Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
300 forintot rabolt a mádi “szaporitóanyag”
  2014-02-09 19:45:48, vasárnap
 
  300 forintot rabolt a mádi “szaporitóanyag"

Mádon-ebbenn a borsodi faluban-szombaton egy 22 éves nőstény 300 forintot rabolt egy nyolcéves kislánytól.
A gyerek boltba igyekezett a háromszáz forinttal a markában, amikor lerohanta Döbrögi rejtett munkaerőtartalékainak egyik nőstényegyede, és pizt követelt. Mivelhogy nem kapta meg-hát elvette erőszakkal! Szétfeszitve a kislány ökölbe szoritott-pénzt markoló-kezét, elrabolta tőle a háromszáz forintot.
A gyerek sirva ment haza, és elmesélte miként járt. A szülők azonnal értesitették a rendőröket, akik a támadót a lakásán elfogták, és előállitották.
Kettő-nyolc év között vár rá állami ellátás.
Hétfőn már igénybe is veheti!
Sintér pedig jelentheti Döbröginek: “Jelenten-Magyarországon rend van!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Marschalkó Lajos: A halhatatlan város
  2014-02-09 19:43:03, vasárnap
 
 
Marschalkó Lajos: A halhatatlan város


1945. február 9-én meghalt a város. A magyar Szent Hegyet, ahol egykor az Árpád-királyok trónoltak, amelyet csellel hódítottak meg az oszmánok: Budavárát elfoglalták Sztálin katonái.
A Várhegy birtoklása sokszor nem is magyar, hanem európai kérdés volt. 1686. szeptember 2-án — élükön Petneházy magyar hajdúival — Lotharingiai Károly Európa-hadserege vívta vissza az oszmántól Budát. S utána 1945-ig — jól-rosszul — de mégis újra Európa s annak leghűbb nemzete, a magyarság sugározta szét onnan a keresztény hitet, a kultúrát, a népi összetartozandóság dunavölgyi tradícióját. A magyarság lobogtatta onnan a szabadság fáklyáit a Kárpát-medence népei felé. S mikor az 1848-49-es szabadságharc tűzviharában újra idegen kézre került a Szent Hegy, Görgey vezetése alatt a Dunavölgy népei honvéd mundérba öltözve verték ki onnan Hentzi ezredeit. És bizonyosan volt valami szimbolikus jelentősége annak, hogy a Várat védő olasz és horvát ezredek katonái puskájuk agyát nyújtották a rohamlétrákon előretörő honvédek felé, úgy segítve fel őket a bástyaormokra.
A Dunapart pesti oldala akkor is lángokban állott a Hentzi-tüzérség gyújtóbombáitól. A Lánchidat megpróbálta felrobbantani egy osztrák műszaki ezredes. Azonban akkor még nem akadt egyetlen magyar sem, aki azt mondta volna, hogy Budát nem szabad megostromolni, Pestet, a Lánchidat nem szabad veszélyeztetni.
Csak 1945-ben és azután támadt fel az a romboló pszihózis, amely nem az elveszett szabadságot, hanem a Duna-hidakat siratta, és egyben háborús bűnösnek kiáltotta ki a hősöket, akik épp úgy védték az elvesző szabadságot, mint ahogy Kossuth hősei haltak meg a Bécsi-kapunál annak visszavívásáért.
Mit vétkeztek ezek a ,,bűnös magyarok"? Az volt a vétkük talán, hogy halálukban egy nyilaskereszttel ékesített, Árpád-sávos karszalagra folyt a vérük? Az volt a bűnük, hogy azok ükunokáival harcoltak a romfalak között, akiknek ükapái Lotharingiai Károly és a bajor választófejedelem alatt rohanták meg az oszmánok által megszállott Budát? De hiszen az 1945-ös ostrom hősei még csak nem is valamennyien voltak ,,nyilas-náci-fasiszták". Buda falán ott halt meg az öreg sas, a ,,legitimista" Prónay Pál, Csepelen a munkás, a soroksári lövészárkokban a ,,Horthy-csendőr". Az egész nemzet jobb-lelke, az egész magyarság tisztességérzete, szövetségi hűsége tömörült egybe ott a golyótépte lobogók alatt, melyeken az Arpád-királyok fehér-vörös sávjai hirdették a hősiesség ezer éves jogfolytonosságát.
Zoom
Mivel voltak rosszabbak 1945. február 9-ének magyar hősei, mint 1956. október 23. és november 4. szabadságharcosai? Hiszen már október 23. és november 4. szabadsághőseire is azt mondja Nyugat, amivel minket rágalmazott. A Kilián kaszárnya előtt megdicsőült franzstadti munkásgyerek, a 13 éves lány, aki a Nyugat felé törő szovjet tankok elé dobta szűz testét, éppen olyan ,,fasiszta-bérenc", mint mi magunk voltunk 1945-ben.
Mi különbség van a nyilaskeresztes karszalagos magyar gyerekek és a szovjet címertől megfosztott piros-fehér-zöld zászlók alatt harcoló ,,proli-srácok" között? Nem ugyanazért a magyar függetlenségért, nem ugyanazért a magyar szabadságért haltak meg egyforma hősiességgel? S mi különbség van a doni hadsereg volt vitéze és a néphadsereg halott hőse között, ha mindketten ugyanannak a szovjet zsarnokságnak fegyvereivel szemben áldozták életüket a magyar szabadságért?
Ha nem is szeretjük a retorikát, most kitör belőlünk a kiáltás: ,,Emberek! Magyarok! Ébredjünk fel végre! Nem címerekről, nem különféle ,,jogfolytonosságokról", nem pártokról és nem korosztályokról van itt szó, hanem a Nemzet jobbik lelkéről. Magyar és magyar között nem az a különbség, hogy milyen karszalagot viselt, hanem az mit szolgált; hős volt, vagy gyáva, szovjet-kollaboráns, vagy — bármilyen karszalaggal — magyar szabadságharcos? A nagy próbák jöttén a nemzet jobb lelke, ezer éves hősi tradíciója mellett emelt-e fegyvert, vagy gyáván lefeküdt valamely nagyobb hatalomnak: lett légyen az német vagy orosz hatalom! Nem osztályokról és nem pártokról kérdez minket Hungária édesanyánk lelke, hanem arról, hogy hűek voltunk-e hozzá, vagy Vorosilovval koccintottunk-e a szovjet dicsőségre, hogy aztán ugyanazzal a pohárral Herbert H. Lehman vagy Morgenthau üdvére emeljük fel a canadian whyskit?
És ha így nézzük a múlt, jelen és jövő kérdéseit, akkor nincs okunk kétségbeesésre. A Nemzetet nem jelentik a moszkvai lakájok és Washingtonban markukat tartó Smólen Tónik apró klikkjei. A Nemzet nem párt, nem osztály, nem felekezet. A Nemzet a hősök és sírok jogfolytonossága. A doni hős sírja a Várat védő hungarista, vagy volt magyar csendőr, a Corvin közi srác névtelen sírhantja az örök élet folyamatossága. Mert fölötte lépnek az ökölbeszorított kézzel szabotáló Kádár-elnyomottak, a munkások, parasztok, középosztálybeliek, az ifjú unokák, akik felvették, és — igenis! — alkalomjöttén újra felveszik a géppisztolyt.
A Város nem halt meg 1945. február 9-én, és nem halt meg 1956. november 4-én sem. S a halhatatlan város, Budapest mögött ott áll a hűek, igazak, letörhetetlenek és megvásárolhatatlanok Magyarországa.
Hungária Aeterna! Örök Magyarország!
Én azt hiszem, hogy ez a — hungarizmus!
Túl és innen a vasfüggönyön a hűek, becsületesek, kitartók, valamennyien a Te gyermekeid.
A Nemzet egysége nem pártpolitikai, hanem erkölcsi alapon szakadt meg, amidőn az árulók, a hitványok kerültek felül. És erkölcsi alapon állott helyre az egység, amidőn az októberi szabadságharcosok ugyanolyan hősiességgel keltek fel az elnyomás ellen, mint jobboldali elődeik.
(Megjelent a Cél c. lap 1958. februári számában)

http://kuruc.info/r/7/123669/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Kanadából a hamis hírünket keltőknek
  2014-02-09 11:25:52, vasárnap
 
  Üzenet Kanadából a hamis hírünket keltőknek

Magyar antiszemitizmus?

