Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Párizs visszavonhatja az Oroszország elleni szankciókat
  2015-11-15 21:35:53, vasárnap
 
  hidfo.ru 2015.09.08. 13:09


Párizs visszavonhatja az Oroszország elleni szankciókat

Párizs készen áll arra, hogy feloldja az Oroszország elleni szankciókat, amit nem is önszántából hozott. Az ukrán kormánytól még év vége előtt megkövetelik a minszki egyezmény feltételeinek teljesítését.

A Ria Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint Francois Hollande francia elnök sajtótájékoztatón bejelentette, hogy készen állnak a szankciók feloldására. Ehhez azonban teljesülnie kell a minszki megállapodásnak, amit Párizs innentől nem Moszkva kötelességének tart, hanem maga is aktívan fellép annak kikényszerítésében.

“A minszki egyezmény feltételeinek év vége előtt teljesülniük kell. Végig kell vinni a változtatásokat, beleértve a helyi választásokat, az autonómiatörvényt, a decentralizációt is. Ha a folyamat végéhez ér, lépéseket teszek a szankciók eltörlésére vonatkozóan."

Francois Hollande az ukrán válság rendezése kapcsán kijelentette, hogy a következő találkozót Párizsban tartják a német, francia, orosz és ukrán vezetők. A külügyminiszterek a következő napokban személyes egyeztetést tartanak, ahol a szíriai rendezés is elsődleges témaként fog napirendre kerülni. A francia államfő bejelentette, hogy légicsapásokat hajtanak végre Szíria területén a terroristák állásai ellen, de szárazföldi beavatkozásra nem készülnek, és a szíriai helyzet rendezése elképzelhetetlen Oroszország segítsége nélkül.

Hollande emellett bejelentette, hogy Franciaország maga kezd légi felderítést Szíria területén, a francia légicsapások így nem az amerikai hírszerzési adatok alapján történnek majd. Ez annak lehetőségét jelenti, hogy - az amerikaiakkal ellentétben - a francia légierő nem a szíriai infrastruktúrát fogja szétbombázni, hanem valóban a terroristák állásaira mérnek csapást.

A francia elnök szerint Oroszországgal mindkét válság rendezésében együtt kell működni, és Moszkva részvétele nélkül nem lehetséges a helyzet politikai rendezése. A francia vezető a szíriai beavatkozás kapcsán személyesen Vlagyimir Putyin orosz államfővel folytat egyeztetéseket.


http://www.hidfo.ru/2015/09/parizs-visszavonhatja-az-oroszorszag-elleni-szankciok at/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két katasztrófa, két ellenségkép, két eltérő magyarázat
  2015-11-15 21:05:00, vasárnap
 
  hidfo.ru 2015.11.14. 18:06

Két katasztrófa, két ellenségkép, két eltérő magyarázat

A közelmúltban két olyan repülőgép-szerencsétlenség történt, amivel kiemelten foglalkozott a nemzetközi sajtó; az orosz A321 katasztrófája és az Ukrajnától elszakadó területek fölött lelőtt utasszállító repülőgép esetei azt mutatják, hogy két, nagyon hasonló esetet teljesen különböző politikai célokra használtak fel.

Dave Lindorff amerikai oknyomozó újságíró hívta fel a figyelmet arra, hogy amennyiben kizárólag a katasztrófa körülményeiről ismert tényeket vesszük figyelembe, a két eset nagyon is hasonló; gyakorlatilag se a Sínai-félszigeten lezuhant orosz A321, se az Ukrajna fölött lezuhant MH17 esetének vizsgálata nem zárult le végleg, a katasztrófa okai nem kerültek egyértelműen megállapításra, de a sajtó már igen korán, a tények ismerete nélkül is egy jól meghatározott irányba vitte el a történtek értelmezését. Lindorff szerint a két eset kapcsán a nemzetközi sajtó és a nyugati országok reakcióit kell figyelni, mert az emberek “valamilyen okból" már a tények ismerete előtt megkapták a számukra előkészített értelmezési keretet. A nyugati világ mindkét esetben az éppen aktuális ellenségképre hárította a katasztrófa felelősségét, és az Ukrajna felett lezuhant gép esetében az orosz felkelőket kellett okolni, az egyiptomi eset kapcsán pedig az ISIL terrorszervezetet - mindkét esetben a vizsgálatok lezárulta előtt, a tények ismerete nélkül.

Lindoff hangsúlyozta, hogy az amerikai hírszerzés felderítő tevékenységével “valami nagyon nincs rendben", mert a két katasztrófára adott reakciók különbsége az abszurditás határát súrolja. A Sínai-félsziget felett lezuhant orosz repülőgép esetében alig egy-két nappal a katasztrófa után már nyilvánosságra jutottak különböző, a nyugati hírszerző szolgálatoktól “eredeztethető" információk, melyek azt hivatottak bizonyítani, hogy az utasszállító repülőgépet terroristák lőtték le. A nyugati sajtó különböző névtelen forrásokra hivatkozva próbálta alátámasztani a terrortámadást mint okot, gyakorlatilag már közvetlen azt követően, hogy a körülmények felderítése megkezdődött, és a vizsgálati bizottság még egyetlen hivatalos bejelentést sem tett. Napokkal a katasztrófa után állítólagos műholdas képekre alapozott “titkosított" információk “szivárogtak ki" az amerikai sajtóban.

