Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
"Meleg" a helyzet - avagy a kétharmad feddhetetlenségének di
  2013-03-01 20:04:12, péntek
 
  2013-03-01. 19:55
"Meleg" a helyzet - avagy a kétharmad feddhetetlenségének diszkrét bája Hévíz városában


Százmilliók "barátok közt"
A Zalai Hírlap tájékoztatása szerint, Hévízen közös megegyezéssel váltak meg a Fidesz helyi prominensei által favorizált "meleghangú" Halász (Fischer) Gábortól, ugyanis eddigi munkássága a feddhetetlenség árnyékából bizony kilépett. Köztudott - Hévíz és Keszthely környékén -, hogy nevezett kiválasztott (álláshalmozónk polgármester, rádió- és művelődési ház igazgató is egyben, valamint Papp Gábor jelenlegi polgármester kampányfőnökeként is funkcionált a választások idején, egyszóval polihisztor a kis huncut) két kézzel szórta (el) a város "kultúrára" szánt százmillióit fajtársai között, hogy csak egy-két példát említsek a temérdek meghívott közül: Koncz Zsuzsa, Korda György, Havas Henrik, "dr." Czeizel Endre... A sor végtelen, néhány valóban kiváló program kirakatjellege mellett a magyarországi zsidó "kultúr- és művész körhöz" inkább köthető produkciókkal találkozhattunk, ami - mint tudjuk - finoman szólva is belterjes.
Emberünk a reá bízott intézmény költségvetésének mintegy 95%-át már az év közepére felélte - ami kis fáziskéséssel ugyan -, de a polgármesternél is kiverte végre a biztosítékot. Ekkor kezdtek el komolyabban a körmére nézni Gabika kóser mivoltának és váltak meg tőle a fent említett módon, szinte fénysebességgel. Azonnal megnevezték helyettesét bűnbaknak, gondolván, így a fonalat rövid úton el lehet varrni, mielőtt tovább bomlana.
Egyelőre! Hogy a szálak milyen messzire, illetve mélyre vezetnek, azt most még csak sejteni lehet, hiszen pl. Papp Gábor polgármester felesége is a tűz közelében jeleskedett, vezető pozícióban. Egyelőre annyi ismeretes, hogy megkezdték a nyomozást. Mivel tudjuk, hogy az ügyészségek, bíróságok is ma már egyre inkább Fidesz-vezéreltek és a rendőri vezetők is pártkáderként funkcionálnak, ezért túl nagy illúzióink ne legyenek az ügy felgöngyölítését illetően!
Hévíz az egyik leggazdagabb magyar városok egyike, ahol egész évben telt házzal mennek a szállodák, adóbevételben ily módon nincs hiány. Míg korábban a németek szállták meg, addig mára az oroszok és ukránok kedvelt úti- és ingatlanvásárlási végcéljává vált. Minden Hévízen alkalmazottként dolgozó ember visszasírja a "germán törzseket", ugyanis úriemberek voltak a jelenlegi felhozatalhoz képest. Bár javukra legyen írva Nagy Péter leszármazottainak, a kiskereskedelemben és az ingatlanpiacon némi fellendülés tapasztalható azóta. Mondhatnánk, szépen lassan kivásárolják alólunk ezt az aranybányát, melyet most még Hévízként emlegetünk, ellenben ha még sokáig a jelenlegi éhes fideszes társaság bitorolja, теплово& ;#1081; is lehet belőle. Erre vonatkozóan pl. itt egy beszédes bizonyíték.
A művház élére Hermann M. néven ideiglenesen újra egy kiválasztottat ültettek - vélhetően a biztonság kedvéért, ki tudja? Úgy tűnik, az országban betöltött kulcspozíciók tekintetében a belterjességet megszüntetni még a gazdag, ily módon független (?) Hévíz is képtelen.
Az ügyet figyelemmel kísérve, folytatása következhet...
Alább a Zalai Hírlap cikke:
"Hévíz - Mivel közös megegyezéssel távozott tisztségéből a Festetics György Művelődési Központ igazgatója, a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén pályázatot írt ki az intézmény vezetői állására.
A tisztséget május 1-jétől lehet majd betölteni, az eddigi intézményvezető, Halász Gábor azonban március 1-jétől már nem áll a művelődési központ élén. Mint megtudtuk, távozásának oka, hogy az önkormányzat januártól szabálytalan gazdálkodás gyanúja miatt belső vizsgálatot folytatott le a művelődési központban, s az ott tapasztalható visszaélések miatt büntető feljelentést is tett.
Papp Gábor polgármester elmondta: a vizsgálat megállapította, hogy az intézményben egy beosztott munkatárs személyéhez kötődően sikkasztás megalapozott gyanúja merült fel. Ennek nyomán tette az önkormányzat a büntető feljelentést. Ezzel párhuzamosan a képviselő-testület utasította a művelődési intézményt, hogy a sikkasztással alaposan gyanúsítható programszervező közalkalmazotti jogviszonyát rendkívüli felmentéssel, azonnali hatállyal szüntesse meg; ez már meg is történt. Ugyancsak rendkívüli felmentéssel, azonnal hatállyal javasolta megszüntetni az intézmény gazdasági munkatársának közalkalmazotti jogviszonyát - ez szintén megtörtént. Az eddig helyettes vezetőként dolgozó munkatárs vezetői megbízatását is visszavonták. Hozzátette: a vizsgálati jelentésben felvetett gazdálkodási hiányosságok miatt az intézmény gazdálkodását felügyelő GAMESZ vezetőjét a testület felkérte arra, hogy gazdasági vezetőjével szemben vizsgálja meg az esetleges felelősséget, s ennek kapcsán a szükséges intézkedéseket tegye meg. Elmondta: a művelődési intézmény vezetője közös megegyezéssel, munkajogi felelőssége tudatában távozott az intézmény éléről.
Megtudtuk: a pályázatok elbírálásáig Hermann Katalint bízták meg a művelődési intézmény vezetésével. A változások miatt a programok nem módosulnak."
(Olvasónktól)

További részletek: http://kuruc.info/r/20/108721/#ixzz2MJgJS32Y
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Küldd tovább, de aztán tényleg!
  2013-03-01 19:58:33, péntek
 
  2010-11-13. 19:59
Küldd tovább, de aztán tényleg!

(Ennek a cikknek a linkjét kérjük válaszként elküldeni a naiv körlevelezőknek. Azoknak, akik mindenféle hülyeséget terjesztenek, elektronikus postaládák teletömése mellett rendszerint a címzetteket is láthatóvá, címüket begyűjthetővé téve az erre vadászóknak. Apropó, ha pedig kéretlen reklámlevelet kapnánk, itt a módja, hogyan lehet egyszerűen, egy drótpostalevéllel feljelenteni a hirdetés rendszerint ismeretlen küldőjét.)

Ha olvasás nélkül kitörlöd ezt az e-mailt, akkor neked tényleg nincs szíved! Küldd tovább, de aztán tényleg! Ugyanis Fatima el Abdullah Omar Dzsihad Kalifa Hamasz Dzsamburi 114 éves, szőke, tősgyökeres stockholmi kislány, többszörösen áttételes, súlyos anorákban szenved.

