Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Felnőnek a gyerekek
  2010-11-29 22:22:13, hétfő
 
  Felnőnek a gyerekek

Olvasson többet a témában! vélemény, Megyesi Gusztáv, Kontrát Károly, Schmitt Pál, Vitézy Dávid.


2010. november 29. 17:29
Hogy van az, hogy Kontrát államtitkár lánya friss diplomásként azonnal a Köztársasági Elnöki Hivatal osztályvezetője lett?

,,Hogy van az, kérdezhetnénk nagy naivan, hogy Kontrát államtitkár lánya friss diplomásként azonnal a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársa, sőt osztályvezetője lett, mégpedig a panaszos és kegyelmi ügyek felelőseként. Kontrát államtitkár lányának tündöklő tehetsége és rátermettsége felől nincs kétségünk már csak a papa képességei okán sem, a kérdés csak az, hogy a diploma átvétele és a hivatali munkakezdés közötti pár hétben miféle jellegű alkalmi munkán szerezte meg az ifjú jogásznő azt a tapasztalatot és emberismeretet, melynek birtokában súlyos kérdésekben, netán tragédiákban fog majd javaslatokat tenni, sőt dönteni.


Jó, mondhatja erre bárki, Petykó Adrienn, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének, Petykó Zoltánnak a lánya meg egyenesen főosztályvezető lett az agrárminisztériumban. Igen, de ő nem 25, hanem már 27 éves. Vagy Vitézy Dávid, akit ugyancsak 25 évesen neveztek ki a komplett fővárosi közlekedés teljhatalmú vezetőjének. Ami szintén igaz, csakhogy neki az apja és az anyja is fideszes potentát, hogy úgy mondjam, duplán kádergyerek, igazság szerint neki már 16 évesen vezérigazgatónak kellett volna lennie, és ne felejtsük el, ez az előőrs, még csak ezután jön majd a Fidesz-gyerekek áradata.
A Kontrát család mindenesetre példát vehetne Schmitt Pál Péterről, aki Schmitt Pál unokaöccse, és épp a napokban nevezte ki őt Varga Mihály államtitkár a miniszterelnökség állományába személyesen Szijjártó Péter keze alá. Ő már megmutatta, hogy egymaga is megáll a lábán. A nyáron ugyanis az egyik honlap azt jelentette, hogy az akkor még házelnök Schmitt Pál unokaöccse, Schmitt Pál Péter lesz a Magyar Posta vezérigazgatója, ám kiderült, hogy az egy másik ember, aki ráadásul Schmidtnek írja a nevét. Ekkor az igazi Schmitt Pál Péter közleményt bocsátott ki, miszerint »a személyemet érintő hamis beszámoló nemcsak légből kapott, hanem azt a hamis látszatot kelti, hogy a Fidesz is olyan párt, mint az MSZP, vagyis a rokoni kapcsolatok és nem a szakmai hozzáértés alapján kerülnek felelős vezetői posztokra az emberek. Ezen kívül - a rokoni szálak emlegetésével - Nagybátyámat is belekeverik ebbe az olcsó, átlátszó, hamis játékba, nyilvánvalóan a felelős beosztásban lévő politikus lejáratásának szándékával«.

Ami a mostani beosztását illeti, mélységes a csend, nincs szó rokoni szálakról, a Schmitt Pál nevének olcsó, átlátszó és hamis lejáratásáról, már csak azért sem, mert hiszen egyáltalán nem érdemtelen kinevezésről van szó. Sajtóinformációk szerint ugyanis Schmitt Pál Péter »2008-ban és 2009-ben több sajtóközleményt jegyzett a Polgári Fiatalok Egyesülete elnökeként«, aminél jobb ajánlólevelet elképzelni se tudunk miniszterelnökségi álláshoz, mindamellett szakmai előéletnek sem utolsó."

http://mandiner.hu/cikk/20101129_felnonek_a_gyerekek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hegedűs Tamás: a befizetők jár
  2010-11-29 22:14:20, hétfő
 
  Hegedűs Tamás: a befizetők járulékából fedezik a reklámkampányt
barikad.hu
2010, november 29 - 20:19

Hegedűs Tamás mai napirend előtti felszólalásában a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az a hatalmas reklámkampány, melyet a médiában folytatnak a magánnyugdíjpénztárak ügyében, az tulajdonképpen a pénztári tagok pénzéből folyik.
Cikk Front kép - 280x185:

Hegedűs Tamás mai napirend előtti felszólalásában a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az a hatalmas reklámkampány, amelyet a médiában folytatnak a magánnyugdíjpénztárak ügyében, az tulajdonképpen a pénztári tagok pénzéből folyik.





Hónapok óta tartja uralja a közbeszédet a nyugdíjrendszer tervezett átalakítása. A Jobbik volt az első párt, amelyik meghirdette: a magán-nyugdíjpénztárak rendszerét meg kell szüntetni, mert nem csak a modellezés szintjén mutatható ki, hogy makrogazdasági szélhámosságot jelent, hanem a tapasztalatok is azt mutatják: rosszul működött. Az eltelt 13 évben mindösszesen 1%-nyi reálhozamot produkáló pénztárak 4-5%-os működési költséggel működnek, ami ugyanennyi veszteséget jelent a nyugdíjrendszer egésze szempontjából.

Apropó, Tisztelt Képviselőtársak! Belegondoltak-e abba, hogy azt a reklámkampányt, amit a magánpénztárak az elmúlt hetekben a médiában folytatnak, szintén a befizetők járulékából fedezik? (Hát honnan máshonnan?) Vajon helyes-e nyugdíjjárulékot reklámkiadásokra fordítani?

