Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Szeva Viktorom!
  2012-01-20 22:52:27, péntek
 
  Hát IGEN !!
-------------------------
Szeva Viktorom!

Most olvasom,hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat,mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék,hogy ez megszorítás,meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok!
... Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem!
Mert ugye manapság minden autóban van rádió! Mi következik ebből? ARTISJUS! Ennyi,bazdmeg! Ha a kocsiban zenét hallgat, fizessen jogdíjat a köcsög! Hát nehogy már! Majd ingyen hallgatja,nem?!
Aztán, arra is gondoltam,hogy mi lenne,ha bevezetnétek a kötelező átfényezést! Narancssárgára, ofkórsz! Ebből is lehetne kaszálni! Nem? Szerintem fasza ötlet! Sőt!,ha előtte még felemelnétek a festékek adóját 60%-ra,az még nagyobb kasza!
Ezt figyeld:TANKOLÁSI DÍJ! Minden tankolásnál 300 ft (Elég? Lehet több!) kötelezően fizetendő,úgy mint a telefonnál a kapcsolási díj! Mi kifogás lehetne ellene?? Nem adó! Vagy igen? NEM!
Na és ugye, ha valakinek utasa van?? Személyszállítási hozzájárulás!!!
Vagy kötelezővé lehetne tenni a tetőcsomagtartót is! És lehetne egy olyat,hogy aki felrak a tetőcsomagtartóra egy fidesz transzparenst,az kedvezményt kap! Amilyen fillérbaszó népek ezek,minden kocsin lesz transzparens! Ezzel a választási kampányt is megspóroljátok, azt is el lehet lopni! Yee!
Aztán még gondoltam olyanra is,hogy kötelező BKV bérlet! A vidékieknek is ám! Mert ne mondja nekem egy vidéki se, hogy nem járt még Pesten!? Akutyaúristenit! Hát már a kifogást keresi!!
És hát sajnos egy adót is javasolnék, de meg lehetne azzal magyarázni,hogy jó-jó, adó, de ez az egy csak!! És ez az adó tudod mi lenne, Vitya? Istenem, ha kimondom, Gyurinak keresztbe fog folyni a könnye ettől a hazafias ötlettől,és a bánattól,hogy nem ő találta ki! Na? Van ötleted? Nincs? Szabad a gazda?
JÁRDAADÓ baszdmeg!!! Mekkora ötlet, mááár?!! J Á R D A A D Ó ! Hát mutass egy embert, aki nem használja a járdát!? Ugyehogyugye! Faszom! Ez alól nincs kifogás! És ehhez lehetne kapcsolni egy kötelezően kiváltandó - persze borsos áron - kártyát,amit mindenkinek kötelezően kellene hordania,és ha a rendőrök(vagy egy külön erre a célra felállított járdaőrség!)meglátják,hogy valaki nem fizette be a járdaadót, de mégis járdázik,annak teljes vagyonelkobzás!!!
Lesz itt rend!
Na, Vitya! Most mennem kell, de ha kérdés van, hívjatok nyugodtan! Ha kicsit iszom, még komolyabb ötleteim lesznek! Bár, ahogy elnézem, ti is valami pszichotróp anyagot nyomtok! Viki-Viki! Nagy huncutok vagytok ám.. ;)
Ölellek és kívánok sok erőt és kitartást!
P.S.: Édesanyádat üdvözlöm! Sokat gondolok rá mostanában!
 
 
4 komment , kategória:  Általános  
A tökéletes Fidesz-káder
  2012-01-20 22:11:57, péntek
 
  A tökéletes Fidesz-káder


Ceglédi Zoltán

2012.01.20., 20:13 Frissítve: ma, 19:34 1687 3

Jogunk van bulizni, disszertációt lopni csekélység, a köztársasági elnökök meg csak ne szívózzanak holmi jogszabályokkal - egy kiváló politikusi karrier kibontakozóban.

A fiatal Oroján Sándor Schmitt Pál köztársasági elnök védelmében született dolgozata méltán érdemelt ki kellő médiafigyelmet, de a dologban az őszinte seggnyalásnál több is van, és egy egész szubkultúra kötésmintája sejlik fel mögötte. A 26 éves fideszes képviselőre figyelni kell, ő volt az is, aki "Jogunk van bulizni" címmel védte a Fidelitas milliós költségvetésű, Moulin Rougeban rendezett partiját. Hát naná, és most, elnézve a keretszámokat, a tőből visszametszett felsőoktatást, legalább annyi öröme lehet a mai fiataloknak, hogy Orojánék bulijoga nem sérült. You gotta fight!

