Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
JÖVŐKÉp FIDESZ ESETÉN:
  2018-01-12 18:25:07, péntek
 
  JÖVŐKÉP FIDESZ ESETÉN:

.) További ,,elvándorlás" az aktív korúak köréből Magyarországról.
2.) A biztonság csökkentését hozó MT. fenntartása.
3.) Kiszolgáltatottság további növekedése.
4.) Még több adónem bevezetése (elsődlegesen a kisebb jövedelműek kárára).
5.) A szegénység fokozódó mélyülése és szélesedése.
6.) Elbocsájtások a közszférában a közszolgáltatások szintjén.
7.) Elbocsájtott munkavállalók közfoglalkoztatottként történő visszafoglalkoztatása.
8.) Milliók nyomorúságos bérszinten tartása.
9.) Az alacsony bérek adóterheinek magasan tartása, még további növelése.
10.) Éhbérek szinten tartása (talán).
11.) Szakszervezetek, érdekképviseletek sárba tiprása.
12.) Szemérmetlenül hazug és félrevezető nyilvántartások, statisztikák.
13.) Diák ,,munkások", nyugdíjas szövetkezetekben munkát végzők foglalkoztatottként
számbavétele a közfoglalkoztatottak és a külföldön dolgozók több százezres körén kívül.
14.) Munka nélkül maradók megnyomorítása, a ma még működő feltételek további szűkítése.
15.) Közszférában a ,,köztisztviselői ,,illetmény alap befagyasztása, megszüntetése.
16.) Még több havernak még több pénz, fizetés akár 5 millió Ft-os bérplafon korlát nélkül is.
17.) Nők és férfiak, valamint az ország különböző részei között ugyanazon munkáért különböző bérek fenntartása.
18.) Nyugdíjbavonulás rugalmatlanságának fenntartása, sokak ,,halálra ítélése" a munka világában.


Szánti Marcsi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A sajtószabadság védelmezője
  2018-01-12 18:15:19, péntek
 
  Iskolapéldája, hogy egy tehetségtelen emberszabású hogyan tud NULLA teljesítménnyel érvényesülni!



A sajtószabadság védelmezője

Tamás Róbert | Ma | 11:14

Gyönyörű mesék a múltból. Ennyike és bulika előtti időkben, amikor még természetes volt, hogy a sajtó bírálhatja a kormányt, sőt, az a dolga. Ez mostanra szerencsére elmúlt. Szó esik még a független hatalmi ágakról a videóban. Ez is elmúlt.

Exkluzív interjú Deutsch Tamás országgyűlési képviselővel (Fidesz) - 1993

https://youtu.be/XYRG2bS5XjM


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-sajtoszabadsag-vedelmezoje/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trükköznek a cégek, hogy ne kelljen kifizetniük a bérminimum
  2018-01-12 18:12:22, péntek
 
  Trükköznek a cégek, hogy ne kelljen kifizetniük a bérminimumot


mti
2018.01.12. 07:44
A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint számos cég úgy módosítja a foglalkoztatott munkakörét, hogy ahhoz már ne kelljen végzettség, így a 181 ezer forintra emelkedő bérminimumnál alacsonyabb összeget is adhat.
Trükköznek a vállalatok, hogy ne kelljen kifizetniük az idén is jelentősen megemelt bérminimumot. Leginkább a kisebb cégeknél kerülnék ki a bérminimummal járó kiadást - olvasható a Magyar Idők pénteki számában.

A lapnak az ipari szereplőknél jelen lévő Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke azt mondta, számos, a munkavállalók számára megalázó intézkedést hoz a kis- és középvállalkozások egy része, hogy megússza a garantált bérminimum jelentős emelését. László Zoltán szerint számos cég úgy módosítja a foglalkoztatott munkakörét, hogy ahhoz már ne kelljen végzettség, így a 181 ezer forintra emelkedő bérminimumnál alacsonyabb összeget is adhat.

A szakszervezet ebben az esetben azt tanácsolja, hogy a dolgozók ne írják alá a munkakörök módosítására vonatkozó szerződésmódosítást.

László Zoltán beszélt arról is, hogy továbbra is elterjedt, hogy a minimálbérre bejelentett munkavállaló a jövedelme egy részét zsebbe kapja.

Az érintett kkv-k jelentős része nem tagja egyetlen munkaadói érdekképviseletnek sem, így az egyeztetések rendkívül nehézkesek - tette hozzá.


http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/trukkoznek_a_cegek_hogy_ne_kelljen_kifizetn iuk_a_berminimumot/2545546/?utm_source=napi%2Bhirlevel&utm_medium=e-mail& utm_campaign=napi%2Bmegyei%2Bhirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hét gazdasági blöff, amivel Orbán szédíti a választóit
  2018-01-12 17:58:53, péntek
 
 
2018. január. 12. 11:05 2018. január. 12. 11:35 Gazdaság

Hét gazdasági blöff, amivel Orbán szédíti a választóit

Gyükeri Mercédesz


Az EU helyett Kína? Megállunk a saját lábunkon? Utolérjük Ausztriát? A valóság kegyetlenül cáfolja a miniszterelnök álmait.