A rendszer évente 3-400 milliárd forintos hiányt eredményezett az államháztartásban. Mondván: ez az ára annak, hogy a jövőben a magánpénztárak részlegesen tehermentesítsék az államot. Hangsúlyozom: részlegesen, hiszen a pénztártagok jövőbeli nyugdíjának háromnegyedét a most megszűnő rendszerben is az állam fizette volna. A költségvetési hiány fedezésére államkötvényeket kellett kibocsátani, amelyek egy részét - teljes vagyonuk közel felének értékében - maguk a magánpénztárak vásárolták meg. Vagyis pénzpiaci eszközökkel finanszírozták azt a hiányt, amit részben ők maguk okoztak. Ügyes...

A kormány láthatóan elhatározásra jutott: felszámolják a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszert. Bár ezt deklaráltan soha nem mondták ki, de a levágott lófej már ott van az ágyban. Akinek füle van, hallja meg. Ennek a korszaknak vége. Már csak a lejátszástechnika a kérdés.

A céllal magával egyetértünk. A megvalósítás módjával nem. A Jobbik ugyanis a kötelező magánpénztári rendszer felszámolása mellett is megtartotta volna az egyéni számlavezetés lehetőségét, egy állam által létrehozott pénztárral a második pillérben. Ebben olyan virtuális magánszámla vezetésére lett volna mód, amelyen minden évben jóváírjuk az állampapírok éves átlaghozamát. Ez valódi, versenyképes alternatíva lett volna a megszűnő magánpénztári tagsággal szemben. Nem úgy, mint a mostani megoldás, amely revolvert szorítva a halántékhoz kínál fel - úgymond - szabad választási lehetőséget. Mindenki tudja: ez nem választás, ez kényszer.

Közben mindenki mellébeszél. A kormány szabadságnak nevezi a kényszert, adónak kereszteli át a munkaadói járulékot, aminek se füle, se farka. Az elmúlt húsz év pártjainak közös bűne, hogy ez a torz-szülött kategória, amelyet munkáltatói járuléknak hívunk, még mindig fennáll, és lehetőséget ad efféle csűrés-csavarásra. Holott közgazdaságilag csak a ,,nagybrutó" bérnek van értelmezhető jelentése, amit a munkaadó a munkavállalója után fizet. Az, hogy ő ebből még a kifizetés előtt levon, és átutalja azt a társadalombiztosításnak, csupán jogtechnikai megoldás. Az éppen úgy a munkavállaló jövedelme, mint a fizetési papíron megjelenő ,,kisbruttó". A kormány most erre azt mondja: ha magánpénztár tagja maradsz, a bruttó fizetésed 24%-át úgy utaljuk a tb-kasszába, hogy ezután egy fillér nyugdíjat sem kapsz. Félreértés ne essék: nem a magánpénztárakért sírunk. Csak nevezzük ne tegyünk úgy, mintha ez reális választási lehetőség volna.

Hazug demagógia ugyanakkor az, amit az MSZP sujkol, a pénzügyes lobbi falanxaként előretolt magánpénztárak védelmében. Hogy tudniillik a kormány ,,lenyúlja" az emberek megtakarítását azzal, hogy visszalépésre készteti őket az állami felosztó-kirovó rendszerbe. Miféle megtakarítások ezek? Olyanok, amelyeket törvényi erővel rendelt el az állam, és hivatalán keresztül hajtott végre. A pénztártagok - mint én magam is - ugyanannyit fizettünk volna, ha maradunk a régi rendszerben. Vajmi kevés érdemünk van abban, hogy ezt a törvény erejénél fogva ,,megtakarításként" könyvelték el. Ennnek a ,,megtakarításnak" az összege éppen annyi, mint amennyivel kevesebbel járultunk hozzá - önhibánkon kívül - a közösségi kiadásokhoz, az eltérített járulékunknak köszönhetően. Mindenkinek azt javaslom: ne nevezzük megtakarításnak az eltérített közpénzeket. Az öngondoskodás szép és támogatandó eszme (meg is valósul a sértetlenül fennmaradó harmadik pillérben, az önkéntes pénztárakban), de a kötelező magánpénztáraknak ehhez semmi köze - nem hoznak be többletforrást a nyugdíjfinanszírozási rendszerbe.

Ha a jogi szabályozás úgy rendezi a visszatérők jövendő nyugdíját, mintha ki se léptek volna a hagyományos rendszerből, hanem teljes értékű nyugdíjszerző időszaknak tekinti a magánpénztártagként eltöltött éveket, akkor kár nem érheti a visszalépőket. Aggódni inkább amiatt kell, hogy miképpen sáfárkodik az állam a visszalépésből fakadó rendkívüli bevételekkel. De ez már egy másik hozzászólás tárgya lenne.