A 26 éves korára szépen kidekorált ifjú politikus szerint Schmitt Pál a legalkalmasabb ember köztársasági elnöknek, mert nem akadékoskodik úgy, mint az elődei. Oroján nem beszél mellé: "nekem nem tetszettek a korábbi elnökök, akik patikamérlegen mérték minden szavuk súlyát, és legfőbb feladatuknak saját intézményük méltóságának őrzését tekintették (nameg a jogszabályok betű szerinti értelmezését)". Vagyis neki azért tetszik a köztársasági elnök, mert nem védi az intézménye méltóságát (stimmel), nem tartja fontosnak a jogszabályok betű szerinti értelmezését (stimmel, sőt a leggyanúsabb papírt is gondolkodás nélkül aláírja, mint egy túlmozgásos Stadler József).
hirdetés

A másik állítása pedig arról szól, hogy nincs azzal semmi baj, ha Schmitt lopta a dolgozatát, hiszen ilyesmi bármivel előfordulhat, csekélység, hétköznapi ügymenet. "Ki az, aki nem puskázott a suliban? Ki az, aki nem hajtogatott papírrepülőt, nem köpőcsövezett rizsszemet a feszes hátsójú fiatal napközis nénire, majd nevetett az egész délutános csoporttal? (Na jó, ez utóbbi valóban nem olyan szűk réteg) És tegyük szívünkre a kezünket: olyan nagy bűn, ha egy sporttörténetből húsz éve írt kisdoktori akár nagyban megegyezik egy korábban, más nyelven írt tanulmánnyal? "

Itt jegyezném még, hogy Oroján mindezt (életrajza szerint) a Fidelitas vezetőképző tanfolyamának elvégzése után írja. Akkor ezek a fiatalok tényleg csak így és ennyit tudnak, itt tényleg gúnya csak az érdekérvényesítés korpulens testén az egész demokratikus meg köztársasági cucc. Feljelentő-kommandót tolnak a kereskedelmi tévékre, de közben gond nélkül értekeznek a pedagógusok hölgyek meglőtt feszes fenekéről (apropó, tessen már legközelebb valamelyik kolléga megkérdezni Hoffmann Rózsát, hogy pedagógusként az ő feneke is elég feszes volt-e ahhoz, hogy fiatal fideszesek megköpőcsövezzék. Mert ha ez ilyen konzervatív, polgári dolog, akkor érdekelne). Erkölcsről papolnak, meg arról, hogy bizony Orbán Viktor még sosem hazudott - de ha mondjuk Schmitt igen, esetleg lopott is, akkor rögtön bocsánatos bűn az egész. A fiatal fideszesek már meg se próbálják azt hazudni, mint idősebb társaik a politikailag motivált kinevezések kapcsán, hogy bárhogy keresték, Handó Tündénél nem volt alkalmasabb a bírósági szervezet élére (na bumm, véletlenül Szájer felesége), az Állami Számvevőszék is csak egy fideszes képviselő kezében van jó helyen. Nem, az új politikusgeneráció képviselője már büszkén és egyenesen örül annak, hogy Schmitt pont olyan, mint amilyennek mi is látjuk, mi is jellemezzük. Fennhangon ünnepli a foltos kesztyűbábot.

Legalább megtanítottak volna jól színészkedni azon a nyomorult vezetőképzőn, kedves Sándor. Bár igaz, hogy a NER-ben már tök fölösleges is úgytenni bármivel kapcsolatban, mintha.



http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/1/20/A_tokeletes_Fideszkader_Y36AWS#utm_source=hi rlevel&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel-2012-01-20