Magyar rasszizmusról, antiszemitizmusról és cigány üldözésről gajdolnak a baloldali politikusok, és terjesztik ezt a tévhitet az egész világon. Mi pedig gyámoltalanul és hatástalanul védekezünk.

Természetesen mások bűnei nem kicsinyítik a néhányunk őseikét, de nem vagyunk kötelesek egyedül elszenvedni a világsajtóban megjelenő - antiszemitizmussal vádló - aljas támadásokat. A baj az, hogy a magyar polgári sajtó és politikusok berkeiben nagyon ritka a nyugati nyelvek ismerete. Viszont a nyugati, magyarellenes médiát és politikusokat hazug hírekkel ellátó hazai liberális ellenzék prominens személyei vagy tudnak idegen nyelveken, vagy pedig vannak - valószínűleg jól megfizetett - fordítóik. Persze soraikban találhatók a nyugaton élő ismert írók, publicisták, az impresszárióktól függő művészek (Fischer Ádám? Dohnányi?), akik önként, családtagjaik pusztulása miatt, esetleg megélhetési kényszerből, gyűlölethadjáratot folytatnak hazánk ellen.

Évezredek óta tudjuk, legjobb védekezés a támadás.

A világháló tele van antiszemita hírekkel. Például a békeszerető, demokratikus Canada területén, a B'nai Brith 1135 zsidóellenes atrocitást jelentett 2008-ban.

Kíváncsi volnék, hány zsidót vertek meg Magyarországon az elmúlt években. Csak egyről hallottam!

A jó öreg Egyesült Királyság sem marad el az antiszemitizmus terén. Mind többen kritizálják a zsidó nagytőke erős befolyását az angol politikai életben. Az angolok mindig is a palesztinok oldalán voltak és erősen kritizálják az izraeli kormányt.

Soha nem tapasztalt számú antiszemita incidens történt Nagy-Britanniában 2010 első fél évében - áll a 300 ezres brit zsidó közösség védelmére alakult biztonsági tanácsadó szervezet tavalyi összegezésében, amely szerint a vizsgált időszakban feljegyzett ilyen atrocitások száma meghaladta az eddigi teljes évi rekordot. A Community Security Trust (CST) közölte, hogy január és június között 609 verbális vagy fizikai támadásról szerzett tudomást. A tavalyi azonos időszakban 276 bejelentés érkezett a szervezethez. A CST a 2006-os esztendő egészében regisztrálta az eddigi éves rekordot, ami 598 eset volt.

Franciaországban még rosszabb lehet a helyzet, még Izrael miniszterelnöke is, hazatérésre szólította fel a francia zsidókat, az ottani üldözés elől.. Több száz zsidó már házat vett Izraelben, menekülésüket előkészítendő. Ez érthető, hiszen Franciaországban több millióra tehető az afrikai volt francia gyarmatokról beözönlő, zsidógyűlölő muzlim. Hozzánk meg ezrével telepednek haza, teljesen legálisan az izraeli magyar származású zsidók, illetve utódaik.

A muzlimok tekintetében a franciák nincsenek egyedül, hiszen az UK-tól Belgiumon, Hollandián, Dánián, Németországon keresztül Svédországig baj van velük. Ez csak néhány szemelvény a sokszáz közül.

Néhány évvel ezelőtt dúló, vérre menő harc folyt az amerikai egyetemek között. Ezt a forró, sokak állásába kerülő vitát két egyetemi tanár: John Mearsheimer (U of Chicago) és Stephen Walt (Harvard) könyve: ,,The Izrael Lobby" című könyve váltotta ki. (ECONOMIST September 29, 2007, 87. oldal). A két professzor az amerikai külpolitikát irányító lobbyról írott, kitűnően dokumentált tanulmánya sokak szemét nyitotta fel Amerikában, egyúttal kiváltotta a zsidó szervezetek kemény támadásait.

Ez csak a jéghegy csúcsa volt, mert sehol a világon olyan intenzív antiszemita harc nem folyik a világhálón, mint az USA-ban. Csak egy kicsit körül kell nézni az interneten. A mi nyuszi lelkületű, fegyvertelen gárdáink kismiskák az amerikai KuKluxKlan, a White Supremacy, stb. mozgalmak jól felfegyverzett, zsidó, színes és katolikus gyűlölő szervezetekhez viszonyítva.

Több amerikai szélsőjobb szervezet kiképző táborokkal is rendelkezik, ahol fegyveres harcra képezik ki a lelkes rasszista fiatalokat. Nálunk a ,,gárdák", ,,csendőrök" még megbízható, hatlövetű messzehordó csúzlikkal sincsenek felszerelve... Néha azt is meg lehetne kérdezni az amerikaiaktól és a kanadaiaktól, hogyan lehetne összehasonlítani a magyar (európai) cigányokat az indiánjaikkal.

Sokat emlegetik itthon a Numerus Clausus törvényt, amely a hazánkbeli nemzetiségeknek arányszámuknak megfelelően biztosított helyet az egyetemeken. A kritikusok több tényről feledkeznek el. Például arról is, hogy csak Budapesten tartották be ezt a törvényt, azt is csak a területi autonómiával rendelkező egyetemeken történt zsidó verések miatt, mert a vidéki egyetemeken vidáman tanulhattak a zsidó fiatalok is.

A másik tény pedig az, hogy a legtöbb UK és USA ,,Ivy ligue" (régi, elit) egyetemeken ugyan nem volt törvénybe iktatva a diszkrimináció, de sem néger, sem zsidó diákokat nem vettek fel. Legfeljebb zseniális, vagy nagyon gazdagon adományozó zsidó papák gyermekei esetében tettek kivételt. Több egyetemen még a katolikusokat sem fogadták, vagy csak immel-ámmal. Ez csak a G. I. (frontharcos) törvény alapján változott meg a második világháború után. Az elemi és középiskolák (néger) integrálása csak hosszú harcok után valósult meg a hatvanas években.

Az USA-ban történő antiszemita cselekményekről szemezgethetünk a világhálón a veszettül antiszemita amerikai honlapok tömkelegében.

A két háború közötti antiszemitizmus nem volt magyar találmány. Nehéz elhinni, de Roosevelt amerikai elnök sem lelkesedett értük. Joseph E. Persico, ismert amerikai történész-író a ,,Roosevelt titkos háborúja" (Roosevelt‘s Secret War, Random House Trade Paperbacks/New York 2002, ISBN 0-375-76126-8) című könyvben eddig jórészt ismeretlen tényeket közöl.



Szemelvények:

1.) 218. oldal: A St. Louis Hamburg. Amerika hajón 1939 májusában menekülő 930 zsidót nem engedték partra szállni az USA kikötőiben, de Jamaikában, Kubában, Kanadában sem. A Rooseveltnek írott távirat válasz nélkül maradt. Vissza kellett térniük Európába, ahol sokan a holocaust áldozatai lettek.

2.) 218 oldal FDR ajánlotta Morgenthaunak: talán Kamerunban kellene letelepíteni a zsidókat. Ott csodálatos sík felvidék és fű (!) van. Az egész országot felfedezték, felkutatták készen van a telepítésre.

3.) 219-220 oldal. Észak Afrika megszállása után Rabatban a francia pk. tábornoknak az alanti kijelentést tette: A hivatásokban (orvosi, ügyvédi) pályán működő zsidók számát vissza kellene szorítani a lakossághoz viszonyított százalékukra. Ez a terv megelőzné a német problémát, ahol a zsidóság a népességnek csak néhány százalékát teszi ki, de az orvosok, ügyvédek, tanárok és professzoroknak közel fele volt zsidó... Mondotta Roosevelt.

Ezek elképesztő tények, nem illik bele a nyugati világról alkotott álomképünkbe. Ehhez képest a mi ,,numerus claususunk" és a II. zsidótörvényünk gyerekjátéknak tűnik.

Ami ,,győztes" államok ,,dicső" tetteit illeti, nem árt sorra venni azokat sem.



Franciák:

Több mint 67 ezer zsidót szedtek össze a francia rendőrök s adták át őket a németeknek. Ezeket Németországba és a megszállt Lengyelországba deportálták, ahonnan kevesen tértek vissza. Erről az átlag francia semmit sem tudott, csak nemrég vallották be a franciák, főleg Sarkozy és a mai miniszterelnök.



Szlovákia:

Tiso páter vezetésével lelkes szervilitással vették át a német ideológiát. Minden elszállított zsidó után 500 DM-et fizettek a németeknek.



