Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Nah, ki ad kilencszázezres napidíjért tanácsot az olimpiai p
  2016-07-12 15:07:27, kedd
 
 
2016-07-12

Írta vagogabor

Nah, ki ad kilencszázezres napidíjért tanácsot az olimpiai pályázathoz?


Az olimpiai pályázattal megbízott cég ötmilliárdot költ tanácsadókra. A részleteket eddig titkolták, de az Átlátszónak nyilatkozó Pataki Márton, az Együtt politikusa felfedte, mi van a szerződés mellékleteiben. Milliárdok mennek külföldi tanácsadóknak, és az olimpiai pályáztatásért felelős vállalat vezetőjének volt cégéhez.



Az olimpiai pályázat előkészítését a Budapest 2024 nevű cég végzi, melynek tulajdonosai a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság fele-fele arányban. Ez a cég jogosult a 19 milliárd forint költségvetési támogatásra az olimpiai pályázat előkészítésének költségeinek fedezeteként. Valamint TAO-támogatásokat is gyűjthet ugyanekkora összeg keretéig, és elvben a költségvetésből annyival kevesebbet kap majd, amennyi TAO pénzt összegyűjt.

A cég igazgatóságának az elnöke Fürjes Balázs, akit a közelmúltban ismét kineveztek az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosnak. Az igazgatóság tagjai között van Schmitt Pál volt köztársasági elnök is.

A cég vezérigazgatója pedig az a Fekete Miklós, aki PricewaterhouseCoopers Magyarország vezetője és partnerként résztulajdonosa is volt. Ez a cég volt az, amely az olimpia megvalósíthatósági tanulmányát jegyezte, melyet sok titkolózás után az Átlátszó hozott először nyilvánosságra.

Kapcsolódó cikkek

250 millió forintos olimpia-előkészítő cég Schmitt Pállal

Olimpiai népszavazás: lenne mitől félni

Így csalták el a játékokat az amerikaiak - kis olimpiai korrupciótörténelem

Megszereztük és közzétesszük a teljes megvalósíthatósági tanulmányt a budapesti olimpiáról

Itt van a tételes lista a 2012-es olimpiai jutalmakról, nevekkel

Politikailag motivált és kézivezérelt folyamat - Dénes Ferenc a stadionlázról

Az olimpia pályázattal kapcsolatos tanácsadásokra egy eléggé elnagyolt közbeszerzést írt ki a pályáztatás bonyolításával először megbízott Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Zrt. több, mint 5 milliárd forint értékben. A pályázat nyertese egy konzorcium, melyben a PricewaterhouseCoopers Magyarország mellett részt vesz az Event Knowledge Services SA, mely egy lausanne-i székhelyű, volt NOB munkatársak által 2004-ben alapított társaság, illetve a M-Integrated Solutions nevű londoni kommunikációs ügynökség.

A pályáztatási folyamat, így a közbeszerzés is, időközben átkerült a KKBK-tól a Budapest 2024-hez.

A közbeszerzés nyerteseivel kötött szerződést nyilvánoságra hozták, de az ötmilliárd forint elköltésének részleteit tartalmazó szerződés mellékleteit nem. Többen is kíváncsiak voltak a részletekre. Az Átlátszó és a Népszabadság mellett az Együtt budapesti elnöke, Pataki Márton is adott be adatigénylést a mellékletekért.

A Budapest 2024 az adatok közlését megtagadta, illetve a Népszabadságtól száztízezer forintot kért a szerintük aránytalan munkáért. Az adatvédelmi hatóság is a lapnak adott igazat a Budapest 2024-el szemben.

Az együttes politikus Pataki Márton sem hagyta, hogy lerázzák. A közadatot igénylő Patakinak csak úgy adott a Budapest 2024 személyes betekintési lehetőséget, ha a politikus titkoktartási nyilatkozatot ír alá. Pataki ezt aláírta, de a jogászaik véleménye alapján, mivel közadatok eltitkolására vállalt kötelezettséget, így az szembe megy a törvénnyel, és semmis okirat.

Ezért most nyilvánosságra hozza a legfontosabb részleteket.

Pataki Márton az Átlátszónak azt nyilatkozta, hogy az általa a személyes betekintésen látott táblázatban az szerepel, hogy az olimpiai pályázathoz tizenötezer munkanapra veszik igénybe a tanácsadók munkáját. A napidíja a tanácsadóknak százezer és kilencszázezer forint között mozog.

A tanácsadói szerződés legnagyobb hiányossága a politikus szerint az, hogy nem definiálja pontosan az elvégzendő tanácsadói munkát, valamint nem rendelkezik átfogó munkatervvel, valamint nem válnak el világosan a tanácsadóknak és a Budapest 2024 munkatársainak a feladatai. Így a tanácsadók számonkérése is nehézkes.

Pataki az Átlátszónak elmondta, hogy azért fordul végül a nyilvánossághoz, és szegi meg a szerinte semmis titoktartási szerződésben foglaltakat, mert a részleteket firtató kérdéseire nem tudtak vagy nem akartak válaszolni, és összességében az olimpia körül közbeszerzések eléggé korrupciógyanúsak.

Egy ideig igyekezett jóhiszeműen tekinteni a pályázatra, de a közbeszerzések alakulása azt a képet erősítette benne, hogy a közpénzek haveri cégekhez juttatásáról van szó az olimpiai pályázatnál is.

Példaként említette, hogy a Budapest 2024 informatikai közbeszerzéseit szétbontották hat 18 millió forint alatti tételre, és ez egyértelműen a rendes eljárás megkerülésének szándékát mutatja Pataki szerint. A hatból hat esetben csak egyetlen érvényes ajánlat volt, és hatból öt közbeszerzést ugyanaz a beszállító nyert el.

A közbeszerzési törvény szerint az ajánlatkérő köteles biztosítani a versenyt, és a szerződés teljesítésére való alkalmasság feltételeit az ajánlatkérő megítélése szerint teljesíteni képes gazdasági szereplőket kell bevonnia. Ennek a kötelezettségnek hatból hat esetben nem sikerült eleget tenni.

Szép kontrasztot jelent ezekkel szemben a bútorbeszerzés, ahol nyílt, hirdetményes eljárás keretében - amire annak ellenére került sor, hogy a becsült érték itt is 18 millió forint alatt volt - sikerült versengő ajánlatokat kapni.

Pataki Márton a kommunikációs kampányról szóló közbeszerzést súlyosabb kérdésnek tartja a nagyságrenddel több felhasznált közpénz miatt. A közbeszerzés után a Fradi-vezér cége vezeti azt a kommunikációs kampányt, melyben 900 millió forintot költenek az olimpia népszerűsítésére.

