Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Időszerű gondolatok
  2012-05-24 20:14:01, csütörtök
 
 
Időszerű gondolatok

2012. május 09. szerda, 00:00 Nemzeti Forradalmi Párt


Marschalkó Lajos gondolatai 1965. május 9-én... Prófétai szavak, ma teljesednek:

Húsz év elmúlt. És húsz év után még mindig azt sulykolják bele az emberi agyakba, hogy a ,,jobb" győzött. A demokrácia diadalmaskodott a diktatúra fölött, és Zilahy Lajos ,,Krisztus-arcú" szifiliszes szovjet-katonája elhozta a felszabadítás áldásait. [...] Hitlert már elégette Klempka - a hűséges sofőr - a Reichskanzlei udvarán, a budapesti vár romjain és a bécsi Szent István dómon ott lobogott már a szovjet-felszabadítás vörös lobogója és a müncheni Frauenkirchére felhúzták a fehér-csillagos amerikai zászlót. Ki halt meg? Kit gyilkoltak meg? A nemzeti szocializmust, Hitlert, Mussolinit, a fasiszta vagy nemzeti szocialista eszmét... ?

[...]

Nagyobb, világtörténelmileg rettenetesebb gyilkosság következett itt. Lehetne úgy is felelni, hogy meggyilkolták az Igazságot, a keresztényi és római jogot, a krisztusi törvényt, a hágai és genfi egyezményeket. Húsz évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy végleg felismerjük a német hadsereg és az utolsó szövetségesek fegyverletételének következményeit. S húsz év múltán mi még mindig csak a berlini falat, a kettéosztott Európát, a szentgotthárdi és hegyeshalmi vasfüggönyt látjuk, a Siratófalnál süvét ülünk, hogy nem tartották be az Atlanti Charta ígéreteit, a roosevelti nagy szabadságot, s elkövettek olyan kisebb sérelmeket, hogy Nürnbergben nem a nemzetközi jogot, hanem a ,,vea victis" jogát alkalmazták.

Pedig mindennél nagyobb, rosszabb és bűnösebb gyilkosság történt.
Mert a Lelket gyilkolták meg a keleti és nyugati győztesek. Mindaz, ami Krisztus megjelenése óta emberré tette az embert, a kultúrát, a hitet, a nemzeti eszmét, a hazafiságot, a kereszténységet, erkölcsöt és jóízlést, egyéni és politikai becsületességet fektették oda a közös győzelem nagy vágóhídjának tőkéjére, és együtt fejezték le valamennyit a világtörténelmi mészárszéken.

Aki mindezt nem hiszi ilyen pesszimistán és sötéten, annak tessék végignézni a húsz év utáni világon, amelyben két évtizede elhallgattak a fegyverek. Hol van a jövendő? Hol az ifjúság, amely akár a Marseilles, akár a Horst Wesel-indulók dallamára - jóért, vagy rosszért - előre tudta vinni valamely eszme lobogóit?!

[...]

Tessék már észrevenni, hogy kialudt az utolsó madáchi fény is, amely még fellángolt a falanszterben: ,,az Édenkertnek egy késő sugara". Szerelem már nincs. A művészetet pótolja a televízió cigaretta- vagy alkoholreklámja, a művelt társalgást a zenegép barbár ordítozása...

[...]

Húsz esztendei ,,humanista" győzelem után meghalt az emberiség fenntartója, a Család. Életnívóért, autóért, anyagi javakért futkosó édesanyák vagy keleti rabszolganők gyermekeit már nem az otthon és a szeretet neveli, hanem a nyugati ,,Kindergarten" vagy a keleti ,,bölcsőde". A szerelem helyére odalépett a lélek nélküli szex, a lélektelen élvezet, a bugyi-buli és gyepen vagy a lefüggönyzött autókban szeretkező 14 évesek tömegszexe a hősi ideál helyett az izzadtlábú futballsztár csodálata, és a buta tömeg istenített eszményképe a vetkező hollywoodi filmcsillag vagy a gomba-frizurás, rikácsoló Beatles-féle társaság. És hova lett a Hit? Bármilyen hit lett légyen az, de mégis az utolsó remény a földi világban? Krisztus hitének megbízható statisztikák szerint 5 százaléknyi templombajárója van Európában, és a marxi-leninista hitvallásnak ugyancsak ötszázaléknyi párttagja a vasfüggönyön túl!

