Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Nuland Athénban járt
  2015-07-10 21:06:00, péntek
 
  Nuland Athénban járt

Posted on 2015/07/10 Szerző: Admin

Az USA igencsak rossz néven vette Athéntól, hogy május 9-én Ciprasz részt vett Moszkvában a Győzelem Napja parádén.

Mint ismeretes, hétfőn Ciprasz telefonon tájékoztatta Obamakit is a görögországi népszavazás eredményéről. Amiről eddig nem igen hallottunk: kedden már Athénban vendégeskedett Victoria Nuland őnaccsága. A kutya sem hívta a görög fővárosba, de ha már érkezett-Ciprasz fogadta a lotyót.

lotyó
“Washington kész az ukrajnai forgatókönyv alapján a görög kormány megdöntésére, és polgárháború kirobbantására Görögországban"-jelentette ki Nicolas Bonnal francia kommentátor az InoTv “Boulevard Voltaire" című műsorában.
A NATO-tag Görögország közeledését Oroszországhoz az USA BÁRMI ÁRON meg kívánja akadályozni, hiszen a NATO arra készül, hogy nukleáris háborút szabadítson Oroszországra. Ciprasz viselkedése alaposan kiverte a biztosítékot Washingtonban, és joggal feltételezhető, hogy amennyiben tovább ingerli a Fehér Házat, “a sorsa feltételezhetően Kennedyéhez hasonlóan tragikus lesz"-jelentette ki Bonnal.
“Európa már régóta az USA által játszott zenére táncol, és az EU végül lesz majd egy Oroszország és Kína elleni nukleáris háború NATO kamikáze repülőgép-hordozója"-jelentette ki többek között ezt is Nicolas Bonnal.
(Forrás: russian.rt.com/article/102625)


https://balrad.wordpress.com/2015/07/10/nuland-athenban-jart/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
El kell titkolniuk a rendőröknek a neten, hogy rendőrök
  2015-07-10 20:46:49, péntek
 
  El kell titkolniuk a rendőröknek a neten, hogy rendőrök

2015. július 10., péntek, 19:48 Utolsó frissítés: 58 perccel ezelőtt

Szerző: MTI

Az országos rendőrfőkapitány utasítása szerint a hivatásos állomány tagja az internetes felületen magánszemélyként történő megnyilvánulásakor vagy magánvéleménye kinyilvánításakor nem hozhatja nyilvánosságra, hogy rendőr.

A Hivatalos Értesítő pénteki számában megjelent utasításban az áll: rendőr az állományába tartozásának tényét, a beosztását, a rendfokozatát, valamint az állományba tartozásra utaló képet, kép- és hangfelvételt nem hozhat nyilvánosságra.

Az utasítás célja, hogy a rendőr vagy közeli hozzátartozója ne legyen kitéve "a hivatali kötelezettséggel összefüggésben illetéktelen befolyásolásnak", a rendőri foglalkoztatásra visszavezethető esetleges fenyegetésnek.

További célja, hogy a rendőrség működésébe vetett közbizalom csorbítására alkalmas, így különösen a rendvédelmi hivatás etikai alapelveivel össze nem egyeztethető véleménynyilvánításokat megelőzze - áll az utasításban, amely szombaton lép hatályba.


http://hvg.hu/itthon/20150710_El_kell_titkolniuk_a_rendoroknek_a_neten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vége a görög játszmának, Ciprasz letette a fegyvert
  2015-07-10 20:03:59, péntek
 
 
Vége a görög játszmának, Ciprasz letette a fegyvert


2015.07.10.



Pócs Balázs

Ciprasz görög kormányfő végül elfogadta az EU/IMF-követeléseket, amelyeket a lakosság - éppen az ő biztatására - népszavazáson utasított el. A pálfordulásnak meglehet az előnye: a vasárnapi uniós csúcstalálkozó talán megmenti Görögországot az összeomlástól.


