Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Magyarország jobban teljesít! Nem kapnak fizetést a tanárok
  2015-06-07 23:24:16, vasárnap
 
  Magyarország jobban teljesít! Nem kapnak fizetést a tanárok

Posted on 2015/06/07 Szerző: Admin

Március óta nem fizet bért a ceglédi óraadó pedagógusoknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Ezt a tankerület vezetője is elismerte, amikor a Ceglédi Panoráma hírportál szembesítette a KLIK-et egy tanár édesanyjának panaszos levelével.

tan
Ahogy a Ceglédi Panoráma oldalán közzétett levélben olvasható, március óta tartozik a KLIK, ugyanis hivatkozásuk szerint nincs miből fizetni.
“Arról már nem is beszélve, hogy az útiköltség hozzájárulást sem fizetik hónapok óta. Saját zsebből fizeti ki a havi húsz ezer forintot a lányom, ami a benzin költség, mert Pestről jár be ellátni munkáját" - fogalmaz a levélíró. Hozzátette, hogy nagyon sokan dolgoznak a tankerületnél óraadók és ez idáig még senki nem kapta meg a fizetését, több hónappal vannak elmaradva.
A lap megkereste Fodor Gábor illetékes tankerületi igazgatót, aki elismerte a tartozást: “Bizonyos köznevelési intézmények kapcsán egyes megbízási szerződéssel rendelkező pedagógusok vonatkozásában, az utóbbi időben előfordultak fizetési késedelmek. A KLIK Ceglédi Tankerülete, mint fenntartó megtette a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a hasonló eseteket egységesen kezelve megoldás születhessen a problémára."
(sztarklikk)
Bal-Rad komm: “Bizonyos...egyes...előfordultak..." -DE MAJD...!
Játszadozzunk már el a gondolattal, hogy mit csinálnának a parlamenti rablóbandák, ha ŐK NEM KAPNÁNAK három hónapon keresztül egy vasat sem?
Meglehet AZONNAL TÖRVÉNYT ÜTNÉNEK ÖSSZE! Egymással nagy egyetértésben!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/07/magyarorszag-jobban-teljesit-nem-kapnak-f izetest-a-tanarok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A döbrögista hülyeség netovábbja
  2015-06-07 23:14:30, vasárnap
 
  A döbrögista hülyeség netovábbja


Posted on 2015/06/07 Szerző: Admin

Rendőrök őrzik a bevándorló-ellenes plakátokat

Feljelentést tesz a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt a Fidesz - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője. Legalább három plakáthoz álruhás vigyázókat küldött a rendőrség.
A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a “baloldali agressziót". Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy “ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".

orp
Az Origo szombaton számolt be arról, hogy a bevándorlásról szóló, frissen kihelyezett plakátokat több helyen is lefestették. Akkor megkerestük kérdéseinkkel a Fideszt, hogy kívánnak-e bármilyen lépést tenni az ügyben. Azt a választ kaptuk, hogy a plakátok kihelyezéséhez nincs közük, az a kormányra tartozik.
Egy, a Kettős Mérce birtokába jutott dokumentumok szerint az Együtt által megrongált plakátra a rendőrség álruhás vigyázókat küldött a kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi bevetési osztályáról. A dokumentumok szerint csak ettől az osztálytól még legalább két plakáthoz rendeltek ki álruhás rendőröket.
(origo)
Bal-Rad komm: Most akkor MIT ŐRIZNEK AZ “ÁLRUHÁS" RENDŐRÖK? Magántulajdont? (A reklámhelyek ugyanis magántulajdonban vannak!) Egészen hihetetlen, hogy RENDŐRÖKET VEZÉNYELNEK PLAKÁTŐRZÉSRE! “Álruhában"! Akik mellett akár gyilkolászgathatnak is, de a plakátra kell vigyázniuk! Bámulat!
Ez az egész “plakátbuli" már a bohózat szintjére süllyedt! A LEGDRÁGÁBB-KÖZPÉNZBŐL FINANSZÍROZOTT-BOHÓZAT!
Mi szükség van Budapesten ilyen plakátokra pl? Annyi ott a menekült?
Miért nem a déli határszakasz őrzésére vezénylik a rendőröket és a katonákat? Plakátvigyázás helyett!
Az egész dolog már gyerekes! Ha a döbrögista horda így folytatja, azt fogják elérni, hogy a magyarok elkezdik szeretni a menekülteket a döbrögisták útálata miatt! Arról nem is beszélve, hogy az ellenmaffiák hangosan nyerítenek a vidámságtól! Ekkora kormányzati hülyeség csak éles fegyvert adhat az ellenmaffiák kezébe!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/07/a-dobrogista-hulyeseg-netovabbja/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már fenyegetik Görögországot
  2015-06-07 22:44:17, vasárnap
 
 
Már fenyegetik Görögországot


Drámai következményei lehetnek annak, ha elutasítja a nemzetközi hitelezők pénzért reformokat követelő javaslatait - figyelmeztetett Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.
A politikus a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak nyilatkozott. Ebben kiemelte, hogy az Európai Unió kész kompromisszumot kötni a görög kormánnyal, a hitelezők már tettek engedményeket.

