapott csak, a strand elesett ettől. A bíróság végül nem mondta ki az értékaránytalanságot, azaz magyarán szólva amellett foglalt állást, hogy az önkormányzat reális áron vált meg a fürdőtől és környékétől.
Mint korábban említettem, a régi Castrum Kft. 1997-ben kettévált. Amikor egyik fele, a Castrum Visegrád Kft. hatalmas felháborodást kiváltva megvette a strandot, még két fontos dolog történt: az önkormányzat új vízhasznosítási szerződést kötött velük, és emellett átengedte nekik az úgynevezett képviseleti jogot. Ez azt jelenti, hogy ettől kezdve a Castrum Visegrád képviselhette a forrásvízzel kapcsolatos kérdésekben az egyébként tulajdonos önkormányzatot.
Van egy érdekes csavar az ügyben, mégpedig a vízhasznosítási joggal kapcsolatban. Ugyanis ez a régi Castrum másik utódáé, az akkor változatlanul Castrum néven futó kft.-é volt. Elvileg tehát nem lehetett volna odaadni a Castrum Visegrád Kft.-nek. Ha a tényeket jóhiszeműen vizsgáljuk, arra következtethetünk, valószínűleg az önkormányzatot a polgármesterig bezárólag megzavarhatta a privatizációnál a hasonló név, s nem tudtak különbséget tenni az új Castrum Kft. és a Castrum Visegrád Kft. között, azt hitték, csupán megerősítik a vízhasznosításról szóló korábbi kontraktust.
Pedig nem így történt. Sőt! Közben a Castrum Kft. ráadásul nevet váltott, és jó pénzért eladták egy amerikai cégnek.
Van még egy érdekesség az ügyben: a Castrum Visegrád Kft., ahogy már szó volt róla, megkapta a tulajdonos visegrádi önkormányzat képviseleti jogát. Ez azzal járt, hogy a szerződés 2002-es módosításáig a Castrum Visegrád szedte be a másik cég által kitermelt víz árát; ez köbméterenként 650 forint volt. A nem éppen kevés haszonért cserébe a Castrum Visegrád köbméterenként csupán 75 forintot fizetett a tulajdonos önkormányzatnak.
Lepencén, a Pilisszentlászló felé vezető út másik oldalán 2003-ra elkészült a négycsillagos, egy időben Simon Péter igazgatása alatt álló Thermal Hotel Visegrád 164 kétágyas szobával, tíz apartmannal, római jellegű uszodával, török stílusú szauna parkkal.
A fürdőrészleg érthető módon elsősorban a szállóvendégeket szolgálja ki, de ha nincs zsúfoltság, mások is igénybe vehetik a szolgáltatásokat. Így a helyiek is be tudnak jutni optimális esetben, ehhez persze mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk. (A luxushotel ugyanakkor ma az egyik legnagyobb adóbevételt jelenti Visegrád városának.)
Csődöt jelentenek
Említettem, hogy az elhúzódó pereskedés miatt évekig nem lehetett sem pályázni a régi fürdő felújítására, sem építkezni - kétszer is terveztek ide luxusszállót -, így a strand állapota folyamatosan romlott. Aztán úgy nézett ki, mégis megindul valami: a tulajdonos elvégeztette az beruházások előtt kötelező régészeti ásatást, de ezzel le is zárult az ügy. Ám a Castrum Visegrád Kft. nemsokára, 2010-ben csődeljárást kért maga ellen.
Nem téved egyébként az, akinek a Castrum Visegrád Kft. nevéről a Kulcsár-féle brókerbotrány jut az eszébe. (A bűnügy egyik főszereplője, az azóta elítélt Kerék Csaba vezette a perben is sokat emlegetett Britton-csoportot, amely két esztendőn át, az ügy kirobbanásáig többségi tulajdonosa volt a Castrum Visegrádnak. Egyébként a Castrum Visegrád Kft. ebben az időben beltagjait feltűnő gyorsasággal cserélte: 2005-ben, a botrány kirobbanásakor Kerék Csabáék villámgyorsan eladták tulajdonrészüket. A többségi tulajdont egy időre Simon Péter másik cége, a Quali Team, majd a svéd Startplatten 132695 Atkiebolag, 2008-ban pedig a Gelse Aqua Kft. szerezte meg. Simon Péter 2008-ban eladta a vállalkozásban meglévő tulajdonrészét, így magához a csődeljáráshoz már nem lehetett köze.)
A Castrum csődjének oka, hogy jórészt kezességvállalásokból mintegy százmillió svájci franknyi tartozást halmozott fel. Talán árulkodó lehet, hogy a Castrumban tulajdonos Gelse Aqua Kft. is egyike volt azoknak a vállalkozásoknak, amelyekért a Castrum kezességet vállalt. Hogy a felvett pénz hova tűnt, nem tudni. Tény, hogy hasonló kezességvállalós praktikával, majd a csőd bejelentésével már óriási pénzeket síboltak el a rendszerváltozás óta Magyarországon.
A gondozatlan, most már szinte teljesen lerombolt területet felverte a gaz, az egykori teraszok maradványain két roskatag bódé, illetve a háttérben a strand néhány grandiózusnak ható félköríves romja látható. Körülöttük pedig augusztusban és szeptemberben mindenütt virágzik a parlagfű, amiért még büntetés is járhatna.
Hatcsillagos szálloda?
Hogy ki a felelős az egyik legszebb fekvésű magyar strand elpusztításáért, máig éles vitát vált ki a visegrádiak között. Van, aki a népszavazásban s az azt évekig követő pereskedésben látja a bajt.
A helyiek többsége feltehetően a fürdő privatizációjáról hozott, az előzményeket a polgárok elől elhallgató döntést hibáztatja, van, aki a lelkiismeretlen gazda módjára viselkedő, a rövid távú hasznot szem előtt tartó cégeket. Tény, hogy a tulajdonos 2007 óta (ekkor zárt be végleg a strand) simán belevághatott volna az építkezésbe, ígérték is. Igaz, 2008-ban utolért minket a gazdasági válság.
A fürdő ügyétől sem függetlenül 2010-ben Hadházy Sándor az önkormányzati választáson vereséget szenvedett. A várost 2012-ig Abonyi Géza vezette, azóta pedig Félegyházi András a polgármester.
Hadházy Sándor távozását követően az önkormányzat felmondta a hévízforrás használatáról szóló szerződést, az ügy a bíróság elé került. Jó hír, hogy peren kívüli egyezménnyel a városnak sikerült visszaszereznie a kutat. 2014 óta a termálszálló és a visegrádi kórház is az önkormányzattól vásárolja a vizet.
A stand területe jelenleg a CIB bank érdekkörébe tartozó cég birtoka; Visegrád egyévi költségvetésének nagyjából megfelelő összegért árusítják. Nehéz az értékesítés, hiszen akkor érné meg bárkinek is kifizetni érte a szép summát, ha aztán öt-hat csillagos szállodát épít ide, a helyieknek megint csak megfizethetetlen luxusfürdővel. Úgy tudjuk, ennek az önkormányzat sem örülne, ám a városnak sincs annyi pénze, amelyből vissza tudná vásárolni az ebek harmincadjára jutott területet, és új strandot építhetne. A szezonális fürdő fenntartása rendkívül költséges, Visegrád nem is tudná egyedül megoldani.
A Dunakanyar viszont világörökségi helyszín, a strand újjáépítése ezért sem helyi ügy, a fővárost és a hazai turizmust is érintő kérdés. Az állami segítség, az unióból érkező pályázati pénzek nélkül az egykori fürdő helyén még évekig a parlagfű fog virágozni csupán.