1. "Amennyiben az Európai Unió nem tud pénzügyi támogatást adni, Kínához fordulunk."

A miniszterelnök Berlinben mondta ezt a héten, német cégvezetők előtt. Nyilván ők is tisztában vannak vele: az uniós támogatás nem Marshall-segély ugyan, de a legnagyobb része vissza nem térítendő forrás. Ehhez képest Kínából ilyen egyáltalán nem érkezik, de sokszor az itt működő kínai termelőcégek sem tőkéhez jutnak, hanem hitelhez.

A szolnoki citromsavgyár régóta húzódó felépítését például a magyar állami fejlesztési bank, az MFB finanszírozza, ehhez még 8,5 milliárd forint állami támogatás is társul, és a 60 milliárd forintra becsült beruházáshoz ekkora a kínai önrész is.

A néhány megvalósuló nagyberuházás finanszírozási konstrukciójának az alapja azonban jobbára egy olyan kölcsön, amelyet a kínai állami exportfinanszírozó bank biztosít. A kínai tulajdonban levő Borsodchem számára például 217 millió dolláros hitelkeretet nyitott meg a bank nemrégiben. A Budapest-Belgrád-vasútvonal is ilyen hitelből épül meg, ennek összege csaknem 500 milliárd forint, futamideje pedig húsz év. A gond itt az, hogy ezt a magyar állam vette fel, ráadásul úgy, hogy a megbízás jelentős részét is kínai cégek kapják.
Li Ko-csiang kínai kormányfő sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után a Parlamentben
© MTI / Kovács Tamás

A miniszterelnök a kínai kormányfő novemberi látogatása után arról beszélt, ez a konstrukció azért jó, mert nem most kell állami pénzt áldozni a (több évtizede) felújítandó vasútvonalra. Arról diszkréten hallgatott, hogy egyszer azért vissza kell fizetni ezt az irtózatos összeget, miközben arra nincs semmi garancia, hogy a vasútvonal valaha megtérül majd.

2. "A megtérülésnél fontosabb, hogy felkerülünk a térképre"

- érvelt még a miniszterelnök. Magyarország arra törekszik, hogy Kína első számú partnere legyen a térségben, bár az OSW lengyel kutatóintézet egy elemzése szerint olyan túl nagy harc nincs ezért a címért. A kelet-közép-európai országok és az ázsiai nagyhatalom gazdasági viszonyának keretét adó 16+1 stratégia ugyanis egyáltalán nem kedvező a régiós országok számára - mutatott rá az elemzés. Annál is inkább, mivel a térség számára elkülönített 10 milliárd dolláros hitelkeret feltételei rosszabbak, mint a most elérhető piaci konstrukciók. (Mellesleg az EU nem csak vissza nem térítendő támogatásokat ad, de bankján, az Európai Beruházási Bankon keresztül kedvező kölcsönöket is.)

3. "Egyikünk sem akar a németek pénzéből élni"

- mondta Orbán Viktor január elején Budapesten, a maga és a vendégül látott lengyel miniszterelnök nevében is. Akkor azért gyorsan hozzátette azt is: a német befektetések azért jöhetnek.

Az ugyanis egy dolog, hogy Németország az EU legnagyobb gazdasága, így pedig a közös kassza legnagyobb befizetője is, de - és ezt Sigmar Gabriel német külügyminiszter a napokban elismerte - az ország az EU-tagság legnagyobb nyertese is. Iparának ugyanis jelentős felvevője a belső piac, és a német tőke jelentős része is itt landol. Egyebek között Magyarországon, ahol a közvetlen működőtőke-beruházások legnagyobb hányada jó ideje a németekhez köthető.
Sigmar Gabriel német alkancellár, külügyminiszter
© MTI / EPA / Clemens Bilan

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2016 végén 75,49 milliárd euró volt a közvetlen tőkebefektetés állománya. Ennek túlnyomó többsége - 65,9 milliárd euró - Európából érkezett, több mint negyede, 20,2 milliárd euró pedig német tőke.

A kínai közvetlentőke-állomány ugyanekkor 278 millió eurót tett ki.

Hasonló a kép akkor is, ha a külkereskedelmi adatokat nézzük. Az EU felé áramló kivitel 2012-ben 62 milliárd eurót tett ki, ez az összeg 2016-ra 74 milliárdra nőtt. Ugyanebben az időszakban az ázsiai országok felé áramló exportunk 5,2 milliárdról nőtt 5,4 milliárdra. Ennek a legnagyobb hányada Kína felé irányult, ám a kivitel még így is csupán 2 milliárd euró volt 2016-ban - ugyanekkor több mint kétszer ekkora, 4,4 milliárd euró volt az importunk.

Ehhez képest a német adatok: Magyarországról 2016-ban 25,5 milliárd euró értékben került termék a német piacra, eközben onnan hozzánk 22,5 milliárd eurónyit szállítottak, vagyis a mérlegünk - akárcsak az EU-val szemben - pozitív volt.

4. "A Kohéziós Alap nem ajándék, hanem egy tisztességes kiegyenlítés, mivel a közép-európai országok megnyitották piacukat."

