Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Napi Brexit
  2016-07-04 23:12:28, hétfő
 
  Napi Brexit

2016.07.01. 13:09



Cecilia Malmström az Unió kereskedelmi biztosa elmesélte a BBC Newsnight-nak, hogy nagy a cicaság, minden szuppancs, csak a kereskedelmi tárgyalásokat nem kezdhetik el addig, amíg az Egyesült Királyság nem lép ki teljesen az Unióból. Nem elég ha bohóckodik egyet az ötvenes cikkellyel, nem, végigtárgyalja a kilépést, annyira nem lesz tagja az Uniónak, mint Kamerun vagy Tonga, és utána puncsminyon és cukorbomba szerűen kezdődhetnek el a hat-hét évig tartó tárgyalások, majd utána még egy-két évecske az implentáció, és máris vámmentesen kereskedhet az Egyesült Királyság az Unióval, feltéve persze ha minden összejön. Liam Fox Brexit-párti konzervatív honatya azonnal lehülyézte Malmström asszonyt, hiszen, csak nem lehet, hogy úgy van, amikor úgy nem jól van.

A nap általában úgy kezdődik, hogy valamely brit egyetem tekintélyes professzora elmondja, hogy miért nem alkotmányos a Brexit, miért nem lehet róla szó, ne gyerekeskedjünk, majd egy másik brit egyetem tekintélyes professzora elmondja, hogy olyan nincs, hogy egy népszavazás eredményét ne vegye tudomásul a Westminster, ne gyerekeskedjünk. Az egyik nagy bank elemzői elmagyarázzák, hogy Skócia ki fog lépni, a másiké azt, hogy nem léphet ki, mert. Az egyik volt brit miniszterelnök kétségbeesetten közli, hogy el fogja veszíteni a City az EU-passportját, a másik rávágja, hogy az lehetetlen, mert. A holland miniszterelnök sajnálkozva állapítja meg, hogy Anglia politikai, pénzügyi, alkotmányos és kereskedelmi értelemben összeomlott, a belga miniszterelnök pedig hozzáteszi, hogy nagyon jó lenne ha Anglia összeomlana, de még jól fenékbe is kellene őket rúgni.

Közben nyugat-walesi munkanélküliek boldogan nyilatkoznak arról, hogy mennyire jó, ami történt, és készek arra, hogy viseljék a kilépés pénzügyi következményeit, csak a Tesco nájlonzacskó árát ne emeljék fel öt pennyről tízre, mert arról azért nem volt szó. Londoni felső-középosztálybeliek ígérik sírva, hogy átköltöznek Dél-Romániába, feltéve, ha a helyi kávézóban a macchiatot hajlandóak lesznek kenyai okapitejjel készíteni.

A konzervatívok bejelentik, hogy Egyetlen Brit Nemzet van, és annak egyik felével kizárólag véletlenül nem érintkeztek az elmúlt ötven évben. Most pedig nemzeti felelősségük teljes tudatában demokratikusan megválasztják az új miniszterelnököt, feltéve ha Paul Dacre a Daily Mail Csoport főszerkesztője erre a személyre demokratikusan hajlandó rábólintani.

A munkáspárt elnöke viszont a teljes támogatás jelének érzékeli, hogy az összes EP-képviselője és a parlamenti képviselői háromnegyede kéri arra, hogy érdemei elismerése mellett dugjon fel magának egy Chavez-mellszobrot.

Lord John Cherm-Anech of Fiume erre csak azt mondaná, hogy továbbra is haladunk a birodalom építésének uuuutján, nincs itt semmiféle válság.



http://orulunkvincent.blog.hu/2016/07/01/megis_mit_jelent_a_brexit_obszcenmegjegy zesek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz: a "barátok" birodalma
  2016-07-04 22:23:15, hétfő
 
 
2016.07.02. 11:47

Fidesz: a "barátok" birodalma

Érdekes miújság lehet a Fidesz Birodalomban létezni, és mostanában még érdekesebb ott "barát"-nak lenni. A távolabbi barátok trafikot kaptak, földbérletet, földvásárlási jogot, útszélére kidobás után százezreket tejelő csókos állást. A közelebbi jóbarátok meg mostanában akkora állast, amitől csak hülyén vigyorogva tudnak hebegni a kamerába:

Fura módjai ezek a barátkozásnak. Elsimon nem tudott akkora bakot lőni semmivel, hogy belebukjon. Tökmindegy volt mi derült ki róla éppen, Lázár eldörmögte az orra alatt, hogy mjklwbgfrékjberlkjvb, és nem történt a világon semmi. Mer'há ők barátok. Aztán egyszer csak a nagy büdös semmibe bele tetszik Lackónak bukni úgy, hogy a "barátja" fel sem hívja, csak egy kormányinfó alkalmával mellékesen bejelenti: Elsimon kiesett a kosárból, írja meg a kedves sajtó, már ne kapaszkodjon a szélébe annyira.