**************

a cikkben megvan a lényeg, gratula!
biztosan Sándor megfeszített munkával keresi azt a (még nem digitalizált) munkát, amit gond nélkül beadhatna a sajátjaként az önéletrajzában szereplő phd-képzésre, mert gondolom a blogja alapján aligha lesz képes védhető dolgozat saját előállítására ill. saját gondolotra. Csak azt nem értem, hogy ha a sok talpnyaló, gerinctelen, erkölcstelen párttagnak úgysem számít, akkor minek megszerezni a doktorit/phd-t? Nem mindegy? Úgyis abból lesz KE, fidelitas-funkcionárius, akit a pártelnök kiválaszt. Minek ide titulus? Lehet ők is a rendszer utáni időre készülnek? Régen azt festették fel, hogy nem baj iván nem tart ez örökké 150 alatt se lettünk törökké. Ma esetleg emlékeztetni kellene a fideszes elvtársakat, hogy (jónéhányukkal ellentétben!) nem lett mindenki kommunista 50 év alatt sem. 5 év fideszkormányzás meg már meg se kottyan...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2 faszi sarokba szorít egy nőt
  2012-01-20 21:51:38, péntek
 
  2 faszi sarokba szorít egy nőt. Azt mondja az egyik:
- Most megerőszakolunk!
Mire a nő:
- De én nem akarom!!!
Jön a válasz:
- A 2/3 az 2/3.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Életrajza cáfolja dr. Schmittet
  2012-01-20 21:50:40, péntek
 
  Életrajza cáfolja dr. Schmittet

214 komment|
Megjelent: 2012.01.20. 08:57|


Kisdoktori? PhD? Tudományos fokozatok hálójába keveredett a plágiummal gyanúsított államfő.

Kisdoktori helyett PhD szerepel Schmitt Pál EP-s életrajzában - hívja fel a figyelmet a tényre az Egyenlítő Blog. A Hír24 is megírta: szerdán az államfő a Kossuth Rádióban a plágiumvádakkal szemben azzal védekezett, hogy ez csak kisdoktori, nem PhD, így kevésbé szigorú szabályok vonatkoznak rá.

Tartalmilag ez - mint mondta - azért is fontos, mert a kisdoktori értekezés formája megengedte, hogy a dolgozat végén egyben sorolja fel a forrásokat, míg ma már a PhD esetében minden oldalon és soron jelezni kell az idézetet.

Az Egyenlítő - Lakner Zoltán politológus felvetésére - végignézte az Európai Parlament idegen nyelvű honlapjait és kiderült: a magyar köztársasági elnök (egykori EP-képviselő) életrajzában a következő nyelveken szerepel a "PhD" szó: angol, német, dán, lengyel, szlovák, litván, holland, lett, cseh, észt, bolgár.

Itt felidéznénk Pálinkás József, az MTA elnöke minapi nyilatkozatát. Eszerint mivel az államfőnek nincs tudományos (PhD) fokozata és nem tagja az MTA köztestületének, az Akadémia elnökének és testületeinek nincs jogköre vizsgálatot folytatni Schmitt Pál 1992-ben a Testnevelési Egyetemen megszerzett, tudományos fokozatnak nem minősülő, úgynevezett kisdoktori (dr. univ.) címével kapcsolatban.


http://www.hir24.hu/belfold/2012/01/20/eletrajza-cafolta-meg-dr.-schmittet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhalálozik a családfő.
  2012-01-20 21:22:21, péntek
 
  Elhalálozik a családfő.
A temetésen a pap nagyon szívhez szóló beszédet mond, külön hangsúlyozva, milyen remek apa, férj volt az elhunyt.
Az özvegy szipogva odaszól legnagyobb fiának: - Fiam, nézz már bele a koporsóba, lehet, hogy nem jó temetésre jöttünk!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Miért bujkál a Fidesz-MSZP nagykoalíció a kukoricásban?
  2012-01-20 21:17:04, péntek
 
  2012-01-20. 10:19
Miért bujkál a Fidesz-MSZP nagykoalíció a kukoricásban?

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlésében a Jobbik az Állami Számvevőszék vizsgálata alapján kezdeményezte egy bizottság felállítását, Szombathely 2006 és 2010 közötti gazdálkodásának kivizsgálására. Erre a párt szerint azért van szükség, mert az ÁSZ megállapította, hogy Szombathely az ország ötödik legeladósodottabb városa.
Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője egyszerű kérdést tett fel: "Miért lett közel 20 milliárdos adósságállománya városunknak és hol a pénz? Minden választónak joga van megtudni az igazságot."
A nagykoalíció képviselői erre csak személyeskedéssel és idétlen beszólásokkal tudtak reagálni, nehogy a lényegről kelljen beszélni. A fülkeforradalmárok leszavazták az előterjesztést, és az ÁSZ jelentését semmibe véve minden maradt a régiben. Így a Fidesz megint megvédte az MSZP-t.
A Jobbik nem lövöldöz a kukoricásba. Még akkor sem, ha az elmúlt időszak gazdálkodásáért felelős politikusok oda bújtak, mert előbb vagy utóbb aratás lesz. Bújjanak elő és ne féljenek, az őszinteséget is meg lehet szokni - zárul a párt szombathelyi szervezetének közleménye.
(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/90977/#ixzz1k217NqLg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
290 milliót költött a Miniszterelnökség
  2012-01-20 21:11:40, péntek
 
