Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Döbbenetes dolgokat üzent a külföldre költöző magyaroknak Kö
  2018-02-09 08:13:36, péntek
 
  Döbbenetes dolgokat üzent a külföldre költöző magyaroknak Kövér László erdélyi cimborája

Írta BG


Székelyudvarhely, 2012. május 27. Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b2) és Szász Jenő, a szervező Székelyudvarhelyért Alapítvány elnöke (j2) érkeznek a Nyirő József emlékéért megrendezett ökumenikus áhítatra a székelyudvarhelyi Papkertben. MTI Fotó: Kovács Tamás

Itthon félelem nélkül lehet élni, míg Nyugat-Európa már nem a biztonság földje - ilyen érvek szerepelnek abban a 115 oldalas kötetben, amelyet a közpénzen eltartott Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) adott ki ,,Menjek vagy maradjak?!" címmel. A hvg.hu birtokába jutott egy példány, ebből szemlézünk most - készüljön fel, durva lesz.

A könyv kiadójaként szerepeltetett Nemzetstratégiai Kutatóintézet létrehozásáról még 2012-ben döntött a Fidesz. 2013-ban 1,3 milliárdos kerettel útjára is indították a szervezetet, amelynek vezetője az a Szász Jenő, aki korábban az Erdélyi Magyar Polgári Párt vezetője volt, és a hvg szerint régi barátságot ápol Kövér Lászlóval.

Na, helyben vagyunk - gondolhatja jogosan. És valóban! A kötet tanulsága röviden annyi, hogy aki elmegy, az hazaáruló, lelkiismeretlen, szar alak. Ja és külföld rossz, itthon jó.

A 115 oldalas kötet minden egyes betűjében ott van a kormány propagandájának lenyomata.
Szász Jenő már az NSKI elnökeként

Szász Jenő, ma a Fidesz hátországának eme magasztos szellemi műhelyét vezető ex-erdélyi ex-politikus neve bizony felelős kiadóként szerepel az említett kötetben, melyben az alábbi megállapításokat teszik;

Azért érdemes Magyarországon maradni mert stabil a politikai rendszer, mint a forint,
Keresztény értékrend uralkodik (a szerző talán a Fidesz politikájában látta megtestesülni a keresztény értékrendet :)))))
Migráns mentes övezet vagyunk,
Pártunk és kormányunk támogat minket,
Itt a család!
Vannak erdőink!

Persze azért nem csináltak úgy, mintha nem láttak volna nyugati bérpapírt, elismerik, hogy jobban lehet keresni kint, de cserébe nincs ott a család, tele van minden migránssal, ráadásul visszatérő elemként megemlítik, hogy mennyi erdőnk van.

A könyv szerzői azzal érvelnek, hogy kinn csak idegen lehet az ember, ráadásul a ,,külföldön kialakuló kapcsolatokból ritkán lesz őszinte érzelmeken alapuló, boldog házasság". Sőt, ha ez nem győzi meg a termékeny magyart, akkor van itt neki további lelki terror, a könyv kötet ugyanis gondoskodik arról, hogy negatív gondolatokat ültessen el azok fejébe, akik nyugatra szándékoznak távozni:

“A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla"

Kedves Hálátlan Semmirekellő Barátom! Gondolj arra is, ha nyugatra mész, és itt hagyod ezeket a szép magyar erdőket - mert holmi angol nő elcsavarta a fejedet Londonban - és érzelemmentes, boldogtalan vadházasságotokban születik egy gyerek, akkor tudod mi lesz?

Na, mi lesz a magyar gyereke, ha Londonban születik?

Migráns!

Mi más?! A kötet készítői szerint ha valakinek külföldön születik gyereke, az bevándorló lesz - egészen pontosan ezt írják.

Azért a kötet megoldást is kínál: A kivándorlás ellen úgy tehetünk, hogy fizetésemelést követelünk főnökeinktől. Ha nem adják meg, akkor az ajtón kifelé menet még mindenképp említsük meg neki, hogy “fukarságával ő is okozója a szülőföld kiüresedésének".

