Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Micsoda véletlenek vannak…
  2016-05-12 20:45:53, csütörtök
 
  Váratlanul és tragikusan fiatalon meghalt az ügyész, aki a Quaestor-ügyben nyomozott
Micsoda véletlenek vannak...

hogy világosabb legyen a helyzet:

https://67.media.tumblr.com/1fb4980f78ab005eabf0e7dc772b85bb/tumblr_inline_o72oyr JnhG1r4p2yt_500.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orrfacsaró bűz terjeng a Széll Kálmán tér körül
  2016-05-12 20:35:26, csütörtök
 
  Orrfacsaró bűz terjeng a Széll Kálmán tér körül


Egy diszpécserasztal lebontása közel 2,4 millió forintba került a Széll Kálmán tér felújítása során, és enyhén szólva nem ez az egyetlen olyan tétel, amely felveti a durva túlszámlázás gyanúját. Nem kell hozzá rosszindulat, hogy a lopás gondolata is felmerüljön az ember fejében.


Napi.hu, 2016. május 12. csütörtök, 10:46



Hosszasan sorolja a gyanús tételeket a Szél Kálmán tér felújításával kapcsolatban az Index által kiperelt dokumentumokból a Népszabadság. Hat darab pc-monitor, billentyűzet és egér áttelepítése 52 ezer forintot kóstált, hat telefonkészülék leszereléséért 109-et kellett fizetni, egy diszpécserasztal lebontása a beépített berendezések kiszerelésével együtt majdnem 2,4 forintos munka volt.

A bazaltköves burkolás munkadíja négyzetméterenként 21 ezer forint volt, miközben az interneten fellelhető ajánlatok 2-3,5 ezer forint körül szóródnak. Az úttest és a járda bontásért négyzetméterenként 3,6-4,4 ezer forintot számláztak, a betontechnológus mérnök szakértő 60 ezer forintos órabérért dolgozott, a metrókijárat melletti 405 köbméteres növénykazettába 3,5 millióért hozták a földet.

A napilap cikkéből kiderült, hogy a főváros már kifizetett a tér 5,3 milliárdos felújítási költségéből 4,471 milliárdot a KÉSZ Építő és a WIS Holding alkotta konzorciumnak, miközben hivatalosan még át sem adták a teret. A teljesítést igazoló mérnők ugyanis több helyen jóval kisebb összeget ismert el a vállalkozók által megadottnál. Például egy 101 milliós főösszegű "organizáció" egyik szakaszának 49,4 milliós árából csak 5,5 milliót tartott elfogadhatónak.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orrfacsaro_buz_terjeng_a_szell_kalman_ter_koru l.614564.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közvilágítás-botrány: elképesztően blőd volt a minisztériumi
  2016-05-12 20:29:50, csütörtök
 
 
Közvilágítás-botrány: elképesztően blőd volt a minisztériumi vizsgálat



Mindenképpen új szint a teljesen nyilvánvaló mutyi elkenésében, hogy a minisztérium helyszíni ellenőrzést tartott délelőtt 10:00 - 14:45 között.
És mivel nappal volt, mindent rendben talált.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért nem utazhatnak a diákok kedvezménnyel a vonatokon az o
  2016-05-12 20:08:47, csütörtök
 
  Azért válaszol ilyeneket, mert állítólag Fidesz-szavazónak nézi az egész országot az ennek megfelelő értelmi szinttel.
Annyira súlyos parlamenti választ adott Fónagy János, hogy az már nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.
Íme a bizonyíték, hogy van élet az agyhalál után is.

Már készülnek a háttértanulmányok arról, hogy nem hatékonyabb-e, ha a dolgozói- és a tanulóbérletek csak vasár- és ünnepnapokon érvényesek, vagy esetleg némi áremelés után hétköznapokon is, de csak csúcsidőn kívül



***************************



Azért nem utazhatnak a diákok kedvezménnyel a vonatokon az osztálykirándulások idején, mert... mert akkor vannak az osztálykirándulások

kasnyikm
POLITIKA
ma 17:38


Olyat válaszolt Fónagy János egy parlamenti írásbeli kérdésre, hogy egy MÁV-Start szerelvény adja a másikat.

Egy jobbikos képviselő tette fel a kérdést, miszerint ,,milyen megfontolások alapján nem tudnak az országházi látogatásra készülő diákok utazási kedvezményt igénybe venni a május 4-13-ig terjedő időszakban?"