Pataki úgy ítéli meg, hogy az ajánlattevők számára biztosított tájékoztatás elégtelen volt a gazdasági szereplők esélyegyenlőségéhez, a szakmai értékelés szempontrendszere pedig alapvetően önkényes döntési lehetőséget biztosít az ajánlatkérőnek. Továbbá egészen megdöbbentőnek tarja, hogy az árazandó költségvetési táblázatba fajlagos árakat kellett feltüntetni, és ezeket bármiféle súlyozás nélkül összesítették.

Vágó Gábor

http://blog.atlatszo.hu/2016/07/nah-ki-ad-kilencszazezres-napidijert-tanacsot-az- olimpiai-palyazathoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországra jelenleg a rigor mortis jellemző úgy is, mint
  2016-07-12 14:59:53, kedd
 
 

Nagy gond, hogy az emberek nem is érdeklődnek a közügyek iránt.
Azt most hagyjuk hogy politikailag is nagyon műveltnek kellene lenniük ahhoz hogy a helyes válaszokat adják, (de többségükben nem azok) meg hogy a tárgyi népszavazás egy olyan körhivatkozás, amit értelmezni sem egyszerű azoknak sem, akik értenek hozzá. A lényeg az, hogy ez a szavazás már a bohózatok szintjén nyomja le az országot a velőtlen csacsogások zsivajának zsibvásári szintjére, és alázza meg a népszavazás egész intézményét.

A politika egyik fontos ága a közbeszéd a hatalomnak megfelelő alakítása.
A hatalom pedig amíg ilyen művészien tudja a közbeszédet ilyen zűrzavarossá, butábbnál butább okfejtések kavalkádjává tenni, addig marad. A magyar társadalom meg különösen fogékony erre a jelek szerint. Minden szinten.

***********


Forgács Erzsébet 2016-07-12

Magyarországra jelenleg a rigor mortis jellemző úgy is, mint létforma


Olvasom a különféle véleményeket a népszavazásnak nevezett bohózat kapcsán. Van, aki a részvétel és van, aki a bojkott mellett érvel és talán mindkét félnek igaza is van a saját szemszögéből. Én biztosan nem fogom tudni senkinek megmondani, hogy mit tegyen. Nem is célom, nem is feladatom. Mindenki gondolja végig és döntse el, mit érez helyesnek.

Akik azt javasolják, hogy menjünk el szavazni, a következő okokra hivatkoznak: lényegében mindegy, hogy érvényes lesz a népszavazás, vagy sem, a Fidesz-propaganda úgy fogja azt kommunikálni, mintha érvényes lenne és az emberek akaratára hivatkozva megkezdik az Unióból való kilépés melletti kampányt.

Én a magam részéről úgy gondolom, ezt már megkezdték, bár bukni látszik a dolog, hiszen még az elszánt hívek jó része (sőt, egyes felmérések szerint a nem-kormánypárti szavazóknál is nagyobb arányban) kiáll Magyarország uniós tagsága mellett.

A másik érv, hogy miért kell elmennünk szavazni: ez a népszavazás tulajdonképpen nem az egyébként sem létező kényszerbetelepítési-kvótáról szól, hanem a kormány ellen szól(hat). Most van itt az ideje, hogy az ellenzéki pártok megmozdítsák az embereket, egységesen urnához vigyék őket és kiálljanak az Unió mellett, az Orbán-kormány ellen. Miután a politikában minden a kommonikáció, ezért nagyon fontos azt kommunikálnia az ellenzéki pártoknak, hogy képesek megmozdítani a szavazókat és a kormány akaratával szembemenve leszavazni a kérdést.

Ez remekül is hangzik és bizonyára igaz is, csakhogy - ez teljes mértékben magánvélemény, ahogy nem tud más lenni akárhány politológus, elemző véleménye sem, mint egyetlen ember, saját meggyőződéséből fakadó meggyőződése - szerintem butaság. Hiszen az egyébként sem túlságosan acélos baloldali pártoknak nem csak hogy el kellene érnie az embereket, aztán meggyőzni, hogy menjenek el szavazni, hanem ráadásul azt is meg kellene értetniük, hogy hiába van az írva a szavazócédulára, ami, mi most nem arra szavazunk, hanem tök másra. Ez kivitelezhetetlen szerintem.

Ha annak idején az lett volna a kérdés, hogy akar-e ön 300 forintos vizitdíjat fizetni cserében azért, hogy később ne kelljen éveket várnia egy műtétre, az a szavazás is máshogy alakul. De nem ez a kérdés volt leírva, nem erre szavaztak. Pedig de.

Ahhoz, hogy egy népszavazás érvényes legyen, a szavazásra jogosultak 50 százaléka+1 fő részvétele szükséges. Hogy egy érvényes szavazás eredményes is legyen, ahhoz az érvényes szavazatot leadók több, mint 50 százalékának azonos válasza szükséges.

A fenti - a népszavazáson való részvétel mellett érvelő - kijelentéseknek is van logikájuk, azonban én másként gondolom. Eszemben sincs megkérdőjelezni neves szakemberek hozzáértését, bár az is ide kívánkozik, hogy nem túl gyakran fordult elő mostanában, hogy szívesen és okosan véleményt mondó politológusok, elemzők jóslatai közül bármi is beigazolódott volna.

Véleményem szerint Magyarországra jelenleg a rigor mortis (hullamerevség) jellemző úgy is, mint létforma. Pillanatnyilag ez van. A Fidesznek megvan a maga választói bázisa, ami érdemben csúszkál pár százalékot hol fel, hol le, de nagyjából stabil. Ugyanez van az összes többi párttal is. Az egyetlen jelenlegi pártot nem preferálók aránya 50 százalék feletti.

Tehát praktikusan: a Fidesz valószínűleg képes szavazóurnákhoz vinni a keménymagot (meggyőződésem, hogy távolról sem minden szavazójukat, hiszen sok ember számára ennek a népszavazásnak nincs valós tétje).

A Jobbik-szimpatizánsok talán akítvabbak lesznek. A baloldali ellenzéki pártok mozgósító ereje nagyjából a semmi és a nulla körül mozog. Ők legfeljebb önmagukat tudják utcára vinni és belenyögik egy kósza mikrofonba azt, amit a sajtó napokkal azelőtt már megírt. Nincs meggyőzőerejük.

A fenti pártokon kívül sem jobboldali, sem baloldali ütőképes alakulat nincs. Ez azt jelenti a felmérések szerint, hogy a választásra jogosult szavazók több, mint fele gyakorlatilag magára maradt. Azt jelenti, hogy amennyiben a választásokig minden így marad, megint nem valakire, hanem valaki ellen lehet majd szavazni.

