Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Lipusz Zsolt Borsodba küldi
  2010-11-19 21:10:26, péntek
 
 


Lipusz Zsolt Borsodba küldi a portálunk betiltásáért agitáló "értelmiségieket"



Nem múlhat el úgy egyetlen esztendő sem, hogy ún. "értelmiségiek" grafomániás kényszertől hajtva ne tegyenek közzé valamifajta petíciót, tiltakozó nyilatkozatot a "szélsőjobb", a "kirekesztők", a "nyilasok" betiltását, törvényen kívül helyezését, hatósági megrendszabályozását követelő holmi firkálmányt.


Egy kép 2008-ból, a betiltási kísérlet évéből: még a szocik is Kurucot olvasnak

Nos, mindenekelőtt: halálosan unjuk már ezeknek a széplelkeknek a nyafogó, intellektuális hisztériáját, akik mindenkor kiszolgálták az éppen regnáló hatalmat, elveik soha nem voltak, s fentről osztották a "fasiszta", "utolsó csatlós", "provinciális", "mucsai", "bőgatyás", az ő arisztokratikus lelki hárfahúrjaik kifinomult, éteri rezdülését meg nem értő "szar magyaroknak" az észt, hogy történelemről, politikáról, jelenről mit illik, mit lehet, mit szabad és mit ajánlatos gondolniuk a pannon provincia helótáinak.

Ezúttal Szalai Máriához, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökéhez intéztek levelet, melyben azt követelik, hogy a médiafelügyeletet gyakorló testület kötelezze az internetszolgáltatókat, hogy tegyék véglegesen elérhetetlenné kínálatukban a Kuruc.infót. Érveik között olyan - általuk már húsz éve folyamatosan kérődzött - állítások szerepelnek, miszerint a hírportálunkon szereplő tartalmak úgymond sértik a Magyar Köztársaság (a Károlyi-féle patkányköztársasággal jogi kontinuitást vállaló harmadik köztársaság) számos törvényét, hiszen a radikális internetes honlap "holokamu-dossziéval hajt fejet korunk hősei, a revizionisták előtt", rendszeresen közöl ún. holokauszttagadó publikációkat stb. Ezek az aláírók, mielőtt tollat ragadtak, jobban tették volna, ha eltöprengenek azon a jogtörténeti abszurditáson, hogy vajon egy állítólagos "szabad, demokratikus jogállamban" mennyiben lehet illetékes a büntetőjog egy történelmi kérdés elbírálásában? Milyen jogon korlátozza az állam a véleménynyilvánítás, a gondolat és a tudományos kutatás szabadságát? Három év "holokauszttagadásért", miközben az országot tönkretevő, szemkilövető, ártatlan embereket viperával összeverő, azokat jogellenesen bebörtönöző, ökológiai katasztrófát előidéző off-shore adócsalók és közpénzeket lenyúló rablóprivatizátor gazemberek szabadlábon grasszálnak, s folytatják tovább bűnös üzelmeiket?! Hogy is van ez?! Amennyiben emlékezetem nem csal, ezek az "aláírók" lapítottak és kussoltak, amikor 2006-2010 között az említett bűncselekményeket és durva jogtiprásokat az ávós módszereket alkalmazó Gyurcsány-maffia irányította despotikus terrorállam elkövette állampolgárai sérelmére.

A Kuruc.info "bűnlajstromán" megemlíttetik egy minapi írásunk is, mely szerint a koncentrációs táborokban "a hullahegyek és a csonttá soványodott foglyok nem lehetnek a hivatalos holokauszt-történet bizonyítékai". Mint ahogy nem is azok. Ennek belátásához nem szükséges egyetemi diploma, akadémikusi titulus, mindössze egészséges, józan paraszti ész kívántatik meg hozzá, semmi egyéb. Hiszen bármely, a korszakkal foglalkozó történelemkönyvben olvasható (legalábbis a ' 60-as évek közepe óta), hogy a történelmi Reich területén nem működtek megsemmisítő táborok, a hivatkozott, angolszász megszállók által készített felvételek viszont egytől egyig Bergen-Belsenben, Dachauban és egyéb németországi helyszíneken készültek, nem pedig a Lengyel Főkormányzóság területén létesített lágerekben. Ami pedig kényszeres aláíróink azon vádpontját illeti, hogy a Kuruc.info karikírozza az "emberi szappan és a zuhanyból kiömlő gáz" meséjét, kéretik elolvasni Randolph L. Braham, Karsai László vagy bármely más nemzetközi tekintélyű holokauszt-kutató e témát érintő írásait, hiszen egyértelmű az akadémikus történetírás álláspontja e kérdésben, miszerint az említett horrorisztikus jelenségek nem történtek meg, közönséges, sci-fibe kívánkozó hazugságok csupán.

Böngésszük azonban tovább a Derdák Tibor, Niedermüller Péter, Csordás Gábor, Halmai Gábor, Kálmán László (régi, jó ismerős nyelvészünk), Lendvai L. Ferenc, Révész Sándor (nem a ' 80-as évek kiváló rockzenekarának, a Piramisnak énekeséről, hanem a Szabad Nép-jogutód népszabadságos újságíróról van szó), Ungár Klára által jegyzett nyílt levél szövegét. Mindenekelőtt persze ne feledkezzünk meg az "Esélyt a Hátrányos helyzetű Gyermekek Alapítvány" vezetőjének, Mohácsi Erzsébetnek, valamint az egykor volt "Családi Kör" televíziós műsor neves pszichológusának, Ranschburg Jenőnek a nevéről sem. Nos, filantróp humanistáink nehezményezik, hogy portálunk úgymond uszít bizonyos nemzeti-etnikai kisebbségek ellen, kirekeszt, gyűlöletet kelt ellenük, illetve rendszeresen elköveti a közösség elleni izgatás bűntettét. Továbbá "cigánybűnözés" és "zsidóbűnözés" címszó alatt külön rovat, dosszié található lapunkon. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kuruc.info a habituális aláírók intellektuális Augiász istállójának szellemi körébe tartozó véleményterroristák által szőnyeg alá söpört, tabusított, létező, súlyos konfliktusokat és problémákat jelentő társadalmi diagnózisokat állít fel csupán. E krízisjelenségeket orvosolni és megoldani kell minél hamarabb - nem pedig álszent módon "rettegni", "bőröndöt csomagolni" és a nyugati sajtóban fizetett politikai hirdetésként orbitális hazugságokat széttrombitálni -, mielőtt súlyos konfliktusokhoz, netán polgárháborúhoz vezetne azok tabusítása és megoldatlansága. Egyetemes emberi testvériséget, multikulturális eufóriát hirdető kozmopolitáink ugyanakkor két évtized alatt egyetlen tervezetet, épkézláb programot nem voltak képesek letenni az asztalra, amelyek például a cigányság felemelésére, nagyobb hányadának civilizálására, s a borzasztó, őskori létállapotából való felemelésére irányultak volna. Ehelyett hallhattuk a terméketlen és értelmetlen fasisztázást, rasszistázást, kirekesztésesdit, antiszemitázást, xenofóbiázást és egyéb, teljességgel értelmetlen halandzsa-szövegeket. Az sem lenne feltétlenül kárhoztatandó lépés, ha "aggódó" emberi jogi aktivistáink nem a budai, illetve az agglomerációs úri negyedek luxuspalotáiból hirdetnék életidegen, világmegváltó steril doktrínáikat, hanem egyfajta szociológiai tanulmányút keretében eltöltenének 1-2 évet a jelentős cigány kisebbséget tömörítő borsodi, abaúji, zempléni, hevesi, szabolcsi és szatmári régiókban, akár albérletben, akár saját ingatlant vásárolva valamely itteni községben. Ily módon empirikusan, mondhatni közvetlenül és életszagúan tanulmányozhatnák azt a csodás, multikulturális miliőben megvalósuló harmóniát és édeni idillt, amely e települések lakóinak napi élményforrása.

