Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
10 jel, hogy a világ megérett a pusztulásra
  2012-12-20 21:08:38, csütörtök
 
 
10 jel, hogy a világ megérett a pusztulásra
2012. december 20., csütörtök

A HírCsárda szerkesztősége nem sír a világvége miatt, inkább bekapcsolta a demagográfot.



Íme 10 jel, ami arra utal, hogy a Majkák akárhogy is gondolták a naptárukat, a világ tényleg megérett a pusztulásra.

10. Semjén Zsolt még mindig doktor.

9. Lehet kapni ehető WC kefét.

8. A Wikipediában a WC papír felhelyezésének irányáról kétszer olyan hosszú cikk szól, mint Orbán Viktorról.

7. Emberek napokig állnak sorba egymást taposva egy olyan telefonért, ami nem hiánycikk, nem lett olcsóbb, és nem fog soha leszopni.

6. A Gangnam style elérte az 1 milliárdomodik letöltést, a világ legjobb blogját, a HírCsárdát, pedig még csak 22.000-en lájkolták.

5. A Facebookon a felhasználók nagy részének önmagukról, tükörben készített profilképe van, mert nincs a 2000 ismerősük között egy sem, aki csinálna róluk egy normális képet. Mondjuk nem is nagyon lehet.

4. A TV-k elsötétítését ugyanannyian nézik, mint előző nap ugyanakkor a műsort. A nézők elsötétítése viszont sikerrel járt.

3. Szupermodellek dollármilliókat kapnak azért, hogy ehető aranyréteggel bevont homárokat hányjanak ki, miközben Photosoppal ugyanolyan varnyúra lehet őket alakítani. És persze ebből a pénzből rengeteg éhező afrikai lélegeztetőgépet is lehetne vásárolni elhagyott lábatlan kiscicákat befogadó hajléktalan titbeti végstádiumú Közgép-tulajdonosok részére.

2. 2012-ben még mindig nem lehet 5000-esnél nagyobb címlettel fizetni anélkül, hogy ciccegve megkérdeznék: Jaaaaj, nincs kisebb?

1. Mindenki azt hiszi, hogy Amerika a demokrácia és szabadság hazája. Valójában az amerikai demokrácia egy olyan óriási fehér békegalamb, amit ha egy demokratizálandó ország fölé engednek, az ott mindent összeszarik, majd továbbrepül egy olajoshordóval a szájában.


http://hircsarda.blog.hu/2012/12/20/10_jel_hogy_a_vilag_megerett_a_pusztulasra
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A röghöz kötésről és másról
  2012-12-20 20:45:05, csütörtök
 
  A röghöz kötésről és másról.


2012.12.20. 10:52

Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok, névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása nagyobb, mint az összes magyar egyetem együttes költségvetési támogatottsága. Tervezik, hogy valamelyest emelik a tandíjat a 2015-2016-os tanévtől (akkor egy kezdő mérnők négynapi fizetése lesz a szemeszterenkénti tandíj), és tiltakoznak is miatta a diákok.

Igen, Magyarország sokkal szegényebb mint Svájc, éppen ezért kellene még Svájcnál is komolyabban vennünk a felsőoktatásunkat. A röghöz kötés szimbolikus jelentőségű, valójában nincs semmi haszna, ellenben ellentétes az uniós normákkal. Igen, néhányan majd ki fognak vándorolni, de ezt a folyamatot inkább erősíti a röghöz kötési klauzula, nem csillapítja. Amúgy csak vincentből három darab járt amerikai egyetemre tandíjmentesen. Sok ezer diák magyar jár különböző támogatott nyugati képzésekre ma is, egy vagy több félévre.

Panaszkodunk, hogy nincs magyar egyetem a legjobb kétszázban, de az elitegyetemeinktől olyan összegeket zárolnak, hogy szénszünetet kell tartaniuk.

A kormány ma ugrómiklósait, bayerzsoltjait, szeretőszabolcsait, tehát a gyakorlatilag teljesen iskolázatlan zsoldosait uszítja a diákokra, összevissza szájal, improvizál, ahelyett, hogy fölnőtt módon kezelné a helyzetet. Az ellenzéki erők egy része pedig rátelepszik a diákokra, hátha tud fél százalékot javítani a támogatottságán.

