Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
ORBÁN mondta LAUDERNEK
  2011-10-08 21:29:31, szombat
 
  ORBÁN mondta LAUDERNEK

2011-10-05 17:15

2010 tavaszán győzelmünk már elkerülhetetlen lesz...
Mondhatta akár, de mit mondott még? Azt, hogy ha ők kerülnek kormányra, akkor ne számítsanak arra, hogy kaszinó beruházásba foghatnak drága hazánkban, holmi pártjától idegen amerikás szellemmel fertőzve, terjesztve itt a rulettező kórságot. Nem hogy kaszinó nem lesz itt uraim, de önök még egy játékterem építéséhez sem foghatnak hozzá, amíg én dirigálok itt. Mondhatta akár ezeket is, persze bizalmasan. Vagy mondhatta akár azt is, hogy tud ő jobb területet is a sukorói nádasnál, ha meg tudnak egyezni, mégis egy világhírű borvidék környezetében jobban érvényesülhetnek a befektetők álmai, no meg az itthoni haszon se lenne mellékes.

Bármit is mondott Orbán még a választások előtt 2010 januárjában Ronald S. Laudernek, egy biztos, hogy az piszkosul bizalmas lehetett. Mert egyébként mi a fészkes fenének kellett volna azt a talit, pont Martonyi szadai házában megszervezni? Nem lett volna arra jó a fideszes székház egyik irodája? Persze a Martonyi házban valószínű adtak a formának rendesen. Ételbe, italba hiány nem lehetett és mégis csak lazán tudtak ott egymással kommunikálni a felek.

De mi van, ha Orbán mást mondott? Például azt, hogy rendben. Ha kormányra kerül, akkor szavatolja megépítését a szórakoztató központnak, csak egy kikötése van, hogy kápolnát is építsenek, gyóntatóhelyként a megtévedt szerencsét próbáló, de vesztett szerencsétleneknek. Mi van, ha Orbán arról is szót ejtett, hogy több ilyen volumenű kaszinó beruházás is folyamatban van és nem tűri el, mint leendő kormányfő, hogy pont a sukoróiban ne egyeztessenek vele most, amikor pár hónap múlva ő fog ebben a kérdésben is dönteni. Titkos összejövetel volt az már biztos. Sem akkor, de még utána is jó darabig nem adtak hírt erről. Sőt kezdetben még sumákoltak is olyan formán az illetékesek, hogy Orbán több befektetővel is tárgyalt már személyesen, miért lenne pont ez olyan különös?

Hát igen, tegnap este a főügyészségi szóvivő is pedzegetett valami olyasmit, hogy több befektető is volt a kaszinó beruházást illetően. Kálmán Olga többszöri próbálkozása után, bár a szóvivő nem nevezte meg őket, de annyit azért elárult, hogy a kettő is több, mint az egy. Jó lenne tudni melyik volt az a másik, csak nem fideszesekhez közeli cég? Találgatni persze addig lehet, amíg nem hozzák nyilvánosságra, miről is tárgyalt több alkalommal a fideszes vezér a befektetőkkel és egyáltalán volt-e még pályázni akaró érdeklődő? A találgatások rossz vért szűlnek. Tisztába kell tenni a kétes dolgokat!

Ez a választásokat megelőző találkozó volt, de a rossz nyelvek szerint a világraszóló győzelmet követően is volt még egy a Gundelben, úgy 2010 augusztus táján. Hogy ott miről lehetett szó? Egyenesen New Yorkból repült Budapestre tavaly augusztus végén Ronald S. Lauder, a Sukoróra tervezett King's City befektetője, hogy a Fidesz elnökével találkozzon. A milliárdos üzletember egy-két napot töltött a Four Seasons budapesti szállodájában és a Gundelben együtt vacsorázott a már akkor kormányfő Orbánnal. Hogy kik voltak még ott, csak találgatni lehet, mert sem a megbeszélésről, sem arról, hogy mi volt a menü és ki fizette, ezidáig egy árva szó sem esett.

Mindenki hallgat erről, mint a sír, most meg különösen, hogy Gyurcsányt meggyanúsították. Csak nem Orbán lesz a koronatanú a volt szocialista kormányfő elleni ügyben? Lehet, hogy terhelő adatokat közöltek vele a befektetők? Mégiscsak tőkések ők s nem holmi baloldali elkötelezettek. Majd meglátjuk. De ki hatalmazta fel Orbánt, hogy akár tavaly januárban még ellenzéki vezetőként, vagy már kormányfőként aztán augusztusban, tárgyalásokat folytasson a sukorói befektetőkkel?

Aki már járt arra, a sukorói partvidéken, ahová épülhetett volna a kaszinóváros és alaposan körülnézett a környéken, jó magyar szokás szerint valami olyasmit válaszolt volna, arra a kérdésre, hogy tetszik-e, nevezetesen, akkor sem kéne, ha ingyen adnák...Van benne valami, aki nem hiszi járjon utána... Egy szerény állampolgári kérés befejezésül. Tisztelettel kérem a Magyar Köztársaság miniszterelnökét ezúton is, hogy mondja már el miről tárgyalt a befektetőkkel, elkerülendő a mai, nemzetközi bírósági herce-hurcát, amely hazánk számára a "King's City projekt lerombolásával kapcsolatban fennálló jogvitát" jelenti. Úgy, ahogy szokta, a televízió kamerái előtt, fő műsoridőben adjon számot minderről. Szólítsa meg bátran az embereket és mondja el mi történt akkor ott Szadán tavaly év elején, aztán meg utána nyár végén a Gundelben.

