Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Ennyit keresne jövőre Lázár Já
  2011-12-11 20:14:08, vasárnap
 
  Ennyit keresne jövőre Lázár János

2011.12.10. 08:02

Havonta bruttó 1,3 millió forintot keresnének jövő szeptembertől a frakcióvezetők az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvényjavaslat szerint, amelyet Lázár János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője terjesztett be a parlament elé. További 10 fideszes frakcióvezető-helyettes kaphatna biztosan több mint 990 ezer forintot, míg a többi képviselőcsoportból összesen 8 helyettes vezető keresne ennyit. A képviselők fizetése havonta 745 ezer forint körül alakulna. Kormánypárti képviselők azonban még ezt is keveslik, további bizottsági pótlékokat, több benzinpénzt követelnek.


Az országgyűlési képviselők tiszteletdíja jövőre megegyezne a helyettes államtitkárok alapilletményéből, illetménykiegészítéséből, vezetői pótlékából álló illetményének összegével - ezt javasolja Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. A helyettes államtitkárok havi alapilletménye a 38 500 forintos köztisztviselői illetményalap 9-szerese, ami 346 500 forint. Ehhez jön még az alapilletmény fele illetménykiegészítésként, ami további 173 250 forint, valamint az úgynevezett vezetői illetménypótlék, amely az alapilletmény 65 százaléka, vagyis 225 225 forint. Ez összesen 744 975 ezer, vagyis kerekítve 745 ezer forint.
Most sem szűkölködnek
a képviselők
A képviselők jelenlegi fizetése több elemből tevődik össze. Az alapdíj bruttó 231 900 forint. A bizottsági tagságért további 162 330 forint jár. Ha egy honatya egy másik bizottságnak is tagja, azért még 57 975 forintra jogosult. Vagyis két bizottsági tagsággal bruttó 452 205 forint fizetés jár. Nem szed össze sokkal többet az sem, aki valamelyik országgyűlési bizottságnak az elnöke, ő 278 280 forint plusz javadalmazást kap a képviselői fizetése mellé. A bizottsági alelnöki posztért 231 900 forint jár, a frakcióvezetők munkáját 278 280 forinttal, a helyettesekét 231 900 honorálják.
A képviselők ezen kívül jogosultak választókerületi pótlékra (korábbi nevén költségtérítésre), ami a választókerület és a parlament közötti távolságtól függ. Egy budapesti képviselő a pótlékokkal növelt tiszteletdíjának a 60 százalékát kapja. A Budapesttől 50-300 kilométerre lakó képviselők a tiszteletdíj 75-160 százalékára jogosultak. Emellett fix összegű, havi 115 950 forint lakhatási támogatás és havi 139 140 forintos alkalmazotti pótlék is jár a képviselőknek.


A miniszterelnök, a miniszter, az államtitkár, a kormánybiztos, a kormánymegbízott, a miniszterelnöki biztos, a miniszterelnöki megbízott vagy a miniszteri biztos országgyűlési képviselői tisztségéért még a képviselői tiszteletdíj 30 százalékát is felmarkolhatja.

Továbbra sem lenne kötelező a képviselőknek rendszeresen bejárniuk a parlamentbe. A törvényjavaslat mindössze azt írja elő, hogy akkor csökken a tiszteletdíj összege, ha az országgyűlési képviselő igazolatlanul nem vesz részt a napirendben előre meghirdetett szavazások több mint egynegyedén. Vagyis a szavazások háromnegyedéről igazolatlanul is hiányozhat. Nem jelent túl komoly megkötést a bizottsági munkában előírt részvétel sem. A javaslat szerint akkor csökkenne az országgyűlési képviselő tiszteletdíja, ha bizottsági tagként több mint 5 ülésen nem vesz részt, és senkit nem hatalmaz fel arra, hogy képviselje.

Miniszteri fizetés a frakcióvezetőknek

Az országgyűlési képviselőcsoport vezetője legfeljebb a minisztereknek járó alapilletményből, illetménykiegészítésből, vezetői pótlékból álló illetmény összegével megegyező mértékű tiszteletdíjra lenne jogosult.

A miniszterek alapilletménye jelenleg a köztisztviselői illetményalap 15,6-szorosa, ami 600 600 forint. Az illetménykiegészítés az alapilletmény 50 százaléka, vagyis további 300 300 forint. Ehhez jön még a vezetői illetménypótlék, ami az alapilletmény 65 százaléka, ami 390 390 forint. Ez összesen 1 millió 291 ezer 290 forint.

Ennyit keresnek majd jövőre Lázár János, a Fidesz, Harrach Péter, a KDNP, Mesterházy Attila, az MSZP, Vona Gábor, a Jobbik, valamint Schiffer András, az LMP frakcióvezetői. Amennyiben az MSZP-ből kilépett képviselők részvételével megalakult Demokratikus Koalíció is frakciót alakít - erre az alkotmányügyi bizottság november közepi döntése szerint legkorábban április végén kerülhet sor -, a majdani képviselőcsoport vezetője, nagy valószínűséggel Gyurcsány Ferenc juttatása is ennyi lesz.

Összehasonlításképpen: felmérések szerint a magyarországi szakorvosok bruttó fizetése havonta megközelítően 240 ezer forint körül alakul. Vagyis a parlamenti frakcióvezetők 5 szakorvos fizetését tennék zsebre úgy, hogy semmiféle kötelezettségük nem lenne arra nézve, mennyi időt kell az Országgyűlésben végzett munkával tölteniük.

Marakodhatnak a helyettesek

A frakcióvezető-helyettesek legfeljebb az államtitkárok alapilletményéből, illetménykiegészítéséből, vezetői pótlékából álló illetményének összegével megegyező mértékű tiszteletdíjra lennének jogosultak.

Az államtitkár alapilletménye a köztisztviselői illetményalap 12-szerese, ez 462 000 forint. Az illetménykiegészítés az alapilletmény fele, vagyis 231 000 forint, a vezetői illetménypótlék pedig az alapilletmény 65 százaléka, ami 300 300 forint. Ez összesen 993 300 forint.

Országgyűlési képviselőcsoportonként minden megkezdett huszonöt tagnyi létszám után egy-egy képviselőcsoportvezető-helyettes kaphatna kiemelt illetményt. A Fidesz-frakciónak 227 képviselője van, ez azt jelenti, hogy 10 helyettes kaphat extra javadalmazást. A képviselőcsoportnak jelenleg 32 frakcióvezető-helyettese van. Kérdéses, hogy közülük ki lesz az a 10, aki kiemelt illetményt kaphat.

A második vonalnak is csurran-cseppen valami

Nem biztos, hogy mindenkinek csüggednie kell majd, aki távolabb van a húsos fazéktól. A törvényjavaslat szerint ugyanis a képviselőcsoportoknak lehetőségük lesz arra, hogy a rendelkezésükre álló főtanácsadói, szakértői keretük terhére külön juttatást állapítsanak meg azoknak a frakcióvezető-helyetteseknek, akik nem kapnak az előbb említettek szerint automatikusan többletfizetést. Mindenkinek azonban nem jut a jóból, mivel legfeljebb annyi frakcióvezető-helyettes kaphat a szakértői keret terhére kiegészítő juttatást, ahánynak a törvény szerint bizonyosan jár. Vagyis a Fidesz esetében ez további 10 képviselőt jelent. Így a jelenlegi felállás szerint 12-en maradnának ki a jóból.