Nyilvános konferenciát kellene rendezni a felsőoktatásról, szakemberek részvételével, pontos adatokkal és információkkal kellene ellátni a társadalmat. Maroznak van igaza, meg kellene kísérelni elmagyarázni a polgároknak, miről is van szó. Hogy miért ? Mert így mulat egy magyar úr, mert az igazmondás luxusát igenis megengedhetjük magunknak, néha csak az ízéért is érdemes bullshitelés helyett becsületesnek lenni.

A kormányzati habonyárpik már teljesen elfeledkeztek arról, hogy léteznek valós folyamatok, számukra csak propaganda létezik, ráadásul most naponta változtatták meg a véleményüket, teljesen imbecillis módon.

A felsőoktatás problémáit nemcsak megoldani, de teljes mértékben feltárni sem lehet pár hónap alatt. Magyarországon egészen páratlan módon emelkedett a sokszorosára az egyetemisták száma két évtized alatt, egyszerűen mást jelent a felsőoktatás 2012-ben mint a rendszerváltás idején. Egyes intézményekben az oktatók képesítése nem felel meg a törvényi feltételeknek, valóban léteznek minősíthetetlen színvonalú képzések, értelmetlen párhuzamosságok, pazarlás a felsőoktatási közjószággal. Az lenne meglepő, ha nem így lenne. A diákok leggyengébb harmada felkészültségében, munkakultúrájában alkalmatlannak tűnik a felsőoktatásban való részvételre, a felső öt-tíz százalék pedig elképesztően tehetséges. Nagyjából ugyanez igaz az oktatókra is.

Együttműködésre lenne szükség a kormányzat és a felsőoktatás szereplői között, leginkább, tudom ez most nem lesz népszerű, a kormányzat és az egyetemi vezetők között. De a kormány csak a csürhéjével akar kommunikálni, mert a csürhéjében bízik, a békemenetes fanatikusokat tünteti ki, bennük van a reménye, ők háborúban gondolkoznak, ők a háborúban jók, nekik a háborúhoz van tehetségük.

A béke komplikált. A béke nehezen kommunikálható. A békében nincsenek egyszerű igazságok, a béke nem fekete vagy fehér.

Orbán a távoli múltban, tehát úgy két hete, még önfenntartó felsőoktatásról beszélt, aztán tanácskozott a Terrorelhárítással, Kapocs Zsóka expasijával, tehát az összes fontos szereplővel, és most műfüves pályát avat, és szenteltet, miközben a sameszainak fogalma nincs róla, mennyit engedhetnek. Balog lelkész úr egyik nap azt mondja, hogy egyetlen jogász és közgazdász tanulmányait sem finanszírozzák, majd huszonnégy órával később már azt állítja, hogy csak az intézményi kapacitás szabhat határt a felvételnek. Kitalálták a röghöz kötést, pár értelmetlen, de jól kommunikálható baromságot, és abban bíznak, hogy megússzák. Lehet, hogy igazuk lesz, nem tudom. A miniszterelnök a hatalmat akarja, az Orbán-Lévai-Simicska birodalom urát nem érdekeli a felsőoktatás. Még csak tönkre tenni sem akarja. Annyira azért nem fontos a számára.

Én nem fogok tizenhét éves gyerekeket arra biztatni, hogy csukassák le magukat. Nem fogok nekik olyasmit írni, ami jól hangzik, de nem igaz. A felsőoktatás helyzete bonyolultabb annál, hogy fel lehessen írni egy molinóra. Vannak dolgok, amelyek egyszerűen nem férnek el azon a molinón. És most eljött az ideje, hogy ezekről kezdjenek beszélni azok, akiknek ez a dolguk.

http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/20/a_roghoz_kotesrol_es_masrol#more4974418
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚGY HIÁNYZOTT,MINT EGY FALAT KENYÉr
  2012-12-20 20:41:13, csütörtök
 
