Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
június 4. - Trianon (vers)
  2011-06-04 22:49:08, szombat
 
  június 4. - Trianon (vers)

http://www.youtube.com/watch?v=P09xIUCY7t0&feature=youtu.be
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az orbáni kocsma
  2011-06-04 22:48:33, szombat
 
  Az orbáni kocsma


2011. június 04. 22:06
F. M. - Hunhír.info

Kövér László házelnök arról híres, hogy rendszerint vad kijelentések buknak elő bajsza alól. Április 18-án, a Duna TV Közbeszéd című műsorában, nemcsak azzal keltett feltűnést, hogy a rendvédelmi szakszervezeti vezetőket ürüléknek nevezte, hanem azzal is, amit a jelenleg még hatályos alkotmányról és annak kocsmai vonatkozásairól mondott.

Közismert, hogy a ,,rendszerváltozás" előtt a polgári értékrendet még nem ismerte a bajszos ember, ezért egyetemi diplomával a zsebében az állampárt háza táján keresett és talált magának állást, majd Soros György pénzén ösztöndíjasként tengette munkás hétköznapjait. Aztán megalakult a Fidesz - hogy milyen számú párttagkönyv lapul Kövérünk zsebében, azt nem tudom -, s a mára ,,polgári párttá" vedlett liberális képződménynek megalakulása óta egyik vezető embere volt és maradt a bajszos ember.

1989-ben ő is jelen volt a kerekasztal-tárgyalásokon, amikor ún. ,,ellenzék" társadalmi felhatalmazás nélkül tárgyalt az ugyancsak társadalmi felhatalmazás nélkül uralkodó állampárttal. Az MSZMP delegációját Pozsgay Imre vezette. A tárgyalások legjelentősebb eredménye az volt, hogy az utolsó kommunista országgyűlés módosította az alkotmányt, s ezzel lehetővé vált a békés átmenet a többpárti politikai rendszerbe.

Az akkor módosított 1949-es alkotmány helyett nemrég új alaptörvény született. A Duna TV műsorában a régi és az új alkotmányról faggatták Kövér házelnököt, aki érdekes megjegyzést tett egykori tárgyalópartnereire. A bajszos ember azt találta mondani, hogy az 1989-ben módosított alkotmányszöveget kompromisszum szülte, s ,,mindenki tudta, hogy olyanokkal kötött kompromisszumot, akikkel egyébként normálisan egy kocsmaasztalhoz sem ül le az ember".

Tehát az ellenzék olyanokkal kötött alkut, akikkel egyébként még egy kocsmaasztal mellé sem ült volna le. Kövér tehát az ,,olyanok" akkori vezetőjével, Pozsgay Imrével sem kocsmázna együtt. Nincs is ebben semmi kivetnivaló, Kövérnek szíve joga, kivel vedel. De...

De a Duna TV műsorában éppen az új alaptörvény volt a fő téma. S tudjuk, hogy tavaly a miniszterelnök a felkért ,,szakértők" egyikeként Pozsgay Imrét is meghívta ,,alkotmányozó csapatába". Azt a Pozsgayt, akivel 1989-ben kompromisszumot kötöttek, s akivel Kövér egyébként soha nem ülne le egy asztalhoz piálni.

Most veszem észre, hogy rosszul idézem a bajszos házelnök szavait. Kövér ugyanis nem magáról beszél, hanem általánosan fogalmaz: ,,az ember" nem ül le ,,normálisan" egy kocsmaasztalhoz az ,,olyanokkal". Orbán Viktor leült az ,,olyanok" egyikével, Pozsgayval. Nemcsak most, hanem már korábban is, amikor elkezdte a nemzeti konzultációnak nevezett bohózatot. Aztán a kötcsei piknikeken is elücsörgött Pozsgay, és ez Kövérnek valahogy nem tűnt föl.

