Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Nemzeti politika? - Furfangos Jákób bábszinháza
  2012-01-21 23:52:13, szombat
 
  Nemzeti politika? - Furfangos Jákób bábszinháza

Publicisztika

|

"Rebeka mama vadasan elkészített kecskehúst bízott fiára Jákóbra, hogy azt bátyja Ézsau helyett vigye be vakapjához Izsákhoz, az atyai áldás elnyerése végett. Jákóbnak először aggodalmai voltak sima bőre miatt, mert Ézsau szőrös volt. A leleményes nyanya azonban egy kecske szőrös bőrével beborította Jákób kezét és nyakát. Így bár Izsák észrevette, hogy 'a hang Jákóbé, de a kéz Ézsaué', mégis elhitte, hogy idősebb fia áll előtte és megáldotta."

Szomorú látlelet következik.

A magyar fülke vakság (+süketség+hülyeség) miatt nemzetünk megint alaposan beleválasztott. Ami történt, arról a fenti épületes bibliai történet jut az ember eszébe. A forradalmár Orbán Viktor frazeológiájában talán a "nemzeti" a leggyakoribb kifejezés. Ez azt jelentené, hogy a fülkeforradalom óta ő kevergeti s. k. a politika boszorkányüstjét, beledobál ezt - azt, közben varázsigéket mormol, s mindezek folytán valamiféle csoda történik?

Egy frászt! Ami ma történik, annak jóformán semmi köze sincs se a Fidesz pártprogramjához se a Fidesz Kormány programjához, Orbán Viktorhoz is alig.

Aki nem kifejezetten hülye látja, hogy önkényuralmi rendszer épül nálunk. Az exkommunisták és a judeoliberálisok, álnokul, a múlt árnyait emlegetik, vagyis azt a régi önkényuralmat, amelynek irányítói és haszonélvezői ugyancsak ők (vagy felmenőik) voltak.

Nem! Magyarországon a legmodernebb tőkés diktatúra európai kísérleti modellje készül - amerikai patent alapján. Ennek a műveletnek Orbán Viktor nem irányítója, csupán komédiása.

A politikacsinálás manapság nem a pártszervezetekben, az Ország gyűlésben, vagy a minisztériumokban folyik, hanem máshol. Tekintettel arra, hogy Magyarország egy olyan állam szövetség (EU) tagja, amely amerikai - izraeli befolyás alatt áll, a "magyar" politikát alkalmasint nem csupán Magyarországon csinálják (vezérlik). A politikusok, az államhatalom és az államigazgatás posztjaira helyezett személyek színpadi figurák, akik előadják [eljátsszák, eltáncolják, eléneklik] a "darabot". Ez persze így közhelynek tűnik. de van tovább is.

A hatvanas évek elején jelent meg John Kenneth Galbraith közgazdász professzor könyve "Az új ipari állam." Ebben azt írja, hogy a modern ipari államban az u.n. " techno-struktúra" átvette a tőkés, a vállalkozó és a részvényes hatalmát, mert a gazdasági fejlődés ezt követelte. Arról van szó, hogy a társadalom és egyes alrendszereinek bonyolultsága olyan fokot ért el, hogy az átlagos politikai, pártvezetői közigazgatási tudással ezekre már nem lehet megfelelően reagálni, ill. a folyamatokat irányítani. Ehhez szakmai apparátus szükséges.

E szükségletnek megfelelően alakultak ki az egyes politikai táborok mellett, legkorábban az Egyesült Államokban, az úgynevezett ,,think tankok", mint a pártok háttérszervezetei. Ezek nagyrészt alkalmazott kutatást végeznek az adott politikai tábor értékei és érdekei szerint figyelve a problémákat és megoldási lehetőségeket. E háttértámogatás intézményeit és szolgáltatásait természetesen igénybe veszik a társadalom összes többi alrendszerei is. A kifejezést agytrösztnek magyarítják, de hogy mit takar ez a kifejezés, az már kevésbé egyértelmű. Jelenthet kamarillaszerű politikai tanácsadó testületet, a káderutánpótlásról is gondoskodó pártalapítványt vagy - megrendelésre (!) akár kampánystratégiákat is kidolgozó, társadalomtudományi kutatóintézetet is.

Galbraith nézeteit a fejlődés annyiban haladta meg hogy a látható technostrukturák és háttérszervezetek nem vették át a tőkések hatalmát. Ellenkezőleg úgy működnek, mint az úri szabóságok: mérték után szabnak, megrendelésre.

E háttérintézmények magyarországi hálózatát hazánk nagy támogatója, Orbán Viktor atyai jóbarátja, szervezgeti és finanszírozza jó tíz éve. Az amerikai pénzügyi körök politikai csoportjai a pénzmágnás Soros Györgyön és egész Közép- és Kelet-Európát behálózó alapítványai, ösztöndíjai révén közvetlenül behozta Magyarországra az amerikai balliberális politikai szerveződés arzenálját. A Soros Alapítvány évente milliárdos nagyságrendben finanszírozta már az 1990-es évek elejétől a szabad demokrata tábor jogvédő irodáit, létrehozta az Emberjogi Dokumentációs Központot, újabban az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet, és mindezek mellé könyvkiadókat, folyóiratokat és könyvterjesztő hálózatot telepített, stb., stb. Mondhatnók persze, hogy Soros egy nagy balfasz, mert lám mire ment az SZDSZ-el. Mondhatnók, de nem mondhatjuk, mert az ilyesfajta háttérintézmények mindig a regnáló államhatalomhoz kapcsolódnak, főleg akkor ha az a fülkeforradalom révén - amihez nagyon sok köze lehet Soros intézményeinek - abszolút hatalmat szerez és abba mélyen bebetonozza magát, mint Orbán az eminens.

Ha már a példákat szemezgetjük ne feledkezzünk meg a A CEU-ról, azaz a Közép-európai Egyetemről (Central European University) amely "az Amerikai Egyesült Államok és a Magyar Köztársaság működési engedélyével és akkreditációjával rendelkező, budapesti központú nemzetközi egyetem.

A CEU a társadalom- és bölcsészettudomány, a jog, az üzleti élet, a kormányzat és közpolitika területén posztgraduális képzést a jövő vezetőinek. Ezt mutatja a nagy számú nemzetközi hallgatói létszám és a világ legjelentősebb egyetemeiről érkező tantestület. A több, mint 30 országból érkező közel 300 tanár a CEU-n 7:1-es diák-tanár arányszámot eredményez.

Tanulmányaik során a diákok nagy része részesül pénzügyi támogatásban, melybe beletartozik a tandíjmentesség, a különféle kutatói ösztöndíjak, a szállás és az orvosi ellátás támogatása is.

Az itt megszerzett magas szintű tudással és szakértelemmel a hallgatók fontos munkaköröket tölthetnek be. Jelenleg a CEU-nak az öt kontinens mintegy 100 országában, közel 8600 végzett hallgatója él, közülük több miniszter, nagykövet, egyetemi tanár, tudós, kutató, ügyvéd, ember jogi aktivista és vállalatvezető került ki."

Ez a rövid kis ismertető nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy az új "nemzeti" arisztokráciát Soros nevelteti számunk ra. Megnyugtató, nemde?