De most még nem választás lesz, hanem népszavazás. A Fidesz játéka, pontosabban játszmája. Mivel magam is úgy vélem, hogy népszavazás nem lesz érvényes, egyszerűen nem fog annyi ember elmenni szavazni, ezért úgy gondolom, a részvételi arány emelése kizárólag a Fidesz számára hozhat pozitívumot. Ugyanis nem mindegy, hogy az általuk keresztülvert népszavazásra a jogosultak 23 százaléka megy el, vagy a 47 százalék. Bár mindkét esetben eredménytelennek minősül, de a magasabb részvételi arány pontosan a szavazáspárti szakemberek azon félelmét váltaná valóra, miszerint a Fidesz propagandagépezete pozitívumként fordítaná a maga javára a magasabb részvételi arányt.

Ezért a magam részéről igenis úgy gondolom, hogy a szavazáson való magas részvétel legitimálná a hülyeséget és éppen a Fidesz kezébe adna egy újabb kommunikációs eszközt a választók elbizonytalanítására. Egyértelműbb üzenetnek tartom azt, ha bojkottálom a szavazást, mintha forradalmilag elmegyek és igennel szavazok, miközben az szinte teljesen biztos, hogy a résztvevők többsége nemmel fog szavazni.

Innentől kezdve van jelentősége a részvételi aránynak, mert a jogosultak majdnem felének többsége az igenre szavazott és a jogosultak huszonöt százalékának többsége az igenre szavazott között lényegi különbség van. A szavazás ugyan mindkét esetben érvénytelen lesz, de kommunikációs szempontból nincs azonos értéke a kettőnek.

Ugyanis nagyon nem mindegy az, hogy a szavazásra jogosultak kicsit több, mint fele, vagy a háromnegyede nem tartja érdemesnek arra sem a kormány ötletét, hogy elfáradjon az urnákhoz.

Ezért - bár engem senki nem kérdezett - én a bojkott mellett döntöttem. A nem-szektatagoknak sincs más választásuk, mint egyénenként, lelkiismeretükre hallgatva mérlegelni, ők mit tartanak helyesnek és annak megfelelően cselekedni.

Egyébként ez minden más esetben is így van.


http://kolozsvaros.com/2016/07/12/magyarorszagra-jelenleg-a-rigor-mortis-jellemzo -ugy-is-mint-letforma/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki nem találná, hány magyar egyetem van a világranglistán
  2016-07-12 14:31:54, kedd
 
  Hat magyar egyetem is szerepel a rangsorban, köztük az ELTE a legjobb, amely a 488. helyen áll.




Ki nem találná, hány magyar egyetem van a világranglistán


A világ legjobb ezer egyetemét felsoroló listát a Harvard vezeti. Hat magyar egyetem is szerepel a rangsorban, köztük az ELTE a legjobb, amely a 488. helyen áll.


Napi.hu, 2016. július 12. kedd, 13:04



A Center for World University Rankings (CWUR) összeállította a egyetemek világranglistáját. Az első tízben nyolc amerikai egyetem mellett helyet kapott az Egyesült Királyság két egyeteme, az oxfordi és a cambridge-i. Az élen pedig a Harvard áll, majd a Stanford és az MIT (Massachusetts Institute of Technology) következik.

A világranglistán összesen hat magyar egyetem kapott helyet. A legjobb helyezést az ELTE érte el, amely a 488. lett. A Semmelweis Egyetem a második legjobb magyar egyetem, a 631. helyen áll. A Debreceni Egyetem a 661.,a Szegedi Tudományegyetem a 708., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 850. a globális listán, a Pécsi Tudományegyetem pedig a 877. lett.

Hogyan készül?

Az egyetemek rangsorát több szempont alapján állítják össze: az oktatás minősége mellett figyelik a publikációk számát és az idézettséget, valamint azt is, hogy a végzős hallgatók hogyan tudnak elhelyezkedni a munkaerő-piacon.

Az oktatás minősége alapján az ELTE jóval előkelőbb helyet szerzett: ez alapján a legjobb 100 egyetem közé tartozik, egész pontosan a 95. helyre sorolták.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/ki_nem_talalna_hany_magyar_egyetem_van_a_v ilagranglistan.617618.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánt meg kell állítani, ha nincs jobb megoldás, hát bojko
  2016-07-12 14:25:45, kedd
 
  Orbánt meg kell állítani, ha nincs jobb megoldás, hát bojkottal


A kormánypropaganda nagyobb fokozatra kapcsolt, Orbán G. Viktor pedig már arról locsog, hogy Brüsszel hatalmát el kell venni. Az ellenzék közben nem a lényegről vitatkozik, hanem arról, hogy elvileg jó-e a bojkott, vagy inkább szavazzunk igennel a kvótareferendumon...
2016. július 12.

bojkottA Kárpátok új Géniusza lényegében beismerte, hogy a kvótareferendum tényleg nem - a valójában nem is létező - kötelező betelepítésről szól, hanem egy mögöttes célt szolgál: az Európai Unió meggyengítését. Ha pedig ez nem sikerül, a pénzcsapok elzárása után jöhet akár a Huxit, a magyar kilépés is. Orbán G. Viktor persze nem beszél a kilépésről, csak vazallusait, Lézer Jani mindenügyi minisztert és Kovács Zoltán szóvivőt bízta meg, hogy ezt magánvéleményként szellőztessék. Ő maga ,,csak" arról írt az egyik legbefolyásosabb nyugati újságban, a Frankfurter Allgemeine Zeitungban, hogy az Európai Bizottság tehet a válságról. Egyben felhívással fordult a tagországokhoz, hogy vegyék el a hatalmi jogköröket Brüsszeltől.

Innen kezdve, egyetlen demokrata, a nyugati értékek és az Európai Unió egyetlen híve számára sem lehet kérdéses, hogy mindent meg kell tenni Orbán G. Viktor megállítása érdekében. Ha ugyanis sikerül keresztülvinnie a tervét, annak csak két haszonélvezője lehet: Putyin Oroszországa, no meg a külső ellenőrzéstől, korlátoktól megszabaduló, diktatúrát építő Centrális erőtér.

Fodor Gáborhoz hasonlóan, számos ellenzéki értelmiségi azonban azon rugózik, hogy a bojkott nem szép dolog, elvileg az lenne az igazi, ha a tömegek elmennének voksolni és egy érvényes népszavazáson szépen leszavaznák a kormány indítványát. Meg különben is, a bojkott olyan passzív, otthon ülős dolog, fujj!

Most ne is menjünk abba bele, hogy egy hazug és ráadásul cselesen megfogalmazott kérdésre nem lehet jó választ adni.

A lényeg ugyanis az, hogy nem az számít, elvileg mi a szép, mi az, ami megfelel az elvont eszméknek. Az a fontos, hogy gyakorlatilag mi lehet eredményes, mivel lehet behúzni egyet Orbánnak.

