Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
MAGYAR ANTISZEMITIZMUs?
  2013-04-02 21:20:58, kedd
 
 
MAGYAR ANTISZEMITIZMUS?

Magyar rasszizmusról, antiszemitizmusról és cigányüldözésről gajdolnak a baloldali politikusok, és terjesztik ezt a tévhitet az egész világon. mi pedig gyámoltalanul és hatástalanul védekezünk.
Természetesen mások bűnei nem kicsinyítik a mieinket, de nem vagyunk kötelesek egyedül elszenvedni a világ sajtóban megjelenő - antiszemitizmussal vádló - aljas támadásokat. A baj az, hogy a magyar polgári sajtó és politikusok berkeiben nagyon ritka a nyugati nyelvek ismerete. Viszont a nyugati, magyarellenes médiát és politikusokat hazug hírekkel ellátó hazai liberális ellenzék prominens személyei vagy tudnak idegen nyelveken, vagy pedig vannak - valószínűleg jól megfizetett - fordítóik. Persze soraikban találhatók a nyugaton élő ismert irók, publicisták, az impresszárióktól függő müvészek (Fischer Ádám? Dohnányi?), akik önként, családtagjaik pusztulása miatt, esetleg megélhetési kényszerből, gyűlölethadjáratot folytatnak hazánk ellen.
A bölcsek már évezredek óta úgy vélik, legjobb védekezés a támadás.

A világháló tele van antiszemita hirekkel. Például a békeszerető, demokratikus Canada területén, a B'nai Brith 1135 zsidóellenes atrocitást jelentett 2008-ban.
Kiváncsi volnék, hány zsidót vertek meg Magyarországon az elmúlt években. Csak egyről hallottam!
A B'Nai B'rith 2011-es jelentése itt található Canadáról: http://bnaibrith.ca/files/audit2011/AUDIT2011.pdf

A jó öreg Egyesült Királyság sem marad el az antiszemitizmus terén. Mind többen kritizálják a zsidó nagytőke erős befolyását az angol politikai életben. Az angolok mindig is a palesztinok oldalán voltak és erősen kritizálják az Izraeli kormányt
Soha nem tapasztalt számú antiszemita incidens történt Nagy-Britanniában 2010 első fél évében - áll a 300 ezres brit zsidó közösség védelmére alakult biztonsági tanácsadó szervezet tavalyi összegezésében, amely szerint a vizsgált időszakban feljegyzett ilyen atrocitások száma meghaladta az eddigi teljes évi rekordot. A Community Security Trust (CST) közölte, hogy január és június között 609 verbális vagy fizikai támadásról szerzett tudomást. A tavalyi azonos időszakban 276 bejelentés érkezett a szervezethez. A CST a 2006-os esztendő egészében regisztrálta az eddigi éves rekordot, ami 598 eset volt.
Franciaországban még rosszabb lehet a helyzet, még Izrael miniszterelnöke is, hazatérésre szólította fel a francia zsidókat, az ottani üldözés elől.. Többszáz zsidó már házat vett Izraelben, menekülésüket előkészítendő. Ez érthető, hiszen Franciaországban több millióra tehető az afrikai volt francia gyarmatokról beözönlő, zsidógyűlölő muzlim. Hozzánk meg ezrével telepednek haza, teljesen legálisan, az izraeli magyarszármazású zsidók illetve utódaik..
A muzlimok tekintetében a franciák nincsennek egyedül, hiszen az UK-tól Belgiumon, Hollandián, Dánián, Németországon keresztül Svédországig baj van velük.
Ez csak néhány szemelvény a sokszáz közül.
Néhány évvel ezelőtt dúló, vérre menő harc folyt az amerikai egyetemek között. Ezt a forró, sokak állásába kerülű vitát két egyetemi tanár: John Mearsheimer (U of Chicago) és Stephen Walt (Harvard) könyve: "The Izrael Lobby" cimű könyve váltotta ki. (ECONOMIST September 29, 2007, 87. oldal). A két professzor az amerikai külpolitikát irányitó lobbyról írott, kitűnően dokumentált tanulmánya sokak szemét nyitotta fel Amerikában, egyúttal kiváltotta a zsidó szervezetek kemény támadásait.
Ez csak a jéghegy csúcsa volt, mert sehol a világon olyan intenzív antiszemita harc nem folyik a világhálón, mint az USA-ban. Csak egy kicsit körül kell nézni az interneten. A mi nyuszi lelkületű, fegyvertelen gárdáink kismiskák az amerikai KuKluxKlan, a White Supremacy, stb. mozgalmak jól felfegyverzett, zsidó, szines és katolikus gyűlülő szervezetekhez viszonyitva.
A több amerikai szélsőjobb szervezet kiképző táborokkal is rendelkezik, ahol fegyveres harcra képezik ki a lelkes, rasszista fiatalokat. Nálunk a "gárdák", "csendőrők" még megbízható, hatlövetű messzehordó csúzlikkal sincsennek felszerelve... Néha azt is meg lehetne kérdezni az amerikaiaktól és a kanadaiaktól, hogyan lehetne összehasonlítani a magyar (európai) cigányokat az indiánjaikkal.
Sokat emlegetik itthon a Numerus Clausus törvényt, amely a hazánkbeli nemzetiségeknek arányszámuknak megfelelően biztosított helyet az egyetemeken. A kritikusok több tényről feledkeznek el. Például arról is, hogy csak Budapesten tartották be ezt a törvényt, azt is csak a területi autonómiával rendelkező egytemeken történt zsidóverések miatt, mert a vidéki egyetemeken vidáman tanulhattak a zsidó fiatalok is.

A másik tény pedig az, hogy a legtöbb UK és USA "Ivy ligue" (régi, elit) egyetemeken ugyan nem volt törvénybe iktatva a diszkrimináció, de sem néger, sem zsidó diákokat nem vettek fel. Legfeljebb zseniális vagy nagyon gazdagon adományozó zsidó papák gyermekei esetében tettek kivételt. Több egyetemen még a katolikusokat sem fogadták, vagy csak immel-ámmal. Ez csak a G.I. (frontharcos) törvény alapján változott meg a második világháború után.. Az elemi és középiskolák (néger) integrálása csak hosszú harcok után valósult meg a hatvanas években.
Az USA-ban történő antiszemita cselekményekről itt olvashatunk egy összegezést: http://www.adl.org/PresRele/ASUS_12/6128_12.htm Ezenkívűl szemezgethetünk a Világhálón a veszettül antiszemita amerikai honlapok tömkelegében.
A két háború közötti antiszemitizmus nem volt magyar találmány. Nehéz elhinni, de Roosevelt amerikai elnök sem lelkesedett értük. Joseph E. Persico, ismert amerikai történész-író a "Roosevelt titkos háborúja" (Roosevelt's Secret War, Random House Trade Paperbacks/New York 2002, ISBN 0-375-76126-8) című könyvben eddig jórészt ismeretlen tényeket közöl. Szemelvények:
1. 218. oldal A St. Louis. Hamburg. Amerika hajón 1939 májusában menekülő 930 zsidót nem engedték partra szállni az USA kikötőiben, de Jamaikában, Kubában, Kanadában sem. A Rooseveltnek írott távirat válasz nélkül maradt. Vissza kellett térniük Európába, ahol sokan a holocaust áldozatai lettek.
2. 218 oldal FDR ajánlotta Morgenthaunak: talán Kamerunban kellene letelepíteni a zsidókat. Ott csodálatos sík felvidék és fű (!) van. Az egész országot felfedezték, felkutatták készen (van a telepítésre)
3. 219-220 oldal. Észak Afrika megszállása után Rabatban a francia pk. tábornoknak az alanti kijelentést tette: A hivatásokban (orvosi, ügyvédi) pályán működő zsidók számát vissza kellene szorítani a lakossághoz viszonyított százalékukra. Ez a terv megelőzné a német problémát, ahol a zsidóság a népességnek csak néhány százalékát teszi ki, de az orvosok, ügyvédek, tanárok és professzoroknak közel fele volt zsidó... Mondotta Roosevelt.

