Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Bokros Lajos: Mit keres a magánnyugdíjpénztári vagyon az MNB
  2018-01-08 22:03:08, hétfő
 
  Bokros Lajos: Mit keres a magánnyugdíjpénztári vagyon az MNB mérlegében?


2018-01-08


Több újságíró ráharapott arra a hírre, hogy a magánnyugdíjpénztári vagyon megvan: valahol szerepel az MNB mérlegében. Persze nem könnyű azt megtalálni, szóltak a híradások, mert a jegybank ügyesen eldugta.

Matolcsy nagyfőnök kevélyen kijelentette, minden jól van elszámolva.

Pénzügyileg, számvitelileg és jogilag egyaránt. Erre aztán abbamaradt az újságírói kutakodás.

Felelősségem teljes tudatában kijelentem: nem jól van ez így. Ha szerepel az elkobzott vagyon az MNB mérlegében, akkor az nem szakszerű, de még csak nem is törvényes. Ha nem szerepel, akkor pedig máshol kellene azt megtalálni - mégpedig az állam vagyonát kimutató mérlegben!

Ha a Fidesz-kormány által elkobzott magánnyugdíjpénztári vagyont felhasználták az államadósság csökkentésére, akkor az immár semmilyen mérlegben nem szerepelhet.
Nem kell a kedves olvasónak szakembernek lenni ahhoz, hogy ezt megértse.

Két lépésről van szó. A magánnyugdíjpénztári vagyon elvonása megnövelte az államháztartás (és nem a jegybank) mérlegében az állam vagyonát. Ha valóban történt adósság-törlesztés, akkor a mérleg két oldala csökkent. Ez a második lépés. Ennek nyomán kevesebb mind a vagyon, mind az adósság. Az állam vagyonának nettó értéke a második lépésben nem változott.

Ha az ellopott tőkevagyont nem használták fel az államadósság csökkentésére, akkor annak meg kell lenni az állam vagyonmérlegének eszköz oldalán. Csakhogy a nemzeti szégyen kormánya nem készít és nem hoz nyilvánosságra állami vagyonmérleget. Így az állampolgár nem tudhatja, hová tűnt az ő magánvagyonából elkobzott állami vagyon.
Szóval egyszerű belátni, hogy a dolog se nem szakszerű, se nem törvényes.

Hiába, a lopást nehéz jól elszámolni.

A Modern Magyarország Mozgalom, ha kormányra kerül, akkor visszaadja az elkobzott vagyont jogos tulajdonosainak. Helyreállítjuk a jogállamot és az elkobzás előtti vagyoni állapotokat. Muszáj lesz, mert a magánnyugdíj pénztárak rendszerére abszolút szükség van. Fogyó és öregedő népességű országban, ahol ráadásul az adócsalás nemzeti sport, a társadalombiztosítás egyedül sohasem lesz képes kielégítő nyugdíjat fizetni az időseknek.

Vegyétek észre, ez az igazi nyugdíjreform. Minden más javaslat a költségvetési egyensúly szétrombolása, felelőtlen populista ígérgetés, olcsó hazugság.

Kedves polgártársam, gondolj erre, amikor a jövődről döntesz!

Bokros Lajos


https://zarojel.hu/mit-keres-a-magannyugdijpenztari-vagyon-az-mnb-merlegeben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha valamihez, ehhez aztán pofa kell – Orbán interjú
  2018-01-08 21:55:14, hétfő
 
  Ha valamihez, ehhez aztán pofa kell - Orbán interjú

Tamás Róbert | Ma | 10:11

Friss, meleg, még gőzölög. Főleg ilyenkor, télen. Orbán Viktor interjút adott a német Bild című lapnak és olyan okosakat mondott, mint szokott. Elmondta persze a szokásost, hogy ezek nem menekültek, hanem migránsok és elözönlik Európát, amit csak Magyarország véd meg, senki más és nemleszünkgyarmat. Meg kettősmérce és támadnak minket.

Szerinte (Orbán szerint, szerk.)"az EU egy csodálatos projekt, amelynek szívesen vagyunk a része, és amelyben maradni fogunk".
A Bild felvetésére, hogy plakátkampányt folytat “ősellensége", Soros György ellen, a kormányfő úgy reagált, hogy Soros György - “aki a kaszinókapitalizmus révén szerezte vagyonát, állam nélküli államfőnek tekinti magát" - szintén kampányt folytat a magyar kormány ellen, és ebben semmi sem korlátozza. “Ez egy nyílt vita, amely éppen a sajtószabadság bizonyítéka" - mondta, hozzátéve: a milliárdos 60 nem-kormányzati szervezetet (NGO) pénzel, amely támogatja a migrációt. “Itt nem a vélemény szabadságáról, hanem nemzetbiztonságról van szó, és nekem fel kell lépnem“. (MTI)

Tehát: Soros György kampányt folytat a magyar kormány ellen, Orbán csak védekezik. Ráadásul Soros nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ami ellen Orbán Viktor felcsúti hobbifocistának (nem a kormánynak, nem a megfelelő szerveknek, hanem személyesen neki) fel kell lépnie. Még szerencse, hogy az Orbán família külföldi kapcsolatai, a nagyon kedvező időpontban elhunyt ujjlenyomat nélküli álprofesszor, szomszéd és üzleti partner semmi ilyet nem hordozott, ahogy az Orbán-Putyin barátság sem és a pénzért árult kötvényekkel Európára szabadított figurák sem.

