Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Felsőoktatás: megdöbbentő kijelentést tett a Fidesz! (frissü
  2012-12-11 20:24:03, kedd
 
  Felsőoktatás: megdöbbentő kijelentést tett a Fidesz! (frissül)
2012. december 11. 09:10:59

Szegeden felfüggesztették a sztrájkot, Miskolcon viszont kormányhivatalt foglaltak a tüntető hallgatók. Orbán szerint az átalakítás nem okozhatott meglepetést, Selmeczi szerint egyenesen a diákok lesznek a változás nyertesei.

Felfüggesztették ülősztrájkjukat kedden reggel a szegedi hallgatók és oktatók, akik a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések miatt kezdtek demonstrálni hétfőn - derül ki a hallgatói önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának tájékoztatása szerint a sztrájkbizottság jóindulata kifejezéseként ideiglenesen függesztette fel a tiltakozó akciót, arra való tekintettel, hogy B. Nagy László kormánymegbízott ígéretet tett rá, kérdéseikre válaszolni fog, kéréseiket tolmácsolja, s reakciókról méltányos időben tájékoztatja a demonstrálókat.

A közlemény szerint a sztrájkbizottság a további lépésekről az ígért válasz ismeretében dönt. Az ülősztrájk felfüggesztése nem jelenti más, hasonló akciók szüneteltetését.

Hétfő délben három szegedi oktató és negyven szegedi egyetemista kezdett tiltakozó akcióba a Csongrád megyei kormányhivatal épületében. A hallgatók a kormányhivatal aulájában - amely álláspontjuk szerint közforgalmú tér - ültek, lábuknál egy hosszú lánccal összekötve. Többüknél transzparensek voltak láthatók többek között "10 480 állami finanszírozott hely. Nem. Nem engedünk a kormánynak" felirattal.

Török Márk, az SZTE hallgatói önkormányzatának elnöke újságíróknak az épület előtt elmondta, az elmúlt egy évben ötödére csökkent az államilag finanszírozott hallgatói létszám, Szeged esetében ez azt jelenti, hogy a legtöbb egyetemi képzés veszélybe került. Akciójukkal a felsőoktatási keretszámok újratárgyalását szeretnék elérni.

Miskolci egyetemisták elfoglalták a kormányhivatalt

Mindeközben "elfoglalták" a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal miskolci épületét a felsőoktatást érintő változtatások ellen tiltakozó hallgatók kedd reggel.

Az MTI úgy tudja, hogy jelenleg több mint hetven miskolci egyetemista tartózkodik az épület előterében. Az egyetemisták át akarnak adni egy petíciót Demeter Ervin kormánymegbízottnak, de mivel ő éppen a Parlamentben van, a diákok egyelőre várakoznak.

Orbán válaszolt: nem okoztunk meglepetést

Döntéseinkkel semmilyen meglepetést sem okoztunk - írta válaszlevelében Orbán Viktor miniszterelnök Nagy Dávidnak, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) elnökének, aki előzőleg szerda délutánra hallgatói fórumra hívta meg a kormányfőt.

A levelet Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke juttatta el kedden az MTI-nek. Ebben az áll, hogy Orbán Viktor jó emlékekkel gondol vissza a diákok delegációjával történt múlt évi parlamenti tárgyalására, amelyen Nagy Dávid is részt vett.

"Bizonyára emlékszik rá, hogy az akkor parlamenti vita alatt álló felsőoktatási törvényről szóló megbeszélésünkön részletekbe menően mutattam be önöknek a felsőoktatás több lépcsőben történő átalakításának tervét. A rektori konferencia is megtisztelt azzal bennünket, hogy a felsőoktatás átalakításáról érdemi egyeztetésekbe bocsátkozott. Úgy érzem, döntéseinkkel semmilyen meglepetést sem okoztunk" - fogalmazott levelében a miniszterelnök.

Selmeczi: a diákok lesznek az átalakítás nyertesei

A felsőoktatási rendszer átalakításnak a diákok nyertesei és nem a vesztesei lesznek - mondta a Fidesz szóvivője reagálva a hallgatók hétfői tiltakozó akcióira az M1 Ma reggel című műsorában kedden.

Selmeczi Gabriella azt mondta: a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képviselőivel le tudjanak ülni vitázni, érvelni, hogy a hallgatók is megértsék, milyen átalakítás zajlik a felsőoktatásban. Ennek az átalakításnak a nagyobbik kormánypárt szerint a diákok nyertesei lesznek - jegyezte meg.
A kormány napokban elfogadott felsőoktatási koncepciója, azon belül elsősorban a keretszámok tervezett csökkentése miatti hallgatói tiltakozó akciókra utalva a szóvivő közölte: a jobboldal gyenge pontja, hogy egyből, egyszerűen megértesse az emberekkel, hogy a folyamatban lévő átalakítás hogyan érinti őket, annak mi az előnye.

Selmeczi Gabriella azt mondta, a szakértői anyagok, előterjesztések kiszivárogatásával, az információk "idő előtti kiadásával" szemben védtelenek, mert ilyen esetekben a kormányzati kommunikáció még nincs arra felkészülve, hogy kivédje, elmagyarázza, megértesse, mit akarnak és az miért jó társadalomnak, és ilyenkor a hétfői tiltakozó akcióhoz hasonló helyzetek állnak elő.

Lelőtték Hoffmann Rózsa weboldalát

Az Anonymous támadása után szünetel a hoffmannrozsa.hu működése - írja a hvg.hu.

A "karbantartás" címsor mellett "Az oldal működése átmeneti ideig szünetel." szöveg volt olvasható az oktatási államtitkár oldalán, a hoffmannrozsa.hu címen. Jelenleg már el sem lehet érni az oldalt.


http://www.youtube.com/watch?v=V31qseVgfIU&feature=player_embedded

A leállás mögött az Anonymous hackercsoport támadása áll.

A HÖOK nem tárgyal Baloggal

Nem megy el a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) az emberi erőforrások minisztere által kezdeményezett kedden délutáni egyeztetésre, azt egy későbbi időpontra halasztaná - közölte Nagy Dávid, a szervezet elnöke az MTI-vel.

Balog Zoltán miniszter kedd reggel hívta megbeszélésre a HÖOK elnökségét (a Hallgatói Hálózat képviselőit nem). Ezt megelőzően a hallgatói szervezet meghívta a kormányfőt a szerdai, Műegyetemen tartandó tiltakozó rendezvényükre. Orbán Viktor válaszlevelében azt írta: "döntéseinkkel semmilyen meglepetést sem okoztunk", és szakmai egyeztetések céljából kérte, keressék bizalommal Balog Zoltánt.

A HÖOK elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott, Balog Zoltánnak címzett levelében megköszönve a tárcavezető "gesztusértékű" invitálását azt írta: a keddi egyeztetésen nem áll módjukban részt venni.

