Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Rabbik és EU-s vezetők készül
  2011-06-20 21:32:00, hétfő
 
 
Rabbik és EU-s vezetők készülnek együtt rettegni Brüsszelben

Jelentős esemény színhelye lesz hétfőn az Európai Unió legfőbb intézményeinek helyet adó belga főváros: a Rabbinical Centre of Europe (RCE) elnevezésű, nyilvánvalóan súlyos megkülönböztetést és üldöztetést elszenvedő szervezet konferenciát rendez az Európai Parlament székhelyén. A megvitatandó témánál fontosabbat elképzelni sem lehet: a szegény, elnyomott európai zsidóság jövőjéről lesz szó.

Metzger rabbi

A rendezvény sokatmondó címe a következő: ,,Fenntartható-e a multikulturalizmus a 21. századi Európában?" A felszólalók között ott lesznek olyan, az európai ügyekben feltétlenül illetékes személyiségek, mint például Yonah Metzger, Izrael állam főrabbija, valamint Yaakov Margi izraeli vallási miniszter, továbbá elmondja majd magvas gondolatait Jan Truszczynski, az Európai Bizottság oktatási és kulturális ügyekért felelős főigazgatója is. A konferencián számos európai parlamenti képviselő fog együtt rettegni legalább 100 rabbival, továbbá a létükben súlyosan fenyegetett európai zsidó szervezetek vezetőivel. A jelentős esemény fővédnöke pedig természetesen Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke lesz (aki a székelyföldi képviseleti iroda megnyitásakor igyekezett még csak nem is tartózkodni a közelben).
A téma feltétlenül aktuális, ugyanis Európa-szerte rohamosan erősödik az antiszemitizmus, és még egy újabb holokauszt lehetőségét sem lehet teljesen kizárni. Ennek a szörnyűségnek a fő oka természetesen még mindig az árják meg mindenféle nácik és fasiszták aktivizálódásának eredménye. ,,Számos veszély leselkedik az európai zsidóságra, ámde az alapvető okokra sajnos nagyon kevesen mutatnak rá" - jelentette ki Arye Goldberg rabbi, aki az európai rabbik szervezetének (RCE) helyettes igazgatói posztját tölti be. ,,Létfontosságú, hogy megvitassuk az európai zsidóságot érintő ügyeket az európai politikai vezetés jelenlétében" - közölte az újabb holokauszt rémével viaskodó rabbi, aki szerint kollégáinak kell a ,,harc" élvonalában állniuk.
Arye Goldberg egyébként azon az állásponton van, hogy nagy baj lehet az európaiak önazonosságával is, ha a zsidóknak megint ilyen mértékben rettegniük kell. ,,A multikulturalizmusról szóló európai vita az identitásválság jele. A rabbiknak - mint mélyen vallásos és jól azonosíthatóan zsidó embereknek - feltétlenül hallatniuk kell a hangjukat ezekben a létfontosságú kérdésekben, úgy a saját közösségeiken belül, mint a szélesebb közvélemény körében" - hangsúlyozta Arye Goldberg.
A konferencián megemlékeznek majd arról is, hogy éppen 10 esztendővel ezelőtt hozták létre a Rabbinical Centre of Europe elnevezésű szervezetet, amely 700-nál is több európai rabbit képvisel. Hogy a kihalóban lévő európai fehér faj megmaradásának kérdéseiről mikor szerveznek konferenciát, arról egyelőre nincs információm.


Perge Ottó - EJPress nyomán

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meleg provokáció
  2011-06-20 19:56:04, hétfő
 
  Takács András: Meleg provokáció

Dátum: 2011. June 20. Monday, 10:12

Publicisztika
A melegfelvonulás provokáció! Provokáció az erkölcs, a család, az emberi lét értékeivel szemben. Az erkölcstelenség, a perverzitás utcára vitele a társadalom alapértékeivel szembeni nyílt támadás. Az ilyen típusú másság tisztelete nem a szabadság, hanem a szabadosság propagálását jelenti.

Az álliberális államfelfogás terméke, hogy rendőri védelem mellett aberrált felvonulásra kerülhetett sor a fővárosban. A kérdés az, hogy miért volt lehetséges mindez, miközben minden törvényes lehetősége megvolt és meg is van a hatalomnak az ilyen jellegű demonstrációk betiltására, akár a közszeméremsértés, vagy a mások megbotránkoztatása, vagy a közúti forgalom aránytalan akadályoztatásának a fennállása okán.




A kérdésre adandó válaszokat két csoportra lehet osztani: Rendvédelmi és politikai szempontokra.

