Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Világ zsidóságai egyesüljetek
  2012-05-15 20:30:18, kedd
 
  Világ zsidóságai egyesüljetek

2012.05.07. 02:10


A szajján a Moszad nemhivatalos és önkéntes segítője; olyan zsidó, aki a diaszpórában élve bármikor készen áll arra, hogy az izraeli titkosszolgálat kérésére (ingyen és bérmentve) segítse azt azon a területen, amelyen dolgozik és amelynek szakértője

(gondolom akkor is, amikor az adott területen, amelyen él, mely nem a hazája, hiszen más országot segít, érdekeivel ellenében megy a zsidó parancs - ez a hazaárulás. ennél nyilvánvalóbban nem létezik a zsidókérdés, ilyet más népek nem tudnak - szerk).

Egy orvos szajján kérdés nélkül elsősegélyben vagy gyógykezelésben részesíti a Moszad sebesült vagy beteg ügynökét; egy autószerelő megjavítja az operatív kocsit, az újságíró olyan cikket ír, amely megfelel a zsidó állam érdekeinek, a panziótulajdonos szállást ad neki, a határőr átsegíti egy államhatáron, a bankár pénzzel, a katona fegyverrel, az ügyvéd jogi tanáccsal látja el.

Becslések szerint a világon több ezer szajján él és dolgozik; sokan közülük csak egyszer-kétszer kerülnek olyan helyzetbe, hogy konkrét esetben segítsenek a Moszadnak, de vannak olyanok, akik egy-egy ügyben akár hónapokat vagy éveket is őshazájuk hírszerzésének szolgálatában töltenek - természetesen titokban.

A LAP a Moszad negyedik ügyosztálya; feladata az Izrael-párti propaganda globális terjesztése, a külföldi műveletek lélektani előkészítése és támogatása, valamint a megtévesztő-félrevezető akciók megtervezése és lebonyolítása. Belső szlengben simán csak Dezinformnak becézik.

Elnökként Kennedy tudomást szerzett arról, hogy Izrael a Dimona nevű település mellett épülő nukleáris létesítményében évente legalább egy atombombát akar előállítani. Noha Izrael nukleáris programja békésnek volt tekinthető, ezt a programot teljes egészében az izraeli védelmi minisztérium ellenőrizte. Ezért volt rendkívül fontos Ben Gurion kormányfő számára, hogy J.F.K. ellenzését semlegesítse. A programot Izraelen belül is sokan bírálták, és egy amerikai elutasítás a program végét jelenthette volna. Elnökségének első hónapjaiban Kennedy rendszeres kapcsolatban állt Ben Gurionnal azért, hogy leállítsa a dimonai programot. A két politikus folyamatosan üzeneteket váltott ebben a kérdésben. Kennedy rendezni akarta a kérdést, és ezért engedélyt kért Izraeltől, hogy amerikai megfigyelők ellenőrizhessék a Dimona mellett épülő atomreaktort, minthogy Izrael azt állította, hogy nukleáris programja békés természetű. Ez volt J.F.K. utolsó erőfeszítése, hogy megbékítse Izraelt, továbbá hogy kiderítse, hogy végül is mi történik Dimonánál. Izrael azonban nem engedélyezte az ellenőrzést. A Kennedy kormányzat felső köreiben ekkor már az volt az általános vélemény, hogy igen komoly problémáról van szó.



A Moszad ügynöktartó tisztjeit katsáknak nevezik, ők a tulajdonképpeni bevethető ügynökök, akik Izrael védelmében minél több információt igyekeznek szállítani. Az "ügynök" széles körben tévesen használt fogalom. Nem egy hírszerző ügynökség belső alkalmazottját jelenti, hanem beszervezett egyént jelöl. Katsa az izraeli hadsereg tagjaihoz hasonlóan lehet nő és férfi is, becslések szerint hivatalosan ma kb. 35.000 fő ügynöke van, szerte a világban, s ebből közülük 20.000 működő és 15.000 alvó ügynök. Az ügynökök irányítását a Kácák végzik. (terepen működő hírszerző tiszt) A Moszad mindössze harminc-negyven kácát foglalkoztat műveleteiben, míg a KGB, CIA több ezer főt! A szervezet kimagaslóan jó hatékonysága természetesen nem ebben a pár tíz főben áll. A szervezet hatékonysága sokak szerint abban rejlik, hogy vallási alapon működik, ezért a világ különböző pontjain tevékenykedő ügynökök könnyen kiépíthetik kapcsolataikat a diaszpóraban élő szimpatizánsokkal. Vagyis gyakorlatilag nincs intézmény, szervezet, ahova ne tudnának beférkőzni. Míg más, hasonló védszervezetek az adott ország védelmére és nemzeti alapon szerveződnek, addig a Moszad Izrael védelmén túl a határokon átívelő zsidóság védelmében áll.



,,Fehérre meszelt házikó az erdő szélén, elvadult kis kert, melyben borostyán kúszik a vén fákon és az utakon, Halottak napjára sok esztendő óta onnan viszek koszorúnak való örökzöldet. Ez évben idegen lakója van a bogárhátú kis erdei háznak. A régi emberek elköltöztek és az új lakó félni látszott, mikor zörgetésemre kinyitotta a kertkaput. Azután is többször kémlelve pillantgatott a kapu felé. Sternnek vagy Singernek hívták, már nem emlékezem rá biztosan. Mialatt a borostyánt eladta, idegesen beszélni kezdett. Nagyon bizonytalan most ez a vidék. Sok katonaszökevény csavarog az erdőben. Éjjel pedig az üres villákban hálnak. Megkérdezte, hogy mire kell nekem a borostyán? Ez évben zárva lesznek a temetők halottak napján. Félnek a csődületektől a járvány miatt, aztán meg... ki tudja, mi történik még addigra, ha a király makacskodik és Károlyi Mihály nem lesz miniszterelnök.


- Remélem, hogy nem lesz...
Az ember ingerülten nézett rám: - Neki kell jönnie és szocialistáknak. Ők majd megmentik Magyarországot.
- Sajátságos, hogy azoktól várja a haza megmentését, akik megtagadják a haza fogalmát.


- Nem is úgy értettem - mondotta az ember. - Éppen ez volt a baj Magyarországon. Itt mindig a hazáról beszéltek és a nemzetről. Pedig haza nincs és nemzet sincs. Nekem mindegy, hogy hol élek, Moszkvában vagy Münchenben vagy Belgrádban. Egészen mindegy, ha jól élek. Ezt kell elérni és ezt csak a szocializmus érheti el.


- A kommunizmus végcéljával?
- Később, egyszer, valamikor igen, - felelte az ember halkan.
- És az orosz példa? Úgy véli, hogy ebben a példában benne van emberi boldogság megvalósulása? - Az csak átmenet, mondotta az ember.
Átmenet, amibe bele lehet halni... Az eső esni kezdett. Sűrű ezüst fonalakban sodródott a hegyek között.
A házikó, lakója és a kert eltűnt az emlékezetemből. Egy másik képet láttam. Este volt. Anyám szótlanul ült a hallban, az ernyős lámpavilágban és mint évről évre, Mindszentek előtt, maga kötött koszorút a borostyánból atyám sírjára.
- Jobb neki, hogy nem kellett ezt megérnie! - mondotta egyszerre egészen váratlanul. ,,



Tormay Cecile, 1918. november 2.





Szűrös Mátyás:


" Az első munkahelyem a külügyminisztérium volt, én ott találkoztam először ezzel a világgal.
A főnököm akkor, 1960-ban a Rákosi-titkárság egykori vezetője volt. Épp akkor fogták el Adolf Eichmannt Argentínában, s szállították Izraelbe titokban. A főosztályvezetőm ekkor azt mondta nekem, mint német referensnek, hogy menjek el egy megadott budapesti címre, s érdeklődjem meg az ott lakó úriembertől, hogy van-e nekünk bármiféle teendőnk az Eichmann-üggyel kapcsolatosan. Hangsúlyozom, egy magánlakásról volt szó. Becsöngettem, s Komlós János humorista, újságíró nyitott ajtót. Később tudtam meg, hogy az ÁVH egykori ezredese. Kérdésemre elmondta, hogy Magyarországnak semmiféle feladata nincs az Eichmann-ügyben, a Moszad teszi a dolgát, nekünk nem osztanak itt lapot. Ekkor találkoztam először titkosszolgálati emberrel."