 
Holokauszt emlékbizottságot alapít a kormány
2012, december 20 - 16:40

Belföld
Friss hírek

"2014-ben lesz a magyarországi vészkorszak legszörnyűbb fejezetének, a magyar zsidóság megsemmisítésének 70. évfordulója. A gyász és az emlékezés okán, a tragikus 1944-es esztendő megismertetésére, a magyarországi zsidó szervezetek javaslatára, a Miniszterelnök előterjesztése alapján a Kormány létrehozza a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot" - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

A Kormány döntése értelmében az Emlékbizottságot Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítja. A testület tevékenységét 2013. január 1-től 2014. december 31. napjáig végzi. Magyarország Kormánya felkéri a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete vezetőit, az "Az Élet Menete" Alapítvány kuratóriumának elnökét, Izrael Állam magyarországi nagykövetét, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, a Belügyminisztert, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztert, a Külügyminisztert, az Emberi Erőforrások miniszterét, és a Honvédelmi minisztert, hogy vegyen részt az Emlékbizottság munkájában - írák.

Megemelik a túlélők támogatását is

Magyarország Kormánya tisztelettel és megbecsüléssel tekint a diktatúrák áldozataira, így a Magyar Holokauszt túlélőire is. Az 1997. évi X. törvény alapján a több mint 8000 magyarországi túlélő rendszeres nyugdíj-kiegészítésben részesül, amely összeget a Kormány tegnapi döntése értelmében 2013. január elsejétől ötven, majd 2014. évben további ötven százalékkal kíván megemelni - derül ki a közleményből.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/holokauszt_emlekbizottsagot_alapit_a_kormany-20121220
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyöngyösi mérhetően hozott a Jobbiknak
  2012-12-20 20:28:39, csütörtök
 
  Gyöngyösi mérhetően hozott a Jobbiknak
2012. december 20. 09:23
Hunhír.info

A Tárki felmérése szerint a pártválasztók körében elmozdulások történtek: a Jobbik a novemberi 18 százalék után decemberben 19 százalékot, az LMP 6 százalék után 5 százalékot kapna, a DK pedig változatlanul 2 százalékot szerezne.

A Tárki eljuttatott közleményében azt írta: a teljes népesség körében a novemberi 47 százalékról 50 százalékra nőtt a bizonytalanok aránya. Mint megjegyezték: ez az arány jól jellemzi az egész 2012-es évet, ennek a választói csoportnak az aránya lényegében egész évben a szavazók felét tette ki.

Hírportálunkhoz holdudvarához tartozó gondolkodó magyarok szerint (szándékosan nem írunk értelmiséget) a Jobbik erősödése Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő tabudöntő parlamenti felszólalásához köthető.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60348
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hova jut ez a világ? Már Amerika is ki meri mondani, hogy Iz
  2012-12-20 18:30:05, csütörtök
 
 

Hova jut ez a világ? Már Amerika is ki meri mondani, hogy Izrael sem békét, sem kétállami megoldást nem akar

Az Egyesült Államok nyilvánosan megkérdőjelezte kedden, hogy Izrael békét akarna kötni a palesztinokkal, miután legfontosabb közel-keleti szövetségese újabb kelet-jeruzsálemi lakások építési tervét hagyta jóvá.

Victoria Nuland, a külügyminisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta: ,,Tekintettel a jelentősebb mértékű telepbővítésre, a közelmúltbeli közleményekre és helyszíni fejleményekre, nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy Izrael kitart provokatív viselkedése mellett. Ezek az újabb és újabb bejelentések az új építkezésekről szembemennek a béke ügyével. Izrael vezetői szüntelenül azt mondják, hogy támogatják a kétállami megoldást, mégis akcióik egyre nagyobb veszélybe sodorják ezt a célt" - közölte Nuland.
Izrael hétfőn hagyta jóvá 1500 újabb lakás építésének tervét Kelet-Jeruzsálemben, amelyet a palesztinok saját leendő államuk fővárosának tekintenek. Nem sokkal korábban az izraeli kormány háromezer új lakás építését jelentette be, amivel éles nemzetközi bírálatokat váltott ki. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának négy európai tagállama nyilatkozatot készít elő, amelyben elítélnék a Kelet-Jeruzsálemben, valamint a Jordán folyó nyugati partján tervezett újabb izraeli telepbővítéseket.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden ismét visszautasította a telepbővítés miatti nemzetközi bírálatokat, és a szokásos zsidó arroganciával leszögezte, hogy az építkezést nem állítják le. "Jeruzsálem Izrael állam örök fővárosa, és folytatjuk ott az építkezést" - vágta az államát pénzzel és fegyverrel ellátó Amerika képébe. Hozzátette, hogy az izraeliek nagy többsége "az egységes Jeruzsálemben hisz".
(MTI nyomán)