Végezetül egy súlyos kételyemet szeretném megosztani a kedves olvasókkal. Igen különös, egyúttal nagyon is beszédes, hogy a gyermekpszichológiával is foglalkozó Mohácsi Erzsébet és Ranschburg Jenő számára a jelek szerint a Kuruc.info léte okoz álmatlan éjszakákat, illetve zaklatott, neuraszténiás nappalokat. Vajon ez a két jeles szakember miért nem a gyermekeknek műsort sugárzó ún. mesecsatornák betiltását követeli kellő vehemenciával? Hiszen az ezeken megtekinthető - rajz- és bábfilmeknek álcázott, a kicsinyek egészséges testi-lelki fejlődését súlyosan károsító, mentális leépülést eredményező - akció- és horrorfilmek valóban jelentős veszélyt jelentenek a társadalomra. A jövő nemzedék lelkét roncsolják szét, s garantáltan egy beteg, pszichológiailag súlyosan sérült magyar társadalom jövőbeli alapját vetik meg. Szerény véleményem szerint a nemzetáruló politikai maffia tagjainak felelősségre vonása mellett ez az a létkérdés, amelynek jogi rendezése mellett egy ún. értelmiséginek kutyakötelessége lenne kardcsörtetve harcolnia és végkimerülésig petícióznia.

Lipusz Zsolt

Ui.: Amennyiben a Kuruc.info betiltását követelők valóban komolyan gondolják a hazai cigányság sorsának, valamint életkörülményeinek érdemi rendezését, illetve javítását, a szerző készséggel és örömmel bocsát antifáink rendelkezésére egy településnév-jegyzéket, melyből fakultatív módon történő választás után, tudományos terepmunka keretében élőben folytathatják szociológiai kutatásaikat az általuk szabadon választott községben vagy városban.

L. Zs.

(Kép: Hírextra)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenhardt lánclevele, avagy n
  2010-11-19 21:09:38, péntek
 
 

Lenhardt lánclevele, avagy nő a trutyi a szőnyeg alatt


Levelet küldött Lenhardt Balázs, a Parlament jobbikos jegyzője a képviselők egy részének. Az interneten is olvasható üzenet Nyíregyházáról Kanadába futott, ott üldöztetésre hivatkozva menedékjogért folyamodott, majd a anyagi Kánaán és az ingyenélés helyett a valósággal szembetalálkozó, így aztán a fasiszta Magyarországra visszakívánkozó, s itt újabb előjogokat követelő cigányokkal kapcsolatos jelenséget veszi górcső alá. A libsi média egyből támadást indított a politikus ellen a stop.hu portál révén, de ismerve a hazai viszonyokat, a portál akciója csak javítja Lenhardt imázsát, és segíti ismertségének pozitív változását.

"Nyíregyházáról összesen közel 60 ember ment el tavaly, de úgy néz ki, előbb-utóbb valamennyien hazajönnek majd, mert gyötrő honvágyuk miatt nem bírják elviselni a kinti életet (...) A rettegők, akik néhány hónappal ezelőtt úgy húztak el, de előtte még a nagy félelemben teljes lepusztították és szétlopták a számukra kiutalt szociális lakásokat" - olvasható a Lenhardt által szétküldött, ismeretlen levélírótól származó írásban, utalással a helyzet tarthatatlanságára, a több évtizedes pozitív diszkrimináció szülte nemkívánatos társadalmi jelenségre.

A dokumentum írója rávilágít arra, hogy a máig tisztázatlan hátterű és megbízói kör által végrehajtatott cigány öléseket hogyan használták ki saját céljaikra azok a kisebbségiek, akik üldöztetésre hivatkozva rontották odakinn hazánk jó hírnevét, csak hogy részesei lehessenek a kanadai szociális védőhálónak. Mint a levélíró fogalmaz: Kanadában is próbálták azt az élősködő életet élni, amire itthon rászoktatta őket a nagyon liberált értelmiség, de a menekültügyi bíróság visszaküldte őket Magyarországra.

A levél írója - akinek személye ismeretlen - szerint a hazaköltöző romák azt követelik, hogy az önkormányzat soron kívül utaljon ki számukra önálló lakásokat - ám az önkormányzat illetékesei felhívták rá figyelmüket, hogy mivel annak idején nem jelentették be, hogy 60 napon túl el fogják hagyni a rászorultsági alapon kapott bérlakást, ezért azokat a város visszavette, felújíttatta, és új bérlőknek adta ki. A szerző végül felveti: "az lenne a legjobb, hogyha a visszatérők beköltöznének egy-egy nagyszájú liberális cigányvédő otthonába. Most lehetne bizonyítani: Mohácsi Viktória, Gusztos Péter, Kuncze Gábor. Most meg lehet mutatni, hogy, van fény az alagút végén. Elempé!!! Itt a lehetőség, fel lehet ajánlani egy-egy szobát!!!"

A STOP megkérdezte Lenhardt Balázst, miért osztotta meg a kérdéses üzenetet az LMP parlamenti frakciójával (ő maga csak annyit tett a levélhez: "Ehhez mit szóltok, megkaptatok? Nem provokálni akarlak titeket, de közvetlenül meg vagytok szólítva").