Márpedig afelől nem lehet kétségünk, hogy ha a népszavazás érvényes lesz, akkor a Kedves Vezető biztosan örömtáncot lejthet a felcsúti stadionban. Aki érvényes szavazatot fog leadni, az többnyire nemmel fog voksolni. A közpénzből fizetett kormányzati gyűlöletkampány ugyanis elég hatásos, a magyaroknál senki se retteg jobban a menekültektől Európában.

Ráadásul a Habony-műveknek a baloldali szavazókat is sikerült teljesen meghülyíteni, ők a felmérések szerint éppen úgy beszopták a migráncsozós hazugságokat, mint a Fides- hívők. Nyilván azt is elhiszik majd, hogy a szavazás a ,,migráncsok kényszerbetelepítéséről" szól.

Ezzel szemben - hacsak nem változnak drasztikusan az erőviszonyok október 2-ig - a népszavazáson a részvételi arány kevés lesz az érvényességhez. Persze tudom én is, hogy Rogán Anti propagandaminiszter majd azt fogja szajkózni, hogy a fülkéig elvánszorgó ,,magyar emberek" többsége mégis igennel szavazott, támogatják a kormányt stb., de azért azt nem lehet majd elhallgatni, hogy nem sikerült üzenni Brüsszelnek, a referendum érvénytelen.

Végezetül még annyit, hogy a bojkott nem szükségszerűen passzív. Az egyik ellenzéki párt már tüntetést is hirdetett a bojkott napjára, egy másik pedig letette a nagy esküt, hogy komoly kampányt indít a bojkott érdekében - még akkor is, ha ehhez nem kap közpénzt, ellentétben az ,,igen"-ért kampányolókkal.

A bojkott is demokratikus megoldás, most pedig csak ezzel lehet sikeresen kiállni az unió és a demokrácia mellett.


http://gepnarancs.hu/2016/07/orbant-meg-kell-allitani-ha-nincs-jobb-megoldas-hat- bojkottal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Quaestor: az igazi felelősök a kormányban ülnek
  2016-07-12 14:18:21, kedd
 
  Quaestor: az igazi felelősök a kormányban ülnek

2016/07/12

A Demokratikus Koalíció alelnöke azt állítja, hogy a Quaestor-ügy igazi felelősei nem a vádlottak padján, hanem a kormányban ülnek.

Varju László keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a botrány nem történhetett volna meg Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Matolcsy György jegybankelnök közreműködése nélkül. A független képviselő kijelentette, hogy a Quaestort vezető Tarsoly Csaba nem tudott volna százmilliárdokat elcsalni, ha ezt nem nézi el neki a felügyeletet ellátó MNB. Kevesebb károsult pénze veszett volna el, ha Szijjártó Péter minisztériuma nem veszi ki az utolsó pillanatban a saját befektetéseit - tette hozzá. Előbb vagy utóbb az ügy kormányzati szereplőit is felelősségre kell vonni, és ha Polt Péter most megvédi az érintetteket, akkor a következő kormány feladata lesz a felelősségrevonás, de akkor a legfőbb ügyész “is ugyanígy a vádlottak padján ül" majd - mondta a politikus.
Budapest, 2016. július 12. Tarsoly Csaba (k) a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. július 12-én. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Fővárosi Törvényszéken kedd reggel kezdődött a csalással, sikkasztással és más bűncselekményekkel vádolt Tarsoly Csaba és társai ellen indított büntetőper tárgyalása. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. A Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli.

A Quaestor-ügy tavaly márciusban pattant ki: a Magyar Nemzeti Bank március 10-én részlegesen felfüggesztette a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.


http://huppa.hu/quaestor-az-igazi-felelosok-a-kormanyban-ulnek-dk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-07-12 14:15:04, kedd
 
  Álhír:
A fidesz frakció tegnapi ülése Tállai András előterjesztésére egyhangúlag megszavazta, hogy Orbán Viktor legyen Nagy-Britannia miniszterelnöke.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még csak 13 éves volt a "fiú", de már gond nélkül ki tudott
  2016-07-12 14:10:30, kedd
 
 
Szegény néni, most megbüntetik, mert első próbálkozásra nem adta át a táskáját.

Igen ilyenkor mondják mutyisztánban, hogy szegény ártatlan fiú még túl fiatal a börtönhöz...
Az idősek megtámadása miért nem magasabb büntetési kategória mint mondjuk a rasszizmus, hisz egyiknél a "bőr színe" miatt, a másiknál az idős kor a szemmel látható, de ugye ez össze nem mérhető különbség az idősek javára.

á sányárú purgyékort nehogy sányárú kifejlett kancigány-kór kövesse
fárasztó ám a segílyért kajtatni


************


Cigánybűnözés :: 2016. július 12. 09:55


Még csak 13 éves volt a "fiú", de már gond nélkül ki tudott rabolni egy 89 éves asszonyt


A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Kecskeméten, 2015. október 28-án 9 óra 15 perckor egy 89 éves asszony az utcán sétált, amikor egy ismeretlen személy hátulról megtámadta és ki akarta tépni kezéből a táskáját. Mivel első próbálkozásra nem sikerült, az idős nőt bántalmazta, majd a megszerzett készpénzzel és személyes iratokkal elfutott. Pár nappal később a sértett feljelentést tett a rendőrségen. Az eljárás során beszerzett információk alapján a nyomozók beazonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az akkor még gyermekkorú "fiú" gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét. A nyomozás adatai szerint a 13 éves kecskeméti lakos a támadást követően a rabolt pénzt elköltötte, a szatyrot pedig eldobta. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a napokban befejezték a nyomozást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldték meg - közölte a rendőrség.


Forrás: https://kuruc.info/r/2/161219/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkezdődött a bontás a Városligetben, a ligetvédők barikádo
  2016-07-12 14:04:03, kedd
 
  Az értelmes ember az érveivel tud meggyőzni. A Fidesz már csak a tuskóival.
Madarat tolláról... a fideszt meg a verőembereiről lehet megismerni!

*****************************


2016. július. 12. 11:38
Megkezdődött a bontás a Városligetben, a ligetvédők barikádot emeltek

szerző:
hvg.hu


A volt Kertem bejáratát elbarikádozták a ligetvédők, a bontási területet őrző biztonságiak azonban a rendőrség segítségét kérték a helyszín megtisztításához.

Kedden reggel megindult a bontás a Városligetben a volt Hungexpo-épületek (volt Kertem) területén.

