Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Rogán a legkreatívabb adókivet
  2011-10-28 21:02:54, péntek
 
  2011.10.28. 05:48
Rogán a legkreatívabb adókivető

Hálátlan feladat lehet az elgyurcsányosodás. Márpedig a költségvetés rögös útjának bakhátain bukdácsoló kormány zsigulijának hátsó ablakában Rogán Antal a napszítta bólogató nejlonkutya, akiből minden kátyúba döccenés után kihullik egy újabb adónemet tartalmazó gusztustalan szőrcsomó.
2012 nyilvánvalóan a zemberek megfizetik a bénaságunkat éve lesz, és minimum Gyurcsány szintű népellenség válik Rogánból, aki a nevét adja a legpofátlanabb megszorításokhoz is. Őszintén szólva nem is értem, miért nem váltotta még Matolcsyt az az ember, akihez csak az utóbbi napokban olyan briliáns új adónemek fűződnek, mint a közösségi közlekedés adó, a csipsz adó kiszélesítése, a szociális hozzájárulás adó, a korlátok nélküli helyi adók, köztük a korlátlan ingatlanadóval.

Nekem leginkább a buszadó pofátlansága tetszik. Kivetnék a vállalkozókra és cégekre, 25-50%-al emelve az iparűzési adót, és beszedetnék azzal az adóhivatallal, ami egyébként nem rendelkezik az adóalapot képező adatokkal. Hurrá. Ehhez képest csak hab a tortán, hogy esetemben fizetünk egy rakás környezetvédelmi termékdíjat, érint a gázolaj jövedéki adó és áfaemelése, fizetjük a súlyadókat, fizetni fogjuk a baleseti adót minden autó után, fizetjük a megemelt cégautóadót, és mindennek a tetejébe innentől finanszírozzuk a BKV-t is a buszadóval. Azt a BKV-t amit egyrészt nem használunk, aminek működését a tulajdonosa (a fészkes főváros önkormányzata) évek óta nem finanszírozza, és amit ezért az egyéb befizetett adónkból eltart az állam.

Lófaszt, aranyapám! Ebből nem esztek.

Vitézy Dávid és a főváros irányítói nyugodtan ébredjenek fel az éber kómából Rogán Tonyóval együtt. Vitézy is csak a pofázásig jutott regnálása egy éve alatt, még azt sem sikerült megoldani, hogy a metrózóknak ne szoruljon a zabszem a seggébe, hogy melyik szerelvény mikor fog kigyulladni alattuk. Amíg 45 milliárd jegybevételhez 50 milliárd bérköltség társul 0 forint tulajdonosi működési költség hozzájárulás és 27 szakszervezet mellett, addig ne álmodjatok róla, hogy egy petákot is kaptok tőlünk az üzemeltetéshez. Sokkal hamarabb fogom támogatni a kisközösségi közlekedést ahogy sztrájk idején, mint ezt befizetni.

A másik szépség a szociális hozzájárulás adónak átnevezett munkáltatói társadalombiztosítási járulék. Az átnevezés értelme, hogy a befizetett járulék után nem keletkezik semmilyen jog, így például az öngondoskodó manyupos nem szerez jogot az állami nyugdíjra. Egyrészt köszi srácok, értékeljük a kedves gesztust, és legyetek nyugodtak, megháláljuk a következő fülkeforradalom alkalmával. Másrészt könnyen az önherénrúgás esete lehet ezzel is, ha elég következetes az Alkotmánybíróság. Az az Alkotmánybíróság, ahonnan egyszer már kiszivárgott az állásfoglalás: "véleményük szerint teljesen mindegy, hogy hogy hívják a közterhet, ha az nyugdíjjogosultságot ad." Márpedig olyan nincs, hogy ha az egyik szerez állami jogosultságot a befizetett bárhogy elnevezett járulék/adó után, a másik meg nem szerez.

A Rogán adók tömkelegétől még nehezebb lesz a nemmegszorítást szajkózni éjjel nappal.
És ahogy a dolgok most állnak újra és újra szükség lesz Rogán gátlástalan pofátlaságára átgondolt gazdaságpolitika helyett. Néhányszor még úgy járunk, mint tegnap, hogy már a kutyát nem érdeklik a kötvényeink, és ismét a mi zsebünkben fognak turkálni ezek a nagyszerűek. Most képzeljétek el ahogy bóvlivá minősítenek minket, és tippeljétek meg mennyire fog összedőlni ez a tákolmány amit ők költségvetésnek, gazdaságnak neveznek.

http://varanus.blog.hu/2011/10/28/rogan_a_legkreativabb_adokiveto
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kifakadó
  2011-10-28 20:36:03, péntek
 
  Kifakadó

2011.10.27. 10:58

Most így a jövő évi költségvetési törvény vitája kapcsán, ami az adót, az ezzel kapcsolatos kormányzati elképzeléseket illeti, megállapíthatjuk, hogy mindez már rég nem a söralátétnyi adóbevallásokról szól, sokkal inkább a cunamiszerű adóötletelésekről. (Igaz sörügyben viszont megkaptuk ajándékba Orbántól a szabad sörfőzés jogát.)

A jelenlegi helyzetre igen jellemző egyébként, hogy például a csütörtök délelőtti állapot szerint az index címoldalán négy írás is az adóval foglalkozik. (Íme a cikkek címek szerint: Módosítókkal bombázzák az adótörvényt, Rogán új 27 %-os adót vezetne be, Jön a korlátok nélküli helyi adózás?. Közösségi közlekedési adót javasolnak.)

