Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Félnótás Balogunk a "romák felfedezését" javasolta a németek
  2014-10-04 23:36:49, szombat
 
  2014-10-03. 20:35

Félnótás Balogunk a "romák felfedezését" javasolta a németeknek - mi már tökéletesen felfedeztük őket


Európa demográfiai kihívásaira és a bevándorlás keltette feszültségekre az európai cigányság, a "romák" "felfedezése" lehet a válasz - mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Bonnban a német egység helyreállításának évfordulóján mondott "ünnepi" beszédében. Neki ugyanis még erről is az imádott retkei jutnak eszébe. Zoom Itt a munkaerő, csak fel kell fedezni őket Az elmebeteg miniszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a német nemzeti ünnep alkalmából a Bundestag - a törvényhozás alsóháza - korábbi székhelyén tartott ötszáz fős rendezvény szónokaként az volt a feladata, hogy a szabadságról beszéljen. És erre miről hablatyolt a szerencsétlen? Felvetette, hogy kinek a szabadságáról van szó, az európai polgárok szabadságáról, a diktatúrák elnyomása elől érkező menekültek szabadságáról, vagy mindazok szabadságáról, akik azért érkeznek, mert jobban szeretnének élni, mint hazájukban. Ezzel összefüggésben a következő csodálatos ötletet osztotta meg hallgatóságával: végig kell gondolni, hogy a társadalom elöregedésére "az-e a megoldás, hogy harmadik országokból, az EU-n kívülről engedünk be bevándorlókat, vagy pedig nem kellene-e végre felfedezni az európai cigányságot, az európai romákat" mint potenciális munkaerőt (nem vicc, nem is "nyomdahiba" - valóban képes volt ezt mondani - a szerk.), amely megfelelő képzettség után "orvosolhatja az olcsó munkaerő hiányának problémáját, és enyhítené a társadalmi integráció területén jelentkező feszültségeket". A felvetést "nagyon nagy taps" fogadta, ami meglepő, hiszen "ez egy provokatív gondolat" - örvendezett Balog. Arra nem is gondolt, hogy a résztvevők örömükben tapsoltak, amiért ez a nyomorult nemhiábaszületett-imádó végre befejezte a hazug cigányreklámozást a német egység ünnepén... (MTI nyomán)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/133970/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánék elköltötték a 3000 milliárdos nyugdíj-vagyont
  2014-10-04 23:34:57, szombat
 
  Orbánék elköltötték a 3000 milliárdos nyugdíj-vagyont.

A magánnyugdíj-rendszer szétverésekor ígért egyéni számlákból pedig semmi sem lett. Ezért megpróbálták a tettüket azzal igazolni, hogy közölték: a magánnyugdíj-pénztárak törvénytelenül működtek. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) több pénztár ellen is büntetőfeljelentést tett. Azonban semmilyen vád nem állt meg, minden nyomozást megszüntettek. Most a norvég alapos civilek ellen is a KEHI feljelentései alapján ment ki több tucat rendőr.
Vajon bocsánatot kérnek valaha a hamis vádjaikért?

http://www.napi.hu/.../hivatalosan_is_artatlanok_a_nyugdijpen...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt is megértük: Heisler számára vállalhatatlan Széchenyi
  2014-10-04 23:33:32, szombat
 
  Ezt is megértük: Heisler számára vállalhatatlan Széchenyi
2014. október 04. 10:07
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Merthogy fajvédő volt. És aki ilyen konferenciát óhajt tartani, közveszélyes. Megengedhetetlen a tevékenysége. Mondja ezt Heisler András. Ami persze kapásból kikényszeríti a kérdést, minek minősíti akkor az általa vezetett szövetség működését?

Ugyanis másról sem hallunk tőle is, minthogy mennyire veszély leselkedik a zsidóságra. Egyre gyakrabban inzultálják képviselőit. Vagyis ezért védelemre szorulnak. Ami persze nem fajvédelem. De tessék mondani, akkor mégis mi?

Öles hír jelent meg a Mazsihisz honlapján két napja. Elég csak bevezető három sorát elolvasnunk:

,,A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége megengedhetetlennek tartja, hogy 70 évvel a világégést követően, az ártatlanok millióinak halálát okozó náci uralom után fajvédő eszméket hirdető konferenciára kerüljön sor Magyarországon."