Hegedűs Tamás

http://barikad.hu/heged%C5%B1s_tam%C3%A1s_befizet%C5%91k_j%C3%A1rul%C3%A9k%C3%A1b %C3%B3l_fedezik_rekl%C3%A1mkamp%C3%A1nyt-20101129
barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező olvasmány: Alicia App
  2010-11-29 20:48:46, hétfő
 
  2010-11-27. 16:27
Kötelező olvasmány: Alicia Appleman-Jurman csodálatos megmenekülése a nácik elől

Igenis történnek csodák. Kiváltképpen 1940 és 45 között esett meg sok csoda a világban. Alicia Appleman-Jurman például túlélte a tífuszt, két alkalommal is állt kivégzőosztag előtt, de mindannyiszor megmenekült, volt, hogy halottnak hitték, de ő előmászott a holttestek közül, és hosszú időn keresztül erdőkben is bujkált a gaz nácik elől. Döbbenetes, de színigaz élményeit könyvben is megörökítette.
Minden szörnyűség azzal kezdődött, hogy a Lengyelországban született szegény Aliciát már 12 éves korában bebörtönözték, éspedig azért, mert "ördögnek" nevezett egy német katonát. Chortkov városában tartották fogva szegényt, és a gonosz SS-őrök rendszeresen ütlegelték. De nem érték be ennyivel, ugyanis tífusszal fertőzött vizet adtak neki, mert azt akarták, hogy meghaljon. Alicia megbetegedett, azonban éppen ennek köszönheti szabadulását. Ugyanis egyszer egy náci őr belerúgott az aléltan fekvő kislányba, aki úgy tett, mintha halott lenne. Sikerült is a velejéig gonosz, viszont ostoba náci eszén túljárnia, aki azt hitte, Alicia már nem él. Így azután a többi halott közé dobták. Egy zsidó embert bíztak meg azzal a feladattal, hogy a halomban álló holttesteket eltemesse. Csakhogy észrevette, hogy a kislány még él.
Alicia előbújt a halottak közül, és elmenekült! Visszament a gettóba. És még egy másik csoda is történt: kigyógyult a tífuszból! Ámde Alicia megpróbáltatásai ezzel nem értek véget. Újból elfogták az aljas németek, és ekkor egy erdőbe vitték azzal a céllal, hogy kivégezzék. Csakhogy ott volt a halálra ítéltek között Alicia egyik barátja is, egy Milek nevezetű fiú, aki nekirontott az egyik SS katonának, kicsavarta kezéből a fegyverét, és lőni kezdte a mocskos németeket, és azt kiabálta, hogy "mindenki fusson"! Alicia is rohanni kezdett, és beszaladt a fák közé. Újból megmenekült!
Alicia ezután hosszú ideig bujkált, de megint csoda történt, ugyanis összetalálkozott egy Wujciu nevű emberrel az erdőben, aki elbújtatta a kislányt a házában. De a gaz nácik ismét rátaláltak, és elfogták! És megint csak ki akarták végezni, csakhogy túljárt a szemét németek eszén, ugyanis a halálmenet legvégére állt be, ahonnan sikerült egy szerencsés pillanatban - őreinek éberségét kijátszva - elfutnia. Egy odvas fa belsejében talált menedéket, így hiába keresték a nácik. Minden jó, ha jó a vége. Alicia később Izraelbe került, ahol találkozott a nagy szerelemmel, egy bizonyos Gabriel Appleman nevű fiú személyében. Később Kaliforniába költöztek, és három gyermekük született. Alicia története pedig színigaz, hiszen egy könyvben is megörökítette borzalmas élményeit. A mű 1988-ban a Bantam Books gondozásában jelent meg, és címe: Alicia: My story. A lebilincselően izgalmas könyv számos irodalmi díjban részesült. Sőt, az Egyesült Államokban és Kanadában számos iskolában kötelező olvasmány is lett!
Alicia igen sokat utazott szerte a nagyvilágban, és élőszóban is elmesélte mindazt, ami vele történt. Sohasem kért pénzt a fellépéseiért. Célja mindig is az volt, hogy az emberek megértsék: a zsidók, úgy a felnőttek, mint a tinédzserek, sőt, még a kisgyerekek is, igenis harcoltak a német gyilkosok ellen. A legfőbb tanulság pedig: lankadatlan harcot kell folytatnunk a gyűlölködés, a fanatizmus és az antiszemitizmus ellen, és ebben a küzdelemben soha, de soha nem szabad elfáradnunk.


Forrás: Alicia Appleman-Jurman: Survival and Heroism of a Young Girl During

the holokauszt, megtekinthető ITT.

http://kuruc.info/r/7/70088/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aktív legyen a várakozásunk, m
  2010-11-29 19:42:15, hétfő
 
  Aktív legyen a várakozásunk,
mert tétlenül nem jön csoda!



Így advent előtt azt ígérte a ,,szocipárt" elnöke nagygyűlésükön, hogy kárpótolják a magán-nyugdíjpénztári tagokat. (sic.) Ám csak akkor, ha lehetőségük lesz rá. Készülnek tehát visszatérni!

Így működik a politikai színház 2010 novemberében, ahol a ,,kollégák" nem fogják börtönbe csukni egymást, hiszen ugyan annak a ,,cégnek" az alkalmazottai, sőt az a legjobb kolléga, akivel élvezetes a színpadon együtt játszani! A szónok gyönyörűen beszélt. Megígérte, hogy megvédi a demokráciát és a szabadságot. (sic) Kell ehhez kommentár? Szerintem épeszű embernek nem, de az agyhalottak millióinak igen. A visszamenőleges hatályú törvények elítélése közben persze nem említette, hogy az erkölcs a fontos, s ha valami erkölcstelen lenne bármelyik oldalon, azt bizony még visszamenőlegesen is rendezni kell! A színészi teljesítményekben bővelkedő magyar közélet, annyira vicces, hogy már csak a nemzet drámai helyzete miatt nem nevetünk az egészen. Ám én, a ,,szocipárt" hazudozóit még értem is, hiszen nekik egy velejéig romlott világban kell visszaszerezniük a nézők bizalmát, s így az álságos hazudozásra nagy szükségük van. A kormányoldalt is értem, hiszen nekik feltétlenül kell az őket szidalmazó ellenzék, mert azok nélkül nincs szereposztás, nincs siker, nincs gázsi, de nincs elismerés a pénzhatalmi globálnyikoktól sem!