[...]

Húsz évvel 1945. május 9-e után hol van a Nép, amelynek fiai egy új Eszme mundérjában millió-számra áldozták életüket az általuk remélt jobb világért, és hol van a munkás, aki bombatűzben, lerombolt gyárakban az utolsó pillanatig dolgozott az új világért, amelyben hitt, és amelyben felismerte a megváltás utolsó lehetőségét?
Hol van, vagy inkább hova lett a művészet, amely Michelangelo zsenijével hozta közelebb az eget a földhöz? Torz elmebaj négyszögeit, zavaros köreit, golyóbisait festik az elfajzott ,,művészet" szélhámos sarlatánjai, akik a haladás bajnokainak, a progresszió élharcosainak címét igénylik maguknak. Hol van az irodalom, a dráma, tragédia, a regény vagy a költemény? A Shakespeare-eket, Madáchokat, Petőfiket pótolja a szovjet-csasztuska hülyesége, vagy a nyugati intellektualizmus képverse. Két zöld és kék vonal, s aláírva a vers: ,,Az ügyvéd fészket rakott a fára".

[...]
A második világháború befejezésének közelítő évfordulóján nemcsak a hősi halottakat kell megsiratnunk, hanem az emberiség jövendőjét is. Mert Le Bonn, ,,A tömegek lélektana", Ortega y Gasset ,,A tömegek lázadása" , az amerikai Lothrop Stoddard ,,Lázadás a civilizáció ellen" s legfőként Spengler próféciája, ,,Untergang des Abendlandes" bekövetkezett. Az emberiség eltömegesedett, a bor vízzé változott. Egy-két évtized múlva a sárga és fekete ember ura lesz a földkerekségnek: Amerikának, Oroszországnak és Európának is. Ehhez nem kell semmiféle atombomba! Egymilliárd kínai és csaknem ugyanannyi színes afrikai, dél-amerikai úgy fogja elseperni a föld színéről a fehér embert, mint ahogy a tornádó a homokot. Azok, akik valami turáni csodában reménykednek - gondolkozzanak és imádkozzanak, mert ez a vihar el fogja sodorni a fehér emberiséghez tartozó magyarságot is, hacsak... hacsak... De csodákban és megújhodásban nehezen hiszünk.

http://nfp.hu/hirek/1-hirek/142-idszer-gondolatok

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tuti módszer ?
  2012-05-24 19:46:27, csütörtök
 
  Tuti módszer ?

- A paraszt elmegy az állatorvoshoz, mert a bikáját nem érdeklik a tehenek, rájuk sem hederít.
- Az orvos azt javasolja, hogy menjen haza, és dörzsölje a tenyerét a tehén farka alá, majd azt kenje a bika orrára. Ha ettől sem fog beizgulni a bika, akkor nincs mit tenni.
- A paraszt úgy is tesz, ahogy azt az orvos mondta neki. A bikának több sem kell, végigmegy a tehéncsordán, a paraszt nagy örömére.
- Este aztán gondolja a paraszt, hogy micsoda jó ötlet, talán az embernél is beválik.
- Át is nyúl a takaró alatt, hogy megsimogassa a felesége lába közét, aztán meg jól megdörzsölje az orrát. Na ettől aztán beindul, és gyorsan fel is kelti az asszonyt.
Mire az felébred és rákiált:

- Józsi! Azért ébresztettél fel, mert vérzik az orrod?


 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Cinikus színjáték folyik oligarcha-ügyben
  2012-05-24 19:34:47, csütörtök
 
 
Cinikus színjáték folyik oligarcha-ügyben

2012, május 23 - 15:06 BG - barikad.hu

A Fidesz a Parlament falai közt akarja elkenni az oligarcha-ügyeket - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton.

gyöngyösi mártonA jobbikos országgyűlési képviselő "cinikus és méltatlan kutyakomédiának" nevezte Kövér László döntését, melynek értelmében az oligarcha-bizottság felállítását kezdeményező javaslatot az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottságához utalta, hogy "az vizsgálja meg" a javaslatot. A politikus szerint a Fidesz a Parlament falai között igyekszik elmaszatolni az ügyet.