Van azonban ennél is furább módja a barátkozásnak. Spéder Zoltán úgy érezte az a biztos, ha hangfelvételeket készít a "barátaival" történt beszélgetéseiről. Orbán, Rogán, Lázár is a hangfelvétel listán, amit hiába foglalt le a rendőrség, Spéder szerintem nem annyira kispályás, hogy ne legyen neki ezekről biztonsági másolat felhőbe feltöltve. Amekkora elánnal ráküldték a Kunfalvi Kommandót, akkora hirtelenséggel ült el a zaj, mikor kiderült a felvételek megléte. Aztán ki tudja? A találgatások szerint még az is meglehet, hogy Lázár egyik "barátját" áldozta be a másik ügye által felvert hullámok miatt.

Az aktuális legjobb barátról meg kiderült, hogy vagy tényleg hülye, vagy semmiből nem tanul. Milyen pech kell ahhoz, hogy valaki úgy bukjon le a vagyonnyilatkozatából természetesen hiányzó luxusvillával, hogy egy közvélemény figyelmével követett focista épp ott akarja kipihenni az EB és a bajnokság fáradalmait? Az külön szívás, hogy a helyszín kiderülésével rögtön megjelent pár vandál, akik kövekkel szórták meg az épületet. Most aztán lehet találgatni, hogy a Rakitic beszólásán - és a válogatott szereplésén - feldühödött horvátok, vagy a Lőrinc barát gazdagodásán és pofátlanságán berágó magyarok voltak a tettesek. Annyi azonban biztos már most, hogy a barátnak aggódnia ismét nem kell, az egymilliárd után a 700 milliós villa vagyonnyilatkozatból "kifelejtése" se jár semmilyen következménnyel. Még.

Mert Simicska és Spéder, vagy akár L. Simon példája is azt mutatja, a Birodalomban nem tudhatod melyik percig vagy barát. Mészáros Lőrincnek vajon van mentett beszélgetések biztosítása?



http://varanus.blog.hu/2016/07/02/fidesz_a_baratok_birodalma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor már elég földet lopott, na meg fél is a népszav
  2016-07-04 22:14:15, hétfő
 
 
Orbán Viktor már elég földet lopott, na meg fél is a népszavazástól.
2016.07.01. 08:14

Inkább más módszert választ magának az állami földek megszerzésére a nemzet első számú élősködője, de azt mindenképpen igyekszik elkerülni, hogy az ország akárhányad része is kifejezze véleményét a népszavazás intézményén keresztül akár csak az állami földek eladásáról is. Lázár János a szokásos kormányinfónak nevezett csütörtöki mese délutánja során bejelentette a kormány azon határozatát, ami szerint leállítják az eddig még árverezésre meghirdetett, még az ország tulajdonában maradt értékes földterületek a maguk részére való kiosztásának harmadik körét, miután a qrva szocik egy vagon aláírást adtak le a folyamat megállítása az ez ellen szóló népszavazási kezdeményezésükhöz.

Ezt már eljátszották a vasárnapi zárva tartás megszüntetése során szintén a szocik által megindított népszavazás során, mikor látták a kopasz verőemberek felvonultatása ellenére is kénytelenek betartani a saját maguk által hozott törvényeket. Rájöttek időközben bármennyire is akadályozzák az emberek véleményt mondjanak a népszavazás segítségével egy nyilvánvaló fideszes gaztettről, ami ebben az esetben a föld ellopása lenne azok elől akik még azt meg is művelték volna, akkor inkább gyorsan kinyitották az addig törvénnyel kikényszerített vasárnapra bezárt boltokat. Tudatában voltak mennyire utálják ezt a helyzetet emberek nagy része, de pont nem érdekelte őket akkor a véleményük ebben az esetben sem, csak a maguk feje, és érdeke után mentek mikor keresztül erőltették azt. Mivel genetikailag képtelen beismerni akár egy rossz döntésüket is a számtalan közül, és ezt még sokan meg is erősítették volna a véleményükkel egy népszavazás során, hát inkább gyorsan visszacsináltak mindent, ne kelljen szembesülniük a következményekkel, ami szembesítette volna a kormányt és magát Orbán Viktort azzal, ez egy rossz húzás volt a részéről, és sok ember érdeke ellen szólt. Inkább a maguk által megszokott fejetlen módon cselekedtek, csak ne beszéljen már róla többet senki miért is voltak zárva a boltok, ki fizette az ellen szóló népszavazás megakadályozására a Választási Irodához odarendelt, magukat írástudónak feltüntető verőembereket, miért nem nyomoz azóta sem ebben az esetben sem a Polt Péter vezette ügyészség. Csend legyen róla, és felejtse elé mindenki azt is, a Választási Iroda miért hozott akkor politikai döntést a népszavazási kezdeményezés elutasítása során, a törvények betartása helyett.