E háttérszervezetek és főleg kenyéradóik persze telve vannak jóindulattal és buzog bennük az önzetlen segítségnyújtás szándéka. Ennek jellemző példája, hogy "az Egyesült Államok kész átadni a fekete kisebbség társadalmi integrációja terén szerzett tapasztalatait Magyarországnak a roma integráció előmozdítására - jelezte az amerikai külügyminisztérium közép-európai térségért felelős tisztségviselője kedden a Washingtonba érkezett magyar kormányzati és országgyűlési küldöttségnek. Egy a hátrányos helyzetű, elsősorban színes bőrű családok sikeres integrációját megvalósító New York-i programról, valamint annak tervezett magyarországi adaptálásáról folyt egyeztetés - mondta el a találkozó után az MTI-nek Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára."

Ha nálunk úgy oldódik meg a cigánykérdés, ahogy Amerikában a négerkérdést "megoldották" megnézhetjük magunkat.

További ideillő példa "az Athena Intézet, amely 2010-ben tizenhat gyûlöletcsoportot azonosított Magyarország területén. Közülük tizenhárom aktív, tevékenységük egy-egy "magyar közösség" elleni verbális erőszaktól a konkrét fizikai támadásokig terjed."

Az egy - egy magyar közösség kifejezés kissé eufemisztikus, mert zsidó közösséget kell alatta érteni

De térjünk vissza kiindulási pontunkhoz és tegyük fel, ill. válaszoljuk meg a kérdést, mik azok a problémák, amelyeket Orbánnak és színtársulatának meg kell oldani?

Hamarjában három problémát tudok megemlíteni: 1.) terrorizmus, 2.) terrorizmus, 3.) terrorizmus...

Ezt a fogalmat se' árt körülírni, azaz kimutatni mit ért alatta a kormányzat és mit az a bizonyos "közösség".

Elméleti alapokat keresve Pintér Sándornál kötöttem ki. Ő ugyanis klasszikus tömörséggel magyarázta meg, hogy miért kell minden létező erőszakszervezetet egy kézben, az ő (tiszta) kezében, összpontosítani. Arra hivatkozott, hogy az életkörülmények romlása miatt fellépő társadalmi feszültségeket nem lehet másként kezelni. Ezzel fején találta a szöget. Más kérdés, hogy több szög is van. Társadalmi feszültségeket fog generálni az is, ha néhány év mulva megszûnik a földvédelem és elkezdődik az izraeli beáramlás, a földek "felvásárlásával" kombinálva. Ekkor léphet fel a "terrorizmus", amit nevezhetünk egyszerüen antiszemitizmusnak is.

A fülkeforradalom "nemzeti" kormánya" úgynevezett 'új típusú' biztonsági kihívásokkal' kerül szembe, a melyek a világ minden részén éreztetik hatásukat. A terrorizmus, a tömegpusztító fegyverek proliferációja (terjedése), az illegális fegyverkereskedelem és szervezett bûnözés, a válsággócokból kiinduló migráció, valamint számos más fenyegetés globálisan jelentkezik, így azok negatív hatásai csaknem minden államot érintik."

Mondják, hogy rosszindulatú vagyok, de a "válsággócokból kiinduló migrációról" nekem minduntalan Izrael jut eszembe. Csakhogy a hatalmak e migráció ellen védik országuk felségterületét, mi pedig e migrációt fogjuk védeni az őslakosok rovására. Kívánom, tévedjek!

Lehet, a magyarság mára annyira elvesztette erkölcs - helyesebben emberi - tartását hogy a tervezett földfoglalás [landgrab] nem ütközik majd komoly ellenállásba, ámbár a magyarokról sohasem lehet tudni...

A magyar jövő horizontja mindenesetre az őszi égboltra hasonlít, amelyen piszkosszürke felhőrongyok gomolyog nak.

Ami a Magyarországot érintő izraeli aspirációkat illeti nem lehet másból mint Simon Peresz kijeletéseiből kiindulni, amelyek arról szólnak, hogy Izrael felvásárolta Magyarországot. Peresz befejezett múlt (past perfect) igemódot használt. Nem mondhatjuk, nem úgy értette, vagy az újságírók értették félre, mert ismételt rákérdezésre is kitartott állítása mellett változatlan formában.

Nem tudjuk pontosan, hogy nálunk hány fegyveres titkosszolgálat készülődik a "rendfenntartásra". Azt azonban tudjuk, hogy Izrael és Amerika milyen módszerekkel harcol a "terrorizmus" ellen, pl. Gázában, ill. Irakban.

Gázáról és Irakról jómagam is szót ejtettem már, nem is egyszer. A "biblikus" izraeli hadviselést is megpróbáltam jellemezni. Úgy érzem azonban, hogy néhány ecsetvonással indolt kiegészíteni az amerika békés ill. háborús mentalitását.

Először a neokonzervatívokról ejtenék pár szót. E politikai irányzatnak hosszú története van. Foga fehérét akkor és azzal mutatta ki, ahogy a WTC tornyok lerombolásával megteremtette az ürûgyet Irak és Afganisztán megtámadására."Az ifjabb Bush vezette kormányzat(i bünszövetkezet) Elliott Abrams, Lewis Libby, Dick Cheney, Paul Wolfowitz és Donald Rumsfeld, stb. a szeptember 11-i "terroristatámadásokra" adott válaszként a Bush-adminisztráció 2002 őszén elfogadta az Egyesült Államok új nemzetbiztonsági stratégiáját [National Security Strategy, 2002] Ez szinte minden ponton szakít a korábbi évtizedek nemzetközi jogi és politikai megközelítésével annak érdekében, hogy nem egy esetben máig vitatott módon teremtse meg Amerika számára annak lehetőségét, hogy a világ bármely pontján érvényt szerezhessen szuperhatalmi érdekeinek."

Ami a harcmodor "jogi" megközelítését illeti, elegendő Blackwater nevü "biztonsági céget" említeni, amely egyik leg főbb felelőse az iraki civil mészárlásoknak és fogolykínzásoknak, amiért senkit sem lehet felelősségre vonni, mert e szerződéses bûnözők és prostituáltak nem tartoztak az amerikai katonai közigazgatás, ill. biráskodás felügyelete alá.

Ami a hazai neokonzervativizmust illeti, legjelesebb képviselője a mi Orbán Viktorunk. Ezt volt szives kinyilatkoztatni Oroszország egykori nagykövete Igor Szavolszkij úr, azzal egyetemben, hogy emiatt enyhe undort érez iránta. [Erről írtam egy blogot annakidején "Neokohn" címmel.]

Most pedig se' bakugrást nem teszek, se' vargabetût nem csinálok, ha most Gyurcsánnyal folytatom. Miért kellett neki mennie, Orbánnak pedig jönnie? Azért, mert Fletó rendszere csontja velejéig rohadt volt? Nem! Azért, mert Fletó balfasz volt [őszödi beszéd, ésatöbbi]? Nem! Azért mert kokettált Putyinnal? Nem! Azért kellett mennie mert a gyeplőt nem bírta tartani. Bezzeg ha néhány disznótorba' segített volna fogni az áldozat fülét vagy farkát. keményebb lett volna a marka. De ez már csak utólagos okoskodás.

Az viszont szentigaz, hogy fletó hülyéskedése már biztonsági kockázatot jelentett. Az Országra nézve? Áh dehogy! A hazánkra ácsingózó háttérhatalom érdekeire nézve. Hogy honnan veszem? Le van írva Political Capital Institute az "Országjelentésről" 2007.04.17-én adott összefoglalójában eképpen.

