Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Döbrögi történelmi szavai Tapolcán: “igen-igen, persze
  2015-04-09 21:16:40, csütörtök
 
  Döbrögi történelmi szavai Tapolcán: “igen-igen, persze"!


Posted on 2015/04/09 Szerző: Admin

Orbán Viktor Tapolcán köszönetet mondott a választóknak, hogy tavaly háromszor is támogatták a Fideszt, csak azt felejtette el, hogy ez nem igaz, mert jobbikos polgármestert választottak. A miniszterelnök a vasárnapi tapolcai időközi választást megelőzően kampányol az érintett városokban.

“Nem politikai kérdés, nem a kormányzatról szól, hanem becsületbeli ügy, hogy a Fidesz vasárnap nyerjen" - mondta Tapolcán Orbán Viktor, aki a párt jelöltje, Fenyvesi Zoltán mellett kampányolt. Azt mondta, akármi is lesz az eredmény, “nix ugribugri", a kormány végig fogja csinálni a következő három évet, “legfeljebb nem 67 százalékos többségünk lesz".
Orbán csütörtökön több települést is végiglátogatott a vasárnapi időközi választásra készülő tapolcai körzetben, délelőtt Ajkán kezdett, megfordult Sümegen és Szigligeten is. Ajkán többek között arról beszélt, hogy egyedül maradt a politikai pályán, nincs igazi kihívója, ezért reflektorfényben van és minden hibáját felnagyítják.
Tapolcára 16 óra után érkezett meg, a Malom-tónál 150 fős tömeg várta, de a miniszterelnöknek a hangosításon túl is kiabálnia kellett, mert a tó másik oldalán a Szolidaritás, illetve a DK tüntetői várták. Az Orbán Viktort hallgató közönségben felbukkant a DK-s Szarvas Koppány Bendegúz, és egy transzparenst akart kifeszíteni, de a Fidesz biztonsági emberei kitépték a kezéből és kilökdösték Szarvast a tömegből. A közönségben egyébként feltűnt néhány jobbikos aktivista is, sőt a Tempó Párt magát kormányzónak tituláló vezetője, Borbély József is közbe-közbe kiáltott.
A miniszterelnök többször beszélt arról, hogy nehéz helyzetben kell helyt állnia a Fidesznek Tapolcán. Mint fogalmazott, egyáltalán nem könnyű a helyzet, és párhuzamot vont azzal az időszakkal, amikor 2002-ben elveszítette a Fidesz a választásokat. Hosszabban beszélt arról, hogy 2002-ben a második választási fordulóban kemény munkával fordították meg a körzetet, majd felemlegette, hogy a következő években milyen nehéz volt újjászervezni a polgári-nemzeti oldalt. “De 2010-ben kétharmaddal hazavágtuk őket" - mondta a szocialistákra.
Köszönetet mondott azért, hogy 2014-ben háromszor is támogatták a szavazók a Fideszt, de ebben tévedett, hiszen pont Tapolcán jobbikos lett a polgármester. Majd Orbán hozzátette, “de hol van már a tavalyi hó". Ennek ellenére szerinte ha a fideszesek a következő három napban elvégzik a munkát, akkor Fenyvesi nyerni fog.
Amikor az ellentüntetők azt skandálták, hogy hazudik, Orbán egy pillanatra megállt a beszédével, és azt mondta, “igen-igen, persze!".
A fideszes jelölt pár percet beszélt Orbán után, azt hangsúlyozva, hogy nagy a választás tétje: az a kérdés, hogy a következő években az uniós milliárdokból mennyit tudnak fejleszteni a tapolcai körzetben.

Egyébként a város felbolydult, de nem csak Orbán kampánybeszédét próbálták széttrollkodni a pártok, a nap folyamán többször is igyekeztek megzavarni az ellenfél kampányrendezvényeit. Ebben élen járt Borbély József, aki egy Ladával és az autóra szerelt hangszóróval járja a várost, és előbb Fodor Gábor sajtótájékoztatójába harsogott bele, majd az Orbán-beszéd előtt, hogy a miniszterelnöknek elromlott a hangosítása, ezért megváltozott a lakossági fórum helyszíne.
(HVG)
Bal-Rad komm: Hát nem maradt el a Varázs Tapolcán! Megjelent a Nagy Ő! És történelmet írt! Vagy kétszáz transzbazuhant imádója előtt esett meg a dolog.
“...Amikor az ellentüntetők azt skandálták, hogy hazudik, Orbán egy pillanatra megállt a beszédével, és azt mondta, “igen-igen, persze!"..."
-De hát az Őt Imádók ezt nem vették észre aléltságukban!
Nagyot nem tévedünk, ha úgy gondoljuk, hogy ennek a három szónak még lesz jó kis utóélete!