Most a földek esetében készülnek hasonlóra. Orbán Viktor és Fidesz baráti köre aki eddig elvitte az állami földek jelentős részét a maga hasznára, és a köz kárára a megbuherált eladási árakkal, inkább lemond a harmadik körben esetleg még megszerezhető, vagyis inkább a maga számára ellopható állami vagyonról, csak ne legyen ebben az ügyben sem népszavazás. Meg semmilyen ügyben ne legyen népszavazás ami nem tetszik nekik. Főleg ne legyen népszavazás a szocik kezdeményezésre, ne kelljen szembesülni jelen esetben a földek megszerzése során elkövetett manipulációkról, ne legyen már lehetősége túl sokat beszélni erről senkinek sem. Nem adnak el több földet maguknak, tehát akkor már nem is kell népszavazás, mindenki hülyének van nézve közben, de ez legalább megszokott a kormány embereket érintő, és az közpénzek ellopása közbeni cselekedetei során.

Végül is maga Orbán Viktor már így is elég földet szerzett az eddigi két körben a Mészáros Lőrinc neve alatt folyó vásárlások során szűkebb hazájában a stadionját körbeölelő kisvasút körül. Persze ezt tagadja mindkét fél, de nemzet gázszerelőjéről mindenki tudja mekkora zseni ha a kapát kell forgatni a föld megművelése során. Az is köztudott róla neki a jó isten mondja meg mikor mit vásároljon a túlárazott közbeszerzések hasznából Orbán Viktor utasítása szerint.

De ne felejtkezzünk el a kisebb kaliberű tolvajokról sem, akik között jelenleg akár a kormány tagjai is ott vannak, képviselők a kormány majdnem kétharmados többségében, esetleg rokonok, vagy jó barátok, megbízható sofőrök, na és a családtagok. Ők igaz csak néhány száz hektárokat vittek haza az elérhető támogatásért, de legalább ezáltal is munka nélkül jutnak jövedelemhez az ország kárára. Végül is nagyon fontos az ő megélhetésük, a jó életük, a gondtalan jövőjük, na meg a saját lábon állásuk. Hogy ehhez nem kelljen semmit csinálniuk, az teljesen megszokott a jelenlegi hatalom birtoklása során. Az is hozzátartozik ehhez a létformához erről még törvényt is hoznak, és közben még meg is magyarázzák a gaztettet. Megtehetik, mert az ország egy része még tapsol is hozzá, mert képtelen a józan eszét használni, meg még tetszik is neki az ő választottja milyen ügyesen lopja ki a szemét. Mert ezeket a hitvány férgeket jelenleg választás útján tartja hatalomban a törvény, és csak egy kicsit csaltak és csalnak ennek megtartása során, de még ezt is elfogadja a rá szavazó.

Orbán Viktor és a Fidesz most nagyon fél egy népszavazás következményétől, hiszen az most ellentétes lenne a saját érdekével, és kiderülne közben mi is az a valóság amit nagy erővel elhallgatni igyekszik. Régen érdeke volt a népszavazás még ellenzéki korában, és jól is jött neki annak korábbi korrekt törvényi feltétele. Hatalomba kerülése után azonban első dolga volt a népszavazás gúzsba kötése, a feltételeinek a megnehezítése, és az intézményi rendszere kézi irányítása. Ha azonban valaki, vagy valakik vállalják ilyen körülmények ellenére is a népszavazás megvalósítását, végig mennek a Fidesz akadálypályáján, akkor annak következményeitől való félelmében a kormány gyáva módon igyekszik kihátrálni. Közben magyarázkodik, vagyis hazudozik, de ez teljesen megszokott tőle, másra nem is lenne képes a tőle megszokott módon. Mindent bevetve megmagyarázza miért is nem érdekli az emberek véleménye, végül is csak arról van szó egy népszavazás során. De Orbán Viktor jobban tudja mi legyen a választó véleménye, de az egyezzen az övével. A többire nem kíváncsi mert azok csak hazaárulók, külföldi bérencek, sorosozók, ellenségek. Tévedni meg nem szokott Orbán Viktor ha a saját akaratáról és érdekéről van szó, kerüljön ez bármennyibe is az adófizetőknek. Na meg persze gyáva is szembe nézni a rossz döntés következményeivel, inkább elfut előle, mintsem vállalja a következményeket. Jellemes egy ember az nem kétséges, és már hat éve így vezeti az országot.


http://banditapolitika.blog.hu/2016/07/01/orban_viktor_mar_eleg_foldet_lopott_na_ meg_fel_is_a_nepszavazastol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekülnek Döbrögisztán-Vajdaság poklából!
  2016-07-04 22:03:06, hétfő
 
  Menekülnek Döbrögisztán-Vajdaság poklából!


