Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Jön a zsidók királya
  2013-03-03 21:58:45, vasárnap
 
 
Jön a zsidók királya

Megtaláltam Cion bölcseinek jegyzőkönyvében a Pápával kapcsolatos TERVÜKET, idézem:
"Régtől fogva azon vagyunk, hogy lerontsuk a gój papság tekintélyét s így meghiúsítsuk földi küldetését, amely ezekben a napokban még nagy akadályt jelenthet számunkra.
A nem zsidó papságnak a világ népeire gyakorolt befolyása napról-napra csökken. Mindenütt kihirdették a lelkiismeret szabadságát, úgyhogy most már csak évek választanak el bennünket a keresztény vallás teljes összeomlásának. pillanatától.
Ami a többi vallást illeti, azokkal még könnyebb dolgunk lesz, de korai volna erről most beszélni. A PAPI URALMAT és a papokat olyan SZŰK KORLÁTOK KÖZÉ fogjuk szorítani, hogy befolyásuk olyan arányban csökkenjen, ahogy azelőtt növekedett. Ha majd elérkezik a PÁPAI UDVAR VÉGLEGES ELPUSZTÍTÁSÁNAK IDEJE, egy láthatatlan kéz ujja a Vatikán felé fogja irányítani a nemzeteket.
Ha azonban a NEMZETEK RÁVETIK MAGUKAT, MI MAJD A PÁPA VÉDELMEZŐNEK KÉPÉBEN LÉPÜNK FEL, mintha elejét akarnánk venni a vérontásnak. Ezzel az ürüggyel be fogunk nyomulni a pápai udvar legbelsejébe és nem fogjuk elhagyni mindaddig, amíg teljesen meg nem törtük a pápaság hatalmát."
A ZSIDÓK KIRÁLYA LESZ A VILÁG IGAZI PÁPÁJA, EGY NEMZETKÖZI EGYHÁZ PÁTRIÁRKÁJA.

Idézet CBJ. 17. jegyzőkönyvéből
http://albatros7.atw.hu/cont/bolcs1.htm

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a zsidók sikerének egyetlen titka: eszközeik aljassága
  2013-03-03 21:57:34, vasárnap
 
 
Sagittarius: A rabbik tanácsa

2013. 03. 3. vasárnap. - 09:56 Kitartás

A ZSIDÓK ELŐTT ALÁZKODÓ KERESZTÉNYEK SZÍVES TUDOMÁSÁRA!

Naiv okoskodás, hogy a zsidók azért érvényesülnek, mert okosabbak, mint a keresztények. A zsidókat nem "magasabbrendű" intelligenciájuk juttatta mai pozíciójukba; sikerük egyetlen titka: eszközeik aljassága.

Bizonyságképpen közrebocsátunk egy XV. századi levelet. 1489. január 13-án Chemor, a franciaországi Provance Arles városának rabbija tanácsért folyamodott az akkortájt Konstantinápolyban székelő Nagy Sanhedrinhez. Tudakolta, mitévő legyen a zsinagógát fenyegető arlesi polgárokkal szemben. A Sanhedrin Chemor rabbinak küldött válasza:

"Szeretett Hívünk Mózesben!

Kézhez vettük leveled, amelyben tudatsz a benneteket sújtó bajokról és szerencsétlenségekről. Panaszaid hallván minket is áthat a ti nagy fájdalmatok.

A Nagy Satrafák és Rabbik tanácsa a következő:

1. Arra vonatkozóan, amit mondasz, hogy Franciaország királya a keresztény hitre térést kényszeríti rátok; engedelmeskedjetek, mivel nem tehettek másként, de tartsátok meg Mózes törvényeit szívetekben.

2. Arra vonatkozóan, amit mondasz, hogy a parancs megfoszt benneteket vagyonotoktól: fiaitokat tegyétek meg kereskedőknek, hogy ily módon ők foszthassák meg lépésről-lépésre vagyonuktól a keresztényeket.

3. Arra vonatkozóan, amit mondasz, hogy életetek ellen merényleteket követnek el: fiaitokat taníttassátok doktoroknak és patikusoknak, hogy ők vehessenek el keresztény életeket.

4. Arra vonatkozóan, amit mondasz, hogy lerombolják zsinagógáitokat: fiaitokból képezzetek papokat és kanonokokat, hogy ők rombolhassák le a keresztények templomait.

5. Arra vonatkozóan, amiket egyéb panaszaidban előadsz: tegyétek lehetővé, hogy fiaitokból törvénytudók és ügyvédek legyenek, hassatok oda, hogy belefolyva az államügyek intézésébe, a keresztényeket jármuk alá hajtván, a világhatalom birtokában bosszút állhassatok rajtuk.

6. Ne térjetek el ettől a parancstól, amit nektek adunk, mert tapasztalni fogjátok, hogy a megalázottságból a tényleges hatalomra fogtok emelkedni.

V.S.S.V.F.F. a Zsidók Hercege,
1489. Caslue (november) 21-én."



A fenti levél James de Rothschild, prominens zsidó milliomos támogatásával jelent meg 1889-ben a REVUE DES ETUDES JUTVES-ben - eredetiségéhes tehát semmi kétség sem férhet. A benne foglalt és az elmúlt 500 év során híven követett parancs biztosította a zsidóságnak az előnyt az anyagi előmenetel és a politikai sikerek terén a keresztény becsülettel szemben. A parancs erkölcstelensége azonban éppen a zsidóság alacsonyabbrendűségét bizonyítja. Alacsonyabbrendűsége pedig bukásának záloga.

Megjelent: Út és Cél, 1976. szeptember-október

(betiltva.com)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A holohelyzet is egyre fokozódik: már 15-20 millió embert "ö
  2013-03-03 20:49:49, vasárnap
 
  2013-03-03. 17:17
A holohelyzet is egyre fokozódik: már 15-20 millió embert "öltek meg vagy tartottak fogva"