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j-gooIF1cFA

http://kkbk.blog.hu/2012/05/07/vilag_zsidosagai_egyesuljetek#more2466352
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Morvai-levél Orbánnak és miniszterének az elcsalt földpályáz
  2012-05-15 20:25:04, kedd
 
  Morvai-levél Orbánnak és miniszterének az elcsalt földpályázatok és a magyar föld ügyében
2012. május 15. 04:56:08

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr!

Tisztelt Fazekas Sándor Miniszter Úr!

Az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési (AGRI) szakbizottságának tagjaként az utóbbi időben igen sok panaszt kaptam magyar állampolgároktól, akik a Nemzeti Föld Alap (NFA) által kiírt termőföld-bérlet pályázatokkal kapcsolatos eljárások során tapasztalt szabálytalanságokról - különösen az egész pályázati folyamat átláthatatlanságáról, így az eredmények ellenőrizhetetlenségéről - számoltak be. A panaszosok követelik az eddigi pályázati folyamat és az eredmények felülvizsgálatát, új pályázatok kiírását az átláthatóság, illetve a jogállamiság egyéb elemeinek szem előtt tartásával, továbbá az utóbbi szempontok érvényesítését a tervezett további pályázatokkal összefüggésben. Részben e panaszokra, emellett pedig a tervezett földtörvény és a kapcsolódó jogszabályok jogalkotási folyamatára tekintettel ezúton szeretném felhívni Miniszterelnök Úr és Miniszter Úr figyelmét két olyan új jelentős nemzetközi dokumentumra, amelyeket álláspontom szerint feltétlenül figyelembe kell venni a termőföld pályázatokkal összefüggő egyre nagyobb társadalmi felháborodottság okán is a további lépések végiggondolásakor (a pályázati rendszer elkerülhetetlen felülvizsgálatakor), valamint a termőfölddel és a birtokpolitikával kapcsolatos jogszabályok megalkotásakor.

Az első dokumentumot az Európai Parlament egyik legutóbbi plenáris ülésén fogadta el. Az állásfoglalás rámutat, hogy a vidéki, mezőgazdaságból élő emberek földhöz való hozzáférését az Európai Parlament alapvető jogként, emberi jogi kérdésként értelmezi. Az állásfoglalás erről szóló része a következőképpen szól:

Az Európai Parlament 2012. április 18-i állásfoglalása az emberi jogok világbeli helyzetéről szóló éves jelentésről és az Európai Unió ezzel kapcsolatos politikájáról, ideértve annak az EU emberi jogi stratégiai politikájára gyakorolt következményeit (2011/2185(INI))

Az Európai Parlament (...)

17. ismételten hangsúlyozza, hogy a világ szegénységben élő népességének 70%-a vidéki területen él és megélhetése, illetve jóléte közvetlenül függ a természeti erőforrásoktól, valamint hogy a városi szegények is ezektől az erőforrásoktól függenek; felszólítja az Európai Uniót, hogy alapvető jogként védelmezze a lakosoknak az országuk természeti és létfontosságú erőforrásaihoz való hozzáférését, valamint a földhöz és az élelemhez való hozzáférést; sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy nagyon sokan nem férnek hozzá egyes alapvető javakhoz, például a vízhez; felhívja a figyelmet az ENSZ társadalmi felelősségvállalásról szóló egyezményében meghatározott jogokra, köztük a megfelelő táplálkozáshoz való jogra, a szociális minimumnormákra, az oktatáshoz való jogra, az egészségügyi ellátáshoz való jogra, a méltányos és kedvező munkakörülményekhez való jogra, valamint a kulturális életben való részvételhez való jogra, amelyeket egyenértékűként kell kezelni.

A másik nemzetközi dokumentum, amely a magyarországi termőföld pályázatokkal és a földdel, birtokpolitikával összefüggő jogalkotási folyamattal kapcsolatosan kiemelt szerepet kell, hogy kapjon a néhány nappal ezelőtt az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO keretei között alkotott, s a 193 Részes Állam, így Magyarország által is elfogadott "Önkéntes Irányelvek a Felelősségteljes Föld, Halászati és Erdő birtokpolitikai igazgatáshoz a Nemzeti Élelmiszer Biztonság Összefüggésében" címet viseli. (elfogadva: Róma, 2012 május 11.) Az angol cím: Guidelines on the Responsible Governance of Tenure of Land, Fisheries and Forests in the Context of National Food Security.

Jelen levelemben néhány kérdést szeretnék feltenni Miniszterelnök Úrnak és Miniszter Úrnak azzal kapcsolatban, hogy a frissen elfogadott FAO Önkéntes Irányelveket a Magyar Állam hogyan kívánja érvényre juttatni, a magyar gyakorlatban megvalósítani, különösen a termőföldpályázatok újragondolásával (újraszabályozásával) és a földdel, birtokpolitikával kapcsolatos jogalkotás, illetve a pályáztatás során. A konkrét kérdéseim feltétele előtt szeretném idézni az Önkéntes Irányelvek Bevezetőjét, valamint a dokumentumban megfogalmazott legfontosabb célokat, illetve alapelveket.

BEVEZETŐ (részlet)

Ezen Önkéntes Irányelvek (ÖI) célja, hogy vonatkoztatási pontként szolgáljon és iránymutatást adjon a birtokpolitikai igazgatásnak...

...szándéka, hogy hozzájáruljon az éhezés és a szegénység felszámolására irányuló globális és nemzeti erőfeszítésekhez, a fenntartható fejlődés elveire alapozva és felismerve a föld központi szerepét a fejlődésben azáltal, hogy előmozdítják a biztonságos földbirtoklás/használat (tenure) jogát és a méltányos földhöz (...) jutást.

Az éhezés és a szegénység felszámolása, valamint a környezet fenntartható használata nagyban függ attól, hogy az emberek, a közösségek és mások hogyan jutnak földhöz, halászathoz és erdőkhöz. Sokak megélhetése, főként a vidéki szegényeké az ezen forrásokhoz való biztos és méltányos hozzáférésen múlik. Ezek jelentik az élelem, a lakhatás forrását és alapjai a szociális, kulturális és vallási gyakorlatoknak (tevékenységeknek) és központi elemei a gazdasági növekedésnek.

1. Célok (Részletek)

Ezen Önkéntes Irányelvek célja, hogy javítsák a földbirtok igazgatást, halászati és erdő igazgatást. (A továbbiakban: földbirtok-igazgatást.MK)

Erre a közjó érdekében törekszenek az Irányelvek, hangsúllyal a kiszolgáltatott és marginalizált emberekre, az élelmiszer-biztonság és a megfelelő élelemhez való jog mielőbbi megvalósítása érdekében, továbbá a szegénység felszámolása, a fenntartható életek, szociális stabilitás, lakhatás biztonsága, vidékfejlődés, környezetvédelem és fenntartható társadalmi és gazdasági fejlődés érdekében. Minden program, szakpolitika és technikai segítségnyújtás ezen Irányelvek felhasználásával összhangban kell, hogy legyen az államok már létező kötelezettségeivel a nemzetközi jog területén, ideértve az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát és más nemzetközi emberi jogi szabályozási eszközöket.

Ezen Irányelvek törekszenek arra, hogy:

1. Javítsák a birtok-igazgatást azáltal, hogy iránymutatást és információt adnak a nemzetközileg elfogadott gyakorlatokról azon rendszerek területén, amelyek a föld használatával, a földdel kapcsolatos ügyek intézésével és a föld feletti ellenőrzéssel függenek össze.

2. (...)

3. Fejlesszék a birtok rendszerek átláthatóságát és működését

4. megerősítsék a (birtokpolitikát) végrehajtó szervek kapacitásait és működését, az igazságszolgáltatási szervek, helyi önkormányzatok, kisgazdák és kistermelők szervezeteinek ...a tudományos életnek és a birtok igazgatással foglalkozó minden személynek a kapacitásait és működését és előmozdítsa az említett szereplők közötti együttműködést.

3B.

A végrehajtás elvei

1. Emberi méltóság: el kell ismerni minden egyén veleszületett méltóságát, valamint egyenlő és elidegeníthetetlen emberi jogait.

2. Diszkrimináció-mentesség: senki nem tehető ki hátrányos megkülönböztetésnek a jogszabályok, szakpolitikák illetve a gyakorlat tekintetében

(...)