"Óva intem a görög kormányt attól, hogy elhárítsa a feléje nyújtott segítő kezet" - mondta Schulz, aki eddig is a görög rendezés "támogatója" volt. Hangoztatta ugyanakkor, hogy Athén "kifut az időből és drámaiak lesznek a következmények".

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök korábban bírálta a hitelezők által támasztott feltételeket, amivel gyakorlatilag holtpontra futtatta a tárgyalásokat, amivel azt kockáztatja, hogy csődbe jut Görögország és kihullik az euróövezetből.

Schulz éppen ezért hangsúlyozta, hogy Ciprasznak és pártjának, a radikális baloldali Szirizának el kell fogadnia azt, hogy nemcsak választóinak tartozik felelősséggel, de Görögországának és az Európai Uniónak is.

http://alfahir.hu/mar_fenyegetik_gorogorszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deutsch Tamás: Gömörinek jár pénz, a parasportolóknak nem
  2015-06-07 22:41:15, vasárnap
 
  2015. 06. 7. 13:20

Deutsch Tamás: Gömörinek jár pénz, a parasportolóknak nem


A magyar közélet egy-egy esetét hallva, minduntalan az az egyszeri megállapítás juthat az eszünkbe, hogy csak azért nem bukik meg a simlis, mert valami kompromittáló infót tud vezető politikusokról. Más különben, mi a fészkes fenéért tolná még mindig Deutsch Tamás Gömöri Zsolt biciklijét?!
Gömöri Zsolt (elnök, Magyar Paralimpia Bizottság - MPB) harca a magyar paralimpikonokkal már jó ideje zajlik, és az ügy gusztustalan jellegéből fakadóan, igen nagy sajtóvisszhang mellett.

Természetesen a hazai politikai elit is beszállt a küzdelembe, és igen széleskörű konszenzus mentén Gömöri, Deutsch lemondását követelik. Sőt még maga Lázár János is felszólalt az ügyben, hiszen meglátása szerint minden pillanattal csak további károkat okoz a parasportolók pénzén nyaraló, végtörlesztő Gömöri.

Ennek tükrében kifejezetten mellbevágó élménnyel ér fel a fideszes Európa Parlamenti képviselő, twitter-huszár, a drogot elutasító nemzeti konzultátor kifakadása a HírTv kamerái előtt.

Deutsch ugyanis az MPB alelnöke, és ebbéli titulusában aláhúzta: Nem bánta meg, hogy vissza nem térítendő támogatást javasolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségének a szervezet pénzéből. A politikus még májusban ismerte el, hogy az ő ötlete alapján kapott hárommillió forintot Gömöri Zsolt hitele végtörlesztésére.

Munkavállaló által igénybe vehető támogatás a munkavállalónak jár. A sportolók nem munkavállalói, sem a parasportolók, sem az évsportolók sem az MPB-nek, sem a Magyar Olimpiai Bizottságnak, tehát ilyen típusú segítséget nem tudnak kapni - fogalmazott(?) Deutsch, aki hozzátette: most is és a jövőben is kisegítené a szervezet pénzéből a vezetőséget, de a sportolóknak ugyanez a támogatás nem jár.

Nehéz ezek után mit mondani.


http://alfahir.hu/deutsch_tamas_gomorinek_jar_penz_a_parasportoloknak_nem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azt hallották már, hogy Mexikóban veszélyben a demokrácia?
  2015-06-07 22:39:17, vasárnap
 
  2015. 06. 7. 16:40

Azt hallották már, hogy Mexikóban veszélyben a demokrácia?