A Fidesz-KDNP pártszövetség adóötletelései persze korántsem öncélúak. Belőlük jól kirajzolódik azon hazafias keresztény szellemiséggel átitatott népnevelési szándék, amelynek a lényege, hogy a magyarokat az adózás eszközeivel is a helyes útra kell téríteni, egészséges, erkölcsös életre szoktatni, legyen szó akár az életmódbeli, étkezési, akár a szórakozási szokásokról.

Az úgynevezett chips-adónak például állítólag az lenne a rendeltetése, hogy az egészséges táplálkozásra ösztönözze az elhízott lakosságot. Ahogyan a pornófilm adónak meg nyilván az, hogy az a perverz disznó fizessen is, ha már ilyesféle torz örömélményekre vágyik.

Bátorkodom ennek az erkölcsnemesítő szándéknak a jegyében én is előterjeszteni adójavaslataimat. Természetesen kerülném az olyan olcsó poénkodást, ami szerint kéményadót, füstadót, levegőadót, meg ilyesmiket kellene kiróni.

De a hazai viszonyok, s honfitársaim szokásai ismeretében van egy ötletem, ami szerintem igen rövid időn belül megteremthetné költségvetésünk egyensúlyát. És persze megfelel a népjobbítás nemes szándékának is.

Fizessünk káromkodási adót. Lehetne a neve: kifakadó.

Egy bazmeg értéke száz forint lehetne. Aki mondjuk naponta tízszer bazmegol, annak ezt egy ezrese bánná.

A kurvaanyázás százötven forint lenne, a buzi köcsög kétszáz. (A kommandós rendőrök átalányt fizethetnének.)

A pornófilm adót is továbbfejleszteném. Bevezetném a dugóadót, ami nem összetévesztendő a dugódíjjal. Ezt a dugóadót az fizetné, aki hölgypartnerével üzekedésre szánná magát, pusztán szórakozási célból.

Ezen adó fizetése alól csak azok mentesülhetnének, akik szigorúan csak azért feküdnének össze társukkal, hogy utódnemzés céljából közösüljenek, és eme szándékukról természetesen harminc napnál nem régebbi közjegyzői okirattal is rendelkeznének .

Lenne még pár ilyen ötletem, de most mennem kell bevenni a nyugtató gyógyszereimet.

Mielőtt még elküldeném az egész kormányt abba a jó, édes...

Egyelőre adómentesen.

http://proszektura.blog.hu/2011/10/27/kifakado
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kossuth téri vérfürdő - MTI
  2011-10-28 20:30:55, péntek
 
 


A Kossuth téri vérfürdő - MTI-jelentések és nemzetközi lapszemle





A vérfürdő előtt: Parlament, október 25.

6 óra 23 perc: a rádió minisztertanácsi közleményt olvas be, miszerint az ellenforradalmi puccskísérletet felszámolták.
Délelőtt tüntetés a Parlament előtt. 11 óra körül a Földművelésügyi Minisztérium tetejéről és a környék más épületeiről karhatalmi alakulatok tüzet nyitnak a Kossuth téren tüntető tömegre - a halottak száma meghaladja a kétszázat, a sebesülteké még ennél is nagyobb. (Az áldozatok között van Gárdos Péter, az MTI fiatal fotoriportere.)
A pártvezetés Mikojannal és Szuszlovval tárgyal - újabb személyi változások. 12 óra 32 perckor a rádióban felolvassák az MDP PB közleményét: a KV felmentette Gerő Ernőt, és Kádár Jánost választotta első titkárrá.
15 óra 15 perc: Kádár János, majd Nagy Imre rádióbeszéde. Kádár szerint a békésnek induló tüntetést a bekapcsolódó ellenforradalmárok a népi demokrácia elleni támadássá változtatták. Nagy Imre a rend helyreállítása utánra reformokat ígér, tárgyalásokat helyez kilátásba a szovjet csapatok kivonásáról.
Az ELTE bölcsészkarán megalakul az Egyetemi Forradalmi Diákbizottság. Megjelenik az Igazság, a forradalmi magyar ifjúság lapja.
Maléter Pál ezredes felső parancsra öt páncélossal a parancsnoksága alá tartozó és a felkelők ostromolta Kilián laktanyába vonul. A következő három napban felveszi a kapcsolatot a Corvin közi felkelőkkel és fegyverszünetet köt velük.
Az Akadémia utcai pártközpont előtt súlyos tűzharc bontakozik ki.
Harcok folynak a Lenin körúton, a Moszkva térnél, a VIII. kerületben, a Kálvin téren, a Ferenciek terén stb. A magyar halottak száma aznap mintegy százhúsz fő.
A vidéki városokban folytatódnak, illetve továbbgyűrűznek a tüntetések, országos méretűvé nő a sztrájk is.
Miskolcon megalakul a megyei munkástanács, Pécsett Forradalmi Bizottmány alakul.
Dwight Eisenhower amerikai elnök megbélyegzi a szovjet katonai beavatkozást.

A budapesti tűzoltó parancsnokság tájékoztatója a fővárosban keletkezett tüzek eloltásáról

...az ellenforradalmi fegyveres bandák garázdálkodásuk során Budapesten több középületet, lakóházat és áruházat gyújtottak fel. A tűzoltóság tagjai hősies helytállással, sokszor életük kockáztatásával a karhatalom, valamint a lakosság közreműködésével a tüzeket eloltották. Jelenleg rendkívüli küzdelem folyik a Nemzeti Múzeum komoly tüzének elfojtásáért.