Ezért apukája, Björn Allah bin Vejnemöjnen egyezséget kötött a Világkereskedelmi Kamarával, hogy ha valaki elolvassa ezt az e-mailt, és nem törli ki, hanem kinyomtatja, és zöld szövegkiemelő filccel megjelöli a szövegben szereplő összes olyan határozatlan nevelőt, amely jambikus pentameterben íródott és főnévi igenév előtt áll, továbbá ezen kinyomtatott példány felmutatása mellett a karancsi ABC-ben három darab friss vajas zsemlét vásárol, akkor az egyik zsemle árát a Világkereskedelmi Kamara arra fogja fordítani, hogy minden tavaszi napéjegyenlőségtől számított első holdtölte után született vörös harántcsíkos kiscica fényképét elküldi Fatimának, ezzel járulva hozzá, hogy a kislány megnyerhesse az iskolai papírgyűjtő versenyt.

Ha van szíved - márpedig miért ne lenne -, ne törlöd ki ezt az e-mailt, hanem küldd tovább legalább harmincnégy barátodnak!!!

Ugyanis például:

- Monica Lewinsky nem küldte tovább, ezért másnap orálisan ki kellett elégítenie Bill Clintont.
- Kovács István csepeli öntőmunkás továbbküldte, ezért másnap nyert a céllövöldén egy piros alapon fehér pöttyös vattamacit.
- Szaddám Huszein nem küldte tovább, le is rohanták Irakot.
- Kovács Hajnalka erotikus egyéni vállalkozó és szellemi szabadúszó sem küldte tovább, másnap HIV-et, Hepatitis C-t és szifiliszt kapott egyszerre, ráadásul az öngyújtójával tök véletlenül leégette a haját, majd elesett és eltört huszonhárom csontja, később pedig levágta a lábát a villamos, fél szemét kicsapta a saját melltartópántja, mire az egyik melléből kiesett a szilikon.

Úgyhogy ne törölj, küldj! Köszi a segítségeteket!

(Kuruc.info)

További részletek: http://kuruc.info/r/22/4608/#ixzz2MJewh7cJ
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tények bizonyítják: minden rosszabb lett, mióta EU-gyarmat l
  2013-03-01 19:28:33, péntek
 
  Tények bizonyítják: minden rosszabb lett, mióta EU-gyarmat lettünk

2013, február 27 - 20:14 alfahir.hu - arvamagyar.blog

Valamennyi hazai mutató romlik, mióta EU-tagok vagyunk. Külföldre viszik a pénzeket az országból, közben meg arról kell beszélni, hogy a gyerekeknek van-e mit enniük. Interjú Csath Magdolnával.

Csath MagdolnaMagyarországon valamennyi mutató romlik, mióta beléptünk az EU-ba. Szégyen, hogy miközben külföldi cégek viszik ki a pénzeket az országból, arról kell beszélni, hogy a gyerekeknek van-e mit enniük. Interjú Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanárral

- Megszavazták az új európai uniós költségvetést: az összeget csökkentették, tehát kevesebb pénzből lehet gazdálkodni a következő ciklusban. Mit gondol erről a lépésről, mennyiben érinti ez hazánkat?

- Az Európai Uniós erős országai - élükön a britekkel - elérték azt, hogy a következő ciklus költségvetését megkurtítsák az előző időszakhoz képest: 3,4 százalékos csökkenésről beszélhetünk. Ez tökéletes példája annak, hogy az Európai Unió értékrendje már régen nem aszerint alakul, ahogy azt a csatlakozáskor ígérték. Nevezetesen akkor arról volt szó, hogy a szegény országok fel fogják majd őket zárkóztatni. Mostanra teljes mértékben nyilvánvalóvá vált, hogy az EU-t nem értékek, hanem kizárólagosan érdekek irányítják. Ehhez illeszkedig ez a mostani költségvetési vita is, melynek során nyilvánvalóvá vált, hogy az erősek, a gazdagok nem kívánják a szükséges mértékben segíteni a szegényebbeket. Ez azt jelenti, hogy kevesebb pénz fog jutni projektek finanszírozására, mint a mostani költségvetési időszakban. Egy nagyon fontos területre, a versenyképesség-növekedésre például 17,6 százalékkal kevesebb pénz jut majd, ami számunkra nagyon hátrányos, hiszen éppen ilyen problémákkal küszködünk a dél-európai országokkal együtt. Ezekre a gazdaság versenyképességét javító pénzekre legalább annyira nagy szükségünk lenne, mint a fölzárkóztatást szolgáló kohéziós összegekre. Fontos hangsúlyozni, hogy az EU adminisztrációjára 62 milliárd eurós összeg jut majd, ami 8 százalékos növekedésnek felel meg. Vagyis saját magukra, a bürokráciára szánt összegeket növelték, míg a versenyképesség-növekedésre szánt keret ennek csupán a kétszerese, 125,7 milliárd euró. Ebből látható, milyen óriási összegek folynak el bürokráciára és a hatalmas apparátus fenntartására az unióban.

- Az uniós költségvetés kapcsán nagy vita alakult ki kormány és ellenzék között arról, hogy vajon több vagy kevesebb forrás jut a következő hét éves ciklusban hazánknak. Mi az igazság, valóban jobban járt hazánk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott?

- Jómagam nem akarok számháborúba belemenni, ami arról szól, hogy hazánknak mekkora összegű forrást kap, hiszen ez sok tényezőtől függ. Ha például az inflációt figyelembe vesszük, nyilván kevesebbre jön ki a végső szám. A korábbi tervhez képest több jut Magyarországnak, ami főként a Kohézió Barátai csoport szervezkedésének köszönhető. A kohéziós alapból kifizetendő összeg lényegében változatlan maradt. Sikerült elérni, hogy létrehozzák a legfejletlenebb régiók kategóriát, amelybe Magyarországról is beletartozik egy régió. Ilyen címen juttatnak egy nem túl drámai összeget, 1,4 milliárd eurót hazánknak, ugyanakkor egy ezzel nagyjából megegyező - 1,2 milliárd forintos - összeget gyakorlatilag rögtön el is vesznek tőlünk azon a címen, hogy a közép-magyarországi régió fejlettsége miatt már nem kaphat támogatást. Kijön egy 0,2 százalékos egyenleg, tehát lényegében egy elhanyagolható összeggel kapunk többet. Elmondható, hogy a mezőgazdaságra, vidékfejlesztésre kapott összeg szinte változatlan marad. A legfontosabb azonban nem az a kérdés, hogy mennyivel több vagy kevesebb összeget szavaztak meg a magyaroknak, hanem hogy mit fogunk ezekkel a forrásokkal kezdeni, le tudjuk-e hívni azokat és úgy tudjuk-e elkölteni a pénzt, hogy annak haszna legyen.

- A következő kérdésem éppen erre irányul. Nyilván Ön is arra gondol, hogy az uniós pénzek akkor gazdagíthatják országunkat, ha azokat le is tudjuk azokat hívni, illetve ha a megfelelő célokra fordítják azokat. Hogy látja, milyen hatékonyan használtuk fel korábban az uniós pénzeket, illetve ha ebben lát hiányosságot, lehet-e ebben változás a következő években?