Ezek elképesztő tények, nem illik bele a nyugati világról alkotott álomképünkbe. Ehhez képest a mi "numerus claususunk" és a II. zsidótörvényünk gyerekjátéknak tűnik.

Ami "győztes" államok "dicső" tetteit illeti, nem árt sorra venni azokat sem.
Franciák: Több mint 67,000 zsidót szedtek össze a francia rendőrök s adták át őket a németeknek. Ezeket Németországba és a megszállt Lengyelországba deportálták, ahonnan kevesen tértek vissza. Erről az átlag francia semmit sem tudott, csak nemrég vallották be a franciák, főleg Sarkozy és a mai miniszterelnök.

Szlovákia: Tiso páter vezetésével lelkes szervilitással vették át a német ideológiát. Minden elszállított zsidó után 500 DM-et fizettek a németeknek.

Románia: A zsidóirtást a Vasgárda kezdte, majd a román hadsereg folytatta. Bizonyítottan, 250-400 000 zsidót öltek meg, borzalmas körülmények között. Mindezt a legcsekélyebb német ösztönzés és segítség nélkül. Ezt következetesen tagadták 2004-ig, amikor a zsidó szervezetek nyomására bevallották rémtetteiket és a kormányfő bocsánatot kért a zsidóságtól. Ennek az önkéntes akciónak a leírását olvashatjuk Matatias Carp: "A Román Holocauszt" című könyvében, ami magyarul és angolul is megjelent. Ugyancsak megírta ennek történetét a Magyar Köztársaság elnöke által n éhány éve kitüntetett Randolph Braham amerikai professzor is és még sokan mások. Ceausescu pedig "kilóra" adta el a zsidókat Izraelnek, a szászokat pedig a németeknek.

Szerbek: Nyugaton már csak Titó partizánjainak "hősies" harcáról szól a háborúból visszamardt nyugati propaganda. Igaz ugyan, hogy velük főként a szerb kollaborátor miniszterelnök Milan Nedic szerb csapatai és a horvátok harcolgattak, kevés német segítséggel. A szerb zsidókat is Nedic emberei irtották ki, minden német segítség nélkül.
Ezeket az állításokat és híreket még hívatkozásokkal sem kell megerősíteni, mert ha elővesszük a jó öreg Google keresőt és beütjük a következőket:
Antisemitizm in France (vagy akár UK, USA, Germany) rengeteg adat jelenik meg, főként az illetékes zsidó szervezetek jelentései.

Mit is csináltunk mi magyarok,
akiket előszeretettel neveznek hazai és külföldi politikusok atiszemitáknak?

A Szovjet elleni háborúba lépésünknek több oka volt. Íme néhány: Horthy tanácsadóit arra késztette a német megszállás réme, hogy rábeszéljék a Szovjet ellenes háborúban minimális erővel való részvételre, amely megmentheti a magyar zsidók életét is. Gondoljunk arra, hogy Horthyt nem állították a Nürnbergi Bíróság elé, és élete végéig a hálás Chorin Ferenc, Kornfeld Mór és társaik egy alapítványon keresztül tartották el a portugáliai Estorilban. Ifj. Horthy Istvánné pedig meleg barátsággal emlékezik meg könyvében az őket segíteni akaró cionistákról. Megbízottjuk Dr. Ruben Hecht el is ment Horthyékhoz, hogy "megköszönje apósomnak, amit a magyarországi zsidókért tett" írja özv. Horthy Istvánné. Nyilván nem ok nélkül voltak segítségükre. A köszönetet az a többszázezer magyar honvéd és zsidó munkaszolgálatos is megérdemelné, akik a magyar Holokauszt elodázásért is életüket áldozták.

Amiről nem hajlandók tudomást venni:
A történelmünket valószínűleg alaposan át kellene írni, ha valaha is előkerülne annak a Koronatanácsnak az eredeti - teljes - jegyzőkönyve, amelyen elhatározták a Szovjet elleni háborúban való részvételt.
Állítólag csak két példány maradt meg, de mindkettőben a második rész különbőzik egymástól. Igy nyilván mindkettő hamisítvány.

1. Közel 200,000 lengyel menekültet fogadtunk be és tettük lehetővé továbbutazásukat, hogy az angolok által felállított Anders hadseregben harcoljanak tovább a németek ellen., A UK-t védő vadászrepülők jórésze is azok a lengyel pilóták voltak, akiket átengdtünk... A lengyel hadsereggel érkező zsidókat is a nemzetközi jognak megfelelően védtük és hamis papírokkal is elláttuk őket.
2. Osztrák és cseh zsidó menekülteket is ezerszámra fogadtuk be és védtük egészen a német megszállásig (1944. március 19), de még azon túl is titokban és sokat kockáztatva, többször a helyi hatóságok hallgatólagos beleegyezésével.
3. A német megszállás, 1944. március 19. után kezdődött a magyar zsidóság kálváriája. De amikor a német hadsereg java kivonult, Horthy leállítatta a deportálásokat. Ezzel kb. kettőszázezer budapesti és oda menekült vidéki zsidónek minősűlő magyar állampolgárt mentett meg.
4. Eichman, az "Endlösung" végrehajtója mondta Izraelben, hogy az egész megszállt Európában, csak Horthyék merték őt kiutasítani az országból.
5. Miért nem ugrottunk ki a háborúból? Erre, többek között, a brit külügyminisztérium egy nemrég felszabadított titkos jelentése adhat némi következtetésre okot. Egy Mr. Randal nevű magasabb beosztású úr jelentette, (értelemszerű fordításban):

"1943. október 14
A Zsidó Ügynökség (Jewish Agency) megbízásából Namier professzor kérte, hogy ne kényszerítsük a magyar kormányt az idő előtti kiugrásra mert ez német megszállást eredményezhetne. Ez pedig a 800,000 zsidó megsemmisítéséhez vezethetne, akik most relatív biztonságban élnek Magyarországon.
Mr. Randal említette, hogy ez már oka lehet annak, hogy a magyar kormány nem közeledett a Szövetségesekhez...
Dr. Namier reménykedik, hogy a magyar kormány nem mozdul, amíg a németek (egy kiugrási kísérletre) reagálni tudnának.
Reg.: ) 012035/385/21î"

Nos, kik is az antiszemiták??

UTÓSZÓ:
Sokan vádolnak minket azzal, hogy nem tettünk meg mindent a zsidók megmentése érdekében és közömbösen viselkedtünk sorsuk iránt.. Ez sem igaz! Budapesten és a nagyobb városokban mindenki mentette a zsidó barátait, aki tehette. Falvakban, kisvárosban általában nehéz volt, hiszen mindenki belelátott a másik tányérjába. Természetesen nincs olyan törvény a világ egyetlen országában sem, ami arra kötelezne valakit, hogy saját és családja életét kockára tegye másokért. Ennek ellenére sokan vállalták a "felkoncolást", amit a nyilasok igértek a zsidómentőknek. Wallenberg sem volt az egyetlen aki ezreket mentett meg. Angelo Rotta pápai nuncius, a magyar Baránski Tíbor (Buffalo, NY, USA) szervezésével legalább annyi zsidót mentett meg mint ö (Righteous Gentile címet kapta http://www1.yadvashem.org/yv/en/righteous/statistics.asp Yad vashem).
Szobrot viszont nem állítottak neki!!!
Carl Lutz svájci követ Többet mentett, mint Wallenberg úr. Ezenkívül apácák, papok, hivatalnokok, katonák mentették zsidó polgárainkat
Tessék már végre tudomásul venni, hogy azok rendkivüli idők voltak. Túl voltunk Sztalingrádon, a Második Hadsereg pusztulásán. Minden hadköteles férfi katona volt. Nem volt már olyan család Magyarországon, ahol nem lett volna hősi halott, sebesült vagy hadifogoly. A Szovjet hadsereg a határaink előtt állt, 1944 augusztusa óta már hazánk területén folytak a harcok. Frontkatonáink elbeszéléseiből és 1919-es kommunista terror óta tudtuk, mi vár ránk. Mindenki leszámolt a saját és családja életével, bizonytalan jövőjével. 44 április harmadika óta pedig súlyos és kíméletlen amerikai-angol-szovjet bombatámadásokat kellett elszenvednie az országnak.
Kíváncsi volnék, az angolok, franciák, stb. hogyan viselkedtek volna hasonló körülmények között...?