Az újságíró ugyanakkor rámutatott arra, hogy Egyiptom jelenleg nem háborús övezet, ezért rendkívül “különös" lenne, ha az orosz repülőgép-szerencsétlenség esetében az amerikai műholdak nyomon követték volna a történteket, az ukrajnai katasztrófa során pedig nem. Utóbbi az MH17 lezuhanása idejében már háborús övezet volt, ami vélhetően több nyugati ország titkosszolgálata és az amerikai hírszerzés figyelmének középpontjában állt, mégsem “szivárogtattak ki" semmilyen műholdas fotót, ami egyértelműen alátámasztotta volna, hogy az orosz felkelők lőtték le a gépet. A Sínai-félszigeten történtek esetében már két nappal a katasztrófa után “nyilvánosságra jutott" az állítólagos kiszivárogtatott információ, miszerint az amerikai kémműholdak hőkamerái a kérdéses területen megfigyeltek olyan jelenséget, ami rakétakilövés lehetett. A névtelen hivatalnokokat idézve terjesztett információdömping attól a ponttól megállíthatatlanná vált; az orosz gép esetében a közvélemény már akkor is meg lesz győződve a terrortámadás “tényéről", ha a vizsgálatok lezárultával valami egészen más okot tárnak fel, és arról hivatalos bejelentés történik, bizonyítékokkal alátámasztva. Most az Iszlám Állam a sajtó által felmutatott egyik ellenségkép, emiatt a többség tények nélkül is könnyedén elfogadja, hogy a gépet terroristák lőtték le.

Amennyiben igaznak bizonyulnak az amerikai sajtóban megjelenő értesülések, az egyben annak bizonyítását is jelenti, hogy az Egyesült Államok általa ismert információkat visszatartott az ukrajnai MH17 katasztrófája kapcsán, és azt a vizsgálat folyamata alatt mindvégig eltitkolta. Az ukrajnai szerencsétlenség esetében máig nem ismerni az amerikai kémműholdak által rögzített “hiteles" adatokat, pedig Ukrajna háborús övezet, ahol minden bizonnyal ott figyelnek az amerikai műholdak is - minden bizonnyal, hiszen Egyiptom felett is - állításaik szerint - jelen vannak, pedig Egyiptomban nincs háború.

Lindoff egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben az amerikai kémműholdak nem figyelik az ukrajnai események, “igen különösnek mondható", hogy ezzel szemben éppen a megfelelő időpontban rögzítik az eseményeket egy olyan helyszínen, ahol épp senki által nem várt terrortámadás történik.

Az újságíró emlékeztetett, hogy az ukrajnai eset kapcsán nyilvánosságra jutott műholdas fotók nem bizonyíték erejűek; azokon akár az ukrán kormányerők által kilőtt BUK rakéta is látni vélhető, miközben a vizsgálatok során Oroszország több alkalommal is felszólította az Egyesült Államokat, hogy amennyiben többletinformációval rendelkezik a katasztrófa körülményeiről, azokat ismertesse a vizsgálati szervekkel. Lindoff szerint a két katasztrófa közti különbség az amerikai külpolitika célkitűzéseiben keresendő; Ukrajnában az orosz felkelők démonizálásához szükséges volt olyan információk terjesztése, miszerint ők felelősek több száz civil haláláért. Eközben a Közel-Keleten az amerikai külpolitika olyan látszat kialakítására törekszik, miszerint az orosz fél nem tud eredményeket elérni az ISIL elleni harcban, a probléma az orosz beavatkozás hatására csak még nagyobbra nő, és végül Putyin rendszere ellen fordul. Erre már csak amiatt is szükségük van, mert az Egyesült Államok több mint egyéves katonai beavatkozás során nem tudott eredményeket elérni, és az orosz beavatkozás előtti hetekben a terrorszervezet közel jutott ahhoz, hogy megdöntse a szíriai kormányt. Lindoff szerint az egyszerű médiafogyasztó számára a valós tények talán soha nem válnak ismertté, az esetleges amerikai műholdas fotók pedig azt mutatják, amit az emberekkel láttatni akarnak.

http://www.hidfo.ru/2015/11/ket-katasztrofa-ket-ellensegkep-ket-eltero-magyarazat /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Suttyomban 1400 milliárdos mentőcsomagot kaptak a magyar ban
  2015-11-15 20:36:14, vasárnap
 