- Az elmúlt években a tapasztalat az volt, hogy nem hívtuk le soha a nekünk szánt összegeket teljes egészében, és amit lehívtunk, azok kapcsán sem érezték a magyar állampolgárok, hogy javult volna az életminőségük vagy az életszínvonaluk. Ha például egy falu főterén egy oda nem illő diszkövezésre fordítják az uniós pénzt, akkor az emberek inkább dühösek, hiszen ez számukra semmi pozitívat nem hozott, viszont azt ők is látják, hogy valakinek ez egy jó üzlet. Nagyon fontos lenne, hogy ezekhez az összegekhez hozzájussanak a kisvállalkozók, de a pénzlehívások mértéke nem javult ezekben a körökben. Ezek a cégek nem tudnak pályázati pénzekhez jutni, mert egyrészt nincs önrészük, másrészt meg egy rendkívül bürokratikus rendszerrel kellene megküzdeniük: pályázati irodákon keresztül vezet az út ezekhez a források, de arra szintén nincs keretük. További feltételeknek is meg kellene felelniük, amely a válság miatt sok kicsi számára lehetetlen: adótartozásuk nem lehet, illetve általában csak akkor pályázhatnak, ha az elmúlt években nem termeltek veszteséget.

- Láthatjuk, hogy igen nagy gond van a lehívásokkal, illetve arra is említett példát, hogy sokszor felesleges dolgokra mennek el ezek az összegek. Talán nem túlzok, hogy ezeken túl is felmerülnek nagy problémák az EU-s pénzek kapcsán.

- Nemrégiben részt vettem egy európai uniós konferencián, ahol a téma az volt, hogy a kohéziós alapoknak milyen haszna volt az országokra nézve. Jómagam is tartottam előadást, amelyben konkrét adatokkal igazoltam, hogy Magyarország tekintetében valamennyi gazdasági és társadalmi mutatója azt támasztja alá, hogy a kohéziós pénzek elköltése nem javította a gazdaság versenyképességét, sem pedig az emberek életszinvonalát és életminőségét. Vagyis nem kerültünk közelebb a fejtettebb országokhoz. Sajnos még a várható élettartam tekintetében sem sikerült javítani a pozícionkon. Ebből viszont világosan látni, hogy az elköltött pénzeknek nincsenek pozitív gazdasági-társadalmi hatásai. Én azt gondolom, hogy az úgynevezett szabadpiaci verseny, amely szerint bármely ország bármely cége jelentkezhet a pályázatokon, ebben az esetben nem tisztességes, ugyanis általában az történik, hogy a különböző beruházási lehetőségeket a gazdag országok vállalatai nyerik el, amelyek a pénzt aztán ki is viszik az országból. A munkát persze lehet, hogy a hazai kiscégekkel, mint alvállalkozókkal végeztetik el. Azonban az már egyáltalán nem biztos, hogy tisztességesen ki is fizetik őket. Számtalan példa van arra is, hogy ezek a cégek saját üzleti köreiket hozzák helyzetbe: például építőanyagot vagy alkatrészeket kell beszerezni akkor is, ha lenne megvehető hazai termék. Ráadásul teszik ezt magasabb áron, ami drágítja a beruházást. Arra is volt példa, hogy olyan technológiát hoznak ide -pl. hulladékfeldolgozási projekteknél - , amely messze nem a legkorszerűbb, de így el tudták sózni nálunk a régebbi technológiát, mégpedig jó áron. Egy tisztességes rendszerben, ha az EU-t komolyan érdekelné a magyar gazdaság fejlesztése, felzárkóztatása, akkor ezeket a projekteket magyar cégeknek kellene elnyerniük. Ezzel ugyanis valóban erősödne a magyar gazdaság, hiszen a pénzek itt maradnának. A korrupció szintén folyamatosan nő Magyarországon, ami összefügg a pályázati rendszer problémáival, hiszen sok esetben a megállapodás része, hogy mekkora összeget, kinek kell visszaosztani, hogy valakit nyertesnek hozzanak ki. A kicsiknek pedig nincs lefizetésre tőkéjük. Egyelőre nem tudjuk, a jövőben mindez hogy alakul, de az biztos, hogy eddig az volt a jellemző, hogy a nekünk szánt EU-s pénzekből is többségében a külföldi cégek, meg egy hozzájuk kötődő hazai "szűk kör" csinált magának jó üzletet.

- Amikor felmerül, hogy a jelenlegi helyzetben valóban érdemes-e uniós tagoknak maradni, akkor a kormány rendszerint azzal érvel, hogy haszonélvező ország vagyunk, több előnnyel jár a tagság, mint hátránnyal. Valóban így van ez?

- A kormány ebben téved, mivel nem jó számokkal dolgozik. A nemzeti jövedelem körülbelül egy százalékát fizetjük be tagsági díjként. Aztán kapjuk a különböző támogatásokat, és a két dolog egyenlege szerint - elvileg - haszonélvezői vagyunk a tagságnak. Csakhogy ki számszerűsíti a nyakunkba szakadt EU-s bürokrácia óriási költségeit, az EU tagság miatt fenntartandó intézmények és alkalmazandó szakértők költségeit? Számszerűsítette-e már valaki a vállalkozások, például a kereskedelmi egységek EU-s tagság miatt megnőtt terheit, vagy a gazdákat ért felesleges szabályok tömegét, a disznóólak és tyúkketrecek kinézetével kapcsolatos szabályozást, vagy a moslék - ami normális, egészséges állati eledel - használatának megtiltását, amivel a tápgyártó külföldi cégeknek csinált üzletet az EU? És sorolhatnánk még hosszasan azokat a kötelezettségeket, amelyek az életkedvét is elveszik egy magyar vállalkozónak! Mindezek rengeteg veszteséget okoznak a magyar gazdaságnak, anélkül, hogy valaki számszerűsítené őket! Az pedig szintén nem igaz, hogy cserébe "megnyíltak számunkra az EU-s piacok". Ez csak reklámszöveg. A valóság éppen a fordítottja. A mi piacunkat foglalták el - elvéve azt a hazai szereplőktől - a fejlett országok, gyakran erősen támogatott termékei. Azt ki számszerűsíti, hogy mekkora kárt okoz mindaz, hogy kiverik a magyar gazdát a saját piacáról azzal, hogy beömlik az otthon már nem értékesíthető minőségű élelmiszer? Ha minden hátrányt összeszámolna egyszer valaki, akkor az egyenleg nagyon is negatív lenne! És akkor azt még nem is említettük, hogy cégeinket, piacainkat gyakorlatilag nulla áron felvásárolták, rengeteg munkahely megszűnt, ami miatt a magyar gazdaság a mai napig nem tudott talpra állni. Szégyen, hogy az EU-s parlamentben arról tartanak meghallgatást, hogy mi mit teszünk azért, hogy a gyerekek ne éhezzenek nagy számban hazánkban! Ez legutóbb a II. világháború után volt probléma!

- Hogyan vélekedik a nagyrészt megszorításokra és bérmérsékletre épülő európai uniós gazdaságpolitikáról? Reménykedhetünk-e, hogy ebben lesz pozitív változás a közeljövőben?