A Magyar Népköztársaság honvédelmi miniszterének parancsa

Megparancsolom: Néphadseregünk katonái fokozott aktivitással és teljes határozottsággal ma délig végleg számolják fel a fővárosunkban még feltalálható ellenforradalmi erőket. (...) Bata István vezérezredes s.k.

Kádár János beszéde

Kádár János, az MDP Központi Vezetőségének titkára szerdán este a Magyar Rádióban a következő beszédet mondotta el:
Munkások, Elvtársak! Az egyetemi ifjúság - kezdetben jórészt elfogadható követelésekkel induló - felvonulása rohamosan elfajult népi demokratikus rendünk elleni tüntetéssé, s ennek a leple alatt fegyveres támadás robbant ki. Csak izzó haraggal lehet szólni erről a támadásról, amellyel az ellenforradalmi reakciós elemek felkeltek hazánk fővárosa ellen, népi demokratikus rendünk, a munkásosztály hatalma ellen. (...) A döntő reformok útja nyitva áll előttünk. Rajtunk, rajtatok áll, hogy ezt az utat megtisztítsuk, szabaddá tegyük minden ellenforradalmi erővel szemben is. Ma még a dolgozó nép államhatalmáért folytatott harc óráit éljük, de holnap meg fog kezdődni a múlt minden hibáját bátran felszámoló békés építés új korszaka.

Az MDP KV közleménye

Az MDP Politikai Bizottsága ma, október 25-én megtartott ülésén Gerő Ernő elvtársat felmentette a KV első titkárának tiszte alól. A Politikai Bizottság Központi Vezetősége első titkárának tisztségével Kádár János elvtársat bízta meg.

A párt és a kormány felhívása

A párt és a kormány felhívja az egész magyar népet, hogy segítsen a rend helyreállításában, hogy mielőbb megindulhasson a békés építőmunka. A párt és a kormány felhív mindenkit, hogy térjen vissza munkahelyére vagy lakására, a tüntetéseket szüntesse be, így segítsen elszigetelni és megszüntetni azok támadását, akik továbbra is a munkáshatalomra törnek.
Csütörtökön reggel megindult a belföldi távolsági telefonforgalom, a postahivatalok megkezdték működésüket.

A fővárosi tanács végrehajtó bizottságának tájékoztatója Budapest közellátásáról (9 órakor)

Budapest kenyérellátása biztosítva van. (...) Budapestnek jelenleg három hónapra elegendő burgonyakészlete van. (...) A tejüzemeink megkezdték a tej- és tejtermékek kiszállítását. (...)
A fővárosi tanács vb-je utasítja az élelmiszer árusító boltok vezetőit, hogy a délig, illetve délután 2-ig nyitva tartó boltokat egész nap tartsák nyitva, a délben, illetve délután nyitó boltokat azonnal nyissák ki.
A fővárosi tanács vb-je a tegnap elrendelt szesztilalmat a további intézkedésig fenntartja.

Az Országos Nyugdíjintézet közleménye

Az Országos Nyugdíjintézet dolgozói az esedékes nyugdíjakat a mai napon teljes egészében postára adták. A nyugdíjasok tehát nyugdíjukat rendben meg fogják kapni.

A szovjet csapatok budapesti beavatkozása Gerő és Hruscsov telefonbeszélgetésének eredménye volt (Bizalmas!)
Londonba érkezett hivatalos jelentések szerint a szovjet csapatok beavatkozását (...) a szovjet hatóságok Gerő Ernővel egyetértésben határozták el. Az említett jelentések alapján megerősítést nyert, hogy a Magyarországon állomásozó szovjet csapatokat a szerdai nap első óráiban riasztották és irányították Budapest felé, tehát még jóval azelőtt, hogy Nagy Imre átvette volna új, miniszterelnöki tisztségét. (Bizalmas!)

Londoni sajtószemle (Bizalmas!)
A Daily Worker azt írja, hogy a szovjet csapatok ,,újból vérüket ontották azért, hogy megmentsék az országot és népét a reakciótól". (...)
A News Chronicle vezércikke így ír: ,,Aminek tanúi vagyunk, az a rabszolgák lázadása uraik, és nem is annyira politikusaik ellen." (Bizalmas!)

A Vatikán a kelet-európai fejleményekről (dpa) (Bizalmas!)
Vatikáni körökben a több kelet-európai államban végbemenő fejleményekkel kapcsolatban kijelentik, hogy a ,,szocializmushoz vezető nemzeti utak" is marxisták és materialisták maradnak. A sztalintalanítás által megindított nemzeti mozgalmak közül egyik sem nyújt támpontot olyan kormányok létrehozására, amelyek különböznének a szovjet rendszertől, ami a vallásnak és a katolikus egyházzal szembeni magatartásukat illeti. Ilyen körülmények között a legnagyobb tartózkodást kell tanúsítani e mozgalmak megítélésénél, még ha a totalitárius rendszer revízióját remélik is." (Bizalmas!)