Újabb, eddig nem ismert “tények" kerültek nyilvánosságra a “világ legjobban dokumentált történelmi eseményéről", vagyis az ún. holokausztról. A cionista zsidó oligarchia egyik legbefolyásosabb szócsöve, a The New York Times vasárnapi mellékletében a lap holokauszt-ügyekben is “jártas" riportere, Eric Lichtblau cikket jelentetett meg, melynek címe: A holokauszt még szörnyűbbé vált. (Mármint az újabb “felfedezések" nyomán).
Zoom
Az írás iránymutatás is egyúttal, mely a holokauszt-propagandisták számára is egyértelművé teszi a hivatalos irányvonal újabb változását. Én magam már korábban felhívtam a figyelmet arra, hogy változóban van a holokauszt-dogmatika: ugyanis míg korábban a “haláltáborokat", a “gázkamrákat", a “gázteherautókat" állították a zsidó szenvedéstörténet középpontjába, újabban viszont egyre inkább a “megkülönböztetésekre", a “gettókra" és a “deportálásokra" irányítják a figyelmet. (A mértéktelen túlzások, féligazságok, hazugságok és a "túlélők" képtelen történetei azonban továbbra is a mítosz részét képezik.) A változás oka abban rejlik, hogy a holokauszt-történészek az állítólagos szemtanúk beszámolóira alapozott állításaikat nem voltak képesek hitelt érdemlően bizonyítani. Ami persze a közvélemény számára egyáltalán nem tűnt volna fel, ha nem lépnek a színre a bátor holokauszt-revizionisták, akiknek sikerült több alkalommal is meghátrálásra kényszeríteniük a félelmetes erejű holokauszt-ipart. (Lásd erre nézve ezt, valamint Robert Faurisson A revizionizmus győzelmei című tanulmányát, mely elhangzott a 2006. decemberében rendezett teheráni holokauszt-konferencián. Magyarul itt olvasható.)
Eric Lichtblau a The New York Timesban megjelent cikkében bepillantást enged a holokauszt-vallás frissen elkészült krédójába. A szerző arról tájékoztat, hogy az USA Holokauszt Emlékmúzeumának kutatói 13 évvel ezelőtt kezdtek hozzá egy hatalmas munkához: az összes, a második világháború előtt és alatt felállított európai "gettó, munkatábor, koncentrációs tábor és halálgyár dokumentálásához". A vizsgálódás eredménye "még a holokauszt témájában elmélyült tudósokat is sokkolta" - állítja Lichtblau. Hogy miért? Nos, azért, mert a kutatóknak nem kevesebb, mint 42 500 "náci gettót és lágert" sikerült "beazonosítaniuk" 1933 és 1945 között Németországban, illetve a németek uralma alatt álló európai területeken. A cikkben arra is utalás történik, hogy a kutatók 2000-ben még azt hitték, 11 500 "náci láger és gettó" volt összesen, később eljutottak a 20 000 ezres, majd a 30 000 ezres számhoz, de még itt sem volt megállás, és végül kiderült, hogy a helyes adat 42 500. Nem több, és nem kevesebb.
“Ez a szám lényegesen nagyobb, mint mi eredetileg gondoltuk" - jelentette ki Hartmut Berghoff, a washingtoni székhelyű Német Történelmi Intézet igazgatója, hozzátéve, hogy azt ugyan tudni lehetett, "milyen szörnyű volt az élet a lágerekben", a legfrissebb információk mégis "döbbenetesek".
A cikk írója az új holokausztos dogmatika szellemében rámutat, hogy a "dokumentált táborok között nem csak gyilkolási központok" voltak, hanem "kényszermunka-táborok ezrei" is, melyekben a foglyok a háború folytatásához nélkülözhetetlen termékeket állítottak elő. Ezen kívül pedig "fogolytáborok és megtévesztően gondozó központoknak nevezett lágerek is léteztek, melyekben a terhes nőket abortuszra kényszerítették, vagy pedig gyermekeiket a születésük után megölték". Mindemellett pedig a gaz nácik bordélyházakat is fenntartottak, azzal a céllal, hogy a zsidó nők kiszolgálják a német katonák szexuális igényeit.
Megy tehát megint a ködösítés: kezdetben a holokauszt-dogmatika alaptétele volt, hogy "minden náci koncentrációs tábornak voltak gázkamrái". A '60-as évek elején elterjesztették a "hat lengyelországi haláltáborról" szóló hittételt. (Melynek a köztudatba történő elültetése azonban évtizedekig tartott. A témára nézve lásd ezt.) Most újabb módosítás következett be. Mint Lichtblau cikkében kifejti, korábban "Auschwitz és néhány más koncentrációs tábor jelképezte a náci megsemmisítő gépezetet a köztudatban", a gettók közül pedig szinte kizárólag csak a varsói gettó volt ismert. Csakhogy több ezer más "gettó és láger" is volt, melyekről szintén nem lehet elfelejtkezni. A holokauszt-vallás központjából elhangzott tehát a kinyilatkoztatás: az eddig a zsidó szenvedéstörténet középpontjába helyezett Auschwitz, Treblinka, Dachau, Mauthausen, valamint a varsói gettó helyett a 42 500 kisebb nagyobb gettóban és koncentrációs táborban történt szörnyűségeket kell az alávetett gójok körében reklámozni. (Az amerikai Holokauszt Emlékmúzeum keményen dolgozik a gettók és lágerek részletes enciklopédiáján.)
Ami a "bordélyházak" kérdését illeti, megjegyezném: a német faji törvények tiltották a zsidók és a németek közötti házasságon kívüli szexuális kapcsolat létesítését. Vajon ilyen könnyedén semmibe vették volna saját nemzetük törvényeiket azok a német katonák, akik - a zsidó propaganda állításai szerint is - oly fanatikusan harcoltak a háborúban, és életüket is készek voltak feláldozni a hazájukért? További kérdés, hogy a zsidókat olyannyira gyűlölő gaz nácik miért részesítették előnyben a zsidó prostituáltakat. Nem találtak elegendő cseh, lengyel, orosz, francia vagy más nemzetiségű utcalányt a háborús Európában?
Azt hihetnénk, még ha rendszeresen módosítják is a holovallás hitelveit, a hatmilliós dogmához semmi esetre sem nyúlnak hozzá, vagy ha mégis, akkor, a tényekhez igazodva, lefelé korrigálják a számokat. Csakhogy tévedünk: az új hitelvek megszerkesztői - Geoffrey Megargee és Martin Dean "történészek" - ugyanis úgy becsülik, hogy ezeken a helyszíneken nem kevesebb mint 15-20 millió ember halt meg vagy volt fogva tartva. A megfogalmazás nem véletlenül ilyen ködös és zavaros. (Az eredetiben: "15 million to 20 million people died or were imprisoned in the sites.") A várható újabb hazugságáradat közepette szükséges leszögezni: az USA Holokauszt Emlékközpontjának saját adatai szerint 1933-ban 9,5 millió zsidó élt Európában (A németországi zsidók egy része a nemzetiszocialisták hatalomra kerülését követően elhagyta Németországot, és sok fajtársuk menekült el Lengyelországból, illetve később a Szovjetunió keleti területeiről a németek támadását követően is.) Ami annyit jelent, hogy az állítólag 42 500 "gettó és koncentrációs tábor" foglyai közül 5-10 millió volt a nem zsidók (hadifoglyok, baloldaliak, a nemzetiszocialista rendszer ellenségei, homokosok stb.) száma. Csakhogy ha mindez igaz, akkor újabb megoldhatatlan nehézséggel szembesülnek a saját hazugságaik hálójából szabadulni képtelen holokausztozók: ha ugyanis a "gettók és koncentrációs táborok" lakóinak legalább a fele, vagy talán a többsége a nem zsidók közül került ki, akkor ez az újabb "tény" nem fogja-e háttérbe szorítani a "zsidóság "semmivel össze nem hasonlítható szenvedéseit"?
A holokauszt-propaganda előírásai szerint minden holokauszttal foglalkozó cikkekben fel kell vonultatni a "túlélőket" is a hazugságok hitelesebbé formálása céljából. A The New York Times írásában is említés történik a most 84 esztendős Henry Greenbaumról, a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum önkénteséről, aki megjárta ugyan az auschwitzi "haláltábort", de - immár az új holokauszt-dogmatika szellemében - a látogatók figyelmét mégis más lágerek irányába tereli. (Érdekes módon ő is túlélte Auschwitzot, pedig nem lehetett több 15-16 évesnél, amikor odaszállították. A hivatalos történet szerint a munkára alkalmatlan embereket, a gyerekeket és időseket a megérkezés után azonnal vitték a "gázba". Vagy mégsem?) Az öregúr először a lengyelországi Starachowice gettóba került, majd nővérével együtt a közelben felállított egyik "munkatáborba" vitték (12 évesen!), miközben a család többi tagját állítólag Treblinkába hurcolták, ahol viszont mindenkit azonnal kivégeztek. (Őrültek voltak ezek a nácik? 12 éves kisgyerekeket "munkatáborba" vitték, szüleiket pedig a kizárólag "haláltáborként" funkcionáló Treblinkában meggyilkolták?) A tizenéves gyerekkel árkokat ásattak, melyekbe a halottakat beletemették. (De hogy az említett "halottak" miben hunytak el, arról a cikk írója nagy ravaszul nem tájékoztat.) Ezután Auschwitzba küldték a 14-16 éves fiút, ahol elfelejtették elgázosítani, bár lehetséges, hogy csak azért hagyták életben, mert a közeli Buna Monowitzban, egy "kémiai üzemben" dolgoztatni akarták. Megpróbáltatásainak azonban még itt sem volt vége, mert Monowitzból a cseh határ közelében található Flossenbürgbe küldték, ahol a sok éhezés miatt csontsoványra fogyott. De életben maradt a "megsemmisítő program" borzalmai közepette is.
A cikk fenyegető megállapítása az alábbi: "A kutatásnak jogi következményei is lehetnek, mert a kis számú túlélő (még mindig több százezer van belőlük - P.O.) iratokkal tudja igazolni igényeit az elvett tulajdonuk, földjeik, biztosításaik és más anyagi ügyek tekintetében". Alighanem helyben vagyunk. Sam Dubbin, a magukat túlélőnek nevező szélhámosokat képviselő ügyvéd a következőképpen háborgott: “Hány (kárpótlási) igény lett visszautasítva azért, mert az áldozatok olyan táborokban voltak, melyeknek létezéséről nem tudtunk semmit?"
A washingtoni Holokauszt Emlékközpont kutatóinak megállapítása szerint 1933-ban a nemzetiszocialisták 110 koncentrációs tábort állítottak föl, melyekben hozzávetőleg 10 ezer foglyot - többnyire a rendszer politikai ellenfeleit - helyezték el. Később egyre több "láger és gettó" jött létre, a nácik pedig "bezárták és esetenként gyilkolták a zsidók mellett a homoszexuálisokat, cigányokat, lengyeleket, oroszokat és más etnikai csoportok tagjait Kelet-Európában" - olvasható a cikkben. A gyilkosságok módjáról azonban - melyről korábban oly sokat hazudoztak a holokauszt-propagandisták - a cikkben egyetlen árva szó sem esik. (Miként a "gázkamrákról", "gázteherautókról" sem.)
Az "új kutatási eredményekből" kiderül továbbá, hogy a varsói gettóban egy időben félmillió zsidó volt összezsúfolva, ezzel szemben viszont a München-Schwabingban létrehozott lágerben csak "néhány tucat fogoly" tartózkodott. Őket állítólag arra kényszerítették, hogy egy náci személyiség házában "takarítsanak, kertészkedjenek és gyerekjátékokat készítsenek". Micsoda borzalmas sorsuk lehetett!
A 13 esztendeje tartó holokauszt-kutatás megállapításai tehát az alábbiak: a gaz nácik felállítottak 30 000 munkatábort, 1150 gettót, 980 koncentrációs tábort, 1100 hadifogolytábort, továbbá 500 bordélyházat, benne a női "szexrabszolgákkal". További új "holokauszt-felfedezés", hogy "több ezer" olyan "központ" is létezett, melyekben meggyilkolták az "időseket és betegeket", "erőszakos abortuszokat hajtottak végre", és melyekből "elszállították az áldozatokat a halálgyárakba". Állítólag Berlinben 3000, Hamburgban pedig 1300 "láger és úgynevezett zsidó ház" működött.
Ismét alaposan át kell írni tehát az iskolai történelemkönyveknek és a propaganda-kiadványoknak a holokausztra vonatkozó fejezeteit, mert az elmúlt néhány évtizedben azt tanították, hogy a "hat lengyelországi haláltábor gázkamráiban", illetve a keleti fronton a német különleges egységek (Einsatzgruppen) öldökölték tömegesen a zsidókat a "megsemmisítési program" keretében. Mindezek mellett a többi láger munkatábor volt, melyekben legfeljebb a "munka általi megsemmisítésről" beszélhetünk - szólt a propaganda. (A "munka általi megsemmisítés" viszonylag új holokauszt-dogmának tekinthető.) Erre most "kiderül", hogy valójában "42 500 lágerben", "15-20 millió rabot tartottak fogva" vagy "gyilkoltak le", továbbá több ezer helyen "öltek meg időseket, betegeket", végeztek "erőszakos abortuszokat", és "öldököltek csecsemőket" a "nácik".
Ez a hatalmas gyilkoló gépezet természetesen nem maradhatott titokban. A kutatásban részt vevő egyik "történész", Martin Dean meg van győződve róla, hogy a német állampolgárok tisztában voltak az óriásai táborrendszer létezésével. "Szó szerint sehová sem mehetett el az ember Németországban anélkül, hogy az ember ne botlott volna bele egy munkatáborba, egy hadifogolytáborba vagy egy koncentrációs táborba. A lágerek ott voltak mindenütt" - közölte Martin Dean. De vajon ha így volt, hogyan lehetséges, hogy mostanáig a "legtekintélyesebb holokauszt-történészek" sem tudtak semmit a több tízezer "gettó és láger" létezéséről, és 13 év kemény "kutatómunkája" kellett ahhoz, hogy a "történészek" kiderítsék: a gaz nácik nem 11 500, hanem 42 500 "gettóban és lágerben" öldökölték a zsidókat?