Románia:

A zsidóirtást a Vasgárda kezdte, majd a román hadsereg folytatta. Bizonyítottan 250-400 000 zsidót öltek meg, borzalmas körülmények között. Mindezt a legcsekélyebb német ösztönzés és segítség nélkül.

Megjegyzés: a romániai borzalmakról bővebben ITT !

Ezt következetesen tagadták 2004-ig, amikor a zsidó szervezetek nyomására bevallották rémtetteiket és a kormányfő bocsánatot kért a zsidóságtól. Ennek az önkéntes akciónak a leírását olvashatjuk Matatias Carp: ,,A Román Holocauszt" című könyvében, ami magyarul és angolul is megjelent. Ugyancsak megírta ennek történetét a Magyar Köztársaság elnöke által néhány éve kitüntetett Randolph Braham amerikai professzor is, és még sokan mások. Ceausescu pedig ,,kilóra" adta el a zsidókat Izraelnek, a szászokat pedig a németeknek.



Szerbek:

Nyugaton már csak Tito partizánjainak ,,hősies" harcáról szól a háborúból visszamaradt nyugati propaganda. Igaz ugyan, hogy velük főként a szerb kollaborátor miniszterelnök Milan Nedic szerb csapatai és a horvátok harcolgattak, kevés német segítséggel. A szerb zsidókat is Nedic emberei irtották ki, minden német segítség nélkül.

Ezeket az állításokat és híreket még hivatkozásokkal sem kell megerősíteni, elég ha elővesszük a jó öreg Google keresőt és beütjük a következőket:

Antisemitizm in France (vagy akár UK, USA, Germany, Belgium, Hollandia, stb) rengeteg adat jelenik meg, főként az illetékes zsidó szervezetek jelentései. Például:



Franciaország:

73.853 zsidót deportáltak Franciaországból a németek, a francia rendőrség lelkes közreműködésével.

2014. január 28.-án volt a holocaust emléknap Franciaországban. Tüntetők ezt kiabálták az utcán ,,Zsidók, kifelé Franciaországból!" Ezt is kiabálták: ,,Zsidó, Franciaország nem a tied! Zsidó, Zsidó, Zsidó!". És felemelték a karjukat a divatos ,,reverse" náci tisztelgésre.

Mit is csináltunk mi magyarok, akiket előszeretettel neveznek hazai és külföldi politikusok antiszemitáknak?

A Szovjetunió elleni háborúba lépésünknek több oka volt. Íme néhány: Horthy tanácsadóit arra késztette a német megszállás réme, hogy rábeszéljék a szovjetellenes háborúban minimális erővel való részvételre, amely megmentheti a magyar zsidók életét is. Gondoljunk arra, hogy Horthyt nem állították a Nürnbergi Bíróság elé, és élete végéig a hálás Chorin Ferenc, Kornfeld Mór és társaik egy alapítványon keresztül tartották el a portugáliai Estorilban. Ifj. Horthy Istvánné pedig meleg barátsággal emlékezik meg könyvében az őket segíteni akaró cionistákról. Megbízottjuk Dr. Ruben Hecht el is ment Horthyékhoz, hogy ,,megköszönje apósomnak, amit a magyarországi zsidókért tett" - írja özv. Horthy Istvánné. Nyilván nem ok nélkül voltak segítségükre. A köszönetet az a több százezer magyar honvéd és zsidó munkaszolgálatos is megérdemelné, akik a magyar Holokauszt elodázásért is életüket áldozták.



Amiről nem hajlandók tudomást venni:

A történelmünket valószínűleg alaposan át kellene írni, ha valaha is előkerülne annak a Koronatanácsnak az eredeti - teljes - jegyzőkönyve, amelyen elhatározták a szovjet elleni háborúban való részvételt. Állítólag csak két példány maradt meg, de mindkettőben a második rész különbözik egymástól. Így nyilván mindkettő hamisítvány.

1.) Közel 200 ezer lengyel menekültet fogadtunk be és tettük lehetővé továbbutazásukat, hogy az angolok által felállított Anders hadseregben harcoljanak tovább a németek ellen. A UK-t védő vadászrepülők jó része is azok a lengyel pilóták voltak, akiket átengedtünk. A lengyel hadsereggel érkező zsidókat is a nemzetközi jognak megfelelően védtük és hamis papírokkal is elláttuk őket.

2.) Osztrák és cseh zsidó menekülteket is ezerszámra fogadtuk be és védtük egészen 1944. március 19-éig, a német megszállásig, de még azon túl is titokban és sokat kockáztatva, többször a helyi hatóságok hallgatólagos beleegyezésével.

3.) A német megszállás után kezdődött a magyar zsidóság kálváriája. De amikor a német hadsereg java kivonult, Horthy leállíttatta a deportálásokat. Ezzel kb. kettőszázezer budapesti és oda menekült vidéki zsidónak minősülő magyar állampolgárt mentett meg.

4.) Eichman, az ,,Endlösung" végrehajtója mondta Izraelben, hogy az egész megszállt Európában csak Horthyék merték őt kiutasítani az országból.

5.) Miért nem ugrottunk ki a háborúból? Erre többek között a brit külügyminisztérium egy nemrég felszabadított titkos jelentése adhat némi következtetésre okot. Egy Mr. Randal nevű magasabb beosztású úr jelentette (értelemszerű fordításban):

,,1943. október 14. A Zsidó Ügynökség (Jewish Agency) megbízásából Namier professzor kérte, hogy ne kényszerítsük a magyar kormányt az idő előtti kiugrásra, mert ez német megszállást eredményezhetne. Ez pedig a 800 ezer zsidó megsemmisítéséhez vezethetne, akik most relatív biztonságban élnek Magyarországon.

Mr. Randal említette, hogy ez már oka lehet annak, hogy a magyar kormány nem közeledett a Szövetségesekhez.

Dr. Namier reménykedik, hogy a magyar kormány nem mozdul, amíg a németek (egy kiugrási kísérletre) reagálni tudnának.

Reg.: ) 012035/385/21î"

Nos, kik is az antiszemiták??



Utószó:

Sokan vádolnak minket azzal, hogy nem tettünk meg mindent a zsidók megmentése érdekében és közömbösen viselkedtünk sorsuk iránt. Ez sem igaz! Budapesten és a nagyobb városokban mindenki mentette a zsidó barátait, aki tehette. Falvakban, kisvárosban általában nehéz volt, hiszen mindenki belelátott a másik tányérjába. Természetesen nincs olyan törvény a világ egyetlen országában sem, ami arra kötelezne valakit, hogy saját és családja életét kockára tegye másokért. Ennek ellenére sokan vállalták a ,,felkoncolást", amit a nyilasok ígértek a zsidómentőknek. Wallenberg sem volt az egyetlen, aki ezreket mentett meg. Angelo Rotta pápai nuncius, a magyar Baránski Tíbor (Buffalo, NY, USA) szervezésével legalább annyi zsidót mentett meg, mint ő (Baránski a Righteous Gentile címet is megkapta. Szobrot viszont nem állítottak neki!!!

Carl Lutz svájci követ többet mentett meg, mint Wallenberg úr. Ezenkívül apácák, papok, hivatalnokok, katonák mentették zsidó polgárainkat.

Tessék már végre tudomásul venni, hogy azok rendkívüli idők voltak. Túl Sztálingrádon, a Második Hadsereg pusztulásán. Minden hadköteles férfi katona volt. Nem volt már olyan család Magyarországon, ahol nem lett volna hősi halott, sebesült vagy hadifogoly. A szovjet hadsereg a határaink előtt állt, 1944 augusztusa óta már hazánk területén folytak a harcok. Frontkatonáink elbeszéléseiből és az 1919-es kommunista terror óta tudtuk, mi vár ránk. Mindenki leszámolt a saját és családja életével, bizonytalan jövőjével. 1944 április harmadika óta pedig súlyos és kíméletlen amerikai-angol-szovjet légierők bombatámadásait kellett elszenvednie az országnak.

