Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A zsidó világkongresszus azt követeli Görögországtól, tilts
  2013-03-28 17:45:56, csütörtök
 
  A zsidó világkongresszus azt követeli Görögországtól, tiltsa be a "neonáci" görögök pártját


A Szaloniki önkormányzat kezdeményezésére "Arany Hajnal-ellenes demonstrációt" tartottak zsidók és szimpatizánsaik a görög városban.

A rendezvényen természetesen kötelezően megjelentek a görög "demokrácia" vezetői is, köztük Antonis Samaras miniszterelnök, valamint a rendezvény kiprovokálói, a Zsidó Világkongresszus (WJC) és az Európai Zsidó Kongresszus elnökei is. Ronald Lauder a WJC elnöke szerint aggódnak a zsidók az Arany Hajnal megjelenése és egyre nagyobb népszerűsége miatt.

Szörnyűségnek nevezte, hogy vannak olyanok Európa-szerte, akik nemzetiszocialista elveket vallanak. "Használják a szvasztikát üléseiken, vérről és becsületről beszélnek, dicsérik a III. Birodalom vezetőit." - folytatta. Aztán jött a szokásos holokausztozás, illetve annak kétségbevonása, mint a "bűnök bűne". Végül jött a konkluzió: az ilyen embereknek nincs helyük sem Görögországban, sehol máshol. Lauder javasolta(parancsolta), hogy a görög demokrácia mutasson példát, és tiltsák be az Arany Hajnalt

Hogy lehet, hogy a demokratikus "értékek" érdekében aggódók beleavatkoznak egy idegen ország belügyeibe? Sőt, egy jogilag teljesen szabályosan működő politikai pártot be akarnak tiltatni? Hogy merészelnek a zsidók egyáltalán például a rasszizmusról beszélni? Lauder nem ismeri az ide vonatkozó izraeli jogszabályokat?

Nyilvánvaló, hogy a világot uraló cionizmus nevében beszélt a zsidó elnök, ám vegye tudomásul Mr. Lauder: Vannak görögök, akik harcolni fognak továbbra is Görögországért, és ezen emberek közös akarata olyan erős folyamatot indított el, amit már nem tud megállítani sem Ön, sem a kormány! Nem számít milyen nehéz lesz harcunk, biztosítani fogjuk nemzetünk túlélését!

(golden dawn international newsroom.blogspot nyomán - Kitartás.hu)

http://harcunk.info/index.php/jelentesek/501-a-zsido-vilagkongresszus-azt-koevete li-goeroegorszagtol-tiltsa-be-a-neonaci-goeroegoek-partjat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha nem néznek oda, a térdemre támaszkodom
  2013-03-28 16:55:41, csütörtök
 
 
Ha nem néznek oda, a térdemre támaszkodom
2013. március 28., csütörtök, 12:44


Már több mint 12 ezer rokkantat parancsolt vissza dolgozni a kormány, de a felülvizsgáltak szerint a rendszernek több hibája is van. Használható munkát ajánlani nem igazán tud nekik az állam, négy nyelv ismeretével egy nőt például gyöngyfűzésre küldtek. Sokan azt sem értik, hogy mi alapján minősítik őket munkaképesnek az orvosok. De azoknak sem könnyebb, akiket még nem ért utol az ellenőrzés.


"Átlépnek rajtam, nem néznek embernek" - kezd bele történetébe a Karcagon élő 55 éves István, aki 2012-ig rokkantsági nyugdíjat kapott az államtól, egészségügyi állapotának felülvizsgálatakor viszont megállapították, hogy 67 helyett csak 25 százalékosan sérült. Fellebbezett, kapott még tíz százalékot, pedig azt mondja, hogy egy rossz lépés, és annyi a derekának. A felülvizsgálat után rehabilitációs ellátást sem kap többé az államtól, így dolgoznia kell, de ezt az egészsége nem igazán teszi lehetővé: "két percet sem tudok egyhelyben állni, most mégis olyan szakmunkát végzek, amely miatt egész nap állnom kell, ha nem néznek oda, a térdemre támaszkodom".

István életét az a felülvizsgálat változtatta meg, amelyet 2012-ben indított a kormány, hogy kiszűrje, hányan kapnak indokolatlanul vagy túl magas rokkantsági ellátást. A felülvizsgálat célja az volt, hogy megtalálják a munkaképes embereket, akiket az állam - a segélyek megvonásával vagy csökkentésével - visszaterelne a munkaerőpiacra. A felülvizsgálatokkal együtt a kormány azt ígérte, hogy egyszerűbbé teszi a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését. Olyan emberekkel beszélgettünk, akiket a felülvizsgálat után a korábbinál egészségesebbnek, munkaképesnek minősítettek, arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a tapasztalatuk a munkakereséssel és a felülvizsgálatokkal.


Képünk illusztráció

Négy nyelvet beszél, mehet gyöngyöt fűzni

Istvánon kívül még négyezer embertől vonta meg eddig az állam a rokkantnyugdíjat, 200 ezer rokkant közül 44 ezernél elvégzett felülvizsgálat után pedig 12 ezernél állapította meg, hogy rehabilitálható, azaz munkaképes. Ők szerződést kötnek az állammal, a korábbi nyugdíjuknál kevesebb pénzt kapnak, viszont tanfolyamokat és munkákat ajánlanak nekik, amelyet kötelező elfogadniuk. Ez azonban nem mindenkinek jelent segítséget. A 40 éves Ilona légi utaskísérőként dolgozott, amíg egy balesetben teljesen szét nem roncsolódott a feje. Rengeteg plasztikai műtéten esett át, depressziós lett, húsz éve kap gyógyszeres kezelést, szellemileg ép, de emberek közé nem nagyon tud menni - meséli egy barátnője.