A rendőrség számára jól jön az ilyen bevetés, mert éles helyzetben tudják az állomány ,,harckészültségi szintjét" felmérni és szinten tartani. A másik ilyen szempont, hogy a ,,rendbontókat" regisztrálhassák. Mivel minden olyan demonstráció, mely erkölcsi és politikai jelleggel bír, már természetéből fakadóan nem rendőrségi ügyként kerül elbírálásra az adott törvényi keretek között, hanem politikai döntést igényel, ami az ügy jellegéből fakadóan a döntési hierarchia felső csúcsához is elérhet, a miniszterelnökig is. A kérdés az, hogy ki hozta meg azt a politikai döntést, amely engedélyezte a melegfelvonulást?

Politikailag nem hagyhatjuk figyelmen kívül a nemzetközi reagálást. Egy betiltás esetén a globalizmus szócsövei a demokrácia elleni támadásként értékelték volna az Orbán-kormány ilyen jellegű lépését. Belpolitikailag a balliberális erők ismételt sajtótámadás alá vették volna a kormányt, és a kormány keresztény oldalának ismét magyarázkodnia kellett volna. A kormány részéről viszont nem elhanyagolható körülmény, hogy a radikális erők aktivitását le tudják mérni. Mindezek ellenére elgondolkodtató, hogy a keresztény-polgári kurzus mennyire szilárd a maga által alaptörvényben is rögzített erkölcsi alapvetéseihez?

Az igazi kérdés az, hogy kinek az érdeke ilyen rendezvényekkel provokálni a társadalmat. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a balliberális politikai erőknek, azoknak, akik a magyar társadalom erkölcsi, morális lezüllesztését tekintik közéleti feladatuknak. Azért provokálják a magyar társadalom nemzeti oldalának markáns kiállásra kész részét, mert az ellenreakciók felnagyításával, a durvább és antiszemita beszólásokkal - amit akár saját provokátoraik gerjesztenek - igazolást kreálnak a ,,magyar fasiszta veszély" meglétére, és a nemzet lejáratására további példát gyárthatnak. Másrészt megbízóik elvárásainak is meg akarnak felelni, és bizonyítani akarják, hogy nem kidobott az a júdáspénz, amit apanázsként rendszeresen megkapnak.

A kormány elejét vehetné a nemzet megítélése szempontjából nem mellékes ilyen jellegű események kialakulását azzal, hogy az ilyen demonstrációkat kevésbé frekventált helyszínre terelné. Például a Népligetbe, ahol szabadon vonulgathatnának homoszexuális polgártársaink a támogatóik örömére.

A radikális honfitársaimnak azt tanácsolom, hogy az ilyen provokatív demonstrációkra ne szervezzenek ellentüntetést, mert a jelenlegi helyzetben nem jöhetnek ki belőle győztesen, mert sem a kormány, sem a média többsége nincs mellettünk, hiába tudhatják maguk mögött a csendes társadalom többségének a szimpátiáját. Mi is alkalmazhatnánk az elhallgatás, az elutálás fegyverét.

A melegfelvonulást csak egy jól megszervezett családfelvonulás megszervezésével lehetne űberelni. És felmerül egy kényes kérdés. Ki finanszírozta a melegfelvonulást? És ki finanszírozná a családfelvonulást?


2011. 06. 19.

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4386
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megírtuk, elolvasták, interpel
  2011-06-20 19:46:23, hétfő
 
  Megírtuk, elolvasták, interpellációban megkérdezték
Szerző: zero
- 2011.06.20. 11:01

Néha összejönnek a dolgok, és megy minden mint a karikacsapás.

Május 23-án jelent meg hazai vasútfelújítási bizniszről a posztunk.
Négy nap múlva válaszolt a kérdéseinkre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő.
Június 3-án az egyik parlamenti képviselő, interpellációt írt a miniszternek a témában.
Június 6-án, a plenáris ülésen meg is válaszolta az államtitkár. Persze okosabbak nem lettünk, de azért mégis ... van még remény a parlamenti demokráciában :-)


ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Vágó Gábor, az LMP képviselője, kérdést kíván feltenni a nemzeti fejlesztési miniszternek: "2,5 milliárd/kilométerrel robog a vasútmutyi?" címmel. Vágó Gábor képviselő urat illeti a szó.

