Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
A néphülyítés megfizethetetlen
  2016-02-26 16:48:03, péntek
 
  A néphülyítés megfizethetetlen

Még mindig sokkos állapotban van a fél ország Orbán Viktor drámai hangú bejelentése után, miszerint ő úgy döntött, hogy népszavazunk mi hirtelen egyet. Mert a gaz Unió ránk akarja kényszeríteni, de egyet se aggódjunk, mert úgy meg leszünk védve, mint a vöcsök, csak szavazzunk. Népileg.

Szavazok én, az csak természetes. Ki az a szemenszedett hülye, aki ne trappolna az urnához vietnami tangapapucsban, ha védeni kell a hont? Pláne, ha az a kérdés, hogy akarom-e én, hogy harminckilenc mocskos, szakállas benga megerőszakoljon engem? Hát akarja a hóhér! Akkor is nemmel szavaznék, ha az lenne a kérdés, hogy akarok-e egy rohadtul nagy pofont kapni. Mert akar a franc.

Namármost. Ha sikerült valamennyire lehiggadni, próbáljunk meg gondolkodni egy picit, az nem szokott általában ártani.

Azt mondja Orbán Viktor, hogy az én szavazatomon múlik az, hogy az országot elöntsék a nem-tudom-kik, akik jönni akarnak. Hogy ezt meggátolja a kormány, eddig buszon szállította ezeket az illegálisokat az osztrák határra, de ez az idő elmúlt, mert be se jöhetnek, ami remek. Most pedig népszavazással fogjuk távoltartani őket.

Ám azt is mondta Orbán Viktor - bár ezt nem itthon, hanem Brüsszelben -, hogy mi már eleve is befogadtunk 100 ezer ukrajnai menekültet. Erről mondjuk senki nem tud Orbán Viktoron kívül, de biztosan beköltöztette őket a felcsúti családi vityillóba, azért nincsenek szem előtt.

Aztán volt az az 1000 kopt család, akiket meg Balog Zoltán és Szijjártó Péter fogadott be a múltkoriban, csak azok közben eltűntek valahová.

Gyárilag itt lakik velünk - becslések szerint, mert természetesen statisztikai adatok erre sincsenek - 20 ezer kínai.

Az már statisztiaki adat, hogy 144 ezer külhoni magyar költözött Magyarországra, bár ők csak annyiban külföldiek, hogy a határon túl születtek, tehát őket most ne számoljuk bele.

Igaz, az nem most volt, hanem 1945 után, hogy befogadott az ország 7 ezer görög polgárt. Ők azóta nyilván pont annyira magyarok, amennyire görögök.

Viszont nem 1945-ben, hanem napjainkban is nyugdíjat fizetünk ukrán embereknek, ők nagyjából 5 ezren vannak, de a számuk folyamatosan növekszik. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy ha Putyin megharagszik Orbánra, elég lesz ránk szabadítani kétmillió orosz nyuggert és öt perc alatt összeomlik a magyar költségvetés. Ugyanis a csodás államközi szerződés alapján bármely orosz és bármely ukrán állampolgár igényelheti Magyarországon a nyugdíjat és meg is kapja. Zárójel bezárva.

Ámde a fentiekből az következik, hogy minden különösebb trauma nélkül élte túl az ország azt, hogy mindenféle egyéb népek is élnek itt velünk.

Most jön az én töprengésem veleje. Normálisan gondolkodó, hazájáért tenni akaró politikus szerintem azt csinálja, hogy elmondja a polgároknak, mi a helyzet - ez persze azt feltételezi, hogy felnőttként kezeli a társadalmat - például konkrétan mit akar az Unió, hány menekültet kellene befogadnia Magyarországnak, mennyi időre, milyen feltételekkel. Még az is érdekelheti a polgárokat (vagy csak engem, ezt nem tudom), hogy milyen lépéseket tervez az Unió a válság kezelésére, mik a közös lépések, mik azok az intézkedések, amelyek közvetlenül érintik hazánkat. Mert mióta kiskorúsítottak minket és semmit nem közölnek velem, csak azt, kitől kell marhára rettegnem és miben kell egyetértenem a kormánnyal, azóta nekem sűrű kiütéseim vannak. Tessék már engem tájékoztatni, ha kérhetem!

Nem egyből azzal kezdeni, hogy rohanjunk el egy senkit, semmire nem kötelező népszavazásra és idióta kérdésre válaszoljunk úgy, hogy semmiről semmit nem tudunk. Ez így ugyanis nem más, mint egy kurvára drága békemenet, közpénzből finanszírozva.

Mennyire normális dolog az, hogy kormánypolitikusok rémisztgetik a lakosságot elképesztő számú menekülttel, ellenben Martin Schulz-tól kell megtudnom, hogy mindösszesen 1294 emberről lenne szó. Ennyi menekült befogadását várná el tőlünk az Unió. Orbán Viktor 1294 ember ellen indított hadjáratot, ennyi ember miatt trombitálja harcba az országot, költ 3 milliárd forint közpénzt a népszavazásra.

