Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Indul az alázás: ezzel a jegybanktörvénnyel szóba se állnak
  2012-01-09 22:13:12, hétfő
 
  Indul az alázás: ezzel a jegybanktörvénnyel szóba se állnak Fellegivel


ecoline.hu

2012.01.09., 19:43 Frissítve: ma, 19:53 2003 1

Az IMF már a hétvégén megmondta, mi a belépőkérdés a tárgyalásokon, ma az EU is közölte: a sorszámosztás feltétele a jegybanktörvény módosítása. Délelőtt Olli Rehn pénzügyi biztos szóvivője azt mondta Brüsszelben, hogy még nincsenek kész a magyar jegybanktörvény elemzésével, s majd csak ezt követően dől el, hajlandóak-e tárgyalni a hitelről Magyarországgal.

De nem csak a jegybanktörvényt vizsgálják, hanem más, tavaly év végén elfogadott sarkalatos törvényeket is.
hirdetés

Délután aztán maga Rehn is megszólalt, a Reuters tudósítása alapján egy londoni eseményen végülis ugyanezt ismételte el, egy fokkal keményebb stílusban: a biztos - nem megvárva a vizsgálat eredményét - azt mondta újságíróknak, hogy a jegybanktörvény sérti az uniós szabályokat, márpedig a tárgyalások előfeltétele e kérdésnek a rendezése. De ez csak egy feltétel, lesz még más is.

Az üzenet egyértelmű: vagy változtat a törvényen a magyar kormány, vagy nem hogy hitel nincs, de le se ülnek tárgyalni róla.


http://ecoline.hu/makro/2012/1/9/Indul_az_alazas_ezzel_a_jegybanktorvennyel__3ZDK KT#utm_source=Fellegi_mar_targyal_is__S5X4IR&utm_medium=Flyer&utm_campaig n=hvg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy vándor éjszakai szállást kér egy háznál. Megvac
  2012-01-09 21:40:34, hétfő
 
  Egy vándor éjszakai szállást kér egy háznál. Megvacsoráznak, majd bevezetik egy szobába, ahol mindnyájan együtt alszanak: az apa, a fia, az asszony és lánya. Miután a háziak elalszanak, a vándor átmegy az asszony ágyába, és jól megkeféli. Utána a lány ágyába, és őt is lerendezi. Ezután pisilhetnékje támad, kimegy az ajtó elé, és az odatámasztott köszörűkőre pisál. De hogy ne csurogjon, közben hajtja a köszörűkövet. A gyerek, aki csak színlelte, hogy alszik, az előzőeket mind végignézte, most felrázza az apját:
- Ébredjen gyorsan édesapám, ez az ember megkefélte anyámat meg a Julcsát, és most ránk feni a faszát.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyarország Kormánya Holding Zrt.
  2012-01-09 21:40:07, hétfő
 
  2012.01.08. 15:34 Harpi
Magyarország Kormánya Holding Zrt.


Minden jel arra vall, hogy a magyarországi demokráciát féltő, diktatúrát kiáltó hangok erősen túlzók. Nem épül itten semmiféle bolseviki teljhatalom, nincsenek az oroszok a spájzban. Mindössze annyi történik, hogy éppen ezekben a kemény hetekben derül ki alighanem mindenki számára, hogy egy országot a 21. században nem lehet úgy vezetni, mint egy vállalatot. Sem pedig úgy, mint egy hűbéri társadalmat. Pláne nem, mint egy maffiacsaládot. Orbanisztán hűbéresei, a gazdasági burzsoázia kezdi elveszteni a hitét az urában. És ez a felismerés most nagyon sokaknak nagyon fájni fog...

Fotó: Facebook.com

Amikor Orbán Viktor 1998-ban átvette a kormányrudat a szocialistáktól, akkor egy viszonylag kiegyensúlyozott nemzetközi gazdasági környezetben, a legnagyobb megrázkódtatásokon már túlesett országot vett át. Nem okozott hát gondot, ha folytatta elei munkásságát, és a központosított nemzeti vagyon és a nemzeti jövedelem java részét, állami megrendelések útján, a saját gazdasági burzsoáziájának kiépítésére fordítja. Ez a klientúra-rendszer nem az ő találmánya, lényegében ez mozgatja Magyarország és Európa gazdaságát a kora középkor óta. Nem mindegy azonban, hogy ezt mikor és miként csinálják az urak.

Orbán most egy kisöpört padlást vett át, ráadásul a világgazdasági környezet a legkevésbé sem mondható konszolidáltnak, a módszerek azonban nem változtak.

A Vezénylő Tábornok úgy tekint Magyarországra, mint egy nagyvállalatra, amelynek ő az elnök-vezérigazgatója. Az autoriter vidéki vállalati középkáder gyermekeként szocializálódott férfi nem tudja elképzelni, hogy az erőszakos parancsuralmi rendszeren kívül létezik más, hatékony vezetési módszer. Ezért hát parancsuralkodik. Mindenhol, az élet minden szintjén. Ő tudja, mi a helyes, és ezt mindenkinek kötelessége tudomásul venni. Nincs apelláta! Amit pedig nem lehet hatalmi szóval megszerezni, azt még mindig meg lehet venni. Így szerzi Orbán a támogatóit.