Mi ebből a tanulság? Az orbáni kocsmában mások a törvények. Ott jut hely a kocsmaasztalnál az ,,olyanoknak" is. Például Pozsgaynak. Kövér szerint ilyesmi ,,normálisan" nem lehetséges. Az orbáni kocsmában viszont lehetséges - ott tehát a kövéri logika szerint abnormális viszonyok uralkodnak.
Vajon mit szól Kövér házelnök szavaihoz a viktoriánus kocsma törzsvendége, Pozsgay Imre? S mit szól hozzá a kocsma délceg gazdája?


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=41747
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2/3-OS "TÖBBSÉG" FIGYELMÉBE!!!
  2011-06-04 22:35:30, szombat
 
  2/3-OS "TÖBBSÉG" FIGYELMÉBE


Idézet
"A többség sosem képviseli a jogot. Nem, sosem! Ez is csak olyan társadalmi hazugság, amely ellen minden szabad, gondolkodó embernek küzdenie kell. Kik alkotják egy-egy nép többségét? Az okosak vagy tökfilkók? Egyezzünk meg, hogy a tökfilkók többsége világszerte lenyűgöző arányú. De, az ördögbe, csak nem helyes, hogy az ostobák ráncigálják az okosokat?!"

Henrik Ibsen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fogynak a zOrbán hívei?
  2011-06-04 22:28:39, szombat
 
  Fogynak a zOrbán hívei?



Felborult egy birkaszállító teherautó Balmazújváros belterületén; a sofőr csak könnyebben sérült meg, de az általa szállított ötszáz állat közül mintegy száz elpusztult.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az államcsőd szélén
  2011-06-04 22:21:00, szombat
 
  A SIKERES KORMÁNYZÁS EREDMÉNYE:

Orbán arról beszélt, hogy majdnem ott tartunk, mint Görögország, azaz az államcsőd szélén, és kemény megszorításokra van szükség.




Beismerték: nem csak a rendőrök nyugdíját veszik el


A rendvédelmi dolgozókkal folytatott egyeztetés kapcsán Orbán arról beszélt, hogy majdnem ott tartunk, mint Görögország, azaz az államcsőd szélén, és kemény megszorításokra van szükség. A nyugdíjak kapcsán Orbán azt mondta, hogy a rendvédelem területén történő átalakítások minden más szakma esetében is irányadóak lesznek. Tehát ahogy mondtuk, a rendvédelmisek jogosultságainak megnyirbálása csak az első lépés.

Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Kucsera Miklós szerint a kormányzati kommunikáció elérte, hogy a társadalmi szolidaritás csökken a rendvédelmisek törekvéseinek irányába, és sok negatív hangú levelet kapnak. Nos, pedig hamarosan mindenki besorolhat a tüntetők közé!


http://jovonk.info/2011/06/03/beismertek-nem-csak-rendorok-nyugdijat-veszik-el

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már Orbán is kormányátalakítás
  2011-06-04 22:17:08, szombat
 
  Már Orbán is kormányátalakításról beszél

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője március végén határozottan kijelentette, hogy nem lesz kormányátalakítás. Ebből már nyilvánvaló volt, amit előtte is tudtunk: lesz. Május elején felrepültek a hírek, hogy mégiscsak lesz. Szijjártó ismét cáfolt.

Most már Orbán is az átalakításról beszélt, illetve mellébeszélt. ,,Voltak olyan kormánytagok, akik világossá tették, nem vállalják a négy évet... az új kihívásokhoz muszáj lesz alkalmazkodni... az eddigi kormányzati teljesítmény a jövőben már nem lesz elég"

Kíváncsian várjuk Szijjártó cáfolatát!

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info

http://jovonk.info/2011/06/03/mar-orban-kormanyatalakitasrol-beszel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Depresszív és önáltató propaga
  2011-06-04 22:10:17, szombat
 
  Depresszív és önáltató propaganda

Két káros jelenségről ejtsünk szót, melyek nyilván jó szándékból erednek, de káros lelki befolyással bírnak. Egyik sem jó, mert vagy depresszív csüggedéshez, vagy önáltató tétlenséghez vezet.