Kíváncsi volnék, az angolok, franciák, amerikaiak, stb. hogyan viselkedtek volna hasonló körülmények között?

http://www.sokkaljobb.hu/content/%C3%BCzenet-kanad%C3%A1b%C3%B3l-a-hamis-h%C3%ADr %C3%BCnket-kelt%C5%91knek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÉVFORDULÓS AFORIZMÁk
  2014-02-09 10:53:32, vasárnap
 
  Lipusz Zsolt

ÉVFORDULÓS AFORIZMÁK

A holokamu olyan, mint az LSD: Sok benne a látomás és még több a zsozsó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy normális országban ez állami ünnep lenne!!!!!
  2014-02-09 10:51:21, vasárnap
 
  Antimagyarizmus :: 2014-02-08. 18:55
Szarházy gyilkosoknak nevezte Budapest hős védőit

Az MSZP elnöke szerint "nem lehet eltűrni, hogy Budapest utcáin újnyilas szervezetek vonulhassanak, és az egykori gyilkosokat éltetve provokálják a jóérzésű magyar embereket".
Mesterházy Attila az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: "ma - az 1945-ös budai kitörési kísérlet évfordulójára emlékeztetve - különböző szélsőjobboldali és hungarista szervezetek kísérletet tettek arra, hogy felvonulásukkal megzavarják Budapest rendjét, és hitet tegyenek a gyűlölet, a kirekesztés és az antiszemitizmus mellett".
Hozzátette, "a fasiszta és nyilas eszmék magyarországi örökösei a becsület napjának nevezik akciójukat, de valójában a becstelenség napjává tették a szombati napot".
A pártelnök kiemelte: azok az "antifasiszták", akik szombaton az utcára vonultak, "a humanizmus, a demokrácia és a társadalmi béke eszmeiségét képviselve utasítják el az ordas eszméket".
"Felszólítunk minden demokratikus pártot, mozgalmat, civil szervezetet, hogy ítéljék el a szélsőjobboldal mai akcióját, szálljunk szembe együtt az újfasiszta eszmék terjedésével és képviselőikkel" - zárta közleményét az antimagyar.
A budai Várban, a Kapisztrán téren szombat délután a 69 évvel ezelőtti budavári kitörési kísérletre emlékeztek mintegy háromszázan. Ugyancsak szombat délután antifasiszta ellentüntetést tartottak a Kapisztrán tér közelében, mintegy száz hulladék részvételével.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/123690/#ixzz2soiOjgoK
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd forog a sírjában:
  2014-02-09 10:48:28, vasárnap
 
  Zsidóbűnözés :: 2014-02-09. 10:19
Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd forog a sírjában: ismét spanyol állampolgárok lehetnek az 500 éve elzavart zsidók

A madridi kormány jóváhagyta azt a törvényt, amelynek értelmében az 1492-ben - nyilván merő véletlenségből - elűzött zsidók leszármazottai állampolgárságot kaphatnak Spanyolországban, anélkül, hogy le kellene mondaniuk jelenlegi állampolgárságukról.
Több mint fél évezreddel a spanyolországi inkvizíció áldásos tevékenysége után a madridi kormány jóváhagyta azt a gyalázatos törvényt, amelynek értelmében az 1492-ben elűzött zsidók leszármazottai állampolgárságot kaphatnak Spanyolországban, anélkül, hogy le kellene mondaniuk jelenlegi állampolgárságukról - írta vasárnap az izraeli kormányhoz közelálló Iszrael Hajom (Izrael Ma) című napilap. A lap leplezetlen kárörömmel úgy fogalmaz, hogy Kasztíliai Izabella és Aragóniai Ferdinánd forog a sírjában, ugyanis a modern Spanyolország végképp szembefordult az egykori inkvizíciós döntéssel, amely révén a középkorban elűzték "hazájukból" a zsidókat.
Az egykori száműzöttek leszármazottai, a világban szétszóródott szefárd zsidók a pénteki határozat szerint elnyerhetik a spanyol állampolgárságot úgy, hogy - az eddig érvényben volt spanyolországi törvényekkel ellentétben - a jövőben nem kell megválniuk jelenlegi állampolgárságukról sem.
,,Adósságunk van a spanyol zsidókkal szemben a spanyol nyelv és kultúra terjesztéséért az egész világon" - idézi az izraeli lap a spanyol igazságügyi minisztert. Alberto Ruíz-Gallardón rámutatott: ,,Az elfogadott törvénynek nagy történelmi jelentősége van, nemcsak azért, mert múltunk olyan eseményéhez kötődik, amelyre nem vagyunk büszkék (mint a zsidók 1492-es kiűzetése), hanem azért is, mert ez a törvény a nyitott, plurális spanyol társadalom kifejezője is" - tette hozzá az "adós".
A miniszter elmondta, hogy sok család megőrizte egykori házuk kulcsát. Az állampolgárságot kérelmezőknek bizonyítaniuk kell spanyol eredetüket családneveikkel, nyelvtudásukkal, családfájuk ismertetésével, valamint be kell mutatniuk a szefárd vallási közösség részéről kiadott igazolást, noha nem kell vallásosnak lenniük.
A becslések szerint jelenleg mintegy három és fél millió szefárd zsidó él szerte a világban, főleg Franciaországban, Amerikában, Törökországban, Mexikóban, Argentínában, Chilében és Izraelben. A szefárd zsidók amerikai szervezete üdvözölte a spanyol kormány döntését. A spanyol törvények eddig nem tették lehetővé a kettős állampolgárságot, kivéve, ha a szomszédos Portugáliában, Andorrában vagy az egykori gyarmatokon és a dél-amerikai országokban élőkről volt szó.
A szakértők szerint 1492-ben, a spanyol zsidók kiűzetésekor mintegy háromszázezer szefárd zsidó élt Kasztíliai Izabella és Aragónai Ferdinánd spanyol királyságában.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/123704/#ixzz2sohkmazz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Prohászka ma is azt üzeni: „Nem azt kívánom, hogy üsd
  2014-02-09 10:47:24, vasárnap
 
 

Prohászka ma is azt üzeni: ,,Nem azt kívánom, hogy üsd a zsidót, hanem hogy korbácsold fel a magyar tunyaságot"
2014. február 07. 16:12
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Már nagyjainknak, főleg Prohászka Ottokárnak is feltűnt, miért, hogy örökösen alulmaradunk legfőbbnek tartott leigázóinkkal szemben, s válaszul kénytelen volt megállapítani, hogy ennek fő oka a szalmalángszerű lelkesedésünket követő cselekvésmegtorpanásunkban, lelki és fizikai tespedtségünkben keresendő, öntudatunk hiányában, amiért is kilencvenhat évvel ezelőtti üzenete időszerűbb, mint volt akkor.
De mit is üzent akkor s üzen ma is nekünk? A már akkor is antiszemitaként megbélyegzett főpásztor arra a kérdésre, ,,mi én ,,antiszemitizmusom", így felelt: ,,Nem az, hogy üsd a zsidót, hanem az, hogy ébreszd fel, s ha kell, korbácsold fel a magyar tunyaságot a statisztika számsoraiból font ostorral, hogy fogjon hozzá, hogy fogja meg azt, amije van, amihez léte, hite, tradíciói kötik, s amit el lehet veszteni s így azután koldusbotra jutni."

Világos beszéd, s tegyük hozzá, nem volt ezzel egyedül, hiszen akadtak a lélek pásztorai között akkor még, talán nem is kevesen, akik hozzá hasonlóan megkongatták a vészharangot. Nézzünk erre ezúttal három példát!

Mihályfi Ákos (1863-1937) cisztercita teológiai tanár a Lélekmentés a nagy világégés után címmel 1920-ban megjelent korrajzában arra döbbentette rá a trianoni tragédia okait boncolgató kortársait, hogy országunk felnégyelése korántsem csak pánszláv, pángermán s főként zsidó tőkés társaságok által pénzelt szabadkőműves szervezetek aknamunkájának eredménye, hanem legalább annyira a ,,Hinterland", a ,,hátország" milliói morális megromlásának, amelynek fő jeleként, amint írja, az óriási áruuzsorát bizony nemcsak a ,,batyus zsidók", hanem a földesurak és a jámbor falusi nép is ,,éppoly lelketlenséggel űzték, mint a kaftános kereskedők", így ,,a fényűzés, az élvezetvágy sohasem látott mértékben uralkodott el a ,,mándlis" falusi leányok és asszonyok körében is".