(Olvasónk gyűjtése)

Kapcsolódó:
A szemkilövetők nem változnak


Ki a terrorista?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rezsicsökkentés Fidesz módra: +20 százalék
  2013-04-02 21:17:29, kedd
 
  Rezsicsökkentés Fidesz módra: +20 százalék
2013, április 2 - 13:06

Miközben országos szinten rezsicsökkentésről hallani, Miskolcon közel 20 százalékkal drágul a szemétszállítás, hangzott el a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján.

Pakusza Zoltán, a párt helyi elnöke elmondta, a miskolciak a napokban kapták kézhez a közel 20 százalékos szemétdíj emelésről szóló csekkeket, ami ellentétes a Fidesz rezsicsökkentésről szóló kommunikációjával.

Nem tudjuk elfogadni az AVE ügyvezetőjének, Molnár Attilának azon magyarázatát, miszerint az Európai Uniónak köszönhető a mostani brutális emelés, hangsúlyozta Pakusza. Mint mondta, való igaz, hogy a hulladéktörvényt az EU írta elő, ugyanakkor igaz az is, hogy az úgynevezett lerakási járulék az AVE-t terheli. Az emelés annak köszönhető, hogy ezt a cég áthárítja a miskolciakra.

A mostani közel 20 százalékos emelés mellett a jövőben várható 10 százalékos rezsicsökkentés nem lesz más, mint olcsó PR fogás, jelentette ki a jobbikos politikus, aki végezetül arra kérte a miskolciakat, használják ki, hogy a Fidesz épp a rezsicsökkentés miatt standol az utcákon, keressék fel a kormánypárt aktivistáit és kérjenek bővebb felvilágosítást a 20 százalékos szemétdíj emelésről.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/rezsicsokkentes_fidesz_modra_20_szazalek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
25 éves a kollaboráns párt
  2013-04-02 21:13:29, kedd
 
  25 éves a kollaboráns párt


25 éve, 1988. március 30-án alakult a kezdetben generációs erőként föllépő Fidesz. Az egyetemi kollégisták által alapított párt közelében már a kezdetekkor megjelent a Soros Alapítvány fedőnevű nemzetközi felforgató szervezet. A Soros Alapítvány finanszírozta többek között a párt vezetői garnitúrájának nyelvtanulását, külföldi tanulmányait, úgymond ,,szakmai ösztöndíjait".

Állambiztonsági iratokból kiderül, hogy a Fidesz vezetői - SZDSZ-es barátaikkal együtt - amerikai titkosszolgálati kiképzést kaptak Budapesten. Soros felforgató mesterei a köpönyegforgatás mestereivé avatták a jelenlegi kormánypárt kulcsfiguráit, akik liberális antikommunistából idővel jobbos hangvételű cionista kollaboráns erővé formálódtak.

A kormánypártként kényszerpályán mozgó Fidesz nemzetinek látszó üzenetekkel és intézkedésekkel a 2014-es választások nagy esélyese, bár számos nem várt belföldi és külföldi esemény közbejöhet, borsot törve a cionista kollaboráns vezetés orra alá.

Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/03/31/rovidhir-25-eves-kollaborans-part
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vagyis: Kussolj Magyar!!!
  2013-04-02 21:09:39, kedd
 
  ,,Bele kell törődnünk a területvesztésbe"
2013, április 2 - 20:05

Éves beszámolót tartott kedden az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának (NÖB) Martonyi János külügyminiszter. A tárcavezetőt - aki nemzetpolitikai téren egy konkrét eredményt sem tudott említeni - a jobbikos Szávay István mellett több fideszes képviselő is kellemetlen kérdésekkel szembesítette.

A kül- és nemzetpolitika nem választható ketté, a magyar ügyek szinte mindenhol szóba kerülnek, a konfliktusokat kerülni kell, mert ennek negatív következményeit a határon túli magyarok viselik, viták és feszültségek pedig mindig voltak és lesznek is - nagyjából így foglalható össze Martonyi János expozéja.

A külügyminiszter szerint ,,jelentős eredmények" születtek a visegrádi együttműködés területén, a magyar-román kapcsolatok rendkívül biztatóak, Szerbiával viszont csak ,,mérsékelt előrelépés történt". Meglátása szerint a ,,nézeteltérések" fő oka, hogy a környező országok nem ismerik el a közösségi, csak a személyes jogokat. Mint fogalmazott, Magyarországnak ,,semmiféle területi igénye nincsen", minden ilyen felvetés ,,abszurd és nyilvánvalóan nevetséges", ennek ellenére a szomszédos országokban gyakran riogatják ezzel az embereket. Martonyi szerint a megoldást az jelentheti, ha mindenki elfogadja a kialakult helyzetet: Magyarország beletörődik a területvesztésbe, a környező országok pedig biztosítják a közösségi jogokat.

A Fidesz beírta magát a történelemkönyvekbe

Martonyi felvezetője után kormánypárti képviselők következtek, elsőként Potápi Árpád János, a bizottság elnöke, aki kijelentette, ha a Fidesz az elmúlt három évben semmit sem csinált volna a kettős állampolgárság megadásán kívül, már azzal is beírták volna magukat a történelemkönyvekbe. Párttársa, Csóti György csatlakozott az országhatárok örök változatlanságát hirdetők táborához, majd hozzátette, a ,,területért jogokat" elv alapján ,,a korábbiaknál határozottabban" kell követelni a külhoni magyarok legteljesebb autonómiáját.

Az MSZP szintén örömmel nyugtázta, hogy Magyarország beletörődött megcsonkításába, és hogy a kormány nemzetpolitikájának homlokterében a jó szomszédságpolitika áll. Szabó Vilmos viszont úgy véli, amikor a miniszterelnök kokik kiosztásáról beszél, és Brüsszelt Moszkvához hasonlítja, az nem szolgál magyar érdekeket. A szocialista politikus kifogásolta az MSZP-nek kedves külhoni magyar pártok (RMDSZ, Most-Híd, UMDSZ) negligálását is.

A bizottság elnöke Szabó felszólalása után emlékeztetett, hogy az MSZP az elmúlt egy évben nem vett részt a testület munkájában, így véleményüket sem ismerhették meg.

Jobbik: Nem látni az érdemi előrelépést

Szávay IstvánAz ellenzéki képviselők közül a legkeményebb kritikát a jobbikos Szávay István fogalmazta meg, aki sajnálatát fejezte ki, hogy Martonyi egy konkrét előrelépésről sem számolt be, igaz, erre nem is nagyon volt példa. Véleménye szerint a kormány folyamatosan túlkompenzál, és felesleges gesztusokat tesz, erre jó példa, amikor a külügyminiszter egy találkozó után kijelentette: még sosem voltak ilyen jók a magyar-román kapcsolatok, majd ezután román kollégája közölte: szó sem lehet autonómiáról, Székelyföldet feldarabolják. ,,Amikor Felvidéken középkori módszerekkel üldözik és jogfosztják a magyarokat, és miniszter úr az eddigi biztató együttműködés folytatását reméli, azt nehéz megkülönböztetni Kovács László (volt szocialista külügyér - a szerk.) korábbi munkásságától" - mutatott rá Szávay.