VÁGÓ GÁBOR (LMP): Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Nagyon nem lenne szerencsés, ha az előző ciklusok - természetesen soha nem bizonyítható - autópálya-mutyijai, völgyhíddal, síksági alagutakkal, ebben a ciklusban a vasútra költöznének. Ennek sajnos számos jelét mutatja a legújabb, botrányosnak látszó döntés, miszerint megemelik a Szajol-Püspökladány vasútvonal felújítására allokált keretet. Összehasonlításképp: az immár 2,5 milliárd forint/kilométer környékére tornászott költségek a hasonló horvát felújítás tízszeresére rúgnak.

Vajon mi indokolja ezeket a lépéseket? Készült-e a projekthez olyan költség-haszon elemzés, mely bizonyítja, hogy megéri ezen a szakaszon emelt sebességűre, 160 kilométer/órásra átépíteni a pályát, vállalva a tetemes többletköltségeket? Ha létezik ilyen, azt kérjük azonnal nyilvánosságra hozni, például a NIF Zrt. honlapján. Addig is nehezen elhihető ennek indokoltsága, tudva, hogy a tehervonatok ezt a sebességet nem tudják kihasználni, a távolsági vonatoknál pedig nem valószínű, hogy jelentős menetidő-javulást lehet elérni az ütemes menetrend kereteit megtartva. Mi indokolja az egyébként nem alacsony mérnökár túllépését, illetve azt, hogy a mérnökár alatt vállalkozó cégek a versenyből kizárásra kerültek? Nem került veszélybe emiatt az EU-támogatás?

A megnyugtató válaszok különösen fontosak lennének ebben az esetben, ahol sajnos elég sok jel mutat arra, hogy baráti cégcsoportok kifizetése zajlik, részben az EU-s forrásokat igénybe véve. Várom tisztelettel az államtitkár úr válaszát, mert ezt a kérdést tisztázni kell, hogy ne járjanak önök is úgy, mint az elmúlt nyolc év mutyista kormányai. Köszönöm a szót. (Taps az LMP padsoraiból.)

ELNÖK: Megadom a szót Fónagy János államtitkár úrnak.

DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A Szajol-Püspökladány vasútvonal fejlesztéséről szóló projekt kivitelezésére irányuló támogatási kérelem átdolgozása jelenleg folyamatban van a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél. A véglegesített kivitelezési költségekre átdolgozott dokumentáció két-három héten belül elkészül. Ezt követően a bírálatra benyújtott támogatási kérelem természetesen nyilvános lesz, kérésére a NIF illetékes munkatársai a képviselő úr számára is eljuttatják. E dokumentáció része többek között a megvalósíthatósági és forgalmi tanulmány, továbbá a költség-haszon elemzés is.

Az előzetes vizsgálatok alapján a projekt megtérülése a megnövekedett költségekkel is biztosított, támogatása nem kerül veszélybe. A kiadások megnövekedését a magasabb minőségi szintet megkövetelő szabványok és a hatékonyabb építési technológia alkalmazása okozza, melyek hatása leginkább szembetűnő módon, a nyíltvonali pálya- és felsővezeték-építési munkák költségeinél jelentkezik.

A gazdasági körülmények megváltozásai is indokolják a költségnövekedést. A forint jelentős árfolyammozgása, az alvállalkozói kör pénzügyi nehézségei, a bankgaranciához és hitelekhez való nehezebb hozzáférés, a kevésbé jól felmérhető kockázatok megjelentek a vállalási árakban.

A költségek növekedése mellett problémát jelentett az is, hogy a közbeszerzési eljárás folyamán az ajánlattevők egy része az ajánlati felhívásban közölt feltételeknek nem tudott eleget tenni, ezért kizárásuk elkerülhetetlen volt. Az eljárás keretein belül ugyanakkor csak így biztosítható, hogy a munkát valóban az arra leginkább alkalmas vállalkozó végezze el, és gátat szabhassunk a képviselő úr által is említett mutyizásnak.

Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokból.)


Ez a válasz majdnem olyan csodálatosa mint amikor bemesélték, hogy azért drágult a Margit híd felújítása a kétszeresére, mert nőtt az acél világpiaci ára ...

A franciák eközben gőzerővel folytatják a meglévő TGV-vonalak bővítését, a 300 km-es Párizs - Strasbourg vonalat 4 milliárd euróból építették meg, ebből 800 millió euró maguk a TGV szerelvények. Vagyis a 300 km 3,2 milliárd euró ... igaz, ott nem 160 km/óra a sebesség, hanem 320 km/óra. Biztosan meg fogják magyarázni, hogy az új pálya építése nem olyan drága és bonyolult, mint a meglévő felújítása, és nem összehasonlítható, hogy a franciák 5 évig építették a vonalat, hogy 78 ezer tonna acélt használtak fel és 64 millió köbméter föld mozgattak el...