,,Úgy tűnik, a népszavazáson mondott nem átalakul egy Alekszisz Ciprasz által mondott igenné" - jegyezte meg találóan Markus Koch, a Commerzbank elemzője, miután a görög miniszterelnök szinte ugyanazokra a reformokra bólintott rá Brüsszelben, amelyek ellen odahaza kampányolt. ,,A kedvező irányba tett lépés, kár, hogy nem két héttel korábban történt. Ez ugyanaz a javaslat, amelyet a görögök 61 százaléka elvetett" - idézett a Reuters egy euróövezeti tisztségviselőt.
Euclid Tsakalotos görög pénzügyminiszter a parlament pénteki ülésén - feladták a harcot
Euclid Tsakalotos görög pénzügyminiszter a parlament pénteki ülésén - feladták a harcot


Kapitulációnak nevezte Ciprasz tettét Jorgosz Kapopulosz politikai elemző. - Megbukni nem fog, egyelőre ellenőrzés alatt tartja a kormányzó Sziriza pártot - mondta a Népszabadságnak a politikai elemző. Szerinte a január végén hatalomra kerülő Cipraszék elvesztegették az időt. Azt persze sosem fogadhatták el, hogy változatlanul folytatódjon a megszorítási politika, de az első két-három hónapban még alkalmuk nyílt volna kompromisszumot kötni, és módosítani a feltételeken. - A népszavazás kiírása nagy hiba volt, mert ezután jött a tőkekorlátozás és a bankbezárás, amely viszont katasztrófa a gazdaságnak. Az emberek most még eltűrik a helyzetet - tette hozzá Kapopulosz.


Az athéni kormány fő támogatójának számító francia elnök, Francois Hollande ,,komolynak és hitelesnek" minősítette a legújabb athéni reformcsomagot, amelynek azonban még több vizsgán át kell mennie.

Péntek este a görög parlament vitatta meg, de szombaton már az euróövezet pénzügyminiszterei elé kerül. Az eurócsoportot elnöklő Jeroen Dijsselbloem holland miniszter hangsúlyozta, hogy ,,rendkívül fontos döntést" kell hozniuk. ,,Alapos szövegként" emlegette az ajánlatot, amelyről a végső szót a vasárnapi EU-csúcson a 28 tagállam kormányfőinek kell kimondaniuk.

A nemzetközi hitelezők (EU és IMF) javaslatait zsarolásnak és sértő ultimátumnak kikiáltó Alekszisz Ciprasz olyan terveket küldött Brüsszelbe, amelyekkel 13 milliárd eurót remél megspórolni - szemben a 8 milliárd eurós költségcsökkentésekkel és adóemelésekkel, amelyeket a népszavazáson visszadobott javaslat tartalmazott.

A megszorítások lezárását a zászlajára tűző baloldali Sziriza immár elfogad majdnem minden eredeti kérést: a nyugdíjkorhatár felemelését 67 évre, a korengedményes nyugdíj visszaszorítását, az áfanövelést jó néhány területen (az éttermeknél például 13-ról 23 százalékra), a védelmi költségvetés lefaragását, az állami cégek privatizációjának újraindítását.


Sőt, Cipraszék kilátásba helyezték, hogy ha a tervezett változtatásokkal mégsem sikerül 13 milliárd eurót megtakarítani, akkor az alacsonyabb jövedelműek adóját is felemelik.
Nem mindenki adta fel: EU-ellenes tüntetők csaptak össze a rohamrendőrökkel pénteken Athénban


,,Ciprasz döntése, hogy kemény intézkedéscsomagot fogad el, biztosítja, hogy Görögország az euróövezetben maradhat. Ez most nem a panaszkodás vagy a kárfelmérés ideje, a legfontosabb, hogy megvédjük az ország érdekeit és helyét az eurózónában"

- írja a Kathimerini című jobbközép napilap. Panaszkodni mégis egyre többen kezdenek, hiszen a pénzintézetek zárva tartását hétfőig meghosszabbították, és a görög bankrendszert életben tartani utána is csak az Európai Központi Bank tudja.



http://nol.hu/kulfold/vege-a-gorog-jatszmanak-ciprasz-letette-a-fegyvert-1550907? system=cachefrissit&ajax=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lázár és Tarlós orális háborúja
  2015-07-10 19:35:56, péntek
 
  Lázár és Tarlós orális háborúja

Serfőző Béla 2015. július 9., csütörtök 15:30

A Fideszben úgyanúgy nincs Lázár-Tarlós-háború, mint ahogy nem volt Orbán és Simicska között sem. A főpolgármester és a miniszter egy ideje kemény orális háborút vív egymással. A héten Tarlós nyomta Lázárnak, akinek a kereszneve János és nem Mindenható!