Hatalmas állami beruházásokkal, előre lezsírozott közbeszerzésekkel, sok-sok milliárdos megrendelésekkel tömi tele a sorba beálló cégek, vállalkozók zsebét. Ezermilliárdokról van szó! Ha kell, államosítja a dohánykereskedelmet, a kórházakat, az önkormányzati vagyont - nem gond, a kétharmad felhatalmazást ad rá. Ha a jogszabályok, vagy éppen az Alkotmánybíróság szembe jön, sebaj, annál rosszabb az Alkotmánybíróságnak! Írjunk új alkotmányt, rendezzük át az igazságszolgáltatást - a lényeg, hogy menjen az üzlet!

Néhány tucat pénzember és nagyjából ugyanennyi cég érdekében Orbán hajlandó volt bohócot csinálni Magyarországból. Azért, hogy senki se ugasson bele a bizniszbe, képes volt összeveszni a fél világgal. Azért, hogy ne döccenjen a vállalkozás, összebalhézott a szövetségeseinkkel, és picsipacsizott az ellenfeleinkkel. Magyarország nemzetközi hitelessége a béka segge alatt van, valahol Fehéroroszország és Észak-Korea között félúton, habár utóbbi lehet, hogy beelőz a diktátor halála után.

Orbán és bandája most nem azért van bajban, mert bajban van a magyar gazdaság. Hanem azért, mert ezt a bajt képtelenek másként elhárítani, mint hogy beengedik Magyarországra az IMF és az EU revizorait. Másképpen nem kapunk pénzt ugyanis, ami nélkül viszont megáll az üzlet. Ámde ezek az ellenőrök minden szőnyeg alá be fognak nézni, kiráncigálják a csontvázakat a minisztériumi szekrényekből, és akkor nem lehet majd kétharmadra meg új Alkotmányra hivatkozni! Vége lesz a zsíros sógorkoma-szerződéseknek, nem lesz több ál-közbeszerzés, nem lesz több megbízási lánc az autópálya-beruházásoknál, sőt, talán az is kiderül, miért állt érdekében minden korábbi kormánynak, hogy húsz év alatt se lehessen befejezni a négyes metrót.

Bezáródnak a pénzcsapok, miniszterelnök úr, bizony! Orbán ezért igyekszik minden erejével elodázni azt a pillanatot, amikor végképp le kell húznia a rolót. Már mindent elnyelt az elképesztő orbáni téboly. Állami megrendelésnek címkézve felosztotta a hűbéresei között több millió magyar nyugdíj-megtakarítását, épp most igyekszik rátenni a kezét az ország devizatartalékaira (de szerencsére ezért már rácsaptak a kezére) és az önkormányzati vagyonra, kicsinálták a konkurenciát a szerencsejáték-iparban, majd elegyengették az utat a saját kaszinóbizniszük előtt... Mindent elvettek már, amit lehetett, zsarolással, megfélemlítéssel, a szabályok átírásával. Nem ismerős a módszer?

Óhatatlanul felmerül a kérdés a magyar gazdaság és politika elmúlt húsz évének ismeretében: Vajon van maffia Magyarországon? A válasz: már nincs. Itt valami egészen más jelenségről van szó. Maffiáról akkor beszélhetünk, ha a szervezett bűnözés megveti a lábát a politikában és az igazságszolgáltatásban. Nálunk erről ma nincs szó. Eddig csak vicc volt, ám kéretik egészen komolyan venni: a kormány nem tűri a konkurenciát. Maffia tehát nincs ma Magyarországon. De vajon minek nevezzük azt, amikor az állam maga viselkedik szervezett bűnbandaként?

Ám ez már a végjáték...

http://napizeje.blog.hu/2012/01/08/magyarorszag_kormanya_holding_zrt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: a lőporfüst szúrja az orrom!
  2012-01-09 20:35:00, hétfő
 
  2012.01.09. 05:07

Orbán: a lőporfüst szúrja az orrom!


Egyedül fekszem az ágyamon,
Alszik az ország s én folyton csak rád gondolok.
Hidegen ragyognak a csillagok,
Messze vagy, hogy szeresselek, ó nem tudom!

Leveled eltűnt a semmiben,
Felszívódnak az ürességben az emlékek.
Egy illúzió volt mindenem,
Mondd mért fordítottad ellenem???? ( te köcsög!)

Nehezen múlnak a hónapok,
Levelet tőled egyre ritkábban kapok...!!!! (hová tűntél Józsi Mánuel Barroso?!)
Itt nem olyan rossz, de volt már jobb,
Te messze vagy s én hiányod lassan megszokom.

Nehéz a dolga a katonának, nehéz a dolga....


Kedves Népem, szeretett Barátaim, Harcostársaim, Magyarok!

Most joggal kérditek miért ezúton fordulok hozzátok, de a válasz egyszerű: egy MTI interjú hazai pálya, nincsenek hülye kérdések aminek következményeként kénytelen vagyok a pofátokba hazudni, ahogy azt a HVG videójában tettem pénteken, és összeszedetten, monológszerűen tudlak megnyugtatni benneteket.