Perge Ottó

További részletek: http://kuruc.info/r/4/108806/#ixzz2MVYqjpWS
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Primitív nagypolitikai csalás, mely a mai napig büntetlen
  2013-03-03 20:38:45, vasárnap
 
  Primitív nagypolitikai csalás, mely a mai napig büntetlen

2013, március 3 - 19:28


Primitív nagypolitikai csalás, ám elévült és a mai napig büntetlen: egyes országgyűlési képviselők kétszer írták alá azt az okiratot, amely annak a rendkívüli parlamenti ülésnek az összehívásáért kellett, amely végleg szentesítette az MSZMP-KISZ vagyon elsíbolását a kilencvenes évek elején.

kisztablo_mszp

Az MSZP KISZ-tablója Fotó: ssdb.blogter.hu

Mint az Gaudi-Nagy Tamás és Minda Zoltán február 28-ai sajtótájékoztatóján elhangzott, az MSZP és a Demisz is jogosulatlanul jutott hozzá az MSZMP és a KISZ ingatlanjaihoz, az akkori értéken több milliárdos pártállami vagyonhoz a rendszerváltás idején, a többi parlamenti párt pedig segített nekik a csalásban.

kisztablo_fidesz

A Fidesz KISZ-tablója Fotó: turmixoljunk.blogter.hu

fidemszp

Egy tőről fakadnak - Gyurcsány (MSZP-DK) és Stumpf (Fidesz) a KISZ-ben Fotó: index

A kommunizmus állampártjának, a Magyar Szocialista Munkáspártnak (MSZMP) a vagyonát 1989 októberében játszották át törvényellenesen a magát minden értelemben jogutódnak kikiáltó MSZP-hez, noha a szocialista párt csupán szellemi jogutódnak tekinthető. A pártállam vagyona akkor 752 ingatlanból állt, értékének összege (akkor) 8,3 milliárd forint volt. Senkit nem vontak felelősségre azóta sem a törvénytelen vagyonátmentésért.

gyurcsany viktorUgyanez a helyzet a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) mintegy száz ingatlanával, ezek akkori összértéke meghaladta a 3 milliárd forintot. Itt a törvénytelen jogutód a Demisz lett, melynek akkor, 1989 tavaszán Gyurcsány Ferenc volt az alelnöke.