  Suttyomban 1400 milliárdos mentőcsomagot kaptak a magyar bankok
2015.11.14 06:50

Palkó István
Általában nem verik nagydobra a magyar bankok, ha tőkeemelést hajtanak végre náluk. Jellemzően a súlyos veszteségeik miatt kieső tőkéjüket pótolják ugyanis ezzel a csőd elkerülése és a működés zavartalan folytatása érdekében. A pénzt szinte kivétel nélkül egy külföldi anyabank adja oda, ez az összeg 2009 óta már az 1400 milliárd forintot is meghaladta. Ezzel ellentétes folyamatként eközben azonban 5300 milliárd forintot ki is vontak a külföldiek a magyar bankokból. Persze nem a nem létező nyereségükből, hanem az időlegesen nekik adott "hiteleiket" vonták vissza. Az előbbit tőkeemeléseknek, az utóbbit pedig forráskivonásnak hívjuk. Kilenc érdekes ábra segítségével most röviden feloldjuk a kétféle folyamat között feszülő ellentmondást.

1. számú folyamat: tőkeemelések = erős tulajdonosi elköteleződés


Összegyűjtöttük, melyik nagybank mekkora tőkeemelést (más szóval tőkepótlást) kapott az elmúlt években az anyabankjától. A nagybankok 2009 óta 1263 milliárd forintnyi injekcióban részesültek, a tőkeemelések döntő része az alábbi négy nagybankra koncentrálódott. A legtöbbet az MKB kapta korábbi bajor tulajdonosától.


Az MNB (statisztikai okokból) ettől kissé eltérő adatsora pedig azt mutatja, hogy 2009 és 2014 között 1389 milliárd forintos (normál) tőkeemelést hajtottak végre a magyar bankok, ami a Raiffeisen idei 44 milliárd forintos tőkeemelésével együtt több mint 1400 milliárd forintot jelent.



A tőkeemelések nélkül csődben lennének most ezek a bankok, vagyis a tőkeemelések a külföldi anyabankok magyar leánybankjaikkal szembeni tulajdonosi elköteleződését mutatják. A lejárat nélküli pénzjuttatást jelentő tőkepótlásokra az alábbi ábrán látható veszteségek miatt kellett sort keríteni. E veszteségeknek három nagy oka volt az elmúlt években: 1. devizahiteles elszámolás, 2. normál hitelezési veszteségek (legnagyobb részt projekthitelek), 3. bankadó és más szabályozói terhek.



2. számú folyamat: forráskivonás = gyengülő finanszírozói szerep


A tőkeemelések mellett egy másik, velük ellentétes folyamat is lejátszódott a magyar bankszektorban az elmúlt években, mégpedig a külföldi forráskivonás. A 2009 első negyedévében mért 12 122 milliárd forintos csúcshoz képest ugyanis idén év közepére 6815 milliárd forintra csökkent a külföldi források összege a magyar hitelintézeti szektorban. Ez 5307 milliárd forintos, vagyis 44%-os apadást jelent.



Míg a tőke egy lejárat nélküli, a működés fenntartása és a növekedés lehetőségének megteremtése érdekében végleg odaadott, a veszteség elnyelésére is szolgáló forrást jelent, a többi forrás (a betétekkel együtt, vagyis a források nagy része) lejárattal rendelkezik, és időlegesen áll a bank rendelkezésére. A bankok ezeknek a forrásoknak a hitellé történő transzformációja révén látják el közvetítő feladatukat a gazdaságban a megtakarítók és a finanszírozást igénylők között. Egyszerűen fogalmazva a megtakarítók a banki mérleg forrásoldalán adják oda pénzüket a banknak, amely az eszközoldalon nyújtja ezt tovább a finanszírozást igénylőknek. A források egy részét az anyabankok adják, ezek állománya csökkent jelentősen a válság éveiben.



A források visszavonása tehát nem nyereségkivonást jelent a külföldiek részéről, hanem a működéshez ideiglenesen biztosított (hitelszerű) pénzek csökkentését, lejárat utáni meg nem hosszabbítását. Hacsak nincs egy anyabank (vagy más finanszírozó) bajban, erre jellemzően egyszerűen azért kerítenek sort, mert nincs szükség a forrásra. Például azért, mert csökken a bank hitelei iránti kereslet, vagy nő a lakosság által elhelyezett betétállomány (előbbi jellemzőbb), esetleg refinanszírozást kap a bank (pl. az MNB-től a Növekedési Hitelprogram formájában), így a bank kevesebb külső forrásra szorul.



Mi lett az eredmény?


A tőkehelyzet megerősítése és a külső finanszírozás csökkenése összességében stabilabbá tette a magyar bankokat, mint ahol a válság előtt álltak. Ezt mutatja, hogy a tőkemegfelelési arányuk rekord magasan, a hitel/betét arányuk pedig rekord alacsonyan áll.



Az egyes nagybankok közül az UniCredit, az OTP és a K&H hitelállománya csökkent a legkisebb, a CIB, az MKB és az Erste hitelállománya viszont a legnagyobb mértékben 2008 óta.