A jobbikos képviselő számos konkrét ügyben - Erdélyben a kommunizmus alatt elkobzott vagyon visszaszolgáltatása (restitúció), csángó oktatás, ukrán nyelvtörvény, koszovói szerb cigányok Délvidékre telepítése, szlovák állampolgársági törvény, stb. - kért tájékoztatást. Utóbbi kapcsán emlékeztetett, hogy a magyar állampolgárságukat vállaló felvidéki magyarokat két éve vegzálják, és nem látni, hogy az ügyben bármilyen érdemi lépés történt volna.

Szávay továbbá kifogásolta, hogy - bár a külhoni magyarság rendszeres elszenvedője kirívó jogsértéseknek - a kormányváltás óta Budapesten nyilvánosan csak egyszer rendelték be egy szomszédos ország nagykövetét, amikor a román miniszterelnök kijelentette: Magyarország miatt van szükség erősebb uniós számonkérési mechanizmusra. A jobbikos képviselő végül a kormány figyelmébe ajánlotta Szerbia azon törekvését, amely etnikai alapú területi autonómiát követel az elszakadt koszovói szerbeknek, ez véleménye szerint Magyarországnak is hivatkozási alap kell legyen a délvidéki magyarság esetében.

Fasiszta megszállók vagyunk

Az ellenzéki pártok mellett volt néhány fideszes képviselő, aki kényelmetlen kérdéseket tett fel a külügyminiszternek. Ékes Ilona például az újabb temerini magyarellenes atrocitások mellett a Csurogra tervezett emlékmű kapcsán érdeklődött. A délvidéki város 1942-ben magyar, 1944-ben szerb pogrom helyszíne volt, és méltó emlékhely hiányában a több ezer legyilkolt magyar hozzátartozói a mai napig nem tudják leróni kegyeletüket. A magyar állam 25 millió forinttal támogatta egy emlékmű felállítását, de a terveken kívül eddig nem történt semmi, noha korábban Tomislav Nikolić szerb köztársasági elnök főhajtása is szóba került. (Áder János hasonló gesztusáról és ennek hátteréről bővebben itt olvashat - szerk.

Ezzel kapcsolatban Ékes felhívta a figyelmet, hogy Nikowitz Oszkár belgrádi magyar nagykövet két olyan megemlékezésen is részt vett, ahol a magyar hadsereget ,,fasiszta megszállóknak" nevezték, és nincs tudomása arról, hogy ezeket a hamis vádakat a kormány cáfolta volna. A Glatz Ferenc által vezetett magyar-szerb akadémiai vegyes bizottság ráadásul mindent megtesz azért, hogy ezek a hamis állítások tovább éljenek - tette hozzá.

A szintén fideszes Kőszegi Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy az is sokat árt a magyar ügynek, ha a kormány olyan dolgoktól határolódik el, amelyek el sem hangzottak. A kormánypárti képviselő ezzel arra utalt, hogy Martonyi János tavaly augusztusban nyilvánosan elhatárolódott az erdélyi EMI-táborban tett kijelentésétől, miszerint van lehetőség Trianon revíziójára. (Ennek hátteréről itt és itt olvashat bővebben - a szerk.) Kőszegi emellett a Külügyminisztérium megélhetési, úgynevezett ,,karrierdiplomatáinak" munkáját is kritika tárgyává tette, mondván ők rendszerint saját hosszú távú túlélésükben gondolkoznak a nemzeti érdekek helyett.

Kőszegi Zoltán

Kőszegi Zoltán trianonozása nagy port kavart az erdélyi EMI-táborban

Martonyi: A szerb állam felelőssége a magyarverések

Martonyi János a felmerült kérdésekre és kritikákra válaszul kifejtette: a román restitúciós és szlovák állampolgársági törvényt napirenden tartják, folyamatosak a szakértői tárgyalások, és vannak apróbb eredmények is. Itt megjegyezte, számos érzékeny kérdés rendezésének nem használ a nyilvánosság. Elismerte ugyanakkor, hogy a ,,kiváló magyar-román partnerség" az utóbbi időben veszélybe került, ami ,,aggodalomra ad okot".

Az MSZP-s érdeklődésre elmondta, külügyminiszterként nemrég volt egy fél órás beszélgetése Bugár Bélával, a Most-Híd elnökével, Gajdos István UMDSZ-elnök ügyéről pedig azért nem akar beszélni, mert akkor zárt ülést kéne elrendelnie. (A kárpátaljai politikusról Németh Zsolt külügyi államtitkár korábban úgy fogalmazott: nemzetbiztonsági kockázatot jelent - a szerk.)

A szerbek autonómiakövetelése kapcsán elmondta, Magyarországnak jó, ha eggyel több példára tud hivatkozni. Elárulta, a szerb köztársasági elnök főhajtása nem fog elmaradni, de részleteket egyelőre nem tud mondani. A temerini magyarverések kapcsán úgy fogalmazott, ,,vannak arra utaló jelek, hogy kettős mérce érvényesül a magyarok hátrányára", továbbá ,,ezek az inzultusok elfogadhatatlanok", de ezt sem Budapest, sem a vajdasági magyar pártok nem tudják megoldani, ez a szerb állam felelőssége. Martonyi sajnálattal állapította meg, hogy korábban Boris Tadić szerb államfőnél sem sikerült e téren eredményt elérni.

Nincsenek megélhetési diplomatáink

A március 16-i ungvári magyarellenes incidens kapcsán a külügyér leszögezte, a szomorú eset azt mutatja, hogy a mélyrétegekben ellenséges érzelmek munkálkodnak a magyarokkal szemben. Üdvözölte azonban Mikola Azarov ukrán miniszterelnök elítélő nyialtkozatát és a Szvoboda nevű magyarellenes párt elhatárolódását.

Végül Martonyi kikérte magának Kőszegi kijelentését, miszerint a minisztériumban megélhetési diplomaták dolgoznak, ez szerinte sértő azokkal szemben, akik kemény munkát végeznek nagyon nehéz körülmények között.

A mintegy két és fél órás meghallgatáson az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért formációt Szabó Rebeka képviselte, ám a képviselő egyik témához sem tudott hozzászólni, és félidőben az üléstermet is elhagyta.

B.J.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/bele_kell_torodnunk_a_teruletvesztesbe#.UVsrAgL3DNQ.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Interjú dr. Ángyán Józseffel
  2013-04-02 21:00:23, kedd
 
  Interjú dr. Ángyán Józseffel
2013. 04. 2. kedd. - 07:20



Az új agrárkamara a tőkés nagybirtok hivatala lesz. Minimum aggályos az új agrárkamara legitimitása, hiszen a választásra jogosultak alig 7%-a járult az urnákhoz. A ,,központilag" összeállított egyetlen listát, amelyre szavazni lehetett, és ezzel a kamara vezetését a tőkés nagybirtok képviselői, a MAGOSZ vezetői, vagy a velük szövetséges szervezetekből delegáltak uralják.

Így olyan intézmény jött létre, amely az Alaptörvény módosításával bebetonozott integrált mezőgazdasági termelésszervezés és a birtokkoncentráció végrehajtója lesz. A polgári oldal a választáskor hangoztatott közösségi érdekek helyett a tőke állami támogatását választotta. A Vidékstratégia elszalasztott végrehajtását hiányolják a zöld szervezetek és az önkormányzatok is. Összeáll-e a harmadik politikai platform? Kérdeztük Ángyán Józsefet.

Jól van? Ma nem volt semmi rendkívüli a Parlamentben?

Nem, nem. Ott ülök az egyik gyönyörű oszlop mellett, az utolsó sor szélén a frakcióban, ahova áthelyeztek. Ott is maradok most már, míg le nem zárul a földügyi törvénycsomag vitája, elfogadása. Akkor lehet, hogy az oszlop másik oldalára kerülök, ott ülnek a függetlenek. De most még maradnom kell, ki kell tartanom, az általam képviselt ügyek mellett ki kell állnom. Ez a történet ugyanis már nem rólam, hanem az országról, a vidékről és annak népéről, azokról az emberekről szól, akiknek mást ígértünk, és akik - lehettek néhány százezren - az én szavamra is hallgatva szavaztak a mostani kormányzó politikai szövetségre. Ezért nem álltam fel a rám - meggyőződésem szerint alkotmányellenesen - kirótt bírság vagy a miniszterelnöki nyílt színi durva megalázás ellenére sem.