https://balrad.wordpress.com/2015/04/09/dobrogi-tortenelmi-szavai-tapolcan-igen-i gen-persze/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
11 milliárdos osztalékkal vigasztalhatják magukat Simicska
  2015-04-09 20:55:03, csütörtök
 
 
11 milliárdos osztalékkal vigasztalhatják magukat Simicska Lajosék

gazdaság
ma 20:10


A kormánypárttal nemrég látványosan összekülönböző Simicska Lajos és tulajdonostársai 11 milliárd forint osztalékot vettek ki a Középből, értesült az Index a cég február végi közgyűlésén elhangzottakról.

A cégbeszámolók közé még nem került fel semmi ezzel kapcsolatban. 2013-ban 4,1 milliárd forint osztalékot fizetett a Közgép tulajdonosainak.

Az Index szerint a közgyűlésen Szigeti Ferenc igazgatósági tag elmondta:

a Közgép tavalyi árbevétele 112,9 milliárd forint volt, ami elég nagy javulás a 2013-as 72 milliárdhoz képest
a 14,1 milliárdos adózás előtti eredményből 11 milliárd forintot fizetnek ki osztaléknak, így a mérleg szerinti eredmény 2 milliárd forint lett.


http://444.hu/2015/04/09/11-milliardos-osztalekkal-vigasztalhatjak-magukat-simics ka-lajosek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még közelebb került ahhoz a Fidesz, hogy elvegye a nemzeti p
  2015-04-09 20:53:38, csütörtök
 
 
Még közelebb került ahhoz a Fidesz, hogy elvegye a nemzeti parkok földjeit

politika
ma 18:30
129 22

A parlament törvényalkotási bizottsága átengedte azt a törvényt, ami elvenné a nemzeti parkoktól az általuk kezelt föld egy jelentős részét, és átadná azokat a természetvédelemben nem túl jártas Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek. Sőt, még rontottak is a dolgon azzal, hogy megszüntetnék az Őrségi és a Fertő-Hanság Nemzeti Park igazgatóságokat. A WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület jogi szakvéleménye szerint a tervezet alkotmányellenes. Jövő kedden szavaz róla a parlament.

http://444.hu/2015/04/09/meg-kozelebb-kerult-ahhoz-a-fidesz-hogy-elvegyek-a-nemze ti-parkok-foldjeit/

*************************

És ezt vigyorogva teszik. Beleröhögve mindenki arcába. A legmocskosabb, legpatkányabb banda.
Nem tudom pontosan, csupán tippelni tudok. Nagyjából elfogyhattak mára a haveroknak kiosztható földterületek. Egy darabig mehetett a homlokráncoló találgatás, most mi legyen, nem elég az EU-s támogatás a zsebben. Aztán jött a zseniális gondolatfutam valamelyik Rosszarc agyából: minek ennek az országnak Nemzeti Park, természeti örökség, fittyfene. Vegyük el, osszuk szét, majd jöjjön a pénzmag, így még több, mint eddig. Azt a pillanatot várom, mikor fogják a településeket felszántani, hogy azokat is termőfölddé nyilváníthassák.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Puskás Akadémiáig érhetnek az ORÖ-botrány szálai
  2015-04-09 20:45:16, csütörtök
 
  A Puskás Akadémiáig érhetnek az ORÖ-botrány szálai

Propeller tegnap, 19:27

Dagad a botrány az Országos Roma Önkormányzatnál. Korábban az LMP-s Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet arra, hogy az ORÖ a "Híd a munka világába" nevű projekt keretében indokolatlanul költ el százmilliókat. Bár a NAV nemrégiben elutasította, hogy nyomozzon ellenük a program visszásságai kapcsán, most újabb csalásokra derült fény - írta a Magyar Narancs.

A Puskás Akadémiáig érhetnek az ORÖ-botrány szálai

Az újság birtokába jutott ORÖ belső könyvelési dokumentumok szerint a drágán vásárolt irodán és a gyanúsan sok pénzért lízingelt kocsikon kívül irreálisan magas útiköltséget számoltak el több esetben is. Mindezt úgy, hogy azok a személyek, akik nevére szólt a támogatás, meg sem kapták az összeget.