Az ember zavarában csak vakarhatja üstökét. Megjelenik előtte Széchenyi. A ,,legnagyobb magyar", ugye. Aki, hogy, hogy nem, százhetven éve, 1844. október 1-én ezt mondta a Felsőházban:

,,Az angol nemzet egyenjogúsíthatta a zsidó fajt. Mert ha például én egy palack tintát töltök egy nagy tóba, azért annak a vize nem romlik el és mindenki ártalom nélkül megihatja. A nagy angol elemben a zsidó elvegyülhet. Ugyanez áll Franciaországra nézve is. De ha a magyar levesbe az ember egy palack tintát önt, megromlik a leves, és azt nem eheti meg az ember. Más példát is hozok fel. Egy bárkában ülök, és abban van a gyermekem és másnak a gyermeke, és a bárkába bejön a víz, s előttem apodictice áll, hogy e két gyermeket benn nem tarthatom. Az igaz, hogy ha a magamét lököm ki, és a másikat benntartom, azt az újságban fogják hirdetni. De bíz én inkább a magam gyermekét tartom meg, és a másikat lököm ki. E tekintetben tehát a liberalizmus egyenesen a nemzet rovására történik. És az nem vélekedés, mert apodictice, számszerűen be lehet bizonyítani, hogy minden ilyenféle kedvezés csorba a nemzetiségre nézve."

Tehát már a ,,legnagyobb magyar" is ordas fajvédő eszméket merészelt hirdetni! Igen, kedves olvasó, ezt is megértük: Heisler számára vállalhatatlan ő is. Fajvédő. Azaz egyenesen antiszemita. Miként errefelé persze lassan már tényleg mindenki az.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78866
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt az orosz fenyegetés - se gáz, se olaj
  2014-10-04 23:30:23, szombat
 
 
2014. október 3., péntek 9:33 Napi.hu

Itt az orosz fenyegetés - se gáz, se olaj

Orosz parlamenti képviselők be akarnak keményíteni azokkal a kelet-közép-európai országokkal szemben, amelyek az elmúlt években orosz gázt adtak el Ukrajnának. Nem apróznák el a válaszcsapást.

A Gazpromnak kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy Lengyelország, Magyarország és Szlovákia jogszerűen jár-e el akkor, amikor Oroszországból importált gázt értékesít Ukrajnának - tette világossá újra az orosz gázmonopólium álláspontját az ITAR-TASS. Az ügy apropója, hogy a duma képviselői tájékoztatást kértek a cégtől a reexportról.

Becslések szerint Ukrajna 1,7 milliárd köbméter orosz gázt kapott idén Szlovákiától, Magyarországtól és Lengyelországtól azokon a vezetékeken, amelyeken korábban csak keletről nyugatra áramlott az orosz gáz. A négy ország gázvállalatai összefogtak annak érdekben, hogy megteremtsék az ellentétes irányú szállítás technikai feltételeit - fejtette ki Alekszej Medvegyev, a Gazprom elnökhelyettese a moszkvai parlament ez ügyben vizsgálódó képviselőinek felelve.

Felpörgő reexport

A duma ipari bizottságának vezetője, Vlagyimir Gutjenyev a múlt hónapban levében fordult a nagyvállalathoz, arra kérve annak vezetőségét, hogy adjon pontos tájékoztatást arról, mi igaz reexprotról megjelent hírekből. Erre reagált Medvegyev, leszögezve, hogy az Ukrajnával határos európai uniós országok és Kijev 2012-től dolgozik a gázáramlás megfordításának lehetővé tételén.

Teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy ennek eredményeként Ukrajna olyan orosz gázhoz jut, amelyet nem neki, hanem a Gazprom európai fogyasztóinak szántunk, úgynevezett virtuális visszaáramlás formájában. E szállítások jogszerűsége kétséges - derült ki Medvegyev válaszleveléből. A visszaáramlásban 2012 és 2014 között összesen 3,8 milliárd köbméter gázt kapott az ukrán vevő, amelynek majdnem 45 százaléka esett az idei évre - tette hozzá a cégvezető.

Ukrajna-törvény

Gutjenyev az orosz hírügynökség tudósítása szerint kijelentette, hogy képviselőtársaival egy olyan törvényjavaslat előkészítésén dolgoznak, amely meg fogja akadályozni a reexportot. Az "Ujrajna-törvénynek" nevezhető jogszabály meg fogja tiltani az orosz exportőröknek a nyersolaj, az olajszármazékok és a földgáz értékesítését olyan országoknak, amelyek azt továbbexportálják az orosz gáz árával tartozó államoknak.