Közben pedig nem tudom, hogy milyen közös taktikát dolgoznak ki az uniós politikusok, hogyan kívánják megoldani a válságot, ebben Magyarországnak milyen szerep jutna.

Erősen kezdem unni, hogy a primitív, két mondatos propagandaszöveg helyettesíti a korrekt tájékoztatást, hogy hülyének néznek, kihasználnak, manipulálnak és mindeközben lejáratnak a teljes európai közösség előtt.

Engem például az is roppantul érdekelne, a letelepedési kötvénnyel pontosan hány ember jött be az országba, őket ki ellenőrizte, hogy jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot és egészen pontosan miért fizet valaki majdnem 100 millió forintot azért hogy Magyarországon letelepedhessen? Üldözik őket a hazájukban? Mert hogy nem anyagi megfontolásokból jönnek ide ennyiért, az biztos. Ha üldözik őket, akkor ki és miért? Bűnözők esetleg? Hm?

Van, aki ismeri is a tényeket? Például mondjuk a senki által nem ismert Habony Árpád? A vitrinfelelőssel megbeszéli a miniszterelnök azt, amit velem és még sokmillió honfitársammal nem beszél meg? Rogán szomszédjával megbeszéli? Vagy neki csak a népszavazást népszerűsítő reklámkampányból csurran majd párszáz millió?

Úgy döntöttem, hogy mivel hülyének vagyok nézve, ezért én mostanában két dologról vagyok hajlandó népszavazni.

A boltok vasárnapi zárvatartásáról.
A kormány lemondásáról.
Ha még választanom is lehet, inkább a másodikat kérem.

Még annyit a végére: megkérem Orbán Viktort, hogy amellett, hogy nem néz hülyének egy egész országot, lesz kedves nem lejáratni az ország lakóit külföldön! Mert volt bátorsága azt hazudni, hogy amennyiben ő megengedné, hogy elfogadja az ország az uniós letelepedési kvótát, őt itt felakasztaná a nép egy lámpavasra. Tudom, hogy szinte hihetetlen abból a környezetből, ahonnan a miniszterelnök lenéz erre az országra, de elég sok kultúrember él itt lent. Senki nem kívánja felakasztani sem őt, sem senkit sehová, van elég büntetésvégrehajtó intézet, ha arra lenne szükség.

Ha mégsem elég, majd összedobjuk a pénzt és építünk.

kolozsvaros.com

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minél hülyébb valaki, annál biztosabb állása van a fidessnél
  2016-02-26 16:46:26, péntek
 
 
Lázárékat nem érdekli, van-e érettségije Farkas Flóriánnak

nepszava.hu|2016. febr 25. 18:10


A Miniszterelnökség sem tudja, hol végezte iskoláit Farkas Flórián, de nem is törődik vele - írta a Népszabadság.

A kancellária szerint nincs képesítéshez kötve, hogy valakiből miniszterelnöki biztos legyen, ezért nem kezelik Farkas önéletrajzát.

A közelmúltban kiderült, hogy a fideszes parlamenti képviselő, az Országos Roma Önkormányzat korábbi elnöke összekeverte, hol végezte az egyetemet. Életrajzában korábban azt állította, hogy politológusként az ELTE jogi karán szerzett diplomát, majd - a sajtó kutakodása nyomán - pontosított: a Társadalomtudományi Karon ­végzett.

http://nepszava.hu/cikk/1086751-lazarekat-nem-erdekli-van-e-erettsegije-farkas-fl oriannak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elérte a KLIK-et is a végzet, fejcsere volt a hivatalban
  2016-02-26 16:28:52, péntek
 
  2016. február 26., péntek
OSZTÓDÁSSAL SZAPORODVA

Elérte a KLIK-et is a végzet, fejcsere volt a hivatalban.

Méghozzá az egy fejet kettőre cserélték, de azért az nem biztos, hogy ha az egy fejre eddig jutó észmennyiséget most kétfelé osztják, akkor a siker garantált lesz.
Az mondja a népi bölcsesség, hogy üres kamrának bolond a gazdasszonya, de ez nem marad így sokáig. az egyik fej itt ugyanis Áder húga, az ő szavát talán meghallja majd a Szent Fül...
Hát nem borzasztó, hogy ilyesmiben kell reménykedni?
Most előveszik a második borítékot: "Szervezz mindent át!" - és a sóhivatal osztódással szaporodni kezd, lesz belőle sok-sok kis KLIK, sok-sok helyi kiskirállyal, még több bürokráciával, még kevesebb pénzzel, hiszen az új potentátok javadalmazását is a saját költségvetésükből kell majd kiszorítani.
Viszont megmaradnak a KLIK jogosítványai, a vezetők kinevezésének jogköre például.
Most majd a járás vagy a megye választja ki a politikailag megbízható, eszmeileg szilárd embereket, akiknek kinevezéséhez természetesen az Országos és Nemzeti KLIK egyetértése kell, míg a végső szót természetesen az ország működtetésének madzagjait saját magasztos kezeivel rángató Vezér mondja majd ki.
Mi nem hibázhatunk, nertársak, mi éberek vagyunk, és ott vagyunk minden kilométerkőnél, sőt néha még a kettő között is.

