Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Tarlós, Semjén és a fajmagyaro
  2010-11-14 23:48:00, vasárnap
 
  Tarlós, Semjén és a fajmagyarok, avagy rúgd a Rendet!
2010. november 14. 18:17:53

2010. szeptember 25-én a kelenföldi református templomban, hivatalos nevén a Magyar Advent Templomban a Vitézi Rend Jubileumi Ezüst Nagykeresztjével tüntették ki Harrach Pétert (KDNP), Makovecz Imrét, Semjén Zsoltot (KDNP), Széles Gábort és Tarlós Istvánt - írja publicisztikájában a vállaltan zsidó származású történész, Karsai László.


Kóser minden mondata.

A Népszabadságban megjelent írásában Karsai idézi a Vitézi Rend kiskátéját, és az egyszerű magyarok többsége által olyan fontosnak, kitörési pontnak számító szervezet éppen úgy állítja be, ahogy eddigi írásait is meghatározó egyértelmű irányvonal kerüljön ki győztesként.

Annak ellenére, hogy Karsai például azt is elismerte: Szálasi sem akarta megsemmisíteni a zsidóságot, a történész nem tud szabadulni a mindent a holokausztnak alárendelő szemléletétől.

A Horthy-korszakot nem lehet megítélni csak a zsidóság szemszögéből, ráadásul nem úgy, hogy számos olyan kérdés vetődik fel nap mit nap, amit nem lehet szőnyeg alá söpörni a hazai zsidóság heterogén mivolta kapcsán, s csak úgy beállítani mindent, hogy volt az elnyomott, táborokba hurcolt zsidó kisebbség és a fasiszta, nyilas, antiszemita magyar többség.

Volt olyan (szélső)jobboldali hagyományőrző, aki blogjában azon háborgott, hogy a Rend főkapitánya, Várhelyi András, miután Horthy Miklós 24 éves országlását dicsőítette, ,,legalább ennyi kormányzási időt" kívánt az ,,új, nemzeti, keresztény-keresztyén" kormánynak. A sajtótudósítások nem említették meg, hogy a most szeptemberben kitüntetettek közül Harrach Pétert már 2009. szeptember 26-án, amikor az akkori parlament alelnöke volt, a Mátyás-templomban a Vitézi Rend Tiszti Keresztjével tüntették ki. Erős a gyanúm, hogy a kitüntetettek nem ismerik a Vitézi Rend történetét. Ha ismernék, nem vették volna át a kitüntetést - írja Karsai, előrevetítve vonalas és mindent a holokausztnak alárendelő történelemszemléletét.

A Rend Kis Kátéja (sic!) 1940-es kiadása a Rend megszületését a trianoni béke utáni időre, egészen pontosan 1920-ra teszi, amikor szerintük még az Isten is csak egyre hullatta könnyeit és: ,,Talán egy könnycsepp a kormányzó (Horthy Miklós) lelkére is hullott s ennek nyomán támadt a nagyszerű gondolat, a magyar lélekből lelkedzett eszme, a Vitézi Rend eszméje." A Kis Káté szerint a Rend tagjai lehetnek mindazok, akik hősiesen harcoltak az első világháborúban és a ,,forradalmak alatt nemzeti érzésükkel kitűntek". Azokat, akiket felvettek a Vitézi Rendbe, ünnepélyes külsőségek között maga Horthy Miklós avatta fel. Az 1921-től 1929-ig évente, majd 1934-től 1938-ig kétévente megrendezett nyilvános, vitézzé avatásról beszámoltak nem csak a lapok, hanem a filmhíradó is. A Vitézi Rendnek 1938-ban 17 060, 1944-ben 23 800 tagja volt.

Zsidó, harcolhatott akármilyen vitézül a világháborúban, lehettek bármilyen ellenforradalmi érdemei, nem kerülhetett a Rend tagjai közé, hiszen két fontos feltételnek nem felelt meg: nem volt ,,fajmagyar" és ,,keresztény erkölcsű". Márpedig a Vitézi Rend Kis Kátéja kimondta, hogy a ,,Vitézi Rend tagjai, családtagjaik leszármazóival, egy erős, hatalmas, fajmagyar, keresztény erkölcsű, békében bölcs és dolgos, háborúban erős és a hazához mindenkor és minden körülmények között hű, nemzetfenntartó, a magyar társadalmat erősítő szervezetet képeznek." 1940-től tiszteknek a nagyszülőkig, legénységi állományúaknak szülőkig felmenően kellett igazolniuk keresztény származásukat. Ha egy vitéz nősülni óhajtott, 1939-től be kellett mutatnia menyasszonya nagyszüleinek keresztlevelét is a házasságiengedély-kérelméhez.