Remélem nem államtitok az egész. Vagy ha igen, akkor tessék azt is bevallani, nem kell azt szégyelleni kérem! Ha meg nem az, akkor tessék gyorsan mesélni, mert e nélkül nem ér semmit az egész sukorói ügyészégi eljárás... Ha nem teszi, pont ebben az időszakban, amikor az ország egyik volt miniszterelnökét e kérdés körben vonták büntetőeljárás hatálya alá, akkor az isten se mossa le önről, hogy ez az ügy is olyan ügy, mint a többi fideszes nemzeti történet, ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes, azaz teljesen mindegy, nem számít, csak én maradjak hatalomban!


http://kapcsolat.hu/blog/orban_mondta_laudernek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évente 15 millió forintot adt
  2011-10-08 20:38:05, szombat
 
 
Index: Évente 15 millió forintot adtak le Hagyónak
2011. október 8., szombat, 19:58


Harmincmillió forintnyi pénzösszeget jutattak vissza különböző módokon 2008-ban és 2009-ben Hagyó Miklósnak egy volt BKV-vezető vallomása szerint. Az Index információi szerint Balogh Zsolt vallomásában szerepel, hogy a BKV teljes informatikai szolgáltatásáért felelős Synergonnal kötött szoftverlicenc-vásárlási szerződés "jutalékát" adták át Hagyónak, többek között egy nokiásdobozban.


Balogh Zsolt egykori megbízott BKV-vezérigazgató vallomása szerint nem a C. C. Soft volt az egyetlen cég, amely visszaosztott pénzt - írja az Index. A hírportál információi szerint Balogh vallomásából az rajzolódik ki, hogy évente 15 millió forintot kellett leadnia Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettesnek. Ennek 2008-ban és 2009-ben a később a BKV teljes informatikai rendszeréért felelős Synergonnal kötött szoftverlicenc-szerződés volt az alapja.

Az egykori BKV-vezér a vallomása szerint többször is találkozott a Synergon ügyvezetőjével, és a cég képviselője felajánlotta a szoftverlicenc-vásárlási szerződés utáni 10 százalékos üzletszerzési jutalékot, 30 millió forintot. Balogh a vallomás szerint azt mondta, hogy a pénzt nem kéri, adják inkább Hagyónak azzal, hogy ő küldi. Az ügyvezető megígérte, hogy az első 15 milliót eljuttatja Hagyónak.

Balogh szerint 2008 nyarán szerzett tudomást a pénz megérkezéséről, amikor a Hévízi-tóban úsztak Hagyóval. A második részletet Balogh 2009-ben adta át Hagyónak egy nokiásdobozt tartalmazó fehér reklámtáskában. Erre Balogh szerint Hagyó úgy reagált, hogy "Jól van, Zsoltikám!".

Hagyó Miklós az Index információi szerint minden vádat tagad, és nem ismer el semmi olyasmit a Balogh Zsolt által elmondottakból, ami terhelő lenne rá nézve. A Synergontól pedig idő közben távozott az a vezető, akire Balogh vallott.

Az ügy másik szereplőjének, a C. C. Soft Kft.-nek a BKV-val való kapcsolatáról az [origo] korábban több cikket is közölt, erről bővebben itt olvashat.

Hagyó Miklóst a BKV-ügy kapcsán egyebek mellett bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és zsarolással gyanúsítják. A gyanú szerint Hagyó közvetlenül vagy közvetítőin keresztül utasításokat adott a BKV egyes vezetőinek arra, hogy a cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek, például a HÉV utastájékoztató rendszerével, tanácsadással, kommunikációs tevékenységekkel összefüggésben. Tavaly augusztus végén Hagyó Miklóst zsarolással is meggyanúsították: a hatóságok szerint 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV akkori megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

http://origo.hu/itthon/20111008-balogh-zsolt-vallomasa-a-hagyo-miklosnak-eljutato tt-bkvpenzekrol.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Javaslataim a spórolásra:
  2011-10-08 20:06:48, szombat
 
  Javaslataim a spórolásra:

1.) Csökkentsék a képviselők havi netto jövedelmét 150ezer Ft-ra!
2.) Költségtérítes? Miért? Nekünk, a dolgozóknak sincs!
3.) Ingyenautó benzinnel együtt! Nekünk is van?
4.) Mentelmi jog! Kész röhej! MI EZ? Nekünk miért nincs?

Összegezve, a sporolást itt kell kezdeni:

- A képviselőknak max. 150ezer Ft netto, amiből nekik kell fizetni a munkábajárást, nem tud a gyökér bemenni a munkahelyére tömegközlekedési eszközzel? Lehet, hogy nem, mert a busz lerobban a megállóban, amikor felszáll a paraszt, vagy mert leszállítják az ellenőrök, mert nem lyukaszt.Nem, mert un. mentelmi joga van a bliccelőnek!