Ennek oka, hogy az oktatásban érintett többi szakmai szervezettel, így a rektori konferenciával, a pedagógus szakszervezetek és a középiskolás diákok képviselőivel minden, a kormányzattal történő tárgyalás előtt egyeztetni kívánnak, és álláspontjuk kialakításához szeretnék figyelembe venni az országszerte tartandó hallgatói fórumok véleményét is - fogalmazott Nagy Dávid.

Hozzátette: ugyanakkor "örömmel állnak" az egyeztetés elé egy későbbi időpontban, hiszen céljuk az oktatás valóban építő jellegű reformjának konszenzusokon nyugvó megteremtése.

Fotó: Endre Marjovszky, Facebook
MTI - barikad.hu



Forrás: barikad.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=107874
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kételkedők védik az ukrán nyugdíjasokat
  2012-12-11 17:20:08, kedd
 
 
A kételkedők védik az ukrán nyugdíjasokat
2012-12-10 22:12:09



Az ukrán határ mellől kaptuk az alábbi olvasói levelet, amely a legutóbb megjelent két írásunkhoz kapcsolódik, melyekben az ,,import" ukrán nyugdíjasoknak adott juttatásokra hívtuk fel olvasóink figyelmét.



Ennek az olvasói levélnek a közlését nem csak azért tartjuk fontosnak, mert a Hírhatár mások észrevételének is helyt kíván adni, hanem azért is, mert a levélben megfogalmazott állítások sok esetben összecsengenek azok véleményével, akik a legutóbbi, "Import nyugdíjasok... már Amerikában is hír-ben leírtakat fenntartással fogadták. Sajnos olyan olvasónk is akadt, aki egyenesen rémhír-keltéssel vádolta meg szerkesztőségünket.



Épp ezért két olyan szakértőt is felkértünk a levélben foglaltak megválaszolására - Demeter Éva ismert társadalombiztosítási szakembert, valamint Korózs Lajos szociológust -, akik érvekkel, tényekkel, dokumentumokkal is alá tudják támasztani azt, hogy a levélben foglaltakkal ellentétben pontosan mi is zajlik itt honosítás kapcsán a magyar adófizetők pénzével.



"Tisztelt Szerkesztőség!



Az ,,Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt" címmel megjelent cikket hangulatkeltőnek és tendenciózusnak tartom, nem is beszélve alapvető szakmai hiányosságairól. Vajon mért egy Pest megyei lapban foglalkoznak a szabolcsi esetekkel? Az meg szakmailag teljesen megmagyarázhatatlan, hogy mért egy ápolónő panaszolja el, milyen sokan kérnek a magyar állampolgárságot, amikor neki semmilyen rálátása nincs erre a kérdésre.



Tudomásom szerint a nyugdíjakat ilyen esetben nem a kereseti igazolások alapján számolják ki, hanem aszerint, hogy mit dolgozott az illető. Rengeteg álhírt terjesztenek egyébként ezzel kapcsolatban, ide sorolható például, hogy 300 eurós garantált nyugdíjat ígértek ezeknek a nyugdíjasoknak.



A magyar állampolgársággal alanyi jogon nem jár semmilyen nyugdíj, hiszen ismerek Magyarországon olyan hetven-nyolcvanéves nénikéket, akik háztartásbeliek voltak, ezért semmilyen nyugdíjat nem kapnak. Egészségügyi ellátás meg még kevésbé jár alanyi jogon, hiszen TAJ-száma eleve annak lehet, aki magyarországi lakcímmel rendelkezik, és csak akkor kap egészségügyi ellátást, ha aktív a TAJ-száma, azaz ő maga, vagy valamelyik hozzátartozója fizeti a járulékot.



Ha már ilyen nagy fába vágta fejszéjét a cikk szerzője, utána járhatott volna (mert ezt az ápolónő sem tudhatja), hány olyan ukrán állampolgár van, aki kemény pénzeket fizet a magyar kórházakban az ellátásért, teljesen hivatalosan. Igaz, van egy alapítvány, mely a súlyosan beteg kárpátaljaiak magyarországi gyógykezelését támogatja, ám ezt a támogatást minden esetben egyénileg kell kérelmezni.



Ami a szavazatszerzést illeti. A cikk azt írja, hogy ezeknek az embereknek a nagy része ukrán, sőt orosz. Alig hiszem, hogy ezeknek a többsége valaha is elmenne szavazni. Másrészt, aki ismeri a helyzetet, az tudja, hogy Kárpátalján a Jobbiknak legalább akkora tábora van, mint a Fidesznek. A Jobbik az egyetlen párt, mely Kárpátalján, Beregszászban irodát tart fenn, egyik országgyűlési képviselője ott rendszeresen fogadóórákat tart és részt vesz szinte minden jelentősebb kulturális eseményen. Sőt, vannak szocialista, sőt liberális magyarok is. Egyáltalán nem biztos tehát, hogy a Fidesz jól jár a határon túliak szavazatival.



Az is tény, hogy vannak visszaélések. Sokszor olyan emberek kapják meg a magyar állampolgárságot, akik csak néhány szót tudnak magyarul. Egy jegyző ismerősöm azt mondta, ha az egyik családtag tud egy kicsit magyarul, akkor ő nem kukacoskodik.



Az is igaz, hogy sok nyugdíjas, gyermekeit követve, áttelepül, megkapja a nyugdíjat, de jobbára otthon tartózkodik, mert nem tudja eladni a házát.



A helyzet tehát sokkal bonyolultabb, mint hinnénk. És akkor még nem beszéltünk arról a sok tízezer határon túlról származó orvosról, pedagógusról, mérnökről, stb., akiknek képzése a magyar államnak egyetlen fillérjébe sem került, és olyan munkákat is elvállalnak, akár az isten háta mögött, melyekre egyébként aligha lenne jelentkező.



Orémus Kálmán

Petneháza

(kárpátaljai származású, de távolról sem nyugdíjas, adófizető állampolgár)"



Nézzük mi is a valós helyzet. Kezdjük mindjárt azzal, hogy kik és milyen feltételek megléte estén kaphatják a magyar juttatásokat:



Demeter Éva:

Többféle nemzetközi egyezmény befolyásolja ezek kifizetését. Magyarország uniós tag, így ránk az EU-előírások vonatkoznak. A volt szocialista országok szinte mindegyikével volt szociálpolitikai államközi szerződésünk, ezek azonban fokozatosan felszámolásra kerültek. Mára már csak a volt szovjet utódállamokkal - a négy EU tagország kivételével, mint Lettország, Litvánia, stb. - van érvényben ilyen elavult szerződés, mely ránk nézve hátrányos. Sok fejtörést okozott Románia is a magyarországi nyugdíjigénylések miatt egészen 2005-ig, mert nagyon leterhelte a költségvetésünket. A volt Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével még 1962. 12. 20-án született meg a magyar-szovjet szociálpolitikai államközi megállapodás. Volt szovjet utódállamként Ukrajnából ha valaki nyugdíjasként áttelepül Magyarországra, akkor a magyar szabályok szerint számolják ki a nyugdíját, sőt itt Magyarországon, a magyar nyugdíjkeretből fizetik ki azt. Ez az 50 éves szerződés egy nagyon terhes hagyaték számunkra a múltból!



