Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Magyar modell
  2018-01-08 14:36:16, hétfő
 
 
Magyar modell





Népszava|2017. nov 20. 06:10


Azt mondta egy igazmondásáról ismert magyar úr Brüsszelben, hogy van nekünk saját modellünk, ami bevált, és nem akarjuk lecserélni. Éppen akkor mondta ezt, amikor egy közvélemény-kutatásból kiderült, hogy nagyjából 25 százaléknyival többen szeretnének kormányváltást, mint ahányan az Orbán-kormány maradását óhajtják, de mint egy korábbi politikus kollégája jó tizenöt éve találóan megjegyezte, nem a közvélemény-kutatásokat, hanem a választást kell megnyerni.

Az úgynevezett magyar modell a fentebb idézett forrás szerint a teljes foglalkoztatottságból, a bevándorlás elutasításából és a rugalmas munkaerőpiaci szabályozásból áll. Hogy ez a kétségkívül létező konstrukció mennyiben vált be, ahhoz szeretnénk most alulnézetből néhány kommentárt fűzni. Tény, hogy a hazai foglalkoztatási rendszer - a Munka Törvénykönyve felvizezése, a szakszervezeti jogok megnyirbálása és az alkotmány átírása óta - ,,rugalmas". Ennek következtében durva bérlemaradás, illetve annak nyomán általános, az oktatástól az egészségügyön és az építőiparon át a közlekedésig mindenütt érzékelhető munkaerőhiány alakult ki idehaza. Eddig nagyjából 5-600 ezer munkavállaló hagyta el az országot, a magyar gyerekek hatoda immár külföldön születik, és a 20-30 éveseknek lassan a fele valahol Nyugat-Európában fizet adót és nyugdíjjárulékot. Ők az a generáció, amelyiknek majd a mai középkorúak nyugdíját kellene összeadnia.

Az ország lassan kiürül - már a Fidesz munkástagozatának volt vezetője is lelépett. Friss hír, hogy adminisztrátorok vezetik a buszokat, mert a buszsofőrök is nyugatra mentek. A képzett és fiatal réteg elüldözése nagyban hozzájárult a majdnem teljes foglalkoztatáshoz: csupán annyi kellett hozzá, hogy a statisztikák átírásával a külhonban dolgozók is hazai foglalkoztatottnak számítsanak.

A modell tehát működik, kár lenne hozzányúlni. Kár lenne?

Hargitai Miklós


http://nepszava.hu/cikk/1145980-magyar-modell
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Konrád György megüzente Orbánnak, hogy mit csináljon, ha el
  2018-01-08 14:35:24, hétfő
 
 
Konrád György megüzente Orbánnak, hogy mit csináljon, ha el akarja kerülni Ceausescu sorsát

Nyugati Fény · január 5., 16:08 · Politika

A neves író a HVG legfrissebb számának adott interjút.

Konrád György elmesélte, hogy Göncz Árpádot a köztársasági elnökségre, Demszky Gábort a főpolgármesterségre, Darvas Ivánt a képviselőségre beszélte rá, hogy legyenek kiválóságok.

Konrád, aki korábban a rendszerváltás utáni legkártékonyabb politikusnak nevezte Orbánt (bővebben itt!), most azt is elárulta, hogy rábeszélte ugyan Soros Györgyöt anno, hogy támogassa Orbánt, de ez csak csekélyke téma volt az amerikai milliárdossal folytatott beszélgetésein.

Konrád György elmondta: már 1989-ben átlátott Orbánon. Nagy Imre újratemetéséről ezt mondta:

“Tudtam, hogy abban állapodtak meg a Történelmi Igazságtétel Bizottsággal, hogy a kelet-európai diktatúrákban élők védelmében most még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de Orbán megszegte a megállapodást. Felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát."

A NER jövőjéről Konrád azt mondja: “Megnyugtatásul úgy látom, hogy nagyobb erő húzza a magyarokat is az Európai Unióhoz, mint a diktátoraikhoz."

Végül Orbánnak azt üzeni:

“A miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen."

http://nyugatifeny.hu/2018/01/05/konrad-gyorgy-meguzente-orbannak-hogy-mit-csinal jon-ha-el-akarja-kerulni-ceausescu-sorsat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bruck András hátborzongató cikke arról, hogyan segíti a gyáv
  2018-01-08 14:32:59, hétfő
 
 
Bruck András hátborzongató cikke arról, hogyan segíti a gyáva magyar értelmiség a Fidesz-maffiát


Nyugati Fény · január 7., 14:55 · Politika

Kőkemény, elgondolkodtató írást tett közzé Bruck András vasárnap a Facebook-oldalán.