- Ki kell venni a mi autóinkat a seggük alól azonnal!

A képviselőktől nyerne az Ország min.4608 Millió Ft-ot! Ez nem kevés megtakarítás! Ebből jutna a hajléktalanok megsegítésére is! - Nem a nyugdijkorhatárt kell felemelni, nehogy a nyugdíjas ne érje meg a nyugdíját! Egyébként, ha az ember meghal 2 héttel a nyugdíjba vonulása előtt, akkor hova teszik a rablók az ember egész életében befizetett pénzét? GONDOLOM AZ ÁLLAM ODAADJA, ILL. FOLYÓSÍTJA AZ ELHÚNYT CSALÁDJÁNAK! NEM? Akkor ez az üzletszerűen, folyamatosan elkövetett CSALÁS tipikus esete, amit a kormány követ el!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy sört kérek!
  2011-10-08 19:59:27, szombat
 
 
- Egy sört kérek!
- Alkoholmentes jó lesz?
- Játékpénz jó lesz?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Schmitt sikere és igazmondása
  2011-10-08 19:46:06, szombat
 
  Schmitt sikere és igazmondása


Az elnök ritkán nyilatkozik meg gazdasági témákban. Az a gyanúnk, hogy sejti, nem egy Szijjártó Péter ő, hogy a homlokegyenest különböző fideszes irányvonalakat ügyesen kimagyarázza. (Lásd: a gázolaj jövedéki adójának emelése). Persze szegény Schmitt igencsak pórul járt, hisz az ártalmatlannak hitt nyelvvédelmi téma is hogy visszanyalt az "álamfőnek".

Azonban kedden, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén, kérdésre válaszolva, kénytelen volt a kormányzás gazdasági vonatkozásairól szólni. A mondat két olyan súlyos, teljesen különálló állítást tartalmazott, amelyre egyenként reagálni kell. A két állítás így hangzott: "A 2010 óta hatalmon lévő kormány (1) egy stabilabb, kiszámíthatóbb befektetési környezetet teremtett, (2) igazmondásával pedig képes féken tartani a korrupciót". Nézzük darabonként!


A stabilitást a növekvő csődkockázat jelenti?

A szomszédainkhoz képest jóval erőteljesebben növekvő csődkockázat nem a "kiszámítható befektetési környezetet jelenti". Jelenleg a tíz legkockázatosabb ország között vagyunk, és 30 százalékra taksálják az államcsőd esélyét. Az ötletszerű különadókról ne is beszéljünk! Nyilván a kiszámíthatóságot jelenti, ha a CBA-ra nem vonatkozik az, ami a hasonló árbevételű cégekre igen. Ne akarjuk a kiszámítható környezet dicséretének venni a hamburgeradót sem, amely végül pont a hamburgerre nem vonatkozott. S azt is biztos szeretik a vállalatok, ha egy kormány elkésik egy adótörvénnyel, majd emiatt módosítja az alkotmányt: a továbbiakban 45 helyett 30 napja lesz egy cégnek arra, hogy egy új adóra felkészüljön.

Ha Schmittnek ezek a kiszámíthatóságot jelentik...

Ennél is jobb volt, amikor a Fidesz igazmondásával párosította a megfékezett korrupciót. Nem tudhatjuk, hogy az ötmilliárdért tervezett légi fotózás, Pintér Sándor strómanoknál lévő volt cégének sorozatban elnyert állami megbízásai, netán a rokoni kinevezések mit jelentenek Schmitt szerint. De megpróbáljuk meggyőzni, hogy talán nem az igazmondásra kéne alapozni a Fidesz becsületességét, mert abból rosszul jön ki. Csak néhány példa:


Schmitt és a Fidesz néhány "igazmondása"

1. Senki nem jár rosszul az egykulcsos adóval - ezt maga Orbán is hazudta (pedig ő soha...). És akkor nem beszéltünk arról, hogy Orbán nem olyan rég még arról beszélt, rágalom, hogy ő az egykulcsos adó híve volna.

2. Nem lesznek megszorítások - Szijjártó és az egész papagájkommandó Fidesz tetszőleges politikusa. A világrekorder, 27 százalékos áfa, a jövedéki adóemelés és a járulékemelés persze véletlenül sem megszorítás.

3. Megvédjük a nyugdíjpénztárakat - ezt nemcsak a Fidesz, de bizony maga Pali bácsi is megígérte. Esetleg a korral gyengül az Elnök úr emlékezete? De hisz Pali bácsit emlékeztették is erre a "garancialeveles" ígéretére, és arra, a szintén be nem tartott szavára is, hogy, "aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja nyugdíját". Vagy már ezt is elfelejtette?