Pedig igazából baj sincs. Valójában minden a legnagyobb rendben van. Kusza Szem miniszter úr kézben tartja a helyzetet, nem lesz bankszámla einstand és államcsőd, nem fogunk kilépni az Unióból sem. Szeretném, ha ezt megértenétek. Nekem és kormányomnak nem áll érdekemben magunkra borítani ezt a romhalmazt, mert saját tenyésztésű oligarcháink Simicska Lajossal az élen nem örvendeznének magukból kivetkőzve egy hiperinflációval sújtott gazdaságal és a teljes fizetésképtelenséggel vergődő országban, a befektetéseik elértéktelenedését számlálgatva. Ja, nélkülük soha többé nem lehetnék fél bérház oldalát betöltő plakátfiú sem, és ez a maradék önbecsülésemet is hazavágná. Ezen kívül a magyar labdarúgás is hátrányt szenvedne, nekem Csányi MLSZ elnök úr ne sürgönyözzön, hogy megdöglünk éhen, most mehetünk bundázni te marha.
Kedves Népem! Higgyétek el, hogy ezt a rendszert nem azért építettem mert nem szeretném működtetni bármi áron. Izgulni már nincs miért, aki számított valamit az leminősített, innentől akár hátra is dőlhetünk. A rendszer kész, már csak a finomhangolás van hátra. Be kell valljam nektek őszintén, hogy akkorát nőttem a saját szememben is, hogy tokostól szakítottam ki az Opera vészkijáratát hétfőn menekülés közben, mert nem fértem ki rajta. A diákhitelrendszerrel és a támogatott felsőoktatás létszámának megkurtításával lehetővé tettük, hogy a labancok elszívják az agyat itthonról a most bevezetett, magyar diákoknak is ingyenes felsőoktatásukkal. Nem köll hőbörögni, ez ősi unortodox kuruc módszer, meg amúgy is: amíg túró rudi meg KDNP ifjúsági tagozat van a világon addig bárkit haza lehet csalni, minden európai életszínvonalra rá lehet licitálni.

A határainkon áthulló nyálfröcsögéstől sem kell rémüldöznötök, mintha megint a nyugdíjatokért mennénk. Megtámadták az országot, de én ettől nem félek, és nyugodtan alszom minden éjjel.
Igaz, az ablakon kopogó srapnel picit zavar, meg a lőporfüst is szúrja az orrom, de semmi ez ahhoz képest ami az oligarcháim között közbeszerzések elosztási vitáin zajlani szokott. Ha Barrózó Józsi aszitte ez az össztűz, akkor még nem járt a Lendvay utcában koncosztás idején, hehe. Nem értenek ezek a háborúhoz! Nekem hiába üzenget a szíenenen ez a Lagarde, hogyaszongya nem kötnek kompromisszumot, mert én átlátok a szitán, és kitolok vele: nem is kérünk! Felhatalmaztam Fellegit mondja azt, "semmilyen előfeltétele nincs a tárgyalásoknak, azok során minden olyan kérdés megvitatható, amelyet a tárgyalófelek szükségesnek tartanak". Ezen kívül egy gazdasági tárgyú törvényt sem fogunk alkotni amíg a tárgyalások le nem zajlanak. Hmmm? Na mi van öccsém?! Vágjátok? Ezek majd azt hiszik tovább alkuszunk, pedig nem is, bibibí. Lesz majd megdöbbenés a zsenialitásom és stratégiám láttán! Így kell legyőzni ezeket, át kell lopakodni a gondolataik fölött, és hátba kell támadni őket.
Egyébként meg tényleg nincs is égető szükségünk rájuk. Most a piacról finanszírozzuk magunkat, (már amikor sikerül eladni a kötvényeket) és minden 100 euróra 110-et fizetünk vissza, ha meg az ő pénzüket herdálnánk akkor csak - átlag kamatot számolva - 104-et kéne. Most mondjátok meg kinek kell ez? Drágáim! Magyarország hadban áll, - nem röhög, hogy saját magával! - hogy nézne már az ki, ha hadikamat helyett ilyen békeizét fizetnénk csak? A béke ezeknek az európai nyugdíjas szívűeknek való! Hogy ez a külföldi lapok szerint Kusza Szem állásába kerül? Na és? Áldozat nélkül nincs háború! Meg különben is megtanultam a felcsúti gyermekévek alatt a szülői házban, hogy a kedvenc disznót is levágjuk karácson'kor. Különben se hurka, se kolbász, se ó'dalas nincs.

Úgyhogy kitartás kedves Népem! Itt vagyok, jól vagyok, a szemem sem az Európai Néppárt elveszett barátságát siratásától duzzadt a képeken, csak szimpla könnycsatorna tágításon voltam a napokban. De Habony Árpi sztájlisztom már aranyérkenőccsel tünteti a táskákat a szemem alól elfele, én pedig újult orcával és töretlen lelkesedéssel optimistán vezetlek a reménytelenségbe titeket.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!


ui: ha esetleg, de tényleg csak esetleg, szóval ha egy két héten belül váratlanul lemondanék, akkor néha adjatok már enni a halálukig harcoló Fidesz alakulatoknak a Jókai, Bajcsy, Villányi utcában.

csókpuszi, Viktor


http://varanus.blog.hu/2012/01/09/orban_a_loporfust_szurja_az_orrom
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két pap álldogál az országút szélén, kezükben egy tábla:
  2012-01-09 20:13:59, hétfő
 
 

Két pap álldogál az országút szélén, kezükben egy tábla:
"Közel a vég! Fordulj vissza, míg nem késő!"

Arra jön egy autós, mutatják neki a táblát, az pedig dühösen kikiált a kocsiból:
- Hagyjatok békén, szentfazekak! - és továbbhajt.