A Közgép amúgy szépen jön fel: Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal felújítása, M43-as autópálya, M0-ás bővítése, záhonyi vasútfelújítás, M3-as folytatása, szolnoki gyaloghíd ...

Bár még mindig nem tudjuk, ki vagy kik a Közgép tulajdonosai, aki már tavaly 2 milliárd forint osztalékot vettek fel, hiába írta a NIF, hogy a "NIF Zrt. minden egyes ajánlattevő és alvállalkozó tulajdonosi körét megvizsgálja", a 2 vasútfelújítási tender megnyerése után a Közgép kettéválasztotta az elnöki és a vezérigazgatói posztot, és "nagy meglepetésre" Nyerges Zsolt szolnoki ügyvédet nevezték ki az elnöki posztra. Nyerges neve akkor lett országosan ismert, mikor Fellegi Tamás eladta az 52%-os tulajdonrészét az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt-ben (Heti Válasz, Lánchíd Rádió, Class FM).

Nyerges amúgy Simicska Lajos legközvetlenebb munkatársa.

http://vastagbor.blog.hu/2011/06/20/interpellacio_megkerdeztek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa Lajos és az útvesztés
  2011-06-20 19:38:27, hétfő
 
  Kósa Lajos és az útvesztés
2011. június 20. - 11:08

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Debrecen polgármesterének tervei szerint tíz évre eltiltanák tisztségüktől azokat a polgármestereket, akik eladósítják településeiket. Nem értjük. Öngólt akar lőni a Fidesz, vagy csupán a maradék "nem baráti" első embereket takarítanák ki a közéletből?

A javaslat ugyanis több, meglehetősen mély alkotmányjogi kérdést is felvet, sőt az erkölcsi mérce szempontjából is erősen féloldalasnak mondható.

Kezdjük az elején! Alkotmányos alapjog, hogy Magyarországon minden természetes személy választhat és választható, kivéve, ha a közügyek gyakorlásától jogerősen elítélték, vagy cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt áll, illetve nem választható bizonyos posztokra, ha ez más tisztségével összeférhetetlen.

Ez az alapvetés. A választói jog teljes terjedelme. Amit jogállamban nem korlátozni, hanem a lehető legteljesebb mértékben kiterjeszteni szokás. Ezt nyilván Lajosunk is tudja. A kérdés az, miért feszegeti?

Aki egy kicsit is ismeri a magyar önkormányzati rendszert, az tudja, egy település nem úgy adósodik el, hogy Kis Pista polgármester elballag a legközelebbi pénzintézethez, felvesz hitelbe derűre-borúra egy rakás pénzt és aztán azt ész nélkül költi el, majd a település emiatt egy-két év alatt hipp-hopp csődbe megy. Nem így van. Egy első ember követhet el hibákat, gazdálkodhat következetlenül, hovatovább vissza is élhet pozíciójával és ezért személyében és tisztségében valóban felelős. Ám ezt egyedül képtelen elkövetni, hiszen egyes-egyedül nem dönthet semmiben. A polgármesterek a képviselő-testület döntéseit hajtja végre, de mi történik, ha ellenzéki többség dönt felelőtlen beruházásokról, elképesztő személyi juttatásokról felesleges posztokra? Mert ilyen is előfordul, nem is egy helyen.

Persze, az alapvetés igaz, a polgármester gazdálkodjon, ne garázdálkodjon. Jöhet persze a kontra érv, hogy Kósa is polgármester, tudja, hogy miről beszél, pedig dehogy tudja. Ő a második legnagyobb város első embere és a Fidesz eyik erős embere. Három ezer kollégája azonban fizikailag nem lehet olyan közel a tűzhöz, mint ő. Mindnyájan ismerünk jó néhány fideszes városatyát, aki csendben morog és panaszkodik saját kormányzó pártjára, mondván: nem ezt várta tőlük és csak nem nyernek a beadott pályázatok, nem kapnak kiegészítő támogatást, mert azt egy-egy országgyűlési képviselő városa - ahol egyben a képviselő a polgármester is - mindent visz. Körülötte meg a tíz - húsz "körüllakó" fideszes település nem kap semmit. Elvonás azonban van.