A négy nyelven beszélő nő 22 ezer forintot kap az államtól rehabilitációs ellátásként, tanfolyamra eddig nem jutott be, az egyetlen konkrét munkalehetőség, amit az államtól kapott, a gyöngyfűzés volt, a fizetést viszont kevesellte, és a munka sem tetszett neki. Mégsem válogathat sokáig, mert ezt a kevés pénzt is megvonják tőle, ha nem vállalja el a felajánlott munkát. A szerencséje az, hogy néha fordít, amiből fenn tudja tartani magát, bár annyi pénze nincs, hogy gyógyszereket tudjon venni magának, ezért a kórházba jár be injekciókért.

Miért nem sportol a gerincsérves?

"Nem hiszem, vagyis inkább csak remélem, hogy nem az az általános helyzet, ami velem történt" - mondta egy hajdúsági férfi, aki azt kértre, hogy még a keresztnevét se írjuk le, mert éppen folyamatban van a fellebbezése. Ő sok más, már felülvizsgált rokkanthoz hasonlóan arra panaszkodott, hogy a felülvizsgálatnál gyakorlatilag látatlanban, önkényesen is munkaképesnek nyilvánítanak embereket.

A férfit kétszer műtötték gerincsérvvel, tíz éve szed fájdalomcsillapítót, amelytől sokat romlott a fizikai állapota. A felülvizsgálaton az orvos állítólag arról faggatta, hogy mikor futott utoljára, és "miért nem jár rendszeresen sportolni, jót tenne neki". Olyan hangnemben beszélt vele, hogy "azon sem lepődtem volna meg, ha kiküld, fussam körbe a háztömböt". Elmondása szerint végül úgy vitték le negyven százalék alá az egészségkárosodásának mértékét, hogy annyit sem mondtak neki, hajoljon le.

Hasonló esetről szól egy facebookos beszámoló, amelyet egy asszony mesélt el, aki a fia siket feleségét kísérte el a felülvizsgálatra. A nő szerint a súlyosan halláskárosult menyétől azt kérdezték, hogy van-e egyéb panasza azon kívül, hogy jelbeszéddel kommunikál, majd amikor jelezte, hogy nincs, akkor leküldték a foglalkoztatási szakértőhöz azzal, hogy "ő majd megmondja, milyen munkát végezhet". A foglalkoztatási szakértő egyből megállapította, hogy mivel nem hall, így nem tud dolgozni, viszont mivel nem volt ötéves munkaviszonya, így nem jogosult rokkantsági ellátásra, de rehabilitációs ellátásra sem, mivel később sem fog tudni dolgozni.


Képünk illusztráció

Csak névlegesen rehabilitál az ellátás

A munkához visszavezető rehabilitációs ellátásba való bekerülés sem megoldás. Eleve nem túl sok a pénz, legfeljebb a minimálbér 40 százaléka, ráadásul a 35 éves skizofrén Géza története azt mutatja, hogy nem is minden esetben éri el a célját. "Az öcsém 2004 óta rokkantnyugdíjas, a felülvizsgálat során bekerült a rehabilitálható kategóriába. A szerződése értelmében önállóan is kell állást keresnie, van egy rehabilitációs kiskönyve, abba kell bepecsételni a cégeknek, hogy járt nálunk, de nem adnak neki munkát. Aztán fél éve mondták neki, hogy most már nem kell" - mondja testvére.

Gézának szerencséje van, mert szüleinek olyan vállalkozása van, amelynél tud dolgozni, amióta leszázalékolták. "Ha jó kedve van nyáron, akkor tizenkét órákat is dolgozik, máskor meg befordul a fal felé" - meséli a nővére, aki szerint az öccse jelentkezett átképzésre, de még eddig semmilyen tanfolyamot nem ajánlottak neki, pedig több hónappal ezelőtt jelezte, hogy várja a lehetőséget. "Negyedévente aláírják a papírjait, hogy együttműködik, ezen kívül nem segítik, de mi lesz, ha lejár a három év?" - kérdezi a nővére, aki szerint, ha 2015-ig nem talál munkát, akkor valószínűleg nem fogják kidobni a rendszerből, de ettől még a problémái nem oldódnak meg. Testvére szerint "a szüleink már nem akarnak sokáig dolgozni, ha ők nem segítenek, akkor az ellátásból kapott 22 ezer forintból nem fogja tudni magát fenntartani".
Felülvizsgálat nélkül sem kényelmes az élet

Az sincs kényelmes helyzetben, akit már kijelöltek a vizsgálatra. A 36 éves budaörsi Helgát 2010-ben 58 százalékos egészségkárosodással százalékolták le szülés utáni depresszió és egy érműtét miatt, azóta nem dolgozik. Helgának segítség lehet az a megállapodás, amelyet 326 vállalkozással kötött a kormány. Ennek értelmében a cégek egyszerűbben alkalmazhatnak megváltozott munkaképességű embereket - nem kell befizetniük a rehabilitált alkalmazottaik után a 27 százalékos szociális adót -, amitől a kormány reményei szerint vonzóbbá válhat a korábbi rokkantnyugdíjasok alkalmazása.

Helgán azonban mégsem segít a kormány lépése. Még nem esett át a komplex felülvizsgálaton, pedig 2012 szeptemberében lejárt a rokkantsági igazolása. Két hónapja várja egy állás, amelyet a megváltozott munkaképességűekkel foglalkozó Motiváció Alapítvány talált neki, egy bevásárlóközpontban dolgozhatna hoszteszként, ami tetszene neki. A felülvizsgálat hiányában régi papírjaival azonban nem tudják állományba venni. "Tavaly szeptember óta folyamatosan telefonálgatok a különböző hivatalok között, de csak annyit mondanak, hogy majd ekkor meg akkor lesz, és még mindig nem volt" - mondta csalódottan.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20130328-az-allam-nem-segit-igazan-a-rokkantnyugdij-ut an.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TBC VAGY FTC - EZ ITT A KÉRDÉs
  2013-03-28 16:38:37, csütörtök
 