Tíz másodperc múlva hatalmas fékcsikorgás, majd egy hangos csobbanás hallatszik.

Nem sokkal később megismétlődik a helyzet: a papok mutogatják a táblát, az autós meg velük mit sem törődve továbbhajt.
Ismét fékcsikorgás, majd hangos csobbanás hallatszik.

Azt kérdezi egyik pap a másiktól:
- Nem lenne jobb, ha azt írnánk a táblára, hogy a híd leomlott?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Magyarország legbefolyásoltabb emberei
  2012-01-09 20:04:30, hétfő
 
  Magyarország legbefolyásoltabb emberei

2012. január 8., vasárnap

A HírCsárda és a Méltánytalanság Elemzőközpont elkészítette hazánk legbefolyásoltabb embereinek listáját. A listára csak azok kerülhettek fel, akinek évente legfeljebb 10 önálló gondolatuk van.

5. Varga Elvira Villő (32) - műkörmös, amatőr táncdalénekes

4. Jaczkovicsy Romuáld (31) - Hello Kitty-kutató, 20 éve SZDSZ szavazó

3. Bazu Boys (30) - Kozsó által üzemeltetett fiúcsapat, akik két hete tudják csak, hogy egymástól különböző személyek

2. Vígh András (?) - az MTI Hírcentrum tüntetés-specialistája

1. Szijjártó Péter (28) - Orbán Viktor


http://hircsarda.blog.hu/2012/01/08/magyarorszag_legbefolyasoltabb_emberei
(A számok a listán szereplők IQ-ját jelzik.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi az, hogy adósok vagyunk?
  2012-01-09 19:54:07, hétfő
 
  Mi az, hogy adósok vagyunk?
2012. január 9. 07:19:42

Rozgonyi Ernő, a Jobbik országgyűlési képviselője azon fáradozott, hogy megmagyarázza a Háznak, miért nem lehet egy államadósságot visszafizetni, és mi a fogalma ma a pénznek. Természetesen eredménytelenül. Ilyen végtelenül önelégült kétharmadnak hiába beszél, mert ezek, hitük szerint, mindent tudnak, amint ezt korábban megírtam róluk.

Van még egy szűkös egyharmad. Ezek a liberális újszadesz, nekik beszélhet, hiszen jobbikos is, keresztény is. A posztkommunista bűnbanda jó esetben a marxizmus fogalmi készletével van ellátva, különben is alkalmatlanok bármit elfogadni, ami nincs eleve kész(pénz)ként a zsebükben.

Erős a gyanúm, hogy nagyon kevesen értették, mit mondott, hiszen volt, amire csak félmondatot vesztegetett, mivel alighanem sokkal értelmesebbnek nézi a Házat, mint amilyen. Kérem az olvasót, ha nem fér össze világképével az, amit itt olvashat, keresse meg Rozgonyi képviselő urat, de attól tartok, hogy az ő tudásával eléggé nehéz munka volna leszállni a tudatlanok közé, amint ez az általam nem tisztelt Házban sem sikerült.

A pénz eredetileg

Minden olyan gazdaságban, amelyik a föníciai találmányt, az általános egyenértékes csereeszközt alkalmazza, a pénznek, mint erre David Ricardo, akitől Marx a pénz funkcióit minden lábjegyzet nélkül átvette, a következő funkcióit állapította meg a pénznek.

1. ÉRTÉKMÉRŐ. Ez azt jelenti, hogy az árutermelő (mint korábban már megírtam: indusztriális, ipari) társadalomban az áru értékét fejezi ki. Ez független attól, hogy a pénz anyaga nemesfém-e, vagy aranyra beváltható bankjegy-e. Hajdan mindenütt csak annyi pénz volt forgalomban, amennyinek a fedezete a nemzet bankjában bármikor beváltható volt aranyra.

2. FORGALMI ESZKÖZ. Az áruforgalomban az árucsere nem konkrét áruk cseréjeként, hanem értéküket kifejező pénz révén folyik.

3. FIZETÉSI ESZKÖZ. Ez nyilvánvaló, de a lényege ennek, hogy az áru és pénzben kifejezett értéke egyrészt nemcsak kiküszöböli a vele egy időben való árumozgást, hanem azt, hogy míg eltérő időben is mozognak áru és ára a piacon, megmarad a fizetés lényege: ellentétes irányban mozognak. Az áru a vásárlóhoz, az ár az eladóhoz megy, ahogy ez normális.

4. FELHALMOZÁSI ESZKÖZ. Vagyis kincsképzés, vagyongyűjtés. Ez természetesen csak értelmes dolog, amíg a pénz értéke nem romlik. A pénzvagyon is vagyon, sőt, tőke, de már Marx idejében, tehát nem sokkal Ricardo halála után már a pénztőke nem jelentett gyarapodást. (Marx: ,,a kincsképző bolond tőkés" - mivel nem fekteti be jövedelmező tőkeként.)

5. VILÁGPÉNZ. Eredetileg bármelyik pénznem alkalmas volt arra, hogy - mivel mögötte nemcsak állami garancia, hanem aranyként őrzött fedezet is volt - a nemzetközi piacon is, a ,,nagyvilágban" is alkalmazható volt a fenti funkcióiban.