Szomorú tény, az önkormányzatok idén megint kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, mint akár egy éve - és ez már a II. Orbán-kormány költségvetése. Van persze koncepció, csak az egy fabatkát sem ér. Szintén kormánypárti polgármesterek szájából hallhattuk-hallhatjuk az szentenciát: "Ezt az évet már megette a fene." Szóval, mire megy ki itt a játék? Mit akar bizonyítani a "forradalmi" kormány Kósa Lajos által? Megint az unalomig hangoztatott humbug következik, magyarán, hogy az önkormányzati rendszer drága és túl sok az önkormányzat? Mert akkor mi is megismételjük: az önkormányzati rendszer nem drága, semmivel sem kerül többe, mint bárhol máshol a világon, csupán krónikusan alul finanszírozott, forráshiányos, feladatokkal túlterhelt. Hiába mantrázza azonban a kormánykoalíció, hogy akkor egyes feladatokat át kell vállalnia az állanak - mely mind közül maga a legeladósodottabb - a feladat és a forráshiány marad. Ez van.

Mit akar tulajdonképpen Kósa Lajos? Említettük a képviselő-testület többségének objektív felelősségét, pontosabban annak hiányát, mert ilyen jogi kategória nem létezik. Ha Kósa ilyen érvek mentén akarja eltiltani a polgármestereket, miért nem terjesztik ki ezt a szankciót a képviselőkre is?

Ez kérdés súlyos választójogi kérdéseket feszeget. Már csak azért is, mert csonkolja a választójogot. Ráadásul egyoldalúan, hiszen büntetőjogi felelősséggel nem párosul.

Érdekes dolog egyébként, de így van, büntetőügyekben jogerősen elítélt polgármesterek előbb térhetnek vissza a közéletbe, mint azok, akik - tehetségtelenségük, vagy kényszer okán - eladósítják saját településüket. Hogyan lehetséges ez? Ahhoz, hogy Magyarországon valakit tíz évre eltiltsanak a közügyek gyakorlásától, minimum emberölést kell elkövetnie. Persze, a közélet tisztasága is drága, de ha hozzá gondoljuk, hogy például cigány kisebbségi vezetők tömegével ülnek helyi testületekben, akiket már többször is elítéltek, valahogy súlyos aránytalanság sejlik fel előttünk.

Hát ez a baj, tisztelt Kósa úr! Ez a javaslat burkolt támadás. A minősített többségű "forradalmi" kormány újabb boszorkány üldözése minden polgármester ellen, aki nem narancsos színekben politizál. Mert egyenként mindenkit le lehet vadászni, tudjuk, Magyarországon hogy megy ez. Sajnos nagyon olajozottan.

Pofátlan ostobaság az egész.

Csanádi Gábor Ferenc - barikad.hu

http://szebbjovo.hu/node/8185
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: a jogszabály alkalmas
  2011-06-20 19:36:49, hétfő
 
  Jobbik: a jogszabály alkalmas az ellenzék "levadászására"
barikad.hu

2011, június 20 - 18:35



Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő szerint a büntetőeljárási törvény módosításával, segítséget nyújtanak, hogy a terrorcselekmények és a fehérgalléros bűnözés elleni harc címén a jogszabály alkalmassá váljon az ellenzék "levadászására." Az ellenzéki politikus erről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt Budapesten.

A jobbikos képviselő elmondta azt is: a kormánypárti többség lényegében az összes ellenzéki módosító indítványt leszavazta az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén. Gaudi-Nagy Tamás leszögezte: bíznak abban, hogy a Fidesz még változtat azon a tervén is, hogy a fogvatartott bizonyos ügyek esetén 24 órán keresztül ne találkozhasson a védőjével.

Kapcsolódó anyag: Jobbik: elszámoltatást - de alkotmányos keretek között

MTI nyomán - barikad.hu


http://barikad.hu/jobbik_szerint_jogszab%C3%A1ly_alkalmas_az_ellenz%C3%A9k_levad% C3%A1sz%C3%A1s%C3%A1ra-20110620
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Buzifelvonulás = demokrácia?
  2011-06-20 11:15:27, hétfő
 
 
2011. június 20.
Buzifelvonulás = demokrácia?

Szombaton ismét lezajlott a deviánsok szokásos nyáreleji provokációja, melyhez szokás szerint a magyar kormányzat ismét, hogy stílszerűen fogalmazunk, a legmelegebb módon asszisztált.

A fél város lezárva, pár száz, nagyrészt külföldről importált buzi és rohamrendőrök mindenütt. Az ellentüntetők kordonok közé zárva, jogszerűtlen rendőri intézkedések, plexipajzsok, könnygáz.