6.Társadalmi részvétel elve (participation): Be kell vonni és támogatásukat kell keresni azoknak, akik legitim földbirtokkal rendelkeznek, és akikre ennélfogva a döntések kihatással lehetnek, még mielőtt a döntéseket meghoznák, és reagálni kell az ő észrevételeikre, figyelembevéve a létező erő egyensúlytalanságokat a szereplők között és biztosítani kell az aktív, szabad, hatékony, valós és informáltságon alapuló részvételt az egyéneknek és csoportoknak a döntéshozatali eljárásokban

7. Jogállamiság: szabály-alapú megközelítést kell alkalmazni széles körben nyilvánosságra hozott jogszabályokkal, amelyeket mindenkire egyformán alkalmaznak, egyformán hajtanak végre, és függetlenül bírálnak el és amelyek egybecsengenek a létező nemzeti és nemzetközi jogszabályokkal és megfelelően figyelembe veszik az önkéntes elköteleződéseket a megfelelő nemzetközi és regionális szabályozási eszközök alapján

8. Átláthatóság: világosan meg kell fogalmazni és széles körben nyilvánosságra kell hozni a szakpolitikákat, jogszabályokat és eljárásokat széles körben, mindenki számára elérhető formában

9. Felelősségre vonhatóság: az egyéneket, állami hatóságokat és nem-állami szereplőket felelőssé kell tenni a cselekedeteikért és döntéseikért a jogállamiság elveinek megfelelően.

10. Folyamatos javítás: Az államoknak javítani kell a monitorizálási és elemzési mechanizmusaikat a birtok igazgatás terén, annak érdekében, hogy bizonyítékokon alapuló programokat fejleszthessenek és biztosítsák a folyamatos javulást.

Az idézett Önkéntes Irányelvek megalkotásában a Magyar Állam is aktívan részt vett - kormányzati szinten - s Részes Államként Magyarország is elköteleződött az Irányelvek maradéktalan megvalósítása mellett. Erre figyelemmel a következő kérdésekre várom Miniszterelnök úr, illetve Miniszter Úr megtisztelő válaszát:

1. Az Önkéntes Irányelvek szövege ezidőszerint nem áll rendelkezésre magyar nyelven (noha a kész szöveg március 12. óta megvan, csupán a Részes Államok általi elfogadásra várt) s a dokumentum tartalma a civil szervezetek, gazdaszervezetek és gazdák számára nem ismert. Kérdésem: mikorra lesz az anyag magyar nyelvre lefordítva s hogyan fog gondoskodni róla a Kormány, hogy az érintettek között az - a nemzetközi szokásoknak megfelelően - minél előbb és minél teljesebb körben ismertté váljon?

2, Hasonlóan más államokhoz a Magyar Állam is gondoskodott-e arról, hogy az Önkéntes Irányelvek megalkotásában ne csak a kormány, hanem civil szervezetek, szakmai szervezetek, gazdaszervezetek is részt vehessenek? Kérem, sorolják fel azokat a magyar nem-kormányzati szervezeteket, amelyek részt vettek a dokumentum hároméves előkészítő folyamatában!

3, A társadalmi részvétel követelményének megfelelően számos civil szervezet, gazdaszervezet és gazda szeretne részt venni az NFA termőföldpályázatokkal összefüggő döntéshozatali eljárásokban. Hasonlóképpen számos szervezet és gazda szeretne részt venni a földtörvény és a járulékos jogszabályok (például üzemszabályozási törvény) jogalkotási előkészületében. Hogyan fog a Kormány gondoskodni arról, hogy e szervezetek ténylegesen részt vehessenek a döntéshozatalban, s a pályázatok, illetve a jogszabályok megalkotása során véleményük, álláspontjuk figyelembevételre kerüljön? Az ún. "társadalmi vita" a földtörvényről ezidőszerint teljesen formális, hiszen sem írásos koncepció, sem törvény tervezet nem áll a szakmai illetve gazdaszervezetek, gazdák rendelkezésére, így valóságos "participációról", társadalmi részvételről nem beszélhetünk. Mikor bocsájtja a szaktárca az érintettek rendelkezésére a jogszabály koncepcióját illetve tervezetét? Az NFA földpályázatok megalkotásában, a pályázati feltételek összeállításában, a pályázati eljárásban ezidáig nem érvényesült a társadalmi részvétel elve. A május 11-én hatályba lépett és Magyarország által elfogadott Önkéntes Irányelvek fognak-e változtatni a helyzeten, hiszen Magyarország elköteleződött amellett, hogy ezt az irányelvet minden földdel és birtokpolitikával kapcsolatos döntési folyamattal összefüggésben szem előtt tartja. (Ez még akkor is így van, ha "önkéntes" irányelvekről, azaz nem kikényszeríthető nemzetközi szabályról van szó, hiszen a Részes Államok ilyen esetben is vállalják az adott nemzeközi "szoft" normák betartását, egyébként miért is csatlakoztak volna az adott nemzetközi normarendszerhez).

4, A jogállamiság (szabály alapú megközelítés) illetve az átláthatóság alapelveit az NFA termőföldpályázatok kapcsán az illetékes szervek nem érvényesítették. Maguk a pályázatok, illetve az elbírálás pontos szempontjai kifejezetten titkosak voltak, nem érvényesült a jogállamiság azon alapelve sem, mely szerint világos, előrelátható, kiszámítható szabályok alapján, az önkényesség lehetőségét kizárva kell meghozni a döntéseket. Hajlandó-e a Kormány -a FAO Önkéntes Irányelvek folyó év május 11-én történt elfogadására is tekintettel - visszamenőlegesen és a jövőre vonatkozóan a jogállamiság és az átláthatóság követelményeinek megfelelően, immáron az Önkéntes Irányelvekkel összhangban előkészíteni, kihirdetni, lebonyolítani és értékelni a pályázatokat?

5, Kérem, tájékoztassanak általánosságban is arról, hogy a Kormány, illetve a Minisztérium hogyan kívánja alkalmazni a most életbe lépett (szerteágazó tartalmú, részletes, összesen 34 oldalas) FAO önkéntes Irányelveket, s milyen változásokat fog hozni ez a jelentős nemzetközi dokumentum a földdel és birtokpolitikával kapcsolatos magyar jogalkotásban és jogalkalmazásban?

Tekintettel arra, hogy az Európai Unió, illetve az Európai Parlament igen nagy jelentőséget tulajdonít azon új FAO Önkéntes Irányelveknek, amelyek előkészítésében minden EU tagállam s maga az EU is aktívan részt vett az elkövetkező időben a Dokumentum tagállamok általi végrehajtása fontos téma lesz az AGRI szakbizottságban és a plenáris üléseken is. (Figyelemmel arra is, hogy - mint arra már utaltam - az Európai Parlament a vidéki, mezőgazdaságból élő emberek földhöz jutását alapvető emberi jogi kérdésként kezeli.) Ennek szem előtt tartásával arra kérem Miniszterelnök Urat és Miniszter Urat, hogy kérdéseimre a lehetőség szerinti legrövidebb idő alatt válaszoljanak. Tájékoztatom Miniszterelnök Urat és Miniszter Urat arról, hogy a kérdéskör kiemelt aktualitására és jelentőségére tekintettel jelen levelemet "nyilt levélként" nyilvánosságra hozom. Tájékoztatom továbbá Önöket arról, hogy az Európai Parlamenti képviselők jogállásáról szóló jogszabály alapján az állami szervek vezetői kötelesek megadni az EP-képviselők számára a munkájukhoz szükséges tájékoztatást.

Figyelmüket megköszönve várom megtisztelő válaszukat.

Budapest, 2012. május 14.

Tisztelettel

Dr. Morvai Krisztina EP-képviselő

Morvai Krisztina egyik előadása: a földkérdés emberi jogi kérdés

A felvétel a Magyarok Házában készült 2012.V.5-én. A konferenciát a TAHSZ (Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség) szervezte.

Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=99701
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak szóban védi a magyar földet a Fidesz Békésben is
  2012-05-15 17:53:02, kedd
 
  Csak szóban védi a magyar földet a Fidesz Békésben is

2012, május 15 - 15:07


Gyüre Csaba, a Jobbik országos alelnöke tartott lakossági fórumot a közelmúltban Gyomaendrődön és Csabacsűdön. A fórumok vendége volt még Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke és megyei közgyűlési képviselője is.