Akit viszont nem értek, az Balás Béla kaposvári püspök. Ő az, aki figyelmeztette Schmitt Pál államfő hivatalát arra, hogy fogalmi tévedések vannak az új alkotmányról szóló javaslatban. Ami egyébként tény, de nem ezt kifogásolom. A püspök többek között óva intette az államfőt attól, hogy az alkotmányozás jogát Istentől eredeztessék. (?) Először azt hittem, hogy káprázik a szemem. Mert ha ezt a mondatot a nagyeszűnek éppen nem mondhatók egyike, pl. Mesterházi írja le, akkor nem problémáznék. De nem,

ezt az én egyházam egyik jeles képviselője vetette papírra. Ráadásul ő is ,,új" alkotmányról beszél, ami nonszensz egy olyan államban, amelynek ezer éves, bevált és a természetjogi igazságosság elvein alapuló alkotmánya van. Csak az információhiányban szenvedők írhatnak arról, hogy “új" alkotmányra van szükség, amikor az ezer éves alkotmányt senki sem hatálytalanította, csak éppen agyonhallgatják! A sok bolsevik emlőn nevelkedett jogtudósok pedig - félve az igazságtól - azt állítják, hogy a történeti alkotmány poros és folytathatatlan! Ám a történeti alkotmányunk szerves jogfejlődés eredménye, tehát akkor is fejlődött, amikor azt agyonhallgatta/hallgatja a politikai osztály!

Azt persze megértem, hogy aggódik a püspök úr és leírja: ,,..politikai, vallási feszültséget gerjesztenénk, továbbá időt, erőt veszítenénk, ha nem vennénk figyelembe az elmúlt évszázadok változásait" Én mindig az évezredes jogfejlődésről beszélek, de ezt teszi: Pozsgai, Zétényi, Varga, Patrubány, Tóth Zoltán, sőt talán még maga az államfő is. Márpedig a jogfejlődés nem lehet ósdi és poros, s nem is gerjeszthet félelmet csak és kizárólag a bűnözők között.

Ám a bolsevik rablóbanda és globalista lakájaik éppen ezért nem akarják a bevált régit, hanem vagy ragaszkodnak az (1949. XX. tv) ál-alkotmány első és második változatához, vagy arra építve akarnak egy “új" de szintén ál-alkotmányt! Az igazitól, a szerves jogfejlődésbe visszakapcsolásától ugyanis úgy félnek, mint ördög a tömjénfüsttől!



Kedves Püspök úr!

Sajnálatosan, éppen a politikai osztály jeles képviselői nem akarják értékeinket és hagyományainkat lefordítani a világ által beszélt új nyelvre, hanem el akarják feledtetni velünk, hiszen nem tanítják az iskolában, nem írnak róla az újságok, nem foglakozik vele a közszolgálati televízió. Ha véletlenül mégis, akkor olyan szakértők írnak róla, vagy jelennek meg, akiknek a világnézetébe nem fér bele az igazságos természetjog. Lassan világossá lesz a hozzáértők számára, hogy ki akarnak minket forgatni a magyar közjogi alkotmányosság visszatérésének a lehetőségéből. El akarják hitetni, hogy nincs jó és rossz, hanem minden relatív.

Ádvent első vasárnapján arra kérem a püspök urat, hogy ne attól féljen, hogy az alkotmányozás jogát Istentől eredeztetné a Fidesz. Sokkal inkább kell félni attól, hogy sem Isten, sem a természetjog nem mértékadó a mai politikának, hanem majd az összeomlás előtt álló európai jogrendek hibás koncepcióját fogják átvenni, a hagyományos magyar közjogi gondolkodás megőrzése helyett.

Nem az ősi forma betű szerinti folytatása a reális veszély a magyar állam és alkotmányosság részére, hanem a liberalizmus elfajzott őrülete! Nem az ősi, igazságos, szokásjog gyűjtemény betű szerinti folytatása a fenyegető, hanem a bevált ősi jogelvek helyetti ,,modern jogászkodás" hamisága, amely sem az alkotmányos jogrendnek átadott népszuverenitást, sem a bolsevikok által megszakított jogfejlődést nem kívánja visszaállítani, hanem szigorúan ragaszkodik az 1949-tól napjainkig uralkodó - külsőségeiben változó de elveiben többnyire - változatlan, ateista diktatúra jogfolytonosságához. A mai jogrend a Rákosi-kádár diktatúrával jogfolytonos!

A baloldal pedig él és készen áll a cselekvésre - jelentette ki Mesterházi Attila. Legyünk tehát mi is készek és csatlakozzunk a nemzetihirhaló.hu honlapon megjelent Magyarok Szövetsége felhívásához! http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=jogfolyton

Az adventi várakozásunk tehát legyen aktív, s csatlakozzunk a hagyományhoz, a történelemhez és a magyar jogrendhez való jogfolytonosság visszaállításához! Következzen tehát a három egyszerű, de jelentős mondat:

A magyar nemzetnek történelmi lehetősége van visszatérni ezeréves történeti alkotmányához.