Miközben a hitelállomány egyöntetűen csökkent a válság évei alatt, a betétállomány két nagybanknál, nevezetesen az UniCreditnél és az OTP-nél bővült. A legnagyobb mértékben szintén a CIB-nél, az MKB-nál és az Ersténél csökkent.



www.portfolio.hu
http://www.portfolio.hu/finanszirozas/suttyomban_1400_milliardos_mentocsomagot_ka ptak_a_magyar_bankok.222521.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Boross Péter a kongresszusi munkaverseny és a szocialista br
  2015-11-15 20:31:29, vasárnap
 
 
...hát még ha a jelentéseit is olvashatnánk!

**********************

Boross Péter a kongresszusi munkaverseny és a szocialista brigádok fontosságáról
Ma, 08:45

A párt XI. kongresszusa és hazánk felszabadulásának 30. évfordulója tiszteletére vállalatunk körében is széles körű munkaverseny bontakozik ki - így kezdődik az Új sikerek forrása című írás, amely 1974-ben a Délpesti Vendéglátóipari Vállalat, Délpesti Hírlap című üzemi újságjában jelent meg. A szerző pedig nem más, mint az azóta rendkívül nagy ívű karriert befutott dr. Boross Péter, a vállalat akkori igazgatója.

A Boross Péter által jegyzett és az MSZMP XI. kongresszusára történő felkészülés részleteibe beavató cikkében közli még, hogy a dolgozók megkapták a vállalat egészét összefoglaló felajánlásokat, a felhívást a csatlakozásra. "A vállalások kidolgozását gondos előkészítő munka alapozta meg. E tevékenységben részt vettek, közreműködtek vállalatunk politikai és társadalmi szervezetei is." - nyugtatja meg az olvasót a későbbi miniszterelnök. A továbbiakban a vállalat helyzetével foglalkozik, majd az utolsó bekezdésben ismét a lelkesítésre helyezi a hangsúlyt: "Ezúton s felkérem vállalatunk minden dolgozóját, hogy köszöntsük együtt, eredményes, javainkat gyarapító munkaversennyel a párt XI. kongresszusát, hazánk felszabadulásának 30. évfordulóját."

A Délpesti Hírlap másik számában a vendéglátóipari vállalat Turner Kálmán munkásőr zászlóaljának parancsnoka enged bepillantást az életükbe, például a taksonyi erdőben rendezett harcászati gyakorlatról is beszámol. A munkásőr utánpótlással kapcsolatban elmondja, hogy a zászlóaljnak a pártszervezetek ajánlják azokat a párttagokat és pártonkívüli dolgozókat, akik erre a szép és felelősségteljes megbízásra alkalmasak. Elégedetten beszél a vállalat gazdasági és politikai vezetéséről is, akik mindezt a feladatot támogatják.

A szocialista brigádvezetők tanácskozásáról szintén tudósított az üzemi lap. Ahogy olvasható, Boross Péter igazgató beszámolójában kitért a munkaverseny és a szocialista brigádmozgalom színvonalas emelésére és fejlesztésére tett intézkedésekre. Hangsúlyozta: a szocialista módon élni és tanulni jelszó tudatos megvalósítása, az egyéni képességek, az üzemi demokrácia fejlesztése, a gazdasági feladatok még eredményesebb végrehajtása a következő feladat.

Örömteli eseményről is beszámolt az újság. Novemberben egy keretes írásban adták hírül, hogy "november 7., a nagy októberi szocialista forradalom 69. évfordulója alkalmából Honvédelmi Érdemérem kitüntetésben részesült dr. Boross Péter, vállalatunk igazgatója".

Boross Péter életrajza szerint 1956-os tevékenységéért letartóztatták, internálták. Megpróbáltatásai azonban hamar véget értek, 1965-ben a Délpesti Vendéglátóipari Vállalat igazgatóhelyettese lett, majd ezt követően 1971. december 21-én kinevezték a vállalat igazgatójává. Innen vonult nyugdíjba 1989-ben, majd a politika színterére átnyergelve az MDF meghatározó politikusa, Antall József halálát követően Magyarország miniszterelnöke lett. Aktív pályafutását követően Orbán Viktor tanácsadója, mostanság pedig leginkább a fajelméletre hajazó nyilatkozataival kavar belpolitikai viharokat.