Hiába gyűjtött össze a polgári liberális asszimiláns zsidók lapja, az Egyenlőség már az 1920-as évek elején 40 000 adatot zsidó katonák kitüntetéseiről, sebesüléseiről és izraelita vallású hősi halottakról, a Vitézi Rend még a sokszorosan igazolt, de izraelita vallású ellenforradalmárokat sem vette fel tagjai közé. Amikor ezért a diszkriminatív gyakorlatért 1930-ban, tehát a Rend megalapítása után csaknem tíz évvel, egyre többen és egyre élesebben bírálták a Rendet, vitéz Gömbös Gyula (vitézi igazolványa száma 2744-es volt és 1929-ben avatták fel) honvédelmi miniszter, aki büszkén vallotta magát antiszemitának, felháborodottan és gúnyosan söpörte félre a bírálókat és a bírálatot. Gömbös a képviselőház véderőbizottságának ülésén kijelentette, hogy a Vitézi Rend szuverén rend, amelynek tagja az lehet, akit a Rend hét főkapitánya felvételre méltónak talál. Még azt is hozzátette, hogy a Vitézi Rend demokratikus intézmény, és senkinek sincs joga tiltakozni, hogy kit vesz fel és kit nem soraiba, éppen úgy, mint ahogy senki sem bírálhatja a Máltai Lovagrendet, a Johannita Rendet, vagy egyes úrikaszinókat azért, mert nem vesznek fel zsidókat tagjaik közé. A bírálók nem hallgattak el, többek között arra is rámutattak, hogy a Máltai Lovagrend, vagy a Johanniták nem részesülnek állami támogatásban, nem kapnak tagjaik állami földeket. 1930. november 16-án, vasárnap Kecskeméten, Pest vármegye déli részeinek vitézi széke közgyűlésén Gömbös felszólalt. Későbbi magyarázkodása szerint őt különösen a Pester Lloyd, a kormányhoz közel álló német nyelvű napilap aznapi számában megjelent cikk háborította fel, amely bírálta a Vitézi Rend antiszemita, diszkriminatív felvételi politikáját. Gömbös kétségbeesett dühvel fakadt ki: ,,Végre engedjék meg azt, hogy mi, magyarok legalább egy intézményünkben teljesen magyarok maradhassunk!" Ez az egész lényege. Ez a mondat jellemzi azt a kort, amelyet egyesek Horthy-fasizmusnak akarnak beállítani. Fehérterrorról beszélnek, meg a zsidóság totális elnyomásáról. Tíz évvel Trianon és a nemzetpusztító zsidó vörös terror után könyörögnie és magyarázkodnia kellett egy vezetőnek, hogy szeretne egy KERESZTÉNY SZÁRMAZÁSÚAKBÓL álló csoportot, a hiten, hűségen és becsületen alapuló társaságot létre hozni.

Gömbös beszéde miatt a polgári demokrata, zsidó származású, és nem vallású Sándor Pál képviselő magához Bethlen István miniszterelnökhöz intézett interpellációt. Adatokkal bizonyította, hogy a Rendbe csak olyanokat vesznek fel, akik legalább negyedíziglen tudják bizonyítani tiszta keresztény származásukat. A képviselő tudott olyan első világháborús hős katonáról, arany vitézségi éremmel kitüntetettről is, akit azért nem vettek fel a Rendbe, mert zsidó származású lányt vett feleségül.

Karsai itt kezd el játszani megint a fogalmakkal kénye-kedve szerint. Olyan, hogy magyar, vagy zsidó származás nem létezett a Horthy-korszakban, sem a Nemzetvezető idején. A származásnak a vallás felelt meg, tehát keresztlevelet kértek, nem faji dokumentációt. A Vitézi Rendbe tartozóknak azt kellett igazolniuk, hogy felmenőik a keresztény vallást gyakorolták, nem pedig a talmudista izraelitát.

Gömbös később azzal vágott vissza, hogy az illetőt azért nem vették fel a Vitézi Rendbe, mert egyházilag nem volt megesküdve. A miniszterelnök az interpellációra adott válaszában keményen dezavuálta honvédelmi miniszterét, de hozzátette, hogy Gömbös csak saját politikai véleményét fejtette ki, honvédelmi miniszterként hivatali kötelessége a bevett vallásfelekezetek egyenrangúságát tiszteletben tartani. A liberális Újság megírta, hogy a kormánypárti képviselők Gömbössel az élükön, némán hallgatták végig a miniszterelnök szavait, majd a honvédelmi miniszter egy szó nélkül elhagyta az üléstermet.

1930. november 21-én Gömbös a képviselőházban kénytelen volt kijelenteni, hogy bár nem fog ,,férfiatlanul visszavonulni", és amit Kecskeméten mondott, továbbra is fenntartja, de mint honvédelmi miniszter alkalmazkodik a miniszterelnök úr álláspontjához. Az alkalmazkodás nem jelentett engedelmeskedést is. A Vitézi Rendbe ezek után sem vettek fel izraelita vallásút. 1944-ben, a német megszállás után kiadott közleményében a Vitézi Rend büszkén hivatkozott arra, hogy Magyarországon ,,elsőként iktatta tételes szabályai közé a legnemesebb értelemben vett fajvédelmet és nemzetvédelmet, a keresztény erkölcsöt pedig akként értelmezte, hogy azt bensőségesen csak az gyakorolhatja, aki maga is vérbeli keresztény."

A Vitézi Rend tagjai egyfajta országos besúgóhálózatot alkottak. A vidéki Vitézi Székek rendszeresen küldtek ,,nemzetvédelmi helyzetjelentéseket" az Országos Vitézi Széknek, e jelentések egy példányát hivatalból megküldték a helyi vármegyei főispánnak. Ezekben a jelentésekben beszámoltak az állambiztonsági és rendészeti szervek tagjainak hangulatáról, működéséről és megbízhatóságukról is. Külön figyelték a szegényparasztok és munkások hangulatát, a drágaság és a pénztelenség miatt esetleg elégedetlenkedőket. ,,Nemzetellenes élet" címszó alatt jelentettek a kommunista és más baloldali megmozdulásokról, röplapokról. A vitézek kötelessége volt az állam és a társadalom törvényes rendjére veszélyes jelenségekről, vagy azt veszélyeztető egyénekről jelentést írni, vagy az illetékeseket informálni, sőt ha kell, aktívan fellépni, már csírájában segíteni elfojtani minden államellenes próbálkozást.

Vérlázító Karsai hozzáállása, hogy egyszerű spiclivé degradálja azokat, akik a rend védelmére esküdtek fel. A vitézek tehát szaros kis spiclik voltak, míg a törvényes hatalom ellen támadó zsidó terroristák, partizánok, zsidó vagy nem zsidó bolsevikok meg szabadsághősök.