Bíró Ferenc (1869-1938) jezsuita nem kevésbé lehangolóbb látleletet adott minderről: amint rendtársa, Petruch Antal írta (Jézus Szíve apostola - Bíró Ferenc SJ emlékezete, 1940), nem győzte elégszer megkongatni a vészharangot, hogy az átlag magyar keresztény mennyire tudatlan, nevelése mennyire elvont, gyakorlatiasságot nélkülöző, ezért ,,a mi művészi vagy kézi ügyességgel megáldott gyermekeinknek el kellett menni állami vagy zsidó magánjellegű középiskolákba", így például ,,még csak egy katolikus zongora vagy hegedűkonzervatóriumot sem tudtunk nyitni a továbbképzésre. Félmunka iskolázásunk, nem kell így azon csodálkoznunk, hogy a mi egész magyar kultúránk nemzetietlen és zsidó lett. Elmulasztották a magyart reálisan, az ország speciális adottságainak megfelelően nevelni, ezért átengedte a szabad pályákat, a kereskedelmi, pénzügyi, ipari vállalkozásokat a zsidóknak, sőt megvetéssel kerülte azokat. A keresztény csak körmenetet tartott, búcsúkra járt, egyesületekbe tömörült, az intelligensebb nagygyűlésezett és a produktív pályára nemcsak nem nevelte gyermekeit, hanem azokat lebecsülte. "

Bangha Béla (1880-1940) jezsuita pedig, a legendás sajtóapostol, az általa mellesleg száz éve, 1913-ban alapított Magyar Kultúra című társadalmi és tudományos szemle 1923 júliusi számában is restségünk miatt panaszkodott: ,,A magyar nem szeret olvasni, mondják s ebben a mondásban sok igazság van. Nézzük csak az utcát, a villanyost: tíz olvasó közül nyolc zsidó. A keresztény nem olvas, hanem az ablakon bámul ki, diskurál, mustrálja a járókelőket, emészt és ásít. A zsidó azalatt olvas, néha egy napon négy-öt napilapot is elolvas. A zsidó sajtónak nem éppen ezért könnyebb a helyzete, de ezért is. Mert minden zsidó öntudatosan érzi, hogy neki a közkérdésekkel foglalkozni kell, ha nem akar lemaradni, ha győztes akar lenni a versenyben. Sajnos, a magyar inkább diskurál, nőket mustrál és ásít." Mindennek következményeként aztán az 1890-es magyar társadalma ,,a nemzeti kultúrát s politikát zsidó hűbérbe adta s egyszeribe meg is kezdődött elhelótásodása, a magyar kúriák, földek, ipar, kereskedelem rohamiramban siklottak át az új urak kezébe", mivel hiányzott ,,a mélyebb, keresztény műveltség" a hatalmi elitből és a köznépből.

Igen, azóta sincs másként, olyannyira, hogy mára úgyszólván hungarikummá vált egyfelől a tunyaság, másfelől a hozzáhasonulás legfőbbnek tartott leigázóinkhoz, elfeledve, hogy csak akkor vagyunk különbek náluk és egyben önfenntartók, ha különbek vagyunk viselkedésünkkel náluk, éspedig korántsem csak retorikában, hanem gondolkodásban, műveltségben is. És pontosan ez az, ami ma annyira hiányzik, amikor az önmagukat konzervatívoknak vallóknak (tisztelet a kivételeknek!) valahogy nincsenek világosan definiált ideológiai alapjai, melyekhez körömszakadtig ragaszkodnának, ezért aztán világnézeti kiforratlanságukból következő megfeleléskényszerüknél fogva (mondván, nekik mindenféle nézet iránt ,,toleráns"-nak kell lenniük, nem pedig ,,merev"-nek, ,,dogmatikus"-nak) aligha különbek az általuk sem szeretett leigázóinknál. Ezért Prohászka püspök ma is azt üzeni, mint valaha: ,,Nem azt kívánom, hogy üsd a zsidót, hanem hogy korbácsold fel a magyar tunyaságot."


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=72507
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ami a HírTV-ből kimarad: rezsicsökkentés Fidesz-mutyi módra
  2014-02-09 10:40:38, vasárnap
 
  2014-02-08. 20:22
Ami a HírTV-ből kimarad: rezsicsökkentés Fidesz-mutyi módra - végrehajtók kenik a "narancslekvárt"