http://kuruc.info/r/4/105668/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
50 százalékkal nő a holokauszt-túlélők nyugdíjkiegészítése
  2012-12-20 17:39:54, csütörtök
 
  50 százalékkal nő a holokauszt-túlélők nyugdíjkiegészítése

Megjelent: 2012.12.20. 17:02|
Frissült: 2012.12.20. 17:34

Január 1-jével létrehozza a kabinet a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot - közölte a Kormányszóvivői Iroda. A holokauszt-túlélők rendszeres nyugdíjkiegészítése jövő január 1-jétől 50 százalékkal emelkedik.

A szóvivői iroda közleményében emlékeztetett, hogy 2014-ben lesz a magyarországi vészkorszak legszörnyűbb fejezetének, a magyar zsidóság megsemmisítésének 70. évfordulója.

A gyász és az emlékezés okán, a tragikus 1944-es év megismertetésére, a magyarországi zsidó szervezetek javaslatára, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztése alapján a kormány a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság létrehozásáról döntött, amelyet Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányít majd.

A testület tevékenységét 2013. január 1-jétől 2014. december 31-ig végzi. A kormány egyúttal felkéri a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete vezetőit, ,,Az Élet Menete" Alapítvány kuratóriumának elnökét, Izrael Állam és az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, valamint a belügy-, a külügy-, az erőforrás-, a honvédelmi és a közigazgatási minisztert, hogy vegyen részt az emlékbizottság munkájában.

A Kormányszóvivői Iroda közölte, hogy a vonatkozó törvény alapján több mint nyolcezer magyarországi túlélő rendszeres nyugdíjkiegészítésben részesül, amelynek összegét a kabinet szerdai döntése értelmében 2013. január 1-jétől 50, majd 2014-ben további 50 százalékkal kíván megemelni.

,,Magyarország kormánya tisztelettel és megbecsüléssel tekint a diktatúrák áldozataira, így a magyar holokauszt túlélőire is" - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/20/50-szazalekkal-no-a-holokauszt-tulelok-nyu gdijkiegeszitese/~~fokusz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A befogadásukért hálás zsidók karácsonyi "ajándéka" gyermeke
  2012-12-20 16:12:05, csütörtök
 
  2012-12-20. 10:54
A befogadásukért hálás zsidók karácsonyi "ajándéka" gyermekeinknek: cionista propaganda az iskolában (is)