Gyöngyösi rámutatott: súlyos ellentmondás feszül a kormánypártok mostani és ellenzékben megfogalmazott véleménye között. A balliberális kormányok idején a Fidesz-KDNP számos hasonló kérdésben kezdeményezte vizsgálóbizottság létrehozását. A honatya példaként megemlítette a sávolyi motorversenypálya, a Sukoró-botrány, a Centrum Parkoló Kft. és a kormányzati negyed kérdését vizsgáló testületek felállítását. Most azt mondják: tegyünk feljelentést, ha törvénytelenségről tudunk, ám ellenzékben még nem elégedtek meg ennyivel.

Hozzátette: már ebben a ciklusban is több hasonló vizsgálóbizottságot hívtak életre, például a Malév, vagy a magyar cukoripar privatizációjának ügyét górcső alá vevő testületet.

A Tocsik-ügyet is elkenték volna

simicskaGyöngyösi hangsúlyozta: az oligarcha-bizottság felállítását közelmúlt tanúlságai is indokolják, hiszen az "olajgate", vagy a Tocsik-ügy is eltussolható lehetett volna, ha nem az Országgyűlés vizsgálódik ezekben az ügyekben.

A honatya aláhúzta: a bizottság a Közgép állami megrendelései mellet a földügyeket is vizsgálná.

Ráégett a korrupció

Emlékeztetett: a sajtóban nyilvánosságra került, hogy a Közgép már a közbeszerzési piac egyötödére tette rá a kezét. A politikus "roppant kellemetlennek" nevezte, hogy Ángyán József lemondott agrár államtitkár több interjúban is a Fideszhez közeli "zöld bárókról" beszélt. A politikus úgy véli, a korrupció gyanúja most már "ráégett" a Fideszre, s nekik is érdekük volna a kérdéses ügyek tisztázása.

Ha a Fidesz-KDNP visszaélve kétharmados többségével valóban leszavazza a bizottság felállítását, az "árulkodó jele" lesz a "kormánypártok demokráciához való viszonyának" - szögezte le. A Jobbik azonban kész az "utcai politizálás különböző eszközeivel" is nyomást gyakorolni a kormányra, s ha kell, akár az államfőhöz is fordul az ügyben.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatszáz millió a kormány és a versenyszféra konzultációs fó
  2012-05-24 19:34:00, csütörtök
 
 
Hatszáz millió a kormány és a versenyszféra konzultációs fórumára
- avagy hatszáz millió a szabad rablás biztosítására!



2012. május 23., 08:29 (MTI-fidesz.hu)

Hatszázmillió forintot csoportosított át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt összegből, hogy biztosítsa a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának működését.

Az új testület feladatainak ellátásához szükséges pénz átcsoportosításáról szóló kormányhatározat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormány, illetve a munkaadói és a munkavállalói szervezetek képviselőiből álló egyeztető fórum február végén alakult meg. A létrehozásáról és az ügyrendjéről szóló megállapodást Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára, Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) alelnöke, Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-Coop Szövetség elnöke, Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke, Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke, valamint Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke írta alá.

Az államtitkár akkor hangsúlyozta, hogy a versenyszférában létrejött egyeztető fórum a társadalmi párbeszéd új formája, nem csorbítja a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) feladat- és hatáskörét. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége viszont kifogásolta, hogy a szakszervezeti konföderációk közül csak a kormány által kiválasztottak lettek tagjai a testületnek

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a magyarázata az eperbotránynak!
  2012-05-24 19:32:11, csütörtök
 
  2012. május 18., péntek, 08:38


Itt a magyarázata az eperbotránynak!


