Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Videó készült Hernádi és Sanad
  2011-11-01 21:08:04, kedd
 
  Videó készült Hernádi és Sanader vacsorájáról
Megjelent: 2011.10.31.

A horvát ex-kormányfő állítólag a mobilja akkumulátorát is kivette a megbeszélés idejére.

Szenzációs, kőkemény bizonyíték napvilágra kerüléséről ír a horvát sajtó az INA-Mol korrupciós ügyben - írja a Srbija blog.

A lap szerint előkerült egy olyan, éttermi biztonsági kamera-felvétel, amelyen a volt horvát miniszterelnök Ivo Sanader és Hernádi Zsolt Mol-vezető találkozik egy zágrábi étterem különtermében, néhány hónappal Sanader kormányfői lemondását követően. A felvétel már a horvát ügyészség birtokában van - írja a Srbija blog.

A horvát Jutarnji list újságírója szerint a felvételből alegizgalmasabb az az öt perc, amikor Sanader kivette a mobiltelefonja akkumulátorát és egyértelműen, egymástól távolra rakta ki az asztalra a készüléket és annak akksiját. Biztos akart lenni abban, hogy senki sem hallgatja le őket. A felvételen az is látszik, hogy Sanader egy cetlit vesz ki a zsebéből, amire Hernádi valamit ráír, majd koccintanak. A Jutarnji újságírója szerint ezen a cédulán állapodtak meg a Mol-INA biznisz megolajozásának a díjában - olvasható a blogban.

Forrás: Srbija blog/FN24


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2011/10/31/video-keszult-hernadi-es-sanader-vacsoraja rol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi csúcshoz közelít a
  2011-11-01 21:03:05, kedd
 
  Történelmi csúcshoz közelít a forint

Megjelent: 2011.11.01. 19:01
Frissült: 2011.11.01. 19:30



A forint kedden két és fél éves csúcsot ütött az euróval szemben: a jegyzés megközelítette a 310 forintot, minden jel arra utal, hogy a további erőteljes gyengülés várható.

A hét első két napja - amely itthon családi megemlékezésekkel telt el - súlyos változásokat hozott a tőkepiacokon. Az európai adósságrendezésre tett első lépések - amelyeket csütörtökön még ünnepeltek a piacok - mára úgy tűnik semmivé váltak.

Kína óvatos, szavaznak a görögök

Az optimizmus először Kína hűtötte: jelezték ugyan, hogy készek segíteni Európát az adósságprobléma megoldásában, de közölték azt is, hogy ennek feltételei vannak. Majd - miközben a piacok ezen feltételek lehetőségeit kutatták - jött a bejelentés: Görögországban népszavazáson döntenek majd az új uniós mentőcsomagról.

A hírt az európai vezetők megdöbbenéssel fogadták. A francia államfő kedd estére rendkívüli miniszteri értekezletet hívott össze. Olaszország (amely helyzetét a görög válság továbbterjedése miatt jelenleg a legkritikusabbnak érzik a piacok) miniszterelnöke, Silvio Berlusconi pedig azt bizonygatta, hogy a múlt héten bejelentett intézkedéseket november közepéig el fogják fogadni, és 8 hónapon belül végre is hajtják. (Az intézkedések a növekedés beindítását és a 120 százalékos GDP-arányos államadósság csökkentését célozzák.)

Beszakadtak a piacok

A fejlemények lavinát indítottak el a piacokon: az euró a dollárral szemben a péntek esti 1,414 dolláros szintről kedd estére 1,36 dollárra zuhant. Európa főbb részvényindexei kedden 2,5-5 százalékos mínuszban zártak, ám nap közben a német DAX 6, a francia CAC 40 5, a londoni FTSE 100 közel 4 százalékos mínuszt is mutatott.

A forint árfolyama kedden nap közben az euróval szemben megközelítette a 310 forintot. Ennél magasabban - 317 forint fölött - egyszer, 2009 márciusában járt a hazai fizetőeszköz. (A svájci frank 254, a dollár 227 forint fölé drágult kedden késő délután.)