Újabb titkos megállapodás készül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara között Úgy tűnik, a KIM nem képes az MBVK-ra befolyást gyakorolni.
Köztudott, hogy Magyarországon kevesebb mint 200 önálló bírósági végrehajtó végzi tevékenységét, szigorú illetékességi szabályok szerint. Ez azt jelenti, hogy monopolhelyzetben vannak, vagyis mindig van ügyük, hiszen szabad végrehajtó-választás Magyarországon nincs. Ez idáig nem is probléma, viszont van egy "apróság", ami nagyon fontos, nevezetesen az, hogy ezen hivatalnokok többsége úgy végzi munkáját, hogy ahhoz nincs meg a megfelelő képzettsége. Jogi pályáról van szó, tehát elvárható alapkövetelmény lenne, hogy ezt a munkát csak jogi egyetemi végzettséggel rendelkezők végezhessék. Fontos lenne ez azért, mert a végrehajtás átfogó jogi ismeretet igényel, kezdve a polgári jogtól, a polgári eljárásjogon keresztül, a büntetőjogig a szerzői jogig az agrárjog (pl. termőföld, haszonállatok stb.) és sorolhatnánk. Ezzel szemben ma még mindig az a helyzet, hogy a közel 200 végrehajtó közül több mint 150 az, aki nem rendelkezik jogi diplomával, sőt ezek kb 90%-a semmilyen diplomával sem! Közönséges érettségivel végzik a munkájukat.
Itt érdekes lehet megjegyezni, hogy az MBVK gyakorlatilag bevásárolta magát a Károlyi Gáspár Református Egyetem Állam és Jogtudományi karára, ahol a kamarai "ajánlással" érkező hallgatók - végrehajtók és erre kijelölt kegyencek - könnyített kurzuson vehetnek részt. Őket ugyanis nem illik elhasaltatni, bármilyen hülyék is. Lásd a kényszerítéssel vádolt Schadl (vagy, ahogy ott hívták, Satír) György, vagy a tettestársa, a miskolci Tóth Dénes. A kép akkor teljes, ha a kivételeket is említjük. Régi barátunk, Radics "Borat" Csaba nem ott, hanem Pécsett diplomázott a jogon. Ehhez mindösszesen fél (!) évre volt szüksége a kivételes képességű kancigányunknak. Az iskolázatlan, kirúgott volt KMB-s Radics még a kamara vezetőségét is meglepte ezzel a gyorsított doktori címével.... Összefoglalva: amelyik végrehajtónak nincs rövid időn belül jogi végzettsége ekkora hátszéllel, az vagy teljesen hülye, vagy rosszul helyezkedett, és nem kapott ajánlást a mindenható "Gyilkos" Császti Ferenctől....
A KIM már több próbálkozáson túl van, hogy ezen a helyzeten változtasson. Ennek legnagyobb vívmánya, hogy tavaly január 1-től már csak jogi egyetemi végzettséggel lehet valakit önálló bírósági végrehajtóvá kinevezni. De mi van a már kinevezett végrehajtókkal?
A héten már a sokadik titkos egyeztetés zajlott a kamara és a minisztérium között. A minisztérium mindig azzal a határozott állásponttal ül tárgyalóasztalhoz, hogy előír egy időpontot, mely eléréséig minden végrehajtónak meg kell szereznie a jogi doktorátust, hiszen nem lehet, hogy a ma többségében 35-45 éves, érettségizett végrehajtók még 65 éves korukig, tehát még 20-30 évig jogi diploma nélkül végezzék ezt az emberek életét rendkívül mélyen befolyásoló tevékenységet. A kamara tárgyaló delegációja, élén a kamara alelnökével azonban ismét elérte, hogy a minisztérium tehetetlen maradjon. Egyes információk szerint a minisztériumi tisztségviselők, illetve családtagjaik között nagy számban találhatók olyanok, akik a végrehajtók befolyása alatt állnak. Vagy úgy, mint végrehajtást kérők, vagy pedig úgy, mint adósok. Nem ritka azonban az árverésekből nyerészkedés sem. Leginkább - természetszerűleg - a fővárosi végrehajtók tudják előnyhöz juttatni az arra "érdemeseket" Az egyik pont az volt, hogy a végrehajtóknak 7 éven belül meg kell szerezniük a jogi doktorátust, aki nem szerzi meg, annak automatikusan megszűnik a hivatala. A kamara elérte, hogy ezt 2*3 hónapos gyorstalpaló továbbképzésre változtassák meg a kamara szervezésében. Tehát azok a végrehajtók, akiknek nincs jogi végzettségük (150 fő, vagyis a végrehajtók háromnegyede) erre bejárjon, majd a kamara előtt beszámoló tegyen. Az első szemeszter március-május, a második szemeszter szeptember-november között lesz, pénteki napokon délelőtt és délután 1-1 előadást kell meghallgatniuk.
Tehát a minisztérium ismét meghátrált. Ezek szerint valós alapja kehet annak a híresztelésnek, hogy Répássy államtitkár úr aláírásonként 2 millát húz a kamarától együttműködési készsége előmozdítása érdekében. Innentől kezdve mit érdekli őt a kis ember nyomora... Nesze neked, devizások megmentése! Belső források szerint az agresszivitásáról hírhedt államtitkár nemrégiben még az egyik vezető munkatársát is kirúgással fenyegette, ha nem hajtja végre egy egyébként jogsértő, de a végrehajtó maffia érdekeit maximálisan kiszolgáló utasítását.
A másik napirendi pont volt tegnap az ellenőrzés kérdése. A revizor végrehajtóknak - a minisztérium álláspontja szerint - azon végrehajtók közül kell kikerülni, akik jogi doktorátussal rendelkeznek. Hiszen ők azok, akik megfelelő tudással rendelkeznek ahhoz, hogy kollégáik munkáját átfogóan tudják ellenőrizni. A kamara azonban ezt is megvétózta. Kiss-Kondás Gusztáv, miskolci végrehajtó, a revizori tanács elnöke csak érettségivel rendelkezik, csakúgy, mint a többi 24 fő. Annak ellenére, hogy kétszer annyi jogi egyetemi végzettséggel rendelkező végrehajtó van, mint amennyi revizorra szükség lenne, a kamara vezetősége abban érdekelt, hogy a jelenlegi rendszer ne változzon. Így abban állapodtak meg, hogy vagy jogi egyetemi végzettség vagy legalább tíz éves végrehajtói gyakorlat kell a revizori kinevezéshez. Tehát a minisztérium ismét meghátrált. Mindez tegnap délelőtt hangzott el a kamara Cházár úti székházában megtartott rendkívüli közgyűlésen. Maradnak az érettségizett végrehajtók, akik még arra sem képesek, hogy elvégezzék azt az egyetemet, amelyen munkájukhoz elengedhetetlen tudással vértezné fel őket. Többen ugyan az első osztályt elkezdték korábban, de nem tudtak megfelelni. Nem is kell, hiszen a KIM mellettük áll, és sok politikus is a parlamentből. A Kikeresztelkedettek DMP-jéről és az oda betolt Rubovszkyról, annak családi kötődéséről a kamara elnökéhez, valamint a KDNP szerepéről a végrehajtással foglakozó jogszabályok benyújtásánál már írtunk. Nekünk nem csak az szúr szemet, hogy milyen kamarának tetsző jogszabályokat hoztak meg, hanem az is, hogy milyen a lakosság számára fontos jogszabályokat nem hoztak meg, és milyen kiskapukat hagytak nyitva ezeknek a köztörvényes bűnözőknek ahhoz, hogy tovább fosztogathassák a magyar lakosságot. A pénz az nagy úr, ez régi és nagyon igaz mondás. Tehát létezik annyi pénz, amennyiért a politika ilyen nyíltan támogatja azt a bírósági kamarát, amelyik lépten-nyomon aljas módon kifosztja hazánk állampolgárait, sokukat az öngyilkosságba kerget, családok ezreit hajléktalanná téve, családokat oszlat fel.
A napokban kezdett kampányba Lázár azzal a mesével, hogy a Fidesz majd a választások után segít az autóhiteleseken is, nem fogja engedni a bankoknak azt, hogy a hitel tárgyát képező gépjárművön kívül egyéb követelésekkel léphessenek fel az autóhitelesekkel szemben... Az a szavahihető és nagyon korrekt Lázár nevű zsidónk ígérte mindezeket, aki levezényelte azt a trafikmutyit, aminek következtében több ezren vesztették el a munkahelyüket és az államháztartás adóbevételeit is nagyon sok milliárddal megrövidítette. Nem felejthetjük el azonban, a Fidesz első ígéretei közt volt az is, úgymond az első készülő devizahiteleseket mentő csomag hatos pontja volt az is, hogy a bankok az ingatlan visszavételén felül sem követelhetnek mást az átvert devizahitelesektől! Ennek már négy éve. Kivették a bankok kérésére ezt a pontot is. Most miért tennék meg ezt a lépést pont a gépjárművek esetében? Ki hisz még ezeknek?...
(Kuruc.info)
Korábban írtuk:
- Ez se lesz a HírTV-ben - Hogyan gyűrte maga alá a végrehajtói maffia az Igazságügyi Minisztériumot? (I. rész)
- Navracsics blokkolná portálunkat, miközben az MBVK-s maffiaszervezet a médiában hirdeti magát, és keni az ő minisztériumát is
- Az MBVK elnöke évente milliókat sikkaszt a kamarától, míg lánya unalmában pornózik
- Ami a HírTV-ből kimaradt, VI. rész - így gyűrte maga alá a végrehajtó maffia az ügyészséget


További részletek: http://kuruc.info/r/6/123691/#ixzz2sofmxWr3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Új Világrend Egy őrült amerikai
  2014-02-09 10:31:45, vasárnap
 
  Az Új Világrend

Egy őrült amerikai



Az a sanda gyanúm, hogy tisztelt olvasóim, mint a közvélemény parányi közössége, nem érzékelik a maga valóságában azt ami bennünket körülvesz, ami meghatározza sanyaru jelenünket és sejtteti tragikus jövőn ket. Ijesztgetni akarnék? Áh dehogy, csak felvillantok néhány képet és véleményt fűzök hozzájuk.

2014. január végén Budapesten járt McCain republikánus szenátor és a lehallgatási botrány kapcsán a következő kijelentéseket tette. ,,A Snowden-ügy legalábbis átmenetileg kárt okozott néhány szövetségesünkkel való kapcsolatunkban, de tudjuk, ha rendel keztünk volna azokkal a képességekkel, amelyekkel ma rendelkezünk, képesek lettünk volna megelőzni a 2001. szeptem ber 11-i tragédiát. Az amerikai elnök igyekszik megtalálni az egyensúlyt az emberek magánszférájának védelme és a bizton ság olyan szintjének megőrzése között, hogy meg lehessen előzni a terrortámadásokat - mondta, és hozzátette egy nagyon veszélyes világban élünk, 'vannak akik, meg akarnak támadni és semmisíteni' minket".

Mára bizonyítottá vált, hogy a WTC tornyok felrobbantása a zsidóamerikai világuralom erőszakos megszerzéséért indított harmadik világháború ürügye (casus belli) volt. Az Új Világrend pedig korlátlan (bianco) felhatalmazás, amit ZsidóAmerika önmagának adott arra, hogy általa meghatározott időben, a világ tetszőleges pontján, önkényesen megválasztott fegyverekkel és módszerekkel összezúzza a "célország" társadalmi, gazdasági rendjét; lerombolja létesítményeit, megtizedelje, szülőföldjének elhagyására kényszerítse lakosságát. Gondolom, szükségtelen példákkal szolgálnom.

E háboru aktuális epizódja a CIA által megszervezett és kirobbantott ukrán polgárháború. Ehhez fűzök néhány megjegyzést, McCain megjegyzéseihez kapcsolódva. A jó úr szerint ... "Ukrajnában nagyon súlyos válság van, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne folytatódjon az erőszak ... Az Egyesült Államok és Magyarország, továbbá más országok, és különösen az Európai Unió mindent megtesznek, hogy megelőzzék a további erőszakot és a szükségtelen haláleseteket - az ukrajnai helyzet súlyosságát jellemezve utalt az erőszakos cselekmények folytatódására, valamint arra, hogy az ukrán hadsereg pénteken sürgette az elnököt, tegyen lépéseket a helyzet stabilizálására. Elmondta: az amerikai elnök és a szenátus is világossá tette, amennyi ben az ukrán kormány szükségtelen erőszakkal fogja kezelni a tüntetőket, Washington megfontolja büntető intézkedé sek meghozatalát. Az ám, az erőszak... Ezt a fogalmat a cowboyok Amerikája mindíg sajátosan értelmezte. Íme egy "csendélet" a kijevi mindennapokból. Ha bátorkodom feltételezni, hogy nem a rendfenntartó erők gyujtogatnak, feltenném azt a kérdést: milyen "szükségtelen erőszakra" célzott McKáin úr? Ezt abba is hagyom, ne röhögtessük egymást... A "büntető intézkedéseket" már ismerjük. Irakban milliónál több halott, köztük félmillió kisgyermek. Az utóbbiakat a gyilkos zsidó szuka Mme Albraight asszony úgy parentálta el, hogy az "áldozat megérte"... A szíriai mérleget még korai lenne felállítani.

