Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Politikus nyugalmát is védte a Népligeti útzár
  2014-10-05 22:00:28, vasárnap
 
 
Politikus nyugalmát is védte a Népligeti útzár
Index
2014. 10. 04. 10:45


Kovács Róbert Fidesz-KDNP-s X. kerületi polgármester és György István fideszes expolgármester, jelenlegi kormánymegbízott is abban a lakóparkban lakik, amelynek építtetője kihelyeztette beton úttorlaszokkal kerítette körbe a szomszédos teniszpályát, így egy mentő vasárnap nem tudott idejében egy beteghez érni, és az idős férfi meghalt, írja a Blikk szombati száma.

A kéttonnás betontömböket a sportközpont - ahol a teniszpálya is van - és egy helyi gimnázium már évek óta szeretné elvitetni, de hiába írtak 14 hatóságnak 33 levelet, hivatalos úton semmilyen intézkedést nem sikerült kicsikarni. A katasztrófavédelem egyébként korábban már jelezte, hogy a tömbök veszélyesek, de a lakók nem engedték eltávolítani őket. Az akadályok kihelyezését a BKK szerint a X. kerületi önkormányzat engedélyezte, tehát az a hivatal, amelynek jelenlegi és expolgármestere is a lakóparkban lakik.

A Taraliget lakóparkot építő cég vezetője, Tamás László tagadja, hogy az útakadályok kihelyezéséhez bármi köze lenne, de információink szerint az is előfordult, hogy a tömbök eltávolítását az építtető cég biztonsági őrei akadályozták meg, a rendőröket pedig a cég munkatársai győzték meg arról, hogy a tömböknek a helyükön kell maradni. Tamás, aki évek óta háborúzik a lakópark melletti sportpályával, mert szeretné megszerezni a területét, a fővárosi politikai életben is ismert, az önkormányzat gazdasági bizottságának az egyik tagja, írja a Blikk.

A Taraliget társasház egyébként az építtető ingatlanfejlesztő cégtől függetlenül működő, külön jogi személy, és a tulajdonosa nem Tamás. "A társasház, vagyis a ,,lakópark" a leírtakkal ellentétben semmilyen intézkedést nem tett a sportpálya ellehetetlenítésére irányulóan, a sportpálya területének megszerzése sem áll érdekében. A sajnálatos esettel kapcsolatosan a társasház nem érintett, és azzal kapcsolatosan felelősség még közvetve sem terheli" - írta az Indexnek a lakópark közös képviselője.

http://index.hu/belfold/2014/10/04/politikus_nyugalmat_is_vedte_a_nepligeti_utzar /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félnek a pedagógusok
  2014-10-05 21:53:54, vasárnap
 
  Félnek a pedagógusok

vagy.hu 2014.10.01.19:12
Besúgás és rettegés a tantestületekben, az oktatás így szétverve még soha nem volt. Ebbe bele lehet bolondulni.

H. K. olvasónk levele:

Tisztelt Szerkesztőség!

Valóban őszintén kérdezem, miért nem érdeklődnek nem az iskolák igazgatóinál, akik agyontapossák a pedagógusokat, hogy megfeleljenek Pappné Gyulai Katalinnak, hanem a mezei pedagógusoknál, mi megy Hajdú-Bihar megyében, ahol ez a hatalommániás napközis nevelőből avanzsált pártkinevezett kinyírja a pedagógusokat, az igazgatók meg a beosztottakat.

35 éve vagyok a pályán, állami intézmény nappali tagozatán végeztem kitűnő tanulóként, pályámon szülők, kollégák által megbecsült pedagógusként is lassan úgy érzem, felmondok.

Ezt a sok terhet, amit ez a rohadék kitalál, már nem lehet elviselni, ehhez napi 40 óra kevés. Sehol az országban nincsenek ilyen magas óraszámok, mint nálunk, heti 24 óra, és még kötelező bent lenni 32 órában. Gyakorlatilag reggeltől estig benn vagyunk megállás nélkül, de nem írhatjuk be, csak a kötelező 32 órát Ez sem elég, a gyűléseket munkaidő után tartják, ami sokszor 2-3 órát is igénybe vesz. Aztán viszi mindenki haza a füzeteket javítani, ami elég tetemes munka, hajnal előtt nem végzünk, és akkor 35 év tanítás után kezdjek el óravázlatot írni. A szakma a kisujjamban, ha nem írok és ellenőriznek, kirúghatnak szó nélkül. Férjem közölte, elválik, mert még meg sem kezdődött, de állandóan a rohadt iskola megy.

