Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Kétszer ne kövessük el ugyanaz
  2011-12-15 20:02:58, csütörtök
 
  Kétszer ne kövessük el ugyanazt a hibát!

Dátum: 2011. December 15. Thursday, 09:05

Közlemények

A Szabad Magyarországért Mozgalom - mint EU-szkeptikus szervezet - igazolva látja fenntartásait az Európai Unió politikáját illetően. Világos, hogy két Európai Unió van. Van a belső kör - a döntéshozók - és a periférikus államok, köztük Magyarország, akiket félgyarmati sorba kívánnak taszítani, és elvárják tőlük, hogy zokszó nélkül teljesítsék elvárásaikat.



Az euró válsága az EU válsága is egyben, mely az európai nagyhatalmak gazdasági stratégiájának is köszönhető. Magyarország ezért a válságért nem felelős, csak elszenvedője, mivel az elmúlt húsz évet az önfeladás jellemezte.

A mostani kormány tanult az elmúlt hibáinkból, és remélhetőleg lesz elég ereje ahhoz, hogy a nemzeti érdekeket következetesen képviselni és érvényesíteni tudja az Európai Unióban. Éppen ezért érthetetlen számunkra, hogy a Parlament balliberális ellenzéke milyen nemzeti érdek és társadalmi felhatalmazás alapján követeli, hogy egy olyan megállapodáshoz csatlakozzunk, melynek kötelezettségei nem ismertek
számunkra.

Mint nemzeti radikális szervezet a jelen helyzetben ki kell jelentenünk, hogy Orván Viktor miniszterelnök bölcsen döntött, amikor a parlamentre bízta a döntést. Bár meg kell jegyezni, hogy a parlament az ország sorskérdéseiben nem mindig a nemzet érdekét tartotta szem előtt. Bízunk abba, hogy ebben az esetben a haza érdeke fogja irányítani országgyűlési képviselőinket.


SZMM - OS közlemény
Takács András elnök


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4500
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazgatói fizetést kap Havas S
  2011-12-15 19:59:03, csütörtök
 
  2011-12-15. 11:51
Igazgatói fizetést kap Havas Szófia a János kórháztól - kollégái még nem is találkoztak vele

Majdnem 800 ezer forintot keres Havas Szófia fővárosi szocialista képviselő szakorvosként a fővárosi Szent János Kórházban. Orvos kollégái ugyanitt 150-300 ezer forint közötti fizetést kapnak.
Idén március 19. óta dolgozik Havas Szófia fővárosi képviselő a Szent János Kórház III. Belgyógyászati Kardiológiai Osztályán. A képviselő azt követően került erre az osztályra, hogy a kórház visszavonta megbízott orvos-igazgatói beosztását. Noha Havas hivatalosan március óta szakorvos beosztásban dolgozik, munkatársai idén november 5-ig nem is tudtak arról, hogy van egy új kollégájuk.
Az osztályon dolgozó, nevük elhallgatását kérő orvosok egy híroldalnak elmondták: véletlenül tudták meg, hogy a képviselő munkatársuk lett, amikor nevét feltüntették a kórház honlapján. Arról, hogy a képviselő közel egy évig nem vett részt a III. belgyógyászat működésében, az osztályos orvos beosztás is tanúskodik. Ebből egyértelműen kiderül: Havas neve egyáltalán nem szerepel az idei osztályos beosztásokban.