https://balrad.wordpress.com/2015/06/22/ujranyithat-e-valaha-az-orszag-talan-legs zebb-strandja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A katona hazamegy a katonaságból
  2015-06-22 21:26:03, hétfő
 
  A katona hazamegy a katonaságból.

-Nézze édesanyám, mit tanultam! .....Előveszi a kézi gránatot és behajítja a kinti WC-be, az meg szétrobban.
- Hát fiacskám, ha apád ezt látta volna.
- Mért hol van édesapám?
- Bent ült a WC-én.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Orbán: olyan vagyok, mint egy pornósztár
  2015-06-22 21:21:26, hétfő
 
  2015.06.21. 22:57
Orbán: olyan vagyok, mint egy pornósztár


Orbán Viktor szerint amit ő épített - munkaalapú társadalom - olyan, mint a pornó: Nem tudod meghatározni, de ha valahol baszást látsz azt se meghatározod, hanem tudod róla, hogy pornó.

orban_pornosztar.PNG

Ezek szerint Kedves Vezetőnk egyenesen pornósztárnak érzi magát. Hááát sok mindent ambicionált idáig, de a Kárpátok Ron Jeremyje lenni még nem akart, és az autofellatiót is csak verbálisan alkalmazta. Bár azt is elmondta a pozsonyi biztonságpolitikai konferencián, nekünk magyaroknak nem erős intézményekre, hanem keményfaszú despotára erőskezű vezetőre van szükségünk, akinek van vér a pucájában.