A két új vezető - egyikük a működtetésért, másikuk az átszervezésért felel - munkaköre nem nyugdíjas állás, mindketten rövid távú feladat végrehajtása céljából kapták meg a stallumot, a napi eladatok ellátása mellett idén június végére készen kell lennie az új működési rendnek.
Ez teljességgel nevetségessé teszi a Köznevelési Kerekasztal (mégcsak nem is Nemzeti, hát mi a sz@r ez nertársak?) létét, hiszen ennyi idő egy országos főhatóságnak arra sem elég, hogy megteremtsék az új vezetők munkafeltételeit, budapesti iroda, budai lakás. Audi 8, laptop, új irodabútor, dolgozószobából nyíló fürdőszoba, tárgyaló - ez maga betart vagy két hónapig.
Ismerkedés a munkaterülettel, annak felfedezése, hogy Pestalozzi nem az olasz társintézmény elnöke, az iroda belakása, a helyi nyallerek tisztelgő látogatásainak fogadása, a Gallóné képével ellátott darts - tábla, továbbá a ,,Vezér nyakig a búzában" című kép elhelyezése az irodában - további egy hónap, és már itt is van a június, amikorra már készen kellene állnia a kiérlelt tervnek.
Még szerencse, hogy az ilyen típusú intézményeknél mindig akad egy ember, aki a többiek helyett dolgozik, de persze neki könnyű, hiszen az ő birtokában van a szakzsargon és a közhelyszótár is, azokból lehet kibányászni ilyen veretes mondatokat, minthogy: ,,Olyan, az állami fenntartás stabilitására épülő szervezetnek kell létrejönnie, amely a tanulók érdekeit tartja szem előtt, épít az iskolák vezetőinek fokozottabb önállóságára és az ezzel járó nagyobb felelősségre.
Az az elvárás, hogy az iskolát érintő döntéseket helyi szinten hozzák meg, a rendszerben rejlő lehetőségeket optimálisan használják ki és csökkentsék az egyenlőtlenségeket.
Az új szervezetnek biztosítania kell a feladatellátáshoz szükséges forrásokat és érdekeltséget kell teremtenie az iskola vezetésének önállóságából adódó lehetőségek jobb kihasználására"
Hát, ha ettől nem virágzik fel a magyar iskolarendszer, akkor semmitől!
Az új szervezet kettőt koppant a katedrára a nádpálcával és máris kezében a megfelelő mennyiségű pénz.
Namármost az a baj, hogy ha ezt a szöveget beletesszük egy szitába, és kirostáljuk belőle a közhelyeket meg a marhaságokat, akkor nem marad belőle szinte egyetlen névelő sem.
Ami az állami fenntartás stabilitását illeti, arról már van tapasztalatunk, és még mi lesz itt, ha úgy istenigazában megjelennek a dilettantizmus ezidáig az Unió jóvoltából elleplezhető hatásai, a költségvetés repedései, a rossz döntések következményei...
Ami a tanulók érdekeit illeti, arról ezeknek fogalmuk sincs egyrészt, másrészt meg nem is érdekli őket, mert ha érdekelné, akkor nem akarnának szalagmunkára alkalmas ipari robotokat és mezőgazdasági gyalogmunkásokat nevelni.
Az iskolák vezetőit pedig nem kell önállóságra biztatni, tudnak ők önállóan, felelősséggel dolgozni, ha hagyják őket és megadják nekik a megfelelő felhatalmazásokat munkaügyi és pénzügyi téren.
Akkor jó gazdái lesznek az iskolájuknak, nem csak valami távoli hatalom helyi képviselői.
Hát még, ha magukénak tudhatnák tantestületük bizalmát, mert ugyan a Vezér bizalma sem semmi, de hát - mint tudjuk - Isten törvényeit is folyvást megszegik, még hívei is, merthogy az Úr oly messze van...
A döntések meghozatalához hatáskör kell, anélkül az egész annyit sem ér, mint májusi libapotty a legelő zöld füvén.
A hatáskör mellé meg pénz, mert pénz nélkül a legjobb döntést sem lehet végrehajtani.
És ha mindez megvan, akkor minek a KLIK?
Hogy utalja a pénzeket?
Arra ott van az Államkincstár.
Vagy folyamatosan bele akar pofázni abba, amit helyben esetleg már eldöntöttek?
Vagy csak a hatalom édes érzete okán?

Az fel sem merül, hogy ez a banda szép csendesen kiirtotta a társadalomból az önkormányzatiságot, a helyi önkormányzatokat is beleértve.
Merthogy ma már nemigen maradt náluk se pénz, se hatáskör, se semmi, viszont a hivatalok élnek és virulnak, csak azt nem tudja senki, hogy miért nem lehet a társadalmat felnőttnek kezelni?
Szánalmas állapotok, nagy baj lenne, ha ebbe így belemennének a pedagógusok, a szülők, meg a diákok, merthogy ezen a területen ők a szentháromság, mégha azt szeretnék elhitetni is velük, hogy nincs közük a dologhoz.
Dehogy nincs, sőt, nekik van közük a dologhoz igazán, a miniszterelnököt meg a többi léhűtőt meg azért tartjuk, hogy az adónkból, felhatalmazásunk alapján szervezze meg a munkát.
Aki azt hiszi, hogy a választásoknál rablóvezért választunk, vagy korlátlan hatalmú császárt, az igen nagyot téved.

