Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Tényleg egyetlen közbeszerzést sem írtak ki a jegybank ala
  2016-05-20 21:35:33, péntek
 
  Miután a rendszer olyan (és nincs jobb kitalálva) hogy ha Orbán Viktor bemegy a Nemzeti bankba, ott Matolcsy György TV kamerák előtt telerak neki egy hátizsákot húszezresekkel, azt kiviszi a ház elé és egyenként betömi a seggébe, akkor is lesz kétmillió ember aki megszavazza királynak, további 3millió meg aki meg el se megy szavazni, miközben azt mondja mind, hogy "ésagyúrcsány?".


*****************************


Tényleg egyetlen közbeszerzést sem írtak ki a jegybank alapítványai

erdelyip
POLITIKA
ma 15:20


Egy hónappal ezelőtt küldtünk közérdekű adatkérést valamennyi jegybanki alapítványnak és az alapítványok cégeinek a közbeszerzéseikről. Már akkor sejthető volt, hogy Matolcsy György jegybankelnök és köre úgy költötte a közpénzt az MNB alapítványokon keresztül, hogy nem írtak ki közbeszerzési eljárást, pedig az a törvény szerint kötelező lett volna.

"Az Alapítvány eddigi működése során nem folytatott közbeszerzési eljárást."

Ezt ma erősítette meg levélben a

Pallas Athéné Geopolitikai
Pallas Athéné Domus Concordiae
Pallas Athéné Domus Mentis
Pallas Athéné Domus Scientiae
Pallas Athéné Domus Animae

alapítvány. A közbeszerzések mellőzése szinte biztosan törvénysértő volt.

Ezt valószínűleg az alapítványoknál is tudják, mert azt is megírták nekünk, hogy

"önkéntesen kérelemmel fordultak a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amelyben kérik az eddigi szakmai álláspontjuk alapján kialakított gyakorlat felülvizsgálatát és egyben indítványozzák az ajánlatkérői státuszukkal kapcsolatos döntéshozatalt."

Olyan ez, mintha egy tolvaj arról tájékoztatná a rendőröket, hogy korábban az volt a szakmai álláspontja: nyitott ablakon besurranni egy lakásba, és onnan pénzt elvinni törvényes, de most kérik az ügyészséget, hogy segítsen neki felülvizsgálni a dolgot.

A dologgal ezen túl is van probléma.

A Transparency International szerint pontosan olyan eljárás, önkéntesen kért felülvizsgálat, amire az alapítványi szöveg utal, nem létezik a Közbeszerzési Törvény szerint.

"Ha arra jutottak az alapítványok, hogy nekik közbeszereztetni kell, akkor nem az ajánlatkérői státusuk felülvizsgálatát kell kérniük a döntőbizottságtól, hanem be kell jelentkezniük ajánlatkérőnek."

Ezt Nagy Gabriella, a TI közbeszerzési szakértője magyarázta. Szerintük az alapítványok kérése taktikai húzás lehet.

A Közbeszerzési Hatóság elnöke akár 5 évre visszamenőleg is kezdeményezhet vizsgálatot. Ha bebizonyosodik a jogsértés, például hogy nem írtak ki beszerzést, amikor kellett volna, akkor a szerződések semmisek lesznek, és bírságot is kiszabhatnak.

Talán a bírság nagyságát próbálják minimalizálni arra hivatkozva, hogy maguk ellen kértek eljárást, jóhiszeműségüket bizonyítva. Az is számíthat, hogy a szabályok szerint ha érintett magánszemély kezdeményez vizsgálatot, akkor az csak 1 évre terjedhet ki. Lehet hogy ezt az elvet felhasználva próbálnak előremenekülni, hogy megússzanak egy öt évre visszamenőleges vizsgálatot.

A Matolcsy-csapat esélyeit javítja, hogy a Közbeszerzések Tanácsában ott ül Dr. Kardkovács Kolos, aki a Magyar Nemzeti Bank jogi igazgatóságának vezetője.