Nincs ok a megállásra

A hét előttünk álló néhány napja Európában ismét csak az útkeresésről szól majd, amely - ahogy az ilyenkor lenni szokott - a kockázatkerülést erősíti a piacokon, amely a sérülékenynek ítélet eszközök - s ezek között a forint - gyengülésével jár. Ráadásul a magyar gazdaságpolitika nem erősíti a hazai deviza pozícióját a tőkepiacokon. Gondolva itt elsősorban a növekedéssel kapcsolatos erőteljes aggodalmakra, illetve a pénzügyi stabilitást veszélyeztető döntésekre, mint például a devizahitelek leépítésével kapcsolatosan ígért további lépések. S, akkor még nem került szóba az ezek miatti esetleges leminősítés veszélye, amelynek eredményeként már a befektetésre nem ajánlott kategóriába kerülnénk.

Forrás: Hír24
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkeserítő: beletörődtek az em
  2011-11-01 19:43:05, kedd
 
  Elkeserítő: beletörődtek az emberek a rendszer terrorjába

TÖRTÉNELEM

Ismertem Szolnokon egy embert, aki ugyan már eltávozott az árnyékvilágból, de képe ma is ott virít a Terror Háza mosolyalbumában.

A forradalom után leszerelt ávósként egy nagyvállalatnál tengette hátralévő napjait, s időnként a múlton merengve mesélgette, hogy annak idején hogy verték puskatussal Szegeden az egyetemista lányokat a tüntetéseken.

Aki nőre kezet emel, arra általában nehéz rámondani, hogy akár férfi, akár ember, de az ő esete ráadásul elég jól példázta a forradalom utáni megtorlás légkörét, meg a verőlegények további pályafutását is.

Később sem hagyta őket a Párt oltalom és megélhetés nélkül, aki nem tudott tovább szolgálni valamilyen fegyveres testületnél, azoknak jól fizető civil állások biztosították a jövőjét a munkásosztály hálája jeleként.

A forradalmat övező későbbi mély hallgatásban, ahol csak a hivatalos vélemények hangozhattak el, meghatározó szerepe volt a terror okozta félelemnek, s ma már közismert, hogy a száz évvel korábbi szabadságharcunkat megtorló Haynau, a bresciai hiéna alapjában véve jóindulattal kezelt bennünket ahhoz képest, ami '56 után köszöntött az országra.

Jóval kevesebb áldozat száradt a lelkén, mint utódainak, és nem is hatotta át annyira a gyűlölet, mint a néhány napra a hatalomból a félelembe csöppent pártembereket.

Az 56-ot követő több mint négyszáz kivégzéssel szemben Haynau összesen 120 halálos ítéletet hajtatott végre az akkor háromszor nagyobb országban, nem köttetett fel nőket és gyerekeket, s nem deportált 860 embert keletre, mint ahogy később megtörtént.

Haynau miatt csak Petőfit keressük Barguzinban, amiről megoszlanak a vélemények. Végső soron van logikus magyarázata az elvtársak bosszúálló dühének, hiszen legtöbbjüknek a kommunizmus páratlan felemelkedést hozott.

Az írás elején említett atyánkfia is a gyalut és az enyvesfazekat cserélte fel a sokkal nagyobb tekintélyt adó egyenruhára, de hasonlóképpen lett traktoroslányból szakszervezeti titkár, kondásból iskolaigazgató, segédmunkásból téeszelnök, ha magáévá tette a Párt eszméit. Hosszú a sor, de egyikük sem tért volna szívesen vissza az eredeti hivatásához, főleg futva nem, ahogy egy sikeres fordulat esetén minden bizonnyal megtörténik.

A Szolnok megyei megtorlások történetét feldolgozó dr. Cseh Géza főlevéltáros kutatásai szerint meglehetősen kiszámíthatatlanok voltak az 56 utáni felelősségre-vonások.