4. Nem változtatjuk meg az alkotmányt - Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, 2010.április 8.

5. Nem lesz kormányzati autóvásárlás - maga Orbán Viktor ígérte a 29 pont meghirdetésekor.

Szóval Pali bácsi, lehet, hogy ezt az igazmondás dolgot kicsit hanyagolni kéne, amikor a Fidesz korrupciómentességéért száll síkra.


http://egyenlito.blog.hu/2011/10/07/schmitt_sikere_es_igazmondasa

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy jobb társadalomban akkor a
  2011-10-08 19:30:05, szombat
 
  Beismerték brutális tettüket a 13 éves emberállatok
2011. október 08. 16:48
Hunhír.info

Intenzív osztályon ápolják azt az idős asszonyt, akit mobiltelefonjáért támadott meg két cigánypurdé Nádudvaron. A rendőrség házkutatás során megtalálta az asszony telefonját és asztali óráját. A kihallgatás során a fiúk beismerték tettüket. Az esetről még tegnap információkat közölt a Hunhír, ne rejtve véka alá a szadisták származását. Ma már egyes jobbos lapok is meg merik ezt tenni.

Mobiltelefonjáért rugdosott össze két cigány emberállat egy 82 éves asszonyt Nádudvaron. Az idős nőre otthonában támadtak rá, előbb egy husánggal megütötték, majd eltörték rajta egy gereblye nyelét. A sokkos állapotba kerülő áldozatot a debreceni Kenézy-kórház intenzív osztályán ápolják, egy bordája eltört. A rendőrség két cigány családnál is házkutatást tartott, ahol megtalálták az idős nő telefonját és asztali óráját. A rendőrségi kihallgatáskor a két 13 éves cigánybűnöző beismerte tettét, koruk miatt nem büntethetőek. Egy jobb társadalomban akkor a családtagjaikat akasztanák fel a hatóságok, miheztartás végett.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=45870
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljárási kegyelem Farkas Flór
  2011-10-08 19:02:43, szombat
 
 
Újabb milliárdok fognak elszállni a szélben a cigányság felzárkóztatására. Farkas Flóriánnál lesz a kasszakulcs! Tényleg jó helyen van? Ha ezt elolvassátok, lehet, hogy elbizonytalanodtok.
Ez rosszabb, mint Kolompár, sokkal többet lopott!!! Sose tudjuk meg, illetve hát 30 év múlva, hogy mennyit! És ilyen képviselők kellenek Orbánnak?
Csak ilyen képviselők kellenek!



Kerényi György

Eljárási kegyelem Farkas Flóriánnak: Elsikálva

Elmarad Farkas Flórián nagy érdeklődéssel várt büntetőpere. Sosem tudjuk már meg, kezelt-e hűtlenül pénzt a Lungo Drom cigány szervezet, egyben az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat (OCKÖ) elnöke, megsértették-e a számviteli fegyelmet az általa vezetett alapítványoknál: Farkas Flórián eljárási kegyelmet kért és kapott, így tiszta lappal futhat neki a választásoknak.

Nem mintha a kisebbségi törvény megkövetelné a feddhetetlenséget a kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltektől, de a választások idején zajló büntetőper, esetleg egy bírói elmarasztalás beárnyékolhatta volna a felhőtlen és mindkét oldalról kiválónak minősített kormány-OCKÖ/Lungo Drom viszonyt. E kapcsolat fontosságát mind Horn Gyula, mind Farkas Flórián többször deklarálta, s egymás hátának lapogatásában odáig jutottak, hogy az OCKÖ (egyben a Lungo Drom) egyik alelnöke nemrég kijelentette - történetesen Nikolits titokminiszter fórumán -, hogy a cigányságnak érdeke az MSZP választási győzelme.

Harminc év csönd

Az ügyészség több, a Lungo Drom által létrehozott alapítvány ügyében folytatott és folytat most is vizsgálatot. (Mancs, 1996. március 7.) Ezek közül az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány és a Hosszú Út Alapítvány ügye jutott el a vádemelésig. Azonban a február 25-re kitűzött első tárgyalás (majd az egész büntetőper) elmaradt: kiderült, hogy Farkas Flórián eljárási kegyelemért folyamodott, amit meg is kapott akkor, amikor február 26-án az igazságügyi miniszter ellenjegyezte a köztársasági elnök döntését.

Az eljárási kegyelem iránti kérvényt a miniszter javaslatával együtt az IM továbbítja Göncz Árpád hivatalához. Dr. Zentai Gyula, a hivatal kegyelmi ügyekben illetékes munkatársa szerint nem fordult még elő, hogy ne kapott volna kegyelmet az, akit az IM javasolt. Zentai Gyula egyenesen így fogalmazott: "A politikai felelősség a minisztert terheli." Ennek némiképp ellentmond az IM kegyelmi főosztályának vezetője, Tőkésné dr. Bánki Edit által lapunknak írásban küldött nyilatkozat: "A köztársasági elnök diszkrecionális jogkörben - indokolási kötelezettség nélkül - dönt, nem köti semmilyen irányban őt a miniszteri javaslat."