Posted on 2016-07-03 by Admin

Tavaly is több tízezer magyar vándorolt el Németországba

Hatszáznyolcvanötezer fővel rekordot döntött tavaly a Németországba más EU-tagországból bevándorlók száma: az élen a román, a lengyel és a bolgár állampolgárok állnak - jelentette szombaton a Die Welt című német lap hivatalos adatokat idézve.

2015-ben 303 ezren hagyták el Németországot, így a nettó növekmény 382 ezer fő - írta a lap a Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatalra (BAMF) hivatkozva. Tavaly 175 ezer román állampolgár vándorolt be Németországba, csaknem 148 ezer lengyel, valamint 72 ezer bolgár, 50 ezer horvát és 48 ezer magyar.
A Die Welt szerint jelenleg 4,1 millió nem német állampolgárságú uniós állampolgár él az országban, majdnem 80 százalékuk közép- vagy kelet-európai. A legtöbb uniós bevándorló az átlagosnál jobban iskolázott fiatal, aki nagyobb eséllyel lép be a német munkaerőpiacra, mint a nem uniós tagországokból érkezett bevándorlók - írta a Die Welt.
Németország a legnépszerűbb célpont az uniós bevándorlók szemében. A 685 ezer fő körülbelül kétszer akkora, mint ahány uniós állampolgár bevándorolt tavaly Nagy-Britanniába. Az Egyesült Királyság nettó növekménye tavaly 184 ezer fő volt. Nagy-Britanniában 3,1 millió uniós bevándorló él, Franciaországban pedig 2,2 millió.
(portfolio)
Bal-Rad komm: “...Tavaly...48 ezer magyar..." CSAK NÉMETORSZÁGBA!
-Egyetlen esztendő alatt hagyták el Döbrögisztán Vajdaságot! Akik pedig valószínűleg végleg elvesztek az ország-A MAGYARSÁG-számára!
ŐK A GAZDASÁGI MENEKÜLTEK! Ők már nem fognak a döbrögista horda ellen szavazni! Nekik már nem kell munkahelyet teremteni-ÉS JAVUL A FOGLALKOZTATÁSI STATISZTIKA!
De majd voksolnak a vett szavazók! Levélben, kényelmesen!
No meg a rejtett munkaerőtartalék! Akik tömege KÉTSZER NAGYOBB A POLITIKA ÁLTAL BEVALLOTTNÁL!

http://www.balrad.com/2016/07/03/menekulnek-dobrogisztan-vajdasag-poklabol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ahol a legnagyobb szemétséget is úgy tolják a társadalom ar
  2016-07-04 21:46:57, hétfő
 
 
Forgács Erzsébet 2016-07-04

Ahol a legnagyobb szemétséget is úgy tolják a társadalom arcába...


Ez a hét sem maradhat jó hírek nélkül. Itt van mindjárt Rétvári Bence mai bejelentése, miszerint:

Az államtitkár kiemelte: azt szeretnék, ha a következő években legalább egy évvel növekedne az egészségben eltöltött évek száma, ezért több intézkedést vezettek be.
Rétvári Bence ezen intézkedések között említette a szigorúbb szabályozás kidolgozását a dohányzás visszaszorítására, a népegészségügyi termékadó, más néven chipsadó bevezetését, az új közétkeztetési rendelet elfogadását, és kitért a szűrővizsgálatok jelentőségére is.

MTI

Hát én már tényleg nem is tudom, hogyan lehetne megköszönni a kormánynak az ő nagy jóságát. Minden hálát és hozsannát megérdemelnek azért, hogy az én plusz egy egészségben eltöltött évem érdekében szétdobták maguk között a trafikokat, betiltották a kocsmákban a dohányzást (eddig nem jártam kocsmába, de majd most).

Azt már csak könnyes szemekkel tudom köszönni, hogy bevezették a chipszadót. Ettől azon nyomban sokkal, de sokkal egészségesebb lettem. Szinte érzem, ahogy az ereimben lerakódni szándékozó mész sikoltva veti bele magát a véráramba, ahányszor csörög a kassza és az aljas önsorsrontók mélyebben nyúlnak a zsebükbe, valahányszor egészségtelen terméket vásárolnak.

Az meg egyenesen még a halottakat is képes feltámasztani, hogy az értünk éjjel-nappal főállásban aggódó kormány a dohánypiac mellett most le fogja nyúlni a közétkeztetést is és szétosztja maga között, ahogy minden mást is.

