Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
"Ha a szánalmasság fájna!"-díj
  2008-07-21 22:37:47, hétfő
 
 

"Ha a szánalmasság fájna!"-díjat kapott az MDF

2008-07-21 14:35 barikád.hu Belföld

Pettkó András (MDF): Kihúzná a töltődet

Az ország romokban hever, a közélet mocsokban fetreng, a társadalom szétesőben, a gazdasági helyzet fekete-afrikai, és tudják, kedves olvasóink, hogy mi az MDF fedőnevű parlamenti padsorfoglalók legfontosabb gondja? A konnektorokban felejtett mobiltöltők. Félreértés ne essék, nagyon égető lenne a takarékosság, de arcpirító, hogy egy országgyűlési párt számára ennyire futja.

Évente közel kétmilliárd forintnyi áramot pazarolnak el a konnektorban hagyott, de nem használt akkumulátortöltők, ezért az MDF kampányt indít "A konnektorok nem unatkoznak, ha egyedül vannak" címmel - közölte Pettkó András. Az országgyűlési képviselő elmondta: Magyarországon közel 11 millió mobil-előfizető van, tíz százalékuk, egymillió ember soha nem húzza ki a töltőt a konnektorból.

A kampány részeként 10 ezer példányban nyomtattak ki szóróanyagot, amit iskolákba, munkahelyekre juttatnak el, illetve a párt reményei szerint a zöldszervezetek is segítik majd az akció népszerűsítését - mondta kérdésre válaszolva Pettkó András. A mobiltöltők egységesítéséről szólva a képviselő közölte: az MDF levélben fordult Viviane Redinghez, az unió telekommunikációs és médiabiztosához, kérve, hogy támogassa a javaslatot. Hozzátette: az egységesítés Kínában már működik, szeretnék, ha Magyarországon is életbe lépne 2010 január elsejétől.

Barikád.hu kommentár: Az MDF annyira észrevétlen, annyira szürke, hogy szerkesztőségünk több tagja is jelezte mostanában, nem egyszer arra ébred reggel, hogy elfelejtette, létezik egy ilyen párt. Ezért a barikád.hu úgy döntött, hogy a "Ha a szánalmasság fájna!"-díjat ezen a héten Dávid Ibolya pártjának nyújtjuk át. Egyúttal megkérdezzük, ha már a takarékosságnál járunk, hogy a 10 ezer szórólap és azok kiszórása mennyibe került az adófizetők pénzén működő MDF-nek?

mdf.hu - barikád.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: Mi van a dinnyébe
  2008-07-21 22:34:00, hétfő
 
  Bayer Zsolt: Mi van a dinnyében?
2008-07-19 07:38:41

Először is Karsai Józsefről: igaza van. S hogy mi az egészben a saját érdeke? Hát nyilván van neki. Mondjuk az, hogy haláláig Battonya polgármestere szeretne maradni. S ha ez a célja, ha ez az érdek vezérli - megtalálta a hozzá vezető utat.
Mert Karsai József most azt teszi, ami egy polgármesternek, továbbá egy baloldali embernek kutya kötelessége (lenne): odaállt az emberek mellé, és az embereket képviseli egy lelketlen, kíméletlen multi céggel szemben. Hajrá, Karsai József!
Másodszor az emberekről. A dinnyésekről. A látástól vakulásig dolgozó, robotoló magyar parasztokról. Akiket olyan fensőbbséges gőggel és közönnyel szokás kioktatni és a gazdasági hatékonyságra figyelmeztetni.

Nekik is igazuk van. Most is, és általában mindig.
Ugyanis ők a dolgukat teszik. Emberfeletti munkát végeznek, lelkiismerettel, fáradságot nem ismerve - s teszik mindezt egy embertelen világban. Egy embertelen és elmebeteg világban, amelyben a multik haszna szabja meg a létezést.

Az az Auchan, amelyik most 49 forintért árulta a dinnye kilóját: gazemberséget követett el. Az Auchan is és mások is elkövetik ezt a gazemberséget nap mint nap. Ugyanezt teszi a másik, amikor fillérekért árulja a kenyérnek nevezett szemetet, amely lisztet nem látott, csak tartósítószert meg ízfokozót. S miközben ezt árulják, a tisztességes pékek tönkremennek. Becsuktak, lehúzták a rolót, generációkra visszamenő mesteremberek tépik kétségbeesésükben a hajukat, vagy válnak a depresszió áldozatává - hogy a multi nagyobb hasznot zsebeljen be.

Ez van a dinnyében. Ez mind-mind benne van.
Igen, a magyar társadalom beteg.
Ezt is csak velünk lehet megcsinálni.
A francia paraszt nem ezért, de tizedennyiért ölne. Törne-zúzna. A francia munkavállaló, ha sztrájkol, számíthat az egész társadalom szolidaritására. Mert tudják: ma nekem, holnap neked.
Mi kushadunk. Otthon dörmögünk, s a másikat szidjuk.