Még maga Kádár János sem tudhatta igazán mit hoz neki a szerencse, amit látványos önkritikával igyekezett fél évvel a forradalom után magához édesgetni. Az ő példája után aztán volt is nagy tolongás a bűnbocsánatért, s szintén Cseh Gézától tudjuk, hogy ez a mozgalom még a fizika törvényeit is megváltoztatta. Normális esetben az esik a legnagyobbat, aki legfelül ül, de most pont fordítva történt.

Amellett, hogy egyáltalán nem volt biztos, hogy ki kerül börtönbe és ki a hatalomba, olyasféle játék volt ez, mint háborúban a megtizedelés.

A felelősségre vonás és az alapjául szolgáló tettek nem egyszer köszönőviszonyban sem álltak egymással, például Szolnokon az a Kálmán István megyei első titkár kezdte meg a forradalmi bizottságok megszüntetését, aki a megyei forradalmi munkástanács megszervezésében korábban vezető szerepet játszott.

A rendszer valójában tragikomikus volt, a magasabb megyei beosztásban levő káderek úszták meg legjobban, s ahogy lefelé haladtak, úgy nőtt az elszámoltatás szigorúsága. Gyakran olyan volt az egész, mint amikor a megtévedt lány vétkéért a kanapét dobják ki, amin megtörtént a bűnbeesés.

Két dolog számított sokat, a politikai, származás szerinti hovatartozás és a Kádár kormánynak letett hűségeskü. Így eshetett meg, hogy november 5-én Szolnokon Kádár magához vitette Dancsi Józsefet a munkástanács elnökét és Kablay Lajos városparancsnokot, barátságosan megpróbálta támogatásukat kérni, majd néhány hónapra rá mindkettejüket letartóztatták és egy életre tönkretették.

A megyében egyébként november végéig igazán brutális fellépésre még nem került sor, menet közben jött meg az elvtársak étvágya, ahogy magukhoz tértek a kábulatból. Amellett elég nagy volt a zűrzavar, volt ahol még egy kommunista pártot is létrehoztak az MSzMp előtt. Legjobban a rendőrség, az ügyészség, a bíróságok tagjait világították át, de még szigorúbban estek neki a média képviselőinak, s aránytalanul súlyos ítéleteket hoztak a pedagógusok ellen. Leginkább a november 4-e utáni ellenállást torolták meg, mert ilyen is létezett a megyében.

Az emberek talán még nem hitték el, hogy mekkora erővel kerültek szembe, esetleg a nyugatban bízva próbáltak valamit tenni a régi világ visszatérése ellen, de több helyen került sor még ekkor is szórványos szervezkedésekre, kisebb akciókra. Még a jászberényi tragédia sem riasztotta el őket, amikor a november 4-én bevonuló oroszok a nagytemplom tornyának felgyújtása mellett az utcán sétáló járókelők közé lőttek gépfegyverrel.

A bevonuló csapatokat sehol sem érte a megyében támadás, legfeljebb a helyi rendőrtől vették el a fegyverét, vagy a karcagi laktanya kerítéséhez vágtak kézigránátot, esetleg diákok röplapokat terjesztettek az időközben beindult internálások, vagy a Kádár-kormány ellen. Egyedül a karcagi Sinkovits Gyula agronómus szervezett november 8 körül hat fős csoportot a Bükkben gyanított ellenálló csoporthoz történő csatlakozás szándékával, amihez a kunmadarasi repülőtér egyik tisztje adott néhány kézigránátot, de ennek sem lett tényleges eredménye. A karhatalom, amely az országban Szolnok megyében alakult meg először, december végétől kezdett hozzá a lakosság igazi megfélemlítéséhez.

November 4-én éjjel a repülőtiszti iskola egyik növendékszázadát rendelték ki a megyeháza őrzésére, ahol az Andics-Berei csoport, Apró Antal, Kossa István, Marosán György tartózkodott, majd rajtuk kívül még több, igen vegyes képet mutató karhatalmista testület jött létre a megyében.