Gyomaendrődön az időközi önkormányzati választás adta a fórum aktualitását. Arnóczi István, a párt helyi elnöke és képviselőjelöltje részletesen beszámolt a közönségnek az eddigi önkormányzati ügyekről és ismertette programját, amelyben a temető fenntartása, valamint a gazdasági társaságok helyzetének átláthatóvá tétele áll a középpontban. Kiemelte, hogy két jobbikos képviselő már jelentős mértékben tud javítani a város sorsán. Samu Tamás Gergő a megye demográfiai, infrastrukturális, valamint mezőgazdasági helyzetével kapcsolatban szólalt fel, és kiemelte, hogy a Fidesz leszavazta a földvédelmi bizottság felállításával kapcsolatos előterjesztésüket, miközben szavakban a magyar föld megvédése mellett kampányol.

A Jobbik országos alelnöke részletesen beszámolt a párt parlamenti munkájáról és elmondta, hogy nagy különbséget nem lát a Fidesz, valamint az MSZP között. Mindkét párt a nemzet ellen és a globális pénzügyi körök érdekeinek megfelelően kormányzott az elmúlt időszakban. A cigánykérdéssel kapcsolatban elmondta, hogy a Jobbik szerint az oktatás és a munkahelyteremtés is fontos, azonban nagyon szigorúan munkára kell kötelezni a cigányságot. Aki pedig nem akar dolgozni, attól meg kell vonni minden támogatást. Ugyanakkor fontos, hogy a rendvédelem területén is változás álljon be. Gyüre Csaba szerint a csendőrségnek kemény kézzel kéne fellépnie a cigányokkal szemben.

A csabacsűdi fórumon a fenti témák mellett az önkormányzati rendszer átalakítása volt a fő téma, hiszen a település is áldozatul esett a Fidesz vidékromboló tervének. Kürtös-Tóth Erika helyi elnök szerint meg kell menteni Csabacsűdöt, hiszen mintafaluról van szó, amely életképes lenne, ha a kormányzat ebben nem hátráltatná.

bekesmegye.jobbik.hu - barikad.hu


http://barikad.hu/csak_szoban_vedi_a_magyar_foeldet_a_fidesz_bekesben_is-20120515
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szélltolás 2.0
  2012-05-15 17:48:25, kedd
 
  Szélltolás 2.0

2012, május 15 - 12:21

A KSH ma nyilvánosságra hozott előzetes adatai alapján az első negyedévben 1,3 százalékkal csökkent a GDP, miközben a kormány legtöbb megszorító, gazdaságot visszafogó intézkedése még nem is érezteti hatását. Nagy baj van.

A KSH előzetes adatai alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy komoly baj van a magyar gazdaságban. Az ágazatok többségénél recesszió figyelhető meg, az ipari export visszaesett, az adó- és megszorítások politikája pedig még a maradék tartalékokat is elszívta a gazdaság felpörgetése elől.

Kívül-belül gond

Szegény embert az ág is húzza, a régi mondás igaz most a magyar gazdaságra is. A részletesek adatok hiányában még természetesen nehéz részletesebben elemezni az állapotokat, de az elmondható, hogy a szokásos építőipari stagnálás mellett az exportérzékeny ágazatok a gyenge európai számok miatt is lefelé húzzák a statisztikát.

A tavalyi év "sikerágazatától", a mezőgazdaságtól sem várható idén csoda, lévén, hogy a viszonylag erős tavalyi termés miatt idén már nem lesz látványos az ágazat emelkedése, különösen nem úgy, hogy a növénytermesztés területén nem jók az eddigi hírek, az állattenyésztés pedig egyenesen stagnált a KSH szerint.

Tovább a görög úton?

Hogy ne legyen elég a külpiaci visszaesés és a rossz időjárás, a kormány is rátett egy lapáttal a gyenge eredményre. A kabinet láthatóan egyedül a költségvetési egyensúlyt és az IMF elvárások mindenáron való teljesítését tartja célnak, ennek kárvallottja azonban a gazdasági növekedés, így hosszabb távon újabb megszorításokra kényszerülhet, ez pedig ördögi körhöz vezethet, hasonlóan a görög folyamatokhoz.

A görög válság rövid távon viszont tovább ronthat a helyzetünkön, különösen akkor, ha nem sikerül a mediterrán országot gyorsan kivezetni az eurózónából.

A megszorítások miatt idén 4-7 százalékos reálkereseti visszaesést prognosztizálnak a szaklapok (természetesen az alacsonyabb jövedelmi kategóriákban), így a belső fogyasztás várhatóan még az egyébként is gyenge tavalyi eredményekhez képest is tovább esik. Ehhez párosul még a szűkülő hitelkínálat is, ami gyakorlatilag lefagyasztja a beruházásokat. Ez és a hitelvesztett, egyben kiszámíthatatlan gazdasági kormányzat mind-mind azt sugallja, hogy idén nem várható élénkülés a gazdaságban.

Beérett a megszorítások gyümölcse

A lapunk által megkérdezett Volner János szerint a magyar gazdasági teljesítmény csökkenése egyenes következménye a szocialisták által megkezdett, a Fidesz által töretlenül folytatott megszorító politikának. A Jobbik szakpolitikusa elmondta, a megszorításokon alapuló gazdaságpolitika az adók emelése, az újabb és újabb adók kivetése révén fékezi a gazdaság teljesítményét, visszafogja a foglalkoztatás bővülését.

Volner szerint az Orbán-kormánynak meg kell értenie, hogy nem a magyar embereket sújtó, az életszínvonalat rontó adóemelések, nem a magyar vállalkozásokat ellehetetlenítő adóprés fokozása, hanem a magyar termelés, a magyar értékteremtés beindítása jelenti a megoldást a jelenlegi helyzetben.

Az Orbán-kormány éves szinten 400 milliárd forintos költségvetési hiányt produkált az egykulcsos adó bevezetésével, 500 milliárd forintért, IMF hitelből MOL részvényeket vásárolt és úgy tüntette el a GDP 10 %-át kitevő, közel 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíj-pénztári vagyont, hogy alig 1,5 %-os GDP-arányos adósságcsökkentés sikerült elérnie - mondta el lapunknak Volner János.

Bazsó Bálint

http://barikad.hu/szelltolas_20-20120515
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli elnökének állásfogl
  2012-05-15 17:44:30, kedd
 
 
A Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli elnökének állásfoglalása Balog Zoltán magyarellenes gyűlöletbeszéde kapcsán

Miniszteri kinevezését megelőző parlamenti bizottsági meghallgatásán Balog Zoltán példa nélküli kollektív rágalomra ragadtatta magát a Magyarok Világszövetségével és annak minden tagjával, tisztségviselőjével, érintőlegesen minden magyarral szemben. Az ügyben megszólalt Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke, aki az alábbi állásfoglalást hozza nyilvánosságra:

Állásfoglalás

2012. május 8-tól a magyar emberek számára az emberi aljasság jelzőköve Balog Zoltán.

Az uborkafára felkapaszkodott, politikai pályára alkalmatlan ember nem képes felmérni, mekkora kárt okoz a közösségnek azzal, hogy rákényszeríti alkalmatlanságát. De a magyarság ellenségei nagy igyekezettel szeretik alkalmazni a hiányos képességű egyedeket, mert azok a legnagyobb aljasságok elkövetésére is kaphatók.

Megdöbbentő a magyarok számára, akik tudják, hogyan lesznek ma politikai vezetők, hogy a magyarságot képviselő politikusok között egyetlen sem akadt, aki rendreutasította volna Balog Zoltánt, és kezdeményezte volna a politikai közéletből való kizárását. Akik némán hallgatták Balog Zoltán aljas rágalmait, azokat emlékeztetem, hogy "vétkesek közt cinkos, aki néma".

Budapest, 2012. május 14.
Rácz Sándor
a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke
MVSZ Sajtószolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kretének uniója...
  2012-05-15 17:36:36, kedd
 
 
Kretének uniója...


2012.05.15, 10:24 Nemzeti Hírháló

Rosszkor, rossz időben sikerült megszületnem. Minél öregebb vagyok, annál inkább érzem ennek a ténynek a hátrányait, és annál inkább feszül bennem egyfajta megmagyarázhatatlan undor. Azért érzem az undort, mert Európát elmebeteg, szellemi és genetikai hulladékok irányítják - a vesztébe. Mondhatom ezt azon a jogon, hogy amikor népszavazni kellett a belépésről, akkor nemmel szavaztam, és ehhez máig tartom is magam.