  TBC VAGY FTC - EZ ITT A KÉRDÉS

Ha jól emlékszem, már írtam erről a témáról, hogy mégis ismét erről írok, annak oka, hogy gyűlölöm a hazudozást, meg a lakosság elmebetegként kezelését és nagyon elegem van ennek a szociopatának a randalírozásából.
A kötelező TBC -szűrésről van szó, melyet jövő év januárjától megszüntet dicső Pártunk és Kormányunk.
Ezt a vívmányt, az Orbán-éra világraszóló közegészségügyi sikerét a TBC elleni küzdelem világnapjához kötődően jelentette be a kormány.
Az előző évek adatai alapján jövő évtől megszűnik a területi alapon elrendelt kötelező tüdőszűrés a tbc-s megbetegedések kimutatására, ugyanakkor a várhatóan januártól életbe lépő új rendelet értelmében célzottabb szűréseket szerveznének - mondta Kissné Horváth Ildikó, az egészségügyért felelős államtitkárság egészségpolitikai főosztályvezetője szerdán az MTI-nek, egy konferencia után.
Remek.
Nem is vonom kétségbe azt, hogy a döntés az előző évek adatai alapján készült, csak azok az adatok nem a lakosság egészségügyi állapotáról szólnak, hanem a költségvetésről meg a gazdaság dögledezéséről.
Viktor belenyúlt a zsebébe, előhúzta az ország pénztárcáját, belekukkantott, majd megállapította, hogy lassan azzal a sajnálatos problémával kell szembenéznie, hogy nem lesz mit magánvagyonná konvertálnia.
Lábhoz füttyentette hát unortodox miniszterét, aki azóta már az ország pénzesládácskájának tetején gubbaszt, és kifaggatta - honnan lehetne pénzt elvenni úgy, hogy a kedvezményezett ne dögöljön bele azonnal.
Elővették hát a statisztikát és megállapították, hogy a TBC nem egy gyors eredményt hozó betegség, mire szűrés nélkül esetleg felfedezik, elkezdik gyógyítani és a rettenetes állapotban levő beteg munkaképesnek nyilvánítva belehal, abba évek is beletelnek.
Emellett tiszta haszon, ha a beteg elpatkol, ugyanis az alultápláltság, a rossz életkörülmények, a fűtetlen lakás a Lázár -skála alsóbb fokain tanyázók körében jellemző - hadd hulljon a férgese.
Ha meg fertőz, hadd fertőzzön, mire felfedezik, addigra már biztosította a természetes utánpótlást, és Orbánnak még oda se kell állnia a rámpára, a szelekció szinte automatikus, merthogy a jó anyagi helyzetben levő ember általában gyógyíttatja magát, ha köhög kettőt, míg a rossz anyagi helyzetben levő nem tudja kiváltani a gyógyszereit sem - de ha valahogy mégis, akkor a didergésbe pusztul bele.
Azt mondja az egészségpolitikai osztályvezető asszony, aki ennek a helyzetnek valahol áldozata is, csak nincs benne annyi elszántság, hogy azt merje mondani, hogy ehhez a szemétséghez nem adja a nevét, hogy azokban a térségekben, megyékben továbbra is kötelező lesz szűrni, amelyekben 100 ezer lakosból 25-nél több a tuberkulózisos betegek száma.
A kérdés már csak az, hogy ki keresi meg ezt a huszonötöt, különös tekintettel, hogy a szűrés kötelezővé tétele itt nem elég, itt a szűrésen való részvételt kellene korra, nemre, stb. való tekintet nélkül kötelezővé tenni és szankcionálni.
Éppen olyan álságos dolog ez egyébként, mint a munkanélküliek számának megállapítása - a statisztika a regisztrált munkanélküliekről meg az álláskeresőkről lobogtat adatokat, azokról a szerencsétlenekről egy szót sem szól, akik már húsz éve kiestek a statisztikából, és valamilyen csoda folytán még mindig életben vannak.
A legfelháborítóbb dolog mégsem ez.
Az az arcpirító ebben, hogy minden egészségüggyel - ne adj isten, egészségpolitikával - foglalkozó szakember pontosan tudja, hogy egy szegény ország egészségügyi ellátása nem attól lesz hatékony, ha a meglévő CT-k, MRI-k, meg egyéb csodaszerkezetek számát szaporítjuk, mert nem is professzor az, akinek nincs ilyen az intézményében.
Szegény ország csodaszerkentyűje a megelőzés, a betegségek korai stádiumban történő felfedezése, diagnosztizálása és gyógyítása.
Ez sem olcsó mulatság, de még mindig nagyságrendekkel gazdaságosabb egy betegsége korai stádiumában levő embert gyógyítani, mint egy elhanyagolt, súlyos stádiumban levő betegséggel kilátástalan küzdelmet folytatni.
A TBC-t valaha morbus hungaricusnak hívták, és a magyar egészségügy hallatlan haditette volt, hogy sikerült visszaszorítani, gyakorlatilag szinte teljesen megszüntetni.
Ma újra támad a betegség, mi meg éppen most látjuk időszerűnek eldobni sisakot-páncélt, és megoldásként elkezdjük a lakosság intenzív hülyítését.
A rendelettervezet értelmében a rizikócsoportoknál - ilyenek a hajléktalanok vagy a rossz szociális helyzetben lévők - vezetnének be célzott szűréseket - mondta a főosztályvezető.
Hozzátette: az ilyen szűrések sikerességében fontos szerep hárul a hajléktalan-ellátásban részt vevő szervezetekre, a védőnőkre, a családsegítő hálózatra, de a rendelet lehetővé tenne hatósági intézkedést is, - rendőrt a bacilus ellen.
Az úgynevezett népegészségügyi körözésben érintetteket tehát akár a rendőr is bekísérhetné a kijelölt tüdőszűrő állomásra.
Látom lelki szemeimmel a tuberkulózis baktériumát, éppen ott ül a kabátod hajtókáján, a tesója meg már megkezdte utazását a tüdőd felé.
Ha te azt gondolod, hogy célja elérésében gátolni fogja a te konszolidált megjelenésed vagy társadalmi státuszod, hát roppant nagyot tévedsz - ez a baktérium parttalanul demokratikus - legfeljebb a betegséged elleni küzdelemben segít majd valamennyit, ha megfelelő ellátást és megfelelő étkezést - inkluzíve libasültet vöröskáposztával - tudsz biztosíttatni magadnak pénzzel, kapcsolatokkal - vagy az sem segít.
A tetejében a fiatal felnőttek a legveszélyeztetettebb korosztály, tizenöt és harmincöt év között.
Egy komoly szűrő-megelőző rendszert kiépíteni bármely betegség felderítésére rettenetes pénzekbe kerül.
Itt meg van egy működő szervezet, szakemberekkel, lassan elöregedő, de még a feladat ellátására alkalmas berendezésekkel, eszközökkel - nemutolsósorban elkötelezett szakemberekkel, ezt veri szét éppen a kormányzat.
Erre a szűrésre rá lehetne építeni még számtalan egyéb betegség szűrését, melyet egyetlen megjelenéssel vehetne igénybe a beteg, kezdve a rákszűréstől a diabetes-szűrésig, a koleszterin-szűréstől a szív és érrendszeri betegségek szűréséig, milliárdokat lehetne így megtakarítani.
Igaz, akkor ez a terület és a ráfordított pénz kiesne a Vezér és csókosai zsebéből.
Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy odamegy Viktor az aktatáskájával a köteg húszezresért - ez állítólag hajdan Pintér stílusa volt - ma ez a kisipari módszer már nem divatozik
Ma építünk egy stadiont, az építő cégnek van egy Cipruson, vagy a Karibi szigeteken bejegyzett cége, melynek számláján hirtelen-váratlanul megjelenik egy tisztességesebb összeg.
A számla valódi tulajdonosát igen nagy idő és energia - ráfordítással, titkosszolgálati eszközök bevetésével is felettébb nehéz lenne azonosítani.
De ehhez az kell, hogy legyen a költségvetésben pénz.
Az meg csak úgy lesz, ha valakiktől elvesznek.
Kinek leggyengébb az érdekérvényesítő képessége?
Ki az, aki nem mer ugrálni meg hangoskodni?
Hát a csóringer, nosza, nyúljuk le hát - úgysem veszi észre.
Így folyik a tuberkulózis elleni küzdelem a harmadik évezred elejének Magyarországán, a nép ütemes tapsától kísérve.
Éjjen Vik-tor, éjjen Vik-tor!
A TBC-s meg dögöljön meg...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2013/03/tbc-vagy-ftc-ez-itt-kerdes.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hulljon a férgese!
  2013-03-28 16:19:21, csütörtök
 