Az MSZP képviselőcsoportjának 59 tagja van, vagyis a törvényjavaslat szerint három frakcióvezető-helyettes kaphat kiemelt illetményt, és további hármat a szakértői keretből lehet pluszban javadalmazni. A frakciónak jelenleg 16 helyettes vezetője van, vagyis 10 képviselőnek lehet savanyú a szőlő.

A 25 képviselőnként egy frakcióvezető-helyettes kiemelt javadalmazására vonatkozó rendelkezés a Jobbikot érinti a legérzékenyebben, mivel a 47 fős frakciónak csupán két helyettes vezetője kaphat kiemelt illetményt. Igaz, hogy a Jobbik a legvisszafogottabb a tisztségviselők halmozásában, mivel mindössze 6 frakcióvezető-helyettese van. Közülük csak két képviselőt kell kihagyni a pluszjuttatásból.

A KDNP 36 fős frakciójában 10 képviselő tölt be frakcióvezető-helyettesi tisztséget. Közülük csak ketten kaphatnak kiemelt illetményt, s további két képviselőnek lehet a szakértői keret terhére extra juttatást adni. Így hatan hoppon maradhatnak.
A 16 fős LMP-frakcióból minden negyedik képviselő frakcióvezető-helyettes. Közülük csak egy valaki kaphat kiemelt illetményt, s további egy személyt lehet a szakértői keret terhére kárpótolni.

Választókerületi pótlék helyett üzemanyagkártya

Lázár János üzemanyag-hozzájárulás bevezetését javasolja a jelenlegi választókerületi pótlék (lásd keretes írásunkat) helyett. Az előterjesztés szerint másra át nem ruházható, készpénzre nem átváltható, az Országgyűlés Hivatala által biztosított egy darab üzemanyagkártyát kapnának a képviselők. A kártyát évente egyszer töltenék fel. Az összeg kiszámításakor az adóhatóság által közzétett, az üzemanyagköltség-elszámolásnál alkalmazható üzemanyagárakat, valamint a jogszabályban meghatározott fogyasztási normákat kellene figyelembe venni.

A fideszes frakcióvezető vélhetően saját sportautó-szeretetére is gondolt, amikor azt javasolta, hogy legfeljebb 2000 köbcentiméterig lehessen a fogyasztási normát figyelembe venni. A választókerület székhelyének Budapesttől mért távolsága szerint eltérő kilométerrel számolva járna a juttatás.

Lázár: erkölcsi dilemma, de szükséges a bérrendezés

Lázár János az általa beterjesztett törvényjavaslat e heti parlamenti vitájában hangsúlyozta: a változtatások nyomán átlagosan nem emelkedik jövőre a képviselők juttatása, ellenben átláthatóbb lesz a rendszer. Mint mondta, a képviselőknek most 230 ezer forint körül van az alapbérük, de a különböző pótlékok miatt a 386 képviselő 386-féle juttatásban részesül, havi keresetük 450 ezer forint és 1 millió 200 ezer forint között szóródik. Lázár szerint az átalakítás nem ró jelentős többletterhet a költségvetésre, viszont "eltűnnek a visszaélésekre alkalmas pótlékok, trükközésre ösztönző rendszerelemek".

A Fidesz frakcióvezetője úgy vélte: nagy erkölcsi dilemma, hogy a mai szociális viszonyok között egy bérrendezés aktuális lehet-e egyáltalán, miközben látják mennyi a minimálbér, emberek milliói szociális nehézséggel küszködnek, a sajtó pedig azt szajkózza, hogy a "a pofátlan képviselők" megemelik a saját fizetésüket. Szerinte ugyanakkor a mai válságos helyzetben nem lehetőség, hanem kötelesség rendezni ezt a szimbolikus kérdést.

A kormánypárti többség még több pénzt akarna markolni

Az alkotmányügyi bizottság kevesli a Lázár János által javasolt összesen bruttó 745 ezer forint körüli képviselői illetményt. A törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványban azt kezdeményezi a fideszes többségű grémium, hogy a bizottsági tagságokért további javadalmazásban részesüljenek a képviselők. A javaslat szerint az Országgyűlés állandó bizottsági elnöke 30, alelnöke pedig 20 százalékos pótdíjat kapna. Az állandó bizottsági tagságért a tiszteletdíj 20 százaléka, a második bizottsági tagságért további 10 százaléka, a vizsgáló- és eseti bizottságban betöltött tagságért 5 százaléka járna pluszban. A kötelezően felállítandó bizottságokban pedig 30 százalékos pótdíjat kapnának a képviselők.

Az alkotmányügyi bizottság az üzemanyag-költségtérítést is kevesli. Módosító javaslata szerint az általánosan megszabott üzemanyag-mennyiség 20 százalékát kapnák meg pluszban azok a képviselők, akiknek a választókerületéhez legalább 30 település tartozik. Ötven százalékos kiegészítést szorgalmaznak azoknak, akik legalább 60 települést képviselnek. A javaslat szerint ezen túlmenően az alap üzemanyag-térítés 20 százalékának megfelelő mennyiségű juttatásra lenne jogosult az, akinek az egyéni választókerületének mérete meghaladja a 20 négyzetkilométert, 50 négyzetkilométer fölött pedig 50 százalékos többlet járna.

Ha magukról van szó, kell a felkészülési idő

A Lázár János által javasolt módosítások az eredeti előterjesztés szerint jövő év szeptember 1-től lépnének hatályba. Rubovszky György, kereszténydemokrata frakcióvezető-helyettes - aki az új jövedelmezési szabályok kidolgozására létrejött albizottság elnöke is - viszont módosító indítványában kezdeményezi, hogy csak 2013. január 1-től lépjenek életbe az új javadalmazási rendelkezések. Korábban már egy fideszes képviselő, Szakács Imre (az említett albizottság helyettes vezetője) is kezdeményezte ugyanezt arra hivatkozva, hogy a hatályba lépés határidejének kitolására "a zökkenőmentes átállás" miatt van szükség.
Pénzcentrum vélemény
Nagy kérdés, vajon miért kell háromnegyed, vagy akár egy év is arra, hogy mindössze 386 embert érintő kérdésben életbe lépjen egy jogszabály. A parlamenti képviselők néhány napi vita után képesek voltak dönteni az egész ország csaknem 3,8 millió munkavállalóját, több mint 384 ezer egyéni vállalkozóját és 560 ezer társas vállalkozását érintő adózási és egyéb módosításokat tartalmazó salátatörvényről. Az Országgyűlés többsége úgy gondolta, hogy a 478 paragrafussal és további 18 melléklettel módosított jogszabálygyűjtemény életbe léptetéséhez bőven elegendő 30 nap.