A politikus elmondása szerint pártja többször is szót emelt ehhez hasonló ügyek kapcsán a hátrányos helyzetű kisebbségeket támogató rendszer ellen. Az üggyel kapcsolatban az LMP nem kívánt reagálni, az Országgyűlés sajtóosztálya válaszában azt írta: "az Országgyűlés elnökének nem tiszte, hogy kommentálja az országgyűlési képviselők magánakcióit - az a képviselő saját felelőssége."

Padonyi Péter, a nyíregyházi városüzemeltető és vagyonkezelő cég ügyvezetője a STOP kérdésére elmondta, az eset valós - tájékoztatása szerint öt családot érint, akik augusztusban érkeztek haza Kanadából. "Jogszabályi akadályai vannak annak, hogy öt éven belül szociális lakást adhassunk neki" - mondta.

HunHír.info kommentár:
Csak támogatni tudjuk a jobbikos akcióját. A Magyarországot külföldön alázó, majd ide visszatért cigányoknak most már jó a fasiszta Magyarország, mert a kanadaiakat nem hatotta meg az üldöztetésre hivatkozó, gyűlöletkeltő rémmese. A cigányok öt évig nem kaphatnak ismét szociális bérlakást, és ez főbenjáró bűn. A jogvédők és liberálisok azzal viszont nem törődnek, hogy hány olyan kukában kotorászó szegény magyar van, aki mát húsz éve vár a neki nem "járó" szociális bérlakásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzbehajtás az iszapkatasztró
  2010-11-19 20:25:15, péntek
 
  Pénzbehajtás az iszapkatasztrófa kapcsán is?

A napilapok az iszapkatasztrófa kapcsán rendezett gyűjtésből befolyó összegek felhasználását firtatják. Az akció során közel 1,2 milliárd forint adomány gyűlt össze. Ebből az összegből eddig mindössze 33,4 millió forint került kiosztásra. A két érintett település támogatása mellett nyilván egyéb kiadások is lesznek még bőven. További helyreállítási munkálatok, a mozgósított munkaerő költségei, egészségügyi kezelések, stb.



Ami viszont bizalmatlanságra ad okot, hogy az illetékesek egyszerűen nem hajlandóak válaszolni a kérdésekre, mi történik a pénzekkel. A befolyt összegeket a Kármentő Alap kezeli. De hogy mit csinál vele, az rejtély. Ha a nyugdíjak után a jótékony célú pénzeket is lenyúlja a kormány, egy életre elássa az emberek szolidaritási hajlandóságát.

Ha már gyűjtésről és szolidaritásról beszélünk, érdekes és gusztustalan momentum hogy miközben a különböző segélyakciók, jótékonysági rendezvények zajlanak, zsidó 'celebjeink' nem átallnak segélykoncertet rendezni az Élet Menete Alapítvány javára. A katasztrófa sújtotta térség helyett ilyenkor is az idióta holokausztozáson jár az eszük! Különösen elgondolkodtató ez annak a fényében, hogy milyen kárörvendő gyűlölködéssel beszéltek az izraeli fórumokon a tragédiáról.



Érdekességképp nem árt megemlíteni, hogy a Qintian Tongxiang Alapítvány viszont közel 10 millió forint készpénzt és árut gyűjtött össze, főleg a kínai piacok kereskedőitől. Remélhetőleg nem a Kárenyhítő Alaphoz küldték...

Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info

http://jovonk.blogspot.com/2010/11/penzbehajtas-az-iszapkatasztrofa.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Glattfelder: Hátrányára változ
  2010-11-19 20:20:19, péntek
 
  Glattfelder: Hátrányára változott az uniós agrárpolitika

Magyarország mindig rosszul járt az uniós agrárpolitika eddigi változtatásaival - mondta Glattfelder Béla az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz európai parlamenti képviselője ezért pesszimista a magyar elnökség által az ágazatban elérhető eredmények tekintetében. A politikus hangsúlyozta: növelni kellene az ágazat kiszámíthatóságát.


1
Eddig az uniós agrárpolitika valamennyi változtatása hátrányos volt Magyarország számára - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Glattfelder Béla, aki szerint a magyar EU-s elnökség végén nem lesz elégedett az elért eredményeket tekintve.

A Fidesz európai parlamenti képviselője kiemelte: azt nem tudják elérni, hogy a közös agrárpolitika ne változzon, így szembesülni kell azzal, hogy valamennyivel rosszabb lesz a helyzet.

A közös agrárpolitika jogi szabályozása akkor volt a leginkább kedvező, amikor az ország csatlakozott az unióhoz, azóta mindig a hátrányára változott - vélekedett Glattfelder Béla.

A politikus a legrosszabb fejleménynek a cukorreformot nevezte. Gráf József akkori miniszter jónak nevezte a lépéseket, ehhez képest ötből négy gyár bezárt - emlékeztetett az EP-képviselő, hozzátéve, hogy ezzel a politikusok hiteltelenné válnak.

Glattfelder Béla támogatná, hogy a piacszabályozó eszközöket valahogy visszahozzák a közös agrárpolitika eszköztárába, mivel szerinte nem helyes, hogy ezeket teljesen leépítették.

Kevés fiatal dönt úgy az Európai Unióban, hogy agrárvállalkozó lesz az, mivel az ágazat rendkívül kockázatos - mondta a Fidesz politikusa. Glattfelder Béla szerint alacsony a jövedelem, sokat kell dolgozni, hosszú távon bizonytalan a tevékenység ezen a területen, és könnyen tönkre lehet menni. Az uniónak növelni kellene az ágazat kiszámíthatóságát - hangsúlyozta.

Az EP-képviselő példaként elmondta, hogy a szarvasmarhatartóknak szigorú szabályokat kell követni, miközben az Európai Bizottság arról tárgyal, hogy nagy mennyiségű brazil és argentin húst vámmentesen enged be az unióba. Sokan nem vállalják a kockázatokat, ennek pedig az a következménye, hogy leépül az ágazat - tette hozzá.

Hanganyag: Hlavay Richárd


http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-394514
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Románia magyarázatot vár
  2010-11-19 20:17:45, péntek
 
  Románia magyarázatot vár

2010. november 19. péntek, 09:36


Sajnálkozással vette tudomásul a román külügy azt a határozatot, melynek keretében a budapesti Nemzeti Színház főigazgatója visszavonta annak engedélyezését, hogy a színházban ünnepeljék Erdély bekebelezését.

,,A külügyminisztérium sajnálattal veszi tudomásul, hogy a budapesti Nemzeti Színház főigazgatója, Alföldi Róbert a Jobbik által kilátásba helyezett demonstrációk nyomására kénytelen volt visszavonni korábbi döntését azzal kapcsolatban, hogy Románia nagykövetségének rendelkezésére bocsássa a Nemzeti Színházat, a román nemzeti ünnep alkalmából 2010. november 30-ra tervezett esemény megrendezésére" - nyilatkozták.