A ligetvédők, akiket múlt szerdán szorítottak ki a rendőrök a bontásra ítélt területről, továbbra is azt sérelmezik, hogy több holmijuk, könyvek, ruhák, napelemek is bent maradtak a régi táborukban, amiket azóta sem tudtak kihozni onnan, bár voltak, akik mégis ki tudták hozni az értékeiket. A területen maradt tárgyakról azonban nem készült leltár a birtokvédelmi eljárás során.

A ligetvédők a bontás megkezdésekor raklapokkal elbarikádozták a Hungexpo-telkek Olof Palme sétány felőli bejáratát, mondván, hogy ők demonstrációt tartanak, és nem akarják, hogy ezt a demonstrációt megzavarják. Bár a hátsó kaput, ahol munkagépek is bejutottak a területre, szabadon hagyták, a bontási területet őrző biztonságiak a rendőrség segítségét kérték a kapu megtisztításához.

A délelőtt folyamán több rendőri egység is a helyszínre vonult, és erősítést is kértek, de egyelőre nem intézkedtek a ligetvédők ellen.


http://hvg.hu/itthon/20160712_varosliget_ligetvedok_bontas#utm_source=hvg_daily&a mp;utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_07_12&type-id=HvgDaily&am p;user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A ZSIDÓSÁG ÚTJa
  2016-07-12 11:54:03, kedd
 
  Vitéz Endre László:
A ZSIDÓSÁG ÚTJA

Az emberiségnek általunk ismert több ezer éves történelme során Krisztus Urunk keresztre feszítése óta sohasem mérkőzött két annyira egymással szemben álló és ellentétes világnézet, mint a zsidóságnak és az európai népeknek most folyó óriási harcában.

Ez a harc nem ebben a háborúban kezdődött, hanem tart azóta mindig, amióta a zsidóság a történelem színpadára lépett. Nem volt mindig ennyire nyílt, de a zsidóság részéről mindig kérlelhetetlenül és következetesen folyt.

A krisztusi eszmék a zsidóságnak a világon való szétszóródását eredményezték, a zsidóság saját országa helyett diaszpórában élt az egyes országokban, gettókba elkülönítetten a városokban. Erős fajiságot, vérének átörökítő képességét minden más fajtával szemben megőrizte, gyűlöletével maga különítette el magát a nemzsidó népek életéből. Ha üzleti érdekei úgy kívánták, a nemzsidókkal kereskedett, érintkezett, de faji elzárkózottságát, titokzatosságát, ősi gyűlöletét megtartotta, sőt azt tovább fokozta. Az ősi zsidó szentírás helyébe a nemzsidók gyűlöletére fanatizáló talmudkönyvek tanításai léptek. Mindez a szigorú elzárkózás addig tartott, amíg a számban és erejében gyönge zsidóság megerősödött a hitelműveletek folytán, befolyása az egyes államok kormányaira érezhetővé vált, politikai hatalma pedig a befolyása alá vont szabadkőműves szervezetek révén jelentős tényezővé vált.

Amíg a szabadkőművesség az alapítók szándékai szerint a zsidókat távol tartotta tagjai sorából, valóban inkább nemes célú és jótékonyságot gyakorló szervezet volt. Amióta azonban a zsidóság a XVII. században a franciaországi szabadkőműves páholyokba való beszivárgását megkezdte, a szabadkőművesség is politikai célok szolgálatába állott, még pedig oly mértékben vált a zsidók politikai és hatalmi céljai eszközeivé, amilyen mértékben a zsidók befolyása a páholyokban megerősödött.

Hogy mik voltak ezek a politikai és hatalmi célok, azt az utolsó fél században lefolyt történelmi események tárják fel előttünk.

A zsidóság vallásos tanításából kifolyólag magát Isten választott népének tekinti. Ennek következményeit azonban nem erkölcsi igazságok érvényesítésével és nem Isten akarata szerint az Isten országában, tehát nem a túlvilági életben akarja megvalósítottnak látni, hanem a talmudista rabbik tanításainak megfelelő materialista életszemlélettel idelent, a mindennapi életben, tehát elsősorban a világi hatalom megszerzésében, egyéni vonatkozásban pedig a földi örömök és élvezetek, valamint a vagyon nyújtotta előnyök mértéktelen kihasználásában.

A zsidó a világnak minden más népét és a földi javakat csak eszköznek tekinti ahhoz, hogy ezekkel saját céljait szolgálja.

A zsidóság tehát akkor, amikor számbeli és anyagi, majd később politikai megerősödés folytán befolyást nyert a társadalmak életének irányítására, szinte természetszerűleg teszi magáévá azt a gondolatot, hogy a világ javait és a nemzsidó népeket a saját uralma alá kényszerítse. Ez a zsidó világuralmi gondolat alapja.

Amíg tehát a történelem színpadán szereplő más népek erkölcsi erejükkel, bátorságukkal, szervezőképességükkel és katonai erejükkel, óriási véráldozattal biztosították maguknak a világ egy része feletti uralmat, a zsidóság ravaszsággal, vallási tanításainak szándékos félremagyarázásával ezek által saját népi tömegeik misztikus fanatizálásával és a nemzsidó népeknek az övétől eltérő nemesebb erkölcsi kihasználásával törekedett arra, hogy ezt a világuralmat a maga részére biztosítsa.

A zsidóságnak azonban tervei végrehajtásához más nemzsidó társadalmi rétegek és erők sorompóba állítására is szükség volt. E célra kínálkozott egyik legalkalmasabb eszköznek a szabadkőművesség, amely a maga titokzatosságával és misztikusságával kényelmes lehetőséget biztosított a zsidóságnak, hogy saját céljait nem-zsidók útján is szolgálhassa. Ez oly mértékben sikerült a zsidóságnak, hogy fokozatosan a szabadkőművességnek úgyszólván minden szertartása zsidó vallási szimbólumokkal telítődött meg. A páholyok jóhiszemű tagjai is oly mértékben kerültek lelkileg zsidó befolyás alá, hogy fontos kérdések eldöntésénél nem saját népi érdekeiket tekintették, hanem tudat alatt is a zsidó célok szolgálatába szegődtek.

A szabadkőművesség azonban tagjainak aránylag csekély létszámától fogva, habár a vezető és értelmiségi rétegeket, a kormányokat és parlamenteket befolyásolni tudta is, számbelileg nem jelentett erős hátvédet a zsidóság számára, azért volt szükség a tömegek beszervezése céljából a szociáldemokrata elv felállítására, amely az ugyancsak zsidó Marx megfogalmazásában materialista és osztályellentétekre beállított eszmevilágával ugyancsak tipikusan zsidó találmány.

A zsidóság az idők folyamán előbb uzsoraüzleteivel, csalásaival, majd később államközi hitelműveletekkel olyan anyagi erőt biztosított magának, amellyel a szabadkőműves és szociáldemokrata eszmék révén megszervezett táborát még jelentékenyebben megnövelhette.