  Hulljon a férgese!

Posted on 2013/03/27 Szerző: Szabad Riport


Ezzel hivatalosan is megalakult a cionista bankvilág ütőképes ellenpólusa.

Nagy jelentőségű gazdasági apró hírek
Az öt BRICS-ország (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) megállapodott egy Fejlesztési Bank létrehozásában. Ezt Pravin Gordhan dél-afrikai pénzügyminiszter jelentette be ma Durbanban, ahol szerdán a tartják a BRICS csúcstalálkozót.
Визит Владими& ;#1088;а Путина в Южно-Афр&am p;#1080;канску&#1 102; республ& ;#1080;ку

foto: RIAN

A BRICS Bank kezdőtőkéje várhatóan legalább 50 milliárd dollár lesz, de hogy hogyan osztják szét a résztvevők között, egyelőre nem tisztázott. Vlagyimir Putyin orosz elnök is, hogy részt vett a durbani BRICS csúcstalálkozón, ahol az aktuális nemzetközi problémákat is megvitatták.

Ezzel hivatalosan is megalakult a cionista bankvilág ütőképes ellenpólusa.
Bár nem ismerjük a lefektetett alapszabályokat, de reményeink szerint ezúttal nem egy kifosztó gépezet jött létre, aminek működésében a cionistáktól megszokott rabló-kapitalista módszerek és szuverén országok belügyeibe mélyen beavatkozó politika érhető tetten. Épp ellenkezőleg!
A világ tisztességes fele olyan pénzügyi szervezet megszületésére vár, amely az etikát komolyan veszi, és korrekt pénzügyi politikát folytat, mely valóban a világ fejlődését szolgálja, és nem támogatja az ügyeskedő gazemberek pénzmosását, spekulációit. Az ésszerű kockázatokat felvállalja, a rábízott vagyonokat felelősen kezeli, ügyfelei bizalmát megszolgálja. Ugyanakkor képes felvenni a harcot és legyőzni a mostani cionista, soros-rotschild bélyegű bankoligarchiát.
Ha megtöri a jelenlegi aljas monetáris egyeduralmukat és a dollár alaptalan dominanciáját, egészen biztosan számíthat mindazon erők támogatására, és üzleti megbízásaira, akik elítélik a jelenlegi erkölcstelen és igencsak erőszakos pénzügyi módszereket.

A Világbank is pánikban?
Zhang Gaoli_China_leadershipUgyanakkor, ennek ellentmondani látszik a Xinhua hírügynökség március 26-i jelentése miszerint Zhang Gaoli, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Bizottsága Állandó Bizottságának tagja, kínai miniszterelnök-helyettes március 25-én délután Pekingben találkozott a Világbank ügyvezető igazgatói delegációjával. A két fél eszmecserét folytatott a Világbank által nyújtott hitel kínai felhasználásának helyzetéről, Kína és a Világbank közötti együttműködés megerősítéséről, a világgazdaság helyzetéről és a kínai gazdaság fejlesztéséről. Zhang Gaoli elmondta, hogy az elmúlt években a Kína és a Világbank közötti együttműködés gyakorlatias, kölcsönösen előnyös és eredményes volt. Kína kész továbbra is elmélyíteni az együttműködési partneri kapcsolatot a Világbankkal, hangsúlyozta Zhang Gaoli.