Ha valaki mozdul, mindjárt akadnak mások, akik ellene szegülnek.

A magyar társadalom beteg.
Ez a betegség is ott van a dinnyében.
Betegek vagyunk, mert megbetegített bennünket negyven év kádárizmus. S - Bogár László szavaival élve - húsz év globalizmus.

Igen, az elmúlt húsz esztendőben a birodalmi függés változott, más nem nagyon. Ezért vagyunk betegek, ezért vagyunk képtelenek a szolidaritásra, ezért nem lázadtunk még fel minden ellen.

Ezért hisznek még sokan a gazembereknek. Túl sokan.

De a dinnyetermesztők most megmozdultak. Végre. Nem hagyták magukat. Nagyszerű pillanat volt. A magyar parasztember odacsapott. Kétségbeesetten, de jól. Ahogy elöntötte a szemét multi parkolóját a ragadós, iszamós dinnyelé, úgy tért vissza a remény.
Rajtuk kívül ugyanis nincsen már lassan senki sem. Munkásságunk nincs, vagy alig. Ők is megalázva, munkáért remegve, tűrik a megaláztatást. Minden megaláztatást. Más multik őket figyelő kameráit és a szigorúan betartandó vizelési időket.

A magyar paraszt lázadt fel megint, elsőként. Jól tette, nagyon. Visszakoztak mindjárt a gazemberek. Mert másból úgysem értenek, csak az erőből. A parkolóikban csorgó dinnyeléből.

Tudom én, ilyenkor szokták mondani az okosok, hogy aki a multik ellen lázad és beszél, az a szocializmust sírja vissza. Hát nem! Ennek az aljas rendszernek ugyanis nem a szocializmus az egyetlen alternatívája. De amikor Kádár és rendszere ellen lázadva Fideszt alapítottam, nem így képzeltem a világot, nem ilyennek képzeltem az alternatívát. "Én nem így képzeltem el a rendet."

S ha nincsen más lehetőség, ha nem lenne más lehetőség, akkor ki kellene mondanunk, hogy ezért bizony kár volt.

De van. Tudom, hogy van. És ideje van a lázadásnak. Mert ez így: tűrhetetlen!

magyarhirlap.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Gárda Egyesület tudni
  2008-07-21 22:32:35, hétfő
 
  A Magyar Gárda Egyesület tudni véli, kik voltak a galgagyörki lövöldözők

2008-07-21 21:57 barikád.hu

Dikmá, há ki húszta még a rávaszt?A Magyar Gárda Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

Azonnali és alapos kivizsgálást követelünk!

A sajtóban megjelent hírek szerint az elmúlt éjjel Galgagyörk községében cigány családok által lakott házakra lőttek ismeretlenek. Bár a rendőrség határozottan cáfolja, hogy a cselekménynek bármi köze lenne a Magyar Gárda által kimenekített magyar család ügyéhez, sajnos várható volt, hogy a hazugságvizsgáló gépektől mindennél jobban rettegő cigány vezetők azonnal "gárdázni" kezdenek.

Arra kérjük a nyomozó hatóságokat, hogy minél hamarabb göngyölítsék fel az ügyet, és hozzák nyilvánosságra vizsgálatuk teljes eredményét! Megérzésünk szerint két valószínű magyarázata lehet a lövöldözésnek, amelyek ráadásul nem is zárják ki egymást. Az egyik eshetőség, hogy a tettes maga az áldozat, a másik, hogy a bűncselekményt ugyanazok követték el, akik a rendőrpalotába lőttek, ellopták Kádár csontjait és Molotov-koktélokat dobtak MSZP-s politikusok házaira.

2008. július 21.

Magyar Gárda Egyesület sajtóosztálya

barikád.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki a Turult gyalázza, népemet
  2008-07-21 22:29:09, hétfő
 
  Czakó István: Aki a Turult gyalázza, népemet gyaláza!


2008.07.19.

A Turul madár, a Szent Korona, az Árpád-sávos zászló nemzetem szent jelképei! Aki ezekhez nyúl aljas szándékkal, engem támad meg! Minket, magyarokat!

Hallom, karhatalmi támogatással el akarják távolítani a Turul szobrot. Egy gyönyörű nemzeti ereklyét! Mert néhány tetves, hazaáruló szemétnek a szemét zavarja! Mit árt nekünk egy turulmadaras szobor? Semmit! Hacsak azokat nem zavarja, akiket magyar létünk zavar! De mi akkor is itthon vagyunk! Ha tetszik nektek, idegenszívű gazemberek, ha nem! Mi - és őseink - megharcoltuk az itt maradás ősi jogát! Ha tetszik nektek, ha nem! Tudjuk, hogy fáj a fogatok szép hazánkra! NEM FOGJÁTOK MEGKAPNI! Mert ezredéves életösztönünk nem engedi!