Mármint szerinte.

Mert én azért el tudnék képzelni olyan országot/kormányzást is, aminek működési rendje nem egy pornóforgatáshoz hasonlít. Egy olyat, ahol nincsenek megbaszva a hivatalok mikor tiltakoznak hol a nyugdíjpénztárak lenyúlásáért, hol egy reptér átnevezéséért. Egy olyat, ahol nem szopásaudiencián dőlnek el közbeszerzések, prosztatamasszázs szeánszon kiemelt beruházások és stratégiai partnerségek. Ahol az oktatásban dolgozókról nem kell nyilvántartást vezetni, miszerint, szólót, aktust, anált vagy dupla anált is vállal-e a delikvens az emelt óraszám mellé. Egy olyat, ahol a menekülteknek nem kizárólag szado-mazo jelenetek jutnak.

Egy olyat, ahol a sértődött producer nem borítja rátok a geciputtonyt. Például.

http://varanus.blog.hu/2015/06/21/orban_olyan_vagyok_mint_egy_pornosztar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2400-zal kevesebben dolgoznak a vasárnapi boltzár miatt
  2015-06-22 21:15:38, hétfő
 
 
2400-zal kevesebben dolgoznak a vasárnapi boltzár miatt

Március után áprilisra jelentősen lecsökkent a boltokban dolgozók száma ugyanakkor soha nem látott mértékben ugrott meg a túlórázás.

Beigazolódni látszik, amit a nagy áruházláncok korábban a vasárnapi bezárás miatt jósoltak: a KDNP által szorgalmazott bezárás nyomán úgy vélték, hogy hosszú távon több mint tízezer ember veszítheti el a munkáját. A vasárnapi bezárást erőltető kormánypárt ugyanakkor azon a véleményen volt, hogy a bezárás nyomán nem fog csökkenni a foglalkoztatottság. Azonban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai mást mutatnak - írta meg a blokkk.com kiskereskedelmi szakblog
.
Árufeltöltők 2012-ben a Metróban. Összesen 10 ezren veszíthetik el a munkájukat


Eszerint míg februárban és márciusban nem változott érdemben az ágazatban foglalkoztatottak száma, addig a március 15-én életbe lépett vasárnapi boltzár után hirtelen 2400 fő tűnt el az ágazatból, ezen belül is leginkább az érintett élelmiszer boltokból. Mint arra korábban a szakszervezetek is utaltak, a változás elsősorban a részmunkaidősöket érintette, így az áruházak a recesszió és a vasárnapi kénszerszünet miatt a részmunkaidőben dolgozóktól búcsúzhat el elsőként. Azonban áprilisra már a főállásban dolgozók száma is jelentős csökkenésnek indult, így áprilisban 1700 főmunkaidős dolgozó tűnt el a rendszerből.

Még inkább a vasárnapi bezárás jele, hogy hirtelen rekordszintre ugrott a túlórázás az ágazatban, így áprilisban ez 378 ezer órát kellett többet dolgozni az alkalmazottaknak, amire korábban nem volt példa. 2008-ban ugyan megközelítette ezt a szintet a túlórázás, ám ekkor jóval többen is voltak az ágazatban, azaz mindenkire arányosan kevesebb túlóra jutott - emlékeztet a blokkk.com.

A jelenség magyarázata, hogy a vasárnapi bezárás hatására az áruházak a pénteki és a szombati nyitvatartásukat növelték meg, illetve a vasárnapi kényszerzár miatt egy sor, amúgy vasárnap végzett logisztikai munkát is a többi napon kell elvégeztetniük a munkavállalóival.