,,Tisztázzuk ezt a Lázár-dolgot. Egy politikai közösséghez tartozunk, feleslegesek ezek a viták, és nem is egészen értem Lázár Jánost. Nem vagyunk egymásnak felettesei, az életpályánk sem keresztezi egymást. Egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins, és az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá."tarloslazar

Volt pedig abban az időben Hódmezővásárhelyen egy Lázár nevű Rapcsák András táskahordója, aki teljes szellemi sötétségben élt, és sok ostobaság jött ki a szájából. Jézus pedig ismerte a családját, és egyik alkalommal meglátogatá őket. Segítségül hívták Jézust, hogy segítsen Lázáron. Jézus pedig odamene a sötét barlanghoz, melyben Lázár vala, és szólítá, hogy: ,,Lázár, jöjj ki!" És történt csoda, Lázár valóban kijőve, és élt vala onnantól fogva a világosságban, és nem monda többé butaságokat." Lk. 305-206

Illetve csak néha jönnek ki ostobaságok. Különben is Tarlós szerint Lázár nem ért a BKV-hoz. Attól még lehet miniszter. Több megfontoltság, kevesebb képtelenség - mindez általában is jobbat tenne a magyar politikának. Lázár és Tarlós nélkül is. Hogy világos legyen itt az Uniós források elosztásáról megy a vita. Mert abból csurran és cseppen is valami. Na az már meg nem semmi.

http://patacsipilvax.hu/?p=55030
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és Simicska háborúja
  2015-07-10 19:34:25, péntek
 
  Orbán és Simicska háborúja

Serfőző Béla 2015. július 10., péntek 18:50

február 6-án megkezdődött Orbán Viktor és Simicska Lajos “háborúja". Amilyen nagy zajjal és “lőporfüsttel" kezdődött, ahhoz képest mostanában szinte fegyverszüneti állapot uralkodik.

Egyelőre a Simicska emberének tartott Vida Ildikó is a helyén van. A múlt év őszén kirobbant - a NAV elnök-asszonyt is érintő - amerikai kitiltási botrány is szőnyeg alá lett söpörve.orbansimicska

A jelek szerint nem arról van szó, hogy a felek igazából nem is háborúznak, vagy a háttérben máris kiegyeztek volna. Most Vida Ildikó széke inog,úgy látszik, hogy eljött az ideje a gazdasági-politikai értelemben vett “likvidálásnak".

Ami valószínűleg új frontvonalakat fog nyitni.


http://patacsipilvax.hu/?p=55034

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így ránthatják magukkal az olaszokat a görögök
  2015-07-10 19:29:12, péntek
 
  2015. július 10., péntek 13:50 Napi.hu

Így ránthatják magukkal az olaszokat a görögök

Nem véletlenül szorgalmazta a visszafizethetetlenné duzzadt görög adósságok elengedését Matteo Renzi olasz miniszterelnök: Görögország bedőlése maga alá temetné a római kormány terveit a recesszióból éppen hogy csak kilábalt Olaszország megmozdítására.

Az olasz államadósság finanszírozásának költsége egyenes arányban nőtt a Görögország körül kialakult feszültség növekedésével, ami könnyen a költségvetés megborulásához vezethetett volna - írja összefoglaló cikkében a Bloomberg. A tízéves papírok hozama az idegeskedő befektetők csökkenő kereslete miatt 58 bázisponttal volt magasabban a július 5-ei görögországi referendum után, mint amennyivel a római kormány áprilisban elkészült költségvetési terve éves átlagként számolt.

Ha a szomszédos országban rosszul sülnének el a dolgok, az tovább növelné az olasz államadósság finanszírozásának költségeit, ami elszívná a gazdaság élénkítésére fordítható források egy részét, megakadályozva, hogy a gazdaság fenntartható növekedési pályára álljon. Igen nagy gazdasági károkkal járna, ha az eurózóna és az eurótagállamok szintjén politikai bizonytalanság alakulna ki - szögezi le a nyilvánvalót Marc Ostwald, az ADM Investor Services befektetési cég stratégája.

A leggyengébb láncszem

A piacok elsősorban Olaszországot vennék célba, mert ezt az országot tartják a legsérülékenyebbnek. A GDP 130 százalékán álló olasz államadósság a második legnagyobb Európában a görög után, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy többsége hazai befektetők kezében van. A Standard & Poor's számításai szerint a rossz forgatókönyv megvalósulása esetén a tízéves olasz állampapír hozama a negyedik negyedévre 3,5 százalék fölé emelkedhet, a csütörtöki nem egészen 2,2 százalékról.

