Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Meghalt Kishantos hőse
  2016-10-08 21:15:12, szombat
 
  Ő is az Orbán-rendszer áldozata.



Több hónapos lázítással, hamis propagandával 3 millió ember nem-et mondott (8 millióból). EZ A FONTOS! (nekik)
Hogy aljas döntésekkel, indirekt módon embereket hajszolnak halálba - az NEM fontos. (nekik)

ha nem lesz egy civil mozgalom, ami 2018-ban elsöpri orbánt, akkor ez marad! könyörgöm, fogjunk össze, tiltakozzunk sztrájkoljunk, és a hülye ellenzéki pártok vagy csatlakoznak hozzánk vagy nem, de az uj mozgalomban mindenki felejtse el hogy milyen pártban volt valaha...


Kishantos a NER bizonyítványa. Bolye Ferenc, Ács Sándorné Éva naív, keresztény, nemzeti érzelmű gazdálkodóként éltek. Kulturálisan tipikus FKGP, KDNP szavazók. Erre jött Habony és a NER, és Orbán vezetésével és legázolta őket hogy Pénztáros Lőrinc és haverjai kapják a világszínvonalú (ide jártak skandinávok földművelést tanulni) gazdaság 450 hektárját az évtizedes bérlők pedig kaptak 0 hektárt.
Szó sem volt magyar termelők helyzetbe hozásáról, ahogy Ángyánnak ígérte Orbán 2010-ben mikor felkérte államtitkárnak. A Viktorhű oligarcha rendszer építése volt a cél, erre Ángyán akkor jött rá, mikor látta hogy a parlament éppen szavazza az általa benyújtott törvényt melynek Orbánék tudta nélkül átírták a szövegét. Ángyán lemondott.
Ítélhet már bármilyen bíróság bármit. A kishantosi gazdaságot tönkretették. Ha holnap jön Vona fehér lovon csendőrökkel, és kardlapokkal visszaüti a bérlőviszonyokat akkor sem lehet helyrehozni a károkat, mivel Pénztárosék nem folytatták a termőfölddel azokat a minőségi követelményeket amitől Kishantos méltán kimagaslott.

Nyugodjon békében Bolye Ferenc.


*


2016. október. 07. 10:34 2016. október. 07. 11:02 Gazdaság


Meghalt Kishantos hőse
szerző:
hvg.hu


Kishantos atyja, Bolye Ferenc csütörtökön hunyt el, azon a napon, amikor a kishantosi gazdaság ügyét is érintő fontos döntés született a Fővárosi Törvényszéken. Bolye Ferenc ismerősei szerint az után kapott a szívéhez, hogy elszavalta kedvenc versét, így utolsó szavai a vers utolsó sorai voltak.

Csütörtökön váratlanul meghalt Bolye Ferenc, Kishantos egyik megálmodója és vezetője, az ökológiai gazdálkodás, a fenntartható vidékfejlesztés egyik legnagyobb magyar alakja - tudatták a hozzá közel állók a Facebookon, köztük a Mentsük meg Kishantost-csoport.
© Facebook

"Mélységes megrendüléssel tudatom mindenkivel, hogy Kishantos hőse, Bolye Ferenc kollégám ma délután elhagyott minket. Halála felfoghatatlan veszteség mindannyiunknak. Isten jutalmazza meg őt mindazért a csodáért, amit létrehozott, a bátorságért, a kitartásért, a barátságért, a tisztességért, a példamutatásért és mindenért. Osztozunk felesége és családja gyászában" - írta róla ismerőse, Ács Sándorné Éva.

"Feri úgy ment el, ahogy élt: barátaival versmondó versenyre készültek a Hantosi Kultúrházban, ott ahol minden fontos ügyet indítottunk Hantosért és Kishantosért. Jókedvű volt, viccelődtek. Elszavalta a kedvenc versét - Petőfi Sándor: A nemzethez -, majd leült, a szívéhez kapott, és meghalt... A rohammentő már csak a halált állapította meg" - írták halála körülményeiről.

Utolsó szavai a vers utolsó sorai voltak:

"Könnyü bánni külső elleninkkel,
Ha kivesznek e belső bitangok...
Félre most, lant... futok a toronyba,
Megkondítom azt a vészharangot!"

Bolye Ferenc halála éppen azon a napon következett be, amikor a Fővárosi Törvényszék fontos, kishantosi vonatkozású döntést hozott: a törvényszék álláspontja szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetre vonatkozó NFA-törvény és az állami földek hasznosításáról szóló kormányrendelet egyes részei az alaptörvénybe ütköznek, és sértik az ENSZ Korrupció elleni egyezményét is, ezért az Alkotmánybíróságnak dobta a labdát. A megállapítás arra a módszerre is vonatkozik, ahogy a földalapkezelő 2013-ban kigolyózta a kishantosi ökológiai gazdaság üzemeltetőit a földekről. Azóta a Kúria is igazat adott nekik.