Olvasónk írja:
Sziasztok, Kurucok!
Egyik családtagom egy Pest megyei általános iskolában dolgozik, és ő mesélte, hogy pár hónapja kaptak egy furcsa kiadványt, amelynek címe Eszter Izraelben. Ez egy füzetke, ami Izrael és a zsidók bemutatására szolgál rajzos formában, gyerekeknek.
Azzal jött a kiadvány, hogy az megrendelhető a gyerekek számára. Ők természetesen nem rendeltek belőle, lévén katolikus iskola. Aztán ma reggel vettem észre, hogy a nagyobbik fiam, aki egy másik, önkormányzati iskolában felső tagozatos, hozott haza egy ilyen propagandafüzetet. Kérdésemre elmondta, hogy rajzórán osztották ki nekik.
A benne lévő információk közül már párat ismert, mert nemrégiben volt az iskolában Anne Frankról egy előadás, és ott már volt szó egy-két dologról. Fel vagyok háborodva, mert sem Trianon-előadás nem volt az iskolában, sem Trianon-kiadványt nem kaptak eddig, de a zsidókról már lassan mindent tudniuk kell. A kiadvány egyébként elektronikus formában is létezik (az impresszumban találtam rá): http://rachel.israel.de/ungarisch/start.html
Zoom
Részlet a "csupa igazságot" tartalmazó tanmeséből
Kérem, osszák meg ezt az információt, mert máshol is biztosan támadnak ezzel a propagandafirkálmánnyal, hiszen gyaníthatóan az ország összes iskolájába küldtek ilyet, biztosan sok helyen meg is rendelik és kiosztják a gyerekeknek a szülők háta mögött, az ő beleegyezésük nélkül. Ezért lenne fontos, hogy a szülők tudomást szerezzenek az agymosás eme formájáról, hogy aztán a csemete fejében rendet tudjanak tenni otthon, a kiadvány tartalmának megfelelő módon történő kiegészítésével - én is így tettem!
K. J.
Másik olvasónk levele:
Adjon az Isten!
Tegnap éppen egy barátommal tartottunk hazafelé az iskolából, amikor az alább látható szórólap akadt a kezünkbe. Már múlt héten is kaptam valami hasonló menórás szórólapot a Nyugatinál, de azt, a menórát megpillantva reflexszerűen széttéptem és kidobtam.
Azonban most összegyűrés után valamiért mégsem került kukába. A barátom zsebre rakta, majd a metrónál elővettük, és csak akkor jöttünk rá, hogy milyen szerencsénk is van, amiért nem dobtuk ki! Egy számunkra eddig ismeretlen tényre világított rá, és úgy gondoltam, hogy ezt veletek is meg kell hogy osszam! Mi több, szívem szerint az egész világgal megosztanám, hogy mindenki megtudja, és méltóképpen köszönetét fejezhesse ki a zsidó népnek, azért amiért megajándékozták a világot a karácsony ünnepével...
Gump

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/105711/#ixzz2FbabTCzp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó munkát végeztek Matolcsyék: az előirányzat 120 százaléka
  2012-12-20 16:10:46, csütörtök
 
  2012-12-20. 14:37
Jó munkát végeztek Matolcsyék: az előirányzat 120 százaléka a hiány

Az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének hiánya novemberben 33,6 milliárd forint volt; az első 11 havi hiány 691,7 milliárd forintot tett ki, ez a módosított előirányzat 120 százaléka - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a kormany.hu portálon. Az adatok megegyeznek a december elején publikált előzetes számokkal.
Tavaly január-novemberben a deficit 1247,9 milliárd forintot tett ki.
Idén novemberében a központi költségvetés 10,1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 23,1 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 0,4 milliárd forintos deficittel zártak. 2011. novemberben az államháztartás központi alrendszerének szufficitje 79,9 milliárd forint volt.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105721/#ixzz2FbaI7KYF
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pofátlanság határa
  2012-12-20 16:06:56, csütörtök
 
  A pofátlanság határa

2012, december 20 - 12:31


Vajon meddig packázhat a világ valamennyi országával Izrael? Bizonyára addig, amíg maga mellett tudhatja az Egyesült Államokat, amely ország képes saját érdekeivel is szembe menni, csak azért, hogy Izrael érdekeit szolgálhassa. Az egyelőre még a világ vezető katonai nagyhatalmának egyik legsebezhetőbb pontja, hogy teljes mértékben kiszolgáltatja magát Izraelnek. Ezzel a megalkuvó magatartással szabad kezet ad a zsidó ország vezetőinek ahhoz, hogy Izrael a nemzetközi jog semmibevételével, minden korlátozás nélkül érvényesíthesse gyarmatosító politikáját a Közel-Keleten.

És Izrael nem habozik élni, sőt visszaélni ezzel a lehetőséggel. Módszeresen és tudatosan írtja a palesztinokat, szabadon tarolja le, tapossa össze a palesztin településeket, megtorlás nélkül terjeszkedik a számára kijelölt és meghatározott területeken túl, lakótelepeivel visszafordíthatatlanná téve a hódítás eredményét, csak azért, hogy amennyiben mégis megszületne a független palesztin állam, akkor annak területén nagy számban éljenek zsidók, akik bármikor elkezdhetnek küzdeni ,,függetlenségükért" és követelhessék csatlakozásukat az anyaországhoz, csökkentve ezzel a majdani Palesztin állam területét.