Őrült és végzetes a nemzetállamok, az önálló keresztény kultúrák Európájában egy efféle, a liberalizmus - azaz a történelem rothadt ürüléke - elveinek alapján összegyúrni ennyiféle kultúrát - és ezzel a kulturálatlanságot is.

Mert mi is történik ma az Unióban, amelynek ostorral csapkodott udvari bolondja ma Magyarország?

Komoly dolgok történnek: - Például a disznóknak nem lehet moslékot adni, de színes játékokat (!) kell az ólba tenni, hogy a "lelke" kiegyensúlyozott legyen.

A csirkéket különleges ketrecekben kell tartani, mert az ő lelkük is ezt kívánja.

Ezeket a bődületes hülyeségeket komolyan is gondolja az unió illetékes génhibás hülyéinek bizottsága.

(Az senkit nem zavar, hogy a most társult Izraelben (?) olyan állatkínzással vágják a kóser marhát, hogy azt a netes megosztó programon nézni is fájdalmas.)

Igaz, Izraelben sem gyerek, sem öreg, sem várandós arab nem számít, ha gyilkolni kell őket.

Az is igaz, hogy a legkevésbé sem érdekel, hogy az arabokkal mi történik, hiszen ők legalább annyira gyűlölik a keresztényeket, mint a zsidók... csak érdekességképpen említettem a dolgot a disznóvágás és a csirketartás szabályozásának okán... Jobb tehát, ha helyettünk inkább egymást irtja a zsidó meg az arab.

Szóval, hogy rengeteg genetikai kretén ül az európai parlamentben, az biztos, hiszen intézkedéseik erről tanúskodnak. Ezt jelzi számos intézkedésük is. Pl.; Sztálin és kommunista bűnök nem elítélendők, csak a zsidók elleni, Sztálinénál (Gulág, hadifogoly-gyűjtés - malenkij robot, lengyel tisztek Katyn-i kivégzése, 56-os beavatkozás, egyházüldözés és ennek áldozatai, ÁVH és Andrássy út...) kisebb atrocitás, a holocaustnak nevezett (és nem csak a zsidókat érintő!) II. világháborús gyilkosságsorozat. (Ennek a gaztettnek, ennek a határozatnak a takargatására találták ki a Magyarország elleni sajtó-és politikai háborút!)

Menjünk azonban tovább. Most a magyarságon, a magyarokon köszörüli a nyelvét és a magyarokat fenyegeti ez a génhibás európai vezetés.

A magyarokat kárhoztatja Barroso is, miközben saját sírját már olyan mélyre ásta a bevándorlás liberalizálásával a degenerált Európai Parlament, hogy óhatatlanul megszűnik a fehér faj, s felváltja valamilyen korcsfajta, ami alig számít embernek.

Mintha a kutya és a macska keresztezése volna. Nem beszélve az európai keresztény kultúráról. Az már-már csak nyomokban fedezhető fel.

A liberális "mindenki egyforma" áldozata lett, vagy hamarosan lesz az öreg földrész.

Ma pedig az UNESCO a fiatalok legalább 50 %-át akarja homokossá tenni - és ezt ki is mondják nyilvánosan!

Isten, kereszt, hit mit sem számít.

A keresztény templomokba beköltözik az iszlám pap, s lám, hiába volt minden harc a pogányok ellen, s kár volt Jenő herceg minden erőfeszítése Európa török elleni felszabadítása ügyében.

A kereszténygyűlölet itt van, s ott van Egyiptomban, ahol a kopt testvéreinket ölik az arabok.

S ölik majd Európában is a keresztényeket, csak idő kérdése... és persze a zsidókat is...

Mert a kereszténygyűlölet nem békíti ki az iszlámot és a zsidókat, de mindenki mindenkinek az áldozata lesz, mert a zsidó nem érti meg: - jobb a keresztény Európában, egy keresztény Magyarországon zsidónak, mint egy iszlám Európában kereszténynek és zsidónak lenni. Magyarország most ennek az uniónak az elnöki posztját töltötte be, miközben záporoztak ránk (?) a másik gyűlölködő nép, és a gyilkos kommunista söpredék rágalmai, fenyegetései. Médiatörvényt kifogásolnak úgy, hogy még le sincs fordítva az eredeti szöveg... a magyarországi vörös és liberális szenny már előre hazát és nemzetet árult, amikor e törvényről (félre) "tájékoztatta" nyugati zsidó szövetségeseit.

Az a mocskos csőcselék lázít Magyarország ellen, amely hatvanöt évig cenzúrázott, amely 1956-ban és 2006-ban a tömegbe lövetett, amely söpredék a nemzetet szétzilálta, erkölcstelenné, magzatgyilkossá, rablóvá, spiclivé, hazaárulóvá, testvér- és Isten tagadóvá tette.

Fáj ennek a gyalázatos proli söpredéknek az új, életbe lépett alkotmány, amely Istennel és a kereszténységgel kezdődik majd - reményeim és ígéretük szerint. Fáj ez a liberális uniós csürhének is. Fáj nekik, hogy nemzetünket az állampolgárság visszaszerezhetőségének lehetőségével újra egyesíti a magyar keresztény kormány - ha csak félmegoldás is ez egyelőre.

Vannak persze hibái ennek a kormánynak is, mint minden kormánynak.

Vannak emberi gyengeségek, önös érdekeik, égő zsebek..., de nem olyan mértékben, mint volt ez a kommunista-liberális hazaárulók idején. A bűn minden oldalon bűn természetesen.

Ám, felmerül a kérdés: van-e tökéletes, mindenkinek megfelelő és elfogadható kormány, ország vezetés? Úgy gondolom nincsen.

Van azonban egy erkölcsi irány, egy nemzeti elkötelezettség, amely mellett a pártok akár fölöslegesek is lehetnének.

Pártok azonban vannak, és lesznek is mindaddig, amíg a nemzetek föl nem ismerik, hogy elég magyarnak, németnek, románnak stb.... lenni, pártok és ellenségeskedés nélkül.

A pártoskodást már bizonyos "nem napkeleti bölcsek" is jónak tartották arra, hogy szétziláljon minden nemzetet.

Vajon eljön-e az idő, amikor felismerik ezt a nemzetek, a népek? Nem lesz-e késő Európa számára? Bizonyára késő lesz, hiszen a sok elmebeteg "szakértő", aki a zsebe érdekében irányítja az uniót, s valami megfoghatatlan degenerált szellemiség hatja át minden rendelkezését, aligha engedi a helyes és tisztességes, bevált irányt visszaállítani.

Európában, az Európai Unióban állandó háború van, hiszen egy nem európai (!) pénz-és szellemi hatalom irányítja az uniót, amely vagy - a birodalom nagysága miatt - belebukik, vagy tökélyre viszi az erkölcstelenség, a hitnélküliség, az elnemzetietlenítés diktatúráját.

Valószínű, hogy ez utóbbi tragédia előtt állunk, hiszen primitívvé tették egész Európát.

Érzés szeretet, Isten nélküli, állati sorban, sárban hempergő társadalmak élnek immár Londontól Bécsen keresztül Bulgáriáig mindenütt.

A keresztény egyházak elerőtlenedtek, olykor saját magukat elárulva gyengítették társadalmi, lelki lehetőségeiket, terüket.

Eddig minden újonnan unióssá vált ország gazdaságilag tönkrement, társadalma elégedetlen, az elszegényedés jellemzi a keleti blokkot, amit máig másként kezelnek a nagyhatalmak, mint saját magukat.

A francia elnök (mint a házastársi hűség mintapéldánya), s Merkel asszony (aki inkább egy NDK-s mosónőre hasonlít) veszi a bátorságot, és Magyarországot bírálja a magyarországi hazaárulók információi alapján, miközben saját országaikat és azok őslakosságát is két lábbal tapossák a liberalizmus átkos szellemében.

Igen, rossz időben és rossz helyre születtem. S születtünk még sok-sok millióan Európában. Tehetetlenek vagyunk, mert a demokrácia voltaképpen sok hülye proli és zsidó pénzember uralma az értelmiség fölött.

Genetika az egész. Európának eme feléről elüldözték, megölték a nemességet, amely nem volt kizsákmányoló, mint ma a gyógyszermaffia, a mezőgazdasági maffia stb., azaz, hogy az unió szakbizottságai, szakértői, akik a disznóknak piros labdát rendeltek el, hogy jobb legyen a hangulatuk.