A külügyminisztérium közleményében tudatta, hogy a budapesti román nagykövetség levelet kapott szerdán Alföldi Róberttől, aki kifejtette: azon mély meggyőződése alapján adta meg az engedélyt, ,,hogy a két nemzet viharos történelme után, a román és a magyar nép a kultúra és a művészet segítségével is közeledjen egymáshoz".

Amint megfogalmazták, számítanak a magyar vezetés támogatására, annak érdekében, hogy azonosítsák a kialakult helyzet lehető legjobb megoldását, és találjanak megfelelő helyszínt a román nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadás lebonyolítására.

,,A külügyminisztérium úgy értékeli, hogy a Románia és Magyarország közötti kiváló kétoldalú, stratégiai partnerség kontextusában a jelenlegi helyzet elszigetelt és sajnálatos kivételt képez. Másrészt megerősíti, hogy helyes az a megközelítés, amelynek keretében a két állam közös, a jövőbe mutató erőfeszítéseket tesz, ezzel együtt túllépve a múlton, az európai család keretében" - fogalmazott a külügyi tárca.


http://bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=7698& Itemid=504
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki provokál és kit a Nemzeti S
  2010-11-19 20:13:14, péntek
 
  Ki provokál és kit a Nemzeti Színházban?
2010. november 19. - 02:08

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója december 1-re bérbe adta az általa vezénylett intézményt a Román Nagykövetségnek, hazánk megcsonkolását megünnepelni. Képzeljünk el egy hasonló szituációt, mondjuk az USA-ban. Vajon milyen társadalmi reakciókat váltana ki az Egyesült Államokban, ha szeptember 11-én a New York-i Carnegie Hallban tartaná meg ünnepi megemlékezését az al-Kaida?! A választ mindannyian tudjuk.

Jelen helyzetünk érdekessége az, hogy ilyen szituáció Magyarországon miért képezi vita tárgyát. A válaszhoz vissza kell térnünk az alapkérdéshez: Valójában ki provokál és kit?!

1. Talán a románok a magyarokat? A felszínen úgy látszik: igen. A románok részéről érthető a gesztus - elvégre mi magyarok is megünnepeltük a bécsi döntések évfordulóit. Csakhogy: Szent Pál által odahagyott szomszédaink, ezúttal túl is lőttek a célon. Eltúlzott lépésük már-már a nevetségesség határán áll. De még fontosabb: Kóstolgatják a Fidesz-kormányt. A szocialista-liberális kormányok alatt megszokták, hogy belénk törölhetik a lábukat. Arra (is) kíváncsiak, hogyan reagál a jelenlegi magyar kormány, mennyire kemény, hol húzza meg a határokat. Emellett egészen biztos, hogy liberalista felebarátaink ,,súgtak" nekik. Ezzel már közelebb kerültünk a probléma válaszához.

2. Talán a honi ballibsik a ,,jobboldalt"? Hogy pszeudó- liberális honfitársaink, e nevetségességig ízléstelen gesztusukkal túllőttek a célon, az nem kérdés. Alföldi Róbert igazgató úrnak - és magyargyűlölő tanácsadóinak - Istenadta joga, hogy nevetségessé tegye önmagát. Ostoba lépésének el fogja szenvedni következményeit. (Talán lassan rá fog jönni, hogy ő is csak egy beáldozható gyalog, liberális mesterei kezében.) A tipikus liberális gerilla-stratégia most is szembeötlő: személyeket áldozzunk be az egység ellen. (Lásd magánszemélyek perei a jobboldal ellen!) De lássunk távolabbra!

3. Talán a francia páholy (MSZP-SZDSZ) az angol páholyt (Fidesz-KDNP)? Bár úgy tűnhet, hogy mindkettő globális szintű szupremáciára tör, de ne csapjon ez be bennünket a látszat. Mert - noha ilyesfajta vetélkedés valóban létezik - valójában olyanok ők, mint a veszekedő szerelmesek. A közös cél érdekében mindig összefognak és kibékülnek. És ezzel eljutottunk a probléma gyökeréig.

4. Ők együtt a magyarságot? Igen. Ez a végső válasz a végső kérdésre: Ahogy a románok látszólagos nacionalista lépése mögött is a kontra-tradícionális szabadkőművesség liberálisnak álcázott francia páholya illetve annak -látszólagos - harca az angliai páhollyal áll, úgy sejlik fel rendre a magyarságot érő provokációk mögött a Kárpát-medencét kolonizálni akaró, imperiál-cionisták által uralt titkos társaságok felsőbb szintjeinek képe.

A magyarellenes kontra-tradíció minden egyes verbális és non-verbális gesztusa felfűzhető egy eszmei láncra a Szent Korona-tan megtagadásától, az Európai Unió és Magyarország Izraellel történő gazdasági megállapodásának aláírásáig. Mondhatnánk, hogy hadat üzentek nekünk, magyaroknak, de nem mondjuk. Mert ez a háború már nagyon régen elkezdődött, csak nem deklarálta senki. Most ez megtörtént.

Mindezen tények ismeretében a Szegletkő Nemzeti Egylet felszólítja Szőcs Gézát, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárát, Alföldi Róbertnek a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról való felmentésére!

Szegletkő Nemzeti Egylet

Forrás: HunHíd.hu

http://szebbjovo.hu/node/5562
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar miniszterelnökhöz
  2010-11-19 19:04:26, péntek
 
  A magyar miniszterelnökhöz
Szabó Dezső aktualitása






Szabó Dezső, Darányi Kálmán, akkori miniszterelnök 1938-ban elhangzott győri beszédével kapcsolatosan memorandumot irt,, ,,A magyar miniszterelnökhöz" címen.

Szabó Dezső, Darányi Kálmán, akkori miniszterelnök 1938-ban elhangzott győri beszédével kapcsolatosan memorandumot irt,, ,,A magyar miniszterelnökhöz" címen. A győri beszéd a német szövetség, az önfeladás és a rend biztosítása jegyében hangzott el. Szabó Dezső erre válaszként megírt, bevezető gondolatai, sajnálatosan ma is véresen aktuálisak.