Az csak a baj, hogy míg rá nem jön mindenki a tévedésére, addig meglehetősen nehéz élhető társadalmat építeni.
De azért eljön még ez az idő...
Nem is olyan sokára.


http://www.pupublogja.hu/2016/02/osztodassal-szaporodva.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egymilliardert_vasarolna_
  2016-02-26 16:21:50, péntek
 
  Normális országnak megszűntünk lenni.


****************


Egymilliárdért vásárolna Orbán műkincseket


Egymilliárd forintot különített el a kormány ,,a Karmelita kolostorban elhelyezendő műtárgyak beszerzésére" - derül ki a Magyar Közlönyből. A Karmelita kolostor épületébe a Miniszterelnökség költözik.

Napi.hu, 2016. február 26. péntek, 09:17



A budai Várba költöző Miniszterelnökség új székhelye a Karmelita kolostor épülete lenne, az átalakításokra már eddig is mintegy 20 milliárd forintot fordítottak. Az épület méltó berendezésére a kormány a költségvetés tartalékából most egymilliárd forintot különített el, pontosabban a pénzt az új székházban elhelyezendő műkincsek beszerzésére fordítják. A kormányhatározatot a leendő lakó, Orbán Viktor miniszterelnök jegyzi.
Másfél milliárdért tervezik az NGM új épületét

A forrást mint a közgyűjteményeket is felügyelő minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kapja. A kormányhatározat arra is utasítja Balog Zoltán minisztert, hogy a minisztérium szakértői vizsgálják meg a műkincsek esetében az állami elővásárlási jog bevezetésének lehetőségét. Vagyis a leendő műkincseket a piacról szeretné megvásárolni a kormány - egyébként a közgyűjtemények minden más ügyben is élhetnének elővásárlási jogukkal.

A kormány korábban arról is határozott, hogy a Miniszterelnökség mellett a várba költözne az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Belügyminisztérium is. Arról is döntöttek, hogy az amúgy állami tulajdonban lévő egykori - és leendő - háború előtti pénzügyminisztériumi épületébe költözik az NGM. Az régi/új pénzügyminisztériumi épület felújításnak tervezésre 1,5 milliárd forintot kapott a nemzetgazdasági miniszter.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/egymilliardert_vasarolna_orban_mukincseket.610 819.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
O. Viktor és bűntársai
  2016-02-26 16:16:23, péntek
 
  O. Viktor és bűntársai
Ma, 08:41
Az utolsó pillanatban vagyunk.

Február 23-án kopasz, kigyúrt férfiakból álló csoport fogadta az MSZP politikusát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületénél. A szocialisták ugyanis ismét be akarták adni a rendkívül népszerűtlen vasárnapi boltzárt ellenző népszavazási kezdeményezésüket. Azonban a verőemberek, akik közül többen börtönviseltek lehetnek, fizikailag akadályoztak egy ellenzéki képviselőt, hogy időben leadja a kérdését, így megelőzte őt egy a kopasz férfiak érzékelhető segítségét bíró idős nő, aki olyan kérdést nyújtott be, amely újra hosszú időre ellehetetleníti a vasárnapi boltzár ügyében a népszavazást.

Az incidens kapcsán az ellenzéki párt kihívta a rendőrséget, de a hatóság annak ellenére sem intézkedett, hogy a népszavazás akadályozása bűncselekmény. Ennyit a jogállamról.

A népszavazást megakadályozó idős nő egy korábbi fideszespolgármester felesége, az őt védő férfiak pedig egyértelműen K.Gábor Fidesz-alelnök és pártigazgató személyéhez köthetők, némelyikükkel több fotón is együtt volt látható, és az is kiderült, hogy K. Gábor titkára és a népszavazós néni kísérője osztálytársak voltak. Ennek ellenére a Fidesz politikusai tagadnak, mellébeszélnek, hazudoznak, ahogy megszokhattuk tőlük, de ettől még mindenki pontosan tudja, hogy ezt a gyalázatos akciót a kormánypárt szervezte.

Ki kell tehát mondanunk, hogy O. Viktor rendszere a február 23-án történtek - vagyis egy ellenzéki népszavazási kezdeményezés verőemberekkel való megakadályozása - után nyíltan az erőszakra épül.
Ugyanezen a napon L. János, Miniszterelnökséget vezető miniszter egy zárt egyetemi rendezvényen azt találta mondani Putyin orosz elnök politikájáról, hogy az "nagy iskola, a hatalomgyakorlásnak egy speciális kultúrája". L. János ezzel Putyin autokratikus módszereit nyíltan mintának nevezte.

Ki kell tehát mondanunk, hogy a jelenleg hatalmon lévők nem is nagyon leplezik, hogy egy erőszakra épülő rendszert építenek. Úgy gondolják, hogy ők már bármit megtehetnek.