Sajnos harminc évig nem tudhatjuk meg, hogy milyen nyomós okai voltak a miniszternek Farkas Flórián eljárás alóli mentesítésére. Az IM főosztályvezetője a titkosítást a személyiségi jogokkal magyarázta, a zárlat harminc évét pedig az adatvédelmi törvénynek a közérdekű adatok nyilvánosságával foglalkozó fejezetére hivatkozva: a belső használatra készült, valamint a döntés-előkészítéssel összefüggő adat a keletkezését követő harminc éven belül nem nyilvános. Gulyás Csabának, az adatvédelmi ombudsman munkatársának értelmezése szerint egy közfeladatot ellátó személlyel kapcsolatos adatok bizonyos esetekben, tehát feladatkörével kapcsolatosan közérdekű adatnak számíthatnak. Eszerint a titkosítás akkor lehetne megkérdőjelezhető, ha Farkas Flórián nem egy civil szervezet vezetőjeként, hanem OCKÖ-elnökként vált volna gyanúsítottá.

A kegyelmet egyébként nem osztogatják könnyen: február 26-án 188-ból tizenketten kapták meg, ebből öten eljárási kegyelmet, köztük Farkas Flórián - tudtuk meg Tőkésné dr. Bánki Edittől.

Holt lelkek

Korábban nem tűnt ilyen simának az eset: Farkas után sikkasztás ügyében is nyomoztak. Egy, az Oktatási Központ Alapítvány tulajdonában és Farkas Flórián kizárólagos használatában lévő autó - nem Farkas hibájából - összetört, amire a biztosító két részletben több mint nyolcszázezer forintot fizetett - tudtuk meg Hegedűsné dr. Nagy Ágnestől, a nyomozás során a fokozott ügyészi felügyeletet ellátó ügyésztől. Több mint ötszázezer forint az alapítvány számlájára futott be, háromszázezer viszont postán Farkas Flórián kezébe, amit az ügyész szerint a Lungo Drom elnöke sem tagadott. "A pénz útja ezután követhetetlenné vált: sem a könyvelésben, sem a házi pénztárban nem bukkantunk nyomára."

Alapos gyanú volt a pénz elsikkasztására, csakhogy az akkor még másodrendű (mára egyedül maradt) gyanúsított, Paksi Éva azt vallotta, hogy ő átvette a pénzt, és betette a házipénztárba. Ott pedig az összekeveredett a Lungo Drom többi alapítványának pénzével. A Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság végül a nyomozást bizonyítottság hiányában megszüntette, mert nem sikerült olyan adatokat beszerezni, amelyek Paksi Éva állítását megkérdőjelezhették volna. A pénz az év végi pénztárzáráskor sem került elő. Hegedűsné dr. Nagy Ágnestől megtudtuk, hogy a nyomozás végén Paksi Éva azt állította: a ´94 novemberében elküldött háromszázezer forint 1997 augusztusában bukkant fel a pénztárban.

A Farkas Flórián elleni vádpontok közül így egyrendbeli hűtlen kezelés és kétrendbeli számviteli fegyelem megsértése maradt. Az elnök az utóbbit az általa megbízott könyvelő kisebb hibájaként minősítette, Hegedűsné dr. Nagy Ágnes ügyész szerint viszont a Hosszú Út Alapítványnál nem is volt könyvelés. Egy, a praxisában példa nélküli esetet említett lapunknak: az 1991. október 29-én alakult Hosszú Út Alapítvány a vizsgálat során bemutatta naplófőkönyvét, pontosabban egy főkönyvet, amelynek borítójára a Hosszú Út Alapítvány neve volt ráírva. Csakhogy a naplófőkönyvben az APEH 343/1990. számú hitelesítése szerepelt: a hitelesítés az alapítvány megalakulása előtti év augusztus 28-án történt. A Hosszú Út Alapítvány neve alatt benyújtott dokumentum ugyanis Farkas Flórián korábbi (még a kommunista időkben létrejött) szervezete, a Magyarországi Cigányok Demokratikus Szövetsége egyik alapítványának naplófőkönyve volt - tudtuk meg az ügyésznőtől. (Farkas Flórián 1989-től az MCDSZ főtitkára volt.)

Ilyen könyvelés birtokában érthető, hogy az alapítványok aggódtak az ügyészségi vizsgálat miatt. Többszöri kérésük ellenére sem adták ki számukra újból saját dokumentációjukat (dr. Kukri Éva, a vizsgálatot akkor folytató polgári szakos ügyész szerint az ügyészség ezzel a szokásos védekezési módot, az utólagos módosításokat akarta megakadályozni), de helyben betekinthettek saját könyvelésükbe. Dr. Kukri Éva szerint a papírokkal való másfél órás együttlét után az iratcsomagon látszott, hogy megbontották, valószínűsíthetően beletettek dolgokat. Hegedűsné dr. Nagy Ágnes pedig elmondta lapunknak, hogy ezt tanúvallomás is bizonyítja.