Az elüldözött, nemzethez hű nemességet, középosztályt, felváltotta a proli, a tudatlan és igénytelen kommunista, a helyzetét kihasználó liberális, a haszonleső zsidó, s elkezdtek rombolni. (És lehetnek egyetemi tanárok, államfők, kormánytagok... a proli, proli marad, bármit tesz is hogy ez ne lássék rajta.)

Minden, ami érték, ami keresztény, ami igaz, és ami évezredekig az európai élet alapfeltétele volt, rommá lett a liberális-kommunista ámokfutás alatt és miatt.

Most önmagukkal együtt pusztulni kezdenek a rombolók is. Mert a felégetett búzamező nem terem, s a megölt paraszt már nem mutathatja meg, hogy kell vetni és aratni.

Így tehát, a gyilkos is éhen hal előbb vagy utóbb.

Milyen szép is volna, ha Magyarországot "büntetésből" kiléptetnék az Európai Unióból. Magyarországnak ugyanis nincs szüksége erre a politikai, világuralmi, erkölcstelen és embertelen képződményre.

Hiszen határok nem szűntek meg, nem lett jobb a kisebbségek sorsa sem, nem élünk jobban... minden hazugság volt, amit a csatlakozás előtt mondtak erről a kényszerű egységről. S ma már e hazugságokat a bőrünkön érezzük. Magyar, román, szlovák, osztrák, és bulgár egyaránt.

"Európa-idegen", és ab ovo idegen érdekeket szolgál ez az uniós massza, amelynek a módszereihez képest Adolf Hitler egy jó szándékú kiscserkész volt, aki legalább jólétet teremtett a Birodalomban, s nem ellopta a nép javait.

Még a tyúkokat is hagyta tojni, és a disznóknak sem tétetett piros labdát az ólba, mint az unió genetikai hulladék szakértői.

Most mi voltunk az uniós elnöki székben. Mi magyarok! Ránk adták a bohócsapkát fél esztendőre azok, akik megmondják, mit kell tenni és miért nem jó egy magyar törvény, ha az nem tetszik a söpredék sztalinista, liberális milliárdos hazaárulóknak...

Egy akolban lehetünk 90 év után fél évig mi, a szétszakított kárpát-medencei magyar nemzet...

Ám ebből az "örömből" inkább nem kértem volna.

Ahogy szeretem ugyanis Európát, olyan undorom van az Európai Uniótól, amely a világtörténelem eddigi legaljasabb és legkártékonyabb szervezete, egyben a legembertelenebb háború is az európai népek ellen.

Nem örvendek tehát sem az elnökségnek, sem a tagságnak, mert Magyarország és minden más állam lassan megszűnik létezni. Csak a németek és franciák tartják magukat elsőnek az egyenlők között, no meg a most partnerkapcsolatot létesített Izrael. Mit nekik a térkép, a távolság... Csupán egy dologra vagyok nagyon érzékeny: ha beleszólnak primitív és a magyarságot minden korban gyűlölő európaiak az én országom, hazám, Kárpát-medencém és a magyar nemzet dolgaiba.

Most beleszólnak! Fenyegetnek, a forintot tapossák, s mindehhez a legaljasabb módon asszisztál a magyarországi liberális és kommunista söpredék és médiája. Mintha nem is itt élnének. Ellendrukkerek, nem magyarok!

Csak azt nem értem, ha már uniós tag vagyunk, miért nem mennek el máshová mindazok, akik rettegnek a magyarországi fasisztáktól, a rasszizmustól, a kereszténységtől, a nemzeti érzésektől, annak megnyilvánulásaitól? Szabadon mehetnének bárhova, hiszen az Unió az övék. Bár az sem megoldás, mert láthattuk, hogy a magyart gyűlölő zsidó írók (a zsidóság elenyésző, de rendkívül hangos és befolyásos rétege) miként gyalázkodnak és hazudoznak Berlinben, és Bécsben Magyarországról...

Rossz idő, rossz hely... vagy mégsem az? Meglátjuk. Ma nem érzem jól magam sok százmillió európai polgárral együtt a zsidó, liberális és kommunista Európában. Mert ma Európa nem más, mint egy hatalmas kohó, amelybe az öntőmester: a zsidó tőke (!) keveri az ötvöző anyagokat.

Kísérletezik, és meg kell várni, amíg az a kémcső, amelybe beszorították Európa népeit, egy rossz vegyület miatt végre felrobban az alkimista kezében... Ám hogy mikor lesz ez a robbanás még nem tudni pontosan, de bizonyosan bekövetkezik. S utána szabad és független nemzetállamok élik majd újra békés, meghitt, szeretetteljes keresztény erkölcsi normák alapján életüket, megbecsülve a velük élő nemzeteket...

A forradalom tehát elkerülhetetlen. Minél nagyobb a birodalom, annál hamarabb összeomlik. Adja Isten, hogy mielőbb így legyen!

Stoffán György helyettes főszerkesztő
Európai Idő - Sepsiszentgyörgy

*** www.nemzetihirhalo.hu ***
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MEGBUKOTT A FIDESz!
  2012-05-15 17:34:30, kedd
 
  MEGBUKOTT A FIDESZ!

A polipábrán a Simicska Csányi cég is!



Kiszállt az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-hez - értesült a hvg.hu. Az OLAF megerősítette lapunknak a hírt, a Közgép hallgat.

Á l l a m i b ű n ö z é s - H i v a t a l i b ű n ö z é s -R e n d ő r b ű n ö z é s
(Felszámoló maffiánál van az államkassza kulcsa)
A legfrissebb POLIP ábra XII/Piszkos XII. Gordius-X


A kép nagyítható!

Kiszállt az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatala (OLAF) a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt.-hez - értesült a hvg.hu. Az OLAF megerősítette lapunknak a hírt, a Közgép hallgat.


Gyári kontroller
Álláshirdetés
Helyszíni ellenőrzést végeztek az Európai Bizottság Európai Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) munkatársai múlt héten a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép Zrt. budapesti székházában - értesült a hvg.hu. Információnk szerint az OLAF munkatársai múlt hét kedden szálltak ki a Közgéphez. Megkeresésünkre a cégnél nem cáfolták értesülésünket, de nem kívántak nyilatkozni. Így azt sem tudtuk meg, igaz-e, hogy az OLAF iratokat foglalt le, számítógépeket zárolt a Közgépnél.

Az OLAF megkeresésünkre megerősítette a hírt. Közölték: vizsgálatot is folytatnak Magyarországon és vizsgálják a Közgépet is. Ugyanakkor részleteket a folyamatban lévő vizsgálódások miatt nem közöltek.

A Közgép kétségkívül a második Orbán-kormány kedvenc cége, a társaság - mint azt az Origo nemrég megírta - a tavalyi 55,6 milliárd forintos árbevétel mellett 2,9 milliárd forint osztalékot fizet idén a tulajdonosoknak. A cég árbevétele egyébként szépen emelkedik az utóbbi években: míg 2009-ben 43, 2010-ben 48 milliárdot értek el. Mindebben nagy szerepe van annak, hogy a Közgép, úgy tűnik, mindkét politikai oldal kedvence: a cég nyerte el a liberális városvezetés alatt a Margit híd felújítását például. Igazán azonban a kormányváltás után szaladt meg a Közgépnek: mint a Magyar Narancs kiszámolta, a választások óta azok a konzorciumok, amelyeknek a Közgép is tagja volt, 200 milliárd forintnyi megbízást nyertek el, köztük olyanokat is, mint a vasúti infrastruktúra-fejlesztés Záhony térségében 14,5 milliárd forintért.


Építkezési terület. Helyszínelés

Fotó: Végel Dániel
A hvg.hu úgy tudja, múlt héten egy másik budapesti cégnél, a Provital Zrt.-nél is kint jártak az OLAF munkatársai. A társaság egyelőre nem kívánta kommentálni értesülésünket, választ keddre ígérnek. Az OLAF a Provital-vizsgálatot nem kommentálta lapunknak.