Akik figyelemmel kísérték az elmúlt évek buzifelvonulásait, azoknak van összehasonlítási alapjuk, azok jól látják, hogy kormányváltás ide, kereszténydemokrata értékrend oda, lényegében semmi nem változott. A mai narancsos kormányzat ugyanúgy kiszolgálja a liberális és deviáns csőcseléket, mint ahogy azt a szoclib elődei tették.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is működött a kettős mérce. Szombaton ismét csak a buziknak voltak jogaik, az ellentüntetőknek most is csak a kordon és a könnygáz maradt.





A Meleg Méltóság Menetét ma is megpróbálják úgy eladni a többségnek és a gyanútlan, főleg fiatal közönségnek, hogy ez egy európai érték, amit tisztelni kell, hogy a fejlett nyugaton ez egy nagyszerű, színes karnevál, egy óriási buli, amin mindenki részt vehet. Pedig ma már mindenki pontosan tudja, hogy ez a vonulás nem az emberi jogokról, nem a homokosok jogairól, és nem is a toleranciáról szól.

Ez a menet nem más, mint nyílt provokáció, aminek nincs más célja, mint hogy rombolja az európai társadalmakat, hogy gúny tárgyává tegye a hagyományos családot, a hitet, a tradíciókat. OV és kormánya a vonulás engedélyezésével teret engedett azoknak a liberális törekvéseknek, amik a hagyományos társadalmi normák felrúgásáról, a hagyományos közösségek szétveréséről és egy könnyen irányítható, gyökértelen fogyasztói birkatársadalom létrehozásáról szólnak.

Ha pedig egészen pontosan akarunk fogalmazni, akkor akár mondhatjuk azt is, hogy OV egy sajátos kereszténydemokrata felfogás keretében, a liberáltakkal kéz a kézben egyszerűen szembeköpte a hagyományos értékeket vallókat.

Persze most a másik oldalról biztosan sokan mondják azt, hogy azért ez erős túlzás, hogy a kormányzat nem tehetett mást, hogy a felvilágosult európai szokások, és értékek átvétele alól nem lehet kibújni. De ha már itt tartunk, tegyük fel a kérdést: vajon miért nem?

Miért lenne a buzifelvonulás engedélyezése egyenlő a demokráciával?

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/06/buzifelvonulas-demokracia.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A titkosszolgálatok leleplezés
  2011-06-20 11:12:39, hétfő
 
  A titkosszolgálatok leleplezése nem hír?

Megdöbbentő ez a csend. A kuruc.info, barikad.hu és természetesen a Szent Korona Rádió oldalain kívül nem adnak hírt a tegnapi a HVIM-es tüntetésről a médiumok, leszámítva a kisebb-nagyobb blogokat. Se a balliberális oldalon, se a szintén baloldali(áljobboldali) fideszes médiumokban sem, de ami igazán érdekes, az az, hogy más nemzeti oldalakon sem.

Előbbieknek nyilván kényes a téma, nem akarnak belefolyni az ilyen ügyekbe, pedig ez aztán hozná az olvasókat, márcsak azért is, mert az átlag ember semmit sem tud a titkosszolgálatokról, kíváncsi és szeretne valami titkos dolgot megtudni, és már csak azért is el fogja olvasni, hogy mi történt. Félelemből és politikai korrektségből mégsem adnak hírt erről a tüntetésről, hiába, reklámozta még az MTI is, ami szintén nem adott róla hírt...

Más nemzeti oldalak? Botrány, hogy ahol számtalan cikket írtak már a titkosszolgálati gyakorlatokról, nem egyszer az ostobaság és szánalmasság határait súrolva a kitalációikkal, most hallgatásba burkolóznak. A legtöbb ilyen oldal összeesküvés-elméletek gyártására sem sajnálta az energiáját Toroczkaiékról, a HVIM-ről és úgy általában az egész radikális nemzeti oldalról az elmúlt években, teleokoskodták az internetet, de most nem adnak arról hírt, hogy egy vármegyés nyíltan elmondta, hogy mi történt vele.

Talán az a gond, hogyha a HVIM ilyet tesz, ilyet szervez, akkor mégsem ügynökök gyülekezete? Vagy ez olyan "ütősre" sikeredett, hogy irigységből, korábbi sérelmeken lovagolva inkább elhallgatják?

Erről a tüntetésről nem azért kellene hírt adni, mert a HVIM-nek kell a reklám, vagy azért, mert akkora volt a tömeg, hogy egy nagy tömegdemonstrációnak lehetne beállítani. Azért kellene elmondani az igazságot, bemutatva ezt a titkosszolgálati módszert, mert tanulságos, és az ilyen kiállás példamutató. Nem beszélve arról, hogy a tüntetésen elhangzott, hogy mindenki forduljon a nyilvánosság felé, aki ilyesmit tapasztal, hall, tudomására jut. Már csak ez a felhívás önmagában megérne egy nagyobb publicitást, legalább a köreinkben.