Az utóbbiaknak köszönhetően nálunk érintette a legnagyobb tömeget a forradalmat követő brutális fellépések sorozata. November 5-én Uszta Gyula partizánból lett tábornok szervezett egy felfegyverzett kommunistákból, hivatásos katonákból, volt ávósokból, rendőrökből karhatalmi alakulatot, de mellettük számos hasonló helyi csoport is létrejött, akik nem egy esetben elintézték személyes leszámolásaikat is.

A legodaadóbb rákosistákból December 8-án Szolnokon jött létre egy igencsak vegyes képet mutató, egykori illegális kommunistákból, volt rendőrökből, 19-es veteránokból — akiket előszeretettel neveztek ki névleges parancsnoknak ezekhez a csapatokhoz — sőt a forradalomban meglehetősen dicstelen szerepet játszó görög emigránsokból álló különítmény, akiket még a megyei pártvezetés sem mert felvállalni, csak Münnich Ferenc személyes pártfogása révén kezdhették meg a működésüket.

Ezek, a köznyelvben az orosz mintára viselt öltözékük miatt csak pufajkásoknak nevezett csapatok jelentették az itt állomásozó oroszok mellett az újjászerveződő kommunista rendszer hatalmának alapját. Tevékenységük, például a tiszavárkonyi plébános kegyetlen meggyilkolása, emberek tucatjainak agyon-, vagy nyomorékká verése, akiket saját szóhasználatuk szerint ,,Megdorgáltuk, elbeszélgettünk vele" volt a nyitánya a forradalom leverését követő kádári békeidők, a legvidámabb barakk világának, amibe a terror hatására előbb utóbb szép lassan mindenki beletörődött.

A legkomorabb időknek is megvan a maga komikuma . A legendák szerint a Karcag melletti Tilalmason raboskodó Darvas Iván színművész 1956-ban forradalmi bizottságot szervezett, hogy bátyját kihozza a börtönből, amiért aztán 22 hónapra a forradalom leverése után. A börtönévek után sokáig nem játszhatott, segédmunkásként töltötte napjait.

Karátson Gábor visszaemlékezése szerint a sziporkázó szellemű művész fölényes intellektusával valóságos komédiává, saját sikerdarabjává változtatta a bírósági tárgyalását, ahol Tutsek bíró ,,mint egy galuska" ült fenn a bírói pulpituson, míg a közönség a remek komikus alakítását élvezte a padsorokban.

A nagy hahota végén Darvas a mennybe ment, a bíró meg örülhetett, hogy megúszta ennyivel.


http://egerjobbik.blogspot.com/2011/11/elkeserito-beletorodtek-az-emberek.html?sp ref=fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan írom, hogy egy fidesze
  2011-11-01 19:36:36, kedd
 
 
Lassan írom, hogy egy fideszes is megértse...


Ötven év múlva, ha lesz még Magyarország, a történelemkönyvekben - ha nem idegenek írják majd - a 2010. április 11-i választás tragikus dátumként fog szerepelni.

... Lassan írom, hogy egy jó szándékú, felelősen gondolkodó fideszes is megértse. A különbség a langyosan nemzeti és a radikális nemzeti oldalon állók között, csupán az, hogy a gyökeres változás hívei átestek azon, amin a mérsékeltek még nem: egy keserű felismerésen, egy fájó tapasztalaton.

Szeretnénk boldogan élni, és elkerülni a szenvedést. Tegye a szívére a kezét mindenki. Emberi kapcsolatainkban, önmagunkkal szemben hányan élünk - akár egy egész életen keresztül - hazugságokban? Nehéz szembenézni az igazsággal, és vállalni a változással járó nehézségeket. Reménytelenül mástól, a körülményektől várjuk a megoldásokat, közben önigazoló elméleteket gyártunk, és egyre mélyebbre süllyedünk.

Így van ez a Hazánk sorsát meghatározó kérdésekkel is. Mennyivel nyugodtabban alszunk, ha elhitetjük magunkkal, hogy Magyarország zsidó megszállása csupán az összeesküvés-elméleteket gyártók riogatása. Mennyivel megnyugtatóbb a Gárda-egyenruhától félni, mint az izraeli tulajdonú fegyveres őrző-védő cégek tízezer fős magánhadseregétől. Mennyivel egyszerűbb elfogadni a cionista világsajtó és a hollywoodi álomgyár terroristákra és világmegmentőkre felosztott világképét, mint a valósággal szembesülni. Mennyivel könnyebb gyengeségünket palástolva, naivságot színlelve rabszolgatartóinkat szolgálni, mint egyenes derékkal kiállni szabadságunkért.