Az egyik ilyen jelenség, mely óriásira és félelmetesre nagyítja az ellenséget, legyőzhetetlen megsemmisítő gépként jeleníti meg azt. Óriási hatalom, mindenki az ő emberük, aki nem, az gyáva - kivéve a magányos, depressziós, egyszemélyes ellenállást, aki szerint sem felkészülni, sem kivárni nem kell, csak indulattól fűtve fejjel nekirohanni a falnak, akár magunkban is. (Bár érdekes módon ő nem rohan...) A haláltáborokról, nemzethalálról vizionáló propaganda, teljesen függetlenül attól, hogy a közvetített mondanivalónak mennyi az igazságtartalma, összességében félelmetes, nyomasztó, depresszív. Sötét jövőképet vetít előre, remény és pozitív végkifejlet nélkül. Nincs katarzis, nem kínál megoldást.

Ennek a megközelítésnek az egyén kiérződő tragédiáján túl az a legfőbb hátulütője, hogy csak kétségbeesést szül, és olyan negatív (a lehető legnegatívabb) jövőképet mutat, melynél minden csak enyhébb lehet. Az ezt befogadó egyén ezután kifejezetten hálás lesz, ha nem ölik meg, nem zárják haláltáborba, és nem kínozzák meg - csak elveszik a házát, kiűzik otthonából.

A depresszív lélek egyre elsötétülő világának horrorisztikus elemei egyre erősödnek, a reménytelenség elhatalmasodik. A társadalom egy része sajnos vevő az ilyesmire, mert az elmúlt évtizedek ilyen szellemiséggel voltak terheltek. Azok, akik valamilyen szinten azonosulnak az ilyen destruktív szellemiséggel elvesztik minden képességüket a kitörésre, és minden harcias kijelentés ellenére harcképtelenné válnak. Mert a harcnak nem a halál - az ellenség halála vagy a saját halálunk - a célja, hanem a győzelem.

A másik jelenség ellentétes előjelű. Szó sincs depresszióról, de még saját felelősségről sem. Ahogy nincs szó nemhogy legyőzhetetlen, de még csak erős ellenségről sem. Ez viszont már egyszerűen önálltatás, melynek lényege, hogy mi nagyszerűek és hibátlanok vagyunk, és miénk a világ. Itt nem a katarzis hiányzik (jóformán csak az van), hanem a kifejtés. Pontosan mi a tárgy, mi a megoldáshoz vezető út.

Nemes/nemesnek vélt eszmények, irreális és az út felvázolása nélküli elképzelések, csalóka jövőkép. Tegyük hozzá, hogy ez szintén a jelenben okoz kárt, mert áltat, félrevezet, és eltereli a figyelmet a valóságról.

Szinte divat lett a nagy-Magyarország ábrázolásokból, anélkül, hogy különösebb jelentése lenne. Boldog-boldogtalan ezt lobogtatja, kocsira tapasztja, pólóra hímezi. Olyanok is, akiknek három-négy éve nemhogy fogalma sem volt ilyen dolgokról, de egyenesen leszólták azt. A kommunizmusban sulykolt szemléletet felváltotta egy új megközelítésű, de szintén felületes értékelés. Sem a teljes történelmi háttér ismerete, a jelen realitása és a jövő kérdései nem merülnek fel.