A hitelminősítő szerint a költségvetés finanszírozása 11 milliárd euróval drágulhat - igaz, ezt az olasz államadósság-kezelő központ vezetője, Maria Cannata "agresszív" becslésnek minősítette. A kormány költségvetési tervezete azzal számol, hogy, 2016-tól csökkenő pályára állítják az adósságot, amely a GDP 132,5 százalékán tetőzne 2015-ben. Ha azonban Görögország csődbe megy, akkor a jelentős nagyságú Athénnek nyújtott olasz hitel is befagy, ami rontja az olasz államadósság fenntarthatóságát is.

Több innováció kellene

A GDP 0,3 százalékkal nőtt az első negyedévben 2014 utolsó három hónapjához képest, amivel több mint három éven át tartó recesszió ért véget. A kormány idén 0,7 százalékos pluszt szeretne, amire minden bizonnyal keresztet vethetne, ha Görögország bedőlne. Renzit is ez izgatja, ezért mondta azt a napokban Brüsszelben, hogy a görög válság technikai megoldása csak az első lépés, jóval aggasztóbbnak tartja ennél, hogyan lehetne több növekedést, több jövőt és több innovációt hozni Európába.

Az államkincstár és a központi bank igyekszik enyhíteni a félelmeket. Olaszország kétoldalú szerződés alapján 36,9 milliárd euró kölcsönt adott Görögországnak. A görög válság a legrosszabb esetben sem gyakorolna jelentős hatást a két ország közötti közvetlen kereskedelmi és pénzügyi kapcsolatokra - véli Ignazio Visco, az olasz központi bank elnöke az előbbi adat tudatában.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igy_ranthatjak_magukkal_az_olaszokat_a_gor ogok.600346.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miként nyaljunk CÖF-ösen?
  2015-07-10 19:23:32, péntek
 
  2015. júl 10.
Miként nyaljunk CÖF-ösen?
írta: Egyenlítő blog

Van abban valami csudijó, hogy aki CÖF-ösnek áll, az utána magabiztos hülye lesz. Az élet így rettentő egyszerű. CÖF = csacsiság (hogy ennél erősebb szavakat ne használunk, teringette). Az élet így aztán rettentően könnyen kiismerhetővé válik, lépjünk tovább, nincs itt semmi látnivaló.

A legújabb gyöngyszem:
,,A CÖF támogatja a közérdekű adatkérés törvényi korlátozását. Szerintük a civil jogvédők által idegen kezekbe kerülhetnek állami adatok".

Na, még csak az kellene, hogy idegen kézbe! Az idegen kéz (Lásd Európai Unió pl.) itt és most csak arra kell, hogy a Garancsik és Mészárosok, esetleg a Tiborczok komoly pénzeket szakíthassanak le az EU-tól. De ettől kezdve mindeninek kuss. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ebből
milyen vagyonok gyűlnek távoli országok kétes bankjaiban.

Így van ez rendjén. Lopni csak szépen, csöndben, halkan érdemes. A népnek meg úgysem tűnik fel, hogy mondjuk Felcsúton vasút épül, és erről a mindenhez nagyszerűen értő, hűséges gázszerelő állít ki majd komoly számlát a végén. A népnek nem tűnik fel, hoy Orbán veje villamosít (idősebbek, kérem, idézzék fel a fiatalabbaknak a GOELRO-tervet), és a legutóbbi időkig a megbízható barát épített hidat, vasutat, ami csak szembejött. De ez maradjon titok.

cof.jpg

Gondolom, a CÖF szóvivője, egy bizonyos ifj. Lomniczi Zoltán majd magas hatásofokon megmagyarázza, hogy ez így miért jó. A mi titkunk, hogy választott vezetőink,
pár közeli barátjuk segítségével, kilopják a szemünket.

Tudjuk, a titkolozás minden diktatúra mániája. A jogállam jellemzője meg a nyíltság.

Egyszer egy ösztöndíjjal Amerikában jártam. Ohióban, egy kis községben a helyi elöljáró látott minket vendégül. És a falucska egyetlen kocsmájában panaszolta el nekünk, hogy itt már nagyon elszemtelenedtek az újságírók. Mert ő a két elöjáró barátjával minden pénteken itt szokott legurítani pár sört. És a helyi firkász ezt kiszúrta, és közölte, hogy neki, mint a nyilvánosság képviselőjének, joga van odaülni hozzájuk.