Korózs Lajos:

A magyar fél 1962-63-ban kötött szerződéseket a volt szocialista országokkal a "szociális biztonságról" melynek része volt a nyugdíjügyek rendezése is. De attól számítva, hogy hazánk az unió tagja lett, élesen elváltak a dolgok. Na, ebből adódóan lehetnek egyesek félretájékoztatva, hiszen, mi is történt? A csatlakozásnak eleve alapfeltétele volt, hogy a korábbi szerződéseknek meg kell szűnniük, ezért a csehszlovák, lengyel szerződések felmondására és egyben az új szerződés megkötésére egyszerre került sor, hiszen - még egyszer mondom - ezekkel az országokkal egyszerre csatlakoztunk az unióhoz és a csatlakozásnak ez kötelező feltétele volt. Viszont a románok még tovább élvezték a magyar nyugdíj előnyeit, mert velük a szerződés felbontására értelemszerűen később, 2005-ben került sor. Ennek hátrányát már akkor éreztük, és jól felfogott érdekből mi sietettük a szerződés mielőbbi megszüntetését, hiszen az addig ideáramló kérelmezők nagy száma, a vele járó kifizetések nagysága lassan tarthatatlanná vált.



Demeter Éva:

Csakhogy az ukrán bomba itt maradt, hiszen ők nem csatlakoztak az unióhoz, a velük megkötött szerződés ezért nem is került felbontásra. A mai napig érvényben van az 1962. 12. 20-án a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével (CCCP) aláírt szociális és szociál-biztonságpolitikai szerződés, melyet 1963. évi 16. számú Magyar Népköztársaság törvényerejű rendeleteként ismerhetünk.



Korózs Lajos:

EU csatlakozásunktól számítva, viszont hazánkban kétféle nyugdíj-megállapítási módszer van érvényben, egyrészt az EU-ban elfogadott technika szerint a pro-ráta elv érvényesítése a nyugdíj számítása ügyében: ez praktikusan azt jelenti, hogy ha egy munkavállaló több tagállamban szerez jogosultsági időt/biztosítási időt (szolgálati időt stb.), akkor minden fél a rá eső hányadot fizeti ki. Így egy munkás 25 évet itthon, 5 évet Ausztriában és 10 évet Németországban dolgozott és biztosítva volt, akkor a magyar Tb az ő nyugdíjának 25/40-ed részt fizeti, az osztrák az 5/40 részt és a német 10/40 részt nyújt a munkavállaló nyugdíjaként.



Másrészt pedig, ami a volt szocialista tábor országaival megkötött egyezményen alapul - és itt válik a dolog ketté - a régi szerződések szerint a volt baráti ország, jelen esetben a Szovjet utódállam, Ukrajna vonatkozásában, miszerint a jogosult, ahol kéri a nyugdíja megállapítását és folyósítását, ott kapja. Ezt a nyitva felejtett kaput az ukrán-magyarok ki is használják, hazánkba a már korábban taglalt előnyökért most is özönlenek, hiszen az állampolgársággal együtt jár nekik a magyar nyugdíj.



Demeter Éva:

És mi szükséges ahhoz, hogy valaki a mi adónkból kapja a nyugdíjat? Vegyük ezt számba: az ,,áttelepülő" ukránoknak mindössze egy magyarországi állandó bejelentett lakcím szükséges és egy pénzintézeti számlaszám. De az igénylő meghatalmazottja is felveheti az itteni magyar nyugdíjat. A határ mellett élők szerint gyakori a fiktív lakcímbejelentés, hiszen ahogy a fenti levélben is hivatkozik rá az olvasó, jobbára otthon tartózkodik, mert nem tudja eladni a házát - a nyugdíj megigénylése után szinte mind hazamennek az ukránok és otthon az Ukrajnai OTP fiókban veszik fel az átutalt magyar nyugdíjakat. A leleményes ukránoknak nem okoz nehézséget a magyarországi lakcímbejelentés, mert ,,vesznek egyet". 2011. 12. 31-ig legalább 10 ezer fő igényelt Magyarországon nyugdíjat. További motiváció, hogy Ukrajnában akadozik a nyugdíjkifizetés. A 45,6 milliós országban jelenleg 15 millió ukrán nyugdíjas él! És még ezután rövid időn belül (15 év alatt) ez a szám ott is megduplázódhat. És még egyszer nyomatékosan mindenkinek felhívom arra a figyelmét, hogy a magyar nyugdíj nem állampolgársághoz kötött, minden ukránnak jár az 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet szociális államközi szerződés alapján, nemcsak a magyar-ukránnak az orosz-ukránnak is!


És bizony minden igénylőnek jár valami csakúgy mint itthon, jár az öregségi nyugdíj főellátásként 99.057 forint, az átlag: 89.714 forint, vagyis 300 euro, hovatovább a rokkantsági sőt még az özvegyi is - ebben az esetben az elhunyt nyugdíjának 60 százaléka. Jár a nyugdíjminimum is: 28.500 forint, de ebben az esetben még jár számos segély és szociáílis juttatás is, csakúgy mint itthon, és ez akkor is ha más házába van bejelentve!


És hogyan állunk a levélben említett egészségügyi szolgáltatással, amire az olvasó is célzott, és ami miatt cikkünket tendenciózusnak, hangulatkeltőnek ítélte?



Demeter Éva:

Ezzel kapcsolatban szeretném szó szerint idézni a Medicalonline.hu-ban megjelent állítást:

,,Az egészségügyi ellátást illetően is meglehetősen cifra helyzet hibernálódott az elmúlt évtizedekben. Az egyezmény értelmében a hazánkban tartózkodó ukrán állampolgárt - függetlenül attól, hogy kárpátaljai magyar, vagy ukrajnai orosz nemzetiségű - ingyenesen megilletik mindazok a természetbeni orvosi ellátások (s támogatott gyógyszerek), mint a magyar állampolgárokat. Ez azonban fordított helyzetben is igaz, vagyis a magyaroknak is minden jár - Ukrajnában."

Ha most humoromnál lennék, azt javasolnám, hogy mindenki Ukrajnában kezeltesse magát, gyógyuljon ki mielőbb ebből a rémálomból!



Korózs Lajos:

Hogy jutottunk ide? A Bajnai-kormány a választások után készen adta át a felmondásra szánt dokumentumokat. Ezt itt mindenki elolvashatja! Ez talán elég bizonyíték lehet arra, hogy nem rajtunk múlt ennek a lehetetlen helyzetnek a felszámolása. Nem értjük, hogy Orbánék közel három éve miért nem mondják fel ezt a szerződést. Illetve tudjuk: itt a Fidesz-hatalom bebetonozása folyik a magyar adófizetők pénzén! És itt még arra is fontos a figyelmét mindenkinek felhívni, amit az olvasó levelében is állít,- tényleg, és egyáltalán, mit keres a jobbik Ukrajnában? Valójában melyik jobboldali pártot fogja segíteni ez a nagy osztogatás a magyar adófizetők pénzéből?!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JQibjOx0xIc

"A Jobbik az egyetlen párt, mely Kárpátalján, Beregszászban irodát tart fenn, egyik országgyűlési képviselője ott rendszeresen fogadóórákat tart és részt vesz szinte minden jelentősebb kulturális eseményen. Sőt, vannak szocialista, sőt liberális magyarok is. Egyáltalán nem biztos tehát, hogy a Fidesz jól jár a határon túliak szavazatival" - zárja levelét olvasónk.