Gaudi-Nagy Tamás szerint kérdés, miért fedezték az akkori jogellenes műveleteket a bíróságok és az az Országgyűlés, amelynek a négyigenes népszavazás után törvényi kötelezettsége lett volna az elszámolás 1990-ben.

Mint az tegnap a jogász-politikus Gaudi és az ügyet évek óta kutató Minda elmondták, anomáliákhoz tartozik, hogy 1993-ban az Országgyűlés rendkívüli ülésszakot ült az elszámolás jóváhagyására, ám ennek összehívására (a korabeli dokumentum tanúsága szerint) úgy került sor, hogy a szükséges 77 aláírás helyett csak 74 állt rendelkezésre: több képviselő is kétszer írta alá a dokumentumot. Márpedig a vonatkozó törvény így szólt: "A köztársasági elnök, a Minisztertanács, vagy a képviselők egyötödének írásbeli kérelmére az Országgyűlést rendkívüli ülésszakra vagy rendkívüli ülésre össze kell hívni."

A dokumentum tartalmát az alfahir.hu tette közzé először.

A képviselők egyötödének aláírása szükségeltetett a rendkívüli ülés összehívásához, amely a keltezett dokumentum szerint 1992 novemberében 77 személy volt.

Ezzel szemben csak 74-en írták alá és a számozott listából kiderül: a következő sorszámokon azonos volt az aláíró: 21, 33, 34, 42, 56, 59, 69, 70, 72, 74.

Duplikált, vagyis kétszer írta alá az okiratot, azaz súlyos hamisítást követett el Csépe Béla (KDNP), Fekete Pál (MDF), Dobos László (MDF), Izsó Mihály (független/FKgP), és Mizsei Béla (FKgP).

A 74 aláíró gyakorlatilag nagykoalíciót alkotott, a nem duplikáló aláírók is tudhattak a csalásról. Mások mellett részt vett aláírásával a vagyonellopást szentesítő rendkívüli ülés összehívásában Vastagh Pál (MSZP), Gál Zoltán (MSZP), Csehák Judit (MSZP), Lukács Tamás (KDNP), Pusztai Erzsébet (MDF), Hankó-Faragó Miklós (SZDSZ), Dornbach Alajos (SZDSZ), Török Ferenc (SZDSZ), Dragon Pál (EKgP) és a ma MTI-vezető Böröcz István (szintén EKgP).

Íme a dokumentumok az aláírásokkal:

3

1

4

4

Horváth Ádám - alfahir.hu nyomán


http://www.bakonyihirmondo.hu/primitiv_nagypolitikai_csalas_mely_a_mai_napig_buen tetlen-20130303#.UTOeQMp8B-Q.facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdődik a “Felperzselt föld”? – Szándékos
  2013-03-03 20:34:13, vasárnap
 
  Kezdődik a “Felperzselt föld"? - Szándékosan robbantják fel házukat a tulajdonosok...
Posted on 2013/03/03 Szerző: Szabad Riport

Házrobbantás Úriban 1 Fotó_ MTI Mihádák Zoltán..."Mert ha elvesztik otthonukat, az a pusztulással egyenértékű, és ha pusztulni kell, akkor pusztuljon minden, - ne jusson semmi a benyomuló idegeneknek!... Meglehet, hogy a területileg illetékes önálló bírósági végrehajtói iroda, - érdemi információval tudna szolgálni, a valódi indítékról!..."

Lassan már nem múlik el nap, hogy ne értesülne a magyar közvélemény lakás, vagy házrobbanásról! Ha egy nap nincs hír ilyesmiről, már az a feltűnő.

“Gázrobbanás miatt"... - így a tudósítások. Vezetékes gáz, palackos gáz, - teljesen mindegy, - rombol. Szinte minden esetben a tulajdonos is együtt pusztul az ingatlanával. Vagy kerül kórházba súlyos, életveszélyes sérülésekkel.

A beszámolók általában rövidek. Közlik a tényt, a végeredményt, - esetleg a szomszédok döbbenetét, és kész!

Ám túlságosan is sok a gázrobbanás manapság. Soha ennyi nem volt. Ráadásul a gáz árának drasztikusan magas volta miatt már nagyon sok háztartás ismét nem gázzal fűt! Szénnel, fával, - ki tudja mivel... De a gáz is kéznél van. Vezetékes vagy palackos. Robbantásra mindenképpen alkalmas anyag.

Mondom: ROBBANTÁSRA!

Házrobbantás Úriban 2 Fotó_ MTI Mihádák ZoltánMert mi másra lehet gondolni? Hiszen a “boldog békeidőkben"-amikor a magyar lakosság tetemes hányada nem rettegett (mert nem volt fenyegetve), lakóingatlana elvesztésétől, - a gázt fűtésre használták. De az régen volt.

Manapság viszont, fel-fel röppen egy rövidke beszámoló erejéig, - a ház és gázrobbanás híre, s vele együtt a tulajdonos szándékossága is, - vagyis a robbanások nem véletlenül történtek. Hanem több esetben a robbanások szándékos előidézéséről, vagyis “önrobbantásokról" van szó.

Mint legutóbb is. Úriban, - ebben a Monorhoz közeli faluban robbantotta magára az idős tulajdonos a saját házát. Ez már megállapításra került. Az ok, az indíték viszont ezúttal is kimaradt a tudósításból. A 71 éves gazda saját maga “intézte" a dolgokat. - Kórházban van. Súlyos, életveszélyes állapotban.

Hogy miért robbantotta magára a házát? Nem taglalják a beszámolók. Meglehet, hogy a területileg illetékes önálló bírósági végrehajtói iroda, - érdemi információval tudna szolgálni, a valódi indítékról!

Ám túl sok mostanság a tulajdonosok által előidézett házrobbantás!

Házrobbantás Úriban 3 Fotó_ MTI Mihádák Zoltán***

“Szándékosan robbantotta fel házát az idős férfi Úriban.

Közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség az ellen az idős férfi ellen, aki maga is megsérült Úriban, a házában történt gázrobbanáskor csütörtök reggel.

A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a robbanást szándékosan kiváltott gázömlés okozta, a Monori Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya közveszélyokozás bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az ingatlan tulajdonosa, a 71 éves M. József ellen. A kórházban ápolt férfi szabadlábon védekezhet.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 200 négyzetméteres ház kétharmada összeomlott, a robbanásban megsérült tulajdonost a monori tűzoltók találták meg a romok között. Az idős férfit az ügyeletes fővárosi kórház égési osztályára vitték, állapota súlyos, életveszélyes"-olvashatjuk az Origo beszámolójában.