- Én továbbmennék, szerintem az Európai Uniónak nincs gazdaságpolitikája. Az erős országoknak vannak érdekei, amely érdekrendszer ellen Magyarország nem lép fel. A perifériákra - amelybe mi is beletartozunk - a gazdag országok, élükön a németekkel kihelyezik azokat a termelő tevékenységeiket, amelyek nagy környezetterheléssel járnak, és rendkívüli módon energiaigényesek. Ezektől a régebbi iparágaktól megszabadulnak, és a kihelyezett összeszerelő telephelyeken keresztül a fejlett országok magukhoz láncolják a gyengébbek gazdaságát, függővé, beszállítóvá teszik azokat. Így ha ők elmennének, akkor összezuhanna az egész rendszer. Vagyis ezzel a megoldással megszűnik számukraaz önálló gazdasági fejlődés lehetősége. Az önálló fejlődést az segítené, ha a hazai vállalkozások kapnának lehetőséget ha a mikro- és kisvállalkozások értelmes munkahelyeket teremtenének, ahol az emberek a fejüket és nem csak a kezüket használhatnák, mint az összeszerelő üzemekben. Ha mindegyik ilyen kis cég létrehozhatna csak egy munkahelyet, akkor már több százezer ember kaphatna munkát, és felszívhatnák a munkanélküliség egy részét. Ezek pedig a magyar gazdaságot gazdagíthatnák, itt adóznának, fejlesztenének, járulnának hozzá a társadalmi problémák megoldásához. Ezzel szemben továbbra is az olcsó bérű, külföldi összeszerelő munkahelyek teremtését támogatja a kormány jelentős költségvetési kiadásokkal. Ezzel a periférián maradásunkat veszélyezteti. Visszatérve az EU gazdaságstratégiájára, persze papíron van ilyen. Ilyen volt például az un.Lisbon-i stratégia, amely szerint az EU gazdaságának 2010-re a világ legfejlettebb, legsikeresebb, legversenyképesebb tudásalapú gazdaságává kellett volna válnia. Ehelyett egy lemaradó, válsággal küzdő gazdasággá vált! Más tehát a papír, és más a valóság! Éppenúgy, mint ahogyan az a szocialista tervgazdaságban volt. A valódi döntéseket az EU-ban nem a papíron lévő tervek, hanem az üzleti- és pénzvilág érdekei diktálják.

Kovács Zita
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szinte mindent megfigyel majd a pénztárgépekbe szerelt nagy
  2013-03-01 19:24:17, péntek
 
  Szinte mindent megfigyel majd a pénztárgépekbe szerelt nagy testvér
2013-02-27. 08:29 Kuruc.info

A pénztárgépek cseréje révén a tervek szerint júliustól és jövő januártól kezdve jelentős mennyiségű pluszinformáció jut el a hatósághoz - írta a Napi Gazdaság.

A NAV szerint már az új rendszer bevezetése is csökkentheti az adórést, növelheti a költségvetési bevételeket, illetve erősítheti a jogkövető magatartást - közölte a Napi Gazdaság.

A beérkező adatok az egyes eladott tételek számát, értékét, a vásárlások időpontját, továbbá a pénztárgép üzemeltetésére vonatkozó információkat is tartalmazzák. Utóbbi adatok rendszerezésével, elemzésével, időbeli összehasonlításával visszaélési sémák fedezhetők fel, kimutathatóvá válnak a legális üzletmenettől látványosan eltérő tételmozgások, illetve gyanús használatra vonatkozó mintázatok.

A lap szerint tipikusan ilyen, ha a gépbe este, a zárás előtt ütögetik be a napi forgalmat - vagy inkább annak egy részét -, de feltűnik az is, ha gyakori a sztornó, a visszáru, ha a gép kevesebb ideig van bekapcsolva, mint amíg a bolt nyitva van, ha sok az áramszünet.

Szintén kitűnik, ha az óránként kimutatott bevétel túl kicsi ahhoz, hogy gazdasági racionalitása legyen a gép alkalmazásának, ha az adott tevékenységhez viszonyítva irreálisan alacsony az átlagos vásárlási érték. Könnyebbé válik a be nem jelentett telephelyek kiszűrése, hiszen a bejelentett telephelyeket össze lehet vetni a szervizek által jelentett üzemeltetési helyekkel.

Az operatív ellenőrzések támogatására is több lehetőség nyílik, hiszen a revizorok adott időpont vagy időszak forgalmára is rákérdezhetnek - írta a lap. Ez azt jelenti, hogy kevés lesz az, ha a revizor épp kap nyugtát - mert az eladó megneszelte a jöttét -, de korábban senki sem kapott.

Lehetővé válik a pénztárgép-bejelentések ellenőrzése is, hiszen azonnal kiderül, ha az üzletben nem regisztrált pénztárgépet használnak. A pénzkészlet ellenőrzésével pedig kimutatható a pénztárgép kasszájában lévő pénzkészlet-növekedés és a pénztárgépben rögzített bevétel közötti esetleges eltérés is.
(Napi Gazdaság - HVG)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sukorói zsidó gigamutyi: az ügyészség csapatai még harcban á
  2013-03-01 19:13:56, péntek
 
  Sukorói zsidó gigamutyi: az ügyészség csapatai még harcban állnak...
2013. március 01. 10:00
Kiss Péter - Hunhír. info

velencei-to.jpgFelülvizsgálati indítványt nyújtott be a Fejér Megyei Főügyészség a közokirat-hamisítás miatt Joav Blum ellen már lezárult büntetőügyben a Székesfehérvári Járásbírósághoz - közölte a megyei főügyész. A földvédő magyar hatóságok és a zsidó stróman közötti harc még nem ért véget, noha az eredményt borítékoljuk annak függvényében, hogy májusban Izrael után elsőként Magyarországon ülésezik a Zsidó Világkongresszus, a legnagyobb cionista szervezet. Ennek a főnöke, Ronald Lauder a stróman gazdája

Juhász András közleményében leszögezte: a főügyészség álláspontja szerint a büntetőtörvény téves értelmezése alapján hozott az elsőfokú bíróság az ügyben felmentő ítéletet, s ugyancsak tévedett a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, amikor 2012 szeptemberében helybenhagyta a felmentő ítéletet. Hozzátette: a felülvizsgálati indítványról a Kúria fog dönteni.

Először jogerősen tavaly szeptemberben mentette fel jogerősen Joav Blum izraeli-magyar állampolgárságú zsidó üzletembert a közokirat-hamisítás vádja alól a Székesfehérvári Törvényszék. A Sukoróra tervezett King's City-projekttel kapcsolatos telekcsere ügyében ismertté vált zsidó strómant azzal vádolták, hogy közokirat-hamisítást követett el, amikor 2008-ban csak névlegesen létesített lakóhelyet Sukorón, azaz az általa előbb bérelt, majd megvásárolt ingatlant nem akarta életvitelszerűen használni, és nem is élt ott.

A törvényszék másodfokon elutasította mind az ügyészség, mind a védőügyvéd fellebbezését. Megállapította, hogy a Székesfehérvári Városi Bíróság elsőfokú ítélete "maradéktalanul megalapozott" volt: a bűncselekmény megvalósult ugyan, de a vádlott abban a téves feltevésben volt, hogy akkor is bejelentkezhet állandó lakosként az adott lakcímre, ha életvitelszerűen nem tartózkodik ott.

Az elsőfokú bírósági tárgyaláson Joav Blum elismerte, hogy nem lakott életvitelszerűen Sukorón az általa előbb bérelt, majd megvásárolt, leromlott állagú, Kis utcai ingatlanban. Ugyanakkor azt hangoztatta, hogy szándékában állt építkezni, addig pedig fel akarta újítani a házat, de édesapja betegsége, majd halála megakadályozta ebben.

A lakcímbejelentéskor Joav Blumot - elmondása szerint - nem tájékoztatták arról, hogy a jogszabályok értelmében az állandó lakcímként bejelentett ingatlanba bizonyos időn belül be is kell költöznie, bár az üzletember megkérdezte, jogosult-e a lakcímbejelentésre.