Íme Szabó Dezső gondolatai:

,,Egyenlő undorodással távol minden párttól, érdekszövetségtől és minden világnézeti lebujtól: én is a rendben és az összefogásban látom a magyar jövőért folytatott küzdelem biztosítékát. De rendben: mely nem gyávaság, a lemondás, a defetizmus életösztönöket gyilkoló, lelkiismereteket elfojtó rendje, hanem: a céljait tudó heroikus elszántság ösztönös mozdulata s minden magyar életösztön életre, munkára, védelemre hívó egységbe szervezése. Rendben, mely nem a magyar öntudat, magyar szolidaritási érzés, a magyar életakarat lemaszlagolása, hanem a magyar öntudat, a magyar védő ösztönök, a magyar életakarat természetes életformája, szerves akarat önálló, független történelmi műhelyének, földjének védelmére, jövőjének megépítésére. De összefogásban, mely nem a magyar életérdekek állandó,gyáva ,,kikapcsolása", nem a magyar nyelv jogainak bűnös elárulása, nem a magyar föld biztonságának lelkiismeretlen elhanyagolása: hanem éppen ezeknek, az érdekeknek, ezeknek, a jogoknak egyetemes, roppant szervezete s a magyar föld minden egyéb szempontot elvető, végleges megépítése az örök magyarság: a magyar parasztság életévé.

Összefogásban: mely nem idegen étvágyak, idegen életakaratok állandó hódítását jelenti s a magyarság fokozatos kiszorítását életből, földből, vagyonból, jövő minden lehetőségéből. Hanem: a magyarság új honfoglalását: az élet és jog új rendszerét, mely a magyar földet, a magyarság vérét és munkáját saját életének, saját jövőjének gazdag forrásává teszi. Összefogásban, mely a magyar sors irányítását, a magyar élet stratégiai pontjait nem árulja oda idegen vér, idegen lélek, idegen érdek és életakarat ügyeseinek: hanem a magyar sorsirányítás minden gyeplőjét, a magyar élet minden őrhelyét, a temetőkön, századokon és lelkeken átfakadó magyarság legmélyebb kifejezőinek gondjaira bízza.

Ó, Elnök Úr,én a magyarság sorsát nem börtön és tébolyda szököttjeivel, az ember kloakák történelembe tört ordasaival, nem az analfabéták szenvedélyeivel, nem márkákra gerjedt politikai és sajtó-gengszterekkel, nem idegen mozdítású titkos összeállítások cinkos tényével, nem beámterség minden engedelmességre gerinctelenül riadt Vazuljaival és nem is az antiszemita álarcot magyarkodó történelmi öngyilkosokkal akarom biztosítani, megépíteni. Hanem: a szellem, a gondolat, a tudás erejével, egy egységes gondolatrendszer roppant szervezésével. A magyarság tehetségben, tudásban, morálban, kiötlő legjobbjaival.

Azok a mondatok, melyeket én itt az elérkezett napok irtózatosan meztelenítő őszinteségében az Ön lelkiismerete elé viszek: száz és százezer magyar döbbenetét, szorongását, eltaposhatatlan életakaratát fogják Önnek megmondani. Önnek hatalmában van soraimra rendőrrel, ügyésszel, vizsgálóbíróval, börtönnel felelni. És módjában áll egy közömbös vállvonás megvetésével elintézni a dolgot:-Hiszen ez csak egy magyar, mit számít a magyar Magyarországon.—Amit én írok: az én felelősségem. Amit Ön tesz: az Ön felelőssége. És a nehézléptű napok ítéletes sürgetésében a magyarság áhítatos hitével, a kötelesség végső elszántságával járom meg felelősségem teljes útját.

Öntudatot, öntudatot, öntudatot a magyarságnak, Elnök Úr! Öntudatot mindenekelőtt! Ez ma égetőbb szükség a kenyérnél, hiszen ez a magyar kenyér feltétele. Ez ma sürgetőbb feltétel a levegőnél: hiszen ez a magyar tüdő egészsége, az egész magyar szervezet alapszüksége. Ez az öntudat lesz az egyetlen alkotó rend, az egyetlen védő összefogás, mely biztonságot és jövőt jelent a magyarság számára. Az egyetlen lehetséges termő egység: a magyar öntudat.

Ehelyett, húsz esztendő óta, mind szélesebb mederben, mind sokasultabb szereposztással, irtózatos tervszerűséggel orgyilkos maszlagolások folytattatnak a magyar életösztön teljes megölésére, a még meglévő magyar szolidaritás szétoldására, a magyar halál minél akadálytalanabb megvalósítására." -Szabó Dezső, aki sajátos nyelvezetével is képes volt gondolatainak hangsúlyt adni, világosan és sajnálatosan, a ma számára is aktuális gondolatokat fogalmaz meg. Ha a történelem ismétli önmagát, úgy vélem az ő gondolatait is újra tudatosítani kell. Mielőtt az utolsó mondatából arra következtetnék, hogy ő elkerülhetetlennek tekintette a nemzethalált, a kis népek pusztulását, a szükségszerű behódolást, a megalkuvást, mint ahogy az előző pártállam beépített ügynökei igyekeztek ezt az ébredő magyar öntudat megfékezésére az emberekbe beplántálni.

Nem. Szabó Dezső végig hitt a nemzet megtartó erejében, ezt fejezik ki folytatólagos gondolatai: "...minden népnek saját kezében, saját lelke bátorságában, saját szolidaritása erejében van lefektetve sorsa s bármily kicsiny legyen: elszánt heroizmusának makacs állandósága kivívja azt az önálló történelmi műhelyet, melyben szabadon megépítheti egyéniségét, életét". Hirdeti: ,,hogy az a nép, mely nehéz időkben a szenvedés és a gyáva lemondás közt meri elvállalni a szenvedést: előbb-utóbb felszabadul a lemondás kényszere alól."

Szabó Dezső szerint a történelemben mindig ez a két választásunk volt: lemondás, vagy szenvedés. Ő a szenvedés ,,evangéliumát" hirdette a gyáva lemondás és az egy tál lencséért történő nemzeteladás helyett. Példaként idézhetők Szabó Dezső kiegyezéssel kapcsolatosan írt, elgondolkodtató mondatai: Deák végzetes tévedése volt, hogy saját elvi kijelentése ellen, a szenvedés helyett a lemondást választotta. A magyar lélek végzetes könnyelműsége az: hogy a nyomasztó ma bármily lehetőségű lezárásáért kockáztatja holnapját, jövőjét, megmaradását. 1867-ben, a magyar történelem e legfeketébb évében: a behemót germánság védelmévé kötötte le a magyarságot a velünk hasonló sorsú, kis nemzetek szabadságvágya ellen. Ő ezt a megmaradás, a biztosítás útjának gondolta, pedig ez az út a temetőhöz vezet, melyet nem mindig Trianonnak hívnak, van még borzasztóbb neve is." Következésképpen a magyarságnak a lemondást jelentő német szövetség helyett a szenvedést kellett volna választani. Napjainkig víve a gondolatot, a NÁTO-hoz csatlakozást, a rendszerváltás után az ország kiárusítását Szabó Dezső, ma is hasonlóan értékelné. Mi ez, ha nem harmadik utasság?—üvöltenének a derék liberálisok. Igen harmadik utasság! Nem voltak harmadik utasok az árpádházi királyaink? Nem volt harmadik utas Bocskai István, Bethlen Gábor , Zrínyi Miklós?