A Magyarok Szövetsége ebben látja a magyar nemzet biztonságos jövendőjének megteremtését.

Szövetségre hívunk mindenkit, aki egyetért a jogfolytonosság helyreállításával.

Magyarok Szövetsége

Kedves Püspök úr!

Én nem írok a ,,szociknak", pedig valószínűleg köztük is sok olyan személy van, aki szívesen csatlakozna, ha megértené, hogy ez minden magyarnak az érdeke. Önnek azonban írok, hiszen ez egy nyílt levél.

S ebben arra kérem, hogy ön is csatlakozzon a felhíváshoz! Mert aki nem veszi észre, hogy bár eltelt 60 esztendő az első ál-alkotmány - ami egyébként egy törvénytelen törvény - megszületése óta, de nekünk kötelességünk eldobnunk a másét, s magunkhoz ölelni a sajátunkat! Eddig csak pár ezer ember csatlakozott, de ha ön is a szerves jogfejlődést akarja, s nem az idegen jogrend továbbépítését, akkor higgye el, hogy sok százezren leszünk. Akkor lehetséges lesz az is, hogy a templomok is megteljenek. De a lelkek biztosan meg fognak telni.

Arra kérem önt, kattintson oda!

Csak rá kell gondolnia, hogy Kína és Oroszország már régebb óta nem akar dollárt használni, s ennek jóval nagyobb ám a jelentősége, mint ahogy a sajtó hírt ad róla. A gazdasági szakemberek jól tudják, hogy ha ez ismertebbé válik, akkor ki fog törni a pánik. Ez a dollárnak a végét jelentené, de még általános világválságot is okozna. No ebben a helyzetben, csak a magyar Szentkorona tudna megmenteni minket. Magyarul akkor lesz igazán szükség az ősi alkotmányra, amit most el akar venni tőlünk a politikai osztály, amelyet nem advent várakozása, nem a jogrendi hagyomány érzése, hanem a világpiac rezdülései fognak össze most, de nem mindörökké! Mert mi lesz akkor, ha bedől a dollár? Akkor bizony az euro sem fog megmenekülni! S milyen jól jönne is akkor, egybevált, hagyományokra épülő, stabil és tisztességes jogrend!

Honfiúi szeretettel: Dr. Bene Gábor S.

jogász-közíró, a Szent Korona Lovagrend tagja

Nemzeti InternetFigyelő

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó nem vásárolhat földet Tö
  2010-11-29 19:11:17, hétfő
 
  Zsidó nem vásárolhat földet Törökországban

Új törvényjavaslattal állt elő a kormánypárt Törökországban. A befektetések fellendítése, újabb üzemek, gyárak, üdülők építése érdekében könnyebbé teszik a földterületek vásárlását Törökországban.

A törvényjavaslat szerint a Perzsa-öböl tagállamai, és annak polgárai vehetnek földet, korlátozások nélkül. A Perzsa-öböl területén kívül élők vehetnek területet, meghatározott méretig, és a tulajdon 99 évre jár csak. Mindezek alól kivétel, aki izraeli állampolgár, az semmit sem vehet.

Az izraeliek egyből tiltakoztak török nagykövetségeken, mivel több vásárlási ügylet van előkészítés alatt, és sokan jelezték vásárlási szándékukat hotelek, szállodák építése miatt. A török vezetés nem aggódik, hogy visszaesés következne be, van elég befektető Izraelen kívülről is.

A török vezetés arra hivatkozik, hogy Izraelben is tiltják palesztinok számára bármilyen terület megvásárlásának lehetőségét. Saját hazájukban!


Gyártó István - Jövőnk.info
2010. november 29

http://jovonk.info/2010/11/29/zsido-nem-vasarolhat-foldet-torokorszagban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazudnak rendületlenül, ne hid
  2010-11-29 18:58:40, hétfő
 
  Hazudnak rendületlenül, ne hidd el ó, magyar!

2010. november 29. 03:01:56 | in English


A parlamenti választásokat megelőzően heves vitám támadt néhány nemzeti hívővel, akik nekem rontottak, hogy MOST nem szabad a nemzeti egységet bántani, mert ha Orbán és pártja nem éri el a kétharmados többséget, akkor a nemzetnek annyi. Nekem rontottak, mert arra figyelmeztettem, hogy semmi biztosítékunk nincs arra vonatkozóan, hogy a kétharmad birtokában a FIDESZ a nemzet érdekében fog majd cselekedni. Erre szolgált néhány intő jel, többek között az elmúlt 8 év 'ellenzéki' viselkedésükből eredő tapasztalat.

Megszerezték a kétharmadot, Orbán megszellőztette várható kormányát és akkor további intő jeleket soroltam fel. Ekkor felhívtam a figyelmet egy fontos tényezőre: az októberi helyhatósági választásokat előbb a FIDESZnek meg kell nyernie ahhoz, hogy meglássuk, hogy valóban mit is akar, milyen politikát kíván majd a rendelkezésére álló 4 évben folytatni.

A helyhatósági választásokat a FIDESZ megnyerte, ugyancsak elsöprő többséggel és ez után beindult a gépezet. Orbán október 23-diki emlékbeszédében olyan kijelentések hangzottak el, melyek megint csak fölvetették a kérdést: Mit is akar a FIDESZ? Merthogy közben azért kiderült, a hazugságok a FIDESZ kormányra kerülésével nem vesztek el, legfeljebb átalakultak.