A történelemi múlt tisztelete és a hasonlóan dicső jövendő kívánása nyilván pozitív dolog. A kérdés központosítása azonban jelenleg nem más, mint önáltatás. A trianonozás eltereli a figyelmet egyetlen kis apróságról: jelenleg a saját kis megmaradt csonka országunk sincs a kezünkben! Határokat rajzolgatunk, miközben már a saját házunkból lakoltatnak ki? A határ perpillanat a kertünk végében van! Az elképzelt katarzis csodálatos - csak éppen ez a történet másról szól. Nem az a kérdés, mekkora lesz az országunk, hanem hogy lesz-e? Az önáltató propaganda hátulütője, hogy (elméletben) harcot és ellenséget keresne ugyan - mely galád és könnyen legyőzhető, elvégre mi nagyszerűek vagyunk, és miénk az igazság, csak lobogtatni kell... Közben pedig eltereli a figyelmet arról, hogy az ellenség az orrunk előtt van, és baj sokkal közelebbi, nagyobb, a felelősségünk pedig ugyanúgy van, mint volt Trianon előtt. A nagy-Magyarországos transzparensek alatt Trianaon most zajlik újra...

Mind a depresszív, mind az önáltató propaganda károkat okoz a lelkekben, mert harcképtelenné tesz. Ez nem a csüggedés, de nem is ábrándozás ideje! Most harcolni kell!

Bánfalvi Béla - Jövőnk.info
2011. június 03


http://jovonk.info/2011/06/03/depressziv-es-onaltato-propaganda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország történelmének leg
  2011-06-04 21:56:01, szombat
 
  Magyarország történelmének legsúlyosabb vesztesége - 91 éves Trianon

2011. június 04. szombat, 13:41

1920-ban történt, a magyarok azonban azóta sem tudták kiheverni. Kitűzők, jelvények, plakátok ezrei tanúskodnak róla, hogy még mindig emlékszünk rá, milyen volt a Nagy-Magyarország. Ma van 91 éve, hogy életbe lépett a trianoni béke.

Történelmi háttér

A trianoni békeszerződés az 1918-ban véget ért I. világháborút lezáró párizsi békeszerződések része volt. A párizsi béke a háborút elveszítő államok és a győztes antant között jött létre. A háborúban Magyarország a vesztesek sorába tartozott, az Osztrák-Magyar Monarchia utódállamaként a magyarokat is sújtották a vereséggel járó következmények. Ezek közül egyértelműen a trianoni békeszerződés fájt, és fáj még mindig a legjobban.

A szigor oka

A trianoni béke szigorúságával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint példát akartak statuálni Magyarországon, mások szerint féltek attól, hogy az ország talpra áll, és visszanyeri régi erejét, ezért egy jóval kisebb, és kevésbé veszélyes államot szerettek volna látni Európa közepén.

Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy amellett, hogy Magyarország területét jelentősen megnyirbálták, a békeszerződésben korlátozták a hadsereg maximális létszámát (35 000 fő), valamint megtiltották a légierő és a nehézfegyverek tartását.

A szerződést még maguk az aláírói is békediktátumnak nevezik, ezzel utalva arra, hogy a győztes fél tulajdonképpen ráerőszakolta Magyarországra a béke pontjait, a magyaroknak pedig nem volt más választásuk, minthogy aláírják.

A határok kijelölése

A háború végét követően, 1919-ben a béketanács semleges bizottságokat jelölt ki az etnikai határok megállapítására. A bizottságok semlegességének kérdésében azonban merültek fel aggályok, és merülnek fel a mai napig is. Például a Felvidéken a delegáció két tagja cseh születésű amerikai állampolgár volt, akik nyilvánvalóan nem tudtak közömbösen állni a kérdéshez.

A határok kijelöléséhez Teleki Pál térképen jelölte meg a magyarok lakta területeket, végül azonban ennek figyelembe vétele nélkül írták alá a békeszerződést.

Elcsatolt területek

Magyarország területének körülbelül 2/3 részét csatolták el a trianoni békeszerződés értelmében. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy az ország területe 325 411 négyzetkilométerről 92 963 négyzetkilométerre csökkent.

A lakosságnak több mint fele került a határon túlra, 20 886 487 főből mindössze 7 615 117 fő maradt az új Magyarország területén.

Elveszítettük többek közt Erdélyt, Kárpátalját, a Felvidéket, a Vajdaságot, a Csallóközt.