Naná, hogy nem. Hiszen a mexikói kormány régi megbízható barátja az USA-nak. Pedig amúgy igen, eléggé veszélyben van, de ez sem Washingtont, sem úgy általában a "nemzetközi közösség" nevű izét nem nagyon érdekli.
A nyugati média hetek óta tele van azzal, hogyan próbálja befolyásolni a török választások kimenetelét Erdogan elnök és pártja. Az ellenzéki Népi Demokratikus Párt gyűlésein történt bombatámadások megrendelésével máris a kormányt vádolták meg, és ezen a vélekedésen nyilván az sem fog sokat változtatni, hogy a feltételezett tettest ma már el is fogták. Az Erdogan-féle "Új Törökország" amúgy tényleg messze nem tekinthető demokratikus mintaállamnak - ám ma választásokat tartanak egy másik népes, és szintén komoly (sőt, valószínűleg sokkal komolyabb) demokratikus deficittel küzdő országban, Mexikóban is. Az ottani problémákról azonban garantáltan kevesebbet fog hallani a médiában.
Meggyilkolt jelöltek, félholtra vert professzor, machetés civilek
A parlamenti és helyhatósági választásokat megelőző heteket politikai gyilkosságok és erőszakos tüntetések árnyékolták be. Az ország déli részén a voksolás bojkottjára szólítottak fel az oktatási reform és a kormány ellen napok óta tiltakozó tanárok.

A mexikói kormány vasárnap fokozta a rendőri és katonai jelenlétet az ország több déli szövetségi államában, Guerreróban, Oaxacában és Chiapasban, ahol egy tanári szakszervezet tagjai szavazócédulákat égettek és feldúltak számos pártirodát. A rendfenntartó erőket mindenekelőtt Oaxaca államban mozgósították, ahol a tanárok megakadályozták az üzemanyagraktárakhoz való hozzáférést, így a hatóságok közbelépéséig benzinhiány lépett fel a töltőállomásokon. Az oktatási reform ellen tüntető tanárok és a rendőrök közötti összecsapásokban Huajuapanban többen megsebesültek - jelentette szombaton az El Universal című mexikói napilap.

A mexikói baloldali ellenzéki sajtó arról adott hírt, hogy pénteken a rendőrök agyonvertek egy szakszervezeti aktivistaként ismert egyetemi tanárt. Később kiderült, hogy túlélte a bántalmazást, de súlyosan megsebesült. Egy youtubre-ra felkerült felvétel szerint Tlapában a tanárokkal összecsapó rendőrök mögött botokkal és machetékkel felfegyverzett "civilek" vonultak, akik később az egyenruhásokkal együtt vadásztak a városban a tüntetőkre.


A választási kampány alatt legalább négy jelölt lett gyilkosság áldozata.

Közülük hármat a kábítószer-kereskedelemmel összefüggő erőszak által súlyosan érintett Guerrero és Michoacán szövetségi államokban öltek meg.

Szombaton egy önvédelmi milícia tagjai között kirobbant összecsapásban legalább nyolcan vesztették életüket Guerrero államban. Mexikóban tucatjával működnek ilyen magánhadseregek.

A mexikói demokrácia történetében eddig nem látott szintet ért el annak valószínűsége, hogy az erőszak befolyásolhatja a voksolás kimenetelét

- állapította meg Javier Oliva biztonsági szakértő.
86 mínusz 12 év a hatalomban
A mostani választások egyúttal a 2012 óta hivatalban lévő Enrique Pena Nieto elnök és pártja, az Intézményes Forradalmi Párt (PRI) eddigi munkájának értékeléseként is felfoghatók. Az előrejelzések szerint a kormánypárt az egyszerű többség elnyerésére számíthat. A világ talán legviccesebb nevű pártja

1929-től 2000-ig, nem kevesebb, mint 71 évig volt hatalmon az országban.

Ez alatt az idő alatt a forradalmat annyira sikerült intézményesíteni, hogy a kormánypárt az egész gazdaságot, az igazságszolgáltatást és a médiát is uralta. Ugyanakkor mindvégig megbízható partnerei voltak az Egyesült Államoknak, amely meg is becsülte a hűséges csatlóst szövetségest az instablil Latin-Amerikában, és rendre félrenézett minden antidemokratikus jelenség láttán. 12 évnyi röpke szünet, és jobbközép kormányzás után 2012-ben ismét a PRI jelöltje nyerte az elnökválasztást. Jellemző, hogy még egy évtizednyi kihagyás után is az ő embereik ültek a köztelevízióban, ahol Nieto kampányvideóit kedvezményes áron sugározták, míg az összes többi jelöltnek a teljes árat kellett fizetni a reklámért.

http://alfahir.hu/azt_hallottak_mar_hogy_mexikoban_veszelyben_a_demokracia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még a látszatra sem adtak
  2015-06-07 22:37:04, vasárnap
 