A vitézi címmel kitüntetettek többsége szegényparaszt, kistisztviselő, vagy munkás volt, de kaptak vitézi címet és telket földbirtokosok, magas rangú katona- és rendőrtisztek is szép számmal. 1936 őszén például volt olyan nyugállományú altábornagy, aki 123 kataszteri holdat, egy aktív honvéd százados 23 holdat, egy földbirtokos 37 holdat kapott a vitézi cím mellé. A velük együtt kitüntetett földművesek, portások, erdőőrök stb. alig néhány hold vitézi telket kaptak. Az 1939. IV. törvénycikk, az úgynevezett második zsidótörvény előírásai alapján körülbelül 5000 kataszteri hold birtokába jutottak vitézek, összesen 317 fő. A földbirtok-politikai törvény (1942. XV. tc.) segítségével már 130 000 kataszteri hold zsidóbirtokra tehették rá a kezüket a vitézek.

Karsai megint csúsztat és mellébeszél. A Horthy-korszak legnagyobb, jóvátehetetlen hibája volt, hogy nem hajtotta végre a teljes földosztást, s ez ellen éppen úgy tiltakoztak a magyar, vagy már vegyes főurak, mint az iszonyú területeket megszerzett zsidó mágnások és bárók. A Vitézi Rend a kisember felemelkedésének egyetlen olyan lehetséges útja volt, amely az emberi szellemi erkölcsi értékeken alapult. Számos kis- és középparaszt másod-, harmadszülött fiúgyermeke előtt nem áll más lehetőség, mint rászolgálni a megbecsülésre, és így az akkor legmeghatározóbb "vagyonhoz" a földhöz jutni. És ehhez az alapértékek tiszteletét és védelmét szabták csak alapul.

A manapság egymással lelkesen viszálykodó, egymást pocskondiázó Vitézi Székek (Történelmi Vitézi Rend, a Lovagrendek Nemzetközi Állandó Bizottsága által egyedül elismert Vitézi Rend, a Vitézi Rend Kárpát-medence Kormányzósága stb.) rendkívül büszkék arra, hogy hajdani vezérük Horthy Miklós kormányzó volt. Azt viszont soha nem emlegetik, hogy ki mindenki volt tagja e cseppet sem dicső Rendnek - írja Karsai, s máris kibújik a nagy orr a zsákból.

"Ha a szélsőjobboldalon tallózunk, kezdhetjük a sort Taby Árpád testőr századossal, (vitézi igazolványa száma 169-es volt és az első között, 1922-ben avatták fel), aki Szálasit politikai pályáján elindította, majd 1939-ben kormánypárti képviselő lett, később a nácibaráttá (viszsza)fejlődött Imrédy Bélához csatlakozott. Szálasi leghűbb bajtársa és szívbéli jóbarátja Csia Sándor (igazolvány: 1888 -1925), és egyik legszorgalmasabb munkatársa, Gál Csaba (igazolvány: 952 -1924) aki a nyilas puccs után ,,személyügyi kormánybiztos" lett, vagy a nyilas pártépítés vezetője, Gera József (igazolvány: 880 -1924) is éppúgy vitéz volt, mint Borbély Maczky Emil (igazolvány: 2853 -1929) főispán, aki természetesen Szálasinak is elég megbízható volt. A kormánypárti újságíróból a sajtókamara elnöki székébe magát felküzdő Kolosváry-Borcsa Mihály (igazolvány: 1616 -1926) 1944 májusában a zsidó, marxista és más ,,felforgató" írók műveinek megsemmisítését személyesen kezdte el. Málnási Ödön (igazolvány: 1810 -1927), a nyilasok egyik első történetírója is vitéz volt és a sort még hosszan folytathatnánk.

A vitézek közül sokan komoly szerepet játszottak a holokausztban is. Vitéz volt Grassy József (igazolvány: 1204 -1925); az 1942-es újvidéki mészárlás egyik irányítója Ferenczy László (igazolvány: 2553 -1929); csendőr alezredes, aki 1944-ben 437 000 vidéki zsidó deportálását szervezte; Faragho Gábor (igazolvány: 1933 -1927) altábornagy, a m. kir. csendőrség felügyelője, aki Ferenczyt erre a fontos posztra kinevezte. Magyarország területén 1944-ben tíz csendőrkerület volt, ezek közül ötnek az élén állt vitéz Sztójay Dömét a német megszállás után, 1944. március 22-én kinevezett kollaboráns kormány miniszterelnökét Horthy június 23-án avatta vitézzé. Ezzel bezárult a kör. Az a Vitézi Rend, amely az 1919-1920-as fehérterrorban kitűnt különítményes sorozatgyilkos Héjjas Ivánt (igazolvány: 2856 -1929), vagy az 1944-es két belügyi államtitkárt, a németek besúgóját, Baky Lászlót (igazolvány: 2189 -1928) és a hírhedett fajvédő antiszemitát, Endre Lászlót (igazolvány: 374 -1922) is tagjai közé fogadta, méltóbban nem is fejezhette volna ki ragaszkodását antiszemita hagyományaihoz."

A fenti sorok annyira elvakultan gyűlölködőek, hogy Karsai megint ad egy löketet a magyarországi antiszemitizmus erősítéshez. Itt megint csak az számít, hogy a zsidó valós vagy vélt igazát Karsai mindenek felé helyezze úgy, hogy feketére és fehérre bontja a sokkal árnyaltabb időszakot, az általa kiátkozottak személyiségét. Egy Héjjas Ivánt, a nemzeti hőst fehérterroros sorozatgyilkosnak nevezni azért, mert szembeszállt a zsidó patkányköztársaság terroristáival? Mi volt a zsinagógák falán, Karsai, amit gyorsan eltávolítottak: a zsidók bocsánatkérése a vörös terrorért! Az embereknek elegük van abból, hogy egyeseknek mindig és minden körülmények között az antiszemitizmus és a holokauszt a végeredmény. Mellé jön a csendőrséggel szembeni elvakult gyűlölet, annak a testületnek a totális megbélyegzése, amely az átlag magyar számára a rendet, a biztonságot, és az élhető országot jelentette. De amikor a csendőrt alázzák, akkor azt elfelejtik: az első csendőr-sortüzek, ahol magyar lőtt magyarra pont a zsidó bárók, mágnások és gyárosok érdekében és parancsára történtetek. A csendőrt azért gyűlölik, mert kísérte a munkatáborokba induló vonatokat. Soha nem foglalkoznak azzal a derék zsidó történészek, hogy ezek személyi összetételét pont a működő zsidó csúcsszervek állították össze. Miért a vidék asszimilálódott boltosát, kiskereskedőjét kellett kiküldeni? Azért, mert több köze volt már a magyarsághoz, mint a zsidósághoz? A zsidó történészek mindig csodáról beszélnek, hogy megmenekült a pesti gettó. A nem asszimilálódottak, a magyarsághoz nem kötődők nagy búvóhelye.