Rozy-x

Utoljára frissítve: 2012-12-11 09:20:25

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/a-ketelkedok-vedik-az-ukran-nyugdijasokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező zsinagógalátogatás: nagykoalíciós összefogás jöhet
  2012-12-11 17:11:51, kedd
 
  Kötelező zsinagógalátogatás: nagykoalíciós összefogás jöhet a Jobbik ellen
2012, december 11 - 12:38

zsidó kiállításA kötelező zsinagógalátogatás az újabb alibi, hogy ismét összeálljon a nagykoalíció a Jobbik ellen. Most az MSZP buzdítja a ,,demokratikus pártokat", hogy dugják össze a fejüket, mit lehet tenni, szerintük ugyanis Orbán Imre jobbikos politikus nyílt levele - amelyben a kötelező zsinagóga-látogatás és az ellen emelt szót, hogy kipát hordattak a diákokkal - burkolt holokauszt-tagadás.

Az MSZP helyi szervezete hétfő délután sajtótájékoztató keretén belül beszélt arról a nyílt levélről, melyet Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi elnöke a középiskolák igazgatóinak címzett - olvasható a kuruc.info oldalán. Jabronka Richárd, az MSZP helyi szervezetének alelnöke ismertette álláspontjukat az Elfeledett szomszédaink című, "széles körű összefogással létrejött kiállítással" kapcsolatban, amelyet a zsinagógában tekinthettek meg az érdeklődők (és azok a diákok, akiket erre kényszerítettek - jegyezte meg a kuruc.info szerkesztője).

,,Egy szélsőjobboldali, antiszemita portál adta az alapot Orbán Imrének a nyílt levél megfogalmazásához, ugyanis egy nevét nem vállaló középiskolás diák küldött ide egy olvasói levelet. Ez alapján Orbán Imre úgy gondolta, hogy azon diákokat, akiket köteleztek a kiállítás megtekintésére, sértették a magyarságukban, s kényszerítették őket a kipa használatára is" - fogalmazott Jabronka.

,,Nemcsak ezzel van problémánk" - mondta az alelnök -, hozzátette: a napokban reagáltak a papa-holnap.hu hírportálon a nyílt levélre egy cikk formájában, de az MSZP elnöksége úgy gondolta, hogy ez nem elegendő. ,,A fent említett levél egy burkolt holokauszt-tagadás, ami pedig büntetőjogi felelősséget is vonhat maga után. Nem hiszem, hogy egy magát demokratikusnak mondó, legitim párt (márpedig az, hiszen törvényesen megválasztották - szerk.) bármely tagja megengedhet magának ilyet" - fogalmazott az MSZP-s. Hozzáfűzte: nem tapasztalt atrocitásokat a kiállításon, amelyre maga is ellátogatott.

Már megint az ordas eszmék

Jabronka Richárd szerint egy budapestihez hasonló széleskörű összefogás kellene - ahogy fogalmazott - "az ordas eszmék ellen". (A szocialista politikus valószínűleg Gyöngyösi Márton Parlamentben elhangzott, félreérthető szavaira gondolt, amellyel arra utalt, hogy a Jobbik szerint az embereknek joguk van tudni, hány olyan izraeli ül a kormányban és a magyar Országgyűlésben, akik nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek hazánkra nézve - a szerk.) A baloldali párt szerint egy kerekasztal-beszélgetésre kellene hívni a Pápán működő "demokratikus pártokat", civil szervezeteket, szakszervezeteket és egyházakat is, hogy "beszéljék meg, mit lehetne tenni". Az MSZP mint az egyik résztvevő fogja ezt kezdeményezni - közölte. Hangot adott annak a véleményének is, hogy szerinte a kiállítás egy hónapnyi történelemórával felérő tárlat, és nem egy templomlátogatásról s a zsidó vallás rákényszerítéséről szól, hanem egy valós történelmi eseményt, és nem történelmi hamisítást mutat be - tette hozzá az alelnök.

Orbán Imre sajtóközleményben reagál az MSZP-s szavaira a nap folyamán.

Horthy Miklóst is becsmérelték

Mint korábban megírtuk, kötelező zsinagógalátogatást írtak elő szinte minden pápai középiskolában, ahol kipát kellett hordaniuk a diákoknak. A zsidó előadáson Horthyt szidták és a Jobbikra is kitértek. A nemzeti radikális párt helyi szervezete nyílt levélben fordult az igazgatókhoz. Orbán Imre a pápai középfokú iskolák igazgatóihoz fordult: ,,felháborítónak találom, hogy 22 évvel a módszerváltás és 2 évvel a fülkeforradalom után még mindig első számú ,,feladat" a történelemhamisítás és az agymosás". A kiállítás a történelmi tények bemutatása mellett (helyett) nem szól másról, mint a pápai ifjúság tudatában és lelkében elültetni a bűnös nemzet fogalmát - hívta fel a figyelmet a nemzeti radikális párt politikusa. Hangsúlyozta: a tárlatvezetés során a magyar történelem kiemelkedő alakját, Horthy Miklóst is becsmérelték.

Kiemelte azt is, hogy tudomása szerint az egyházi iskolák kivételével világnézeti semlegesség van az iskolákban. ,,A Hit Gyülekezete és a Jehova tanúi tanait követő tanulók nem vesznek részt az iskola azon rendezvényein, amikor a magyar nemzet ünnepei vannak, nem éneklik a magyar himnuszt. Az ő esetükben tiszteletben tartják vallásos érzékenységüket. Miért nem tették ezt a többségi társadalmat képviselő tanulókkal szemben?" - tette fel a kérdést a nyílt levélben Orbán Imre. Hangsúlyozta: szerinte hibás döntés, hogy az iskola vezetői semmibe vették diákjaik szabad akaratát, és ezáltal a cionista propaganda eszközévé tették tanulóikat.

Vona: Tisztelt ATV! Sakk!

Miközben az egész világsajtó arról cikkez - és a Jobbikon kívüli hazai parlamenti pártok is azt harsogják -, hogy a Jobbik náci és antiszemita, eközben hétfőn zsidó rabbikkal tárgyalt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, ifj Hegedűs Lóránt református lelkész és Gyöngyösi Márton. A Neturei Karta elnevezésű anticionista zsidó szervezet három tagjával - akik olyan ortodox zsidó emberek, akik elítélik a cionizmust, annak erőszakos hatalmi törekvéseit, a palesztinok elnyomását, valamint Izrael államot sem fogadják el - közösen értette egyet abban, hogy a világra nagyon komoly veszélyt jelent a cionizmus, annak erőszakossága és a népek közötti békétlenség szítása.