Kifordult önmagából az ország! Egy tótágas világban élünk, ahol a normális megvetett, s az aljas, a kóros az elfogadott! Saját népét, nemzetét gyalázza, nyomorgatja a hatalom, de nincs igazi nemzettudatuk a magukat ellenzékinek nevező parlamenti pártoknak sem. Ugyanis foggal-körömmel kellene harcolniuk hazánkért, népünkért, értünk! Ehelyett kényelmesen elvannak a Parlament légkondicionált termeiben, folyosóin, időnként elkvaterkázva az állítólagos ellenfeleikkel, vagy éppen vadászgatnak, vidéki fórumokra (és az ezeket követő vacsorákra) mennek, ahol elmondják bölcsességeiket, melyet egy értelmes gimnazista is jobban tudna megfogalmazni. A regnáló maffiabanda pedig végképp gátlástalanul rabolja ki az országot. Tehetik, mert hagyják (hagyjuk!).

Miközben a szemünket is kilopják, összeugrasztják az összes lehetséges társadalmi csoportot, nációt. A nyugdíjast a dolgozóval, az orvost a beteggel, a cigányt a magyarral, a magyart a magyarral, .... (vég nélkül sorolhatnám). Hiszen amíg ezek egymással vannak elfoglalva, addig ők (és cinkostársaik) vidáman, gondtalanul lophatnak. Hol van például az utózó nagykövetté vedlett volt (ügynök) miniszterelnök? Én talán egy éve nem hallottam róla, hogy miféle "áldásos" munkát végez hazánkért, miközben irdatlan illetményét (ami nem illeti meg!) szemrebbenés nélkül markolja fel (gondolom).

S most jön a Turul szobor elleni támadás. (No, a Magyar Gárda ellen folytatott hadjárat se kutya!). Van egy szép szobor, ami ősi magyar jelképet ábrázol, s ez szúrja a szemüket egyes idegenszívű tekergőknek. Nosza, segítsünk nekik, mondja a hivatal sereg, s kimondják, hogy le kell bontani. Őszintén, kinek árt az a szobor? Hány és hány ocsmányságot engedélyeztek "köztéri alkotásnak" titulálva, hány kiállítással, rendezvénnyel borzolták a jóérzésű embereket? (Hogy mást ne említsek, a legutóbbi buzi-fesztivál mellé kiálltak a hatalmon lévők!).

De a Turul szobrot, a Szent Koronát, az Árpádsávos zászlót, azt szerintük lehet (sőt kell) gúnyolni, gyalázni!

Márpedig aki ezt teszi, az engem és népemet gúnyolja, gyalázza. Ez pedig előbb-utóbb nem sok jóra fog vezetni!

ISTEN ÓVJA MAGYARORSZÁGOT!

Czakó István, FÚSZ

http://fusz.hu/node/8834
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Románia vált egyre vonzóbbá
  2008-07-21 22:27:51, hétfő
 
  Világsajtó

Nagyváradon vagy Aradon ma már természetes, hogy Magyarországról toboroznak munkaerőt
korkep@hetivalasz.hu
8. évfolyam 29. szám, 2008.07.17

Ugyanaz játszódik le, ami a nyolcvanas-kilencvenes években - csak éppen fordított előjellel: az elmúlt időszakban tapasztalható konjunktúra miatt Románia vált egyre vonzóbbá az anyaországi munkavállalók számára - írja a kolozsvári Krónika. Külhoni lapszemle.

JUNGE WELT (Berlin) - "Szélsőségesen piacpárti korábbi koalíciós partnerére támaszkodva Gyurcsány miniszterelnök újabb "reformtörekvésekkel " számolhat. A vállalkozói szövetségek nyomására - ők négymilliárd euró értékű adócsökkentést követelnek - a magyar szociáldemokraták 2009-re átfogó adóreformot terveznek, mely, ahogy Veres János pénzügyminiszter hangoztatja, alapvető "adócsökkenéssel " fog járni. (...) Azt, hogy az adóbevétel kiesésére honnan lehet pénzt szerezni, Gyurcsány világossá tette azon a kormány- és pártülésen, amelyet Dobogókőn, egy elő kelő üdülőhelyen tartottak. A kormánynak viszsza kell vennie "a közkiadások egész rendszeréből" és egyszerűsítenie kell az adórendszert, majd utána lehet csökkenteni az adókat - jelentette ki a "szociáldemokrata " miniszterelnök."