  2012-01-20. 20:55
290 milliót költött a Miniszterelnökség

Mesés szerződéseket kötött tavaly is cégekkel és magánszemélyekkel a Miniszterelnökség. Kiderült: 2011-ben összesen 290 millió forintot kellett kifizetni a külsősöknek.
A megrendelések mértékét nézve a Miniszterelnökség sokkal nagyvonalúbban bánt a pénzzel, mint tette azt még 2010 második felében, a kormányváltás után.
Tavalyelőtt ugyanis csak 76,6 millió forintnyi szolgáltatást vettek igénybe, szemben a tavalyi majd 300 millióval. A különbség így mintegy négyszeres, s ha időarányosan nézzük, a 2011-es akkor is duplája a 2010-esnek.
A szerződéseket mazsolázva érdekes megállapodásokat találtunk. Komoly összegek vándoroltak tanácsadók zsebeibe. Ők általában havi 350-750 ezer forintos díjért szakértettek, így éves szinten 4-9 millió forintot is kaphattak. A hivatal összesen hat megállapodást kötött olyan szakértőkkel, akik 2006. október 23-ai eseményeket vizsgálták. Erre csak 2011-ben 17,7 millió forint ment el.
Számos más külsős segítségére is szükség volt, köztük Balogh Gábor világbajnok öttusázóéra is. Vele majd kétéves szerződést kötöttek.
A legnagyobb tétel azonban egy 61,2 milliós kifizetés, amit a Magyar Posta kapott, mert Orbán Viktor miniszterelnök 700 ezer közalkalmazottnak címzett levelét kézbesítették, amelyben a kormányfő a devizahiteleseket kedvezményes végtörlesztésre buzdította.
Orbán Viktor fotósa 9 millió forintot kapott tavaly. Milliós megbízást kapott Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. is. A vállalkozás pénzszállítást végzett tíz és fél hónapig, havi mintegy 112 ezer forintért. Miért kell pénzszállító cég a Miniszterelnökségnek?
- A működés során vannak olyan esetek, amikor készpénzt kell áthozni a Magyar Államkincstárból - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. - Így például a külföldi kiküldetések esetében fizetett napidíj, vagy rendezvények esetén készpénzért megvásárolható kisebb termékek, szolgáltatások. A kiválasztás szempontjai a megbízhatóság és az alacsony ár voltak.
Szijjártó szerint Balogh Gábor munkájának hála, sikerült olyan konstrukciót kidolgozni, amelynek köszönhetően a sport komoly uniós forrásokhoz jut. A szóvivő szerint nem volt kidobott pénz a Magyar Posta 61,2 milliós szerződése, hiszen 70 ezren jeleztek vissza, s a kormány épp ma döntött arról, hogy állami kamattámogatással kiegészített árfolyamgát-megoldással segít rajtuk.
(Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/91002/#ixzz1k1zhwmLG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van még lejjebb, Keszthely? - A Fidesz a szocionistákkal kar
  2012-01-20 20:58:49, péntek
 
  2012-01-20. 18:19
Van még lejjebb, Keszthely? - A Fidesz a szocionistákkal karöltve indul a "békemenetre"