Forrás HH

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 73395&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németh Zsolt dilemmája
  2010-11-14 23:37:49, vasárnap
 
  Németh Zsolt dilemmája


Németh Zsolt az Országgyűlésben: "nehéz lenne kiadagolni, hogy az
izraeliek szenvedése fáj jobban, vagy a palesztinoké."
Még jó, hogy nem 1956-ban volt külügyi államtitkár, a jelek szerint
komoly gondot okozott volna neki, hogy a magyar szabadságharcosokkal
vagy a szovjet mesgzállókkal érezzen együtt.
Attól tartok, hogy szegény Németh Zsolt ezt komolyan is gondolja, ami
súlyos mentális problémákat jelez. És nemzetbiztonsági kockázatot,
hiszen ő jelenleg külügyi államtitkár. A Külügy az első Orbán-kormány
idején is a leggyengébb láncszem volt, de most még harciasabb
cionista húrokat penget a Martonyi-Németh-duó, ráadásul a tárca
továbbra is SZDSZ-es gazemberek menedéke.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez bizony „szemét”
  2010-11-14 23:21:35, vasárnap
 
  Ez bizony ,,szemét" ügy.

hajekcsaba | szerda, 2010. november 10.

A tinta már eléggé száraz e sorok felett, és talán ez okozhatta, hogy a bajai képviselőtestület egyik tagjának megkopott az emlékezete. Nem mondhatom, hogy a szaglása nem a régi már, hiszen nem a háza kertjébe pakolt le - eddigi információm szerint - körülbelül 80 bála jófajta importált szlovák szemetet, hanem erre a célra Bátmonostoron bérelt csarnokot. Szagolja más!

Ebben is import-nagyhatalom lehet Bácska.

,,Másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Halász Istvánt, Kunbaja polgármesterét a Németországból származó szemétbálák illegális elhelyezése ügyében. A kunbajai polgármester feleségének cége, a Szinkron 99 Kft. érintett az illegális szemétimportban, a rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és környezetszennyezés miatt nyomoz."

A tinta már eléggé száraz e sorok felett, és talán ez okozhatta, hogy a bajai képviselőtestület egyik tagjának megkopott az emlékezete. Nem mondhatom, hogy a szaglása nem a régi már, hiszen nem a háza kertjébe pakolt le - eddigi információm szerint - körülbelül 80 bála jófajta importált szlovák szemetet, hanem erre a célra Bátmonostoron bérelt csarnokot. Szagolja más!

Persze, ha rosszindulatú lennék, inkább mondanám azt, hogy igencsak jó a szaglása, mert ingyen és bérmentve csak nem gyűjt szemetet magának...talán jó üzlet bújik a háttérben(?). A pénznek nincs szaga. Még ha bűzlik is.
De legalább a szlovák-magyar kapcsolatokat egyengeti. Gondolhatnánk, hogy komolyabb érzelmi szálak fűzik északi szomszédunkhoz, hiszen a cég - amelynek tagja, tulajdonosa - szlovák illetőségű. Nem leszek olyan gonosz, hogy a felelősség alól való kibújás, sőt..., mit ki nem ejt szám, talán némi adóelkerülést sejtetek a háttérben. Off-shore! Kiálthatná egyhangúlag csapat, de kínos, most is a búza között bújik a konkoly.

Szerencsére az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek megszúrta orrát a szemét, és a jelenlegi információnk szerint a bajai kirendeltség ismeretlen tettes ellen megkezdte a kutakodást.

Csak legyen mi után kutatni.
Ha képviselőnknek orra nem is, de a füle igencsak jó, mert lázas takarításba kezdett. Igaz ennek módja bírálható, hiszen a Bácsbokod környékén hirtelen nőtt dombocskák - a jófajta szlovák szemét-alapzattal - biztosan nem lesznek a falusi gyerekek kedvenc szánkó zó pályái. Habár fél füllel úgy hallottuk, hogy a rendőrség is helyszínelt az említett helyeken, de ezt eddig hivatalosan nem erősítették meg.

Türelmetlenül várom hát a folytatást. Kíváncsi vagyok, hogy a hivatalok homokórái, vagy a szemét-importőrök ásói végzik majd el gyorsabban a munkát. Persze, ha az egyenlők közül az egyenlőbbeknek sikerül az a homokórát kicsit lelassítani, netalán azt is elásni a kíváncsi szemek elől...talán még ez a sztori is elvész egy szeméthalomban.

-hajekcsaba -

http://hungary.indymedia.org/node/17806
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme a közvetlen és a közvetett
  2010-11-14 23:08:44, vasárnap
 
  Íme a közvetlen és a közvetett holokuasztipar. Ezt még a vak is látja
2010. november 14. 20:04
Hunhír.info

A francia államvasutak (SNCF) - minden jel szerint üzleti megfontolásból - bocsánatot kért vasárnap a II. világháború alatti deportálásokban játszott szerepéért. A bocsánatkérésben komoly szerepe lehet annak, hogy az SNCF jelentkezett egy 2,6 milliárd dollár értékű floridai vasúti beruházásra.