A Fidesz kétharmados többségével kezdetét veszi Magyarország - cionista tervek szerinti - végső fölszámolása. A piszkos munkát a szocialisták elvégezték. A liberálisból népnemzetivé változott fiatal demokraták nem tudták, mert nem akarták megakadályozni. Akinek kétsége lenne, hogy a narancssárga csak egy árnyalata a vörösnek, gondolkodjon el azon, hogy az üres beszéden kívül mi a nemzeti ebben a pártban. A magyarság sorskérdéseiben mindig a vörösökkel karöltve hajtották végre a Nagy Testvér parancsát.

Négyéves kormányzásuk idején kaptak egy kis csontot a magyar kutyuskák. A pavlovi reflex nyolc év után is működik, csorog a nyálunk, ha meglátjuk Viktor gazdánkat. Egy jutalomfalatka reménye elfeledteti velünk hányszor hitegetett, hányszor rúgott belénk. Egyet se búsuljunk, mert gazdánk a legjobb gazdi-kiképző iskolába jár. Izraelbe.

K. K.
kuruc.info
nrfportal - április 23 2010 15:34:58

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet szegfű, lehet narancs,
  2011-11-01 18:52:03, kedd
 
  Lehet szegfű, lehet narancs,
Izraelből jön a parancs!
Nem kell szegfű, nem kell narancs,
védd a Hazát, ez a parancs!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Társadalmi forrongás "köz" sze
  2011-11-01 18:48:45, kedd
 
  Társadalmi forrongás "köz" szemmel /többrészes vita/

; 2011.11.01. 15:32

Társadalmi feszültségek I.rész

Társadalmi ellentétek, cigány-magyar, magyar-cigány, szegény-gazdag, gazdag-szegény ellentétek, feszültségek.....
A mai Magyarországon súlyos, de megoldható társadalmi és demográfia problémák vannak, amelyeket fentebb felsoroltam.Azt gondolom hogy nem vagyok azzal egyedül, hogy ezek közül az egyik legsúlyosabb probléma a cigány-magyar együttélés, problémája amely lassan húsz éve napról napra, óráról órára rosszabb lesz.Mi ennek az oka??


Én eltérnék attól az elcsépelt és a baloldali, sőt mostanában már a jobboldali sajtóban megjelenő "klisétől" hogy a magyar társadalom irredenta, és kirekesztő, ez nem igaz, hamis és abszurd állítás.A magyar nemzet, a magyar társadalom alapvetően befogadó, béke és rendszerető.Na de mi a helyzet akkor amikor "valami" elkezd elburjánzani, a rend és béke összeomlik, a magyar ember felszólal ez ellen? vissza akarja állítani a rendet és a békét!Akkor a baloldal rasszizmust kiállt...

Nos akkor terítsük ki a lepedőt, nézünk a dolgok mélyére.Magyarországon ma az a szomorú, de valódi helyzet hogy a cigány lakosság egy nagyon jelentős része antiszociális életmódot folytat, nem dolgozik, nem tanul és megélhetési forrásként gyermeket vállal.Én hívő keresztény emberként úgy gondolom hogy a megélhetési gyermekvállalás az emberi élet kihasználása, az emberi élet méltóságának semmibe vétele, és meggyalázása.Mert reálisan nézve a dolgokat ezek az emberek akik megélhetési forrásként használják a gyermekeik életét azok nem csak a keresztény eszme, hanem a racionális erkölcsök ellen is vétkeznek, nem a tradíciók hanem a megélhetés miatt vállalnak ötnél, esetenként még ennél jóval több gyermeket.