Mint a hímes tojással

A nyomozás 1996. március 11-én indult, másfél év múlva, 1997. szeptember 16-án történt meg a vádemelés. Az ügyésznő szerint már 1996 májusában alapos gyanú volt arra, hogy Farkas Flórián az elkövető, mégis csak ősszel nevesítette a rendőrség az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozást. A rendőrségen erős volt az Országos Rendőr-főkapitányság nyomása Farkas Flórián érdekében, a fokozott ügyészi felügyeletet gyakorló ügyész, Hegedűsné dr. Nagy Ágnes elmondta lapunknak, hogy a nyomozást irányító alezredes szeptember végén megkérte, hogy írásban utasítsa őt arra, hogy nyilvánítsa Farkas Flóriánt és Paksi Évát gyanúsítottá. (A rendőrség irányítása ilyen esetben kettős: az ORFK és az ügyészség is felügyeli őket, ami időnként ütközik egymással, ahogy ebben az esetben is.) Az ügyésznő ezt meg is tette, s csak ezután lett az ország első számú roma vezetője gyanúsított. (Az ORFK-t ekkor még a ´96 végén menesztett Pintér Sándor irányította.)

Nem csak Farkas Flórián adott alapítványi pénzből lakásépítési kölcsönt munkatársainak (egy ilyen ügyben kapott most az elnök kegyelmet), az Országos Önkormányzat is kisegítette a bázisát adó szervezetet, a választások után legatyásodott Lungo Dromot.

Az Állami Számvevőszék 1996. februári jelentése is említ már egy ilyen esetet (az OCKÖ 1995. április 11-én alakult meg): "Kölcsönszerződések alapján az önkormányzat készpénzben a Lungo Drom Országos Érdekvédelmi Cigányszövetségnek hárommillió forintot, a 100 tagú Cigányzenekar (az egyik OCKÖ-alelnök szervezete - K. GY.) részére egymillió forintot (...), az Oktatási és Továbbképző Központ Alapítványnak szintén egymillió forintot adott át (...), valamint két közgyűlési tagnak 300-300 ezer forint kölcsönt folyósított. A Lungo Drom Cigányszövetségnek a hárommillió Ft-ot 1996. május 31-ig visszafizetési határidőre elnökségi határozat alapján adták kölcsön, de erről írásos dokumentumot nem tudtak bemutatni."

Az OCKÖ és a Lungo Drom közötti pénzmozgás nem volt egyoldalú - derül ki e korai ÁSZ-jelentésből -, a Lungo Drom is adott kölcsön az OCKÖ-nek: 1995-ben 2,5 milliót. Dr. Kukri Éva, a Lungo Drom-alapítványokat először vizsgáló ügyész - aki korábban azt nyilatkozta a Roma Sajtóközpontnak, hogy a Lungo Drom alapítványainak számviteli fegyelméhez hasonlóval még soha nem találkozott - az OCKÖ és a Lungo Drom közötti pénzforgalomról így nyilatkozott a Narancsnak: "Találtunk olyan adatokat, amelyek alapján erre is ki lehetett volna terjeszteni a nyomozást, kezdeményeztük is az eljárást, de a Szolnok megyei rendőrség nem adta át ezt az ügyet az ORFK-nak, azt mondták, az OCKÖ-re nem terjed ki a hatáskörük." Molnár András ezredes, a Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója lapunk írásban feltett kérdéseire viszont (szintén írásban) így válaszolt: "Az OCKÖ és a Lungo Drom közötti pénzmozgásra az ügyészségtől a főkapitányság semmilyen információt nem kapott, illetve a nyomozás során semmilyen adat, gyanú nem merült fel a kérdésben, ezért ebben az irányban nem folyt nyomozás."

Szakértők, például dr. Pánczél Márta, a Magyarországi Roma Parlament Jogvédő Irodájának vezetője szerint joghézagot jelent, hogy a kisebbségi önkormányzatok gazdasági ellenőrzésére - ellentétben az egyesületekkel, amelyek törvényességi felügyeletét az ügyészség látja el - csak az Állami Számvevőszék jogosult. "Nincs szabályozva semmi, így nincs tiltva sem, ezért lehetséges, hogy az OCKÖ kölcsönt adhat egy egyesületnek. Kakukktojás a magyar jogrendszerben a kisebbségi önkormányzatiság, a törvényalkotók a Nyugat felé akarták csak kipipálni ezzel a kisebbségi jogokat, és nem foglalkoztak később a joghézagok kitöltésével."

Vannak hibái, de mégis

Farkas Flórián bírósági eljárás alóli mentesítésének hírére az elnök OCKÖ-n kívüli ellenzéke Farkas lemondásának követelésével reagált. Horváth Aladár, Osztojkán Béla és Zsigó Jenő szerint a Lungo Drom elnökének ügye az egész cigányságot kompromittálja. A három politikus a kormányhoz és a legfőbb ügyészhez írott nyílt levelében az OCKÖ működését törvénytelennek és antidemokratikusnak minősítette, mivel az általuk képviseltek évek óta semmiféle ellenőrizhető, érvényes információval nem rendelkezhetnek a testületről. A politikusok kitérnek azokra a százmilliókra is, amelyekkel a kormány az elmúlt hónapokban stafírozta ki az OCKÖ-t, illetve amellyel támogatni szándékozik a cigány önkormányzatot. (Az OCKÖ nemrég százmilliót kapott az Országos Területfejlesztési Alapból és egy országos cigány művelődési központra is több százmilliót igényel.) "Fennáll annak a veszélye, hogy előre meghatározott felhasználási program, demokratikus nyilvánosság és ellenőrzés nélkül ez a pénz szűk csoportérdekek, választási célok elérését fogja szolgálni" - írják a nyílt levél aláírói.