A legnagyobb veszteségek számokban

A Nagy-Magyarország területéből Romániához került 103 093 négyzetkilométer, ami a Magyar Királyság 31,78 százalékát teszi ki.

Csehszlovákiához került 61 633 négyzetkilométer, ami 18,9 százalékot jelent.

Az újonnan alapított Szerb-Horvát-Szlovén Királyság területéhez csatolták a Szerémséget, a Drávaközt, Bácskát, a Bánság egy részét, a Muraközt és a mai Muravidéket - ezek összesen 62 092 négyzetkilométert tesznek ki, azaz 19,14 százalékot.

Elcsatolták az egész Horvát-Szlavónországot, ami 42 541négyzetkilométert jelent, vagyis az akkori Magyarország 12,87 százalékát.

Magyarország nyugati részén egy sávot még Ausztria is megkapott, aki szintén a vesztesek oldalán állt. Ebből hozták létre az osztrákok Burgenlandot. Az elcsatolt terület 3 965 négyzetkilométer, azaz 1,22 százalék.

A trianoni békeszerződés következményeként körülbelül 3,3 millió magyar került az ország határain túlra. Ennek hatásai ma is érezhetőek: a határon túl gyakran fordulnak elő etnikai feszültségek, illetve néhol még a nagypolitikában is érezhető (lásd Szlovákia).

A Nemzeti összetartozás napja

A trianoni békét 1920. június 4-én írták alá Versailles-ban, a Nagy-Trianon Kastélyban. Az aláírás napját a magyar Országgyűlés 2010-ben a Nemzeti összetartozás napjává nyilvánította.

http://bombahir.hu/hirek/magyarorszag-tortenelmenek-legsulyosabb-vesztesege-91-ev es-trianon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trianoni program Pozsonyban: r
  2011-06-04 21:55:09, szombat
 
  2011-06-04. 20:32
Trianoni program Pozsonyban: ratyifelvonulás "magyar" támogatással

Incidensek nélkül ért véget a homokosok szombati pozsonyi felvonulása. A tótok által bitorolt városban az idén második alkalommal megrendezett Szivárvány Pride meneten több mint másfél ezer aberrált vett részt, akik erős rendőri őrizet mellett vonultak fel a belvárosban.
Rendőrségi közlés szerint a mintegy négy órás menet során egy tucatnyi radikálist elővezettek, mert megpróbálták megzavarni a felvonulást. A köcsögök a felvonulás közben táncoltak, énekeltek és röplapokat osztogattak, hogy "felvilágosítsák az embereket céljaikról".
A résztvevők között volt Monika Benová-Flasíková tót EP-képviselő, Milan Ptácnik pozsonyi főpolgármester, Aneta Langerová cseh popénekes, amerikai, brit, holland, norvég és más diplomaták. A felvonulók között magyarok, csehek, lengyelek és nyugati fiatalok is voltak. A pozsonyi Szivárvány Pride este a résztvevők zártkörű kulturális, zenés-táncos összejövetelével zárul, ami feltehetőleg beteg orgiába torkollik majd.
A tavalyi pozsonyi Szivárvány Pride-ot rendpártiak megzavarták, rátámadtak a rendőrökre, s utcai verekedésekre került sor, amelyek során többen megsérültek. A rendőrség az idén jól felkészült az akcióra, a felvonulást elejétől a végéig több száz rendőr, illetve kommandós biztosította.
A ferde hajlamúak felvonulását pénteken közös nyilatkozatban húsz nagykövet is támogatásáról biztosította. A diplomaták szerint "mindenkinek joga van arra, hogy szabadon élvezze azokat a szabadságjogokat, amelyeket az emberi jogok általános nyilatkozata tartalmaz".
A felvonulás mellett állt ki csütörtöki sajtónyilatkozatában Rudolf Chmel, Bugárék emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök-helyettese is.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/3/80122/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 350 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.