A jogszabály nyilvánvalóan Kijev ellen irányul. A Gazprom júniusban állította le Ukrajna gázellátását, miután nem tudott megállapodni a vevővel az energiahordozó áráról, továbbá a korábbi tartozások törlesztéséről. Az orosz álláspont szerint Ukrajna 5,3 milliárd dollár értékű gáz árát nem fizette ki. A fejek jelenleg egy féléves átmeneti megállapodásról tárgyalnak, amelyben Kijev ezer köbméterenként 385 dollárt fizetne a gázért és több részletben kifizetné az adósságnak azt a részét, amelyet elismer, azaz nagyjából 3 milliárd dollárt.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt_az_orosz_fenyegetes_se_gaz_se_olaj.587 634.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szijjártói siker titka: nincs még zsiványbecsület sem!
  2014-10-04 23:29:03, szombat
 
  A szijjártói siker titka: nincs még zsiványbecsület sem!

Posted on 2014/10/02 Szerző: Admin

Sikeres vállalkozóként több tízmillió forinttal támogatta fiát, Magyarország mai külügyminiszterét Szijjártó István, akinek a volt cége, a Vasútépítők Kft. az egyik legnagyobb hazai kartellbotrány egyik szereplője volt. De miután adatokat szolgáltatott a Gazdasági Versenyhivatalnak, mentesült a jogsértés következményeitől.
Büntetőeljárás nem indul azokkal a kartellező cégekkel szemben, amelyek az egyik legnagyobb bírságot kapták a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH), mivel a jogsértéskor az még nem szerepelt a Büntető törvénykönyvben (Btk.), de a bírság megfizetését nem kerülhetik el - közölte megkeresésünkre a hivatal.
A GVH hét évvel ezelőtt indított vizsgálatot, miután felvetődött a gyanú, hogy több vállalkozás előzetesen megállapodott magyarországi vasútvonalak, vonalszakaszok felújítására, átépítésére kiírt közbeszerzésekkel kapcsolatban a majdani piac felosztásáról, illetve egyes esetekben a győztes személyéről. A ténylegesen kiírt tenderek összértéke 24 milliárd forint volt. A GVH az eljárás során megállapította a jogsértést, és 2010 júniusában döntött arról, hogy a Colas-csoporthoz tartozó Colas Zrt. 1,5 milliárd, a Swietelsky- csoporthoz tartozó MÁVÉPCELL Kft. 2,1 milliárd, a MÁV MTM Rt. f.a. 178 millió, a Strabag-csoporthoz tartozó Szentesi Vasútépítő Kft. 3,4 milliárd forint versenyfelügyeleti bírságot köteles megfizetni.
A 2010-ben meghozott döntés csak júliusban vált jogerőssé. A hvg.hu azért fordult a hivatalhoz, hogy megerősítse, a bírság megfizetése elkerülhetetlen. Az eset érdekessége, hogy az ügynek szereplője volt a pályatervezéssel- és kivitelezéssel foglalkozó Vasútépítők Kft., amelynek Szijjártó Péter édesapja 2010 június végéig volt ügyvezető-tulajdonosa, 2012 márciusáig tulajdonosa. A Vasútépítő Kft, amely maga is több tenderen indult, és részt vett a versenyfelügyelet által kifogásolt egyeztetéseken, együttműködött a GVH-val, és ezzel elkerülte, hogy őt is megbüntessék. A jogszabályok ugyanis lehetővé teszik, hogy annak az érintettnek, amely bizonyítékokat szolgáltat egy kartellügy feltárásában, ne kelljen az eljárás következményeivel számolnia.
Ugyanakkor a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiumán 2011. július 1-jén elkezdődött egy per, melyben a Vasútépítők Kft. többek között azt kérte a bíróságtól, hogy módosítsa a GVH határozatát abban a tekintetben, hogy abban az szerepeljen: a cég volt az, amely az egész kartellezési vizsgálatot elindította. Ehhez a perhez a Vasútépítők Kft. oldalán csatlakoztak az akkor már felszámolás alatt álló MÁV MTM kivételével a versenyhivatal által megbüntetett vállalkozások. A per elindulásával párhuzamosan a társaságok kérték a GVH-határozat végrehajtásának felfüggesztését, illetve azt, hogy amíg a per le nem zárul, addig a bírságot ne kelljen leróniuk.