GANDUL (Bukarest) - "Az azerbajdzsáni nemzeti olajcég főnöke, Rovnag Abdullajev és a magyar Mol olajipari csoport igazgatója, Mosoni György tegnap Bakuban vitatták meg a Nabucco-terv serkentésének módjait; a vezeték Oroszországot megkerülve szállítana földgázt a Kaszpi-tenger medencéjéből Közép-Európába. A találkozóra alig néhány nappal Dmitrij Medvegyev orosz elnök látogatása után került sor, melynek célja a Nabucco-terv aláásása volt az összes azeri szénhidrogén felvásárlásával. A Mol-vezetővel folytatott találkozón Abdullajev hangsúlyozta, hogy Azerbajdzsán "az európai energiabiztonság megerősítését" kívánja, és "e folyamat egyik fő partnere"."

KRÓNIKA (Kolozsvár) - "Ugyanaz játszódik le, ami a nyolcvanas-kilencvenes években - csak éppen fordított előjellel. Míg ugyanis az elmúlt két évtizedben Romániában tűnt kilátástalannak a jövő az instabil politikai helyzet és a stagnáló gazdaság miatt, és ezért sokan Magyarországot tekintették a korlátlan lehetőségek hazájának, addig az elmúlt időszakban tapasztalható konjunktúra miatt - amelyhez a magyar gazdasági és közéleti viszonyok állandósulni látszó mélyrepülése társul - Románia vált egyre vonzóbbá az anyaországi munkavállalók számára. Nagyváradon, Szatmárnémetiben vagy Aradon ma már természetes, hogy az infrastruktúra-fejlesztési munkálatokra a környező magyarországi megyékből toboroznak munkaerőt, hiszen ott viszonylag magas a munkanélküliség, míg a határ román oldalán munkaerőhiánnyal küszködnek."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kalapács alatt a Szobi Szörp
  2008-07-21 22:24:18, hétfő
 
  Kalapács alatt a Szobi Szörp
2008. július 21. 21:58
HunHír.Hu
Nyilvános pályázaton meghirdetik értékesítésre a felszámolás alatt lévő Szobi Szörp Gyümölcsfeldolgozó Zrt. eszközeit augusztusban - közölte az eljárással megbízott Vectigalis Zrt. felszámoló biztosa.

Péter Márta emlékeztetett arra, hogy az 1967-ben 7 termelő szövetkezet által létrehozott cég 1990-ben alakult részvénytársasággá 290 millió forint alaptőkével. 1997-ben 300 millió, majd 1998-ban további 150 millió forintos alaptőkeemelés történt, és a tulajdonosi kör két új pénzügyi befektetővel bővült. A Teisseire France francia tulajdonos később újabb, 200 millió forint tőkeemelést hajtott végre, és kivásárolta a kisebbségi tulajdonosok részarányát. A francia cég 2005-ben 90 százaléknak megfelelő részesedését eladta Fazekas Lászlónak és Kanti Gábornak.

Az évek során az üzem mind több adósságot halmozott fel, majd 2007 augusztusában fizetésképtelenség miatt felhagyott a termeléssel és bezárt. Utolsó, nyilvános, 2006 decemberi mérlege szerint üzemi tevékenységének eredménye 123 millió forint volt, mérleg szerinti eredménye pedig -110 millió forint.

Több hitelező felszámolási kérelmet nyújtott be a társaság ellen. Eddig 106 hitelező jelentette be követelését, amelynek összege meghaladja a 3,4 milliárd forintot. Elsőként a Raiffeisen Bank 1,5 milliárd forintos követelése emelkedett jogerőre, aminek alapján a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság a Vectigalis Zrt.-t jelölte ki a felszámolás levezényelésére.

A felszámoló cég hozzálátott a szobi üzem vagyonfelméréséhez, ezzel egy időben a több mint 100, fizetés nélkül maradt dolgozó elmaradt bérének kifizetésére a bérgarancia alapból fejenként 856 ezer forintot utaltatott át, összesen 75 millió forint értékben. További hozzávetőleg 100 millió forint felmondási időre járó bér és végkielégítés jár még az utcára került dolgozóknak, de erre jelenleg nincs fedezet.

A szobi üzem értékesítéséről szóló nyilvános pályázati felhívás 2 országos napilapban illetve a Cégközlönyben jelenik meg. Az előzetes információk szerint 4-5 vevő érdeklődik iránta. Amennyiben a pályázati felhívásra értékelhető vételi ajánlat érkezik, akár még az idén újra megindulhat a Szobi Szörp Zrt.-ben az üdítőitalgyártás - jelezte Péter Márta.

A 4500 lélekszámú Pest-megyei település (független) polgármestere, Remitzky Zoltán az elmondta, hogy véleménye szerint a szobi üzem tönkremenetele, legalábbis részben az évekkel ezelőtt végrehajtott hibás termékszerkezet váltás számlájára írható. A gyümölcs-sűrítmények helyett kizárólag ivólé előállítására rendezkedtek be, amiből túlkínálat volt a piacon.