Cikkünket a későbbiekben frissítjük Orbán Imre reagálásával.

Fotó: Info Pápa

(Pápa Ma, kuruc.info nyomán barikad.hu)


http://barikad.hu/kotelezo_zsinagogalatogatas_nagykoalicios_osszefogas_johet_a_jo bbik_ellen-20121211
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hanukázás, avagy hogyan tapossuk a magyar kultúrát
  2012-12-11 17:10:33, kedd
 
 


Hanukázás, avagy hogyan tapossuk a magyar kultúrát
2012. 12. 10. hétfő. - 16:50

Szombaton kezdődött a zsidók egyik legnagyobb ünnepe, a nyolcnapos hanuka. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Chabad Lubavics Mozgalom szervezésében minden nap más neves művész vagy közéleti személyiség gyújt gyertyát nyilvánosan a budapesti Nyugati téren. Az ünnepséget Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija nyitja meg.

Nem rejtik el szándékukat az ünnepen felszólalók, miszerint be szeretnék, sőt már be is építették a kultúrájukat a magyar közéletbe. Mint fogalmazott Hegedűs D. Géza Kossuth-díjas színművész, ,,a magyar kultúra hármas aranypántból, a magyar, a zsidó és a roma kultúrából áll, mert egymáshoz tartoznak, hatnak egymásra, és ennek a lüktetésnek kell áthatnia a mindennapokat."

A fenti kijelentést minden jóérzésű magyar nevében visszautasítjuk, a magyar kultúrának semmi köze az olyanokhoz, mely például Szegeden történt (KLIKK IDE), s ami ellen hungaristák fel is léptek (KLIKK IDE)! Örömteli hír, hogy a hazafiak általi tiltakozás hatására ott és akkor azt a mélyen keresztényellenes kiállítást le is fújták.

Talmudi hazugsággal áltatják népünket. Akár mi is fogalmazhatnánk feléjük azokat a mondatokat, amelyeket a közéletnek címeztek arrogánsan, nem foglalkozva azzal, hogy merőben ellentétesen cselekednek az élet minden területén. Mint mondta ,,hisz abban, hogy a szellem világossága nem tűri az erőszakot, a kirekesztést, a megbélyegezettséget, a megalázást, és hisz abban, hogy minden ember szabadnak születik..."

Természetesen fajtájuk legjava jelen lesz a későbbiekben a helyszínen, résztvevők között lesz Vámos Miklós író, Tarlós István főpolgármester, Mesterházy Attila az MSZP elnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Heller Ágnes filozófus, Ilan Mor, Izrael állam nagykövete és Mága Zoltán, hegedűművész.

Néhány felemelő kép a rendezvény megnyitójáról:


Ők nem tűrik a kirekesztettséget


"A magyar kultúra a magyar, a zsidó és a roma kultúrából áll, mert egymáshoz tartoznak"



"A vonat nem vár..."

Szentmihályi Zsolt - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/hanukazas-avagy-hogyan-tapossuk-a-magyar-ku lturat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már az ország fele nyomorog!
  2012-12-11 17:04:10, kedd
 
  Már az ország fele nyomorog!

Hihetetlen méreteket kezd ölteni Magyarországon, főleg vidéken a szegénység és a nyomor! Miközben a kormányzat tántoríthatatlanul
ragaszkodik szegény-ellenes politikájához, igazságtalan adórendszeréhez, és karcsúsító szociálpolitikájához, illetve elküldi a mostani kölcsönöknél sokkal kedvezőbb hitelt nyújtani kész IMF delegációját, a KSH Statisztikai tükör című kiadványa
alapján az ország majdnem fele gyakorlatilag nyomorog vagy nélkülözésben él!

A szegénységet és nyomort több mutató alapján lehet vizsgálni. Általában a legtöbb híradás megelégszik azzal a statisztikai számmal, hogy hányan élnek a szegénységi küszöb alatt. A szám riasztó, mert 1,4 millió emberről beszélünk, azaz jelenleg majd másfél millió honfitársunknak tengődik kevesebb összegből, mint 62 ezer forint. Azonban ez az adat megtévesztő, mert ,,kifelejti" azokat, akik ugyan valamivel több pénzből élnek, mégis nyomorogni kénytelenek egyéb tényezők miatt. Ezért dolgozták ki az ,,anyagi depriváció" fogalmát, mely lényegesen jobban rávilágít a valós helyzetre. Ez alapján további tömegek sorolhatóak a szegények közé. Körülbelül 2 millió magyarról mondható el, hogy szó szerint nyomorog, és másik 2 millió ember sorolható a több szempontból nélkülözők táborába.

Az anyagi deprivációt (megfosztottságot) kilenc szempont alapján mérik:

a hiteltörlesztéssel vagy lakással kapcsolatos hátralék
telefon megléte vagy hiánya
színes tévé megléte vagy hiánya
mosógép megléte vagy hiánya
autó megléte vagy hiánya
kétnaponta fogyasztott húsétel
fűtés folyamatossága
váratlan kiadások lehetségesek, vagy nem
évi egyhetes üdülésre telik vagy nem
Anyagilag depriváltnak számít az, aki ezek közül legalább hármat pénzügyi okok miatt nélkülöz. A KSH tavaly tavasszal készült vizsgálata szerint a magyar lakosság 42,2 százaléka nélkülöz legalább három tételt: ez az eredmény pedig 2,3 százalékponttal magasabb, mint a 2010-es. A KSH nyilvántartja a súlyos anyagi deprivációt is (ekkor a kilencből legalább négy tétel hiányzik), ez a lakosság 23,1 százalékáról mondható el. Ennél a mutatónál a romlás 2010-óta 3% pontot ér el.

Megfelelő mennyiségű húsételt 2 millió 860 ezren, a megfelelő fűtést pedig 1 millió 154 ezren voltak kénytelenek nélkülözni. 2011-ben több mint 400 ezer gyerek, 880 ezer 18-64 éves felnőtt és közel 70 ezer 65 évesnél idősebb ember élt a szegénységi küszöb (havi nettó 62 ezer forint) alatt.

Hihetetlen számadatok, hihetetlen tények. Magyarország Európa utolsó 5 országába került ezekkel a számokkal. Hozzá kell tennünk, a jelenlegi Fidesz-rezsim segélyezést csökkentő politikája folyamatosan ront a helyzeten! A nyomort gyarapítja a 300 ezer közmunkás, és a 0,5 millió regisztrált illetve további 0,5 millió regisztrálatlan munkanélküli! A magyarság helyzete, életszínvonala folyamatosan romlik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kétes dicsőség: EU-csúcson a hazai infláció
  2012-12-11 16:45:12, kedd
 
  Kétes dicsőség: EU-csúcson a hazai infláció

2012, december 11 - 13:03



A Központi Statisztikai Hivatal mai jelentése újabb koporsószeg az Orbán-Matolcsy-duó elhibázott gazdaságpolitikájának koporsójába.