A Fidesz-közeli verőemberek akciójának másnapján - és "merő véletlenségből" a Putyinnál tett, a tudósítások szerint hosszas négyszemközti megbeszélést is magában foglaló látogatása után egy héttel - O. Viktor váratlanul a kamerák elé penderült és bejelentette, hogy kormány népszavazást kezdeményez a gyakorlatban egyébként nem is működő uniós menekültügyi kvótarendszer ellen. Ez pedig végső soron nem másról szól, mint az Európai Unió - a többek között az orosz érdekeket is szolgáló - szétveréséről.

Ki kell tehát mondani, hogy a Fidesz ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból.

Hogy miért történik mindez velünk?

Azért, mert O. Viktornak és bűntársainak már csak a hatalomban való túlélés a biztosíték arra, hogy ne a börtönben végezzék. Ezért ők mindent, azaz mindent meg fognak tenni, hogy ne veszítsék el hatalmukat.

Amit jelenleg látunk, az még csak a kezdet. Azok számára viszont, akik nem akarják, hogy ez az ország teljesen tönkre menjen, most érkezett el az utolsó pillanat. A magyar népnek hamarosan döntenie kell, hogy a menekültügyi hisztériával megetetve feláldozza-e saját hazáját pusztán azért, hogy O. Viktornak és bandájának ne kelljen felelnie Magyarország szétlopásáért.

Szerző: Kész Zoltán


http://sztarklikk.hu/egy_blog_es_kesz/o-viktor-es-buntarsai/246780#
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kvótanépszavazás - csak a hülye nem látja, hogy tereltek, Vi
  2016-02-26 16:12:22, péntek
 
 
Kvótanépszavazás - csak a hülye nem látja, hogy tereltek, Viktor!

JámborAndrás
2016. február 24. szerda, 13:57


Ennél nevetségesebb időpontban nem is jelenthette volna be Orbán Viktor az uniós menekültkvótákról szóló népszavazást. A bejelentés kíméletlenül rávilágít, mennyire a politikai marketing eszközeire korlátozódik a Fidesz kormányzása. A cél pedig egyértelmű: elterelni a figyelmet az oktatás és az egészségügy gondjairól, illetve a tegnapi akcióról, ami finoman szólva is gúnyt űzött a népszavazás intézményéből.

d_kos20160224009.jpg

(Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

És igen, nincs annál nevetségesebb, hogy kopasz, kigyúrt embereket küld a Fidesz, hogy megakadályozzon egy népszavazást, majd másnap bejelent egy sajátot. Ennél egyszerűbben és képletesebben nem lehet kifejezni, hogy a nép csak arról dönthet, amit Orbán és a Fidesz akar. Márpedig a Fidesz csak olyan kérdéseket enged a közbeszédbe, amelyek neki kedveznek, és nem olyanokat, amelyek tényleg érdekelnék az embereket.

A kvótanépszavazás csupán szimbolikus kérdés, szemben a vasárnapi zárvatartás kérdésével, amelyet minden hétvégén saját bőrén érez minden egyes magyar polgár. Az EU kivételt biztosított a kvóták alól Magyarországnak, és egy magyar népszavazás nem érvényes az egész Unióra. Ez az egész csak és arról szól, hogy a közvélemény a kvótáról beszéljen.

És éppen mikor?

Amikor az 1001 orvos a hálapénz ellen csoport nyilvánosságra hozta, az egészségügy olyan állapotban van, hogy évente többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint közúti balesetben. Akkor, amikor több tízezren tüntetnek a Kossuth téren, több mint százezren vesznek fel kockás inget, mert úgy látják, a jelenlegi közoktatásban elvész a gyerekeik jövője.

Orbán nem ezekre válaszol, nem próbálja meg megoldani a magyar emberek problémáit, az egészségügy, az oktatás problémáit, ez most már világos.

Ezzel a bejelentéssel világossá vált, hogy nem lesz a közoktatásban rendszer-átalakítás, nem lesz az egészségügyben béremelés az ápolóknak, nem lesznek ezek a rendszerek megjavítva.

Majd dumálunk a menekültekről a kórház várójában, miközben ránk omlik a vakolat.

Ennél nagyobb terelési próbálkozás még nem volt a magyar politika történetében, aki nem látja, mi zajlik itt, az egyszerűen nem akarja látni.

Ennek a népszavazásnak egyetlen tétje van: hagyjuk-e, hogy az életünket valóban érintő kérdésekről eltereljék a figyelmet.


http://kettosmerce.blog.hu/2016/02/24/kvotanepszavazas_csak_a_hulye_nem_latja_hog y_tereltek_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dunaújváros üdvözli a Btk. módosítását
  2016-02-26 16:09:14, péntek
 
  2016. február 18.
Dunaújváros üdvözli a Btk. módosítását

Egyszerű módosítás lesz: minden cikkely mögé a "kivéve, ha fideszes képviselő vagy" kitételt illesztik.

gal_geci_roland.jpg

A kormány szerint így lényegesen könnyebb lesz a bíróságok, ügyészségek munkája, jelentős tehermentesítést hajtanak ezzel végre. A hírt kitörő örömmel fogadták Dunaújvárosban, ahol megszavazta a közgyűlés, hogy megtarthassa képviselői mandátumát a gyilkossággal vádolt fideszes Gál Roland. Cserna Gábor fideszes polgármester szerint a szavazók akaratát nem lehet semmibe venni abban az esetben sem, ha gyilkossággal gyanúsítják a képviselőt.