Ez a pénz lényege. Legalábbis eredetileg, az egyetlen olyan dolog, aminek - szintén csak eredetileg - minden értéke egyben fejezhető ki: tiszta csereérték, amit a fentiek szerint lehet alkalmazni a becsületes piacgazdaságban.

Amivé a pénz változott

Sokszor hallani ma is, pedig semmi értelme hajtogatni, hogy Marx hazudott. A marxizmust jócskán van személyes okom is gyűlölni, a marxistákat megvetni, de Marx maga írta egyik utolsó levelében a félnótás Engelsnek, aki boldog volt, hogy megjelentek a világban az első marxisták, hogy ,,én nem marxista vagyok, hanem Marx".

Vulgo: felismerte követőiben a félreértő tudatlanokat, az értéktelen manierista másolókat, és azt, hogy valamiből, amit ő maga is állandóan változónak ítélt, dogmát, folytathatatlan ősigazságot kreálni, őt pedig, a trieri rabbi fiát, istenséggé avatják.

Marx a saját korának gazdaságát pontosan látta át, és mivel a vér nem válik vízzé, a keresztény Európa gazdasági és politikai rendjét, akár a statisztikusok hazugsággal, úgy akarta feldúlatni a proletárokkal, hogy tagadta, a munkások bére nem befektetés a munka végeredményébe, hanem kizsákmányolás.

Ravasz csavar, de abból a munkabérből egy munkás el tudta tartani egész családját, megoldotta a lakhatását, a szolgáltatásokat kifizette, orvost fizetett, ha valakije beteg volt, és ha takarékos is volt, a keresetéből össze tudott gyűjteni egy vállalkozás elindítására valót.

Magyarországon is így volt, habár a gazdasági világválság itt is okozott rémes helyzetet, de az ország az okos politikával ezt ki tudta heverni. Egy dolgot nem tudott kiheverni. Azt, hogy a duhaj kedvű dzsentri képes volt az összegyűjtött vagyont zsidó bérlőknek bérbe adni, a jószágát tönkretenni, de úgy, hogy az legfeljebb az elmúlt két évtized rablógazdálkodásával és tolvajlásával említhető csak egy lapon. Ilyenkor a bérlő felmondta bérlést, és elvitte a lopott, földből kizsarolt vagyont. Ennek másik változata korábbi írásomban szintén megtalálható: a kereskedelem, egészen a kémkedés gyanúját jó okkal felkeltő, nemzetközi rokonsággal levelező kereskedők hatalmát és lehetőségeit meg nem fékezte.

Akik nem kereskedtek, gyárakat alapítottak, de nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a bárói címet vásárolt Weiss Manfréd, Ganz Ábrahám, vagy éppen az óbudai Goldberger família nemcsak magyarnak vallotta magát, és magyarként viselkedett, hiszen az első világháborúban voltak zsidó tisztjeink is a királyi hadseregben, hősi halottaik is. Voltak abból az időben a Szent Korona szolgálatában, tehát a magyarként élő, általában kikeresztelkedett és hívő kereszténnyé lett zsidó iparmágnások szemben nem lehet semmi kifogás. Őseink boldogok voltak, amikor Hauer-féle parfét ettek a Rákóczi úti cukrászdában.

A gond nem itt van, hanem olyan változásban, amire a már említett rabbifi is utalt: akinek nem volt elég az, hogy becsületes munkából, tisztességes munkaadóként nagyon jól megélt, és harácsolni kezdett, vagyis nem árutermelés volt a célja, mint például a Hauer család világhírű, és ezért nagy jövedelmet szerző cukrászatának, hanem pénzt fektetett be bármilyen áru előállítására, hogy még több pénze legyen.

Tulajdonképpen kincsképző volt, de a saját kincsének, pénzének s így hatalmának, befolyásának révén a pénzt szaporította.

Mentalitás vs becsület

Természetesen távol áll tőlünk a zsidókat egy kalap alá venni, mint az eddigiekből kitűnik, de az, hogy a zsidóság - és hogyan, hogyan nem - a szabadkőművesek titkos társaságai, amiket megfelelően értelmezve zsidó kartelleknek is nevezhetünk, ellepték Európát. Az askenázik a mórok elől elhagyták a keresztény és szigorú Spanyolországot, északra, elsősorban Hollandiába mentek, egy másik águk pedig a Balkán felé húzódott, míg úgynevezett askenázi ,,német" zsidóság nagyon régóta élt német nyelvterületen, és csak lassan, fokozatosan terjeszkedtek keleti irányban a szláv területekre. Állítólag a genetikailag mindössze négy anyától származó 3,5 millió askenázi sajátos kultúrája nagyban különbözött/különbözik a többiétől. Velük tulajdonképpen csak idegen kultúrájuk miatt kerültek szembe, nagyjából a 17. században a keresztények. Ez - hadd mondjuk így - meglehetősen jámbor társaság, és nyelvük nem a héber, hanem a jiddis. Egy évszázada átlagos magyar (oszrák-magyar eredetű) ember megértette a nyelvüket, annyi benne a német vonás.

A szefárdok (közéjük tartozott a már említett David Ricardo is) megkezdték a pénzért való hajszát. Nem véletlen, hogy a világpénz kifejezés Ricardo leleménye. Ez a társaság adott okot - miként a Mózes által rövid időre magukra hagyott zsidók az aranyborjú körüli tánca - tápot egyrészt annak, ami a zsidó gazdálkodás jellemzője miatt keresztény európai nemzeti önvédelmi mozgalmakat egyfajta vallásháborús változataként megindította, másrészt annak a világuralmi törekvésnek, ami közel áll ahhoz, hogy sikeres legyen.