  2015. 06. 7. 16:15

Ebből a 3 milliárdból sem állítja meg a kormány a kivándorlást



Még mindig megéri Magyarországon Fidesz-közeli szakértőnek, vállalkozónak lenni. Néha a cigányságra szánt pénzekből csöpög százmillió, máskor pedig a magyar fiatalokra szánt EU-s forrásokból esik le 3 milliárd. Farkas Gergely szolgált tanulsággal.
Néhány nappal ezelőtt jelent meg a sajtóban, hogy az ,,Ifjúság.hu a sikeres nemzedékért - Átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztés a köznevelésben tanuló diákok esélyegyenlőségének növelése érdekében" című pályázatra összesen több mint 3 milliárd forintot költöttek el minden látható eredmény nélkül - emlékeztetett vasárnapi sajtótájékoztatóján a nemzeti párt országgyűlési képviselője, a Jobbik Ifjúsági Tagozata elnöke.


Még a látszatra sem adtak

A pénzpazarlásról mindössze néhány kihasználatlan iroda, irreálisan gyorsan megírt felesleges tanulmány, és arculattervezésre, kommunikációs kampányok támogatására elköltött 310 millió forintos számla tanúskodik.

Az utóbbi összeggel kapcsolatban Farkas Gergely megjegyezte, hogy abból már egy országgyűlési választási kampányt is le lehetne vezényelni, amely során minden állampolgárhoz eljut az üzenet, azonban az Új nemzedék programról valószínűleg az emberek 99 százaléka nem is hallott még - tette hozzá.

Mindezek arra engedték következtetni a jobbikos honatyát, hogy a programot a Fidesz egy kifizetőhelynek tekintette.

Elszomorító párhuzamok

S mindez az elpocsékolt 3 milliárd forint párhuzamba állítva azzal még elképesztőbb, hogy a kormány - saját bevallása szerint - mindössze 100 millió forintot szán a kényszerből külföldre távozott fiatalokra, amely összeg bevallottan csupán 50 fiatal hazahozatalára elég - hangsúlyozta az IT elnöke.

A 3 milliárd forint elköltésének semmi haszna nem volt, ami viszont valóban fontos lenne, arra pedig ennek az összegnek a töredékét költi a kormány (jövőre egyébként már 260 milliót különítenek el a magyar fiatalok hazahozatalára, amely így már 130 emberre terjed ki - a több százezres létszámból).

Szintén sokatmondó, hogy miközben az ex-fidelitasos Mihálovics Péter (jelenleg a közigazgatási minisztérium minisztériumi biztosa) vezette a 3 milliárdos programot, egyszer csak a semmiből lett egy százmilliós budai ingatlana (a vagyonnyilatkozata szerint). Nyilván, őt is a család segítette ki, vagy éppen arra példa az ő esete, hogy azért a magyar fiatalok itthon is építhetnek villát, karriert? Nem tudjuk.

Jól látható, hogy a Fidesz nem foglalkozik a fiatalok problémáival, a kivándorlás hónapról hónapra rekordokat döntöget, soha ennyi magyar fiatal nem élt még külföldön, és soha nem tervezték ennyien a kiköltözést - figyelmeztetett Farkas Gergely.

Ugyanakkor felháborítónak nevezte, hogy mindezek ellenére a kormány még azokat az Európai Uniós forrásokat sem a fiatalok érdekében költi el, amelyeket Brüsszelben egyébként erre szántak, hanem inkább a saját holdudvarának az embereit tömi ki pénzzel.

Ezen a gyakorlaton változtatni kell - szögezte le Farkas Gergely.

A Jobbik ezért is szorgalmazza folyamatosan egy korrupció ellenes hatóság felállítását, amely pont az ilyen pályázatok esetében vizsgálódna, hogy tisztán láthassunk ezekben az ügyekben. Például, hogy kiderüljön, mire is ment el az a 3 milliárd forint.

De nem akarunk addig várni, amíg feláll ez a hivatal - fogalmazott Farkas -, kikérjük a konkrét pályázati anyagokat, és ha szükség lesz rá, megtesszük a feljelentéseket is. Mert ebből az összegből egyedül csak a fiatalok, a célcsoport nem profitált, viszont azok a Fideszhez közeli szakértők, vállalkozók, akik jókor voltak jó helyen, igen jól jártak.

Hasonlóságot fedezhetünk fel a Farkas Flórián által vezetett Országos Roma Önkormányzat Híd a munkához! programja kapcsán is; túlárazott tételek, eredménytelenül felhasznált százmilliók. Nem nehéz tendenciát felfedezni az ilyen esetek között - húzta alá.