A kormányzat hónapok óta ismételgeti, hogy a vasárnapi boltzár miatt senki sem veszíti el a munkáját. Ám korábban lapunk ismertette a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2011-es hatástanulmányát, ami szerint már akkor úgy látták, hogy a vasárnapi boltzár miatt több mint 10 ezer ember veszítheti el a munkáját. Bár az Orbán-kormány akkor leszavazta a KDNP ötletét, ám azóta is tagadják, hogy lett volna hatástanulmányuk a kérdésben.


http://nol.hu/gazdasag/2400-al-kevesebben-dolgoznak-a-vasarnapi-boltzar-miatt-154 1443
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök? Nézőpont, bekaphatod!
  2015-06-22 21:13:22, hétfő
 
 
Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök? Nézőpont, bekaphatod!
2015.06.17. 18:57

Mert ugye ez jött ki a szolgalelkű házi közvélemény kutató legújabb méréséből. Ott áll feketén-fehéren, fényesebben a napnál, selymesebben a legtisztábbra nyalt hátsónál, a legmélyebb alázattal szolgált gazdánál, az egyik legtöbb érdemtelen közpénzt kapott kormánypárti cég szerint, az elmúlt huszonöt év legjobb miniszterelnöke Orbán Viktor. És alá is van írva: NÉZŐPONT. Ezzel a cég vállalta, hogy hiteles, független, tárgyilagos kutatást végzett a kormánypárt köreiben, és az egyetlen számára igazi induló közül pont a nemzet pocakos focihuszárát hozta ki nyertesnek a vak véletlen, és a hál istennek egyre jobban össze eső Fidesz tábor agyhalott szavazói. És ez ráadásul úgy sikerült neki, hogy Orbán Viktor első miniszterelnökségét nem is hozta fel a második helyre. Na ebből is látszik az a nagymértékű szakmaiság, ami a működésüket jellemzi. A Nézőpontnál a kutatás, ugyanaz, mint a kutat ás. Róluk ennyit.

Végül is miért ne lehetne Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök? Úgy tüntet el háromezer milliárd magánnyugdíj megtakarítást, hogy annak nyoma is alig látszik. Csak neki sikerül úgy nem megszorítási politikát véghezvinni, hogy végül mindenki fizet, csak akinek kell az nem, senki nem lázad fel, és nagyon sokan el még ma is elhiszik az abban foglaltakat. Egyedül neki sikerül a rezsit úgy csökkenteni, hogy a költségvetésből utólag azt kompenzálni kell, és azt is az adófizetők bánják. Úgy tudja az adót is csökkenteni, hogy az közben a többségnél növekszik, és ki tud találni belőle vagy negyven új adófajtát is, amiről még azt is képes állítani, azok végül nem adók. És sokan ezt is benyalják neki. Nála lehet egyedül egy gázszerelő a nemzet legújabb milliárdosa, aki számolatlanul nyeri a közbeszerzéseket, és keres milliárdokat évente. Az ő kormányzása alatt lehet alaptörvényt alkotni, ami sziklaszilárd, és alig ötször kell módosítani, mert közben rájönnek, úgy hülyeség az egész, ahogy van. Orbán Viktor az egyetlen miniszterelnök aki úgy osztja szét a hívei között a dohánypiacot, hogy közben nem mindent a hűséges alattvalók nyernek. Lázár Jani viszi a legtöbbet, mert ő annyit is ér. Neki van olyan frakció vezetője, akinek folyamatosan bővül a lakása, és csak úgy magától. Meg ez a frakció vezető képes egyedül, szervezetten szétlopni a belvárosi ingatlanokat, mert ő Tóni, a gyagyás. Nála lehet családi összefogással egy futsal két ballábas külügyet nem értő miniszternek olyan háza, amibe be sem költözik, pedig az utolsó százhatvan milliót rakta össze rá. Nála kap az egykori közgépes barát napi szinten milliárdos közpénzt építkezésekre közbeszerzésből, de aztán összevesznek, és belőle egy geci lesz. Mellesleg addig is az volt, csak most már nem barátilag is az. Csak ő képes arra, hogy a segélyt átnevezze közmunkára, és az abból élőket megtanítsa havi ötvenvalahány ezerből megélni. Neki sikerül még a közmunkásból cselédet csinálni a haverok napszámán tengődve. Nála lehet kitiltási listán jó pár állami vezető, köztük Vida Ildikó, aki nem érti az angol nyelvet. Ő az, aki képes olyan munka törvénykönyvet megalkotni, ami rabszolgává teszi a munkavállalót, meg közben elveszi tőle a bére részét, és azt mondja erre, ez így jó annak. Nála lehet a szerencsejáték adómentes, ellenőrizetlen, és nála lehetnek szivarozó vén faszoknak elaludni az évértékelőn. Nála lehet a devizahitelt magas árfolyamon rögzíteni, közben magának, és a haveroknak kedvező árfolyamon törleszteni. Azt is meg tudja csinálni, hogy bróker barátoknál fialjon állami pénz, és azt úgy vegye ki, hogy a kisbefektető tudjon futni a pénze után. Majd állami segítséget nyújt neki a bankok pénzén, és úgy állítja be, ez csak neki köszönhető. Orbán Viktornak van a háza mellet közpénzből épült magán stadion, amihez kisvasút, űrrepülőtér, és tengerpart is tartozik. Ehhez nem drága neki semennyi közpénz, még ha kórházak dőlnek össze szerte az országban. Egyedül az Orbán bandának sikerül mindig másra kenni a felelősséget az elhibázott döntésekért, és csak ők képesek egyes társadalmi csoportokat egymás ellen uszítani. Nála jelentkezik sikerként a családon belüli saját lábon állás, kikötővel, közvilágítással, falopással együtt. Tényleg ő a legjobb, és még nem is teljes a felsorolás, csak néhány emlékezetes eset lett felsorolva.