- A kormányzati stabilitás helyreállítása. A kormányzat rendkívül alacsony támogatottságának is köszönhetően a reformintézkedéseket annak ellenére ellenzi a lakosság, hogy a változások szükségességét elfogadja. Amennyiben a kormányzat a továbbiakban sem tudja lépéseit elfogadtatni a közvéleménnyel, erősödhet a reformfolyamatok visszafordítására irányuló politikai akarat.

- A kiszámítható jogi-gazdasági környezet megteremtése. Törvényszerû, hogy a reformok jelentősen átszabják a jogrendszert. Általános bizonytalanságot kelt azonban, hogy az elkövetkező években folytatódó reformok egy részéről még politikai döntés sem született, és nem látszik a reformfolyamat ,,végállomása". A kormányzat hosszú távú céljai ismeretlenek, így nem tudni, hogy a megszorító intézkedések ,,beérését" követő növekvő mozgástérben a kormány milyen gazdasági-társadalmi modell irányába akar elmozdulni.

- A korrupció elleni politikai harc. A korrupció a választók szemében az egyik legsúlyosabb társadalmi és politikai probléma. Amennyiben a kormányzat és a törvényhozás nem tesz látványos lépéseket a jelenség visszaszorítása érdekében, és nem szûnteti meg a párt-, és kampányfinanszírozás anomáliáit, tovább csökkenhet a politikusokba és a politikai intézményekbe vetett bizalom.

- Az előítéletek elleni politikai harc. A közvéleményben rendkívül erősek maradtak a nyíltan felvállalt romaellenes és idegenellenes tendenciák, és várható, hogy az ebben rejlő lehetőségeket a parlamenti pártok is igyekeznek kiaknázni. Amennyiben a politikai szereplők továbbra is elmulasztják az érdemi vitát, és csak a populizmus nyelvén képesek beszélni a bevándorlás (!) témájáról, erősödhetnek az etnikai természetû társadalmi feszültségek.

Az egész jelentés(rész) érdekes, de a dolgok klúja, a szöveg poénja, az utolsó passzusban van! Fordítsam le magyarra? Milyen bevándorlásról beszél a jelentés? Kínaiakról? Románokról? Nem - nem! Már csak egyet találhatnak a kedves olva sók. Nos? Nos? Hát az izraeliekről, továbbá arról van szó, hogy a jelentés készítői elszólták magukat. Persze az sem kizárt, hogy már oly magasról, ill. olyan nagy ívben szarnak le bennünket, hogy nem is ügyelnek szavaikra, csakúgy mint Simon Peresz államfő úr. [Lásd fentebb.]

Talán sokan észreveszik, hogy Orbán most skálázik a jelentés strófáin. Jól csinálja. Gyorsan és könnyen csinálja! Egy vagy több fideszes képviselő megálmodik egy törvényjavaslatot. Reggel szót kér a Parlamentben, aztán zutty (!) megvan a legújabb kétharmados törvény. Alig győzik kiosztani a sorszámokat. Ennél olajozottabban Rákosi parlametje sem mûködött. Csak pofázni nem lehetett. Most Orbánnál már lehet - elvégre demokrácia van.

És most, a rend kedvéért, szemezgessük gyorsan végig ezt a négy passzust.

- Reformfolyamatok, értsd további megszorítások. A tömegek máris érzik az Orbán kormány erejét és elszántságát az alattomos (!) folytatásra.

- Kiszámítható jogi - gazdasági környezet. A megszoritásokat követő mozgástéren át vezető reformfolyamat "végállo mása" azonos az alijázó bevándorók fogadó állomásával.

- A korrupció elleni "látványos lépések" megtörténtek, megtörténnek - kizárólag az emeszpés és szadeszes gengszterekkel szemben. Persze megérdemlik. De Justitia pallosa kétélû lenne. Ám a Fidesz által a kezébe adott szerszám csak balra vág.

- A bevándorlásról fentebb szót ejtettem.

Végezetül ajánlás Magyarország-Izsák tatusnak.

Tudhatnád öreg, hogy az egészséges gyanakvás a létfenntartás egyik legfontosabb eleme. Az eszét egy ember és egy ország nem egyszerre veszíti el, hanem apránként. Az első tünetek a "gyermekes" naivitás, a kritikátlanság, az emlékezet kihagyása.

Első István befésült ezer éve és te azóta is hagyod magad, pedig igazán "megesni" csak egyszer lehet. Most ennek a Viktor gyereknek dőltél be. Inkább dühítő vagy mint sajnálatra méltó.

Nem látod és sajnos nem is érzed, hogy a melleden ûl a macska. Amilyen oktondi vagy, biztos nem tudsz arról az idegenkedésről, amelyet jobb sorsra érdemes néped a fekete macskával szemben táplál. Ezért elmesélem neked Szalay László Mihály bácsi tanítását a fekete macskáról

"Minden jólélek dicsérje az Urat...

Fekete macska nem hoz szerencsét. Sőt még azt is elviszi, ami van, - és szerencsétlenséget hoz a házhoz. A fekete macska rendesen magától ajánlkozik; idegenből, idegenként. S ahová beveszi magát, oda követi a szerencsétlenség, a kár, a baj. A férj beteg lesz, köhög, nyöszörög; a gyerekek senyvednek, sírnak; az édesanya összeesik és meghal... A fekete macska parazsat hoz a szájában; fölviszi a padlásra a széna közé; fölcsapnak a lángok; sikolytás; a harangokat félreverik; a lángok megvilágítják az éjszakát, s te ott állsz kábultan, támolyogva, megsemmisülve, koldusként... A fekete macskának nagy, sárga szemei vannak. Úgy forgatja, mint két tüzes üszköt és a fekete macska vad, bizalmatlan, rosszindulatú jószág. Nem hagyja magát megfogni, s ha csak ránézel, már morog, rád mereszti a szemét, hátracsapja a bajszát, föltátja a száját és megmutatja a fogait. Este, mielőtt lefeküdnék a háznép, besurran a szobába, elbujik az ágy alá és mikor alszanak, a sötétben kimászik az ágy alól, rákuporodik az alvók mellére és rettenetes farkasszemet néz velük. Azok hörögve, vergődnek; fulladoznak, nyöszörögnek; s ha nem sikerül rémes sikolytással felébredniök, végük van - elállítja a szívverésüket. Iszonyatos jószág a fekete macska. Iszonyatosabb, mint a koromsötét éjszaka, fenyegető búgással repülő, nagycsápú, undok bogarak...

Minden jólélek dícsérje az Urat..."

Hogy a rajtad ûlő macska nem fekete? Mit számít az, hisz úgyse látsz. Neked már tökmindegy. Simogasd meg azt is. Érzed a színeltérést? Nem? Na látod! A többi stimmel. Olvastatsd fel magadnak a kiválasztott nép történetét. Aztán áldd meg a macskát is, hisz az az igazi örökös.

Vagy tudod mit? Ne strapáld magad. Már úgyis elcsesztél mindent ami "hatalmadban" állt. Pihenj. A macska úgyís lemászik rólad, ha már...

Dehát csak akad tán valaki, aki az mondja sicc (!), aztán kivágja a macskát - szarni. Volt már ilyen? Sokszor!