Az ilyen "hűvös" családi körben felnövő gyermekek sajnos ezt a tradíciót konzerválják, és maguk is hasonló, nagyon sok esetben jóval rosszabb körülmények között alapítanak családot, és nevelik gyermekeiket.Mi is a bevételi forrásuk???-a szociális segély, családi pótlék, és a valamilyen téren sérült gyermekek után járó szociális juttatás.Leegyszerűsítve a cigányság a gyermekeket nagyon jól jövedelmező befektetésként nézi, és ez a befektetés nagyon hamar megtérül, főleg ha szerencsétlen gyermek még valamilyen téren sérültnek is születik.Itt bukkan fel ismét a kérdés, politikai meggyőződés, vallási, etnikai hovatartozást nem figyelve, egy normál erkölcsös ember milyen szemmel tekint ezekre az emberi életet meggyalázó, és gyermekeikből hasznot húzó "kufárokra"?Mindenkinek megvan a saját véleménye, mindenkinek a saját keresztje, hát viselje.Ismét hangsúlyozom normális esetben, cigány, ruszin, zsidó, amerikai, német stb. de ezt nem tudja elfogadni, mert átlát a balliberális elferdítésen.

http://vilagunkma.blog.hu/2011/11/01/tarsadalmi_forrongas_koz_szemmel_tobbreszes_ vita
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahmadinezsád: Az európai adóbe
  2011-11-01 18:44:36, kedd
 
  Ahmadinezsád: Az európai adóbevételek is a cionistákhoz folynak


Mahmud Ahmadinezsád iráni elnök kijelentette, hogy az európai emberek által fizetett adó ,,cionista zsebekbe" folyt az elmúlt 60 évben.

Ahmadinezsád nemzetközi személyek előtt tette a megjegyzést a velük való szombati teheráni találkozóján, számolt be az IRNA. Ahmadinezsád megjegyezte, hogy cserébe a cionisták bizonyos nyugati politikai pártok választási kampányait fizették.

Az izraeli rezsimet egy nagyon bonyolult szervezetként írta le, ami a hatalom, vagyon és média kizárólagos birtokosait irányítja.

Mahmud Ahmadinezsád iráni elnök az Iszlám-világ Sajtó Uniójának nemzetközi konferenciáján 2011. október 29-én Teheránban

Ahmadinezsád az ,,anti-humanista" cionista ideológia szimbólumaként írta le Izraelt, kijelentve, hogy a rezsim sem a valláshoz, sem az etikához nem tartja magát, és csak tetteti zsidóságát. Az iráni elnökkel találkozók az Iszlám-világ Sajtó Uniójának megalapítása céljából gyűltek össze aznap egy teheráni konferencia-központban.

Az iráni végrehajtó hatalom feje üdvözölte az unió létrejöttét. Az unió megalakulását egy hatásos, evolúciós lépésnek nevezte a fölényeskedő nyugati hatalmakkal szembeni nagyobb egységfront kialakulása felé, és azt mondta, hogy az elfogulatlanság és igazság vizsgálata a legfontosabb vezérelvei a médiaügyek vizsgálata kapcsán.

Harmincnyolc ország képviselői csatlakoztak az eseményhez. Az unió célja a világ eseményei kapcsán a muzulmánok által kifejezett vélemények helyzetének megszilárdítása a nyugati nyilatkozatok monopóliumával szemben.

Az összejövetel során Mohamed Husszeini iráni kulturális-miniszter azt mondta a Press TV-nek, hogy ,,A közel-kelet Iszlám Ébredése egy nagyon fontos kérdés számunkra, és a média szerepe ezen eseményekben letagadhatatlan. Az Iszlám-világ Sajtó Uniójának fő felelőssége az, hogy megmutassa az események egy, a nyugati média által már régóta mutatottól különböző oldalát is."

Az unió megalapításának apropója az, hogy az iráni főváros ad otthont a 18. Teheráni Nemzetközi Sajtó és Hírügynökség Kiállításnak, amin a sajtó 600 belföldi képviselője, és 50 állam 100 képviselője vesz részt.