Tanmeneteket Pappné szerint egyénre szabottan kell készíteni mindenkinek, az eddigi tanmenetekből is tudtunk dolgozni, de ennek a nőnek egyetlen célja van, hogy a pedagógusok rettegjenek tőle. Sikerült elérnie.

Nincs senki, aki megállítaná, a pedagógusok utálnak bemenni dolgozni, ami a gyerekekre és a családjukra is rányomja a bélyeget. A pedagógusok félnek, én utálom az összes pártot, de ilyen még nem volt: félelem, besúgás és rettegés. Mindenki fél.

A pedagógusokat tömegesen bocsájtották el, és rugdosták a megyén belül össze-vissza, ha nem fogadjuk el, le is út, fel is út. Kártyapénzt nem kapunk, cafeteriát szintén nem, pedig 1 éve törvény szerint járna.

Az oktatás így szétverve soha nem volt, addig nincs fénymásolás, amíg az osztályok nem adják le a papírokat, a könyvtári könyvek szarra nem valók, mert írni nem lehet bele. Országosan nem egységes semmi. Legalább a többi helyen nincsenek a pedagógusok lenyomorítva, csak papíron beírják a 32 órát , de tanítás után mennek haza. Egyébként sincs meg a feltétele a bent tartózkodásnak, hiszen normális tanárik sincsenek, és internete is csak az igazgatóknak és a titkároknak van.

Ebbe bele lehet bolondulni.

A nyári szünetünk 30 nap, de ez sem igaz, mert készülni kellett Pappné elvárásaira.

Biztosan tudom, arccal senki nem vállalja majd, de kérem, járjanak utána, mert itt az oktatás olyan szintű szétverése folyik, hogy csak hülyék kerüljenek ki az iskolákból, lassan kirúgnak mindenkit, és Pappné cárnő élőegyenesben fog oktatni, ugyanis a pedagógusok kedvetlenül, félve nem tudnak dolgozni.

A szakszervezeti vezetők nullák, a pedagógusok gyávák.

Köszönöm, hogy meghallgattak egy háromgyerekes, 35 éve tanító pedagógust. Remélem, nem fog az állásomba kerülni.

Tisztelettel: H. K. (teljes név)


http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/7631_felnek_a_pedagogusok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahol mernek beszélni róla: román film mutatja be, mi történh
  2014-10-05 21:24:06, vasárnap
 
  2014-10-03. 11:02

Ahol mernek beszélni róla: román film mutatja be, mi történhet, ha a helyzetet megelégelő lakosság veszi kézbe a cigánykérdés kezelését

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V0lU769wQF8

Kommentár nem szükséges hozzá - de arra azért kíváncsiak lennénk, nálunk Vajnáék mikor támogatnának egy ehhez hasonló, a valódi társadalmi problémákkal foglalkozó filmet... (Kuruc.info, videó forrása: YouTube) Friss: Felvidéki módszer a cigánypestis terjedése ellen: felgyújtják a házakat, melyekbe be akarnak költözni
Forrás: https://kuruc.info/r/6/133941/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezd fölpörögni a “hongkongi Majdan”!
  2014-10-05 21:04:09, vasárnap
 
  Kezd fölpörögni a “hongkongi Majdan"!

Posted on 2014/10/05 Szerző: Admin


Hongkongban belehúznak a kínai majdanisták.
Az amerikai finanszírozású felforgatók miután mára virradóan (magyar idő szerint) törtek - zúztak demokratikus elkötelezettségük bizonyítására, összecsaptak a rendőrökkel is. Előtte persze jónéhány járókelőt véresre vertek.
A rendőrség ekkor avatkozott be a “demokrácia barátainak" városdúló bulijába. És mit ád Isten? A kijevi forgatókönyv alapján jártak el a hongkongi majdanovcik. Nekirontottak a rendőröknek, akik közül több tucatnyi megsérült. Előkerültek ugyanis mindenféle ütlegek az amúgy “békés" demokráciabarátok gúnyái alól.
Tizenkilenc felforgatót a rendőrök letartóztattak. Amerika mélyen meg van döbbenve, és fel van háborodva a hongkongi hatóságok “brutalitása" láttán! A “féktelen rendőrattak" láttán a “demokraták" bejelentették: a történtek után már nem is akarnak tárgyalni a hatóságokkal!
Reméljük, a hongkongi hatóságok is látják már a párbeszéd fölöslegességét!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/05/kezd-folporogni-a-hongkongi-majdan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi megbolondult: Ötmillió új munkahely jöhet létre
  2014-10-05 21:00:28, vasárnap
 
  Döbrögi megbolondult: Ötmillió új munkahely jöhet létre

Posted on 2014/10/05 Szerző: Admin

Január elsejétől Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program veszi kezdetét - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Székesfehérváron, a Jüllich Glas Holding Zrt. 30 éves jubileumi ünnepségén és központi irodaházának avatóján.