Szerző: Márkus


http://sztarklikk.hu/kozelet/boross-peter-a-kongresszusi-munkaverseny-es-a-szocia lista-brigadok-fontossagarol/223459
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael szerint a néger bevándorlók növekvő száma veszélyezte
  2015-11-15 20:23:47, vasárnap
 
  Izrael szerint a néger bevándorlók növekvő száma veszélyezteti az ország zsidó karakterét
2015. november 15. 16:20
Hunhír.info

Az izraeli belügyminisztérium szerint több mint 45 ezer afrikai bevándorló, illetve menedékkérő tartózkodik az országban. Az izraeli hatóságok szerint megélhetési bevándorlókról van szó, akiknek növekvő száma "veszélyezteti az ország zsidó karakterét"
Magyar Menedék - Pogány Biblia

A Gázai övezet, Izrael és Egyiptom közötti hármas határ egyiptomi oldala az észak-afrikai ország legveszedelmesebb terrorszervezete fellegvárának számít. A Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) tavaly októberben hűséget fogadott az Iszlám Állam önjelölt kalifájának, Abu Bakr al-Bagdádinak, és azóta a dzsihadista hálózat egyiptomi ágaként tevékenykedik. Biztonsági szakértők szerint a helyi beduin törzsek számos tagja csatlakozott a milíciához. A fokozott biztonsági jelenlét ellenére a terroristák mellett egyéb bűnbandák is működnek a környéken, akik gyakran ejtenek túszul Izraelbe tartó migránsokat és menekülteket. Az izraeli belügyminisztérium szerint több mint 45 ezer afrikai bevándorló, illetve menedékkérő tartózkodik az országban. Az izraeli hatóságok szerint megélhetési bevándorlókról van szó, akiknek növekvő száma "veszélyezteti az ország zsidó karakterét".


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=88462
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angela Merkel szíriai meghívottja volt az egyik párizsi öngy
  2015-11-15 20:13:42, vasárnap
 
  Milyen kár, hogy nem azok az áldozatok, akiknek a retkek ittlétét köszönhetjük....
Amikor a hozzátartozók felocsúdnak ebből a dermesztően sokkoló csapásból, ami valószínűsíthetően engesztelhetetlen dühbe csap át, vajon számon kérik-e Merkelen és Hollande-n a kínzóan fájdalmas veszteségüket?
Miért? Miért kellett ennek megtörténnie, ki hatalmazta fel ezeket az aljadékokat, hogy effajta szenvedésnek tegyék ki saját népüket?
Miért kell feláldozni és nem foggal-körömmel védeni a beáramló agresszív szutykok ellen saját nemzetük fiait és leányait?
És ezek az eltaposni való férgek vajon mit válaszolnak?
Bár ha létezne igazság, akkor ezeknek idejük sem lenne válaszolni, mert már ma fütyülne a talpuk alatt a csendes őszi szél.
Itt már nem a német ribancról van szó, megváltoztatni akkor se fogja a véleményét ha ez a németeknél történt volna, akkora pénzt illetve hatalmat ígért neki a háttérhatalom hogy ezt már akkor is végbe kell vinnie ha belehal, csak az a kérdés hogy ki fogja megállítani ?! Seehofer is csak addig ugrál míg ki nem tömik a száját zöldhasúval, vagy el nem viszik kocsikázni pl az unokáit!!! Nála ezerszer nagyobbakat hazavágtak percek alatt!!! A ribanc azért se tud már mást csinálni mert (ha azt mondja hogy STOP) akkor mi lesz azokkal akik még jönni akarnak kb 4-5-6 kitudja hány millió, azoknak mit mond majd??? "bocs akinek volt 4-5 ezer eurója az volt a gyorsabb mert azok már itt vannak" ebből előbb utóbb viszályok lennének. De csak ismételni tudom magam "KÉSŐ" Ha ezek a tetvek nem jöttek volna akkor is megették volna őket a törökök 10 éven belül!!!! Ez csak most felgyorsult. Fegyver nélkül látjuk elpusztulni európát.