PressTv
2011. október 31.

http://jovonk.info/2011/10/31/ahmadinezsad-az-europai-adobevetelek-cionistakhoz-f olynak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elie Wiesel szélsőségeseket ir
  2011-11-01 18:39:26, kedd
 
  Elie Wiesel szélsőségeseket irányít?
2011. október 28. 04:39:21

NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2011-10-27

LE MONDE

Amikor Elie Wiesel szponzorálja a szélsőséges jeruzsálemi zsidókat címmel a vezető francia lap arról a tényről ír, amely elsikkadt a nemzetközi médiában. Most kiderült, hogy az amerikai béke Nobel-díjas Elie Wiesel - a holokauszt emlékének őre - néhány hónappal ezelőtt elfogadta az illegális zsidó telepesek szélsőjobboldali csoportja, az Elad irányítótestületének vezetését. A szervezet folyamatosan erősíti ellenőrzését Jeruzsálem arab szektorai fölött. E csoport igazgat egy olyan izraeli régészeti ,,parkot" is, amely Jeruzsálem tisztán palesztin szívében fekszik. Az ásatási helyet több ezren látogatják meg évente. A ,,parkba" zsidó családokat telepítettek és kiűzték onnan a palesztinokat, amit jogi zaklatással, telekkönyvi iratok meghamisításával és kollaborátorok rekrutálásával is elősegítettek. Wiesel egyik kritikusa szerint azért nevezték ki a szervezet élére, hogy az Elad imázsát ,,Teréz-anyára" formálja.

EJP

Az Európai Zsidó Sajtó (EJP) francia nyelvű honlapjának vezető anyaga az a párizsi jelentés, amely szerint Shimon Samuels, a Simon Wiesenthal Központ nemzetközi kapcsolatának igazgatója Orbán Viktorhoz írt levelében követeli, hogy tartóztassák le a Magyar Gárda azon tagjait, akik október 16-án - az ATV tanúsága szerint - Auschwitzban Hitlert dicsőítették és szalutáltak Hitlerre emelve karjukat az Arbeit macht frei bejárati felirat alatt. (A rövid tudósításban a ,,gyűlölet" szó kétszer szerepel. A Magyar Gárdával való összekötés a szokásos újságírói manipuláció eszköze.)

http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=13&Direkt= 90278
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a sarc lesz a végső?
  2011-11-01 18:06:50, kedd
 
  Ez a sarc lesz a végső?



2011.10.27. 10:07



A magyar gazdaság(politika) naszádján a jelek szerint végképp elszabadult a hajóágyú. Az elmúlt napokban valami fékeveszett és már-már elmebajt idéző adókivetési düh lett úrrá a matrózokon. Mondjuk nem csoda, amikor a kapitány és az ő első tisztje összevissza beszél, ráadásul többnyire hülyeségeket...

Mert az milyen már, hogy az Adócsökkentés Kormányának matrózai mást se csinálnak napok óta, mint hogy azon ötletelnek, hogy vajon mire és milyen újabbnál újabb adót lehetne még kivetni... Lekváradó, szörpadó, pornóadó, közösségi közlekedési adó, munkáltatói járulékok helyett 27 százalékos adó, önkormányzati ingatlanadó, magasabb áfa... Néha az az érzésem, mintha kihúztak volna egy képzeletbeli dugót, mintha a "még ha beledöglünk is" adócsökkentés mániájának börtönéből szabadult sas lelkük hirtelen azt se tudná, hová kapjon ebben a nagy szabadságban.

Az adópolitika nem arról szól - pontosítok: nem szólhatna arról -, hogy ahol még valami pénzt látunk, azt einstandoljuk gyorsan. De pontosítok megint: adópolitikáról itt momentán szó sincs. Az ugyanis némi előzetes számítást igényelne, legalább egy kockás papíron, ha már komolyabb hatástanulmányról meg előzetes szakmai egyeztetésekről Fideszéknél nem is álmodhatunk. Kiszámíthatóság kellene, meg következetesség és koherencia az adópolitikában. Ezek viszont a gazdaságpolitika naszádjának parancsnoki hídján teljességgel ismeretlen fogalmak.