Plakátháború


Kérdésre válaszolva Farkas Gergely elmondta, hogy a kormány bevándorló-ellenes kampányához tartozó plakátok tépkedését a Jobbik nem tartja a véleménynyilvánítás megfelelő módjának, hiszen annak idején a nemzeti párt is elszenvedője volt ilyen megnyilvánulásoknak...

Ezzel kapcsolatban arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány megint túlzásba esett azzal, hogy gyakorlatilag minden plakát mellé rendőröket állítanak, és rendőrökkel őriztetik a konzultációs hirdetéseket. Sőt, halottam olyan esetről is, ahol a plakátról DNS-mintát vettek, hogy annak segítségével kapják el a rongálót - tette hozzá.

Magyarországon nem erre kellene elhasználni a rendőrségi kapacitást, hiszen a hazai közbiztonság helyzete nem teszi ezt lehetővé.

Ugyanakkor azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a bevándorlás visszaszorítása fontos kérdés, a migránsok száma csak emelkedni fog, ez ellen viszont nem plakátháborúval kell küzdeni, hanem például a Jobbik által szorgalmazott határőrség felállításával.


http://alfahir.hu/ebbol_a_3_milliardbol_sem_allitja_meg_a_kormany_a_kivandorlast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Támogatta az USA az iszlamista fanatikusokat Szíriában és I
  2015-06-07 22:30:50, vasárnap
 
  Támogatta az USA az iszlamista fanatikusokat Szíriában és Irakban

Posted: 07 Jun 2015 07:50 AM PDT

A szunnita erők összefogásával meg kell akadályozni a síiták előrenyomulását a Közel-Keleten! Tisztában vagyunk azzal, hogy a szunnita milíciák többsége szalafista és egy iszlám államot akar - állapították meg a Pentagon szakértői 2012-ben. A titkos dokumentumot most tették közzé Amerikában.

Kadhafi bukása után líbiai raktárakból szállítottak fegyvereket azoknak a szunnita milíciáknak, melyek megpróbálták megdönteni Asszad elnök rendszerét Szíriában. Az USA, az Öbölmenti szövetségesei és Törökország pénzzel és fegyverrel segítette ezeket a milíciákat, melyek később létrehozták az Iszlám államot Szíria és Irak egy részén. Miért támogatta Washington a fanatikus iszlamista erőket? Mert meg akarta gyengíteni Iránt és a szövetségeseit a térségben: a síitákat. Mindenekelőtt Asszad szíriai elnököt és a Hezbollah milíciát Libanonban.

Az USA és szövetségeseinek iraki akciója előtt nem is volt Al Kaida Irakban. Petraeus tábornok, akik a szövetségesek főparancsnoka volt Irakban és később a CIA főnöke lett Washingtonban, a piszkos háború módszerét alkalmazta. Ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy az ellenfeleit halálbrigádokkal intéztette el. Ez váltotta ki az Al Kaida megalakítását, miközben a halálbrigádok tagjai gyakran maguk is az iszlamista milíciákhoz csatlakoztak.

Aztán az iraki Al Kaida főnöke, Abu Bakr al Bagdadi tavaly júniusban kikiáltotta az Iszlám Államot.



Közben pedig a síita milíciák nyomulnak előre Jemenben, Szaúd-Arábia az USA támogatásával küzd ellenük. Ugyanakkor Washington meg akar állapodni Iránnal, a térség vezető síita nagyhatalmával.

Kit támogatnak az USA arab szövetségesei Szíriában? Az Al Nuszrat, az Al Kaida szíriai szervezetét, mely szemben áll ugyan az Iszlám Állammal, de éppoly fanatikus és Nyugatellenes, mint ellenfele.

Az egész közel-keleti helyzet a régi gyarmati időket idézi amikor a nagyhatalmak azt hitték, hogy a tetszésük szerint manipulálhatják a helyi erőket- állapítja meg a Guardian szakértője. Aki megírja, hogy összeomlott Londonban egy terrorista per, melynek vádlottja egy svéd állampolgár volt aki az Iszlám Államért küzdött a Közel-Keleten. Kiderült ugyanis, hogy a brit titkosszolgálat ? a CIA -val együttműködve ? ugyanazokat a fanatikus szunnita milíciákat támogatta, melyek soraiban a vádlott harcolt! Miután az ügyvédek újabb dokumentumokat kértek a titkosszolgálatok közel-keleti szerepéről, a bíróság berekesztette a tárgyalást, és a vádlottat felmentette.