Az író posztját változtatás nélkül közöljük:

Karácsony előtt voltunk három nappal. Az üzletek zsúfolva, az összes pénztár mindenhol nyitva, a postákon kígyóztak az Erzsébetutalvány-sorok, egy gonoszul félrekormányzott ország koldusszegény nyugdíjasainak 33(!) eurónyi fájdalomdíja - én meg otthon rá-rápillantottam az elnémított hangú képernyőre, az ATV kora esti programjára. Nem érdekeltek az unalomig ismert szereplők. Aztán amikor Hajós Andrást láttam, visszaadtam a hangot.

Nem tagadom, eleve fenntartással kezdtem őt hallgatni. Sokoldalú, tehetséges ember, de soha nem soroltam őt a rezsim konzekvens bírálói közé. Nyilvánvaló, hogy nem rajong értük, de álmatlan éjszakai sincsenek miattuk. Ennyi azonban egy diktatúrában kevés, ezért nem érdemes kimenni az ATV isten háta mögötti székházába.

Most is a szokásos mindent elmaszatoló, egyrészt-másrészt fecsegés ment sokáig: azért ez itt még demokrácia, még lehet szavazni, ilyesmik, de ezt betudtam az ünnepi hangulatnak, amikor már csak a Che Guevarák és Hasfelmetsző Jackek vannak szolgálatban, de akkor váratlanul előkerült a lopás mint téma. Mire Hajós kifejtette, hogy valójában ez érdektelen, csak népszerűséget hajszoló politikusok beszélnek róla, meg a többi ,,ordítozó cerkófmajom".

Tényleg ezt mondta.

Sok lekicsinylő, becsmérlő jelző érte már azokat, akik még egyáltalán hajlandók napirenden tartani a demokrácia emlékét és visszaszerzésének vágyát, de ennyire durva minősítés talán egy sem. Viszont legalább jól illusztrálta, miért mernek Orbánék bármit megtenni, és még a látszatra sem kell adniuk. Mert hiába derülnek ki hetente újabb részletek a családtagjaik: a fiaik, lányaik, a sógorok, vejek, menyek, nejek további gazdagodásáról, pont az ellenzék biztosítja őket arról, hogy nincs mitől tartaniuk.

Kósa Lajos például mitől ne érezné magát biztonságban, jóllehet a felesége nemrég egy 120 milliós cég birtokosa lett, 82 éves édesanyja pedig 123 millió forintot kapott az államtól. Ő mégis csak annyit mondott, kuss, a mama nem közszereplő. Az valóban nem, csak a fia éppen most, egy tisztességes élet vége felé csinált belőle bűnözőt.

A Fidesz frakcióvezetője tudta, hogy semmit nem kockáztat, a mocsár, amivé saját pártja az ő részvételével Magyarországot változtatta, minden tisztességes hangot elnyel. A cerkófok rikoltozását is.

Azonban pusztán egy újabb bűntény és egy értelmiségi újabb túlságosan is hajlékony szavai miatt egy sort nem írtam volna le. Ennél azért én is fásultabb vagyok. Csakhogy a neten elém került egy finn lap, benne egy helyi történettel, amitől meggondoltam magam. A Helsinki Times írása nem nekünk szól, mégis letaglózó vádirat az egész mai Magyarország, annak teljes politikai osztálya, humán és szakértelmisége, parlamentje, médiája - minden és mindenki ellen, aki hagyta idáig fajulni a helyzetet.

Az eset röviden. Szeptemberben felmentették hivatalából a finn Polt Pétert (ő van a fotón, a bíróságon), mert az általa vezetett ügyészség tíz éven át a testvére tulajdonában lévő tanácsadócég képzési szolgáltatásait vette igénybe. A legfőbb ügyész 2007 és 2017 között 74 ezer euró (21 millió forint) értékben rendelt meg oktatási szolgáltatásokat a testvértől. A vád nepotizmus volt.

A megbukott finn főügyész

Íme a kifejezés definíciója: ,,A hatalmi pozíciók (és a vele járó előnyök: vagyon, befolyás stb.) olyan elosztása, mikor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben az alkalmasabb, felkészültebb jelentkezőkkel szemben. A nepos szó jelentése ,,unokaöcs", vagy ,,unokatestvér".

Míg tehát a rokonok ,,helyzetbe hozása" Finnországban és persze mindenütt az EU-ban bűntetendő, ugyanez Magyarországon hivatalos kormányprogram. Nálunk mindenki úgy tudja, mert ezt sulykolja a kormánypropaganda, hogy senkit nem lehet a közbeszerzésből kizárni, csupán, mert szegény Orbán, Matolcsy, Kósa vagy Lázár rokona, strómanja.