A Magyar Narancs forrásai több olyan érintettet is megkerestek, akik nevénél a százezres útiköltségek szerepeltek, de állításuk szerint ők még csak nem is igényelték az összeget. Az egyik informátor így nyilatkozott:

Nem tudjuk, hogy ezekkel a pénzekkel mi lett. Teljesen életszerűtlen, hogy egy közmunkás vagy egy önkéntes egymillió forinthoz közelítő értékben kapjon utazásai után költségtérítést. Pedig találtunk fejenként ekkora értékű elszámolásokat is, nem is keveset.

Volt olyan ember, akinek papíron 990 ezer forintos útiköltséget térítettek meg. Így az utazási támogatásokra összesen 80-90 millió forintot fizetett ki az ORÖ.

Ezeken felül, amíg még Farkas Flórián volt az ORÖ vezetője, több olyan utalás is történt az elnöki keret terhére, amellyel később nem számolt el. Többek közt állítólag a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is utalt kétszer 250 ezer forintot az ORÖ, de hogy valóban oda is ért-e a pénz vagy csak elkönyvelték, azt nem tudni. Sőt, 2013. december 7-én tizenhárom olyan tanulmányt fizettek ki 90 millió forint értékben a roma önkormányzatnál, amelyekről a Magyar Narancs által megkérdezett képviselők egyáltalán nem is hallottak, így lehet, igazából el sem készítették őket.

Annyi mindenesetre biztos, hogy az ORFK ma bejelentette: hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoznak az ORÖ-nél egy, a Híd a munka világába projekttől független ügyben.


http://propeller.hu/itthon/3087554-kamu-utazasi-koltsegteritesek-utalasok-puskas- akademianak

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolti, te Isten barma!
  2015-04-09 20:42:20, csütörtök
 
 
Semjén Zsolti, te Isten barma!
2015. április 09. 11:48 - Első Kézből

Adott egy küldetéstudatos idióta, akinek minden gesztusából árad az ,,amikor a hülye okoskodik" hamisítatlan bukéja. Ott van a pojácásan blőd hanghordozásában (lásd még: VV Alekosz), ott a lemoshatatlanul eszelős vigyorában és ott az éjsötét, debil locsogásában - amit értelmes embernek hallgatni kábé olyan érzés, mint amikor valaki végighúzza a körmét a pléhcsatornán. Ez az Isten barma a valós képességei alapján egy külvárosi főzelékfalóban lehetne tányérmosó. Ehhez képest Orbán Viktor első számú helyetteséről beszélünk, aki jelen állás szerint tízmillió ember életéről-szabadidejéről mondja ki a végső szót. Ez botrány.

semjen-montazs.PNG

Semjén Zsolt interjút adott a Mandinernek, amelyben hajmeresztő kijelentéseket tett az üzletek nyitvatartási tilalmáról, vadászatról, de a KDNP jelentőségéről is. Nyugati Fény-gyorsreakció.

1. (A Baszódjál meg, KDNP! című számról) ,,Nyilván egy érdekcsoport van emögött, amely (...) támadást indított a kormány és a kereszténység ellen". - A nagy büdös francokat! Személyesen ellened és szánalmas kamupártod ellen indítottak támadást, mert torkig vannak már azzal, hogy bármiféle felhatalmazás nélkül itt szórakozol tízmillió ember magánéletével, szabadidejével. Nem te vagy a kereszténység, ahogy nem te vagy a nemzet sem. Sőt: a kereszténység és a nemzet szégyene vagy. Miattad lesz az embereknek undora a keresztényektől.

2. ,,Támadnak, tehát jó úton járok" - Ugyanezt mondhatná a menekülő bankrabló is, miközben a rendőrök lövik a kocsija kerekét. Támadnak, tehát biztosan jó úton járok. Nooormális?

3. ,,A Frivaldszky Gáspár vezette civil szervezet évtizedek óta képviseli a szabad vasárnapot" - Valójában Frivaldszky Gáspár a KDNP alkalmazottja, volt külügyi titkára, de volt a párt EP-képviselőjelöltje is. Milyen civilről beszélsz, Zsolti? Tudom, hogy a hazudozás nálatok munkaköri kötelesség, de mégis ki a bánatot nézel te hülyének?