Alig van foganatja a hatóságok a piacok ellenőrzésének és az agrártárca figyelemfelkeltő kampányának: hétköznap 3-5, hétvégén 10 kamionnyi import eper adható el, többségében magyarként kínálva. A magyar eper 30-40 százalékkal drágább és kevesebbet is terem. Viszont finomabb.
Az itthoni eper finom, csak keveset terem

Az import eper akár 40 százalékkal is olcsóbb, így nem véletlen, hogy az idén szinte minden kereskedő spanyol, görög és olasz eperrel üzletel. Gyakran úgy, hogy magyarként tünteti fel a gyengébb minőségű import terméket. Ez ellen az agrártárca hetekkel ezelőtt - sok magyar primőrtermelőt is nehéz helyzetbe hozva - kampányba kezdett, mondván, magyar eper még nem lehet a piacon. Ellenőrzések is vannak, de kevés a szakember, így a piacon szinte alig rizikózva lehet csalni.

- Ennél azonban vélhetően idén is jóval több epret adnak majd el magyar áruként. Nem az importtal van bajunk, hanem azzal, hogy a drágábban eladható magyar termés helyett importárut árulnak magyarként, ez pedig a fogyasztók megtévesztése − mondta a Napi Gazdaságnak Csizmadia György, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet gyümölcstermelői főbizottságának elnöke. Tapasztalataik szerint bár idén nagyobb figyelmet fordítanak a hatóságok a piacok ellenőrzésére, sőt a VM a szezonkezdetkor figyelemfelhívó kampányba kezdett, ennek alig van foganatja − a hatóságok működési forrás hiányában egyre kevesebbszer jutnak ki a piacokra ellenőrizni, az utak menti árusok számonkérésére pedig szinte nincs is kapacitás.

Évek óta változatlan a hazai szamóca-termőterület nagysága − hektáronként legkevesebb 3 millió forintos önköltség mutatkozik. Időjárástól, technológiától függően 6-7 ezer tonna között változik az évente megtermelt hazai gyümölcs mennyisége. (Idén a tavaszi fagy megtizedelte a termést a szabadföldi szamócaültetvényeken − Fejér megyében szinte teljesen elfagyott az első virágzás.)

Egyébként nem csak a kisebb termőterület, hanem a fajta, a technológia és az időjárási körülmények is magyarázatot ad arra, miért sokkal drágább a hazai szamóca. A szakember szerint az itthon használt fajták 30 dekát teremnek tövenként, míg például a spanyoloké akár 1 kilót is, tehát háromszor többet.

http://www.szabadfold.hu/gazdanet/itt_a_magyarazata_az_eperbotranynak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szalai Annamáriától vár intézkedést Ángyán
  2012-05-24 19:27:15, csütörtök
 
  2012. május 18., péntek, 10:13

Szalai Annamáriától vár intézkedést Ángyán


A két héttel ezelőtti botrányos cikk megjelentetése óta nem kapott választ helyreigazítási követeléseire Ángyán József volt államtitkár, ezért most Szalai Annamáriához, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökének írt levélben követel vizsgálatot.
Ángyán egyre több szinten folytat harcot

Mivel az MTI-től semmilyen visszajelzést nem kapott, most a médiahatóság elnökétől követel vizsgálatot két héttel ezelőtti lejáratási kísérlete miatt Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca volt államtitkára. Az [origo] birtokába jutott levél tanúsága szerint a politikus az esetből általános tanulságok levonását is kéri Szalai Annamáriától, mert szerinte katasztrofális következményei lehetnek, ha általánossá válik a gyakorlat, hogy ismeretlenek névtelen írásait az állami hírügynökség ellenőrzés nélkül közzéteszi.