A miniszterelnök a Bildnek a héten adott interjújában fogalmazott így. A piacnyitást már láttuk, most nézzük ezt a kiegyenlítést:

Magyarország uniós csatlakozásának évétől, vagyis 2004-től 2016 végéig 10,5 milliárd euró (mostani árfolyamon 3258 milliárd forint) hozzájárulást fizetett az EU kasszájába. Ez az ország számára kifizetett, több mint 47 milliárd eurós támogatásnak kevesebb mint a negyede.

A tagság első 13 évében nettó 36,636 milliárd euróval érkezett több, mint amennyit befizettünk. A pozitív mérleg forintban, mostani árfolyamon meghaladja a 11,3 ezer milliárd forintot - ez a 2018-as magyar költségvetés bevételi célszámának több mint 60 százaléka.
© AFP / Georges Gobet

Volt két olyan év (2013 és 2014), amikor a nemzeti jövedelem több mint 5 százaléka származott EU-forrásból - ehhez képest nem is tűnik annyira nagylelkűnek Lázár János hétfőn tett felajánlása, amely szerint a nemzeti jövedelem 1,2 százalékát hajlandó fizetni a magyar kormány 2020 után.

5. "Magyarország nincs rászorulva senkinek a pénzére, a saját lábán áll"

A miniszterelnök egyik Kossuth rádiós interjújában érvelt így.

A brüsszeli adatok egész más mutatnak. A bizottság összesítése szerint a 2007-2013 közötti uniós költségvetési keretből Magyarországra érkező források a kormányzati beruházások 57,1 százalékát finanszírozták. Ez a legmagasabb arány az unióban, az átlagos szint 6,5 százalék.

6. 2030-ban jórészt Németország és a visegrádi országok finanszírozzák majd az Európai Uniót.

Ez a kijelentés is Berlinben hangzott el a miniszterelnök szájából, és leginkább kormányzása egyik leghíresebb - Széchenyi Istvántól kölcsönzött - szlogenjére emlékeztet: Merjünk nagyok lenni.

Magyarország egy főre jutó - vásárlóerővel korrigált, vagyis az életszínvonalat mutató - bruttó nemzeti összterméke (GDP) az EU átlagának 67 százaléka az Eurostat adatai szerint. Ez önmagában sem túl rózsás, de az igazi baj nem ez. Attól keseredhetünk el igazán, hogy a csatlakozás idején, 2004-ben 62 százalékon álltunk - vagyis az elmúlt majdnem 14 évben csigalassúságú volt a felzárkózás (és láthatóan az ide áramló uniós támogatások sem segítettek a helyzeten).
Orbán Viktor miniszterelnök felszólal a Keresztényszociális Unió (CSU) parlamenti képviselői tanácskozásának második napján
© MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A kormányfő ugyan sűrűn elmondja, hogy a növekedés motorja az EU-ban a kelet-közép-európai régió, ám itt sajnos mindenkiről eshet szó, csak Magyarországról nem.

A szlovákok 2007-ben bevezették az eurót, és akkori, 67 százalékos fejlettségüket mára 75 százalékra tornázták fel.
Lengyelország volt az egyetlen tagállam, ahol a válság egyetlen évében sem zsugorodott a gazdaság - ott 50-ről 68 százalékra nőtt a relatív fejlettség.
A csehek már a csatlakozás idején is elhúztak a többiek mellett: 79 százalékos fejlettségük 2016-ra már 88 százalékos volt.

7. "2030-ra lehagyjuk Ausztriát"

Ha már annyit emlegettük a relatív fejlettséget: az osztrákok 28 százalékkal fejlettebbek az EU átlagánál, vagyis ők még messzebb vannak tőlünk, mint régiós versenytársaink.

Innen kiindulva számoltuk ki nemrég azt, milyen tempóban kellene növekednie Magyarországnak ahhoz, hogy a következő évtized végére valóban utolérjük Ausztriát, ahogy azt Orbán Viktor a tavaly szeptemberi velencei frakcióülésen meghirdette - természetesen arra az esetre, ha folytatódik az unortodox gazdaságpolitika. Nos, ha abból indulunk ki, hogy az osztrák gazdaság megáll a növésben - az Európai Bizottság a következő évekre 2,5 százalék körüli bővülést jósol -, akkor a magyar gazdaságnak évente átlagosan 4,6 százalékkal kell nőnie ahhoz, hogy vásárlóerővel korrigálva utolérje. Ha ezt a korrekciót nem tesszük meg, akkor 8,9 százalékkal.


http://hvg.hu/gazdasag/20180112_orban_viktor_kina_europai_unio_tamogatas_mfb_neme torszag#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2018 _01_12&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal


---------------------------------------------------------------------------------
tengerimalac Mr Gumby • 5 órája


Az orbán-hívőknek még a nemzetiszínű szalaggal átkötött lószar is kedves, a nemzetvezető elvtárs kezétől.
Magyarország a Föld szívcsakrája, és Isten természetesen ide küldte az ő földi helytartóját, Orbán Viktort, aki az országból tejjel-mézzel folyó Kánaánt csinál 2030-ra.