4. ,,A család a családi boltban együtt van vasárnap. A cél tehát megvalósul" - Mutass egy olyan családot, ahol a kisgyereket gyerekmunkára fogják a szülők a családi boltban! Akkor meg hogy van együtt a család?! Vagy milyen együttlét az olyan, ahol az egyik családtag a kasszában áll, a másik meg hátul pakol? Miért nem mondod ki nyíltan, hogy a haveri CBA-t akartátok maffiamódszerrel helyzetbe hozni a többiek kárára?

5. (Az üzletek kötelező vasárnapi zárvatartásáról) ,,Nézzük meg egy-két év múlva, hogyan vélekedik a társadalom. Szerintem a többség idővel támogatni fogja" - Ha annyira imádják az emberek a nyitvatartási tilalmatokat, miért vagytok úgy beszarva egy népszavazástól? Féltek ti az emberek véleményétől, mint ördög a tömjénfüsttől! Sem magatokat, sem a debil ötleteiteket nincs merszetek demokratikusan megméretni, mert tudjátok, hogy törpe kisebbségben maradtok. Gyáva gazemberek vagytok. És még hazugok is: egymillió új munkahelyet ígértetek, ehelyett még a vasárnapi munkahelyeket is megszüntetitek.

6. ,,A vadászat nem szórakozás, hanem szenvedély." - Lesből, fegyverrel támadni védekezésre képtelen állatokra - ez aztán az Istennek tetsző cselekedet! Mondd Zsolti, mit érzel, amikor a szemébe nézel egy megsebzett, haldokló énekesmadárnak vagy őznek? Hányinger vagy, az ember gyomra felfordul tőled.

7. ,,A vadászat az ember antropológiai természetéből következik. Mindenkinek az őse vadászott. Az öné is." - Az ősember a létfenntartásért, az éhsége csillapításáért ölt. És nem ölt többet, mint amennyire szüksége volt. Te viszont nem azért vadászol, mert éhes vagy, hanem mert egy perverz gyökér vagy, aki a gyilkolásban leli az örömét.

8. ,,Az emberek a Fidesz-KDNP szövetségre szavaztak. Hat választást nyertünk egymás után." - Már a távoli rokonok sem szavaztak rád és a kamupártodra. A választók akaratának arcul köpése, hogy akár egyetlen emberetek is a parlamentben lehet.

9. ,,A KDNP-nek sajátos karaktere van, amely alapján teljesen egyedülálló a magyar politikai palettán" - Hát az tuti. Nincs még egy ilyen álszent, parazita, felsőbbrendű tudattal megvert, arrogáns bagázs a magyar politikában, de talán a kontinensen sem.

10. ,,Életcélom, hogy a ciklus végére meglegyen az egymillió új magyar állampolgár" - Hát persze, már Mikola is kikotyogta, hogy azért adtok szavazójogot a külföldi magyaroknak, hogy velük betonozzátok be évtizedekre a tolvaj rezsimeteket. De nem fog menni: ordenáré nagy bukás lesz a vége, ti pedig bűnhődni fogtok minden aljasságotokért, amit a magyarokkal szemben elkövettetek!


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/04/09/semjen_zsolti_te_isten_barma



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorséttermi órabérnél kevesebbet kap egy mentős
  2015-04-09 20:37:09, csütörtök
 
  Gyorséttermi órabérnél kevesebbet kap egy mentős

2015. április 09., csütörtök, 09:06 Utolsó frissítés: 10 órája

Szerző: hvg.hu

A Blikk kikérte az OMSZ-dolgozók fizetési listáját, amiből kiderült, hogy nagy-nagy különbségek vannak a mezítlábas mentők és a vezetők fizetései között.

Miközben a bevetéseken részt vevő hétköznapi mentők 485 forintos órabérért gürcölnek, vezetőik sokkal nagyobb summát vihetnek haza - írta az Országos Mentőszolgálattól kikért adatokra hivatkozva a csütörtöki Blikk.

Az évtizedek óta dolgozó mentőorvosok nettó bére sem éri el a 250 ezer forintot. Egy kezdő orvos, egy mentőápoló és egy gépkocsivezető pedig nettó 130 ezret vihet haza, ami mélyen alatta van a havi 156 ezres átlagfizetésnek.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az egyik fővárosi mentőápolónak az elmaradt pótlékok miatt áprilisban 95 ezer forinttal kell beérnie, ezért 196 órát dolgozott, tehát órabérre lebontva 485 forintot keresett. Ez a gyorséttermi órabéreknél is alacsonyabb összeg.