De tényleg, vajon miért? Fónagy Jánosnak kőkemény válasza van erre. Először is ismerteti, hogy az OperaKaland nevű előadások ideje éppen akkor van, amikor a legtöbb osztálykirándulás is, azaz május 4. és 13. között, és hogy tavaly már 21 ezer diák részt vett ezeken. Majd:

,,Tekintettel arra, hogy az előadások napjai egybeesnek az osztálykirándulások csúcsidőszakával, jelentős kapacitásbeli problémák adódhatnak a társaságok eszközparkjában. A MÁV-Start Zrt. ennek elkerülése érdekében kért és kapott engedélyt az előadások napjaira a kormányrendelet szerinti múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó díjmentes utazási kedvezmények szüneteltetéséhez.

A kormány tehát nem fosztja meg az országházi látogatásra készülő diákokat a kormányrendelet szerinti múzeumlátogatásokhoz kapcsolódó díjmentes utazási kedvezmény lehetőségétől, csupán - a kulturális köznevelés egy, az elmúlt évek során egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő eszközének teret adva - pár nappal eltolja annak igénybevételi lehetőségét, ezzel biztosítva a kedvezményes, fennakadások nélküli utazást a kulturális programokon részt vevő diákok számára."

Magyarra fordítom:

mivel az osztálykirándulások ideje alatt sok diák élne a kedvezményekkel, ezért ebben az időben szüneteltetik a kedvezményeket. És ez nem jelenti azt, hogy a diákokat megfosztanák a kedvezményektől.

Logika 10000/10000

Racionalitás 10000/10000

Érvelés 10000/10000

http://444.hu/2016/05/12/azert-nem-utazhatnak-a-diakok-kedvezmennyel-a-vonatokon- az-osztalykirandulasok-idejen-mert-mert-akkor-vannak-az-osztalykirandulasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez volt az utolsó figyelmeztetés Merkeléknek – komolya
  2016-05-12 19:48:49, csütörtök
 
  Ez volt az utolsó figyelmeztetés Merkeléknek - komolyan veszik?

Káncz Csaba, 2016. május 11., 08:09
Privátbankár



Az osztrák és török belpolitikai válság akkor érte el Berlint, amikor az ottani nagykoalíció támogatottsága is mélypontot ütött meg. Az eurószkeptikus német Afd párt a nagykoalíció pártjaitól rabol el szavazatokat. A Szociáldemokrata Párt vezetője a bukás szélén, a bajor konzervatívok pedig Merkeléktől függetlenül készülnek a jövő évi választásra.

Tudjon meg többet az Abszolút Hozamú Befektetési Alapokról ingyenes szemináriumunkon!
Azoknak, akik nem követik a tőkepiacok minden rezdülését!
- Aegon Alapkezelő -
Káncz Csaba
Káncz Csaba

Az utóbbi pár napban az osztrák kancellár és a török miniszterelnök lemondása súlyos figyelmeztetéssel szolgált a berlini nagypolitika számára. Merkel kancellár európai menekült-építményének oszlopai recsegnek-ropognak és sajtóértesülések szerint Uniós kormányfők egy csoportja már megkezdte az egyeztetéseket arról, hogy miként lehet megakadályozni egy újabb menekülthullámot Törökország felől, ha elbukik az EU-Törökország egyezmény.

Az a megoldás merült fel, hogy központi befogadóállomásokat alakítanak ki az Égei-tengeren található görög szigeteken, és felfüggesztik a szigetek és a szárazföld közötti kompforgalmat, hogy a menedékkérők ne tudjanak továbbutazni. Ebben az esetben az EU menekülteknek szánt pénzei Görögországban csapódnának le, nem pedig a hatalmi megszállottságban szenvedő Erdogan elnöknél.

Szenvedő nagykoalíciók Bécsben és Berlinben

Az osztrák kancellár bukása pedig egyben rámutatott a bécsi nagykoalíció bénultságára, amely Berlin hasonló kormányzati felállására is nehéz árnyékot vet. Ruprecht Polenz, a CDU külpolitikusa szerint Faymann lemondását egyenesen vészjelzésként fogja fel Németország számára. Polenz szerint a bécsi kormányválság megmutatta, hogy hosszabb távon a nagykoalíció káros a benne működő pártok számára.