Bár Farkas Flórián most elkerülte a büntetőeljárást (nem volt ez mindig így: az elnököt 1975 és ´82 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt), alapítványainak ügyészi vizsgálata még nem ért véget: tb-tartozásaik ügyében a Szolnok Megyei Főügyészség most folytat vizsgálatot. A Lungo Drom által létrehozott Cigány Szociális Központ több mint hárommillió forint tb-tartozást halmozott fel (úgy, hogy a járulékok összegét a szolnoki önkormányzat, illetve a munkaügyi központ rendszeresen átutalta számlájukra, csak ők nem fizették be). Nagyné dr. Török Tímea ügyész nem kívánt a most folyó ügyről nyilatkozni, annyit tudtunk csak meg, hogy Farkas Flóriánt a napokban hallgatták meg. Farkas Flórián szerint az egészségbiztosítási pénztár elengedte tb-tartozásukat, amit lapunk kérdésére a megyei pénztár elnöke kategorikusan cáfolt. Az elnök mindössze az anyaszervezet, a Lungo Drom és a pénztár közti részletfizetési megállapodásról tudott beszámolni.

Talán ennek a megállapodásnak köszönhető, hogy a Lungo Drom idén is kapott költségvetési támogatást a parlamenttől, 4,2 millió forintot. Bár még mindig ez a legtámogatottabb roma civil szervezet, apanázsa messze nem éri el az MDF-kormány alattit. Igaz, ma már nincs is akkora szüksége rá, hiszen az MSZP-nek van már egy OCKÖ-je is, idén 120 milliós állami támogatással, amiből jut az anyaszervezetnek, a Lungo Dromnak is. Pénzek csurognak ide-oda, de a fontos elvtárs nem veszhet el. Csak a nem kompromittált, nem zsarolható cigány közéletnek lesz nehéz elfogadtatnia magát, ha egyszer majd helyzetbe kerül.


Forrás: Mancs,1998.03.19.

http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=2201

*****************************


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Bank of England elnöke szeri
  2011-10-08 18:52:42, szombat
 
  A Bank of England elnöke szerint minden idők legnagyobb pénzügyi válsága vár a világra

- 2011/10/08Itt található: Gazdasági válság

Forrás: The Telegraph
A világ minden idők eddigi legnagyobb pénzügyi válságával néz szembe, nyilatkozta a Bank of England elnöke tegnap

Sir Mervyn King, a Bank of England elnöke

Sir Mervyn King, az angol jegybank szerepét betöltő Bank of England elnöke azt követően nyilatkozott, hogy a bank monetáris tanácsa úgy döntött 75 milliárd font újonnan előállított pénzt pumpál a gazdaságba, hogy végső kétségbeesésében megpróbálja megakadályozni az újabb hitelválságot és a brit recessziót.

A közgazdászok szerint a bank döntése a mennyiségi enyhítés vagy eszközfelvásárlási program folytatásáról, azt mutatja, hogy a pénzintézet egyre jobban aggódik a gazdaság helyzete miatt és több hasonló döntés meghozatalát vetíti előre a jövőben.

Sir Mervyn elmondta, hogy a bankot egy globális pénzügyi katasztrófa előjelei kényszerítették az intézkedés meghozatalára.

,,Ez a legsúlyosabb pénzügyi válság, amit valaha láttunk, legalábbis 1930 óta nem volt ehhez fogható, de lehet, hogy annál is súlyosabb. Nagyon szokatlan körülményekkel kell megbirkóznunk, de fontos, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és helyes döntéseket hozzunk."

A döntés bejelentésekor a bank elmondta, hogy az eurózóna adósságválsága komoly terhet jelent a bank pénzforrásai és a pénzpiacok számára.

A monetáris tanács (MPC - Monetary Policy Committee) azt is elmondta, hogy az infláció miatt a háztartások valós bevételeire nehezedő nyomás valamint a kormány kiadáscsökkentő intézkedései egyre negatívabb hatással lesznek a hazai fogyasztásra.

A kilátások romlása azt mutatja, hogy a mennyiségi enyhítés elindítása helyes döntés volt, nyilatkozta a bank. A pénzügyi szakértők szerint a bank döntése a ,,Titanik" katasztrófájához hasonló léptékű csapás a nyugdíjasok, a nyugdíj előtt állók és a megtakarítással rendelkezők számára. Sir Mervyn szerint ez csekély áldozatnak számít, ha cserébe sikerül megmenteni a gazdaságot a válságtól.

A mennyiségi enyhítés azt jelenti, hogy a bank pénzt állít elő elektronikus úton [virtuálisan], amiből eszközöket, például államkötvényeket vásárol. Elméletben a bankok az így befolyt kézpénzt vállalkozói és személyi hitelek folyósítására használják.