Hogy a nagyrészt izraeli polgárrá lett askenáziakat mi vadította meg, nem témánk, de ha tudjuk Izrael angolszász manipulációval és erővel létrehozott államának jellegét, jócskán van lehetőség elgondolkozni, hogy eredetileg kik lakták Izraelt. Arra is gondolni kell, hogy míg a szláv elnyomás elől oda menekültek (,,aliáztak"), és eredetileg nyugalmat akartak az ősi, bibliai földön, az amerikai zsidó nyomás és propaganda révén maguk is agresszívok lettek, nem beszélve jellemzően szefárd telepeseikről. Így az eredetileg menekült, az ő nyelvükön aliázott, az USA által eltartott, rossz adottságú helyen élők potenciális áldozatai egy, az amerikai globalista zsidó és szabadkőműves világtőkés manipulációnak.

Az ok: a pénz áruvá válása

Ezek után könnyebb lesz megérteni, miről is beszélt Rozgonyi Ernő képviselőnk, vagyis mit nem ért meg az angolszász/zsidó anyatejen nevelkedett (szocializálódott?) Fidesz-kormány, és miről nem tud az ellenzék.

Vissza kell tehát menni oda, ahonnan a normális árutermelés, piac és kereskedelem újra lenne gombolandó. Mivel az idő legkellemetlenebb tulajdonsága, hogy irreverzibilis (magyarul szebb: visszázhatatlan) dimenzió, időben, de kizárólag csak az időben nem lehet visszafelé menni.

A fentiek alapján nyilvánvaló, hogy amikor már pénzt fektettek be akárminek a termelésébe azért, hogy még több pénzük legyen az árba épült profit révén, még követhet a folyamat. Egyszerű oka van: ez a rendszer még zárt, annyi a pénz, amennyi a fedezete. Nem lehet több, mert akkor elveszti az értelmét.
Itt lép be a bankok, és a bankláncok nemzetközi szerepe.

A bank nem termel semmit. A bank pénzt ad hitelként (szegény Széchenyit alaposan megvezette ,,európai" műveltsége), és a hitelbe adott pénz mellé - ez az üzlet lényege - kamatot kér és kap.

Ha ezt összevetjük a pénz aranyfedezetével, azonnal kiderül, hogy ezen a ponton borul a pénz értelme. Lehet beszélni akár szocialista, akár marxista, és ezekkel szemben úgynevezett ,,polgári" közgazdaságtanokról, pénzpolitikáról, semmi sem igaz. Mégpedig azért nem, mert nem elég, hogy az eredeti áruért pénz, és a pénzért áru folyamatot felváltotta a pénz újratermelése, de még ez is visszájára fordult: a pénz maga is áru. Óriási a különbség: aki pénzt fektet be, ad kölcsön, csak azzal törődik, hogy más, illetve több pénze legyen ebből.

Nem kell magasabb iskolai képzettség ahhoz, hogy belássuk, ha hagynak gondolkozni: egyre több pénz (hitelpénz és kamatai) lesz forgalomban, mint amennyinek fedezete van.

A pénzt ma már fedezet nélkül hozzák forgalomba.

Két világrengető apróság

1. Amikor az első világháború után Németország pokoli állapotba került, mint tudjuk, a munkanélküliség is hatalmas volt, és ezért semmi jóra nem volt kilátás, radikális változtatásra volt szükség. Nem szélsőségest, hanem radikálist mondok. Más kérdés, hogy az 1933 januárjában német állampolgárságot kapott Adolf Hitler két hónap múlva már Németország birodalmi kancellárja lett.

Lehet érdeklődni, hogy vajon miért és hogyan. Visszafelé: először is demokratikus úton választották meg, mint példának okáért Orbán Viktort. Hogy miért, egyszerű a válasz. Az a mozgalom, amely Olaszországban 1911-ben fasizmus néven indult, rendet tudott csinálni Olaszországban, amikor diktátor került hatalomra. Hitler volt börtönben is a meggyőződéséért, és ez a vesztett háború után, a mély nyomorban élő németek számára csodát ígért, és - akár rokonszenves, akár nem - csinált. Vagyis a németek viselkedtek csodálatosan.

Az elszegényedett országnak nem volt aranyfedezete. Hitler azt mondta, a német pénz aranyfedezete a német munka.

Nem akárhogyan kell ezt érteni: a létrehozott áruérték szabta meg, mit és mennyit ér az elvégzett munka. X márkáért X márka értékű munkát kellett elvégezni. Nem X + 1-et stb. Az ár és az áru értéke megegyezett, helyreállt a normális állapot. Mivel a revansvágy érthető módon nagyon eleven volt, természetes, hogy a hatalmas műszaki tudású ország kiváló fegyverek gyártásába kezdve olyan tömegtermelést valósított meg, hogy a munkanélküliség megszűnt.

Ennél nagyobb politikai teljesítmény nem kell. Nem néztem utána, valószínűleg nem is érdekes, ki találta ki ezt a megoldást, de Hitler nevéhez fűződik.
Semmi különös nem történt, tisztelt olvasó: helyreállt az eredeti árutermelés és piac egyensúlya.