Bejelentették továbbá azt is, hogy a városi közgyűléseket a helyi fegyintézetben tartják majd abban az esetben, ha jogerősen elítélik Gál Rolandot. "Erre azonban kevés az esély, ő gyakorlatilag be van betonozva a pozíciójában, muhaha" - tette hozzá a városvezető.

Kiderült tovább, hogy több fronton is számítanak a képviselő munkájára. A fideszes városi képviselő a továbbiakban Pintér Sándor különleges tanácsadója, valamint a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NaNe) tiszteletbeli elnöke is lesz.


http://hircsarda.blog.hu/2016/02/18/dunaujvaros_udvozli_az_uj_btkt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder húga lesz a Klik új elnöke
  2016-02-26 16:05:31, péntek
 
  Parasztvakítás ....új madam a kuplerájban. Ennyi.
Az érdekes lesz, mikor Ádernét kell majd kirúgni.

Áder húga lesz a Klik új elnöke

»Az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtök este közölte: 2016. március 1-jével az intézményfenntartó elnöki pozíciójára az oktatásért is felelős miniszter Pölöskei Gábornét, Áder János köztársasági elnök testvérét nevezi ki.«


*******************************

Áder húga lesz a Klik új elnöke

Origo2016.02.25. 19:03




A közlemény szerint a szervezeti átalakítások keretein belül 2016. március 1-jével az intézményfenntartó elnöki pozíciójára az oktatásért is felelős miniszter Pölöskei Gábornét (Áder János köztársasági elnök testvérét) nevezi ki, aki miniszteri biztosként az intézményrendszer szakmai átalakításában is részt vesz majd. Az intézményfenntartó gazdálkodási és szervezeti problémáinak megoldására, valamint az új fenntartói struktúra kialakítására vonatkozó feladatkörbe miniszteri biztosként Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja kerül. Hanesz József, a Klik jelenlegi elnöke közös megegyezéssel 2016. február 29-én távozik beosztásából.
Átalakul a Klik

Az intézményfenntartó élére kinevezett két vezetőtől az emberi erőforrások minisztere azt várja, hogy rövid távon biztosítsák az intézményfenntartó stabil, tehermentes működését, és készítsék elő a Köznevelési Kerekasztal véleményén alapuló, 2016. július 1-jétől bevezetendő új szervezeti és működési formát. Olyan, az állami fenntartás stabilitására épülő szervezetnek kell létrejönnie, amely a tanulók érdekeit tartja szem előtt, épít az iskolák vezetőinek fokozottabb önállóságára és az ezzel járó nagyobb felelősségre. Az az elvárás, hogy az iskolát érintő döntéseket helyi szinten hozzák meg, a rendszerben rejlő lehetőségeket optimálisan használják ki, és csökkentsék az egyenlőtlenségeket. Az új szervezetnek biztosítania kell a feladatellátáshoz szükséges forrásokat, és érdekeltséget kell teremtenie az iskola vezetésének önállóságából adódó lehetőségek jobb kihasználására. Mindezek mellett optimalizálnia kell a belső adminisztratív folyamatokat annak érdekében, hogy a szükségtelen terhektől mentesítse a pedagógusokat és az iskolák vezetőit - zárul a közlemény.
A tanárlázadás célkeresztjében

A miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levelével kezdődő tanárlázadás egyik kiemelt témája a Klik, illetve a Kliknek a pedagógusok szerinti helytelen működése. A február 13-i, budapesti pedagógustüntetésen már követelésként hangzott el, hogy az intézményfenntartó Klikből ki kell emelni az iskolákat. A Klik - mint csütörtök este kiderült február 29-ig hivatalban lévő - vezetője elismerte, hogy a béreken kívül semmilyen kiadást nem fizettek az elmúlt hónapokban, és hogy nincs elegendő pénze a Kliknek az iskolák fenntartására. A szervezetnek 17 milliárd forintos tartozása van.



http://www.origo.hu/itthon/20160225-ader-huga-lesz-a-klik-uj-elnoke.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiürülőben vannak a hazai gáztárolók - hideg idő esetén csu
  2016-02-26 15:53:27, péntek
 
 
a lényeg, hogy az ukránoknak adtunk - ha beledöglünk is azok úgy fizetnek mint az oroszoknak sehogy - nem tudom, hogy gondolták az orosznak nem fizetnek,de majd nekünk fognak
Ha elfogy a gáz, Orbánék forró tavaszra számíthatnak! Lehet hogy akkor már ők fognak szívni... Gázt...