A cikk eredeti URL-je:


http://penzcentrum.hu/karrier/ennyit_keresne_jovore_lazar_janos.1030797.html?utm_ source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hirag gregator
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik fizették a fideszes "titká
  2011-12-11 19:09:39, vasárnap
 
  2011-12-11. 17:58
Kik fizették a fideszes "titkárnők" Azori-szigeteki luxusnyaralását?

Kovács Ferenc Vas megyei közgyűlési elnök a Jobbik kérdésére válaszolva elismerte, hogy feleségével utazott az Európai Régiók Gyűlésének Azori-szigeteken megtartott luxusnyaralására. ,,Ahova csak tudom, magammal viszem a feleségemet. Ez mindenkinél változó, valaki a titkárnőjével utazik, én pedig a nejemmel. Azt gondolom, utóbbi még mindig jobb" - mondta Kovács, majd hozzátette: ,,a többi politikus is vitt magával valakit". A fideszes politikus szerint egyesek ,,egy újabb műbalhét kreáltak".
A Jobbik az alábbi kérdésekre vár választ a továbbra is titkolózó kormánypárttól:
- Lehet-e ,,műbalhénak" nevezni egy olyan eseményt, amelynek hallatán a választópolgárok döntő többségének kinyílik a bicska a zsebében?
- Közpénzből finanszírozták-e a napidíjukat és az útiköltségeiket a nyaraló politikusok?
- Miért kellett ,,titkárnőket" is az Azori-szigetekre utaztatni, s nekik miből fizették a luxusutat?
- Az előző évek hasonló utazásainak költségeit is felajánlják-e jótékony célokra?
- Mikor mondanak le a válságban is pofátlanul dőzsölő álláshalmozó képviselők?
Bana Tibor
országgyűlési képviselő
a Jobbik Vas megyei elnöke
Rába Kálmán
Vas megyei közgyűlési képviselő

További részletek: http://kuruc.info/r/2/89295/#ixzz1gFcC8t4S
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Idegenszívű jóakaróink
  2011-12-11 19:01:05, vasárnap
 
  Idegenszívű jóakaróink


Számomra érthetetlen, hogy kevés számú megmentőink miért éppen azok közül kerülnek ki, akik a végünket is akarják egyben . Benjamin Friedmann egy befolyásos amerikai üzletember figyelmeztette Amerikát, s ezzel az egész világot arra, hogy egy láthatatlan világbirodalom épül, amelynek szálait pontosan azok mozgatják, kik súlyos bűneiket igyekeznek rákenni ellenfeleikre, sőt áldozatként tetszelegnek az általuk bitorolt médiabirodalom segítségével .

Mr Friedmann feltárta a Nagy Háború belső titkait . Arról is szólt, miként számolták fel az Osztrák-Magyar Monarchiát úgy, hogy Trianon után csonkán maradjunk . Mindennek megvan a maga jelentősége . Semmi sem történik véletlenül a nagypolitikában . A hatalmas véráldozatot követelő nagy háború is véget érhetett volna már 1916-ban, amikor a győzelemre álló németek békekötést kínáltak az angol-francia-orosz erőknek, méghozzá olyan feltételekkel, hogy szinte elfogadhatónak tűnt a szemükben . Felajánlották, hogy területgyarapodás nélkül térjenek haza, folytassák úgy, ahogyan előtte tették, felejtsék el, s hagyják félbe ezt a mészárlást .

Ekkor viszont egy tengerentúli bankárdelegáció érkezett Angliába, akik a háború folytatására buzdították az angolokat, mondván : meg is nyerhetik még azt . Ennek a pénzügyi világhatalomnak már ekkor olyan nagy ereje volt, hogy a háború továbbfolytatódott még több mint két évig . Milliók haltak meg emiatt . De ! Amerika végül is hadba szállt a Lusitania gőzhajó elsüllyesztése miatt, ami mellesleg lőszert és fegyvereket szállított titokban Angliának . Az amerikai média úgy hozta ezt az emberek figyelmébe, mint a legvéresebb provokációt német részről, sőt elhallgatták a többszöri figyelmeztetés tényét .

Ugyanekkor indult útnak több tízmillió dolláros terhével Amerikából egy hajó Oroszország felé, amelyen több mint 300 válogatott, oroszul beszélő emigráns foglalt helyet, akik később megszervezték az orosz forradalmat . Lenin és Trockíj ezalatt leplombált vagonokban zötykölődtek Szentpétervár felé, nyugat-európai bankárok millióival a zsebükben . Majd nagy csinnadrattával kihirdették az Auróra cirkáló lövései után a forradalom győzelmét . Bestiális kegyetlenséggel végeztek a cári család tizenkét tagjával, s ezzel győzedelmeskedett a proletárdiktatúra .

Érdekesek ezek a proletárok ! Bankárok millióival akarták felszabadítani a munkások és a parasztok tömegeit . 35 millió ember legyilkolása után majdnem sikerült nekik ! Érthetetlen, hogy a keresztény Amerika, Franciaország és Anglia miként tudott szövetséget kötni istentelen kommunistákkal, a tömeggyilkos sátáni hordával ? A második nagy háború végén olyan hatalomra tettek szert a névtelen pénzoligarchák, hogy egy teljesen új rendszert kezdtek építeni az Új Világ nevében . Bretton-Woods városaiban megkötöttek egy olyan szerződést, ami a globalizmus alapjait rakta le akkor . Napjainkban akar kiteljesedni, de sehogyan sem sikerül nekik .

Amerikában egy Nathaniel Kapner nevű orosz ortodox szerzetes vállalta fel úgymond Benjámin Friedmann munkájának a folytatását . Születési kapcsolatai révén olyan jelentős információk birtokába jutott, ami leleplezi ezt az épülő világbirodalmat . Fiatalon kikeresztelkedett, majd az emberiség szolgálatába állt ugyanúgy, ahogyan az elődje tette fél évszázaddal korábban .

Magyarországon is sziszifuszi küzdelmét vívja Vámos György az ECHOTV műsorai segítségével . Három különböző ember, akik feldobva zsidó ,,nemzetük" sajátosságait, lelkiismeretükre hallgatva figyelmeztetik a világot, mire készülnek azok, akik a világ dolgait ismeretlenül igazítják a háttérből . Bátor dolog ez mondhatom, bár eredményt ezidáig nem nagyon hozott, mert az emberek tudatát elbódítja ez a maffiaszerű médiabirodalom, amit ezek a láthatatlan hatalmasságok mozgatnak . A hatvanas évek vége felé megpróbálta egy amerikai elnök lerántani a leplet erről a társaságról, de rövidesen áldozatul esett ő maga is .

Még az USA elnökét is eltehetik láb alól ezek úgy, hogy még ma sem tudjuk kik voltak gyilkosainak a felbujtói . Persze, sokan sejtik, vagy sejteni vélik, sőt jól tudják, hogy kiknek a módszerei ezek a kivégzések, ami a pénzkibocsátáshoz kapcsolódik . Kennedy elnök halála előtt nem sokkal állami pénzt adott ki milliárdos nagyságrendben a Federal Reserve által garantált magánpénz helyébe . Halála után azonban az új elnök, LB Johnson első lépése az volt, hogy visszavonta ezeket a bankjegyeket . Jól láthatjuk miért volt ez olyan sürgős lépés a megbízóinak .