A földbérleti pályázatokkal kapcsolatos gyakorlatot az elmúlt hetekben több alkalommal is bíráló fideszes politikusról május 2-án egy napraforgoblog nevű, aznap alapított, addig ismeretlen blog állításait közölte az MTI, amely egyebek mellett arról írt, hogy az államtitkár azért távozott a tárcától, mert "két kommunista haverját" korábban felmentette a vidékfejlesztési miniszter.
Ángyán József akkor közleményben utasította vissza a blog, valamint az azt idéző távirati iroda állításait, és Belénessy Csabának, az MTI vezérigazgatójának írt levélben követelte az ügy kivizsgálását. Az [origo] birtokába jutott levél tanúsága szerint az elmúlt két hétben a volt államtitkár azonban semmilyen visszajelzést nem kapott az MTI vezetőjétől, azért a médiahatóság elnökétől kéri az ügy kivizsgálását.

http://www.szabadfold.hu/gazdanet/szalai_annamariatol_var_intezkedest_angyan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendszerváltók diadala a nemzet felett?
  2012-05-24 19:10:05, csütörtök
 
  Rendszerváltók diadala a nemzet felett?

265 Egy nemzet erkölcsi válságának szükségszerű következménye, gazdaságának megrendülése, javainak elvesztése valamint a korrupt és hazaáruló elitjéhez való ragaszkodása. Ha egy ország tűri, hogy 45 év bolsevik diktatúra után egy olyan ,,rendszerváltó" garnitúra üljön a nyakán, melynek hatalomátmentő ,,szakértői" hazánk végleges megsemmisítésén fáradozzanak, nem sok esélye van a felemelkedésre. Megosztott társadalmunkat korábban a szovjet terrornak, ma a zsidó gyarmatosítóknak dobja oda ugyanaz a társaság.

Ehhez a magát szalonképesnek nevező politikai elithez kötődik immáron 22 éve az általuk elárult és kisemmizett társadalom.

Amennyiben egy közösség nem képes felismerni és megfékezni a létét veszélyeztető járványt, akkor könyörtelenül el kell szenvednie annak végzetes hatásait. Ebben nyilvánul meg a hazai intelligencia szinte jóvátehetetlen felelőssége. Megalkuvása, gyávasága és helyezkedése révén kerülhetett, illetve maradhatott hatalmon az a megátalkodott, nemzetpusztító társulat mely látványosan ,,jobb" illetve ,,bal" oldalra tagozódva hitette el egy demokrácia létrejöttét.

Sajnos minden jel arra mutat, hogy a többszörösen becsapott és megalázott magyarok többsége már nem is kíván megválni ,,jótevőitől".

Egy ilyen, és csak is egy ilyen, meggyötört, félrevezetett közösség képes zokszó nélkül tőkére hajtania a fejét narancs-vöröshóhérai előtt. És csak egy ilyen jó szándékú, de bekötött szemű nemzeti oldal állhat ki körömszakadtáig báránybőrbe bújt farkasai mellett.

A mesterien együttműködő rendszerváltó pártok teátrális, kreált ellentéteik ellenére jól tudják, egyikük sem lehet életképes a másik nélkül.

Nem véletlen, hogy mindkét tábor átjárható politikai szalonjaikban megtalálhatók a múlt rendszer leszármazottai, tanítványai és talpnyaló patkányai. Ahogy a liberalizmus a bolsevizmussal, éppen úgy néz farkasszemet a szegfű a naranccsal. Fékezhetetlennek mutatkozó enyészetünk elsősorban ennek a két, egy gazdának szolgáló társulatnak és a mögéjük felsorakozó gerinctelen ,,honatyáknak" köszönhető. No meg persze saját magunknak, mivel az elmúlt 45 év iskoláját követő két évtized tapasztalatai sem bizonyultak elégségesnek ahhoz, hogy felismerjük a sátán gyermekeit és kiszolgálóit.

Az egymás ellenpólusinak tetsző bolsevizmus és liberalizmus felváltva segítve egymást tartja markában az egyre jobban fulladozó Európát s benne Magyarországot, miközben közben gyűlöl mindent és mindenkit, aki csak egy betűvel is elmerészel térni dogmáiktól. Látszatra mindkettő a nép hatalmáért küzd, miközben epifita életmódjuk fenntartásához éppen ezt a réteget fosztogatja, tizedeli.