Jól ki van ez találva, és egyelőre működik is, hála az Egyesült Államok határtalan szervilizmusának. Az amerikai külügyminisztérium hivatalos álláspontja tökéletesen egybeesik a világ valamennyi más államának álláspontjával. Ahogyan azt Victoria Nuland, a minisztérium szóvivője bejelentette: "Az Egyesült Államok mélységesen elítéli Izrael folyamatos provokatív akcióit. Az újabb és újabb telepek építésének bejelentésével megtorpedózza a Közel-keleti békefolyamatot. Izrael vezetői megállás nélkül arra hivatkoznak, hogy támogatják a ,,két állam" megoldást, miközben minden lépésükkel ennek a célnak az aláásásán dolgoznak."

Nos, amennyiben ez az Egyesült Államok hivatalos álláspontja, akkor hogyan lehetséges az, hogy az ENSZ-ben minden alkalommal megvétóz valamennyi Izrael érdekeit sértő döntést? Ahogy tette azt a Biztonsági Tanács tegnap esti ülésén is, ahol az USA a Tanács 15 tagállama közül egyedül vétózta meg azt a határozatot, amely arra irányult volna, hogy megálljt parancsoljon az izraeli gyarmatosításnak.

Nem mintha Izraelt valaha is érdekelte volna bármiféle ENSZ határozat, azokat sorra semmibe veszi. Nem hajlandó sem a számára az ENSZ által kijelölt, határok közé visszavonulni, nem hajlandó az ENSZ főtitkárának külön kérése ellenére sem kifizetni a palesztinoknak jogosan járó összegeket, amit bosszúból fagyasztott be, amiért Mahmud Abbasz az ENSZ-ben kérni merészelte, hogy Palesztina a ,, nem tag megfigyelő állam" rangjára emelkedjék, és amit a Közgyűlés 138 állama, 9 ellenében, el is fogadott.

Izrael dacol a világgal, továbbra is fegyverkezik, mert a maga és az USA katonai fölényével egyelőre akadálytalanul érvényesítheti akaratát. Kérdés: meddig tűri még a világ ezt az arcátlan viselkedést? Mert a pofátlanságnak is van határa.



Ordosz műhely

barikad.hu

http://barikad.hu/a_pofatlansag_hatara-20121220
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
250 ezres büntetést kapott Ángyán a pártjától, amiért kiállt
  2012-12-20 15:15:28, csütörtök
 
  2012-12-20. 08:18
250 ezres büntetést kapott Ángyán a pártjától, amiért kiállt annak programja mellett