Vámos György a KIÚT programban megpróbálta fellibbenteni a leplet, ami eltakarja előlünk a rendszerváltásnak nevezett bohózat háttérfiguráit . Egyik sem könnyebb a másikánál a maga nemében . Brother Nathanael által angol nyelven üzemeltetett www.realzionistnews.com oldal írásai választ adnak mindenkinek arra, hogy az Új Világrendet építő kezek milyen messzire érnek .

Mindhármójukra jellemző, hogy zsidó családból származnak ! Mind a hárman szeretnék figyelmeztetni a megtévesztett tömegeket arra, hogy a vesztükbe rohannak, de látszólag semmit sem érnek el vele . A média működtetői nem beszélnek ezekről a dolgokról, így a nagyközönség számára láthatatlanul maradnak az ,,érinthetetlenek" .

Ennek a globális birodalomnak tagjai 95%-ban zsidó származásúak, sőt cionisták is egyben . Tehát ha az emberek általánosítanak, akkor csak magukra vethetnek ! Amerikában, Angliában, Franciaországban, Németországban és még sorolhatnám, kevesebb mint 1-2% zsidó él, de mégis ennek a közösségnek a kezébe koncentrálódott a nemzeti vagyon nagy része . Nem véletlen ez . Már évszázadokon keresztül építik birodalmukat . Atomizálják az emberiséget ! Egymásnak ugrasztanak nemzeteket, osztályokat, különféle vallások képviselőit, de a megosztott világ tehetetlen velük szemben . Még azt sem tudják sokan, hogy léteznek, sőt az áldozat szerepében tetszelegnek előttük .
Persze a zsidók 95%-ának semmi köze ehhez az összeesküvéshez, de mégis faji szempontból szolidaritást vállalnak velük . Nem mellékes, hogy előnyük származik belőle . Ezért nagyon fontos az a néhány fecske, akik megpróbálnak egy kis nyarat hozni nekünk a sötétség elűzésére, de kevesen vannak . Köszönet Drábik Jánosnak, Nógrády Györgynek, Szaniszló Ferencnek, Bogár Lászlónak, Lóránt Károlynak, Varga Istvánnak, Csath Magdolnának, Boros Imrének, a néhai Síklaki Istvánnak és a többieknek, akik megpróbáltak figyelmeztetni bennünket a közeledő veszélyre . Nem rajtuk áll, hogy mégsem akarjuk meghallani a szavaikat .
VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Schmitt Pál a sajtóból tudta m
  2011-12-11 18:18:21, vasárnap
 
  Schmitt Pál a sajtóból tudta meg, kit jelöl főbírónak

Az MSZP szerint a volt főbíró menesztése üzenet az utódoknak
A köztársasági elnök által az Országos Bírósági Hivatal és a Kúria élére javasolt személyeket hallgatja meg hétfőn az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága. Az államfő a hivatal élére Handó Tündét, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökét, míg a főbírói posztra Darák Péter legfelsőbb bírósági bírót jelölte.

Lencsés Károly| NOL| 2011. december 11.


Ezúttal a jelöltek személyének hivatalos bejelentése előtt formálisan volt ugyan egyeztetés - Schmitt Pál néhány napja fogadta a parlamenti pártok vezetőit -, ám az érdemi döntés valószínűleg most sem a Sándor-palotában született meg. Erre utal, hogy ezen a találkozón az államfő Handó Tündéről - aki egyértelműen kötődik a jelenlegi kormánypártokhoz - még nem beszélt, s állítólag azt hangoztatta: csak a sajtóból értesült róla, hogy esélyes az egyik posztra.

A Kúria lehetséges elnökeként ugyanakkor az államfő több személyt is szóba hozott - egyes források szerint például Lomnici Zoltán korábbi főbírót vagy egy legfelsőbb bírósági kollégiumvezetőt -, ám végül csak egyetlen embert nevezett meg: a Fidesz által javasolt bírót.

Az LMP és a Jobbik már korábban egyértelművé tette: Handó Tündét - aki Szájer József fideszes EP-képviselő felesége, Orbán Viktor baráti környezetének tagja - bizonyosan nem kívánják támogatni. Schiffer András, az LMP frakcióvezetője azt is kifogásolta, hogy amikor az államfővel találkoztak, még nem is volt jelölt a bírósági hivatali elnöki tisztségre.

Egy órával később azonban - miután Schmitt tárgyalt Lázár János fideszes frakcióvezetővel - bejelentették a két nevet. A Kúria élére javasolt Darák Pétert az LMP ennek ellenére támogatni tudja - nyilatkozta korábban Schiffer. A jobbikos Balczó András pedig azt mondta, hogy majd a hétfői meghallgatás után döntenek erről.

Hivatalos frakcióálláspont még nincs, de Handó Tünde fideszes kapcsolatai közismertek, így elképzelhetetlen, hogy az MSZP őt támogatná - mondta kérdésünkre Bárándy Gergely, a szocialisták szakpolitikusa. Szerinte emiatt felháborító már maga a jelölés ténye is, s ez igen rossz üzenet a bíróságoknak.


Darák Péter esetében Bárándy értelmetlennek tartja, hogy egyáltalán vitatkozzanak az alkalmasságáról, mert az ismert előzmények után már a jelölést sem vállalhatta volna egyetlen bíró sem. A jelenlegi főbírót ugyanis a Fidesz számára kényelmetlen megnyilatkozásai miatt mozdítják el jóval mandátumának lejárta előtt, ami a politikus szerint egyértelmű jelzés valamennyi utódjának: ha nem tanúsít megfelelő lojalitást, bármikor meneszteni fogják.

Felvetésünkre Bárándy nem vitatta, hogy Darák alkalmassága is kérdéses lehet, bár ezzel nem kívánt érdemben foglalkozni. Mindazonáltal tény, hogy a jelölt vezetői tapasztalatot mindössze a zalaegerszegi bíróság közigazgatási csoportjának vezetőjeként szerzett - 1997-99 között dolgozott ezen a poszton -, míg a Legfelsőbb Bíróságon a közigazgatási területen dolgozó kollegái nem támogatták sem a tanácselnöki, sem a kollégiumvezetői tisztség elnyerésében.

http://nol.hu/belfold/schmitt_pal_a_sajtobol_tudta_meg_kit_jelol_fobironak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az IMF nem ad elővigyázatosság
  2011-12-11 18:11:14, vasárnap
 
  Az IMF nem ad elővigyázatossági hitelt az Orbán-kormánynak
Ma | 17:18

Az IMF nem ad elővigyázatossági hitelt az Orbán-kormánynak "Magyarország nem jogállam" - padlóra kerültünk
Megszületett az első - igaz, még csak informális - döntés az IMF-ben a leendő új magyar hitelprogram formájáról - tudta meg a STOP. Az Orbán-kormány kérésével ellentétben Magyarország nem köthet elővigyázatossági (hitel)megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal, hanem csak készenléti hitel-megállapodást. Legalábbis ez volt a végkövetkeztetése az IMF igazgatóságának pénteki informális ülésének.