2. A bankárok ontották a hiteleket, ahol nem volt határozott a nemzeti érdek, de a fedezet fogyott a forgalomban levő pénzhez képest, és a köznép istencsapásként élte meg a pénzromlást.

Kérdés, hogy tényleg a pénz romlott-e, vagy a gazdaság rendszere bomlott-e meg. Tagadhatatlan, hogy a fedezet nélküli pénz nem fejezi ki semminek sem az értékét, mert az lesz a kérdés, hogy mennyiért tudja eladni, aki árulja.

Ebbe nem érdemes belemenni, mert nem ott tartunk, hanem ott, hogy a pénz az áru, és mögötte se német, se más fedezet nincs. A magyar aranyfedezet maradékát (a többi alól felszabadítottak bennünket) a máig békében dúskáló Surányi valakiknek eladta. Hol az arany ellenértéke?

Maradjunk a tényeknél: nincs meg, tehát a gyakorlat számára ma nem létezőnek számít.

Gyalázatos emlékű Fekete János annak idején azzal dicsekedett, hogy jó adósok vagyunk. Mi termelődött ezzel? Ha elfogadom, hogy a pénzáru nem, akkor is termelődött az érték nélküli pénz: a kamat.
A kamat eleve az a pénzmennyiség, ami felszámolja a pénz fedezetének értékét.

Áru a fedezete? Nem. Munka? Nem. Van fedezete: nincs, már az USD mögül is ellopták a bankárok (bankárfajok) az aranyat. Jelenlegi kormányunk pedig arra buzdít, hogy vásároljunk aranyat, annak az értéke garantált.

Az ötlet kedves, de gyógyszernek nem alkalmas, ebédnek sem, ivóvíznek sem, fürdővízzel pedig kiváltképp vigyáznunk kell, mert azzal könnyen kiönthetjük a jövőnket is az ablakon. Elannyira, hogy Magyarországot több víz hagyja el gúnyhatárainkon keresztül, mint amennyi bejön a folyókkal. Ezzel senki sem törődik, pedig ez kiszáradáshoz vezet, és amióta a Nagy-Alföldön megél a kaktusz, nekem hiába beszélnek beláthatatlan gazdagságunkról, hiszen így hagyjuk veszni Trianon után megmaradt vagyonunkat is.

A címre adható egyetlen válasz

Kiemelkedő tudású országgyűlési képviselőnket türelmesen végighallgatták, alig-alig kiabáltak közbe az észlények. Merem feltételezni, hogy a bekiabálók olyan végtelenül buták, hogy meg fogják buktatni saját kormányukat.

A mai helyzetben a lényeg a következő.

Valóságos fedezete egyetlen olyan pénznek van vagy lehet a világpénzként elfogadott fizetőeszközök közül, amelyiknek olyan régi bankrendszere van, amelynek a hitelét elsősorban szigorúságának történelmi múltja határozza meg. A gyémántbányával bíró országok pénze hiába tart fedezetet, ma már csak néhány pénznek engednek a globális bankvilágban világpénz-funkciót.

Mellesleg jegyzem meg, hogy nagyon sok hatalmas vagyon kiadását tagadták meg a svájci bankok a maguk hitelességére alapozva. Ha családi vagyon van kint a széfben, akár egy uralkodóházé, még a jogos tulajdonos sem kaphatja meg a vagyonát, ha nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy azonos önmagával. Furcsa módon általában nem bizonyítható az ilyesmi, kivált, ha örökösről van szó. A bank bizalmatlan, több évszázados hitelessége múlik azon, hogy zsebre vágja-e másnak jogos tulajdonát, vagy nem.

Ilyen bankok állnak velünk szemben, és ezek még igazán korrektek, csak éppen ők mondják meg, hogy a fedezetét vesztett magyar forint mennyit ér.

A pénznek praktikusan sehol sincs fedezete, de értékét az adóssal ellenérdekű felek szabják meg. Nem akarok külföldi pert, mert azokat az ő bíróik vezetik. Az azonban bizonyított, hogy az USA is eladósodott, ráadásul nincs aranyfedezete, ellenben zsidó bankárai és pofátlan külügyminiszterei révén diktálni akar a világnak. Így nekünk is.

Van egy fogalom a külpolitikában, ami mindenre érvényes: ez a belügy, amibe idegen ország nem avatkozhat bele. Hogy legyen ,,jogalapja", az EU minden ország főnöke akar lenni. Ha komolyan vesszük, hogy bármennyi pénzt fizetünk, az államadósság megadhatatlan, mert a mi pénzünk értékét az határozza meg, akinek adjuk, roppant egyszerű a megoldás.

Ehhez egy rövid történet tartozik. Talán van, aki emlékszik rá, hogy Bajnai miniszterelnökként mintegy utolsó rúgás gyanánt kért 25 milliárd eurót. Mindegy mire, csoda, hogy nem volt annyi eszük, hogy ne beszéljenek erről mint sikerről. Az EU megkérte a németeket, hogy adjanak. Németország azt mondta, elege van az EU hülyeségeiből, nem ad. Ez után szóltak Olaszországnak, hogy adjon. Az olaszoknak - ma már köztudott, miért - nem volt. Az osztrákoknak sem állt módjukban, nagyjából azonos okok miatt. Erre - és ennek van hírértéke - az EU megrendelt az illetékes pénzjegynyomdánál 7 billió, azaz 7 000 000 000 000 EUR-t. Csak úgy. Ebből kapta Bajnai a 25 milliárdot.