Szombaton "civil békemenet" verbuválódik Budapesten, ahol csak azok jelenlétét várják (el), akik hang nélkül lépe(bé)getnek és zászlót sem égetnek. Ennek megfelelően Keszthely városából tiszteletüket teszik a Fidesz-hívők és - nem tévedés - az MSZP két prominense: Szabó György, akivel már találkozhattunk a Gyurcsány elleni tüntetés alkalmából és Mohácsi József, aki négy évig a nemzet templomában is rontotta a levegőt és szavazott meg magyarellenes törvényeket. (Ennek fényében és a helyi Fidesz kollaboráns viselkedését illetően is vérforraló ez a képmutatás.)
Valamint több, magát független civilnek valló megvezetett is ott lesz, akik esetében értelmes, intelligens, gondolkodó emberekről lévén szó, nem értem, mit keresnek egy akolban a nagykoalícióval? Azt belátom, hogy a jó szándék vezérli őket, ellentétben a "ha kell, ha nem együtt szavazókkal", de akkor is kétséges a részvétel!
A Fidesz kíváncsi. Mire kíváncsi? A jelenlegi manőverezéseinek támogatottságára. Miért kíváncsi? Miért ne? Mondják ők. Látványosan kívánja bemutatni a fősodratú médiumokban, hogy még mindig ők a nyerők. Ez valószínűleg sikerülni is fog nekik, mert a felvonuló tömeg nagy része nincs tisztában a menet valódi céljával.
Orbán Viktor verbális "szabadságharca" vélhetően csak a kirakat, hiszen az emberek többsége saját bőrén tapasztalja a mindennapok egyre sanyargatóbb valóságát. Amit persze most (is) van mire fogni, hiszen "szembemegyünk" az EU-val és az IMF-fel. Ez a demonstráció csak arra lesz jó, hogy legitimálja a kormányt, miszerint elfogadják a szavazók, hogy Orbán ugyan megpróbálta kivívni a függetlenségünket, de az EU-IMF tandem ezt nem engedélyezte.
Érdekes fordulat: a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kormányok azért szorítottak meg, mert ők szolgalelkűen vették fel a hiteleket és feltétel nélkül szolgálták a háttérerőket, az Orbán-kormány pedig azért szorít meg, mert őket sakkban tartják ugyanazok és nem lehet fejjel menni a falnak (?). A kisember szempontjából nem mindegy, hogy mitől lesz neki egyre rosszabb. A jelenlegi kormány szempontjából, ha jól értem visszaérünk az előző érába, hiszen meghátrálás és újra hitelfelvétel lesz a vége. Sok hűhó?
A valódi szabadságharcot megvívott államok, mint például Argentína és Izland kellene, hogy legyen a példaértékű és követendő. Ezzel szemben O.V. háborút kiált, miközben a háttérben már előre letette a fegyvert és hátraarcot parancsolt. Van új MNB törvény? Van, csak kifelejtették belőle azt, hogy magyar! Van új Alkotmány? Van, csak mindenki tudja, hogy ezer sebből vérzik: nem védi sem földjeinket, sem vízkincseinket. (Miközben e sorokat írom jelent meg, hogy Ángyán József államtitkár lemondott. Csak nem az alaptörvény eme hiányosságai is közrejátszottak ebben? Ez számomra legalább annyira jelzés értékű, mint amikor ugyanezt tette Tóth Zoltán József is, vélhetően a Szent Korona-tan alkotmányban való nem megfelelő szerepe miatt.)
Visszatérve Keszthely politikai berendezkedésére, mostanra már jól látszik, hogy képletesen és valójában is egyetlen szereplőre korlátozódik az ellenzékiség. Az MSZP látszólagos szerepe kimerül a kamerák előtti erőteljes kifogások felvázolásában egy-egy előterjesztés tárgyalásánál, ami aztán a végére teljes egyetértésbe torkollik a Fidesz véleményével. Jól látszik ez az összeborulás a "békemenet" alkalmából is, ahol közösen utaznak a fideszes "bajtársakkal".
Sajnálom, hogy nagyon sokan hagyják megvezetni magukat, különböző retorikával, de a végeredmény mindig ugyanaz. Olyan emberek jegyzik ezt a "forradalmi menetet", akik többszörösen hiteltelenek, gondoljunk csak Bencsikre.
A magam részéről a menethez csatlakozó civileket lebeszélném a részvételről, hiszen őket is csak kihasználják és velük legitimáltatják magukat a bukott "szabadságharcosok", valamint egy közösségbe kényszerítik őket a nemzetgyilkos szocialistákkal, akik karöltve sétálgatnak majd a magukat jobboldalinak valló fideszesekkel!
Ezek után már csak egy kérdésem maradt: van még lejjebb, Keszthely?
(Olvasónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/20/90996/#ixzz1k1wL0wCM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy etikus törvénykezés esetében ez elképzelhetetlen
  2012-01-20 20:55:40, péntek
 
  Egy etikus törvénykezés esetében ez elképzelhetetlen

2012 a nagy vadászat éve lesz. Minden fa, minden bokor, mögött les majd a vadász. Az áldozatok az autósok lesznek, a vadászok a rendőrök.