1 év alatt az árak átlagban 5,2 százalékkal, ezen belül a magyar családok kiadásainak zömét kitevő élelmiszerek 7,1, a szemétszállítás 8,1, a csatornadíj 5,2, a vízdíj pedig 5 százalékkal emelkedett. Elkeserítő, hogy az EU 27 tagállama közül Magyarországon a legmagasabb az áremelkedés mértéke, az Orbán-kormány csupán ezzel tudott rekorder lenni Európában - írja közleményében Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Volner emlékeztet, a Fidesz-kormány a 2012-es költségvetés során 4,2 százalékos inflációval tervezett, a Jobbik már akkor figyelmeztetett arra, hogy ez az érték nem tartható. Ahogy ez az előrejelzésük, úgy a többi is bevált: a rossz gazdaságpolitikának köszönhetően a fogyasztás és a fizetések reálértékének emelkedése helyett mindkét érték csökkent, ami a magyar emberek életszínvonalának érezhető csökkenését eredményezte.

Elég volt a Fidesz-KDNP-kormány hasraütésszerűen feldobott számaiból, ennél talán még egy kormányzati jósda is pontosabban jelezne. Az országot a válságból csak a Jobbik valódi, értéket termelő ágazatokat támogató gazdaságpolitikájával lehet kivezetni. Ehhez az ipar, a mezőgazdaság, a turizmus, a kutatás-fejlesztés célzott feltőkésítése szükséges - zárul a közlemény.

barikad.hu

http://barikad.hu/ketes_dicsoseg_eu_csucson_a_hazai_inflacio-20121211
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén dolgozatát érvénytelennek tekintik az ELTE professzo
  2012-12-11 16:03:52, kedd
 
  Semjén dolgozatát érvénytelennek tekintik az ELTE professzorai

2012. december 11., kedd, 11:02 • Utolsó frissítés: 2 órája
Szerző: hvg.hu



Felszólították Semjén Zsoltot és egykori témavezetőjét, Molnár Attila Károlyt az ELTE professzorai: tisztázzák, hogyan kerültek a politikus 1992-ben írt szakdolgozatába azok a szövegek, melyeket a konzulens is publikált és a magáénak vall. A 12 professzor - többek között Semjén volt tanárai - szerint mindaddig, amíg ezt a kérdést nem válaszolják meg, a szakdolgozat nem tekinthető érvényesnek. Szombaton Semjén visszautasította az "etikai vádakat" és az oktatóit hibáztatta, amiért 20 évvel ezelőtt nem jelezték neki, hogy tudományetikai problémák merültek fel a dolgozatával kapcsolatban.

,,Mélyen elítéli" 12 professzor azt a magatartást, amit Semjén Zsolt 1992-es szociológia szakdolgozata ügyében az ELTE Társadalomtudományi Kara tapasztalt. ,,Meggyőződésünk, hogy az ügy nem tekinthető mindaddig lezártnak, amíg a két szereplő nem tisztázza nyilvánosan a felelősség kérdését. Ameddig ez nem történik meg, a professzorok szakmai szempontból a szakdolgozatot nem tekintik érvényes munkának" - olvasható az ELTE Társadalomtudományi Karának (TÁTK) honlapján közzétett nyilatkozatban.

Az ELTE Társadalomtudományi Kara november 29-én indított vizsgálatot, miután a hvg.hu arról írt, Semjén Zsolt szociológia szakdolgozatának ,,második javított kiadás" feliratú változatában 14-15 oldalnyi szöveg azonos szakdolgozati témavezetője, Molnár Attila egy 1992-es és egy 1993-as tanulmányának szövegével. A kar dékánja múlt pénteken ismertette a háromtagú vizsgálóbizottság jelentését, amely kimondta, hogy Semjén ,,súlyos tudományos-etikai vétséget" követett el, de Tausz Katalin azt is leszögezte, hogy további hivatalos lépéseket az eljárásjogi szabályok szerint nem tehetnek, mert szerinte nincs olyan előírás, amely útmutatást adna olyan esetekre, amikor évekkel később, utólag derül ki egy szakdolgozatról, hogy szabálytalanul készült.

Semjén Zsolt helyett az ELTE-s professzorok levelére Havasi Bertalan reagált. "Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szombaton a teljes magyar nyilvánosság előtt kifejtette a témával kapcsolatos álláspontját. Korábbi nyilatkozatának megfelelően az ügyet véglegesen lezártnak tekinti" - írta közleményében, amelyet a Miniszterelnök Sajtóiroda vezetőjeként jegyzett.

Egykori tanárai is elítélik

,,Bárki is követte el ezt a vétséget - a szakdolgozó, a konzulens, vagy mindketten együtt -, az ügy sérti az oktatás és a tudományos kutatás erkölcsi alapjait. Az ilyen vétség nem évül el, és erkölcsi megítélése nem igényel külön szabályozást" - fogalmaz az a közlemény, melyet az ELTE Társadalomtudományi Karának 12 professzora írt alá.

Az aláírók között van többek között Fokasz Nikosz tanszékvezető, aki a kilencvenes évek elején több féléven keresztül volt Semjén oktatója, illetve Huszár Tibor, aki Semjén államvizsga-bizottságának elnöke - és a Szociológia Intézet vezetője - volt 1992-ben, valamint Ferge Zsuzsa, Gyáni Gábor, Halmai Gábor, Orosz Éva, Örkény Antal, Pete Péter, Rudas Tamás, Sík Endre, Somlai Péter és Székelyi Mária.

Semjén Zsolt 1992-es szakdolgozata - javított változat
Fotó: Stiller Ákos

A vizsgálóbizottság december 3-i jelentése mindössze azt állapította meg, hogy Semjén és Molnár szövegei között jelentős átfedés van. Tausz a pénteki sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, azt nem tisztázták, ki a szerző, szerinte az érintetteknek ezt egymás közt kell megbeszélniük. Semjén egy nappal később sajtónyilatkozatot tett, melyben azt állította, a vitatott szövegeket az oktatóknak ismerniük kellett, ,,ha bármilyen tudományetikai probléma lett volna, miért nem akkor jelezték", nem érti, miért utólag állítják ,,pellengérre".

Ugyanakkor még aznap megszólalt Molnár is, aki a Mandineren megjelent rövid írásában azt állította, ő csak a szakdolgozat első változatát látta - és adott rá jeles érdemjegyet -, a kiegészített, ,,javított" változatot nem mutatták meg neki, így nem tudott arról, hogy milyen új szövegrészek kerültek bele. Molnár korábban azt írta szintén a Mandineren, már többször végzett közös kutatásokat a hallgatóival, de az 1992-ben és 1993-ban publikált szövegei az ő írásai, soha nem másolta tanítványai munkáit.

A keddi közlemény szerint "az az általánosságban megfogalmazott vád, amely szerint a Társadalomtudományi Kar oktatóinak útmutatása alapján jött létre a szövegazonosság, besározza a sok ezer tisztességes munkával elkészített szakdolgozatot és a kar becsületét".