Most pedig két törvény megszavazása és a fősodrú médiából való konok kimaradása vet fel nagyon súlyos kérdéseket: valóban a nemzet érdekében politizál Orbán, vagy nem? Kinek az érdekeit szolgálja a rendőrségi törvény? Kinek érdekében szavazták meg akadálytalanul Izraelnek az UE-val való társulási törvényét? A kérdés izgató, még akkor is, ha Magyarország az EU-hoz való csatlakozásával ezt a 'törvényt' megörökölte és valójában csak a törvénytárba illesztésre kellett szavazni. Mégis, a kormánypárt részéről semmi, de semmi ellenérzés nem volt tapasztalható, sőt, az ellenző JOBBIK kapta meg a megfelelő kritikát ezért.

A FIDESZ várható politikája már most kezd átsejleni. Egyetlen személyt kell itt kiemelnem, Orbán Viktort, hiszen Orbán a FIDESZ elnöke és a háttérmédia már-már vezéri minőségben tekint rá. Mint pártelnök meghatározza a párt politikáját, a párt pedig az általa sugallt, vagy meghatározott politika alapján utasítja a parlamenti képviselőit a felszólalásokra, szavazásokra - azaz végső soron Orbán határozza el, hogy mi lesz a jövőben alkotmányos, mi lesz a jövőben a társadalom útja, mi lesz a jövőben az ország gazdaságának a módja. Ezért érdekes Orbán október 23-diki beszéde, amiben bejelentette, hogy 1956 forradalma a FIDESZ áprilisi győzelmével elérte célját - kvázi a továbbiakban a FIDESZ körzetein kívül 56-ra hivatkozást nem tartja nemzeti érdeknek.

Aztán, hogy Orbánra ki és miként hat, az nem teljesen világos, bár sejteni lehet. Fokozza a veszélyt, hogy számosan megváltó vezérként tekintenek Orbánra és az őt érintő minden kritikát dühödten elutasítanak.

A kételyekkel szemben viszont számos olyan intézkedés, törvényjavaslat is felhozható, ami arra utal, mintha a FIDESZ politikai vezérkara valóban a nemzeti érdekeket képviselné. Ilyen volt, amikor Matolcsy az IMF-nek nem hódolt be, hanem önálló magyar pénzügyi politika esélyeit szellőztette meg. Ilyen volt, amikor Hoffmann Rózsa olyan oktatási törvénytervezetet mutatott be, ami a hagyományos értékközpontú oktatást helyezte volna vissza a neki megfelelő súllyal a magyar oktatáspolitikába. Ugyancsak Matolcsyhoz köthető a magánnyugdíjpénztárak kérdésköre, ahol az össztársadalmi érdek alapvetően nem a pénztárak magánpénztári működését jelenti, merthogy a befizetéseket alapvetően a pénztár tulajdonosai használják fel - és a tapasztalat, hogy azok hozama nagyon gyakran éppen negatív. Ezen a téren nem működik a fönséges piac, hiszen gyakorlatilag néhány és egymással szoros kapcsolatban álló 'cég' monopolizálja a piacot. Verseny nincs! Ide sorolható még több olyan törvényjavaslat benyújtása és elfogadása, ami valójában a JOBBIK választási programjában szerepelt, csak hát tőlük nem fogadták el - viszont lenyúlták azokat.

Azonban Matolcsy döntéseit már a kormány más tagjai is hevesen bírálják, egyre inkább az látszik, hogy visszaszorul. Legutóbb a nyugdíjtörvény kérdésében kapott heves kritikát - mind külföldről, mind a hazai balliberális sajtótól - és talán ennek eredményeként pl. a kínai-magyar gazdasági bizottságot elvették tőle és Felleginek adták. Hoffmann Rózsát meg Pokorni támadta le meglehetősen hevesen, teljes liberális felfogást csillantva fel és Hoffmann is kénytelen volt visszakozni oktatásügyben. Hogy mennyire fognak visszatáncolni a nyugdíj magánpénztárak ügyében, vagy az IMF kölcsönöket tekintve, ma még nem tudható. A 'gazdik' mögötti pénzügyi körök érdeke a meghátrálást szolgálja.

Ugyanakkor az Orbán-kormány több tagja - köztük a Soros támogatta Orbán Viktor is - mindenképp meg lehet arról győződve, hogyha a birkától az élelem maradékát is megvonják, akkor a továbbiakban már nem termel sem gyapjút, sem tejet, hanem végleg elpusztul. Ezért a gazdaságpolitikában felmutatott nemzeti érdekek melletti kiállás nem föltétlen jelenti a nemzeti politizálást, jelentheti a fönti józan érdek fölismerését és annak megfelelő cselekvést is. Ugyanezt szolgálja a JOBBIKos programok lényúlása is: a JOBBIK támogatóit lehet így lemorzsoltatni olyan szintig, hogy az után egyszerű rendőrségi módszerekkel el lehessen őket távolítani a hatalom közeléből, de leginkább a parlamentből.

Mi hát az igazság?

Nehéz eldönteni. Az mindenesetre egyértelműen kiviláglik a tettekből, hogy a FIDESZ nem őszinte, a FIDESZ a maga módján - ha nem is azonos módon de a balliberálisok módszereivel - hazudik, megtéveszt, félrevezet és gyakorlatban koránt sem kívánja a népfölséget érvényesíteni. Hogy milyen céllal, milyen program keretében, az ugyancsak nem világos, bár a párt kapcsolatrendszere alapján sejdíthető. A gazdik azonosak, csak a gyarmati uralmi módszerben vannak különbségek. Ugyanúgy, ahogy pl. a szabadkőműves páholyok stílusában is: a párizsi anyapáholy nem azonos módon dirigálja a politikát, mint mondjuk a londoni! A szocik kielégítetlen éhsége a vagyongyűjtésre az országot a sír szélére állította, ami veszélyt jelent a pénzszivattyú hatékonyságát illetően, ezért másik módszert kell alkalmazni. A cél lehet ugyanaz, csak a módszer változott.