Most jöttem rá, hogy tulajdonképpen mindent értünk, a mi érdekünkben csinálnak a fiúk! Hiszen gondoljunk csak vissza a nyerőgépek egyik percről a másikra történő betiltására. Akkor is az volt a szlogen, hogy a mi lelki egészségünk érdekében kellett meghozni ezt a súlyos döntést. Arról meg ki tehet, hogy végül Andy Vajna zsebében landolt a kaszinóbiznisz? Rendes magyar vállalkozó, itt fizeti az adót, hasraütés alapján.

A termőföldek lenyúlása is a mi védelmünkben történt. Most, hogy például Mészáros Lőrinc és családja felvásárolta fél Fejér megyét, sokkal jobb nekünk. Illetve mit is beszélek? A Fejér megyében eladásra kínált állami földek 80 százalékát a Mészáros család szerezte meg, csaknem 6500 hektáron gazdálkodik ez a szorgos gázszerelő. Mindezt csak azért, hogy ne a mi hátunk görbüljön a kapáláskor.

A mi egészségünk érdekében tarolják le a Városligetet is, életük kockáztatásával. Igaz ugyan, hogy a fővárosban élők háromnegyede nem akarja a Városliget beépítését, de honnan is tudhatnák ők, hogy mi a jó nekik? Na ugye!

A vezér is csak azért fog a Várba költözni, hogy nekünk - akik lejjebb lakunk - több oxigén maradjon a levegőben.

És akkor még nem is beszéltünk a rengeteg gyönyörű stadionról, amik egytől egyig az egészségünk megőrzése érdekében épültek és fognak épülni a jövőben, ha bele döglünk is. Igaz ugyan, hogy mi csak nézőként léphetünk be ezekbe a létesítményekbe és a nézőtéren ücsörögve szürcsölhetjük a chipszadóval boldogított kólát, de ezzel is az államkasszát gazdagítjuk, amiből aztán további stadionokat építhet nekünk szerető kormányunk.

Emlékezzünk csak vissza, hogy megszüntette a kormány egyik napról a másikra a rokkantakat is! Hát itt még a féllábú is alkalmas lett a maratoni verseny lefutására egyetlen felülvizsgálat után. A szegénységi küszöb alatt élők is percek alatt meggazdagodtak, csak máshová kellett tenni a küszöböt.

Az pedig a hosszú, boldog, problémamentes időskor legjobb biztosítéka, hogy szerető és gondoskodó kormányunk egyszerűen az idős emberek többsége számára elérhetetlenné tette a házigondozást és az idősotthonba való bekerülést. Most ezek az emberek szépen megvirgoncosodnak és kacagva indulnak a különféle sportversenyeken, ahelyett - ami egyébként tervbe volt véve részükről - hogy különféle mozgásszervi betegségektől félbénán, vagy a demenciától félhülyén kószálnának a tulajdon lakásukban.

Hát nem gyönyörű ez? De!

Én a magam részéről egyébként nem is hiszem, hogy létezik rajtunk kívül is olyan zuga a civilizált világnak, ahol a legnagyobb szemétséget is úgy tolják a társadalom arcába, mintha az selyemcukorka lenne és ezt élve megússzák a politikusok.


http://kolozsvaros.com/2016/07/04/ahol-a-legnagyobb-szemetseget-is-ugy-toljak-a-t arsadalom-arcaba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobágyaknak nem kell diploma!!
  2016-07-04 21:43:57, hétfő
 
  Ezeknek tényleg elment az esze.
Reggel bemegy a diák a "saját" iskolájába, ott végigüli a két első órát, majd elindul a buszhoz, hogy odaérjen a másik, mondjuk 25 km-re lévő suliba, tehát a saját iskolában minimum egy órát már kihagy, majd elutazik a másikba, ott végigüli azt az egyet, amiből érettségizni akar, aztán rohan vissza, de ekkor megint kihagy egy órát ott, aztán még talán eléri a hatodik meg hetedik óráját "otthon". Aztán talán le is fog érettségizni, de akkor meg majd kiderül, hogy az nem emelt szintű, tehát egyetemre nem alkalmas. Vendéghallgató? Ismétlem, ezeknek tényleg elment az esze, de remélem, Pukliéknak még nem.

És még mindig van másfél millió buta ember az országban, akik szélesen mosolyogva tapsikolnak az elvtársaknak, és képesek akár a saját maguk lejáratása árán is éltetni a gazembereket.

bekenik szarral a házad falát, aztán a demokráciára hivatkozva nagylelkűen megengedik, hogy eldöntheted, hogyan akarod lepucolni.


*****



2016. július. 03. 18:11
Két iskola között ingázhatnak a diákok, ha érettségit akarnak

szerző:
hvg.hu


Palkovics László államtitkár szerint az iskolák feladata megoldani, hogy miként fog egy diák felkészülni olyan érettségi tárgyból, amit nem tanítanak a szakgimnáziumában a kerettanterv megváltoztatása miatt. A megoldás az lehet szerinte, ha két iskolába jár majd a diák.