Mint arról a hvg.hu korábban beszámolt, a szakdolgozat első változata vitát váltott ki 1992-ben az ELTE-n, mert az egyik felkért bíráló, egy neves szektakutató vallásszociológus elégtelent, Semjén konzulense, Molnár pedig jelest adott a dolgozatára. Az ellentmondást feloldandó egy harmadik bírálót kértek fel, végül a négyes érdemjegy került Semjén leckekönyvébe.

A politikus állítása - mely szerint az oktatók szólhattak volna már akkor neki - ellentmondásos, hiszen az eddigi nyilatkozatok alapján úgy tűnik, Molnár nem látta a szöveget, tehát nem tiltakozhatott a szövegátvételek ellen, ugyanakkor az említett írások a szakdolgozat benyújtásával vagy egy időben, vagy később jelentek meg, tehát a többi oktató sem tudhatott arról, hogy azok honnan kerültek Semjén dolgozatába.

A hvg.hu két hete számolt be arról, hogy a miniszterelnök-helyettesnek a Pázmány Péter Római Katolikus Hittudományi Akadémián 1991-ben megvédett teológiai disszertációja közel 40 százalékban magyar, német és angol nyelvű források megfelelő forrásmegjelölés nélküli átvételén alapszik.

Egy nappal később pedig arról írtunk, hogy Semjén az ELTE-n 1992-ben megvédett szociológiai szakdolgozata jelentős átfedést mutat az egy évvel korábbi teológiai értekezésével, továbbá olyan részeket is tartalmaz, amelyek megfelelő forrásmegjelölés nélküli szövegátvételek más, magyar és idegen nyelvű forrásokból. Tausz Katalin pénteken azt nyilatkozta, miután a szerzői jogi törvény nem tartalmaz az önplágiumra vonatkozó rendelkezéseket, ezért azt nem vizsgálták, hogy Semjén a szociológia szakdolgozatában mennyit merített a disszertációjából.

http://hvg.hu/itthon/20121211_Semjen_ervenytelen_ELTE_professzorai#utm_source=hvg _daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_12_11&type-id=Hvg Daily&user-id=8613AD56&utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üthetnek, rúghatnak, fegyveresen támadhatnak Kövér kutyái a
  2012-12-11 15:24:24, kedd
 
 
Üthetnek, rúghatnak, fegyveresen
támadhatnak Kövér kutyái a képviselőkre

Tue, 2012/12/11 - 12:25
http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2012_12_11_uthetnek-rughatnak-fegyveresen -tamadhatnak-kover-kutyai-a-kepviselokre


Most aztán lesz fegyelem a parlamentben! A január 1-jétől a T. Ház rendjét biztosító Országgyűlési Őrség rendet vághat a "renitens" képviselők soraiban, ha a honatyák nem úgy táncolnak, ahogy Kövér Laca Bajusz fütyül nekik.

A Belügyminisztérium elkészítette az őrség szolgálati szabályzatának tervezetét, amely a kormány honlapjára is kikerült. A 40 oldalas dokumentum szerint az őröknek lesz egy kis szép eszköztáruk: üthetnek, rúghatnak, de fegyvert is használhatnak, ha komoly csihipuhira kerül sor.
Az egyenruhásoknak természetesen először minden esetben fel kell szólítaniuk a rendetlenkedőt - legyen az egy Kövérnek nem tetsző honatya vagy tomboló civil -, hogy fejezze be a randalírozást. Ezt követően alkalmazhatnak erőszakot. Enyhébb esetben megfoghatják vagy a földre szoríthatják az ellenszegülőt. Sőt akár el is vezethetik. Míg a szövegben olvasható az ,,elvezetés", ,,odavezetésről" már nem írnak. Így a kongó padsorok láttán az őröknek nem lesz tisztük, hogy előkerítsék az ülésekről hiányzókat.
Súlyosabb esetben az öklüket is használhatják az őrök, ha megtámadják őket. Üthetnek és rúghatnak, de a szabályzat szerint csak akkorát, amekkora a támadás elhárításához szükséges. Aki pedig egy-két atyai pofontól sem higgad le, azt megbilincselhetik.
Ha támadók megfékezéséhez nem elég a testi erő, úgy előkerülhetnek a speciális eszközök. Ilyen a rendőrbot, amivel a megfelelő mértékben ,,lehetőleg" a végtagokra kell sózni. Akinek ez vagy a vegyi eszköz, vagyis a gázspray sem elég, könnyen megrázó élményben lehet része.
- Az elektromos eszköz használata elsősorban a végtagokra irányulhat - írja a sokkolóról a dokumentum, vagyis az őrök ilyen fegyvert is kaphatnak.
Viszont tévedés azt hinni, hogy lőfegyvere mindenkinek lesz. A házőrség tagjai nem csak a rendre, a képviselőkre vagy az épületekre vigyáznak. A tűzoltási és tűzmegelőzési feladatokat ellátók nem kaphatnak pisztolyt, s a szabályzatból úgy tűnik, a 349 fős gárda maradék tagjai közül sem lesz mindenkinek lőfegyvere.
A magyar parlamentben a képviselők ökölpárbaj helyett szócsatákat vívnak, fegyverek helyett pedig csak sértő vicceket sütögetnek. Miért van akkor szükség az erőszakos fellépést részletező szabályzatra?
- A szolgálati szabályzatnak mindenre ki kell terjednie, még a legváratlanabb esetben is világosan meg kell határozni, mit tehetnek a testület tagjai - mondta a Blikknek Tarjányi Péter biztonsági szakértő. - A szabályzat egyébként alapjaiban megegyezik a rendőrségi szolgálati szabályzattal, ami érthető, hiszen a házőrség is fegyveres testület lesz.
(MSN Mai)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán a szarban
  2012-12-11 15:22:43, kedd
 
  Orbán a szarban


Hoffmann meséire rászakadt a magyar valóság. Nincs tandíj, diákhitel van. Persze. És az ingatlannak sincsen ára, csak devizahitel van. Elkúrták.