A virtuális ellenfelek jól tudják, hogy a leveses kondér csak akkor maradhat számukra elérhető távolságban, ha egymással kiegyeznek, miközben társadalmat sikerül meggyőzni ellentétes nézeteikről. Míg az ország színpadát elönti a bőséges fenyegetőzés, vádaskodás és fogcsikorgatás zaja, valódi küzdelemnek és az ígérgetett számonkéréseknek nyoma sincs. Időnként egy - egy, az előszobába beengedett áruló gojt oda löknek a hatalom alá rendelt törvénykezés elé, de a gennyes góc mindig sértetlen marad.

Szomorú, de az egymással ,,szembenálló" rendszerváltók önleleplező, egymás iránti lojalitása egy mákszemet sem zavarja egyik tábor rajongóit sem. Láthatjuk amint a megemlékezőket véresre verető Gyurcsány Ferenc és társai - akik saját bevallásuk szerint is csaltak és hazudtak - nem csak ebül szerzett vagyonukat tarthatták meg, de továbbra is ott pöffeszkedhetnek a Parlamentben. Hogy miért? Mert az általuk példásan kiszolgált cionista körök védőszárnyai egyelőre távol tartják a valódi igazságszolgáltatást.

Végül zárszóként álljanak itt a nemzet igazi tanítójának, a filozófus és teológus Tudós-Takács Jánosnak gondolatai:

Magyarországon akkor történik meg a valódi rendszerváltás, ha a Hősök-terén nem a volt kommunista vezetőknek, hanem az utolsó törvényesen megválasztott Magyar Királyi Kormány tagjainak koporsói lesznek majd felravatalozva.



Gomboss


http://l88.freedom.hu/node/430
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így ér véget a világ dicsősége!!!
  2012-05-24 19:02:31, csütörtök
 
 
Így ér véget a világ dicsősége: Wallenberg aranyért, ékszerért árulta a zsidókat

Tegnap este szinte sokként érte a hir a svédeket a svéd állami TV-ben. Végre elmondták az igazat a svédek..

Amikor Budapaesten elfogták az oroszok Raoul Wallenberget akkor 15 kg arany és több kiló ékszer volt a kocsijának a tankjában. Az oroszok menekülés közben fogták el.


Ezek után nem vonom kétségbe azokat a "mendemondákat" melyeket gyerekkoromban hallottam, hogy Wallenberg ÁRULTA aranyért, ékszerért a Schutzpassokat. Ezért nem is törték magukat a svédek, hogy kiszabaditsák az oroszoktól Raoul Wallenberget.

Forrás: A svéd AFTONBLADET és a svéd állami TV azaz az STV

Wallenberg hade 15 kilo guld i bilen
Nu Avslöjas hemligheten Raoul Wallenberg.
Nya uppgifter om den försvunna svenske diplomaten
Raoul Wallenberg hade minst 15 kilo guld och smycken i bilen när han häktades av ryssarna 1945.
De nya uppgifterna kan vara förklaringen till den svenske diplomatens försvinnande, skriver Svenska Dagbladet.
Raoul Wallenberg ledde räddningsaktioner av judar i Ungern mellan 1944 och 1945.
Tanken full med guld
I Rysslandskännaren Bengt Jangefeldts nya bok "Raoul Wallenberg - en biografi" avslöjas att när Wallenberg häktades av Sovjet hade han stoppat tanken full med mellan 15 och 20 kilo guld, smycken och kontanter. Värdet pa guldet beräknas i dag vara 1,7 miljoner kronor.
Det kan förklara varför han häktades i Budapest 1945 och aldrig släpptes fri, och varför det inte finns nagot svar pa vad som hänt honom.
"Tysk konspiration"
Ryssarna som redan ansag att han var inblandad i en "tysk konspiration" ska ha menat att han "försökt undansticka egendom tillhörig antidemokratiska personer", skriver SvD.
Guldet kan ocksa ha lett till att svenska UD riktade misstro mot Wallenberg och därför inte ansträngde sig för att reda ut var han fanns. -


Aki ért svédül, utána járhat.