Nehéz helyzetbe kerültek a beszállítók is - tette hozzá a polgármester. Nekik a termeléshez szükséges banki kölcsönöket 15 napon belül kellett fizetniük, a késztermékért viszont csak 90 napos határidőre fizettek az áruház-láncok, ez idő alatt pedig sokuk tönkre ment. Tavaly a cseh Kofola cég az üzemet a bezárás előtt megvásárolta volna, de nem jött létre az üzlet.

Most jó néhány család lehetetlen helyzetbe került, mert más megélhetési lehetőség számukra nincs a városban - mondta a polgármester. Hozzátette: a munkanélküliség megemelkedett, eléri a 7 százalékot, és az önkormányzatnak egyre több pénzt kell szociális segélyekre fordítania.

Piac és Profit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyszer meg kell már írni, mer
  2008-07-21 22:18:55, hétfő
 
  Egyszer meg kell már írni, mert ezt valahogy elfelejtette a nemzeti sajtó is


2008 július 20 - vasárnap, 17:51

A Vörös Hadsereg bejövetelekor a herceg már nem jöhetett haza, Stockholmban a házat vezető zsidó gondnok nevére iratja a Szemlőhegy úti épületet, így remélve, hogy nem zabrálják el az oroszok...

Még egyszer a Gyurcsány villa titkairól:
(Írta: Czékus Jób, az Odescalchi hercegi család leszármazottja)

"...és most Gyurcsány Ferenc lakik itt Isten tudja, hányadik feleségével és gyermekeivel" - hallhatták a hangszóróból azok a demonstrálók, akik azon a december 5-iki estén (2005) felsétáltak a jelenlegi miniszterelnök házához. A nedves hétfői estén ezernyi apró gyertya világította meg a villa kertjét. A demonstrálók által felhozott parányi mécsesek lángjánál a métervastag falakon kísértetiesen nagyra nőttek a rendőrők fekete árnyai.
Leghátul a kert mélyén szürkén-komoran trónolt a kormányfő villája.

Igenám, de hogyan került ide Gyurcsány Ferenc és milyen titkokat rejteget az épület?

Az 1600-as évek derekán egy dolgos olasz grófi család karrierje emelkedik ki. Híres kereskedők, egyházi méltóságok és katonatisztek kerülnek ki az O d e s c a l c h i grófok familiájából.
Magyarországi vonatkozásuk is lényeges; rokoni kapcsolatba kerülnek ugyanis a Budavár visszavételénél is hírnevet szerzett F i á t h János családjával, akinek nevét mindmáig utca is őrzi a budai Várban. (A Fiáth-családnál dokumentum őrzi, hogy elsőként a magyar Fiáth János rontott fel a falra a török elleni küzdelem során, nem pedig a német, de ezt a családtól soha nem fogadta el a hivatalos történetírás. Elvégre, hogyan festene, ha egy magyar várat magyar ember foglal el elsőnek...)
Azután az Odescalchiak rokoni kapcsolatot szereznek a Z I C H Y-ekkel is, ekkor a király megadja nekik a "szerémi" előnevet. Ez a család, amely azután néhány évvel később p á p á t is ad ad a keresztény világnak.
O d e s c a l c h i Benedek 1676 decemberében foglalja el a pápai trónust és XI. I n c e néven uralkodik, és a török elleni védelem érdekében osztrákbarát politikát folytat.
A bajok abból adódtak, hogy a Habsburgi király kifejezetten lengyel és magyarellenes volt. Ennek ellenére a magyar származású Szentatya hatalmas összegekkel segítette Lipót császárt. S o b i e s k i János és Lotharingiai Károly egyesült seregei - jelentős magyar segítséggel - felszabadítják Bécset.
(Aki ma a bécsi Grinzing melletti Kahlenberg-hegyre felsétál, ma is láthatja, noha igen apró betűkkel a magyarok segítségét megörökítő táblácska szövegét.
XI. I n c e (magyar származású!) pápa tehát miután a törökellenes harc immár áttevődött előbb Esztergomba, majd Budára, "Keresztes hadjáratnak" nyilvánítja Magyarország felszabadítását.
Végre szeptember 2-án felszabadul Buda!
A pápa ezt a napot egyházi ünneppé nyilvánítja.

Ugorjunk most negyed évezredet!
Az 1930-as években az O d e s c a l c h i -család egyik tagja, Erba Odescalchi Sándor mint ügyvéd ténykedik Budapesten. Ő lakja a Szemlőhegy-utcai villát. Ebben az időben a terület még gyéren lakott. A már felépült házak között jócskán húzódnak még meg a szőlőskertek. Ezeket "mál"-oknak, azaz dűlőknek nevezték. A "Szemlélő"-hegyről tiszta időben a Magas-Tátráig is ellátni.