Orbán Viktor közlése szerint cserébe azt várják, ,,a magyar vállalkozások erősödjenek, bővítsenek, újítsanak és segítsenek abban, hogy realitássá váljon az ötmillió magyar munkahely megteremtése".
Elszántan sikerülhet
A kormányfő azt mondta, hogy a Jüllich család példát mutat az egész országnak: ,,ha elszántan akarjuk, sikerülhet". Hozzátette: olyan magyar vállalkozókra van szükség, akikben dolgozik az akarat, hogy kihasználják az előttük álló lehetőségeket.
Új beruházások lehetnek
A miniszterelnök kiemelte: a következő időszak az új lehetőségeket mutató és bővülni akaró magyar vállalkozások korszaka lesz. ,,Magyarország elemi érdeke és a természetes életösztön is azt diktálja, hogy a magyar emberek által alapított vállalatok növekedjenek, újabb és újabb beruházásokba kezdjenek, növeljék értéküket és egyre több embernek adjanak munkát" - fogalmazott Orbán Viktor...
(origo)
Bal-Rad komm: Döbrögink egy vállalati buli keretében irodaházat avatott! Ez ám a valami! Mindegy már hogy bicikliút, futballstadion vagy irodaház! Át lehessen adni, és igét lehessen hirdetni. Ahol a legnagyobb marhaságokat is képes előadni. Vissza szokta nézni egyáltalán ez a futballbolond a hülyeségeiről szóló felvételeket?
Aligha!
Bízunk benne, hogy az Origo csak rosszul értelmezte ezt az “ötmillió új munkahely" dolgot. De ha jól értelmezte, akkor komoly izgalmak várnak még ránk! Egy őrült ámokfutása még csak most kezdődik igazán!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/05/dobrogi-megbolondult-otmillio-uj-munkahely -johet-letre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zselésfejű az amerikai lotyónak: Magyarország a tiétek! R
  2014-10-05 20:53:42, vasárnap
 
  Zselésfejű az amerikai lotyónak: Magyarország a tiétek! - az is marad!

Posted on 2014/10/05 Szerző: Admin

A magyar emberek sokat tettek a szabadságukért és azért, hogy Európának ezen a részén is demokrácia legyen diktatúra helyett - reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettesének kijelentésére, amely szerint a közép-európai térségben aggasztó a demokrácia és a szabadság belső fenyegetettsége.
Szijjártó Péter közölte, a térség népei több évtizeden keresztül szenvedtek a kommunista diktatúrától, sokat harcoltak a szabadságukért és Európa újraegyesítéséért. Közép-Európában szabadságszerető népek laknak, akik egészen biztosan nem viselnék el, ha bárki korlátozni akarná szabadságjogaikat - tette hozzá a miniszter. Mint mondta, Magyarország barátként tekint az Egyesült Államokra, ,,szövetségünk sziklaszilárd", amit a NATO legutóbbi csúcstalálkozóján is megerősítettünk.
A román Szociáldemokrata Párt (PSD) szerint Victoria Nuland bírálata Romániára nem vonatkozik, csak Magyarországra és Orbán Viktorra. Dan Sova, a PSD szóvivője szerint a hatodik Egyesült Államok-Közép-Euró­pa Stratégiai Fórumon elhangzott bírálat ,,nyilvánvalóan a magyarországi helyzetre és Orbán Viktor tetteire" utalt. Mint mondta, ,,valamennyi európai és észak-atlanti partner tudja, hogy Orbán Viktornak, Traian Basescu barátjának despotikus a viselkedése, Orbán korlátozta a magyarországi média és az állami intézmények szabadságát, valamint Magyarország uniós és NATO-tagsága ellenére elfogadhatatlan politikai irányt követ".
Victor Ponta román miniszterelnök tegnap arra a kérdésre, hogy miként értékeli Nuland nyilatkozatát, annyit mondott: Obama elnök is keményen bírálta már a magyarországi helyzetet, amit ő nem kíván kommentálni. Ugyanakkor Basescu úgy vélekedett, hogy Nuland megállapítása Romániára is vonatkozik. Hozzátette, a korrupció fenyegetést jelent a nemzetbiztonságra.
(MH)
Bal-Rad komm: “...Magyarország barátként tekint az Egyesült Államokra, ,,szövetségünk sziklaszilárd", amit a NATO legutóbbi csúcstalálkozóján is megerősítettünk..." - hebegte Zselésfejű az amerikai lotyó morgolódására.
ORSZÁGUNK külügyminisztere ismét hűségesküt tett a kijevi nyalókaosztogató Legfőbb Majdanovcinak! Tolmácsolta Főnöke elgondolásait, és ÜZENT! Nekünk is üzent ám!

http://balrad.wordpress.com/2014/10/05/zselesfeju-az-amerikai-lotyonak-magyarorsz ag-a-tietek-az-is-marad/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elege van a kormányból? Van egy rossz hírünk
  2014-10-05 18:45:28, vasárnap
 
  Elege van a kormányból? Van egy rossz hírünk
2014. október 5.