***

Ki okozott itt Magyarországon közveszélyt?!

A cionista “magyar" rendszer, a hatalom, a kormány boldog lehet! Boldog lehet, mert egyenlőre még nem KÖZVETLENÜL őket gyújtogatja, robbantgatja az elkeseredett magyar!

A magyar egyenlőre önmagát robbantgatja!

DE MÁR ELŐFORDULT, HOGY POFONT OSZTOTT!

Ha pedig a pofozkodási kedv komolyabb formát is ölt majd, - és terjedni kezd, - hát ideje lesz a távozás gondolatával NAGYON KOMOLYAN FOGLALKOZNI a hatalomnak!

(Bb.)

Házrobbantás Úriban 4 Fotó_ MTI Mihádák ZoltánSzabad Riport megjegyzés:
A Felperzselt föld

A “Felperzselt föld taktikája", az Aszimetrikus háború klasszikus módszere.

Jelen esetben a végső kétségbeesés szélére jutott magyarok, - ösztönösen alkalmazzák. Abból a megfontolásból hogy; “Semmi ne jusson az otthonukat elfoglalóknak, vagyis a hódítóknak. - Mert ha elvesztik otthonukat, az a pusztulással egyenértékű, és ha pusztulni kell, akkor pusztuljon minden, - ne jusson semmi a benyomuló idegeneknek!

A “Felperzselt föld taktika" hivatalos, háborús megfogalmazása sem nagyon tér el ettől. - Csak egyvalamiben, hogy kimondja: “NE ÖNMAGUKAT PUSZTÍTSUK, hanem azokat a javakat, melyeket nem tudunk magunkkal vinni és így ott maradva az ellenségnek a hasznára válhatnak.

A visszavonulók felégetnek maguk mögött, - és, ha már nem tudnak elmenekülni, akkor - az ellenséggel és önmagukkal együtt mindent, - hogy a benyomuló hódítók meg legyenek tizedelve, s a kialakuló félelmükön felül; - ne találjanak élelmet, vizet, sem fedelet a fejük fölé.

A Felperzselt föld taktikáját, a félig már megvert, visszavonuló hadseregek alkalmazzák. Hogy lassítsák a benyomuló ellenséges hódítók előre nyomulását. Különösen kegyetlen eljárás ez, amikor a vert sereg már a saját országa területén vonul vissza és nem átallja a saját hazája földjét, akár saját házát is felperzselni, hogy ne nyújtson menedéket az ellenségnek. Megrongálja az utakat, felrobbantja a hidakat.

Azért, hogy az ellenség mozgása nehéz legyen, és fizessen magas árat a hódításáért. Ha lehet akkora árat, hogy az ne érje meg számára. - Ez az aszimetrikus háború egyik fontos elve; “Az ellenségnek ha lehetséges, menjen el a kedve a küzdelemtől, mert túl sokba kerül az neki."

És ez még csak a Felperzselt föld, - az ezek után következő heves ellentámadásokról, - még nem is beszéltünk.

Ellentámadások olyan terepen, ahol a hódítónak minden az ellenségévé válik: Nincs vize, nincs élelme, fedele, nehezen mozog, és a környező erdők, városok, - tele vannak gerillákkal, partizánokkal és ellenséges érzelmű lakossággal. - Maga az egész meghódítandó föld ellenáll nekik...

Felperzselt földNos, a tények ismeretében erősen valószínűsítjük, hogy az fent említett spontán öngyilkos akciókból, - ilyen tudatos taktika bontakozik ki majd.

Az otthonok elárverezőire, a magyaroktól elvett lakásokat elfoglalókra, a hódítókra, - igen kellemetlen idők várnak...

(SzRTI)

http://szabadriport.wordpress.com/2013/03/03/kezdodik-a-felperzselt-fold-szandeko san-robbantjak-fel-hazukat-a-tulajdonosok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elindult a kampány: így szerettetnék meg az EU-t Orbánék
  2013-03-03 20:05:50, vasárnap
 
  Elindult a kampány: így szerettetnék meg az EU-t Orbánék
2013, március 3 - 18:30


Csatlakozásunk óta folyamatosan próbálták elferdíteni az EU-ról alkotott képünket, de mégsem vált népszerűvé nálunk - nem véletlenül. Ezért újabb kampányt indítottak Az én Európám címmel, hogy nehogy ,,magától értetődőnek" tekintsük az EU ,,vívmányait".

Megpróbálják bebizonyítani, hogy Magyarország az egyik legnagyobb haszonélvezője az uniós büdzsének. Az unió 124 ezer euróból, mintegy 36 millió forintból folytat egyoldalú kampányt, amellyel most a fiatalabb nemzedéket próbálják megnyerni maguknak.

A kampány indításaként egy 50 másodperces videót mutattak be, amit majd a hazai csatornákon adnak le. A filmben úsztatott betűk és animációk váltják egymást, miközben egy fiatal férfi arról beszél, hogy milyen sokat jelent neki a Hortobágy. Majd bejön a témába az EU, mint a tájegység védelmének legfőbb támogatója. A végén a tanulság, hogy ,,Magyarország az Unió nélkül nem lenne ugyanaz".

http://www.youtube.com/watch?v=dj_s9M1J1Go&feature=player_embedded

Az internetes reklám része egy úgynevezett EU-kalkulátor is, ami egy regisztráció, és pár adat megadása után kiírja, hogy mennyivel járul hozzá az illető mindennapjaihoz az unió. A tájékoztatásra viszont nem mondható, hogy korrekt lenne, hiszen nem tudhatjuk meg, hogy mi mennyit adtunk az uniónak, azaz mennyit vettek e tőlünk. Például azzal a számtalan értelmetlen szabállyal, amellyel ellehetetlenítették számos kisvállalkozó életét. Azt sem hirdeti nagydobra verve a kormány, hogy a nemzeti jövedelem körülbelül egy százalékát fizetjük be tagsági díjként, hogy nekünk is állni kell az EU-s bürokrácia óriási költségeit. Mint azt Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az alfahir.hu-val egy, a napokban adott interjúban közölte: az is csak reklámszöveg, hogy "megnyíltak számunkra az EU-s piacok", a valóság éppen a fordítottja: a mi piacunkat foglalták el - elvéve azt a hazai szereplőktől - a fejlett országok gyakran erősen támogatott termékei.

"Romlott, szagos termék"

Miközben az uniós pénzeket ilyen népbutító kampányokra költik, addig a magyarok átlag alatt használják fel az uniós pénzeket. Magyarország az elmúlt hat év alatt az elérhető fejlesztési pénzek mindössze 43 százalékát hívta le Brüsszelből, ami 2 százalékkal marad el az uniós átlagtól. Csath Magdolna tényekkel támasztotta alá, hogy Magyarországon valamennyi mutató romlik, mióta beléptünk az EU-ba. Rávilágított arra is, hogy az Európai Unió értékrendje már régen nem aszerint alakul, ahogy azt a csatlakozáskor ígérték, és az EU-t nem értékek, hanem kizárólagosan érdekek irányítják.

Gyöngyösi Márton szerint ez a kampány is egy próbálkozás arra, hogy díszcsomagolásba bugyolálják azt a romlott, szagos terméket, ami mára jellemzi az uniós integráció folyamatát.

Jólét? Hol?