És amikor ismét nem hívták meg, akkor bírósági végzést hozott, hogy a helyi elöljárók, ha együtt vannak, az a nyilvánosságra tartozik, nem kergethetik el a sajtó képviselőjét. Mr Smith szerint amerikai kollégánk csak potyasörben reménykedett, de a következő héten már ő is csatlakozhatott a csapathoz. Sunshine act - figyelmeztetett a bíróság. Nálunk meg a
mélységes mély sötét, ami a CÖF-ből árad.

A CÖF persze nem magasröptűen gondolkozik, történelmi szerepe csak annyi, hogy széles nyelvcsapásokkal nyalja a hatalom popsiját. Lehetőleg fényesre, bármilyen ökörség hangzik is el.

És hősünk, ifj. Lomniczi és kicsiny csapata, kb. ennyire képes is. Gondolkozni már kevésbé, de ez nem is elvárás feléjük. Ők korunk munkáslevelezői, akiknek azt kell ország-világ előtt bizonyítaniuk, hogy a nép szereti az ő Rákosi elvtársát Orbán kis vezetőjét, s tűzön-vízen keresztül kitart mellette, egészen a szakadékig.

Mondjuk, az új törvény lényege leginkább az, hogy pénzért adja a közérdekű adatokat, és így kívánja ellehetetleníteni az ellenőrzést - amiből az is következik, hogy ha egy gazdag ,,idegen kéz" a magyar adatokra vágyik, akkor majd maximum fizet.

De a rövid pórázon tartott CÖF-östől nem várunk el különösebb éleselméjűséget,
neki elég, ha az éltető segget megleli, és lágy csapásokkal körbenyálazza.

Cöf-cöf-cöf - mondja neki a gazda, mire ő boldogan odacsúszik és aportíroz.

Az más kérdés, hogy olyan, egykor komoly embernek számító jogász, mint Trócsányi László igazságügyminiszter, miért adja a nevét efféle jogszabályhoz. Dehát, ahol zsarnokság van, ott mindenki szem a láncban. Igaz, mindig akadnak nagyszorgalmú ,,szemek" - Trócsányi nevét pedig ezentúl max. a korrupt politikusok üzelmeit leplező szolgák/technokraták rovatába jegyezzük fel.

A mi kis CÖF-öseink pedig most elégedetten hátradűlnek, hogy ők aztán jól megmondták. És várják a koncot, amit mindárt odavetnek nekik.

Köszönjük, CÖF - hoztátok megint a formátokat, nem csalódtunk benned. Helyedre.

Dési János

http://egyenlito.blog.hu/2015/07/10/mikent_nyaljunk_cof-osen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra tragédia történt a Gucci bemutatóján. Tragikomédia
  2015-07-10 19:21:18, péntek
 
  Újra tragédia történt a Gucci bemutatóján. Tragikomédia
10 éve, azaz 2005-ben még így nézett ki egy átlagos férfimodell a Gucci divatbemutatóján


Nem csak egy rondát ragadtunk ki a sok dalia közül, rögtön az elején megmutatjuk, hogy mind így néztek ki

Most gondoljon arra, hogy ezekért a ruhadarabokért valakik valamiért akkora összegeket fizetnek ki, amennyiből Budapesten hetekig vígan el lehet élni

http://velvet.hu/elet/2015/06/23/ujra_tragedia_tortent_a_gucci_bemutatojan_tragik omedia_galeria/


ÍGY DEGENERÁLÓDIK A TÁRSADALOM!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FÓ A KORMÁNY IRÁNTI LOJALITÁS, SZAKÉRTELEM LE VAN SZaRVA!
  2015-07-10 19:09:23, péntek
 
  Képesítés nélküli emberek bírálják el a megváltozott munkaképességet

2015. július 09., csütörtök 08:16

Kisebb létszámú bizottságok és egészségbiztosítási képesítés nélküli szakértők bírálják majd el a megváltozott munkaképességet.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