2010.12.26

Dr. Szeszák Gyula - Jövőnk.info
2010. december 26.


http://www.jovonk.info/2010/12/26/nemzeti-politika-furfangos-jakob-babszinhaza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ő értünk, mi érte
  2012-01-21 23:46:04, szombat
 
  Ő értünk, mi érte



2012.01.21. 23:34

A civilek által szervezett, kormányt támogató mai rendezvény befejeződött. A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Közép-Koreában ekkora tömeg még nem demonstrált a Bátor Tanító kormánya és politikája mellett. Rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Bunjan, 2012. január 21. Belügyminisztérium Sajtóosztály





A Mu-cha eszmeiségének örök napfénye aranyba borította Korea egét. A Kék Folyó partján a szajkók és a darvak meghajoltak a Bátor Tanító előtt. " Ő értünk, mi érte ! " zengték a közép-koreai munkások és virágcsokrokat és gyümölcskosárkákat helyeztek el a Bátor Tanító szobrai előtt. "Nem leszünk gyarmat ! " - kiáltotta Zsong Bang a Koreai Munkapárt Központi Lapjának főszerkesztője és az amerikai imperialisták térde megremegett. "Alkotmányt adtál nekünk, ó Bátor Tanító !" - tört az égre Ing Keng a Koreai Munkapárt Központi Színháza főrendezőjének érces hangja. "Minden sarkon álltam már ! " - dalolta a munkatáborok vidám népével együtt Ang Pat a Koreai Munkapárt Központi Szívcsakrájának Őrzője. A Koreai Munkapárt Központi Televíziója megszakította Esti Eredmények a Munkaversenyben című vidám revüjét és egyenes adásban közvetítette amint a Koreai Munkapárt Központi Politológiai Intézetének munkatársai újszerű nézőpontból elemezték, lehetséges-e, hogy a Koreai Munkapárt a Béketüntetés következményeként négyharmados többséget szerez a Népi Gyűlésben.

Mint ismeretes, a nemzetközi imperializmus és szekértolói arra akarták kényszeríteni a Népi Gyűlést, hogy változtassák meg a Koreai Népbank vezetőjének kinevezési rendjét. A Kék folyó partján a szajkók és a darvak megdöbbenve néztek egymásra, a közép-koreai munkások virágcsokrokkal és gyümölcskosárkákkal tiltakoztak a közép-koreai nép belügyeibe való szégyentelen beavatkozás ellen. A Mu-cha szellemiségében fogant közép-koreai alkotmány szerint, amelyet minden közép-koreai polgár napi két (a munkatáborok vidám népe napi három) órában tanulmányoz a legszebb ünneplő ruhájában, a Koreai Népbank alelnökét az első unokatestvérei közül nevezi ki a Bátor Tanító. Kétségbe vonhatják-e a nemzetközi imperializmus és szekértolói eme rendelkezés ázsiai szellemiségét, kislányos báját, szelíd dallamát és derűs nyugalmát ? Népi demokratikus elkötelezettségünket bizonyíthatja-e jobban Közép-Korea nagyszerű népe azzal, hogy az Alkotmánybíróságnak jogot ad arra, hogy minden február harmincadikán megvizsgálhatja, hogy a birsalmasajt készítési törvények megfelelnek-e az Alkotmánynak. Keményen, ellentmondást nem tűrően, még a Bátor Tanítóra sem tekintettel ? Vajon van-e még olyan alkotmány a világon, amely ily csodálatos virágcsokrokat és gyümölcskosárkákat tartalmaz ?

A kapitalizmus válságának piszkos hullámai nem tudtak begyűrűzni országunkba. Továbbra is pontosan ugyanannyit ér a rizsjegy mint tegnap, talán egy kicsit kevesebb rizst kapunk érte, de ez a jelentéktelen részletkérdés nem csökkenti győzelmünk értékét a nemzetközi imperializmus és szekértolói felett. A Nemzetközi Valutaalap kétségbeesetten próbál hitelt kihelyezni országunkba. Az Ázsia Bizottság vezetői alig tudják leplezni zavarukat, amikor olyan orgánumok védik meg a Bátor Tanítót mint a Sierra Leone-i Vízműfejlesztési Szemle.

Emberemlékezet óta nem kapott a Bátor Tanító ennyi békés és jó hangulatú virágcsokrot és gyümölcskosarat, soha még ennyire nem volt nemszükség rendőri intézkedésre. Örüljünk együtt a szajkókkal és a darvakkal. És ne feledjük soha : "Ő értünk, mi érte ".



http://orulunkvincent.blog.hu/2012/01/21/o_ertunk_mi_erte
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megéri, Viktor?
  2012-01-21 23:40:42, szombat
 
  2012.01.20. 05:58
Megéri, Viktor?


Lassan egy hete nézegetek többedmagammal egy határon túli portált. Az indulatok pont annyira meglepnek, mint az ott is sűrűn hangoztatott kormányzati PR panelek ami mentén a hirig zajlik. Általános vélemény, hogy nincs ez így jól, de a témához hozzányúlni senki nem mer, mert általános a konklúzió is: határon túliakat leszólni, nekik beszólni nem lehet, mert nem jöhetsz ki belőle jól. Mit tegyünk? Lapítsunk, mert aki megszólal az alanyi jogon lesz antimagyar-zsidócigigány-komcsináci? Vagy beszéljünk róla, mert a tétlen szemlélődésnél még ez is jobb?

Igen, a békemenetről van szó, meg a szervezett buszutakról. Itthon hiába röhögünk rajta, hogy kormányunk rettenetes önigazolásában hadba trombitálta a közpénzen felhizlalt rendszerjanicsárokat, ha a határon belüli és kívüli nemzetrészek egymásnak esnek miatta. Márpedig éppen az a helyzet, hogy a nagy békesség ritkán látott ellenségeskedést szül.

Erdély. Pont. Ma.

A Erdélyben szervezett buszutakról szóló cikk túl van 7000 kommenten, vitán, egymásra köpködésen, indulaton és minden máson ami kapcsolatba hozható a békemenettel. Elvitathatod jogát egy határon túlinak az országunk védelmétől? Aligha. Elvitathatod jogát egy határon belülinek, hogy úgy vélje, amíg Orbán apánk a mi pöcsünkkel veri a csalánt, addig ne a háta mögött állók akarják megmondani, hogy az nekünk mennyire fáj? Aligha. Tehetsz igazságot? Meg se próbáld.

Helyette azt mondom nézzük/nézzétek meg kikhez akartok csatlakozni tulajdonképpen. Nekem a legnagyobb problémám, hogy véletlenül sem találok a hangadók között olyat, akinek ne lenne valami köze a közpénzhez. Vagyis többnyire olyan emberek/szervezetek, akiknek érdekében áll tapsolni a jussért.

1: Fő mozgalmár és menetelő a Széles Birodalom, akik Bayer Zsolttal együtt nagyjából éhen halnának az állami előfizetések nélkül. Ne becsüljük ezt alá, mikor csak a mi önkormányzatunk 10 milliót költ a nemzeti lapok (hírlap és nemzet) előfizetéseire, és nyilván nincs ezzel egyedül.

2: A legcivilebb címmel kitüntetett állami civil Csizmadia László 3,6 milliárd forint sorsáról dönt, így bír némi befolyással a civilszervezetekre.

3: A határon túliak képviseletében Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke, Zsoldos Ferenc, a Civil Együttműködési Tanácskozás vajdasági alelnöke, és Orbán Balázs a Magyar Polgári Párt ügyvezető elnöke mondott sok magasztos dolgot, aminek nyilván semmi köze nincs ahhoz a 12 milliárd forinthoz, amit a Bethlen Gábor alapkezelőn keresztül a határon túli szervezeteknek szétosztunk. Itt azért nem állom meg a kérdést: ha 2014-ben ne adj Isten Gyurcsány visszajön, (ezt én sem szeretném) akkor neki is benyaltok ilyen mélységig, ha meghagyja az apanázst?