Halál a dollárra?
Ám ezzel egyidejűleg március 4-én a Goldenfront egy szenzációs és igen beszédes hírt adott közzé, melyben beszámol arról, hogy a Népi Bank of China a honlapján megjelent egy nyilatkozat miszerint Kína reméli, hogy minden exportőr és importőr a nemzetközi tranzakciók fizetésekor a jüant választja, mint nemzetközi fizetőeszközt.
death of the dollar_2_DollarCrashingEmögött a Kínai Központ Banknak az a törekvése áll, hogy megerősítése a jüan nemzetközi pénzügyi szerepét tartalék valutaként, vagyis, mint dollárt kiváltó nemzetközi fizetőeszközt.
Helyesen értékelték, hogy a jüan, növekvő nemzetközi népszerűsége kiváló alap a jüan nemzetközi valutaként való elismerésre, mely viszont a jövőben fenyegetést jelent az olyan devizák globális ,,piaci részesedésére" mint a dollár.
Ez a lépés, hogy Kína még az év vége előtt megszünteti a dollár használatát a nemzetközi kereskedelmében sokkal messzebb mutat.
death-dollar_1Ugyanis ez nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy Kína és az Egyesült Államok kapcsolatában egy ,,szeizmikus sokk" fog hamarosan bekövetkezni, mely egyenesen elvezet a fiskális és monetáris politika megszűnéséhez, és Kína teljesen függetlenné és védetté válik az olyan további gazdasági válságok hatásaitól, mint a 2008-as mesterséges pénzügyi spekulációs világválság - ellentétben pl. az USA-val, és EU-val és még sokakkal, akiket viszont végső pusztulásba dönt.
Bár a világ médiában kevesen érték fel ésszel, hogy ez a bejelentés sokkal komolyabb ügy, mint amilyennek látszik. - bár a Spiegel például ilyen szalagcímmel hozta: ,,Kína megtámadja az USA-t" -, mert az, hogy Kína lecseréli a dollárt a jüanra a nemzetközi kereskedelmében már most megrendítette a bizalmat a dollárral szemben, mely a jövőben beláthatatlan következményekkel fog járni az USA-ra nézve, és örökre megváltoztatja az erőviszonyokat a világ devizapiacain.

death of the dollar_3Mint a Goldenfront.ru írja a jüan határokon átnyúló használatának növekedése válasz volt a növekvő piaci keresletre ugyanis a Bank of China terveit megvalósítandó korábbi vizsgálatának során megállapította, hogy 20 tartomány 67.000 vállalkozása bonyolít nemzetközi üzleti jüanban, melynek volumene elérte a 65 milliárd eurót. Megállapítja továbbá, hogy amennyiben a sikerül a jüant szilárdan a valuta piramis tetejére rangsorolni, “az lesz az utolsó szög a halálos beteg dollár koporsójában".

Mi azonban nem hisszük, hogy ennek a háborúnak az egyetlen vesztese a csupán dollár, illetve az USA lesz. Sokkal valószínűbb és megalapozottabb szerintünk, hogy a dollárral együtt zuhan az utolsó stádiumában lévő Euro is, valamint az Euró övezet tagjai, és az azokkal szoros pénzügyi és gazdasági kötelékben - értsd függő- és alárendeltségi viszonyban - álló EU tagországok, főként a kiszolgáltatottabbak, és kifosztottabbak.

Nos, ha harc, hát legyen harc!
Audie - Szabad Riport Tudósító Iroda
forrás: Ororszország Hangja/China Radio International/Goldenfront.ru

http://szabadriport.wordpress.com/2013/03/27/hulljon-a-fergese/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gábor Garzo: levél a fideszeseknek…
  2013-03-28 16:17:55, csütörtök
 
 
Gábor Garzo: levél a fideszeseknek...

Tisztelt Fideszes Állampolgárok!

Kérném önöket, hogy legyenek szívesek nekem buta magyar állampolgárnak elmagyarázni az önök imádatát kormányunkkal szemben!
Mi az a valami, az a plusz, amivel önök sokkal jobban gondtalanul élnek mint én?
Talán több a jövedelmük? Talán sokkal jobb munkahelyekkel rendelkeznek mint bárki más?
Önöknek nincs napi megélhetési és fizetési problémájuk, vagy mi az a plusz amivel önök annyival többet kapnak és remélnek mint én állampolgár?
Vegyük csak sorba.
Munkahely: jelenleg Pécsett lehetetlen elhelyezkedni egy meghirdetett
állásra az átlag jelentkezők száma 150-200 fő.
Vajon ki lehet az aki megfelel?
Ja! A hely már betöltve, hiszen ki kellett írni, hogy a pénzt megkapja a munkáltató .
De úgy gondolom az országos átlag sem jobb. Marad a munkanélküliség és az agyon ajnározott közmunka, amire kormányunk oly büszke.
Ingatlan adó: ez ugye eltörölve. De Pécsen pofátlan és gátlástalan módon behajtják, hiszen a képviselő uraknak kell egy kis kereset kiegészítés.
Rokkantak gépjármű adó bevezetése: hisz ebben a városban is minden rokkant tolvaj és csaló. Mint, ahogy az önök kormánya ezt feltételezi minden fogyatékos emberről, tehát ezt is kifizettetik az amúgy is elesett emberekkel.
Rezsi csökkentés: Nagyszerű! Önök úgy gondolják, hogy az egyszerű embert pár ezer forintért meglehet vásárolni. Igaz az önök képviselői több tízmilliós költségtérítést zsebelnek be, de én nem tudom a számláimat befizetni.
Önök a választási győzelmük után, még három év után is visszafelé mutogatva a szocialistákat szidják. Már rég nem velük van már a baj, hanem önökkel!
Önökkel akik félrevezették az embereket és egy országot nyomorítottak meg és sodortak kilátástalan helyzetbe és kihasználják az emberi butaságot és a kis emberek tudatlanságát.
Mindezekhez ,,gratulálok önöknek, büszkék lehetnek magukra"!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Gazprom legvidámabb barakkja
  2013-03-28 16:12:05, csütörtök
 