Forrás: globoport.hu

http://www.kontrollblog.com/2015/06/tamogatta-az-usa-az-iszlamista.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidó és a magyar mióta sziámi ikrek?
  2015-06-07 22:25:45, vasárnap
 
  A zsidó és a magyar mióta sziámi ikrek?

2015. június 07. 08:47
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Pojácának is születni kell, mondhatnók. Ámde ekkorának? S vajon Kósa Lajos e szerepéért húsos vagy hústalan sóletet kap honoráriumként? Merthogy nálánál jobban már nem lehet ülepet fényesíteni. ,,A holokauszt mindannyiunk tragédiája - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke pénteken Debrecenben, egy magyarországi zsidó szervezetek által szervezett nemzetközi konferencián." Ezt olvashattuk aznap a Mazsihisz honlapján. Vagyis minden e szó körül forog. Ez a dolgok alfája és ómegája, kezdete és vége. Punktum.

Majd aztán mindezt azzal folytatta, hogy ,,a holokausztról szóló közbeszédet és parlamenti vitákat figyelve úgy lehet érezni, túlságosan nagy hangsúlyt kap az, hogy ez egy zsidó tragédia, ehhez képest sokkal kevesebb hangsúlyt kap, hogy ez egy magyar tragédia is, holott a kettőt nem szabad elválasztani egymástól, mert aki így gondolkodik, nem érti a magyar nemzet lényegét."

Árulja már el, drága jó polgármester úr, hogy a zsidó és a magyar mióta sziámi ikrek? És ha már urasága nem tud arabosul, miért beszél ilyen nyelven, azaz minő alapon állítja, hogy ,,már az Árpád-házi királyok alatt is jelentős zsidó közösség élt együtt a magyarokkal a nemzet szerves és integráns részeként", amikor ezt a középkori hazai zsidó történelem zsidó historikusa, Kohn Sámuel, már több mint egy évszázada sem tudta bebizonyítani hitelt érdemlő forrásokkal e témában született könyvében?

Nem becsületesebb lenne előbb mégis tanulmányozni a történelmet, és csak azután nyilatkozni róla? Persze a kérdés a fentebbi találkozó másik nagyágyújának, Heisler Andrásnak is szól. Aki meg azt mondta, hogy ,,a hazai zsidóság mindig is a magyar nemzet része volt". Hm, mindig is. Azért elvárnánk erről - no nem, nem egy monográfiát, de egy, akár csak néhány oldalas történelmi okfejtést.

De ez még mind nem volt elég. Heisler Áder Jánost idézte: ,,Auschwitz a legnagyobb magyar temető a világon." Áder uraságának is csak a megfeleléskényszere nagyobb
történelmi tudatlanságánál. Végül pedig kifejtette, hogy ,,a tiszta szavakon túl azon is érdemes elgondolkozni, hogy egy holokausztról szóló, világsikert arató film milyen negatív és méltánytalan hangokat hoz ki a magyarországi sajtóban, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetem innovatív kezdeményezése milyen negatív rezonanciákat vált ki az egyetem hallgatóiból is. Sokat kell még dolgozni közösen azért, hogy a tiszta szavak a valóságban is a mindannyiunké legyenek."

Üzenem Heislernek, hogy nemcsak a pázmányos hallgatókból vált ki ,,negatív rezonanciákat" a holocaustterápia, hanem lassan a fél világból, ha nem az egészből. A tiszta szavakat meg jobb, ha másokra hagyja.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=84560
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A PPKE hallgatói nem engednek az izraeli lobbinak
  2015-06-07 10:09:09, vasárnap
 
  hidfo.ru 2015.06.04. 10:28 Belföld


A PPKE hallgatói nem engednek az izraeli lobbinak

Ilan Mor izraeli nagykövet korábban az “Élet menete" nevű rendezvényen beszélt arról, hogy szerinte szükséges lenne a magyar felsőoktatásban a “holokauszt történetének" külön tantárgyként oktatása. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora pedig szemmel látható módon az izraeli külügy elvárásainak megfelelően módosítaná a tantervet, ugyanis a napokban kiderült, hogy már a következő tanév kezdetétől bevezetnék az új tantárgyat. Az egyetem hallgatói azonban nem tűrik, hogy Izrael beleavatkozzon a magyar oktatási rendszerbe, és egy nyílt levelet fogalmaztak meg, amiben kifejezik tiltakozásukat az ellen, hogy a ,,A holokauszt és emlékezete" nevű, Ilan Mor kezdeményezésére bevezetett tantárgy elvégzése nélkül az egyetemen jövőre már nem lehetne diplomát szerezni.

“Tisztelt Rektor Úr!