Út a sikerhez: ügyvédek marakodnak a nagyobb koncért.
Ezzel az érintett cégek három évet nyertek. Idén május 20-án ugyanis a Kúria kimondta, hogy a GVH-nak volt igaza. A versenyhivatal részéről Gondolovics Katalin szóvivő a hvg.hu-val közölte, hogy kúriai ítélet alapján végrehajthatóvá vált az általuk kiszabott versenyfelügyeleti bírság, így az eljárás alá vont vállalkozásoknak azt be kell fizetniük. ,,A versenykorlátozó megállapodás megkötésekor, 2004 novemberében még nem volt hatályban a Btk. azon tényállása, amely lehetővé teszi az árrögzítő kartellek büntetőjogi üldözését. Erre figyelemmel, a GVH nem élhetett feljelentéssel."
A Vasútépítők kft. töretlen sikere
Szijjártó István a cégnyilvántartás adatai alapján 2010 június végéig volt a Vasútépítők Kft. vezető tisztségviselője. Tulajdonosként még 2012 mácius 8-ig szerepelt a cégben. 2003-ban a kft. egyik tagja lett a Vasútépítők győri székhelyével azonos címen lévő Wiebe Hungária Vasútépítő Kft., amely vezetőjének - illetve a cég német tulajdonosának - kézbesítési megbízottja néhány éven át Szijjártó István volt.
A vállalkozás nettó árbevétele 2009-ben 3,5 milliárd volt, 2010-ben 2 milliárd, 2011-ben 2,2 milliárd, 2012-ben 1,7 milliárd, majd egy évvel később jelentősen megugrott 5,3 milliárd forintra.
(HVG)
Bal-Rad komm: “Szüleim EGY ÉLET SZORGOS MUNKÁJÁNAK EREDMÉNYEKÉNT...ait én soha nem szégyelltem, most sem szényenlek, és a jövőben sem vagyok hajlandó szégyenleni..." - ámmogta Zselésfejű az ő pénzügyi zsenialitását és vagyonának eredetét firtató botrány kapcsán. Amelynek során kiderülni látszik, hogy az “egy élet szorgos munkája" legfeljebb az utóbbi másfél évtizedet öleli fel. Ami a Szijjártó - family csodálatos anyagi gyarapodását eredményezte.
Persze azért a kör be is zárul, mert amig a fiú az ő egyre magasabbra ívelő politikai karrierjét (és befolyását épitgette) addig a kedves papa a gazdasági élet húsoskondérja körül tüsténkedett. Csemetéjéhez hasonló sikerrel. Természetesen dőreség lenne részünkről összefonódást sugallni! Mint tudjuk, ilyesmi a nemzetthy erőknél kizárt, az csak a libsikre és a maszoposokra volt jellemző!
A Döbrögi - érákban a “magyar vállalkozások helyzetbe hozása" volt mindenkor az elsődleges cél, és hát ugye ez a Vasútépítő Kft. HELYZETBE HOZANDÓ “vállalkozás" volt! Helyzetbe is került. Természetesen nem a fijú révén, hanem nemzetthy volta, rátermettsége, és felkészültsége okán! No meg hát ÉPPEN ezen időkben teljesedtek ki a nemzetthy kormányok nemzethgyarapitó infrastruktúra - bővítő és korszerűsítő programjai. Sokszázmilliárdos programok képében.
Nyilvánvaló, hogy ezekben a programokban részt venni nem szégyenletes dolog volt! Sőt! Nemzetthyes dolog volt - és fölöttébb kifizetődő dolog volt.
Ha pedig mindez puritán életvitellel is párosult a familyt illetően, valóban csak egy aljas, primitív lejárató kampányba kezdtek bele a nemzethyetlen aljadékok. Akik amúgy irigyek is a végtelenségig.
Mint ahogyan irigyek azok a MAGYAR szülők is, akik előtt pedig ott volt a lehetőség, de kölkeiket nem a politikára szoktatták, nem ésszel cselekedtek, dorbézoló életmódot folytatva eljátszották lehetőségeiket - és sokan a vagyonukat is!
Az mondjuk külön érdekessége a Vasútépítő Kft történetének, hogy “...együttműködött a GVH-val, és ezzel elkerülte, hogy őt is megbüntessék..."
Azaz: Szijjártó papából még a zsiványbecsület is hiányzott!
Zselésfejűnek tényleg nincs miért szégyenkeznie!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/02/a-szijjartoi-siker-titka-nincs-meg-zsivany becsulet-sem/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olcsóbb, puritán kormány a miénk!
  2014-10-04 23:26:46, szombat
 
  Olcsóbb, puritán kormány a miénk!