Burány Béla megbízott OMSZ-főigazgató nettó 1 296 300, azaz bruttó 849 ezer forint fizetést vehet fel. Sepsey György gazdasági igazgató bruttó 900 ezer, nettó 589 500 forintot kap kézhez. Czirner József operatív igazgató havi bruttó 800 ezer, nettó 524 ezer forintért dolgozik. Győrfi Pál nettó 617 700, bruttó 404 595 forintért, plusz 20 ezer vezetéki pótlékért teljesíti a szóvivői feladatokat. A vezetőknek benzinkártya és szolgálati autó is jár.


http://hvg.hu/gazdasag/20150409_Gyorsettermi_orabernel_kevesebbet_kapnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az állatoknak nincs mennyország
  2015-04-09 20:35:37, csütörtök
 
  Az állatoknak nincs mennyország


Aki egy állat elejtését vagy ételként való felhasználását összekeveri egy ember megölésével vagy megevésével, az elmebeteg - mondta Semjén.


A vasárnapi zárva tartást sikernek tartja Semjén Zsolt, hiszen a családi boltban vasárnap is együtt a család. A KDNP elnöke szerint a lépést kritizáló dalt egy olyan társaság gerjesztette, amelyiknek a dicsérete azt jelentené, hogy nem végezte jól a munkáját - írja az origo.hu.

Semjén Zsolt szerint tévesen beszélnek sokan vasárnapi zárva tartásról, valójában szabad vasárnapnak kell nevezni azt az intézkedést, amely a kiskereskedelemben dolgozókat segíti. Elismeri ugyan, hogy a magyar nyelvben a vasárnap a vásárnap szóból származik, de szerinte ez akkor is pihenőnap.

A KDNP elnöke a Mandiner.hu-nak adott interjújában azt mondta: Azzal, hogy vasárnaponként a családi boltok kinyithatnak, a törvény célja megvalósult, mert a család a családi boltban együtt van vasárnap.

A pártelnök hallotta a törvényt bíráló kritikát. úgy fogalmazott: “Ennél elmésebb támadás sose érjen minket. Ha ez a társaság megdicsérne, lelkiismeret-vizsgálatot tartanék. Támadnak, tehát jó úton járok." A dal mögött egy érdekcsoportot sejt, amelyik a szabad vasárnap miatt indít támadást a kormány és a kereszténység ellen.


A pártelnök hülyeségnek nevezte a DK javaslatát a vasárnapi vadászat betiltásáról, mert szerinte a horgászathoz és a kiránduláshoz hasonlóan az nem munka, hanem szabadidős tevékenység. Az állatok vadászata ősi ösztönből származik.

Az állatoknak nincs mennyország. A mennyország, Isten színe látása, a Szentháromság belső életében való sajátos részesedés lehetősége a szellemi lények számára valóság. A teremtés egésze is meg fog újulni valamilyen formában, benne minden teremtménnyel, de a kettő nem keverendő össze. Ezért aztán az, aki egy állat elejtését vagy ételként való felhasználását összekeveri egy ember megölésével vagy megevésével, az elmebeteg - mondta Semjén Zsolt.

Az index.hu ezt idézi az interjúból:

Riporter: VI. Pál azt mondta: állatainkat egy nap Krisztus örökkévalóságában látjuk majd viszont. Vadászként ön akkor gyilkos.

Semjén: Ebben az esetben, ha ön eszik egy szelet rántott húst, akkor kannibál.

http://gepnarancs.hu/2015/04/az-allatoknak-nincs-mennyorszag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi mentheti meg a Fideszt a bukástól? Ki akarja, hogy bármi
  2015-04-09 17:32:07, csütörtök
 
 

Politikai topp rongy - álompolgári turkáló
Mi mentheti meg a Fideszt a bukástól? Ki akarja, hogy bármi is megmentse?

9 április 2015
Swan Edgar


Csak Orbán Viktor lemondása állíthatja meg a Fideszt a lejtőn - mondta Illés Zoltán az ATV-ben.

Nekem lenne egy sokkal jobb ötletem. Mindjárt mondom is, de elöljáróban szeretném megjegyezni: leszarom a Fideszt. Pont úgy, ahogy ők teszik az országgal. Olyan szinten nem érdekel a Fidesz csúszása, bukása, atomjaira hullása, hogy arra nem találok szavakat. Igaz, nem is keresek.