  A Gazprom legvidámabb barakkja
2013.03.28. 06:30 timargabor


"Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!" - mondta Orbán Viktor 2007 jánuárjában. A Fidesz honlapján olvasható korabeli hír szerint attól is tart a pártvezető, hogy orosz érdekszférába kerülünk. Meg gyarmat sem akarunk lenni, de ezt már a civil fideszes menetelőktől tudhatjuk. Az orosz érdekszféra, és az orosz gyarmati mivolt néhány nyoma azonban most, amikor kormányon vannak, és értékválasztásuk elfordította hazánktól európai szövetségeseinket, mintha már nem lenne akkora gond. Igaz, a tandíjjal és kórházbezárásokkal is csak addig volt probléma, amíg Gyurcsány csinálta, most már ez a nemzet felemelkedésének egyetlen útja (halkan tegyük hozzá: lehet, hogy tényleg, de hát nem illene konzervatív zászlók alatt ciklusonként hol erre, hol arra menni).

Az MNB-elnökváltás, az alaptörvény módosítása meg a hóvihar méltatlanul homályosított el egy fontos hírt március elejéről. Rogán moszkvai útjáról van szó, amiből állítólag azért nem volt hír elsőre, mert szabadságon volt az MTI tudósítója. Az oroszok mindenesetre nem voltak szabadságon, ők gond nélkül megírták, hogy mi volt. A Jegyinnaja Rosszija, vagyis az Egységes Oroszország párt honlapján elég világosan fogalmaznak. Az ötödik bekezdésben a lényeg, magyarul: "Emellett a napokban a magyar kormány megfontolja a nemzeti valutatartalék egy részének orosz rubelben tartását a dollár jelenlegi bizonytalan helyzetében. Magyarország az EU tagja, de nem tartozik az euróövezethez".

Na, itt dőljünk hátra egy pillanatra, és ízlelgessük, hogy miről is van szó. "Az MSZMP küldöttségét fogadta az SZKP titkára, akivel áttekintették pártjaink és országaink helyzetét, és kitértek az imperialista USA bizonytalan gazdasági helyzetére", amelynek eredményeként Magyarország dollártartalékainak egy részét átengedte a Szovjetuniónak. Volt ilyen? Újságolvasói szinten úgy tűnt, hogy a 70-es, 80-as években bizony előfordult az ilyesmi. Funkcionálisan most is a két ország hegemón pártjai közti tárgyalás volt ez, a téma tekintetében azonban Rogán később árnyal:

A Népszava állítására, mely szerint a jegybank arra készül, hogy rubelben tartsa a devizahitel egy részét, azt mondta: ostobaság, a megállapodás lényegét "rosszul fordították le az oroszok a közleményükben". Szerinte arról tárgyaltak, hogy a magyar-orosz külkereskedelemnek 5 milliárdos dolláros passzívuma van, mivel energiahordozókat vásárolunk tőlük, és hiába növekszik a magyar export, ezt nehéz ledolgozni. Ezt pillanatnyilag Magyarország dollárban finanszírozza, ami Rogán szerint számunkra "nem ideális", ezért tárgyaltak arról, hogy egy swap megállapodást kellene aláírni Moszkva és Budapest között. Erről viszont a két pénzügyminiszter és a két jegybankelnök állapodhat meg. (kiemelés tőlem: TG)

Ebből nekem, a nem-közgazdásznak az jön le, hogy rubelben fizetnénk az orosz energiahordozókért a dollár helyett (ami nyilván jól is hangozhat), de persze azt a rubelt is meg kell venni, és minthogy forintért nem hiszem, hogy ideadnák, mégiscsak eurót vagy dollárt kell adni érte. A jegybankelnökök bevonása az ügyletbe pedig nem igazán mondhat mást, minthogy a devizatartalék jelentheti a forrás egy részét. Ebben ugye az is hír, hogy közvetve a tartalékból akarunk gázt venni, és az is, hogy a még le nem szállított gáz árának egy részét is előre átváltanánk rubelre. Hogy a tartalék mekkora részét? Erről majd a pénzügyminiszterek és a jegybankelnökök állapodnak meg. Gyakorlatilag a rubel-dollár keresztárfolyamra fogadunk az oroszok ellenében, akik azért ezen ha nem is sokat, de tudnak alakítani. Lehet tippelni, milyen jelzőket használt volna a Fidesz ellenzékben, ha ilyesmit Gyurcsány meg mert volna lépni. Igaza is lett volna - az akkori Fidesznek.

Persze Rogán mondhatja, hogy az oroszok rosszul értették/fordították le a megállapodást, de egyrészt ez kevéssé valószínű (mert abból azért nagyobb botrányt kéne csapniuk), másrészt meg az erőviszonyok olyanok, hogy valószínűleg az van, amit ők mondtak. Így leszünk mégis gyarmat - orosz gyarmat. Még a III. Ukrán Front sem kell hozzá. Oroszul sem kell tanulni most, még megértenénk, hogy mit írnak ők erről az egészről.

Hogy a történet aktualitást kapjon, és szép keretet is adjon nekünk a Fidesz, itt a szerdai hír:

A magyar-orosz kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést adta át Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerdán Budapesten Viktor Alekszejevics Zubkovnak, a Gazprom igazgatótanácsa elnökének.

Bökjön meg valaki: ugye csak pávatánc? De sajnos nem hiszem: az oroszok ennek felismerésében sokkal jobbak. Ezt most kivételesen komolyan gondoljuk. Kitüntetjük a barakkigazgatót, Putyin meg röhög rajtunk. Mint a mókus fenn a fán, csak vidáman. Paksra meg nagyon figyeljünk!

http://kard.blog.hu/2013/03/28/a_gazprom_levidamabb_barakkja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágzik a feketemunka
  2013-03-28 15:42:21, csütörtök
 
  Virágzik a feketemunka

Megjelent: 2013.03.18. 10:02|
Frissült: 2013.03.18. 10:38

Több munkáltatót értek szabálytalanságon, kiemelkedő a feketefoglalkoztatás - tudatta a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH).