Az osztályon dolgozó orvosok
Betegállománya alatt is "dolgozott"
E különös, hónapokon át tartó munkahelyi hiányzással kapcsolatban kereste meg kérdéseivel a Szent János Kórházat a Mindennapi.hu, arról érdeklődve, hogyan lehet, hogy a képviselőnő neve nem szerepel az idei beosztásokban, és az osztályon dolgozó munkatársai sem tudtak róla. A kórház a következő tájékoztatást adta:
,,Dr. Havas Szófia 2011. március 18. napig megbízott orvosigazgatói beosztásban dolgozott kórházunkban. Az orvosigazgatói megbízás visszavonásával 2011. március 19. napjától kezdődően került a III. Belgyógyászati Osztály állományába. 2011. március 21. napjától kezdődően egészen 2011. szeptember 18. napjáig táppénzes állományban volt. Ennek lejárta után 2011. szeptember 19-étől 2011. november 05-ig szabadságon volt. 2011. november 06. napjával kezdte meg szakorvosi feladatainak ellátását a III. Belgyógyászati Osztályon. (...) feltételezhető, hogy az orvos kollégák azért nem voltak tájékozottak ebben az ügyben, mivel ténylegesen munkába csak 2011. november hónapban állt be dolgozni, értelemszerűen eddig az időszakig az osztályos beosztásokban sem szerepelt".
Noha a kórház tájékoztatása szerint Havas Szófia közel fél évig volt táppénzen, a képviselő ezalatt az időszak alatt is aktívan részt vett a fővárosi képviselők munkájában, bejárt a Fővárosi Közgyűlésbe, interjúkat adott az újságíróknak, televíziókban szerepelt. A lap bejelentést tett az ügyben Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP), ahol arról érdeklődtek, hogy indítanak-e vizsgálatot a képviselő betegszabadságának ügyében.
Indokolatlanul magas fizetés
A szocialista képviselő több mint féléves hiányzásának oka mellett a lap arra is kíváncsi volt, hogy a képviselőnő a fővárosi illetményén túl mekkora fizetést kap az egyébként fővárosi fenntartású kórháztól, ezért a képviselő tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatából indultak ki. Ebből az derült ki, hogy megbízott orvos-igazgatóként bruttó 820 ezer forintot keresett. Kíváncsiak voltak, hogy a megbízott orvos-igazgatói pozíciójának visszavonása után szakorvossá való ,,visszaminősülése" mekkora mértékben csökkentette Havas fizetését, ezért a kórházhoz fordultak tájékoztatásért.
A Szent János Kórház sajtómunkatársa arról tájékoztatta a portált, hogy ,,dr. Havas Szófia illetményéből csupán a vezetői pótlékot, azaz 30 000 forintot vontak vissza, az orvos-igazgatói feladat ellátására vonatkozó megbízás visszavonásával együtt. Tehát a bértáblában meghatározott bérét a fenti intézkedés semmilyen módon nem érintette". A kórház tájékoztatásából könnyen következtetni lehet arra, hogy a képviselő közel bruttó 800 ezer forintot keres szakorvosként, alig kevesebbet, mint korábbi megbízott orvos-igazgatóként, miközben átlagosan bruttó 150-300 ezer forintot keresnek a III. belgyógyászat orvosai, akik között akadnak főorvosok, és nyugdíj előtt álló, hosszú munkaviszonnyal rendelkező orvosok is.
A különös információk tudatában a lap interjút kért dr. Havas Szófiától, aki a kórházban fogadta kérdéseiket. Arra kérdeztek rá a képviselőnél, hogy miként kereshet közel bruttó 800 ezer forintot, ha kollégái ennek töredékéért gyógyítanak, valamint az után is érdeklődtek, hogy ha közel fél évig táppénzen volt, hogyan tudta ellátni fővárosi képviselői teendőit. Válaszokat nem kaptak a képviselőtől, aki magánügyre hivatkozva nem volt hajlandó reagálni kérdéseikre, és dühösen távozott az interjúról.
Hiányosságok a vagyonnyilatkozatban
Miközben a kórház válaszait várta a lap a szocialista képviselő orvosi munkájával, illetve annak illetményével kapcsolatban, megkeresték a Fővárosi Önkormányzatot is. Arra voltak kíváncsiak, hogy a fővárosi fenntartású kórházak felügyelő bizottságai miként álltak össze a fővárosi képviselőkből az elmúlt években. Ez azért volt szükséges, mert a főváros tulajdonában lévő kórházak felügyelőbizottságait többnyire az egészségügyben is érintett képviselők alkotják, azonban Havas Szófia tavalyi évre vonatkozó, 2011-es vagyonnyilatkozatában nincs feltüntetve felügyelőbizottsági tagság vagy elnökség, ezért kikérték a listákat a városházáról.
Mivel a felügyelőbizottsági tagság rendszeres havi jövedelemmel jár, a képviselőknek fel kell tüntetniük azt vagyonnyilatkozataikban.
Kiderült: Havas Szófia szocialista képviselő vagyonbevallása nem fedi a valóságot, ugyanis 2010. január 1-jétől a képviselő a Szent István és Szent László Kórházak felügyelőbizottságának elnöke volt, ami rendszeres havi jövedelemmel járt, azonban a képviselő ezt a keresetét "elfelejtette" feltüntetni a tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatában.
(Mindennapi.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/89494/#ixzz1gdCfYLFn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.11 2011. December 2012.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 443 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.