"Nem kell félteni a munkahelyüket" - üzeni a természettudományos tárgyakat tanító tanároknak az oktatásért felelős államtitkár. Az Eduline részleteket közölt az államtitkárral készült interjújából, melyből kiderül, hogy az óraszámuk jelentős mennyiségét elvesztő tanárok is ingázhatnak az iskolák között, hogy meglegyen a kötelező óraszámuk biológiából, földrajzból, kémiából vagy fizikából.
© Mónus Márton

Mint ismert, a szakgimnáziumokban az iskola profilja szerint egy természettudományos tárgyat tanítanak majd a 9. osztályosoknak, a többi tárgyat szeptembertől összevontan úgynevezett science tantárgyban tanulják majd. Utóbbival kapcsolatban az államtitkár elmondta, hogy "jobb lett volna, ha ez a tantárgy ki van dolgozva, megvannak hozzá a tankönyvek, de ez egy lehetőség a szakma számára, hogy mondják meg, hogyan szeretnék ezt tanítani". Ennek kidolgozására két hónapjuk van szeptemberig.

A diákok, ha a tanult természettudományos tárgyon kívül szeretnének másból is érettségizni, azok vendéghallgatónak szegődhetnek más iskolákhoz, hogy megfelelően felkészülhessenek. Ez ingázással is járhat az Eduline szerint a diákok számára.

A felsőoktatás és közoktatás finanszírozása kapcsán közölt részletből kiderül, hogy Palkovics László szorgalmazná, hogy a sportegyesületek mellett a TAO-támogatást az oktatási szektorban is alkalmazhassák a cégek, ugyanis jelenleg nem jár akkora visszatérítés, mintha a sportot támogatnák a cégek.


http://hvg.hu/itthon/20160703_Ket_iskola_kozott_ingazhatnak_a_diakok_ha_erettsegi t_akarnak#rss
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baromira nem szeretnék a Lázárok, Csányik, Orbánok, Mészáros
  2016-07-04 21:31:39, hétfő
 
 
Swan Edgar 2016-07-04


Baromira nem szeretnék a Lázárok, Csányik, Orbánok, Mészárosok birtokain kapálni


Az Európai Unió mostanság a viták kereszttüzébe került és ezt a magam részéről jó dolognak tartom. Ugyanakkor egyre gyakrabban kell szembesülnöm azzal, hogy sokan nem csupán az Unió működésének mechanizmusát, hanem annak létjogosultságát vonják kétségbe.

Változatlanul nem vagyok sem közgazdász, sem más szakember, ezért egy teljesen civil szemszögéből mondom el a magam gondolatait a témáról. Mindenkinek jogában áll teljesen máshogy gondolni, de nekem meg jogomban áll így gondolni és mivel történetesen írni is tudok, ezért nem csak jogom, de lehetőségem is van mindezt közzétenni.

Én annak a generációnak vagyok a tagja, amelyik fiatal felnőttként élte meg a rendszerváltást. Tehát vannak emlékeim az elmúlt rendszerről, bár annak embertelen szakaszából kimaradtam. A magam részéről hihetetlenül jó dolognak tartottam és tartom ma is azt, hogy részei vagyunk az Uniónak.

Manapság felerősödtek (vagy csak gyakrabban kerülnek a szemem elé) azok a vélemények, melyek szerint az Unió egy erőszakszervezet, megerőszakolja a magyar nemzeti érdekeket és Magyarország legjobban tenné, ha önállóan, az Unióból kilépve borulna virágba.

Nem tudom, kinek van meg történelemórákról az a rész, amikor Vajk megkeresztelkedett. Ahogy én emlékszem, az nem azért történt, mert a KDNP-be akart ő belépni karrierépítés céljából, hanem azért, mert a keresztény Európa közepén ez volt az egyetlen módja annak, hogy stabil országot építhessen. Az is egyfajta Európai Unió volt, csak éppen más korban, más okból és más célból. De végső soron ez volt a módja, hogy egy gazdasági-kulturális-vallási közösség részévé tegye az országot.

Az ilyen közösségeknek - mint a jelenlegi Európai Unió - nyilván vannak előnyei és vannak hátrányai. Mivel sok országot, sok népet, kultúrát egy kaptafára húzni nem lehet és nem is érdemes, vannak konfliktusok, hiszen a közösség folyamatos fejlődésen, változásokon megy keresztül. De összességében nem hiszek abban, hogy Magyarország egy esetleges kilépést követően képes lenne megállni a maga lábán úgy, hogy a jelen kor elvárásainak megfelelő létfeltételeket biztosítani lehessen.