Egy rövidebb csökkenő tendenciát megtörve tavaly újra nőtt a munkaügyi szabálytalanságon ért munkáltatók aránya. 2012-ben a munkaügyi felügyelőségek több mint 19 ezer munkáltatót ellenőriztek, és csaknem 70 százalékuknál találtak jogsértéseket. 2011-ben ez az arány 57 százalék volt - közölte a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) munkavédelmi és munkaügyi sajtóreferense.

A jogsértések az ellenőrzésbe bevont mintegy 185 ezer munkavállaló 57 százalékát érintették. Előző évben ez az arány csupán 50 százalék volt. A tavaly feltárt jogsértéseket elkövető 19 080 munkáltató közül 3375 vállalkozásra szabtak ki összesen 648 millió forint munkaügyi bírságot - tudatta Gedeon András.

Az NMH az ellenőrzéseknél főleg a munkaszerződés, a bejelentés nélküli foglalkoztatás feltárására, a munkavállalók anyagi biztonságát, megélhetését érintő jogszabályok megtartására és a munkaügyi előírások végrehajtását szolgáló tájékoztató és felvilágosító tevékenységre helyezett nagyobb hangsúlyt.

Az elmúlt években folyamatosan csökkenő mértékű, de még mindig kiemelkedő szabálytalanság volt a feketefoglalkoztatás. A főbb munkaügyi jogsértéssel érintett munkavállalók 11 százalékát teszi ki a munkaszerződés és bejelentés nélküli munkavégzéssel érintettek száma; több mint 12 ezer munkavállalót foglalkoztattak feketén.

2012-ben a feketefoglalkoztatás a legtöbbször a bejelentés elmulasztását jelentette. Kisebb mértékben ugyan, de szintén jelen van az idénymunkával, alkalmi munkával összefüggő bejelentés nélküli foglalkoztatás és a munkavállalók munkaszerződés nélküli foglalkoztatása. Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény szélesítette a szabályosan foglalkoztató vállalkozások körét.

Tavaly a feketemunkások ötöde esett az építőipari vállalkozásokra, igaz, az ellenőrzések 14 százalékát is ebben a szektorban végezték. A feldolgozóiparban és a kereskedelmi vállalkozások körében emelkedett a feltárt feketefoglalkoztatás mértéke. A személy- és vagyonvédelmi tevékenységet végző cégeknél nem volt jelentős változás, ez az ágazat adta 2012-ben a feketemunkások 23 százalékát, amely a 2011. évhez képest csökkenés ugyan, azonban az előző esztendőhöz hasonlóan a "legfertőzöttebb" ágazat.

Javulás a vendéglátásban volt, ahol a 2011-es évhez képest alacsonyabb arányú volt a munkaszerződés és bejelentés nélküli foglalkoztatás aránya, igaz, majdnem minden ötödik ellenőrzést ebben az ágazatban végezte a munkaügyi hatóság. A munkaidővel kapcsolatos jogsértések érintettjeinek létszáma növekedést mutat, amely jogsértés jellemzően a kereskedelem, vendéglátás és a feldolgozóipar területén foglalkoztatott munkavállalókat érintette a legnagyobb számban.

A munkaidő-nyilvántartás hiányával vagy adatainak valótlan rögzítésével több mint 20 ezer munkavállalónál találkoztak a munkaügyi felügyelők, amely 2011-hez képest növekedés. A munkabérrel kapcsolatos jogsértések mértékét jól mutatja, hogy az összes szabálytalansággal érintett foglalkoztatott több mint negyedét érintette a vizsgált időszakban.

Változatlanul jelentős mértékben előforduló munkaügyi szabálytalanság a munkaviszony megszűnésekor, illetve megszüntetésekor kiállítandó igazolások kiadásának elmulasztása vagy késedelme, valamint a munkabér elszámolásának hiányossága.

Forrás: MTI

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2013/03/18/viragzik-a-feketemunka/


*********************

Szíjjártó Pétert idézném 2009-ből, neki mindig igaza van: "A kormány teljesen alkalmatlan a feketegazdaság visszaszorítására, ami a gazdasági növekedés egyik legfontosabb feltétele lenne"
98e,-Ft-ból 72 ezer a járulék. És még nem fizettél 16% adót.Legyél vállalkozó!!!! Ez a szabad rablás!!!!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Amerikában is egyre fokozódik antiszemitizmus – fölhán
  2013-03-28 15:14:05, csütörtök
 
  2013-03-28. 14:53
Amerikában is egyre fokozódik antiszemitizmus - fölhánytorgatják az Izraelnek juttatott évi három milliárd dollárt