Jó napot kívánok!
-hazudta Orbán Viktor és a nap hopsz eltűnt az égről, miközben Svájcban, Bahreinben, Szingapúrban a bankok titokzatos fényt kezdtek kibocsájtani. Közben pedig zúgott a fidióta horda éljenzése a rájuk szakadt sötétben.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Peti, erőltesd meg magad!
  2018-01-12 17:37:47, péntek
 
  És még nem esett szó a húszezer letelepedési kötvény eladásáról !! Kik vették meg ?? Hányan telepedtek le és hol ??? Ezekkel , hogy számol a kormány ??? Mennyi volt ezekből a migráns ??? Ezek benne lesznek a fidesz választási programjába ???



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Peti, erőltesd meg magad!


Molnár Bálint | Ma | 14:03

Miközben Szita Károly Kádár-korszakból ittmaradt őskövület és a fideszes megyei jogú városok vezetői kötelező munkaköri leírásuknak megfelelően éppen Orbán Viktor csatakiáltásait szó szerint ismételgetve (2018 sorsdöntő év lesz) majd mindjárt felszólítják felkérik a fideszes Orbán Viktor vezette fideszes kormányt (a Két Fidesz megy a sivatagban kezdetű nóta dallamára)

hogy ha kell, jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlást szervező Soros-szervezetek ellen, mert az illegális bevándorlók betelepítése komoly fenyegetést jelent a magyar településekre,

Szijjártó Péter toporzékolt valamiről, amiről nem most lesz szó, hanem később. A terítéken lévő toporzékolási téma mellett a diplomáciai teremfoci koronázatlan királyát arról is kérdezték, hogyan lehet, hogy Magyarország titokban befogadott 1300 menekültet, miközben a kötelező kvóta szerinti mintegy 1294 menekült befogadása ellen kampányol éjt nappallá, ágról ágra.

Az MTI szerint a külügyek minisztere eképpen válaszolt:

Magyarország azért küzd a kötelező betelepítési kvóta ellen, mert ezzel illegális bevándorlókat akarnak behozni az EU területére, és el akarják venni a nemzetállamok jogát, hogy saját maguk döntsék el kiket engednek be. Szerinte azonban ettől független kérdés, hogy a genfi egyezmény alapján Magyarország hogyan fogad be menekülteket.

Jó. Tényleg nem vagyok retardált, de nem találom a választ. Nem vagyok kretén, érteni vélem a hablatyot, de hogy mi a pontos, világos és érthető válasz erre a pontosan, világosan és érthetően megfogalmazott kérdésre, az nem derült ki számomra. Hogy miért? Mert Szijjártó nem a kérdésre válaszolt, hanem félreugatott.

Ha úgy kell érteni ezt a köpedelmet, hogy az unió illegális bevándorlókat akar ide csődíteni, miközben arról szólna a dolog, hogy el kellene bírálni ezeknek az embereknek a kérelmét, és akkor ugye - ha menekültstátuszt kapnak - egyből nem lennének illegálisak, akkor sem sikerült válaszolni a kérdésre. Az unió nem akar illegális bevándorlókat ide csődíteni, ez nettó hazugság. Sem most nem akar, sem eddig nem akart.

Tehát a téma változatlanul magyarázatra szorul, úgyhogy felteszem én is a kérdéseimet:

Az Orbán-kormány befogadta, vagy nem fogadta be azt az 1300 embert, akiknek befogadását Szijjártó minisztériumának egyik alattvalója kotyogta el egy külföldi lapnak?

Ha az Orbán-kormány nem fogadta be őket, akkor Altusz Kristóf hazudott? Amennyiben hazudott, már kezdeményezték a kirúgását?

Amennyiben nem hazudott: ki az az 1300 ember, hol van az az 1300 ember, akit a menekültek és illegális bevándorlók ellen uszító Orbán-kormány milyen alapon fogadott be?

A menekültek illegális bevándorlókkal, terroristákkal és egyéb kecskebaszó népségekkel való összemosása, az ellenük való folyamatos uszítás közben miért titkolta el az Orbán-kormány a saját hívei elől, hogy befogadott 1300 embert? Miért nincs joga tudni a saját pénzükön butított drága magyar embereknek, hogy a kormány propagandája köszönőviszonyban nincs azzal, amit tesznek?

Peti, erőltesd meg magad, mert ez így büdösgyenge.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig lehet úgy tenni, mintha ez az egész ocsmány játék nem
  2018-01-12 17:35:15, péntek
 
  Meddig lehet úgy tenni, mintha ez az egész ocsmány játék nem a gyerekeink és az ország bőrére menne?


H. A. | Ma | 12:26

A történet tegnapi, vagy legalábbis tegnap került nyilvánosságra, a súlya, az üzenete, a tragikus megkerülhetetlensége és minden következménye viszont örök. Ide teszem, hogy tudjuk, miről beszélünk:

https://youtu.be/w2gLH4emN34

Ha az ember napi rendszerességgel dagonyázik a tömény mocsokban, azaz próbálja felfogni és értelmezni a lesújtó közéleti-politikai történések egymásutániságát, nem feltétlenül engedheti meg magának, hogy lelkileg összeomoljon az éppen aktuális, feldolgozandó ocsmányság súlya alatt. Ennek ellenére a négydiplomás, mesterpedagógusi minősítésű, a somlóvásárhelyi iskolában harminc éve - ebből az utolsó 10 évet iskolaigazgatóként - tevékenykedő Martonné Vathy Hedvig esete a nemzeti együtthanyatlás és elhülyülés rendszerével, mélységesen megrázott.