A washingtoni tanácskozáson - tudtuk meg az IMF-hez közelálló forrásból - a Magyarországot is magába foglaló ország-csoportot képviselő osztrák igazgatóhelyettes jelezte, hogy a magyar kormány elővigyázatossági megállapodásról szeretne tárgyalni. A tanácskozás résztvevői - köztük a Valutaalap stábjának a tagjai - azonban egyértelműen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy csakis készenléti hitelt szabad nyújtani Magyarországnak. A vita során a többi között a német küldött ezt elsősorban azzal indokolta, hogy kiszámíthatatlanok az Orbán-kormány lépései. Egy készenléti hitelprogram keretében pedig sokkal komolyabb feltételeket lehet szabni, s azokat betartatni, mint egy elővigyázatossági program keretében - hangzott el.
Ez ugyanaz a hitelprogram lesz, mint amilyet 2008 őszén kötött Magyarország.

Eddig összesen három ilyen megállapodást kötöttünk a Valutaalappal. Az elsőt az Antal-kormány (1993 őszén), a másodikat a Horn-kormány (1996 tavaszán), a harmadikat pedig a Gyurcsány-kormány (2008 novemberében) hozta tető alá. Habár a gazdasági mutatóink jelenleg nem olyan rosszak, mint az előző három program indításakor, de a bizalom talán a rendszerváltás óta az Orbán-kormány iránt süllyedt a legmélyebbre.

A globális válság kirobbanása idején, 2008 őszén egyébként még nem létezett az úgynevezett elővigyázatossági hitelprogram, amelynek elsődleges célja nem forráshoz juttatni az igénylő tagországot, hanem az, hogy az IMF a piacok számára demonstratívan mögé áll, ezzel növelve iránta a piac bizalmát. Ennek feltételrendszere sokkal enyhébb, mint a készenléti hitel-megállapodásénak.

STOP

http://www.stop.hu/belfold/az-imf-nem-ad-elovigyazatossagi-hitelt-az-orban-korman ynak/973413/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adózás: a gazdagok jártak jobb
  2011-12-11 17:47:11, vasárnap
 
  Adózás: a gazdagok jártak jobban
2011. december 11. 06:52:51

Az összes jövedelem 82 százalékát tette ki a nettó bér 2010-ben, s az elmúlt 10 évben ennél csak 2001-ben volt magasabb, 83,2 százalék - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Statisztikai tükör című kiadványban.


A magasabb jövedelműek jobban jártak

Tavaly az egy főre jutó bruttó jövedelem 1.145.614 forint volt, a nettó pedig 939.396 forintot tett ki. Az elmúlt évben az adóváltozásoknak köszönhetően javult a bruttó és nettó bér közötti arány. A KSH közlése szerint: "bár az adózók zömének emelkedett a jövedelme az előző évhez képest, elsősorban a magasabb jövedelműek jártak jobban".

Az alsó jövedelmi tizedben (decilis) élők jövedelmi helyzete romlott 2010-ben, a felsőbe tartozóké pedig "látványosan" javult - olvasható a kiadványban. A KSH módszertani megjegyzéséből kitűnik, hogy a magyar lakosság egytizedének (decilis) az éves egy főre jutó nettó jövedelme nem éri el a 392.595 forintot. További egytized nettó jövedelme efölött van, de nincs 521.184 forint. A legfelső, a tizedik decilisbe tartozó egytized népesség egy főre jutó nettó jövedelme 2010-ben már legalább 1.559.439 forint volt. Az alatta lévő kilencedik tized 1.073.413 forint és 1.559.439 forint közötti egy főre jutó nettó jövedelemmel rendelkezett. A két szélső, az első és a tizedik tizednek az egy főre jutó nettó jövedelme közötti különbség 2010-ben 7,2-szeres volt, magasabb az előző évinél.

A KSH publikációja szerint továbbra is jelentősek a területi egyenlőtlenségek: a munkanélküli-ellátás, valamint az egyéb szociális jövedelmeken belül a rendszeres segély aránya még mindig az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióban a legmagasabb, ahol a szegénység elsődleges oka továbbra is az alacsony foglalkoztatottság és a hozzá szorosan kapcsolódó alacsony iskolázottság.

A bruttó jövedelmek szerkezetében a munkajövedelmek képviselték 2010-ben is a legnagyobb arányt, ezt pedig a társadalmi jövedelmek - nyugdíj, nyugdíjszerű ellátások, táppénz, munkanélküli ellátások, a családdal-gyermekkel kapcsolatos ellátások és az egyéb szociális juttatások - követik.

A munkajövedelmek részesedése a 2005. évi 70,9 százalékról 2010-ig folyamatosan csökkent és tavaly az arány 65,9 százalék volt. Ugyanebben az időszakban az egyéb jövedelmeké egy százalékponttal, a társadalmi jövedelmeké pedig közel három százalékponttal nőtt. Ez utóbbiban a nyugdíjasok számának emelkedése mellett a gazdasági válság generálta munkanélküliség növekedése játszott szerepet.

A KSH összegzése szerint a válság hatására a munkavégzéshez kötődő jövedelmek már nemcsak az alsóbb jövedelmi kategóriákban élőknél estek vissza, hanem a középső és a magasabb decilisekbe tartozóknál is.

Az elmúlt évben a háztartási jövedelmek negyedét a társadalmi jövedelmek legnagyobb - évről évre növekvő súlyú - tétele, a nyugdíj és nyugdíjszerű ellátások tették ki. Ennek egy főre jutó összege mintegy 2,9 százalékkal haladta meg az előző évit. A gazdasági válságból adódó bizonytalanság következtében továbbra is a nyugdíjasok jövedelmi helyzete a legstabilabb, a nyugdíj rendszeressége és kiszámíthatósága miatt.

A gyermekes (25 év alatt eltartott) háztartások évi átlagos egy főre jutó nettó jövedelme 2010-ben 752 ezer forint volt, az országos átlag négyötöde. A tipikusnak mondható két felnőttből és két gyermekből álló családok az átlagos jövedelem 82,7 százalékával rendelkeztek, a két felnőttből, három vagy több gyermekből álló háztartások nettó jövedelme alig haladta meg az országos átlag felét.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkozy levele az EU-nak: Itt
  2011-12-11 17:34:01, vasárnap
 
 

2011. december 11.
Merkozy levele az EU-nak: Itt az idő feladni a szuverenitást

Angela Merkelnek és Nicolas Sarkozynek az EU csúcstalálkozó résztvevőihez intézett levelének őszinte hangvételű elemzésében Dan Murphy egyértelművé teszi, hogy ez a csúcs különbözik az előző húsztól: ezen a csúcstalálkozón az euró megmentésének fontossága (az EU vezetők szerint) felülírja a nemzeti szuverenitást.