4: Csatlakozott a menetelőkhöz a Farkas Flórián vezette Lungo Drom. Farkas a maga 30 évre titkosított ügyeivel még mindig olyan pozícióban van, hogy megengedheti magának az "aki nincs velem, az nem kap pénzt!" - kijelentést Orbánnal a háta mögött. Ugye nyilván nem a főnök zsebpénzét osztja ez a madár sem, hanem a miénket.

5: Van a menetelőknek egy Pataky Attilájuk - aki gondolom sikerrel végtörlesztette frankhitelét Viktornak köszönhetően. Majd kifizetjük, ha Brüsszel elkaszálja, Viktor úgyis rendkívüli adóként beszedhetővé tette az ilyet. De mondott egy csodálatosat a héten az ember, akinek agya helyére szívcsakrát operáltak az ufók: "nem akarunk a bankoknak és a növekedésnek élni, nem akarunk szorongásban és félelemben élni!" Mondta ezt az a Pataky, aki a zálogházaival maga a bank. Gondolom a mélyen leszívott szívcsakra kiszorította a memóriájából a képet, amit azért nem árt frissíteni, mielőtt megint elviszik az ufók:
6: Bencsik Andrásra sok szót nem pazarolnék. A munkásőr lap szerkesztőjéből lett emdéefes-samsulagyörgyista-kereszténydemokrata-fideszes-magyargárdaalapító egyszerű kullancs a hazai jobboldal seggén. Mellesleg a Széles Birodalom Echo tévéjénél gondolom csak leesik valami a lelkesedésért.

Ha a listán túl vagytok azért tegyétek föl magatoknak a kérdést még az indulás előtt: ti tényleg ezekhez az emberekhez akartok csatlakozni, velük akartok árkot ásni magyar és magyar közé? Megfordult a fejetekben mit fogunk gondolni, ha titeket szervezett formában ide hoznak menetelni, előlünk meg elzárnak minden épkézláb teret/utat/helyszínt a következő két évben? Kell belekeveredni egy olyan méltatlan csatározás közepébe, ahol azon megy a harc, hogy ki tüntessen a következő 100 évben? Viktor nem fog szólni hozzátok mert ő is érzi: jobb, ha nem élezi ki ennyire a dolgot. Ezt speciel helyesen teszi, és igaza van. Nektek nem kéne megfontolni ezt?

Kedves Orbán Viktor!

Mit gondolsz meg fogja érni, ha hagyod marakodásig fajulni a helyzetet? Ahogy a linkelt fórumon úgy az életben is egymásnak fognak esni a magyarok, (nem a menetelőket támadja meg bárki, mielőtt félreértés lesz) és ha tetszik, ha nem, ez a lelkeden fog száradni. A kiszorítósdi után "importált" tüntetőkkel éltetni magad menthetetlenül ahhoz a töréshez fog vezetni, amit elolvashatsz magad is.

Meg fogja érni, Viktor? Megér ennyit a hiúságod?

Te ma még megemelheted a telefont, és elejét veheted ennek. Már, ha foglalkozol egyáltalán azzal, hogy vélekedik egymásról a magyarság, és a folyton nemzetieskedésről papoló kormányod tényleg összehozni, és nem összeugrasztani akarja őket. Nem baj, ha eszedbe jutnak a lehetséges következmények is: ma még mi pórok vagyunk kiszolgáltatva neked határon innen és túl. Viszont a szavazati jognak köszönhetően 2014-ben te leszel előttünk a menü a közös terítéken.


http://varanus.blog.hu/2012/01/20/megeri_viktor

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Versace benzinkút nyílik az Andrássy úton
  2012-01-21 23:33:01, szombat
 
  Versace benzinkút nyílik az Andrássy úton

2012. január 19., csütörtök

A magas benzinár miatt egyre inkább luxustermékké válik a benzin, így a nagy divatcégek is beszállnak a forgalmazásba.

Kígyóbőr borítású tankoló pisztoly, arany kútfejek és carrarai márvány burkolat várja azokat az autósokat, akik behajtanak Budapest első butik benzinkútjára. Az Operától nem messze található kúton kézműves motorolajokat és gourmet ablakmosó folyadékokat is árulnak majd azon keveseknek, akik megengedhetik maguknak még, hogy tankoljanak.

A haute couture szerelemeseinek készült speciális kezeslábasok és övtáskák teszik majd egyedivé a benzinkutasokat, akiket egy modell ügynökség biztosít a budapesti kúton. Speciális szolgáltatásként pedig házhoz is mennek, elhozzák az autót és megtankolják, mivel sokan egyre inkább státuszszimbólumként kezelik az autót, ami teletankolva kiváltja a szomszédok csodálatát, ugyanakkor kevesen tehetik meg, hogy bárhova is elmenjenek vele.


http://hircsarda.blog.hu/2012/01/19/versace_benzinkut_nyilik_az_andrassy_uton
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Helyreigazítás
  2012-01-21 23:25:44, szombat
 
  Helyreigazítás
2012. január 20., péntek

,,BREAKING: Lemondott Schmitt Pál" című cikkünk tévesen olyan látszatott kelthetett, mintha arról szólna, hogy lemondott Schmitt Pál. Az igazság ezzel szemben az, hogy az ország mondott le Schmitt Pálról.

Január 18-i keltezésű ,,BREAKING: Lemondott Schmitt Pál" című cikkünk olyan színben tüntetett fel egyes állításnak látszó mondatokat, amik nem felelnek meg a valóság tényszerűségen alapuló megfogalmazására vontakozó sajtóetikai normáknak, valamint az igazság azon értelmezésével is szöges ellentétben állnak, miszerint az nem a hazugság ellentéte, csupán a hazugság hiánya.

Tévesen állítottuk továbbá, hogy ,,Schmitt Pál gyerekkorában többször követett el szeppukut karamellizált ékszerteknősökön". Az igazság ezzel szemben az, hogy Schmitt Pál igenis szereti a moldáv karatés művészfilmeket, és kifejezetten a kedvence a ,,Jurij, a traktoros érsebész törpe, és a zselébe mártott hadronütköztető".

Az sem állt összhangban a valósággal, amikor azt írtuk, hogy ,,Schmitt Pál megfelel a pápaság összes lehetséges kritériumának, kivéve talán, hogy nagyon szarul ping-pongozik,, A valóság ezzel szemben az, hogy Schmitt Pál egyáltalán nem visel tangát kedden és csütörtökön, és kurva szarul ping-pongozik.

Minden érintettől és kedves olvasónktól elnézést kérünk.


http://hircsarda.blog.hu/2012/01/20/helyreigazitas_78
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kádári integetés, vezér képe – kormánypárti békemenete
  2012-01-21 23:00:27, szombat
 
  Kádári integetés, vezér képe - kormánypárti békemenetelők Budapesten

2012, január 21 - 20:10


Úgy tűnik, a Fidesz szavazótáborában is követi az MSZP-t. A mai Békemenet Magyarországért elnevezésű kormánypárti demonstráción zömében az idős korosztály képviseltette magát.

Ők viszont nagyon sokan elmentek. Több tízezren jelentek meg a demonstráción. Minden választókerületből buszt indított a kétharmados úthenger kormánypárt, hogy bebizonyítsa, minden rendben a házuk táján, sőt, így külföld is láthatja, sokan vannak a kormány mellett.