Szabó Dezső javaslatot is tett az akkori miniszterelnöknek, tegyük fel ezeket a mainak is: ,, Intézményes biztosítékok olyan sorát kell megteremteni: mely minden idegen érdek, minden idegen szellem hódítását a magyarság ellen csírájában megfojtja s minden magyar polgár lelkét beleformálja a magyar nyelv, a magyar kultúra, az organikus magyar célok nagy emberi egységébe...Vissza kell adni intézményes biztosítással a magyarságnak hazáját: földjét, sorsa intézését, élete stratégiai pontjait." Másutt: ,, Egy olyan minden szabadságban intézményesen biztosított új demokráciát kell rendszerré tenni, mely a nemzeti munka egyetemes tömegét minden lényével önsorsa igazgatására, a történelmi élet építésére neveli s az élet minden terén lehetetlenné tesz minden szabadzsákmányt, minden élősdiséget, minden kalandorságot. Egy ilyen minden atomjában öntudatosított nemzet a magyar fennmaradás legerősebb biztosítéka."

Aligha lehet Szabó Dezső aktualitását elvitatni ma, amikor az ország (?) alkotmányozásra készül: ,, Véget vetve a gyávaság, a dezertálás, a lemondás, a feladás húsz éves kurzusának: határozott alku tárgyát nem jelenthető eddig s tovább nemet kell mondani az irtózatos hatalmasságú germán pumpolásnak. Mondja ki a magyar országgyűlés, mint nyolcmillió magyar szomjasan várt evangéliumát: hogy Magyarország teljes függetlenségét, önállóságát, egyéni alkotásainak külön történelmi műhelyét minden körülmények közt megvédi. Ez a magyar élet megmásíthatatlan örök alaptörvénye. Mondja ki, hogy a magyar föld minden röge, az egész Magyarország teste az egységes magyar Nemzetnek elidegeníthetetlen tulajdona. Minden magán földbirtok csak örökbérlet a nemzethűség és a magyarság egyetemes érdekének feltétele alatt." Csak remélhetjük, hogy az új alkotmány ezeket kimondja.

Farkas József

barikad.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit akarnak a devecseri tiltak
  2010-11-19 18:59:29, péntek
 
  Mit akarnak a devecseri tiltakozók?


csütörtök, 2010. november 18.

az érintett, veszélyeztetett lakosság a mai napig nem kapott felvilágosítást arról, hogy miféle anyagok vannak a vörösiszapban, ill. milyen károsodás elkerülésére kell figyelnie, és miként a veszélyeztett területen élőknek. A településen poszton lévő rendőrök, a kármentésben résztvevők, így a lakosság sem visel maszkot. Nincs megszervezve a napi min. 1 db, minőségben megfelelő (FFP3D) maszk kiosztása a lakosságnak.
A jelenlegi kárelhárítási stratégia: elhallgatni, nem közölni az (igaz) információkat. Mindegy, hogy az ott élő emberek egészsége mennyire sérül.

Vörösiszapömlés - Kolontár, Devecser, Somlóvásárhely - 2010.10-04.

Bizonyára értesült a világsajtó is a 2010. október 4-én történt ajkai vörösiszap-tározó áttszakadásáról. Az alumíniumgyártás, a timföldelőállítás melléktermékeként keletkezett anyag, az erős lúgtartalmú vörösiszap (itt 13-as pH-jú volt) elöntötte a 800 lakosú Kolontárt, az 5000 lakosú Devecsert és befolyt Somlóvásárhely település 15 portájára is. Majd a gyilkos iszap 25-30 km sávban lefolyt a Torna-patak medrében és völgyében egészen Veszprémgalsáig.
Az ökokatasztrófa következményeként 10 ember meghalt, 150 sebesültet kórházban ápoltak lúgmarta sebekkel. Ezen felül még legalább 150-200 ember megsérült a menekülésben vagy a mentési munkálatok következtében, akiket a háziorvosok láttak el, ill. saját maguk kezelték - a főként lábaikon keletkezett - sebeiket. Ez a számszerű mérlege a külső sérüléseknek Kolontár, Devecser településeken. Az iszapömlés után 42 nappal, a felmérések szerint Kolontáron 35, Devecserben - a település családi házainak közel egynegyedét - 270 házat kell lebontani statikai okok, a házalap sérülése miatt. A családok elvesztették házaikat, legtöbb helyen az ingóságaikat, féltve őrzött famíliáris emlékeiket is.
Az iszapkatasztrófa azonban nemcsak direkt, hanem indirekt károsultakat is érinti, hiszen az épen maradt házaktól is 10, 50, 100, vagy éppen 500 méterre van a települést körülvevő vegyi anyag, a vörösiszap. S nem is mindenhonnan szándékoznak eltakarítani, pedig ott van a völgyekben, a réteken, a mezőgazdaságilag művelt földeken, beterített 1100 ha területet. S itt kell élni az egészségkárosító környezetben az embereknek. Nem lehet 24 órán át maszkban és védőszemüvegben lenni. Sok ember szeme begyullad, esetleg véres nyálkát fúj az orrából, nehezebben lélegzik a levegőben lévő káros anyagoktól.
A hatóságoktól egy teljes hónap elteltével sem kapnak hivatalos mérési eredményeket, s csak késve, általában 2 nap késéssel kapják meg a mért eredményeket, még akkor is, ha az elérte a tájékoztatási vagy akár a riasztási határértéket. (Pl: nov. 2. és 3-án 114,0 ill. 105,0 mikrogram/köbméter volt, s más napokon is magas értéket mutatott) Csak olyan semmitmondó mondatokat hallunk, hogy ,,a szálló por mennyisége nem éri el a tájékoztatási határértéket". A kormányszóvivő a sajtótájékoztatón a következőt mondta: ,,a devecseri levegő nem szennyezettebb, mint Budapest forgalmas utcáinak szennyezettsége." Ez nem igaz, ezt mindenki tudja. A térségben élő emberek, mivel Mal Zrt., ill. a régi timföldgyár, üveggyár, az ajkai kórház dolgozói is voltak, tudják, hogy évtizedekben az ólomüveg gyártás melléktermékét, a kórházi veszélyes hulladékokat is a ,,kitört" tározóba (is) hordták. Még olyan információt is suttog a lakosság, hogy külföldről is befogadtak veszélyes hulladékot a tározóba.
Mindezek mellett az érintett, veszélyeztetett lakosság a mai napig nem kapott felvilágosítást arról, hogy miféle anyagok vannak a vörösiszapban, ill. milyen károsodás elkerülésére kell figyelnie, és miként a veszélyeztett területen élőknek. A településen poszton lévő rendőrök, a kármentésben résztvevők, így a lakosság sem visel maszkot. Nincs megszervezve a napi min. 1 db, minőségben megfelelő (FFP3D) maszk kiosztása a lakosságnak.
A jelenlegi kárelhárítási stratégia: elhallgatni, nem közölni az (igaz) információkat. Mindegy, hogy az ott élő emberek egészsége mennyire sérül. Az egészségkárosodás úgysem azonnal jelentkezik legtöbbször. Lelkük rajta!!!
E demokrácia és emberellenes magatartás ellen emeljük fel szavunkat és tájékoztatjuk a széles közvéleményt. Egyben követeljük a lakosság teljes kártalanítását, mind a direkt és indirekt károsultak esetében is, hogy mielőbb elhagyhassák az egészségre veszélyes zónát. Követeljük a 20 éve üzemeltető cég felelősségvállalását anyagi tekintetben a veszélynek kitett lakosság felé. Mindkét település élhetelen a laikus, józan ész szerint is. Isten legyen irgalmas a bűnösöknek, ha a vétlen lakosságot nem költöztetik el az elárasztott területről egészséges, élhető környezetbe. A kártalanítás a következő lépés lehetne csak.
Devecser városka lakossága.