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára szerint ez azért is fontos, mert máskülönben ,,kinek jutna eszébe nap mint nap, hogy az európai nemzetek között lassan 70 éve béke van? Hogy olyan jólétben és szociális biztonságban élünk, amelyet a Föld sok más részén bizony nagyon irigyelnek?" Hogy a 9 éves EU tagságunkhoz hogy jön, hogy 70 éve béke van, azt nem fejtette ki, és az is homályban maradt, hogy magán kívül kikre gondolt még, amikor jólétet és szociális biztonságot emlegetett.

Érdemes azon is elgondolkozni, mi szüksége van a kormánynak és az EU-nak, hogy közös kampányban népszerűsítsék az uniót. Talán nekik is feltűnt az egyre erősödő euroszkepticizmus, és hogy az embereknek egyre inkább nyílik fel a szeme a sikertelen csatlakozás kapcsán. Egy dolgot felejtenek el: attól, mert reklámkampányt indítanak, az emberek nem fognak jobban élni, márpedig ez volt az egyik legfontosabb ok, amiért az egykori népszavazás során igent mondtak a tagságra.

Uniós pénz a fideszes havernak

A Külügyminisztérium nyílt közbeszerzési eljárás nyerteseként a MEC Hungary Kft. (korábban Mediaedge:cia) médiaügynökséget bízta meg a kampány lefolytatásával, amely cégnek a korábbi ügyvezetője a jelenlegi TV2-vezér, Fidesz-szimpatizáns Simon Zsolt, akit a volt Ipsos-vezér váltott a médiaügynökség élén.

Az Én Európám kampány február 25-től március 25-ig fog futni. Várhatóan még egy másik reklámfilm, rendezvények és online eszközök segítségével is megpróbálják majd elhitetni a magyarokkal, hogy nincs élet az EU-n kívül.

A kampánnyal az egészen fiatalok, középiskolások felé is nyitnak. Igyekezetük nem véletlen, hiszen ma már több közvélemény-kutatásból is egyértelműen kiderült: a fiatalok körében az EU-szkeptikus politikát képviselő Jobbik a legnépszerűbb párt. Valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha feltételezzük, hogy a kampány rejtett céljai között lehet az ifjúság elhódítása a nemzeti radikális párttól.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/elindult_a_kampany_igy_szerettetnek_meg_az_eu_t_orbanek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ölik a franciák a feketéket Maliban
  2013-03-03 19:51:22, vasárnap
 
  Ölik a franciák a feketéket Maliban
2013. március 03. 17:19
Hunhír.info

A Mozgalom a Nyugat-afrikai Dzsihád Egységéért (MUJAO) nevű szervezet legalább 50 harcosát ölték meg a francia egységek és az iszlamisták között az észak-mali Gaóban péntek óta dúló harcokban, s egy francia katona is elesett - közölték mali katonai források és a francia védelmi miniszter.

Cédric Chareton ejtőernyős tizedes szombat éjjel halt meg az Iforas-hegységben egy támadás során. Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter szerint a szombat éjjeli harcok a legkegyetlenebbek voltak, amióta január 11-én megkezdődött a francia haderő akciója a nyugat-afrikai országban. Kell nekik Mali uránkészlete, erről szól a történet csupán. De a magyar katonák tényleg mit keresnek ott? Szolgálják a szabadkőművesek érdekeit?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62425
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fásult választói miatt indíthat tájékoztató kampányt a kormá
  2013-03-03 11:23:48, vasárnap
 
  Fásult választói miatt indíthat tájékoztató kampányt a kormány

2013. március 01., péntek, 14:30 • Utolsó frissítés: 2013. március 01., péntek, 14:48
Szerző: hvg.hu


A választók lanyha lelkesedése miatti frusztráció áll gyakran egy-egy kormányzati tájékoztató kampány mögött - így látják azok a korábbi és jelenlegi kormányzati kampánykészítésben részt vevők, akiket az Orbán-kabinet új tájékoztató akciója apropóján kérdeztünk.

Újabb tájékoztatási akciósorozatba kezd az Orbán-kabinet, ezúttal minden háztartásnak postázandó füzeteket fognak nyomtatni, óriásplakátokon és több médiafelületen is tájékoztatják a lakosságot a 2,5 éves eredményeikről. Ezzel a kampányeszközzel nemcsak az Orbán-kormány, hanem az előző kabinetek is előszeretettel éltek.

,,Egy kormány által készített tájékoztató kampány tipikus pánikreakció. Azt jelzi, hogy a kabinetben úgy gondolják: »mi itt a belünket kidolgozzuk, hogy az országnak jobb legyen, az emberek meg nem értik, nem látják, hogy milyen sokat teszünk értük, el kell akkor magyarázni nekik«, emlékszem, hogy mi is ezzel találkoztunk" - egy korábbi kormányzati kampányok lebonyolításában részt vett szakember jellemezte így az aktuális kampányok mögött meghúzódó (egyik) lehetséges motivációt.

Az elmúlt kétéves közvélemény-kutatási adatok alapján, érthető is lenne a frusztráció: a Fidesz egymillió szavazót veszített, a választói aktivitás mélyponton, miközben a legnépesebb csoport a pártot választani nem tudóké. Egy nemzetközi felmérés szerint a magyar népesség 80 százaléka szerint mély válságban van az ország.

Volt is lesz is

Ugyan még nem tudni, pontosan mit tartalmaznak majd a kormányszóvivő által bejelentett és valamennyi háztartásnak kipostázandó tájékoztató füzetek, de valószínűleg hasonló lesz ahhoz az Új Magyarország néven megküldött ingyenes kiadványhoz, amellyel még a Gyurcsány-éra alatt ,,bombázták" a lakosságot 2008-ban.

Az ,,Új Magyarország - tájékoztató a megújuló Magyarországért" füzetet az akkor még ellenzékben lévő Fidesz ,,közpénzen folytatott pártkampánynak" minősítette. Tény, hogy a kiadvány nem szűkölködött a kormányzati teljesítmény dicséretében. A Középpontban a kis- és közepes vállalkozások fejlesztése című részben a szerzők például kifejtették, hogy a ,,kormány vállalkozásösztönző intézkedései és az uniós fejlesztési források növelik a magyarországi cégek mozgásterét és így - közvetve - a magyar gazdaság versenyképességét is". Az Új Magyarország Vállalkozói Programot pedig szerényen ,,hazánk történetének (...) eddigi legnagyobb és legátfogóbb vállalkozásfejlesztési programjának" nevezték. A tájékoztató kiadvány anyagainak címei és alcímei, valamint a kiemelések is azt sugallták, hogy a választók jól jártak a szocialistákkal (,,Több jut a családok kosarába", ,,Nemcsak a támogatások mértéke bővül, nő a támogatottak köre is", ,,2006 nyarán az Európai Unióban Magyarországon volt a legolcsóbb a gáz fogyasztói ára").