Miért látom ilyen borúlátón a helyzetet? Roppant egyszerű: az idei költség-

vetésben 18 milliárdos bevételt terveznek csak a közlekedési bírságokból.



Így elsőre nem is tűnik olyan nagy számnak, hiszen össze vissza repkednek a százmilliárdok. De bontsuk le ezt az összeget az autósok és a rendőrök szempontj-ából.



18 milliárd azt jelenti, hogy havi 1,5 milliárd forintnyi bírságot kell kiszabni.

Ha 22 napot dolgoznak átlagosan, mint egy átlag ember, akkor napi 68 millió forintnyi bírságot kell kiszabni, ,de ha minden nap dolgoznak, akkor is napi ötvenmillió. Ez harmincezer forintos átlagbüntetéssel számolva napi 2000-2500 bírságolás.



Ebből is látszik, hogy nyugodtan elfelejthetjük a harmincezernél kisebb bírságot

(ha még szabnak ki ilyet egyáltalán), és valószínűleg keresztet vethetünk a figyelmeztetésekre is. Elfelejthetjük az irgalmat, a jópofa vagy a rendes rendőrt,

aki elenged minket még most utoljára. Mert rá vannak kényszerítve a büntetésre. Mert az előirányzott bevételi tervet teljesíteni kell.



Hogy lehet ennyi bírságot kiszabni? Ha ugranak mindenre, ami szabálytalan. Ha egy centire átmegyünk a záróvonalon , ha nem öt méterre állunk a zebrától vagy

a saroktól. Ha nem engedjük át a gyalogos a zebrán. És természetesen az örök aduász, a traffipax. De ennek is az lesz a következménye, hogy nem oda rakják

a traffipaxokat, ahol szükség lenne a sebesség betartására, hanem ahol kaszálni lehet: 20-as és 30-as táblák, kinn felejtett sebességcsökkentő táblák, és mindenhol, ahol az ember már egy kicsit megeresztik a kocsit.



Mindez felvet egy etikai kérdést is. Egy állam hogyan tervezhet arra, hogy állam-polgárai törvényt fognak sérteni, és ezért bírságot szab ki rá?



Egy etikus törvénykezés esetében ez elképzelhetetlen.

Ui.:

S mindehhez hozzá kell tenni, hogy a jövőben a szabálysértések is rögzítésre kerülnek, priorálhatók lesznek, és a 3. eset után...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sarkozy: már nincs sok idő a diplomáciára
  2012-01-20 20:49:50, péntek
 
  Sarkozy: már nincs sok idő a diplomáciára


Franciaország elnöke, Nicholas Sarkozy kijelentette, hogy rá kell kényszeríteni az iráni vezetőket az urándúsítási programmal kapcsolatos tárgyalásokra, mert kifutnak az időből, és a katonai beavatkozás "elkerülhetetlenné válik".

"Mindent meg kell tenni a katonai beavatkozás elkerülése érdekében... de az idő egyre fogy." - mondta Sarkozy a Párizsban összegyűlt nagyköveteknek.

"Franciaország mindent megtesz, hogy elkerülje a katonai beavatkozást, de sokkal erősebb, határozottabb szankciókra van szükségünk, amik megakadályozzák az iráni olaj eladását, és befagyasztják a központi bankban lévő megtakarításokat. Akik erre nem hajlandók, azok lesznek a felelősek egy katonai konfliktus kockázataiért."

Sarkozy Oroszországot és Kínát is felszólította (mintha felszólíthatná a két államot bármire is), hogy támogassák a szankciókat, aminek támogatását az Európai Unió vezetőitől szintén elvárja. Ez a kétségbeesett akaratoskodás nem véletlen: a francia adófizetők nem biztos, hogy eltűrnék egy újabb háború költségeit, és az esetleges katonai beavatkozás kimenetele is kérdéses - akár visszafelé is elsülhet, és egy olyan, független állam belügyeibe való beavatkozást, ami a térségben stabilizáló erőt jelent, már a nemzetközi média sem tudja terrorizmus elleni harcként tálalni.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. január 20.

http://jovonk.info/2012/01/20/sarkozy-mar-nincs-sok-ido-diplomaciara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.