Ma egyébként az is kiderült, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) nem fogja vizsgálni az alapítványok működését és költéseit, amire a TI kérte a hivatalt.

A KEHI arra hivatkozik, hogy nincs hatásköre a jegybankot és így annak alapítványait vizsgálni, mivel például azok nem államháztartási pénzzel gazdálkodnak.

2014-ben nem voltak ilyen válogatósak, a Norvég Civil Alapból támogatást kapott szervezeteket gond nélkül vegzálták. Erről Ligeti Miklós, a Transparency jogi igazgatója a következőket mondta.

,,Közel egy hónapja kértük a KEHI-t, hogy vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak a gazdálkodását. A ma érkezett válaszból megtudtuk, hogy a KEHI-nek nincsen hatásköre a kormánytól független szervezetekre, így a jegybankra és annak alapítványaira sem. Meg hát ugye a Magyar Nemzeti Bank alapítványai nem is államháztartási pénzzel gazdálkodnak. 2014-ben nem volt ennyire finnyás a KEHI, a Norvég Civil Támogatási Alap kedvezményezettjeinek az ellenőrzése során nem zavarta, hogy a kormánytól független szervezeteket vizsgált, akik ráadásul nem is államháztartási pénzt költöttek."


http://444.hu/2016/05/20/tenyleg-egyetlen-kozbeszerzest-sem-irtak-ki-a-jegybank-a lapitvanyai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vak ló módján…
  2016-05-20 21:15:30, péntek
 
  Vak ló módján...


Posted on 2016-05-20 by Admin

Egy mondattal lerendezte Lázárt Obama szóvivője

Nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra" - az AP hírügynökség tudósítása szerint így reagált Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője a Lázár János csütörtöki nyilatkozatára. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: Barack Obama amerikai elnöknek fontos, hogy Európában minél több muszlim legyen.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az amerikai elnök európai körútján nemrég a betelepítés és a bevándorlás mellett szólalt fel, ráadásul Lázár szerint Obamának fontos, hogy Európában minél több muszlim legyen. ,,Obama zászlóvivője pedig... Soros György", aki az utóbbi napokban folyamatosan arról nyilatkozik, hogyan kell előkészíteni és megoldani, hogy egyre több menekült jöjjön Európába - mondta.