És a kedvenc részem:

Szintén kérdésre válaszolva jelezte: nem gondolja, hogy a német sajtó szabadabb lenne, mint a magyar. “A magyar sajtó 80 százalékban magántulajdonban van, és egy jelentős része erősen kritikus a magyar kormánnyal szemben" - emelte ki, hozzátéve, az Európai Bizottság is “írásba adta, hogy médiatörvényünk megfelel az EU-s szabályoknak". (MTI)

Ha valamihez, ehhez aztán pofa kell. Miután Mészáros Lőrinc és még pár jónevű senki gyakorlatilag bedarálta, propagandalappá züllesztette a magyar sajtót, Orbán Viktor szemrebbenés nélkül arra hivatkozik, hogy sajtószabadság van, hiszen Mészáros Lölönek magyar a keze. Pöpec.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-valamihez-ehhez-aztan-pofa-kell-orban-interju/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha lehet, én nem mennék háborúba azért, hogy megvédjem Orbán
  2018-01-08 21:50:04, hétfő
 
  Ha lehet, én nem mennék háborúba azért, hogy megvédjem Orbán és cimborái rokonságának vagyonát
Swan Edgar | Ma | 10:58

A háborús óbégatókórus munkába lendült. Fazekas Sándor, aki ismeretlen okból földművelésügyi miniszterként kártékonykodik, elment Lentibe megünnepelni a település várossá nyilvánításának 39. évfordulóját és mindjárt kihasználta az alkalmat, hogy az Unió ellen uszítson gyorsan. A jogász végzettségű - isten bizony nem is értem, hogy van még Magyarországon ügyvéd, mert az összes a kormányban rombolja a jogállamiságot - Fazekas, akit szerintem a szervilizmusa mellett az tesz alkalmassá a posztjára, hogy tájszólással beszél, elmesélte a csodálkozó polgároknak, hogy már nem csupán háború van itt, hanem gyarmatosítanak is minket. Az édes, véráztatta magyar anyaföldet meg akarja kaparintani a nyomorult Unió, de a kormány, különösen Fazekas Sándor megvédi a véráztattát is, a kereszténységet is. Bármi áron.

Fazekas nem maradt egyedül a problémájával, mert Szijjártó Péter külügyminiszter, aki sörhablehúzó-sportmenedzsment szakon szerzett pótolhatatlan és főleg megkerülhetetlen szaktudást a posztjához (az már csak koktélcseresznye a kaviáron, hogy iskolás kora óta rajong Orbán Viktorért, mert egyszer találkozott vele és akkor fellobbant a szerelem), természetesen szintén a háborús vonalat erősítette meg gyorsan. Háború van, támadják az országot, de a kormány megvédi, ha mindannyian beledöglünk is. Pont.

Szerintem meg jó lenne, ha befejeznék a megvédést, mert abba fogunk beledögleni. Ugyanis nem külföldről gyarmatosítják az országot, hanem belföldről. A mi drága politikából élősködőink, a pereputtyuk segédletével. Nagy erőkkel és villámsebesen. Például Orbán Viktor elsőszülött unokájának édesapja, Orbán Ráhel saját lábának támasza 2009-ben egy négy cégből álló cégcsoport résztulajdonosa volt. A cégcsoport 2009-ben mindösszesen 2 millió forint eredményt tudott felmutatni. A tükröspusztai tanya sem ontotta magából a pénzt, bevétel onnan sem nagyon lehetett. Ehhez képest igazán szép teljesítmény, hogy mostanra a Tiborcz család mintegy 500 hektár földet vásárolt fel a tanya környékén 570 millió forint értékben. És akkor még szót sem ejtettünk a számtalan kastélyról, palotáról, cégekben való részesedésről.

Szegény apósnak meg összesen 700 000 forint megtakarítása van. Képzelem, hogy aggódik, el ne romoljon a kazán, mert azt ennyiből nem tudja újra cseréltetni. Esetleg csak akkor, ha kér egy kis kölcsönt a lányáéktól. Vagy a feleségétől, aki szintén nem áll rosszul anyagilag. Esetleg a felcsúti gázszerelőtől, aki Tiborczhoz hasonlóan 2010 után találta meg magában a zsenialitás fénylő gyémántját, mert falusi szakiból, aki éppen csak megélt a vállalkozásából, mára sokszoros milliárdos lett.

Kérhet még Orbán az édesapjától, vagy valamelyik testvérétől is kazánra-valót, mert ők is nagyon tehetségesek, ahogy Lévai Anikó rokonsága is. És akkor még szót sem ejtettünk a kiterjedt Matolcsy családról, Rogánékról, Lázárékról, vagy Kövér Szilárdról és hosszan lehetne sorolni az elmúlt két kormányzati ciklusban megmilliomosodott famíliákat.

Az önkormányzatokat - miután gyakorlatilag felszámolták az önkormányzatiságot - sikerült kiforgatni a vagyonukból, számtalan épület került egyházi tulajdonba, még számtalanabb ingatlan került magántulajdonba. A Balaton környéke ma már Mészáros kempingekkel és szállodákkal ékes, a megyei lapokat Lölö tolja a vidéki lakosság migránsoktól rettegő arcába, a földek az új gazdáknak termik az uniós támogatásokat, beruházások, pályázatok, támogatások landolnak egy nagyon szűk rokoni-baráti kör zsebében.

És az Unió akar minket gyarmatosítani, mondja Fazekas Sándor. Az Unió támadott meg minket, jajveszékel Szijjártó Péter. Az a helyzet, hogy nem kell nekünk külső ellenség ahhoz, hogy szétrabolják alólunk még a földet is. Megteszi ezt az a néhány volt kollégista, akik megfogadták a rendszerváltás körül, hogy márpedig az övék lesz ez az ország. Így lett.

Ha lehet, én nem mennék háborúba azért, hogy megvédjem Orbán és cimborái rokonságának vagyonát, bárki nevén is szerepel a hivatalos iratokban. Ha annyira harcolni akarnak, húzzanak pléhbugyit, üljenek fel Mészáros mangalicáinak a hátára és menjenek csatába. Én majd erősen szurkolok. Csak éppen nem nekik.
https://kolozsvaros.com/2018/01/08/ha-lehet-en-nem-mennek-haboruba-azert-hogy-meg vedjem-orban-es-cimborai-rokonsaganak-vagyonat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rendszer berendezkedett, lehet menni választani
  2018-01-08 21:18:43, hétfő
 
  A rendszer berendezkedett, lehet menni választani

plankog
vélemény
január 2., kedd 14:01


Választási év elején egy közélettel foglalkozó újság normális esetben beharangozót ír, esélyeket latolgat, izgalomba jön és felhívja a figyelmet arra, hogy pezsgő vitákkal teli fontos időszak következik, aminek végén majd megalapozottan döntünk közös sorsunkról.