A menet elején Bencsik András, Bayer Zsolt és Széles Gábor haladtak. Mindhárman elegáns kádári kézmozdulattal integettek a tömegnek, akik ,,köszönjük, köszönjük" skandálással díjazták a gesztust kormány megmentő munkáját.



Ezek után nem maradt más hátra helyszíni tudósítónknak, mint hogy megpróbáljon a dolgok mélyére ásni. Kis párbeszédek, amelyek magukért beszélnek:

barikad.hu: Ön szerint beváltotta Orbán Viktor a választási ígéreteit?
békemenetelő: Mi az hogy! Túl is teljesítette!

barikad.hu: Mit szól a 400 forintos benzinárhoz?
békemenetelő: Erről kizárólag a Nyugat tehet, nem Orbán Viktor!
barikad.hu: De hát 2009-ben Orbánék követelték, hogy uniós átlagra csökkentsék a benzinárat...
békemenetelő: Hja, akkor még dübörgött a gazdaság!



barikad.hu: Ön szerint sikertörténet az, hogy a Hit Gyülekezete történelmi egyház lett?
békemenetelő: Áááá, ez engem nem érdekel.

barikad.hu: Ön szerint ki kell lépni az EU-ból?
békemenetelő1: Nem kell kilépni, így legalább együtt lehetünk az elcsatolt részekkel.
békemenetelő2: Nem, nem kell kilépni, úgyis szétesik az magától...
békemenetelő3: Nagy hülyeség volna, azonnal kegyetlenül megbosszulná az EU.

No comment. És ha ez nem volna elég, szemfüles tudósítónk kiszúrt egy gyermekes családot is. Megkérdezte, tekintve az új felsőoktatási törvényt, szerintük valóban Orbán Viktor kezében van a legjobb helyen a gyermekeik jövője? A válasz nem késett, finom áhítattal közölte az anyuka: "Orbán Viktor intelligens ember, a lehető legjobb kézben van a gyerek jövője". Ha semmi nem változna, szívesen elbeszélgetnénk az anyukával pár év múlva.



Transzparensekben egyébként nem volt hiány. A finom kádári integetés mellé - hangulatkeltésképpen - kaptak a tüntetők egy transzparenst, amelyen Orbán Viktor képe volt. Finom déja-vu érzés, mint hajdanán a kedves vezetők arcképe, most is ő vigyorgott szemébe a többségében szegény, ám annál lelkesebb tömegnek.



Bayer Zsolt meg is hatódott. Közölte a tömeggel: ,,Azt üzenjük országnak-világnak, ez a kormány nincs egyedül! Nem leszünk gyarmat!". Kései sirató. Főleg annak fényében, hogy úgy tűnik, Orbán épp ennek ágyaz meg Brüsszelben, hogy minél hamarabb szolgalelkű gyarmat legyünk.



Bencsik András Bayer Zsolttal karöltve hatódott meg. Külön köszöntötte a Lungo Drom által kivezényelt ötszáz ,,roma honfitársat" a menetben. Mármint azt az ötszáz roma honfitrásat, akinek az élén épp Farkas Flórián áll, aki, mint tudjuk, közkegyelemnek köszönhetően nem lett elítélve. És persze Pataky Attila is megtalálta a helyét a tüntetésen, valószínűleg sikerült megoldania a devizahitelének a kérdését, amely miatt nemrégiben szót is emelt arra ösztönözve a kormányt, hogy dolgozzon meg a pénzéért. Nos, megdolgoztak.



A színpompás kavalkád láttán nehéz eldönteni, az embereknek vörös szekfű vagy narancs lapult a zsebében. Mint ahogyan az is talány, idén Gyurcsánynak vagy Orbánnak főzi majd a jóravaló Ilonka néni az ajándék hecsedlilekvárt. Nem is beszélve a hímzett terítőről...De amint választ kapunk a kérdésre, ígérjük, azonnal tudatjuk olvasóinkkal!

H.É.

barikad.hu


http://barikad.hu/k%C3%A1d%C3%A1ri_integet%C3%A9s_vez%C3%A9r_k%C3%A9pe_%E2%80%93_ korm%C3%A1nyp%C3%A1rti_b%C3%A9kemenetel%C5%91k_budapesten-20120121
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikor mond le?
  2012-01-21 22:48:21, szombat
 
  Mikor mond le?

2012.01.20. 12:28

Szerintem már csak az a kérdés, hogy mikor távozik Schmitt Pál.
Kétségtelenül egyre nagyobb a baj, minél tovább vár, egyre nehezebb ebből a helyzetből kikecmeregnie. Abban bízni, hogy mindezt majd három nap alatt elfelejtik, végzetes, szinte öngyilkos butaság az ő és a Fidesz részéről.
Nem fogják elfelejteni.
Milyen lehetőségei vannak a lemondáson kívül?
Azt mondani, hogy valójában tőle lopott ez a bolgár jóember. A szakdolgozat inkriminált részei eredetileg Schmitt Pál gondolatai voltak, és a bolgár Nikolaj Georgiev volt az, aki szemérmetlenül elplagizálta tőle, vagyis mondhatni őt jól palira vette.
Ő pedig nem tett mást, csak visszavette a sajátját.
Vagy azt állítani, hogy csúnya aljas provokáció történt. Ő annak idején sok-sok izzadtság árán nem is ezt a szakdolgozatot írta és védte meg , csak azok a mocskos, aljas háromperhármas komcsik kicserélték. (Tán még a bolgár titkosszolgálat keze is benne van, Dobrev Klára irányításával.) Egy viharos éjjel behatoltak az egyetemi irattárba, az ő dolgozatát megsemmisítették, s betették a helyébe ezt az izét, hogy jól lejárassák.
Ő valójában a magyar nyelv szépségeiről készített PhD doktori értekezést.
Esetleg arra hivatkozni, hogy a szakdolgozata valójában ötvenezer oldalas volt, s ehhez a terjedelemhez képest ugyan mi az a száznyolcvan oldal, ami a bolgáréhoz nagyon hasonlít.
Természetesen lenne még egy olyan lehetőség is, hogy mindent őszintén elismerne. Elmondaná, hogy azt a tanácsot kapta, Palikám adjál be valami szart, a lényeg, hogy azért legyen legalább száz oldal, garantáltan senki sem fogja elolvasni, de hát mégis csak jobban mutat majd ez a rövid és jellegtelen Schmitt név a névjegyeden, egy eléje biggyesztett doktori címmel.
Szóval mindent elismerni, és a nemzettől bocsánatot kérve a nagypolitika pástjáról haladéktalanul visszavonulni.
Persze tudom, ez utóbbi változat Magyarországon aligha történhet meg.
A megbukott politikusok mifelénk már Kádár idejében is érdemeik elismerése mellett vonultak nyugdíjba. Megrendült egészségi állapotukra hivatkozva.
Szerintem neki sincs más alternatívája az újabb és újabb botrányok kapcsán. Hiszen közben kiderült, hogy egy német szakembertől is elcsaklizott majd húsz oldalt.
Nem kéne megvárni, amíg az IMF fogja az érdemi tárgyalások feltételéül állítani, hogy váltsák le, s a helyére Szanyi Tibor vagy Török Zsolt kerüljön.


http://proszektura.blog.hu/2012/01/20/mikor_mond_le
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz támogatói nemzetvezetőt akarnak
  2012-01-21 22:42:24, szombat
 
  A Fidesz támogatói nemzetvezetőt akarnak


A mai nap során megrendezett kormánypárti demonstrációra kezdetben egymillió embert vártak. Mivel a Fidesz támogatottsága országosan mintegy másfél millió embert jelent, és egyértelmű, hogy mindegyikük nem fog Orbán miatt utcára menni, később már százezreket vártak a felvonulásra. A tegnapi hírek már több tízezer résztvevővel számolnak, a mai hírek is több tízezer résztvevőről írnak, de mindenhol csak becsléseket hallani, és a kisebb-nagyobb elszórt csoportok miatt nehéz is megállapítani, hányan jelentek meg a felvonuláson. A kormánynak hatalmas erőpróbát jelent ez a rendezvény, a Fidesz szervezésében vidékről és külföldről buszokkal is hozták a tüntetőket Budapestre. (bár előszervezés nélkül is rengetegen elmentek) Mindvégig kérdéses volt, hogy mennyi embert tudnak megmozgatni, ami jelen helyzetben nem is csoda.