Minden kormány szeret "tájékoztatni" a saját eredményeiről
Fotó: jobbanteljesit.magyarorszag.hu

Ugyanakkor még a kampánykészítők is megkérdőjelezik az ilyen szlogenek hatékonyságát: egy, a korábbi kormányok idején hasonló kampányokra a döntéshozók részéről rálátó forrásunk egyetértett a cikk elején megfogalmazottakkal. ,,Valóban gyakran frusztráció állhatott ezeknek a kampányoknak a hátterében. Jellemző eset, hogy a parlamenti ciklus vége felé egy miniszter ránéz az ismertségi, népszerűségi adatokra, és a szívéhez kap a saját eredményei láttán, és a következő kormányülésen már fel is veti, hogy szükség lenne egy tájékoztató kampányra" - mondta forrásunk, aki szerint a média átalakulása is szerepet játszhatott az ilyen kampányokban. ,,Különösen az idősebb szocialista miniszterek szoktak borongani a »tájékoztatás hiányán«, akik még jól emlékeztek azokra a régi híradókra, amik nagyrészt arról szóltak, hogy egy fontos ember átad, felavat, elmagyaráz, nekik nehéz volt elmagyarázni, hogy egy kereskedelmi médiumba ma egy vezető politikus legfeljebb akkor kerül be, ha gyanús részek vannak a vagyonnyilatkozatában".

Így nem volt más hátra, jöttek a tájékoztató kampányok, kiadványok, bár ennek eredményességéről forrásunk szerint maguk a szervezők sem voltak meggyőződve. ,,Valljuk be: ki olvas el egy a postaládába bedobott 15-20 oldalas, vagy akár még vastagabb, számokat, grafikonokat tartalmazó kiadványt? Főleg manapság, amikor nagyon sokan már csak áruházi katalógusokat olvasnak. Azokból legalább azt meg lehet tudni, hol van akciós krumpli" - hangzott a sommás vélemény. Forrásunk maga sem emlékszik, hogy bármelyik korábbi kampány eredményességét bármilyen módszerrel megpróbálták volna ellenőrizni.

Ide is csurog, oda is csurog

A mostani és az előző kormányok kampányai között az is közös, hogy általában a hozzájuk legközelebb álló ügynökségeket kérik fel a megszervezésre. Alig, hogy bejelentette Giró-Szász a tájékoztatók kiküldését, máris megjelent egy új weblap, amely egy teszthez hasonló formátumban igyekszik bemutatni a kormány eddigi teljesítményét. Az indigókék hátterű honlap nagyon hasonlít azokra a hirdetésekre, amelyek október elején a ,,Nem engedünk az IMF-nek!" szlogennel elárasztották a médiát. Ahogy arról már egy korábbi cikkünkben írtunk, a hasonlóság nem véletlen, hiszen az ,,IMF-kampányt" és a mostanit is ugyanazzal a céggel végezteti a kormányzat: az Inter Média Grouppal. Ahogy arról korábban írtunk, ez a cég a második Orbán-kormány hivatalba lépése óta legalább tízmilliárd forint elköltésére kapott megbízást, a társaság hátterében kutakodva pedig a Fidesz gazdasági holdudvarába tartózó cégek és Simicska Lajos is feltűnik.

A kormányok munkáját fényező tájékoztatási kampány persze nem Fidesz-találmány, az előző kormányzati ciklusban is rendre éltek ezzel a lehetőséggel. A hvg.hu kormányzati forrásokból származó adatai szerint 2006 és 2010 között, azaz a nagyobb részt Gyurcsány Ferenc, kisebb részt Bajnai Gordon nevével fémjelzett időszak alatt összesen közel 17 milliárd forintot költöttek médiára a minisztériumok, ebből messze a legtöbbet (9,3 milliárdot) a pénzügyi tárca.

2007-ben például az Egészségügyi Minisztérium egy májusi napon két szerződést is kötött ugyanazzal a céggel (Mindshare Kft.) közel 50 millió forint értékben. A kormányzat által kedvelt médiacégek között volt a Médiaedge:cia is, amely 2006 és 2010 között közel 2,3 milliárd forintnyi megbízást kapott - ebből 1,3 milliárd forintnyi megbízást 2008-ban kötöttek meg. Jó szelek fújtak akkoriban a Berg Média Kft.-nek is, amely az Államadósság-kezelő Központ Zrt. által kiírt kampányokat vitte 2006-ban és 2008-ban: az állampapírok kibocsátását és értékesítését támogató marketing-kommunikációs tevékenységre összesen 2,5 milliárd forintnyi megbízást nyertek el. A Magyar Turizmus Zrt. 2007 és 2010 között több mint 5,5 milliárd forint értékben kötött keretszerződéseket médiafelületek vásárlására és PR-anyagok megjelentésére belföldön és külföldön, ezeket a megbízásokat 2007-ben és 2008-ban a Médiacom-Invest Kft., 2010-ben a Médiaedge:cia nyerte el.


http://hvg.hu/itthon/20130301_kormany_kampany_tajekoztatas_Orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így csökkentek a fizetések Magyarországon
  2013-03-03 11:11:09, vasárnap
 
  2013. március 3., vasárnap 9:00 (NAPI)

Így csökkentek a fizetések Magyarországon

Nettó reálkeresetének csökkenésével szembesülhetett tavaly a hazai munkavállalók túlnyomó többsége, a legnagyobb mínusz megközelítette a 10 százalékot. A legnagyobb és legkisebb átlagkeresetet felmutató térségek között jelentős a szakadék.

Jóval több mint egy minimálbérnyi a különbség Magyarország legnagyobb és legkisebb átlagkeresetét felmutató térségek között - derül ki a KSH nemrégiben publikált adataiból. Tavaly is Budapest vezette azt a listát, amelyen a statisztikai hivatal a megyék és régiók kereseti adatait mutatta be: a 284 ezres bruttó érték 75 százalékkal haladja meg a sereghajtó Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 162,4 ezer forintos átlagát. Az országos átlag megközelíti a 223 ezer forintot - ehhez képest Budapest előnye 27 százalék -, ám sokatmondó, hogy e felett csak a már említett fővárosi átlagkereset, így a Budapestet is magában foglaló közép-magyarországi, valamint - hajszállal - a Győr-Moson-Sopron megyei van. Eközben dél-dunántúli, észak-magyarországi, észak- és dél-alföld átlag 180 ezer forint körül szóródik. A kiugró budapesti adatot részben a jobban fizetett szellemi dolgozók országos átlaghoz viszonyított magasabb aránya magyarázza.
Kapcsolódó cikkek


Visszatérve a közép-magyarországi térségre, ahol az alkalmazásban állók több mint 40 százaléka dolgozott, a legalább 5 fős vállalkozásoknál, valamint költségvetési szerveknél és nonprofit szervezeteknél teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó közel 267 700 forintos átlagkeresete 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ez a növekedés meghaladja ugyan az országos átlagbér 4,6 százalékos emelkedését, ám elmarad az 5,7 százalékos inflációtól. Budapesten a vállalkozásoknál dolgozók átlagosan 297 700, míg a közszférában alkalmazottak 253 600 forintot kerestek. Az előbbiek bruttó keresete átlagosan 6, utóbbiaké 1,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest, azaz a közférában reálértéken csökkent a fizetés. A foglalkoztatottak száma 1,8 százalékkal csökkent, fizikai munkakörben 3, szellemi munkakörben pedig 1 százalékkal dolgoztak kevesebben 2011-hez képest.