Hunhír. info - mho

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62367
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik a második erő - lehet rettegni ezerrel itt is, ott
  2013-03-01 19:03:56, péntek
 
 
A Jobbik a második erő - lehet rettegni ezerrel itt is, ott is
2013. február 27. 19:01
Koldus Kálmán - Hunhír.info

Noha Orbán küldönce, Fellegi Tamás ex-miniszter a szokásos mantrát szajkózta az egyik, már napi rendszerességgel megrendezett cionista rettegés-szeánszon a szerinte antiszemita magyarországi Jobbik fősodortól való elmaradásáról, a felmérések cáfolják Orbán almos rettegőjének állításait. A radikális irányultságáról nem éppen közismert Medián legfrissebb közvélemény-kutatása a cioncsicskáknak okozhat nehéz perceket, a gondolkodó nemzetieknek pedig elismerést az elmúlt időszakok történéseinek függvényében. A Jobbikot azért hozzák fel a habozók, mert kínál olyan Fideszen túli megoldásokat, amelyeket a gondolkodó emberek, köztük akár baloldali nacionalisták (Koncz Gábor művész úr után szabadon) egyre inkább átlátnak.

A hvg.hu szerdán közölte a, ami részletesen a csütörtöki HVG című hetilapban olvasható.

Eszerint a választani tudó biztos szavazók között így állnak most a pártok (zárójelben a januári mérés eredménye):

Fidesz: 41% (43%)
Jobbik: 19% (15%)
MSZP: 17% (27%)
Együtt 2014: 15% (7%)
DK: 4% (2%)
LMP: 2% (6%)
egyéb: 2% (0%)

Ez alapján úgy tűnik, hogy a három, összefogásra készülő baloldali párt (MSZP, DK és a bejegyzés alatt álló Együtt) összesen sem olyan népszerű mint a Fidesz. A legutóbbi mérésekhez képest a párttá válást bejelentő Együtt hízik, leginkább az MSZP kárára. A kettévált LMP viszont zsugorodik. A Jobbik pedig szép lassan jön fel - írja a hvg. Egy hiperliberális csúcsportáltól azért többet vártunk volna, mint azt, hogy simán benyögik: szépen jön fel. Egyrészt a szar szokott feljönni a reterátból, ha televágják a budit élesztővel, másrészt nem a Jobbik jön, hanem az állampolgárok, a választók választják, és tüntetik ki bizalmukkal.

Hírportálunk több tíz éves politikai újságírói tapasztalattal rendelkező munkatársai a Gyöngyösi-botrány kirobbanásakor még a saját holdudvarukkal is nem egyszer vitába keveredtek azon állításuk miatt, hogy a jó megjelenésű politikus tabudöntögető parlamenti felszólalása szemmel látható eredményeket jelent majd a párt számára. A Jobbik vezetése jól látta meg azt a lehetőséget, hogy országjáró körútra küldi Gyöngyösit, aki ezeken az előadásokonegyértelműen elválasztja a cionista ideológiát a zsidó származástól, így pártjának még az utóbbiak köréből is szerezhetett támogatókat. Hiszen Gyöngyösi soha nem a zsidó népet támadja, hanem azokat a közülük valókat, akik a kettős állampolgárság vállalásával az izraeli felvételével a világban uralkodó trendek szerint tényleg nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Az előadásain nem egy esetben olyanok is megjelennek, akik eddig még nem tartoztak a Jobbik táborába, de vélelmezhetően megérintette őket a képviselő biztos fellépése és tényfeltárása.

A Hunhír.info a botrány és a nemzetközi hisztériakampány kirobbanása után szinte azonnal közölte, hogy számításaink szerint 2-3 százalékot biztos jelenteni fog a pártnak Gyöngyösi szereplése, az ellene indított támadássorozat, illetve az ezt kezelő jobbikos telitalálat politizálás. Ha csak a százalékokat nézzük, akkor kénytelenek vagyunk ismételten nyugtázni: megint belecsaptunk a lecsóba, lásd fent a Jobbik eredményének pozitív változását. Noha a liberális médiahatalom magukat felsőbbrendűnek gondoló megmondóemberei Vona Gábor pártelnök évadnyitó rendezvényéből csak annyit tudtak gúnyosan megjegyezni, hogy Vona agyat keres, a másik ilyen szavazatnövelő tényezőt Vona felszólalásának tudjuk be.

Az új ifjúsági mozgalom létrehozásával jelezte a fiatal gondolkodók számára, hogy a párt komolyan veszi őket, számít rájuk, és véletlenül sem esik abba a volt MIÉP-es csapdába, hogy csupán plakátragasztóként, vagy utcán szaladgáló aktivistaként akarja alkalmazni őket. A Jobbik elnökének, prominens politikusainak összehangolt állítássorozata, hogy nem a zsidóság, hanem a cionizmus ellen harcol, pedig kifogta azok vitorlájából a szelet, akik csupán származási alapon való megkülönböztetéssel vádolták eddig a nemzeti radikális erőt. Ez itt a lényeg - mert ezt is többször nyomatékosítottuk - az, hogy valaki zsidónak születik, arról nem tehet, míg cionistává, vagy akármivé a saját választásuk alapján lesznek az emberek. Egy választott ideológia bírálata és elutasítása pedig természetesen nem egyenlő az adott ember származásának elutasításával.

A Jobbik ügyesen továbbra is napirenden tartotta Magyarország közbiztonságának egyik legégetőbb problémáját, a "két hét alatt rend" ellenére is egyre jobban dübörgő, és az eddig szűz régióknak számító területeket is elöntő cigánybűnözést. Nemzetpolitikai kérdésekben, élve a konstruktív ellenzékiség lehetőségével, sokkal erőteljesebben és markánsabban fogalmazta meg a kormánypárt lehetőségéhez mért követelményeket, és úgy foglalkozott a cigánybűnözés kérdésével, hogy konkrét megoldásokat is javasolt a többségi érdekvédelem szempontjából.
A jelkép-politizálás mellett konkrét ügyekben is jól lépett, különös tekintettel a kormány által is most már befogadott és hangoztatott keleti nyitásával, európai parlamenti képviselői - köztük a leginkább eddig a háttérben tevékenykedő Kovács Béla - pedig olyan nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki a párt számára, amely még a Fidesznek sem sikerült. Ez csupán azért nem kapott nagyobb médianyilvánosságot, mert a cél érdekében Kovács és szakértői elsősorban a megoldásokra, és nem a kommunikációra helyezték a hangsúlyt.

Összességében úgy ítéljük meg, hogy a liberális közvélemény-kutató felmérése objektív, és ebbe a megállapításunkba még azt is bekalkuláltuk, hogy politikai szándék is lehet felmérésük eredményének ismertetése mögött, amellyel a Fideszt kívánják gyengíteni. Leszögezzük viszont, hogy nem az esetlegesen irányított közvélemény-kutatás eredménye a jelzésértékű, hanem az a tapasztalati tény, hogy a nemzeti radikális erő teljesítményével tudja megszólítani egyre jobban a választópolgárokat, és nem csak a hagyományos problémamegoldásaira fogékony embereket.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62321
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rátkay Béni: Túléli-e Alföldi távozását a Tejút-rendszer?
  2013-03-01 19:02:00, péntek
 
  Rátkay Béni: Túléli-e Alföldi távozását a Tejút-rendszer?
Fri, 2013/03/01 - 15:54


Gyászol a balliberális értelmiség. Arcát vagdalja, ruháját szaggatja és hamut hint önnön fejére. Vége a világnak, Robikának mennie kell a Nemzetiből! Felfoghatatlan, hogy' kerülhetett sor e gyalázatra! Idővel minden igazgatónak lejár a mandátuma (naná!), de hogy' merik ezt Robikára alkalmazni? Az ő posztját is úgy kellene hosszabbítani, ,,közkívánatra", mint Kádár elvtársét.