Az egyetem hallgatóinak jelentős többségével egyetértésben arra jutottunk, hogy nyílt levélben fordulunk az egyetem vezetőségéhez és Önhöz, melyben szeretnénk kifejezésre juttatni ,,A holokauszt és emlékezete" nevű, újonnan bevezetendő órával kapcsolatos aggályainkat. Mint az már a híradásokból és - az amúgy meglepő hirtelenséggel felvetődött - döntésre adott első reakciókból kitűnik, a hallgatók egy jelentős része az egyetem identitásával összeegyeztethetetlennek érzi a téma ilyen formában való kezelését a következő okokból:

Úgy gondoljuk, hogy egyetemünk szellemiségét nagy mértékben meghatározza a keresztény vallás és kultúra. Viszont a tantárgy témaköre nem a vallásra fókuszál (mint ahogy joggal tenné ezt egy esetleges zsidó, illetve más vallásokat bemutató hitéleti óra bevezetése), hanem olyan politikai állásfoglalást rejt magában, amellyel többségünk nem kíván azonosulni semmilyen formában. Ezt a szemléletet ugyanis az izraeli külpolitika véleményformálásának is lehet értelmezni, mely sem jogszerűnek, sem humánusnak nem mondható például a palesztinokkal szembeni politika miatt.
Bár a tárgy valóban a holokausztról szól, de ennek ellenére nem esik szó benne a cigányság, a homoszexuálisok és egyéb kisebbségek deportálásáról, illetve megsemmisítéséről. A magyarországi cigányság ugyanúgy elszenvedte a holokausztot, mint a zsidóság.
Amennyiben a témának kifejezetten ezt a történeti, politikai aspektusát kívánná hangsúlyozni a vezetőség, abban az esetben mi célszerűbbnek érezzük egy “Népirtások az emberi történelemben", vagy ,,Népirtások a XX. században" nevű óra bevezetését, melyben egyenlő arányban jelennek meg a különböző nemzetek és (vallási, etnikai) kisebbségek ellen elkövetett erőszakos cselekményekről szóló tananyagok - hiszen a keresztény szellemiség az egyenlőség és tisztesség nevében ezt követelné meg. A tárgy ezzel érzékeltetné minden emberi élet értékét, így minden népirtás egységes és egyenlő mértékű elutasítását.
A hallgatók egy részét érzékenyen érinti az a kijelentés, mely szerint Ön az óra bevezetését a fokozódó antiszemitizmus miatt tartaná indokoltnak, hiszen egyetemünk hallgatóira nézve ez olyan, mintha antiszemitizmussal vádolnák őket és családjaikat. Ezt a pejoratív feltételezést a lehető leghatározottabban visszautasítjuk. Mindazonáltal amikor a magyarországi emlékezetpolitikát a mindennapokban érzékelhető módon áthatja a holokauszt emlékének fenntartása, tematizálása, fentebb is említett átpolitizáltsága, könnyen lehet, hogy a kurzus erős ellenhatást vált ki - gondolva itt arra, hogy a diploma alapfeltétele lenne az óra elvégzése.
Kellemetlennek érezzük, hogy ez (a fentiekben jelzett módon) többszörösen terhelt téma, látszólag a hallgatók feje felett, külföldi ,,közreműködés" hatására valósult meg. Olyan hirtelenséggel az iskolai tanév végén, hogy erre a hallgatóság szinte reagálni sem tudott. A vezetőség semmilyen formában nem egyeztetett az egyetem hallgatóságával, sem az oktatókkal, amit aggályosnak tartunk. Problémásnak érezzük továbbá, hogy a tárgy anyagát izraeli professzorok állították össze. Véleményünk szerint egy magyar egyetemisták számára készült kurzust a leginkább magyar kutatók képesek összeállítani, hiszen ők ismerik a helyi sajátosságokat.

A fenti okokra hivatkozva kérjük, fontolja meg döntését, és vegye figyelembe a következő javaslatainkat:

Az óra maradjon a jelenlegi formájában, de legyen szabadon választható tárgy, illetve a történelem szakosok számára vezessék csak be kötelező jelleggel.
A tárgy maradjon a népirtás témakörnél, és legyen általánosan kötelező, de ebben az esetben általánosan vegyék végig a huszadik századi (vagy akár még korábbi) népirtásokat és emberiség ellenes bűnöket. Lehetséges javaslatok: délvidéki tisztogatások a magyarság ellen, örmény népirtás, palesztinok elleni bűnök, kommunizmus által elkövetett bűnök, kambodzsai népirtás, dél-afrikai apertheid rendszer, ruandai népirtás és természetesen a holokauszt is (beleértve a zsidóság mellett a cigányság és egyéb csoportok ellen elkövetett bűnöket).
A jelenlegi tárgy helyett legyen egy olyan óra, ami a népirtások és emberiség ellenes bűnök helyett a kultúrára helyezi a hangsúlyt. Javasoljuk, hogy kerüljön bemutatásra valamennyi világvallás, illetve különböző népcsoportok hiedelme, kultúrája, szokásai. Véleményünk szerint ez lenne a legideálisabb megoldás.