Eisenhower a magyarországi eseményekről
Eisenhower elnök csütörtökön (...) azt a véleményét fejezte ki, hogy magyar területen tartózkodó szovjet fegyveres erők ,,mint ez kimutatást nyert, nem azért vannak ott, hogy megoltalmazzák Magyarországot egy esetleg kívülről jövő fegyveres agresszió ellen, hanem inkább azért, hogy folytassák az ország megszállását olyan idegen kormány fegyveres erői révén, amely Magyarországon saját célkitűzéseinek megvalósulását kívánja biztosítani". Az elnök hangoztatta, hogy ,,Amerika teljes szívével a magyar nép mellett áll". (AFP)

A londoni rádió 1956. október 25-i 6:45 magyar, 7 és 8 órás angol nyelvű adásának anyaga (Bizalmas!)
A budapesti rádió szerint a magyarországi fegyveres felkelést már majdnem egészen leverték. Néhány órával ezelőtt a rádió azt mondotta, hogy csaknem valamennyi ellenforradalmi csoport ellenállását megtörték és végleges felszámolásuk most folyik.
A felkeléssel kapcsolatos eseményekről az egyedüli hírforrás a budapesti rádió. A felkelés kitörése óta minden kapcsolat megszakadt Magyarországgal és az összeköttetés még mindig nem állt helyre. (Bizalmas!)



http://www.kuruc.info/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaller Benő önfeljelentő level
  2011-10-28 20:29:37, péntek
 
 
“Elnézést kérek, hogy dolgoztam, adóztam és néha ettem is!" - Kaller Benő önfeljelentő levele





Kedves/Tisztelt Hivatal!

Tudom, hogy még nem küldték el a felszólítást, melyben arra köteleznek, hogy valljam be, amit be kell vallanom, de úgy érzem, itt az idő levelemet megírni.

Nos! Igen! Bevallom! Hibáztam!

Hibáztam, amikor azt hittem, hogy ki tudok bújni a felelősségre vonás alól, mely az önök kemény, de igazságos keze által fog utolérni!

Nem kellett volna önöket kijátszanom, még ha a törvények annyira ostobák, és csak szabadságunk megnyirbálására jók, de törvények, melyeket illik betartani minden törvénytisztelő embernek, akinek lelkében rend uralkodik.

Elnézést kérek, hogy dolgoztam, és adóztam rendesen, és még fizettem a számláimat is, ahogy tudtam, és néha ettem is.

Annyira szégyellem magam, hogy elhatároztam, hogy ezek után csak azért fogok dolgozni, hogy minél többet fizethessek be a közös kasszába, amit önök továbbítanak politikus polgártársainknak, akik olyan jól, és igazságosan elosztják keservesen megszerzett fillérjeinket, természetesen a közjaváért tevékenykedve! Remélem, emelik a saját fizetésüket még az idei évben, legalább a kétszeresére, mert én tényleg tudok örülni más örömének!

Kedves Hivatal! Kedves Állam! Kedves Képviselő úr/hölgy!

Kérem, büntessen meg engem még jobban, mert dolgozom, és adót is merészelek fizetni! Tudom, butaságot követtem el, mert nem szavaztam önökre, és nem is vettem igénybe semmiféle segélyt, hanem próbáltam megélni, ahogy tudtam. Ezért elnézést kérek! Csak próbálkoztam! Elnézést kérek a gondolataimért is, melyeket le se merek írni, mert nyomdafestéket nem tűrnek, olyan csúnyák! Fúj! Utálom magam, mert kirekesztő vagyok! (Utálom a politikusokat! )

Ígérem, igyekszem elkerülni a jövőben az ilyen eseteket!

Tisztelettel:

Kaller Benő

Tárogató Hangján

Nemzeti InternetFigyelő
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Képviselők kalmárkodásai
  2011-10-28 20:28:14, péntek
 
  Képviselők kalmárkodásai

Fájdalmas volt végighallgatni Országgyűlésünk Európai Uniós csatározásait, melyek kielégületlenül sikkadtak el egyszerű szavak, politikai mestermondatok mögé . 2011-ben az ember azt gondolná, hogy szabadon vélekedhetnek parlamentünk választott képviselői, de nem így van, mert a gondosan kiválasztott nyakkendő színében is egyfajta elkötelezettség rejlik . Olyan világpolitikai bújócska ez, ami néhol itt, gyakran ott bukkan elő váratlanul, jelezve a háttérben meghúzódó hatalomnak, hogy ne törődjenek azzal mit mondanak, hanem miként cselekednek képviselőink .

Érdekesen építették fel a parlamenti patkó két oldalát . Házelnökünk jobbján az úgynevezett jobboldal foglal helyet, míg középtől balra az őskeresztény demokraták néhány Bólintó Jánosa, majd mellettük zöld ruhába bujtatott liberális csemeték sejtelmes pártja figyel . Beékelődve két ,,baloldali" tömörülés közé, a szélsőjobbnak nevezett szebb jövő pártja hangoskodik, akik mellett szélsőbaloldal hiányában a foszladozó utódpárt ápolgatja vörös gyökereit . Padsorai megüresedtek, mivel egy demokrata koalíciónak nevezett egyesülés helyet követel magának, egy frakciót, a pártból már kilépett független kormánypárti hölgy mellett .