Ez hát a hála, a modern színházművészet megteremtéséért, ahol a közönséget szórakoztatás helyett hergelik? Méghozzá a nemzeti szimbólumok ötletdús gyalázásával?! (Neki ettől nemzeti a Nemzeti!) Az épületet bérbe adta volna a románoknak Trianon napjára. Mert Nagy-Magyarországról véleménye van. Annak térképére élveztette a magyar katonákat heves ágyék-környéki kézmozgással - Závada Pál-Magyar ünnep című aberrált képzelgésében. A János vitéz ,,robikás" változatában pedig, az árva Iluska egy prostituált, és a színen majdnem pucér kisfiúk (fenekük közt egy kis pertlivel) egymás mögé állva mozgatják csípejüket. A Nemzeti plakátján egy álló fallosz díszeleg, kétségek között hagyva a nézőt, hogy vajon kit, mit jelképez. A színházat, az igazgató-rendezőt, vagy azt a derék embert, aki a posztján tartja. Nem a lángelmén múlott, hogy a Himnuszra, Szent Koronára, a magyar zászlóra és egyéb nemzeti jelképeinkre már nem kerülhetett sor.

Mandátuma hervadtakor nemes és nemtelen közszereplők korteskedtek nyílt leveleikkel mellette. A kampánynak nem kerítettek nagy feneket, hisz' elvileg minden le volt vajazva! Az elutasítás aztán jobban letaglózta őket, mint köztisztasági hivatalt a téli hóesés. (Az is mindig teljesen váratlanul jön.) A sértett ,,géniusz" tüzes szemekkel tajtékzott. Ki merészelte? Álljon ide! Szemtől szembe, mint férfi a férfival! Illetve... na, jó, legalább is szégyellje magát! Hát nem volt bátorsága nyíltan kimondani, hogy ,,Robi, a Nemzetiből takarodj a büdös pinceszínházba?" Árulja el, mitől félt! (Mintha nem tudná! Vajon ki merné ma megnevezni Magyarországon félelmeinek valódi forrását?)

Utódja, a kárpátaljai születésű Vidnyánszky Attila, "rossz" lappal indult. Robikától már az első nap megkapta a magét. Gratulálni nem fog, kézfogásról szó sem lehet, s egyáltalán, hogy' volt pofája pályázni? Az árván maradt törzs-közönség bizalmatlanul méregeti a drabális utódot, akin már smink, pocakdiéta sem segít. ,,Ebből biz' aligha lesz Atika!" Ráadásul bejelentette, hogy visszatér a hagyományos színművészethez, és a Nemzetiből újra a Nemzet Színháza lesz. Ki megy be oda? Ők biztosan nem, arra várhat! Érzik, a ,,haldokló" Robika mellett a helyük. A színház előtt hosszabb sorok kígyóznak, mint a Lenin hulláját mutogató Mauzóleumnál. Így demonstrálják a csikós- gulyás-karikásostoros ,,aljanépnek" a ,,műértő elit" kultúrigényét! ,,Mert a sok aberrált állat leragadt a régimódi színjátszásnál, a színpadon nem óhajt orgiát, buzerálást, fajtalankodást, szado-mazot, Ödipusz-komplexust, zoofiliát." (Pfuj, de primitívek!) Az ,,úri közönség" mi mást tehetne, ünnepli Robikát, amíg még lehet. Tapsolják, demonstratívan, fáradhatatlanul, mint annak idején Rákosi elvtársat. (Éljen Robika, éljen Robika!)

A sértett ,,zseni" töviskoszorúját igazgatja. Nem, még nem tudja, mihez kezd. Ez az ország méltatlan hozzá. Talán majd valahol külföldön folytatja. A művészetére igény van. Máshol bizonyára jobban megértik, ha az ország térképére élvezteti a fegyvereseket. Ha hagyják. Ha pofán nem verik Robikát és nem rakják ki a szűrét. De nincs nekünk akkora szerencsénk, hogy Robika eltávozzék! Félő, hogy az utolsó pillanatban megbocsájt. Az operettszínház már meg is hívta rendezni. A félénk baritonok sanda pillantásokat vetnek egymásra: ,,Ki áll majd mögöttem? Jaj, csak a tűzoltókórus basszusait be ne vonják!"

A többség arra tippel, hogy a hatalom Robikát kiengeszteli egy színházkával, és folytathatja, ahol abbahagyta. Játékot a gyereknek!


http://www.szentkoronaradio.com/publicisztika/2013_03_01_ratkay-beni-tuleli-e-alf oldi-tavozasat-a-tejut-rendszer
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A siratófal titka
  2013-03-01 18:55:34, péntek
 
 
A siratófal titka

Mindannyian csodálkozva szemléljük, amint szőröskalapos kaftánosok hajladoznak a zsidók siratófala előtt Jeruzsálemben . Azt gondolhatnánk, hogy lerombolt templomuk romjainál imádkoznak, de nem ! Ez a különös imádság, ahol csípőjüket taszítják előre a fejük helyett, egy kabbalisztikus rítus, ami a sátánimádat egyik megnyilvánulása . Szexuális kifejezése egy beteg, átmosott agyú birtokosának, aki a hasonnemű ördöggel keres kapcsolatot . Korunk elferdülései között kiemelt szerepet játszik a homoszexualitás, ennek a furcsa megnyilvánulását láthatjuk e fal előtt .

Egyébként ennek az óriáskövekből kirakott falnak semmi köze sincs Salamon templomához, mivel azt a rómaiak Jézus után 70-ben földig rombolták, amit egyszer újjá építettek ugyan, de megint megsemmisítették, méghozzá úgy, hogy kő kövön nem maradt . Hasonlóan Ősbuda várához, amelynek minden darabját elhordták idegenbe, nehogy feltámadjon a magyar lélek .

Egy rómaiak által épített erőd nyugati fala előtt vonaglanak ezek a szánalmas figurák, akiket megtévesztett a rabbik által reájuk erőltetett különös életforma . A Talmudon nevelkedett szélsőségesek megrekedtek egy régmúlt idő kicsiny szeletében, amitől erőt nyernek magukban . A Nyugati Fal bevétele a céljük . Minden ami nyugatabbra van ! Mert érthetetlen céljük a világ leigázása . Rabszolgává tenni minden népet a földön . Még belegondolni is nehéz ebbe a lelkiállapotba ! Marcus Antónius nevére keresztelt erőd fala előtt tornáznak nap mint nap ezek a deformált lelkű faramuciak .

Egyik titkos társaság után a másikat építetik ki körülöttünk, amelyekbe beszerveznek olyan embereket is a civil szféra nem zsidó tagjai közül, akiknek becsvágyuk nagyobb mint az önérzetük . Ezek a cionisták elfogadták, magukévá tették az ördög szolgálatát, sőt rítusaikat is büszkén vállalják, ami a baloldali ember egyik jellemzője lett napjainkra . Eszükbe sem jut, hogy ezzel a sajátjaikat árulják el, sőt végüket kivánják azoknak, akik közé a vérük szerint tartoznak . Utóbbi évszázadunk vérkeveredése csak fokozza ezt az állapotot, ami mára kibírhatatlanná vált .