Sándor herceg mint a svéd király egyik budapesti ügyvivője gyakran jár külföldön. Az olasz királytól Stockholmba utazik hivatala megbízásából, ott családot alapít.

1945-ben a szovjet szuronyok támogatásával megérkezett egy hosszú, igen hosszú különvonat, rajta olyan utasokkal, mint Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Mihály, Révai József. Igen sok társutas is érkezett és igen sokan itthon is várták ezt a vonatot, mint például az életművész A p r ó Antal is.
Apró Antal leánya, Piroska. Nem csak nevében. Mindvégig a Párt szolgálatában jeleskedett, miközben a banki munkát sem vetette meg. Kádár titkárságán, majd Horn Gyula mellett ügyködött.

Jelenleg a villát a kormányfő felesége és anyósa bitorolja, de haszonélvezeti joggal ide van bejegyezve a Kádár-rezsim Legfelsőbb Bírósági elnökének, Jahner- B a k o s Mihálynak az özvegye is. Mivel az őrezred védelme kiterjed az épület környékére is, így a rendőrök a vérbíró özvegyének lakását is kénytelenek őrizni.

Jahner-Bakos Mihály 1958-63 között a Legfelsőbb Bíróság elnöke volt, korábban az Igazságügyi Minisztérium katonai főosztályán alezredesi rangban irányította a forradalom utáni megtorlások rögtönítélő bíróságainak létrehozását.

A háromlakásos, 581 négyzetméteres villa tulajdoni lapjából kiderül, egyik, 159 négyzetméteres lakás tulajdonosa D o b r e v Klára a (jelenlegi) kormányfő (jelenlegi!) felesége, míg a másik két lakrész Apró Piroskának, Gyurcsány Ferenc anyósának a birtokában van.
Gyurcsány Ferenc nemrég gólyalábain beimbolygott a Parlamentbe, ahol kijelentette: szereti (harmadik) feleségét.
Ha hő mondja, higgyük el neki!

Lámcsak, a történelem örök spirálvonala: a kormányfő eddigi valamennyi egyházellenes próbálkozása kudarcot vallott.
Külön kuriózum: az általa lakott épület éppen XI. Ince pápa egyik leszármazott utódáé volt! A Dobrev-család mélyen szennyes kézzel tündököl ma is, pedig ők készítették elő a II. János Pál pápa elleni merényletet, a török Ali Akcsa csupán a végrehajtó volt.
Csak remélhetjük, hogy a Rózsadomb ma még félelmetes ura - akit szomszédai sem szívelnek - rövidesen elsüllyed a történelem posványában.

Forrás:
br. Gudenus János: A magyar főnemesség genealógiája II. kötet;
Dr. Gergely Jenő: A pápaság története;
A' Felséges Ausztriai Ház története. (Kaiserliches Archiv 1833.)







http://www.l88.hu/about3129.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdos bírság az FVM-nek
  2008-07-21 22:17:39, hétfő
 
  Milliárdos bírság az FVM-nek
2008. július 20.


Súlyos bírságot kapott a magyar agrártárca az Európai Uniótól, mert nem valós adatok alapján hívtuk le Brüsszelből a területalapú agrártámogatásokat - értesült a Magyar Nemzet. Informátoraik szerint a mulasztással egyértelműen a minisztérium okolható, ám mégis a vétlen gazdálkodókkal fizettetnék meg a büntetést.
Jelentős mértékű, csaknem tízmilliárd forint értékű bírsággal sújtották a Magyar Nemzet értesülései szerint a magyar agrárkormányzatot Brüsszelben. A büntetés oka, hogy nem tartottunk be egy fontos uniós előírást, és nem frissítettük a területalapú agrártámogatások igényléséül szolgáló, 2004 óta működő parcella-nyilvántartást, pedig azt háromévenként kötelező megtenni.

A lap úgy tudja, hogy a munkálatok elvégzéséhez szükséges összeg hiánya állhat az ügy hátterében. Szintén a pénztelenség lehet az oka annak, hogy információik szerint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nem ismeri el a hibát, és azt a gazdálkodók mulasztásaként igyekszik feltüntetni. Forrásaik szerint a szaktárca célja az, hogy az agrárbüdzsét csökkentő bírságot végső soron a termelőkkel fizettesse meg.

Uniós belépésünk egyik fontos kívánalma volt, hogy a földterület nagysága alapján járó agrártámogatások igényléséhez egy új rendszert kellett bevezetnünk. A Földmérési és Távérzékelési Intézet nyilvántartása alapján minden gazdálkodó kapott egy úgynevezett térképhelyes légifelvételt, amelyen bejelölték a termelő által művelt földterület határait. Az adatok egyeztetése után állt fel az úgynevezett Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer (MePAR), amelyet Brüsszel is közhitelesnek fogadott el, és ezek alapján folyósították az elmúlt években a területalapú agrárjuttatásokat.