Ennek vajon mi a fedezete? Vagy másképpen: mennyi a valóságos értéke a kapott 25 milliárdnak? Olvasóm, ennek csak nyomdaköltsége van! Nincs mögötte semmi, csak egy nagy rakás zsidó pénzpolitikus vagy bankár, ahogy tetszik, és ezek valóságos pénzt akarnak vissza ezért is, természetesen magas kamattal terhelve.

Tetszik érteni?

Rozgonyi úr tulajdonképpen erre hívta fel a figyelmet, és megtisztelő, hogy szinte szó szerint mondta az én álláspontomat, amit aligha ismer.

Vagy kinyomtatunk annyi forintot, magunkat a lehető legtávolabb tartva az eurótól, és ugyanazzal a semmit érő papírral visszafizetünk mindent, amit csak akarnak, de akkor is ha nekik nem kell, mert így a semmit érő pénznek kevesebb a kamata, vagy hagyjuk a forintot ennek a sok alantas idegennek kitéve, és legyen az országnak helyi pénze, határon belüli használatra. Olyasmi, mint a kékfrankos és a hasonlók.

Aki pedig külföldön akar költekezni, mert neki nem jó a hazai, menjen külföldre a forinton vett világpénzen, ha akar. Mi elleszünk itthon, és nem vásárolunk, mert potenciálisan mindenünk megvan, csak dolgozni, elsősorban földünket megművelni felejtettük el.

Közönséges bankposta nevű papír a tényleges adósságunk, természetesen a festék és a munkaerő ára még hozzáadandó. Remélem, érthető.

(Szitányi György - Szent Korona Rádió)
Forrás: Szentkorona Radio

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=9347 2&offsetlo=0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biztonsági cégekbe épül az alvilág?
  2012-01-09 19:50:48, hétfő
 
  Biztonsági cégekbe épül az alvilág?
2012. január 9. 07:25:59

"Az alvilág szemet vetett a magánbiztonsági iparra" - állítja a a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

"Az alvilág szemet vetett a magánbiztonsági iparra" - nyilatkozta a Népszabadságnak Németh Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. Számos nagy kárt okozó bűncselekmény történt az elmúlt hónapokban, amelyek végrehajtói, tippadói az elkövetéskor vagy kevéssel azelőtt vagyonvédelmi cégek dolgozói voltak, és felmerül a gyanú - írja a lap -, hogy egyes elkövetők korábban eleve azért léptek be az adott pénzszállító vállalkozáshoz, vagyonvédelmi céghez, hogy megismerjék annak működését, felderítsék gyengeségeit, ellenőrzési rendszerének hiányosságait, adatokat gyűjtsenek egy későbbi rablótámadáshoz.

Magyarországon a kamara adatai szerint mintegy 100 ezer vagyonőr és 1000-1200 működési engedéllyel rendelkező magánnyomozó működik, de számuk folyamatosan nő, miközben az álláshelyek száma - a válság miatt - csökken. A munkaügyi hatóságok szerint a feketefoglalkoztatás aránya a magánbiztonsági szakmában a legmagasabb.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara korábban több ígéretet is kapott arra, hogy a közbeszerzéseken senki nem nyerhet olyan árral, amelyből még a törvényes bérminimum és annak közterhei sem jönnek ki, de ez nem valósul meg. A nyertes cégek általában azzal érvelnek, hogy más munkák bevételeiből tudják fedezni a bérterheket. A kötelező kamarai tagság megszüntetésével a tagság kétharmada önkéntes alapon már nem kíván kamarai tag lenni.

Forrás: hirado.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=93474
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iskolában egyik kisfiú mondja a másiknak:
  2012-01-09 19:50:03, hétfő
 
 
Az iskolában egyik kisfiú mondja a másiknak:

- Azt hallottam, hogy minden felnőttnek van legalább egy sötét titka, amit évek óta rejteget.

Ezért aztán könnyű rájuk ijeszteni, elég csak annyit mondani, hogy "Mindent tudok rólad!"

A másik kisfiú hazamegy és így szól az anyjához:

- Anyu, mindent tudok rólad!

Az anyuka elvörösödik, és ad egy 20-ast a gyereknek:

- Jól van, kicsim, de apunak egy szót se róla!

A gyerek megörül a 20-asnak, így este aztán az apján is kipróbálja a módszert:

- Apu, mindent tudok rólad!

Az apja félrevonja:

- Jól van, kisfiam, itt egy ötvenes, csak ne szólj róla anyádnak!

A gyerek még jobban örül.

Másnap éppen indul az iskolába, ahogy kilép az ajtón, szembejön vele a postás. Ismét előkerül a bevált trükk:

- Postás bácsi, mindent tudok rólad!

A postás eldobja a biciklijét:

- Fiam, gyere, adj egy puszit a papának!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Buliról kilopakodik a kertbe egy fülig szer
  2012-01-09 19:42:20, hétfő
 
 
Buliról kilopakodik a kertbe egy fülig szerelmes pár. A lány megáll,
hallgatódzik, majd megszólal:
- Drágám, hallod a tücsköket?
- Tücskök? A zipzáram volt!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2011.12 2012. Január 2012.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.