2015. november 15. 11:49

Angela Merkel szíriai meghívottja volt az egyik párizsi öngyilkos merénylő


Angela Merkel korábban kijelentette, hogy a szíriai "menekülteket" minden korlátozás nélkül befogadja Németország. Ekkor indult meg az azóta sem apadó sáskahad a Balkánon keresztül Németország irányába, s azokban a derűs napokban szelfizett a várható bukása után akár háborús bűncselekmény elkövetésével is vádolható "német" kancellár. Bebizonyosodott, hogy a Párizsban végrehajtott tömegmészárlás legalább egyik elkövetője szíriai "menekült" volt - írja a BBC-re és a Reutersre hivatkozva a Válláh!Hádásot izraeli hírportál. Zoom Az Európát óvó Anginak hála fényképes adatbázisunk is lehet a jövő potenciális terroristáiról - képünk illusztráció (Fotó: GettyImages) Miközben tegnap este zajlott a Franciaország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés, a stadion közelében fölrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő, akiről mostanra kiderült, hogy szíriai "menekült" volt. A rendőrségi ügyekkel is foglalkozó egyik görög helyettes miniszter ugyanis közölte, hogy a stadionnál magát fölrobbantó terrorista ez év október 3-án Lérosz szigetén keresztül távozott Európába, de előzőleg a szigeten a görögök menekültstátuszba vették, ujjlenyomatot is vettek tőle. Végül is az ujjlenyomat alapján azonosították be a franciák a terroristát, amiből megértjük, hogy a migránsok miért tiltakoznak, tagadják meg az ujjlenyomatvételt. A párizsi stadion környékén önmagát fölrobbantó szíriai terrorista előzőleg Szíriában kapott katonai kiképzést, majd október elején a balkáni útvonalon érkezett el egészen Párizsig. Egyébként a Párizsban tegnap este vérfürdőt végrehajtó terroristák, mind a nyolcan az Iszlám Állam szíriai táborában kaptak katonai kiképzést. El-Kudszi - Kuruc.info Frissítés: Mi is megvonatoztattuk a jámbor menekültet - de nem úgy A horvát RTL televízió számolt be arról, hogy Horvátországon és Magyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak. Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott. A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták. AZ M1 úgy tudja, hogy A szír útlevél tulajdonosa október 3-án volt Görögországban, 8-án Valkóapátin, vagyis a horvát-magyar határzár előtt egy héttel végigvonatozott Magyarországon, Ausztrián, így jutott az Unióba és ment tovább Párizsba. Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak úgy nyilatkozott: ha a merénylőt nyilvántartották volna az Interpol adatbázisában, Görögország valószínűleg nem engedi tovább. Horvátország minden olyan információt megoszt Franciaországgal, amely segíthet - mondta. (Híradó - MTI nyomán) 2. frissítés: A szerbiai Blick exkluzív információi szerint a nyolc párizsi merénylő egyike, a 25 éves Ahmed Almohammad a menekültek közé vegyülve, a balkáni útvonalon át jutott be Nyugat-Európába. Magyarországon is keresztül utazhatott Zoom Hát nem dédelgetni való? A francia hatóságok az egyik robbantás közelében talált útlevél adatait küldték el információszerzés céljából az Európai Unió valamennyi tagországának hatóságaihoz. A Blick szerint így derült ki, hogy a görög hatóságok október 3-án Lérosz szigetén regisztrálták a szíriai útlevél tulajdonosát, az 1990-ben született Ahmed Almohammadot. A dokumentum annak az öngyilkos merénylőnek a maradványai közelében hevert, aki a Stade de France stadion közelében robbantotta fel magát. Az útlevél tulajdonosa menekültként érkezett Görögországba, a férfitól ujjlenyomatot is vettek a török partokhoz közeli szigeten. Lérosz egyike annak az öt görög szigetnek, ahol nagy számban lépnek be az Európai Unió területére a menekültek, és a balkáni útvonalon át folytatják útjukat Nyugat-Európa felé. A Blick információi szerint a 25 éves férfi október 7-én Macedónia felől, Miratovic közelében lépte át a szerb határt. A magyar-szerb határon ekkor már hetek óta állta kerítés, de valószínűleg még éppen átjuthatott a horvát-magyar határon, amelyet csak október 17-én zártak le. A Daily Mail szerint innen folytathatta útját Ausztriába. (Blikk) 3. frissítés: Már bent vannak azok, akiknek "be kellett jutniuk" A Vecernji List horvát napilap vasárnap arról írt: több jel is utalt arra, hogy terroristák is lehettek a migránsok között - tudósít az MTI. Aggodalomra kellett volna okot adjon, hogy a horvát hatóságok olyan tartalmakat találtak a bevándorlók által eldobott vagy elhagyott telefonokban, amelyek kódolt üzenetek voltak, valamint olyan térképeket, amelyeken be voltak rajzolva a horvát-szerb határszakasz aknásított területei, amelyhez a lap szerint "átlagos menekült" nem juthatott volna hozzá. Míg a szoci Zoran Milanovic, horvát ügyvezető miniszterelnök nem lát veszélyt a migránsok áradatában, addig a köztársaság elnök hivatala és Kolinda Grabar-Kitarovic jobboldali államfő aggódva figyeli az eseményeket - írta a lap. Az újság név nélkül idézi az elnöki kabinet egyik munkatársát, aki szerint abszurd, hogy Európa most kezd drótkerítés építésébe, "az után, hogy már bent vannak azok, akiknek be kellett jutniuk".



Forrás: https://kuruc.info/r/4/151147/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Na ezeket mind céltáblának deportálni az ISIS-hez!
  2015-11-15 19:56:45, vasárnap
 
  Illegális bevándorlók mellett tüntettek Ausztria déli határánál

2015. november 15., 17:29

Tüntetések zajlottak Ausztria déli határánál vasárnap, az egyiket feloszlatták, miközben egyre többen érkeznek Szlovéniából a stájerországi Spielfeldbe.