lézi
Lázár János a magyar származású amerikai üzletember fejére olvasta a térségben gyakorolt politikai befolyását Kijevtől Budapestig. Szerinte Soros György kijelentette, hogy a legfőbb ellenfele az Orbán-kormány.
A miniszter csütörtöki nyilatkozatáról megkérdezték a Fehér Ház szóvivőjét. Josh Earnest az AP hírügynökség tudósítása szerint azt válaszolta: nem hallott Lázár János megjegyzéseiről, illetve ,,nem vagyok benne biztos, hogy méltó a válaszra".
(HVG)
Bal-Rad komm: Elöljárójában le kell szögeznünk gyorsan, hogy mingráns és Soros-ügyileg egyetértünk a “magyar" qrmányzati kommunikációval. Kihangsúlyozva, hogy azok-szerintünk-KIZÁRÓLAG HAZAI FOGYASZTÁSRA VANNAK SZÁNVA!
Ugyanakkor azt is megállapíthatjuk, hogy a qrmányzati és hordakommunikáció indulati alapokon nyugszik, semmiféle megfontoltságot nem mutat, és teljességgel nélkülözi-mostmár lassan minden témakörben-a diplomatikusságot.
Érthetetlen a vagdalkozós stílus, hiszen LÁTSZÓLAG minden eszköz adott a “magyar" qrmánynak és a döbrögista hordának ahhoz, hogy ŐSZINTE álláspontját tudtára adja bárkinek. Adott esetben az USA-nak. Amely-tetszik nekünk vagy sem-rendelkezik mindazon eszközökkel, amikkel alaposan be tud tartani qrmánynak, hordának, országnak! Ami a magyar társadalom izgalomban tartásához elegendő Döbrögiéknek, az semmire sem elegendő nemhogy az USA ellen, de még Soros ellen sem. Arra viszont alkalmas, hogy ránk bőszítse Amerikát, amelynek pedig mind idehaza, mind a közvetlen szomszédságunkban rengeteg szövetségese áll ugrásra készen. Döbrögiék vagy Magyarország kárára.
Akár örülhetnénk is annak, hogy Döbrögi és hordája vad iramban áskálja saját sírját! Mert abban biztosak lehetünk, hogy a Gazda korbácsa előbb-utóbb lecsap. Nagyon fog az fájni Döbrögiéknek!-de még inkább nekünk. Hiszen kezünk-lábunk gúzsbakötve Amerika által.
Döbrögi a mostani vagdalkozásaival már nem tudja korrigálni MÁSODIK TÖRTÉNELMI BŰNÉNEK hatását: az első kétharmad adta lehetőség kihagyását! Amikor megvolt a lehetősége az ország kivezetésére a NATO-ból. Amivel a legerősebb béklyót rázhatta volna le magáról Magyarország.
Döbrögiék azt fogják elérni, hogy az USA Magyarországgal fog példát statuálni! A terep előkészítése javában zajlik. A magyar társadalmat folbolygató hordakorrupció állandó napirenden tartása már ennek a jele! Egy korrupt-tolvaj bandának az USA-EU-által való eltávolítása a nép nagy örömére fog szolgálni! A következmények már nem annyira!-de hát azokra most még senki nem gondol.
Nem látunk bele Döbrögiék lapjaiba! De úgy véljük, hogy adu ászuk nincs!
Ők most pontosan úgy viselkednek, mint a cigány elhíresült vak lova, ami falnak megy! Nem vak ez!-csak bátor!-bizonygatja a cigány.

vak
Pedig hát a vak is láthatja: VAK LÓ EZ KÉREM!

http://www.balrad.com/2016/05/20/vak-lo-modjan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NATO-EU: még-még-még!
  2016-05-20 21:08:42, péntek
 
  NATO-EU: még-még-még!


Posted on 2016-05-20 by Admin


Szijjártó: az EU és a NATO együttműködésére minden eddiginél nagyobb szükség van
Az Európai Unió történetének legsúlyosabb válságát éli át, mivel a bevándorlási válság azt jelenti Európa számára, hogy a terrorfenyegetettség jelentősen megnövekedett, a közbiztonság pedig jelentős mértékben romlott.