A magánember és a szakember nem példa nélküli, ám súlyosan mellbevágó megalázásán, tönkretételén túl csak a mocsokból kirajzolódó rezsim arca és visszafordíthatatlannak látszó pusztítása hátborzongatóbb. Az, ahogyan névtelen, agyatlan, erkölcstelen, de legalább szervilis mamelukok, bürokraták és rezsimszolgák sötét korok aljas módszereivel leszámolnak azokkal, akik velük ellentétben érdemi, kitartó munkával sikeresek abban, amit csinálnak és valóban azokért dolgoznak, akiknek a sorsát rájuk bíztak. Igen, a somlóvásárhelyi iskola diákjainak 60-70 százaléka roma és halmozottan hátrányos szociális hátterű családból származik (a propaganda jobb napjain őket emlegeti rejtett erőforrásként), ám az igazgatónő újításai és folyamatos fejlesztőmunkája pedagóguskörökben komoly ismertséget és elismertséget hoztak az iskolának; az egyébként lemorzsolódásra ítélt roma gyerekeknek pedig egyre nagyobb része jutott el az érettségiig.

Ez már önmagában is felháborító lehet a lecsúszást, elbutulást, versenyképtelenséget, birkaszellemet favorizáló NER-katonák számára, de amikor az igazgató lehetetlent nem ismerő erőfeszítéseinek köszönhetően - uniós forrásokra kiírt 3 pályázaton - az iskola összesen 160 millió forint támogatást elnyert, a központosított orbánista közoktatási rendszer lecsapott a renitens intézményvezetőre. Ahogy kiderült, hogy az iskola sikeresen pályázott arra a rengeteg sok pénzre, belépett a képbe a triplasenki Egyházi Andrea, a pápai tankerület igazgatója.

Novemberben még csak magához rendelte, és zárt ajtók mögött faggatta/vallatta az igazgató, majd a szemére hányta: külsős pályázatíró céggel dolgozott, és a háromból két nagyobb pályázaton nem is indulhatott volna. Az nem zavarta, hogy a teljes pályázati dokumentációt az ő alárása nélkül be sem lehetett volna nyújtani.
Fotó: papa-ma.hu

Egyházi Andrea (Fotó: papa-ma.hu)

Az igazán vérlázító sunyiságot aztán karácsony előttre időzítette a fent látható tankerületi igazgató. Hatszemélyes kíséretével váratlanul megjelent Somlóvásárhelyen, újfent zárt ajtók mögött lerohanták Martonné Vathy Hedviget, aki mielőtt idegösszeroppanást kapott volna, aláírta szakmai halálos ítéletét: lemondó nyilatkozatát és egy pápai általános iskola alsó tagozatába való áthelyezéséről szóló dokumentumot is. Azt most mind hagyjuk,

- hogy Martonné helyére egy mezei tanítónőt nevezett ki a fent látható értékes humánerőforrás;

- hogy bár mindenki tisztában volt az iskolában a tényekkel, a sürgősen összetrombitált tantestületi gyűlésen azt állította, az eddigi igazgató kérte a felmentését és az áthelyezését;

- hogy a 18 fős tesületből csak ketten támogatták Egyházi szerzeményét, de őméltósága beleröhögött a tanárok arcába: nekik csak egyetértési joguk van, az lesz, amit ő akar;

- hogy az iskolától elvették a legnagyobb - 75 millió forint - összegű támogatást és átcsoportosítják (?) máshova ;

- hogy Martonnét titoktartásra kötelezték lemondásával kapcsolatban.

A legnagyobb gyalázat az, hogy Somlóvásárhely szülői közössége még karácsony előtt kért levélben segítséget az emberierőforrás felkent miniszterétől, hogy azóta a falu plébánosa is csatlakozott hozzájuk, hogy a környező települések roma önkormányzata és a diákönkormányzat is külön leveleket írt, de Balog jól bevett és jól be is vált szokásához hűen kussol. Kussol, a végsőkig. Mint ahogy a sajtó által megkeresett pápai tankerület és Egyházi nagyságos asszony is lapít. Ez az igazán felfoghatatlan gyalázat a leszámolás mikéntjén túl.