Természetesen most eszünk ágában sem áll ilyesmit tenni.

Miért hazudnánk az olvasóknak?

2018 tavaszán a klasszikus demokratikus választás helyett valamiféle bizarr showműsort tartanak, ami egyszerre emlékeztet egy nemzeti konzultációra, egy migránsfórum előtti utcai ordibálásra és egy olyan futóversenyre, amiben egy gepárd küzd összekötözött lábú selyemtyúkokkal.

Nemzeti konzultáció, mert pont úgy hangsúlyozza saját demokratikus díszleteit, miközben tartalmilag ugyanúgy csak torz paródia. Utcai kiabálás, mert ettől függetlenül rá fog menni az ország idegrendszere, és kedélyes állatverseny, mert valamiféle vetélkedés közben valóban van. Hogy milyen feltételek mellett, arra mindjárt visszatérünk.

A nyugati típusú, liberális demokratikus választást viszont nem teszi lehetővé a rendszer. Ami végül is nem meglepő, Orbán Viktor maga jelentette be, hogy annak vége van.

Nem érdemes belemenni a szómágiába arról, hogy akkor pontosan milyen rendszer is van. Olyan rendszer van, ahol szabályok, intézmények és informális hatalmi eszközök együttesen segítik, hogy csak egyetlen párt lehessen hatalmon, ahol egyetlen párt politikai irányítás alatt tartja a legfontosabb állami intézményeket, és ahol a kormány a nemzetbiztonság ürügyén gyűlöletkampányt folytat saját állampolgárainak egy része ellen. Mindenki hívja az ilyen rendszert úgy, ahogy akarja.
A berendezkedés éve

Bár az évértékelő szezonból már kicsúsztunk, még érdemes megjegyezni: ha van valami, aminek az éve volt 2017 Magyarországon, az nem a lázadás, hanem a lázadás tökéletes, mértani pontosságú ellentéte, a berendezkedés éve.

A berendezkedés éve már 2016 decemberében elkezdődött. Akkor jelent meg a hír, hogy Mészáros Lőrinc megveszi az Echo tévét, akkor állt ki először a maga hús-vér valójában kezet rázni egy nagy, és politikailag is fontos üzletre. Mészáros színre lépése persze mérföldkő volt a magyar szórakoztatóipar szempontjából, de valami sokkal fontosabb is történt.

Ekkor lépett színre nyíltan az új elit. Ekkor kezdődött el az időszak, amikor az új tőkésosztályt már nem a színfalak és céghálók mögött dugdosták, hanem a kirakatba tették. Egyben ezzel lett vége annak az időszaknak, amikor fideszes politikusok még pironkodnak az urizáláson. A közpénz hosszú éveken keresztül tartó, akkurátus átcsatornázása után Orbán Viktor úgy látta, hogy

a magyar társadalom lelkileg már készen áll arra, hogy elfogadja, tényleg ez az új elitje.

Mészáros (@freemail.hu) onnantól egyre-másra jelent meg hivatalosan, interjúkban, a tehetségét dicsérték tévéjében, rejtőzködés nélkül gyarapodott tovább. Az év végén már felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix teljesen természetesen állt ki igazgatósági elnökként a megújult Echo tévé élén. Mészáros holdingjáról pedig, ami 2017 elején még tőzsdei lufinak tűnt, mostanra világosan látszik, hogy egy óriási tőzsdei vállalat létrejötte felé tart.

Közben jöttek a többiek is. Matolcsy Ádám megvette az Origót. Tiborcz István elismerte, hogy az ő cége vette meg a turai kastélyt. Újságcikkek természetesen utaltak már ezekre az ügyekre korábban is, a tájékozott közönség tudhatott ezekről, mégis egészen más, amikor már nyíltan vállalják.

,,Minden igazság három stádiumon megy keresztül: először kinevetik - majd erőteljesen ellenzik - végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el" - szól a sokat idézett tétel, ennek NER-változatát látjuk itt. Először csak nevettek az emberek, hogy ugyan már, nem a feudalizmusban élünk, miért történne ilyesmi. Amikor elkezdett felsejleni, hogy mégis így van, akkor minden lehetséges jogi eszközzel igyekeztek körülbástyázni, hogy ne látszódjon annyira. Aztán eljött a berendezkedés éve, és a világ legtermészetesebb dolgaként prezentálják, hogy a jegybankelnök fiának tulajdonában van az ország egyik legolvasottabb portálja, a miniszterelnök vejének tulajdonában pedig az ország egyik legszebb kastélya.

Ilyesmi akkor történik egy rendszerben, ha működtetői tudják, hogy megszilárdult a pozíciójuk.

Ha nemcsak egyszerűen nem számítanak arra, hogy jöhet egy hatalomváltás, ami után esetleg valaki elkezdi vizsgálni ezeknek a vagyonoknak az eredetét, hanem konkrétan tudják, hogy ez nem történhet meg. (Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne lenne további rengeteg pénz a színfalak és céghálók mögött.)
A magyar Manchester City

Naivan persze azt lehet mondani erre, hogy igen, vannak csúnya ügyek, na de ez miért jelentené a demokrácia hiányát - egyszerűen arról van szó, hogy a Fidesz jogosan nem számít arra, hogy elveszíti a hatalmát, mert annyival jobb mindenkinél. Mintha a Fidesz ugyanabban a helyzetben lenne, mint a tavasz másik várható nagy nyertese, az angol bajnokságot utcahosszal vezető Manchester City labdarúgócsapat. Mármint nem az Arab-félsziget milliárdosaival való üzleti kapcsolatokra gondolok, hanem hogy mindketten egyszerűen annyival jobbak a mezőnynél. Ez részben igaz is: a Fidesz szervezettebb, profibb, rugalmasabb, felkészültebb, több fontos politikai helyzetet jobban használt ki, mint az ellenzéke, és éppen gazdasági fellendülés is van. De a magabiztosságukat nemcsak ez okozza.