Politikusaink fürdőskurvákká változtak Papjaink békepapokká, már akiknek megengedték, hogy hivatásukat ápolhassák . Utólsó bíborosaink, hercegprímásaink szinte mind zsidó származásúak voltak, sőt még pápa is lehet a jelenlegi esztergomi nagy úrból, aki mint maffiafőnök robog keresztül autókonvojával a Bazilika előtt sétáló emberek között . Ezt saját magam is megtapasztaltam, amikor egy napon én is ott álltam közöttük . Ma a zsidóság reneszánszát éli Magyarországon . Még Isten meggyilkolt fiának a vallását is a kezükbe vették .

Van egy kiemelt vallású nép, akikről még beszélni sem lehet, a dicséretükön kívül, akik a saját szenvedéseiket Jézus megkínoztatásához mérik egy kabbalisztikus szám alapján, amit már többször próbáltak az emberiség tudatalattijába csempészni . Azt gondolják sikerült . Eszükbe sem jut, hogy a reánk erőltetett lelkiismeretfurdalás nem olyan, mint amit magunktól érzünk . Bűnös népet csináltak az európai fehéremberből, mert Hitler Németországának bűneit reánk akarják egyedül értelmezni, de ez ma már nem működik . Hála a számítógép végtelen lehetőségének, ma már mindenki az általa elfogadott csatornákban böngészik ! Az igazság ott rejtőzik a hazugságok közt, csak meg kell ismerni a hozzá vezető utat .

Minden országban beépültek a különféle zsidó irányzatok, amelyek látszólag egymás ellen is harcolnak, de igazában a láthatatlan ,,ELIT" jóvoltában kerülnek a szemünk elé . Azt szeretnék, hogy egyes nemzetek frusztráltságukat azokon a látható zsidó közösségeken vezessék le, akikre semmi szükségük sem lesz a gonosz terveik végrehajtása után . Hasonlóan a cionisták országrablása idején felhasznált kis zsidók beáldozásához, akiket nem fogadtak New Yorkban, de még Palesztínában sem, ami akkor még angol fennhatóság alatt állott . Lőttek is rájuk ágyúval, nehogy kikössenek a kikötőben . Úgy látszik az áldozat hamar elfelejti valóságos bajait, amikor előnye származik az áldozati szerep fiktív számait reá erőltető birodalom terveiből .

Minden amerikai elnök, külügyi államtitkár, vagy befolyásos politikus megjelenik a római erőd romjai előtt . Megérintik, befogadják a lelkükbe az Új Világ szolgálatában . Aljas összeesküvés az egész ! Hiába kiáltanak összeesküvéselméletet szinte minden pillanatban, amikor fellebbenti valaki a fátylat róluk ! Ha nem így lenne, akkor nem is látnánk mindennapi ismétlődését ennek a szörnyű elképzelésnek ! Valamikor az USA mint a nagy demokrata állam, jelent meg a világ előtt, de ma már tisztán látható a második vonalban elhelyezkedő zsidó szervezet, az AIPAC képviselőinek a rombolása, akik mára egy eladósodott pária állammá tették Amerikát .

Ki beszél ma már a rabszolgakereskedők aljasságairól, akik Nigériából és Ghánából szedték össze a bennszülötteket majd áthajózták őket az új kontinensre . Kik voltak ezek ? Kik lehettek olyan aljasok, hogy embertársaikat semmibe véve, megfosztják őket szabadságuktól a haszon reményében ? Talán ha komolyabban elmélyednénk ezeknek a gonoszlelkű csirkefogóknak a természetén, akkor rájöhetnénk arra, hogy a Talmudon nevelkedő, érzéketlenné vált egyedek kiválasztottságtudata sugárzik minden cselekedetükből . A gettó népe magába szívta az ördög rombolás elméletét, miközben a békéről, szabadságról, egyenlőségről és testvériségről kiabál hangosan !

Életünk visszásságait abban érzékelhetjük leginkább, hogy a szélsőséget csak magukon kívül látják . Olyan szervezetek, amit a CIA keretein hoztak létre ő maguk, még a nyolcvanas évek elején a szovjetek ellen . Vezére a kétes személyű Oszama Bin Ladin volt . Bár a CIA fizetési listáján szerepelt, mégis mint terroristát tartották nyilván a köztudatban, amikor tevékenysége Amerika ellen irányult . Az ,,Arab Tavasz" felfordulásait is központi irányítás alatt rendezték meg, mint a holdraszállás első pillanatait a filmes Stanley Kubrick által . Azóta elpusztult Libia, most próbálják megsemmisíteni a kereszténység egyik legősibb fellegvárát Szíriát, bár benépesítettek a szuniták, de azért a régmúltat tiszteletben tartották egészen napjaink rombolásáig . Irak ősi emlékeit eltaposták láctalpaikkal, majd elhasznált urániummal szennyezett területté változtatták, ahol eldeformálódott gyermekek születnek nap mint nap .

Ezt akartuk ? Ez lenne a hőn áhított demokrácia ? Mi magyarok láttuk már ezt korábban, amikor megszállták városainkat a patkányok, és büdös lett tőlük a világ . Majd negyedszáz év múlva visszajöttek megint, immár a felszabadulás nevében, majd a rendszer átváltoztatása után itt ragadtak velünk . Imádkozzatok ! És ha egymillióan lesztek olyanok, akik tennétek valamit a jövőtökért, akkor meghallják mások is a szavatok .


VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lettországban másként mennek a dolgok...
  2013-03-01 18:47:21, péntek
 
  A Wehrmacht és a Waffen-SS bevonulására emlékeztek Rigában


Rigában július 1-én koszorúzó menetet tartottak nemzetiszocialista szervezetek, arra emlékezve, hogy 1941-ben ezen a napon szabadították fel a Wehrmacht és a Waffen-SS seregei a lett fővárost.

Uldis Freimanis lett NS-vezető hangsúlyozta, hogy július 1. ünnepnap, mert véget vetett a szovjet rémuralomnak Rigában. A nemzetiszocialisták csoportjai a rigai Megszállás múzeumánál gyülekeztek, majd a Szabadság emlékműnél helyeztek el koszorúikat, emlékeztetve az első szovjet megszállás időszakára, ami - 1940. június 17. és 1941. július 1. között - a "Szörnyűségek éveként" vonult be a lett történelembe.

A még életben lévők a mai napig nem feledték el, hogy a kommunizmus milyen is volt a valóságban: csalással és hazugságokkal borítva, embertelen kegyetlenséggel töltve, vérben és kínzásban tobzódva, szadista módon örvendve a kínzottak szenvedésének.

A lett Waffen-SS még élő veteránjait köszöntik fiatal tisztelőik

A megszállás első napjától fogva erdőtűzként következtek az első letartóztatások. A börtönök, melyekből a visszaeső bűnösök, a bűnözők, a bolsevik ágensek, a fölforgatók, kémek és illegális tevékenységet folytatók kiszabadultak, hamarosan lett patriótákkal teltek meg. Korábbi lett rendőröket zártak be, mert megpróbáltak rendet tartani a főként zsidó származású kommunisták által szervezett zavargások idején a város utcáin.