Nem érdemes találgatásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hányan is voltak jelen a kormánypárti tüntetésen. Sokkal inkább az a kérdés, mi az, ami az embereket odavonzotta. A könnyebb érthetőség kedvéért összegyűjtöttük a rendezvényen megjelenő plakátok feliratait:

"Dolgozunk, törlesztünk, mégis eladósodunk. Ti értitek ezt?" "We are fine. EU, USA mind your own business" (Mi megvagyunk, az EU és az USA foglalkozzon a saját dolgával) "Ébredjetek magyarok. Viktor, veled vagyunk! Vezesd győzelemre jobb sorsot érdemlő magyar néped!" "Ezt tettétek. Mit akartok még?" (csonka Magyarországot ábrázoló kép) "EU-tanázia. Mondj nemet!" "Ők értünk, mi értük" (parlamenti politikusok arcképei) Egy kisebb csoport görög is megjelent a felvonuláson, őket is az unió-ellenesség hívta ide. De olyan feliratokat is lehetett látni, hogy: "A meleg beteg, gyógyítani kell." "Nem leszünk gyarmat." "Trianon again?!" (újabb Trianon?) "Spekulatív nagytőke, elég volt már belőle." Persze az elmaradhatatlan "Magyarország jövője, a Fidesszel visz előre" szlogennel karöltve. "Read the lies." (New York Times, Guardian logóval) Az emberek egy része egyáltalán nem volt tisztában a felvonulás céljával, többen azt terjesztették, hogy ez egy ellenzéki tüntetés. Hogy is van ez?

A standokon magyar zászlót és Talmudot árulnak. A baloldali média azonnal le is csapott rá, szerintük antiszemita hamisítvány. A kezdeti várakozásokkal ellentétben egyáltalán nem csak az elvakult Fideszesek mentek el a felvonulásra. Ahogy a plakátokból is kivehető, a tüntetésen részt vevők azért támogatják a kormányt, mert azt hiszik, hogy az szembe megy az Európai Unióval, a Nyugattal, a "nemzetközi finánctőkével". Az egész felvonulás mozgatórugója a nyugatellenesség, a magyar függetlenségért, illetve a gyarmatosításunk elleni harc. Ezek az emberek többé-kevésbé tisztában vannak az ország helyzetével, csak azzal az egy ténnyel nincsenek tisztában, hogy jelenleg nincs magyar állam. A megfelelő helyzetértékelés hiányában özönlenek az emberek a Likud testvérpártjának hívó szavára. Az Orbán Viktort éltető jelszavak már-már a nemzet vezetőjének tüntetik fel a Fidesz elnökét, aki hős szabadságharcot folytat az ország gyarmatosítása ellen. A választói aktivitás drasztikus csökkenése és ezek a jelszavak együttesen egyértelművé teszik: az emberek nem demokratikus konszenzust akarnak, hanem nemzetvezetőt.

Molnár István - Jövőnk.info
2012. január 21.

http://jovonk.info/2012/01/21/fidesz-tamogatoi-nemzetvezetot-akarnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Birkamenet
  2012-01-21 22:31:12, szombat
 
  Birkamenet



Hajrá magyarok! Fegyverbe! Azok is ott lesznek, akik tegnap még a kormány ellen tüntettek? Menjetek csak, nagyon magyar lesz minden! Vegyetek fel szép ruhát (a díszmagyar szerintem megteszi)!

Azok menjenek, akik még elhiszik, hogy polgári demokráciában, nemzeti függetlenségben fognak élni ezután! Azok menjenek, akik még szavaznának ma is Orbánra, tőle remélik az ország felvirágoztatását!

Tűrhetetlen, hogy a kétharmados Orbánt, aki nemzetinek akar tűnni, támadja a szocialista-balliberális összefogás! Ez ellen fel kell lépni! Meg kell mutatni, hogy sokan állunk ki a választottunkért!

A Magyar Alkotók és Gondolkodók Társasága is ezt ajánlja! Zárójelben rövidített nevük: MAG. Óh, értjük a rejtett üzenetet! Mag, meg a magnépe, már elég is!

Előtte nem kellene meghallgatni az elhallgattatott tudósokat, feltalálókat, írókat? Vajon ők mit mondanak, mi az a nemzeti függetlenség? Azt hol kell érezni? György Attila erdélyi író azt mondta, összetartozunk és a leszabdalt részeink is azt mondják, hogy nincs a kormánynak egyebe, mint a magyar emberek hite! A hit, az, fontos, de legyen már tudása is, aztán tudja, hogy miért nem Orbán a Megváltó!

Még azt is valószínűsíti, hogy a nyugati sajtó megpróbálja elbagatellizálni a hatalmas demonstrációt! Miért, ilyet szokott a sajtó? Csak ma, csak nekünk? Avagy esetleg egyébkor sem azt halljuk, ami valójában van? Egyébként meg örül, hogy nem kell harcolni, békés tüntetésen is kifejezhetjük véleményünket!

Hmm, elfelejtették, úgy látszik, hogy majd megunják és hazamennek! Nyilván nem akkor fogják a szemüket kilőni, mikor Orbánt épp Nemzeti Hősnek látják, és támogatásukról biztosítják! Arra biztat, ne foglalkozzunk azzal, mit mond a Nyugat!

Lehet, hogy le is megy hozzátok Orbán és mond egy tüzes beszédet! Elmondja, hogy milyen szívet melengető, hogy talpra áll a magyar... Megmutatja az összefogást... Eldönti, hogy szabad lesz és nem rab...

Hát, akkor menjetek, de holnaptól meg ne lássak olyan cikkeket, hogy az Orbán milyen törvényeket hoz, kit nyugdíjaz, küld el, sarcol meg, hívat vissza a nyugdíjából, meg nem egyeztet a civilekkel és hol a szakszervezet! Akkor tekintse vívmánynak, ami nem tetszett eddig!

Irdatlan tömeget várnak! Aki ott lesz, addig álljon ott, míg Orbán felvirágoztatja őt!

Szerintem a nemzeti függetlenség ott kezdődik, hogy

- azt oktatod, ami a valóság, és senki nem foglalkozik azzal, mit mond a Nyugat,

- multik feloszlatva, ehetjük a saját termésünket,

- felgöngyölítjük a múlt ügyeit, aki sáros, az leszáll a magasból, és nem osztja az észt, és senkit nem érdekel, mi a valóságról az ellenvetése az EU-nak, meg akárkinek,

- majd független, ha azt mondja ki, ami van, és nem a kezébe nyomott forgatókönyv szerint játssza a szerepét.