A helyi közösség még küzd Martonnéért, az általa elért eredményekért, a tisztességesen elnyert pályázati pénzekért, és azokért a gyerekekért, akiknek egy ilyen kiváló szakember jelenléte garanciát jelentett arra, hogy romákként, hátrányos helyzetűekként esélyt kapjanak a felzárkózásra. Arra a felzárkózásra, amire a Farkas Flórián-féle útszéli gazemberek hathatós ténykedése okán semmi esélyük nincs, nem is lehetne. A központilag távirányított, reformnak csúfolt oktatási rombolómunka (igen, ez is munka valahol) dacára Somlóvásárhelyen sikeresen működött egy iskola. Minden bizonnyal az utolsó fillérig arra költötték volna az elnyert támogatást, amit az igazgató célként tűzött ki (iskolarádió beindítása, iskolaújság fejlesztése, ökokert létesítése, szakkörök, sportrendezvények, stb.), ám a módszeres züllesztésben érdekelt NER-ben ezek haszontalan baromságok. Hogy jóhiszeműen építkezni, problémákat megoldani, megkönnyíteni, anomáliákat felszámolni nem hajlandóak, ellenben központosítanak, bürokratizálnak, megnehezítenek, azt évek óta látjuk. De amikor ilyen kendőzetlenül tesznek tönkre valamit, ami működik és jól működik, az talán még nagyobb és méginkább megbocsáthatatlan bűn.

A rendszer arcát tökéletesen megtestesítik az ilyen Egyházi Andrea-féle, a nagy egész szempontjából jelentéktelen, huszadrangú senkik, akik viszont a maguk kis szemétdombján kiskirályokként, önmaguk fontosságától megrészegült fogaskerekekként működtetik a rombolás gépezetét. Mert ez a gépezet a legrosszabbat hozza ki mindenkiből, aki önként, vagy kényszerből vállalta, hogy a része lesz.

Változatlanul nem bírom felfogni, meddig lehet eltűrni még, hogy Soros György hátán felkapaszkodva, a habzó szájú, beteg gyűlölködés hullámait meglovagolva egyenként tapossanak el mindenkit, aki arra szerződött, hogy akár a rendszer ellenében is építkezni fog? Meddig tolerálható még, hogy a tehetséget, a hozzáértést lépten-nyomon megalázzák, fizikailag is tönkretegyék, hogy a 2 többség legyen a 16-tal szemben? Meddig lehet úgy tenni, mintha ez az egész ocsmány játék nem a gyerekeink és az ország bőrére menne? Miért jó egy országnak az, ha a lentről jövőket, a periférián élőket visszarúgják a mocsárba ahelyett, hogy segítenék őket előrébb jutni? És akinek ez sikerül, azt miért kell kivégezni?

Nem hiszem, hogy Martonnét vigasztalja, hogy igaza van, és azt sem hiszem, hogy egyedül képes lesz megbirkózni ezzel a szégyenteljes retorzióval. Mert ez itt az a hely, ahol a hozzáértést, kreativitást nem díjazzák, hanem büntetik. Itt az Egyházi Andreáknak jár a lovagkereszt, az állami kitüntetés a csúszómászó lojalitásért. Nem unom újra leírni: egyenként mindenkit eltaposnak, Somlóvásárhelytől a Rózsadombig. Ha kiállunk egymásért, mindenkit nem vadászhatnak le. Ameddig Balog megszüli a mindenkit lehazugozó, a hit és bizalom erejével való oktatás versus szakmailag megalapozott és sikeres oktatás rablómeséjét, elhatárolódik önmagától is és biztosít mindenkit arról, hogy nem tud semmiről semmit, érdemes lesz január 19-én beállni a diákok mellé, kiállni a diákok mellett. Itt nem csak a roma és hátrányos helyzetű gyerekek jövőjét gyilkolják le, hanem mindenki másét is. Nem közhely és nem demagógia: a Mészárosok földjeit túró jobbágy-társadalom helyett a tudásért, a jövőért kell kiállni. Az összes Martonnéért, akit már eltapostak, vagy akit ezek után fognak, ha itt semmi nem változik.




https://kolozsvaros.com/2018/01/12/meddig-lehet-ugy-tenni-mintha-ez-az-egesz-ocsm any-jatek-nem-a-gyerekeink-es-az-orszag-borere-menne/
--------------------------------------------------------------------------------- --------------

hozzászólás

Szinbád • 5 órája

Undorító! egyházi andrea (direkt kisbetű) gondolom jól alszik, röhög az egészen és hamarosan nagy ember lesz a nerben. Hogy rohadna meg az ilyen szemét k... Ilyenkor mindig reménykedem, hogy valahol ezt még vissza fogja kapni az élettől. Ja és rákerestem, Facebookon, a férje Pápa alpolgármestere. Gondolom hasonlóan jó ember lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházy: A kínai pénzből épülő vasút nem egyszerű korrupció
  2018-01-12 12:02:47, péntek
 
  Hadházy: A kínai pénzből épülő vasút nem egyszerű korrupció, hanem hazaárulás


Spirk József


újságíró. 2018. 01. 11. 11:34


Európa országaiban, és különösen a szomszédos államokban a magyar árak töredékéért építenek a kínai pénzből hitelezett Budapest-Kelebia vonalhoz hasonló paraméterű vasúti pályákat. Magyarországon 2,5-4,5 milliárd forint/km az átlagár, Európa más országaiban azonban 200-900 millió forint/km költséggel is remek vasutak épülnek.

Hadházy Ákos az LMP társelnöke a 99. korrupcióinfóján a Jeszenszky Géza, egykori külügyminiszter, az Orbán-kormány volt diplomatája társaságában a képviselői irodaházban beszélt volna a tervezett megaberuházás ügyeiről, de miután Kövér László házelnök nem engedélyezte Jeszenszky számára a belépést, új helyszínt kellett találni.