Már a 2014-es kampányban is felborult a pálya: a választási rendszer átszabásától a médiafölényen át az átláthatatlanná tett mezőnyön keresztül a vita hiányáig sok eleme volt annak, miért nem lett az a választás a demokrácia ünnepe. Mivel akkor még nem nemzetbiztonsági kockázatként, csak egyszerűen bohócként ábrázolták az ellenzéket, azt írtuk:

,,Ha a kormánypárt valóban úgy gondolja, hogy az ellenzék nevetséges bohócokból áll, nyugodtan megpróbálhatná legyőzni őket tisztességes versenyben is."

Azóta szinte minden elemében súlyosabb lett a helyzet. Az akkori médiafölény szinte semmi nem volt ahhoz képest, amit lapok felvásárlásával, bezárásával, megszállásával, és a teljes tájékoztatási térkép lefedésével elértek. Most már nem egyszerűen nincs vita, hanem konkrétan államilag szított gyűlölet van a rendszer ellenfeleivel szemben. (A 2016-os migránsellenes kampányban már jól látszott, hogy ezek után sokkal egyszerűbb lesz olyanok ellen is uszítani, akik tényleg itt élnek közöttünk. Azóta jött Őcsény, a Soros-disznó, a civilellenes hergelés.) És míg 2014-ben még csak kellemetlenkedtek bizonyos ellenzéki indulókkal szemben, most már egy fokkal komolyabb fegyvernemre váltott a rendszer, és bevetette az Állami Számvevőszéket. Azt a hivatalt, ami az ellenzéki pártok utolsó irodabérletére is odafigyel, de a Fidesz esetében a szeme előtt lobogtatott szerződéseket sem hajlandó figyelembe venni.

Azt pedig az elmúlt években többször is egyértelműen kifejezte a NER, hogy mi történik, ha mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretné. Újra és újra visszaverték a népszavazási kísérleteket, volt olyan eset, amikor kopasz verőemberekkel akadályozták meg. A saját népszavazásuk érvénytelensége miatt kitalálták a politikai érvényesség fogalmát. Amikor pedig zavarták őket a Jobbik plakátjai, a parlamentben már a látszatra sem adva egyszerűen feles többséggel fogadtak el egy kétharmados többséget igénylő törvényt, majd a köztársasági elnök rábólintott. És még egy fejlemény: a nagyközönség számára is nyilvánvaló lett, hogy mind az ellenzéki pártok, mind az ellenzéki média egy része a Fidesz befolyása alatt működik.

Vagyis a Fidesz Manchester City-je úgy vezet a bajnokságban, és úgy veheti biztosra a győzelmét, hogy övék az összes játékvezető és partjelző, embereik vannak az ellenfél csapataiban is, és elsötétítik a képet, amikor az ellenfél támad, de ha valamelyik csapat mégis eljutna a kapujukig, akkor egyszerűen arrébb viszik a gólvonalat. Vagy ráküldik az ellenfél csatárára a biztonsági őrt.
Ettől még lehet élni

,,Úristen, feles törvények meg ÁSZ-vizsgálat, ez aztán a diktatúra!!! Ha olyan nagy elnyomás van akkor miért nem visz el titeket a rendőr? Hogy is van ez lipsik???" - gépeli most be minisztériumi billentyűzetén az ideirányított kormányzati kommentelő. És részben neki is igaza van: ezek az esetek szinte mind távol esnek az emberek úgynevezett hétköznapi életétől. Ha valaki épp a Balatonra indult nyaralni azon a júniusi napon, a legkevésbé sem érintette, hogy a Fidesz épp beletaposott a parlamentarizmus arcába, és az ÁSZ-büntetések bejelentésének napján is ugyanolyan langyos volt a kézműves sör a belvárosi foodtruckokban.

Csakhogy ez teljesen természetes. Egészen gyermeki világkép kell ahhoz, hogy a nem demokratikus rendszereket nagyjából az Éhezők viadala alapján képzeljük el, ahol már megszólalni is tilos, ahol szükségszerűen rohamrendőrök masíroznak örök szürkeség és apokaliptikus lakótelepek között. A demokrácia elvételéhez sokszor nem kell más, mint bürokratikus döntések sora. Egy ilyen rendszerben is lehet boldognak, szerelmesnek, sikeresnek lenni, sőt, akár teljes életet is lehet élni, amíg nem érintenek valakit személyesen is ezek a döntések.

De azért nem árt észrevenni, ha lépésről lépésre elfogy a szabadság.

2018 elején az ellenzéki szavazók hangulata elég pontosan tükrözi ezt az állapotot. A dühöt és a frusztrációt lassan felváltja a reménytelenség és elkeseredés, végső soron a beletörődés. Emberileg ez teljesen érthető: végtelenszer azért nem lehet újra és újra lázba jönni, aztán újra és újra csalódni. Internetadó, tanártüntetések, CEU-tüntetések, hullámok hullámok után, és a végén mindig egy kicsit sötétebb lett a helyzet. Ezek után attól kellene lázba jönnie valakinek, hogy mit művel Gyurcsány Ferenc és Molnár Gyula, hogyan taktikázik Karácsony Gergely vagy milyen naiv húzással áll elő a Momentum? Ezt senkitől sem lehet elvárni.
A beletörődés a rendszernek tökéletes

Viszont a rendszer pontosan ezt akarja. Pontosan azt a beletörődő arckifejezést szeretné látni az elégedetlen állampolgárokon, amivel az elmúlt hetekben a közéletet figyelték.

Az eddig felsoroltakon kívül ugyanis ez a pszichológiai trükk lehet a Fidesz választási csodafegyvere.

Hogy az ellenzéki szavazók csalódottsága afelett, hogy a kormányváltás nem lehetséges, teljesen elveszi a kedvüket attól is, hogy egyáltalán bármilyen eredményt elérjenek. Vagyis egyszerűen inkább be sem szállnak a vitákba, nem is nyilvánítanak véleményt, és főleg inkább nem is mennek el szavazni. A Fidesz pedig minden más előnye mellett ezzel is biztosítja, hogy valós támogatottságánál sokkal nagyobb felhatalmazást szerezzen.