Az államkötvények iránti kereslet növelésével a mennyiségi enyhítés a kamatokból származó bevételek csökkenését idézi elő, azaz a kötvénytulajdonosok kevesebb hozamra számíthatnak. Az intézkedés kritikusai szerint ez növeli az inflációt és gyengíti a font árfolyamát.

Az angol Nyugdíjalapok Országos Szövetsége tegnap a tárgyalások azonnali megkezdését sürgette a szövetség és a miniszterek között, hogy megvitassák az intézkedés negatív hatásait a kötvényhozamokra és a nyugdíjalapokra. Joanne Segars, a szövetség ügyvezetője elmondta, hogy a mennyiségi enyhítés miatt a munkaadóknak többet kell fizetni nyugdíjjárulék gyanánt és a deficit növekedésével tovább nehezíti a járulékok kifizetését. ,,Ez további terheket ró a munkaadókra olyan időkben, amikor a gazdasági problémák miatt már eleve nehéz helyzetben vannak," mondta.

Ros Altman, a Saga magazintól azt mondta, hogy az újabb mennyiségi enyhítés egy igazi ,,Titanik szerencsétlenség", ami még mélyebb szegénységbe taszítja a nyugdíjasokat. Amellett, hogy inflációnövelő hatással van a gazdaságra, a kötvényhozamok csökkenése miatt az életjáradékok drágulnak, ami ,,lényegesen kevesebb nyugdíjat jelent az újonnan nyugdíjba menőknek".



http://idokjelei.hu/2011/10/a-bank-of-england-elnoke-szerint-minden-idok-legnagyo bb-penzugyi-valsaga-var-a-vilagra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rettegés a hungarizmustól
  2011-10-08 18:16:11, szombat
 
  Rettegés a hungarizmustól
2011. 10. 7. péntek. - 14:05

A emberek nagyrészét már a hungarizmus szó is rettegéssel tölti el. Jórészt félrevezetett emberek ők, akik elhiszik a kisebbség által tudatosan, szisztematikusan gyártott hazugságokat a hungarizmusról és a hungaristákról (antiszemitizmus, zöld bolsevizmus, vallásellenesség...). Ám, ha lassan is, ébrednek az emberek, és egyre többen fordulnak felénk.

Ezért tölti el rettegés a kisebbséget és az őket kiszolgáló lakájokat. Pontosan tudják, micsoda veszélyt jelent rájuk nézve a Szálasi Ferenc által létrehozott eszmerendszer. Mert pontosan kidolgozott, mert szilárd ideológiai alapokon áll (kereszténység, nacionalizmus, szocializmus), melyekből nem engedünk, mert pontosan tudják, mi nem akarunk az ő rendszerükbe belesimulni, mi az ő totális bukásukat akarjuk!

Ezért végezték ki, űzték el, hallgattatták el a Világszabadságharc után a "gaz nyilasokat", vagy hallgatják el ma is a hungaristák híreit. Nem az ideológia nélküli szervezetek, radikálisok, sőt még nem is a különböző harci kiképzéseken résztvevő csoportok (A harci felkészültség szükségességét elismerjük, magunk is készülünk, de az önmagában nem elég!), nem a "gumiideológiájú" hazafiak számukra az igazi ellenfél, hanem mi, hungaristák!

Mert mi nemcsak egyes társadalmi csoportokat akarjunk szolgálni, mi a Nemzetet akarjuk szolgálni! Mi kétfajta embert ismerünk: nemzetben gondolkodó és a nemzeti gondolkodáson kívül esőket.

Mi a munkában hiszünk. A hungarizmus megvalósulásakor mindenki a saját tehetségével, a saját becsületesen elvégzett munkájával harcolja ki magának a előbbrejutást a nemzet jóhasznára, és természetesen egyéni boldogulására is.

Ha neked is eleged van az érték nélküli, kiüresedett liberalizmusból, ha szebbé, jobbá akarod tenni önmagad, családod, nemzeted jövőjét, egyetlen út áll előtted: a hungarizmus! Nem ígérünk könnyű utat, csak kemény harcot. De hiszem, sokan vannak, akik képesek erre a mi oldalunkon!

"Dolgozni keményen, szívósan, mert a mi számunkra nincsen pihenés. (...) Mi, hungaristák, fanatikusai vagyunk a munkának és eljegyzettjei vagyunk a harcnak." (Hubay Kálmán)

Keress minket ha kérdéseid vannak, keress minket, ha érdekel a hungarizmus, keress minket, ha csatlakozni akarsz!

Kiss Gyula - Kitartás.hu


http://kitartas.mozgalom.org/orokervenyu/retteges-a-hungarizmustol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az idős házaspár kimegy a tele
  2011-10-08 17:46:00, szombat
 
  Az idős házaspár kimegy a telekre. A férj kint kapál éppen, amikor meglát
az égen egy sárkányrepülőt. Erre gyorsan beszalad a házba, kihozza a
puskáját és rálő. Az asszony ijedten:- Béla mi történt, mit lőttél le?Erre a férj:- Hogy milyen állat volt ez azt nem tudom, de az embert már elengedte!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.