A lejtőn nem a Fideszt, hanem az országot kellene megállítani, de nagyon sürgősen. A száguldó gazdasági csodát, a naponta megtapsolt sikertörténetet. Mielőtt mindannyian belepusztulunk a rettentően nagy fejlődésbe.

Mielőtt több áldozatot szed a nem létező szociálpolitika. Mielőtt több ember pusztul bele a jól teljesítésbe.

A Fidesz ott fúródjon bele a gödör aljába, ahol van. A kutyát nem érdekli azokon kívül, akik a Fideszből élnek és rajtunk, többieken élősködnek. Nem lenne kár sem a Fideszért, sem a többi pártért. Pocsékul teljesítenek, horror összegekbe kerülnek. Feneketlen kútba öntjük a pénzt, aminek ezer más, valóban fontos helye lenne. Az öndicsőítő óriásplakátok árán utakat lehetne építeni. A kormány-nyalonc fideszmédiába tömött pénz jobb helyen lenne a magyar filmgyártásban, fiatal művészek támogatásában, irodalmi és művészeti műhelyekben.

A pártpropagandára elszórt százmilliókból óvodákat lehetne felújítani. Az egér szaporodását kenterbe verő módon sokasodó államtitkárok és helyettes államtitkárok fizetéséből gondozókat lehetne biztosítani az önmagukat ellátni nem képes idős emberek számára.

A legutolsó helyettes-senkinek is közpénzből biztosított szolgálati autó, szolgálati sofőr, szolgálati titkárnő, szolgálati laptop, szolgálati telefon költségeiből kórházakat lehetne ellátni kötszerrel, gyógyszerrel. Például. Hogy ne a betegnek kelljen bevinnie.

A kormánytagok és a hozzájuk csapódó slepp utazásához bérelt különrepülő költségeiből az elmaradott térségek, aprófalvak számára internetkapcsolatot lehetne kiépíteni, településenként néhány számítógépet biztosítani a közösségi házban.

A haveroknak juttatott közpénzekből és Uniós forrásokból az ország számára fontos fejlesztéseket kellene finanszírozni, nem Mészáros Lőrinc disznótelepét.

Az agyatlan beruházásokat azonnal le kellene állítani. Gondolok itt a sehonnan-sehová vezető utakra, a képviselő úr házáig aszfaltozott járdára, a felcsúti 7 kilométeres kisvasútra. A falu lakosságát sokszorosan meghaladó futballstadionok építési és fenntartási költségeiből az oktatást kellene rendbe rakni, a tandíjakat csökkenteni, az iskolai felszereléseket lecserélni.

A paksi mutyiberuházás árából rendbe kellene tenni az egészségügyet.

Jut eszembe! Az OPNI helyén nem új kórház kell. Azonnal meg kell nyitni az OPNI-t. Az utcára lökött betegeken kívül néhány közismert személyt is el lehetne ott helyezni.

Tehát nem a Fideszt kell megmenteni, hanem az országot. De azt nagyon gyorsan.

Annyiban igaza lehet Illés Zoltánnak, hogy ehhez Orbán Viktornak le kell mondania. De nem csak neki kell lemondania, hanem mindenki másnak is. Egyrészt a pozícióikról, másrészt a mentelmi jogukról, harmadrészt a nem igazolható forrásból szerzett ingó, ingatlan és pénzvagyonukról.

Szorosan ezt követően el kell számolniuk az eddigi ténykedésükkel. Kezdve a családi gazdagodástól a magánnyugdíjak elsíbolásán át az állami földbérletekig, trafikokig, a twitterbajnok netkonzultáns által beszerzett beléptető kapuktól a Nemzeti Bank finanszírozta zongoráig mindennel el kell számolni.

Mi meg majd keresünk magunknak normális, becsületes, hozzáértő embereket, akik képesek úgy vezetni egy országot, hogy nem hozzák a nyakunkra az egész pereputtyukat élősködni.

Ha mindezekbe belerokkan a Fidesz, ki fogjuk bírni.

Azt hiszem.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ERŐLKÖDÉS, NYÖGÉS, - MI LESZ ENNEK a VÉGE?
  2015-04-09 17:26:53, csütörtök
 
 
2015. április 9., csütörtök

ERŐLKÖDÉS, NYÖGÉS, - MI LESZ ENNEK A VÉGE?