Elég zavaros a politikai paletta, bár a káoszban egyidejűleg a profilok is tisztulnak. Lesz a Vidékstratégiát akarók pártja? Van-e elég erő, akarat?

Az úgynevezett rendszerváltás óta eltelt 20-25 évben egyre világosabbá válik, hogy valójában két érdek feszül egymásnak. A nemzetközi és a vele szövetséges helyi tőke érdekei ütköznek a közösségekével. Magyarországon az eredeti tőkefelhalmozás és a globalizáció folyamatai erősítik egymást, és ez akkor válik igazán veszélyessé, ha a közösségek állama dezertál, átáll a tőke, a ,,pénzeszsákok" oldalára. Ezt a folyamatot éljük most már hosszú ideje. A kormány - sajnos azt kell mondjam hasonlóan elődeihez és ráadásul főként a föld, a vidék kérdéseiben - megmutatta, melyik oldalon áll.

Én már, koromnál fogva, nem akarok pártot alapítani, de fontos volna, hogy a tisztességes emberek összefogjanak. Járom a vidéket és beszélgetek különböző városi és vidéki, helyi közösségekkel, fiatalokkal és idősekkel, de a magyarság velünk élő nagyszerű, emblematikus személyiségeivel is a kialakult helyzetről és a megoldási lehetőségekről. Abban bízom, hogy hamarosan egymásra találnak azok a tisztességes csoportok, amelyek számára létkérdés az eredeti vidékstratégia végrehajtása. Az igazi ,,nép-pártiak" talán össze tudnak kapaszkodni. Én ebben az egymásra találásban szeretnék nekik segíteni, közvetíteni. Ha a politikai szerepvállalás mellett döntenének a Vidékstratégia mögé sorakozók, még pártot sem kellene alapítaniuk, hiszen az élőlánc mozgalom pártként is be van jegyezve. Szerintem jóval többen vagyunk, mint amennyi látható. A többség azonban ma még hallgat és várakozik.

Csendes többség?

Jóval többen vannak azok, akik a most formálódó ,,nagybirtokos és tőkés" körökön valamint az általuk létrehozott köztestületen kívül rekedtek, és követelik az eredeti vidékstratégia végrehajtását, mint akik ezt a véleményüket nyíltan vállalnák is. Jól mutatja ezt, hogy az agrárkamarai választásokon minden megyében 10% alatt volt a részvételi arány, a majd 200 ezer regisztrált tag közül hozzávetőleg 14 ezren adták le voksukat. Közülük is mintegy ezren - az óvatosabbak - elmentek ugyan szavazni, de érvénytelen szavazatot adtak le. Bár Fazekas Sándor az új testület ünnepélyes megalakulásán ezt is kiváló eredménynek nevezte. Példának azt hozta fel, hogy a legutóbbi kamarai választáson Pest megyében 30-an vettek részt, míg a mostani voksolásra majd 1500-an mentek el. Igaz ugyan - de ezt már nem tette hozzá -, hogy nem volt kötelező a kamarai tagság, és az a kamara csak az agrárterületet képviselte.

Az eredeti, nép-párti elképzelés és kidolgozott, széles körben megvitatott és támogatott törvénytervezet szerint a testület alulról szerveződött volna, a helyi földbizottságokból kiindulva alakultak volna az önálló megyei kamarák, s ezek szövetsége lett volna az országos kamara. Az agrárkamarai törvény ezzel teljesen ellentétes előterjesztése és vitája azonban a nyári parlamenti szünet előtt négy nappal, egyetlen nap alatt lezajlott, és a parlamenti henger két napra rá el is fogadta. Mint ismeretes, a vidékfejlesztési miniszter megbízása alapján az általa kijelölt átmeneti elnökség feladata lett a választási eljárás kidolgozása és annak lebonyolítása. A listaállítás szabályai és az eljárásrend messzire vitte a helyi közösségek érdekeitől a szervezetet a helyi jelölés és a közvetlen választás kizárásával. A ,,központilag" összeállított egyetlen listát, amelyre szavazni lehetett, és ezzel a kamara vezetését a tőkés nagybirtok képviselői, a MAGOSZ vezetői, vagy a velük szövetséges szervezetekből delegáltak uralják. Így olyan intézmény jött létre, amely az Alaptörvény módosításával bebetonozott integrált mezőgazdasági termelésszervezés és a birtokkoncentráció végrehajtója lesz, annak hivatali apparátusává degradálódik az új agrárkamara. A helyi közösségek ismét magukra maradnak.

Van azért halvány remény, hogy mégis csak jó irányt vesz az ,,integrált mezőgazdasági termelésszervezés" igazi tartalma? Magyarul lehet olyan törvényt kikeríteni ebből, amivel Ön elégedett lenne?

A Vidékstratégia négy sarkalatos törvényéből szövetkezeti és a családi gazdálkodókról és az összefogásukat szabályozó, szövetkezetekről szóló törvény helyett az ,,integrált mezőgazdasági termelésszervezés" talányos fogalma került az alaptörvénybe. Attól tartok, hogy ennek Alaptörvénybe iktatásával a kormány bebetonozta a tőkés érdekeket. Ha egy-egy régió teljes mező- és élelmiszergazdaságát egy-egy monopolhelyzetbe hozott nagy tőkeérdekeltség kapja az államtól - mint ahogyan az hírlik - évtizedekre koncesszióba, akkor a családi gazdálkodóknak, de a vidéknek is végképp befellegzett. Ebben az esetben ugyanis az integrátor lesz a profitcentrum, és a hasznot elvonja a vidéktől, a gazdálkodó családoktól és helyi közösségektől. A gyulai frakcióülésen felhívtam ennek veszélyeire a figyelmet. Orbán Viktor erre azt mondta, hogy akkor majd a kiválasztott integrátorok ,,nonprofit" szervezetként visszaosztják a hasznot úgy, ahogy azt az eredeti nép-párti programban a szövetkezetekkel terveztük. Elképzelem, ahogy bármelyik nagy tőkeérdekeltség visszaoszt. Ahogy például Csányi Sándor Bonafarmjának szingapúri cége, a CSIM Pte. Ltd. ,,nonprofit" módon visszacsorgatja a családi vállalkozóknak a pénzt, a hasznot. Hát ehhez bizony igen élénk fantáziára lenne szükség.

Amióta elkezdődött az állami földek pályáztatása, hangos botrányok kísérik. Kaptak földet Tállai András, Budai Gyula rokonai, ismerősei, a nagyok ,,strómanjai, építési nagyvállalkozók és szociálpedagógusok, de még Győrffy Balázst, a kamara frissen megválasztott elnökét, sőt a miniszterelnök rokonságát és baráti körét is hírbe hozták. A legnagyobbak, a Nyergesek, a Csányik, a Leistingerek földjeit - lejárt bérleti szerződéseik ellenére - nem is pályáztatják. A földforgalmi törvény beterjesztett tervezete is mintha engedékenyebb lenne a nagyokkal. Lát esélyt a kicsiknek kedvezőbb variációk elfogadására?