A levél két alternatívát kínál: az egyes országok vagy átadják a költségvetésük feletti hatalmat az EU-nak vagy elpusztítják az eurót.

A Merkozy levélből:

A jelenlegi válság könyörtelenül feltárta a monetáris unió szerkezeti hibáit. Ezeket a hiányosságokat orvosolni kell... az eurózóna tagállamoknak több kötelező erejű és ambiciózusabb szabályra és kötelezettségvállalásra van szüksége. Ezeknek a szabályoknak tükrözni kell, hogy a közös valutahasználat közös felelősségvállalást is jelent. A stabilitási és növekedési unió építőkövei a megerősített intézményi szerkezet. Az eurózóna kormányzását alapjaiban kell megerősíteni.

A probléma eddig az volt, hogy szinte lehetetlen volt egybehangzó döntéseket hozni az EU működését meghatározó szerződések módosításáról. Az óra kegyetlenül ketyeg és az ideges piac nem hagy lehetőséget ilyen finomkodásra. Megoldást kellett találjanak, ami meg is történt. A kulcs egy kevésbé ismert kiskapuban rejlett a Schengeni Egyezmény szövegében, ami lehetővé teszi ennek a ,,megerősített intézményi szerkezetnek" a gyorsított bevezetését.

Csütörtöki Marseille-i beszédében Sarkozy elmagyarázta mire van szükség az új egyezményhez és óvatosan utalt a megvalósítás módszerére is. ,,Soha nem volt ilyen komoly szükség az egységes Európára. Soha nem volt még az egységes Európa ilyen veszélyben... Európa szétesésének még soha nem volt ekkora kockázata. Európa egy rendkívül veszélyes helyzettel áll szemben," mondta Sarkozy. Szerinte arra van szükség, hogy az EU-nak lehetősége legyen megbüntetni a túlköltekező országokat a szigorúbb költségvetési fegyelem megvalósítása érdekében.

A Merkel és Sarkozy által írt levél a következő javaslatokat tartalmazza:

Felhatalmazni az Európai bizottságot, hogy büntetést rójon ki azokra a tagállamokra, amelyek túllépik a megengedett költségvetési hiány mértékét (a GDP 3%-a),

Kötelezni a tagállamokat, hogy alkotmányuk tartalmazza a kiegyensúlyozott költségvetésre vonatkozó rendelkezéseket,

Kötelezni a tagállamokat, hogy társasági adót és egyéb tranzakciós díjakat fizessenek az EU-nak,

Kötelezzék őket, hogy a jövőben esetleg szükségessé váló mentőcsomagokat az adófizetők pénzéből fedezzék és megóvják a magánbankok és befektetők érdekeit.

Amennyiben a tervet nem fogadják el (ahogyan ez be is következett), Herman Van Rompuy egy még drákóibb ,,fiskális paktum" névre keresztelt alternatívát is kilátásba helyezett, amihez egyáltalán nincs szükség a tagállamok parlamentjeinek vagy állampolgárainak a jóváhagyására. Az EU vezetésének lehetősége van ezt önkényesen ráerőltetni alattvalóira. ,,Ez a kötelességünk. Nincs más választásunk," mondta Sarkozy.

Mario Draghi, az EKB új Bilderberg vezetője egyenesen követelte a szigorú szabályok elfogadását, ami megfosztaná szavazási joguktól a szabályokat be nem tartó tagállamokat az EU végrehajtó szervén keresztül. Sarkozy homályosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy az új szabály betartatása katonai intézkedéseket vagy esetleg a vétkes ország megszállását is magával vonná-e vagy csupán az ellenszegülő vezetőket mozdítanák el pozíciójukból. Az viszont egyértelmű, hogy a brüsszeli retorika a pénzpiacok bizonytalanságának erősödésével egyenes arányban durvul.

Samuel Gregg, az Acton Commentary-ban megjegyezte:

Az euró a kezdetektől fogva egy hatalmas politikai terv, azaz Európa egységesítésének eszköze volt. Az egységes valuta első támogatói, mint Jacques Delors vagy Helmut Kolh, soha nem rejtették véka alá, hogy ez volt a célt. Mára egyértelművé vált, hogy az európai politikai osztály bármilyen szélsőségre hajlandó az euró megmentése érdekében, beleértve az EU szerződés kereteit meghaladó és a nemzeti alkotmányokkal ellentétes intézkedések meghozatalát is.

Forrás: Idők jelei

http://althir.org/tallozo/ertekes-lapok/merkozy-levele-az-eu-nak-itt-az-ido-felad ni-a-szuverenitast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Józsika találkozik Irénkével é
  2011-12-11 16:45:11, vasárnap
 
  Józsika találkozik Irénkével és megkérdi hogy 500 forintért megfogná-e?
- Hát nem is tudom Józsi... Na jó.
Megfogja, majd elindul hazafelé! Útközben találkozik az édesanyjával akinek mindent részletesen elmesél:
- Azonnal menj és mosd meg a kezed szentelt vízzel! Másnap megint találkozik a két gyerek:
- Ha megnézed, adok 1000 forintot.
Irénke megnézi.
Megyeget hazafelé amikor ismét találkozik az édesanyjával, akinek megint mindent elmond!
- Azonnal mosd ki a szemed szentelt vízzel!
Harmadik nap. Józsika boldogan fütyörészve megy hazafelé amikor is találkozik Irénke anyjával.
- Józsi nem láttad Irénkét?
- De, éppen szentelt vízzel mossa a száját!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A vadász betér a kocsmába, és
  2011-12-11 16:43:26, vasárnap
 
  A vadász betér a kocsmába, és elmondja, hogy ő a legnagyobb vadász, bármely
vadat felismer a szőréről, sőt ha a golyónyomot is megmutatják
neki, akkor megmondja a fegyver típusát is egy italért.
Hozzák az első vadbőrt, a vadász bekötött szemmel megmondja, medve, 0.3-as
kaliberű vadászpuska.
Hozzák a másikat, a vadász rögtön tudja, hogy nyúl, és sörétes puskával
lőtték meg.
Így megy ez egész éjjel, a vadász rengeteg italt nyer.
Másnap a tükör előtt látja hogy az arcán egy óriási monokli van. Kérdezi a
feleségét:
Drágám, tegnap éjjel berúgtam, de ki vert meg?
Mire az asszony: Én.
Éjjel 3-kor mellém bújtál, betetted a kezed a bugyimba, és azt mondtad, ez
egy görény és fejszével verték agyon.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Néhány gondolat a zsidógyűlölő
  2011-12-11 09:48:39, vasárnap
 
  Néhány gondolat a zsidógyűlölőkről és egyéb pitiánerekről!
2011. december 11. 02:15:22

Az alábbi írást megfontolás végett adjuk közre. Tessenek csk figyelmesen elolvasni és a szerző ajánlásnak megfelelően elgondolkozni a tartalmon. Aztán összehasonlítani, miként nyilatkozik a zsidóságról, mint valami egységről és szembe állítani vele, miként nyilatkozik a magyarságról, megint csak, mint egységről. Ugyanis elítéli, hogy a zsidósággal szemben általánosítunk - mondjuk ezzel egyet lehet éreteni - viszont pontosan ezt teszi, általánosan ítél a magyarsággal szemben - amivel már nem lehet egyetérteni.