Természetesen ki lehet lépni a közösségből és máris előáll az a helyzet, hogy egy körbekerített zárványként próbálhatunk boldogulni. A megváltozott státusz miatt a forint árfolyama a béka segge alá ásná be magát, az uniós piacról való kilépés azonnali vámok bevezetésével járna, ami drágábbá tenné az importot. A televíziótól a gépjárművekig, számítógéptől az üzemenyagokig igen sok területen szorulunk behozatalra. Mivel saját iparunk nincs - nem azért, mert az Unió elrabolta, hanem azért, mert az egymást követő gagyi, ellenben korrupt kormányok nem tették meg a szükséges intézkedéseket, inkább kistafírozták a pereputtyukat a fejlesztési forrásokból - marad a mezőgazdaság. Már csak azért is, mert a Magyarországon működő külföldi cégek, autóipari beruházások várhatóan a romló gazdasági környezet és a megemelkedett piacrajutási költségek (vám) miatt szednék a sátorfájukat.

Gyakorlatilag mehetnénk kapálni és akár faekével is szánthatnánk. Tudomásul kellene venni, hogy nem vagyunk nagyhatalom. Egy kis ország vagyunk, nagyok csak a többi országgal közösen, együttműködve lehetünk. Ahogyan egy családban is külön egyéniségek vannak, de együtt mégis képesek családként működni, úgy az Unió is sok országból összeálló egész.

Egy családban nem igazán szokott az felmerülni, hogy a szuverenitás megőrzése céljából külön költözik apu-anyu-gyerek azért, mert az egyikük egykor szeret ebédelni, a másik fél kettőkor, sem azért, mert apu pont akkor tusolna, amikor anyu sminkel. Vannak szabályok, ezek adnak keretet a közösségnek. Együtt, családként működőképes az, ami külön-külön - ha mindenkinek lakást kellene bérelnie, berendezni, rezsit fizetni, főzni - nem menne. De egy család nyilván nem csak anyagi és érdekközösség, hanem szeretet-közösség is.

Az Unióban nem kell feltétlenül szeretni egymást (bár de szép lenne!), hanem ki kell alakítani egy megfelelő keretrendszert és ahhoz kell igazodni. Ezen belül pedig minden ország nyugodtan őrizheti, ápolhatja a maga nyelvét, hagyományait, kultúráját, szokásait, vagy amit akar.

Ez most is így van. Nyilván távolról sem tökéletes a rendszer, de akkor változtatni kell rajta. Ha nem megfelelőek a szabályok, akkor közös döntések alapján új szabályokat kell hozni. Mindenen lehet változtatni és nincs olyasmi, amin ne lehetne javítani. Vagy amin ne lehetne rontani.

Az uniós fejlesztési forrásokat nem azért kapják a fejlődő országok, mert annyira nagyvonalúak a közösség tehetősebb tagjai, hanem racionális okokból. Ugyanis ha egy fejletlen gazdaság megerősödik, az a közsséget erősíti, a világban betöltött pozícióját stabilabbá teszi. Fejlett gazdaság mellett az életszínvonal emelkedik, a fizetőképes kereslet lehetőséget nyújt arra, hogy egy erős polgári réteg alakuljon ki. Gyenge gazdaságú, erőtlen és instabil országok gyengítik a teljes közösséget.

Az nem az Unió hibája, ha például nálunk kétszer annyiért épül egy kilométer autópálya, mint Németországban. Ez csak azt jelenti, hogy a fejlesztési források felét ellopják azok, akik hozzáférnek. Tehát a húsosfazék körül nyüzsgők gazdagodnak, az országban pedig fele annyi sztráda épül, mint egyébként épülhetne. A rossz infrastruktúra és a naponta változó jogi, gazdasági szabályozások bizonytalanná teszik a beruházókat, ez nagyban gátolja a fejlődést.

Ameddig például Lengyelország, Románia, Szlovákia képes volt jól (vagy legalábbis jobban) kiaknázni a források nyújtotta lehetőségeket, Magyarország az élmezőnyből a sereghajtók közé került. Nem azért, mert közben hülyébbek, vagy lustábbak lettünk, hanem azért, mert a korrupció felzabálta a jövőnket. Mostanra bajban vagyunk és előkerül az, ami ilyenkor elő szokott kerülni. A túltolt nemzeti öntudat, a közösség hibáztatása, a melldöngető nacionalizmus és a hazugságok kusza szövevénye.

Holott senki nem akarja vitatni a mi nemzeti nagyságunkat, egyszerűen azt várja el a közösség (joggal), hogy tartsuk be a játékszabályokat. Amennyiben ezek a szabályok nem jók, akkor pedig közösen változtatnunk kell rajta.