Posted on 2014/10/04 Szerző: Admin

Olcsóbb állam

https://balrad.files.wordpress.com/2014/10/olcsc3b3bb-c3a1llam.jpg

Hérakleitosz:
" ...Minden mozgásban van, semmi sem marad változatlan és a folyó áramlásához hasonlítva a létezőket azt mondja hogy nem léphetsz be kétszer ugyanabba a folyóba ..."
És legyen itt Tiborc panaszából egy idézet:
“...Ő csorda számra tartja gyülevész szolgáit!
Éppenséggel mintha minden hajszála egy őrzőt kívánna, sok Meránit.
Olykor azt hinné az ember akasztani viszik, úgy körül van véve a léhűtőktől, s mi egy rossz csőszt alig tudunk fogadni ..."
Ezt akár kórusban is kesereghetné ötmillió mai Tiborc!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/04/olcsobb-puritan-kormany-a-mienk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó Orbán zakójában
  2014-10-04 23:23:49, szombat
 
  Szijjártó Orbán zakójában

írta: Edgar Swan

Kedves Péter!

Bocsásd meg a tegezést így, ismeretlenül. De a Jóistent sem magázzuk, amikor szólunk hozzá, ezért bátorkodtalak letegezni.

Jó, tudom, nem te vagy a Jóisten, legfeljebb aprószent, de hát azokat sem magázzuk.

Tehát Péter! Péterünk!

Mert a mi Péterünk vagy te, közös gyerek. Ugyanis a mi adónkból mi tartunk el, kedveském.

Van most ez a házvásárlási ügyed. Tudod, ami felháborítja az embereket.

Na, nem mindet, csak azokat, akik normálisan gondolkodnak.

Tudom én, hogy sokat dolgoztál azért, hogy ott lehess, ahol most vagy. 16 éves korodban találkoztál Orbán Viktorral a suliban és akkor kezdődött a rajongásod. Természetes dolog ez abban a zsenge korban. Mármint a rajongás. A szomszéd kislány például Kövér...mit beszélek?...Vastag Csabáért rajongott két hétig, de mostanra elmúlt.

Neked nem múlt el, hanem éjt nappallá téve dolgoztál azért, hogy Orbán mellé kerülj.

Sikerült, gratulálok hozzá!

Fiatal korod ellenére olyan magas pozícióba jutottál, amit megérdemelsz. A Fidesz egyik arca lettél, kiemelkedve a többi nagyformátumú politikus arca közül. Ez nem semmi!

Biztosan tökéletes külgazdasági és külügyminiszter leszel, ahogy tökéletes szóvivő is voltál és még Orbán Viktor kabátja is hibátlanul áll rajtad. Annyira, hogy fel sem tűnt a kabátcsere. Ez csak azért érdekes, mert centiben és kilóban is van egy huszas különbség közetek. Az csak feltűnt, hogy a zakó ujja a könyöködig ér, vagy nem? Na, mindegy.

De most nem kabátot vettél, hanem egy villát. Ezzel nem is lenne baj, hiszen lakni csak kell valahol, még egy kormánytagnak is. Messze van még az az idő, amikor ingyenesen biztosítja nektek az állam a lakhatást, de reméljük, el fog jönni az is!

Tehát vegyél csak házat, vagy bármit, amit megkívánsz. Mi is így vagyunk ezzel, anyám múlt héten vett egy meleg mamuszt. Részletre.

De egy született politikusnak (mint amilyen te is vagy) tudnia kell, hogy milyen irígy a magyar ember. Képes számon kérni olyan apróságokat, hogy miből is telik 36 éves korodban arra a vityillóra. Pláne, hogy ha igazak a hírek, 3 házad már van, ez a negyedik. Szóval irígy népség vagyunk, a matek meg nem az erősségünk.

Ezért sehogy nem jön ki, hogy sikerült a fizetésed másfélszeresét megtakarítani minden hónapban, miközben biztosan vettél néha egy kis parízert, csirkeszárnyat, leárazott almát. Mert nem haltál éhen, abból gondolom.

Tudom (mert mondtad), a szüleid segítettek anyagilag. Adtak kölcsön és ajándékba pénzt, így sikerült álmaid kulipintyóját megvásárolni.

Dícséretes, szép dolog a papádtól, hogy melléd állt és támogatott. De hát ez a dolga egy szülőnek, nem igaz?

Biztosan büszke rád apukád, méltó utóda lettél.

Igazad is van, hogy nem vagy hajlandó szégyellni magad azért, mert a szüleid sikeresek.

Van neked saját sikered.

Pedig annyi a rosszindulatú ember, mint égen a csillag. Az év elején is beléd kötött az ármány, szerencsére ott volt Rubovszky György, hogy fedezze a hátadat. Mint a fociban, amit te is annyira kedvelsz, mint a miniszterek elnöke. Mert a kormányzás is csapatjáték. Együtt, egymásért, a győzelemért. A nézők fizetik a jegyet, de nem ők ünnepelnek az öltözőben, nem ők buliznak a banketten, de még a focista céges luxusautójába sem ülhetnek be. Ez így természetes.