Élete

Bolye Ferenc tizenéves volt, amikor édesapja halála miatt családfenntartóvá vált. A lovas fogattól a hatalmas Rába traktorig minden mezőgazdasági eszközzel dolgozott. Amikor három testvére felnőtt, akkor - már családapaként - szerezte meg 5 év tanulással a mezőgazdasági technikusi végzettséget. Sokszor előfordult, hogy éjjel dolgozott, majd leszállt a traktorról és ment az iskolába.

1990-ben 4 és fél hónapot tölthetett Dániában a világ első népfőiskoláján. A dániai tapasztalatok mély hatást tettek rá, ezek alapján álmodta meg a kishantosi népfőiskolát 1991-ben. Ennek létrehozására jött létre helyi emberekből a Mezőföld Népfőiskolai Társaság, melynek Bolye Ferenc szintén elnöke volt.


1998. óta ügyvezetőként vezette a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaságot úgy, hogy maga is traktoron dolgozott.

Hogy a kishantosi gazdaság elvesztése, a több mint 400 hektárnyi ökológiai növényállomány brutális elpusztítása mit jelentett neki, azt nehéz szavakba foglalni - írták róla.




http://hvg.hu/gazdasag/20161007_meghalt_kishantos_hose_gyasz_bolye_ferenc?utm_exp id=1324304-9.JvgK46VJQ96PBmQcdWWPlQ.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2F
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pinát mondott Donald Trump
  2016-10-08 21:05:06, szombat
 
  Pinát mondott Donald Trump


2016.10.08. 09:58



Pinát mondott Donald Trump. Igazából puncit, de az amerikai televíziók így sem tudják leadni, ki kell fütyülni azt a részt. A pinarészt. Tizenegy évvel ezelőtt pinát mondott, ez most a főhír. És azt is mondta, hogy meg akart valakit dugni. És most a Trumpnak vége van.

Képzeljük el, hogy azt mondja, hogy meg kell büntetni azokat a nőket, akik abortuszon esnek át, vagy, hogy a mexikóiak nemierőszakolók, vagy, hogy ki kell tiltani a muszlimokat Amerikából. Például.

Ne mondj pinát, ha politikus vagy. Egyszerűen ne mondj pinát. Lopj el egy országot, szállítsd helikopteren a családod celebesküvőkre, miközben persze ellopsz egy országot, rúgj fel egy nyugdíjast, miközben ellopsz egy országot, szervezz gyűlöletkampányt szíriai óvodások ellen, miközben ellopsz egy országot, nyúld le a köztelevíziót, majd kevésbé köz televíziókat, miközben ellopsz egy országot, tüntess ki egy antiszemita barmot, miközben ellopsz egy országot, de pinát bazmeg ne mondj, soha ne mondj pinát. Bazmeget se mondj, de pinát aztán tényleg soha.

Amerikában pina lett mondva, és nem tudom, hogyan fogják feldolgozni.

A mi országunkat meg ellopták, de már fel is dolgoztuk, sőt várjuk, hogy ellopják a pulcsikánkat is, a dugicsokinkat, a kis piros teherautót, amit a szülinapra kaptunk, mert igazi erős vezetőt akarunk magunk felé tornyosulni, és az igazi erős vezető az lop, de nem mond pinát.

Ez most ilyen.


http://orulunkvincent.blog.hu/2016/10/08/pinat_mondott_donald_trump#comments
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gazdaságosság jegyében! Csak egy sima “csoportos leé
  2016-10-08 20:58:25, szombat
 
  A gazdaságosság jegyében! Csak egy sima “csoportos leépítés"!

Közzétéve 2016-10-08


A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz 100 ezer példányt meghaladóan csökkent, aminek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