A kizárólag az SNCF angol nyelvű honlapján megjelent közleményben Guillaume Pepy, a vállalat elnöke úgy fogalmaz: a cég "mélységesen sajnálja és bánja" mindazt, amit a II. világháború idején tett, amikor a Franciaország déli részét igazgató vichyi kormány együttműködött az északi országrészt megszálló Németországgal.

A bocsánatkérésben komoly szerepe lehet annak, hogy az SNCF jelentkezett egy 2,6 milliárd dollár értékű floridai vasúti beruházásra. A holokauszt túlélői megtámadták a Tampát Orlandóval összekötő nagy sebességű vonalra beadott pályázatot.

A francia államvasút Kaliforniában is indulni szeretne egy nagy sebességű vasútvonalra kiírt pályázaton, de a helyi törvényhozás az idén elfogadott egy törvényt, amely szerint a 45 milliárd dollár értékű pályázatra jelentkező vállalatoknak számot kell adniuk arról, hogy részt vettek-e a holokauszt áldozatainak szállításában.

Az SNCF - mint elnökének nyilatkozata elismeri - 76 ezer francia és más országból való zsidót szállított németországi haláltáborokba. Guillaume Pepy azt állítja, hogy a cég parancsra cselekedett, s "a nácik és francia kollaboránsaik döntöttek a szerelvények összeállításáról, a vagonok típusáról, s még a vonatok menetrendjéről is".

Három évvel ezelőtt az SNCF megtámadott egy bírói döntést, amely szerint kártérítést kellett volna fizetnie a deportáltak családtagjainak, s a fellebbezés sikeres volt.

origo

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=35102
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti oldal, bekötött szemme
  2010-11-14 22:53:33, vasárnap
 
  Nemzeti oldal, bekötött szemmel, a maga ásott veremben


A magyarországi parlament hétfőn megszavazta Izrael társulási szerződésének megerősítését. Az Európai Unió és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás vitájában a Jobbik próbált ellensúlyt képviselni, amit az úgynevezett nemzeti radikális oldalon valamiféle fegyvertényként kezelnek.

A helyzet pontosan ugyanaz, mint egy-két hete, amikor nemzeti radikális portálokon a Jobbik Törökország EU-csatlakozását illető állásfoglalását vesézgették, véget nem érő nyílt levelekben. Nem látják a fától az erdőt! Nem azzal kell foglalkozni, hogy ki lesz tagja az EU-nak, vagy ki szövetkezik vele. A kérdés, hogy mi mit keresünk ebben a szabadkőműves akolban? A saját tagságunk ellen kellene tiltakozni, nem azon vitatkozni, hogy ki vesz még benne részt! A nemzeti párt, meg a gumicsonton rágódó nemzeti tábor gyakorlatilag elismerte az Európai Unió rendszerének létjogosultságát - immár harmadjára! A rendszerhez alkalmazkodó, szép lassan besimuló, fizetett politikusok esetében még érthető - de hogy az egész nemzeti oldal (közöttük magukat nemzetiszocialistának, hungaristának, meg ki tudja, minek nem gondoló okosok) így besétál egy sötét mellékutcába...

Másrészt pedig: min csodálkoztok? Nyílt Fidesz-diktatúra, félresöpört ellenvélemény? Bevándorlók és fokozódó izraeli térnyerés? Előre megmondtuk, hogy mi következik a választások után! Terror, zsidók, és háttérbe szorított nemzetiek. Az általatok is lelkesen támogatott kettős állampolgársági törvénnyel felgyorsított betelepülés, az ország végső kiárusítása, az utolsó fillérek kiszipolyozása.

A Jobbikot is előre figyelmeztettük, hogy a nemzet érdekében maradjon távol ettől a cirkusztól! Küldetést teljesíthetett volna, ehelyett rózsaszín demokratikus lázálomba esett (saját zsidajaitól is össztökélve), amibe most bele is fullad!

Éveken át előrehozott választásokat követeltetek - amit nagyon jól tudhattátok, hogy szintén a Fidesz nyert volna meg. Szavazataitokkal, sőt részt vevő képviselőkkel legitimizáltátok a ciondemokráciát - életben tartva a döglődő rendszert.

Ezzel leáldozott! Marad a fajsúly nélküli tiltakozósdi, mint láthatjuk az is a zsidó kereteket (parlament, EU) elfogadva, a lényegbe beletörődve, részletkérdésekért. Legfeljebb lehet nagyokat nyelni, mély szégyenérzettel! De az is bebizonyosodott (a mostani EU-s töketlenkedéssel pedig megerősítést nyert), hogy a nemzeti radikalizmus csupán vak eszköz a hatalom kezében!

A szalonnacionalizmus bársonyszékbe ülve fokozatosan felszívódik a rendszerben. A nemzeti radikalizmus kifulladt, eltűnt az utcákról - mintha minden rendben lenne. Sőt, a parlamentarizmus korábbi elutasítását feledve, hangadóik szintén szalonképessé avanzsálnak. A Jobbik lerázta magáról a Gárdát, ami szanaszét pereg. A párt szövetségeseit sorra elárulta, letagadta. Dúlnak a belső viszályok, sőt képviselőjük titkos fegyverén (Kuruc.info) keresztül az egész nemzeti oldalt bomlasztják. Az ideológiai zűrzavar teljes. Az MSZ-nek szintén leáldozott. Budaházy kampányeszközzé vált. A kisebb csoportok (köztük általunk barátinak tartott szerveződések) visszaszorultak, jószerint eltűntek, alig hallani róluk. A viszonylag hangosabbak is csak az interneten léteznek, és inkább csak az MNA-ellenes féltékeny kirohanásokkor venni észre őket.