Nominálisan is csökkent a nettó fizetés

A nettó keresetek - amelyek az egyéni eltérések miatt nem tartalmazzák a családi kedvezmények esetenként jelentős hatását -, átlagosan bő 35 százalékkal múlják alul a bruttó összegeket. Tavaly reálértéken mindenütt csökkentek a nettó keresetek, Győr-Moson-Sopron megye kivételével. Sőt, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében nominálisan is zsugorodás történt. A legnagyob csökkenést elszenvedő Szabolcsban az inflációt is figyelembe véve közel 10 százalék a mínusz 2011-hez képest - országos átlagban 5,5 százalékkal lett kisebb a nettó reálkereset.

A KSH tavalyi elemzése szerint nem csak a gyermektelenek, hanem az egy gyermeket nevelők is rosszul jártak a családi adózás bevezetése, az adójóváírás részbeni kivezetése, valamint a levonások emelkedése miatt. Mindemellett kérdés, hogy az átlagkeresetek alakulásában mekkora lehet a rosszul fizetett közmunka térnyerésének szerepe.

Régiós sereghajtó a magyar átlagbér

Amint azt az alábbi grafikon mutatja, a bérek nemzetközi összehasonlításban sem acélosak, még a régiós országokban is jobban fizetettek a munkavállalók. (Igaz, Romániára vonatkozóan nem szerepel adat.) A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, az ILO által nemrégiben idézett 2010-es statisztika szerint a legközelebb a lengyel bérszínvonal áll a magyarországihoz, miközben a szlovák dolgozók 27, a cseh munkások 44 százalékkal kaptak többet honfitársainkhoz képest. Innen nézve méginkább érthető a nyugat-európai munkaerőpiacok népszerűsége: a brit alkalmazott több mint négyszer, a német pedig bő ötször annyit keres, mint a magyar.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_csokkentek_a_fizetesek_magyarorszagon.5467 90.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAI" ... VAGYUNk!!!
  2013-03-03 10:43:38, vasárnap
 
  STOFFÁN GYÖRGY: "A KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAI" ... VAGYUNK!!!

Felfordultak az értékrendek, és ma már magunknak is hazudozunk minden szinten. Hazudunk számokat, hazudunk emléknapokat, hazudunk büszke, majd gyászos múltat és boldogabb jövőt. A magyar hazudik, és nem másnak hazudik, mint más népek, hanem magának. Mert amíg más népek azt hazudták, hogy az Ipoly hajózható folyó, addig a magyar azt hazudja saját magának, hogy eljön az idő, amikor boldogan és békében élhet. Boldogan és békében, miközben arra sem képes, hogy saját érdekében felelősségre vonja a nemzet ellen elkövetett bűnök felelőseit! Azt hazudja, hogy mások többet és jobban szenvedtek, mint ők, akiknek hazáját csonkította meg a nemzetközi pénzvilág, s nem győz bocsánatot kérni azért, amit nem követett el! Hazudik, feljelent, öncsonkít, és áltatja magát ahelyett, hogy kardot rántana, mint nemesebb időkben, és megvédené magát. Nem, nem megvédi, hanem eladja, feljelenti, megkínozza, kitelepíti, és engedelmeskedik mindenkinek, aki erre jár, és aki fenyegetve követeli az önfeladását. Pártok nőnek ki a földből, mert a magyar pártoskodó nemzet. Nem hazában gondolkodik, hanem pénzben, csalásban, a szegényebb kifosztásában, a gyenge megerőszakolásában, és az erős kiszolgálásában. Igen... Ez mind a kommunizmus hagyatéka! A félelemé, a kapzsiságé, a bárgyú hataloméhségé, a primitív törtetésé. A magot elvetette a kommunizmus, és ma, amikor már nincs normális tanár és kevés az efféle iskola is, amikor nincs emberség a pedagógusokban sem, amikor hit nélkül nőnek fel generációk; akkor aratunk. Keserűséget, fájdalmat, ürességet, bűnt; törvények és törvényesség nélkül. Anarchiát aratunk, nemzetietlenséget és papnélküliséget; gyászt, hiszen másunk sem maradt, mint az emlékezés, egy-egy felcsillanó kép a gyermekkorból. Édesanyánk, édesapánk képe, a roráték, a boldog karácsonyok, a húsvéti körmenet, amikor ebben rejlett az értelem melletti kiállás, amikor a diktatúrában letérdeltünk a Keleti Károly utca és a Margit körút aszfaltjára, mert a monstranciával áldást osztott a pap annak a tömegnek, amely kiállt a hite, kiállt Jézus és az egyház mellett. A kommunizmus ma lett termő fává! Mert üressé tette a fejeket, konganak a lelkek és a templomok, mert az istenkeresésben tévutakon jár a nemzet. A kommunizmus fillérekre váltotta az érzelmeket, előmenetelre a hitet, szégyenné tette a nemzeti érzést, és hazudta az egyenlőséget, amelyben épp annyira voltak egyenlők az emberek, mint a bolondház kerítésén innen és túl. Bolondház? Igen! Akkor bolondokká tette a hatalom, a diktatúra az embereket. Begyógyszerezte a szabadosság, orvosságnak tűnt akkor e bolondházban a fosztóképzőként használt szocialista szó, amely minden értékünket beszennyezte: "szocialista demokrácia", "szocialista erkölcs", "szocialista munkaverseny". A demokrácia diktatúra volt, az erkölcs égbekiáltó erkölcstelenség, a munkaverseny országos lopás, amelyről azóta sem szokott le senki. Az egykori munkás, ma primitív újgazdag üzletember, aki munkásait rabolja ki, s ugyanezt teszi a kommunista pártember, aki egykor a kizsákmányolásról beszélt, s ma ő a legaljasabb kizsákmányoló! Mert összekavarodtak az értékrendek, és a kommunizmus ma termi legrothadtabb gyümölcseit! Mind áldozatok vagyunk. A magyar önfelszámolás és önfeladás áldozatai. Mert ez is a kommunizmus által generált érzésvilág. A bűnözők szabadlábon rabolnak tovább, a bankok, a bírósági végrehajtók és a szolgáltatók állami engedéllyel ölnek, nyomorítanak meg tízezreket. s akik a békés ünneplő, emlékező tömegbe lövettek, ma pártot alapíthatnak, és nyilvánosan ócsárolhatják eredményeinket, értékeinket, hazánkat és nemzetünket; "szocialista demokráciát" hirdetve, rabló milliárdosként! Mert az értékrendek átalakultak, hiszen a kommunizmus gyümölcseit aratjuk napról napra. Olyasmit érzek, mint amit a marhavagonba kitelepített nagyapai nagybátyám és nagynéném érezhettek a Hortobágyi istállójukból kitekintve. Németek voltak, de megtagadták a Németországba való kommunista kitelepítési intézkedést; mert magyarok voltak egész szívvel, és ehhez ragaszkodtak. Nem hátráltak meg, nem futottak el a hazájukból. Inkább meghaltak a Hortobágyí istállóban. Mert őket nem mentette meg senki, mint ahogyan ők mentették a vagontól az üldözötteket néhány évvel azelőtt. Pesnecker Karcsi bácsi és a Leni tanti tehát, szintén a kommunizmus áldozatai voltak; mint ma az egész társadalom! Én rájuk emlékezem ezen a napon. Mert mind áldozatai vagyunk a kommunizmus rémtetteinek és "a vagontól" minket sem ment meg senki. A kommunizmus pedig él és tombol!...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1740
  • e Hét: 12007
  • e Hónap: 23118
  • e Év: 176614
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.