A Provital Zrt. szerződésben áll a fideszes vezetésű józsefvárosi önkormányzattal, legutóbb pedig egyéves szerződést kötött az agrártárcával ,,közbeszerzési tanácsadói és jogi tanácsadói tevékenységre" közel harmincmillió forintért. A cég üzemelteti a kozbeszerzes.com nevű weboldalt is, ahol a társaság elérhetőségén kívül semmilyen más információ nem található. Ahogy az az OLAF honlapjáról is kiderül, az EU Csalás Elleni Hivatalának nincs igazságszolgáltatási hatásköre. Igazgatási és vizsgálati szolgálatként a vizsgálat lefolytatása után csak ajánlásokat tehet. Az OLAF ezen kívül nyomon követő intézkedéseket indítványozhat, valamint felkérheti az uniós és a tagállami hatóságokat az együttműködésre.

Az OLAF jogosult arra, hogy belső vizsgálatokat folytasson bármelyik európai intézménynél, illetve minden, az EU költségvetéséből finanszírozott szervnél; külső vizsgálatokat folytasson a tagállamokban bárhol, ahol uniós pénzek forognak kockán. E célból az OLAF az adott tagállam, illetve harmadik ország illetékes hatóságaival szoros együttműködésben helyszíni ellenőrzéseket és vizsgálatokat végezhet a gazdasági szereplők telephelyein.

Link

http://tempohirek.com/news.php?readmore=493#.T7D6-6ne9oA.facebook&honnan=Nemz eti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki nem ellenőrzi a végrehajtók visszaéléseit
  2012-05-15 17:33:21, kedd
 
 
Senki nem ellenőrzi a végrehajtók visszaéléseit

2012. május 15. - 12:55 Jövőnk.info

"Ő csak a bíróság rendelkezéseit hajtja végre!" - mentegetőzik a végrehajtó. De közben játssza a saját, jól jövedelmező játékait. És nem ellenőrzi senki." - EMM Otthonvédők

"Mindez a szabad rablást idézi emlékezetembe: a bíróság rendelkezik a kilakoltatásról - ezt követően a végrehajtóé a terep - azt csinál, amihez éppen kedve van, csak pénzt hozzon neki. A befolyt összegekkel senkinek nem köteles elszámolni, fő dolog, hogy a hitelezőket kielégítette, s az neki teljesen mindegy, hogy az adós szempontjából milyen áron..."

A médiában rendszeresen lehet olvasni a kilakoltatásokról, részletesen is; hogy mikor kiket és hogyan lakoltatnak ki, ám szinte semmilyen információt nem lehet olvasni azokról a visszásságokról, amelyeket a végrehajtásokat lebonyolító végrehajtók követnek el!

A végrehajtók a bíróságok rendelkezéseit hajtják végre. - DE: senki nem ellenőrzi a tevékenységüket, nem foglalkozik senki azzal, hogy milyen költségeket számítanak fel eljárásuk során, az amúgy is anyagilag megnyomorított adósoknak, akiknek a kilakoltatást követően is egy adóssághegy marad a nyakukban, amit életük végéig fizethetnek, - a semmiért.

Ha már a Végrehajtói Kamara elnöke az újságírót is megtámadhatja munka közben - ez annyit jelent, hogy a végrehajtónak mindent szabad!

Akár bűncselekmény árán is teljesíti a bíróság rendelkezését, törvény ellenesen cselekedhet - és következmények nélkül!

A végrehajtói tevékenység úgy látszik, ma Magyarországon egy igen jövedelmező foglalkozás, - s jutalomként külön repülőgép repítheti őket Las Vegasba "pihenni" - amíg a kilakoltatottak életük végéig nyöghetik nemcsak azokat az adósságokat, amiért kilakoltatták őket, de a jogtalanul felszámított végrehajtói költségeket is.

És nem tud választ adni arra a kérdésre, mely úgy szól; hogy mely költségek felszámítása volt jogos, melyik jogtalan, - hiszen a végrehajtó még csak elszámolni sem köteles az adós felé!

A végrehajtó "törvényes" tevékenysége során igénybe veheti a rendőrség "segítségét " is, melynek költségei ugyancsak az adóst terhelik!

S ha nincs is szükség rendőri közreműködésre - akkor a végrehajtó KITALÁLJA az okot, miért kéri a rendőrség segítségét, melynek költségeit ugyancsak az adósra terheli. Így a rendőri szervek is pénzhez jutnak (ha nem is túl sokhoz) - bizonyosan nekik is szükségük van erre a jövedelemre.

A végrehajtó nem köteles a számlájára befolyt pénzzel elszámolni.

A végrehajtó nem köteles a végrehajtottnak jogerős bírósági végzést átadni, melyben a bíróság elrendelte a végrehajtást.

Mindez a szabad rablást idézi emlékezetembe: a bíróság rendelkezik a kilakoltatásról - ezt követően a végrehajtóé a terep - azt csinál, amihez éppen kedve van, csak pénzt hozzon neki. A befolyt összegekkel senkinek nem köteles elszámolni, - fő dolog, hogy a hitelezőket kielégítette, - s az neki teljesen mindegy, hogy az adós szempontjából milyen áron.

S ha már az adóstól elvették egy élet munkáját, a tetőt a feje fölül, a gyerekeivel kidobták az utcára nem törődve azzal, mi lesz a további sorsuk - a hatalom képviselői egyszerűen leírják őket a társadalomból! Ők ugyan még fizikailag léteznek - de a társadalom számára már nem! Nem tekinthetők embernek, szabad prédává válnak mindenki számára.

A médiának nemcsak a kilakoltatásokról kellene hírt adni és a végrehajtók szabad rablásáról tudósítani - hanem elsősorban a hivatalos szervek felé kellene az intézkedéseket szorgalmazni (méghozzá rohamtempóban!), ha nemcsak a kilakoltatásokat akarják megakadályozni, de a további anyagi ellehetetlenülésüket is.

A legutóbbi pécsi kilakoltatáson egy érvénytelen szerződés alapján vette el a végrehajtó az adós lakását, hamisan vádolta az adóst a rendőrségen bűncselekmény elkövetésével, hogy egyáltalán elérje azt, hogy egy egyedülálló nő ellen egy fél rendőrezred vonuljon ki, a végrehajtó és számtalan munkatársa "megsegítésére".

Amikor, mint önálló bírósági végrehajtó, ebbéli tevékenységét megkezdte, még csak 2 munkatársa volt - ma már vagy nyolcan tüsténkednek az irodában az aktákat tologatva - s ezeket az alkalmazottakat is fizetnie kell - nem mindegy tehát, hogy egy végrehajtási "kivonulás" rendőri segítséggel megerősítve, mennyit hoz a konyhára!

Azért hívom fel a figyelmet erre a problémára, mert a Végrehajtói Kamara oldalát áttekintve kb. 7000 lakás vár elárverezésre. (2012. május 15-én pontosan 7224 lakás - a szerk.)

Erre mindenki odafigyel, de SENKI nem foglalkozik a végrehajtók szabad rablási tevékenységével. A végrehajtók egy bírósági határozat alapján olyan költségeket számolnak fel, ami jogtalan, senki nem ellenőrzi - s a végrehajtó még csak elszámolni sem köteles az adós felé a hozzá befolyó s a kifizetett összegekkel - annyit utal át az adós számlájára a "maradék" összegből, amennyit akar. - De garantáltan nem fog megfeledkezni a saját hasznáról sem.

Füzesi Zsolt - SzRTI

Forgó Irén: A havi kétmilliós jövedelmű Rétvári Bence alázta a parlamentben ma az eltartóit, vagyis a magyar társadalmat!

"Rétvári a Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz tagja. 2010-től a KDNP országos alelnöke, a Fidesz választókerületi elnöke. A parlamentben 2008-ban és 2010-ben is a KDNP frakciójához csatlakozott. 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára." (wikipedia)
Ez a kormány egyszerűen már emberszámba sem veszi a magyarokat, Rétvári is csatlakozott a Fideszes "példaképekhez"! A magyar adófizetők pénzén élősködni, az menő, cserébe alázni sorozatosan a magyart, az is? Remélhetőleg vége lesz nemsokára ennek a mocskos arroganciának! Ezzel a magatartással visszahozza a Fidesz a szocialista kommunistákat hatalomba!
A cigányok által befizetett adókból tessenek szívesek parádézni! Lehet, hogy nem sokszor kellene zsebre vágni a havi kétmilliót! Hányan is élősködnek ennyiből a nyakunkon? Az egykulcsos adóval is igen jól tetszettek járni, a magyar emberek meg azzal is, és Önökkel is igen rosszul jártak!