Izraelben és Amerikában a cionisták antiszemita cselekedetnek tartják az Amerikai Muszlimok Palesztináért nevű szervezet fizetett hirdetését, amely arra emlékezteti a polgárokat, hogy Washington évi három milliárd vissza nem térítendő dollárt adományoz az apartheid-politikát folytató Izraelnek. A Rágalmazás Elleni Liga máris tiltakozott.
Már Amerikában, a cionisták fellegvárában is egyre fokozódik, sőt tombol az antiszemitizmus. Egyelőre csak egy-két nagyváros metróállomásain elhelyezett, mindössze néhány tucat hirdetmény formájában, de azért fokozódik és tombol. Hogy a cionisták Izraelben és az Amerikai Egyesült Államokban miért sorolták be ezeket a hirdetményeket rögtön a legsúlyosabb antiszemita cselekmények kategóriájába, az kiderül szövegből.
Zoom
A hirdetményeken legfelül Desmond Tutu Nobel-békedíjas dél-afrikai érsek szavai olvashatók: ,,A Szentföldön tett látogatásom során igen elszomorodtam, mert az ott látottak engem erősen emlékeztettek arra, ami (korábban) a mi fekete népünkkel történt Dél-Afrikában." Középütt az összeget tekintve kissé pontatlan (mert mindent egybevetve az ennél jóval nagyobb - J. K.), de mindenképpen figyelemfelkeltő megállapítás díszeleg: ,,Az amerikaiak évente három milliárd dollárt adnak Izraelnek!" Majd a hirdetés lezárásaként ez áll: ,,Legyen vége most az apartheidnek! Az Egyesült Államok hagyjon föl Izrael támogatásával!"
A metrómegállókban elhelyezett hirdetmények érzékeny témát hánytorgatnak föl: az amerikai polgárok adódollárjaiból Izraelnek adományozott vissza nem térítendő milliárdokat. Az ajvékolás ezért azonnal elkezdődött, s természetesen ezúttal is másról szólt. Az ABC 7 tévé riportere a fizetett hirdetmények környékén sétálgatva nem felejtette el megjegyezni, hogy a három milliárdot fölemlegető táblák szövegét éppen a zsidó peszáh-ünnep első napján helyezték ki a metróállomások területén, s ami még elképesztőbb: a hirdetmény megrendelője az Amerikai Muszlimok Palesztináért nevű szervezet.
Az viszont természetes és magától értetődik, hogy mindjárt másnap, a zsidó húsvét második napján (amely a diaszpóra zsidósága számára ugyanolyan ünnep, mint az első - J. K.) egy cionista szervezet rögtön elhelyezte a fizetett ellenhirdetményt, amelynek szövege a következő: ,,Izraelben a zsidók jelenléte több mint háromezer éves". (Ennek a magvas történelmi megállapításnak az is a szépséghibája, hogy a Szentföldet még az ókori zsidó jelenlét idején is csak részben, és időben korlátozottan nevezték Izraelnek - J. K.) Nem messze a fenti cionista hirdetménytől egy másiké így hangzik: ,,2001. szeptember 11. óta 9 250 halálos áldozata van a muszlimok elkövette támadásoknak. Ez nem az iszlám vallás gyűlölete, ez az iszlám valóság."
A Magyarországot, de főként a Jobbikot állandóan tűz alatt tartó Rágalmazás Elleni Liga nevű szélsőséges cionista szervezet máris kiadott egy közleményt: ,,Teljes érzéketlenségről tanúskodik, hogy éppen a zsidó húsvét, a peszáh első napját választották ennek a rosszindulatú és téves hirdetési hadjáratnak az elkezdésére."
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/6/109958/#ixzz2OqNV4T2K
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aljas módon betámadta a a "Hazajárókat” a cionista sze
  2013-03-28 15:11:07, csütörtök
 
  Aljas módon betámadta a a "Hazajárókat" a cionista szekta portálja
2013. március 28. 15:07
Kostás Roland - Hunhír.info

Az Izrael-imádó, szélsőséges cionista szekta tulajdonában lévő atv.hu aljas rágalomhadjáratot indított a Duna TV legnépszerűbb honismereti filmjeit, a Hazajárókat készítő Dextramédia Kft. ellen. Úgy látszik, nagyon bökte az orrukat a hazafias szellemiségű ismeretterjesztő műsor, mert készítőit simán megvádolták Hitler-imádattal, és természetesen meg akarták parancsolni a Médiaszolgáltatónak, hogy hajítsa a szemétdombra a sorozatot.

A Dextramedia külső gyártóként dolgozik a Duna TV-nek. Ez feltételezhetően ugyanaz a cég, amely nemrégiben még az N1 TV híradóját készítette, ahol Hitler születésnapjáról is megemlékeztek - szörnyülködött a szektaportál, és az azóta megszűnt híszerzőt idézve fröcsögte:
a Dextramedia készítette a kizárólag internetes felületen jelentkező N1TV-t is, ami - többek között - azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Adolf Hitler születésnapján olyan híradót közölt, melyben pozitív szereplőként tüntették fel a náci tömeggyilkost. ,,1933-ban pártja elsöprő győzelmet aratott a demokratikus választásokon. Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét. A II. világháború következményeként az angolszász és bolsevik szövetségesek győzelme a német nép és vezérük bukását okozta. A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja"- hangzott el két évvel ezelőtt az N1 híradójában.

Na aztán beindul a szektás oknyomozás, amelynek a lényege, hogy parancsot adhassanak a Duna TV-nek, nem fogadhatja be a Hazajárók című honismereti sorozatot, mert hát nácik a készítői.

A Dextramédia vezetője, - nagyon helyesen - elküldte az ördög metéltjére az uszítókat, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pedig nyomatékosította a szélsőségeseknek: Dextramedia Kft. semmiféle kétes tartalmat nem gyárt azok szerint a szempontok szerint, melyek alapján az MTVA befogad egy-egy műsort. Elég csak megnézni a Hazajárókat. Persze, ez gáz az atv-nek, hiszen milyen már, hogy nem csak a holokauszt folyik a csapból is.

Hunhír.info - atv.hu nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63244
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FEL VAGYOK HÁBORODVA,MINKET MÁR NEM IS JEGYEZNEK sEHOL!!
  2013-03-28 15:08:21, csütörtök
 
  Szlovénia és Szlovákia követheti Ciprust
2013. március 28. 11:57
Hunhír.info

Más kisebb eurógazdaságok megingására számítanak londoni elemzők, akik szerint Szlovénia, Szlovákia, vagy Málta lehet a következő a sorban Ciprus után. A szlovén állampapírhozamok két hét alatt 4,5 százalékról 6,5 százalékra emelkedtek - hangsúlyozták a Capital Economics elemzői.

Az egyik legnagyobb citybeli pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászainak előrejelzése szerint a legnagyobb valószínűséggel Szlovénia lesz a következő olyan eurógazdaság, amely külső pénzügyi segítségre szorul, de Málta és Luxemburg is sebezhető a helyi bankrendszer mérete miatt.

origo

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=63241
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.