A Magyar Nemzet által megismert kormányzati előterjesztés célja a felülvizsgálat során felhalmozódott jelentős elmaradás felszámolása. A lap szerint az eddigi négyfős szakértői bizottságok helyett háromfős testületek döntenek majd arról, ki jogosult ellátásra, és ki nem, miközben szűkítik azok körét, akiknél személyes vizsgálatot végeznek, és nem csak papírok alapján


http://mno.hu/ahirtvhirei/kepesites-nelkuli-emberek-biraljak-el-a-megvaltozott-mu nkakepesseget-1294442
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz is a multik érdekei mellett szavazott
  2015-07-10 19:02:35, péntek
 
  2015. 07. 10. 15:40

A Fidesz is a multik érdekei mellett szavazott

Egyértelmű színvallás az európai polgárok érdekeivel szemben és a multik támogatása mellett - értékelte az Európai Parlamentnek a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség(TTIP) támogatásáról szóló döntését Balczó Zoltán.
Pénteki sajtótájékoztatóján a politikus elmondta: Martin Schulz, az EP elnöke nem tette lehetővé az érdemi vitát, sőt még kérdések feltételét sem. A Jobbik EP-képviselője úgy véli, hogy az EU és az Egyesült Államok között tárgyalás alatt álló szabadkereskedelmi egyezmény Európa számára hátrányos, mivel a partnerek gazdaságilag nincsenek egy súlycsoportban. Úgy véli,

valójában a multinacionális vállalatok jogainak kiszélesítéséről van szó.

Ezek a cégek a számukra kedvezőtlen intézkedések esetén "elmaradt haszon" címén országokat perelhetnének be, és követelhetnének kártérítést. Balczó hangsúlyozta: az EP ugyan elutasította, hogy magánbíróságok járhassanak el az egyes országok és a multik vitás kérdéseiben, ám a megszavazott ajánlás a tagállami igazságszolgáltatás kezéből is kivenné a döntés jogát. Egy külön erre a célra létrehozott testület kezelné az ilyen ügyeket, amely a nemzeti szuverenitást ugyanúgy korlátozná.

A politikus elmondta: illúzió, hogy a TTIP munkahelyeket fog teremteni. Emlékeztetett rá, hogy a Kanada, az USA és Mexikó között létrejött hasonló szabad kereskedelmi egyezmény nem csökkentette, hanem egyenesen növelte a munkanélküliséget. Ugyanígy alaptalannak tartja azt a vélekedést is, hogy a megállapodás hasznára válhat a kis-és középvállalkozásoknak. Ezeknek 87%-a a belső piacra termel,

vagyis nem az uniós kkv-k fognak betörni az amerikai piacra, hanem a tőkeerős amerikai multik fogják kiszorítani őket az európairól.

Balczó szerint Washongton fő célja, hogy a TTIP révén bejuttathassa a génmanipulált vetőmagokat az EU-ba. Ennek alátámasztására idézte a Friends of the Earth of Europe nevű civil szervezet tanulmányát, amely szerint a legnagyobb nyomást az amerikai tárgyalódelegációra a GMO technológiával foglalkozó cégek szövetsége gyakorolta. A politikus úgy véli, a tengeren túlról behozott génmanipulált növényekkel az a legnagyobb gond, hogy az míg Unióban az elővigyázatosság elve a meghatározó (vagy, ameddig be nem bizonyosodik valamiről, hogy nem veszélyes, addig nem forgalmazható), addig az USA-ban pont az ellenkező az eljárás (vagy, ameddig nem bizonyosodik be valamiről, hogy veszélyes, addig szabadon forgalmazható.)

Balczó szerint az, hogy a Fidesz, az MSZP, és a DK is igennel szavazott a TTIP-re, egyértelmű színvallás volt részükről, hogy saját polgáraik helyett a multinacionális cégek érdekeinek védelme a fontosabb számukra. Hozzátette:

a Fidesz 12 EP-képviselője egyszer sem szólalt fel a vitában, sőt, még jelen sem voltak az ülésteremben.

Emlékeztetett: az Országgyűlésben a kormány részéről elhangzott az az ígéret, hogy a parlament nem fogja ratifikálni a TTIP-t, ha "az nem felel meg a magyar érdeknek".Ahhoz azonban, hogy egyáltalán ilyen döntésre lehetőségünk legyen, az kell, hogy az egyezményt a "vegyes jogszabályok" közé sorolják be Brüsszelben. ha nem így lesz, akkor az a tagállamok ratifikációja nélkül is életbe léphet.


http://alfahir.hu/a_fidesz_is_a_multik_erdekei_mellett_szavazott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.