Orbán Viktor valóban a legsikeresebb miniszterelnök. Még senki nem tudott olyan szinten közpénzt lenyúlni a maga javára, mint azt neki sikerült. Senkinek nem lett annyi láthatatlan vagyona, aminek nagyságába a keményen dolgozó kisember csak fogcsikorgatva mer bele gondolni. Nincs még egy olyan sikeres miniszterelnök akinek a belügyminisztere adócsaló volt, sok államtitkára alkoholista, a pártjának alelnöke nagyon hülye, a KDNP partnere baszódna meg a vasárnapjával együtt. Olyan miniszterelnöke sincs még egy az országnak, és ne is legyen soha többé, aki minden lopást törvénybe foglal, menekül a felelősség elől, gyáva, alattomos, megalkuvó, sunyi kis féreg. És olyan se legyen soha de soha többé aki miatt százezrek keresik a megélhetést idegen országban, itthon hagyva álmokat, szerelmet, családot, jövőt.


http://banditapolitika.blog.hu/2015/06/17/orban_viktor_a_legjobb_miniszterelnok_n ezopont_bekaphatod
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katasztrófaturizmus Bicskén
  2015-06-22 21:11:05, hétfő
 
  2015. június 21. 21:42

Katasztrófaturizmus Bicskén

Olvasónk írja: A napokban, június 20-án Bicske mellett elhaladva gondoltam, megállok egy kicsit. Ez a katasztrófaturizmus. A helyzet elkeserítő. A befogadó állomás telt házzal működik, a helyiek kétségbeesése érthető. A Tescóban meghallottam egy beszélgetést, hát odamentem és feltettem néhány kérdést. Elmondták, hogy mindennaposak a lopások, a legnépszerűbb termékek a whisky és az óvszer, de lopnak mindent. Záráshoz közeledve, amikor már vevő szinte nincs az áruházban, tömegestül lepik el az üzleteket. Nem érdekli őket, pontosabban ezeket, hogy félig le vannak húzva a rácsok, ellepik a boltokat.
Az ottaniak legfinomabb határőrizetieszköz-javaslata a golyószóró. Különösen felháborítónak tartják a napi 6 ezer forintos ellátmányukat, amiről egy magyar család csak álmodni mer. Minden másodig ,,menekült" az okostelefonját nyomkodja, ahogy a képeken is látszik. A pénzváltót egész nap ellepik, a magyarok szinte oda se férnek, lökdösődnek, kiabálnak. Mint megtudtam, volt olyan dolgozó ott, aki 2 napig bírta, felmondott. A képek minőségéért elnézést, de mégsem mehettem oda, hogy mutassátok magatokat! A szomorú az, hogy van olyan e hazában, aki még többet fogadna be ezekből.


Forrás: https://kuruc.info/r/20/144764/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 11468
  • e Hónap: 22579
  • e Év: 176075
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.