Mátrainé Mester Katalin
Devecser


http://hungary.indymedia.org/node/17851
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Farkas Flórián öszödi beszéde
  2010-11-19 18:55:42, péntek
 
  Farkas Flórián öszödi beszéde (hangfelvétel)

csütörtök, 2010. november 18.

A cigány politikus felháborodást kiváltó beszéde:

http://www.youtube.com/watch?v=U0LX-pFpAyg

Pénzekről, döntéshozásról, saját emberekről stb.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi a gond? - Riport Devecserrő
  2010-11-19 18:51:20, péntek
 
  Mi a gond? - Riport Devecserről - Hír Extra

2010. november 19.

Mit hallgatnak el? Miért titkolóznak? Mi folyik a szerződések körül? Miért nem szól a média a valóságról? Erre és más kérdésekre kapunk választ ebből a jó riportból.

Az elmúlt napokban a devecseri tüntetés kálváriájára figyelt az ország. Mikor már megvolt az engedély, a lakosok úgy döntöttek, két hét haladékot adnak még a kormánynak. Varga-Székely Mónikával, az egyik szervezővel beszélgettünk.

Mi volt ez a vonakodás a hatóságok részéről a tüntetéssel kapcsolatban?

Kedd délelőtt jelentettük be a demonstrációt, ami elfogadásra került, majd délután mégis visszavonták az engedélyt. A szerdai nap folyamán bejelentettük, hogy akár kapunk engedélyt, akár nem, akkor is megtartjuk a demonstrációt péntek reggel. Hogy hol, arról még nem volt információnk, ez még szervezés alatt állt. Ezekután beállított egy rendőrautó Csánki Géza üzletébe, és átadta az ajkai rendőrkapitányság demonstrációt engedélyező határozatát.

Hogy-hogy meggondolták magukat? Mi lehet a háttérben?

Arról sem kaptunk eleve semmilyen információt, hogy miért vonták vissza, bár van egy feltevésem.

Mégpedig?

Ne legyen porverés, és ne tudjuk az igazságot kideríteni. Pedig mi itt már úgy érezzük, hogy a nyilvánosság elé túl sok hazugság és hamis állítás került. Mi azt akarjuk, hogy nyilvánosságra hozzanak olyan információkat, melyekre a mai napig még a háziorvosok sem kapnak nyílt válaszokat. Tapogatózunk a sötétben.

Tehát elsősorban az egészségügyi következményekkel kapcsolatban nem tájékoztatják a lakosokat?

Eljött Zacher Gábor és remegő hangon közölte, hogy nem lesz semmi baj. Majd jött Czeizel Endre, akinek a legutóbbi fórumon azt a kérdést tettük fel, hogy ha az ő unokája lakna itt, mit tenne. Erre ő azt válaszolta, hogy innen el kellene menni. Mégsem meri ezt senki leírni. Egyszerűen nem történik semmi.

Somlóvásárhelyen nemhogy lakossági fórum, de még egy plakát sincs kint, és egészségügyisek sincsenek. Semmiről nincs tájékoztatva a lakosság.Kizárólag a védőnőnek vannak sejtései, hogy mi történhet itt a jövőben egészségügyi szempontból.

Mit hallgatnak el?

A mai nap folyamán voltunk a tározók tetején, mert azt a hírt kaptuk, hogy a szürkeiszap-tározóból ömlik ki a lúg egy repedésen át. Ide elvileg civil ember nem juthat be, de mi megoldottuk. Felmásztunk, de onnan nem lehetett látni az északi falat, így ezt a hírt nem tudjuk igazolni, viszont láttunk valami mást.

Kiderült, hogy nem is tározóba hordják be a vörösiszappal szennyezett dolgokat, hanem elkaparják a föld alá. Fotósorozat készült arról, hogy az üzemből kifolyó lúgnak egy árkot készítettek, melyen át a Torna-patakba ömlik az anyag. Állnak sorba a teherautók, amiken mindenféle szennyezett dolog van, ami még a városban maradt, és várják, hogy a kanalas autó merítsen egy adag földet. Amikor megvan az árok, a teherautó beleönti a szemetet, a markoló pedig visszateszi rá a földet. Olyan az egész terület, mint egy szántóföld hatalmas buckákkal, tele kilógó autógumikkal és sílécekkel. A Mal mocskát elkaparja a kormány, mást erre nem lehet mondani.

Milyen egészségügyi rendeleteket hoztak idáig a térségben?

A legutóbbi lakossági fórumon azt mondták, a tiz éven aluli gyermekeket csak hajnalban és koraesti órában lehet utcára vinni sétálni. A piciket búvárszemüvegben és négyes maszkban lehet kivinni. Mondják ezt úgy, hogy előtte már kiderült, nincs a világnak olyan pontja, ahol lehet ilyen maszkot venni gyerekméretben. És hogy mondom el a páréves gyereknek, hogy maszkban rollerezzen az udvaron? Nem azért élnek ezek az emberek vidéken, hogy a nappaliban rollerezzenek a gyerekeik. Komolyan gondolják, hogy majd szkafanderben visszük homokozni a srácainkat?