Na, de túl hosszúra nyúlok, még a végén rám találsz unni. Nézd el nekem, de csak azért csapongok, mert érdekesebb az életed, mint Indiana Jonesé.

Azért írtam ezt a levelet, mert kérni szeretnék valamit. Nem pozíciót a pártban, arra alkalmatlan lennék. Gyenge a gyomrom, sajnos.

Azt szeretném kérni, számolj már el a vagyonoddal. Ne Rubovszky bácsinak, ő most amúgy sem ér rá, mert feljebb lépett a ranglétrán (méltán).

Nekünk, egyszerű polgároknak számolj el, hogy aztán tovább csodálhassunk téged és ne zavarjon ebben a sötét gyanúnak még az árnyéka sem.

Tudom, a pártod nem kérne tőled ilyesmit, még meg is védenének (ameddig értékesebb vagy, mint amennyire kínos). A NAV-nak sem jutna eszébe a zsebedben turkálni, mert valaki rácsapna a kezükre.

De minket, egyszerű, irígy honpolgárokat csak izgat a dolog. Ezért nekünk tedd meg, hogy elszámolsz.

Úgy, mintha egyszerű dugóformázó lennél a borgyárban. Mert azt is jól fizetik, de ha elkezd hirtelen Ferrarival járni és a szomszéd feljelenti a NAV-nál, akkor jön a vagyonosodási vizsgálat. Mondhatja azt a dugóformázó szakmunkás, hogy a papája adott pénzt a Ferrarira, hogyis ne mondhatná! Akkor a NAV megkeresi a papát, nyilatkoztatja a dologban és azzal a lendülettel ellenőrzi, a papának volt-e ennyi pénze. Azt is megnézik, miből volt, adózott-e, meg hasonlók.

Ha kiderül, hogy a papa a porcelán fogsorát csapta zaciba, hogy legyen a gyereknek autója, akkor a NAV elköszön és távozik. Akkor minden rendben, megnyugodhat a dugóformázó, a papája és a szomszéd is.

Tudjuk persze - mi, egyszerű, irígy állampolgárok -, hogy a papád nem csak pénzt, de erkölcsi tartást, becsületet, tisztességes gondolkodást, szerénységet is adott neked, Péterünk.

Ezért aztán biztosan be fogod látni, hogy nem azért kellene nyilvánosan elszámolnod, mert erre valami is kényszerítene. Semmi nem kényszerít, a jog nem erről szól jelenleg.

Azért kellene elszámolnod, mert egyszerűen így természetes és főként így becsületes egy közalkalmazott esetében.

Nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani. Kérdezd csak meg Orbán Viktort, vagy bármelyik kollégádat a kormányban. Ők is tudják és be is tartják ezt a fontos igazságot.

Remélem, nem untattalak a levelemmel.

Várom az elszámolást, addig is maradok tiszteletlen.

http://orditok.blog.hu/2014/10/02/szijjarto_orban_zakojaban#more6752023
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2014 szeptemberétől eltűnt a demokratikus ellenzék
  2014-10-04 23:20:45, szombat
 
  2014 szeptemberétől eltűnt a demokratikus ellenzék
köznapló

2014 szeptemberében gyakorlatilag eltűnt Magyarországon a demokratikus ellenzék. Az eseménynek nem volt nagy, látványos és jelentős történelmi léptékű megnyilvánulása, csak egyszerűen megtörtént. Nagyjából akkor, mikor Falust visszaléptették Bokrosért. Mondhatnám úgy is, hogy akkor, amikor kinyilvánították, hogy képtelenek baloldali jelöltet kiállítani Tarlós ellen. Vagy legalább megbízni és hinni abban, aki mégis vállalná a megmérettetést. (Főleg, ha kétszer annyian támogatják, mint a Bokrost.) Eltűnt Magyarországról a baloldali értékrend, a demokratikus tábor, az európaiság és a politikai tisztesség. Átvette helyét a maffia-mentalitás, a szervilizmus, a kollektív politikai korlátoltság és a nácizmus. Ez van. Ma Orbánnal szemben az egyetlen politikai alternatívát már csak a Jobbik jelenti. De ők nyilván nem valódi alternatíva, pusztán egy mellékút a teljes társadalmi, morális, gazdasági és szociális leépülés felé.