Pedig attól még, hogy a kormányváltás nem tűnik opciónak (sőt, még amellett is lehet érvelni, hogy nincs olyan állapotban lévő ellenzéki erő, akire egyáltalán rá lehetne bízni az országot), még egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eredményt ér el a Fidesz. Egyáltalán nem mindegy, hogy lesz-e kétharmad, hogy mekkora többség lesz, hogy mennyire lesz még rákényszerítve vitákra, kompromisszumokra, alkukra a rendszer.

A legcsúnyább alku is jobb, mint a teljhatalom, írtuk, amikor az LMP által jelölt alkotmánybírókat is megválasztottak, ezért pedig többen leárulózták őket. Épp a napokban derült ki, hogy ennek eredménye is lett: ezek a jelöltek védték meg a véleményszabadságot egy konkrét ügyben.

És nagyon nem volt mindegy az sem, hogy a Fidesznek nem volt kétharmada az elmúlt két évben. Ha az lett volna, például sokkal súlyosabb terrortörvényt fogadtak volna el 2016 elején, olyat, ami egészen ijesztő hatalmat adott volna a kormány kezébe. Mivel nem volt elég képviselőjük a törvény elfogadásához, és a teljes ellenzék együttműködött a kérdésben, sikerült változtatni a feltételeken. Lehet, hogy a rengeteg ellenpélda mellett, amikor a Fidesz minden ellenvéleményt lesöpört az asztalról, ezek nem tűnnek nagy dolgoknak, de ha még ennyi lehetőség sem lesz a rendszerben, az sokkal sötétebb helyzetet jelent.
A stabilitás is törékeny

Persze az is igaz, hogy amilyen hevességgel csapkodnak most a világtörténelem hullámai, érdemes nagyon szerénynek maradni a jóslatokkal, mert bármilyen stabilnak tűnő pozíció pillanatok alatt változhat meg. Amikor megválasztották Barack Obamát, és győzött a remény és a progresszió, akkor nem sokan gondolták, hogy évekkel később horogkeresztes tüntetők vonulnak majd fel Amerikában. Amikor pedig megválasztották Trumpot és mindenki az új jobboldali korszakról beszélt, nem sokan gondolták, hogy egy évvel később az utóbbi idők legerősebb feminista hulláma söpör majd végig a nyugati világon.

Két héttel a Momentum feltűnése előtt senki nem mondta volna meg, hogy a Fidesz egyik napról a másikra hagyja majd veszni óriásplakátokon hirdetett nagy álmát, de hogy a másik irányból is mondjunk példát: a kitiltási botrány csetlés-botlásának közepén senki nem mondta meg, hogy egy évvel később ugyanennek a kormánynak éppen a keménysége miatt lesznek rajongói Európa-szerte. A macedón Gruevszkinek nyolc év hatalom után jöttek a lehallgatási ügyek, majd a bukás, a perui Fujimori rendszeréről a harmadik megnyert választás után fél évvel kerültek elő olyan felvételek, hogy az elnöknek még az országból is el kellett menekülnie. A külső hatások pedig egyébként is a magyar rendszerek jövés-menésének elsődleges mozgatórugói.

Váratlan fordulatok bármikor jöhetnek, és semmisíthetnek meg biztosnak látszó helyzetértékeléseket, de erre azért nem nagyon lehet építeni. És megtörténhet az is, hogy a meglepetés az, hogy évtizedekig nincs meglepetés.
Lehet durvulni, de az nincs ingyen

De ha az első bekezdésekben arról volt szó, hogy a rendszer szinte mozdíthatatlan, és azok az ajtók, amiken az ellenzék dörömböl, csak fel vannak festve a falra, akkor miért érdemes egyáltalán részt venni ebben? Ha egy választónak alapos oka van azt gondolni, hogy a Fidesz nem játszik tisztán, miért szabad egyáltalán beszállni?

Például azért, mert az nincs ingyen a rendszernek, ha nem játszik tisztán. Sokba kerültek a kopaszok, sokba került a média megszállása és sokba került az állami intézmények elfoglalása is. Ha ezeket az eszközöket használni kell, akkor a rendszer erkölcsi tőkéje csökken - de ehhez az kell, hogy legyen egyáltalán valaki, akivel szemben még használni kell ezeket.

Hiszen ha senki nem akar népszavazni, akkor nem kell kopaszokat odaküldeni. Ha senki sem ír arról, mi történik a közpénzzel, akkor nem kell újságokat elfoglalni, és ha senki sem politizál ellenzékben, akkor nem kell rájuk küldeni az ÁSZ-t. Akkor tényleg nyugalom van. De a rendszer lelkét nem a nyugalom mutatja meg, hanem hogy mit csinál azokkal, akik nem értenek egyet. És most már ott tartunk, hogy provokációnak tekintik azt is, ha emberek egyáltalán vitatkoznak közügyekről.

Mivel a rendszer sokkal erősebb, mint az ellenzéke, végül várhatóan így is, úgy is eléri, amit akar. De nem mindegy, hogy ingyen, a csendes beletörődést kihasználva éri-e el, vagy kénytelen megmutatni az igazi arcát.


https://444.hu/2018/01/02/a-rendszer-berendezkedett-lehet-menni-valasztani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Frappáns választ küldött Orbán pénzkunyeráló levelére a Klub
  2018-01-08 21:12:26, hétfő
 
 
Frappáns választ küldött Orbán pénzkunyeráló levelére a Klubrádió riportere

Nyugati Fény · január 6., 13:02 · Politika

A Klubrádió műsorvezetője, Bálint Judit az Esti gyors című műsorban adott frappáns választ Orbán levelére, amelyben 8 évnyi folyamatos lopás után a kizsigerelt lakosságtól kér pénzt a gyűlöletkampány folytatásához.

Bálint Judit levelét változtatás nélkül közöljük:

“Kedves Viktor, miniszterelnök úr, én már többször megírtam, mennyire szeretek öntől levelet kapni, most viszont kicsit csalódott vagyok, hogy pénzt nem kért tőlem.