Az Európai Unió és a NATO együttműködésére minden eddigieknél nagyobb szükség van, mivel az európai biztonságot súlyos mértékben rontja a bevándorlási válság - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a NATO-tagországok külügyminisztereinek pénteki brüsszeli tanácskozását követően.
Elmondta: az Európai Unió történetének legsúlyosabb válságát éli át, mivel a bevándorlási válság azt jelenti Európa számára, hogy a terrorfenyegetettség jelentősen megnövekedett, a közbiztonság pedig jelentős mértékben romlott.
A napi többezres kontrolálatlan bevándorlás lehetőséget adott a terrorszervezeteknek arra, hogy azt kihasználva Európába küldjék terroristáikat, amelynek következményeit már tapasztalni is lehetett - mondta.
Ezért világos, hogy a bevándorlási válság komoly biztonsági kockázatot jelent Európa számára, ami biztonsági kockázatot jelent a teljes transz-atlanti közösség számára is. Az unió és a NATO együttműködésére azért is van szükség, mert bizonyos tagállamok szuverenitásuk egy részét elvesztették azáltal, hogy képtelenné váltak saját határaik ellenőrzésére - tette hozzá.
A külügyminiszter kiemelte: a magyar miniszterelnök Schengen 2.0 terve többek között arról szól, hogy Európa visszaszerezze a területi ellenőrzés képességét.
Szijjártó Péter elmondta, hogy a bevándorlók jelentős része Afganisztánból indult útnak Európa irányába, ahol a politikai helyzet továbbra sem stabil.
A miniszter hozzátette, hogy az eredeti terv szerint az észak-atlanti szövetség 2016 végén vonná ki csatapatait az országból, de a NATO- tagállamok külügyminiszterei úgy látják, a helyzet még nem érett meg erre. Azt javasolták: a NATO-nak meg kell hosszabbítania afganisztáni misszióját 2020-ig az ázsiai ország és a térség stabilitása érdekében. Ellenkező esetben újabb embertömegek menekülnek el és érkeznek bevándorlóként Európába - fűzte hozzá.
A külügyminiszter hangsúlyozta, Magyarország készen áll arra, hogy fenntartsa a 110 fős magyar katonai jelenlétet Afganisztánban 2016 után is az ország stabilitása érdekében.
Kiemelte: a magyar kormány arról döntött, hogy 2020-ig kiterjeszti azt az időszakot, amely alatt évente félmillió dollárral támogatja az afganisztáni biztonsági erők fejlesztését.
Reményét fejezte ki, hogy az eddigi, általánosan megfogalmazott politikai kijelentések a júliusi varsói NATO-csúcstalálkozón konkrétumokat tartalmazó közös nyilatkozatot fogadnak el.
(ma.hu)
Bal-Rad komm: “EZEK"-mármint a “magyar" qrmány tagjai tényleg skizofrének!
A nép ajkán elhangzó dolgokból kiragadják a nekik tetszőt, azt ötvözik egy jóadag atlantista imával-és kinyilatkozzák!
“...bizonyos tagállamok szuverenitásuk egy részét elvesztették azáltal, hogy képtelenné váltak saját határaik ellenőrzésére..."
Az az ország, amely nem képes határai ellenőrzésére és megvédésére BÉKEIDŐBEN!-az egyáltalán nem szuverén ország.
Vajon melyik ország(ok)ra gondolt Nemmzetthünk Legnagyobb Puritánja?
Biztos nem Döbrögisztánra, hiszen “HONVÉDSÉGÜNK" egészen Afganisztánig előretolta államhatáraink védelmét!

http://www.balrad.com/2016/05/20/nato-eu-meg-meg-meg/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Madarat tolláról…
  2016-05-20 20:31:04, péntek
 
  Madarat tolláról...


Posted on 2016-05-20

Orbán új barátot talált?


Orbán Viktor miniszterelnök meghívására Magyarországra látogatott Óscar Elías Biscet kubai emberi jogi aktivista, a kubai demokratikus ellenzék egyik legfontosabb kezdeményezése, az Emilia Projekt életre hívója - tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

Hozzátette, az aktivistát a kommunista rezsim 1999 és 2011 között börtönben tartotta fogva, Orbán Viktor ettől az időszaktól kezdve támogatja: 2007-ben személyes védnökséget vállalt érte, 2011-ben Nobel-békedíjra terjesztette fel.
Havasi Bertalan közlése szerint Orbán Viktor és Óscar Elías Biscet budapesti megbeszélésükön egyetértettek abban, hogy a Fideszt és a kubai ellenzéki mozgalmat összeköti a szabadságért, demokráciáért és az emberi jogok érvényesüléséért folytatott küzdelem, és ezen értékek kubai megteremtése, valamint a rendszerváltozás tapasztalatainak átadása érdekében elmélyítik együttműködésüket. Üdvözölték a Kubát övező nemzetközi elszigeteltség oldódását.
A találkozón részt vett Szájer József, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke, Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője, valamint Martonyi János volt külügyminiszter is - mondta a sajtófőnök.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Vajon miért nem lennénk meglepődve, ha kiderülne, hogy Oszi havernak és a mi Döbröginknek van egy közös ismerőse! A Soros. Aki nagy műgonddal (és nem kevés pénzzel) pátyolgatott mindig is ilyen Projekteket!


http://www.balrad.com/2016/05/20/madarat-tollarol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2016.04 2016. Május 2016.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 462 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.