Az uniós szabályok szerint ugyanakkor a MePAR akkor hiteles, ha háromévenként frissítik, hiszen a művelési viszonyok jelentősen megváltozhatnak ennyi idő alatt. A frissítés költséges beruházás, emiatt a lap információi szerint elmaradt. Emiatt 2007-től nem áll Brüsszel rendelkezésére közhitelesnek számító nyilvántartás, amit - úgy értesültek - csak a közelmúltban konstatált az uniós bürokrácia. A végeredmény közel tízmilliárd forint értékű agrártámogatás megvonása, aminek jogosságát nem ismeri el a magyar szaktárca.

A lap forrásai szerint a földművelésügyi minisztérium a büntetést könnyen ráterhelheti a termelőkre, mégpedig azon a szankciórendszeren keresztül, amit a valótlan területi adatok alapján, jogosulatlanul igényelt agrártámogatások visszaszerzése érdekében vezettek be. A szabályok szerint abban az esetben, ha a támogatás lehívásához a gazdálkodó által megadott földterület nagysága csak legfeljebb három százalékkal tér el a MePAR-tól, a termelőnek elegendő visszafizetnie a jogosulatlanul felvett uniós pénzt. Ha viszont az eltérés ennél nagyobb, a visszautalandó támogatás mellé jelentős pénzbírság társul. Ráadásul mivel a támogatás folyósítását, visszautalását, illetve a bírság beszedését egyaránt az APEH bonyolítja, a büntetés egy darabig az adóhatóság felé fennálló köztartozásként is megjelenik, emiatt az érintett gazdálkodó egy ideig a pályázati lehetőségektől is elesik. Tévedni a rendszer normális működése esetén is könnyű dolog — hívják fel a figyelmet a lap informátorai -, hiszen egy tízhektáros táblánál már 0,3 hektáros eltérés felett jár a büntetés. Most viszont attól lehet tartani, hogy különösen megszaporodhatnak a parcella-nyilvántartás és a termelői adatok közti különbségek - s ennek megfelelően a visszatérítendő támogatások és bírságok -, ha a MePAR csakugyan nem közhiteles. A lap úgy értesült, az ügyben hamarosan egy gazdálkodók által indított bírósági perre is sor kerül, ami a jövőre nézve precedensértékű lehet.

Kéjes élvezettel büntet a felügyelőség

Ma Magyarországon 1,2-1,3 millió tonna gabona kerül forgalomba feketén, ami után a termelő egy fillér áfát sem fizet - mondta el az mfor.hu szakportál érdeklődésére Raskó György agrárközgazdász. A volt politikus szerint Kaliforniában vagy Olaszországban nem kérnek senkitől alkalmi munkavállalói igazolványt. Nálunk ezzel szemben például a professzionális spárgatermelés lényegében megszűnt, mert nem tudja kitermelni a legális foglalkoztatás költségeit. Az agrárközgazdász szerint a munkaügyi felügyelőség elképesztő ötletekkel büntet, miközben mindenki tudja, hogy a mezőgazdaságban csúcsszezonban nem lehet betartani az összes szabályt. Ha a felügyelőség elmegy vizsgálódni aratáskor valahová, biztosan talál néhány százezer forintos büntetési tételt, ez ma már általános gyakorlat. A nagyobb cégek Raskó György szerint kettős nyilvántartást vezetnek az egyik alapján fizetik a dolgozóikat, a másikat meg bemutatják a felügyelőségnek. Ám ha például az egyik dolgozó feljelenti a munkaadóját, akkor hatalmas büntetések következnek, ahogy Raskó fogalmazott: "A munkaügyi felügyelőség kéjes élvezettel büntet."

Forrás: Magyar Nemzet

http://www.oktober23bizottsag.hu/Hun/index.php?option=com_content&task=view&a mp;id=1431&Itemid=31

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Normális esetek
  2008-07-21 22:09:04, hétfő
 
  Normális esetek
2008-07-21 06:20:47

Hamar megtalálták azt a személyt, akire majd - amennyiben a mentők fegyelmi vizsgálata vétkesnek találja - rátolják a felelősséget Kolonics György megkésett ,,ellátásáért". Sûrûn elhangzott a pénteki híradásokban a szolgálatvezető főorvos nyilatkozata, miszerint megvizsgálják, miért nem a legközelebbi állomásról küldött kocsit a végzetes időpontban ügyeletet teljesítő mentésirányító, de eddig nem találkoztunk a konkrét esetnél messzebbre mutató kérdésekkel, felvetésekkel, kommentárokkal.