nol

A lapot kiadó kiadó Mediaworks aztán ma délelőtt közölte: azonnal felfüggesztik a napilap nyomtatott és internetes formában történő kiadását amíg valami okosságot ki nem találnak. A lapra előfizetők visszakapják a pénzüket vagy más kiadványt kérhetnek.
A szerkesztőség szerint ez egy puccs volt. Pedig nem! Csak egy sima “csoportos leépítés"!
A Maszop azonnal ugrott a hírre! “A sajtó fekete napja: a kormány eltaposta a nép szabadságát!"-jajdultak fel, és ma estére tüntetést szerveznek a Népszabadság szerkesztősége elé. A liberális tábor többi eleme is ébredezik. Döbrögi aljas ármányát (talán nem is minden alap nélkül) sejtik a jajveszékelők a Népszabi ÁTMENETI szüneteltetése miatt. Beindul az nemsokára! Narancssárga fejléccel!
Hát kedves liberálisék! Tetszettek volna akkoriban kevesebbet lopni, és akkor Döbröginek nem lehetett volna túlhatalma-befolyása!
Van persze egy megoldás! Csináljanak egy vadiúj Népszabadságot! Saját pénzből. És tessék fenntartani! ELVÉGRE KAPITALIZMUS VAN!
No persze abban is biztosak lehetünk, hogy lesz emiatt acsar Brüsszelből meg Washingtonból! Eggyel több rovás Döbrögi bűnlajstromjára.
Bár már igencsak a tábla aljára ér!

http://www.balrad.com/2016/10/08/a-gazdasagossag-jegyeben-csak-egy-sima-csoportos -leepites/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi ennyire hülye nem lehet!
  2016-10-08 20:56:35, szombat
 
  Döbrögi ennyire hülye nem lehet!


Közzétéve 2016-10-08

El Qroék nemzetközi segítséget kérnek a Népszabadság felfüggesztése miatt


A Demokratikus Koalíció (DK) nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt; többek között az Európai Uniót, az Európa Tanácsot, az EBESZ vezetőit, valamint a nemzetközi sajtó képviselőit is tájékoztatják a történtekről - jelentette be a párt szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.
Gréczy Zsolt azt mondta: a nemzetközi szervezetektől azt várják, hogy “ítéljék el az Orbán-kormány cselekedetét, amellyel újabb lépést tett arra, hogy felszámolja a maradék sajtószabadságot Magyarországon".
A Népszabadság megölése a magyar demokrácia, a magyar sajtószabadság elleni legaljasabb támadás - fogalmazott Gréczy Zsolt. Hozzátette: “nincs kétségünk, hogy legnagyobb politikai napilap, a demokratikus Magyarország egyik legfontosabb képviselőjének elhallgattatása az Orbán-kormány egyik legaljasabb gaztette".
Mint mondta, támogatják a lap szerkesztőségét küzdelmében, szolidárisak a szerkesztőség munkatársaival, olvasóival, a demokratikus Magyarországgal és készek a lapért folytatott küzdelemben bármilyen módon részt venni.
A DK számára “nem kétséges, hogy az egész történet mögött az Orbán-kormány áll" és szerinte nem lehet nem észrevenni, hogy amikor Lázár János londoni útja derült ki, gyakorlatilag “lefejezték az Origó-t", amikor pedig Rogán Antal “helikopteres botránya", és Matolcsy György “ingatlanbotránya" került elő, pár nap alatt “kivégezték a Népszabadságot is".
Gréczy Zsolt azt mondta: a DK az orbáni diktatúra kiépülésének újabb fejezetét látja ebben a történetben és szerintük “az Orbán-kormány itt nem fog megállni".
A DK a kormánytól is azonnali választ vár arra, hogy igaz-e az a pletyka, miszerint az utóbbi egy-két napban Mészáros Lőrinc, gyakorlatilag Orbán Viktor közvetlen környezete megvette a Népszabadságot. Szerintük ezeket az információkat cáfolni, vagy megerősíteni szükséges.
A DK a Népszabadság melletti tüntetéseken is részt kíván venni - mondta a politikus.
Gréczy Zsolt szerint ha a kormányoldal azt gondolja, hogy el lehet hallgattatni a demokratákat, akkor téved.- írja a Propeller