Ami tény: a haldokló baloldali pártok megrekedtek az esélytelenség a tehetetlenség és a fejlődésképtelenség árnyéksávjában. Hibáikat elemezni ma már időpocsékolás, komoly ember nem is foglalkozik már ilyesmivel. Aki ma európai demokratának és értelmiséginek vallja magát, az előre tekint, és mindössze két tényezőn gondolkodik:

Mikor és milyen hatásokra kezd el átalakulni annyira a magyar társadalom közgondolkodása, hogy képes legyen túllépni az orbánizmuson és Fidesz valláson?
Mikor és hogyan jelenik meg végre - jobb vagy bal oldalon - egy olyan új politikai szereplő (párt és/vagy személy), aki végre valódi ellenzéke lehet Orbánnak és Simicskának?

Igazából nincs több valódi kérdés, ha az ország jövőjét találgatjuk. Talán még egy dolog, ami a következő érdekes hírből érthető meg. Szabó Tímea PM társelnök vetette fel a minap, hogy a Fidesz vezetés mindent elkövet azért, hogy ne kerüljön nyilvánosságra az országos nyomor valódi statisztikája. Mert hogy az nagyon nem mutatna jól a médiában így az önkormányzati választások előtt. Igaza van, bár azért az kétséges számomra, hogy a KSH -t hogyan manipulálják Vityáék arra, hogy késve (vagy egyáltalán ne) publikálják a nyomort jelző számokat. Például azt, hogy pontosan hányan élnek a szegénységi küszöb alatt. Vagy hogy mennyi a minőségi éhező, a hajléktalan, a szociális deprivációban élő, az eladósodott, a nyomorgó. Pedig biztosan sok. Sőt rengeteg.

De egy valamiben téved Szabó Tímea és az ellenzék is. Ezeknek a számoknak nincs valódi jelenőségük ma Magyarországon! Bár milliók éheznek, nyomorognak, vagy vannak eladósodva országszerte, ezek a tömegek mégsem hozzák összefüggésbe helyzetüket a jelenlegi rendszerrel. Egyszerűen nem kötik össze lecsúszásukat Orbánékkal. Nem látják át az ok - okozati viszonyt a kormányzat herdálásai, gazdasági hibái, hazudozásai, nemzetközi baklövései és saját romló helyzetük között. Vagy kisebb részük összeköti ugyan a két dolgot ám ennek ellenére mégis támogatja a Fideszt. A logikátlan és saját érdekeik ellen történő döntéseknek a hátterében a honlapunkon már többször említett Fidesz-vallás áll (a mai magyar társadalom rákos betegsége). Ez az, ami ma az ellenzék számára megoldhatatlannak tűnő probléma. És úgy tűnik az októberi újabb nagy bukás után nagyon sok idejük lesz gondolkodni rajta.

http://koznaplo.blog.hu/2014/10/03/2014_szeptemberetol_eltunt_a_demokratikus_elle nzek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez nem a kampány része
  2014-10-04 23:14:17, szombat
 
  Ez nem a kampány része

A kampány során minden politikusban feltámad a Mikulás, és azt osztanak, amit csak tudnak.
Okostelefon, Erzsébet-utalvány, alma, krumpli, sonka, ajtóék, hal, banán, olaj, liszt, cukor ....

A Fidesz 7. kerületi szervezete megint tejvásárt szervezett, 7 forintos literenkénti áron. Egy hete már megcsinálták egyszer, de akkor az Index zavaró jelenléte menekülésre sarkallta a minden bizonnyal teljes legális akció résztvevőit.


Ám Vattamány Zsolt polgármester és a helyi Fidesz nem adja fel, szívük legfőbb ügye a kerületi lakosok ellátása olcsó tejjel, így újra nekifutottak.
tej

Ma reggel a vs.hu is Klauzál téren kezdte a napot, ahol az alábbi - igen erős - magyarázatot kapták:

Az árus szerint ez nem a kampány része, csak szeretnék a fővárosiakkal megismertetni a friss vidéki tejet.

Nem a kampány része ...

Ez:

Screenshot_00219
A vs.hu szerint a tejeskocsi két, a Fidesz jelöltjeinek aláírást gyűjtő pavilon közé parkolt le, feltehetően teljesen véletlenül, hiszen ez nem a kampány része.