A zsidóság azonban érezte azt is, hogy világuralmi céljainak megvalósításához csak akkor foghat hozzá, ha eltávolítja azokat a pilléreket, amelyeken a keresztény kultúrájú Európa államberendezkedései nyugszanak. Az európai országok tekintélyi elven építették fel államberendezésüket. Egyfelől tehát az egyházak, másfelől az erős államhatalom voltak a gátjai annak, hogy Európában más, mint keresztényi hatalom érvényesülhessen. A zsidóságnak első feladata volt tehát céljai eléréséhez, hogy ezeket a berendezkedéseket az útjából eltávolítsa. Ez pedig csak erőszakos úton történhetett. Ezért volt szükség forradalmakra.

Ma már letagadhatatlan történelmi tény, hogy a XVlll. század végén kitört francia forradalmat, amelyet évtizedek során forradalmak egész sora követett, a francia szabadkőműves páholyokból kezdeményezték és irányították.

Az európai forradalmak második hullámát már a zsidóságnak a szabadkőművesség mellé felsorakozott másik szövetséges, a szociáldemokrácia is segített előkészíteni. Egy ekkora vállalkozáshoz azonban még ez is kevés lett volna, ezért volt szükség az első világháború kitörésére.

Az első világháborút 1914-ben a zsidó Princip golyója a belgrádi szabadkőművesek utasítására indította el. A négyéves világháborúban Európa minden népe vérzett és szegényedett, csak a zsidóság élt jól és gazdagodott erőben, hatalomban.

Az 1917. év januárjában a volt úgynevezett entente hatalmak szabadkőműves kiküldöttjei összejöttek Párizsban, és ott 3 napig tartó kongresszuson a következő háborús célokat állapították meg: a Monarchia feldarabolása, Csehország megteremtése, Németország letörése, Elzász-Lotharingia Franciaországhoz való csatolása, Lengyelország felszabadítása.

Ugyanez év júniusában újabb kongresszus ült össze Párizsban, ezen azonban már nemcsak a volt entente (antant - a szerk.), hanem semleges államok kiküldöttei is részt vettek.

Közben kitört az orosz forradalom, amelyet hiteles megállapítás szerint Amerika nagy zsidó bankárai finanszíroztak.

A fent ismertetett célokat az ellenséges hatalmak csak a központi hatalmak belső frontjának megbomlasztásával, forradalmi úton érhették el. Ennek a célnak állt szolgálatában az a gigantikus propaganda-hadjárat, amely a Northcliffe-sajtó vezetésével angol részről lefolyt Magyarország ellen és az a belső propaganda-hadjárat, amelyet az egész magyarországi zsidó sajtó folytatott, sajnos, sikerrel a nemzeti erők megbomlasztása érdekében itthon és a harctéren küzdő katonák fegyelmének meglazítására. Ugyanez volt a helyzet Németországban és Ausztriában. A szövetséges táborában lévő Oroszországban is ki kellett törnie a félzsidó Kerensky és zsidó Trockij (Bronstein) forradalmának, mert a cári Oroszország nem látszott elég megbízhatónak arra, hogy a háború utáni zsidó világuralmi terveket készségesen kiszolgálja.

A zsidóság az első háború végével a forradalmak révén úgyszólván Európa politikai hatalmának korlátlan urává vált. Gondoskodni kellett ennek a hatalomnak stabilizálásáról. Ennek kettős eszköze volt. Egyik egy negatívum: a Párizs-környéki békék rendszere, mellyel örökre lehetetlenné akarták tenni a feltámadás lehetőségét ellenségeik számára, a másik egy pozitívum, az úgynevezett Nemzetek Szövetsége, amely az új zsidó világuralom alkotmányát jelentette, bár akkor okos óvatosságból nyíltan nem merték még nevén nevezni. Nem sok időnek kellett volna azonban eltelnie, hogy ezen valójában zsidó világuralmi intézmény elnevezésében is hű kifejezője legyen a Cion bölcsei jegyzőkönyveiben foglalt tervek megvalósításának.

A zsidóság a hatalom teljességében lévőnek érezte magát akkor, amikor a német nemzetiszocializmusban veszélyes ellenfelét felfedezte. A zsidóságnak a fasizmus is ellenszenves volt, de nem jelentett olyan egzisztenciális veszedelmet, mint a német nemzetiszocializmus. A zsidóság érezte, hogy ha e tan megerősödik, és Németországnak sikerül katonai téren is megerősödnie, a leszámolás elkerülhetetlen lesz.

A népszövetségi politikának tehát Hitler vezér és kancellár uralomra jutása óta nem volt más célja és törekvése, mint Németország megsemmisítése. Ez teszi csak érthetővé azt, hogy amikor Hitler vezér és kancellár a legemberségesebb és legésszerűbb ajánlatokkal, áldozatok vállalása árán is hajlandó volt Európa békéjének biztosítására, miért talált az mindig a legridegebb elutasításra a túloldalon. A müncheni találkozók is csak azért jöhettek létre, mert nem számítottak Németországnak olyan meglepően gyors talpraállására, és fegyverkezési programjukkal még nem voltak teljesen készen. Amikor azonban már azt hitték, hogy a győzelem biztos tudatával nézhetnek szembe vele, gyűlöletükben reázúdították a világra ezt a második világháborút. Ennek tehát csak ezért kellett kitörnie, hogy a zsidó világuralmi törekvések útjából a szerintük egyetlennek látszó akadályt egyszer s midenkorra eltávolítsák.

E kérdéssel kapcsolatban fel kell vetnünk, csupán német érdek-e a háború megnyerése, és hogy pusztán német érdek-e a zsidó veszedelem felismerése, az antijudaizmus.

Arra már rámutattunk, hogy a kereszténység és zsidóság, mint világszemlélet, Krisztus óta áll szemben egymással. Amióta a zsidóság a világ színpadára lépett, azóta antijudaizmus is volt, és zsidókérdés is volt a világ mindazon tájain, ahol a zsidók nagyobb tömegekben tartózkodtak.

Egyiptom óta is számos nép űzte ki köréből a zsidóságot. Magam évtizedek óta foglalkozom a zsidóellenes irodalom felkutatásával, és annak hatalmas tömegét találtam meg a londoni British Museumban. Lefordítottam Leon de Poncins híres katolikus francia író könyvét, aki a zsidó világuralmi törekvéseket szolgáló mostani világháború kitörését szinte prófétai módon jövendölte meg.

De kérdem, szükség volt-e nekünk német példára arra, amikor 1919-ben Kormányzónk, a nemzeti hadsereg fővezére volt az, aki a zsidó világveszedelmet felismerte, és a szegedi gondolat nevében elsőbbséget biztosított annak Európa összes nemzetei között?