Amerikában találták fel és szabadalmazták azt az eljárást, hogy egy yankee úgy pihen, gondolkodik és tárgyal, hogy mocskos patáit felrakja az asztalra. Ezt már megszoktuk és csak legyintünk rá. Igenám, de McKáin úr a szó képletes értelmében Ukrajna törvényesen megválasztott elnökének asztalára rakta büdös lábait, úgy hogy közben szóba se' állt vele.

A jó úr tekintélyes szenátor, akit a Republikánus Párt Obama ellenében próbált futtatni az elnökválasztáson, csak nem jött be. Mindenesetre őt politikus nak, államférfinek kellene tisztelnünk, ha baromi viselkedésével nem zárna el bennünket ennek lehetőségétől. Ha azt mondom, úgy csörtet a diplomácia mezején mint egy bemarhult elefánt a porcelánboltban, félek nem tudom érzékeltetni a valóságot.

A díplomácia! Ez az intézmény többezeréves múltra tekinthet vissza. Fogalmát, intézményeit, szertartásrendjét - mint annyi minden mást - a görögök alkották meg ugyan, de bizonyos szabályait a mongol kánok is ismerték, betartották.

"A protokoll görög eredetű kifejezés, a ,,protosz" (jelentése: első) és a,,kollosz" (jelentése: enyv) szavakból. A protokollon szó jelentése ,,a könyv elejére ragasztva". Az előzéklap, mint a mai könyvtári karton őse, fontos dokumentumnak számított, valószínűleg értelmezése innen tevődött át a hivatalos kapcsolatok rendjére és rendtartására. A protokoll a társasági illemszabályokat, az etikettet, a magas szintű viselkedéskultúrát kiindulási alapként kezeli, arra épül rá. Így a protokoll napjainkban azoknak a szabályoknak összessége, amelyek megszabják a diplomáciai képviselők egymással való hivatalos érintkezésének módját. A hétköznapi protokoll a viselkedési szabályokra, illemtani ismeretekre és a kulturált magatartásra épül; míg az állami, diplomáciai és vállalati protokoll az államközi, kormányközi, diplomáciai, belföldi és nemzetközi hivatalos kapcsolatokkal foglalkozik.

Nos ez a barom ellátogatott Ukrajnába is. Erről a következőképp számol be az internetes portál.

"Western diplomats have once again come to Kiev's Independence Square, the epicenter of protests which have evolved from democratic rallies into violent riots. Ambassadors reportedly met with leaders representing radical forces.American, Canadian, and European diplomats arrived at Independence Square - also known as Maidan - on Sunday, the opposition Batkivshchyna (Fatherland) party said in a statement. The diplomats also “inspected" the Trade Unions Building, home to the National Resistance Headquarters. The so-called “commandants" of Maidan, Batkivshchyna deputies Andrey Parubiy and Stepan Kubiv, "showed" that there were no weapons on the square or in the building." ~ Azaz... "Ismét nyugati diplomaták jöttek a kijevi Függet lenség térre, a tiltakozások epicentrumába, ahol a demokratikus tüntetések erőszakos zavargásokká fajultak. A nyugati nagykövetek állítólag találkoztak a radikális erők vezetőivel képviselőivel. Amerikai, kanadai és európai diplomaták érkeztek Függetlenség terére - más néven Maidanra - vasárnap, közölte az ellenzéki Batkivshchyna (Haza) Párt egy nyilatkozatában. A diplomaták azt is ellenőrizték a Szakszervezetek házában, amely 'otthont ad' a Nemzeti Ellenállás-főparancsnoksá gának. A Batkivshchyna Maidan-téri úgynevezett parancsnokokai, ill. képviselői Andrey Parubiy és Stepan Kubiv megmutatták, hogy nem volt fegyver a téren, vagy az épületben."

Az acélbot, a Molotov-koktél, az utcakő nem fegyverek, így a díszes "deputáció" azt a jogos benyomást szerezhette, hogy "szükségtelen erőszakkal kezelik" szegény békés tüntetőket.

Ez az állat szemmelláthatóan elemében van. Ebben nincs semmi meglepő. Ő volt az, aki a Szenátus szíriai vitája alatt amelynek eredményeképp döntöt tek az amerikai katonai beavatkozást engedélyező határo zattervezetről, egy videó játékkal pókerezett. Amikor a kompromittáló fotók nyilvánosságra kerültek, szellemeske dett. Nem tagadta, nem szégyellte hogy játszott, csak azt sajnálta, hogy vesztett a masinával szemben. Érthető! Egy yankee mindíg nyer. Ha mégsem, pusztuljon a világ. Most épp ebben utazik... Ezért tekintem és nevezem állatnak, amit talán rosszul teszek, mert egy igazi állat nem tud ilyen bestiális lenni. McKáin katona volt. Nagyon jól kellett tudnia, hogy a katonai beavatkozás civilek (öregek, nők, gyermekek) tízezreinek kínos halálát eredményezi.

A Russia Today tudósításában azonban nem ez az igazán meglepő/megdöbbentő, hanem a slepp: a kanadai és európai "diplomaták". Ím, itt tartunk. Jólfésült, jólnevelt kanadai és európai úriemberek csapódnak ehhez a gengszter hez, jóllehet ők nyilván betéve tudják a diplomáciai protokollt, amit be is tartanának, ha nem keverednének rossz társaságba, mint a jelen esetben is ...

Itt nem csupán égbekiáltó gazsággal, de égbekiáltó pimaszsággal is szembesülnünk kell. Lám mivé fejlődött a hajdani "csendes amerikai" (The Quiet American)? Némi nosztalgiával gondolok vissza Alden Pyle-ra, aki 1952 őszén a forrongó Vietnamba érkezik és nagy lelkesedéssel lát neki küldeté sének, hogy gazdasági segély-programjával segítse a szabadságáért harcoló vietnami népet. Hát persze ez sok ember halálát kioltó robbantásos merény letek formájában van abszolválva. És szegény jámbor Phyle a végén el ís tűnik. Nyilván rájönnek igazi küldetésére és a Vietkong végez vele. De ki végez ezzel az ökörrel?

Jósoljunk?

Korai lenne. Az amerikai akció ugyanis zseniálisan lett időzítve, Oroszország nagy békefesztiváljához a Szocsii Téli Olimpiához... Putyin nem viselhet háborút Ukrajnában, amikor békegalambok szálldosnak az olimpiai stadion fölött és mindenki, mindenki barátja. De egyszer vége lesz a világtörténelem legizgalmasabb olimpiájának. Ellobban az olimpiai láng és Putyin felnyitja az ukrán dossziét, látja milyen a mosdó és törölközőt keres hozzá...

A folytatást azért lehet tippelni...

A hadsereg tisztelettel kéri az elnököt és a kormányt, szerezzenek érvényt a törvényeknek. És ha nem? Ott az egyiptomi recept... De a helyzet nem ilyen egyszerü. Ukrajnában, mint sokszor emlegettem, népes orosz kisebbség él(degél), közülük sokan a Krím félszigeten; ami az volt és az lesz (!) az Orosz Birodalomnak, ami Gibraltár a "demokratikus" Angliának. A krímiek máris köpik a markukat, hogy megvédik magukat, ha nem engedik visszaállítani hajdani autonó miájukat, amit megadtak nekik, majd visszavettek tőlük. Szevasztopol városához és erődjéhez hősi eposzok kapcsolódnak, de ezek nem ukrán, hanem orosz (!) eposzok... A nosztalgia pedig veszélyes fegyverré válhat. Azzá is fog válni.