Persze lehet, hogy ehhez szorgosabban kellett volna nemzeti konzultálnom, de az látszik, hogy a harcban rám már nem számít. Nagyon sajnálom.

Nem tudom, mondjuk, hogy mennyit tudtam volna költeni, az elmúlt hónap elég megterhelő volt anyagilag, karácsony, miegymás, de háborúban tudom, minden fillér számít.

Csak azt az egyet nem értem, hogy az a pénz, amit kézen-közön eddig kiszedtek a zsebemből - meg az oktatásból, egészségügyből, kultúrából - az nem lenne elég? Lőrinc elvesztette a kasszakulcsot? Vagy sokkal nagyobb támadó seregre számíthatunk?

És az is érdekelne, hogy aki fizet, mit kap cserébe? Az nem lehet válasz, hogy még négy évet a NER-ből, mert azt jelen állás szerint megkapom én is, holott egy fillért nem küldök.

Szóval elhiszem, hogy egymásra van szorulva a NER feje és a többi kis mameluk, de nem lehetne, hogy mindezt nélkülem? Hogy otthon, a négy fal között rajonganának egymásért és harcolnának szellemekkel? Mert erre, na, biztosan költenék még én is, és nem csak néhány fillért, esküszöm."

Bálint Judit

(Elhangzott a Klubrádió Esti gyors című műsorában)


http://nyugatifeny.hu/2018/01/06/frappans-valaszt-kuldott-orban-penzkunyeralo-lev elere-a-klubradio-riportere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életkori korlátozás léphet életbe a gyógyászatban…
  2018-01-08 21:08:04, hétfő
 
 
ÉLETKORI KORLÁTOZÁS JÖHET A GYÓGYÁSZATBAN! AKI BETÖLTÖTTE A FELSŐ KORHATÁRT AZ MÁR NEM MINDEN KEZELÉSRE LESZ JOGOSULT! ITT VANNAK A KISZIVÁRGOTT RÉSZLETEK


Posted on január 2, 2018 by Info

FELHÁBORÍTÓ! 75 év felett már nem kell gyógyítani?
Életkori korlátozás léphet életbe a gyógyászatban...

Hosszú várakozás után végre hazánkban is elérhetővé váltak a legújabb onkológiai szerek.

A 15 új gyógyszer nagy mértékben hozzájárulhatna a betegek gyógyulásához, de a tüdődaganat elleni két új hatóanyagnál várhatóan életkori korlátozás lép majd életbe, és a 75 év felettieknek nem jár majd ez a legmodernebb terápia.

Szakemberek szerint a döntés indoklása elfogadhatatlan, mert az látszik ebből, hogy minél idősebb valaki, annál kevesebb joga van a gyógyuláshoz.

Pedig külföldi felmérések szerint az onkológiai kezelésen átesett hetvenéves, de egyébként egészséges nők várható átlagos élettartama további 15,7 év!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint ezeknek a készítmények a befogadási eljárása jelenleg is folyamatban van, és amíg ez tart, a rászoruló betegek egyedi méltányosság során hozzájuthatnak.
Hirdetés:

Azt viszont tudni kell, hogy az egyedi méltányossági engedélyek elbírálásakor mit vesznek figyelembe!

A korlátozás indoklásában szerepel az is, hogy a bizonyos életkor feletti betegektől származó adatok mennyisége túlságosan korlátozott ahhoz, hogy az adott populációra vonatkozóan következtetéseket lehessen levonni.

Az államtitkárság szerint fontos hangsúlyozni, hogy életkor alapján nem dönthetnek a betegek méltányossági kérelméről, de a készítmények alkalmazási előírásában mégis részletesen feltüntetésre kerül, mely betegcsoportban tesztelték a termék hatásosságát.
Vagyis úgy szorulnak ki az idősek a kezelések alól, hogy az életkoruk miatt nem kapják meg az egyedi méltányosságot, ami viszont teljességgel elfogadhatatlan!

ÖN MIT SZÓL EHHEZ?


http://nyugdij.info/2018/01/02/eletkori-korlatozas-johet-a-gyogyaszatban-aki-beto ltotte-a-felso-korhatart-az-mar-nem-minden-kezelesre-lesz-jogosult-itt-vannak-a-k iszivargott-reszletek.php
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A FÜLKEFORRADALOM gYERMEKEI
  2018-01-08 20:57:00, hétfő
 
  2018. január 7., vasárnap

A FÜLKEFORRADALOM GYERMEKEI

FOTO: HORVÁTH PÉTER GYULA

Oda a Momentum.
De kár, hiszen oda lehetett volna már megalakulása napján is, ami azt illeti, hiszen létének semmi értelme nincs.
Ideológiája nincs, jelszavai unásig elkoptatott panelek, prominensei bátran indulhatnának az Utálatoskép címmel kiírt fotopályázaton, ha megérne akárcsak egyikük is egy csomag fotopapírt a nyomtatóba...
Pesze azonnal támadtak támogatóik, hiszen Magyarembernek százszor is el lehet adni ugyanazt a nevetséges hazugságot, mely szerint egy hegedűművész tekintetében meghatározó jelentőségű az életkor, másrészt, hogy az óvódáskorú versenyző határtalan képességeire utal, ha anélkül tudja kilopni társa bilijéből a szart, hogy az tiltakozna.
Eszük se sok volt, hiszen nyilvánvaló, hogy az LMP száz választóján kívül a mai magyar politikai térben nincs mégegyszer száz választó, aki annak kívánna politikai támogatást adni, aki annyira független, hogy még a józan észtől is elhatárolódik.
Kis ország, egy politikai osztály - nekünk ilyen jutott.
Karma...