Amit ajánl, az részben megfontolható és megvalósítható: fogjunk össze! Hozzuk létre az önművelő köreinket. Kapcsoljuk ki a TV-t, kapcsoljuk ki a primitív agymosó propagandát. Tanuljuk meg felismerni a hazugságot és kiépíteni önvédelmünket az agrasszív hódítókkal szemben. tanuljuk meg, hogy mikor is akarnak becsapni, félrevezetni, kifosztani, rabigába kényszeríteni és tanuljunk meg ezek ellen védekezni. Együtt. Eddig rendben is lennénk.

Ellenben a magar műveltség alapjaiban különbözik a zsidótól. Tessék csak kézbe venni a Szentírást, amit a szerző is ajánl és elolvasgatni a megfelelő passzusokat. Mondjuk a Deuteronomy (Mózes 5. könyv) 7. fejezetét és a hozzá kacsoltakat. Ki fog derülni, hogy a zsidóság minket rabszolgának néz - és ennek érdekében ügyködik is és ebben egységesek is, akár hisznek Istenben, akár nem. Mert abban szentűl hisznek, hogy ők magasabbrendűek és mi azért vagyunk a földön, hogy őket szolgáljuk. Sajnos ez nem előítélet a részemről, hanem eléggé megalapozott, szélesebb körből merített tapasztalat.

Ezzel szemben a magyar műveltség befogadó, mellérendelő jellegű, pontosan az ellentéte a zsidónak.

Czakó úr ajánlásai aztán itt feneklenek meg. Nem tehetjük ugyanazt, amit a magukat zsidóknak vélők tesznek. Más az erkölcs, más a cél, más a kultúra, más az az együttesség. Mi bárkivel együtt érezhetünk, a zsidó ember csakis a hittársával - vagy hamisan megfogalmazva, mert az emberiség egységes faj, a 'fajtársával'.

Nem kell zsidózni, az tényleg káros. Ellenben nem szabad bedőlni a propagandának. Mi nem azért létezünk, hogy őket szolgáljuk, ők meg nem azért léteznek, hogy nekünk jót tegyenek. Éppen ezért tudomásul véve, hogy itt élnek nálunk is, nem fogadjuk el a felsőbbrendőségüket és nem hódolunk nekik. Semmilyen értelemben véve sem, nem szolgálunk senkit a hazánkban született előjogokra, vagy a vélt múltra hivatkozva.

Merthogy megint csak tapasztalat, ami a törvénykönyvükből is kilvasható, nem kötelesek velünk szemben az igazságot képviselni. Ahogy látjuk az nem csak elv, ez eléggé széleskörű gyakorlat is. Ennek tudomásul vétele nem szeretet, vagy nemszeretet, hanem egyszerű önvédelem kérdése.

Cser Ferenc

Manapság egyre többen hangoztatják, hogy mennyire nem szeretik a zsidókat. Nem mondom azt, hogy ez a zsidógyűlölet növekedését jelenti, csupán egyre többen merik kimondani azt, amit gondolnak. Ez nem is lenne baj. Elvégre, állítólag, szólás és véleménynyilvánítási szabadság van. Azért csak állítólag, mert általában a szókimondást nálunk mindig retorzió követi. Ezt merik nálunk demokráciának nevezni.

Ahogy van cigánybűnözés - bármennyire is tagadják -, úgy van zsidóbűnözés is. Ez utóbbi pedig a pénzvilág berkeiben dúl. Tény, hogy a bankok vezérei valamint a pénzoligarchák és globalista nagyurak, túlnyomó részben, a zsidóság köréből kerülnek ki. Az pedig, hogy mekkora bűnöket követnek el az emberiesség ellen, mára nyilvánvalóan látszik. Mégis ezért az egész zsidóságot (beleértve a kis, szegény hazai zsidókat is) okolni nagyfokú ostobaságra és szűklátókörűségre vall...

Tény, hogy az előbbiekben leírtak növelik a velük szembeni unszimpátiát, mint a cigányság esetében is, de a bölcs és tisztességes ember tud különbséget tenni. (Csak közbevetőleg jegyzem meg, hogy azért változott meg a hazai zsidóság megítélése negatív irányba, mert a II. Vh. után a tisztességes zsidók többsége elment hazánkból, s nagy többségben a hitvány alakok maradtak itthon - elnézést kérve a kis számú hazai tisztességesektől.) Mint ahogy nem minden cigány bűnöző, épp úgy nem minden zsidó gazember. Az általánosítás nagy veszélyeket jelent, és ostoba emberre vall. A ,,minden tehén fekete" tagadása ugyanis nagyon könnyű. Nem azt kell bebizonyítani, hogy egyetlen tehén sem fekete, hanem elegendő azt megmutatni, hogy van legalább egy tehén, ami nem fekete! Máris megdől az állítás. Az analógiát mindenki meg tudja ítélni.

Erre mondják egyesek, hogy ,,a kivétel erősíti a szabályt", anélkül, hogy valójában tudnák ennek a szólásnak a pontos magyarázatát. Ugyanis ebben a mondásban a kivétel nem az eltérőt, a mást jelenti. Hanem azt, szó szerint, hogy a ki-vétel, vagyis az, ha kivesszük a hibásat, erősíti a szabályt. Egy példa erre: van egy 100 termékből álló csomagunk, amiből 1 db hibás, a többi 99 jó. Akkor ez a csomag 99 %-ban jó. De ha azt az egy hibásat kivesszük, akkor marad a csomagban 99 termék, ami mind hibátlan, tehát a csomagunk (ami ugyan kisebb lett, de) 100 %-ban jó lesz!

Visszatérve az eredeti témához, egyre többen vannak azok, akik azzal, hogy az egész zsidóságot teszik felelőssé a világ bajáért, igen sokat ártanak. Inkább meg kellene figyelni, hogy mit csinálnak olyan jól a zsidók(?)! Ha megfigyeljük, valójában a zsidóság nem egységes, sok ellentét van közöttük. Egyet azonban jól csinálnak. Akár mennyire nem szeretik egymást, egy adott célért képesek még az ellentétet is félre tenni, s együttműködni. Hogy van ez nálunk? Ha három magyar kerül egy lakatlan szigetre, akkor kettő közülük pártot alapít, és a harmadikat kizárják. De az a kettő is rivalizálni fog, hogy melyikük legyen a pártelnök.