Az LMP-s politikus egy nemzetközi összehasonlítás alapján állította:

a számok mindenki számára egyértelműen igazolják, hogy ami a kelebiai vasúttal történik, az nem egyszerű korrupció, hanem hazaárulás. A beruházás a klasszikus korrupciós definíciónak is megfelel: extrém drága és extrém felesleges beszerzés.

A tervezett kelebiai - magyar szempontból az egyik legkevésbé fontos - vasútvonal tervezett ára 4,5 milliárd forint/km-es árával sokkal magasabb színvonalú és sebességű szupervasutak beruházási költségeivel vetekszik.

A most átadott Berlin-München ICE vonal 623 km hosszú, 11,8 milliárd euróba került, ami átszámítva kilométerenként nagyjából 5.9 milliárd forintra jön ki. A vonal magában foglal több mint 20 alagutat, 300 vasúti és 170 közúti hidat, valamint 300 km/h-s sebességre alkalmas. Ezzel szemben a Budapest-Belgrád vonal szinte teljesen sík terepen fut, vonatok majdani sebessége maximum 160 km/h lehet, de így is 4,5 milliárd lesz minden kilométere.

A politikus ugyanakkor több olyan külföldi példát említett, amelyek azt bizonyítják, hogy az olyan típusú vonalak, mint a teherszállításra tervezett magyar, sokkal, de sokkal kevesebb pénzből is megépíthetőek. Lengyelországban Zakopáne mellett a Tátrában nemrég 705 millió forintos kilométerenkénti áron készült el egy 44 kilométeres szakasz. De Csehországban a ©umperk-Koutů nad Desnou villamosítása, újjáépítése még ennél is olcsóbbra jött ki, 266 millió forint volt kilométere. Az összeállítás szerint a csehek és a lengyelek egyetlen vasútberuházásánál sem érték el az 1 milliárdos határt, Magyarországon viszont még a Kelenföld-Pusztaszabolcs közötti szakaszért is 3 milliárd fölött számláztak.

Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter arról beszélt, hogy a növekvő kínai-EU kereskedelem lebonyolítására a nemzetközi irodalom szerint valóban a vasút lehet a legalkalmasabb, mert a 10-16 napos út időben jóval kedvezőbb a tengeri útvonalhoz képest. Ezt a szárazföldi kapcsolatot három vasúti útvonal valósíthatja meg: északon a régi transzszibériai vasút, Kína Hszincsiang tartománya - Kazahsztán - Oroszország középen, és a délen Iránon át Törökország. Ez az utóbbi elkerülné Oroszországot, de túl sok határátkelést jelentene.

A kínai kereskedelemmel kapcsolatos nemzetközi irodalomban az interneten még csak utalás sem található a Pireusz-Belgrád-Budapest útvonalra. Nincs ilyen EU közlekedési folyosó sem, különös tekintettel arra, hogy Pireuszból egészen gyenge állapotú vasút vezet Belgrádba. Jeszenszky Géza konklúziója szerint semmiféle gazdasági realitása nincs, hogy a Kína-Európa kereskedelmi forgalom a Belgrád-Budapest vasutat használná majd a jövőben.


https://24.hu/belfold/2018/01/11/hadhazy-a-kinai-penzbol-epulo-vasut-nem-egyszeru -korrupcio-hanem-hazaarulas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Klubrádió, Hetes Stúdió, 2015.03.21.
  2018-01-12 11:59:11, péntek
 
  Orbán besúgó volt a Kádár-rendszerben. Ungváry Krisztiánt kérdezte Kovács Gabriella Anna


https://www.youtube.com/watch?v=bT_VIV5FNP8&feature=share

Orbánt már egész fiatalon kiválasztották, pont úgy, mint a másik pólusát az oszd meg és uralkodj című játéknak, Gyurcsányt. Orbán már 20 évesen tudta, hogy ő miniszterelnök lesz. Ők mindketten ugyan annak a sci-fi bábjátéknak a szereplői...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok Európa legboldogtalanabb nemzete
  2018-01-12 11:53:55, péntek
 
  Orban Viktoron is kivul letezik vilag


2018. 01. 11. 21:05

A magyarok Európa legboldogtalanabb nemzete

Látványos térképpel szemléltette a brit Independent napilap az európai államok boldogságindexét. Ránk, magyarokra nézve lesújtó az összkép.

2017-ben már több kutatás is jelezte, hogy a rózsaszín álomképpel ellentétben, amit a kormány sugallni igyekszik, fiataljaink nem ugranak ki bőrükből az általános boldogságtól, a magyar lakosság túlnyomó többsége pedig már kicsinek is alig mer lenni, nemhogy a jobb életről álmodna.

Most az Independent közölt egy, az Európai Unió számára még 2017-ben készült felmérést, ami meglehetősen sötét képet festett a hazai boldogságindexről:

kiderült, hogy Magyarország Európa legboldogtalanabb állama.