Merkel környezetében élénken figyelik az osztrák politikai centrum rendületlen jobbratolódását is. Ennek jegyében Faymann ex-kancellár még április végén hozott létre egy ,,stratégiai csoportot" a szociáldemokrata pártban (SPÖ), amelynek alig rejtett célja, hogy kidolgozza az együttműködést azzal a populista jobboldallal (FPÖ), amely kooperációt még egy 2014-es párthatározat tiltott meg. Erich Foglar, az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) vezetője például már nyíltan dolgozik a baloldal és a szélsőjobb összefogásán.

Testidegen iszlám

Közben Németországban a nagykoalíció két nagy pártja folyamatosan veszít teret az eurószkeptikus AfD térnyerésével, amely már 14 százalékon áll. Az AfD nemcsak a kontrollálatlan migránsáradatnak szabna azonnali határt, hanem véleménye szerint alapvető reformra szorul az Európai Unió és ostorozza az iszlamisták elleni erőtlen fellépést is.

A párt két vezetője egy nagy port felvert írásban a múlt hónapban az iszlámot egy olyan ideológiaként aposztrofálták, amely nem összeegyeztethető a német Alaptörvénnyel. Az iszlám szerintük egy ,,idegen test" az országban, amelynek német földön ,,nincsen hazája". Az AfD ezért a rövidesen megjelenő programjában az iszlám szimbólumainak betiltása mellet foglal állást, beleértve a minareteket, a müezzineket és a teljes testű lefátyolozást.

Kriptahangulat az SPD-ben

De az igazi dráma a Szociáldemokrata Pártnál (SPD) van, amelynek vezetője, Sigmar Gabriel cáfolni kényszerül az egyre gyakrabban felbukkanó híreket a küszöbönálló lemondásáról. Gabrielt tavaly decemberben a pártkongresszus delegáltjainak csupán a 74 százaléka szavazta újra elnöknek és a megalázó eredmény óta nagyon bizonytalanul ül a nyeregben. Scholz SPD-alelnök most egy, az elnökség számára készült stratégiai anyagban arra szólított fel, hogy be kell fejezni az AfD démonizálását, és szakmai vitában kell a pártot legyőzni. Ez a nagy felismerés nem biztos, hogy oldani képes az SPD-ben széleskörben elterjedt a félelmet, miszerint a pártot ezzel a garnitúrával és világképpel nem sikerül kimozdítani a jelenlegi, 19.5 százalékos mélypontról.

A közvélemény-kutatási eredmények manapság komoly nyugtalanságot keltenek a kormányzó nagykoalíció mindkét oldalán. A bajor konzervatív CSU pénzügyminisztere, Markus Söder legutóbb közvetve Merkelt tette felelőssé az AfD szárnyalásáért. Söder szerint ,,felismerhető, hogy a CDU balra tolódásával megnyílt a tér a jobboldalon".

Közben az Insa intézet felmérése szerint négyéves mélypontra, 30,5 százalékra esett a mérsékelten konzervatív CDU-CSU támogatottsága. A CSU nem veszi félvállról Merkel pártjának hanyatlását és a hétvégén már arról érkeztek hírek, hogy a bajor konzervatívok önálló kampányt terveznek a jövő évi országos általános választásokra.

Káncz Csaba jegyzete

http://privatbankar.hu/makro/ez-volt-az-utolso-figyelmeztetes-merkeleknek-komolya n-veszik-293235
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tipikus fideszes 5 ismertetőjele
  2016-05-12 19:40:58, csütörtök
 
  A tipikus fideszes 5 ismertetőjele

2015. május 08. 16:52

Nem tudja szavakba önteni, miért kap azonnali agyérgörcsöt a fideszes kommentelők vitastílusától? Nehezére esik megfogalmazni, mi nyomasztja annyira Orbán-rajongó munkatársai, ismerősei érvelésében? Ennek mostantól vége! A Nyugati Fény tudományos szakszerűséggel elemzi ki a tipikus Fidesz-szavazó ismérveit!

fideszes-szavazok_1.PNG

1. Erkölcsi felsőbbrendűség

A Fidesz-hívek egyszerűen képtelenek ellenállni a kísértésnek, hogy ne az erkölcsbajnok pózából oktassák ki vitapartnereiket. Önképük szerint ők a becsület, a hazafiság, a keresztény erkölcsök kizárólagos letéteményesei, az ellenség pedig perverz, drogos, nemzetrontó banda.