Tulajdonképpen az is érdekes kérdés, hogy ez a remek száz miből gondolja, hogy Orbán ellen úgy célszerű harcolni, hogy a világmegváltó párt Orbán összes ellenfelét bekeni szarral, majd magát tisztának és illatosnak nyilvánítva előad néhány kártyatrükköt a Kossuth Lajos téri manézsban, miközben úgy tesz, mintha ezek a kupolában végrehajtott légtornászati halálugrások lennének.
Akik a Momentumot létrehozták - és most ne a savanyúábrázatú helyiérdekű Don Quijotéra, se a drámai szende Dulcineára, de mégcsak Sancho Panzára se gondoljunk - azt hitték, az LMP elvérzése esetére kellenek ők a bohóckabátba, hogy alkalomadtán elő lehessen húzni és diadalmasan felmutatni: Van másik!
Menet közben kiderült, elég ide egyetlen pszeudo-párt is, a többiek már csak a kapacitások felesleges többszörözését jelentik, ezért hát a kissé már megnyugodott szülők elzárták a pénzcsapot, hónuk alá csapták a libasültes tálat, majd megbizonyosodva arról, hogy üzemanyag nincs, a ballaszt a helyén és a fenékszelepek nyitva, mentőhajójuk legénységének vidám integetése mellett elpöfögnek a helyszínről.
A legénység már elővette az evezőket és most éppen egymást veri agyon velük, hozzájárulva ezzel az ország fennmaradásához.


Ezeknél már csak azok a Cegléden sétáló arab túristák voltak sötétebbek, akikre azonnal ráizgult a helyi jobboldali értelmiség, kihívta rájuk a rendőröket, az ÁNTSZ-t meg a helyi katolikus papot, hintse már meg szenteltvízzel őket, hátha akkor kiderül az igazság, kilóg majd a lóláb!
Bűbájos momentum voltak ők a magyar politika történetében, szerintem ne sirassuk őket...
http://www.pupublogja.hu/2018/01/a-fulkeforradalom-gyermekei.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki lehet az Orbán utáni miniszterelnök?
  2018-01-08 20:43:32, hétfő
 
 
Ki lehet az Orbán utáni miniszterelnök?

Tegnap kezdtem el vázolni a helyzetet, ahogyan azt látom. Közre adtam azok tablóját, akik elvileg szóba jöhetnek.


https://djnaploja.files.wordpress.com/2018/01/zc3b6ld.jpg

Most nem ragoznám a címben feltett kérdésen kívüli lehetőségeket (senki, egy másik fideszes?). Arra sem térnék ki, hogy a négy pártvezető közül csak három deklarálta miniszterelnöki ambícióit. Nyilvánvaló ugyanis, hogy amelyik ellenzéki lista a legtöbb támogatást kapja s aztán képes lesz maga mellett egy parlamenti többséget létrehozni, az adja majd az Orbánt leváltó kormányfőt.

(Azt sem ragoznám, hogy az ellenzék győzelmének egyelőre nulla esélye látszik - csak a címben foglalt kérdésre próbálok válaszolni. A történelemben ugyanis adódtak már eddig is váratlan, az események alakulását döntően befolyásoló új helyzetek s ilyenek bekövetkeztét az előttünk álló hónapokban sem lehet kizárni.)

A tablóra térve: abc sorrendben szerepelnek rajt a politikusok, ami véletlenül egybeesik az életkorukból adódó tapasztalat sorrendjével. Mind a négyen pártelnökök, igaz Karácsony nem is a saját, hanem egy másik párt listavezetőjeként indul (na, erre varrjon gombot, aki tud!).

Legnagyobb nyílt párt támogatottsággal Vona Gábor rendelkezik. A nyílt szócskát azért állítottam dőlt betűsre, mert a fideszesek által gyűlölt Gyurcsánynak jóval több támogatottsága lehet a nyilvánosan mértnél.

Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy közvélemény-kutatók politikusi népszerűség adatai nem relevánsak. Azért van például Gyurcsány a sereghajtók között, mert a fideszesek utálják - viszont Orbán leváltása szempontjából ők nyilvánvalóan nem is számolandók. Hiába népszerű mondjuk Karácsony vagy Szél Bernadett. Őket ugyanis a fideszesek veszélytelennek ítélik, így kevésbé elutasítottak.

Ambíció és vezetői kvalitás szempontjából egyedül Vona említhető Gyurcsánnyal egy sorban. Az ő stratégiája arra is irányul, hogy önmagát mint Orbán egyetlen reális kihívóját mutassa be.

Elképzelhető-e vajon, hogy a négy politikus törekvései nem oltják ki eleve egymást s nem garantálják-e Orbán biztos győzelmét? Mint minden, úgy még ez is elképzelhető! Bizonyos feltételek teljesülése esetén:

Mind a négyen előre kizárják Orbán és a Fidesz hatalmon tartását.
Mind a négyen előre elkötelezik magukat a 2010-et követően kiépített rendszer felszámolása mellett.
Mind a négyen előre elkötelezik magukat egy leendő konszenzusos alkotmány és egy igazságos választási rendszer mellett.
Mind a négyen előre elkötelezik magukat a “fideszes pártkatonák" minden az új kormányt bénító pozíciójukból való eltávolítása mellett.
Mind a négyen elkötelezik magukat a demokratikus többpártrendszer és az önkormányzatiság gyakorlati felszámolásáért felelősök és a politikusok által elkövetett vagyoni bűncselekmények elkövetőinek törvényes felelősségre vonása mellett.
Mind a négyen elkötelezik magukat a fideszes politikusok és családtagjaik 2010 óta keletkezett hazai és offshore vagyongyarapodásának törvényes felülvizsgálata, az igazság feltárása és eltulajdonított közpénzek esetén a vagyonelkobzás mellett.
Mind a négyen deklarálják, hogy közjogilag érvénytelennek tekintik az orbáni “alaptörvényt" és a hozzá kapcsolódóan csak a Fidesz-KDNP által megszavazott “sarkalatos" törvényeket.