Bár próbáltam humorosra venni, valójában ez a legkevésbé humoros. Ez vér komoly. Ma Magyarországon elismert kutatónak minősül az az ember, és állami adópénzből támogatott elfogult intézménye, amely ilyen kiadványt futtat. Adópénzből támogatunk egy olyan intézetet, ahol ilyen dolgokkal foglalkoznak. Ráadásul a Facebook oldaluk szerint munkásságuk gyakorlatilag kimerül abban, hogy 5 éve csak székely-bálokat rendeznek, és hasonló tematikájú kötetekkel árasztják el az Országos Széchényi Könyvtár raktárát.

Mennyi pénzből? Azt nem tudni, hiába kérdezték a hvg újságírói, az NSKI csak annyit válaszolt, hogy: nem egyértelmű számukra a megkeresés célja, de ha riport céljából érdeklődik az újságíró, akkor szívesen elbeszélgetnek vele.

,http://pestibulvar.hu/2018/02/08/erd/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nap kommentje Mariannától:
  2018-02-09 08:08:42, péntek
 
  A nap kommentje Mariannától:

Máris rohanok, és megveszem Szász Jenő könyvét, és elküldöm a gyermekemnek Skóciában, hadd tudja meg ő is, hogy milyen szar neki ott az élete, legalábbis Szász Jenő szerint. Szerintem meg ezerszer jobban él, mint itthon valaha is élt volna. Az egyik szemem valóban sír, mert keveset találkozunk személyesen, de hála az internetnek napi kapcsolatban vagyunk. A másik szemem viszont csupa mosoly, mert Skócia maradéktalanul befogadta, teljes jogú állampolgár, és mindent megkapott, amit itthon nem. Ingyenesen elvégezte az egyetemet., mely után jó állást kapott, megtalálta a párját, és szépen gyarapodnak. Ő tényleg a saját lábán állt, és áll mind a mai napig. Amennyiben eszébe jutna(nem fog) haza települni, mindnet latba vetnék, hogy ne tegye.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ugyan már
  2018-02-09 08:08:08, péntek
 
  Ugyan már

Tamás Róbert | Ma | 20:06

Locspocsos szép csütörtök estét! Még nincsen tavasz és a választásig is van idő, igen sok szutykos hólé folyik még le addig a hátunkon, de azért minden nappal közelebb vagyunk a nemtudommihez.

Úgy tűnik, az illiberális, közmunkaalapú országban már a fizika törvényei sem érvényesek. Nálunk nem csak a cseppfolyós dolgok szivárognak, hanem az utcai világítótestek is. Kínos. Igaz ugyan, hogy a pártmédiában ezerrel megy a sikálás, de attól még, hogy Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársa, kebelcimborája és anyagi biztonságának megalapozója is tulajdonos volt az érintett cégben, Orbán Viktor veje is tulajdonostárs volt. Miután a magyarok vezére és Simicska Lajos akkoriban még nagyon is szoros kapcsolatban álltak egymással, ez olyan fajta sikálás, amitől a patyolatra suvickolni vágyott egyre csak koszosabb lesz. Azt meg senki, még a nagyon elszánt hívek sem hiszik el, hogy Simicska Lajos hatalma teljében, a miniszterelnök védelme alatt bármilyen cégben közösséget vállalt volna egy taknyos huszonévessel, aki annyit tudott felmutatni addigi üzleti pályafutásából, hogy volt vagy három cégben résztulajdona, amely cégekből annyi nyereség származott, amiből meg tudott venni magának pár márkás tornacipőt. Simicska, aki érinthetetlen volt, a legfőbb ügyésztől kezdve az adóhatóságig mindenki rá vigyázott, aki sorra nyerte a közpénzes megbízásokat, átgázolt mindenkin, aki a talpa alá tévedt, majd pont egy csóringer, sikertelen ifjú senkivel közösködött volna, ha az az ifjú senki nem a miniszterek elnökének jövendőbeli veje. Ugyan már. Egyébként ha Simicska is bűnös, én nem fogok sírni akkor sem, ha egy cellába kerülnek a jómadarak.

Ha esetleg valaki elfelejtette volna a sürgősségi osztályon ellátatlanul órákig üvöltő beteget, itt egy kis emlékeztető:

A Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Elnöksége az Egészségügyi Szakmai Kollégium illetékes Tagozatával, valamint a négy magyarországi orvosegyetem szakmai Grémiumával közös nyilatkozata.