Tulajdonképpen erre is számítottunk. Azonban ezekkel a folyamatokkal (melyek számunkra akár kedvezőek is lehetnének) egy óriási gond van. A jóravaló, tenni akaró emberek, közösségek körében fokozatosan eluralkodik az apátia. Az emberek csalódottak, elcsüggedtek, a közösségek pedig szétesnek. A Magyar Gárda elindulása idején tájékoztatóinkban foglalkoztunk ezzel a veszéllyel - sajnos bekövetkezett.

Óriási veszteség, és a zsidó szabályok szerint játszó, pártérdekből 'mozgalmat' szervezők mérhetetlen bűne, hogy életerős és lelkes fiatalok tömege ábrándult ki a közösségből, mint fogalomból, és vesztette el hitét, tenni akarását.

Sokan keresnek minket, különböző körökből. Jönnek volt és aktív gárdások, és egyéb ismert és kevésbé ismert szerveződésektől, csoportosulásoktól. Bíztatjuk őket, hogy ne hagyják annyiban, mentsék az embereket, keressék meg, gyűjtsék össze korábbi csoportjuk tagságát, hozzák a közösségüket! Ezek az emberek mennek, telefonálnak, agitálnak, állománygyűléseket szerveznek. Nem minden eredmény nélkül, de az annak idején feltüzelt, cserbenhagyott és elárult fiatalok jó része megkeseredett, és nem bízik senkiben.

Nem csak azok esnek ki, akik csalódásuk után inkább már bele sem fognak semmibe, de azok is tétlenségre és tehetetlenségre vannak kárhoztatva, akik keserűen, fáradtan, bizalmatlanul, de még reménykedve keresnék a jövőt a nemzeti oldalon. Hála a felkészületlen, vak, meddő hangadóknak, akik késhegyre menő viták közepette képesek rángatni a gordiuszi csomót (EU).

Mi volt az eredménye az egész nemzeti cirkusznak? A még cselekedni képes magyarságot beletolták a demokratikus zsákutcába, legitimálták a kivérzőben lévő rendszert. Megszavazták és megtapsoltatták a zsidóbetelepítő (kettős állampolgárság) törvényt. (Egyetlen félmondatot kellett volna visszhangozni a pártnak és a nemzeti szócsöveknek: Kárpát-medencére korlátozva...!) A tetterős fiatalokat marionett bábként vonultatták, aztán megszabadultak tőlük. És elvették a kedvüket minden közösségi tevékenységtől, a bizalmukat az egységbe való törekvéstől! Ez a legnagyobb bűne nem csak a pártnak, de az úgynevezett nemzeti radikális oldal minden hangadójának, aki részt vállalt ebben a demokráciásdiban!

A maradék magyarságot lökték apatikus állapotba, gyakorlatilag leépítették az ellenállás alapjait! Persze hirtelen szikra gyújthat itt még tüzet, a magyar vér az magyar vér. De hogy az a tűz mekkora lesz, és mennyire tudja elégetni a szemetet, fényt és meleget adni, az erősen kérdéses. Ennél nagyobb a mi feladatunk és felelősségünk. Gyakorlatilag az utolsó védvár maradtunk!

Gyökeres átértékelésre van szükség a még nem teljesen elcsüggedt és kiábrándult, tenni akaró magyaroknak, hogy tényleges nemzeti ellenállást fejthessenek ki, és remény maradjon még a magyar feltámadásra! Merőben újfajta politizálás kell! Sürgősen el kell felejteni a demokráciát, a zsidó játékszabályok elfogadását. Meg kell érteni, hogy az érzelmi-indulati alapállás nem elég, és veszélyes, kihasználható. Világos célok kellenek, cselekvési rend, megfelelően összpontosított erő. Sokszínű, de összehangolt munka, tekintélyelvű vezetéssel. Alapvető erkölcsi normák, becsület. És ami elengedhetetlen: erő! Nem parádézó, vonulgató, aztán lepofozott operetthadsereg, hanem helytállni képes, harckész védőerő!

Tudatosítani kell az emberekkel, a tenni akaró, jó magyarokkal, hogy mit akarnak, mit akarunk. Mind egyénként, mind közösségként, nemzetként. Nem csupán politikai célokat és megfoghatatlan álmokat kell kijelölni. Tudatosítani kell az egyénnel, hogy élje úgy az életét, hogy az már önmagában is győzelem legyen. Tudatosítani kell, hogy ugyanezt a győzelmet hogy vívhatja ki a közösség. Tudatosítani kell, hogy vállalhat ebben részt az egyén, és lehetőséget adni erre. Saját képességei, tudása, beállítottsága, érdeklődési köre szerint.

A hogyan kérdésére az Egységes Magyarország Mozgalom hamarosan induló honlapján fogjuk megadni a választ!


Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
2010. november 12. - 11:09

http://jovonk.info/2010/11/12/nemzeti-oldal-bekotott-szemmel-maga-asott-veremben

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán megint az oligarcháknak
  2010-11-14 22:41:55, vasárnap
 
  Orbán megint az oligarcháknak kedvez
2010. november 14. - 08:50

"A magyarok nehézségeinek, súlyos problémáinak oka az, hogy tizenhét évvel a rendszerváltás után olyan új arisztokrácia jött létre, amely kiváltságokat követel magának, a nemzet többségének kárára." Orbán Viktor, 2007. április 4.

Jól eltalált gondolat volt ez. Hiszen az emberek azért szeretnének erős kormányt, hogy az megvédje őket a rablóktól vagy a harácsoló hatalmasságoktól. Ahogy Oroszországban másfél évtizede mondják: az oligarcháktól. Erre építette a népszererűségét Vlagyimír Putyin is.

Jó ritmusérzékkel mondta Orbán az országgyűlési választások második fordulójának estéjén [amikor Putyinéhoz mérhető hatalmat kapott], hogy véget ért az oligarchák korszaka. Lehetett hinni, hogy Magyarországnak végre tökös kormánya lesz.