Színes ez a Tisztelt Ház ! Kiszínezték alaposan, bár polkorrekt beszédjeikben nem érzékelhető ez a kavalkád, csak a pártok ellenségeskedéseit érezni . Beszél a Miniszterelnökünk, (jól beszél, tapasztalt szónok), aki megmagyarázza nekünk, hogy miért nem lehet úgy élnünk mint a tőlünk kicsivel nyugatabbra elhelyezkedő emberek . Hatalmas terhet cipel a magyar nemzet . Olyan adósságot, amelyet képtelenség visszafizetni haldokló gazdaságának sekélyes eszközeivel . Ezekhez az eszközökhöz viszont nagyon óvatosan nyúl a kétharmados felhatalmazást nyerő vezető politikus .

Legyen más a politika elkötelezettjei azért támadják őt, hogy jobban jöjjenek ki ők a támadásból, megtévesztve ezzel az ostobává süllyesztett jövendő szavazókat . A Jobbik Magyarország nevében felszólaló politikus az államadósság újratárgyalását kezdeményezi megint, mint oly sokszor tette az utóbbi másfél év alatt, sőt jóval korábban is . Nehéz helyzetben vagyunk, vallja a Miniszterelnök, de ezt a lehetőséget Ő sem lépheti meg . Olyan dolgokról egyezkedni, amit megtiltottak nekünk, nem lehet . Majd az utódpárt őskorából visszamaradt Jóker, volt EU-s csodabogár következett, aki minden brüsszeli beosztását ,,hasonló" hozzáértéssel látta el, felolvasott egy jól szerkesztett, támadó levelet, amelyre választ sem várva leült .

Ezeknek válaszolt nevetve Orbán Viktor, akit zsebterminátornak is becéznek kormányellenes körökben, sőt származását is alaposan megkérdőjelezték néhányan, hasonlóan Obama amerikai elnökhöz . Így van ez, ha eltérő külsejű embert szavaznak egy ország élére . A többség hiába keresi benne önmagát . Ezt ezért nem lehet, azt azért nem, nem, nem és nem . Vannak dolgok amelyekről könnyen lehet dönteni ezzel a felhatalmazással, másról viszont nem . Ez a ,,nem lehet" dominált ma a Tisztelt Házban, pedig nagy bajban van hazánk ! Az EU összeomlás előtt áll . Nem akar működni a pénzrendszere, amit jóhiszeműen idegenekre bíztak .

Amerika is gyengélkedik azóta, amióta kiszervezte gazdaságát Kínába . Nincsenek ezzel egyedül, mert a fejlett világ, demokratikusan választott kormányai hasonlóan az USA-hoz, kiengedték a gyeplőt a kezükből . Kína meg rohan előre . Már annyira beindult, hogy maga sem hiszi el . Hagyományos ágazatok tűntek el a feneketlen nyomulás következtében . Eltűntek a hagyományok is ! Újszerű, globális nyaklót kaptunk helyükbe, olyan igaforma valamit, ami erősen akadályozza mozgásunkat, alapvető működésünket . Aki Kínával együtt működik, sátáni tervet hajt végre, nem látja mit cselekszik vele .

Mennyivel van jobb helyzetben India ? Mit ér szabadságával egy indiai ? Idegenben tanul, s ha sikerül neki, ott marad dolgozni alacsony bérért . Ellenük is lázadnak Fidzsi szigeteinek őslakosai, mert a nagyobb versenyhez szokott indiaiakkal, nem tudnak mit kezdeni ezek a szoknyás erőművészek . Kisajátították maguknak a kereskedelmet, s egyéb szolgáltatásokat, aminek következtében megkaparintották az ország vezetésére való lehetőséget is, amit az egyszerűen gondolkozó bennszülöttek nem vettek jó néven . Puccs puccsot követ az utóbbi évtizedben, megpróbálja fenntartani hatalmi helyzetét e csodás szigetvilág vitéz ezredese .

Persze sehol sem nézik jó szemmel ezeket a dolgokat, így kiközösítették őket Óceániából, de a kényelmet szerető turisták örömmel fogadják a romló helyi fizetőeszközből eredő előnyöket . Mit veszíthet hazánk az EU-ból való kilépésével ? Mint először lépő tagállamot, biztosan keresztre feszítik ! Ahogyan tették ezt sokszor a történelem folyamán hasonló helyzetben . Elsőnek lenni nem jó ! Ezt a görögök helyzetéből is láthattuk, akiket a tót atyafiak nem akarnak megsegíteni, mivel e roskadozó állam polgárai jóval nagyobb juttatásokat kapnak így is, mint a dolgozó szlovákok . Igazuk van természetesen . Mit érnénk mi is az igazságunkkal ?

Orbán Viktornak nincs választása . Nekünk volt, amikor megválasztottuk őt . Ez nem olyan egyszerű mint a történelmi Gordiuszban, ahol a csomó oldásához elég volt egy éles kard is . Nagy a tétje ennek a mostani válságmegoldásnak . Elsodorhatja magával jól megszokott bilincseinket is, a magán pénzbirodalmat működtető csoporttal együtt . Nem lesz könnyű, mivel ez a jól szervezett kis csoport, sok évszázados praktikáival, háborúkkal, gyilkosságokkal ellenzék nélkül maradt . Aljas eszközeivel magához ragadta egyes nemzetek aranytartalékait, mint a miénket is korábban, mind a 65 tonnát ! Abban megegyeztek, hogy a gazdaság gyártja értékeit, így arany nélkül maradt az ország . De mit kezdenének a világ összes aranyával uraink ?