Polgári Híirszemle







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miskolc polgármestere szerint a Fidesz soha nem ígért rendet
  2012-05-24 18:58:54, csütörtök
 
  Miskolc polgármestere szerint a Fidesz soha nem ígért rendet két hét alatt - avagy: Szánalmas mosakodás!
2012. május 23. 21:58:49

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a városi Közgyűlés legutóbbi ülésén, látva a Miskolci Rendőrkapitányság beszámolójában szereplő nem túl rózsás közbiztonsági mutatókat kijelentette, a Fidesz sohasem ígért rendet két hét alatt!

Magát a beszámolót egyedül a Jobbik frakciója nem fogadta el - tájékoztatta a sajtó képviselőit szerdán Jakab Péter, a párt helyi önkormányzati képviselője. A Jobbik közbiztonságért felelős szakpolitikusa elfogadhatatlannak nevezte azt, ami Miskolcon rendteremtés címszó alatt zajlik. ,,Nemhogy két hét, de két év alatt sem sikerült megfordítani a borsodi megyeszékhelyre jellemző negatív tendenciákat" - hangsúlyozta Jakab...

A politikus szerint szánalmas, hogy a város fideszes polgármestere eközben ahelyett, hogy elismerné a kudarcot, a legutóbbi testületi ülésen egyszerűen letagadta azt, hogy a kormánypárt bármikor is ígéretet tett volna a rend két hét alatt történő helyreállítására.

Kriza Ákos memóriazavarát - fogalmazott Jakab - nyilván az emberölési kísérletek, valamint a vagyon elleni bűncselekmények számának folyamatos növekedése okozhatja, vagy talán az a sajnálatos tény, hogy tavaly 30 százalékkal nőtt az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények száma Miskolcon.

A képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több nyomozást zár le a rendőrség eredménytelenül, aminek köszönhetően az állampolgárok sokszor már a bejelentést sem teszik meg. Az állam magára hagyta a törvénytisztelő embereket - vonta le a következtetést a politikus hozzátéve, a miskolci rendőröket ahelyett, hogy a város bűnügyileg frekventált területeire vezényelnék, Budapestre küldik meleg-felvonulást biztosítani, vagy Gyöngyöspatára polgárőröket vegzálni. Ez utóbbira tavaly kilenc alkalommal került sor, ami jelzi, hogy a Fidesz számára nem a katasztrofális közbiztonság a legfőbb probléma, hanem a Jobbik. Olyannyira, hogy Bogyay Ferenc rendőrkapitány a Közbiztonsági Bizottság ülésén a Jobbikot is felelőssé tette a lakosság romló biztonságérzetéért. Ezt Jakab Péter mind a Jobbik miskolci frakciója, mind pedig az elmaradt rendteremtés áldozatainak a nevében a leghatározottabban visszautasította.

Egyúttal megkérte Miskolc rendőrkapitányát és polgármesterét is, tolmácsolják a belügyminiszter felé, hogy a magyar rendőrségnek és a törvénytisztelő lakosságnak nem ellensége, hanem támasza a Magyar Gárda, ezért lobbizzanak közösen azért, hogy a magyar jogrendből töröljék a teljesen abszurd egyenruhás bűnözés fogalmát.

Jakab Péter

Miskolc MJV

Nemzeti InternetFigyelő


http://nemenyi.net/default.asp?SID=2&AID=0&Direkt=100142
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Stílusos": Trianon évfordulóján hódol be a kormány az IMF-n
  2012-05-24 18:55:28, csütörtök
 
  "Stílusos": Trianon évfordulóján hódol be a kormány az IMF-nek
2012. május 24. 07:07:41

A jegybanktörvény módosítását kérte az IMF és az Európai Bizottság a magyar kormánytól, enélkül nem ül le tárgyalni a hitelkeretről. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint június 4-én szavaz a parlament a jogszabályról, amivel Magyarország teljesíti a feltételt.

Az Országgyűlés ülésterve szerint a parlament június 4-én szavazhat a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt módosító javaslatról, és ehhez kapcsolódóan ekkor lesz az alaptörvény módosításának zárószavazása is. A törvénymódosítások jogerőre emelkedését követően pedig megkezdődhetnek a formális tárgyalások az IMF-fel és az EU-val - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

(MTI)

Forrás: kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=100152
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 434 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.