A délelőtti megmozdulást egy osztrák antifasiszta szövetség szervezte, a spielfeldi pályaudvartól indult meneten 350-en vettek részt. A kerítésépítés és a rasszizmus ellen hirdetetett tüntetést azonban kora délután feloszlatták, mivel a résztvevők letértek az előre kijelölt útvonalról és a rendőrség attól tartott, hogy összetalálkoznak egy másik, a határok lezárásáért tüntető csoporttal. Délután ugyanis egy szélsőjobboldali osztrák szervezet is demonstrációt tartott Spielfeldnél, ők szlovéniai tüntetőkkel együtt pár százan voltak.
Lisa Rücker, Graz város tanácsosa maga is felvonult a kerítés építése ellen. A zöldpárti politikus közleményében hangsúlyozta: éppen a párizsi merényletek után lett volna fontos, hogy kifejezzék szolidaritásukat a menekülőkkel és elutasítsák az erőszak mindenféle formáját. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy elhatárolódik azoktól a tüntetőktől, akik nem tartják be a demokratikus állam játékszabályait és akik most a tüntetésen “egyértelműen túl messzire mentek".
Vasárnap délben már háromezer migráns volt a spielfeldi határátkelőnél - közölte a stájerországi rendőrség. A szomszédos Bad Radkersburgnál 450-en várakoztak arra, hogy továbbutazhassanak.
A spielfeldi határ szlovéniai oldalán délelőtt 3800-an várták, hogy átléphessék a határt és a hadsereg, valamint magántársaságok által indított buszokkal, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) különvonataival továbbutazhassanak Ausztriából Németország irányába. Délelőtt Grazból különvonat vitt 400 embert a felső-ausztriai Welsbe, vasárnap várhatóan még két vonat indul a városból.
Az osztrák katonaság szombattól megerősített járőrözést tart az osztrák-szlovén határnál, jelenleg csaknem ezer katona teljesít a déli határ mentén szolgálatot.
A stájerországi tartományi vezető korábbi tájékoztatása szerint Spielfeldnél és Bad Radkersburgnál eddig összesen több mint 135 ezer ember lépte át a határt, a legtöbben, több mint hatezren november 4-én érkeztek.
Az osztrák belügyminisztérium tájékoztatása szerint szeptemberben 10 ezer, októberben 11 ezer menekültkérelmet adtak be Ausztriában. A tárca adatai szerint idén a legkevesebb kérelmet, csaknem háromezret még márciusban nyújtották be.
Ausztriában idén januártól októberig 63 ezer, míg 2014-ben egész évben 28 ezer, 2013-ban pedig 17 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be. A kormány év végéig több mint 85 ezer beadott kérelemmel számol.

magyartudat.com

http://www.magyartudat.com/illegalis-bevandorlok-mellett-tuntettek-ausztria-deli- hataranal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudja, mi történik, ha francia trikolórra változtatta a prof
  2015-11-15 19:55:32, vasárnap
 
  Tudja, mi történik, ha francia trikolórra változtatta a profilképét?


2015. 11. 15. 12:38


Aki a párizsi terrortámadás után képet cserélt... durva következményekre kell, hogy számítson! És minden ismerősének az ismerőse is!

A legutóbbi párizsi terrortámadás óta a magyar facebookozók (persze nem csak a magyarok, de most velük foglalkozunk) a következőképpen reagáltak a közösségi oldalon:

1. francia trikolórra (vagy a terrortámadás áldozataira utaló egyéb képre) cserélték a profilképüket,

2. nem változtatták meg a profilképüket,

3. nem változtatták meg a profilképüket, viszont anyázzák azokat, akik igen,

4. azon nyavalyognak, hogy bezzeg az orosz repülő lelövésekor senki nem változtatta meg a profilképét orosz trikolórra, pedig abban a támadásban SOKKAL TÖBBEN HALTAK MEG,

5. azon problémáznak, hogy bezzeg a Szíriában, Irakban (stb) meggyilkoltak emlékére nem változtatta meg senki a profilképét,

6. TRIANONra (!) hivatkozva becsmérlik azokat, akik francia zászlóval mernek emlékezni.

7. És ő:

http://stat.24.hu/app/uploads/2015/11/trikolor.jpg


trikolor

Emlékeztető: mint az a szivárványos profilképek esetében kiderült, a Facebook valóban tudja követni, kik cserélték le a fiókjukhoz tartozó fotót, ellenben a 30 napos lappangási idővel bíró hongkongi típusú vírusról még nem hallottunk, őrült kíváncsian várjuk, mi fog történni; a legrosszabb, amit el tudunk képzelni, hogy mindenkinek, aki megfertőződött (és azok ismerőseinek az ismerősei is), Jackie Chan-fotóra változik a profilképe.

http://24.hu/poszt-itt/2015/11/15/tudja-mi-tortenik-ha-francia-trikolorra-valtozt atta-a-profilkepet/

http://24.hu/poszt-itt/2015/11/15/tudja-mi-tortenik-ha-francia-trikolorra-valtozt atta-a-profilkepet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
222 Jürgen dörzsöli a tenyerét
  2015-11-15 11:12:40, vasárnap
 
  222 Jürgen dörzsöli a tenyerét

Ki ne emlékezne az uniós csatlakozási kampányra, amelyben azzal kábították a magyari polgárt, bizony ő is nyithat Bécsben cukrászdát, ha bejön ide Európa és vele együtt a jóvilág. Ki tudja, hány honfitársunk fejében motoszkál azóta is a gondolat. És ha most azt mondanám, ehhez igen kedvezményes, mindössze pár százalék kamatozású állami hitelt is biztosít az osztrák állam?