Minden olyan lettet, aki régebben egyenruhát hordott, - katonákat, határőröket, rendőröket - letartóztattak, vagy azokat, akik a korábbi rendszerben vezető állami tisztviselők voltak, valamint bírókat, akik az előző törvények szerint ítéltek, és azokat is, akik büszkén kinyilvánították a lett néppel való egybetartozásukat. A németek bevonulása ennek vetett véget - egy rövid időre.

http://harcunk.info/index.php/nagyvilag/243-a-wehrmacht-es-a-waffen-ss-bevonulasa ra-emlekeztek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Száz év múlva majdnem mindent el fognak felejteni, de
  2013-03-01 18:44:19, péntek
 
 

25. Waffen-Grenadier-Division der SS Hunyadi, avagy a "Hunyadisták"

“Száz év múlva majdnem mindent el fognak felejteni, de a Waffen SS nagyságára és hősiességére emlékezni fognak." - Léon DeGrelle

A németül hivatalosan ,,25. Waffen-Grenadier-Division der SS" (ungarische Nr 1.) nevet kapott Hunyadi hadosztály - amelyet magyarul először Hunyadi páncélgránátos-hadosztálynak, majd később ,,Hunyadi" magyar fegyveres SS-gránátoshadosztálynak neveztek - egy már 1944. október 15. előtt megindult tárgyalás eredményeként, de ténylegesen csak 1944. október 23-án megkötött magyar-német egyezmény alapján jött létre.

A magyar katonai vezetés 1944 nyarától ismét új hadosztályok felállításában gondolkodott, ennek a szervezésnek köszönhetően jött létre a Szent László nevét viselő hadosztály, amely a későbbiek során a magyar királyi honvédségben a ,,mintát" jelentette volna.

A német-magyar megállapodás lényege az volt, hogy - miután 1942-től a Waffen-SS létszám-kiegészítése folyamatos volt a német ajkú magyarok köréből - önkéntes jelentkezés alapján a német fél további nyolc hadosztály felállításában működik közre, amelyeknek tagjai már nemcsak a népi németek soraiból kerülhetnek ki. A nyolc hadosztályból négy felállítását, kiképzését és felszerelését a német szárazföldi haderő (Heer) vállalta, míg a másik négyet a Waffen-SS keretein belül szervezeték meg. Az utóbbiak közül ténylegesen csak két magyar hadosztály szervezését - a Hunyadiét és a Hungáriáét - kezdték meg.

Fegyveres-gránátos hadosztály (Waffen-Grenadier-Division): ez az elnevezés a Waffen-SS-en belül kifejezetten a külföldiekből (nem birodalmi és nem népi német) felállított alakulatokra vonatkozott (a két magyaron kívül létezett olasz, lett, litván stb. is). Mintájául az 1944 végétől folyamatosan szervezett úgynevezett ,,népi gránátos" (Volksgrenadier), lényegében gyaloghadosztályok szolgáltak.

A megállapodás szerint a Waffen-SS magyar hadosztályainak vezényleti nyelve magyar, katonái magyarok, illetve magyar állampolgárok, a hadosztály az elnevezését valamely magyar történelmi személyről kapja. A hadosztályt elvileg csak Magyarország védelmében lehet bevetni, és felszerelése, mindennemű anyagi ellátása német részről történik. A jelentkezőknek be kellett tölteniük 17. életévüket, és 21 éves korig hatóságilag láttamozott szülői beleegyezést kértek a jelentkezéshez.

A jelentkezők jöhettek a polgári életből, a magyar királyi honvédség tényleges és tartalékos állományából. A törzstisztek esetében kötelező volt a német nyelv ismerete, a főtiszteknél ,,ajánlott". A jelentkezők családjai a fegyveres SS tagjainak családtagjait megillető támogatásban részesülnek. Sebesülés, halál esetén a gondoskodást az SS (hadi)gondozási parancsnoksága intézi.

Az úgynevezett ,,Hunyadi hadosztályokba" - a közvélemény számára így szerepeltették a Waffen-SS magyar alakulatait - való jelentkezés lehetőségére 1944 novemberétől hívták fel a figyelmet a plakátok, falragaszok, különböző újsághirdetések. A propaganda hatására jelentős számban jelentkeztek fiatalok a szolgálatra. A legénységi állományúak többsége 17. és 21. életév közötti volt, míg a kisebb részt a már a magyar királyi honvédségben szolgálók tették ki. A számottevő érdeklődésnek - a háború folyamán mintegy 40 ezer magyar jelentkezett a Waffen-SS magyar alakulataiba - különböző okai voltak:

1. Számosan úgy érezték, hogy a haza védelme a kötelességük, és ezekben az alakulatokban jobb felszereléssel, jobb fegyverzettel, jobb ellátási körülmények között tehetnek eleget neki.

2. A jelentkezők nem a frontra, hanem hátországi kiképzőközpontokba kerültek, így a hadműveletekből elvileg ,,kimaradtak", és úgy számoltak, hogy megúszhatják a fegyveres összecsapásokat.

Az önkéntes és toborzott állományt a rajkai gyűjtőterületről vasúton a Német Birodalomba szállították, ahol megkezdődött a kiképzésük és a felszerelésük. Az egy hadosztálynyi létszám - 15 ezer fő - azonban már a kezdet kezdetén nagyobb lett, ezért 1944 decemberében megkezdődött a ,,26. Waffen-Grenadier-Division der SS" (ungarische Nr 2.) szervezése. Utóbbi a Hungária nevet kapta. E hadosztály felállítására azonban német részről sem az anyagi, sem az eszközfedezet nem állt rendelkezésre, ezért tagjai gyakran zsákmányolt - például belga és francia - ruházatot kaptak.

Bár a háború folyamán egyik hadosztály személyi állományának a kiképzése sem fejeződött be - és így a seregtestek nem érték el a hadrafoghatósági szintet -, kisebb - a szovjet előretörés hatására ad hoc jelleggel elkülönített - részei 1945. január-márciusban több esetben is harcba keveredtek a Vörös Hadsereg csapataival, és néhány száz főre tehető veszteséget is szenvedtek.

A Hunyadi hadosztály parancsnoka Grassy József altábornagy, a Hungáriáé Pisky Zoltán ezredes volt. Utóbbi hősi halálát követően a Hungária hadosztály parancsnokságát is Grassy Jószef vette át.

A háború befejezésekor a két hadosztály - hasonlóan más kisebb magyar Waffen-SS-kötelékekhez - katonáinak kisebb része amerikai hadifogságba került, a nagyobb rész pedig, elvegyülve a magyar polgári menekültek között, hazatért Magyarországra.

A magyarországi népbíráskodási gyakorlatban nem egy személy esetében a Hunyadi, illetve a Hungária hadosztályban való szolgálat ,,háborús bűnnek" számított. Magyarországon ezen a gyakorlaton az 1990 utáni bírósági ítéletek változtattak - a Németországi Szövetségi Köztársaságban a Waffen-SS-t már korábban ,,rehabilitálták" -, és törvénysértőnek mondták ki a korábban a Hunyadi vagy a Hungária hadosztályban való szolgálat miatti elmarasztaló ítéleteket.

Érvényesnek tekinthetjük a második világháború utolsó hónapjaiban a Hunyadi és Hungária hadosztályban szolgált magyar katonákra vonatkozóan is néhai Konrad Adenauer egykori kijelentését, aki a Waffen-SS-ben szolgált német katonákra utalva mondta: ,,Soldaten wie andere auch", azaz ,,ugyanolyan katonák, mint a többiek", mert a Waffen-SS-ben szolgálni nem kivételezettség és párthűség alapján lehetett, hanem önkéntes döntés, majd később sorozás, illetve a Wehrmachtból oda történt áthelyezés után.

(Szakály Sándor, történész - MNO)

http://harcunk.info/index.php/archiv/451-waffen-grenadier-division-der-ss-hunyadi -avagy-a-hunyadistak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.