Nem kell s nem is volna célszerű az eltérő értékrendű pártok közös listájára törekedni. Listán mindenki szavazhat a neki tetszőre. Mindössze annyi lenne a választók érdemi döntése, hogy a saját körzetükben arra szavazzanak egyéniben, akinek az adott körzetben a legkomolyabb sansza van a fideszes jelölt legyőzésére.

https://djnaploja.wordpress.com/2018/01/06/ki-lehet-az-orban-utani-miniszterelnok /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális költségvetési hiányt hozott az óév
  2018-01-08 20:39:41, hétfő
 
 
Brutális költségvetési hiányt hozott az óév


Wiedemann Tamás

2018. január 8., hétfő 19:58, frissítve: hétfő 20:09Az elmúlt évtized legnagyobb költségvetési hiányát hozta össze tavaly a kormány, miután 1974 milliárd forinttal többet költött, mint amennyi bevétele volt. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szokatlanul rövid, mindössze néhány soros közleményben tudatta a nem túl rózsás helyzetet. A tavalyi költségvetési tervekben egyébként 1200 milliárd forintnyi mínusz szerepelt, vagyis közel nyolcszázmilliárd forinttal többet költött az állam az elmúlt évben, mint amennyi tervezett.

hirdetés

Ennek oka leginkább az uniós támogatások erőltetett lehívásában keresendő. A kormány olyan gyorsan igyekszik a hét évre kapott uniós forrásokat már az EU-s költségvetési ciklus első éveiben lehívni, hogy meg sem várja, míg Brüsszel kifizeti a pénzeket. Ehelyett a magyar költségvetésből nyújt egyfajta előleget a közbeszerzéseken nyertes vállalatoknak, majd később nyújtja be az Európai Bizottságnak a számlákat. Igaz, ezt könnyen meg is teheti, mivel hiába hatalmas a hiány, a statisztikákba ez nem számít bele. Brüsszel ugyanis nem a pénzforgalmi hiány, hanem az eredményszemléletű deficit esetében figyeli a három százalék alatti hiánycél teljesülését. Vagyis hiába költekezett a kabinet, a költségvetési hiányba ezt nem kell beszámítani. Banai Péter Benő, az NGM államháztartásért felelős államtitkára ezt meg is erősítette, szerinte az európai uniós módszertan szerint az államháztartás GDP-arányos hiánya a 2,4 százalékos célnál kedvezőbb lett, 2 százalék körül alakulhatott tavaly. Elmondta azt is, hogy az uniós programok kiadása 2555 milliárd forint felett volt, amelyből 1015 milliárdot fizetett ki az EU, vagyis a magyar állam 1540 milliárd forintnyi uniós támogatást előlegezett meg. Úgy tűnik, hogy a kormány semmit sem bíz a véletlenre, és a tavaszi országgyűlési választások előtt leköti az uniós források nagy részét, miközben egy esetleges vereség esetére is kitömte a hozzá hű vállalkozó köröket. Az Európai Unióban egyébként épp most vitatják meg a 2020 utáni közösségi költségvetés tervezésének szempontjait, és hazánk számára jó hír, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nem támogatja a kohéziós és agrárforrások csökkentését, valamint a kifizetések politikai feltételekhez kötését.

Nagy kérdés, hogy miért erőlteti ilyen ütemben az uniós támogatások lehívását a kormány, hiszen ezek a források azért járnak Magyarországnak, hogy segítse hazánk felzárkózását az Európai Unióhoz. Egy felelős nemzetállamnak ezért ezt a több ezer milliárd forintos ,,ingyen pénzt" úgy kellene felhasználnia, hogy később is profitot termeljen, vagyis olyan beruházásokra kellene fordítani, amelyek megteremtik a későbbi gazdasági növekedés motorjait. A hazai közbeszerzések eredményeiből azonban tudható, hogy a források jelentős része kormányközeli üzleti körökhöz kerül, amelyek rendre túlárazott ajánlatokkal nyerik el a támogatásokat. Az állam által megelőlegezett uniós támogatások egyfajta ingyen hitelként is felfoghatók, hiszen a pályázaton nyertes cég számlájára kerül a pénz jelentős része - a kabinet akár 50-90 százalékban is előfinanszírozza a beruházást -, miközben a projekt csak később indul el, vagy lassabban fut fel, mint amit a forráskihelyezés indokolna.

https://mno.hu/gazdasag/brutalis-koltsegvetesi-hianyt-hozott-az-oev-2438721
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felpörög a diktatúra: A Jobbiknak 15 napon belül ki kell fiz
  2018-01-08 20:36:48, hétfő
 
  2018. 01. 08. 13:24
MTI nyomán

Felpörög a diktatúra: A Jobbiknak 15 napon belül ki kell fizetnie az ÁSZ-bírságot

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közleményben jelezte, hogy január 8-án élesítik a Jobbikra kiszabott bírságot. A legerősebb ellenzéki pártnak 15 napon belül fizetnie kell.

Az ÁSZ azzal indokolta az intézkedést, hogy

"tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe vagy rendel meg szolgáltatásokat".

A számvevőszék szerint a Jobbik nem tett eleget a "számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének".

Mint a közleményben szerepel, a számvevőszék hatósági jelzést kapott a 2017-ben a párt által két gazdasági társasággal, politikai plakát kihelyezésre kötött szerződésekben alkalmazott, a gazdasági társaságok hirdetési listaáraitól elmaradó egységárak miatt.

Az ÁSZ ennek kapcsán megállapította, hogy a kockázatjelzésben rögzített szerződések alapján a Jobbik tavaly a törvényi tilalom ellenére - jogi személyektől származó - nem pénzbeli vagyoni hozzájárulást fogadott el 331 millió 660 ezer Ft összegben.

A számvevőszék szerint a párt észrevételében hiteles ellenőrzési bizonyítékokkal, illetve egyéb alátámasztott érvekkel nem cáfolta az ÁSZ megállapításait, ezért a törvényi előírás alapján

az ÁSZ 2018. január 8-i dátummal felhívással fordult a Jobbik elnökéhez, hogy a párt a tiltott vagyoni hozzájárulás értékét tizenöt napon belül fizesse be a központi költségvetésnek

- áll a számvevőszék MTI-hez eljuttatott közleményében.

https://alfahir.hu/2018/01/08/jobbik_allami_szamvevoszek_birsag

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------A fidesznél nincs aljasabb képződmény!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3848
  • e Hét: 19366
  • e Hónap: 42592
  • e Év: 2862987
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.