,,Hazádnak rendületlenül, légy híve ó, magyar" -

írja Vörösmarty Mihály a Szózatban. Mi hozzátesszük, hogy ahhoz, hogy hű lehess, ne feledd: a mostani rezsim futtatói és gazdái

'hazudnak rendületlenül, ne hidd el, ó magyar'!

Éppen ezért a társadalom szövetének erősítése, az emberek szemének az igazságra nyitása soh nem volt a mainál időszerűbb. A tetszhalálban lévő polgári köröket a nemzeti ellenzéknek fel kell támasztania és szellemi önkormányzatokká alakítani, ahol folytatni kell a tanítást, a szükséges döntésekre való fölkészítést, a mai valóság bemutatását, értelmezését.

Cser Ferenc

Forrás: Cser Ferenc
http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=73865
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégsem a "nyugdíjvédelemre",
  2010-11-29 18:49:34, hétfő
 
 
Mégsem a "nyugdíjvédelemre", hanem a költségvetésbe kell a pénz

2010.11.27. 21:43 - Fidelio

Többen emlegetik mostanság Orwell regényét az 1984-et, ahol például a Szívélyesség Minisztériumának nevezték a brutálisan durva belügyminisztériumot. Ez ügyben szokás említeni Selmeczi nagyasszony ‚nyugdíjvédelmi‘ titulusát.

Lássuk, mi az igazság ezzel a gonosz hasonlattal, hiszen itt van már az új nyugdíjtörvény tervezett szövege.
A cím valóban Orwellre emlékeztet, a ,,szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolítás"-áról beszél.
De az eszmei mondanivalót tartalmazó ‚preambulum‘ már: ,,magánnyugdíjpénztárakból a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépés"-ről szól. Ez egyértelműbb beszéd, pontosabban egyirányúbb: Be közösbe.
Ez a kulcs szó: az irány. Nem Orwell, inkább a Putyin-féle irányított demokrácia termékével van dolgunk.


A törvény szövege pedig őszinte, akár egykori Vörös Hadsereg bármelyik őrmestere.

Azt eddig is tudtuk, hogy az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők viszik a megtakarításaikat. Ez egy alapba kerül, amelynek vezetősége dönt az eszközök értékesítéséről ... OK, de milyen célból? ... ,,az államháztartás helyzetének kiegyensúlyozása céljából". Magyarul: a bevétel seggére verünk a költségvetésben.
Másfél hétnél hosszabb emlékezetűek kérdezhetnék: Hát nem a nyugdíjak megőrzése érdekében? Hát nem az államadósság csökkentése érdekében?
[hogy klasszikust idézzünk] Lósz@rt, mama!
Hogy megint pontosak és jólneveltek legyünk: a testület dönthet az ,,államadósság csökkentésére történő fordításáról" is ... figyelem! ... a ,,fenti cél veszélyeztetése nélkül". Tehát csak annyit törleszthetünk, hogy az ne veszélyeztesse a költekezést.

Még két dolog, amit eddig is tudtunk, de konkrétságában az igazi.

Tudtuk, hogy aki marad a magánpénztárnál, annak megmarad a megtakarítása. Ahogy a tervezet mondja, "a pénztártag tulajdona", mégpedig ,,a tulajdonlás elve szerint. Hm ... egy alkotmánybíró sem mondhatná szebben. Ez még gyarapodik is a 10% járulékkal. S közben a polgár elesik a 24%-tól, amit pedig továbbra is fizet utána a munkáltató. A magántulajdon védelme: mínusz 240% erejéig.
Ez a 24% is olyan egyirányúra sikerült: A munkáltatóm befizeti, más megkapja ... én pedig nem kapok.
Irányított, Putyin-féle gondolat.

De jöjjön a konkrétság bája a a foglalkoztató által fizetendő 24 százalék-ról:
,,a társadalmi szolidaritás elvének megfelelően" ... a ,,társadalombiztosítási ellátások fedezetének megteremtése érdekében".
Az elején még ott van Orwell azzal a ,,szolidaritás elv" szöveggel, de utána megérkezik kiképző őrmesterünk, és közli:
fedezetének megteremtése érdekében. Oroszul: DAVAJ.

A másik konkrétum külön is fáj.
Eddig is tudtuk, hogy annak kell nyilatkoznia, aki maradni akar. De hogyan?
- Internetes felületen?
- Munkahelyen, és majd ők beküldik a havi tb-bevallással?
- Levélben?
Kedves magyar ember, polgár, nemzettárs [hogy klasszikust idézzünk megin']:
Lósz@rt: ,,személyesen, a ... nyugdíjbiztosítási szervnél ... kell nyilatkoznia".