A három legelégedettebb ország sorrendben:

99 százalékkal Dánia,
98 százalékkal Írország, illetve
97 százalékkal holtversenyben Hollandia és Svédország lett.

A három sereghajtó pedig:

67 százalékkal Románia,
66 százalékkal Bulgária és
62 százalékkal Magyarország lett.

Az uniós tagállamok közül közvetlen szomszédságunkban még a románok is boldogabbak valamennyivel, a horvátok a maguk 82, a szlovákok a 86, a szlovénok a 89, és az osztrákok a 94 százalékukkal pedig messze elégedettebbek életkörülményeikkel, mint mi.

Különösen sokatmondó adat, hogy még az elmúlt évek pokoljárásán túlvergődött görögök 88 százaléka is elégedettebb a dolgok állásával, mint Orbán Viktor vidám kis rendszerében.

Az interaktív térkép részletei ITT böngészhetők behatóbban.

https://alfahir.hu/2018/01/11/boldogsagindex_magyarorszag_europai_unio_magyar_nyo mor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félelmetes: ez Magyarország jövője, ha áprilisban újra a Fid
  2018-01-12 11:51:51, péntek
 
  Az a baj, hogy a választási csalással, az oroszokkal is számolni kell. Amennyiben ez megtörténik, ez az ország elsüllyed, végleg!
Arról pedig gondodkodni fognak, mert a Vb nagyasszony tegnap Tv -ben már bemondta, hogy felkészülnek a kibertámadások ellen is, és papíron továbbítják az adatokat, és nem azonnal, hanem 1 -2 órán belül lesz eredmény! Na ettől az eredménytől kell tartani!

--------------------------------------------------------------------------------- --------------


Félelmetes: ez Magyarország jövője, ha áprilisban újra a Fidesz nyer


Tóth Károly Tóth Károly
2018-01-12


Adja Isten, hogy ne így legyen, de sajnos fenn áll ez a lehetőség is. Mi lesz velünk, ha megint Orbánék és a Fidesz nyer? Van-e itt jövőnk? Van-e remény? Ezen elmélkedünk ebben a véleménycikkben.


Ha április 8.-án újra a Fidesz nyer, több mint valószínű, hogy rátelepednek a bíróságokra, így az igazságszolgáltatást is fokozatosan a kormány kontrollja alá helyezik. Erre alkalmas ügy lehet például a terrorizmussal vádolt Ahmed H. ügye, ugyanis bármi is lesz belőle (vagyis elítélik terrorizmusért vagy nem) a Fidesz találni fog egy módszert, hogy uralma alá vonja a bírósági ítélkezést. Erről a 444 nyomán a zárójelen is írtunk, itt. Ez egy döbbenetesen súlyos lépés lenne, de sajnos nem lennénk meglepve.
Viszlát Unió, Zdrásztvujtye Rasszija!

Egy Fideszes győzelem esetén, mivel 2020-ra elfogynak az Uniós támogatások, valószínűleg az új ,,keleti blokkhoz" csatlakozunk, nem véletlenül szemez a kormány ennyire Oroszországgal és Kínával. Magyarország egy kis ország, soha nem lesz anyagilag független. Mindegy a kormánynak honnan jön a pénz, csak jöjjön. Szóval Magyarország szatellitállammá válik, az orosz nyelvoktatást és nyelvtanulást valószínűleg államilag megtámogatják, és ideológiailag is egyre jobban a keleti országokhoz fogunk hasonlítani. Ez nem találgatás, ezt tényszerűség.
Minek nekünk nyugati pénz, ha van keleti is?

Ebből következik, hogy az is elképzelhető, hogy Magyarország kilép az Európai Unióból, ha nem kizárják. Orbán Euroszkeptikus, demagóg, leegyszerűsített retorikája ezt akarja validálni az emberek előtt, ugyanis a legutóbbi erre vonatkozó felmérésben a magyarok még mindig az Unió tagjai akarnak maradni. Ezt a nézetet próbálja Orbán és kormány átformálni az emberek fejében. Egyáltalán nem lenne meglepő az EU-ból való kilépés, 2020 után nem igazán kötné oda Magyarországot semmi. Ezzel mi lennénk az első ország a kontinentális Európából aki ezt a lépést meglépné. Ezután a Fidesz megállíthatatlan lenne. Senki nem szólhatna bele mit sugároznak a TV-ben, mit írnak az újságokban, és nem mondhatná senki, hogy a kormány keze túl sok helyre elér.
A spájzban is ott lehetnek

Ezen három fő ponton kívül egy újabb Fideszes győzelem esetén a kormánypropaganda eddig soha nem látott mértékben erősödne és dominálná a közbeszédet, Putyin egyre többet látogatna Magyarországra, a középiskolákat és a felsőoktatást egyre jobban a kormány befolyása alá helyeznék, a terrorizmusra hivatkozva egyre több, a személyes szférába beférkőző törvényeket hoznának és bárkit, bármiért lenullázhatnának, ha az útjukba áll.

Félelmetes a kép tehát, ne hagyjuk, hogy megtörténjen.


https://zarojel.hu/felelmetes-ez-magyarorszag-jovoje-ha-aprilisban-ujra-a-fidesz- nyer/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.