Persze, majdnem elfelejtettem, nem voltak a tömegben részegek, akik miatt lehetne mocskolni az egész mozgalmat, rendezvényt, mert nekik csak az számít, hogyan rúghatnak egyet a HVIM-enen, hogyan tudják kritizálni...

Trackback URL for this post:
http://szentkoronaradio.com/trackback/115624


http://szentkoronaradio.com/blog/hubatka/2011_06_15_a-titkosszolgalatok-lelepleze se-nem-hir
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kaposvári Toldi Iskola szülő
  2011-06-20 08:42:31, hétfő
 
  2011-06-19. 21:27
A Kaposvári Toldi Iskola szülői szervezetének nyilatkozata

Megengedhetetlennek és megbocsájthatatlannak tartjuk, hogy az iskola megszüntetéséről hozott határozat tényét nemcsak hogy elsumákolja, de álnok módon tagadja is az oktatási igazgató.
Célunk megegyezik Kaposvár város érdekeivel. Önkormányzatunk a jól és maximális kihasználtsággal működő iskola szétverése helyett, a gazdaság rendbetételével és a beígért munkahelyek megteremtésével foglalkozzon.
A múlt rendszer hangulatát idéző ellenségkeresés és a ma oly gyakori arrogancia helyett, végre őszinteségre és együttműködésre lenne szükség. Tudomásul kell venniük, hogy nem Kaposvár van az önkormányzatért, hanem az önkormányzat értünk, polgárokért.
Felkérjük továbbá a város polgármesterét, hogy az éhségsztrájkoló szülők leskelődésére és fotózására küldött bérencei helyett, inkább válassza a tárgyalóasztalt, ahol végre velünk is tudathatná az iskola megszüntetésének valós indokait.
Kaposvár, 2011. 06. 19.


Klimóné Csongovai Hilda
(Kuruc.info)


http://kuruc.info/r/2/80811/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapesti szivárvány
  2011-06-20 08:06:33, hétfő
 
  Budapesti szivárvány


Posted on 2011/06/19 by Híradmin

Buzik

Életkép kifordítva, avagy üldözik a magyar hetero tiltakozókat Budapesten, mert nem viselnek fordított keresztet az ágyékuknál.

Egyszer volt, hol nem volt, ott, ahol a kurtaeszű fartúró vonul, tojás-meteoritok készülnek hullani az Andrássy úton. Messzire hallatszik minden évben a rituálisan elskandált “Mocskos buzik!". Sajnos a rendszer vaskordonjai erősebbek és nem rozsdásodnak, a kékagyúak ugyanolyan visszataszítóan arrogánsok.

Már a délelőtti órákban szivárványőr sünkopterek járják az eget. Sétarepülnek néhányat, és melegség járja át őket.
Határozott fellépéssel, a hatásos elrettentés nyomán, noha kevesen mernek lehajolni egy elejtett szappanért, a budapesti emberek valamiért mégsem örülnek a színes menet tervezetének. A legnagyobb fenyegetés a droidok részéről a berkeczelés, meg a sűrített marxizmus anális alkalmazása. Úgy látszik a beriadóztatáskor külön gyakoroltatták velük. És mit tettek, amikor a szerelők lehajoltak a kordonokat összecsavarozni? Vajon alig lehetett őket visszatartani a buzgón rendszerhű gyakorlástól?...

A vezetők, magukra forradalmi fülkéket öltenek, és kétharmadosan büszke látogatást terveznek a Nemzeti Színházhoz. Szivárványszínű taxikkal mennek majd oda, bár hátat fordítani nem mernek az épületnek. Illemszabállyal magyarázzák a félelmüket.

Razzia-jelleggel járnak a talpig páncélozott droidok házról-házra, lakásról-lakásra, és mindenhol elkobozzák a dobálható tojásokat, bár mondják, hogy nem értenek magyarul. Valami nem emberi nyelven makognak.
Az a rémhír kering a városban, holnaptól két hét alatt kötelezővé teszik a meleg büszkeséget. Micsoda marhaság! Hát nem azért kaptak kétharmadot, sőt annál is többet (legalább is untalan szajkózott saját elmondásuk szerint), hogy az emberek oldalán álljanak? Ők így mondják. Miért, eddig az állatok oldalán álltak?
A város nevének megváltoztatása ugyan még nem került szóba, de az új gabi-gabi-partykhoz szokott budapesti fürdőket már takarítják, és virágozzák a döntés ünnepi bejelentésére. Külön ünnepnapot is készülnek megszavazni a kihelyezett ázásukon. Elmondják majd a híressé váló fürdős beszédüket. Micsoda díszlocsogás! A kabinos meg se hátat fordítani, se meghajolni nem mer majd. Talán ő legalább sejt valamit! Hideg és büszke.