Utóhang:
Kikerestük, a nyugdíj főigazgatóságnak van 33 ügyfélszolgálata:
http://www.onyf.hu/index.php?module=institutes&action=mainmenu&imname=ugy felszolgalatok
És a kisebb településen lakók, akiknek sorsát a nemzeti ügyek kormánya oly' annyira a szívén viseli? Az ő ,,szabad nyugdíjpénztár-választás"-uk érdekében az útiköltséget bizonyára megtérítik.
Aki elsőként kér ilyen útiköltség-térítést, kérjük írja meg tapasztalatait. Nyom-da-fes-té-ket tű-rő sza-vak-kal.

http://fideszfigyelo.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezreket buktak ma a devizahite
  2010-11-29 18:44:40, hétfő
 
  Ezreket buktak ma a devizahitelesek
Index
2010. november 29., hétfő 16:55
Hétfőn nagyjából hét óra alatt öt forintot drágult a svájci frank és a dollár, de jelentősen gyengült a pénzünk az euróval szemben is. A forintnak a jegybanki kamatemelés sem tudott segíteni. A tőzsdei részvényárfolyam is gyengül, a BUX több mint 500 pontot, 2,6 százalékot esett.

Reggel 9 óra körül 210 forint környékén volt a svájci frank és a dollár, 279,5 forintnál volt az euró árfolyama. Délután négy körül a dollár ára átlépte a 216 forintot, a franké 215,5 forint fölé emelkedett, míg az euró ára 283,5 forint közelében volt.

Vagyis még a dollárral szemben jelentősen gyengülő euróhoz képest is jelentősen, 1,5 százalékkal leértékelődött a pénzünk, a másik két valutához képest pedig csaknem 3 százalék veszteséget szenvedett el mindössze 7 óra alatt. Pedig délután kettőkor a jegybank váratlanul kamatot emelt [1]. Azonban a minimális, 0,25 százalékos módosítás - 5,25 százalékról 5,5 százalékra - csak annyiban hatott a piacokra, hogy lefékezte a forint gyengülését.

A frankhitelesek a törlesztőrészlet nagyságától függően ma, kevesebb mint egyharmad nap alatt több ezer forintos veszteséget szenvedhettek el. Aki például havi 500 franknyi törlesztést fizet - ez a frankos hitelezés fénykorában 70-75 ezer forintos havi törlesztőnek felelt meg -, és történetesen éppen kedden, a hónap utolsó napján vonják ezt tőle, 2500 forinttal többet fizethet majd.




A forint ilyen mértékű gyengülését csak részben magyarázzák a nemzetközi piaci folyamatok. A lengyel zloty szintén gyengült az euróval szemben, de kevesebb, mint egy százalékot, míg a cseh korona csak 0,2 százalékot veszített az értékéből. Az euróval szemben több mint kéthónapos mélypontjára gyengült a forint, legutóbb szeptemberben volt 282 forint fölött az uniós pénz ára.

Nemcsak a forintot gyengítette a hétfő, hanem a pesti tőzsde részvényeit is. A részvényindex 542,2 pontos, 2,61 százalékos eséssel fejezte be a napot, folytatva a múlt hét második felében kezdődött mélyrepülést. A BUX az elmúlt néhány napban csaknem 8 százalékot zuhant, nagyrészt a magánnyugdíjpénztárak átalakításával kapcsolatos fejlemények miatt; ugyanakkor Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár azt mondta [2], az többé-kevésbé normális folyamat volt.

A BUX-ot főként az OTP és a Mol rántotta mélybe. A bankpapír 3,1 százalékkal 4815 forintra gyengült - de napközben 4790 forinton is járt -, míg a Mol 18 250 forinton, pénteki záróáránál 2,9 százalékkal lejjebb fejezte be a napot. A parketten mindössze hét részvény erősödött, de ezek együttes forgalma a 90 millió forintot sem érte el.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/29/ezreket_buktak_egy_nap_alatt_a_devizah itelesek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biztos hogy a párt PR csapatát
  2010-11-29 18:36:40, hétfő
 
  Elvtársak!

Biztos hogy a párt PR csapatától jó ötlet volt ez a sok piros sál, amit ingyen osztogattak a naggyűlésen?

Merugye éppen most kezd beérni az a suttogó (és kevésbé suttogó) propagandavonal, hogy a fityesz az kommunista és a zornán meg a rákosi reinkarnációja, de ehhez a fityeszes naggyűlések résztvevőit kellene piros sállal feldíszíteni nem a mi nyuggereinket!

Most ezzel jó megzavarjuk a 0,5 IQ alatti párttámogatóinkat, akik most nemtuggyák, hogy újra kommunisták lettünk-e, vagy csak kizárólag piros sálakat tudtunk venni valami elfekvő raktárkészletből!

Egyébként szép volt ez a sportcsarnokbeli összejövetel, de mennyi ilyenre van még pénzünk elvtársak? Má a manyupokból se fogunk tudni lopkodni ezentúl a gaz zorbán miatt, így egyáltalán nem állunk jól anyagilag! És hol van még a 2014-es választási kampány?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Verebes István elhatárolódik
  2010-11-29 18:34:28, hétfő
 
  "Verebes István elhatárolódik színészei politikai szerepvállalásától"



Elvtársak! Mostanakkor a Verebes elvtárs az jó elvtárs? Vagy a Sas elvtárs a jó elvtárs?

Merugye mindkettő nem lehet az, merakkor nem határolódnának itten így el egymástól!



és a Bakterházi elvtársunk lelkesítő "az MSZP bajban van" jelszava után most mi következik?

Hogy a pszihopata ferikebohócunk beismeri, hogy mindíg igazat mondott, és csak a zorbán félrevezetése miatt monta hogy hazudott éjjel meg nappal?



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.