Jövő héten százezer fideszes aktivista próbálja majd győzködni a szavazókat, hogy minden nagyszerű.
Százezer aktivistát állít hadrendbe a választások előtti utolsó hétre a Fidesz - közölte vasárnap Kósa Lajos.
Az önkormányzati választások utolsó hetében százezer aktivista járja majd az országot, hogy mozgósítsa a szavazókat - közölte Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján. Hozzátette, a párt országjárása lezárult, összesen 220 fórumot tartottak, amelyeken a kormány tagjai, államtitkárok, képviselők vettek részt.
A fórumokon a rezsicsökkentéssel és a bankok elszámoltatásával győzködték az állampolgárokat.
Forrás: origo.hu/alfahir.hu


Egyet nem szabad elfelejteni a szavazófülkében: a Fidesznél a szavak és a tettek nincsenek köszönőviszonyban, mert még sohasem találkoztak! Erre az egyik legfőbb bizonyíték ez a felvétel:

http://www.youtube.com/watch?v=QEUorz6by5I
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerbia nem enged Brüsszel nyomásgyakorlásának
  2014-10-05 11:36:25, vasárnap
 
 
Szerbia nem enged Brüsszel nyomásgyakorlásának



Szerbia nem enged Brüsszel nyomásgyakorlásának
2014.10.03 12:52


Szerbia nem csatlakozik az Európai Unió Oroszország elleni szankcióihoz, és a jövőben sem tervezi, hogy ezen az állásponton változtatna. Szlavjenko Terzic, Szerbia orosz nagykövete jelentette ezt ki, válaszként Brüsszel indirekt nyomásgyakorlására.

Hídfő.net | Szlavjenko Terzic

Szerdán az Európai Szomszédságpolitika (ENP) élére várományos uniós biztos jelölt, Johannes Hahn brüsszeli meghallgatásán felszólította Szerbia kormányát, hogy "alaposan gondolja újra" azt a döntését, hogy nem csatlakozik az Európai Unió Oroszország ellen hozott szankcióihoz, ha a jövőben csatlakozni akar az Európai Unióhoz. Hahn szerint "ha Belgrád közelebb akar kerülni az EU-tagsághoz, a megfelelő jelzéseket meg kell tennie Oroszországgal szemben". Nem véletlen, hogy ezek a mondatok éppen ott és akkor hangzottak el, Brüsszel így kíván nyomást gyakorolni Szerbiára.

Korábban Tomislav Nikolic elnök már világosan kifejezte, Szerbia nem támogat semmiféle Oroszország elleni szankciót. A nagykövet válaszából azonban az is kiderült, Szerbia véglegesen döntött azzal kapcsolatban, hogy nem fog csatlakozni az Európai Unióhoz. Ugyanis, ha a tagság megszerzésére törekedne, figyelembe venné a Brüsszel által támasztott követelményeket.

Szerbia az Eurázsiai Unió potenciális tagállama, a csatlakozást azonban egyelőre nem teszi lehetővé a térségi politikai helyzet. Tekintve az ukrán helyzet alakulását (az EU társulási egyezmény elhalasztása 2016-ig), Romániában vagy Magyarországon kellene egy külpolitikai fordulatnak bekövetkeznie ahhoz, hogy Szerbia a következő években határossá váljon az eurázsiai vámunióval.


http://www.hidfo.net/2014/10/03/szerbia-nem-enged-brusszel-nyomasgyakorlasanak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktort kísérti a múlt
  2014-10-05 10:51:34, vasárnap
 
 
Orbán Viktort kísérti a múlt
2014.09.30 14:18


Bármennyire is akarja, nem tudja eltörölni saját múltját Orbán Viktor, mérsékelt atlantista miniszterelnök.

Az ATV "Tele van a kormányzat Soros-fiókákkal" címen hozott le egy rövid összesítést azokról a politikusokról, akik Soros György pénzén tanultak, és a mai napig meghatározó pozícióban vannak. Látható, hogy bármennyire is nem tetszik az egyeseknek, az Orbán-kormány nyugati gyökerei a közélet meghatározó témájává válnak.