Aki nem hiszi (és nem teszi!), annak utánajárnak - a demokráciának mondott csalásrendszer nagyobb dicsőségére! Bizony! Tokától bokáig a szivárvány minden színében fog látszani a nyoma a rábeszélésnek.

Jönnek majd keletiesen idegen firkászok polkorrekt gágogással sikertudósítani. Idén is sikerült végigvonaglani a város egyik legszebb útvonalán. Nők kékben, férfiak rózsaszínben, csírák vegyesen. Egy közös bennük. Büszkék.
Szerencsére még nem ők a többség! Maradjanak amilyenek, génhulladékok.

Ferencváros, 2011. június 18-án,

egy nappal azután, hogy két kerek esztendeje a posványosan aljas kommunista ivadékok csapdába csalták, törvénytelenül elfogták, s tartják rabságban máig Budaházy Györgyöt, akit folytatólag a szintén cionista-bérenc hatalombitorló narancskodók hurcolnak meg. S ha már tettre készen merték azt mondani a kiskanászénak, hogy akasztófavirágok, mondhatjuk bátran a koncepciós per kiagyalóiról, hogy ezek cégéres gonosztevők.

Hogy soha többet? Na de ezt lapockáig érő homlokkal a bolsevikok meaculpázták 1956. október 6-án a szabadnép nevű eü-papír címoldalán! Miért, bármitől megváltozott egyetlen kommunista? Nem. A kommunista nem ember. Élő állapotában bármi űrből érkező katasztrófánál súlyosabb csapás az emberiségnek. Ugyanis idegen, s mint ilyen bármire képes! És ezek uralják ma is a magyar életteret.

Csak hogy mindenki tisztában legyen ezzel! És el ne felejtse! Soha!
A kommunista, ha kinyitja a száját, akkor hazudik!
Ha kinyújtja a kezét, lop. Ha hátat fordítasz neki, megöl!
Legkevesebb, küld egy komoly névtelen levelet az elvtársainak.

Lengyel Károly
keresztény, mániákusan monogám, heteroszexuális, magyar őslakos

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/06/19/budapesti-szivarvany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenet! Betiltanák a magyar
  2011-06-20 07:17:49, hétfő
 
  Döbbenet! Betiltanák a magyar himnuszt
barikad.hu

2011, június 19 - 15:08


Az ukrán soviniszta Szvoboda párt hatósági fellépést követel a beregszászi járási tanács (közgyűlés) múlt pénteki döntése ellen, amely szerint a jövőben a képviselő-testület ülései az ukrán állami himnusz mellett a magyar nemzeti himnusz lejátszásával kezdődnek.

A Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete szombat este közzétett nyilatkozatában arra szólítja fel az ukrán elnököt, parlamentet, nemzetbiztonsági szolgálatot (SZBU) és legfőbb ügyészséget, hogy haladéktalanul reagáljanak a beregszászi járási tanács szerinte alkotmány- és államellenes határozatára. ,,Az adott döntést az ukrán államiság elleni újabb támadásként értékeljük, részeként annak a támadássorozatnak, amelyet 20 éve folytatnak magyar soviniszta körök Kárpátalján" - állítja a soviniszta párt közleménye.

A Szvoboda szerint a mostani ,,provokációs lépés" egy sorba állítható a Kárpátaljának autonómiát sürgető, többször hangoztatott követelésekkel, ,,Magyarország zászlajának" az ukrán állami lobogó mellé való kitűzésével, ,,magyar birodalmi jelképeknek" Kárpátalja-szerte történő felállításával, a kettős állampolgárság népszerűsítésével az ukrán állampolgárok körében.

A nyilatkozat végül leszögezi: amennyiben Ukrajna elnöke, a parlament, az SZBU és a legfőbb ügyészség ezúttal is hallgatásba burkolózik, a Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete tiltakozó akciókat indít az ukrán érdekek védelmében Kárpátalján.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/d%C3%B6bbenet_betiltan%C3%A1k_magyar_himnuszt-20110619
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.