Ez a tét nálunk is ugyanúgy, mint a föld összes országában . Hiába csatároznak látszólag választott közszolgáink, lépés lehetősége nem adatott számukra . A lavinát nem ők indítják majd el, hanem a lassan füstté váló láthatatlan birodalom . 2012-re mindenki mindenfélét jósol nekünk . Lehet az Nubiru, üstökös, pólus váltás, pénzügyi összeomlás, teljesen mindegy ! Átmeneti sötétség után biztosan ki fog sütni a nap . Helyére kerül majd minden az idővel . Értelmetlen siettetni az eseményeket .

Mindig elsők voltunk a lázadásban . Lázadjanak most mások ! Melbourneben, sőt Sydneyben is hazazavarták a Wall St elfoglalói mellett szimpatizáló kétes alakokat . Ezek a hol zöld, hol bálnavédő hippik, zajongó globalizáció elleni tüntetők, lejáratták ezt az érlelődő lehetőséget, amit az USA-nak kell magának megoldania, ha egyáltalán maradt még benne valami életmentő, nemes akarat .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hoffmann Rózsa titkos mellékle
  2011-10-28 20:02:30, péntek
 
  Hoffmann Rózsa titkos melléklete
2011. október 28. 06:54:34

Egy nap alatt így lebukni, Rózsa ... ilyen esetben csak a lemondás elfogadható.

Hoffmann Rózsa szerdán prezentálta az új köznevelési törvényt, amelyet - csodák csodája - nem dobtak vissza Orbánék. A törvény részletei itt olvashatóak, egy bekezdést emelnék ki a sajtótájékoztató szövegéből:

"A szakszervezetek azon félelmeire reagálva, miszerint több tízezres elbocsátások és iskolabezárások várhatóak elmondta: a pedagógus szakszervezetek nem tudják állításaikat a törvény szövegével alátámasztani, az új jogszabályból ugyanis nem következik sem intézménybezárás, sem pedagóguselbocsátás, így - mint fogalmazott - hamis állítással nem tud vitába szállni.
Ha a gyermekek száma csökken, matematikailag következhet pedagóguselbocsátás, de "nem mi fogjuk központilag előírni azt, hogy bocsássanak el pedagógusokat", hanem az iskolafenntartó összesíti majd a gyermeklétszámokat. Számításaik szerint viszont - folytatta - a nyugdíjazás és a természetes fogyás magasabb arányú, mint a gyermeklétszám csökkenéséből következtethető pedagóguslétszám-csökkenés. A jövő évi költségvetés nem ütemezett elő kivonást a közoktatásból." - nyilatkozta Hoffmann Rózsa.

Nos, igazat kell adnunk Hoffmann Rózsának. A törvény szövegében ugyanis valóban nincs szó kirúgásokról és iskolabezárásokról. Ez ugyanis a törvény mellékletében található. Amit nem hoztak nyilvánosságra. Na vajon miért nem?

A 40 oldalas melléklet azonban az fn24.hu-n landolt.

1. Tankötelezettség korhatárának leszállítása
Ez az NGM "kérése" volt, négy év alatt 73,23 milliárd megtakarítást terveznek.
Hivatalos indoklás: "azok a fiatalok, akik már nem akarnak tanulni, hamarabb munkába állhassanak."
Mellékletben, a "mi várható" kérdés után ez szerepel: "...képzettség nélkül, szakmai tudás hiányában és az eddigieknél fiatalabb korban (16 évesen) az oktatási rendszerből kikerülő fiatalok."

2. Pedagógusok elbocsátása
- Tankötelezettség korhatárának lecsökkentése: 4094 pedagógus elküldése
- Gyereklétszám fogyása: 4183 pedagógus elküldése
- Felső tagozatok összevonása: 2820 pedagógus elküldése
- Szakképzés átalakítása: 2284 pedagógus elküldése

3. Iskolabezárások
Felső tagozat működését ott engedélyezi a törvény, ahol legalább két párhuzamos osztály van, azaz a kisiskolák nagy részét be kell zárni, össze kell vonni.
Azaz: a tervezet szerint 633 feladatellátási hely (=iskola) szűnik meg, több mint 50 ezer gyerek kerül át más intézménybe, és közel 3 ezer pedagógus kerül az utcára. A megtakarítás 2015-ig közel 28 milliárd forint.
Amúgy ha nincs felső tagozat az iskolában, akkor már az alsó tagozatba sincs sok értelme beíratni a gyereket, mert 4 év múlva járhat új osztályba, másik iskolába...

4. Finanszírozás
- Egész napos iskola: + 45 milliárd
- Iskolás fenntartása 2015-ig: + 136 milliárd
- Minden napos testnevelés 2015-ig: + 82 milliárd
- Tornatermek építése 2020-ig: + 224 milliárd
- Pedagógus-életpályamodell 2013-2015: +381 milliárd

Teljesíthetőnek tűnik, biztos adnak rá pénzt ...

Egy nap alatt így lebukni, Rózsa ... ilyen esetben csak a lemondás elfogadható.