Ezzel szemben a másik választásunk az, hogy majd mi megmutatjuk. Akkor az lesz, hogy útlevél és vízum nélkül nem léphetjük át a határt, a kormánynak joga és lehetősége is lesz kiépíteni egy totális diktatúrát. Lehetséges, hogy nagyon nemzeti dolog, ha kakastollas csendőrök sétálgatnak az utcán és generációk sora kapál a Lázárok, Csányik, Orbánok, Mészárosok birtokain, de ha választanom lehet, én nem szeretnék egy ilyen országban élni.


http://kolozsvaros.com/2016/07/04/baromira-nem-szeretnek-a-lazarok-csanyik-orbano k-meszarosok-birtokain-kapalni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfelejtettek szólni L. Simonnak, hogy kirúgják
  2016-07-04 20:48:22, hétfő
 
 



2015: L. Simon László: Itt nem úgy mennek a dolgok, hogy csak úgy ejtik az embert.

2016: Elfelejtettek szólni L. Simonnak, hogy kirúgják

https://youtu.be/_GrV23mNG_c
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HÉBER EROTIKa
  2016-07-04 20:40:25, hétfő
 
  HÉBER EROTIKA
- Mi a zsidóknál az előjáték?
- ???
- Két óra alkudozás.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Migránsoknak nézték a mexikói munkásokat Nógrád megyében, ez
  2016-07-04 20:31:06, hétfő
 
  Teljesen jogos! Ha a magyarember nem tudja vagy nem hajlandó, akkor a magyarbüszkeség és magyarszuverenitás értelmében azt az a munka nem lesz elvégezve és kész! Hát csak nem válunk a munka rabjává? Amikor lehetünk magyarföldönfutók és magyaréhezők és/vagy magyaridióták is! /Ez utóbbi a legkedvezőbb, hiszen a tatárok között mongolidióták lehetnek..../
Minek dolgozzanak három műszakban ha a közmunkán nem sokkal kapnak kevesebbet és még korán sem kell kelni.
Valahogy mindig kiderül, hogy a közmunkába bújtatott, teljesítmény és bármiféle elvárás nélkül adott segély végleg megöli a motivációt és az oda jutó emberek jelentős hányada nem tud és nem is akar változtatni a sorsán inkább folyamatosan adaptálódik a szűkös, de kényelmes nihilhez, csak a legkisebb megfeszülést is el lehessen valahogy kerülni. Soha nem fognak a versenyszférába kerülni, soha. (legfeljebb a KSH-nál lesznek fura sorminta a "foglalkoztatottsági" adatok között)

A magyar vodkának tényleg nincs párja
És kevertet még nem is ittak!!!!


***************************


Migránsoknak nézték a mexikói munkásokat Nógrád megyében, ezért nem köszöntek nekik a helyiek

Horváth Bence
gazdaság
ma 8:14


A múlt héten futott nagyot a hír, hogy a Nógrád megyei Szügyön mexikói vendégmunkások dolgoznak az egyik üzemben, ahol luxusautókhoz gyártanak vászontetőket.

A Bors ellátogatott az 1300 fős településre, ahol a közelben három gyár is működik, mégis komoly a környéken a munkanélküliség. Az üzemekben ugyanis nagy számban dolgoznak szlovákok, sőt, korábban még nyolc mexikói is, akikről annyi szó volt a napokban.

A lap arról ír, hogy a falusiak szerint a helyiek között sokan képzetlenek, nem vállalták a háromműszakos munkarendet vagy pedig nem dolgoztak elég jól, ezért volt szükség alkalmazottakra a cég mexikói telephelyéről.

A mexikóiak mindössze három hónapra jöttek, de mivel korábban annyi selejt készült az üzemben, még így is megérte a vállalatnak az utaztatásuk és ellátásuk.

A cikk legerősebb része még csak ezután jön:

"A falubeliektől megtudtuk, hogy többen először migránsnak nézték a mexikóiakat, és nem köszöntek nekik az utcán, akik tolmács nélkül jártak a falu egyetlen boltjába, de a kocsmákat elkerülték. Amikor megtudták, kik ők, reggelente a gyerekek is integetéssel köszöntötték a gyárba induló mexikóiakat, akik egy ma fogadóként működő, 120 éves kúriában szálltak meg."

A cikk szerint a legjobban a zöldellő környezet és a közbiztonság tetszett nekik Magyarországról. Jártak turistaként Budapesten is és szabadidejükben Copa America meccseket néztek.

A mexikóiak azóta hazamentek, most Tatárföldről érkezett munkások vannak a helyükön.

"Ők sem vesznek részt a falu életében: leginkább a szállásukon élnek közösségi életet, és roppant elégedettek a magyar vodkával."

- zárul a cikk.


http://444.hu/2016/07/04/migransoknak-neztek-a-mexikoi-munkasokat-nograd-megyeben -ezert-nem-koszontek-nekik-a-helyiek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2016.06 2016. Július 2016.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 369 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.