Igen, ez a tudományos-fantasztikus fantazmagóriák terepe, ahol a hitel mellé királylány és vele egy kisebb királyság is jár. Az viszont rögvalóság, a csatlakozás fejében fölszabadítandó magyari földvagyon - a kormány minden előzetes ígéretével szemben - már külföldiek számára is elérhető. Számszerűen 222 darab földműves Jürgen dörzsöli most a tenyerét. És hogy a kedvük még napfényesebb legyen, az agrárkamara elnöke, mellesleg fideszes parlamenti képviselő azt is tudatta, igazságtalanság volna nemzetiségi alapon kizárni valakit a hitelprogramból.

Jürgenék tehát önerő nélkül, magyar állami hitelből vásárolhatnak magyar állami földet. Állítólag uniós nyomásra.

Most sajnálhatják a sukoróihoz hasonló telekspekulánsok, hogy nem várták ki a Fidesz földrendezését. Még hitelt is kaphattak volna az állami almásra, amit aztán velencei luxustelekre cserélhettek volna. Bár az egyazegyben csere most is necces volna, de mindenre lehet találni egy aprócska uniós nyomást. Vagyis innentől mi a garancia, ha az Unió leszól, nem kullognak el a magyari képviselők fej leszegve, a magyari érdekekkel a hónuk alatt, hogy aztán egy lényegtelen, de annál szerencsétlenebb ügyben jöjjenek vissza izmozni Brüsszellel csakazértis alapon.

222 külföldi magyari földre licitál. 222 bécsi cukrászdát kell ahhoz magyari cukrásznak birtokolnia, hogy helyreálljon az egyensúly az Erőben. Abban ugyanis biztosak vagyunk, hogy nemhogy 222, de egy magyar gazda sem vásárolhatna az osztrákok földjéből. Akkor sem, ha ott él. Mert tiroli népdalokból és pinceismeretből vizsgáztatnák előtte. És ez így van rendjén. Ami meg legszomorúbb, még az osztrákok is felfogták.

http://tutiblog.com/222-jurgen-dorzsoli-a-tenyeret/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes hírecske!
  2015-11-15 11:10:42, vasárnap
 
  Érdekes hírecske!

Posted on 2015-11-14

Problémák lehettek a déli határon

A menekülthullám befolyásolhatta az állami mobilszolgáltató terjeszkedését, elképzelhető, hogy még az idén kiépül a hálózata - írta tegnap a Világgazdaság. A 450 MHz-es frekvenciát megszerző, állami MVM Net hálózatépítését befolyásolta a menekülthullám, a publikus hálózatok leterheltsége miatt­ ugyanis a cégnek a déli határszakaszra kellett koncentrálnia a fejlesztését - értesült a lap. Ilyen problémákról korábban a cég nem beszélt. Mindenesetre, ez a hálózati szakasz ugyanis jó minőségben működött a kritikus időszakban is. A lap szerint amennyiben nem lesz nagy hideg a következő egy-két hónapban, még akár időre ki is épülhet a teljes hálózat.
A hálózatról lapunk is írt, miután az állami cég a 12,8 milliárd forintos hálózat építésére közbeszerzés nélkül választott szállítót, álláspontja szerint azért, mert erre nem is kötelezi a közbeszerzési törvény. Lapunk korábban úgy értesült, hogy a déli határszakaszon a menekültkrízis közben valójában egy teszthálózat működött, amelyet az Alcatel Lucent épített, a tenderen való indulás részeként. Miután nem ők nyertek, csaknem húsz bázisállomást leszereltek a térségben. Információnkat az érintett cégek nem cáfolták. A déli határszakaszon az építkezés gyorsítását valószínű, hogy pont ez a lépés indokolta.
Az MVM Net tenderét az Antenna Hungária nyerte. A megrendelő állami cég igazgatósági elnöke és a nyertes, szintén állami Antenna Hungária távközlési üzletágvezetője ugyanaz a személy, Lázár János - írta korábban a Népszabadság. Az igazgató nem azonos a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel.
(NOL)
Bal-Rad komm: Hm! Nagyon érdekes egy hírecske ez! Az állami hírközlő-mivel nem elég gyors-helyett, viharos gyorsasággal kiépítenek egy mobilhálózatot a déli határszakaszon, hogy az érkező migránshorda tudjon kommunikálni? Miután pedig “lecsengett" a roham, visszabontották? Pedig remekül működött a “teszthálózat"!


http://www.balrad.com/2015/11/14/erdekes-hirecske/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2015.10 2015. November 2015.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 544 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.