A szokásos magas labdák, 10 másodpercnyi guglizás után:
Hoffmann Rózsa, 2008. december:

"A mai oktatáspolitika az esélyegyenlőség hangoztatásával, de annak értelmezése nélkül, a saját céljaival ellentétes intézkedéseket hoz rendre, gondolok itt az iskolabezárásokra, az osztálylétszám megnövelésére és még sok minden egyébre. Szürkítő, kommunisztikus ideák látszanak felvillanni az elképzeléseikben. (...)
Egy országot fejleszteni csak a közoktatás színvonalának emelésével lehet. Szaktudással, kiváló pedagógusokkal, szigorúan ellenőrzött pénzfelhasználással. (...)
A szakképzés, a művészet- és egészségpedagógia, a nyelvoktatás színvonalának emelése mellett valódi megoldásokra lesz szükség az esélyegyenlőség megteremtésében, és újra ki kell nyitni a falvakban a bezárt kisiskolákat. Ismét az embert, és nem a pénzt, a gépeket, az infrastruktúrát kell az oktatás középpontjába állítani."

Réthelyi Miklós, 2010. május, parlamenti bizottsági meghallgatás:

"Személyes ügyként említette a kistelepülési iskolabezárások áttekintését és lehetőség szerint ezen intézmények újbóli megnyitását."

Szerző: zero

Forrás: vastagbor.blog

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9028 7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzent a bíróság: ne játsszá' a
  2011-10-28 19:57:49, péntek
 
  Üzent a bíróság: ne játsszá' az Orbánna'!
2011. október 28. 12:35:46

és elküldi az anyjába a miniszterelnököt

Próbaidőre felfüggesztve egy év börtönre ítélte a Nógrád Megyei Bíróság pénteken azt a pásztói férfit, aki tavaly ősszel ittasan kétszer is betelefonált a Hír Tv-be, és fenyegetésekkel követelte Orbán Viktor miniszterelnök távozását.

A vádlott ezzel elkövette a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettét.

A 33 éves, büntetlenül előéletű, családfenntartó férfi elismerte a bűncselekményt, de mint vallomásából kiderült, elkeseredett volt, berúgott, nem emlékszik, mit mondott, arra sem, hányszor telefonált, és "nem tudja, honnan jutott eszébe ilyen hülyeség".

(MTI, Origó)

Kuruc.info kommentár: A hülyeség, ha fájna, akkor a magyar hivatalnokok, bírák és ügyészek, politikusok és adóbehajtók stb. üvöltésével lenne tele a világ. Kérem szépen, egy ittas magyar betelefonál Orbán kedvenc tévéműsorába, és elküldi az anyjába a miniszterelnököt. Meg is fenyegeti, ha nem takarodsz el, akkor...

Az ittas magyar elkeseredett, helyzetét kilátástalannak érzi, és ezzel nincs egyedül, nagyjából nyolcmillióan vannak így ezzel, ebben az alig tízmilliós országban. Egymillió jól él az adófizetők pénzén, a másik egymilliót, a cigányokat pedig nem érdekli a dolog, ők nem telefonálgatnak a Hír tévébe, egyszerűen átvágják a nyolcvan éves tata torkát egy százasért. Mi is lenne a hatalom válasza egy ilyen esetben? Terrorizmus, az, bűnös, mert terrorista. Ha mától mindenki, aki részegen Orbánt szidja és hősködik is egy sort, hogy majd ezt vagy azt teszi a miniszterelnökkel, ha találkozik vele, nos, akkor jöhetnek a NATO-csapatok, mert a terrorfertőzöttség jóval súlyosabb nálunk mint Kabulban, Bagdadban, Teheránban és Rijádban együttvéve. Miket is beszélek? Viccesnek szántam, de jobban belegondolva, még az is kitelik a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lánglelkű vezérétől, hogy behívja az atlanti katonákat, tegyenek már rendet a magyar pusztán.(Az arcukat azért megnézném, amikor Borsodban semmi perc alatt kilopják alóluk a tankot, szétszerelik és leadják a MÉH-be.)

Komolyra fordítva a szót: tényleg jogállami, demokratikus stb. normának számít az, ha egy egyszerű, ittassága miatt kissé meggondolatlan betelefonálót terrorizmussal vádolunk? Nincs ez közelebb ahhoz a George Bushhoz, aki a Gonosz Tengelyéről értekezett komoly arccal, miközben semmilyen jogos casus belli nélkül lerohanta Irakot? Tényleg ennyire le kell menni alpári bunkóba, hogy a nép megértse az üzenetet: ,,ne játsszá' az Orbánna', kötsög" és büntetlen előéletű, családfenntartó férfiakon kell példát statuálni?

Mikor jut már el oda a mindenkori magyar miniszterelnök, hogy az ilyen eseteken egy jót nevessen, aztán folytassa az ország felvirágoztatásáért indított munkáját? Amúgy politikailag is káros ez a Fideszre nézve, és ennélfogva még inkább érthetetlen, hogy miért kellett egy ilyen eljárást megindítani. Egyrészt, ez az eset igazolja, hogy Drazsé és Pintér országa között nem sok különbség van, előbbi a Gyurcsány-rezsim védelmében hamis bizonyítékot mutatott be a sajtónak, utóbbi pedig a betelefonálókra küldi rá a TEK-et, a bíróság pedig annyira komolyan veszi saját magát, hogy helyt állónak találja a terrorizmus vádját. Másrészt pedig: az elnyomott vélemény, az üldözött hang csak erősebbé válik az idő múlásával. Ideje lenne elgondolkodni azon, hogy vajon hova tűnt a jobboldal az utcáról és miért tudta azt elfoglalni a radikálisok eddigi jelszavával operáló füvező libsi csőcselék!? Nos, pont az ilyen esetek adják alájuk a lovat. Félő viszont, hogy erre a lóra 2014-ben ismét Gyurcsány fog felülni.