Belehergelték magukat az öblös hazugságba, hogy mindenki hazaáruló, akinek a szíve nem Orbán Viktorért dobog. A ,,nemzeti oldal" sunyi és aljas hazugságával több millió tisztességes embert rekesztenek ki a magyarságból, csak mert azok nem hajlandók hasra esni a Vezér nagyszerűsége előtt.

2. Vakhit, küldetéstudat

A baloldalnak szimpatizánsai vannak, a jobboldalnak rajongótábora. Sok éves tapasztalat, hogy fideszes honfitársaink missziós vallásként fogják fel saját politikai meggyőződésüket. Nem csak hinni, de buzgón terjeszteni is kell az igét. Szent meggyőződésük, hogy mindezzel valami fennkölt, magasztos célt szolgálnak.

Főpapjuk, Orbán Viktor profi módon ötvözi az Amerikában már bevált szektaépítési technikákat a modern politikai marketinggel. A Fidesz-vallás a sikeres bizniszegyházak minden fontosabb jellemzőjével operál: virtuális valóság megteremtése, saját nyelv és szimbólumok használata, élményközösség, a tagok kiválasztottságának hirdetése, gyűlölt ellenségkép kijelölése.

3. Mártírtudat, "ostromlott vár"-szindróma

Régi paranoiája a jobboldalnak, hogy az egész civilizált világ összefogott ellene. Mulatságos pátosszal vallja, hogy ő valami kiválasztott, felsőbbrendű csoport, a világ-összeesküvés célja pedig ennek végső megsemmisítése.

Egyre szűkülő belső világukban egy igaztalanul bántott mártír közösségnek képzelik magukat és ezzel a sötét dumával minden jogos bírálatot leráznak magukról. Hiszen ha bárki kritizálni merészeli őket, az csakis ártó szándékkal, megbízásból teheti, így nem is kell foglalkozni a bírálat tartalmával.

4. Népnevelő buzgalom

Mindig röhejes, amikor valaki a saját értékrendjéből akar mások számára kötelező mércét ácsolni. Ő úgy látta otthon, hogy a magyar ember pálinkával üti ki magát és úgy veri az asszony fejét a korlátba, hát rögtön börtönbe zárná az egyetemistát, aki a barátaival elszív egy füves cigit. A bigott fejébe nem fér bele, hogy meleg emberek is élnek a földön, hát habzó szájjal követeli, hogy tilcsákbe! hogy felvonuljanak, házasodjanak, örökbe fogadjanak. Jobboldali honfitársaink nem bírnak leszokni róla, hogy a mások magánéletében, hálószobájában, szabadidejében turkáljanak.

Hát nem, haver. Te úgy élsz, ahogy akarsz, szíved joga. De nekem is egy életem van, és nem te fogod megszabni, hogy kivel, mivel, hogyan érzem jól magam. Hát ki a bánat vagy te ahhoz?!

5. Hárítás, visszamutogatás

Kit nem irritál halálosan, hogy amint két jogos szót merészel ejteni a Fidesz-kormány égbekiáltó korrupciós ügyeiről, vérlázító botrányairól, azonnal süket gyurcsányozást-bajnaizást kap válaszul a fideszes trollkommandótól (rosszabb esetben: ismerőseitől, rokonaitól)?

Fel mered említeni, hogy Rogán harmadáron elmutyizta a belvárosi ingatlanvagyont a haverjainak? Máris megkapod, hogy bezzeg Sukoró!

Torkig vagy vele, hogy Orbán strómanjai milliárdos közbeszerzéseket, adókedvezményeket kapnak? Kész van a válasz: Zuschlag, Hagyó, meg a nokiásdoboz.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a Fidesz nyakig sáros az évszázad brókerbotrányában? Ugyan, nincs itt semmi látnivaló, és különben is: a Bajnai libái!

A Jóisten áldja meg magát, bácsi! Magának jelen időben kilophatják a szemét, akkor is 8-9 éves történeteket fog szajkózni? A macska sem eszi meg a romlott ételt, mert beteg lesz tőle, akkor velem miért akarja megetetni?

Senkit nem érdekelnek már a lejárt szavatosságú sztorik a múltból. A jövőm érdekel és a Fidesz azt lopja el. A totális Fidesz-uralom hetedik évében nincsen több visszamutogatás. Orbán a hibás.


http://nyugatifeny.blog.hu/2015/05/08/a_tipikus_fideszes_5_ismertetojele
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alig több mint tíz képviselő vitázik a jövő évi költségvetés
  2016-05-12 19:35:53, csütörtök
 
  Az a tíz is sok! Majd orbán egyedül dönt mindenről.
Ha rendeletileg is lehet módosítani, akkor nem mindegy?