Az M1 értesülése szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) számos szabálytalanságot talált az ETO Park-beruházáshoz adott MFB-hitel ügyében.
A vizsgálatra a Quaestor-botrány nyomán került sor, Rogán Antal még március 30-án jelentette be, hogy kivizsgáltatják a Gyurcsány-kormány idején adott hitelt.
Öt munkanap alatt eredményre is jutottak, ami még ezekben a vészterhes időkben is szép teljesítmény, főleg ahhoz képest, hogy a kormányfő érintettségének mértékét és a bennfentes kereskedelem vádját február óta nem sikerült még tisztázni. Bár a kormánypárt fedezetlenként akarja beállítani ezt a hitelt, valójában volt fedezet, a beruházásban megépült ingatlanok, melyeket azóta le is foglaltak.

Erőlködik az Orbán-klán.
Az ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, aki egyébként a kormánypárti civil szervezet, a CÖF szóvivője azt mondta, hogy a Magyar Fejlesztési Bank lépései mögött gyakran állnak politikai, kormányzati döntések, emiatt a nyomozóhatóságnak különös gonddal kell vizsgálnia az érintett politikai döntéshozók tevékenységét.
Lomnici szerint, ha bebizonyosodik, hogy visszaéltek az emberek pénzével, ki kell jelenteni, hogy ,,a Quaestor-ügy bűnben fogant, mégpedig az SZDSZ-MSZP kormány alatt".

Hiába egy jogász akkor jó jogász, ha kellőképpen árnyaltan tud fogalmazni.
Jelen esetben hozzávetőleg azt mondta, hogy a baromfitenyésztők lépései mögött gyakran állnak a baromfitenyésztők döntései, emiatt a nyomozóhatóságnak különös gonddal kell vizsgálnia az érintett baromfitenyésztők tevékenységét.
Természetesen igaza van, habár a KEHI nem nyomozóhatóság, de mindegy, végtére is egy jogász arról beszél, amiről akar.
Ellenben ha bebizonyosodik, hogy a libára felvett hitelből vett heverőn malacot nemzett a libatenyésztő, akkor az a malac bűnben - de legalábbis bűnjelen - fogant, mégpedig 2005-ben, úgy tíz tíz évvel ezelőtt.

Hiába, lassan csak eljutottunk Gyurcsányig.
Nem, nem Orbánig, nem Szijjártóig, nem a miniszterekig és az államigazgatás vezető szintjéig, nem a Katolikus Egyházig, hanem Gyurcsányig.
Komolyan mondom, kezdek ettől a mi Ferinktől félni, hiszen olyan, mint maga az Isten.
Mindenütt jelen van, egy atom sem mozdulhat meg az ő tevékeny részvétele nélkül, már csak az van hátra, hogy a Felcsúti Labdarugó Akadémia centerpályáját is az ő nyakába varrják - de ez persze még nem lefutott a meccs.

Ennél már csak az jobb, hogy az ügyben maga Enyves Tóni, a felfújható lakóterek nagy mágusa is ficergett már ebben az ügyben, - ennél a házatlan csigánál kevés gusztustalanabb teremtmény van, de hogy ő a pofátlanság világcsúcstartója, az kétségtelen.
Szóval, Gyurcsány a tettes, akkor lehet is továbbhaladni, nincsen itt már semmi látnivaló, majd vádat emelünk, aztán elvesztjük a pert, kifizetjük a pénzedből a kártérítést.
Gyurcsány elküldi valamelyik alapítványnak, ahol - ellentétben Miskolccal - vannak még éhezők.

Tarsoly tíz évig jól ellesz, majd kilenc évre ítélik és bepereli a Magyar Államot az Uniónál, a kártérítést zsebreteszi, oszt jónapot.
Orbán pedig felavatja saját lovasszobrát, a ló alá Semjén lesz a megfelelő helyre becsavarva, mindenki tapsol, kivéve, akivel a Vezér kezet fogott - egy kézzel nehéz tapsolni...
Jobb, mint a kabaré, Sasjózsi beájul az irigységtől.
A birkák bégetnek, a marhák bőgnek, business as usual...

Ede* látná, sírna...
:O)))

* Horváth Ede, a Rába legendás vezérigazgatója.

http://www.pupublogja.hu/2015/04/erolkodes-nyoges-mi-lesz-ennek-vege.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégis segít Putyin vagy jön az államcsőd
  2015-04-09 17:22:32, csütörtök
 
  2015. április 9., csütörtök 17:01 Napi.hu

Mégis segít Putyin vagy jön az államcsőd

Az elemzők többsége szerint már nem az a kérdés, hogy csődbe megy-e a görög állam, hanem csak az, hogy mikor. Az időpontot kissé kitolhatja, ha megállapodnak arról az orosz ajánlatról, amely szerint későbbi gáztraznitdíj-fizetésekre adna előleget Athénnak az orosz kormány.