Jelképes mértékű volt, de jó volt olvasni, hogy hogy a nagyon gazdagok nem kapnak majd családi pótlékot. Azután ez egy napig tartott, s a javaslat elvérzett.

Jöttek viszont más lépések:
- örökösödési illeték: Egyetlen százmilliárdos vagyonnál az állam egy legalább öt-tízszer akkorra bevételről mond le, mint amit a 98%-os büntetőadóval most beszed.
- A progresszív személyi jövedelemadó helyett bevezettek a minden milliárdosnak kedvező egykulcsos adót.

Mondhatjuk, hogy ez nem direktben oligarcháknak kedveznek, hanem egyszerűen bárkinek, aki gazdag. Mert az igazi oligarcha a csontkemény vállalkozó, aki a kapcsolatai révén jut előnyhöz. Mondjuk úgy, hogy versenytárgyalás nélkül kapja a megrendeléseket, ahogy hajdan a Vegyépszer az autópályákra.

De mit lát az ember: a vörösiszap munkálatokra egy cég verseny nélkül kap sokmilliárdos megbízást. Az egyszeri ember itt nem is tudja, hogy személy szerint kinek jó ez, de vannak egyértelműbb helyzetek:

A 98%-os büntetőadó visszamenőleges hatályú, de csak öt évre: így megtarthatja százmillás végkielégítését, amit a Fejlesztési Bank Fidesz-közeli vezére kapott a 2002-es váltás után.

A fővárosi FŐKERT Zrt.-nek az alapító okiratába foglalták, hogy a Széles Gábor médiaoligarcha tulajdonában lévő Magyar Hírlapban kell közzétennie éves beszámolóját. (Széles Gábor persze többet szeretett volna a Fidesztől közpénzben kapni).

Legérdekesebb az, amikor olyan adókat vezetnek be Orbánék, amik a gazdag bankokat, energiacégeket sújtja. Mondhatni, rendben, ezek tulajdonosai afféle oligarchák lehetnek. De mit lát a jámbor állampolgár?

A bankadónál kis híján megkapott Járai Zsigmond [pénzoligarcha] komolytalan indokkal egy combos adómentességet [évente közel 400 milliót]. Komoly botrány kellett, hogy a kormányzat ettől elálljon.

Most ismét kitett magáért Orbán csapata. Sikerült az energiacégek különadóját úgy megfogalmazni, hogy Demján "offshore" Sándor TriGránit-ja mentesüljön alóla.

Forrás: Fideszfigyelő

http://szebbjovo.hu/node/5508
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezeket sajnáljátok? Hatszázmil
  2010-11-14 22:39:35, vasárnap
 
  Ezeket sajnáljátok? Hatszázmilliárd felett a biztosítók háromnegyedéves díjbevétele

2010. november 14. 16:58
Hunhír.info

Három biztosító egyszeri díjas életbiztosítási díjbevétele emelte meg 2,98 százalékkal a biztosítók idei háromnegyed éves díjbevételét a múlt év azonos időszakához képest - egyebek mellett ezt tartalmazzák a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) honlapján pénteken megjelent táblázatok.

A nem életbiztosítások díjbevétele 4 százalékkal, 314 milliárd forintra csökkent a 2010. január-szeptember közti időszakban. Az életbiztosításokból származott díjbevétel viszont 15 százalékos növekedéssel, 308 milliárd forintot tett ki. Így az összesített díjbevétel 622 milliárd forint volt.

A legnagyobb díjbevételt az Allianz érte el 136 milliárd forinttal, második a Generali-Providencia 96 milliárddal, míg a harmadik a Groupama Garancia 65, a negyedik pedig az Aegon 64 milliárd forintos díjbevétellel. A vezető cégek közül az Allianz és a Groupama Garancia növekedése a legimpozánsabb, egyaránt 9,5-9,5 százalékkal, a Generali-Providencia fél százalékkal, az Aegon pedig 2 százalékkal növekedett a múlt év első három negyedévéhez képest.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=35095
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
imádom mikor egymást is falják
  2010-11-14 22:38:41, vasárnap
 
  imádom mikor egymást is falják a cionisták



Glenn Beck a Fox News televízió műsorvezetője, aki az ultrakonzervatív Tea Party mozgalom egyik meghatározó alakja, a héten egy háromrészes sorozatban foglalkozott Soros György magyarországi zsidó származású milliárdos befektetővel. A televíziós "bábmesternek" titulálta Sorost, aki szerinte "attól vált hírhedtté, hogy világszerte gazdaságokat és rendszereket omlasztott össze". Beck azt állította, hogy a milliárdos "következő célpontja" az Egyesült Államok.

Abraham H. Foxman, a Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League) országos igazgatója "sértőnek" és "borzalmasnak" minősítette Becknek azt a kijelentését, hogy Soros "a zsidók haláltáborba küldésében segédkező zsidó fiú" volt. Sorozatának a Fox News csatornán kedden bemutatott, első részében - amelyet mintegy 2,8 millióan láttak - Beck azt mondta, hogy a 14 éves Soros "elkísérte antiszemita keresztapját, hogy papírokat kézbesítsen a zsidóknak, elkobozza a vagyonukat és aztán elszállítassa őket". "Ezzel határozottan nem azt mondom, hogy George Soros élvezte volna, amit tett, vagy hogy lett volna választása. Mert 14 éves volt. Túl akarta élni. Vagyis nem ítélkezem. Ez rá és istenre tartozik." - mondta Beck, és hozzáfűzte, hogy "sokan" antiszemitának minősítenék Sorost, amit ő nem tesz.