Így aztán nehogy ,,igazságtalanság" történjen velük, irdatlan összegű EU és állami pénzekhez juttatják őket. Nem 21 millióhoz és nem tíz év alatt, mint a finn főügyész a testvére cégét - a mieink ennyit talán tízpercenként utalnak át maguknak - hanem tízmilliárdokat, évente.

A finn legfelsőbb bíróság a per során külön felhívta a figyelmet ,,döntéshozatalkor a családi és személyes kapcsolatokból fakadó összeférhetetlenségre". Itthon azonban ez nem kizáró ok, még csak nem is hátrány, hanem más hazai cégekkel és vállalkozókkal szembeni jogtalan, módfelett igazságtalan és behozhatatlan előny.

Az Orbán vagy a Matolcsy klán gazdagodása más ,,magyar ember" elszegényedése, tönkremenetele. A rablás bűntudat, lelkiismeret-furdalás és félelem nélkül folyik: elkövetői lenézik, nem veszik komolyan az ellenzéket, és az rá is szolgált erre.

A finneknek pár évtized alatt mindaz sikerült, amibe mi szégyenteljesen belebuktunk: ott van jólét, fejlődés, versenyképes hazai ipar, gyönyörű kórházak, korszerű oktatás, a különbség pedig itt, a finn legfőbb ügyésznek a bíróság előtt mondott szavaiban található meg: “Számomra ez egy szakmai, társadalmi és gazdasági katasztrófa".

Vajon, hogyan hangozna ugyanez Polt Péter szájából? Alighanem így: Számomra ez egy szakmai, szociális és gazdasági paradicsom. A finn ügyészi hivatal dolgozói elmondták, figyelmeztették a legfőbb ügyészt, hogy nem helyes, amit tesz. Vajon Polt, Matolcsy, Lázár hivatalában, a minisztériumi titkárságokon is ilyen nyíltak és egyenesek a munkatársak?

Országok számos okból törnek fel vagy csúsznak le, de közéleti, politikai morál nélkül a lemaradás az egyetlen nemzeti opció, és ezt Magyarország tankönyvszerűen bizonyítja is. A Helsinki Times történetében benne van a mi egyetlen esélyünk is, és bár Hajósnak nem egészen ez volt a szándéka, végül ő is ugyanezt javasolta: Döbrögi ellen nem egy másik Döbrögit kell az ellenzéknek hadba küldenie, hanem Lúdas Matyit. Elfelejthette, hogy Lúdas Matyi bizony igazságot osztott, háromszor verte vissza.

Valóban nincs más út, máskülönben Magyarországon soha nem lesz se jólét, se igazi demokrácia.

Bruck András


http://nyugatifeny.hu/2018/01/07/bruck-andras-hatborzongato-cikke-arrol-hogyan-se giti-a-fidesz-maffiat-az-ostoba-megalkuvo-ertelmiseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2022 . Botrány!
  2018-01-08 14:31:39, hétfő
 
  Persze a orbán szaros stadion mániájára van pénz dögivel !

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------

Őrület: 2022-re kapott műtéti időpontot a súlyos betegségére az énekesnő


Nyugati Fény · január 7., 16:49 · Politika

Már több mint 3000-en osztották meg a Facebookon Krámli Kinga döbbenetes bejegyzését.

Az énekesnő endometriózisban szenved, amiből heti egy műtétet támogat az egészségbiztosító, így Krámli Kinga 2022. január 19-re kapott időpontot.

“Négy év múlva. Pedig én addig nem bírom."

- írja az énekesnő, akinek teljes bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Krámli Kinga vagyok, 34 éves. Több felelősségteljes hivatásom van. Világ- és népzenei formációk (Napra, MINGU, Fondor, Armenia Jazz Quintet) volt és jelenlegi énekese vagyok. A mindennapokban pedig pedagógus, osztályfőnök. Mindezek mellett egy rejtélyes betegséggel is küzdök. Endometriózissal.

Tegnap fogalmazódott meg bennem egy gondolat: Most még jobban gyűlölöm a betegségem, mert nemcsak testileg, már lelkileg is elviselhetetlen fájdalmakat okoz. Elegem van, nem bírom tovább. Úgy érzem, nem tudok teljes életet élni. Megtöröm hát a csendet, szeretném kiírni magamból, mit érzek, min megyek keresztül hosszú évek óta.