Európa a zsidósággal ma nem csak eszmei síkon áll harcban, hanem a zsidóság által zsidó érdekekért harcba állított három hatalmas államnak a hadseregével. Ezeknek egyike a tőlünk keletre szomszédos bolsevista Oroszország, melynek győzelme országunknak akkor is teljes megsemmisülését jelentette volna, ha nem harcolnánk fegyverrel német szövetségesünk oldalán. Oroszország kiirtotta volna azoknak a kis balti államoknak a lakosságát, akik nem szálltak szembe vele, csak egyszerűen nem voltak bolsevisták. Tízezerszámra végeztette ki azokat a lengyel tiszteket és altiszteket, akik magukkal tehetetlenül voltak fogságukban s kiirtotta volna s kiirtana a Duna-medencében minden magyart, ha sikerülne ide betörnie, örülnünk kell, hogy a világnak ezzel a veszedelmével nem egyedül kell szembeszállnunk.

Mi már átestünk magunk is a zsidó bolsevista forradalmon, akkor, amikor ezt nem előzték meg zsidótörvények és zsidóellenes intézkedések, amikor 1918-ban nálunk, Magyarországon élt legnagyobb szabadságban, gazdagságban a zsidóság. Mégis kitermelt a hazai zsidóság Kun Bélákat, Corvin-Klein Ottókat és Szamuellyket, és a Duna-Tisza közén derék magyar emberek százait akasztották fel és lőtték agyon csak azért, mert magyarok voltak.

Elképzelhetjük-e, hogy ma, a zsidótörvények és rendeletek után ne tíz-, százszorozódott volna meg a Kun Béláknak és Szamuellyknek a száma, hogy ma kegyelmet adnának csak egynek is miközülünk?

A zsidóktól meg kell szabadulnunk azért is, mert a zsidók százalékos arányszáma ma nálunk a legnagyobb az egész világon, de meg kell szabadulnunk azért is, mert köztünk és a zsidók közt az együttélés erkölcsi feltételei hiányoznak.

Mi és a zsidók két külön világban élünk. A zsidó Isten országát a földön keresi a vagyonban, az élvezetekben és a hatalomban. Mi Isten országát a túlvilágon hisszük. A kereszténység tanítása szerint csak erkölcsi és lelki értékeinkkel érdemelhetjük azt ki magunknak. Ezeknek az erényeknek a gyakorlása pedig, mint a jóság, az irgalmasság, az ellenségnek való megbocsájtás, a földi javaknak a lelkiek alá rendelése, a vendéglátás, másoknak önzetlen megsegítése, az alázatosság, a tisztaság, az adott szó szentségének erénye éppen a zsidóságnak szolgáltatnak ki bennünket!

Nemes életfelfogásunk, lovagias gondolkodásunk, áldozatkészségünk, a tekintélytisztelet, a nők iránti tisztelet nemcsak kereszténységünkből, hanem sokban még ősi hitünkből származik, tehát faji adottságainkban gyökerezik.

A zsidóság azonban lovagiasságunkban és magas erkölcsi felfogásunkban csak gyöngeséget lát, mint alkalmas eszközt hatalmas céljainak keresztülvitelére.

Nem áll az, mintha a zsidóság magasabbrendű képességei folytán volna azon a helyen, amelyet ma még nálunk elfoglal. Ennek az oka éppen a gátlás nélküliségük!

A zsidó világpiaci árak egyensúlyban tartása végett hajószámra dobja a kávét a tengerbe vagy égeti el a kukoricát, vagy egyébként is meglévő nagy hasznának további fokozása végett élelmiszereket halmoz, tojást rejt el milliószámra éhező emberek elől, szabotázsra biztat, forradalmi hangulatot szít, sokszor tisztán csak aljas üzleti érdekből, nem törődve azzal, hogy ezáltal egész országok lakosságát taszítja éhínségbe vagy a legnagyobb nyomorúságba. Erkölcsi feltételeink tehát annyira különbözőek, hogy felettük nem ítélkezhetünk ugyanazon elvek szerint, s ugyanolyan törvények alapján, mint amilyeneket saját véreink számára alkottunk.

Egy Kauffmann nevű, tőlünk kivándorolt amerikai zsidó, aki az USA elnökének legszűkebb környezetéhez tartozik, egy most megjelent könyvében a kihalási rendszer bevezetését, a német népnek sterilizáció útján történő kiirtását ajánlja a demokrata hatalmaknak — győzelmük esetére. Kérdés, ugyanazt a sorsot szánja-e önmagának ,,a kifinomult“ lelkiségű zsidóság a mi győzelmünk esetére is? Annyi bizonyos, hogy elsősorban magának a zsidóságnak kell arra törekedni, hogy a zsidókérdés megoldása a fenti módozatok valamelyikének alkalmazásával megtörténjék, mert különben visszavonhatatlanul és kérlelhetetlenül bekövetkezik a zsidóságot nagyon komolyan fenyegető veszély — amelyet pedig egyetlen európai kultúrember se helyeselhet.

(Harc, 1944. július 8.)


https://www.facebook.com/historicus52/posts/1630134543968803:0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Normális társadalom nem röhögne azon, ha szemmel láthatóan,
  2016-07-12 10:53:49, kedd
 
  Megcsinálták mert megcsinálhatják.
A végére pedig minden közpénzlopás, és majd minden lopás, legyen az föld vagy bármi, titkosítva, teljesen törvényes lesz. És apránként minden ötletüket szép lassan, megfogják valósítani. Erőből. Egyeztetés nélkül. Saját képükre, elképzelésükre formálva az országot, a nép lelkét.
Mindez a parlamenti ellenzék tiltakozása nélkül, akik ott ülnek a parlamenti székekben. Még mindig ott ülnek. És holnap is ott ülnek majd. Ezzel törvényesítve a Fidesz működését. A mai parlament nem értünk munkálkodik, ez már világos. Ténykedésük révén nekünk, kisembereknek, akik a hátukon visszük az országot csak a robot marad. A megalázott és hülyének nézett tanárok, a menekülő orvosok, egy új élet reményében lelépő fiatalság. Gyávák vagyunk összefogni végre. Gyávák, hogy felsorakozzunk egymás mellett, erőt merítve egymásból. Gyávák, hogy létrehozzunk egy szövetséget, egy pártot, ami mögé felsorakozva, azt támogatva, elhinnénk végre, hogy az erő nálunk lakozik, és lerázzuk ezt a tolvaj semmire sem jó ingyenélő bandát. Ne hibáztassunk senkit. Mi magunk választottuk a gyávaság a megaláztatott lét útját. A nemzeti kereszténységbe csomagolt, a középkorba vezető utat, amin kívül nem fog létezni semmi. Elnyomnak minden másképp gondolkodó és élni akaró elmét. Csak egy maradhat. Ők az elnyomók, és mi az elnyomottak, a másképp gondolkodó többség. Ha hagyjuk!
Egy gátlástalan elmebeteg a miniszterelnök, aki egy fékeit vesztett bűnszervezetet (a fideszt) vezeti.