Na, ez az óriási különbség. Annyira individualisták vagyunk, annyira ,,egyéniségek" (egy zsidó nem ájul el attól, hogy dicsérik, hanem azon gondolkodik, mi a dicsérő célja, hátsó szándéka), annyira kiölték belőlünk a tekintély tiszteletet, annyira nem tudjuk helyesen felmérni képességeinket, hogy ma Magyarországon szinte bárki képesnek tartja magát az ország irányítására is akár. Tudná azt különbül csinálni, mint most Orbán. Hozzá teszem, Ő is hatalmas EGÓval vállalta el ezt a tisztséget, anélkül, hogy őszintén mérlegre tette volna, hogy van-e elegendő tudása, képessége (minden téren! - történelem ismeret, társadalmi tudományokban jártasság, természettudományos tudás, diplomáciai ismeret és képesség - tud-e, ha kell, kompromisszumot kötni, ha kell, határozott lenni -, hadtudományi tapasztalat, filozófiai tudás,...), vezetői ismerete, élettapasztalata, hogy ekkora felelősséget a vállára vegyen? Régen egy uralkodót pici gyermekkorától fogva, még trónörökös korában arra tanítottak, hogy felkészüljön az ország vezetésére. Aztán vagy volt elegendő esze hozzá, vagy nem, az már más kérdés, mert a trónöröklésnek szigorú rendje volt, s nem mindig a trónörökös volt a legokosabb. Orbánt és társait mindez nem érdekelte, őket csak a hatalom vonzotta és az, hogy bekerüljenek a történelemkönyvekbe, mint miniszterelnökök. Ők (Antall, Boros, Horn (a részeges pufajkás még csak-csak tanult valami diplomáciát), Orbán, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai) kisstílű, de nagyravágyó emberek (Antall már csak volt). Igazi pitiánerek.

Szóval ez a pitiáner, kicsinyes, oktalan gondolkodás ma a legártalmasabb Hazánkban. Azt hiszik a ,,zsidózók", hogy ezzel ők jobb hazafiak. Pedig többet ártanak a Hazának, mint három gazember zsidó együttvéve. Ugyanis csak bélyeget tesznek ránk, s oktalanságunkat terjesztik, hiszen nem az okokat és a megoldást keresik, boncolják, hanem bűnöst akarnak találni. Pedig mi magunk vagyunk az oka annak, hogy ide jutottunk. Miért is?

Először is tűrtük, hogy ateista, bolsevik csavargók dirigáljanak nekünk. Hagytuk, hogy kiöljék generációinkból az istenhitet, istenfélelmet, az erkölcsi tartást, a munkaerkölcsöt, hagytuk, hogy az ,,ügyeskedés" és a tahóság legyen a követendő fiataljaink számára. Nem becsültük meg az életet, irtottuk a magzatainkat, s engedtük, hogy ostoba fajankók, műveletlen gazemberek parancsolgassanak nekünk. Nem törekedtünk az összefogásra egy jó cél érdekében, s gyermek módjára bedőltünk minden mézes-mázos beszédnek. Kiveszett belőlünk az ősi erkölcs és tudás, és ezt is hagytuk (inkább a könnyebb, ,,majd más megmondja, mit kell csinálni" utat választottuk). Ahogy mondani szokták: ,,a lovak közé dobtuk a gyeplőt", és engedtük, hogy azok őrült vágtában a szakadékba vigyenek. Senki nem tekintette magáénak a Hazát, csak annyira, amennyit elvehetett belőle. Nem úgy törődtünk dolgainkkal, mint aki egyénileg felelős érte (legyen az munka, család, gyermeknevelés, közvagyon, ...), hanem a nagy kollektív felelősség mögé bújva mindenki ügyeskedett, ,,maszekolt", s hagytuk, hogy a munkához más is hozzáférjen. ,,Fogjuk meg, és vigyétek!" Fel sem mértük, mekkora kárt jelent ez hosszútávon! Ez maga a pitiánerség. Mára a magyar társadalom pitiánerek tömegéből áll. Nem figyelünk az igazán nagy tudású, okos embereinkre, hanem mi még okosabbak akarunk lenni! Ez az, amikor nincs bennünk alázat és tekintélytisztelet, mert belénk verték a kommunista tetvek, hogy a munkás, paraszt az úr, s ezzel megalkuvó, gyáva lakájokká alacsonyítottuk a tanult, a művelt, okos embereket. Így züllött le az úgynevezett ,,értelmiségünk", s lett az ostoba, erőszakos bolsevikok talpnyalója. Mert ők is meg akartak élni. Ez semmiképpen nem mentség, hiszen az ő felelősségük lett volna figyelmeztetni a többieket, hogy rossz irányba megyünk.

Hiú ábránd azt gondolni, hogy ennyi hibát, sőt bűnt el lehet követni komoly következmények nélkül, és még nagyobb ábránd azt gondolni, hogy mindezek pár év alatt jóvátehetők.

Hosszú időnek kell eltelnie, mire ebből a mocsárból, amit mi magunk teremtettünk magunk körül, ki tudunk kecmeregni. Szívós munkára és felelősségteljes gondolkodásra lesz szükség. Végre kezünkbe kell venni a sorsunk irányítását, figyelve Isten útmutatásaira. Mindenkinek a saját házatáján kell kezdenie a rendteremtést. A munkahelyén a munkájában, a családban, mint felelős családfő, a gyermekei nevelésében (nem csak eltartásában!), a baráti körében, netán gyülekezetében. Ehhez pedig nekünk is tanulni kell. Meg kell tanulni, mit jelent a felelős gondolkodás, az erkölcsös, becsületes, tisztességes, hűséges élet. Ebben segít a Szentírás! Aki nem hiszi, kezdje el forgatni, tanulmányozni. Minden élethelyzetre ad útmutatást, ami csak jó irányba visz! Ebben a munkában a világ jelenlegi haladási iránya nem kedvez nekünk, ezt világosan kell látnunk.

A ,,zsidózással" pedig nem leszünk előbbre. Ha ellenünk támadunk, csak magunkkal tolunk ki. Tudomásul kell venni a realitásokat, azt tudniillik, hogy a gazdasági hatalom és a fegyveres erő a globalista nagyurak kezében van! Hogy ezek történetesen zsidók? Kérdezem én, miért nem éppen a nagyon tehetséges magyarok? Ezen kellene elgondolkozni. Szerintem éppen azért, mert valamit nem tanultunk meg a zsidóktól. Az érdekközösség kialakítását!

Úgyhogy nem szidni kell a zsidóságot, hanem tanulnunk kell abból, amitől ennyire sikeresek lettek a világon! Mindenhova a saját embereiket ültették, s lassan, évszázadok alatt átvették a világ irányítását. Mert két zsidó bárhol éljen is a világban, egymásra talál és összefog, ha érdekeik úgy kívánják. Még akkor is, ha utálják egymást!

Ez az én néhány gondolatom a címbeli témával kapcsolatban. Lehet vele vitatkozni, egyet nem érteni, csak egyet nem érdemes: teljesen figyelmen kívül hagyni. Mert biztos vagyok benne, hogy - ugyan a teljesség igénye nélkül, hiszen nagyképűség lenne egy rövid írásban erre törekedni - valóságos magyarázatot ad nyomorúságunk okaira, s a kilábalást illetően is vannak benne megszívlelendők.

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István

(Nemzeti InternetFigyelő)

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=92311
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.