Egyfelől lazít a korábban megfogalmazott elveken, (tágan értelmezett ,,helyben lakás", külföldiek számára is nyitott kapuk, hiszen a tagállami állampolgár is lehet jogosult földszerző földműves, stb), másfelől a helyi földbizottságok vétó jogáról már nincs is szó, csupán javaslatokat tehetnek, sőt a MAGOSZ módosító javaslata a helyi települési közösségektől elveszi és járási szintre az agrárkamara alá rendeli azokat. Már szó nincs a demográfiai földprogram fiatal párjairól. Sőt a meglévő módosítások mellé újabb és újabb javaslatok is érkeznek a nagygazdaságok pozíciójának erősítésére. Bencsik János képviselőtársammal benyújtottunk 70 módosító indítványt, amelyek az eredeti nép- párti érdekeket helyezik előtérbe. De nem csupán mi nyújtottunk be módosítókat. Mások is. Ezek például olyan igényeket fogalmaznak meg, mint a minden számosállatra jutó két hektár föld felső határ nélküli, korlátlan kielégítése. Ez csak egy példa a módosítók közül, de ha ezek is beépülnek, akkor a jelenleginél is torzabb földforgalmi törvény születhet, ami teljességgel a tőkés társaságok malmára hajtja a vizet, óriási birtoktestek kialakulásának ágyaznak meg. S ebben ráadásul nagykoalíció látszik kialakulni, ahogy ez már a sarkalatos törvények esetében megmutatkozott, amikor éppen az integrátorok ügye mellett, a családokkal és szövetkezeteikkel szemben a kormánypárti frakciók együtt szavaztak az MSZP-vel. Itt megmutatkoztak a valódi érdekek. Nekünk a közösségek oldalán kell állnunk.

Szlavkovits Rita

(greenfo.hu)
http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/interju-dr-angyan-jozseffel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az "újantiszemitizmus" fogalma terjed a világban - rövidesen
  2013-04-02 20:54:52, kedd
 
 
Az "újantiszemitizmus" fogalma terjed a világban - rövidesen dokumentumfilmet is láthatunk róla


Az olvasó nem fogja elhinni: már csak nyolcat kell aludnunk és újabb összegezést láthatunk a nagyvilágban, így a Magyarországon is tomboló antiszemitizmusról, ezúttal dokumentumfilm változatban. A világ több országában forgatott, s az úgynevezett ,,újantiszemitizmust" boncolgató filmalkotást először április 7-én, az izraeli holokauszt-nap (mert magyarországi-, ENSZ- és több más holokauszt nap is van - J. K.) előestéjén sugározza majd az izraeli 2-es csatorna.

Jáákov Élon filmrendező
Az izraeli-kanadai koprodukcióban készült, szerintünk Oscar-díj-gyanús dokumentumfilmet a világ több országában forgatták, így például Franciaországban, Nagy-Britanniában, Dél-Afrikában (!) és az Amerikai Egyesült Államokban. Jáákov Élon, a rendező elsődleges szándéka a világ rádöbbentése az úgynevezett neo-antiszemitizmusra, amelynek lénye az, hogy a különböző anticionista, a palesztinokat támogató szervezetek, pártok és magánszemélyek Izrael bírálatával tulajdonképpen a klasszikus antiszemitizmus újkori, modern változatának adnak hangot. Ennek a gondolatnak első hangoztatója valójában Golda Meir néhai izraeli miniszterelnök volt, aki leszögezte: aki bírálni merészelni Izrael politikáját, az antiszemita.
Az izraeli filmrendező természetesen szól a magyarországi ,,újantiszemita" jelenségekről is. A dokumentumfilm foglalkozik Jennifer Tonge, nagy-britanniai parlamenti képviselő, a Lordok Háza tagjának cionisták általi meghurcolásának esetével. A dokumentumfilmben természetesen nem meghurcolásról, hanem igazságszolgáltatásról szól a történet. Jennifer Tonge bárónő, a palesztin nép lelkes támogatója tavaly februárban a Middlesex Egyetemen rendezett Izraeli Apartheid Hetén mondott beszédében a többi között kijelentette: ,,Vigyázzon Izrael, mert nem mindig lesz olyan helyzetben, mint amilyenben most van. Egy szép napon ugyanis az Amerikai Egyesült Államok megelégeli azt, hogy évente 70 milliárd fonttal támogassa Izraelt. Egy szép napon az amerikai nép is azt mondja majd az ottani Izrael-lobbinak: ebből nekünk elég! Ha pedig Izraeli elveszti a támogatást, learatja azt, amit vetett."

Jennifer Tonge, az újantiszemita
Jennifer Tonge fentebb idézett megnyilatkozását természetesen azonnal antiszemitának és szélsőségesen Izrael-ellenesnek bélyegezték, elkezdődött az ajvékolás, antiszemitázás és holokausztozás. Nick Clegg, a Liberális Demokraták pártjának (nem tévesztendő össze a néhai magyarországi fajvédő párttal - J. K.) vezére az ajvékolás hatására a bárónőt fölszólította, hogy kérjen bocsánatot Izraeltől és a brit zsidóságtól, vagy önként és dalolva mondjon le a pártban betöltött vezető szerepéről. Jennifer Tonge az utóbbi lehetőséget választotta, s az őt ért cionista támadások óta független szabad demokrataként van jelen a Lordok Házában.
Reméljük, hogy a Magyar Televízió és a kereskedelmi adók minél előbb megvásárolják, és több ízben is műsorukra tűzik a nálunk szinte ismeretlen, alig látott, halott témát, a holokauszt és az antiszemitizmus igazi arcát bemutató dokumentumfilmet. Kíváncsiak várjuk, hogy meddig kell várnunk az ,,újantiszemitizmust" pellengérre állító izraeli dokumentumfilm magyarországi bemutatójára, majd nem sokkal később a hazai óvodákban és iskolákban történő vetítésére.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/6/110012/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar nemzet széttagoltsága
  2013-04-02 20:53:36, kedd
 
 
A magyar nemzet széttagoltsága

Miként lesz egységes nemzetből pária állam, azt jól láthatjuk a zsidók bevándorlását követve, az elveszített szabadságharcunkat követően, a kiegyezésen át Tiszaeszlárig . Vannak történészek, akik valóságos leletekből következtetve gondolják a magyarokat Európa őslakóinak, hiszen a Kárpátmedence védettségében itt alakulhatott ki az összekötő kapocs, a nagyvadakra vadászó népek, és a helyben maradt földművelő és állattenyésztő közösségek között . A jégkorszak, vagy jégkorszakok zord időjárását kiegyensúlyozó melegvízforrások által melegített, öszkomfortos barlangok életet jelentettek azon keveseknek, akik itt húzták meg magukat .

A vértesszőllősi ember többszázezer éves maradványait vizsgálva, hajadonfővel állok a múlt rejtelmei előtt, főleg akkor, ha a darvinista tudósgeneráció elájult az ezelőtt harminc-negyvenezer évvel ezelőtt, a mai Franciaország területén élő neandervölgyi, illetve cro-magnoni emberszerű lények létezésétől . Ezzel szemben a kárpátmedencei ősember szinte teljes mértékben egyezik a mai európai ember tipusával, legalább is agytérfogatuk szerint vizsgálva őket . Miért ez a nagy hallgatás valódi őstörténetünk egyes állomásairól ? Kiknek az érdeke félretájékoztatni embertársait ?

Amikor Magyarország királya egyben Jeruzsálem királya is volt, ennek az apostoli királynak vétójoga volt még a pápaválasztásban is ! Hogyan juthattunk el Európa legősibb népéből ilyen szétdarabolt lelkű tömeggé válni ? Belűlről osztanak meg a testvéreink ruhájában tetszelgő, nyelvünket jól beszélő, hozzánk hasonló emberek, akik idegen szívük tanácsára cselekednek . Ez a bibliai csapat minden nemzet testében jelen van, a mimikri fegyverével élve, átalakul érdeke szerint egy szempillantás alatt . Ha kell keresztény, ha úgy kivánja érdeke akkor muszlim, vagy buddhista lesz . Ezek a kereskedelmet irányító hontalanok saját arcukra alakították a világot, mert egyik társuk megálmodta azt, hogy csak rajta keresztül mehessen a pénzforgalom .