Hogyan tájékoztatják egyébként a lakosságot például a légszennyezettségi szinttel kapcsolatban?

A legutóbbi lakossági fórumon feltettük a kérdést, hogy miért kapjuk csak csütörtökön a hétfői adatokat. Erre közölte egy szakember a minisztériumból, hogy elavult műszerrel mérnek. Mire mi megkérdeztük nem lehetséges-e esetleg valami újabb műszert használni. Azt mondta az illetékes szó szerint: azzal főzünk, ami a konyhában van, és azzal etetjük a népet.

A demonstráció másik oka tudomásunk szerint a kártérítésekkel kapcsolatos probléma. Miről van szó pontosan?

Dokumentumok vannak a kezünkben arról, hogy a közvetlen károsultak ingatlanjának felbecslése nem igazságos. Van olyan vályogház, mely nincs 75 négyzetméter összesen, a teteje ledőlőben van, és mégis 7,5 millió forintot adtak érte. A háromszobás összkomfortos házra pedig csak 9 milliót írtak ki.

Hogy keletkezhetnek ilyen aránytalanságok?

Úgy, hogy a kártalanító szerződés mellett aláírattak volna az egyik tulajdonossal egy olyan nyilatkozatot, hogy az egészségével kapcsolatban nem kérhet a jövőben kártérítést. Többet a rozoga házáért, semmit az egészségéért. Pedig ez az ember nyakig benne volt az iszapban órákon keresztül, hónaljig megégett. Ezért ő ezt nem is írta alá.

Ilyen szerződést adnak a károsultaknak?

Ez egy titoktartási szerződés. Egyesével, amikor bemennek a helyiek ezeket a kárral kapcsolatos szerződéseket szentesíteni, titoktartási szerződést kell aláírniuk. Nagyon sok dologgal sarokba szorítják az embereket.

Azt írja a szerződés, hogy a kártérítésen felüli összeget, az egyéb ingóságok értékét majd a kormány fogja egy perben a Mal Zrt.-től elnyerni. Tegyük fel, hogy a kormány elnyeri tényleg a pénzt a Mal-tól, de mivel titoktartási szerződés van érvényben, ki tudja hány évig forgatja majd azt a pénzt.

Mire terjed ki a titoktartás?

Senki nem beszélhet arról, mennyire becsülték fel az ingatlanját, nem beszélhet arról a mellékszerződésről, ami kiküszöböli, hogy az állam perelhető legyen, tehát nem beszélhet semmilyen sérelméről.

És aki csöndben marad, jobban jár?

Itt egy példa. Egy férfinak hétmillióra becsülték fel a házát. Három nappal később bement hőbörögve, akkor már nyolcmillió, most pár órája visszament, hogy még mindig nem jó, 8,6 millió. A férfi mondta, hogy bemegy még háromszor vagy négyszer, és lehet, hogy háromszor többet kap, ha csöndben marad, mint a ház valós értéke. Mindehhez annyi kellett, hogy a polgármester intézzen egy telefont.

Ha már a polgármesternél tartunk, mennyire műküdik együtt a lakossággal?

A polgármester még arra sem képes, hogy visszaköszönjön az utcán... Amikor egy nyilt fórumon a segitségét kértem az egészségünkkel, a gyermekeinkkel, a jövőképünkkel, az ingatlanunk értékével kapcsolatban, az volt a válasza, hogy bár az ő házát nem érintette közvetlenül a vörösiszap, mégsem gondolkodik úgy, mint én. Amúgy meg ha nem tetszik a menet, el lehet menni.

Hogy-hogy nem jutnak el a médiáig ezek az információk?

Pár nappal ezelőtt a pesti sajtótájékoztatón odajött egy öregasszony, aki azt kérdezte, mit akartok hülye devecseriek? Hiszen megkaptatok már mindent. És nem tudom hibáztatni, mert mit lát a médián keresztül? Azt, hogy kamionnal szállitják ide a bútorokat, hogy élelmiszereket és ruhát kapunk, és hogy a kármentő alapba beérkezett egy csomó pénz.

Miért döntöttek úgy végül, hogy későbbre halasztják a demonstrációt?

Mert nem akartunk rosszindulatúnak tűnni. Mi nem a kormány ellen tüntetnénk, mi csak azt akarjuk, hogy hallgassanak meg minket. Ráadásul a tegnapi lakossági fórumon úgy tűnt, hogy az önkormányzat is kezd végre magához térni.

Ön szerint változtathat valamin a tüntetés?

Én nem akarok több pénzt a házamért, nem akarok partizánkodni, csak egy lehetőséget akarok adni magamnak és a családomnak. És most nem is rólam van szó, mert én ígyis úgyis elmegyek innen, de hány olyan ember van itt, aki ezt nem teheti meg, és nem kap semmilyen segitséget?! A helyi képviselőtestület nem foglalkozik a gyerekekkel, a betegekkel, az idősekkel, senkivel.

Devecser Orbánra vár (Az MSZF közleménye)
A Magyar Szociális Fórum Kerekasztala (MSZF) egyetértő
támogatásáról biztosítja a devecseri lakossági fórum szerda
esti döntését arról, hogy módot adott a kormánynak a
miniszterelnök ígéreteinek gyors teljesítésére, Orbán Viktor
miniszterelnöktől pedig azt kérte, hogy személyesen adjon
garanciát a teljes kártalanításra. Addig pedig elnapolják a
péntekre tervezett útlezárást. Csenki Géza, a civil
ellenállás főszervezője csütörtökön azt mondta Simó
Endrének, az MSZF szervezőjének, hogy ígéretet kapott a
Megyei Védelmi Bizottság vezetőjétől arra, hogy javasolják
Orbán Viktornak, látogasson el Devecserre.
A szerda esti sajtó nyilvános devecseri lakossági fórumon
részt vevők 90 százaléka felállt, amikor megkérdezték a
jelenlévőktől, hogy álljon fel az, aki elégedetlen az eddigi
kártérítéssel. Rendkívül éles vita zajlott le a civil
mozgalom képviselője és a devecseri polgármester között.
Csenki felszólította a polgármestert, hogy ne a kormány
érdekeit képviselje Devecseren, hanem a devecseriek érdekeit
a kormánynál.

HírExtra
http://hungary.indymedia.org/node/17857
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.