Az utca (piac, kocsma stb.) lényegre törő emberét viszont nem az foglalkoztatja az ilyen hír hallatán, hogy egy telefonos beosztott netán melléfogott, és nem a megfelelő bázisról rendelte a címre a mentőkocsit, mivel tudható, hogy egy létfontosságú állami alapszolgálat rendszere, működése és megfelelő kontrollja nem is tesz lehetővé ilyen fatális tévedést. Normális esetben. Márpedig tény, hogy a szóban forgó esetben nem a Duna-parti sportteleptől legfeljebb ötpercnyire lévő csepeli Áruház téri mentőállomásról érkezett a kocsi, hanem a bel-budai BAH-csomópontnál lévő mentőbázisról; így még a húszperces menettempó is dicséretes teljesítménynek tűnik, a halállal küzdő sportoló megmentéséhez azonban kevésnek bizonyult. A hírekben szintén elhangzott, hogy ennél közelebb nem volt a szükséges életmentő készülékkel felszerelt mentő jármű. Ezt pedig nem lehet rányomni a diszpécserre, e hibáért más a felelős.
További hírek az elmúlt napokból: hosszú idő után vissza kell állítani hazánkban a kötelező tbc-szűrést, mivel az esetek előfordulása túllépte a nemzetközi szabályok szerinti számot. A rádióban megszólaló járványügyi orvos szakértő lemondóan válaszol a riporter kérdésére: a városi hajléktalanokat és a faluszéli telepeken élőket - akiket a betegség és a terjedése elsősorban érint - úgysem tudják arra kötelezni, hogy elmenjenek a legközelebbi szûrőállomásra. A korábban országosan mûködött, autóbuszokba szerelt mobil szűrőhálózat már rég nem létezik, a jelen pénzügyi helyzetben ne is álmodjunk róla. E normális problémához képest enyhe lefolyású eset a Fonyódligeten kitört epidémia, amelyben nyolcvanan megbetegedtek a tóparti gyermektábor mintegy hatszáz lakója közül. A hasgörcsökkel, gyakori hányással, hasmenéssel, hőemelkedéssel járó rosszullétet, mint kiderült, megint az a calici retrovírus okozta, amelynek nevével mind gyakrabban találkozhatunk Magyarországon. Tömeges előfordulásának oka az elégtelen higiéniai körülményeknek - szakcikkek szerint a fekáliával, hányással szennyezett ételnek, italnak - tulajdonítható. A fő gond ezzel, hogy az elmúlt egy-két évben ismertté vált nagyobb esetek egészségügyi intézményekben történtek: a fővárosi ORFI, a Kútvölgyi úti, a Szent János és a délpesti kórházakban, illetve Fejér és Győr megyei létesítményekben. Ez is normális, de ha egy kórházban ilyen a tisztasági helyzet, akkor mit várjunk egy nyári iskolai tábortól? Az állampolgári jogok országgyûlési biztosa nemrég jelentést tett közzé az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet tavalyi bezárásának eddigi következményeiről. A Lipótmezőn ápolt betegek átirányítása más intézményekbe nem járt eredménnyel, évtizedek óta gondozottak kerültek ki a látókörből, estek ki az ellátásból. Magyar polgárok emberi, alkotmányos jogai sérültek. Nálunk ma ez is normális.
A felelősséget mindezekért a kormány pénzügyi megszorításainak részévé tett egészségügyi ,,reformot" végrehajtó politikai megbízottak (Molnár Lajos, Horváth Ágnes stb.) viselik, illetve a mögöttük működő szolgalelkû, fafejű és kőszívû, pénzért, karrierért mindenre kapható zsoldosaik. De fő felelős a miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc. Normális esetben.

Ludwig Emil
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsányi eszeveszetten menek
  2008-07-21 22:07:51, hétfő
 
  Gyurcsányi eszeveszetten menekült balatonfüredi kifütyüléséről
2008. július 20. 15:40
HunHír.Hu-információ
Végre a Balaton-partiak is láthatták Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közpénzből vásárolt luxusautóját. A csodajárgány és a kísérőautó iszonyú sebességgel, szirénázva robogott végig a 71-es úton Balatonfüredről, ahol a vitorlázók és közönségük nemkívánatos személynek nyilvánította a regnáló miniszterelnököt.

A Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny balatonfüredi díjkiosztóján, vasárnap délben, miközben Gyurcsány Ferenc a díjakat adta át a balatonfüredi móló bejáratánál felállított színpadon, a több száz fős közönség soraiból erőteljes füttyszó és pfujolás hallatszott. Nem sokkal utána Gyurcsány és díszes kísérete úgy pucolt Balatonfüredről, mintha kergették volna. Rohant keresztül ezerrel a lakott településeken a balatoni csúcsforgalom kellős közepén, amikor az autók nem győztek lehúzódni az elsötétített üvegű utazó erődök elől.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2008.06 2008. Július 2008.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 653 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.