Krámli Kinga, fotó: Facebook

Ismeretségem a betegséggel 9 éves, hisz akkor diagnosztizálták nálam a IV. stádiumú, súlyos bélendometriózist egy műtét alkalmával. Korábban is sejthető volt panaszaim alapján a betegség, de a bizonyosságot nálam is, mint minden esetben, a műtét adta. Az endometriózis röviden ismertetve: a méhet körülvevő méhnyálkahártya jelenléte a méhen kívül. Hasonlóan a jóindulatú daganatokhoz, szövethatárokat nem tisztelve tör be más szervekbe, roncsolva azokat.

Nálam bélérintettségű a betegség. Összenövesztette a beleimet egymással, a méhemmel, a petefészkemmel.

Csokoládécisztám is lett, mely ennek a betegségnek a ,,kísérőtünete". Az akkori többórás műtét alkalmával oldották az összenövéseket, eltávolították a cisztát, és a bél falán található endometriózisos csomókat leszedték. De tudták, ha súlyosbodik az állapotom, csak a bélszakaszkimetszés lesz a megoldás. Nos, mára súlyosbodott. A bél falán belülre is betörte magát a betegség, ott szűkítve a bél lumenét több helyen.

Elviselhetetlen fájdalmakkal élek. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek. A tüneteim egész hónapban jelen vannak szinte, csak pár nap enyhülésem van. Fájdalmaim mostanra leggyakrabban éjjel vagy hajnalban jelentkeznek, és a gyógyszerek hatására sem szűnnek meg, legalább két órán belül sem.

Két hónap után, mostanra már túl vagyok a vizsgálatokon, és egyértelműen szükségessé válik a nagyműtét, amely igen kockázatos. Nagyobb orvosi teamet: nőgyógyászt, sebészt, urológust igényel. Illetve egy eszközt: bélvarró gépet.

Ilyen mély érintettségű endometriózisos műtétből viszont csak heti egyet támogat az OEP-utód (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő). Ezért a várólista is hosszú. Nekem most, jelen állás szerint 2022. január 19-én lesz az operációm. Négy év múlva. Pedig én addig nem bírom.

Ha bélelzáródásom lenne, akkor persze életmentő műtétként azonnal cselekednének. Vagy megműtenek a jövő hónapban kétmillió forint ellenében, a klinikán működő kft.-n keresztül. És ez most nagyon nem jól hangzik. Még ha valamilyen csoda folytán elő is teremteném a pénzt, akkor sem szűnne meg ez a probléma globálisan.

Ezért szólalok most fel én is. Nagyon szeretném, ha lecsökkenne a várólista, ha nagyobb támogatást nyújtanának a műtétekhez, enyhülést adva a betegeknek. És nagyon szeretném, ha meghallanák a hangomat, mert én ezt én már tényleg nem bírom. És nagyon köszönöm a szeretteim, barátaim lelki támogatását, az ,,Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány áldozatos munkáját, amit minden betegért tesznek.

Hálás vagyok az orvosoknak, akik ilyen körülmények között is próbálnak segíteni rajtunk. Kitartást mindannyiunknak!

Tisztelettel,

Krámli Kinga


http://nyugatifeny.hu/2018/01/07/orulet-2022-re-kapott-muteti-idopontot-a-sulyos- betegsegere-az-enekesno
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
RÖVID HÍR / Hajléktalanok
  2018-01-08 14:29:05, hétfő
 
  RÖVID HÍR / Hajléktalanok

Jelenleg körülbelül 15.000 hajléktalan él Magyarországon.

Nagyjából 900 ezer magyar, a lakosság 9,2 százaléka nem tudja rendesen felfűteni a lakását.

A legfrissebb nemzetközi felmérések szerint 2.3 millió honfitársunk él a szegénységi küszöb közelében. Drámai és ijesztő, hogy az idei enyhe télben eddig már 63-an(!) fagytak meg vagy hűltek ki.


Forrás 1.: https://mno.hu/be.../mar-63-an-fagytak-halalra-osz-ota-2437850
Forrás 2.: http://ec.europa.eu/.../products-eurostat-n.../-/EDN-20180104-1...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
..na-hát erre kellenek a csekkek...??
  2018-01-08 14:27:04, hétfő
 
  220 MILLIÁRDOT OSZTOTT SZÉT ORBÁN VIKTOR

A Magyar Közlöny szerint az év végén, kettő nap alatt legalább 220 milliárd forintot osztott szét a kormány.

A legnagyobb nyertesek a nélkülözésben élők, a gyermekek, az oktatási és egészségügyi rendszer
HELYETT
természetesen a focisták, a hadsereg és az egyházak voltak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.