Minek is bemenni?
1, így is - úgy is megkapják az átlag munkavállaló éves bérét egy hónap alatt, ha ott vannak, ha nem. Nekünk kellene odamenni és elhajtani mindent a 'csába!
2, Ha balos a politikus, akkor a 2/3 úgyis leszavazza, bármit mond/akar. Ha jobbos, akkor meg úgysem érdekelne senkit a véleménye, majd a vajda megmondja mikor melyik gombot kell nyomni...

Ez a szomorú magyarisztáni helyzet
Minek is bemenni? Ha a főmaffiózó holnap kitalálja, hogy két erdőt ki kell írtani egy Makovecz féle erdőtemető biciklitárolóért vagy kell neki még két talpfa a kisvasúthoz, úgy is felrugatja Szakember-Varga Közgázmester Misivel a költségvetést. Amit ezek költségvetésnek neveznek a viccnek is rossz, mivel percről percre változik mit akarnak éppen ellopni és hogy. Igy nem lehet költségvetést tervezni

******************



Alig több mint tíz képviselő vitázik a jövő évi költségvetésről

Botos Tamás
POLITIKA
ma 11:34


Hatalmas érdeklődés mellett zajlik a 2017. évi költségvetés általános vitája az Országgyűlésben. Valószínűleg már kinyithatott az alagsori menza, mert nincs húsz honatya, aki követné Banai Péter Benő,

a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkárának

felszólalását. (MTI Fotó: Soós Lajos)


http://444.hu/2016/05/12/alig-tobb-mint-tiz-kepviselo-vitazik-a-jovo-evi-koltsegv etesrol?fbfanpage444+20160512+1143
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új rend morális alapjai (megjegyzésposzt)
  2016-05-12 19:20:30, csütörtök
 
  Az új rend morális alapjai (megjegyzésposzt)
2016.05.12. 01:02



" Azért mondhatjuk azt, hogy ma valójában a rendszerváltás kiteljesítése folyik. Most rakjuk le az új rend morális alapjait. (Lánczi András, 888.hu )"



Lánczi Andrást Lukács József kommunista ideológus vette maga mellé a Világosság című "valláskritikai folyóiratnak" becézett marxista lapba. A rendszerváltás előtt még a kommunista-keresztény párbeszéd szükségességéről értekezett, aztán gyorsan áttért Csurka István drámáinak világképére. Így lett a féltudású magyar elit konzervatív szekciójának vezére, aki most lerakhatja az új orbáni rend morális alapjait.

Martin Heidegger egész életében a megmagyarázhatatlant próbálta megmagyarázni, hogyan ajánlkozott fel egy új rend morális alapjainak lerakására frissen megválasztott freiburgi rektorként. Lánczi motivációt senki sem fogja vizsgálni. Heidegger Hitler nélkül is tökéletesen értelmezhető, Lánczi Orbán nélkül nem is létezik.

Egy generáció azért rá fog menni. Nem lehet egy életet a hatalom asztaláról lehulló morzsákra építeni. Márpedig az új rend morális alapjait ezek a morzsák jelentik, amelyet a feltétlen hűségért cserébe ígérnek. Dürrenmatt Nagy Romulusát parafrazeálva: amikor az államhatalom a morális alapok lerakásáról beszél, akkor ki akarja rabolni az országot. Ennyi fog történni, elvész húsz év. És jönnek az új lánczik, akik majd új rendek új alapjainak lerakását ígérik, és az ország ismételten képtelen lesz pofán vágni őket a szívlapáttal.


http://orulunkvincent.blog.hu/2016/05/12/az_uj_rend_moralis_alapjai_megjegyzespos zt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
318 millió forintos mutyi a „fogászati turizmusban
  2016-05-12 19:16:57, csütörtök
 
  EZEKNEK EZ APRÓPÉNZ, CSODA, HOGY LEHAJOLNAK ÉRTE!


2016. 05. 12. 14:24
MTI

318 millió forintos mutyi a ,,fogászati turizmusban"?

A jobbikos Lukács László György szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) tisztáznia kell, hogy milyen szerepe volt az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) tulajdonosának egy "gyanús" fogászati turisztikai pályázatban, amelyben tizenegy cég elnyert 318 millió forintot, miközben "úgy tűnik, érdemi tevékenységet nem végez".

Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett: a kormányzat 2011 körül kiemelt célként kezelte a fogászati turizmus fellendítését, a koncepció kidolgozására "Orbán Viktor fogorvosa", Bátorfi Béla, illetve a hozzá csatolódó cégek kaptak felkérést, és alakították ki az Orvosi Turizmus Irodát, az OTI Zrt.-t, amelynek tulajdonosa - cégen keresztül - maga Bátorfi Béla.

Hozzátette: ez a céghálózat dolgozott ki egy fejlesztési programot, amelyre pályázni lehetett, azért, hogy mintegy ötezer új munkahelyet hozzanak létre és az egyébként jó helyzetben lévő magyar fogászati turizmust világszinten is vezetővé tegyék.
A pályázatért hozhattak létre cégeket

A jobbikos politikus szerint ezen a pályázaton feltűnt tizenegy "igen gyanús cég", amelyek pár héten belül alakultak meg, egy budapesti II. kerületi ingatlanba vannak bejegyezve, és közös az ügyvezetőjük. Úgy fogalmazott: a cégek összesen 318 millió forint pályázati pénzt nyertek el. A párt azt feltételezi, hogy a vállalkozások érdemi tevékenységet nem végeznek a II. kerületi helyszínen, és a közös ügyvezető is inkább a pályázatnál felmerülő "furcsa egybeeséseket" erősíti meg.

Hozzátette: kérdés, hogy milyen szerepe lehetett mindebben a Bátorfi Béla érdekeltségéhez tartozó OTI Zrt.-nek, mivel ettől a cégtől vásárolhattak innovációs szolgáltatásokat a pályázók, tehát a pénz "javarészt visszakerült Bátorfi Béla gazdasági üzletkörébe".
Már megint offshore

A jobbikos képviselő jelezte: Bátorfi Béla "offshore-gyanúba keveredik", hiszen egy, az ő tulajdonában álló gazdasági társaságban tag egy Seychelles-szigeteken bejegyzett offshore vállalkozás is. Közölte: jól látszik, hogy bár a kormány kimondta, nem támogatja az offshore-cégeket, "minden jel arra mutat", hogy Orbán Viktor bizalmas köréhez fűződnek offshore ügyletek.

Lukács László szerint tisztáznia kell az NGM-nek, hogy Bátorfi Bélának milyen szerepe volt a "gyanús pályázatban".


http://alfahir.hu/318_millio_forintos_mutyi_a_fogaszati_turizmusban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ön lenne "menekült" havi 5000 euróért Felső-Ausztriában?
  2016-05-12 19:13:43, csütörtök
 
  2016. 05. 12. 15:58

Ön lenne "menekült" havi 5000 euróért Felső-Ausztriában?

2015-ben egy tízfős bevándorló család havi 5118 eurós támogatást kapott az osztrák államtól a Felső-ausztriai Steyr megyében. Ez derült ki abból a dokumentumból, ami az Osztrák Vöröskereszttől szivárgott ki a Wochenblick osztrák hírportálnak.

Az oldalnak a segélyszervezet ausztriai központja megerősítette: az irat eredeti.

Az információk alapján az arab származású család az Osztrák Munkaügyi Hatóságtól 3783,90 eurós alapbiztosítást kapott, amihez hozzájött még a gyermekek után járó 1334,20 eurónyi adókedvezmény.

"A rendelkezésre álló pénzösszegről szóló összeállítás"

Ennek tetejébe a dokumentumokból az is kiderül, hogy a szokatlanul magas összeg az egyik családtag hivatali fellebbezésének köszönhető, amiért nem utaltak meg neki magasabb családi pótlékot.

"Az ügyintézéssel kapcsolatos költségek megtérítésére állítottuk össze ezeket az iratokat, amiket azért bocsájtottuk a család rendelkezésére, hogy egyszerűbb (anyagi) helyzetbe kerüljenek"

- közölte az Osztrák Vöröskereszt szóvivője.

A Felső-Ausztriai régió tartományi tanácsa, melyben az FPÖ is helyet foglal, várhatóan júniusban fogja csökkenteni az alapbiztosítás. A szociáldemokraták és a zöldek már bejelentették: tüntetést szerveznek az intézkedés ellen.


http://alfahir.hu/lenne_menekult_havi_5000_euroert_felso_ausztriaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.