Széchenyi István szavaival köszönök el a "kedves" fiatalembertől, aki máris hasonmása az arrogáns Fideszeseknek: "Akit magyarnak teremtett az Úristen és nem fogja pártját nemzetének - nem derék ember"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mélyrepülésben a magyar gazdaság
  2012-05-15 15:01:02, kedd
 
  Mélyrepülésben a magyar gazdaság

Index

2012. május 15., kedd 09:09 | [4 órája frissítve]





Az idei első negyedévben a szezonális és naptárhatást is figyelembe véve éves szinten 1,5 százalékkal esett vissza a magyar gazdaság; a kiigazítatlan adatok szerint is 0,7 százalék volt a visszaesés. A kormányváltás óta nem alakult ilyen rosszul a GDP. A gazdaság lényegében recesszióba zuhant, a mostani visszaesése az elemzők által vártnál is nagyobb.

Az idei első negyedévben 0,7 százalékkal csökkent a magyar gazdaság a tavalyi első negyedévvel összehasonlítva - közölte kedden a statisztikai hivatal az előzetes GDP-adatot (pdf). A naptárhatás kiszűrésével számolt adat ennél is rosszabb értéket, éves szinten 1,3 százalékos visszaesést mutat, míg a szezonális hatásokat is figyelve már 1,5 százalék az éves visszaesés (a nyers és a kiigazított adatok nagy különbségét a februári szökőnap indokolja).
Szezonálisan és naptárhatással kiigazított éves adatok, % I. II. III. IV. I-II. I-III. I-IV.
2009 93,4 92,5 92,6 94,9 93,0 92,9 93,3
2010 99,2 100,8 102,5 102,5 100,0 100,8 101,2
2011 102,1 101,7 101,5 101,5 101,9 101,8 101,7
2012 98,5

A KSH és az Ecostat úgynevezett gyorsbecslésének szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatai szerint az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal változott a bruttó hazai termék.

Az előzetes adatot közlő gyorstájékoztató szerint a nemzetgazdaság ágazatainak mintegy fele stagnált. Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett, míg az építőiparé jelentősen visszaesett. A KSH megjegyzi: miután az ehhez az előzetes adathoz készített becslés korlátozott információs bázisra épül, a június 8-án megjelenő végleges adatok a mostaniaktól eltérhetnek.
A vártnál is rosszabb

A most közölt adat a piaci elemzők által vártnál is rosszabb. Londoni elemzők korábban azt valószínűsítették, hogy a magyar gazdaság teljesítménye az idei első negyedévben a tavalyi utolsó három hónaphoz képest csökkent, míg éves összevetésben jó eséllyel stagnált. A Napi Gazdaság felmérése éves szinten 0,4 százalékos, míg negyedéves összehasonlításban 0,5 százalékos GDP-visszaesést várt.

Az első negyedéves adat arra utal, hogy nehezen tartható a legújabb kormányzati prognózisban szereplő 0,1 százalékos GDP-növekedési cél teljesítése is. A 2010-es kormányváltás óta nem volt ilyen rossz állapotban a magyar gazdaság: negyedéves szinten tavaly a második negyedévben volt stagnálás, a harmadikban 0,1 százalékos visszaesés. Éves szinten 2009-ben volt utoljára ennél rosszabb helyzet, akkor a mostani naptárhatástól megtisztított, szezonálisan kiigazított 1,5 százalékosnál is nagyobb visszaesés volt mindegyik hónapban.
Szezonálisan és naptárhatással kiigazított negyedéves adatok (%) I. II. III. IV.
2009 96,7 98,8 99,1 100,2
2010 101,1 100,4 100,4 100,1
2011 101,4 100,0 99,9 100,0
2012 98,7

A magyar gazdaságot huzamosabb ideje fenyegeti a recesszió veszélye, ami most lényegében bekövetkezett (recesszió akkor van technikai értelemben, ha két egymást követő negyedévben esik vissza a gazdaság). Az utolsó négy negyedévben a gazdaság az előző negyedévhez képest, mint a táblázatban látható, nem nőtt: a teljesítménye 0, majd -0,1, majd 0, majd most -1,3 százalék volt - vagyis az elmúlt egy évben kétszer stagnál, kétszer visszaesett a bruttó hazai termék.

A KSH egyébként a most közzétett gyorsjelentésben korrigálta a korábbi adait. A 2011-es negyedév/negyedév alapú adatok eddig úgy néztek ki, hogy minden negyedévre enyhe növekedést mutattak, előbb 0,7 százalékosat, majd 0,1, majd 0,4 és 0,3 százalékosakat.

Az adatok azt is jelzik, hogy a gazdaság kilábalása a legutóbbi recessziós időszakból csak átmeneti és enyhe volt. A 2008 őszén kirobbant hitelpiaci krízis és az abból kiindult általános gazdasági válság hatására 2009 elején zuhant recesszióba Magyarország. A visszaesés abban az évben 6,7 százalékos volt, amit 2010-ben 1,2 százalékos növekedés követett.

A gazdaság tavaly enyhén tovább gyorsult: a márciusban közölt 2011-es adatok szerint 1,7 százalékos volt a gazdasági növekedés úgy, hogy a második negyedévben negyedéves alapon stagnált, a harmadikban és negyedikben mérsékelt ütemben nőtt a GDP. Az elmúlt két évben azonban a legnagyobb éves szintű negyedéves növekedés is csak 2,5 százalékos volt.


A múlt évben a magyar gazdaságot tavaly főleg a mezőgazdaság húzta fel: az előző évi 16 százalékos visszaesés után több mint húsz százalékkal nőtt az ágazat teljesítménye, ami 0,9 százalékot tett hozzá az 1,4 százalékos növekedéshez. Ezzel a növekedés súlypontja is átkerült az ipari termelésről, illetve a külkereskedelmi többletről a mezőgazdaságra. Viszont már csak a magas bázishatás miatt sem várható, hogy ez a hatás megismétlődjön, ráadásul a mezőgazdasági termelői árak alakulása sem erre utal.
Bruttó hazai termék (GDP) változásaElőző év=100%, a sárga előzetes adat, forrás: KSH08/108/208/308/409/109/209/309/410/110/210/310/411/111/211/311/412/10-8-6-4-22 4
Nagyobb méret

Tavaly a mezőgazdaság, az ipar és az építőipar együttesen 1,6 százalékponttal járult hozzá a GDP növekedéséhez. A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 0,6 százalékkal csökkent, így 0,3 százalékponttal mérsékelte a GDP változását. A legjelentősebb mértékben, 6,4 százalékkal a pénzügyi, biztosítási tevékenység teljesítménye csökkent, nagyrészt azért, mert a bankok új hitelkihelyezése alacsony szinten maradt a forintalapú hitelek jelentős drágulása és a hitelezési feltételek szigorítása következtében.
Bezzeg a németek

Bár a magyar gazdaságpolitika irányítói előszeretettel hivatkoznak arra, hogy a magyar gazdaságot az euróválság és az európai gazdasági lassulás húzza vissza, az ország legnagyobb külkereskedelmi partnerének számító Németország GDP-adatai ezt most cáfolni látszanak.

A vártnál ugyanis gyorsabban nőtt a német gazdaság teljesítménye az elő negyedévben: a bruttó hazai termék 0,5 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest, amikor még 0,2 százalékos csökkenést regisztrált a statisztikai hivatal. Elemzők csak 0,1 százalékos növekedést vártak január-márciusban. Az éves szintű növekedés ennél is impozánsabb, 1,7 százalékos volt.

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/15/gdp/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemetlen meglepetés: vártnál gyorsabban zsugorodik a magy
  2012-05-15 13:36:53, kedd
 
  Kellemetlen meglepetés: vártnál gyorsabban zsugorodik a magyar gazdaság


ecoline.hu

2012.05.15., 09:26 Frissítve: ma, 09:28 487 0

Magyarország bruttó hazai terméke 2012. első negyedévében 0,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, áll a KSH gyorsbecslésében.

Az elemzők 0,5 százalékos csökkenésre számítottak.


A nemzetgazdaság ágazatainak mintegy fele stagnált. Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett, míg az építőiparé jelentősen visszaesett, írja közleményében a KSH.

A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 1,3 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék.


http://ecoline.hu/makro/2012/5/15/Kellemetlen_meglepetes_vartnal_gyorsabban_z_O1Y P0B
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.