nps
Már a nemzetközi sajtóba is bekerült a Népszabadság
A Bloomberg és a Fox News is foglalkozik a témával, de még Indiában is írnak a Népszabadság print és online kiadásának felfüggesztéséről.
“A magyar ellenzéki napilap működése véget ért egy meglepő átalakítási terv miatt" címmel ad hírt a Bloomberg, részletesen beszámol az eseményekről. Írnak a tulajdonos Mediaworksről és arról is, hogy a társaság nemrég felvásárolta a Pannon Lapok Társaságát.
A Bloomberg megemlékezik, hogy az elmúlt két évben teljesen átalakult a tulajdonosi struktúra a magyar médiapiacon és sokan a kormányhirdetésekből tudnak csak megélni. Megemlítik a TV2-öt, mint az ország második legnagyobb kereskedelmi csatornáját és egy fontos napilapot, mondván ezek a kormányközeli üzletemberekhez köthető felvásárlások mind növelték a független sajtót féltő hangok számát.
A lap ezen kívül beszámol a tulajdonos Mediaworks közleményéről és az újságírók a Népszabadság Facebook-oldalán közzétett üzenetéről is, mely szerint puccs történt a lapnál.
A hír megütötte a hírügynökségek, így például az AFP ingerküszöbét is, ennek is köszönhető, hogy például az amerikai Fox News és az indiai The Times of India is tájékoztatta olvasóit. Ez utóbbi a hír közlése mellett megemlíti, hogy az MSZP a sajtó fekete napjának nevezte a történteket és tüntetést is összehívott szombat estére. Írnak arról, hogy a Népszabadság meglehetősen kritikus volt az Orbán-kormánnyal szemben, például a menekült-kérdésben is, de több kormányhoz kötheti botrányról is a lap számolt be először. Ahogy a Bloomberg tudósításában, itt is lehet olvasni a kormányközeli üzletemberek egyre nagyobb mértékű médiaérdekeltségéről.
“Sokkalva vagyunk, olyan ez mint egy puccs. Természetesen üzleti döntésnek fogják beállítani, de ez nem igaz" - mondta egy neve elhallgatását kérő Népszabadság újságíró az AFP-nek, amely beszámolt a Mediaworks közleményéről is, mely hivatalosan a lap új koncepciójának kialakításával indokolta a Népszabadság kiadásának felfüggesztését.-olvasható a Napi.hu-n.
Bal-Rad komm: Amennyiben Döbrögi keze betette a lábát az ügybe-akkor most nagyot csapott a fejszéjével a vajda az ágra!-amin éppen ücsörög. Ez egy végzetesen meggyengítő csapás volt. (Föltételezve persze, hogy ő van a dolgok mögött!)
KIMONDVA MÉG polgári demokráciában élünk. Amelyben egy ilyen benyúlás nem egy elegáns dolog. Viszont finoman szólva is meggondolatlan politikai húzás lenne Döbröginktől. Ha ez így van, sokkalta butább mint azt eddig feltételeztük rőla.
HA Ő NYÚLT BELE A DOLGOKBA, akkor a Bal-Rad (elvégre polgári demokráciában leledzünk) kiáll a Népszabadság mellett, mint ahogyan kiállt a Kuruc.info mellett is.
Amennyiben SIMA GAZDASÁGI ÜGY van a háttérben?-úgy fenntartjuk korábbi álláspontunkat. A GAZDA DÖNT!


http://www.balrad.com/2016/10/08/dobrogi-ennyire-hulye-nem-lehet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aggódhatunk! Megint megvédenek bennünket!
  2016-10-08 20:52:22, szombat
 
  Aggódhatunk! Megint megvédenek bennünket!


Közzétéve 2016-10-08
A Fidesz szigorítaná a távközlési törvényt


A Fidesz szerint szigorítani kell a távközlési törvényt, mert biztonsági kockázatot jelent, hogy a jelenlegi szabályok lehetővé teszik akár 200 ezer SIM-kártya vásárlását is egy személy nevében.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton, az M1-en nyilatkozva úgy fogalmazott, “van egy rés a pajzson", amit a kormánynak be kell foltoznia a magyar emberek biztonsága érdekében.
Azt mondta, a parlamenti képviselőket is megdöbbentette, hogy Magyarországon valakiknek volt lehetőségük egy hajléktalan nevében 200 ezer SIM-kártyát venniük, amelyek közül párat a párizsi és brüsszeli merényletek elkövetői is használtak.
A kormánypárti politikus emlékeztetett, a miniszterelnök a nemzetbiztonsági kabinetet kérte, hogy járja körbe ezt az ügyet. A kabinet ezt követően a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén is beszámol vizsgálata eredményeiről.
Halász János szerint emellett az érintett távközlési cégek képviselőivel is elkezdődik az egyeztetés, amelynek eredményeként még idén módosíthatják a távközlési törvényt.
(origo)
Bal-Rad komm: A döbrögista hordát megrettentette a rés a pajzson, amit természetesen a magyar emberek védelmében haladéktalanul be is foltoz. Ezért aztán SZÍGORÍTÁSBAN LÁTJA az üdvös megoldást. A hírközlést szabályozó törvény szigorításában.
Persze az ördög a részletekben lakozik. Vélhetőleg nem fogunk ujjongani a szigorítás miatt, ami a KÉTSZÁZEZER SIM-KÁRTYA MIATT fog megtörténni.
Nyugalmunk meg lesz védve!-kétségünk efelől ne legyen. Ha a horda kijelentette valaha is, hogy bennünket megvéd-kezdhettünk aggódni. Okkal!
Megint a védelmünkre kelnek! Nem egy megnyugtató érzés!


http://www.balrad.com/2016/10/08/aggodhatunk-megint-megvedenek-bennunket/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2016.09 2016. Október 2016.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.