Aztán itt van a Doni Kozákság, amely gyakran volt az orosz cárok védelmezője, de szembe is szegült velük, ha kiestek az "atyuska" szerepből. Úgy gondolom, Putyin cárt elfogadják atyuskájuknak, hisz nála van a zsozsó a kozák "szotnyák" zsoldjára, nem háborgatja önállóságukat és maga is megsüvegeli az ortodox egyházat. A kozákok máris kinyilvánították kegyes hajlandóságukat, hogy fegyveres (!) segítséget adnak a rendteremtéshez. Sokan lófrálnak me Kijevben, akiknek kancsuka dukál...

Nincs az a paraszt, aki úgy imádkozna az esőért, mint én egy jó kiadós izraeli vereségért a Közelkeleten. De már túl vagyunk az "arab tavaszon", a szörny most "tavaszba borítja" Európát is, ha hagyjuk. Most tehát azért drukkolok, hogy Európa népei felismerjék a veszély nagyságát és ha nem lehet olcsóbban, változtassák Ukrajnát egy második Vietnammá, hogy az eszelős MacKáin-ban feltoluljanak az emlékek, mivel Vietnamban harcolt és esett fogságba. Remélem, ezúttal korrigálva lesz a vietkongok mulasztása is, akik életben hagyták ezt a toportyán férget.

Egyébként derűs szép reggelt Ukrajna - Európa!

2014.02.02

Sz. Gy.


http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/orult%20amerikai/orult%20amerikai.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz választási listája, ami nem újság, elég régi.
  2014-02-09 10:28:40, vasárnap
 
 
Fidesz választási listája, ami nem újság, elég régi.
2014.02.08. 18:57
Egy üzenete biztos van a kormánypárt választási listájának. Marad minden a régiben. A biztos tolvajsegéd csapaton nem fognak változtatni, ezek a gombnyomogatók már tudják a dolgukat. Orbán Viktor a továbbiakban is kijelöli a legújabb területet amire rá akarja tenni a kezét, a képviselői megszavazzák neki, aztán közösen megmagyarázzák miért is jó ez a választóknak. Igaz ez a magyarázat olyan sánta kutyás lesz, de hazug embertől nem lehet mást elvárni. Összegezve a lista jelentőségét, abban biztos lehet mindenki, ezek a gyerekek folytatni akarják az eddig megkezdett utat. Hiszen van olyan területe a gazdaságnak, ami nem a haverok kezébe van, vagy még nem fizet százalékot a működéséért. És még nem ért el Felcsútra a metró sem. Az is biztos ezentúl is folytatódni fog az a fordított kormányzás, amelyben egy ember dönti el, elsősorban neki mi a jó, aztán ezt igyekszik megindokolni az emberek érdekével. Utána a parlamentben tárgyalgatnak róla a látszat a kedvéért, és végül megszavazzák. Áder János pedig aláírja, különben vége az arany életének. Általában így történt eddig minden kormánypárti törvényhozás. Igaz, sokszor kell rajta módosítgatni, személyre szabni, mert hát a lopás csak addig marad bűn, amíg törvénnyel nincs megszabva a határa. És ebben nagyon jók a mai kormánypártiak, eddig minden lopásukat ügyesen lefedték a látszattal. De hogy biztosra is mehessenek, igyekeznek a törvények betartásának az ellenőrzését is kézben tartani, nehogy valaki vissza merje követelni tőlük az eddig szerzett javakat. Ezt első lépésben, ahogy kormányra kerültek már meg is valósították, azóta már túl vannak a bejáratáson, és kiválóan működik a rendszer. Ehhez még hozzá lehet adni a kezükből etetett médiájukat is, ami gátlástalanul alájuk is játszik, ha tovább kell vinni a megkezdett hazudozást. Jól működik a gépezet, ez kétségtelen, minden rész a helyén van, és teszi a dolgát. Aki nem lát tovább az orránál, vagy inkább elhisz egy olyan dolgot, aminek igaz az ellenkezőjét tapasztalja, de neki ez a kényelmesebb, vagy a kifizetődőbb, az meg vevő is az ilyen stílusú kormányzásra. Igaz neki is rosszul megy a sora, de inkább elhiszi ez más miatt van, és azt okolva habzik a szája, amihez bátorítást is kap a ráöntött hazudozással, ezzel is megnyugtatva a saját lelkiismeretét, ha már esze nincs hozzá. De a Fidesz választási listája bátoríthatja az ellenzéki szavazókat is. Számukra biztos lehet az a tudat, ha nem mennek el szavazni egy ilyen rendszer ellen, akkor az eddig még megmaradt méltóságukat, és maradék javaikat is elveszik, ha nem hajlandók beállni a kiszolgáltatottak sorába. Ha maradnak a listán levők a hatalomban, akkor talán kaphatnak valami munkát itthon éhbérért, de lehet külföldre is menni dolgozni, vagy meg kell tanulni megélni havi negyvenhétezerből. A mai munka törvénykönyve ezt tudja ma garantálni számukra, meg a munkahelyteremtő beruházások hiánya is ezt mutatja. A Fidesz számára az a lehető legjobb megoldás, ha az embereket elbizonytalanítja a szavazástól, és a saját végtelenül egyszerű szavazóit behajtja a fülkébe, ezzel őrizve meg a hatalmát. Nem azokra a szavazókra kell haragudni, akik meg vannak tévesztve, hanem aki megtéveszti őket. A józan ész mindig akkor kerekedett felül a politikában, mikor sokan mentek el szavazni, igaz, ezzel a választott politikusok nem mindig éltek helyesen. De azt nem lehet letagadni, ha nem a Fidesz volt hatalmon, akkor a többségnek volt kevésbé nehéz, ha viszont meg hatalmon volt akkor a kevesek loptak sokat, és nem nagyon érdekelte őket a többség sorsa. Na azért abban is van valami, mindig igyekeztek úgy beállítani magukat, mint akit érdekel az egyszerű emberek élete. Talán ezért is mondták mindig, annyit érsz, amennyid van, de abból még adózzál is le nekünk vagy harminc új adófajtát. Mert ugye nem megszorítunk, mert azt a szocik csinálják, a kormánypárt csak elveszi ami a tied, és amiért már megdolgoztál egyszer. Legyen az trafik, föld, takarék, magánynyugdíj, szerzett jog, tranzakció. Az első Orbán lopási időszakban még nem voltak ilyen szervezettek a fiúk a vagyonosodásuk során. Személy szerint a párt első embere, akkor még azzal volt elfoglalva, legyen elég szőlője Tokaj hegyein, és azt az állam megvegye tőle. Apuci bányája is hozott valamit a családnak, meg Felcsút környéke is csak félig lett még az övé. Pedig lecsatornáztatta az egészet a családi céggel, még ha ezért egy kórháztól is kellett elvonni pénzt. Akkor még csak országimázs, meg Ezüsthajó volt, némi Happy-Enddel, és nem is törvényesítették az oda irányított állami pénzek eltűnését. Akkor még el kellett veszni az iratoknak Kaya Ibrahimnál. Viszont a választókat nem tudta átverni, és távol tartani a fülkétől, szarrá is lett verve a választáson. Már akkor is látták a választók, ritka nagy tolvajok kerültek hatalomba, és mindent vinni akarnak. Annyit pénzt azért sikerült megtartania akkor a Fidesznek közösből,a médiája tudjon működni, tudja etetni a pártot nyóc évig. Igaz, ehhez kellett egy Öszöd, meg sok önkormányzat is, de azok is eladósodtak devizában, amit most fizet ki a kormány mindenki pénzéből. De akkor is volt pénze túléléshez. És türelmetlenül várta a lehetőséget a következő rablásra. És meg is kapta. Volt azonban annyira gyáva, ne a válság alatt vegye át a kormányzást egy népszavazással, hanem egy gazdaságilag egyensúlyba hozott országot tegyen tönkre a maga boldogulása érdekében. Az Ezüsthajóból gyorsnaszád lett, a Happy End-ből, Közgép, az országimázsból trafik, meg magánnyugdíj. És Felcsúton épül a saját stadion. És szervezetten, törvényesen lett megcsinálva az egész. Viszont a szavazókat most sem lehet megtéveszteni. Azok nem szeretik, ha hazudnak nekik, nem szeretik, ha lopnak tőle, és nem szeretik ha hülyére veszik a fejüket. Azt meg végképp nem szeretik, ha még meg is kell azt köszönni nekik, amit ellenük tettek.


http://banditapolitika.blog.hu/2014/02/08/fidesz_valasztasi_listaja_ami_nem_ujsag _eleg_regi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2014.01 2014. Február 2014.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 629 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.