**********************

2016. február 26. 15:38

Kiürülőben vannak a hazai gáztárolók - hideg idő esetén csupán néhány napra elegendő a jelenlegi mennyiség

Már kevesebb mint 400 millió köbméter gáz van az állami kézben lévő kereskedelmi földgáztárolóban. Ez a mennyiség csupán néhány napra lenne elegendő, ha a fűtési idény még hátralévő több mint másfél hónapos ideje alatt hidegre fordulna az idő. Az E.ON helyébe lépő állami gázszolgáltató, a Főgáz Zrt. óriási összegű számlákat küld ki az ügyfeleinek több megyében. Alább a Magyar Nemzet mai írása. Több mint másfél hónappal a fűtési idény vége előtt mindössze kilenc százalék körüli az állam kezében lévő hazai kereskedelmi földgáztárolók feltöltöttségi szintje. Így kevesebb mint 400 millió köbméter gáz van bennük. Ez a mennyiség néhány nap alatt elfogyna, ha a fűtési szezon hátralévő részében ismét hidegre fordulna az időjárás. Holoda Attila, a második Orbán-kormány volt energetikai helyettes államtitkára lapunknak elmondta: kockázatos dolog ilyen alacsony gázkészletet tartani, mert a szinte üres tárolókból szükség esetén naponta csak kis mennyiségű gázt lehet kipumpálni. Jelenleg a tárolókból kivehető mennyiség jóval napi 20 millió köbméter alatti lehet. Ez pedig kevésnek bizonyulhat egy-egy hideg napon, amikor a fogyasztás eléri az 50 millió köbmétert. (A felhasználási csúcs a 2006-os télen volt, a napi szükséglet 91 millió köbméter volt.) 200 milliárd forint mehet el gázra Az ország teljes éves gázfogyasztása egyébként nyolc-tíz milliárd köbméter körül van, ennek mintegy 70 százaléka télen fogy el. A lakossági felhasználás évi négymilliárd köbméterhez közelít, amiből a téli fogyasztás általában 2,5-2,8 milliárd köbméter közötti mennyiség. Ennek a 60 százalékát a jelenlegi törvények szerint a szolgáltatóknak előre be kell tárolniuk. Ám mivel ősztől az állami Főgáz Zrt. lesz az országban az egyetlen lakossági gázellátó vállalat, ez a kötelezettség a társaságra hárul. A tárolók feltöltése pedig nem kis kiadással jár majd, mivel becslések szerint a szükséges gázmennyiség felvásárlása a jelenlegi nyomott gázárakon is 150-200 milliárd forint költséget jelent. Holoda Attila megjegyezte: semmi értelme nem volt több mint 300 milliárd forint közpénzből megvenni a hazai kereskedelmi földgáztárolókat, ha kihasználatlanul állnak. Dupla annyiba kerül A januártól több megyében az E.ON helyébe lépő új szolgáltató, a Főgáz Zrt. egyébként a napokban nagy összegű gázszámlákkal riogatja a fogyasztókat. Az állami gázcég ugyanis most küldi ki az első, becsült adatok alapján összeállított számláit az új ügyfeleinek. A pécsi reklamálók elmondása szerint nemritkán a szokásos összeg két-két és félszerese került a számlára - írja a Dunántúli Napló internetes kiadása, a Bama.hu. A Főgáz tájékoztatása szerint az első számlán két alapdíjat találnak a fogyasztók, mivel januárban nem történt alapdíjszámlázás. Azt is közölték, hogy január hónapban egy matematikailag meghatározott algoritmus (ennek részletei nem ismertek, de valószínűleg ennek az eredményeként születtek a fogyasztók által sokallt számlák) alapján becsült mennyiséget számláznak ki, diktálásra csak később lesz a lakosságnak lehetősége. Közölték: ha valaki nem ért egyet a becsült mennyiséggel, bármelyik ügyfélszolgálaton kezdeményezheti annak módosítását. A második számlától pedig minden fogyasztó visszaáll a korábban megszokottra: átalányfizetésre vagy diktálásra. Értékesítették a Tigáz portfólióját A Tigáz Zrt. és a Magyar Áramszolgáltató Kft. (MÁSZ) megegyezett a Tigáz magyarországi szabadpiaci gázportfóliójának átvételéről - adta hírül a távirati iroda. A megállapodás értelmében - amelyet a Gazdasági Versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia - a Magyar Áramszolgáltató Kft. átveszi a Tigáz szabadpiaci földgázportfólióját, valamint a tapasztalt értékesítési csoportot is. A tranzakciót követően a Tigáz Zrt. befejezi szabadpiaci gázkereskedelmi tevékenységét Magyarországon. Az eljárás semmilyen kényelmetlenséget nem jelent az ügyfélkör számára, és minden vásárló külön értesítést kap a Tigáz Zrt. és a MÁSZ között létrejött szerződésátadás részleteiről. Emlékezetes: a cég még tavaly visszaadta az egyetemes gázszolgáltatási engedélyét, vagyis bejelentette, hogy kivonul a lakossági piacról. Ez a folyamat várhatóan októberre ér véget. A Tigáz háztartási ügyfeleit is a Főgáz veszi át.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/155627/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az oroszellenes embargó eddig mintegy 1300 milliárd forint
  2016-02-26 15:48:24, péntek
 
  Kapunk annyi támogatást az EUtól, hogy ez megérje? Több az anyagi kárunk az EU tagságból, mint a hasznunk. Amit kapunk, az se ingyen van, cserébe ők diktálnak itt, az idejövő pénz egy jó része pedig úgyis viktorék számláin landol.