Ez az álmodozó fajta elszaporodhatott az üldöztetései során, miközben saját bűneivel mutogat mások felé . Amikor István királyunk (Atilla vére) beleegyezett az európai integritásba, akkor mint e térség legerősebb országa, Kelet és Nyugat közötti állandó kapocs, megbékélt egymással a kereszténység két ága is egyben . István nagyapja még bizánci hívő volt, sőt Erdély vezetője, a Gyula még sokáig ragaszkodott görögkeleti hitéhez, amit István az ő idejében változtatott meg erővel . Ekkor lett egységes Magyarország, országépítő királyunknak köszönhetően . Ezt az örökséget ezer éven át vállaltuk, sőt a szívünkben hordoztuk egészen a második világháború végéig, amikor ,,felszabadított" bennünket az istentelen kommunizmus keleti hordája, akik kiirtották az övéik hitét, lerombolták templomaikat, és békeidőben 35 millió oroszt gyilkoltak le az idegen eszme érdekében .

Vissza kell tekinteni arra az időre, amikor milleniumi ünnepségeink során milyen létesítményeket hoztunk létre belső igényeink szerint . Az első európai földalatti itt épült ! A budapesti kéregvasút még ma is működik . Emlékszem gyermekkoromban még használták azokat a díszes kocsikat, amit még a monarchia idején hoztak létre . Dunai hidak sora jelezte ezt a kort 1896-ban . Ekkor épültek csodálatos épületeink is, amelyeket leromboltak, de újjáépítettünk többször is a huszadik század során . A kiegyezést követően ellepték hazánkat a Galiciából beözönlő zsidók, akik gettóéletük jellegzetességeit hordozták magukkal .

Nem sokkal később, hazánk megszállását ünnepelve shaktert avattak Tiszaeszláron, ami óriási tiltakozási hullámot indított be, sőt még parlamenti párt is alakult, antiszemita párt néven, a beözönlésük megszüntetését követelve . A pénzhatalom első nagyobb erőpróbája volt az a tárgyalás, ahol a nemzetköziesített média csatornáit is bevetve, beleavatkoztak a magyar igazságszolgáltatás működésébe . Rente konvenció feltételeihez kötötték a zsidók felmentését . Tisza Kálmán kormánya elismerte ekkor, hogy a bécsi Rotschildok markában van a magyar kormány . Azóta mi sem változott, pedig megpróbáltunk függetleníteni magunkat a bankárdinasztia bénító szorításától .

Az első háborúban legyengült országban lázadásokat szítottak az idegenelelkűek, akik különböző beszállítókként nagyon meggazdagodtak a háborús viszonyok között, sőt a Szovjetúnióból visszatérő hadifoglyok propaganda tevékenységének köszönhetően, a katonákat is befolyásolták, pedig ekkor még nem tette lábát ellenséges katona hazánk területére . A szabadkőműves páholyokban szorgalmasan tanácskoztak, miközben folyt az európai emberek vére a különböző frontokon . Németország még győzelemre állt 1916-ban, ekkor békét ajánlott az ellene felállított szövetségeseknek, de azok nem fogadták el ezeket az igazságosnak tűnő feltételeket a nagybankárok tanácsára, mert azok bevonták az USA óriási iparát is ebbe a küzdelembe, miután az orosz cárt megsemmisítette a bolsevik ruhában szervezkedő nemzetközi zsidóság élcsapata .

A többi már ennek a következménye volt . Már 1915-ben megrajzolták a mai csonka határainkat, ami arra mutat, hogy hazánkat vették célkeresztbe először az Európa megsemmisítésére készülő nemzetközi erők . Károlyi Mihály az ő emberük volt ! Jellemző rá, hogy Párizsban élt sokáig, a bennünket szétszabdaló szabadkőműves központban . A béketárgyalásra hivatalos képviselők szinte valamennyien zsidók voltak, legalább is a zsidó érdekeket szolgálták . Ekkor szerezte meg a pénzbirodalom a világ feletti valódi hatalmat . Úgy rendezték, hogy a békediktátumok egy újjabb háborút hozzanak, amivel végleg megszerezhetik a földünk feletti teljes hatalmat .

A Tanácsköztársaság romboló erőinek az volt a feladata, hogy megsemmisítse hazánk vezető arisztokratáit, akik történelmi folytonosságot képviseltek az ezeréves ország vezetésében . Ezen nemeslelkű emberek nélkül, mint szétvert szalmakazal állt volna népünk az orkánerejű nemzetközi szélben . Pontosan ebben az időben hatalmaskodott rajtunk Kun Béla és Szamuelly a kiválasztott embereivel, amikor választ adhattunk volna, a Párizs melletti béketárgyalások reánk vonatkoztató döntéseire . Amikor meglátták a mózesarcú küldöttséget, akkor döbbentek rá a nyugati hatalmak, hogy mit tettek, de akkor már minden késő volt . Azt mondják azért döntöttek ilyen keményen, mert azt gondolták a Szovjetúnió már bekebelezte Magyarországot . 133 nap után sikerült elzavarni ezeket a nemzetközileg megszervezett csirkefogókat . Trianon tragédiájának a hatásait viszont azóta is magunkon hordozzuk .

Nem véletlen az sem, hogy képtelenek vagyunk megbékélni ezekkel a gyilkosokkal, akik már bizonyították nekünk mindenféle köztársaság létrehozásával, hogy a magyar nemzet örök ellenségei ők . Ezt nem sikerült megváltoztatni a rendszerváltoztatásnak nevezett huszárvágás szemfényvesztésével sem, mert a magyarság évezredes tapasztalataiból jövő tisztánlátása megmaradt, és ellenzi a zsidó világbirodalom mindenféle térhódításait .



VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A briteknek is van egy "Zsiga Marcelljük"
  2013-04-02 20:44:16, kedd
 
  2013-04-02. 19:29
A briteknek is van egy "Zsiga Marcelljük"

Össztűz zúdult a brit munka- és nyugdíjügyi miniszterre, aki egy rádióinterjúban kijelentette, hogy szerinte heti 53 fontból (19 ezer forintból) ma Nagy-Britanniában meg lehet élni.
Iain Duncan Smith a BBC rádióban magyarázta a konzervatív-liberális kormánykoalíció által a szociális ellátásban áprilistól bevezetett szigorításokat. Az intézkedések alapján csökken például a szociális bérlakásokban élők lakbértámogatása abban az esetben, ha a hatóságok megállapítása szerint az adott ingatlanban "kihasználatlan" lakóhelyiségek vannak.
Szigorodtak emellett a rászorulóknak a települési adó befizetéséhez nyújtott állami támogatás feltételei is. Ennek alapján számos olyan alacsony jövedelmű háztartásnak, amely eddig mentesült ennek az adófajtának a befizetési kötelme alól, ezentúl fizetnie kell a települési adót. A szakminisztert e kérdésekről megszólaltató BBC-műsor egyik betelefonálója - egy 51 éves piaci árus, David Bennett - elmondta, hogy a most bevezetett szigorítások nyomán összesen 53 fontja marad hetente a megélhetésre.
Amikor a műsorvezető erre reagálva megkérdezte a minisztert, hogy ő meg tudna-e élni heti 53 fontból, Iain Duncan Smith kijelentette, hogy "szükség esetén igen". A válasz azonnal óriási felháborodást keltett. A change.org petíciós portál felhívást tett közzé személyesen a miniszternek címezve, követelve: Duncan Smith bizonyítsa be hihető módon, hogy valóban meg lehet élni heti 53 - vagyis napi 7,57 - fontból. A portál felszólítja a politikust, hogy legalább egy évig próbáljon megélni ennyiből.
Az online petíciót kedd délutánig - vagyis nem egészen 24 óra alatt - csaknem negyedmilliónyian írták alá, ami példátlan a hasonló kezdeményezések történetében. A csatlakozók közül sokan dühödt véleményt is fűztek aláírásukhoz; visszatérő vád az, hogy "multimilliomosok mondják meg a nincsteleneknek, hogyan kell minimális jövedelemből élni".
A The Daily Mail című baloldali brit tömeglap keddi számában kimutatta, hogy Iain Duncan Smith heti jövedelme jelenleg csaknem 2600 font (940 ezer forint) - miközben a BBC-műsor betelefonáló hallgatójának éves jövedelme sem éri el a háromezer fontot -, a miniszter egy tehermentes, kétmillió font (több mint 700 millió forint) értékű, úszómedencés, teniszpályával is ellátott házban él, és egy ritka, luxuskivitelű, Morgan típusú retró sportkocsival jár.
Emlékezetes, Magyarországon is nagy botrányt kavart tavaly Zsiga Marcell fideszes képviselő amikor egy újságírói kérdésre azt mondta: "Biztosan meg lehet élni 47 000 forintból, biztosan meg lehet élni 47 000 forintbol, igen, azt hiszem igen". Matolcsy György gazdasági miniszter pedig januárban azt mondta: ,,A Start-programban résztvevők 47 000 forintot kapnak, ami szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akiknek korábban 28 500 forintból kellett megélni".
(MTI - Index)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/110160/#ixzz2PKhtioTp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael már a földközi-tengeri földgázlelőhelyek katonai véde
  2013-04-02 20:42:15, kedd
 