Matekoznak a szakértők azon, hogy a következő adósságtörlesztési kötelezettségek tükrében meddig húzhatja még a görög kormány, mielőtt kénytelen lesz bejelenteni a fizetésképtelenségét - derül ki a CNBC cikkéből. Rövid időre megnyugvást hozott a piacokon, hogy csütörtökön kifizették az IMF-nek járó 450 millió eurós törlesztőrészletet, ám könnyen lehet, hogy ezzel csak időt nyertek.

A kormány szerdán sikeresen újrafinanszírozott valamivel több mint egymilliárd euró értékű kincstárjegyet - ezeket a görög bankok vették meg a lejárt rövid futamidejű állampapírjaikért kapott pénzből -, ám a hat hónapra szóló kölcsönért majdnem háromszázalékos kamatot kell fizetnie az államnak. További hasonló futamidejű kincstárjegy-kibocsátás még kettő lesz áprilisban, 14-én és 17-én.

Csapások sorozata

Ez követően május elején 1,4 milliárd euró értékű kincstárjegy jár le, majd május 12-én 779 millió eurót kell törleszteni a Nemzetközi Valutaalapnak. Ha mindezt sikerülne menedzselni, akkor a végső csapás júliusban érkezhet el, akkor ugyanis 3,5 milliárd eurót kell visszafizetni az Európai Központi Banknak (ECB). Ezzel az euróövezeti jegybank kezében lévő kötvényeket kell visszavásárolniuk a görögöknek.

Látva ezeket a terheket Görögország szinte biztosan csődbe megy, a kérdés csak az, mikor - mondja Mark Melatos ausztrál közgazdászprofesszor. A szakértő úgy véli, hogy a piaci megfigyelők többsége egyetért vele. Az időpontra utalhat az ekathimerini.com hírportál értesülése, amely szerint görög kormány arról tájékoztatta eurózónás hitelezőit, hogy április 24-éig tudja fizetni számláit.

Ezzel egyidejűleg ultimátumot kaptak: hat napon belül elő kell állniuk azzal az intézkedéscsomaggal, amellyel kordában tudják tartani költségvetést, s így megkaphatják az EU-IMF páros korábbi hitelcsomagjának utolsó, bő hétmilliárd eurós részletét.

Egérút

Egyetlen kicsi ablak látszik nyílni a görögök előtt, amelyen még befújhat a szél némi készpénzt. A Reuters értesülése szerint Moszkva fontolgatja, hogy előleget fizet arra a tranzitdíjra, amelyre Athén sok év múlva lehet jogosult, ha megépül a Törökországot átszelő orosz gázvezeték görögországi folytatása. A Török Áramlatról a hét elején tárgyalt számos balkáni állam és Magyarország külügyminisztere, szakértők szerint azonban a terv több sebből vérzik.

Melatos szerint Moszkva nem akar továbblépni a görögök finanszírozásában, azaz nem fog közvetlen támogatást, hitelt nyújtani Görögországnak. Egyrészt az alacsony olajár és az EU-USA szankciók miatt az orosz gazdaság helyzete sem valami fényes, másrészt nem lenne ésszerű vállalni a görögök finanszírozásával járó óriási kockázatot a jelenlegi helyzetben.

Fárasztóak

Az elemzők egy részét már fárasztja görög szappanopera. Az eurótagállamok fiskális, nyugdíj- és munkaerő-piaci reformokat követeltek szerdai ultimátumukban, akármit is jelentsen ez - írta ügyfeleinek szóló feljegyzésében Mihael Hewson, a CMC Markets pénzügyi szolgáltató cég elemzője. Sokadszor teszik ezt, ám amíg a határidőhöz nem járul komoly szankció, ami ez esetben a görög euró vége lehetne, addig nem érdemes komolyan venni a hitelezők kemény fellépését. Különösen így van ez, ha az athéni kormány tovább tudja vonszolni magát egyik hiteltörlesztéstől a másikig.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megis_segit_putyin_vagy_jon_az_allamcsod.5 96169.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2015.03 2015. április 2015.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 564 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2090
  • e Hét: 12357
  • e Hónap: 23468
  • e Év: 176964
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.