Majd amikor a választások előtt felköltözik a várba és letekint az alattvaló pórnépre, majd akkorra lesz élesítve ez a sátáni rendszer, nem kell a választások eredményeit latolgatniuk az ellenzéknek, mert olyan nem lesz, nincs benne a tervben, a bomlott-agyú tervében!

***********



Swan Edgar 2016-07-10


Normális társadalom nem röhögne azon, ha szemmel láthatóan, nyíltan, szinte büszkén köp az arcába néhány kigyúrt barom



Még csak két napja írtam arról, hogy itt már a demokrácia és a diktatúra áll szemben egymással.

Két nap elég volt arra, hogy egy ligetvédő aktivistát - nem jogerősen - elítéljen a magyar bíróság, mert állítólag orbba rúgott egy rendőrt. Az aktivista egy év börtönbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Pillanatok alatt vádat emeltek az egyébként polgári jogaival élő, passzív ellenállás eszközét használó fiatallal szemben. A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek.

A rendőr karját rángató, azzal tegeződve üvöltöző keretlegény nem kapott még ejnyebejnyét sem.

A rendőröket a kerítés mögül a sötétben dobáló, majd az egyik rendőrt gázspray-vel lefújó másik (vagy ugyanaz) barom sem került a bíróság elé, nem emelt vádat az ügyészség, még csak feljelentés sem született.

Ha van a rendőrállamnál szörnyűbb dolog, az ez. Amikor verőlegények veszik át a hatalmat egy ország felett. Tudom, csak a Liget volt. Előtte csak a választási iroda volt. Holnap csak egy demonstráció lesz. Holnap csak egy fiatalt vernek péppé a nyílt utcán, mert olyan táblát emelt a magasba, ami nem tetszett a biztonsági embereknek.

Holnapután azonban...

Holnapután fogunk szembesülni azzal, hogy nagyon nagy baj van. Holnapután lehetséges, hogy rádrúgják az ajtót és véresre vernek, mert olyasmit mondtál, írtál le, vagy osztottál meg, ami nem tetszik a keretlegények gazdájának. És holnapután nem fog jönni a rendőr, akiről azt gondoltad, a te védelmedet szolgálja. Nem jön, mert nem jöhet. Ő is parancsot teljesít.

Ahányszor olyat tapasztalunk, ami nem fér össze a demokráciáról alkotott képpel, ahányszor ezt szóvátesszük, azonnal van valaki, aki megmagyarázza. Megmagyarázza, hogy te vagy a hülye, a paranoiás. Túldimenzionálod.

Ezt, ami ebben az országban történik, nem lehet túldimenzionálni. Rohadtul, kurvára, véresen nagy baj van. Nem holnap és nem holnapután lesz baj. Most van. Ma. Tegnap.

Abban az országban, ahol a rendőrség nem a törvényt és nem a polgárt védi, hanem a kigyúrt verőembert, ott nagy baj van. Ahol a rendőrnek nincs lehetősége megbilincselni és fogdába zárni azt a keretlegényt, aki a karját rángatva ordít vele, ahol alkudozni kénytelen egy lyukon keresztül a barmokkal, hogy mégse dobáljanak már és ne fujkáljanak gázsprayt, mert ők rendőrök - ott kibaszottul nagy baj van.

Ez már régen nem a Ligetről szól, már nem csak a fák védelme a tét. A demokrácia utolsó bástyáját védjük, vagy kellene védenünk.

Amikor egy diktátor (igen, Orbán Viktorról beszélek konkrétan, név szerint) szembesül azzal, hogy mégsem tehet meg mindent, amit szeretne, akkor ez történik. Mert még nem tehet meg mindent. Ameddig az Unió tagjai vagyunk, addig nem. Addig van olyan határ, amit nem léphet át ő sem, a hivatalos rendvédelmi szervek sem.

De a keretlegények igen, ők átléphetik. A rendőr pedig pontosan tisztában van azzal, amit mi nem akarunk elhinni, tudomásul venni: a diktátor verőlegénye a hivatalos, felesküdött rendőrség felett áll. A kopasz majom ordíthat a rendőrrel, számonkérheti, lefújhatja, megdobálhatja. A rendőr pedig nem tehet mást, mint csillapítja, tárgyalni próbál vele. Magyarázkodik. Hogy nem kellene fujkálni, mert ők itt rendőrök.

Orbán kopaszai szabad kezet kaptak. Most még csak a választási irodánál, aztán a Városligetben. Holnap a te otthonodban. Így lesz. Ha nem hiszed, akkor is így lesz. Mert ezek a dolgok így működnek, mindig így működtek. Száz éve is, hetven éve is és most is.

A rendőrök már tudják. A társadalom még nem tudja, nem akarja elhinni. Mire felismeri mindenki, addigra késő lesz.

Ha ez az ország kilép az Unióból - és nem érdekel, mit pofázik melyik kormánytag, mert ezerszer bebizonyították, hogy hazugok - ez a kopaszokból álló magánhadsereg pillanatok alatt egyenruhába bújik és átveszi a hatalmat a tetteink, gondolataink, mindennapjaink felett. Orbán most ezt készíti elő. Akkor is, ha ideges szemrángással, bősz nyelvcsapások kíséretében megpróbál becsületes politikusnak látszani.

Nem az. Beteg. És beteg az egész ország. Mert egészséges társadalom ezt nem nézné tétlenül. Normális társadalom nem röhögne azon, ha szemmel láthatóan, nyíltan, szinte büszkén köp az arcába néhány kigyúrt barom.

Nem tudom, mi lesz ennek a vége. Talán még nem késő megállítani, mielőtt a tulajdon vesztünkbe rohannánk egy hazug, beteg ember parancsára. Az biztos, hogy amennyiben nem változtatunk, érdemes lesz egy bőröndöt a szoba sarkában tartani és amikor kiírják a népszavazást az Unióból való kilépésről - természetesen közkívánatra - állati gyorsan elhagyni Orbán országát. Ha már megvédeni nem tudjuk a magunk országát.




http://kolozsvaros.com/2016/07/10/normalis-tarsadalom-nem-rohogne-azon-ha-szemmel -lathatoan-nyiltan-szinte-buszken-kop-az-arcaba-nehany-kigyurt-barom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 569
  • e Hét: 14799
  • e Hónap: 25910
  • e Év: 179406
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.