A tej két literes kiszerelésben volt csak kapható, így 15 forintot kellett fizetni. Viszont kapott blokkot, a tej a Dányi TSZ-ből érkezett, a blokkon viszont a gödöllői Táltosker Kft. szerepelt.
Reméljük nem történt beszerzési ár alatti értékesítés, mert azt nem szeretik a hatóságok ...

http://vastagbor.atlatszo.hu/.../10/01/ez-nem-a-kampany-resze/


http://vastagbor.atlatszo.hu/.../uplo.../sites/3/2014/10/tej.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Tökéletes Nertárs
  2014-10-04 23:02:45, szombat
 
  A Tökéletes Nertárs

Feladta: 2014, október, 4 |


Kedves Olvasóim, Tisztelt Köztársaim és Barátaim! Nagy szeretettel (...tel ... tel ... tel) köszöntelek Benneteket a Munakaalapú és Nerista (... ista ... ista ... Lusta) Demokráciában! Ez pedig arról híres (...res ... res... Rest), hogy itten mindenki annyit ér, amennyije van (...van ... van ... Vagyon) és amennyiért megdolgozott (...zott ... zott ...Tatott).

Újsághirdetés:
“Dunakeszin 1560 m²-es, parkosított telken 2003-ban épült, 750 m²-es beépítettségű, hét szobás, szuterénos, garázsos családi ház eladó.
Szuterén: 200 m²-es, csempézett teremgarázs öt autó részére, autómosóval, dupla kijárattal, gardrób.
Földszint: 200 m², amerikai konyha, nappali, dolgozó, vendégszoba, fürdő, WC
Emelet: 180 m², három szoba, két fürdő, 130 m² fedett medence, 12×5 méteres, fűthető, mozaikcsempés, illetve jakuzzi. Továbbá 50 m² fitnessterem, infra- és finn szauna, fürdőszoba.
Terasz: 50 m² balusztrád korláttal.
1560 m² saroktelek, 200 db nyolcéves smaragdtuja, díszkert, öntöző, ürömi kőből készült kerítés.
A ház belmagassága hét méter, exkluzív famunka, belső nyílászárók, olasz szaniterek, burkolóanyagok, padló- és radiátoros gázfűtés, Schüco alu- és műanyag nyílászárók, biztonsági üvegek, 5 db. klíma, kandalló, osztrák lámpák, a jelenlegi bútorzattal, vagy anélkül"

KI AZ, aki ezt a házat megvásárolta? (*)

Aki egy percet nem dolgozott sehol, rögtön politikus lett.
Aki mindig egy-két lépésre követi Orbán Viktort, hogy beszéljen helyette, ha kérdezni merészeli, hiszen személyes szóvivője.
Aki gazdájával azeri tárgyalásokat folytat, majd nem sokkal később kiadaták nekik a baltás gyilkost, mire azonnal elengedték
Aki azt mondta, ha nincsenek jogi eszközök Gyurcsány felelősségre vonására, majd teremtenek.
Aki szerint 2012 volt az első olyan év, amikor megállt a lábán a nyugdíjrendszer.
Aki azt mondta a tusnádfürdői beszéd után, hogy a svéd EU-ügyi miniszter hazugságokat terjeszt és a magyaroknak több tisztelet jár.
Aki egyszerre 22 nemzetközi gazdasági bizottság elnöke.
Aki már külügyminisztersége első napján kioktatta az USA mai és egyik korábbi elnökét.
Aki büszke arra, hogy ő Orbán legjobb janicsárja.
Aki egyedül vett fel több fizetést a kétmilliós plafonnál.
Aki egy év alatt többet tudott félretenni, mint a keresete.
Akinek sajtósa azzal dicsekedett, hogy főnöke egy év alatt 37 sikeres tőzsdei műveletet hajtott végre, holott ez bennfentes információkat sejtet.
Aki régi egyetemi tankönyveit akarta elküldeni az ellenzéknek, tanulják meg, hogy kell a tőzsdén egy év alatt 25%-os haszonra szert tenni.
Aki palotáját csak a vagyonbevallás leadása után három nappal íratta nevére, hogy a közvélemény ne tudja meg a választások évében.
Aki, amikor kiderült, 391 m²-esnek nevezte, holott 750, plusz ötven a terasz.
Ami 15 lakótelepi lakásnak felel meg.
Aki nem vette észre, hogy 12 millióval kevesebbje volt hozzá papíron.
Akinek 130 m²-es az úszócsarnoka, 200 tuja adja az árnyékot, 5 klíma teremt hűvöset.
Akinek öt autó fér el a garázsában, kocsimosóval.
Akinek nejével és két picijével kevés két fürdőszoba, még hármat csináltat hozzá.
Aki még szabadlábon van. De ez nem mindig lesz nyerő szám.

(*: Kérdések a Hócipőtől!)

http://szendamondja.wordpress.com/2014/10/04/a-tokeletes-nertars/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.