  2013-04-02. 15:03
Izrael már a földközi-tengeri földgázlelőhelyek katonai védelmét szervezi

Mint nem is oly rég hírül adtuk, Izrael az elmúlt héten megkezdte a földgáz kitermelését a partjai közelében található tamari lelőhelyen. Azonban nem elég a gázt a felszínre hozni: a tengeren felállított hatalmas létesítményt meg is kell védeni.
Ilan Lavi ezredes, az izraeli haditengerészet tervező osztályának vezetője a Reuters Hírügynökség tudósítójának adott nyilatkozatában kijelentette: “Egy új védelmi rendszert kell kiépítenünk. Ez azonban nem lehet drágább, mint maga a gáz kitermelése."
A négy évvel ezelőtt felfedezett tamari tenger alatti lelőhely Haifától 50 mérföldre, nyugatra található a Földközi-tengeren. Egy másik, a tamarinál is jóval hatalmasabb lelőhely, az úgynevezett Leviathan, Haifától 80 mérföldre helyezkedik el. A becslések szerint a tenger feneke alatt közel három billió köbméter olaj van, melynek kitermelési költsége meghaladja a 2 milliárd dollárt. Izrael állítólag arra készül, hogy együttműködik majd a nemzetközi pénzoligarchia adósságcsapdájába hajszolt két országgal: Görögországgal és Ciprussal. Ha pedig sikerülne megdönteni Aszad elnök hatalmát, majd pedig a cionisták képesek lennének egy kollaboráns bábkormányt felállítani Damaszkuszban, akkor még Szíriát is be lehetne vonni a csillagászati bevételekkel kecsegtető üzletbe.
Ilan Levi ezredes úgy véli, hogy a rövidesen felállítandó tengeri 20 fúrótorony katonai védelmi rendszerének létrehozása 700 millió dollárba fog kerülni, azután pedig minden esztendőben további potom 100 milliót emészt fel a védelem fenntartása. “Képesek lennénk mindezt kevesebb pénzből is megcsinálni, abban az esetben azonban a rendszer korántsem lesz olyan hatékony" - tájékoztatott az izraeli haditengerészet tervezési osztályának vezetője.
Az izraeli katonai gyorsnaszádok Ashdod kikötőjéből elindulva 40 perc alatt érnek el a lelőhelyekre. Szükség is lehet az izraeli katonák éberségére, mivel a Gázai övezet sincsen messze a tamari kitermelő üzemtől, és amilyen megátalkodottak a palesztinok, még képesek rakétákat kilőni a lelőhely irányába. És akkor még nem is szóltunk a Hezbollahról, melynek birtokában állítólag 50 ezer rakéta is lehet.
Korábban Nigéria és Irak felségvizein lévő olajfúrótornyok ellen is történtek támadások. ,,Ezek az incidensek is mutatják, hogy a terrorista szervezetek is tisztában vannak azzal, milyen komoly károkat tudnak okozni a tengeri olaj- és földgázlétesítmények elleni támadásokkal" - figyelmeztetett már tavaly egy Assaf Harel nevű izraeli katonai tanácsadó a Harvard Egyetem egyik biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó folyóiratában.
Jelenleg két kitermelő berendezés található a tamari lelőhelyen, melyeknek a védelmét egy magán biztonsági cég látja el. Rövidesen azonban jóval több berendezésre lesz szükség, és meg fog szaporodni a térségben a hajók száma is. Ezért a magán biztonsági cég nem lesz képes gondoskodni az egyre bővülő létesítmény védelméről, elkerülhetetlen lesz tehát az izraeli haditengerészet fokozott jelenléte is. Sőt a katonai felderítésnek és a hadsereg más egységeinek is meglesz a maga feladata. “Minden lehetséges forgatókönyvre felkészültünk" - közölte sejtelmesen Ilan Levi kapitány.
Perge Ottó - Jewish Press nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/4/110147/#ixzz2PKh9oEWO
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vetélkedőnek álcázott izraeli propaganda iskolásoknak Szente
  2013-04-02 20:39:12, kedd
 
  2013-04-02. 10:35
Vetélkedőnek álcázott izraeli propaganda iskolásoknak Szentendrén - a fideszes polgármester nyitja meg

Íme a szervezők hírlevele:
Magyar-Izraeli Baráti Társaság Kulturális Egyesület
Szentendre - Dunakanyar
Levelezési cím: 2000 Szentendre, Berek utca 22.
www.mizbtszentendre.hu, info@mizbtszentendre.hu
Egyre közelebb...
Ezen a címen rendez országos vetélkedősorozatot középiskolás csapatok számára a Dombóvári Izraeli-Magyar Baráti Társaság. A verseny támogatója a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetsége, az EEM Oktatási Hivatal és Izrael Állam Nagykövetsége.
A vetélkedő célja segíteni a felnövő nemzedék számára Izrael államának valós tényeken keresztül történő megismerését; átláthatóvá tenni az európai kultúrához hasonló közel-keleti állam mindennapi életét a napjainkban tapasztalható, sokszor félreérthető, esetenként rosszindulatú zűrzavarban.
A sorozat keretében április 9-én 11 órától kerül megrendezése Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megye csapatainak regionális elődöntője. A vetélkedőt Szentendrén, a MűvészetMalomban, a szentendrei Magyar-Izraeli Baráti Társaság rendezésében bonyolítják le és dr. Dietz Ferenc, a város polgármestere nyitja meg.
Zoom
Februári hír: A kulturális kapcsolatok erősítése, a testvérvárosi kapcsolat megteremtése és a múzeumok közötti szoros együttműködés voltak a legfontosabb témái Ilan Mor, Izrael Állam budapesti nagykövetének szentendrei látogatásán (jobbról Dietz)
A vetélkedőnek helyet adó épület Szentendre belvárosában egy XIX. századi romos ipari műemlék, a fűrészmalom felújításával jött létre. A MűvészetMalom a Szentendre 1000év+ program keretén belül, európai uniós forrásból újult meg. A program teljes költsége mintegy egymilliárd forint volt. A felújítás első ütemében 700 m2 kiállítótér készült el, majd a további rekonstrukció során a régi malomépület új épületszárnnyal, 220 négyzetméter kiállítótérrel, rendezvényteremmel és múzeumi bolttal bővült.
A versenyen a három érintett megyéből 12 csapat vesz részt, csapatonként 3 fővel és egy-egy felkészítő tanárral.
A regionális döntő nyilvános; a rendezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Szentendre, 2013. április 1-én.

Információ:
www.egyrekozelebb.hu
info@mizbtszentendre.hu

További részletek: http://kuruc.info/r/26/110128/#ixzz2PKghc3y8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2013.03 2013. április 2013.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 467 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.