250 ezer forintos, rekordösszegű büntetést szabott ki a Fidesz-frakció vezetése Ángyán Józsefre, amiért a politikus hétfőn a kötelező szavazás ellenére nemmel voksolt arra az alaptörvény-módosításra, amely sarkalatossá, azaz kétharmadossá tette a termőföld forgalmazásának korlátait meghatározó földtörvényt.
A volt vidékfejlesztési államtitkár mellett a lap szerint 150 ezer forint büntetést kapott Révész Máriusz, L. Simon László és Kovács Ferenc is, akik, bár jelen voltak, nem szavaztak a kellő pillanatban.
Mint ismeretes, a kormánypártok hétfői frakcióülésén Orbán Viktor miniszterelnök keményen rápirított Ángyánra és Bencsik Jánosra, akik kezdettől bírálták és számos módosító indítvánnyal próbálták meg "feljavítani" a szerintük elhibázott földtörvényt, illetve az alaptörvény hozzá kapcsolódó módosítását. A két politikus a frakcióülésen azzal szembesítette Orbánt, hogy a választási programban ez utóbbit ígérte a Fidesz , és attól nagyon távol áll a nagyvállalkozókat helyzetbe hozó kormányzati elképzelés. Orbán Viktor a résztvevők tájékoztatása szerint hangját felemelve bírálta a képviselőket, amiért "politikai cirkuszt és hangulatkeltést csinálnak" hónapok óta, és felszólította őket, hogyha ha ez így nekik nem tetszik, "akkor menjetek, mert én egyben akarom tartani frakciót".
A hétfő esti szavazáson végül csak Ángyán József szavazott nemmel, Bencsik János megszavazta az alaptörvény-módosítást. A volt államtitkár utólag úgy nyilatkozott, hogy a lelkiismerete fontosabb neki, mint a frakciófegyelem.
(Origó - Blikk)
Korábban írtuk: Egyelőre még nem rúgják ki Ángyánt - csak pénzbüntetést kapott
Pénzbírságot szab ki a Fidesz-frakció Ángyán Józsefre, mert a kormánypárti politikus a képviselőcsoportban elrendelt kötelező szavazás ellenére nemmel voksolt hétfőn a parlamentben a földtörvénnyel összefüggő alkotmánymódosításra - közölte a Fidesz-frakció kedden az MTI érdeklődésére.
A kormánypárti képviselőcsoport sajtóosztálya emlékeztetett, hogy Rogán Antal frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, kötelező szavazás lesz a Fidesz-frakcióban a termőfölddel kapcsolatos alaptörvény-módosítás parlamenti határozathozatalakor, azt pedig - az alapszabályban foglaltak szerint - pénzbírsággal büntetik, aki ennek ellenére nemmel szavaz.
A parlament hétfő este fogadta el az alaptörvény harmadik módosítását, amely alapján sarkalatos, azaz kétharmados többséget igénylő jogszabály lesz a földtörvény. Az alkotmánymódosítást 263 igen szavazattal, 87 ellenében fogadta el a Ház. A kormánypárti képviselők mellett a "független" Pősze Lajos és Rozgonyi Ernő - két korábban jobbikos képviselő - szavazott igennel, a fideszes Ángyán József viszont az ellenzéki frakciókhoz hasonlóan nemmel voksolt.
"Mint korábban más esetekben, most is pénzbüntetést kap az a képviselő, aki nem tesz eleget a kötelező szavazásnak" - közölte a Fidesz-frakció. A büntetés összegére nem tért ki a tájékoztatás. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke keddi sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére hozzátette, hogy nem ez volt az első ilyen eset, és valószínűleg nem is az utolsó. "Hosszú távon a frakció együttműködése, együttdolgozása biztosított" - mondta.
Korábban írtuk: Ráripakodott Orbán Ángyánékra, mikor ígéreteire emlékeztették: "Ha nem tetszik, menjetek!"

Nagyon csúnyán rápirított Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz hétfő délelőtti frakcióülésén a földtörvényt és annak Alaptörvénybe betonozását bíráló Ángyán Józsefre és Bencsik Jánosra. Ők nyújtották be a legtöbb kormánypárti módosító javaslatot a földtörvényhez.
A kormány felülről, úgynevezett integrátorok közreműködésével koncessziós elven szervezné meg a földek haszonbérletbe adását, míg Bencsik és Ángyán a kis gazdaságokat és szövetkezeteket segítő rendszerben gondolkodik. A két politikus a frakcióülésen azzal szembesítette Orbánt, hogy a választási programban ez utóbbit ígérte a Fidesz, és attól nagyon távol áll a nagyvállalkozókat helyzetbe hozó kormányzati elképzelés.
A bírálatokra Orbán az ülés több résztvevője szerint indulatosan, a hangját felemelve azt vetette a képviselők szemére, hogy politikai cirkuszt csinálnak, hangulatkeltők hónapok óta, és ha ez így nekik nem tetszik, "akkor menjetek, mert én egyben akarom tartani frakciót".
Orbántól a szavazás elhalasztását is kérték, és erre azt mondta, hogy ha most nem zárják le a földtörvényt, akkor széthullik az egész. Ángyán nemmel szavazott, ami miatt a frakció alapszabálya szerint fegyelmi eljárás indul ellene.
(Origó nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105603/#ixzz2FbM621jm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.