Hunhír.info . AFP- hír24
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér Sándor a kulisszák mögö
  2010-11-14 22:30:24, vasárnap
 
  2010-11-14. 15:19
Pintér Sándor a kulisszák mögött egy hét alatt kétszer is alakított

A napokban az ő nyomására nevezték ki az FTC élére Berkes Zoltánt, most pedig még hajmeresztőbb húzással állt elő.
Emlékeznek még a részeges Kiss Ernő nyugállományú rendőr dandártábornokra? Akit fél éven belül háromszor hullarészegen kapcsoltak le a rendőrök? Február elején egy órán belül kétszer is, legutóbb pedig március végén, amikor járókelők találtak rá vérző fejjel, hiányos öltözetben, mezítláb.
Ugyanő volt, aki 1998-ban levizelte a Teve utcai rendőrpalota épületét, december 31-én menesztették is.
2007. november végén, mint a Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitányság parancsnoka, részegen több parkoló autót összetört, majd azt hazudta, hogy egy alteregója lopta el az autót, ezért hitték, hogy ő volt.
Ellene ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt indult büntetőper idén márciusban.
Nos, már biztosan emlékszünk rá.
Pintér Sándor ezt az embert főtanácsadójává tette, rangját visszakapta.
Nem is kíván más magyarázatot az eset. Igen, kedves olvasó, bennünk is felvetődik a kérdés, mit keres egy ilyen ember miniszteri főtanácsadóként. Mások fiatalkori bohém képei miatt lemondanak pl. szóvivői tisztségükről, egy ilyen ember pedig miniszteri főtanácsadó lesz.
Az is elgondolkodtató, mit keres egy olyan ember egy miniszteri székben, aki ilyen emberekkel veszi magát körül. Az is kérdés, Orbán Viktort mivel tartja sakkban ez az ember, mert őszintén reméljük, Orbán Viktor nem önszántából és józan elhatározásából ragaszkodik ennyire ehhez az emberhez. Vagy...?
(Olvasónktól, Kuruc.info)
Kapcsolódó anyagok:
- Kiss Ernőnek papírja van arról, hogy részegen balesetezett, majd hazudott felettesének


http://kuruc.info/r/26/69474/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi szégyen – nyí
  2010-11-14 22:24:37, vasárnap
 
  Történelmi szégyen - nyílt levél Orbánnak

2010/11/14
Tisztelt Dr. Orbán Viktor!

A Magyar Köztársaság Országgyűlésében a képviselők megszavazták Izrael Európai Uniós társult tagságának támogatását. Még ugyanazon a napon felszólalások hangzottak el arról, hogy a Rendészeti törvény módosítása keretében A Magyar Köztársaság területén más országok karhatalmi ereje csapaterős vezénylésben tömegoszlatásra bevethetők lehetnek a jövőben.

Ez a tény és annak következménye minden tisztességes magyar embert megdöbbentett, és figyelmes elgondolkodásra kényszerít saját, valamint szeretett MAGYAR HAZÁNK jövője felől.

Senkit nem érdekelnek azok a törekvések, amelyek ilyen gyalázatra a magyarnak mondott vezetést rábírhatták, vagy kényszerítették. Az az ország sem etnikailag, sem földrajzilag nem tartozik Európához.

Éljenek békében földjükön!

MAGYARORSZÁG nem lesz Gáza!

Ha Izrael társult, később ne adja az Ég, rendes tagjává válna az Európai Uniónak, attól kezdve abból az országból is jöhetnének ide karhatalmi erők.

Máig közszájon forogó cáfolatlan szóbeszéd tárgya, hogy 2006. őszén Budapesten idegen csapaterős karhatalmi egységek segítségével taposták vérbe a kommunista őrültek a magyarok szabadságvágyát, alázták meg emlékeit, tettek bizonyságot arról, a hatalomért bármit megtesznek - újra, meg újra, meg újra.

Alig hihetné bárki ezek után, hogy a fenti két tény össze nem kapcsolható, s hogy ez a fegyveres hatalomgyakorlás kezdetének árnyékát nem vetíti előre! Pedig ez teljesen világos!

Hovatovább idegen, mi több, más földrészről származó erőkkel történő megfélemlítés rémét vetíti előre.

Élve a szabad véleménynyilvánításból eredő, nemzetközi szerződésekkel a magyar állam által kihirdetve védett jogommal, nyilvános elektronikus címére eljuttatva adom tudtára, mint a Magyar Köztársaság, a magyar nemzet tagja, ettől az időtől kezdve, a magam részéről nem tekinthetem törvényesnek sem az Ön miniszterelnöki megbízatását, sem kormánya tetteit.

Hazámat el nem hagyom. Igyekezzen bárki erre rábírni, akár mint néhány éve egy sértődöttet játszó, kérdéses elmeállapotú figura tette.

Ez a HAZA a magyarok ősi földje, azt senki kedvéért idegen fegyveres erőnek senki, soha, semmi indokból át nem engedheti, az élete árán sem.

Politikai értelemben kinyilvánították azon félelmeiket, hogy MAGYARORSZÁG nagy bajban van, ami miatt tömegmegmozdulásokra számíthatnak, s hatalmuk bármi áron történő megtartása érdekében azt bármilyen eszközzel készek véresen eltaposni.

Ebben az értelmezésben semmiben nem különböznének elődeiktől. Ezt akár egy öszödi kihelyezett ülésükön is kimondhatták volna. A rendészeti törvény módosításáról Sukorón, vagy a Hajógyári szigeten is lehetett volna beszélniük.

Nem gondoltam volna, hogy azt kell mondjam MAGYARORSZÁG immár leszerepelt miniszterelnöki posztot betöltő emberének, ami megesett, amiről az imént szóltam, az

TÖRTÉNJELMI SZÉGYEN!

Önök a történelem szégyenpadjára utasították a kezükre bízott országot!

Erre nincs, és nem lehet mentséget megfogalmazni! Magyar szó erre egy van, de ezt majd kimondja Önökre a Történelem!

Ferencváros, 2010. november 13.

Lengyel Károly

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/11/14/tortenelmi-szegyen-nyilt-level-or bannak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.