Abszolút nem kellene azzal foglalkozni, mossák-e Orbán fejét vagy sem, azzal sem kéne foglalkozni, hogy mit cikkeznek egy másfajta megmozdulásról, hanem csak tenni a dolgunk a belső nemzeti függetlenségért.

Nem lenne könnyű, de nem nehezebb, mint ami felé közeledünk. Azt, hogy mi van, miután hazamentél a nagy Kormány-védő háborúból, nem tudod, semmivel sem lesz több kilátásod, mint előtte! Azt viszont tudnia kellene mindenkinek, mit nyer, ha leválik a kiszolgáltatóiról!

Tudnotok kéne, hogy minden politikus kedvenc állata a birka! Nem kellene összetéveszteni Orbán felvirágoztatását a nemzeti függetlenség hiú ábrándjával!

Pilisi Zsálya - Jövőnk.info
2012. január 21.

http://jovonk.info/2012/01/21/bekemenet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az utolsó csapás: kormánypárti tüntetés
  2012-01-21 22:23:20, szombat
 
  2012.01.21. 12:42 Harpi
Az utolsó csapás: kormánypárti tüntetés


Ha esetleg volt még egynéhány honpolgár a zordon Kárpátok öblében, aki elhitte, hogy ez a hatalom csupa normális emberekből áll, az most végképp megbizonyosodhatik arról, hogy ezt az országot a Lipót bezárása után elszabadult elmeháborodottak vezetik. Könyörgöm, ha egy kormánynak annyira megerősödött az ellenzéke, hogy a saját hatalma másként nem manifesztálható, csak kormánypárti tömeggyűlésekkel, akkor az a kormány egy meggyengült, társadalmi bázisát vesztett kormány, és az önmagát éltető tüntetések megszervezése csak a saját gyengeségét igazolja. Ha viszont ez a kormány egy erős, széles és mély társadalmi bázissal rendelkező kormány, akkor az önmaga magasztalására és a nemzet, irányában megnyilvánuló imádatának és a belé vetett hitének a demonstrálására rendezett össznemzeti eszméletvesztés nem több, mint a diktátor bizantinus önfényezése. Tudják ezek, hogy mit csinálnak?

A civilek által szervezett, kormányt támogató mai rendezvény befejeződött. A békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett. Rendőri intézkedésre nem volt szükség.

Budapest, 2012. január 21. Belügyminisztérium Sajtóosztály

Mielőtt tovább mennénk, érdemes elidőzni egy gondolat erejéig itten: "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett." De, jelentem, demonstrált. Nagyon is, és ennél sokkal nagyobb tömeg is. Jelesül éppen az eme közleményt a nevével hitelesítő miniszteriális személyiség közbiztonsági bábáskodása alatt - de az egy másik pártállam volt... És azok az akkori tömegdemonstrációk is legalább annyira voltak hitelesek, mint a mostani.

Kormánypárti tüntetések tavasza jő, hogy megmutassák, igenis van tömegbázisuk. Ezt ígérték nekünk: a Fidesz és a néptribun zászlaja alatt egybegyűlő tömegeket. Majd most kiderül, hogy a kormány is tud akkora tömegeket az utcára vinni, mint az ellenzék! És ez nyilvánvalóan így is van, a kormány hatalmas tömegeket tud az utcára vinni, ezt senki nem vonja kétségbe. Nagy kérdés viszont, hogy a világ bármely hatalma által a saját ünneplésére utcára csábított tömeg átszellemült éljenzése mennyiben hiteles.

Első blikkre eszement baromságnak tűnik az idea. Gondoljunk csak bele: valóban lehet százezreket őszinte szimpátiatüntetésre hívni amellett a kormány mellett, amely másik százezreket nyomorít meg az ostoba gazdaságpolitikájával, egy szűk klikket a gazdagság soha nem látott magasságába emel, bohócot csinál Magyarországból a külpolitikai faszkalapkodásaival és évtizedekre visszaveti a demokratikus vívmányainkat? Mármost, az ötlet, bármily kétségbeesettnek tűnik is, tulajdonképpen nem is olyan rossz. Úgyannyira, hogy a történelemben ezt a PR-eszközt már nagyon sokan alkalmazták, ráadásul többnyire lenyűgöző sikerrel. De vajon miképpen akarja demonstrálni önnön kiválóságát ezen a forrongó tél végi tavaszon Hazánk és Népünk Bölcs Vezetője? Következzék A nap izéje ötletbörzéje, Pártunk és Kormányunk okulására!

Az egyik, és alighanem a legkézenfekvőbb megoldás: jó sok embert kivinni az utcára. Jó sok mosolygós honpolgárt busszal odaszállítani széles e hazából, zászlókat és a kormányt és vezetőit éltető, s a rusnyaféregrohadtlibsibolsi ellenzéket szapuló táblákat a kezükbe nyomni. Sört nekik és virslit - hadd éljenek! Illetve: éljenezzenek.

A másik módszer: Pártunk és Kormányunk szeretett prominensei, sőt maga a Kedves Vezető is elvegyül a tömegben. Mosolyogva fogadja a gratulációkat és a röpke hűségesküket, megsimogatja a gyerekek buksi fejét, sört iszik és nagyot harap a virsliből, hisz' ember ő is, közülünk való. Ennek csekély az esélye mostan, mert a Kedves Vezető épp' nagyon is be van tojva, retteg a zemberektől - tőlünk tehát -, és nemigen szeretne kínos kérdésekre válaszolni és kellemetlen bekiabálásokat fogadni, de azért nem lehetetlen, hogy mégis vállalja a kockázatot.

A harmadik lehetőség: világraszóló eredményeink bemutatásával rommá zúzni a destruktív ellenzék érveit. Hiszen hatalmas dolgokat hajtottunk végre a nép, a nemzet segítségével, a népért, a nemzetért! Lássa a világ, hogy mit értünk el, hogy mit akarnak eltagadni tőlünk azok a fránya kommunisták! És akkor majd mindenki boldog lesz, megnyugosznak a kedélyek, elhallgatnak az ellenünk áskálódók.

Aztán van itt a kormánypárti tüntetéseknek még egy fajtájuk: az erődemonstráció. Túl sok mindent nem kell erről elmondani, a nevében benne van a lényeg. Velünk van a hatalom, majd mi rendet csinálunk, akárki meglássa! Nincsen pofázás, nincs visszabeszélés - vegyétek tudomásul, hogy mire hatalmaz fel minket a kétharmad.

A kormánypárti tüntetésről, mint politikai propagandamódszerről hirtelen nem jut eszünkbe több. Ennyi van benne, nem több. Bértüntetőkkel, odavezényelt, előzőleg jól beszaratott, a kenyerüket féltő közszolgákkal, oskolásokkal, az önként odamasírozó, már-már vallásos hév fűtötte hívekkel, és persze nagyon sok őszinte követővel. A királyi hírközlés majd megfelelően tudósít róla, a több tízezres tömegből másfél milliós leszen, az ellentüntetőkből pedig rendzavaró bekiabálók, de leginkább senki sem.

Nem baj, ha tudjuk, hogy a kormánypárti tüntetés szervezése a legitimációs problémákkal küszködő hatalom utolsó csapása a polgárok agykérgi neuronjaira. A módszert nagyobbára akkor veszik elő, amikor vagy kifogytak az ötletekből, vagy az agymosást eggyel magasabb sebességi fokozatba akarják kapcsolni. Tessék választani...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.