Mert az milyen már, hogy a 2012-es költségvetési törvény parlamentnek benyújtott tervezetében - és még néhány évre előre is - a bevételek közt 200 milliárd forint feletti összeggel szerepel az evabevétel, erre egy megtévedt tengerész csak úgy, hirtelen felindulásból vagy ki tudja, milyen kósza és bohókás ötlettől vezérelve, egy egyéni képviselői módosító indítvánnyal, úgy, ahogy van, törölné az adónemet magát? És akkor ezt itt most hogy?

És akkor itt van a Csodálatosan Sokoldalú Rogán Antal ötlete a közösségi közlekedési adóról, amelyet minden egyes cégnek fizetnie kellene, a hírek szerint a helyi iparűzési adó mintájára. Adócsökkentés Kormánya, na persze... Először is talán inkább rendberakni meg racionalizálni kellene a BKV-t, nem önteni továbbra is a feneketlen kútba a pénzt zsákszámra. Másrészt pedig - és most csak hangosan gondolkodom - mire föl fizessen minden cég közösségi közlekedési hozzájárulást vagy mit? Pusztán környezetvédelmi megfontolásból szerintem inkább valamiféle adókedvezményt kellene adni azoknak a munkáltatóknak, akik ösztönzik és támogatját a dolgozóikat abban, hogy autó helyett busszal, metróval vagy villamossal bumlizzanak be reggelenként a munkahelyükre. Ettől mondjuk tisztább lehetne Budapest levegője. De nem, az Adócsökkentés Kormányának új jelszava a "Sarc, mindenek előtt!"

Nemhogy adó- és gazdaságpolitika nincs itt, de tulajdonképpen értelmes kormányzás sem. Amit látunk, az csak eszement és kétségbeesett kapkodás, összefüggéstelen ötletelés.

Olyan, mint amikor egy teljesen részeg legénység iránytű nélkül próbál egy gyorsnaszáddal a jéghegyek között cikázni.

És ebből aligha jön ki bármi jó.





http://michaelknight.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mától a régió legdrágább gázol
  2011-11-01 13:47:14, kedd
 
  : 2011-11-01. 11:31
Mától a régió legdrágább gázolaját tankolhatják a magyar autósok

A Fidesz ellenzéki pártként a világgazdasági válság közepén is élénken követelte az üzemanyagok jövedéki adójának csökkentését, és felrótta az akkori kormánynak, hogy nincs jobb ötlete az áfa emelésénél. Orbánék kormányra kerülve azonban nem csupán meghagyta a szocialisták megszorító intézkedéseit, de újabb és újabb megszorításokkal növeli az egyre nehezebb helyzetbe kerülő magyar lakosság terheit. A mai naptól 13 forinttal nőtt a gázolaj jövedéki adója és a jövő év elejétől az áfa is 2 százalékkal magasabb lesz.
A jövedéki adó jelentős emelése miatt a régió országai közül mostantól hazánkban kerül a legtöbbe a gázolaj, így e téren is sikerült felzárkóznunk az EU legdrágább államai közé. A 424 forintos hazai átlagár 22 forinttal haladja meg az osztrák árakat, de 47 forinttal magasabb a szlovén, 59 forinttal a horvát, 20 forinttal a szerb, 59 forinttal a román, 169 forinttal az ukrán és 24 forinttal a szlovák áraknál is.
Az intézkedés a gázolaj újabb, jelentős keresletcsökkenését, a szomszédos országokba irányuló benzin- és bevásárlóturizmus fellendülését és ezek eredményeként a magyar költségvetési bevételek csökkenését fogja eredményezni. Orbán Viktor részére az adóemelések visszavonásán kívül már csak egy tanácsunk lehet, ne csak a dakota közmondásokkal ismerkedjen meg, hanem a magyarokkal is: aki sokat akar markolni, keveset fog - írja közleményében Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/87432/#ixzz1cSMVf7fA
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.10 2011. November 2011.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 612 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2247
  • e Hét: 12514
  • e Hónap: 23625
  • e Év: 177121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.