• A sürgősségi ellátásban dolgozók elkötelezettek arra, hogy minden beteget időben, az állapotának megfelelő szinten, biztonságosan lássanak el.
• Tisztában vagyunk azzal, hogy az egészségügyi ellátás során bekövetkező hibák közvetlen oka jelentős részben humán eredetű, de az is bizonyított, hogy az esetek döntő többségének hátterében rendszer szintű, az egész egészségügyet érintő szervezeti problémák állnak.
• Megértjük azokat, akik családtagjuk, szerettük megrázó elvesztése miatt kétségbeesettek, elkeseredettek. Az ilyen fájdalmas esetek a betegségek természete folytán a sürgősségi osztályon is előfordulnak. Minden érintettnek jogában áll megfelelő formában kérdéseket feltenni, azokra választ várni. Orvosi felelősségünket vállaljuk. Visszautasítunk azonban minden alaptalan vagy tisztázatlan vádaskodást mely a sürgősségi ellátásban dolgozókat egyénileg vagy kollektíven éri vagy érinti.
• Készek vagyunk kezdeményezni vagy részt venni minden olyan folyamatban, melynek célja a társadalom minden rétegét érintő sürgősségi betegellátás fejlesztése, minőségének javítása, a betegek biztonságának növelése.

Kiadó: Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság Közhasznú Egyesület (MTI-OS)

Jól van, doktor urak! Akkor először is szíveskedjenek közreműködni abban, hogy kiderüljön, ki hibázott ebben az esetben és a bűnös nyerje el méltó büntetését. Másodszor ne bújjanak a becsületesen, erőn felül is jól dolgozó kollégáik háta mögé, mert őket senki nem bántja. Harmadsorban kivel akarnak együttműködni a szakmai kérdésekben? Az elhunyt lányával, vagy esetleg velem, netán az olvasókkal? Önök ne működjenek velünk együtt ebben az ügyben, hanem egymással szíveskedjenek együttműködni és közös erővel követeljék ki a kormánytól azt, amire szükség van egy színvonalas ellátáshoz. Biztosan tévedek, de nem emlékszem arra, hogy például Sándor Mária mellett tömegesen álltak volna ki. Most kiállhatnak. A betegeikért. Az ilyen színtelen-szagtalan sajtóközlemények nem oldanak meg semmit. Miután még csak nem is papír alapúak, még azt az elemi gondot sem lehet velük orvosolni, amivel bárki szembesülhet, ha a sürgősségin várakozva szólítja a természet.

Az megvan mindenkinek, hogy a felcsúti gázszerelőnek ki kell adnia az adatokat a TAO milliárdokkal kapcsolatban? Hivatalosan is ez a verdikt. De Lölö nem adja. Mégpedig azért, mert azt már elvitte Balog Zoltán! Nabakker! Majd visszaadja a betanított esztergályos és akkor majd megnézheti más is. Slussz.


https://kolozsvaros.com/2018/02/08/ugyan-mar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét uniós pénzből gyarapodik az Orbán-család vagyona, R
  2018-02-09 08:07:16, péntek
 
  Ismét uniós pénzből gyarapodik az Orbán-család vagyona, ,,intelligens rendszert" kell fejleszteniük belőle

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 09., 07:55


Ezúttal 129 milliót nyert a kormányfő testvéréhez tartozó cég.

A miniszterelnök testvérének, ifj. Orbán Győzőnek a résztulajdonában álló Gamma Analcont Kft. tavaly évvégén 129 millió forintos támogatást nyert egy uniós pályázaton, írja a Direkt36. Az oknyomozó portál úgy számol: ez már a harmadik alkalom, hogy a cég uniós forráshoz jutott, mióta a vállalkozás a kormányfő öccsének érdekeltsége.

A 2017 decemberben megítélt támogatást a Gamma Analcont arra kapta, hogy ,,intelligens irányítástechnikai rendszert" fejlesszen ki energetikai és vegyipari iparágak számára. A mostani pályázati győzelemmel együtt már közel 480 millió forintot nyert el a vállalkozás az EU-tól.

A történethez tartozik, és cseppet sem mellékes, hogy az uniós pályázati rendszert pedig egy 2013-as szervezeti átalakítás óta közvetlenül a Miniszterelnökség, tehát Orbán Viktor hivatala felügyeli.

(Via Index.)

http://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ismet-unios-penzbol-gyarapodik-az-orban-c salad-vagyona-intelligens-rendszert-kell-fejleszteniuk-belole-109245
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.