Na szóval ezt hívják úgy, hogy banánhéj. Egyáltalán nem bagatellizálni akarok, csak érzékeltetni. Nem ott szakadt el a cérna, hol már régen kellett volna, nem a hatalmi ágak összehegesztésénél, nem a médiatörvénynél, nem fideszes képviselők direkt átültetésekor az Alkotmánybíróságba real time, nem a választási törvénynél, és nem is a baltásnál. Pedig mindegyik van akkora bűn, mint a mostani, a demokrácia szempontjából még nagyobb is. Csak azt még nem értette meg az istenadta. Meg talán még nem is volt annyira hülyének nézve tömegével a magyar, mint így 2012 decemberének elején. Szóval ez a ,,nincs tandíj, diákhitel van" duma azért mégiscsak a józan ész határának illegális átlépése. Hogy ezt egy közepesen képzett osztályvezető-helyettes sem mondta el ezeknek az okosoknak, hogy azért ez így ám nagyon meleg duma mínusz tízben...
Nincsen tandíj. Hát persze, hogy nincs. Csak diákhitel van. Hát persze, hogy csak az van. Csak annyit szeretnék itt nagyon finoman megkérdezni, hogy a diákhitelt, ami ugye van, mi a tökömre kell felvennie a szerencsétlen egyszeri magyar diáknak? Mit fog belőle kifizetni? A diákhitelét? Lóf.szt kiskezitcsókolom. Azt a tandíjat fogja kifizetni a diákhiteléből, amiről ez a kormány most azt állítja, hogy nincs. És azt is hiszik, hogy akkor tényleg nincs? Van olyan áruhitel, amit azért kell felvennie a szerencsétlennek, mert amúgy az nem is kell és nem is kell kifizetnie belőle semmit? Teljesen hülyének nézik az egész országot beleértve persze a teljes diákságot és családjaik összes tagját, plusz ugye az ismerősök. Kvázi mindenkit. Meg is lett az eredménye ennek a kitartó munkának.

Írtuk itt a múlt héten, hogy megjósolhatatlan következményekkel is járhat ez a mostani keretszám-mészárlás, de most hál' Istennek úgy is lett, sőt. Ez kormányzati kommunikációs oldalról a megfoghatatlan kategória, olyan, mint a 2001-es árvíz a Beregben. Ha a szűk keresztmetszeten átmegy a víz, akkor onnan már csak a drukkolni meg imádkozni lehet. Repül a nehéz víz...

Hogy Hoffmann Rózsa ennek a húzásnak (keresztbe) se nem tudta, se nem merte kiszámolni a politikai árát, azt azért ki lehetett kalkulálni korábbi döntéseinek briliáns kivitelezéseiből. De hogy Orbán Viktor is ilyen szarban van a külvilág reakcióinak a megjóslásával, az azért elgondolkodtató. A saját pályáján fog taknyolni egy jó nagyot, mint sokan mostanság a debreceni takarítatlan jeges járdákon.

Több mint egy éve írtuk itt, hogy eljön majd egyszer az idő, amikor Orbán úgy kerül szembe egykori önmagával a Hoffmann-féle tüntetéseken, hogy esélye sem lesz a saját pálfordulásaival szemben. Eljött.

http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/3496_orban_a_szarban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkiskirályosítatlanítás
  2012-12-11 15:20:06, kedd
 
  Elkiskirályosítatlanítás



Erre lenne szükségünk, hisz a kiskirályosítás már nagyon beindult. Egyre-másra felbukkannak az újdonsült (önjelölt) kiskirályok.

Azon már meg sem lepődöm, ha a Kedves Vezető játszik királyosdit. Tőle már-már megszokott, hogy nyilatkozataiban mindig egyes szám első személyben fogalmaz: nem engedem, nem tűröm, azt akarom, stb. Ezért most sem lepődtem meg, hogy a parlamenti zsidózásra reagálva is imígyen válaszolt: ,,Ameddig ÉN ezen a helyen állok, addig Magyarországon senkit sem érhet semmilyen bántódás vagy megkülönböztetés hite, meggyőződése vagy származása miatt." Persze itt egy kicsit elgondolkodtam. Mi lesz, ha a Kedves Vezető leül (arra gondolni sem merek, hogy megbukik, hisz az maga az Apokalipszis lenne), netán megbetegszik. Akkor ki fogja megvédeni az embereket a hitük, meggyőződésük vagy származásuk miatt? Csak nem Kiflicsücsök hercegnő, úgy, mint a magánnyugdíjakat? Ki fog két pofont kiosztani a szélsőségeseknek és hazazavarni őket? Ha történne valami a Kedves Vezetővel elszabadulna kis országunkban a pokol? Belegondolni sem merek! Inkább esténként imádkozok érte.

Ami viszont még ennél is jobban aggaszt, az az, hogy már a vazallusok is átvették a Vezér stílusát. Nem szeretném megbántani az ebtenyésztőket, de lássuk be, hogy a rivalizáló két ebtenyésztő szervezet megegyezése nem akkora fajsúlyú dolog, még ha ők is listáznak, mint a Gyöngyösi féle zsidólista. Fajsúlykülönbség ide, fajsúlykülönbség oda a kétharmad stílusa itt is megjelent. A Vidékzüllesztési államtitkár, aki mellesleg megbukott, mint leszámolóbiztos, hisz a nagy csinnadrattával bejelentett elszámolás elmaradt. Amíg még csak rágalmazni, száj tépni kellett ment a dolog, de a bizonyításokkal, elszámolásokkal már bajban volt. Lássuk a bukott leszámoló-biztos statisztikáját: Összesen 1442 ügyben indult eljárás, 110 esetről készült nyilvános összegzés, 61 feljelentés született. Jelenleg 30 ügyben nyomoznak, és hét eset jutott el jelenleg a bírósági vádemelésig. Ez eddig 0,5%-os siker, és még az sem biztos, hogy a 7 vádemelésből lesz akár egyetlen jogerős elmarasztaló ítélet is. Szóval ez az államtitkár bábáskodott az ebtenyésztők megegyezése fölött, melynek aláírása után sajtótájékoztatót tartottak.

Ezen a sajtótájékoztatón viszont nagy meglepetésre újságírók is megjelentek, akik a hivatalos procedúra után arra akartak vetemedni, hogy kérdést tegyenek fel a szervezeteknek. De nem akármilyen kérdést ám, hanem arról szerették volna faggatni a megegyező szervezeteket, hogy szerintük is pontot tesz-e a rivalizálás végére a megállapodás. Na de ezt már nem hagyhatta szó nélkül a kiskirály! Még ilyet! Fel is fortyant azonnal, és röviden helyre tette a renitens újságírót: ,,Szakmai kérdésekre gondoltam, hogy mondjuk hány kiskutyát szeretnének, ilyen kérdésre gondoltam, a megállapodás aláírásra került, tehát most a felekben újra felszínre hozzuk azt az érzést, hogy régen mi volt, azt nagyon szépen kérem, hogy ne, amíg ÉN vagyok a parlamenti államtitkár, jó? Köszönöm szépen."

ÉN viszont azt gondolom, hogy végre itt az igazi rendszerváltás ideje, mert ez eddig nem történt meg. Kádár helyett van Orbánunk, pártitkárok helyett meg, Budaink, Lázárunk, stb. Semmi sem változott. Ezek a vazallusok azt hiszik, ők az új pártitkárok és tanácselnökök, ezért azt csinálnak, amit akarnak. Azt hiszik élet-halál urai és úgy is viselkednek. Ideje lenne megtanítani nekik, hogy mekkorát tévednek. Ideje lenne az eszükbe vésni, hogy nem azért vannak ők a helyükön, hogy azt csináljuk, amit ők akarnak, hanem addig maradhatnak a helyükön, ameddig azt csinálják, amit elvárunk tőlük. Nagy különbség!



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!


http://okos-tojas.blog.hu/2012/12/08/elkiskiralyositatlanitas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.