Bízunk a Rektor Úr bölcsességében, megfontoltságában és jó ítélőképességében, abban, hogy megfelelő döntést fog hozni. A tárgyat a jelenlegi formájában nem tudjuk támogatni.

Tisztelettel: Az egyetem hallgatósága.

Válaszát előre is köszönjük!"

http://hidfo.ru/2015/06/a-ppke-hallgatoi-nem-engednek-az-izraeli-lobbinak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Strassburg szerint megalázó elvenni a szabadulás reményét a
  2015-06-07 10:05:50, vasárnap
 
  Cigánybűnözés :: 2015. június 6. 07:31


Strassburg szerint megalázó elvenni a szabadulás reményét az ároktői gyilkoscigányoktól, ezért "új ítélet" várható


Társaival magányos idős emberekre támadt, halálra verte és kifosztotta őket. Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint nem kaphat úgy életfogytiglant ez a férfi és mások se, hogy ne legyen reménye a szabadulásra. Ezért kell most új ítéletet kell hoznia a Kúriának. Hárman kaptak tényleges életfogytiglant az ároktői cigánybanda tagjai közül, akik idős embereket fosztottak ki és öltek meg. Ezek az ítéletek a strassburgi emberi jogi bíróság szerint embertelenek és megalázóak, mert elveszik a szabadulás reményét az elítéltektől. Zoom Nem szabad tőlük elvenni a reményt A testület tavaly májusban elmarasztalta Magyarországot és több ezer euró kártérítést ítélt meg egy, az ároktői banda tagjaihoz hasonlóan idős emberek kifosztása és meggyilkolása miatt jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt rabnak. A strassburgi döntés miatt az ügyészségnek M. László ügyében - de csak az ő ügyében - felülvizsgálati eljárást kellett kezdeményeznie a Kúriánál. A legfőbb bírói testület a jövő héten dönt az ügyben. Ha fenntartja a jogerősen kiszabott tényleges életfogytiglant, 40 év múlva akkor is megvizsgálják, hogy feltételesen szabadulhat-e. Az Országgyűlés ugyanis tavaly októberben módosította a büntetőeljárásról szóló törvényt, így ma már a tényleges életfogytiglanra ítélteknél 40 év után meg kell vizsgálni a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét. Így pr-harcol tehát a tényleges életfogytiglani büntetésért a kormány. (Híradó nyomán) Bővebben az ároktői cigánybandáról: Természetesen nem öltek meg senkit az ároktői cigányok - enyhítést várnak az embertelen gyilkosok Kapcsolódó: - Most a tényleges életfogytiglani büntetés mellett készül pr-szabadságharcot indítani a kormány - Lehet szervezni a szabadulóbulikat: 40 év után a legsúlyosabb bűnözőket is kiengedné a kormány - Polt szerint sem kell komolyan venni Orbán szavait - Íme a helsinkis taknyos, aki rá akarja szabadítani a gyilkosokat a társadalomra - Mostantól minden esetben elmarasztalja Strassburg hazánkat, ha egy életfogytos panaszt tesz - Elmarasztalták hazánkat a tényleges életfogytiglan miatt, és több ezer eurós "kártérítést" ítéltek meg egy rablógyilkosnak


Forrás: https://kuruc.info/r/35/144144/

**


Melléjük ültetném 40-évre az ajvékólókat!

A gyilkosság, ami embertelen és megalázó, mert elveszi az életben maradás reményét az áldozattól.

Nem kell tényleges életfogytiglan, hanem át kéne venni a minket - és az egész világot - demokráciából rendszeresen kioktató Egyesült Állatok jogrendjét. Egy emberölés kétszáz év börtön, megfejelve a mellette elkövetett járulékos bűncselekmények (lopás, rablás, magánlaksértés, stb...) egyenként öttől harminc évig terjedő büntetési tételeivel. Egy ilyen szintű bűnöző ötszáz év után ki is jöhet.

Ja, és persze abból tartani, élelmezni, amit a börtönben a munkájával megkeresett!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.