Csak hogy tudd hogy mit jelentene 1300 milliárd forint a költségvetésben:

"Az Országgyűlés 131 igen szavazattal, 62 nem ellenében elfogadta a 2015-ös költségvetést. A jövő évi bevételi főösszegét 16 312 milliárd 873,0 millió forintban, a kiadásit 17 190 milliárd 277,1 millió forintban, hiányát pedig 877 milliárd 404,1 millió forintban állapította meg a parlament."


******


2016. február 26. 12:49


Az oroszellenes embargó eddig mintegy 1300 milliárd forint kárt okozott a magyar gazdaságnak



Az oroszországi embargó eddig mintegy 4,5 milliárd dollár (1300 milliárd forint) kárt okozott a magyar gazdaságnak a kieső exportlehetőségek miatt - ismertette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztosa pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Budai Gyula hozzátette, hogy az összeg tizede - mintegy 450 millió dollár - a magyar agrár- és élelmiszer-gazdaság kára, egyben hangsúlyozta, a magyar cégeknek szükségük van az orosz piacra. A tárca közleménye szerint, ha ez év végéig fennmarad az embargó, az 0,1 százalékos visszaesést okozhat a GDP-ben, ha feloldják 2016 nyarán, akkor a hatás a GDP 0,05 százalékát teszi ki. A szankciók elmélyítése viszont Magyarország számára komoly károkat okozna. Magyarország érdeke, hogy a magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek előtt újra megnyíljon az orosz piac. Az embargó leginkább a sertés- és marhahúst, valamint a baromfit és a vízi szárnyasokat; a zöldséget és gyümölcsöt; a tejet és a tejtermékeket érintette - hangsúlyozta Budai Gyula. Felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz embargó által okozott helyzet ellensúlyozására irányuló magyar stratégia három pillérre épül: a belső piac védelmére, a magyar termékek előnyben részesítésére, preferálására; új piacok felkutatására, a magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek exportjának diverzifikálására, például az ázsiai országokba, vagy a nyugat-balkáni államokba; továbbá az Oroszországgal való jó kapcsolat megtartására. Magyarország felkészül arra, hogy az embargó után a lehető legkedvezőbb helyzetből folytatódhasson a magyar kivitel Oroszországba. Így a magyar cégek továbbra is fontosnak tartják az orosz hatósági engedélyek megtartását és megszerzését az embargó ellenére is - tette hozzá. A miniszteri biztos felidézte: az EU a kelet-ukrajnai válságot politikai eszközökkel kívánja megoldani, a politikai megoldás egyik legfontosabb eszközeként vezette be 2014 nyarán a szankciókat Oroszországgal szemben. Válaszlépésként Oroszország 2014 augusztus elején szintén szankciókat rendelt el az unió tagállamai ellen. Beviteli tilalmat rendelt el az unióból érkező zöldségekre, gyümölcsökre, tejre és tejtermékekre, húsra és húskészítményekre, valamint halakra. Ekkor még senki nem tudta felmérni, hogy ennek az orosz embargós intézkedésnek milyen hatásai lesznek az EU és Oroszország gazdasági kapcsolataira. Senki nem gondolt arra, hogy az intézkedés hatására azok az uniós tagországok, amelyeknek jelentős az agrár- és élelmiszer-ipari kivitele Oroszországba, komoly gazdasági veszteségeket szenvednek el. A legtöbben úgy vélték: a szankciók nem lesznek hosszú életűek; tévedtek - mondta Budai Gyula. Az EU a szankciókat első körben meghosszabbította múlt év szeptember 2-án ez év január 31-ig, majd később idén július 31-ig. Vlagyimir Putyin, orosz elnök az orosz embargót válaszul ez év augusztus 5-ig hosszabbította meg. Érzékelhető azonban, hogy a kelet-ukrajnai helyzet miatt bevezetett intézkedések nem hozták meg a kellő és várt hatást. Azok az uniós tagállamok ugyanakkor, amelyeknek agrárkivitele jelentős mértékű volt Oroszországba, nagyon megsínylették a szankciókat. Ezért ezen országok politikai és gazdasági vezetői igyekeznek valamilyen rést találni az embargós politikán, hogy veszteségeiket csökkentsék. Magyarország számára is fontos az orosz piac, mivel 2013-tól felfelé ívelő pályán mozgott a magyar agrár- és élelmiszer-ipari kivitel Oroszországba, és az embargó elrendelésének idején érte el azt a történelmi csúcsot, amelyen a múlt század 90-es évei előtt volt. A közzétett sajtóanyag szerint az orosz embargó által érintett - élelmiszer, ital és dohány árufőcsoportok kivitelének visszaesése az orosz piacon 2015 első 11 hónapjában 37,5 százalékos volt (kisebb, mint a teljes magyar export csökkenése).

(MTI)


Forrás: https://kuruc.info/r/2/155618/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2016.01 2016. Február 2016.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 477 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.