Miközben Orbán a "liberális szekta főpapjairól" beszél, valójában ma is vezető pozíciókat töltenek be olyan személyek, akik főpapjai ennek a szektának. Orbán Viktor, Németh Zsolt és Szájer József Soros pénzén tanult nyugati egyetemeken. Orbán Soros ösztöndíjával tanulta az oxfordi Pembroke College-ban az angol liberális politikai filozófia történetét, ami gyakorlatilag arra volt egyfajta felkészítés, hogyan kell létrehozni és felfuttatni egy liberális pártot. Azt követően Orbán visszatért Magyarországra, és Fidesz néven liberális pártot alapított.

Hídfő.net | Orbán Viktor

Eközben nyugati liberális kiképzést kaptak más politikusok is, akik máig meghatározó pozíciót töltenek be a kormányzati struktúrában és a magyar közéletben is. A Soros György által alapított Közép-Európai Egyetem nem tandíjas, hanem ösztöndíjas, vagyis az amerikai tőzsdeguru fizetett azért, hogy ezek a fiatalok nyugaton szocializálódjanak. Amit ezek a fiatalok a későbbiekben megvalósítottak Magyarországon, az volt az ellentétezés.

Grúber Károly nagykövet, a brüsszeli állandó képviselet kül- és biztonságpolitikai hivatalának vezetője a Közép-Európai Egyetemen és a New York State University-n, Soros pénzén kapott politológus diplomát. Kumin Ferenc, a második Orbán-kormány nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkára szintén, ő jelenleg az Egyesült Államokban működik a magyar képviseleten. Kovács Zoltán, a kormány nemzetközi szóvivője 1992-ben került be a Közép-Európai Egyetemre, ahol később PHD fokozatot is szerzett. Később szintén Soros György pénzén Oxfordban tanult a The Queen's College-ban. Orbán Gábor, adó- és pénzügyekért felelős államtitkár Soros György pénzén tanult Dallasban, a St. Mark's School of Texas-on. Szeptember elsejétől az OECD Nemzeti Tanács elnöke. Jeszenszky Géza, a második Orbán-kormány oslói nagykövete a Soros Alapítvány kuratóriumában tevékenykedett.

A Soros alapítvány szakértőjeként működött Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is. A Soros alapítványtól került ki a második Orbán-kormány külügyi államtitkára, Cséfalvay Zoltán, aki később Matolcsy György helyettese volt a Nemzetgazdasági Minisztériumban, valamint a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Hörcsik Richárd. Ezek a személyek a mai napig meghatározó pozíciókat töltenek be, a magyar közélet formálásában aktívan részt vesznek, vagyis levonható a következtetés, hogy a mai napig Soros György pénze fejt ki hatást a magyar közéletre.

Ugyan Orbán Viktor kétségbeesett próbálkozásokat tesz arra, hogy nyugati gyökereit eltüntesse, liberális mentorait pedig megtagadja, elkerülhetetlen, hogy ez a téma a közéletbe is utat törjön. Ahogy a rendszerváltáskor társadalmi vitát kellett nyitni a korábbi rendszerről, most is társadalmi vita fog kezdődni a rendszerről, ami nemsokára a múlt részévé válik. Talán Orbán azt gondolja, hogy ha a kommunisták öltönyt húzhattak és vállalati vezetők lehettek, ő liberálisként megcsinálhat valami hasonlót. Nem fog menni. Valaki mindig jelen lesz, és emlékeztetni fogja a közvéleményt, hogy Soros pénze még mindig működésben van.


http://www.hidfo.net/2014/09/30/orban-viktort-kiserti-mult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összenő, vagy visszanő?
  2014-10-05 10:46:10, vasárnap
 
  Összenő, vagy visszanő?
2014. október 3.

Ez a kérdés, válasszatok! Békéscsabán is létrejön a baloldal és a Fidesz összeborulás, mert megijedtek a függetlenként a polgármesteri székért induló Szarvas Péter népszerűségétől. A Fidesz a rendkívül súlyos egyéniséget, Hanó Miklóst indítja polgármesternek. Alpolgármesterként Hanó nem igazán tett le semmit az asztalra, annál többet vett el! Álláshalmozó volt: alpolgármester és a közelmúltig országgyűlési képviselő. Ahonnan végkielégítéssel távozott.
SVPSZ

http://www.sokkaljobb.hu/.../fidesz-baloldali-%C3%B6sszefog%C...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 541 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 939
  • e Hét: 15169
  • e Hónap: 26280
  • e Év: 179776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.