Alex Strauss - Kuruc.info

Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=90295
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dráma: 303 felett az euró
  2011-10-28 19:46:13, péntek
 
  2011-10-28. 17:59
Dráma: 303 felett az euró

Tovább gyengült a forint, az eurót 303 forint felett, a svájci frankot pedig 248 forint felett jegyezték pénteken délután.
A forint pénteken délután tovább gyengült: egy euró több mint 303 forintba került a bankközi devizapiacon, a svájci frank árfolyama pedig meghaladta a 248 forintot. Pénteken délelőtt még 300 forint körül mozgott az euró árfolyama, a svájci frankot pedig 245 forint felett jegyezték. Az amerikai dollár 214 forint fölé ment, míg délelőtt 211 felett volt. Csütörtökön is gyenge volt az árfolyam, az euró 302 és 298 forint között járt.
Ez a szint két és fél éves mélypontot jelent a forint árfolyamában. Kereskedői vélemények szerint a forint árfolyamát nagyban meghatározta Magyarország hitelminősítői rontásának lehetősége, amelyről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is beszélt egy lapinterjúban.
A CIB Bank péntek reggeli devizapiaci elemzése szerint Magyarország esetleges leminősítése azonnal negatív reakciót váltana ki, de korlátozhatja a forint gyengülését, hogy a piacok ezt a fejleményt részben már beárazták. "Ami érdekesebb, az inkább az, hogy egy leminősítés eredményeként a forint trendszerűen gyengébb maradna-e a következő hónapokban" - írták a CIB elemzői az MTI-hez eljuttatott elemzésben.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/42/87296/#ixzz1c6EeOhiC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orosz védelmi rendszer Iránnak
  2011-10-28 19:31:39, péntek
 
  Orosz védelmi rendszer Iránnak


Oroszország jelentősen növelte Irán védelmi képességeit. A közelmúltban leszállítottak Teheránnak olyan zavaró állomásokat, amelyek képesek az AWACS gépeket, repülőket, robotrepülőket zavarni.

A Kolguha rendszer egy 30 éves fejlesztés, Irán most a legújabb, 2009-es modifikációját kapta meg az orosz gyártótól. Moszkva engedélyezte a leszállítást. A külügyminisztérium helyettes államtitkára, Konstantin Biryulin egy orosz internetes lapnak elmondta: ,,Mi nem beszélünk rakéta alkatrészekről, tengeralattjárókról, vagy S-300-as rendszerről. Ez egy kifejezetten védelmi berendezés, amely növeli Irán védelmi képességét."

Kína szintén egyetértett a rendszer leszállításával, azt az oroszok a pekingi vezetéssel megegyezve szállították le. Az utóbbi idők figyelmeztetései után mindkét állam komolyabban veszi a fenyegetettséget, és jobban hajlanak stratégiaia partnereik felszerelésére.

A leszállítással egyidőben Oroszország és Kína sürgette az ENSZ-nél, hogy oldják fel az embargót Irán ellen. Irán már üzembe helyezte az első atomerőművét, és semmi jele annak, hogy atomfegyvert akarna előállítani. Ezt viszont az ENSZ nyugati képviselője jelentette.

Oroszország sokáig védte kereskedelmi partnerét, de hosszas huzavona után 2010-ben beleegyezett az Irán elleni minimális embargóba, és nem szállította le a megrendelt S-300-as védelmi rendszereket. Helyette idén egy legalább olyan jelentőségű védelmi eszközt szállított, amely képes a repülőket irányító AWACS gépek tevékenységének korlátozására, kommunikációjuk és felderítési képességeik zavarására. Ezzel Moszkva semmilyen embargót nem sértett meg.

Juhász Pál - Jövőnk.info
2011. október 27.

http://jovonk.info/2011/10/27/orosz-vedelmi-rendszer-irannak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre bezzeg van eszük: alapvet
  2011-10-28 04:56:43, péntek
 
  Erre bezzeg van eszük: alapvető jogokat korlátozhatna a titkosszolgálat
2011-10-27. 07:18 Kuruc.info

Az adatvédelmi biztos szerint az alapjogokat sérti az a törvénymódosítás, amely szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok főigazgatója közérdekű adatokat akár korlátlan ideig visszatarthat, ezért Jóri András a rendelkezés megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól.

Az ombudsman az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a személyes adatok védelmére és a közérdekű adatok megismerésére vonatkozó alapvető jog korlátozására hatalmazza fel a szakszolgálatok főigazgatóját a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvény azon módosítása, amely szerint a főigazgató bármely, a szerv kezelésében lévő közérdekű adat megismerését kizárhatja, valamint megtagadhatja az érintett kezelt személyes adatokról és az adattovábbításról való tájékoztatást.

Jóri András álláspontja szerint a törvényi rendelkezésből hiányzik a korlátozás rendszeres felülvizsgálatának kötelezettsége és felülbírálatának lehetősége is, ráadásul a közérdekű adatok megismeréséhez való jog bármeddig korlátozható.
"A megfelelő garanciákat nélkülöző szabályozás szükségtelen és aránytalan jogkorlátozást tesz lehetővé, ezért alkotmánysértő" - írta az adatvédelmi biztos, hozzátéve: mindezek miatt az Alkotmánybírósághoz fordult, kérve a szerinte alkotmánysértő jogszabály megsemmisítését. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.